Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden"

Transkript

1 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Analyse Juni 2017

2 2 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Indhold Compliance og risikominimering på dagsordenen 3 Overordnede resultater 4 Data 8 Alle rettigheder til analysen Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden tilhører Bech-Bruun, cvr-nr Det er udelukkende tilladt at citere fra analysen med behørig kildeangivelse og i øvrigt i overensstemmelse med ophavsretslovens bestemmelser.

3 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 3 Compliance og risikominimering på dagsordenen I 2015 foretog Bech-Bruun en undersøgelse blandt chefjurister i Danmark. Undersøgelsen viste, at chefjuristens rolle var i forandring. En forandring, der indebar en stigende af inddragelse i de strategiske overvejelser. Og en forandring, som stillede nye og større krav til kompetencer og omstillingsparathed. Vi har i foråret 2017 gennemført en lignende undersøgelse. Undersøgelsen, som du kan læse mere om på de næste sider, bekræfter konklusionen fra 2015 om, at chefjuristernes strategiske involvering er høj. Hele tre ud af fire chefjurister har desuden en forventning om yderligere strategisk involvering i de kommende år. Over 60 procent af chefjuristerne i den private sektor forventer at ansætte flere jurister i de kommende år. Der er blandt chefjuristerne en meget høj af enighed om, at de juridiske afdelinger bliver opfattet som nødvendige for at minimere risici. Dette er formentlig en direkte konsekvens af et generelt stigende fokus i erhvervslivet på compliance og risikominimering fx aktualiseret af den nye persondataforordning. Til sammenligning mente ingen af de adspurgte chefjurister i 2015-undersøgelsen, at deres afdeling blev opfattet som en essentiel ressource for at minimere risici. Compliance og risikostyring er blandt de opgaver, der i 2017 fylder mest i de juridiske afdelinger. God læselyst! Hvis du har spørgsmål til analysen, er du velkommen til at kontakte Christian Ejvin Andersen. Christian Ejvin Andersen Administrerende direktør T E cea@bechbruun.com

4 4 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Overordnede resultater Chefjuristen bidrager med risikohåndtering på et strategisk plan Den juridiske afdeling bliver i høj inddraget i rådgivningen af topledelsen i deres organisationer. Besvarelserne tyder på, at afdelingen er særligt eftertragtet, når risici skal belyses og minimeres. Chefjuristens største interne kunde er utvivlsomt direktionen, men også kontakten til bestyrelsen er betydelig, jf. figur 1. Figur 1: Hvilke funktioner i din organisation betjener du og din afdeling oftest? * Direktionen 93 Salg/Marketing 59 Bestyrelsen 46 Finans Indkøb HR 39 Produktion/Logistik 29 IT 26 R&D 20 Kommunikation 17 0% 0 20% 40% 60% 80% 100% Chefjuristerne arbejder først og fremmest med juridisk rådgivning og sagsbehandling. De andre opgaver, der herefter fylder mest, er rådgivning til direktion/bestyrelse, compliance samt risikostyring og krisehåndtering, jf. figur 2. Figur 2: Hvad er dine primære arbejdsopgaver? * Juridisk rådgivning og sagsbehandling 93 Rådgivning til direktion/bestyrelse Complianceopgaver 64 Risikostyring og krisehåndtering 57 Ledelse og ressourcestyring Forretningsudvikling Projektledelse 28 Leverandørstyring Budgetstyring % 0 20% 40% 60% 80% 100% * Mulighed for at angive flere svar.

5 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 5 Som i 2015 ses en relativ høj af involvering i de strategiske drøftelser med topledelsen. I alt 48 procent vurderer, at de i høj eller i meget høj er involveret i de strategiske drøftelser, jf. figur 3. Figur 3 I hvor høj bliver du inddraget i direktionens og/eller bestyrelsens strategiske drøftelser? I meget høj 22 I høj 26 I nogen 38 I ringe 10 I meget ringe 4 Ved ikke 0 0% 0 20% 40% 60% 80% 100% Næsten tre ud fire chefjurister forventer en yderligere strategisk involvering i de kommende år, jf. tabel 10.2 i Dataafsnittet. Den strategiske agenda og juristens rolle I alt 80 procent af chefjuristerne vurderer selv, at de og deres afdeling i enten høj eller meget høj bliver opfattet som nødvendige for at minimere risici, jf. tabel 16 i Data-afsnittet. Når chefjuristerne inviteres med ind i direktionens mødelokale, er det særligt på grund af deres bidrag til identifikation af potentielle problemstillinger og risikovurdering af nye forretningstiltag, jf. figur 4. Figur 4: Hvad er din rolle i forbindelse med de strategiske drøftelser? * Jeg er juridisk sparringspartner for ledelsen Jeg er med til at identificere potentielle problemstillinger Jeg er med for at vurdere risici i forbindelse med nye forretningstiltag Jeg er forretningsmæssig sparringspartner for ledelsen 31 Jeg er med for at sikre effektiv risikostyring, udarbejde beredskabsplaner og planer for krisehåndtering Jeg har en aktiv og direkte rolle i strategiudformningen Jeg er med for at afdække nye forretningsmuligheder 22 Jeg er med som budgetejer og argumenterer for mit område 6 Ved ikke 0 0% 0 20% 40% 60% 80% 100% * Mulighed for at angive flere svar.

6 6 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden De to strategiske emner, som chefjuristerne vurderer, fylder mest, er digitalisering og innovation/r&d/produktudvikling, jf. figur 5. Figur 5: Hvilke strategiske emner har din virksomhed på dagsordenen? *) Digitalisering 73 Innovation/ R&D/ produktudvikling 60 Opkøb og ekspansion inden for kerneforretningsområder 53 Øget brug af teknologi 51 Disruption i branchen/industrien 50 Omkostningsminimering 49 Internationalisering Opkøb og ekspansion uden for kerneforretningsområder Ved ikke % 0 20% 40% 60% 80% 100% De største trusler for virksomhederne og organisationerne er ifølge chefjuristerne disruption af eksisterende forretningsmodeller, manglende innovation, regulatoriske ændringer samt manglende evne til eksekvering af strategi, jf. figur 6. Figur 6: Hvilke trusler, vurderer du, er størst for din organisation inden for et femårigt perspektiv? * Disruption af eksisterende forretningsmodel 42 Manglende innovation 41 Regulatoriske ændringer 40 Manglende evne til eksekvering af strategi 37 Makroøkonomiske tendenser Konsolidering af markedet/konkurrenter Øget digitalisering 23 Nye spillere på kernemarkedet 20 Manglende differentieringsmuligheder 16 Højere produktionsomkostning 8 Ved ikke 2 0% 0 20% 40% 60% 80% 100% * Mulighed for at angive flere svar.

7 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 7 Forventning om flere kollegaer i fremtiden Over halvdelen af de juridiske afdelinger tæller mellem 1 og 4 personer. Knap en fjerdedel af de juridiske afdelinger består af mere end 10 personer, jf. figur 7. Figur 7: Hvor mange personer er der i din afdeling? * 1-4 personer 5-10 personer personer +20 personer 13% 10% 52% 24% Noget tyder dog på, at de juridiske afdelinger får vokseværk i de kommende år. 62 procent af de adspurgte jurister med ledelsesansvar i den private sektor forventer således at skulle udvide antallet af jurister yderligere inden for de kommende år. Forventningerne er ikke helt så høje i den offentlige sektor, hvor kun en fjerdedel af jurister med ledelsesansvar vurderer, at der skal rekrutteres ekstra arbejdskraft inden for de næste år, jf. figur 8. Figur 8: Tror du, I kommer til at ansætte flere jurister til din afdeling inden for de kommende år? Ja Nej Ved ikke % 0 20% 40% 60% 80% 100% Jurister med ledelsesansvar i den offentlige sektor 2017 Jurister med ledelsesansvar i den private sektor 2017 * Summen afviger fra 100 pga. afrunding.

8 8 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Data Bech-Bruun sendte den 23. marts 2017 et elektronisk spørgeskema vedrørende virksomhedsjuristernes udfordringer og forventninger til fremtiden til modtagerne af nyhedsbrevet Bech-Bruun Update. Modtagerne havde mulighed for at sende spørgeskemaet videre i organisationen til andre respondenter. Alle besvarelser er behandlet anonymt. Den 3. april 2017 sendte Bech-Bruun en påmindelse, og undersøgelsen blev lukket den 1. juni Bech-Bruun har modtaget i alt 475 besvarelser, hvoraf 98 personer havde stillingsbetegnelsen chefjurist, head of legal eller general counsel. Det er disse 98 besvarelser analysen er baseret på. 1. Er du ansat i en juridisk funktion i en virksomhed, organisation eller offentlig virksomhed? Pct. Antal Ja Nej Hvilken branche er din virksomhed i? Pct. Antal Engros- og detailhandel 6 5 Produktion 11 9 Bygge- og anlæg 10 8 Information og kommunikation 0 0 It, tele og medier Pengeinstitut og finansvirksomhed Rådgivningsydelser Offentlig forvaltning 10 8 Sundhedsvæsen og sociale foranstaltninger 4 3 Energi og klima 10 8

9 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 9 3. Hvilken type er din virksomhed? Pct. Antal Privat Offentlig Fonds-/familieejet 7 7 Ved ikke Hvor stor er din virksomheds årlige omsætning? Pct. * Antal 0-49 mio. kr mio. kr mio. kr mio. kr ,5-1 mia. kr mia. kr mia kr Hvad er din stillingsbetegnelse? Pct. Antal Chefjurist/Head of legal/general counsel Jurist/advokat 0 0 Projektleder Hvor mange års anciennitet har du? Pct. * Antal 0-1 år år år år år * Summen afviger fra 100 pga. afrunding.

10 10 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 7. Har du ledelsesansvar? Pct. Antal Ja Nej 5 5 Faglig ledelse uden personaleansvar Hvor mange personer er der i din afdeling? Pct. * Antal 1-4 personer personer personer personer Hvad er dine primære arbejdsopgaver? (Sæt gerne flere krydser) Pct. Antal Rådgivning til direktion/bestyrelse Juridisk rådgivning og sagsbehandling Forretningsudvikling Ledelse og ressourcestyring Complianceopgaver Risikostyring og krisehåndtering Projektledelse Budgetstyring Leverandørstyring * Summen afviger fra 100 pga. afrunding.

11 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden I hvor høj bliver du inddraget i direktionens og/eller bestyrelsens strategiske drøftelser? Pct. Antal I meget høj I høj I nogen I ringe I meget ringe 4 4 Ved ikke Hvad er din rolle i forbindelse med de strategiske drøftelser? (Sæt gerne flere krydser) Pct. Antal Jeg er forretningsmæssig sparringspartner for ledelsen Jeg er juridisk sparringspartner for ledelsen Jeg har en aktiv og direkte rolle i strategiudformningen Jeg er med for at vurdere risici i forbindelse med nye forretningstiltag Jeg er med til at identificere potentielle problemstillinger Jeg er med for at sikre effektiv risikostyring, udarbejde beredskabsplaner og planer for krisehåndtering Jeg er med som budgetejer og argumenterer for mint område 6 6 Jeg er med for at afdække nye forretningsmuligheder Ved ikke Forventer du at blive mere involveret i de strategiske drøftelser de kommende år? Pct. Antal Ja Nej 27 26

12 12 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 11. I hvilken forventer du, at følgende udfordringer vil blive prioriteret af dig *) **) og din afdeling de næste to år? I meget høj I høj I samme I lav I meget lav Ved ikke Regulering og compliance 32 pct. (29) 4 (41) 19 pct. (17) Anti-korruption og antibestikkelse 9 pct. (8) 3 (28) 34 pct. (30) 1 (10) 1 (10) Krisehåndtering og beskyttelse af organisationens omdømme 9 pct. (8) 3 (29) 5 (45) 4 pct. Databeskyttelse og it-sikkerhed 5 (50) 24 pct. (22) 12 pct. (11) 4 pct. Risikostyring 1 (14) 38 pct. (34) 4 (36) Styring af juridiske omkostninger 7 pct. (6) 29 pct. (26) 54 pct. (49) 7 pct. (6) 2 pct. (2) Ledelse 1 (9) 3 (27) 5 (46) 2 pct. (2) Sikre og tydeliggøre General Counsel-teamets værdiskabelse i og for organisationen 9 pct. (8) 4 (36) 38 pct. (34) 4 pct. Reorganisering af den juridiske afdeling for at forbedre service 8 pct. (7) 2 (21) 3 (30) 18 pct. (16) 1 (12) 4 pct. Leverandørstyring 4 (41) 24 pct. (21) 12 pct. (11) 7 pct. (6) Karriereplanlægning og fastholdelse af medarbejdere 27 pct. (24) 4 (41) 1 (10) 8 pct. (7) 4 pct. Intern relationsopbygning og forbedring af kommunikation i teamet 29 pct. (26) 5 (45) 9 pct. (8) Udfordring med løbende at holde sig opdateret på ny, ændret regulering 1 (12) 32 pct. (29) 48 pct. (43) Øge den kommercielle forståelse i GC-teamet 5 pct. 35 pct. (31) 44 pct. (39) 9 pct. (8) Øge niveauet af generalistviden fremfor specialistviden på tværs af GC-teamet 2 pct. (2) 1 (14) 64 pct. (58) 7 pct. (6) 8 pct. (7) *) Tallene i parentes angiver antallet af besvarelser. **) Summen afviger fra 100 enkelte steder i tabellen pga. afrundinger.

13 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 13 *) **) 12. I hvor høj føler du, at dit team er klædt på til at løse udfordringerne? I meget høj I høj I samme I lav I meget lav Ved ikke Regulering og compliance 1 (7) 5 (37) 3 (25) Anti-korruption og antibestikkelse 1 5 (19) 3 (12) Krisehåndtering og beskyttelse af organisationens omdømme 5 pct. (2) 5 (19) 4 (15) Databeskyttelse og it-sikkerhed 1 (8) 38 pct. (27) 4 (33) Risikostyring 1 52 pct. (25) 35 pct. (17) 2 pct. Styring af juridiske omkostninger 1 2 (7) 45 pct. (14) 1 Ledelse 17 pct. (6) 44 pct. (16) 3 (13) Sikre og tydeliggøre General Counsel-teamets værdiskabelse i og for organisationen 7 pct. 4 (18) 4 (19) 7 pct. 2 pct. Reorganisering af den juridiske afdeling for at forbedre service 4 pct. 39 pct. (11) 4 (13) 1 Leverandørstyring Karriereplanlægning og fastholdelse af medarbejdere 4 pct. 3 (8) 6 (17) 4 pct. Intern relationsopbygning og forbedring af kommunikation i teamet 14 pct. 55 pct. (16) 28 pct. (8) Udfordring med løbende at holde sig opdateret på ny, ændret regulering 1 4 (17) 34 pct. (14) 1 5 pct. (2) Øge den kommercielle forståelse i GC-teamet 4 (15) 4 (16) (2) Øge niveauet af generalistviden fremfor specialistviden på tværs af GC-teamet 5 (9) 44 pct. (7) *) Tallene i parentes angiver antallet af besvarelser. **) Summen afviger fra 100 enkelte steder i tabellen pga. afrundinger.

14 14 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden 13. Hvilke strategiske emner har din virksomhed på dagsordenen? (Vælg gerne flere) Pct. Antal Disruption i branchen/industrien Innovation/R&D/produktudvikling Digitalisering Internationalisering Øget brug af teknologi Omkostningsminimering Opkøb og ekspansion inden for kerneforretningsområder Opkøb og ekspansion uden for kerneforretningsområder Ved ikke Hvilke funktioner i din organisation betjener du og din afdeling oftest? (Vælg gerne flere) Pct. Antal HR R&D Finans IT Salg/Marketing Indkøb Kommunikation Produktion/Logistik Direktionen Bestyrelsen 46 40

15 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Hvilke trusler, vurderer du, er størst for din organisation inden for et femårigt perspektiv? (Vælg gerne flere) Pct. Antal Øget digitalisering Manglende innovation Manglende evne til eksekvering af strategi Regulatoriske ændringer Makroøkonomiske tendenser Konsolidering af markedet/konkurrenter Nye spillere på kernemarkedet Højere produktionsomkostninger 8 7 Manglende differentieringsmuligheder Disruption af eksisterende forretningsmodel Ved ikke Vurdér følgende påstande om opfattelsen af din afdeling internt i din organisation * I meget høj I høj I samme I lav I meget lav Ved ikke Vi bliver opfattet som værdiskabende og proaktive sparringspartnere 24 pct. (21) 5 (46) 2 (18) 2 pct. (2) Vi bliver opfattet som nødvendige for at minimere risici 28 pct. (24) 55 pct. (48) 14 pct. (12) Vi bliver opfattet som en omkostningstung funktion 4 (35) 34 pct. (30) 1 (10) 5 pct. Vi bliver opfattet som en stopklods 2 pct. (2) 7 pct. (6) 29 pct. (25) 47 pct. (41) 15 pct. (13) Juridisk rådgivning er ikke en efterspurgt ydelse i min organisation 18 pct. (16) 68 pct. (59) * Tallene i parentes angiver antallet af besvarelser.

16 Chefjuristens udfordringer og forventninger til fremtiden Bech-Bruun er en markedsorienteret og specialiseret advokatvirksomhed. Vi servicerer et stort udsnit af dansk erhvervsliv, den offentlige sektor og globale virksomheder med en bred vifte af ydelser. Med mere end 500 talentfulde medarbejdere og nogle af branchens mest anerkendte og erfarne eksperter skræddersyr vi løsninger på tværs af fagområder. Vores mål er at styrke vores klienters forretning, så de opnår de bedste resultater. København Danmark Aarhus Danmark Shanghai Kina T

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring

Chefjurist: En rolle i forandring 1. Bech-Bruun Intelligence. Chefjurist: En rolle i forandring Chefjurist: En rolle i forandring 1 Bech-Bruun Intelligence Chefjurist: En rolle i forandring Analyse November 2015 2 Chefjurist: En rolle i forandring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data

Læs mere

Analyse: Kontraktstyring 1. Bech-Bruun Intelligence. Kontraktstyring

Analyse: Kontraktstyring 1. Bech-Bruun Intelligence. Kontraktstyring Analyse: Kontraktstyring 1 Bech-Bruun Intelligence Kontraktstyring Analyse September 2015 2 Analyse: Kontraktstyring Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data 6 Alle rettigheder til denne analyse

Læs mere

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed

Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1. Bech-Bruun Intelligence. Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed 1 Bech-Bruun Intelligence Persondata og it-sikkerhed Survey-rapport April 2015 2 Survey-rapport: Persondata og it-sikkerhed Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater

Læs mere

Planloven: Kommunernes holdning 1. Bech-Bruun Intelligence Planloven: Kommunernes holdning

Planloven: Kommunernes holdning 1. Bech-Bruun Intelligence Planloven: Kommunernes holdning Planloven: Kommunernes holdning 1 Bech-Bruun Intelligence Planloven: Kommunernes holdning Analyse Maj 2016 2 Planloven: Kommunernes holdning Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Data 7 Bech-Bruun

Læs mere

Skattechefer: Fokus på risikominimering 1. Bech-Bruun Intelligence Skattechefer: Fokus på risikominimering

Skattechefer: Fokus på risikominimering 1. Bech-Bruun Intelligence Skattechefer: Fokus på risikominimering Skattechefer: Fokus på risikominimering 1 Bech-Bruun Intelligence Skattechefer: Fokus på risikominimering Analyse Februar 2016 2 Skattechefer: Fokus på risikominimering Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater

Læs mere

Antikorruption og hvidvask

Antikorruption og hvidvask Antikorruption og hvidvask Har din virksomhed et complianceprogram, der sikrer, at I arbejder inden for reglernes område? 2 3 Lovgivningen ændrer sig. Tiden ændrer sig også. Det er i dag ikke altid nok,

Læs mere

Jurastudiet Bech-Bruun Intelligence. Jurastuderende: Presset er stigende

Jurastudiet Bech-Bruun Intelligence. Jurastuderende: Presset er stigende Jurastudiet 2017 1 Bech-Bruun Intelligence Jurastuderende: Presset er stigende Analyse Maj 2017 2 Jurastudiet 2017 Indhold Baggrund 3 Overordnede resultater 4 Bech-Bruun Perspektiv 9 Data 10 Alle rettigheder

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver?

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Der tales meget om digitalisering, nye forretningsmodeller og en lang række andre forandringer og tendenser i erhvervslivet. Mange

Læs mere

DFM NETVÆRKS MEDLEMSUNDERSØGELSE 2017

DFM NETVÆRKS MEDLEMSUNDERSØGELSE 2017 DFM NETVÆRKS MEDLEMSUNDERSØGELSE 217 Af Svend Bie og Poul Henrik Due Facilities Management er under forandring. Medlemsundersøgelsen, der er gennemført op til Årskonferencen, peger på en række udviklingstræk,

Læs mere

Lempelse af fondsmæglerselskabers

Lempelse af fondsmæglerselskabers 1 December 2016 NYT Lempelse af fondsmæglerselskabers kapital og solvens Folketinget har i dag, den 1. december 2016, vedtaget at lempe kravene til fondsmæglerselskabers kapitalgrundlag og solvensbehov.

Læs mere

Dødsfald familie og formue

Dødsfald familie og formue Dødsfald familie og formue Det handler altid først og fremmest om familien. Om at hjælpe og sikre ro og tryghed for alle. Om det formelle og om det praktiske. Men det handler også om formuen. Om at gøre

Læs mere

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt Dansk Design Center Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar 2016 Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt 1 1. Baggrund Om undersøgelsen 2 Om undersøgelsen Undersøgelsens

Læs mere

Apps og digitale services i sigte

Apps og digitale services i sigte Apps og digitale services i sigte AF CHEFKONSULENT LOUISE BÜLOW, CAND.SCIENT.POL OG CHEFKONSULENT CHRISTIAN OHM, M.SC., CAND.SCIENT.ADM. RESUME De nye teknologier er massivt på vej ind i virksomhederne.

Læs mere

Ny uddannelse om udbud af it-ydelser

Ny uddannelse om udbud af it-ydelser It udbud Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 2 It & udbud Indhold It & udbud: Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 3 Uddannelsens opbygning 5 Modul 1: Udbud Reguleringen af it-udbud 6 Modul 2: It-kontrakten

Læs mere

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Analyse fra LEDERNE FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Muligheder, forventninger, fordele og barrierer ud fra et ledelsesperspektiv Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Virksomheders og

Læs mere

Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige

Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige ANALYSE Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige Resumé De danske kommuner bruger private rådgivere til en lang række opgaver, som kommunens egne ansatte ikke selv har

Læs mere

104 danske virksomheders vurdering af advokatfirmaers eksterne kommunikation Så lidt synlige er advokater!

104 danske virksomheders vurdering af advokatfirmaers eksterne kommunikation Så lidt synlige er advokater! Ny undersøgelse 104 danske virksomheders vurdering af advokatfirmaers eksterne kommunikation Så lidt synlige er advokater! Baggrund Erhvervsadvokaternes ydelser er under stigende pres fra bl.a. banker,

Læs mere

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Danske virksomheder kan gennem varer og serviceydelser både bidrage til en bedre bundlinje og til at imødegå klimaforandringerne.

Læs mere

Analyse af annoncehajers salgsmetoder

Analyse af annoncehajers salgsmetoder Analyse af annoncehajers salgsmetoder Annoncehajer er et stort og vedvarende problem for dansk erhvervsliv. Håndværksrådets hotline modtager dagligt mange opkald fra virksomheder, der er kommet i klørene

Læs mere

Praktisk databeskyttelse. Praktisk databeskyttelse. Forordningen møder virkeligheden

Praktisk databeskyttelse. Praktisk databeskyttelse. Forordningen møder virkeligheden Praktisk databeskyttelse Forordningen møder virkeligheden Indhold 3 4 5 5 6 6 7 8 10 Forordningen møder virkeligheden Om Modul 1: Status på databeskyttelsesretten Modul 2: HR og databeskyttelse Modul 3:

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne VELKOMMEN til årsdag i DI Videnrådgiverne Program 8.00 Velkomst Søren Holm Johansen, DI Videnrådgiverne Where to play, how to win 8.30 Major themes shaping the Nordic consulting industry in 2014 Director

Læs mere

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen.

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisosiderernes 1 af 7interesser

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld

Tænk hele vejen rundt - for alles skyld Dit ansvar med vores hjælp. Det handler om familie, virksomhed og formue. Om at lægge spor i takt med, at man bliver afklaret. Om at få inspiration til at blive afklaret. I et generationsskifte vil der

Læs mere

Forventninger til forandringer i det offentlige

Forventninger til forandringer i det offentlige Forventninger til forandringer i det offentlige Survey Implement Consulting Group og Mandag Morgen September 2013 Om undersøgelsen I forbindelse med konferencen om fremtidens offentlige sektor har Implement

Læs mere

København Efterår Ny uddannelse om udbud af it-ydelser

København Efterår Ny uddannelse om udbud af it-ydelser København Efterår 2018 It udbud Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 2 It & udbud Indhold It & udbud: Ny uddannelse om udbud af it-ydelser 3 Uddannelsens opbygning 5 Modul 1: Udbud Reguleringen af it-udbud

Læs mere

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE Toprække I Danmark er der ca. 45 større klyngeinitiativer, hvoraf 22 er nationale innovationsnetværk. Men hvad er effekten af danske klynger? Hvad får virksomheder

Læs mere

Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering

Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering Derfor mister danske virksomheder penge på deres ERP-opgradering Værdien når ikke længere end til IT-afdelingen ANALYSE RP OVERBLIK Analysens konklusioner... side 3 Baggrund for analysen... side 4 5 nøglefaktorer

Læs mere

IP Academy. Kurser 2017/2018

IP Academy. Kurser 2017/2018 1 IP Academy Kurser 2017/2018 2 Indhold IP-ret: Et retsområde i konstant forandring 3 Direktivet om forretningshemmeligheder og introduktion til den nye markedsføringslov 4 Grundlæggende varemærkeret 6

Læs mere

Ledernes forventninger til konjunkturerne i 2. halvår 2017

Ledernes forventninger til konjunkturerne i 2. halvår 2017 Ledernes forventninger til konjunkturerne i 2. halvår 2017 Lederne Maj 2017 Indledning Lederne undersøger hvert halve år privatansatte lederes forventninger til beskæftigelse, eksport og de økonomiske

Læs mere

Københavns Kommunes erfaringer med IT-projektråd

Københavns Kommunes erfaringer med IT-projektråd Københavns Kommunes erfaringer med IT-projektråd / Stig Lundbech Direktør i Koncern IT og Rådsmedlem 24.08.2017 Hvad laver IT-projektrådet? Københavns Kommunes IT-projektråd blev etableret i 2014. Formålet

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017

Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren. Forsyningssurvey August 2017 Indsatsområder og udviklingstendenser i forsyningssektoren Forsyningssurvey August 2017 INDHOLD Emne Forord Hovedkonklusioner Undersøgelsesresultater Bilag 2 FORORD Pluss og EY har for andet år gennemført

Læs mere

Indhold. Konklusioner Side 2. Metode Side 3. Forventninger til virksomhedernes omsætning Side 4-6

Indhold. Konklusioner Side 2. Metode Side 3. Forventninger til virksomhedernes omsætning Side 4-6 Indhold Konklusioner Side Metode Side Forventninger til virksomhedernes omsætning Side 4-6 Forventninger til antal ansatte og grad af sikkerhed i jobbet Side 7-9 Udfordringer som salgsleder Side 10 1 Konklusioner

Læs mere

Vision. - fordi viden forpligter

Vision. - fordi viden forpligter Vision - fordi viden forpligter Mission Danske Advokater er den forening, hvor danske advokatvirksomheder i fællesskab arbejder for at udvikle og styrke advokatbranchen og den enkelte virksomhed til gavn

Læs mere

Miljøtilsyn 1. Miljøtilsyn. En konkret vejledning til, hvordan du forholder dig mest hensigtsmæssigt før, under og efter miljøtilsynet.

Miljøtilsyn 1. Miljøtilsyn. En konkret vejledning til, hvordan du forholder dig mest hensigtsmæssigt før, under og efter miljøtilsynet. Miljøtilsyn 1 Miljøtilsyn En konkret vejledning til, hvordan du forholder dig mest hensigtsmæssigt før, under og efter miljøtilsynet. Indhold Brug af denne vejledning 3 Før tilsynet: Sådan er reglerne

Læs mere

Konjunkturanalyse. Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013

Konjunkturanalyse. Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013 Konjunkturanalyse Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden 23.01 07.02.2013 Målgruppe 432 virksomheder

Læs mere

Det er blevet mere byrdefuldt at drive virksomhed i Danmark

Det er blevet mere byrdefuldt at drive virksomhed i Danmark ANALYSE Det er blevet mere byrdefuldt at drive virksomhed i Danmark Resumé Det er blevet mere byrdefuldt at drive virksomhed i Danmark. Det er vurderingen fra 447 virksomheder, der har deltaget i en survey

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.1 2012

Kvartalsstatistik nr.1 2012 nr.1 212 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Topledernes forventninger til 2019

Topledernes forventninger til 2019 Topledernes forventninger til 2019 Februar 2019 Cheføkonom Martin Kyed Tlf. 25157831 / mky@ida.dk Topledernes forventninger til 2019 IDA har spurgt toplederne blandt IDAs medlemmer om deres forsventninger

Læs mere

SURVEY. Interessen for udvidet gennemgang hos revisors kunder.

SURVEY. Interessen for udvidet gennemgang hos revisors kunder. Interessen for udvidet gennemgang hos revisors kunder SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Fem ud af seks virksomheder lever op til GDPR-reglerne

Fem ud af seks virksomheder lever op til GDPR-reglerne ANALYSE Fem ud af seks virksomheder lever op til GDPR-reglerne Resumé De nye GDPR-regler har resulteret i et regimeskifte, hvor databeskyttelse, og deraf medfølgende krav til virksomhederne, er væsentligt

Læs mere

DPO-uddannelsen 2018

DPO-uddannelsen 2018 DPO-uddannelsen 2018 Bliv uddannet Data Protection Officer (DPO)/databeskyttelsesrådgiver. Med vores DPO-uddannelse bliver du klædt på til at implementere den nye persondataforordning i din organisation

Læs mere

Forsyningssektoren Undersøgelse af strategier og tendenser. Rapport

Forsyningssektoren Undersøgelse af strategier og tendenser. Rapport Forsyningssektoren 2016 Undersøgelse af strategier og tendenser Rapport August 2016 1 Introduktion Pluss har sammen med EY gennemført en spørgeskemaundersøgelse af strategier og tendenser i den danske

Læs mere

Samarbejde giver ny viden og nye kunder

Samarbejde giver ny viden og nye kunder 2. februar 2007 Samarbejde giver ny viden og nye kunder Strategisk samarbejde. Et flertal af virksomhederne i Region Midtjyllands vækstpanel Det Midtjyske Vækstlag angiver, at samarbejde med andre virksomheder

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2017. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje

Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje Digitaliseringsstrategien -Status og udviklingsveje Indhold 01 Strategisk indsatsområde: Effektivisering 02 Strategisk indsatsområde: Bedre borgerinddragelse 03 Strategisk indsatsområde: Tværgående samarbejde

Læs mere

ARBEJDSKRAFT 2015 ANALYSE

ARBEJDSKRAFT 2015 ANALYSE 2015 ARBEJDSKRAFT ANALYSE Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 MANGEL PÅ REGULÆR ARBEJDSKRAFT... 4 MANGEL PÅ LÆRLINGE, PRAKTIKANTER ELLER ELEVER... 7 KONJUNKTURSITUATION... 9 METODE...

Læs mere

Politikerne lever ikke op til deres ansvar for FN s Verdensmål

Politikerne lever ikke op til deres ansvar for FN s Verdensmål Politikerne lever ikke op til deres ansvar for FN s Verdensmål Politikerne har det primære ansvar for at realisere FN s Verdensmål, men de løfter ikke dette ansvar. Det mener et udsnit af IDAs virksomhedsledere,

Læs mere

ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse

ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse ecapacity Digitale kanaler: Strategi Eksekvering Analyse Strategi, eksekvering og analyse ecapacity tilbyder end-to-end forbedring af digital performance ecapacity har indgående erfaring med at udvikle

Læs mere

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Automatisering og digitalisering Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Fremtidens bestyrelsesarbejde

Fremtidens bestyrelsesarbejde Fremtidens bestyrelsesarbejde Ifølge de adm. direktører i Danmarks 100 største selskaber involverer bestyrelserne sig i stigende grad i strategiarbejdet. Men formalia fylder for meget på bestyrelsesmøderne,

Læs mere

rekrutteringsudfordringer må sige nej til nye ordrer

rekrutteringsudfordringer må sige nej til nye ordrer ANALYSE Hver tredje virksomhed med rekrutteringsudfordringer må sige nej til nye ordrer Resumé Kapacitetspresset på arbejdsmarkedet har været stigende gennem en årrække. Det har gradvist gjort det vanskeligere

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Ledelseskompetencer og skandinavisk ledelsesstil

Ledelseskompetencer og skandinavisk ledelsesstil Ledelseskompetencer og skandinavisk ledelsesstil Lederne April 16 Indledning Undersøgelsen belyser: Hvilke kompetencer privatansatte topledere, mellemledere og linjeledere mener, er de vigtigste i deres

Læs mere

Digitalisering af danske virksomheder

Digitalisering af danske virksomheder Digitalisering af danske virksomheder Indholdsfortegnelse Digitalisering af danske virksomheder. 3 Digitalisering en vej til øget vækst og produktivitet 4 Større virksomheder ser mere potentiale i digitalisering

Læs mere

ANALYSE AF ANNONCEHAJERS SALGSMETODER

ANALYSE AF ANNONCEHAJERS SALGSMETODER ANALYSE AF ANNONCEHAJERS SALGSMETODER DANSK TELE SUPPORT A/S - DANMARKS STØRSTE ANNONCEHAJ Annoncehajer er et stort og vedvarende problem for dansk erhvervsliv. Håndværksrådets hotline modtager dagligt

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

Faktaark: Vejen til et internationalt job

Faktaark: Vejen til et internationalt job Faktaark: Vejen til et internationalt job Undersøgelsen viser at: Vejen til et job i udlandet er lige oplagt, hvad enten man er ansat i den offentlige eller den private Analyse og metode er væsentlige

Læs mere

SURVEY. Risici i danske SMV-virksomheder JUNI

SURVEY. Risici i danske SMV-virksomheder JUNI Risici i danske SMV-virksomheder SURVEY JUNI 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen Side 1 af 6 varetager revisorernes interesser

Læs mere

Bestyrelsesskolen 2015

Bestyrelsesskolen 2015 Bestyrelsesskolen 2015 En uddannelse for dig, der vil styrke din karriere og forberede dig til det professionelle bestyrelsesarbejde. Et samarbejde mellem Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun. 2 Bestyrelsesskolen

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang DI s innovationsundersøgelse 211 Stilstand er tilbagegang DI, Innovation November 211 1 DI s innovationsundersøgelse 211 Undersøgelsen bygger på fire temaer, og viser dele af virksomhedernes arbejde med

Læs mere

Dødsfald - familie og formue

Dødsfald - familie og formue Dødsfald - familie og formue Det handler altid først og fremmest om familien. Om at hjælpe og sikre ro og tryghed for alle. Om det formelle og om det praktiske. Men det handler også om formuen. Om at gøre

Læs mere

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i - Virksomhedernes adgang til finansiering i 2013 SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Bestyrelsesskolen 2016

Bestyrelsesskolen 2016 Bestyrelsesskolen 2016 En uddannelse for dig, der vil styrke din karriere og forberede dig til det professionelle bestyrelsesarbejde. Et samarbejde mellem Økonomisk Ugebrev, Deloitte og Bech-Bruun. 2 Bestyrelsesskolen

Læs mere

Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor

Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor 15. november 2013 Notat om tillidsreformen i den offentlige sektor TNS Gallup har lavet en spørgeskemaundersøgelse for OAO omkring tillidsreformen i den offentlige sektor. 1054 offentligt ansatte har svaret

Læs mere

Virksomhedsjurist. de særlige udfordringer. K ø b e n h a v n 8. Juni

Virksomhedsjurist. de særlige udfordringer. K ø b e n h a v n 8. Juni K u r s u s Tilmeld dig direkte på www.ibceuroforum.dk/vjkur K ø b e n h a v n 8. Juni 19. November 2 0 0 9 Virksomhedsjurist de særlige udfordringer Rollen som virksomhedsjurist Den kommercielle dagsordens

Læs mere

RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING

RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING RIGSREVISIONENS NATIONALE KONFERENCE EFFEKTIV FORVALTNING MED DIGITALISERING TENDENSER OG BEDSTE PRAKSIS TORSDAG DEN 5. NOVEMBER 2015 EJVIND JØRGENSEN DIREKTØR EJJ@RAMBOLL.COM +45 5161 7871 1 TEKNOLOGIEN

Læs mere

Samarbejdet i ledergruppen

Samarbejdet i ledergruppen Samarbejdet i ledergruppen Lederne Januar 16 Indledning Undersøgelsen belyser: Hvad der kendetegner ledergruppen og samarbejdet i ledergruppen Hyppigheden af uenighed i ledergruppen og årsagerne til uenighed

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Hvis I vil vide mere. Kom godt i gang med standarder. Hvordan arbejder I med et fælles ledelsessystem og skaber synergi?

Hvis I vil vide mere. Kom godt i gang med standarder. Hvordan arbejder I med et fælles ledelsessystem og skaber synergi? Tryksag 541-643 Hvis I vil vide mere Kom godt i gang med standarder I er velkomne til at kontakte vores erfarne konsulenter inden for integreret ledelse på telefon 39 96 61 01 eller consulting@ds.dk. Helhedsorienteret

Læs mere

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Det diskuteres i øjeblikket at ændre reglerne for revisorer for at skabe en større adskillelse imellem revisor og kunder. Et forslag er

Læs mere

Dansk Erhverv medlemsundersøgelse om værdibaseret ledelse august 2009:

Dansk Erhverv medlemsundersøgelse om værdibaseret ledelse august 2009: Dansk Erhverv medlemsundersøgelse om værdibaseret ledelse august 2009: Indledning Dette notat præsenterer hovedresultaterne af Dansk Erhvervs undersøgelse af, hvordan virksomhederne arbejder med den værdibaserede

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 1 2013 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret

HR Summer School 1. HR Summer School. Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret HR Summer School 1 HR Summer School Intensiv uddannelse i arbejds- og ansættelsesret 2 HR Summer School Indhold HR Summer School 3 Program 4 Uddannelsens opbygning 6 Generation Z og fremtidens arbejdsmarked

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2008 og frem til 2013 med 1 mia. kr. fra 4,5 mia. kr. til 3,5 mia. kr. Statens indkøb har været faldende år for år dog lige

Læs mere

Offentlige lederes arbejdsmiljø

Offentlige lederes arbejdsmiljø Offentlige lederes arbejdsmiljø En væsentlig del af lederne i den offentlige sektor har en akademisk uddannelse. I denne delrapport indgår besvarelser fra i alt 2151 offentlige ledere med en akademisk

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Mangel på arbejdskraft koster på omsætningen. Maj 2015

VÆKST BAROMETER. Mangel på arbejdskraft koster på omsætningen. Maj 2015 VÆKST BAROMETER Maj 2015 Mangel på koster på omsætningen Det begynder at koste for de små- og mellemstore syddanske virksomheder, at det fortsat er svært at rekruttere kvalificeret. Hver fjerde virksomhed

Læs mere

Dansk Erhvervs Perspektiv

Dansk Erhvervs Perspektiv DANSK ERHVERVS PERSPEKTIV Dansk Erhvervs Perspektiv Analyse, økonomi, baggrund Hver 10. job i Danmark er tilknyttet rådgiverbranchen Resumé Der er stor fremgang i rådgiverbranchen. 2017 var det sjette

Læs mere

Lederens ferie 2015 Lederne August 2015

Lederens ferie 2015 Lederne August 2015 Lederens ferie 15 Lederne August 15 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet om respondenterne får holdt den ferie, de er berettiget til respondenternes virksomhed eller dele heraf holder sommerferielukket

Læs mere

ÅRETS FINANS- VIRKSOMHED RAPPORT PREVIEW

ÅRETS FINANS- VIRKSOMHED RAPPORT PREVIEW ÅRETS FINANS- VIRKSOMHED RAPPORT PREVIEW JUNI 2018 Vil du købe rapporten eller høre mere om FW Insight og priser? Kontakt Lars Bräuner på tlf. 7171 7433 eller send en mail til lars@infowatch.dk Det indeholder

Læs mere

Private erhverv bruger mest rådgivning

Private erhverv bruger mest rådgivning Pernille Langgaard-Lauridsen, chefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Thomas Peter Sørensen, studentermedhjælp thps@di.dk, 3377 4633 MARTS 2017 Private erhverv bruger mest rådgivning Det offentlige og det private

Læs mere

Årets Finansvirksomhed PREVIEW MA J 2 019

Årets Finansvirksomhed PREVIEW MA J 2 019 Årets Finansvirksomhed PREVIEW MA J 2 019 Vil du købe rapporten eller høre mere om FW Insight? Kontakt vores salgsafdeling på 7171 7428 eller send en mail til finanswatch@infowatch.dk 2 SEKTION 1 ÅRETS

Læs mere

Dansk Erhverv: Anvendelse af og forventninger til e-business

Dansk Erhverv: Anvendelse af og forventninger til e-business Notat Dansk Erhverv: Anvendelse af og forventninger til e-business Dansk Erhverv har i november 2009 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt sine medlemsvirksomheder om deres anvendelse af og forventninger

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2008 og frem til 2012 med 738 mio. kr. fra 4,5 mio. kr. til 3,7 mio. kr. Statens indkøb har været faldende år for år dog lige

Læs mere

Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang

Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang DI RÅDGIVERNE - ANALYSE September 2016 Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang I både det offentliges indkøb og det private erhvervslivs indkøb, udgør rådgivning 12 pct. af deres

Læs mere

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY.

Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering oktober 2011 SURVEY www.fsr.dk FSR survey: Virksomhedernes adgang til finansiering FSR danske revisorer har spurgt godt 400 medlemmer, hvilke barrierer de oplever,

Læs mere

K- afdelingen lader IT i stikken

K- afdelingen lader IT i stikken K- afdelingen lader IT i stikken Kommunikationsfolk bør i langt højere grad rette blikket mod IT- afdelingen. Alt for ofte står den alene med opgaver, der bliver helt afgørende for virksomhedens konkurrenceevne

Læs mere

Evaluering af regeringens vækstudspil

Evaluering af regeringens vækstudspil Evaluering af regeringens vækstudspil Regeringen fremlagde 8. maj et udspil til en vækstpakke. Udspillet indeholder forslag til en lang række tiltag, som skal forbedre rammevilkårene for virksomheder lige

Læs mere

Ledernes forventninger til konjunkturerne i 2. halvår 2015

Ledernes forventninger til konjunkturerne i 2. halvår 2015 Ledernes forventninger til konjunkturerne i 2. halvår 2015 Lederne Juni 2015 Indledning Lederne undersøger hvert halve år privatansatte lederes forventninger til beskæftigelse, eksport og de økonomiske

Læs mere

Videnrådgivernes internationale aktiviteter

Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE September 2014 Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI Videnrådgiverne har i medlemsundersøgelsen fra maj/juni 2014 spurgt medlemmerne om deres internationale aktiviteter.

Læs mere

Til kamp for øget produktivitet

Til kamp for øget produktivitet 14. marts 2012 Til kamp for øget produktivitet Produktivitet. 83 procent af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har fokus på, at forbedret produktivitet kan øge deres indtjening. I

Læs mere

Fremtidens marked for juridiske ydelser. Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013

Fremtidens marked for juridiske ydelser. Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013 Fremtidens marked for juridiske ydelser Forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand 24. januar 2013 1 Hvorfor arbejde med fremtiden? Forandringer sker hver dag, på alle markeder og virksomheder og brancher

Læs mere

DEVOTEAM GDPR MARKEDSUNDERSØGELSE. Danske virksomheder venter forgæves på åbenbaringen om persondataforordningen

DEVOTEAM GDPR MARKEDSUNDERSØGELSE. Danske virksomheder venter forgæves på åbenbaringen om persondataforordningen DEVOTEAM GDPR MARKEDSUNDERSØGELSE Danske virksomheder venter forgæves på åbenbaringen om persondataforordningen OM UNDERSØGELSEN Devoteam har spurgt 500 danske offentlige og private virksomheder om deres

Læs mere

NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016. Academy Client

NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016. Academy Client NYE, EKSKLUSIVE KURSER I 2016 Academy Client Fremtidens rådgiver 1. halvår 2016 Indhold Fremtidens rådgiver 3 Kreditvurdering 4 Økonomiske nøgletal Resultatledelse 5 Øg effekten af dit lederskab Forretningsmøder

Læs mere