HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT. for"

Transkript

1 HVIDOVRE KOMMUNE REFERAT for Kommunalbestyrelsens møde den 29. januar 2008, Kl på Hvidovre Rådhus, Salen. Mikkel Dencker mødte kl under behandlingen af punkt 10.

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr Forskellige cirkulærer og meddelelser... 1 Pkt.nr Anmodning om fritagelse for medlemskab af kommunalbestyrelsen Rushy Rashid Højbjerg... 1 Pkt.nr Orlov kommunalbestyrelsesmedlem Peter Broholm... 2 Pkt.nr Bedre praksis omkring henvendelser og invitationer til kommunalbestyrelsens medlemmer... 4 Pkt.nr Indbydelse fra DONG Energy til informationstur til Middelgrund Vindmøllepark... 5 Pkt.nr Forslag til placering af jordtip i Hvidovre Kommune samt beslutning om og principper for udarbejdelse af lokalplanforslag for området ved Brøndby Havnevej... 6 Pkt.nr Godkendelse af forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé Pkt.nr Godkendelse af forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 for boligområde ved Krebsevej og Strandholms Allé Pkt.nr Endelig vedtagelse af Lokalplan 448 Kolonihaveområde ved Bredholtvej H/F Dahlia Pkt.nr Godkendelse af forslag til Lokalplan 446 Erhverv og boliger i Filmbyen i Avedørelejren Pkt.nr Orientering om projekt aflastningsbaner Pkt.nr Evaluering af elektronisk udvalgsbetjening Pkt.nr Forelæggelse af tvist mellem afdelingsmøde og organisationsbestyrelse om budget i 2008 for Avedøre Boligselskab, Afdeling Avedøre Stationsby Nord Pkt.nr Ansøgning om tilladelse til optagelse af lån til udskiftning af køkkener i afdeling 3031, Danalund. Pkt.nr Ansøgning om tilladelse til optagelse af lån til renovering af elinstallationer i Bredalsparken Pkt.nr Ansøgning om tilladelse til optagelse af lån til udskiftning af tagbelægninger i Bredalsparken Pkt.nr Ansøgning om tilladelse til optagelse af lån til renovering af altangang Pkt.nr Projekt 6131 Udskiftning af arbejdspladspc'ere, servere, og etablering af fiberforbindelse til institutioner i Pkt.nr Miljø Agenda 21 (Evaluering af Sundhedspulje) Pkt.nr Stiftelse af fælleskommunalt aktieselskab til at sikre en bæredygtig vandforsyning i hovedstadsområdet og forhandle vandpriser Pkt.nr Konsekvenser for normeringen af tilsynsførende pædagoger i dagplejen afledt af omlægning af 29 dagplejepladser til 29 vuggestuepladser i Pkt.nr

3 Frigivelse af puljemidler 2. runde vedrørende puljen "bedre ældrepleje Pkt.nr Ændring af vedtægter for Aktivitetscentret Pkt.nr Valg af medlem til Beredskabskommissionen Pkt.nr Valg af stedfortæder til hegnsyn Hvidovre Pkt.nr Udpegning af medlem til Hjemmeværnets distriktsudvalg Pkt.nr Det regionale Udviklingsråd Valg af suppleant Pkt.nr Udtræden af Integrationsrådet Pkt.nr Eventuelt Pkt.nr Specialpædagogiske foranstaltninger...

4 Side 1 Pkt.nr. 1 Forskellige cirkulærer og meddelelser Politisk beslutning: Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 1: Taget til efterretning. Pkt.nr. 2 Anmodning om fritagelse for medlemskab af kommunalbestyrelsen Rushy Rashid Højbjerg Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til kommunalbestyrelsen 1. at godkende, at Rushy Rashid Højbjerg udtræder af kommunalbestyrelsen pr. 31. december at 1. suppleant for gruppe A, Erik Frølund Thomsen indtræder i kommunalbestyrelsen i stedet. Politisk beslutning: Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 2: 1. at, godkendt. 2. at, godkendt. Sagsfremstilling: På kommunalbestyrelsens møde den 28. august 2007 bevilgede kommunalbestyrelsen Rushy Rashid Højbjerg orlov fra kommunalbestyrelsen af helbredsmæssige årsager fra den 26. august 2007 og indtil videre. Rushy Rashid Højbjerg anmoder i brev af 16. december 2007 om fritagelse for medlemskab af kommunalbestyrelsen i henhold til 103 i bekendtgørelse af lov om kommunale valg, der siger:

5 Side 2 Et medlem skal efter anmodning fritages for sit medlemskab, såfremt medlemmet på grund af sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for medlemskabet. Som begrundelse for anmodningen angives at Rushy Rashid Højbjerg er i færd med at genoptage sit hverv som udøvende journalist. Et for hende ønskværdigt job vil være uforeneligt med medlemskab af kommunalbestyrelsen. Rushy Rashid Højbjerg var medlem af følgende udvalg m.v.: Social og Sundhedsudvalget Kultur og Fritidsudvalget Dagcentret Lyset Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Andre konsekvenser: Bilag: Pkt.nr. 3 Orlov kommunalbestyrelsesmedlem Peter Broholm Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til kommunalbestyrelsen 1. at kommunalbestyrelsesmedlem Peter Broholm bevilges orlov af helbredsmæssige årsager fra den 29. januar 2008 i 3 måneder 2. at 1. suppleant for Venstre, Gunvor Bruus indtræder i kommunalbestyrelsen i orlovsperioden.

6 Side 3 Politisk beslutning: Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 3: 1. at, godkendt. 2. at, godkendt Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsesmedlem Peter Broholm anmoder den 17. januar 2008 om orlov fra kommunalbestyrelsen i 3 måneder fra den 29. januar suppleant for Venstre er Gunvor Bruus, Ajax Alle 27. Kommunalbestyrelsesmedlem Peter Broholm er medlem eller stedfortræder af følgende udvalg, råd m.v. Økonomiudvalget Ejendoms og Arealudvalget Bevillingsnævnet Koordinationsudvalget Vestegnens Kraftvarmeselskab Erhvervskontaktudvalget Børne og Ungeudvalget (stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Mikkel Dencker) Handicaprådet (stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem KarlErik Høholt Jensen) Integrationsrådet (stedfortræder for kommunalbestyrelsesmedlem Mikkel Dencker) Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Andre konsekvenser: Bilag:

7 Side 4 Pkt.nr. 4 Bedre praksis omkring henvendelser og invitationer til kommunalbestyrelsens medlemmer Indstilling: Kommunalbestyrelsesmedlem Kim Østerberg, T anmoder om nedenstående bliver behandlet på kommunalbestyrelsens møde den 29. januar 2008: Kommunalbestyrelsens medlemmer modtager gennem året en del henvendelser og invitationer fra firmaer og institutioner m.v. Alle henvendelser og invitationer bør formidles hurtigst muligt videre til det enkelte medlem fra Borgmesterkontoret eller de forvaltninger, der har modtaget henvendelserne eller invitationerne. Dette især for invitationer, hvor der sædvanligvis er tidsfristen for tilmelding, og hvor det enkelte kommunalbestyrelsesmedlem er nødt til at vurdere en prioritering i forhold til andre gøremål. Jeg er til punktet blevet oplyst om en konkret henvendelse fra DONG Energi, der nogle dage før jul er blevet sendt til Hvidovre Kommune, hvor kommunalbestyrelsens medlemmer bliver inviteret til at deltage i en informationstur til Middelgrundens vindmøllepark den 12. januar Det undrer mig derfor, at jeg her den 2. januar 2008 endnu intet har hørt til denne invitation, idet der vel også er en tidsfrist for tilmelding, som skal overholdes. Jeg har derfor stillet spørgsmål til Borgmesterkontoret, om hvorfor kommunalbestyrelsens medlemmer til dato (2. januar 2008) ikke er blevet bekendt med invitationen og om det i givet fald er sædvanlig praksis at tilbageholde invitationer stilet til kommunalbestyrelsen? Med baggrund i ovenstående mener jeg derfor, at kommunalbestyrelsen har behov for at diskutere den bedste praksis i forhold til henvendelser og invitationer til kommunalbestyrelsens medlemmer og om muligt sikre, at alle informationer, henvendelser og invitationer kommer rettidigt ud til hvert enkelt medlem uanset parti eller listetilhørsforhold. Sagsfremstilling: Oversigt over sagsforløb af vedrørende invitation fra DONG Energy til informationstur til Mikkelgrundens Vindmøllepark er udsendt til kommunalbestyrelsens medlemmer den 7. januar Til orientering kan oplyses, at Centralforvaltningen forbereder sag til kommunalbestyrelsen vedrørende retningslinier for håndtering/besvarelse af henvendelser stilet til politikere m.v., jf. punkt 37 på kommunalbestyrelsens møde den 11. december Politisk beslutning: Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 4: Sagen drøftet.

8 Side 5 Pkt.nr. 5 Indbydelse fra DONG Energy til informationstur til Middelgrund Vindmøllepark Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Kommunalbestyrelsen 1. at beslutte dato for informationstur til Middelgrund Vindmøllepark. Politisk beslutning: Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 5: Onsdag den 6. februar 2008 kl Sagsfremstilling: Fra DONG Energy foreligger følgende forslag til datoer for informationstur til Middelgrund Vindmøllepark: Onsdag den 6. februar 2008, kl Fredag den 8. februar 2008, kl Lørdag den 9. februar 2008, kl DONG Energy har meddelt, at arrangementet ikke kan gennemføres den 2. februar Kommunalbestyrelsen anmodes om at beslutte på hvilken dato informationsturen skal gennemføres. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Andre konsekvenser:

9 Side 6 Bilag: Pkt.nr. 6 Forslag til placering af jordtip i Hvidovre Kommune samt beslutning om og principper for udarbejdelse af lokalplanforslag for området ved Brøndby Havnevej Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget: 1. at tage rapporten Forslag til jordtip i Hvidovre Kommune vurdering og planlægning til efterretning, 2. at beslutte, at der i forlængelse heraf igangsættes udarbejdelse af lokalplanforslag for området ved Brøndby Havnevej, 3. at godkende afgrænsningen af lokalplanområdet og de anbefalede principper for udarbejdelse af lokalplanforslag under forudsætning af, at Økonomiudvalget godkender igangsætning af udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og de dertil anbefalede principper, 4. at der i forbindelse med det videre arbejde vurderes, om dele af de fremtidige jordvolde vil kunne anvendes til storskala solfangere, som VEKS undersøger muligheden for at etablere i sit forsyningsområde. Endvidere indstilles det, at udvalget over for Økonomiudvalget anbefaler: 5. at der igangsættes udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg for området ved Brøndby Havnevej. Politisk beslutning: Teknik og Miljøudvalgets møde 9. januar 2008 Punkt 2: Mødeark med beslutning fra Ejendoms og Arealudvalgets møde 3. januar 2008 blev uddelt på mødet (ØU , Pkt. 07). Tiltrådt. Kim Østerberg (T) ønsker undersøgt om støjvolden kan gøres højere. Økonomiudvalgets møde 21. januar 2008 Punkt 7: Afventer til kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 6: Gruppe C foreslår, at teknisk forvaltning i tilknytning til det fremsendte projekt om jordtipområder tager initiativ til, at undersøge muligheden for at inddrage træningsarealet på DCH s træningsbane ved Vestvolden efter dialog med brugerne og Skov og Naturstyrelsen. Herfor stemte alle.

10 Side 7 Det godkendtes af alle, at 1. At tage rapporten forslag til jordtip i Hvidovre Kommune vurdering og planlægning til efterretning, idet prioriteringen af lokaliteterne skal være, I. Elipsebakkerne ved Brøndby Havnevej II. Ny udsigtsbakke ved Brøndby Havnevej III. Støjvold i Mågeparken IV. Hundetræningsbanen ved Brøndby Havnevej 2. At beslutte, at der i forlængelse heraf igangsættes udarbejdelse af lokalplanforslag for området ved Brøndby Havnevej 3. At godkende afgrænsningen af lokalplanområdet og de anbefalede principper for udarbejdelse af lokalplanforslag for området ved Brøndby Havnevej, 4. At beslutte, at der igangsættes udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg for området ved Brøndby Havnevej, 5. At beslutte, at der foretages en ny vurdering af, hvorvidt støjvolden i Mågeparken kan gøres højere med henblik på at fastlægge grundlaget for planarbejdet for området ved Mågeparken. 6. At der i forbindelse med det videre arbejde vurderes, om dele af de fremtidige jordvolde vil kunne anvendes til storskala solfangere, som VEKS undersøger muligheden for at etablere i sit forsyningsområde. Sagsfremstilling: Baggrund Teknisk Forvaltning har, i forbindelse med renovering af spildevandsledninger samt andre anlægsarbejder, et behov for at komme af med ren overskudsjord. Teknisk Forvaltning har derfor gennemført en undersøgelse af, hvor i kommunen genanvendelse af ren jord kunne have en værdi i form af fx en støjvold eller et landskabsbearbejdet område. Den rene jord defineres som klasse 1 jord i henhold til Jordplan Sjælland (Vejledning i håndtering af forurenet jord på Sjælland juli 2001, med senere rettelsesblade). Jorden skal anmeldes og dokumenteres i henhold til bekendtgørelse nr. 748 af 21. juni 2007 om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord. For en nærmere undersøgelse af området ved Brøndby Havnevej og Mågeparken har Teknisk Forvaltning fået udarbejdet en rapport af landskabsarkitekt, Niels Lützen, omhandlende forslag til placering og udformning af jordtip i Hvidovre. Rapporten indeholder en samlet landskabsplan for hvert område. Som ejer af begge områder vil beslutningen, om at godkende området ved Brøndby Havnevej og området ved Mågeparken som kommende jordtipområder samt prioritere området ved Brøndby Havnevej først, blive forelagt Ejendoms og Arealudvalget den 3. januar Ejendoms og Arealudvalgets beslutning vil blive forelagt på Teknik og Miljøudvalgets møde. Området ved Brøndby Havnevej Landskabsplanen for området ved Brøndby Havnevej omfatter Elipsebakkerne, en ny udsigtsbakke og hundetræningsbanen. Det igangværende projekt for Elipsebakkerne færdiggøres og bakkerne rettes til. Der etableres en ny udsigtsbakke mod syd, hvor deponeringen så småt er begyndt. Hundetræningsbanen er lavtliggende, hvorfor terrænet hæves ved påfyldning af jord.

11 Side 8 Realiseringen af den samlede landskabsplan for hele området ved Brøndby Havnevej forudsætter, at der udarbejdes en lokalplan. Projektet forudsætter desuden dispensation fra naturbeskyttelseslovens strandbeskyttelseslinie ( 15) og åbeskyttelseslinie ( 16). Eftersom der er tale om et i forvejen menneskeskabt landskab, vurderes det at være muligt at få dispensation fra begge beskyttelseslinier. Området ved Mågeparken Landskabsplanen for Mågeparken omfatter en støjvold samt en ny bakke og en eksisterende vold. Støjvolden hæves omkring 2 meter. Der anlægges en bakke, hvor der på bakkens nordside kan indpasses en naturlegeplads, og der opfyldes langs eksisterende vold. Realiseringen af den samlede landskabsplan for Mågeparken forudsætter enten, at der udarbejdes en lokalplan, hvor der skal søges om dispensation fra Vestvoldsfredningen, hvis der er foranstaltninger i lokalplanen, som er i strid med fredningen, eller projektet indarbejdes i den gældende pleje og anlægsplan således, at der ikke kræves dispensation fra Vestvoldsfredningen enten ved at udarbejde et tillæg til planen eller ved at omarbejde planen. Planforhold Kommuneplan 2005 Området er i Kommuneplan 2005 beliggende i rammeområde 5D6, for hvilket der er fastsat følgende rammebestemmelser for lokalplanlægning: Fremtidig anvendelse: Øvrige bestemmelser: Offentligt område: Parkeringsareal Kun bebyggelse til områdets brug og drift Realiseringen af den samlede landskabsplan for området ved Brøndby Havnevej forudsætter, at der udarbejdes tillæg til kommuneplanens rammer, som udvider den fremtidige arealanvendelse til andre offentlige formål. Lokalplan 406 Området ved Brøndby Havnevej er omfattet af Lokalplan 406, der er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 19. december Ifølge lokalplanen må området kun anvendes til offentlige formål, såsom parkeringsarealer, vej og sti samt sporarealer, afskærmningsarealer, samt rekreative arealer. Områdets arealanvendelse til jorddeponi samt realiseringen af den samlede landskabsplan for området, som betyder væsentlige terrænændringer med opfyldning op til 16 meter forudsætter, at der udarbejdes en lokalplan. Forslag til principper for indhold i tillæg til Kommuneplan 2005 Teknisk Forvaltning anbefaler, at der igangsættes udarbejdelse af forslag til tillæg til kommuneplan 2005, som udvider den fremtidige arealanvendelse for rammeområde 5D6 til andre offentlige formål: Fremtidig anvendelse: Øvrige bestemmelser: Offentligt område: Parkeringsareal. Jorddeponi. Fritids og kulturanlæg Kun bebyggelse til områdets brug og drift Forslag til principper for indhold i ny lokalplan Teknisk Forvaltning anbefaler, at der igangsættes udarbejdelse af lokalplanforslag for området ved Brøndby Havnevej på grundlag af nedenstående principper i henhold til at realisere rapportens samlede landskabsplan for området. Lokalplanområdet

12 Side 9 Forvaltningen foreslår, at lokalplanområdet afgrænses, som vist på planbilaget og omfatter ejendommene matr.nr. 43ex, 43fi, 43gp, 43gd samt delvis matr.nr. 43a Avedøre, By, Avedøre. Lokalplanområdets formål og anvendelse Området foreslås fastlagt til offentligt formål, hvor bl.a. parkeringsarealet skal bibeholdes. Lokalplanen skal desuden muliggøre, at den samlede landskabsplan for området kan realiseres således, at afgrænsningen til erhvervsområdet forstærkes, at hundetræningsbanen forbedres, at udsynet over engen fastholdes, og at grænsen mellem Strandparken og byen markeres stærkt. Aflysning af Lokalplan 406 Ved en endelig vedtagelse af ovennævnte lokalplan vil Lokalplan 406 blive aflyst. Storskala solfangere VEKS har rettet henvendelse til kommunen, da VEKS i øjeblikket er i gang med et projekt, der omhandler undersøgelse af mulighederne for placering og etablering af storskala solfangere i VEKS forsyningsområde. Det anbefales, at det i forbindelse med lokalplanarbejdet vurderes, om dele af de fremtidige jordvolde vil kunne anvendes til storskala solfangere, og i den forbindelse vurdere konsekvenser for områdets anvendelse og udformning. Økonomiske konsekvenser: Et alternativ til jordtip i kommunen er at betale for deponeringen andetsteds. Køres overskudsjorden fx til Køge Havn, så viser et groft overslag, at det kommer til at koste 250 kr./m 3 ren jord. For m 3 jord giver det en samlet udgift på 24 mio. kr. For etablering og drift af jordtip i kommunen, så viser et groft overslag, at det kommer til at koste 75 kr./m 3 ren jord. For m 3 jord giver dette en samlet udgift på 7,2 mio. kr. Den samlede besparelse ved selv at anlægge og drive jorddeponier er i størrelsesordenen 17 mio. kr. Deponiet kan indtil videre benyttes i forbindelse med egne formål (vand, kloak, vej, park og kommunale ejendomme). Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Der er ingen miljømæssige konsekvenser ved projekterne, da overskudsjorden er ren, defineret som klasse 1 jord i henhold til Jordplan Sjælland. Andre konsekvenser: Bilag: Rapporten Forslag til jordtip i Hvidovre Kommune vurdering og planlægning er uddelt i forbindelse med Ejendoms og Arealudvalget den 3. januar 2008 Planbilag: Oversigtskort over afgræsningen af lokalplanområdet (TMU 09. januar 2008, pkt. 2) Teknisk Forvaltnings notat af (KB , Pkt. 06_01)

13 Side 10 Pkt.nr. 7 Godkendelse af forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget at anbefale over for Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé med henblik på offentliggørelse, 2. at lokalplanforslagets godkendelse sker under forudsætning af, at forslaget til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 godkendes af Kommunalbestyrelsen, 3. at den offentlige høringsperiode fastsættes til 8 uger eksklusive helligdage, dvs. fra den 13. februar til den 16. april 2008, og 4. at der ikke udarbejdes en miljøvurdering af planen. Politisk beslutning: Teknik og Miljøudvalgets møde 9. januar 2008 Punkt 11: Tiltrådt. Kim Østerberg (T) kunne ikke følge indstillingen. Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 7: Indstillingen godkendt af grupperne A, O, V, F, C og liste H. Imod liste T. Sagsfremstilling: Teknik og Miljøudvalget tiltrådte i mødet den 12. juni 2007, Punkt 6, at beslutte, at der udarbejdes forslag til lokalplan for ny rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé, at godkende afgrænsningen og de anbefalede principper for udarbejdelse af lokalplanforslaget under forudsætning af, at Økonomiudvalget godkender igangsætning af udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og de dertil anbefalede principper, at der for bygherres regning skal kobles en byplankonsulent til udarbejdelse af lokalplanforslaget, samt at anbefale over for Økonomiudvalget, at godkende igangsætning for udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og de dertil anbefalede principper. Liste T kan ikke følge forslaget om udvidelse fra 10 til 14 huse grundet den høje bebyggelsesprocent, men kunne i øvrigt tilslutte sig de miljømæssige dele i forslaget. Kim Østerberg begærede sagen i Kommunalbestyrelsen.

14 Side 11 Økonomiudvalget godkendte i mødet den 12. juni 2007, Punkt 2, Teknik og Miljøudvalgets indstilling, idet 3. at skal ændres til kan. I Kommunalbestyrelsens møde den 28. august 2007, Punkt 3, blev Økonomiudvalgets indstilling godkendt af grupperne A, F, O, V, C samt liste H. Imod liste T. Baggrund for lokalplan Ejeren af de 3 ejendomme, som er omfattet af lokalplanen, har anmodet kommunen om at tilvejebringe plangrundlaget for at kunne opføre 14 boliger på omkring 100 m 2 hver i form af en rækkehusbebyggelse i 1½ etage. Ønsket er foranlediget af, at området er kraftigt forurenet på grund af tidligere aktiviteter. Før det sundhedsmæssigt er forsvarligt at bygge boliger på ejendommene, skal en række komplicerede og økonomitunge miljøforhold løses, hvilket fordyrer byggeriet. Opførelse af den ønskede rækkehusbebyggelse indebærer en mere intensiv udnyttelse, end hvad der er fastlagt i den for området gældende Byplanvedtægt nr. 13, og forudsætter derfor, at der vedtages en ny lokalplan for området. Samtidig er det nødvendigt at ændre kommuneplanens rammer for området i form af et tillæg, som øger den tilladelige bebyggelsesprocent fra 25 % til 60 %. Lokalplan 335 og Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 skal tilsammen muliggøre opførelse af tætlav boligbebyggelse med en bebyggelsesform og tæthed, der står i et rimeligt forhold til økonomien i en oprensning af ejendommene. Forslag til Lokalplan 335 er udarbejdet af Hvidovre Kommune, Teknisk Forvaltning, Bygge og Planafdelingen i samarbejde med Mølbak Landinspektører A/S. Forslag til Lokalplan 335 Lokalplanområdet omfatter ejendommene matr.nr. 35aq, 35ar og 35as Hvidovre By, Strandmark, beliggende Krebsevej 38 og Strandholms Allé Lokalplanen skal udgøre det planlægningsmæssige grundlag for opførelse af tætlav boligbebyggelse med en bebyggelsesform og tæthed, der skal bidrage til, at det er økonomisk muligt at oprense området for forurening. Lokalplanen skal sikre, at opførelse af ny boligbebyggelse sker efter en samlet plan, hvor adgangsog parkeringsforholdene på trods af den højere bebyggelsesprocent og dermed større bebyggelsestæthed ikke belaster det omgivende boligområde, og hvor ny boligbebyggelse får en fysisk udformning og et arkitektonisk udtryk, der er i harmoni med det omgivende boligområde. Lokalplanen fastlægger, at der med baggrund i den tætte bebyggelsesform ikke kan opføres tilbygninger af nogen art til beboelsesbygningerne, herunder udestuer og permanente overdækninger i øvrigt. Endelig er det lokalplanens formål at bevare og styrke områdets grønne karakter gennem bestemmelser om levende hegn mod Krebsevej og Strandholms Allé. Forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé er vedlagt som bilag. Økonomiske konsekvenser:

15 Side 12 Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Jordforurening Grundet tidligere aktivitet er jorden i hele lokalplanområdet kraftigt forurenet, og inden byggetilladelse kan gives, skal der foreligge en tilladelse, jf. 8 i lov om forurenet jord. Tilladelsen skal sikre de kommende beboeres sundhed samt det omgivende miljø. Tilladelsen er endnu ikke meddelt. Bygherren er i gang med en delvis oprensning af grunden. Der er foregået opgravning af forurenet jord i perioden december 2006 februar Udgravningen er visse steder ned til ca. 3,5 meters dybde i forhold til det omgivende terræn. Udstedelse af byggetilladelse til boligbebyggelse forudsætter, at der foreligger en tilladelse i henhold til 8 i jordforureningsloven Miljøvurdering af planer og programmer Efter Lov nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer, stilles der i visse tilfælde krav om miljøvurdering af de pågældende planer og programmer. Teknisk Forvaltning har i forbindelse med udarbejdelsen af planforslaget gennemført en screening af planens miljøpåvirkning. Den væsentligste påvirkning af det omgivende miljø vil dreje sig om gener fra trafikken til og fra kommende nye boliger i lokalplanområdet. Anvendelsen af området til boligområde giver ikke i sig selv anledning til væsentlige overskridelser af grænserne for miljøpåvirkninger i området. Da lokalplanen tillige dels erstatter en hidtil gældende byplan og alene fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan, og da planen ikke vil muliggøre anlægsarbejder, som er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse eller karakter vurderes at få en væsentlig indvirkning på miljøet, har kommunen vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering, jf. lovens 3, stk. 1 nr. 3 og 4, stk. 2. Med henvisning til lovens 4, stk. 3, har Teknisk Forvaltning anmodet Miljøcenter Roskilde og Museet på Kroppedal om bemærkninger til spørgsmålet om miljøvurdering. Begge disse myndigheder er enige med kommunen i, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af planen. Andre konsekvenser: Bilag: Forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé (TMU 9. januar 2008, pkt. 11)

16 Side 13 Pkt.nr. 8 Godkendelse af forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 for boligområde ved Krebsevej og Strandholms Allé Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Økonomiudvalget at anbefale over for Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende forslaget til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 med henblik på offentliggørelse, 2. at den offentlige høringsperiode fastsættes til 8 uger eksklusive helligdage, dvs. fra den 13. februar til den 16. april 2008, hvor forslaget til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 sendes i offentlig høring sammen med forslaget til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé, og 3. at der ikke udarbejdes en miljøvurdering af tillægget. Politisk beslutning: Økonomiudvalgets møde 7. januar 2008 Punkt 4: Anbefales overfor Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 8: Godkendt af grupperne A, O, V, F, C og liste H. Imod liste T. Sagsfremstilling: Økonomiudvalget godkendte i mødet den 12. juni 2007, Punkt 2, Teknik og Miljøudvalgets indstilling om at godkende igangsætning for udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og de dertil anbefalede principper. Økonomiudvalget godkendte endvidere under Teknisk Forvaltnings indstilling til Teknik og Miljøudvalget, at 3. at skal ændres til kan i sætningen: at der for bygherrers regning skal kobles en byplankonsulent til udarbejdelsen af lokalplanforslaget. På Teknik og Miljøudvalgets møde den 12. juni 2007, Punkt 6, blev sagen af Kim Østerberg begæret i Kommunalbestyrelsen. I Kommunalbestyrelsens møde den 28. august 2007, Punkt 3, blev Økonomiudvalgets indstilling godkendt af grupperne A, F, O, V, C samt liste H. Imod liste T. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 Fremtidig planlægning Nye rammebestemmelser I Kommuneplan 2005, er lokalplanområdet omfattet af rammeområde 3B49, for hvilket der er fastsat følgende rammebestemmelser for lokalplanlægningen: Fremtidig anvendelse: Boligområde: Åbenlav Bebyggelsestæthed højst: 25 % Max. antal etager: 1½ Max. bygningshøjde: 8,5 m Formålet med Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 er, at ændre rammerne for bebyggelse i området omfattet af forslag til Lokalplan 335. Det aktuelle planområde udskilles fra det oprindelige

17 Side 14 rammeområde og tildeles en selvstændigt ramme med ændrede bestemmelser, hvad angår bebyggelsesform og tæthed. Tillægget skal muliggøre opførelse af tætlav boligbebyggelse med en bebyggelsesform og tæthed, der skal medvirke til, at det er økonomisk muligt at oprense området for forurening. Herved tilføres kvarteret et løft i form af en samlet boligbebyggelse, der ved sin placering og udformning tager hensyn til det omgivende boligområde med overvejende villabebyggelse. Med Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 udskilles det aktuelle lokalplanområde fra rammeområde 3B49, og fastlægges som et selvstændigt rammeområde 3B27, hvor den fremtidige anvendelse ændres fra åbenlav til tætlav og den tilladelige bebyggelsestæthed øges fra højst 25 % til højst 60 %. Følgende nye rammebestemmelser for lokalplanlægningen fastlægges for rammeområdet 3B27: Fremtidig anvendelse: Boligområde: Tætlav Bebyggelsestæthed højst: 60 % for området under ét Max. antal etager: 1½ Max. bygningshøjde: 8,5 m Forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 og redegørelse fra forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé er vedlagt som bilag 1 og 2. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Miljøvurdering af planer og programmer Efter Lov nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer, stilles der i visse tilfælde krav om miljøvurdering af de pågældende planer og programmer. Teknisk Forvaltning har i forbindelse med udarbejdelsen af planforslaget gennemført en screening af planernes miljøpåvirkning. Den væsentligste påvirkning af det omgivende miljø vil dreje sig om gener fra trafikken til og fra kommende nye boliger i området. Anvendelsen af området til boligområde giver ikke i sig selv anledning til væsentlige overskridelser af grænserne for miljøpåvirkninger i området. Da kommuneplantillægget alene fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og ikke vil muliggøre anlægsarbejder, som er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse eller karakter vurderes at få en væsentlig indvirkning på miljøet, har kommunen vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering, jf. lovens 3, stk. 1 nr. 3 og 4, stk. 2. Med henvisning til lovens 4, stk. 3, har Teknisk Forvaltning anmodet Miljøcenter Roskilde og Museet på Kroppedal om bemærkninger til spørgsmålet om miljøvurdering. Begge disse myndigheder er enige med kommunen i, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af kommuneplantillægget.

18 Side 15 Andre konsekvenser: Bilag: 1. Forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2005 (ØU , pkt. 04_01) 2. Redegørelse fra forslag til Lokalplan 335 Rækkehusbebyggelse ved Krebsevej og Strandholms Allé (ØU , pkt. 04_02) Pkt.nr. 9 Endelig vedtagelse af Lokalplan 448 Kolonihaveområde ved Bredholtvej H/F Dahlia Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget at anbefale over for Kommunalbestyrelsen: 1. at vedtage Lokalplan 448 Kolonihaveområde ved Bredholtvej H/F Dahlia, endeligt uden ændringer i forhold til det offentliggjorte planforslag. Politisk beslutning: Teknik og Miljøudvalgets møde 9. januar 2008 Punkt 6: Tiltrådt. Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 9: Godkendt. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen godkendte i sit møde den 28. august 2007, punkt 10, at forslag til Lokalplan 448 Kolonihaveområde ved Bredholtvej H/F Dahlia, blev sendt i offentlig høring i 8 uger. Lokalplanområdet, der ligger i bydelen Avedøre, udgøres af én ejendom matr.nr. 8cp Avedøre By, Avedøre der ejes af Haveforeningen Dahlia og p.t. er indrettet med 111 havelodder. Området ligger i landzone og udgør den inderste, sydøstlige del af Den Grønne Kile. Området er mod nord, syd og øst omgivet af villabebyggelse. Lokalplanen fastlægger området til rekreation / fritidsområde: Kolonihaver og indeholder bl.a. bestemmelser om hvor og hvor meget, der kan bygges på den enkelte havelod. Bestemmelserne skal tilgodese en tidssvarende udvikling af området samtidig med, at områdets karakter af kolonihaveområde fastholdes. Møde med bestyrelsen for Haveforeningen Dahlia om udkast til lokalplanforslag I forsommeren 2007 i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget har der været afholdt møde/dialog med bestyrelsen for Haveforeningen Dahlia om udkast til forslag til lokalplan.

19 Side 16 Høring Forslaget til Lokalplan 448 har været offentligt fremlagt i perioden fra den 12. september til den 7. november Ved høringsfristens udløb var der modtaget 2 høringssvar, jf. bilag 1: 1. Historiens Hus Hvidovre, som meddeler, at man ingen indvendinger har mod, at lokalplanforslaget vedtages, 2. Bjørn Hansen, Bredholtvej 62, som er utilfreds med, at kolonihavefolket parkerer på Bredholtvej, fordi kapaciteten for parkering ikke er tilstrækkelig inden for haveforeningens ejendom. Dette bør der efter Bjørn Hansens mening gøres noget ved. Høringssvarene er vedlagt som bilag 1. Vurdering af høringssvarene herunder partshøring af bestyrelsen for H/F Dahlia Partshøring I henhold til forvaltningslovens 19 om partshøring har H/F Dahlia i perioden fra den november 2007 haft mulighed for at fremkomme med en udtalelse om de ovennævnte høringssvar. Teknisk Forvaltning har modtaget udtalelse fra bestyrelsen i sendt den 14. november Udtalelsen er vedlagt som bilag 2. I udtalelsen oplyser foreningen, at det ikke er ulovligt at parkere på Bredholtvej. Foreningen er imidlertid meget opmærksom på, at der mangler plads inde på ejendommen til parkering. I den forbindelse redegør foreningen for de idéer man har til afhjælpning af problemet. Teknisk Forvaltnings bemærkninger Lokalplanen giver mulighed for, at der kan indrettes parkeringsmulighed i hver have, hvilket vurderes at kunne minimere behovet for parkering uden for lokalplanområdet. Det er imidlertid ikke tilladt ifølge foreningens ordensreglement, men spørgsmålet tages jævnligt op til fornyet overvejelse på foreningens generalforsamlinger. Lokalplanen indeholder ingen handlepligt, så det er derfor ikke muligt via lokalplanen at kræve parkeringspladser etableret i haverne her og nu. Vej & Park bemærker til høringssvarene, at indførelse af parkeringsrestriktioner på Bredholtvej og Krogholtsvej selvfølgelig kan tages op med politiet, men at de medsendte billeder efter afdelingens opfattelse ikke indikerer, at der skulle være problemer med den nuværende fuldt lovlige parkering på Bredholtvej. Endelig vedtagelse af Lokalplan 448 uden ændringer På baggrund af de modtagne høringssvar og vurderingen af disse anbefaler Teknisk Forvaltning, at Lokalplan 448 Kolonihaveområde ved Bredholtvej H/F Dahlia, vedtages endeligt uden ændringer i forhold til det offentliggjorte planforslag. Økonomiske konsekvenser: Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser:

20 Side 17 Andre konsekvenser: Bilag: 1. Kopi af de 2 modtagne høringssvar. 2. Kopi af udtalelse fra bestyrelsen for H/F Dahlia angående partshøring, sendt den 14. november 2007 pr. , og med vedhæftet referat fra ekstraordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 30. oktober (TMU 9. januar 2008, pkt. 6) Pkt.nr. 10 Godkendelse af forslag til Lokalplan 446 Erhverv og boliger i Filmbyen i Avedørelejren Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget at anbefale over for Kommunalbestyrelsen: 1. at godkende forslag til Lokalplan 446 med henblik på offentliggørelse, 2. at den offentlige høringsperiode fastsættes til 8 uger eksklusive helligdage og påske, dvs. fra den 13. februar 2008 til den 16. april 2008, og 3. at der ikke udarbejdes en miljøvurdering af lokalplanen. Politisk beslutning: Teknik og Miljøudvalgets møde 9. januar 2008 Punkt 8: Formanden omtalte brev fra Grundejerforeningen Avedørelejren modtaget 5. januar 2008, som udsendes sammen med referatet. Tiltrådt, idet høringsfasen anbefalet udvidet til 12 uger. Kim Østerberg (T) kunne ikke følge indstillingen med henvisning til dele af argumentationen i grundejerforeningens brev og medlemmet finder, at Avedørelejren er næsten fuldt udbygget. Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 10: Liste T stiller ændringsforslag: At forslag til lokalplan 446 udsættes med henblik på at sikre en forudgående dialog mellem de berørte parter i sagen. Herfor stemte liste T, imod grupperne A, F, O, V og C. Liste H undlader. Liste H stiller ændringsforslag: At høringsfasen udsættes, med henblik på, at Grundejerforeningens synspunkter i højere grad kan tilgodeses i forslaget, og høringsperiodens længde fastsættes til 16 uger. Herfor stemte liste H. Imod grupperne A, O, V, F, C. Liste T undlod. Gruppe A, O, V og F godkender indstillingen Liste T og Liste H stemmer imod under henvisning til eget ændringsforslag. Gruppe C stemmer imod.

21 Side 18 Sagsfremstilling: Teknik og Miljøudvalget møde den 10. januar 2007 punkt 11: På mødet godkendte Teknik og Miljøudvalget, at arbejdet med udarbejdelse af Lokalplan 446 for Filmbyen i Avedørelejren igangsættes på baggrund af de foreslåede principper. Principperne omfatter bl.a. lokalplanområdets afgrænsning (Filmbyen 234), at den fremtidige anvendelse, bebyggelsesprocent, bebyggelsens højde og antal etager m.v., fastsættes i overensstemmelse med lokalplanrammerne for område 4E7 (Filmbyen), som de fremgår af Kommuneplan Formålet var at gøre det muligt at nedrive erhvervsbygningerne Filmbyen 6 og 8 med henblik på at opføre tætlav boligbebyggelse. I april 2007 henvendte Himmerige ApS sig til kommunen med anmodning om, at yderligere én erhvervsbygning beliggende Filmbyen 10 blev nedrevet, og at der i stedet blev skabt mulighed for at opføre ny boligbebyggelse svarende til bygningen beliggende Filmbyen 2 (det tidligere byggefelt D i Lokalplan 430). Der ville herved opstå en hesteskoformet boligbebyggelse beliggende Filmbyen 6, 8 og 10, med tilsammen 27 boliger. Ændringen ville betyde, at der i alt kunne opføres 44 boliger i den østlige del af Filmbyen mod Byvej, idet der på ejendommene Filmbyen 2 og 4 på det pågældende tidspunkt var 17 boliger under opførsel. Teknik og Miljøudvalgets møde den 30. maj 2007 punkt 27: På mødet godkendte Teknik og Miljøudvalget, at anmodning fra Himmerige ApS om nedrivning af bebyggelsen Filmbyen 10 og opførelse af 10 nye boliger svarende til de 10 boliger, der er under opførelse mod øst på ejendommen Filmbyen 2, imødekommes og indarbejdes i forslag til Lokalplan 446 for Filmbyen i Avedørelejren, at forslag til indretning af de ubebyggede arealer, herunder parkering og til og frakørselsforhold for Filmbyen 6, 8 og 10, fastsættes i et samarbejde med Himmerige ApS og Grundejerforeningen Filmbyen i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget. Forslag til Lokalplan 446 Erhverv og boliger i Filmbyen i Avedørelejren Lokalplanområdet omfatter følgende ejendomme i Filmbyen: Matr.nr. 2ci, 2db, 2dc, 2dd, 2de, 2df, 2dg, 2dh, 2di, 2dk, 2dl, 2dm, 2dn, 2do, 2dp, 2dq og 2fc, alle Avedøre By, Avedøre, beliggende Filmbyen 234. Formålet med lokalplanen er, at fastholde og styrke, at Avedørelejren kan udvikles til et attraktivt, levende, integreret byområde med en bæredygtig blanding af boliger, erhverv, kulturelle og uddannelsesmæssige institutioner, overnatningsanlæg og offentlige institutioner, at der i Filmbyen kan opføres en boligbebyggelse, som ved sin placering og udformning respekterer og viderefører kvarterets helt særegne struktur og arkitektur. Boliger skal være helårsboliger, at fastlægge dele af bebyggelsen i Filmbyen, som en bebyggelse, der indgår i bevaringsmæssig sammenhæng, og som derfor ikke må nedrives uden Kommunalbestyrelsens godkendelse. Den fremtidige anvendelse af lokalplanområdets to delområder A og B fastlægges som følger:

22 Side 19 Delområde A: Erhvervsområde: Servicevirksomhed, der understøtter de aktiviteter, der placeres i området samt restauranter, caféer o.l. og mindre butikker til områdets lokale forsyning. Kulturelle formål, som f.eks. aktiviteter i forbindelse med film og medieproduktion, arbejdende værksteder, museer, arkiver, udstillingsfaciliteter. Undervisnings og uddannelsesformål. Offentligt område: Institutioner mv. som naturligt kan indpasses i området. Bygningshøjden fastsættes til max. 8,5 m og etageantallet til max. 2. De eksisterende bygningers bebyggede areal, samlede etageareal og etagehøjde fastholdes. Delområde B: Boligformål: Tætlav. Boliger skal anvendes til helårsbeboelse. Bygningshøjden fastsættes til max. 6,5 m og etageantallet til max. 2. Der fastsættes retningslinier for de nye rækkehuses placering og ydre fremtræden. Endelig fastsætter lokalplanen retningslinier for de ubebyggede arealer, hegn og beplantning, samt antal parkeringspladser, herunder at parkering skal foregå på egen grund. Forslag til Lokalplan 446 Erhverv og boliger i Filmbyen i Avedørelejren, udarbejdet i et samarbejde med Himmerige ApS og Grundejerforeningen Filmbyen, er vedlagt som bilag. Økonomiske konsekvenser: Når det i en lokalplan er bestemt, at en bebyggelse ikke må nedrives uden tilladelse fra Kommunalbestyrelsen, og tilladelsen nægtes, kan ejeren forlange ejendommen overtaget af kommunen mod erstatning, jf. planlovens 49. Overtagelsespligten påhviler dog kun kommunen, hvis der er et væsentligt misforhold mellem ejendommens afkastningsgrad og afkastningsgraden for ejendomme med en lignende beliggenhed og benyttelse, som ikke er omfattet af et nedrivningsforbud. Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Forurening Hvidovre Kommune gennemførte i 1999 en miljømæssig gennemgang af hele Avedørelejren med det formål at finde kilder til mulige forureninger afledt af den tidligere anvendelse af området til militære formål. Lokalplanområdet blev i den forbindelse også gennemgået, og flere steder blev der ved nærmere undersøgelse konstateret forurening af jord med olieprodukter. Forureningerne blev gravet væk. 2 steder under bygningerne Filmbyen 20 (matr. nr. 2di) og Filmbyen 28 (matr. nr. 2dn) var det ikke muligt at bortgrave hele forureningen, og der blev disse 2 steder efterladt restforurening under bygningerne.

23 Side 20 Region Hovedstaden har i 2007 kortlagt begge matrikler på vidensniveau 2 i henhold til jordforureningsloven. Regionen vurderer, at restforureningerne kan true grundvandet. Kortlægningerne medfører nogle begrænsninger og pligter, f.eks. skal der søges om tilladelse hos Hvidovre Kommune ved ændringer i arealanvendelsen til bolig eller anden følsom anvendelse. I de seneste år har lokalplanområdet været anvendt til erhvervsformål, kulturelle formål, enkelte boliger, m.v. Teknisk Forvaltning er ikke bekendt med forurening ud over den ovenfor nævnte. For delområde B gælder det, at ejer eller bruger skal sikre enten, at det øverste 50 cm's jordlag af den ubebyggede del af arealet ikke er forurenet eller, at der er etableret varig fast belægning, før anvendelsen af et areal ændres til følsom anvendelse (bolig, børneinstitution, offentlig legeplads, kolonihave eller sommerhus), jf. jordforureningslovens 72b. Såfremt der i den forbindelse udføres en forureningsundersøgelse, anbefales det at undersøge jorden for de almindelige standardparametre for byjord. Fra 1. januar 2008 er lokalplanområdet klassificeret som lettere forurenet. Bortskaffelse af jord fra ejendommen skal derfor ske i henhold til bekendtgørelse om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord. I henhold til miljøbeskyttelsesloven skal det tilsigtes at forebygge og bekæmpe forurening af vand, jord og grundvand. Derfor henstiller kommunen, at der ikke anvendes pesticider. Miljøvurdering af planer og programmer Efter Lov nr. 316 af den 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer, stilles der i visse tilfælde krav om en miljøvurdering af de pågældende planer og programmer. Teknisk Forvaltning har i forbindelse med udarbejdelsen af forslag til Lokalplan 127 gennemført en screening af planens miljøpåvirkning. Da lokalplanen alene fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og ikke muliggør væsentlige ændringer i det bestående, men derimod viderefører den nuværende anvendelse i princippet status quo og da planen ikke vil muliggøre anlægsarbejder, som er optaget i lovens bilag, eller projekter, der i størrelse eller karakter vurderes at få en væsentlig indvirkning på miljøet, har forvaltningen vurderet, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering, jf. lovens 3, stk. 1, nr. 3 og 4, stk. 2. Med henvisning til lovens 4, stk. 3, har Teknisk Forvaltning anmodet Miljøcenter Roskilde og Museet på Kroppedal om bemærkninger til spørgsmålet om miljøvurdering. Begge disse myndigheder er enige med kommunen i, at der ikke skal gennemføres en miljøvurdering af planen. Andre konsekvenser: Bilag: Forslag til Lokalplan 446 Erhverv og boliger i Filmbyen i Avedørelejren (TMU 9. januar 2008, pkt. 8)

24 Side 21 Pkt.nr. 11 Orientering om projekt aflastningsbaner Indstilling: Formanden for Kultur og Fritidsudvalget indstiller til Kultur og Fritidsudvalget 1. at drøfte orienteringen om etablering af 2 aflastningsbaner ved Avedøre Stadion Politisk beslutning: Kultur og Fritidsudvalgets møde 11. december 2007 Punkt 3: Drøftet. Udvalget ønsker arbejdet færdiggjort og anbefaler overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, at der bevilges midler til færdiggørelse af projektet. Økonomiudvalgets møde 7. januar 2008 Punkt 11: Anbefales overfor Kommunalbestyrelsen med en tillægsbevilling på kr Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 11: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Sagsfremstilling: Med henvisning til Kultur og Fritidsudvalgets møde den 26. november 2007, under punktet eventuelt, ønsker medlem af Kultur og Fritidsudvalget, Kim Østerberg, en redegørelse for etableringen af 2 aflastningsbaner på Avedøre Stadion, projekt Det er DH Muld, der har fået ordren på at etablere 2 aflastningsbaner på Avedøre Stadion. Hvidovre Stadion benytter sig, udover i dette projekt, af DH Muld til stadions andre baner. Efter DH Muld har påbegyndt arbejdet med at etablere banerne, er der opstået nogle uventede forhindringer, der ligger til grund for at DH Muld ikke kan leverer 2 baner, der lever op til det forudsatte kvalitetsniveau i det oprindelige tilbud. Den største forhindring har været, at jorden på arealet ikke har haft den kvalitet som forudsat. Det har vist sig, at dele af området har været benyttet som losseplads, andre dele har store mængder af byggepladsaffald i jorden og området har en meget lerholdig jord. Disse jordbundsforhold gør at vækstgrundlaget ikke er så gunstigt som først antaget. For at kunne etablere holdbare, slidstærke og pæne baner er det vigtigt, at jordbunden kan give græsset optimale vækstforhold. DH Muld anbefaler, at der som minimum er 20 cm muld. I forhold til det oprindelige tilbud mangler der hhv. 8 cm. og 18 cm. muld på hele arealet pga. af de dårlige jordbundsforhold. Det vil koste kr. at øge muldlaget med 8 cm, som er tilstrækkeligt. Der gøres opmærksom på, at dette beløb kommer oveni det oprindelige tilbud, jf. bilag. Ifølge bilaget er der nævnt to

25 Side 22 beløb. Det er efterfølgende blevet aftalt, at de 20 cm muld er nok. De 30 cm ville svare til standarden på en opvisningsbane. I det oprindelige tilbud var det også forudsat, at drænene fra banerne skulle ledes hen til brønden, der er i det sydvestlige hjørne ved petanque huset. Men det har desværre vist sig, at ledningen fra denne brønd ud til det eksisterende regnvandssystem er gået i stykker ca. 50 meter fra brønden. Det vides ikke om der er flere brud på ledningerne, og det vil koste mellem kr. og kr. at grave ledningerne op for at kontrollere, at der ikke er flere brud. DH Muld har derfor installeret en brønd på arealet ved banerne. Denne brønd har en pumpe, der vil pumpe vandet hen i den brønd, der ligger ved indgangen af arealet ved Byvej. Ekstra udgifterne i forbindelse med de uforudsete udgifter i forbindelse med drænene og brønden, er løbet op i kr. Denne ekstra udgift har Hvidovre Stadion finansieret med afledte driftsmidler på kr. der er afsat i De sidste kr. skal bruges på pleje af banen i efteråret 2008, selvom den ikke tages i brug. Arbejdet med at nedlægge drænene er ikke afsluttet, det er kun hoveddrænet der er lagt. Nogle af sidedrænene er lagt, men sommerens og efterårets våde vejr har umuliggjort at færdiggøre gravearbejdet, da store dele af jordbunden stadig er meget våd og det kan bevirke at drænene kan komme til at ligge skævt. DH Muld regner med at kunne arbejde hen over vinteren, men er afhængig af vejrforholdene. Hvis vejrforholdene tillader det forventer DH Muld, at banerne er færdige omkring maj måned 2008, og kan først tages i brug april 2009, et halvt år senere end først antaget. Økonomiske konsekvenser: Der er i Budget 2007 afsat kr. til etablering af de 2 aflastningsbaner. Tilbuddet af 4. juni 2007 fra DH Muld var på ,32 kr. Der var således afsat kr. til uforudsete udgifter. Af de kr. er der brugt ,29 kr. ekskl. moms til Kroppedal Museum, da de skulle foretage arkæologiske udgravninger på grunden, fordi grunden tidligere har været brugt som boplads. Der er således kr. tilbage af budgetbeløbet, som skal anvendes til indkøb af mål. For færdiggørelse af de 2 aflastningsbaner søges der om en bevilling på kr Personalemæssige konsekvenser: Sundhedsmæssige konsekvenser: Miljømæssige konsekvenser: Andre konsekvenser:

26 Side 23 Bilag: Status vedr. jordarbejde på boldbaner i Avedøre, DH Muld (KFU 11. december 2007 pkt ) Notits vedr. anlæg af boldbane i Avedøre (KFU 11. december 2007 pkt ) Oversigt over ekstra udgifter vedr. ekstra lag af muld (KFU 11. december 2007 pkt ) Pkt.nr. 12 Evaluering af elektronisk udvalgsbetjening Indstilling: Centralforvaltningen, Borgmesterkontoret, indstiller til Kommunalbestyrelsen 1. at evalueringen af den elektroniske udvalgsbetjening tages til efterretning 2. at Centralforvaltningen arbejder videre med at optimere udvalgsbetjeningen; herunder søger at forbedre udskrivningsfaciliteterne på politikerarbejdspladserne 3. at bilag på 25 sider og derover fremover udsendes og udgår af altfilen. Politisk beslutning: Kommunalbestyrelsens møde 29. januar 2008 Punkt 12: 1. at, taget til efterretning 2. at, gruppe A foreslår, at der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter fra de politiske partier, som i samarbejde med Centralforvaltningen udarbejder koncept for optimering af udvalgsbetjeningen. Herfor stemte alle. 3. at, godkendt Sagsfremstilling: I slutningen af november 2007 udsendte forvaltningen evalueringsskema til kommunalbestyrelsen med henblik på at indhente en status på den etablerede elektroniske udvalgsbetjening samt med henblik på at få en status på hvordan politikerarbejdspladsen reelt fungerer. Den elektroniske udvalgsbetjening blev etableret i efteråret Samtidig blev der etableret en politikerarbejdsplads hos kommunalbestyrelsesmedlemmerne, således at al post; herunder dagsordener og referater i princippet blev elektronisk. Igennem det år, hvor den elektroniske udvalgsbetjening har fungeret, har administrationen løbende udviklet og tilrettet betjeningen, således at den set fra administrationens side efterhånden er velfungerende. Evalueringen bygger på 16 besvarelser, hvilket må antages at være en meget tilfredsstillende svarprocent. Besvarelsen fordeler sig således:

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. for HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden for Kultur og Fritidsudvalgets ekstraordinære møde den 11. december 2007, Kl. 15.00, Ny Kaffestue, Rådhuset, Hvidovrevej 278 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1... 1 Meddelelser...

Læs mere

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By

Lokalplan 320. for et område i Skovshoved By Lokalplan 320 for et område i Skovshoved By ! INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 320 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING lhm REFERAT

HVIDOVRE KOMMUNE. TEKNISK FORVALTNING lhm REFERAT HVIDOVRE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING lhm REFERAT Teknik og Miljøudvalgets møde onsdag den 9. januar 2008, kl. 17.30 i mødelokale, Kystagerparken, Teknisk Forvaltning, Multihuset. af Mødet slut kl. 19.00.

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 950, Nedrivning Komponentværkstedet - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Lokalplan 950, Nedrivning Komponentværkstedet - endelig. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 12. juni 2013 Lokalplan 950, Nedrivning Komponentværkstedet - endelig Aarhus Kommune Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 11-0007

LOKALPLAN NR. 11-0007 LOKALPLAN NR. 11-0007 Historiecenter Dybbøl Banke SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00 Fax 74 43 49 12 - E-mail raadhus@sonderborg.dk SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89

Lokalplan nr. 134. for Holger Danskes Vej 87-89 Lokalplan nr. 134 for Holger Danskes Vej 87-89 2004 Lokalplan nr. 134 er udarbejdet af Frederiksberg Kommune Teknisk Direktorat Projekt- og Planafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Tlf. 3821 4071 E-mail:

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om overtagelsespligt for bevaringsværdig ejendom

Vedr. Spørgsmål om overtagelsespligt for bevaringsværdig ejendom Notat Sagsansvarlig Jens Flensborg Advokat (H) Sagsbehandler Jens Flensborg Advokat (H) Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 48 J.nr. 11974 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 062 Tillæg 006 til kommuneplan 2009 For et område på den sydlige del af Hasle Havn April 2012 Lokalplanforslag 062 og kommuneplantillæg 006 blev endelig vedtaget af kommunalbestyrelsen den

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Skovparken Harevænget 2-6 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644

Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644 Pkt.nr. 9 Avedørelejren - Fægtegården, Magasingården og Messegården - Ansøgninger om dispensationer fra Lokalplan 430 443644 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget at

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51

LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 LOKALPLAN NR. 137 FOR ET FRITIDSOMRÅDE VED GESTENVEJ 51 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i Kommuneplanen udlagt som en del af

Læs mere

Lokalplan 246. for ejendommen Hørsholm Kongevej 51 ved Rude Skov. Rude Skov. Holte Hallerne. Rudegård Stadion. Rudesø

Lokalplan 246. for ejendommen Hørsholm Kongevej 51 ved Rude Skov. Rude Skov. Holte Hallerne. Rudegård Stadion. Rudesø Lokalplan 246 for ejendommen Hørsholm Kongevej 51 ved Rude Skov Hørsholm Kongevej Rude Skov Holte Hallerne Kongevejen Rudegårds Alle Rudegård Stadion Rudesøvej Rudesø Hvad er en lokalplan? Ifølge Lov om

Læs mere

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6

Erhvervsområde i Tandslet. Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Erhvervsområde i Tandslet Sydals Kommune Lokalplan TA 6 Indledning 1 Sydals Kommune Lokalplan nr. TA 6 For en erhvervsvirksomhed i Tandslet Indledning og redegørelse Hvad er en lokalplan...................

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 200x For et område ved Rønne Stadion Nord December 2013 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af

Læs mere

LOKALPLAN 2014-4. Boliger, Nørrelide, Gedved

LOKALPLAN 2014-4. Boliger, Nørrelide, Gedved LOKALPLAN 2014-4 Boliger, Nørrelide, Gedved Baggrund & formål Hvad er en lokalplan? Lokalplanen er det led i planlægningen, der udtrykker de konkrete rammer for realisering af de mål, der er indeholdt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989

LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 LOKAL PLAN 05-030 FEBRUAR 1989 I REDEGØRE LSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Området Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af Hasseris Boligselskabs aktuelle planer om at opføre ca. 20 boliger

Læs mere

Bemærkninger fra Kg. Bygningsinspektør Niels Vium

Bemærkninger fra Kg. Bygningsinspektør Niels Vium FORNYET HØRING Notat vedr. indsigelser og bemærkninger til Lokalplan nr. 064-420 Udvidelse af Super Spar i Agerskov Sagsnr.: 01.02.05-p16-50-12 1. Indsendt af: Ribe Stift Ribe Stift har fået forelagt forslag

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole

Lokalplan nr. 133. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002. Nyborg Friskole Lokalplan nr. 133 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling April 2002 Nyborg Friskole 1 Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund... 4 Lokalplanens indhold... 5 Forhold til anden planlægning...

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

Høringsregler. - om at være part i en byggesag

Høringsregler. - om at være part i en byggesag Høringsregler - om at være part i en byggesag Høringsregler I denne pjece finder du vejledning om regler og rettigheder i forbindelse med høringer ved byggesager m.v. herunder høringsregler for forskellige

Læs mere

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 LOKALPLAN NR. 064 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011 For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 December 2011 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr.29 Skodsbøl, Broager, der ligger på Nejs Møllevej 22, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 339 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Skole Vanløse Bevaring, udbygning m.v. Offentlige formål Juni 2001 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ ULLERSVEJ NYVANGSVEJ VIDARSVEJ FRIGGSVEJ ENERGIVEJ Lokalplan 328 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Planen går ud på 42 nye boliger kan opføres på arealet

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 07-330 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Offentlig og Privat service - Øster Højst Børnecenter Skolegade, Øster Højst 330.71.1 330.71.2 330.11.4 TØNDER KOMMUNE Teknisk

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Lokalplan 1.49. Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen

Lokalplan 1.49. Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen Lokalplan 1.49 Butikker for særligt pladskrævende udvalgsvarer ved Industridalen Ishøj Kommune 2006 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.49... 3 Lokalplanområdet... 3 Veje...

Læs mere

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik

Albertslund Kommune. Lokalplan nr. 25.4. Daghaver i Egelundparken. Daghaver med fællesbygning og redskabsskure. Kongsbak Informatik Albertslund Kommune Lokalplan nr. 25.4 Daghaver i Egelundparken Daghaver med fællesbygning og redskabsskure 1990 Kongsbak Informatik Hvad er en lokalplan? Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

LOKALPLAN 143. For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 143. For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 143 For nedrivning af Lyngby Hovedgade 36 i Kgs. Lyngby Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen.................... 1 Lokalplanens indhold........................

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 94 Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1995 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Information. Rettigheder

Information. Rettigheder Information Rettigheder - til ejere af forurenede grunde Københavns Kommune Miljø- og Forsyningsforvaltningen Miljøkontrollen Kortlægning af jordforurening Derfor gør vi det Kortlægning I Danmark har der

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL STENLØSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL KOMMUNEPLANTILLÆG NR 5 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 Vedtaget endeligt af Byrådet den 25. august

Læs mere

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,-

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,- VORDINGBORG KOMMUNE BOR N CHS VEJ E T OLE G O N R Æ E V V E S U N D V E J N Y V E J T JØ R N E J LOKALPLAN NR. B - 15.2 Plejecenter Solvang, Ore Vordingborg april 2002 Pris kr. 20,- Om kommune- og lokalplaner

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde.

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Holstebro Kommunes forslag til kommuneplantillæg samt lokalplanforslag for et boligområde. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 14. april 2008 NKN-261-00029 trmas Afgørelse i sagen om miljøvurdering

Læs mere

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Juridisk Afdeling, BLF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby. 12-08-2015 Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej,

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Peter Bachmann Tøndervej 43 Vedsted 6500 Vojens Mail: pb@spartelpeder.dk 1. oktober 2013 Sagsident: 13/28205 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen Haderslev Kommune Erhverv og borgerservice Teknik og Miljø

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

LOKALPLAN 88. For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 88. For Posefabrikken ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 88 For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ

LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ LOKALPLAN NR. 022 FOR ET OMRADE TIL SKOLEFORMÅL VED GRØNNEDALSVEJ M.V. SKANDERBORG KOMMUNE 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold l Lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård LOKALPLAN NR. 1.27_345 Tølløse Avlsgård Ændring af lokalplan nummer. I forbindelse med Kommunesammenlægningen i 2007 har denne lokalplan sammenfaldende lokalplannummer med andre lokalplaner indenfor Holbæk

Læs mere

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 18. maj 2015 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 18:45-19:00 Medlemmer: Formand: Jacob Bjerregaard (A)

Læs mere

UDKAST TIL KØBSAFTALE

UDKAST TIL KØBSAFTALE UDKAST TIL KØBSAFTALE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. EJENDOMMEN 2. KØBESUM OG BETALINGSBETINGELSER 3. OVERTAGELSE 4. SKÆRINGSDATO 5. INKLUDERET I KØBESUMMEN 6. FORPLIGTELSER UDENFOR KØBESUMMEN 7. SERVITUTTER 8.

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn LOKALPLAN NR. 082 For et område ved Snogebæk Havn Februar 2016 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. januar 2015 og sendes i offentlig høring i

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. maj 2009 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 012-707. Forslag. Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa. med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) T E K N I K O G M I L J Ø Forslag Lokalplan 012-707 Torv ved Søndergade og Åbyen i Grenaa med Kommuneplantillæg 28 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa

Læs mere

Lokalplan Ø-15. Lokalplan nr. Ø-15 & 15 rammer, tillæg nr. 10

Lokalplan Ø-15. Lokalplan nr. Ø-15 & 15 rammer, tillæg nr. 10 Lokalplan Ø-15 Lokalplan nr. Ø-15 & 15 rammer, tillæg nr. 10 Vedtagelsesdato: 03-07-1984 LOKALPLAN Nr. 0-15 for et område til boligformål i den sydlige del af Østbirk by GEDVED KOMMUNE VEJLE AMT KORTFATTET

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj. 6430 Nordborg

Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj. 6430 Nordborg Nip Lund Færgevej 61 Hardeshøj 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en carport og et redskabsrum på ejendommen matr.nr. 130 Mjels, Oksbøl, der ligger på Færgevej 61 6430 Nordborg Sønderborg Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38. for omddet omkring MagEebyhallen

DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38. for omddet omkring MagEebyhallen DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN N R 38 for omddet omkring MagEebyhallen DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for området omkring Maglebyhallen Udarbejdet af Plan og Teknik, Planlægningsafdelingen, oktober 1993 INDHOLD

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Ørhage. Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM

Ørhage. Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM Ørhage Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM Indhold Redegørelse for lokalplanen Baggrund for lokalplanen Lx)kalplanområdet Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

KOMMUNE TRANEKIER NR 5.01 LO KALPLAN LEJ BØLLE

KOMMUNE TRANEKIER NR 5.01 LO KALPLAN LEJ BØLLE . TRANEKIER LO KALPLAN KOMMUNE NR 5.01 LEJ BØLLE TRANEKÆR KOMMUNE Lokaiplan nr. 5.01 Beskrivelse af lokalpiariens indhold. Lokalplanen tilsigter, at et nyt areal inddrages til offentligt formål for opførelse

Læs mere

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en sidebygning til eksisterende maskinhus på ejendommen matr.nr. 22 Notmarkskov, Notmark, der ligger på Kornbæk 7, 6440 Augustenborg

Læs mere

UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening ved tidligere stander på Erhvervsvej 1, 2600 Glostrup

UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening ved tidligere stander på Erhvervsvej 1, 2600 Glostrup Keolis Bus A/S Naverland 20 2600 Glostrup Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening

Læs mere

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring [Skriv tekst] Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et juridisk bindende dokument, der regulerer den fremtidige anvendelse og udformning af det område planen omfatter. Ifølge Planloven

Læs mere

Byrådscentret 27-02-2012

Byrådscentret 27-02-2012 NOTAT Byrådscentret 27-02-2012 Baggrundsnotat Kolonihaver Lovgivning og overordnede planer Planloven og statslige interesser i kommuneplanlægningen 2013 Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for

Læs mere

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

Endelig vedtagelse af lokalplan 323 Boliger på Stadiongrunden og Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 2025 for Fredericia Kommune

Endelig vedtagelse af lokalplan 323 Boliger på Stadiongrunden og Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 2025 for Fredericia Kommune 8. februar 2016 Sags id.: 15/5503 Endelig vedtagelse af lokalplan 323 Boliger på Stadiongrunden og Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 2025 for Fredericia Kommune Fredericia Byråd har på mødet den 1. februar

Læs mere

Landzonetilladelse. Knud Børge Nielsen Lykkegårdsvej 100 6000 Kolding. Mail:kbnielsen24@gmail.com

Landzonetilladelse. Knud Børge Nielsen Lykkegårdsvej 100 6000 Kolding. Mail:kbnielsen24@gmail.com Knud Børge Nielsen Lykkegårdsvej 100 6000 Kolding Mail:kbnielsen24@gmail.com Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev www.haderslev.dk Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk

Læs mere

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4

Lokalplan nr. 5.49.B. Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby. Kommuneplantillæg nr. 4 Lokalplan nr. 5.49.B Boligområde ved Rolighedsvej i St. Lyngby Kommuneplantillæg nr. 4 27.08.2003 Lokalplan nr. 05.49.B - Rolighedsvej, St. Lyngby SKÆVINGE KOMMUNE 29.04.2003 rtammclsegård, Store Lyngby

Læs mere

Der er kommet indsigelser mod forslag til Lokalplan nr. 926 fra myndigheder og naboer. Indsigelserne er kommenteret herunder og berører temaerne:

Der er kommet indsigelser mod forslag til Lokalplan nr. 926 fra myndigheder og naboer. Indsigelserne er kommenteret herunder og berører temaerne: Bilag 3 Tematiseret opsamling af indsigelsernes indhold Der er kommet indsigelser mod forslag til Lokalplan nr. 926 fra myndigheder og naboer. Indsigelserne er kommenteret herunder og berører temaerne:

Læs mere

06-01-2015 14/32918. Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten

06-01-2015 14/32918. Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten 06-01-2015 14/32918 Equifree v. Machteld Suzette den Teuling Buskmosevej 23 Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at hæve terræn på mark til brug for vinterfold til heste, opsætte flytbart læskur

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere