Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde"

Transkript

1 Sagsnr Brevid Ref. BNY Dir. tlf Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde Tlf.: kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk Pædagogisk tilsynsnotat Roskilde lilleskole 16. oktober 2018 Antal indskrevne børn *) 30 Gruppestørrelse og aldersopdeling Antal børn i børnehavegruppen? Hvordan er børnene fordelt i grupperne - aldersopdeling? *) Kun børnehave Ca. 10 børn pr årgang

2 Hvordan har dagtilbuddet arbejdet med anbefalinger fra tilsynet 2017 (Jf. tilsynsrapport 2017) Opfølgning på pædagogisk tilsyn 2017 *) I forbindelse med projekter og temaperioder inddrager vi i SMTTEmodellen de 6 læreplanstemaer. Den enkelte projektbeskrivelse er synlig for forældrene i forbindelse med opstart af et konkret projekt og bliver revideret når projektet bliver evalueret. Antal uddannede pædagoger Antal pau / pgu uddannede Antal ikke pædagogisk uddannede Ledelsens overvejelse om medarbejdernes behov for kompetenceudvikling? Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder) pædagogstuderende (3. praktikperiode) Det fastansatte personale i børnehaven er medlem af skolens faglige klub, hvor der kan igangsættes fælles faglige og sociale tiltag. Børnehavens team vil i fællesskab afklare, hvilke behov der er for kompetenceudvikling hos den enkelte medarbejder og for teamet tilsammen. Der bliver på MUS-samtaler tillige snakket om medarbejderens ønsker og behov for kompetenceudvikling. Hvad har den enkelte medarbejder behov for og hvad har børnehaven generelt brug for af ny viden og færdigheder. Antal børn der er sprogvurderet jf. Dagtilbudsloven Antal børn med fokuseret og særlig indsats? 5 Sprog *) Pt. har vi et barn, hvor talehørekonsulenten konsulterer familien med henblik på vejledning og træning i barnets sproglige udfordringer og udvikling. Har dagtilbuddet udarbejdet handleplaner på alle børn med fokuseret og særlig indsats? Vi har pt. ingen børn, hvor der er udarbejdet en konkret handleplan, men vi er dog i tæt dialog med fx den familie som talehørekonsulenten vejleder, så vi kan følge op på barnets træning i børnehaven. Ellers klarlægger vi i samarbejde med forældrene hvilket fokus og hvordan vi i fællesskab skal handle for at kunne understøtte det enkelte barns udvikling. Hvordan arbejder I med resultaterne af sprogvurderingerne i jeres sprogindsats? Og hvordan følges der op? De børn vi pt. har sprogvurderet har ikke givet anledning til særlig sproglig indsats.

3 Hvordan inddrager og vejleder I forældrene om børnenes sprogudvikling? Vi er løbende i dialog med forældrene om det enkelte barns sproglige og almene udvikling. Er der forhold hos et barn som giver anledning til bekymring for pædagogerne eller for forældrene, reagere vi på dette og indkalder relevante fagpersoner til faglig sparring. Hvordan sættes der fokus på sprogudvikling og kommunikation i hverdagens aktiviteter og rutiner? Giv et eksempel på jeres arbejde. I fx vores daglige samlinger synger vi og bruger bevægelser hertil. Vi læser/fortæller historier med børnene. Vi lytter til børnenes egen fortællinger; undre os sammen med dem. Er nysgerrige på hvad de fortæller. Vi er i løbet af dagen meget opmærksomme og nærværende sammen med både det enkelte barn og med gruppen af børn. Vi snakker sammen, lytter til hinanden og udveksler fx oplevelser og ideer. Vi inddrager børnene i hverdagens rutiner og opgaver og her bliver der naturligt snakket sammen børn og voksne. Legepladstilsyn. Hvem udfører tilsynet? Sikkerhed, hygiejne og retningslinjer *) Vi har leaset legeredskaber på legepladsen, hvor firmaet bag også udføre årligt tilsyn og løbende vedligeholdelse. Tidsinterval? Opfølgning på legepladstilsyn, evt. udbedring af påbud. Se ovenstående Sikkerhed indendørs. Hvad gør I for at skabe sikkerhed i den fysiske indretning? Hygiejnetilsyn. Hvem udfører tilsynet Hvornår var sidste tilsyn? Børnehaven skal fremstå sikkert for børnene, samtidig med at børnene skal lære, at være opmærksomme på deres egen sikkerhed. Vi har ikke haft hygiejnetilsyn. Vi har fokus på god hygiejne hos børn og voksne. Vi er i dialog med familierne om pleje af syge børn; hvornår barnet fx må komme i børnehave igen efter sygdom. Opfølgning på hygiejnetilsynet. Retningslinjer. Hvilke retningslinjer har I for opsyn på legepladsen og ture ud af huset? Se ovenstående Medarbejderne er opmærksomme på hinanden og på hvordan de fordeler sig på legepladsen. Dette afhænger fx af hvilke aktiviteter der er igangsat, hvor mange børn der er udenfor og hvad vi er optaget af. Vi øver med børnene at de fortæller til de(n) voksne udenfor, hvis de går ind i børnehaven, så vi ved om de leger inde eller ude. Hvordan sikrer I, at alle medarbejdere, inklusiv tidsbegrænsede stillinger, kender til retningslinjerne? Vi taler sammen om hvad der er mest hensigtsmæssigt for den enkelte medarbejder, når denne skal være en del af det pædagogiske tilbud på fx legepladsen eller når vi er på tur.

4 Førstehjælpskursus. Hvor mange fastansatte medarbejdere har opdateret førstehjælpskursus? Hvordan sikrer I opdatering af medarbejdernes førstehjælpskursus? Vi har pt. indhentet et tilbud til afholdelse af førstehjælpskursus til børnehavens (og skolens) medarbejdere, som vi forventer at afholde snarest muligt. En medarbejder fra børnehaven deltog i et brand- og evakueringskursus med skolens medarbejdere, som blev afholdt på skolens/børnehavens grund. Vellykkede overgange og sammenhængende forløb *) Hvordan støtter I børn og familier i overgangen mellem hjem og institution? Vi samler den kommende børnehaveklasse i en skolegruppe i børnehaven, hvor der er et stort pædagogisk fokus på at forberede børnene (og forældrene) til skolestarten. Vi inviterer forældrene til forskellige pædagogiske og sociale arrangementer i skolen inden barnets skolestart. Dette giver forældrene kendskab til hinanden og til at udvikle relationer. Kender institutionen Roskilde kommunes regler /rammer omkring udsat skolestart? Ja, vi er bekendte med proceduren omkring ansøgning om udsat skolestart. Vi har pt. et barn i børnehaven der har udsat skolestart. Barnet er bosiddende i anden kommune end Roskilde Kommune. Hvordan fungerer samarbejdet mellem dagtilbuddet og forældrene om handleplaner ved evt. skoleudsættelse? Hvordan fungerer samarbejdet mellem institution, forældre, skole og SFO om overgangen til skole? Hvordan inddrager I børneperspektivet i overgange i institutionen og mellem institutionen og SFO/skole? Vi er i tæt dialog med forældrene til børn som har udsat skolestart. I samtalerne er vi undersøgende på om de tiltag vi gør i børnehaven og forældrene gør derhjemme, er virksomme nok for barnets ønskede trivsel og udvikling. Vi har et naturligt tæt og forpligtende samarbejde mellem børnehaven og skolen, da vi er involveret og deltagende i hinandens hverdag og praksis. Vi involverer børnene i de tiltag vi igangsætter omkring overgangen fra børnehave til SFO/skolen. Fx er børnene inddraget - og aktive deltager i den sidste dag i børnehaven, hvor der vi fester og markerer at tiden i børnehaven er slut. Vi inddrager børnene i planlægning af en fælles tur mellem børnehaven og den kommende børnehaveklasse. Hvordan arbejder dagtilbuddet med at støtte alle børns Børn i udsatte positioner *) Vi har gode betingelser for at kunne inkludere og invitere til fælleskaber mellem børn og voksne. Dette sker både mellem børnene

5 deltagelse i fællesskabet? Og hvordan følger I op på om disse indsatser virker? Hvordan fungerer det tværfaglige samarbejde? Er der udviklingspunkter eller behov for forbedringer? indbyrdes i børnehaven, mellem børnehavebørnene og skolebørnene og mellem børn og voksne fra både børnehaven og skolen. Pædagogerne er i tæt dialog med forældrene om det enkelte barns trivsel og relation til fællesskaberne. Vi har indtil videre haft et glimrende og udviklende samarbejde med henholdsvis: Githa Lund Bramsen, tale- og hørekonsulent Aase Gjervig, småbørnskonsulent Margit Petersen, fysioterapeut specialpædagogisk konsulent Har dagtilbuddet en godkendt pædagogisk læreplan på dagtilbuddets hjemmeside? Har institutionen en evaluering af arbejdet med pædagogisk læreplan på institutionens hjemmeside? Evaluering og pædagogisk udvikling *) Ja Ja, vi har netop afsluttet evalueringen af vores første pædagogiske udviklingsplan og den er nu at finde på skolens/børnehavens hjemmeside. Først evaluerede børnehavens personale (juni 2018) den pædagogiske udviklingsplan og dernæst blev evalueringen gennemgået på et bestyrelsesmøde (august 2018), hvor bestyrelsen kunne komme med kommentar og tilføjelser. Hvad er I særligt optaget af i forhold til pædagogisk udvikling? Hvordan indhenter I ny faglig viden og holder jer fagligt opdateret, herunder viden om revideret dagtilbudslov og styrket pædagogisk læreplan? Vi har fokus på relationernes betydning for barnets og forældrenes trivsel i vores børnehave. Pædagog ( fyrtårn ) og leder vil deltage i de planlagte læringsdage, som Roskilde Kommune afholder i samarbejde med Professionhøjskolen Absalon i forbindelse med kompetenceudvikling til det pædagogisk arbejde med de styrkede læreplaner. Pædagog og leder vil deltage i netværksdag om de styrkede læreplaner, som Dansk Friskoleforening afholder i foråret Til inspiration vil vi kigge nærmere på materiale fra Danmarks Evalueringsinstitut omkring fx: selvevaluering, forankringsprocesser, temamaterialer om samspil og relationer der fremmer børns trivsel, læring og udvikling, og temamateriale om hvordan evalueringskultur skaber udvikling af den pædagogiske praksis. Hvordan understøtter ledelsen medarbejdernes mulighed for faglig udvikling, sparring og videndeling? Børnehavens ledelse vil understøtte det pædagogiske personales mulighed for at indgå i faglige netværk med henblik på udvikling, inspiration og sparring.

6 Forældreinddragelse Evt. andet, der ønskes drøftet I vores børnehave er forældrene en vigtig ressource og de involveres i børnehavens praksis. Involvering, inddragelse og samarbejdet mellem pædagogerne og forældrene er bærende for kulturen i vores børnehave (og skolen). Udfyldt af: Rikke Dyrmose børnehaveleder Dato: 24. september 2018 Konsulentens iagttagelser og indtryk fra tilsynet set i relation til dagtilbuddets pædagogiske udviklingsplan. Børne- og læringsmiljøet. Læringsmiljøet understøtter og drager omsorg for alle børns dannelse, læring, trivsel og udvikling i fællesskab, hvor alle børn er betydningsfulde Den fysiske indretning: Hvordan stimulerer og inviterer opbygningen og indretningen af det fysiske miljø til leg og udforskning af omgivelserne? I hvor høj grad er det muligt, at fordybe sig i lege og aktiviteter uden forstyrrelser? Indretningen af børnehaven er meget lig med beskrivelsen ved sidste år pædagogiske tilsyn. Det er en lille børnehave med 30 børn, der bruger udearealerne meget, med dyrehold og urtehave og stort legeområde tilfælles med skolen. I det store opholdsrum er der ved det ene bord lavet et betræk, der danne en hule under bordet, samt der er lavet endnu en hule i rummet. I hvor høj grad er læringsmiljøet præget af støj og larm? Hvordan understøtter den fysiske indretning kommunikationen mellem børn og voksne og mellem børnene? Det pædagogiske personale: Hvordan fremstår personalet som positive rollemodeller, der understøtter alle børn i engageret deltagelse i dagtilbuddets aktiviteter? Personalets deltagelse og position i børnenes lege Denne morgen er børnehaven ikke i særlig grad præget af støj og larm. De fleste børn søger de voksne, dels ved et af de store borde, hvor der tegnes eller hos de to voksne, der læser i bøger med børnene. Der er et par drenge, der har svært ved at finde ud af, hvad de kan lave og løber rundt og har gang i flere forskellige ting. Børn afleveres stille og roligt, der er te på kanden til børn og voksen og to forældre bliver i børnehaven om formiddagen. Udmærket. Indretningen inviterer til at børnene kan løbe rundt fra gangen til stuerne. De børn der løber rundt for at vide, at de ikke skal løbe rundt på stuerne, hvilket ikke får dem til at stoppe op. De voksne er engagerede i at støtte op om forskellige aktiviteter ude og inde. Børnene bliver involveret i praktiske aktiviteter indendørs og udendørs eller leger selv i små grupper i skoven. Personalet er fordelt i lokalerne med børnene indendørs og udendørs. Børnene søger de voksne i det der sættes i gang, ex. med højtlæsning, tegning eller bagning af boller eller udendørs, hvor de skal lave naturbilleder.

7 Hvordan arbejder personalet med at stimulere børnenes nysgerrighed og med at udvikle børnenes lyst til at eksperimentere? Ved samlingen fik børnene tilbudt en aktivitet, hvor de kunne finde naturmaterialer til en billedramme. Det skulle fotograferes med Ipad og lamineres og dermed blive til et billede til ophængning. Det fremgår af evalueringen af den pædagogiske lærerplan at der arbejdes med anerkendelse og at børnene skal opleve dem som betydningsfulde for fællesskabet. Børnefællesskaber: Opleves børnefællesskaberne som positive samspil præget af åbenhed, tryghed og nysgerrighed? Har alle børn mulighed for deltagelse i fællesskaberne? er der åbenhed overfor børnenes forskellige måder at udtrykke sig og deltage på? Dokumentation: Hvordan inddrages forældrene i børnenes trivsel, udvikling og læring? Evt. Øvrige kommentarer fra konsulenten Der er en god stemning blandt børn og voksen i børnehaven. Der åbenhed overfor børnenes forskellige måder at udtrykke sig og deltage i fællesskabet på. Hele børnehavegruppen holder fællessamling og det er mange børn at holde samling med. Aldersforskellen er fra 3-6 år, så de mindste børn, kan have lidt svært ved at forstå alle de kollektive beskeder. Men det opleves også, at de mindste børn får noget ud af det der foregår i den store samling. Ex. ved de sange de største børn kender og som de mindste børn hurtigt lære. Efter samlingen samledes de største børn og skal hører mere om en kommende udflugt og Roskilde Domkirke. Børnene er interesserede, med det var svært for dem at sidde stille og hører efter lige efter samlingen. Forældrene er meget inddraget i livet i børnehaven og deltager naturligt i hverdagen. - Opsamling på drøftelse med institutionsleder Rikke Dyrmose og skoleleder Søren Hansen Opsamling generelt Anbefalinger fra sidste tilsyn i 2017: Det blev anbefalet at arbejdet med de pædagogiske lærerplaner var synlige for forældrene og blev evalueret ultimo Der er lavet en evaluering af den pædagogiske udviklingsplan (pædagogiske lærerplan), der ligger på institutionens hjemmeside. Man skriver at projektbeskrivelserne er synlige for forældrene og bliver revideret, når projektet evalueres. Man har valgt at arbejde med at bruge Smttemodellen i

8 evalueringen af de 6 lærerplansteamer. Evalueringen for børnehaven beskriver mål: hvad man gerne vil have at børnene skal lærer, hvordan de bliver mødt og hvad man ønsker de opleve osv. Det som ikke fremgår af evalueringen: Hvilken forandring har man opnået mht. de ting, man ville evaluerer på. I forhold til de mål man har sat, hvordan ser man så tegn i børnegruppen, eller i de voksnes rolle, at man er lykkedes med at nå de mål, man har sat sig? Hvordan har det skabt forandring, udvikling, nye tiltag osv.? Dialog om hvad der kan gøres for at tilgodese de behov, som de ældste drenge i børnehaven kan have, fra de ex. afleveres om morgenen, til der er samling i børnehaven. Rikke foreslår at de kan aftale, hvem af de voksne har opgaven med at lave noget med nogle af de store drenge, i stedet for at de løber rundt og ikke rigtigt kan finde ud af, hvad de skal lave. Vi talte om at være opmærksom på at inddrage i børnene i hele processen, når der laves aktiviteter, så børnene også har mulighed for at være med til at fotografere og laminerer og lærer noget af hele processen og får ejerskab til kunstværket. Ved samlingen kunne der have været eksempler på, hvordan et slutprodukt kunne se ud, hvilket ville have gjort det mere konkret for børnene. Overveje hvordan børnene inddrages i hele processen i aktivteterne. Når der laves samling for alle børnene, kan det være svært at nå alle børnene fra 3-5/6 år. Det så ud til, at de mindste børn, fik noget ud af at være sammen med de større børn. Der er mindre børnegrupper i løbet af dagen i andre aktiviteter, hvor man må sørge for at nå de mindste børn i aktiviteterne og sikre at de mindste børn forstå de kollektive beskeder. Vi talte om vigtigheden af arbejdet med overgange og herunder overgangen fra børnehaven til skolen, som man på Roskilde lilleskole, vil sætte endnu mere fokus på fremover. I forbindelse med Den styrkede lærerplan er der i Roskilde kommune nedsat forskellige arbejdsgrupper, herunder en gruppe der arbejder med overgange. Der kan formidles materiale til Roskilde lilleskole /børnehave, når arbejdsgruppen er færdige. Der er et rigtig godt forældresamarbejde på Roskilde lilleskole og der er taget et forældreinitiativ, hvor forældrene er kulturbærere og tager hånd om de nye forældre.

9 Institutioner i Roskilde kommune skal lave handleplan for trusler og vold. Roskilde kommunes skabelon kan bruges til inspiration, hvis der laves en handleplan (skabelon sendes til Rikke). Sprogvurdering: Der er fem børn, der er sprogvurderet. Dialog om hvordan børnene sprogtestes? Der er pt. ikke oprettet nogen børn i Rambøll sprog som børnehaven har valgt at bruge. Det aftales, at Rikke udfylder sprogvurderingerne på de børn, hvor de vurderer, at der er behov for det. Opfølgning på hygiejnetilsynet: Der skal laves hygiejnetilsyn i børnehaven. Det udføres af en sundhedsplejerske i Roskilde kommune. Der skal laves en aftale om dette. Rikke følger op. Opmærksomhedspunkter Skoleudsættelse: Der opfordres til at lave en plan for arbejdet med de børn, man tænker måske skal skoleudsættes. (Roskilde kommunes handleplan vedheftes som inspiration) Overveje hvordan man kan bruge hele Smtte-modellen ved evaluering af aktiviteter. At der laves en aftale med Sundhedsplejerske om hygiejnetilsyn i børnehaven Anbefalinger Påbud Anbefalinger og evt. påbud Ingen påbud Det anbefales at der arbejdes med, hvordan man bedst muligt, når de største drenge i børnehaven, f. eks om morgenen. Det anbefales at inddrage børnene i hele processen ved de pædagogiske aktiviteter. Det anbefales at der laves handleplan for de børn, hvor man kan være bekymret for den kommende skolestart. Tilsynet er foretaget af: Gitte Nyborg, pædagogisk konsulent Dato: 25.9.

10 Venlig hilsen Gitte Nyborg Pædagogisk konsulent Åbningstider Mandag-torsdag Fredag Telefontider Mandag-onsdag Torsdag Fredag 08-14

Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder)

Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder) Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50,, 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Sagsnr.

Læs mere

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2933291 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31

Læs mere

Personalets kvalifikationer *) 3 uddannede pædagoger (inkl. lederen)

Personalets kvalifikationer *) 3 uddannede pædagoger (inkl. lederen) Roskilde lilleskoles børnehave Dagtilbud Sagsnr. 290267 Brevid. 2650799 Ref. BNY Dir. tlf. 46 31 40 11 gitteny@roskilde.dk NOTAT: Tilsynsnotat Roskilde lilleskole børnehave 2017 19. september 2017 Antal

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej Jyllinge

Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej Jyllinge Sagsnr. 301596 Brevid. 2927249 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej 6 4040 Jyllinge Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling Brorlil og Søsterlill Linkøpingvej 181 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn, 23.

Læs mere

Børnehuset Atlantis Bakkefløjen Viby Sjælland. Pædagogisk tilsyn 2018

Børnehuset Atlantis Bakkefløjen Viby Sjælland. Pædagogisk tilsyn 2018 Børnehuset Atlantis Bakkefløjen 17 4130 Viby Sjælland Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 2018

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Gruppestørrelse og aldersopdeling 36 men vi har plads til 38

Gruppestørrelse og aldersopdeling 36 men vi har plads til 38 Guldæblet, Rudolf Steiner Børnehus Ågerupvej 24 Ågerup 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Sagsnr.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Tryllehytten I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling 24.

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling 24. Vuggestuen Korallen Universitetsvej 1, hus 38 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2019

Pædagogisk tilsyn 2019 Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Vognmandsparkens børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk 30. april 2019 Pædagogisk tilsyn 2019 15.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Gruppestørrelse og aldersopdeling 23 børn. 23 børnehavegruppe. Kernerne stuen: 2,10 år ca. 4,3 år Stjernerne stuen: fra ca.

Gruppestørrelse og aldersopdeling 23 børn. 23 børnehavegruppe. Kernerne stuen: 2,10 år ca. 4,3 år Stjernerne stuen: fra ca. Ros Børnehave Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 20. august 2018 28. august 2018 ved det pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Lindebo 21. september 2017 Kl. 9-11 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske

Læs mere

Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej Roskilde. Pædagogisk tilsyn, 25. oktober 2018

Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej Roskilde. Pædagogisk tilsyn, 25. oktober 2018 Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej 12 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Himmelblå 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Himmelblå Dato for tilsynet: 8. marts 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Dagtilbudsleder

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Møllegården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Møllegården Dato for tilsynet: 14. februar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen:

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Galaksen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Galaksen Dato for tilsynet: 09.01.-2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Leder samt 2 pædagoger

Læs mere

Årligt møde med private daginstitutioner. 2. Oktober 2018

Årligt møde med private daginstitutioner. 2. Oktober 2018 Årligt møde med private daginstitutioner 2. Oktober 2018 Deltidspladser, Kombinationspladser Deltidsplads Af den nye Dagtilbudslov fremgår det, at alle kommuner fra 1. januar 2019 som et nyt tilbud skal

Læs mere

TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet

TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ 2018 Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet Forslag til den nye formålsparagraf Dagtilbudsområdet er reguleret af dagtilbudsloven,

Læs mere

Tilsyn for private daginstitutioner

Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn 2018 Tilsynsrapport for: Børnehaven.com Dato for tilsyn: den 7. november 2018 Deltagere: Kristina Holt, leder Inger Lenau, pædagog Sara Lystlund, pædagogmedhjælper

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården TILSYN 2018 Tilsynsnotat Børnehaven Sct. Georgsgården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Sct.Georgs Gården Dato for tilsynet: 9 januar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen

TILSYN Tilsynsnotat. Dagplejen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Dagplejen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: DAGPLEJEN Antal dagplejere: 140 Dato for tilsynet: 22/1 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra dagplejen: 3 gagplejepædagoger,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016

Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016 Dagtilbud Sagsnr. 263233 Brevid. 2339226 Ref. CHJE Dir. tlf. 46 31 40 97 Christinemj@roskilde.dk Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016 26. maj 2016 Fokuspunkter ved det pædagogiske tilsyn 2016. Lederens

Læs mere

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform

Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Præsentation af kompetenceudvikling i forbindelse med ny dagtilbudsreform Formålsparagraf - Dagtilbud Dagtilbud skal fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer,

Læs mere

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Institution: Yggdrasil Fribørnehave Tilsynsrapport Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Tilstede ved tilsynsdialogen: Dagmar Knudsen leder. Esben Tøttrup, skolebestyrelsesmedlem. Katarina Dominiak forældrerådsrep.

Læs mere

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 PULS Tilsyn Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 Tilsyn i Thisted Kommunes dagtilbud... 3 Form på tilsyn... 6 Forberedelse inden tilsyn... 7 Opgaver efter tilsyn:... 7 Opfølgning...

Læs mere

Formål og fremgangsmåde I dette afsnit beskrives grundlaget for tilsynet, og hvordan tilsynsbesøget er blevet afviklet.

Formål og fremgangsmåde I dette afsnit beskrives grundlaget for tilsynet, og hvordan tilsynsbesøget er blevet afviklet. Indledning Der er gennemført tilsyn i Børnehaven i Skolen.Com d.3. februar 2014 kl. 09-12 og efterfølgende dialog med personalet og lederen. Tilsynet er foretaget af Jette Maksten. Ved første del af tilsynet

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Mariehønen Daglig leder: Signe Dall Krossøy Dato og tidspunkt: 3. januar 2019 Konsulent: Susanne Søholt Hvilke

Læs mere

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Furesø Kommune Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Dagtilbud: Farum Skovbørnehave Deltagere i tilsynssamtale: Grethe Teilmann Toustrup, leder og Stina Hendrup, pædagogisk konsulent

Læs mere

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Børnehuset Petra

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Børnehuset Petra Tilsynsnotat 2016 Institution: Børnehuset Petra Emne Kortlægningen T2 På tilsynsbesøget vil vi gerne drøfte resultatet af T2 og progressionen fra T1 samt jeres arbejde med de nye data Beskriv hvilke overvejelser

Læs mere

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE AGENDA Masteren for en styrket pædagogiske læreplan Det pædagogiske grundlag Den styrkede læreplan: hvad består det nye i, og er det en styrke?

Læs mere

DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG

DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG DET PÆDAGOGISKE GRUNDLAG Blomsterspiren blev en kombineret institution den 1.7.2016, hvor vi har haft 2 læreplaner for henholdsvis vuggestue og børnehave. Da vi i 2018 / 2019 skal lave ny styrket læreplan,

Læs mere

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Hvordan er normeringen på institutionen? Antal uddannet personale: 4 pædagoger Kirsten, daglig leder 37t Ann 37t Signe 33t Vinni 30t

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Dagtilbud: Børnehuset Smølferne Daglig leder: Iman El-Faour Dato og tidspunkt:

Læs mere

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilstede: Forældrerepræsentant: Pædagog: Pædagogisk leder: Klyngeleder: Pædagogisk konsulent: Sociale relationer Positiv voksenkontakt hver dag Alle børn har ret til

Læs mere

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner.

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynets indhold og formål Det pædagogiske tilsyn i

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Tilsynsnotat. Stenløse Skovbørnehave. Egedal kommune. Tilsynsnotat, Side!1. Tilsynet udført af dato 25. september 2014.

Tilsynsnotat. Stenløse Skovbørnehave. Egedal kommune. Tilsynsnotat, Side!1. Tilsynet udført af dato 25. september 2014. Egedal kommune Tilsynsnotat Stenløse Skovbørnehave Tilsynet udført af dato 25. september 2014 Connie Niemeier Leder: Jeanette Larsen Daglig leder: Pædagog: Pædagog Tilsynsnotat, Side!1 Ved tilsynet vil

Læs mere

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018

Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov. Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Dagtilbudsaftalen og Ny dagtilbudslov Børne og Skoleudvalgsmøde d. 18.april 2018 Oplægget i dag Dagtilbudsaftalen - indhold Dagtilbudsloven: 1. Formålsparagraf 2. Den styrkede pædagogiske læreplan 3. Områder

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole

Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Barnets vej fra Dagtilbud til Skole Center for Skole og Dagtilbud Forord Børn fødes med et væld af ressourcer, med en medfødt nysgerrighed og lyst til at lære. Læring og udvikling sker fra dag et i barnets

Læs mere

Tilsynsrapport 2019 for Kernehuset

Tilsynsrapport 2019 for Kernehuset Tilsynsrapport 2019 for Kernehuset Tilstede: Forældrerepræsentant: Pædagog: Pædagogisk leder: Klyngeleder: Pædagogisk konsulent: Sociale relationer Positiv voksenkontakt hver dag Alle børn har ret til

Læs mere

Viborg Kommune. Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Barnet i centrum - forskningsprojekt 3 2 Matematisk Opmærksomhed i dagtilbud 4 3 Overgange

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER

D.I.I. Grøften - Skovbørnehaven Grøftekanten - D.I.I. Anemonen - D.I.I. Skovkanten Dagplejen i Viby - LANDINSTITUTITONEN 2-KLØVEREN INDSATSOMRÅDER 1 2 Sprog 2-kløveren Status og Sammenhæng I forbindelse med kvalitetsrapporten og samtalen var en af de aftalte udviklingspunkter for dagtilbuddet Vestergård: Sprog: Øget fokus på sproget 0-3 års området.

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Dato for tilsyn: 30. november 2011 Deltagere ved tilsynet: Karen Byrne, bestyrelsesformand og Helle Hammerich,

Læs mere

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej 43 4440 Mørkøv Tilsyn foretaget 23.05.2016 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf:

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner. For

Pædagogiske Læreplaner. For Virksomhedsplaner i Ringsted Kommune Bilag 1. Pædagogiske Læreplaner For 2014-2017 Indledning: I Nordbakkens Børnehus danner De pædagogiske lærerplaner grundlag for tilrettelæggelsen af det daglige pædagogiske

Læs mere

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Idrætsbørnehaven Lærkereden

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Idrætsbørnehaven Lærkereden Tilsynsnotat 2016 Institution: Idrætsbørnehaven Lærkereden Emne Kortlægningen T2 På tilsynsbesøget vil vi gerne drøfte resultatet af T2 og progressionen fra T1 samt jeres arbejde med de nye data Beskriv

Læs mere

Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet

Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET hjernen&hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Børnenes kompetencer 3 1.2 Børnenes trivsel 4 1.3 Børnenes sundhed 4

Læs mere

Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre

Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre 1. lag: Omsorg og tryghed 2. lag: nærværende voksne, nære relationer, fællesskaber respektere det enkelte barn skabe rum og tid til nærvær give barnet

Læs mere

Evaluering Forårs SFO 2017

Evaluering Forårs SFO 2017 Evaluering Forårs SFO 2017 August 2017 I Faaborg-Midtfyn Kommune blev det i efteråret 2016 besluttet, at der skulle være en Forårs SFO fra 1. april 2017. Forårs SFOen blev derefter planlagt i samarbejde

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering

Faaborg-Midtfyn Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering Faaborg-Midtfyn Kommunes mål og rammer for sprogvurdering og sprogstimulering 1 Indholdsfortegnelse Mål og rammer: 3 Formål med Sprogvurderingen... 3 Sprogvurderingen i praksis.. 3 Materialet fra Socialministeriet

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014

Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014 Inklusionshandleplan for Bjedstrup Skole og Børnehus 2014 Handleplanen for inklusionsarbejdet i Bjedstrup Skole og Børnehus tager sit udgangspunkt i Skanderborg Kommunes strategi for inklusion, Børn og

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Holbæk Kommune - Læring og Trivsel

Holbæk Kommune - Læring og Trivsel Tilsynsskema Private dagtilbud Holbæk kommune Revideret februar 2015 Tilsynet Tilsyn i dagtilbud er lovpligtigt og skal ske minimum hver andet år. Tilsynsforpligtelsen udmøntes efter 15 og 16 i Lov om

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats Vi vil skubbe til grænserne for fællesskabet for vi vil

Læs mere

Viborg Kommune. Børnehuset Videbechsminde UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Børnehuset Videbechsminde UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Børnehuset Videbechsminde UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 09-04-2015 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Dialogbaseret aftale 3 2 TOPI 4 3 Udviklingsprocesser 5 4 forældresamarbejde 6

Læs mere

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece

Børnehuset Spentrup. Forældrepjece Børnehuset Spentrup Forældrepjece Velkommen til Børnehuset Spentrup/Haldvej Børnehaven Haldvej har omkring 50 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven Haldvej er en del af Spentrup Børnehus som også

Læs mere

Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Pilehytten Hovedgaden 74 Svinninge Tilsyn foretaget 23.10.2015 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf: 72369949

Læs mere

Systematisk udviklingsorienteret tilsynsbesøg i dagtilbud

Systematisk udviklingsorienteret tilsynsbesøg i dagtilbud Systematisk udviklingsorienteret tilsynsbesøg i dagtilbud Dato for tilsynsbesøg: 21. oktober 2014 Dagtilbuddets navn: Børnehuset VillaKulla Deltagere fra dagtilbuddet: Bente Meyer og Mette Nielsen fra

Læs mere

Rapport af pædagogisk tilsyn i: Hasselvang d. 7.5.2012

Rapport af pædagogisk tilsyn i: Hasselvang d. 7.5.2012 Rapport af pædagogisk tilsyn i: Hasselvang d. 7.5.2012 Deltagere fra institutionen: leder Anja Rantzau medarbejderrepræsentant Anita og Kristina Fra daginstitutionskontoret deltog: Pædagogisk konsulent

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Institutionens navn: Børnehuset Labyrinten

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Institutionens navn: Børnehuset Labyrinten Dato for uanmeldt tilsyn: 29.10.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 15.11.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: David Aagaard Institutionens navn:

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Naturbørnehaven i Hasle Adresse: Fælledvej 47 C, 3790 Hasle Telefon: Leder: Annemarie Conrad Tilsynsdato: 15. november 2012 Tidligere

Læs mere

Perlen - stedet med de gode og udviklingsstøttende relationer og rammer!

Perlen - stedet med de gode og udviklingsstøttende relationer og rammer! Perlens læreplan 2015 2016 Daginstitutionen Perlens læreplan for 2015 16 tager udgangspunkt i den situation Perlen stod i, i november 2014. Her havde institutionen sammen med en konsulent havde lavet en

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Børnehuset Birkemosen 2019

Pædagogisk læreplan for Børnehuset Birkemosen 2019 Pædagogisk læreplan for Børnehuset Birkemosen 2019 Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen

Læs mere

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask

Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Faglig profil Børneinstitutionen Rasmus Rask Kære medarbejder og studerende i Børneinstitutionen Rasmus Rask Som ansat eller studerende i Børnehusene Hobbitten, Lungstedvangen, Kærsgård, Bellinge og Luna

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Tilsynsrapport skabelon

Tilsynsrapport skabelon 2017 Tilsynsrapport skabelon Lib og mul Vesthimmerland Kommune 01-01-2017 Formålet med tilsynsbesøget..er at udføre en lovfæstet kontrol med institutionerne om, hvorvidt de opfylder de lovpligtige krav

Læs mere

Institutionsleder/skoleleder Søren Falsig Teamleder/afdelingsleder Jette Møller Bestyrelsesformand: Susanne Bøgelund Bestyrelsesrepræsentanter:

Institutionsleder/skoleleder Søren Falsig Teamleder/afdelingsleder Jette Møller Bestyrelsesformand: Susanne Bøgelund Bestyrelsesrepræsentanter: Tilsynsrapport Institutionens navn: Thorlund Naturbørnehave- og vuggestue Dato for tilsynsmødet: 9. februar 2016 Daginstitutionschef: Merete Villsen Pædagogisk konsulent: Institutionsleder/skoleleder Søren

Læs mere

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Syd 01-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Samarbejdserklæring. - for Ørnhøj Skole, Vinding Skole, Børnehøjen samt Vinding Børnehus

Samarbejdserklæring. - for Ørnhøj Skole, Vinding Skole, Børnehøjen samt Vinding Børnehus Samarbejdserklæring - for Ørnhøj Skole, Vinding Skole, Børnehøjen samt Vinding Børnehus I nedenstående erklæring forpligter ovenstående fire institutioner sig til at være i tæt dialog og samarbejde på

Læs mere

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG KØBENHAVNS KOMMUNE BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG I KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGTILBUD 0-5 ÅR JUNI 2017 1 Indhold 1. Sociale relationer 2 2. Inklusion og fællesskab 3

Læs mere

Ramme for pædagogisk tilsyn med kommunale dagtilbud og private pasningstilbud i Billund Kommune Gældende fra den 1. juli 2019

Ramme for pædagogisk tilsyn med kommunale dagtilbud og private pasningstilbud i Billund Kommune Gældende fra den 1. juli 2019 Ramme for pædagogisk med kommunale dagtilbud og private pasningstilbud i Billund Kommune Gældende fra den 1. juli 2019 Godkendt af Børneudvalget den 6. juni 2019 1 Lovgivningsmæssig ramme Af dagtilbudsloven

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet.

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet. Uanmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Status Privat (selvejende/kommunal/privat) Adresse Mariendalsvej 59 A-B Leder Sophia Gravenhorst Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Finsensvej 83

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Finsensvej 83 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede pladser

Læs mere

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted

SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring i Torsted SMTTE Pædagogisk læreplan via Strategi for læring 2015-16 i Torsted Børns lyst og motivation til at lære Læring: Fokus: Samling af børnegrupper. Børn i dagtilbud opnår almen dannelse Inklusion: Fokus:

Læs mere

En styrket pædagogisk læreplan

En styrket pædagogisk læreplan En styrket pædagogisk læreplan Hvad er det nye? Oplæg af Joan Lindskov Landskonferencen Kvalitet i dagplejen 2018 Hjælp fra FOA Hvad er en pædagogisk læreplan? Loven beskriver, hvad der skal arbejdes med

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 11 69 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 9 64 % - Observatører 1 % Forældre 38 43 % Ældste børn 10 50 % Rapporten

Læs mere

Samtaler i børnehaven Samtaler med alle børns forældre afvikles i børnehaven et halvt år inden skolestart.

Samtaler i børnehaven Samtaler med alle børns forældre afvikles i børnehaven et halvt år inden skolestart. Sammenhængskraft mellem dagtilbud og skole/sfo Overgangsmodellen er obligatorisk. I modellen vil der være mulighed for KAN opgaver til inspiration og som aftales lokalt.. Breve til kommende forældre Tidspunkt:

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 13 35 % Ældste børn 4 44 % Rapporten består

Læs mere