Årsplan for Københavnsbestyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17"

Transkript

1 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen har ansvar for, i løbet af året. Samtidig skal årsplanen udtrykke særlige politiske prioriteter, som bliver vigtige i året for Enhedslisten- København. Enhedslisten- København er under stadig udvikling. Kommunalvalget i 2013 betød en markant forøgelse af repræsentanter på Rådhuset og mange nye partimedlemmer. Desværre står vi stadig med et stort uudnyttet potentiale og en intern uenighed om, hvordan vi bedst skaber resultater med partiets fremgang. Vi er ikke enige om, hvilken rolle Enhedslisten- København skal spille i dette, og hvordan ansvarsfordelingen skal være. Det kommende år vil være præget en række grundlæggende debatter. Dels på grund af massive nedskæringer på det kommunale område senest med sidste kommuneaftale mellem regeringen og KL Vi skal afgøre, hvordan vi, i landets største kommune, har mulighed for at udfordre eller bryde med regeringens rammebesparelser. Dels vil 2016 blandt andet byde på budgetproces og - forhandling, udarbejdelse af nyt kommunalpolitisk program samt forberedelse til kommunalvalget i 17. Vi skal bruge disse opgaver til at diskutere vores grundlæggende kommunalpolitiske linje, strategi, mål og visioner på en måde der aktiverer så mange medlemmer som muligt Københavnsbestyrelsens lokale kobling Bestyrelsen skal styrke sammenhængen imellem de forskellige niveauer i partiet. Bestyrelsen skal understøtte samarbejdet, hjælpe med at koordinere og bakke op om lokale initiativer. Vi har en fælles opgave i, at partiets medlemmer bliver introduceret til det politiske arbejde, bl.a. gennem konkrete politiske aktiviteter. Det stiller krav til repræsentanterne i bestyrelsen. De skal sørge for, at den kommunalpolitiske dagsorden diskuteres i deres egne afdelinger og lokaludvalg, og er forpligtiget til, at formidle information om arbejdet i BR og bestyrelsen og omvendt. Københavnsbestyrelsen skal konkret arbejde for, et fortsat godt samarbejde mellem LU- medlemmerne og BR- gruppen.

2 Den afgående bestyrelse er ikke enig i, hvordan og i hvilken grad bestyrelsens medlemmer har ansvar for at løfte de koordinerende opgaver mellem afdelingerne eller i forbindelse med at tage initiativ til og mobilisere til konkrete politiske manifestationer Politisk ledelse for BR- gruppen Det er en opgave for den kommende bestyrelse, at søge enighed og skabe klarhed om den nye bestyrelses rolle i forhold til at initiere og mobilisere aktivisme Københavnsbestyrelsen er BR- gruppens politiske ledelse. Bestyrelsen skal medvirke til, at vores BR- valgte har de stærkeste kort på hånden og kan spille en aktiv rolle i at koble lokal modstand (i afdelinger eller lokalområder), så det øger mulighederne for konkrete politiske resultater. Det er samtidig bestyrelsens opgave at understøtte vores BR- valgte i deres arbejde fagligt og politisk. Bestyrelsen har derfor nedsat politiske baggrundsgrupper for vores BR- medlemmer. Hvert bestyrelsesmedlem kobles til et kommunalt udvalg. Initiativet skal på den ene side sikre, at flere får indsigt i, og ansvar for, de enkelte udvalgsområder. På den anden side skal det sørge for at lokalafdelingerne har bedre mulighed for information om udvalgsarbejdet gennem bestyrelsesrepræsentanterne. Bestyrelsen er desuden forpligtiget til, at bidrage til at fremsætte alternative budgetforslag i samarbejde med BR- gruppen for at teste de kommunale rammer Politiske opgaver i 2016 Kommunalt oprør Regeringens omprioriteringsbidrag, der blev indført i 2015, betyder, at kommunerne skal spare en procent af deres udgifter hvert år frem til Alene Københavns Kommune skal spare op mod en mia. kroner de kommende fire år, heraf 247 mio. kroner i Denne indskrænkning af den kommunale økonomi har udløst kraftig kritik I kommunalbestyrelser rundt omkring i landet. Frank Jensen og flertallet på Rådhuset I København har afvist at finde besparelserne og nægter at indgå en kommuneaftale med regeringen, som omfatter omprioriteringsbidraget. På samme måde har 14 fagforeninger I København dannet Velfærdsalliancen med det mål at få ernet omprioriteringsbidraget fra Kommuneaftalen. Enhedslisten har på landsplan udarbejdet en kampagne Ja til velfærd nej til nedskæringer med samme mål. I Enhedslisten København skal vi være parate til at bakke op om de aktioner, happenings og politiske udmeldinger, som Velfærdsalliancen har annonceret vil ske i løbet af foråret frem til juni måned. Samtidig skal vi fremføre Enhedslistens kritik af de stramme rammer for kommunernes økonomi. Det skal ske gennem vores medlemmer i Borgerrepræsentationen og vores medlemmer i afdelingerne, som bor og arbejder i Københavns Kommune.

3 Budget 2017 I første kvartal af 2016 blev de økonomiske rammer for budgetforhandlingerne fremlagt af kommunens økonomiforvaltning. Det er afgørende, at Enhedslistens eventuelle deltagelse i et budgetforlig er debatteret grundigt i partiet. Regeringens varslede nedskæringer (i form af det øgede omprioriteringsbidrag) har stor betydning. Enhedslistens årsmøde 2015 vedtog i arbejdsplanen, at der var behov for et Kommunalt Oprør og at vi arbejder for et brud med rammeaftalen mellem regeringen og KL. Budgetprocessen og - forhandlingerne er en mulighed for, at udfordre regeringens angreb på det kommunale selvstyre. Enhedslisten- København arbejder for at styrke modstanden. Både på Rådhuset, men også ved at involvere partimedlemmer og den københavnske befolkning i processen. Forudsætningen for at løfte den politiske debat om besparelser ud af rådhuset, vil blive styrket med de nedsatte udvalgsgrupper i bestyrelsen. De skal medvirke til at gøre debatten tilgængelig og gennemsigtig, for de københavnske afdelinger og medlemmer. I budgetprocessen skal der ligge et mandat fra bestyrelsen, der på den ene side giver rum til at manøvrere, og på den anden side sikrer, at forhandlergruppen ikke går for langt. Det kræver tillid og kendskab til det enorme budgets hjørner. Bestyrelsen afgør i tæt samarbejde med BR- gruppen, om vi går med i budgettet for Københavnsbestyrelsen er forpligtiget til, at involvere afdelingerne og lokaludvalgsmedlemmerne løbende i processen, og klart redegøre for strategi og politik i forbindelse med det kommunale budget. Vi bør desuden afsøge mulighederne for, at Enhedslisten- København holder offentlige møder i forbindelse med budgetprocessen, hvor vi kan sætte en offensiv dagsorden i forhold til de besparelser og dårlige prioriteringer, der ligger Kommunalpolitisk program I efteråret og vinteren 2016, skal der laves et nyt kommunalpolitisk program for Enhedslisten- København Københavnsbestyrelsen og BR- gruppen har ansvar for, at afdelinger og medlemmer involveres i udarbejdelse af dette, fx ved at afholde debatrækker, københavnermøder eller møder i de enkelte afdelinger. Programmet vedtages på generalforsamlingen i marts Vi skal klargøre det politiske projekt for Enhedslisten- København. Vi skal både tage stilling til mere taktiske overvejelser om fokusområder og prioriteringer, men også tage hul på en mere grundlæggende debat af den politiske linje for Enhedslisten- København. Enhedslisten er nu repræsenteret i kommunalbestyrelser over hele landet, og i København bør vi debattere, hvilken rolle vi skal spille i landets største kommune i forhold til at udfordre rammerne og bane vejen for et kommunalt oprør.

4 Enhedslisten- Københavns grundlæggende linjer skal til debat, da det har stor betydning for vores arbejde på rådhuset, i københavnsbestyrelsen, i afdelingerne eller lokaludvalgene. Bestyrelsen har et ansvar for, at denne debat løftes i København Kommunalvalget 2017 I 2016 skal Enhedslisten- København sikre, at vi er godt forberedt op til kommunalvalget i november Medlemmerne og afdelingerne skal involveres. Vi skal i fællesskab sørge for, at Enhedslisten fortsat er et stort parti, der sætter dagsordenen til gavn for københavnerne. Bestyrelsen har i januar 2016 nedsat en strategigruppe, som skal sørge for at tegne linjerne for processen op til valget og selve valgkampen. Der skal lægges en plan for, hvordan afdelinger og lokaludvalgsmedlemmer involveres. Herunder hvordan et styrket samarbejde med SUF kan realiseres i processen. Erfaringer fra tidligere valgkampe bliver inddraget. Enhedslistens kandidater til kommunalvalget skal findes i løbet af efteråret, så der kan foretages en elektronisk urafstemning blandt alle københavnske medlemmer i januar Københavnsbestyrelsen og BR- gruppen er ansvarlig for, at der også nedsættes en arbejdsgruppe, som har ansvaret for at forberede de kommende BR- kandidater. Det drejer sig blandt andet om et kursusforløb, der giver en grundig indføring i partiets politik, hvad det indebærer at sidde i BR både politisk, arbejdsmæssigt og økonomisk. Den nuværende BR- gruppe vil have en vigtig rolle her. Københavnsbestyrelsen sammensætter på baggrund af urafstemningen en kandidatliste, som vedtages endeligt på generalforsamlingen i marts Internationalt samarbejde Enhedslisten- København vil arbejde for, at bruge internationale erfaringer på det kommunalpolitiske område. Vi står overfor udarbejdelse af et nyt kommunalpolitisk program og et kommunalvalg. Her kan vi trække på de erfaringer, som internationale byrødder har opbygget. - Københavnsbestyrelsen skal udbygge samarbejdet med vores kammerater i Spanien, som står stærkt kommunalt. Fx ved at invitere repræsentanter til Danmark som en del af en generel erfaringsudveksling i forhold til både politiske mærkesager og erfaringerne med mobilisering. - Københavnsbestyrelsen skal fortsat samarbejde med Vänsterpartiet i Malmö ved at: Invitere Vänsterpartiet- Malmø til relevante demonstrationer i København. Afholde møder med Vänsterpartiet- Malmø om fælles problemstillinger. Invitere Vänsterpartiet til deltagelse i generalforsamlingen 2017.

5 Det byplanpolitiske arbejde Generalforsamlingen i 2015 vedtog, at Enhedslisten- København skulle udarbejde et bolig- og byplanpolitisk program, da der er store uenigheder om vores politiske linje. Området er væsentligt og berører stort set alle københavnske borgere og partimedlemmer. Mange medlemmer er involveret i lokal- og trafikplaner i deres lokalområder, hvilket vi skal tage alvorligt og bruge til at kvalificere og løfte debatten i vores parti. Arbejdsgruppen fortsætter i 2016, da folketingsvalgkampen forsinkede processen og den oprindelige tidsplan Introskoling Københavnsbestyrelsen er ansvarlig for, at alle nye københavnske medlemmer tilbydes introskoling. Indhold og rammer fastlægges af arbejdsgruppen, baseret på de mange erfaringer fra tidligere forløb marts: Kvindernes Internationale Kampdag Enhedslisten- København vil medvirke til opbakning og opreklamering af lokale arrangementer på Kvindernes Internationale Kampdag. Endvidere vil bestyrelsen kunne støtte lokale arrangementer efter de gældende støtteregler i Enhedslisten- København Flygtninge- og Solidaritetsarbejde Der foregår mange aktiviteter omkring anti- racisme, støtte til flygtninge og opbygning af solidaritet. Bestyrelsen skal understøtte og styrke disse initiativer og aktivere medlemmerne. BR Gruppen udarbejder i samarbejde med bestyrelsen en spørgsmål/svar om flygtningesituationen, for at give argumenter i debatten om velfærd kontra flygtninge. 1. maj Enhedslisten- København står for at afholde 1. maj på Blågårds Plads, med demonstration til Fælledparken. Københavnsbestyrelsen er ansvarlig for at inddrage afdelingerne i mobiliseringen af medlemmer. Bestyrelsen har ansvaret for afholdelsen af arrangementet, herunder de politiske paroler og de økonomiske udgifter. Bestyrelsen vil desuden arbejde for, at arrangementet i videst muligt omfang sker i samarbejde med SUF for at styrke båndene mellem Enhedslistens afdelinger og SUFs lokalgrupper.

6 Enhedslisten København har ydermere indgået en aftale med Enhedslistens Landsorganisation om at stå for den praktiske del af partiets deltagelse i LOs arrangement i Fælledparken. København yder et fast tilskud på kr. Resten af budgettet finansieres af Frederiksberg, Region H, Landsorganisationen, Folketinget og enkelte omegnskommuner Sankt Hans Flere afdelinger afholder med stor succes Sankt Hans- arrangementer. Bestyrelsen støtter disse, i det omfang der er behov Krystalnatten Enhedslisten- København afholder i samarbejde med de københavnske medlemmer, et arrangement på årsdagen for krystalnatten. Vi sætter fokus på antiracisme. På baggrund af de tidligere års erfaringer ønsker bestyrelsen i endnu højere grad at inddrage flere afdelinger i at markere krystalnatten. I maj måned nedsættes en arbejdsgruppe, der kan starte planlægningen Copenhagen Pride 20. august 2016 afholdes Copenhagen Pride. Københavnsbestyrelsen nedsætter en arbejdsgruppe i maj måned, som kan koordinere Enhedslistens deltagelse i arrangementet. Det er afgørende, at Enhedslisten får sat tydelige politiske fingeraftryk på paraden med deltagelse af flest mulige medlemmer, sympatisører og andre interesserede. Enhedslisten- København vil søge samarbejde med Frederiksberg- afdelingen samt resten af organisationen i forbindelse med mobilisering og afholdelse af Priden Kulturnatten 14. oktober 2016 er der Kulturnat i København. Enhedslisten- København har tidligere afholdt arrangementer på Rådhuset og i Studiestræde. Vi bør afsøge muligheden for, at lave et solidt arrangement i forbindelse med dette års Kulturnat. Arrangementet kan give politisk kant, til mange af de meget hygge- kulturelle events som ellers tilbydes. Der er fx mulighed for at lave arrangementer udenfor Indre By og dermed få fat i det publikum, som bevidst har fravalgt den officielle Kulturnat.

7 Årshjul Marts Opbakning til- og opreklamering af arrangementet 1. Maj Afholdelse af 1. Maj på Blågårds Plads. Afvikling af Enhedslistens telt 1. Maj i Fælledparken. 5. Juni 2016, Grundlovsdag Støtte afdelinger der vil afholde Grundlovs- arrangementer 23. Juni 2016, Sankt Hans Støtte til afdelinger, der afholder Sankt Hans arrangementer. Understøtte mobilisering. 20. August 2016, Pride Parade Planlægge, forberede og afvikle Enhedslistens deltagelse i Copenhagen Pride. September 2016, Budgetforhandlinger Budgetforhandlinger møder med BR- gruppen. 9. November 2016, Krystalnat Planlægge, forberede og afvikle Enhedslistens deltagelse i Krystalnat. Marts 2017, Generalforsamling Planlægge, forberede og afvikle GF

Bestyrelsens arbejdsplan for Enhedslisten København

Bestyrelsens arbejdsplan for Enhedslisten København Bestyrelsens arbejdsplan for 2017-18 Bestyrelsens arbejdsplan for Enhedslisten København 2017-2018 Indledning 2017 er valgår med kommunalvalg og regionsrådsvalg d. 21. november. Arbejdsplanen for Enhedslisten

Læs mere

Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER. Målsætning for VelfærdsallianceDK. Velfærdsalliance.dk. Velfærdsalliance.dk

Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER. Målsætning for VelfærdsallianceDK. Velfærdsalliance.dk. Velfærdsalliance.dk Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER Målsætning for VelfærdsallianceDK Målsætning for VelfærdsallianceDK Ja til Tryghed NEJ TIL MILLIARDNEDSKÆRINGER Hovedformålet er en afvisning af omprioriteringsbidraget

Læs mere

Kommunale budgetter blev en sejr for regeringen

Kommunale budgetter blev en sejr for regeringen En artikel fra KRITISK DEBAT Kommunale budgetter blev en sejr for regeringen Skrevet af: Per Clausen Offentliggjort: 02. november 2008 Budgetbehandlingen i kommuner og regioner skete på baggrund konflikterne

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

INPUT TIL TEMADRØFTELSE

INPUT TIL TEMADRØFTELSE INPUT TIL TEMADRØFTELSE En ny folkeskole I juni 2013 blev der indgået en politisk aftale, som lægger op til et fagligt løft af folkeskolen og til øget mål- og resultatstyring. Samtidig er der vedtaget

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016

Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016 Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016 Ved Lotte Cederskjold, Politisk ordfører (S) (Det talte ord gælder) Indledning Aarhus er en dejlig by, og jeg er stolt af at være

Læs mere

NørrebroNyt marts 2008

NørrebroNyt marts 2008 NørrebroNyt marts 2008 Indhold Ekstraordinært afdelingsmøde 27. marts Gennemførelse af arbejdsplanen - Hjælp søges! Tidsplan for afdelingsmøder det kommende halvår Delegeretmøde og urafstemning 1. april

Læs mere

Handleplan for indsatsen på det frivillige sociale område i 2015

Handleplan for indsatsen på det frivillige sociale område i 2015 Handleplan for indsatsen på det frivillige sociale område i 2015 Indledning Handleplanen er en udmøntning af Rødovre Kommunes politik på det frivillige sociale område, som er vedtaget i efteråret 2014.

Læs mere

Forslag til Fremtidens DUF

Forslag til Fremtidens DUF Forslag til Fremtidens DUF I henhold til vedtægternes 21, stk. 1 skal forslag til være sekretariatet i hænde senest 5 uger før delegeretmødet. Styrelsen indstiller følgende forslag til delegeretmødets

Læs mere

Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer.

Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer. Bestyrelsens beretning til Generalforsamlingen den 24. januar 2016 Status Ved udgangen af 2015 har vi 90 medlemmer fordelt på 34 A-medlemmer, 11 B-medlemmer, 35 C- medlemmer og 10 SFU-medlemmer. Vi har

Læs mere

Der skal være sæt et kryds pr. spørgsmål i feltet ved det rigtige

Der skal være sæt et kryds pr. spørgsmål i feltet ved det rigtige KAPITEL 3: QUIZ Der skal være sæt et kryds pr. spørgsmål i feltet ved det rigtige svar. PROBLEMET MED ENERGIDRIKKENE Hvorfor sender befolkningen repræsentanter til Nuuk? Det kun er de klogeste, der må

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

S T R AT E G I 2016-2019

S T R AT E G I 2016-2019 STRATEGI 2016-2019 INDHOLD 03 HVEM ER VI? HVAD VIL VI? 04 STRATEGI LANGSIGTEDE SIGTELINJER 06 STRATEGI PRIORITERINGER FOR 2016-2019 08 ÅBENHED. SAMARBEJDE. DIALOG 10 NATURFONDEN OM 10 ÅR 12 FAKTA 14 FONDENS

Læs mere

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København.

Enhedslisten-København skal facilitere samarbejde på tværs af Enhedslistens afdelinger i København. Rettelser foretaget: Ændret = blåt Nuværende vedtægter Forslag til nye vedtægter Bemærkninger 1 Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Ingen ændringer Foreningens navn er Enhedslisten - De Rød-Grønne - København.

Læs mere

Ø- posten, august 2014

Ø- posten, august 2014 Velkommen til Ø- posten Efter næsten et års pause er Ø- posten tilbage igen. Det har været et historisk år i Enhedslisten, hvor vi oplevede et fantastisk kommunal- og regionsvalg i november. Resultatet

Læs mere

Enhedslistens guide til kasserere og interne revisorer i afdelinger og regioner

Enhedslistens guide til kasserere og interne revisorer i afdelinger og regioner Enhedslistens guide til kasserere og interne revisorer i afdelinger og regioner Indholdsfortegnelse: Kassererens opgaver og ansvar Kassererens arbejdsredskaber Regnskabssystem Mellemregningskonto på landskontoret

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar.

Jeg hedder Anna. Jeg er 29 år gammel, bosat på Amager og arbejder som bibliotekar. Til de forskellige valg er forskellige valgregler. Fælles for alle gælder at de gives 1300 tegns opstillingsgrundlag i dette hæfte med billede og 2 minutters opstillingstale på Årsmødet. Til valg af formand

Læs mere

Proces og rammer BUDGET

Proces og rammer BUDGET Proces og rammer BUDGET 2016 Budgetlægning 2016-2019 Indledning Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. januar 2015 Tidsplan og proces for budget 2016. Processen er struktureret omkring 3 spor Spor 1 Struktur

Læs mere

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil. GRUNDLOVSTALE 2015 I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.) Det var en milepæl i udviklingen af det dengang

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

[Finanslov 2016] Finansloven for 2016 offentliggjort med oversendelse af ændringsforslaget. Lang proces og krævet svære valg.

[Finanslov 2016] Finansloven for 2016 offentliggjort med oversendelse af ændringsforslaget. Lang proces og krævet svære valg. Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 64 Offentligt BUDSKABER Møde i Udenrigsudvalget den 10. december 2015 Orientering om ny strategi for udviklingspolitik Det talte ord gælder [Finanslov

Læs mere

FOR SF UNGDOM 2010-2011

FOR SF UNGDOM 2010-2011 5 10 15 20 25 30 35 LANDSLEDELSENS UDKAST TIL PERSPEKTIV- OG HANDLINGSPROGRAM FOR SF UNGDOM 2010-2011 Perspektiv- og Handlingsprogrammet (PHP) udstikker politiske og organisatoriske retningslinjer for

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Flere akademikere i job 2016

Flere akademikere i job 2016 Akademikeraftalen Flere akademikere i job 2016 Følgende partier er med i aftalen Det Konservative Folkeparti enhedslisten Liberal Alliance Radikale venstre socialdemokraterne socialistisk folkeparti venstre

Læs mere

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Deltagere: Torben Larsen, Brian Lentz, Anders Sejerø, Brian Lind, Ole Svendsen, Helmer Støvelbæk, E. Stella Grün, Helle

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud

1. Godkendelse af dagsorden. 2. Kort nyt fra dagtilbuddet. Aarhus Kommune, Børn og Unge. Vejlby Dagtilbud Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Nordvest. Bestyrelsens beretning for 2011

Nordvest. Bestyrelsens beretning for 2011 Nordvest Bestyrelsens beretning for 2011 Folketingsvalget 2011 2011 har været et fantastisk år for Enhedslisten både på landsplan og lokalt her i Nordvest. Det mest glædelige er, at vi ved folketingsvalget

Læs mere

Generalforsamling 2015

Generalforsamling 2015 Enhedslisten-København Generalforsamling 2015 Lørdag den 21. marts 2015 11.00-17.00 HK Hovedstaden Svend Aukens Plads Islands Brygge Indholds()og)bilagsoversigt:)) (Punkter)i)kursiv)er)ikke)tilknyttet)bilag)i)hæftet))

Læs mere

En udfordring for MED-hovedudvalg 2016. Bent Gravesen

En udfordring for MED-hovedudvalg 2016. Bent Gravesen En udfordring for MED-hovedudvalg 2016 Bent Gravesen Hvad er omprioriteringsbidrag? At flytte penge fra borgernær service og direkte over i statskassen F.eks. færre hænder til vores børn i daginstitutioner

Læs mere

Medlemsinformation om arbejdet med at opstille Socialdemokraternes byrådsliste til kommunalvalget i 2013

Medlemsinformation om arbejdet med at opstille Socialdemokraternes byrådsliste til kommunalvalget i 2013 Vedtaget på Repræsentantskabsmøde d. 19. november 2011. Til medlemmerne Et stærkt Socialdemokratisk kandidathold Arbejdet med at opstille Socialdemokraternes byrådsliste er en helt afgørende forudsætning

Læs mere

Kom til Nyborg til landsmøde. 3. september 2012

Kom til Nyborg til landsmøde. 3. september 2012 3. september 2012 Der var god stemning og 30 graders varme, da Radikale Venstre 14.-15. august holdt sit første sommergruppemøde efter valget på kursuscenteret Gl. Vindinge ved Nyborg. Mødet var tilrettelagt,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Sankt Annæ Gymnasium mandag den 2. juni 2014 kl. 17.00

Referat fra bestyrelsesmøde Sankt Annæ Gymnasium mandag den 2. juni 2014 kl. 17.00 Referat fra bestyrelsesmøde Sankt Annæ Gymnasium mandag den 2. juni 2014 kl. 17.00 Bilag 2.1 Dato: 2. juni 2014 Tid: 17.00 19.30 Sted: Mødedeltagere: Afbud: Lærerværelset Jonas Christoffersen, Lone Schou,

Læs mere

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Job- og kravprofil HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge søger en forvaltningschef til at stå i spidsen for det strategiske arbejde med mennesker, kultur og samarbejde i hele

Læs mere

hvor det primært handler om at sikre kommunens velfærdstilbud hvor intentionen er at skabe fremgang og vækst ude i samfundet

hvor det primært handler om at sikre kommunens velfærdstilbud hvor intentionen er at skabe fremgang og vækst ude i samfundet 1. Behandling den 12.09.2013 Det er et meget spændende budgetarbejde vi står over for i år for mig og De Konservative ser det ud som om, vi står lidt over for en skillevej præcis som det ridses op på landsplan.

Læs mere

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret.

I dette forår indsamles krav til næste års overenskomstforhandlinger, og også her skal vi fortsat arbejde fokuseret. 1 Ane Søegaard Formand I de 2 år, jeg har været formand for Frederiksberg Kommunelærerforening, har jeg haft som mål at styrke foreningens position og indflydelse overalt, hvor vi færdes. Vi er som faggruppe

Læs mere

DCF Forretningsorden

DCF Forretningsorden FORSLAG: FORRETNINGSORDEN OG ORGANISATONSMAGT DCF Forretningsorden 1. Indledning I dette dokument fastlægger bestyrelsen mandat samt beføjelser for: - Bestyrelsen. - Forretningsudvalget. - Sekretariatslederen

Læs mere

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune

Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Socialdemokraterne i Aabenraa Kredsen og Aabenraa Kommune Vedtægter for Aabenraa Kredsorganisation, der samtidig virker som fællesledelse i Aabenraa Kommune. Kredsorganisationen/fællesledelsen består af

Læs mere

INTERNATIONALT FORBUND

INTERNATIONALT FORBUND INTERNATIONALT FORBUND Hvordan indgår vi kontrakt om eventen med det internationale forbund? Hvordan håndterer vi det løbende samarbejde med det internationale forbund? Det internationale forbund er som

Læs mere

INATSISARTUT OG DEMOKRATI

INATSISARTUT OG DEMOKRATI INATSISARTUT OG DEMOKRATI Om parlamentarisk demokrati i Grønland for unge FORORD Nu skal du læse en historie om et muligt forbud mod energi drikke. Nogle mener, at energidrikke er sundhedsfarlige og derfor

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 Formandens beretning 2015 Den skriftlige beretning er en fortælling om fortiden hvad der er sket. Den mundtlige beretning skal pege ind i fremtiden og de kommende opgaver. Men først OK 15. Det har været

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til?

TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? TRs deltagelse i det politisk- strategiske værksted - hvad skal der egentlig til? Af Karsten Brask Fischer, ekstern lektor Roskilde Universitetscenter, Direktør Impact Learning Aps Kommunerne gør tilsyneladende

Læs mere

ÅRSPLAN 2016-17. 3 Politisk indledning

ÅRSPLAN 2016-17. 3 Politisk indledning ÅRSPLAN 2016-17 2 3 Politisk indledning 4 EU er på dagsordenen! Og det er ikke kun her i Folkebevægelsen. Vi står som unionsmodstandere i en 5 situation, hvor EU's udvikling og situation, gør at mange

Læs mere

Medlemsmøde om omprioriteringsbidraget 2. Generalforsamling i Enhedslisten Aalborg, lørdag d. 5. marts 3. Sundhedsseminar i Enhedslisten Nordjylland 4

Medlemsmøde om omprioriteringsbidraget 2. Generalforsamling i Enhedslisten Aalborg, lørdag d. 5. marts 3. Sundhedsseminar i Enhedslisten Nordjylland 4 Indholdsfortegnelse: Medlemsmøde om omprioriteringsbidraget 2 Generalforsamling i Enhedslisten Aalborg, lørdag d. 5. marts 3 Sundhedsseminar i Enhedslisten Nordjylland 4 8.marts i Socialisternes Hus 4

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN 1 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde søndag d. 9.februar, 13.00 15.00 i Helsingør. REFERAT Til stede: Annie, Gunna, Henrik, Peter og Susanne fra ledelsen, Marianne og Torben K fra RRgruppen

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde torsdag d. 14. april 2016, kl. 16.15 18.00 Hos: Dansk El-Forbund København, Tikøbgade 9, København N REFERAT Til stede: Annette, Marianne D, Gunna, Rasmus, David, Marianne F (RR-gr.) & Mette

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Indhold Indledning 3 En styrket arbejdsmiljøindsats 4 Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Anbefalinger om nanomaterialer og arbejdsmiljø 6 Børn og unge 7 Folkemøde på Bornholm 8 ArbejdsmiljøPrisen

Læs mere

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune

Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Samarbejde mellem lokalrådene og Silkeborg Kommune Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politik... 3 Strategi... 4 Lokalrådene... 4 Nærdemokratiudvalget... 5 Administrationen... 6 Samarbejde og dialog

Læs mere

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag.

2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016. Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag. 2009/1 LSF 212 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Socialministeriet Journalnummer: Socialmin., j.nr. 2010-831 Fremsat den 23. april 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til

Læs mere

Beretning fra Valgkampsgruppen ifm. kommunalvalget 2009 Bilag 2

Beretning fra Valgkampsgruppen ifm. kommunalvalget 2009 Bilag 2 Beretning fra Valgkampsgruppen ifm. kommunalvalget 2009 Bilag 2 Opstart: På medlemsmødet d. 22. september 2009 blev der fundet en valgkampskoordinator, Rasmus. Han organiserede et fællesmøde d. 29. september

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement.

Evalueringsrapport. Elevernes Folketingsvalg 2011. - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement. Elevernes Folketingsvalg 2011 Evalueringsrapport - Effekten på de unges demokratiske opmærksomhed, forståelse og engagement Udarbejdet af: Assembly Voting Rued Langgaards Vej 7, 5D 07 2300 København S

Læs mere

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Indledning... 1 1. To virkeligheder mødes... 1 2. Åbne og gennemsigtige procedurer omkring forskningsbaseret rådgivning... 2 Den gode Proces... 3 1 Ad hoc

Læs mere

Partiernes bud på væksten i det offentlige forbrug i 2020- planen. Konsekvens for udgifter og offentlig beskæftigelse.

Partiernes bud på væksten i det offentlige forbrug i 2020- planen. Konsekvens for udgifter og offentlig beskæftigelse. 22. maj 12 Partiernes bud på væksten i det offentlige forbrug i - planen. Konsekvens for udgifter og offentlig beskæftigelse. Af Jakob Hald og Esben Anton Schultz Partiernes udmeldinger og beregnede konsekvenser

Læs mere

Etisk forventningskatalog

Etisk forventningskatalog LOS De private sociale tilbud Etisk forventningskatalog Gældende for samtlige af LOS medlemmer LOS 24-02-2015 Indhold Indledning... 3 Formål med LOS etiske forventningskatalog... 3 Værdigrundlag... 3 Professionalisme...

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018

Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018 Red Barnet Strategiske prioriteter 2016-2018 VORES FORMÅL Vi redder, beskytter og styrker de dårligst stillede børn i Danmark og resten af verden. VORES ORGANISATION Red Barnet Etableret i Danmark i 1945

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

evaluering af kvaliteten af jeres aftale

evaluering af kvaliteten af jeres aftale evaluering af kvaliteten af jeres aftale formålet med øvelsen At analysere og evaluere kvaliteten af ESU-aftalen for gruppen ved at sammenligne den med en anden aftale og de juridiske rammer for direktivet

Læs mere

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt. VEDTÆGTER TØLLØSE LOKALFORUM 1. Navn, hjemsted og tilhørsforhold Stk. 1. Navnet er Tølløse Lokalforum. Stk. 2. Hjemsted er Tølløse lokalområde, som geografisk er defineret ved den gamle Tølløse Skoledistrikt.

Læs mere

PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG

PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG PARTNERTILGANG AFRIKA KONTAKTS PARTNER & PROJEKTTILGANG NOVEMBER 2013 AFRIKA KONTKAT BLÅGÅRDSGADE 7B DK2200 KØBENHVAN N TELEFON: +45 35 35 92 32

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING

BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 29. september 2015 BUDGETFORSLAG 2016 2. BEHANDLING I min tale til Kommunalbestyrelsens 1. behandling af budgettet var mit hovedbudskab, at det kunne blive vanskeligt, at nå frem til et

Læs mere

3 - Opstillingsprocedure til Kommunalvalg 2017

3 - Opstillingsprocedure til Kommunalvalg 2017 3 - Opstillingsprocedure til Kommunalvalg 2017 Ændringsforslag (ÆF) 1 3 Kandidatindstilling, 4 Urafstemning og 6 Kandidatpræsentation Fristerne for opstilling ændres så urafstemning for øvrige kandidater

Læs mere

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Vi går videre til sag nummer 12 og 13, henholdsvis styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Ø- posten, oktober 2014

Ø- posten, oktober 2014 Indholdsfortegnelse Kort Nyt: Det sker: - Byvandring i Aalborg med Knud Knudsen - Trafikpolitisk seminar for Enhedslisten Nordjylland - Medlemsmøde med Gode Penge - Intromøde, fællesspisning og valgkamp

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade

Virksomhedsgrundlag. Specialområde Hjerneskade 2014/2015. Psykiatri og social. Specialområde Hjerneskade Virksomhedsgrundlag Specialområde Hjerneskade 2014/2015 Psykiatri og social Specialområde Hjerneskade 2 Forord Med dannelsen af Specialområde Hjerneskade er alle Region Midtjyllands tilbud til voksne med

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede Fra Regionsledelsen: Gunna, Niels Peter, Stig, Anette og Henrik. Fra RR-gruppen: Marianne og Susanne

Læs mere

Hele Danmarks. efterskole

Hele Danmarks. efterskole Hele Danmarks efterskole Udgivet af Efterskoleforeningen 2015 Hele Danmarks efterskole Efterskolen er en succes. Antallet af efterskoleelever er steget de seneste år, og aldrig har der været så mange forskellige

Læs mere

HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN

HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN NOTAT HER ER ARGUMENTERNE, DER VINDER FOLKEAFSTEMNINGEN Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Omkring en tredjedel af vælgerne er i tvivl om, hvad de vil stemme til

Læs mere

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats 1. marts 2012 Radikale Venstres Uffe Elbæk har haft et mål, lige siden han satte sig i kulturministerstolen i oktober 2011: at bidrage til, at kunsten og kulturen bliver sat afgørende på det samfundsmæssige

Læs mere

Børn og Unge. Børnemiljø i dagtilbud

Børn og Unge. Børnemiljø i dagtilbud Børn og Unge Børnemiljø i dagtilbud 1 Indledning Folketinget vedtog i maj 2006 loven om vurderinger af børnemiljø i dagtilbud. Lover trådte i kraft d. 1. juli 2006 for dagtilbud og pr. 1. januar 2007 for

Læs mere

SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016

SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016 SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016 Ved Jan Ravn Christensen, formand for Økonomiudvalget Aarhus Kommune står igen overfor besparelser. Den økonomiske krise er fortsat over byen, landet

Læs mere

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle Navn Adresse By E-mail Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar til? Høringssvar - skriv eller kopier dit/jeres høringssvar ind her Vi vil

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0163 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0163 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0163 Bilag 1 Offentligt Grundnotat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Kommissionens meddelelse til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003

Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003 Kommissorium Gladsaxe Ishockeys ungdomsudvalg September 2003 Indledning Gladsaxe Ishockeys (GI) ungdomsudvalg (UU) blev dannet på GIs første ordinære generalforsamling i marts 2003. Ved generalforsamlingen

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

Svar Jeg vil besvare spørgsmålene samlet.

Svar Jeg vil besvare spørgsmålene samlet. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 490 Offentligt Miljøministerens besvarelse af samrådsspørgsmålene BK og BL, stillet af Torben Hansen (S) Spørgsmål BK: Er det ministerens opfattelse,

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Videomøllen modtog støtte tidligere på året, (Se ansøgning nedenfor)

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Vedtægter for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi

Vedtægter for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi Vedtægter for Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Forening for Gratis Internet via Vedvarende Energi Foreningen har hjemsted i Hvidovre Kommune 2 FORMÅL

Læs mere

Tilbagemeldinger fra gruppearbejder på Træf for kommuneforeningsformænd hhv. øst og vest i januar 2014

Tilbagemeldinger fra gruppearbejder på Træf for kommuneforeningsformænd hhv. øst og vest i januar 2014 Tilbagemeldinger fra gruppearbejder på Træf for kommuneforeningsformænd hhv. øst og vest i januar 2014 Her er sammenskrivning af input fra gruppearbejderne. Der er ikke sorteret/prioriteret. 5 ting som

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Oktober 2011 1 Indhold Løn til fædre under orlov... 3 Øremærkning af barsel til fædre... 3 Mænd vil gerne holde længere orlov... 4 Mænd og

Læs mere

Bilag 1. Principper for kommunaltstatsligt

Bilag 1. Principper for kommunaltstatsligt Regeringen KL Bilag 1. Principper for kommunaltstatsligt samarbejde Nyt kapitel 25.09.2015 Regeringen og KL er enige om, at udviklingen af velfærdsområderne er et fælles ansvar for stat og kommuner, og

Læs mere