Administrative bevillinger 2011 Bilag 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrative bevillinger 2011 Bilag 4"

Transkript

1 Administrative bevillinger 2011 Bilag 4 SSB / Studenter Settlementets Boldklub har fået bevilget kr. til projektet Skak i SSB. Efter projektperioden vil skak blive en fast aktivitet i SSB. Projektperioden er 1. september maj Målgruppen er børn og unge i alderen 8 14 år, der fatter interesse for tankesport. Aktivitetens formål er at etablere en skakafdeling i SSB. Uden at være et integrationsprojekt, kan en del af målgruppen være børn/unge med anden etnisk baggrund end dansk, hvor forældrene er en del af blokeringen i.f.t. deltagelse i foreningslivet. Udfordringen er at gøre inaktive/lidt nørdede børn, til en del af fællesskabet, med det for øje at flytte fordybelseslysten over i en fast aktivitet i SSB. I dialog med 7 skoler, 5 fritidshjem og 1 bibliotek, vil der blive aftalt et forløb af ca. 1 mdr. varighed, hvor projektet vil være til stede én eftermiddag ugentligt på hver skole/fritidshjem. Medlemmerne vil blive hvervet via skolernes/klubbernes hjemmesider og via det synlige projekt samme steder, samt ved uddeling af materiale. Interesserede skoleklasser vil få tilbud om skakkens time. Det enkelte forløb på skole/fritidshjem, vil blive rundet af med et skole- eller institutionsmesterskab i skak. Projektet vil blive præsenteret i lokalavisen mm., og vil blive afsluttet med et SSB/Vesterbro mesterskab i skak. Herudover vil der blive rundet af med en udstilling om skak bl.a. på biblioteket. Efter projektperioden forventes det, at 25 nye medlemmer melder sig til faste aktiviteter. Bevillingen er givet som støtte til projektlederløn ( kr.), instruktør (6.000 kr.), udstyr og rekvisitter ( kr.), Info & PR (5.000 kr.) og leje af lokale i Idrætsfabrikken ( kr.). Gymna 2b har fået bevilget kr. til projektet Sjov idræt for overvægtige børn. Projektperioden er 1. august april Målgruppen er overvægtige børn og unge fra Nørrebro, med lyst til at motionere, danse og bevæge sig blandt ligestillede. Aktiviteten er skotsk dans, der tilbydes drenge og piger med dansk eller anden etnisk baggrund og i alderen 6 13 år. Børnene bor på Nørrebro eller Nordvest og skal være overvægtige eller have en følelse af at være det. Selve aktiviteten er motion med skotsk dans, der er festlig, sjov og farverig og dansen indledes med en god motionsopvarmning. Da børnene sikkert ikke tidligere har stiftet bekendtskab med denne form for dans, forventes det at de vil kunne starte på samme stadie og dermed være fri for mobning og følelsen af at være for tyk.

2 Medlemmerne vil blive hvervet ved mund til mund metoden, uddeling af flyers, annoncering i lokalaviserne, opsætning af plakater på skolerne og fremsendelse af materiale til skolernes sundhedsplejersker. Foreningen forventer 12 nye indmeldte medlemmer efter projektperioden. Bevillingen er givet som støtte til projektlederløn/instruktør ( kr.), rekvisitter (7.500 kr.) og PR (9.000 kr.). DGI Storkøbenhavn har fået bevilget kr.til projektet DM i Street Soccer Ansøgningen er modtaget inden de nye retningslinier trådte i kraft, hvorfor den er behandlet efter de tidligere retningslinier. Projektperioden er 25. juni august Målgruppen er primært frivillige unge med anden etnisk baggrund end dansk i alderen år. Aktiviteten består i at afvikle et Danmarksmesterskab, der vil blive afholdt den 20. august 2011 som en een-dags begivenhed fra kl , med deltagelse af ca. 180 børn og unge fra udsatte og resourcesvage boligområder, og ca. 35 frivillige. Der vil i alt være 24 hold á ca. 7 spillere. Der vil blive opstillet tribune, blive lavet trykte programmer, være en god DJ, dygtige dommere m.v. Den høje kvalitet er meget vigtig for de unge, for at de kan have følelsen af anerkendelse. DGI Storkøbenhavn vil være tovholder på projektet, men derudover er CSS samt De Calle de to bærende elementer for stævnet. Formålet med DM i Street Soccer 2011 er at samle deltagere og frivillige i en fælles stærk oplevelse af samhørighed og ansvar. Street soccer har vist sig som den del af streetkulturen, med stærkest potentiale for social- og etnisk integration. Projektet ønsker at videreudbygge den positive udvikling der er i københavn omkring frivilligt organiseret street soccer med for tredje år, at arrangere Danmarksmesterskabet i Street soccer. Det er første gang at DM i Street soccer skal afholdes på Operaen i København. Medlemmerne vil bl.a. rekruttere deltagere ved at henvende sig til allerede eksisterende foreninger, bruge Facebook, annoncer samt plakater for at rekruttere de frivillige unge. Deltagerne har kvalificeret sig til Street Soccer projektet, men man forventer en meget stor opmærksomhed omkring stævnet, specielt da det i år bliver afholdt ved Operaen i København, hvor forskellige kulturer mødes. Efter projektperioden forventes det, at 15 nye medlemmer melder sig til faste aktiviteter. Bevillingen er givet som støtte til PR ( kr.), DJ & konferencier (7.000 kr.), foto (3.000 kr.), el (2.000 kr.), transport ( kr.), baneleje ( kr.) og opsætning/dekoration ( kr.).

3 Dansk-kurdisk Kulturcenter har fået bevilget kr. til projektet Kurdisk folkedans. Projektperioden er 14. august juni Målgruppen er børn og unge under 25 år samt fastholdelse af nuværende medlemmer under 25 år. Aktiviteten er Kurdisk folkedans, der bruges som indgang til at give kurderne kendskab til den kurdiske kultur, som folkedansen er en vigtig del af. Ved at få de unge piger ind i foreningslivet, vil det samtidig medføre, at man får de unge piger væk fra de hjemlige pligter. Derudover ønsker man at få de unge drenge til at fungere som rollemodeller for andre unge. Kurdisk folkedans handler om at lære de grundlæggende rytmer og dansetrin/bevægelser og til dette benyttes specielle musikinstrumenter og kurdiske folkedragter. For at inspirere og udfordre de unge ønsker foreningen, at udvide med flere musikinstrumenter. For at fastholde både nuværende og nye medlemmer, vil foreningen oplære nuværende medlemmer i kurdisk kultur og tradition, her tænkes først og fremmest på den kurdiske folkedans, så de kan fremstå som rolle- modeller for de nye medlemmer. Det er målet at fastholde de unge nuværende medlemmer og rekruttere yderligere nye. Medlemmerne tænkes rekrutteret via mund til mund metoden, opslag relevante steder, internettet og via den interesse folkedansen finder blandt unge, ved f.eks. optræden i forbindelse med store fester og andre begivenheder. Efter projektperioden forventes det, at 30 nye medlemmer melder sig ind i foreningen. Bevillingen er givet som støtte til projekter & whiteboard ( kr.), 5 stk. Saz strengeinstrument (8.500 kr.), 5 stk. Zurna blæseinstrument (4.000 kr.), professionel Saz til undervisere (6.000 kr.), 10 stk. trommer (8.000 kr.), Percussion sæt (8.000 kr.), Balaban sæt blæseinstrument (6.000 kr.), folkedragter 25 stk. ( kr.) og PR (5.000 kr.). F.C.Damsø har fået bevilget kr. til projektet Projekt 3B. Projektperioden er 18. juli 29. juli Målgruppen er børn og unge under 25 år fra boligforeningen 3B. Projektet har fokus på pigerne, men også de uøvede drenge, som tror de ikke er gode nok. Aktiviteten består af fodboldtræning 3 gange om ugen. Boligforeningen 3B har ansat 2 koordinatorer som bl.a. har indgået et samarbejde med FC Damsø kvindefodbold, med henblik på at tilbyde piger og uøvede drenge i alderen 5-12 år fodboldtræning. Træningen er planlagt 2 uger i sommerferien, hvor fritidshjem o. lign. har lukket. Da FC Damsø ikke har en drengeafdeling, vil naboklubben Vanløse IF stille en træner til rådighed for nogle af træningspassene, så drengene får et konkret og personligt tilbud om indmeldelse.

4 Medlemmerne rekrutteres fra Boligforeningen 3B og det forventes at projektet vil kunne tiltrække 16 nye medlemmer til kontinuerlige foreningsaktiviteter. Bevillingen er givet til indkøb af 15 stk. bolde (3.135 kr.), koordinationsstiger 2 stk. (498 kr.), træningsstave 10 stk. (399 kr.), kegler til træningsstave (590 kr.), pro træningshække (2.996 kr.), træningshække (1.797 kr.) og 4 stk. select trænersæt (3.200 kr.). SSB-Studenter Settlementets Boldklub har fået bevilget kr. til projektet SSB Zumba. Projektperioden er 1. august 31. december Målgruppen er piger både med dansk og anden etnisk baggrund, mødre med børn og familier med særlige behov. Aktiviteten effektueres i samarbejde med GoActive (DGI-byen) og går i forhold til pigedelen og deltagere med anden etnisk baggrund end dansk, ud på at præsentere zumba i længere præsentationsforløb på Engskolen og Vesterbro Ny Skole. Mor/barn delen er der allerede venteliste på. Ventelisten består primært af stærke mødre, men projektet vil gerne supplere denne liste med andre mødre, der ikke har tradition for at dyrke idræt. Aktiviteten videreføres ved at etablere et frivilligt korps af zumba instruktører, der kan videreføre aktiviteten i SSB efter projektperioden. Medlemmerne rekrutteres i samarbejde med boligsociale indsatser på Vesterbro, såsom Dialog Vesterbro, Mødestedet for indvandrere, Kulturværkstedet Dagmar og egne netværk i SSB. Foreningen forventer 35 nye medlemmer i faste kontinuerlige aktiviteter efter projektperioden. Bevillingen er givet som støtte til projektlederløn ( kr.), instruktør (6.000 kr.), udstyr 6 rekvisitter ( kr.), information & PR (5.000 kr.) og lokaleleje & kurser til lærere ( kr.). Familieidræt har fået bevilget kr. til projektet Overvægtshold i Familieidræt. Projektperioden er 1. september august Målgruppen er børn med forskellige etniske, sociale og økonomiske baggrunde, med tendens til overvægt og overvægtige børn i alderen 6-12 år, samt deres forældre/familier. Aktiviteten består i, at projektet starter et hold op i september 2011 og kører det som et 1-årigt udviklingsprojekt i Familieidræt. Herefter vil holdet være selvkørende og vil blive forankret i Famileidræt. Der vil være fokus på, at forældrene skal deltage aktivt i træningen. Projektet gennemføres i samarbejde med DGI-byens Børne og unge projekt Go-Active. Projektets formål er, at etablere et aktivitetstilbud i foreningsregi til overvægtige børn og deres familier. At skabe et fast forankret foreningstilbud, der henvender sig specifikt til overvægtige børn.

5 At udvikle barnets kropslige, motoriske og sociale kompetencer. At den primære fokus vil være på leg, glæde og bevægelse, og i mindre grad på udvikling af den enkeltes færdigheder indenfor en specifik idrætsgren. Aktiviteterene vil primært være udendørsaktiviteter som f.eks. GPS-løb på Amager Strandpark, legedage i parker e.lign. Medlemmerne rekrutteres via en allerede etableret kontakt til den sundhedsfaglige konsulent i Københavns kommune Helle Svinkløv. Projektet er modtaget positivt og med løftet om at sundhedsplejen vil blive en aktiv medspiller i forhold til rekruttering. Dette gøres bl.a. gennem det obligatoriske tjek af børnene ved opstart i 0. klasse. Gennem tæt kontakt til øvrige motionstilbud i Københavnsområdet såsom BørneVægtCentret. Herudover vil rekrutteringen foregå gennem annoncer i lokale ugeblade, uddeling af flyers på alle relevante lokaliteter m.m. Foreningen forventer at kunne rekruttere 10 nye medlemmer via projektet. Bevillingen er givet som støtte til lønning af 2 instruktører ( kr.), instruktørkursus (5.000 kr.), rekvisitter ( kr.) og PR ( kr.).

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård.

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Administrative bevillinger 2012. Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Projektperioden er 1. november 2012 30.

Læs mere

Børn med særlige behov. KFUM Håndbold København har fået bevilget 74.300 kr. til projektet Inklusion af børn med ADHD i foreningslivet.

Børn med særlige behov. KFUM Håndbold København har fået bevilget 74.300 kr. til projektet Inklusion af børn med ADHD i foreningslivet. Administrative bevillinger 2014. Børn med særlige behov. KFUM Håndbold København har fået bevilget 74.300 kr. til projektet Inklusion af børn med ADHD i foreningslivet. Målgruppen er drenge og piger med

Læs mere

Ansøgningsskema. 5. Problemstilling/udfordring Beskriv kort, hvilket problem eller udfordring projektet/aktiviteten skal være med til at løse:

Ansøgningsskema. 5. Problemstilling/udfordring Beskriv kort, hvilket problem eller udfordring projektet/aktiviteten skal være med til at løse: Ansøgningsskema 1. Oplysninger om ansøger Ansøgers navn: Anders Riisager Forening/institution: Taastrup FC Adresse:Sydskellet 1 Postnummer:2630 Telefon:40208170 CVR-nummer:26456673 By:Taastrup Email:ar@kemi.dtu.dk

Læs mere

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante

Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante Et partnerskabsprojekt mellem Frederiksberg kommune og DGI Storkøbenhavn om motionsuvante borgere Baggrund: I dag oplever vi i kommunen, at borgere enten på Sundhedscentret eller i psykiatrien har ringe

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse

Ansøgningsskema til Haderslev i Bevægelse Nedenstående ansøgningsskema kan udfyldes i samarbejde med projektleder fra Sundhedsservice. Alle felter behøver ikke udfyldes, men des bedre projektet beskrives, des lettere er sagsbehandlingen. Ansøgningen

Læs mere

Grib Chancen til et lettere liv

Grib Chancen til et lettere liv Grib Chancen til et lettere liv Slutevaluering 09/41469 Mette Bang Andersen Baggrund Grib Chancen er et fælles fynsk projekt, der har til formål, at igangsætte vedvarende aktivitetstilbud med motion og

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning

Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Reservebedsteordning Projektbeskrivelse Projektets navn: Reservebedsteordning 1. Baggrund Flere af Stevns Kommunes småbørnsfamilier savner et nært netværk, der kan træde til, når familiens

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde

Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Resume af projektbeskrivelse Kroppen på Toppen -i børnehøjde Projektet går ud på at alle børn (0-6 årige) i Aalborg Kommunes institutioner skal have Kroppen på Toppen ved at få mere fysisk aktivitet, flere

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning

Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Mål- og indholdsbeskrivelse for SkoleFritidsOrdning Formålet med mål - og indholdsbeskrivelsen for skolefritidshjem (SFO) er at give borgerne mulighed for at få indblik i prioriteringerne og serviceniveauet

Læs mere

Resumé af ansøgninger til særlige integrationsmidler

Resumé af ansøgninger til særlige integrationsmidler Resumé af ansøgninger til særlige integrationsmidler Nørrebro Taekwondo Klub Aktivitet: Foreningens primære aktivitet er taekwondo. Derudover kan medlemmer benytte sig af tilbud om fitness, motion og meditation.

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen 1. Indledning Højgårdskolen søger ny viceskoleleder med tiltrædelse 1. maj 2016. Stillingen annonceres i Job Midt/Vest og på www.herning.dk med

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune. Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest Ansøgning til udviklingspuljen & markedsføringspuljen v. Ringsted Kommune Erhvervs-, Fritids-, og Kommunikationscenter Att. Flemming Beck Christensen, fbc@ringsted.dk Projekt: Byfest Cup & Mangfoldighedsfest

Læs mere

Titel. Titel på projekt: Højtidsfest for alverdens folk. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 09 27 Slutdato: 2015 09 28

Titel. Titel på projekt: Højtidsfest for alverdens folk. Tid og sted. Tidsperiode for projektet: Startdato: 2015 09 27 Slutdato: 2015 09 28 Titel Titel på projekt: Højtidsfest for alverdens folk Tid og sted Tidsperiode for projektet: Afholdelsessted/evt. adresse: Flexsalen,Cafeen, Biblioteket og Terrassen, på Kulturstationen, Vanløse Ansøger

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Inviter borgerne på NATURENS DAG - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens dag er den

Læs mere

! " # " " % & ' " ( ) * + + " (,,-. " " (,,* (,,# " $ %. ( / . " 000 / " / 1

!  #   % & '  ( ) * + +  (,,-.   (,,* (,,#  $ %. ( / .  000 /  / 1 ! # $ % & ' ( ) * + + (,,- (,,* (,,# $ % ( / 000 / / 1 1 2 000 3 (,,- / + & 000 4 3 5 + 5 1 5 % / 2 & 7 + 8 9 ** :( :: -% ; 4 % ( < ' = '= & - > % 3 > ' / 2 !#$% $ 3 '? 1 ' &3 = 2 3 @ 3 ' 2 3 % * ( 3 A

Læs mere

giv dit barn en gave for livet

giv dit barn en gave for livet Spillelyst giv dit barn en gave for livet Musik er sundt for sjælen Alle ved hvad musik kan gøre ved os. Den kan gøre os glade, den kan få os til at gyse, den kan vække minder, den kan få os til at danse,

Læs mere

Event. Studenter Settlementets Boldklub (SSB) har fået bevilget kr. til eventet Vesterbro Mesterskaber i asfaltfodbold.

Event. Studenter Settlementets Boldklub (SSB) har fået bevilget kr. til eventet Vesterbro Mesterskaber i asfaltfodbold. Administrative bevillinger 2013. Studenter Settlementets Boldklub (SSB) har fået bevilget 8.000 kr. til eventet Vesterbro Mesterskaber i asfaltfodbold. Eventet afvikles 1. juni 2013. Målgruppen er unge

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere

En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere En praksis pixie-bog: OMBOLD GADEFODBOLD Erfaringer, råd og guidelines til trænere 1 HVORFOR starte en OMBOLD træning? Fordi OMBOLD er et boldspil med regler, der betoner og understøtter et rummeligt fællesskab

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20160205t112726.258/20160205t112726.757/63605ba4-98c4-4...

file:///c:/adlib%20express/work/20160205t112726.258/20160205t112726.757/63605ba4-98c4-4... file:///c:/adlib%20express/work/20160205t112726.258/20160205t112726.757/63605ba4-98c4-4... Page 1 of 1 05-02-2016 From: Bettina Dalg rd G Sent: 09-11-2015 16:03:15 To: Lone Frandsen Subject: DGI Badminton

Læs mere

Velkommen i KHKS Håndbold en klub i fremdrift

Velkommen i KHKS Håndbold en klub i fremdrift Velkommen i KHKS Håndbold en klub i fremdrift HVEM ER VI KHKS håndbold er en underafdeling af Kr. Hyllinge IF (KHIF), men en sammenslutning af Kirke Hyllinge og Kirke Sonnerup Håndbold (KHKS Håndbold).

Læs mere

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Bilag 1: Projektbeskrivelse Projekttitel Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Tema Ansvarlig Sagsnummer Lokale rollemodelkorps Mette Gram og Lotte T. Larsen (Brug For Alle Unge) og Mahtab

Læs mere

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift

VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift VEJEN TIL SUCCES Best Practice inden for klubudvikling og drift INSPIRATION TIL UDVIKLING BEST PRACTICE INDEN FOR KLUBUDVIKLING OG -DRIFT I denne folder kan du læse et sammenkog af de bedste erfaringer,

Læs mere

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår

Årsplan. U8-9 Piger. Efterår Årsplan U8-9 Piger Efterår 2010 Årsplan for U8-9 piger Årgang: Pigespillere født i 2003 og 2002 Trænere: Søren Skytte Vibevej 14 Sunds Tlf.97141418 Jacob Ganc Linåparken 81 Sunds Tlf. 25370737 Linette

Læs mere

Evaluering Livsstil for familier

Evaluering Livsstil for familier Evaluering Livsstil for familier Status: December 2015 Baggrund Dette notat samler op på de foreløbige resultater af projektet Livsstil for familier pr. december 2015. Notatet samler således op på de sidste

Læs mere

Qaran Media har fået bevilget kr. til projektet Friends for light not for fight.

Qaran Media har fået bevilget kr. til projektet Friends for light not for fight. Administrative bevillinger 2011 Qaran Media har fået bevilget 31.750 kr. til projektet Friends for light not for fight. Projektperioden er 1. oktober 2011 1. januar 2012. Målgruppen er børn og unge med

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere

HJÆLP. Information til spillere og forældre om. ny kontingentstruktur i Hammerum IF

HJÆLP. Information til spillere og forældre om. ny kontingentstruktur i Hammerum IF HJÆLP Information til spillere og forældre om ny kontingentstruktur i Hammerum IF Vi har brug for flere frivillige. Mange flere... Hammerum IF er en fodboldklub, der kun eksisterer fordi en række engagerede

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter?

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Tema 5: Læringsledelse Fase A: Nuværende praksis 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Fase B: Analyse og vurdering Hvad kendetegner jeres

Læs mere

Fastholdelse og rekruttering af piger og kvinder

Fastholdelse og rekruttering af piger og kvinder Fastholdelse og rekruttering af piger og kvinder Gode råd og anbefalinger 1 Indhold FORORD... 2 LIDT OM PIGER... 2 MOTIVATION OG FASTHOLDELSE... 3 TRÆNEREN OG FASTHOLDELSE... 4 TONEN I TRÆNINGEN... 4 PUBERTETEN...

Læs mere

Inspiration til aktiviteter i jeres kommune. Året for aktiv aldring og Generationernes

Inspiration til aktiviteter i jeres kommune. Året for aktiv aldring og Generationernes Inspiration til aktiviteter i jeres kommune Året for aktiv aldring og Generationernes Dag Kære kommune Dette inspirationskatalog er udarbejdet i samarbejde med en række af de større interesseorganisationer

Læs mere

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014 Forretningsorden for HIK81 Senest opdateret : 01.01.2014 1 Indholdsfortegnelse Om Hik81... 3 Vision... 3 Værdier... 3 Målsætninger... 4 Generalforsamlingen... 4 Bestyrelsen... 4 Kompetencegrupper i bestyrelsen...

Læs mere

Integrationsrådets redegørelse for 2014. Fuat Altay, baglama virtuos

Integrationsrådets redegørelse for 2014. Fuat Altay, baglama virtuos Integrationsrådets redegørelse for 2014 Fuat Altay, baglama virtuos 1 Indholdsfortegnelse Annoncering, informationsmøde og konstituering af nyt Integrationsråd for perioden 2014-2018... 3 Seminar for det

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

Projekt brobygning mellem kommunalt træningstilbud og aktivt foreningsliv mv. Evaluering - maj 2016

Projekt brobygning mellem kommunalt træningstilbud og aktivt foreningsliv mv. Evaluering - maj 2016 Projekt brobygning mellem kommunalt træningstilbud og aktivt foreningsliv mv. Evaluering - maj 2016 Baggrund Sundhedsudvalget besluttede i juni 2013 at iværksætte et tværfagligt projekt med fokus på brobygning

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Samarbejdsaftale med DVBF

Samarbejdsaftale med DVBF ARKIVFOTO: DGI FOTOARKIV/ JENS ASTRUP Samarbejdsaftale med DVBF Aftalen bygger på et fælles ønske fra de tre parter om at udnytte hinandens styrker og kompetencer i et ligeværdigt samarbejde, så der kan

Læs mere

børn og unge er et fælles ansvar

børn og unge er et fælles ansvar Vores børn og unge er et fælles ansvar Allerød Kommunes børne- og ungepolitik 2007 RUMMELIGHED MEDINDFLYDELSE ANSVARLIGHED SAMARBEJDE SAMMENHÆNG OG HELHED SUNDHED OG TRIVSEL SÅRBARE BØRN OG UNGE UDVIKLING

Læs mere

Lisberh Thaulow Else Marie Jespersen

Lisberh Thaulow Else Marie Jespersen NOTAT DATO 10. august 2011 SAGSNR. SAGSANSVARLIG Lisberh Thaulow Else Marie Jespersen 2 timers ekstra motion pr. uge i folkeskolerne i Kalundborg Nedenstående notat er en tilbagemelding fra kommunalbestyrelsens

Læs mere

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse

Indskolingen på Randers Realskole. børnehaveklasse Indskolingen på Randers Realskole 1. klasses undervisning - lige fra børnehaveklasse 1 Udvikling med tradition Selvom Randers Realskole er blandt landets største skoler, så fungerer indskolingen i en lille,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig

Læs mere

Projektets tertiære målgruppe er professionelle og civile aktører, der ønsker at deltage i udviklingsarbejdet.

Projektets tertiære målgruppe er professionelle og civile aktører, der ønsker at deltage i udviklingsarbejdet. Partnerskabet i Urbanplanen ønsker at igangsætte et længerevarende metodeudviklingsprojekt All in i samarbejde med Københavns Kommune. Projektet henvender sig til unge over 18 år, som befinder sig i en

Læs mere

Den åbne skole DGI Institutionsidræt

Den åbne skole DGI Institutionsidræt Den åbne skole DGI Institutionsidræt Navn Navnesen Skolereform og folkeskoler, hvordan gearer vi foreningerne til den nye situation? Skolereformens grundpiller i forhold til bevægelse! 45 minutters bevægelse

Læs mere

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB Resedavej 34, 2820 Gentofte Evalueringsrapport for Projektet: Cykling For Alle-TIB Formål Projektets formål har været at inspirere voksne borgere med let til moderat fysisk funktionsnedsættelse til at

Læs mere

Statusnotat for Mosaikken 2013

Statusnotat for Mosaikken 2013 Statusnotat for Mosaikken 20 . Indledning: Mosaikken er et multietnisk aktivitetshus for borgere i Esbjerg Kommune med anden etnisk baggrund end dansk, fortrinsvis over 0 år, samt yngre førtidspensionister.

Læs mere

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket

Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Evaluering af projekt Nye brugere? En 180 nytænkning af biblioteket Konklusion: Det er generelt lykkedes projektbibliotekerne at få nye brugere på bibliotekerne, så alle har haft udbytte af at deltage

Læs mere

Motion og sundhed kun for kvinder. Seminar om kost- og motionsinterventioner blandt etniske minoriteter d.6. maj 2008.

Motion og sundhed kun for kvinder. Seminar om kost- og motionsinterventioner blandt etniske minoriteter d.6. maj 2008. Motion og sundhed kun for kvinder Seminar om kost- og motionsinterventioner blandt etniske minoriteter d.6. maj 2008. Evalueringsopgaven Institut for idræt v/lektor Laila Ottesen, har fungeret som faglig

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

Årsregnskab 2013 - Girlz United

Årsregnskab 2013 - Girlz United Årsregnskab 2013 - Girlz United Driftsresultat 1. januar - 31. december 2013 Note Resultat Budget Afvigelse 1 Kontingent & deltagerbetaling: Pigekøkken 3650 22750-19100 2 Deltagerbetaling Amager Pigekøkken

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Ansøgning om midler til integration af tosprogede i Holbæk kommunes foreningsliv

Ansøgning om midler til integration af tosprogede i Holbæk kommunes foreningsliv Ansøgning om midler til integration af tosprogede i Holbæk kommunes foreningsliv Holbæk Sprog, Integration og Kulturcenter (HS), søger hermed om tilskud til et projekt om tosprogedes deltagelse i Holbæk

Læs mere

Evaluering af Amager Taekwondo klub 2010 PR: Metode:

Evaluering af Amager Taekwondo klub 2010 PR: Metode: Evaluering af Amager Taekwondo klub 2010 Amager Taekwondo klub er en nyetableret idrætsforening fra den 1. januar 2010. Klubben blev officielt registreret under Dansk Taekwondo forbund, DIF og DGI den

Læs mere

Lokal samarbejdsaftale. Rådmandsgades Skoles distrikt. Denne lokale samarbejdsaftale er indgået af: Rådmandsgades Skole Cismofytten

Lokal samarbejdsaftale. Rådmandsgades Skoles distrikt. Denne lokale samarbejdsaftale er indgået af: Rådmandsgades Skole Cismofytten Lokal samarbejdsaftale Rådmandsgades Skoles distrikt Denne lokale samarbejdsaftale er indgået af: Rådmandsgades Skole Cismofytten Børnehuset Balder Røde Rose 3 Røde Rose 2 Samuelsgården Bifrost Børneraketten

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

Hverdagen i SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse

Hverdagen i SPORTSKLASSERNE. Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE. Holstebro Elitesport. Talent Sport Uddannelse Hverdagen i SPORTSKLASSERNE Birkelundskolen TALENT SPORT UDDANNELSE Holstebro Elitesport Talent Sport Uddannelse Hols Indledning Denne folder er lavet primært som generel info til alle med interesse i

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK for Glostrup Kommune 2012-2016 Center for Kultur og Idræt Glostrup Kommune FORORD Rammerne for denne Folkeoplysningspolitik er folkeoplysningsloven og det aktive medborgerskab. Folkeoplysningspolitikken

Læs mere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere

HLIF Gymnastik. Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere HLIF Gymnastik Info-folder til trænere, hjælpetrænere og holdledere Velkommen til HLIF Denne brochure er tænkt som et nyttigt arbejdsredskab for alle de personer, der hvert år lægger en kæmpe frivillig

Læs mere

NATUR & FÆLLESSKAB RED BARNETS NATURVEJLEDER- OG FRILUFTSLIVSPROJEKT FOR UDSATTE BØRN I DANMARK. Årsrapport og strategi, 2009-2010

NATUR & FÆLLESSKAB RED BARNETS NATURVEJLEDER- OG FRILUFTSLIVSPROJEKT FOR UDSATTE BØRN I DANMARK. Årsrapport og strategi, 2009-2010 NATUR & FÆLLESSKAB RED BARNETS NATURVEJLEDER- OG FRILUFTSLIVSPROJEKT FOR UDSATTE BØRN I DANMARK www.redbarnet.dk/natur Årsrapport og strategi, 2009-2010 INDHOLD Forord ved Mimi Jakobsen 3 Indledning 4

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Velkommen til. FC Holte

Velkommen til. FC Holte Velkommen til FC Holte Velkommen til FC Holte fodbold mest for sjov Foreningen FC Holte (FCH), der har hjemsted i Søllerød kommune, er stiftet den 26. august 2003. FCH er en afdeling af Holte Idrætsforening

Læs mere

Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år. Jeg vil i privat dagpleje

Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år. Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje - en bedre løsning Shireen har valgt at blive privat dagplejer for sit eget barn og et barn til. Det gør hendes families hverdag

Læs mere

Skema over ansøgere 2. runde 2013

Skema over ansøgere 2. runde 2013 Skema over ansøgere 2. runde 2013 Ansøger 1. Motionsvenner Indsatsen retter sig mod enkeltpersoner, der ikke kan benytte sig af de eksisterende motionsbud. Der søges dels om skud den daglige drift af det

Læs mere

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459

Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Pkt.nr. 23 Målopfyldelser 2006 for kontraktstyrede virksomheder på Skoleudvalgets område 559459 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Succes med rekruttering. -Vores vej dertil

Succes med rekruttering. -Vores vej dertil Succes med rekruttering -Vores vej dertil Låsby Boldklub fakta før DM Medlemstal stagneret på 670 efter 2 års fald fra 820 medlemmer Låsby og opland tæller ca. 2000 personer Fodbold, Håndbold, Gymnastik,

Læs mere

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT KONTAKT For information om booking af lokaler kontakt GAME Streetmekka crewet på: booking@gamedenmark.org GAME STREETMEKKA KØBENHAVN

Læs mere

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING

BILAG III PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET ANSØGNING 1 BILAG III 2 3 PROJEKT INTEGRATION I LOKALOMRÅDET 4 ANSØGNING 5 FORMÅL MED PROJEKTET 6 7 8 9 10 Projektet skal stoppe og forebygge kriminalitet blandt unge med anden etnisk baggrund end dansk i en bydel

Læs mere

Status på handlekatalog til realisering af sundhedspolitikken

Status på handlekatalog til realisering af sundhedspolitikken Status på handlekatalog til realisering af sundhedspolitikken Sundhed og Ældre Handling hvilken indsats iværksættes? Udvikle og optimere allerede eksisterende tilbud i Sundhedscenteret Diætist, Livstilssamtaler.

Læs mere

Bilag til evalueringsrapport vedr. projekt Sundhed for ældre med Motionsvenner Indhold

Bilag til evalueringsrapport vedr. projekt Sundhed for ældre med Motionsvenner Indhold Bilag til evalueringsrapport vedr. projekt Sundhed for ældre med Motionsvenner Maj 2014 Indhold Bilag til evalueringsrapport vedr. projekt Sundhed for ældre med Motionsvenner... 1 Bilag 1. Rekruttering...

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde.

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. Indledning: Følgende materiale udgør Klynge VE5 s fundament for det pædagogiske arbejde med børn og unge i alderen 0 5 år,

Læs mere

Indledning. Udbyttet af ICDP uddannelsen

Indledning. Udbyttet af ICDP uddannelsen 1 Indhold Indledning... 3 Udbyttet af ICDP uddannelsen... 3 Arbejdet med sundhed og trivsel... 5 Det tværfaglige samarbejde... 5 Det fremtidige tværfaglige samarbejde... 7 2 Indledning Ishøj Kommune har

Læs mere

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00

TJØRNEGÅRDSKOLEN. Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Mandag d. 8. november 2004 kl. 19.00 TJØRNEGÅRDSKOLEN ROSKILDE KOMMUNE Dato: 22. oktober 2004 Til forældre med børn, der skal i børnehaveklasse til august 2005! Kære forældre! Tjørnegårdskolen inviterer til informationsmøde på skolen Mandag

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Bilag 2: Spørgeskema ved kursets afslutning Dansk

Bilag 2: Spørgeskema ved kursets afslutning Dansk Bilag 2: Spørgeskema ved kursets afslutning Dansk SPØRGESKEMA OM DIT UDBYTTE AF MINDSPRING Spørgsmålene i dette spørgeskema skal tilsammen belyse, hvad du har fået ud af at være med på MindSpringkurset.

Læs mere

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune

Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Idrætsstrategi for Halsnæs Kommune Forord Forord kommer senere Indledning I Halsnæs Kommune har vi en kultur- og fritidspolitik, som løber frem til år 2020. Ligeledes er der for perioden 2015-2018 afsat

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2015-2019 frivilligheden blomstrer Bærende principper fælles pejlemærker Tænkes sammen med fra politik til praksis 3 5 7 9 11 frivilligheden

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Idræt flytter grænser - erfaringer med idræt til børn med autisme og ADHD med fokus på organisering og struktur

Idræt flytter grænser - erfaringer med idræt til børn med autisme og ADHD med fokus på organisering og struktur Idræt flytter grænser - erfaringer med idræt til børn med autisme og ADHD med fokus på organisering og struktur Idræt for mennesker med autisme og ADHD d.24. januar 2014, SDU v/lektor, fysioterapeut og

Læs mere

Pkt.nr. 4. Plan for Sundhedsuge 37. Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget

Pkt.nr. 4. Plan for Sundhedsuge 37. Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget Pkt.nr. 4 Plan for Sundhedsuge 37 490038 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at tage planen for Sundhedsuge 37 til efterretning 2. at tage til efterretning, at

Læs mere

SKOVVANGSKOLENS SFO. Side 1 af 12

SKOVVANGSKOLENS SFO. Side 1 af 12 Side 1 af 12 VELKOMMEN TIL SKOVVANGSKOLENS SFO Skovvangskolens SFO (skole-fritids-ordning) er rammen om børnenes fritidsliv på Skovvangskolen. Børnene har mulighed for et aktivt fritidsliv efter skoletid,

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Kort evaluering af Europamesterskabet i Goalball 2011. Europamesterskabet i Goalball 2011 blev afholdt i uge 42 i 2011 i Assens Kommune.

Kort evaluering af Europamesterskabet i Goalball 2011. Europamesterskabet i Goalball 2011 blev afholdt i uge 42 i 2011 i Assens Kommune. Kort evaluering af Europamesterskabet i Goalball 2011 Europamesterskabet i Goalball 2011 blev afholdt i uge 42 i 2011 i Assens Kommune. Generelt: Der har været stor ros til hele arrangementet fra de deltagende

Læs mere

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet

En ny folkeskole i Esbjerg Kommune. Den åbne skole - Samarbejde med idræts-/kultur- og foreningslivet 1 En ny folkeskole i Esbjerg Kommune Den åbne skole Siden folkeskolens etablering ved lov for 200 år siden, har der fundet et samarbejde sted mellem kirken, skolen og det lokale foreningsliv. Det er i

Læs mere

Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune Frivilligt socialt arbejde i Norddjurs Kommune FRIVILLIGPOLITIK November 2010 Revideret i henhold til Voksen- og Plejeudvalgets beslutning i møde den 11. november 2010. Godkendt i Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N

Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N Hothers Plads Helhedsplanen AAB afdeling 58, 2200 Kbh. N Tillæg til Hothers Plads Helhedsplanen - AAB afdeling 58, 2. april 2014 I forbindelse med udløbet af den boligsociale helhedsplan Projekt Brobygning

Læs mere

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Baggrund Integrationspolitikken skal være med til at understøtte Jammerbugt Kommunes overordnede vision

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt.

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt. Fanø Gymnastik & Idræt glæder sig til at byde hjertelig velkommen til sæsonen 2014 2015. Vi kan tilbyde en spændende sæson med både kendte og nye aktiviteter! Vores engagerede instruktører og hjælpetrænere

Læs mere

Profilskoler - idræt, leg og bevægelse i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt

Profilskoler - idræt, leg og bevægelse i samarbejde med DGI og Dansk Skoleidræt Udviklingsplan for: Vibeskolen 1. Profilskole - hvorfor? Derfor skal eleverne bevæge sig på vores skole: På Vibeskolen er vi opmærksomme på den gavnlige effekt forskerne påviser motion har på humøret,

Læs mere

Vision og strategi Forældrerådgivningen 2013-15

Vision og strategi Forældrerådgivningen 2013-15 og strategi Forældrerådgivningen 2013-15 Mission Forældrerådgivningen fremmer skolebørns trivsel og læring gennem rådgivning af forældre og andre, der oplever problemer i forbindelse med et barns skolegang.

Læs mere