Bilag: Bygge- og anlægsstrategi 2015 Jobcenter Svendborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag: Bygge- og anlægsstrategi 2015 Jobcenter Svendborg"

Transkript

1 Bilag: Bygge- og anlægsstrategi 2015 Jobcenter Svendborg Formål Formålet med bygge- og anlægsstrategi 2015 er at sikre, at Jobcenter Svendborg drager optimal udnyttelse af (job)vækstpotentialet, der vil opstå som følge af de kommende større bygge- og anlægsprojekter i Syddanmark og resten af landet. Jobcenter Svendborg vil med bygge- og anlægsstrategi 2015 være proaktiv på bygge- og anlægsområdet og iværksætte aktiviteter og samarbejder, der fører til opfyldelse af strategiens mål. Baggrund I de kommende år gennemføres en række store anlægsinvesteringer i Syddanmark og resten af landet. Alene i Odense-området er der i alt planlagt byggeprojekter for op mod 19 mia. kr. frem til De planlagte anlægsprojekter vil betyde, at der inden for en kort årrække etableres et stort antal job indenfor byggesektoren. Efterspørgslen vil både gælde faglært og ufaglært arbejdskraft med generelle kompetencer indenfor bygge og anlæg, men også specialkompetencer og ingeniører vil blive efterspurgt (se tabel 1). Ud over arbejdskraftbehovet til anlægsprojekterne i Region Syddanmark (tabel 1) vil der ligeledes opstå en for Svendborg Kommune aktuel efterspørgsel på arbejdskraft i forbindelse med anlægget af Femern Bælt forbindelsen. 1 Det forventes at den største direkte rekruttering af kvalificeret arbejdskraft til de større bygge- og anlægsprojekter vil ske blandt arbejdskraft, som allerede er i beskæftigelse 2. Dermed vil der ligge en udfordring i at sikre kvalificeret arbejdskraft til de huller, der opstår som følge af den direkte rekruttering. 1 Femern A/S skønner den samlede beskæftigelseseffekt på dansk side ved Femern Bælt forbindelsen til mellem og mandår frem til Kilde: Beskæftigelsesministeriet infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov, rapport 2013

2 Mål Med bygge- og anlægsstrategien vil Jobcenter Svendborg arbejde målrettet for at Svendborgs virksomheder indenfor bygge- og anlægsområdet har let og smidig adgang til et tilstrækkeligt og kvalificeret arbejdskraftudbud. På den borgerrettede del skal bygge- og anlægsstrategien sikre at Svendborgs ledige og beskæftigede kan drage maksimal udnyttelse af de jobåbninger der forventes at opstå på Fyn i forbindelse med de større bygge- og anlægsprojekter. Konkret vil Jobcenter Svendborg med bygge- og anlægsstrategien: Øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft indenfor bygge- og anlægsområdet i Svendborg Kommune ved at opkvalificere 25 % flere ufaglærte ledige til området end i I 2014 blev der gennem Jobcenter Svendborg bevilget bygge- og anlægsrelevante kurser til 87 ledige, hvoraf 20 var opkvalificering af ufaglærte. I 2015 skal der således opkvalificeres 25 ufaglærte ledige til bygge- og anlægsområdet. 3 Indgå aftaler med virksomheder om oprettelse af 20 praktik eller løntilskudspladser indenfor bygge- og anlægsområdet i 2015, hvoraf hovedparten er tiltænkt til faglærte ledige.målene nås ved: 1. at foretage en systematisk afdækning af bygge- og anlægsvirksomhedernes arbejdskraftbehov og kompetenceefterspørgsel; 2. løfte denne viden ind i et strategisk samarbejde med a-kasser/fagforeninger og uddannelsesudbydere om efteruddannelse og opkvalificering af ledige; 3. at indgå og søge indflydelse i relevante netværksfora, hvor viden om udviklingen på bygge- og anlægsområdet diskuteres. Aktiviteter 1. Virksomhedsbesøg om afdækning af arbejdskraftbehov og kompetencer. Et væsentligt aspekt i bestræbelserne på at sikre kvalificeret arbejdskraft indenfor bygge- og anlægsområdet er at kende virksomhedernes behov for arbejdskraft og hvilke kompetencer de efterspørger. Første led i Jobcenter Svendborgs bygge- og anlægsstrategi er således at afdække dette behov gennem systematisk virksomhedskontakt. 3 Den forventede efterspørgsel på ufaglært arbejdskraft til de større bygge- og anlægsprojekter i Region Syddanmark er i 2015 på 600 mandeår (se tabel 1). Svendborg Kommunes andel af ufaglærte beskæftigede inden for bygge- og anlægsområdet har over de sidste 4 år ligget på omkring 4 % af Region Syddanmarks antal beskæftigede ufaglærte inden for området. Ved en simpel fordeling vil Svendborg Kommunes andel af den forventede efterspørgsel på ufaglært arbejdskraft til de større bygge- og anlægsprojekter være på 25 mandeår i 2015.

3 I februar og marts 2015 vil der blive foretaget 100 virksomhedsbesøg på bygge- og anlægsområdet. 4 Hensigten med besøgene er: af få afdækket hvilke faglige og personlige kompetencer, virksomhederne efterspørger til medarbejdere; at få identificeret, hvilke opkvalificerende kurser, bygge- og anlægsvirksomhederne finder relevante, i forhold til virksomhedens ansatte samt til ledige, der vil over i byggefagene; at få afdækket hvordan tiltrækningen af arbejdskraft til de større bygge- og anlægsprojekter forventes at påvirke de lokaler virksomheder; at få etableret aftaler om praktik og lærepladser; at få lavet aftaler med virksomheder om at deltage i informationsmøder med ledige; at lave aftaler med virksomheder om konkrete motivationsfremmende aktiviteter for ledige, så som introducerende/snuseforløb på virksomheder. 2. Strategisk samarbejde om motivering, efteruddannelse og opkvalificering For at kunne imødekomme virksomhedernes behov for arbejdskraft er det afgørende, at der er et tæt samarbejde og smidig udveksling af informationer mellem Jobcentret, a-kasser/fagforeninger og uddannelsesudbydere. Jobcenter Svendborg vil tage initiativ til en samarbejdsmodel om motivering af ledige til efteruddannelse og brancheskifte over mod bygge- og anlægsområdet. Samarbejdsmodellen vil i overordnede træk have følgende aktiviteter: Samarbejde jobcenter og a-kasser i mellem om udsøgning og identificering af ledige, der vurderes at være egnede/motiverede til opkvalificering mod byggefagene. A-kasserne og fagforbundene kan med deres indgående kendskab til de ledige spille en central rolle i den sammenhæng. Informationsmøde, hvor virksomheder og a-kasser/fagforeninger informerer de ledige om arbejdsmuligheder samt kompetencekrav indenfor bygge- og anlægsbranchen. Efterfølgende vil der være en præsentation af relevante opkvalificerende kurser (se nedenfor) samt tilbud om hjælp af jobcenter medarbejdere til udfyldelse af blanketter og besvarelse af yderligere spørgsmål. Gennemførelse af opkvalificerende kurser. Efter endt kursusforløb tilbydes den ledige hjælp fra Jobcentret til at etablere kontakt til og indgå aftaler med virksomheder om ordinær ansættelse eller virksomhedsrettet aktivering. 3. Lærlingestrategi Et tredje led i strategien, som hænger tæt sammen med punkt 2., er, at etablere formaliseret samarbejde med erhvervsskolerne om en lærlingestrategi, der skal skabe flere lærepladser indenfor bygge- og anlægsområdet. 4 Der planlægges endvidere virksomhedsbesøg i august og september som led i en voksenlærlingekampagne med henblik på at skabe nye lærlingepladser til ledige og ufaglærte.

4 Formålet er at udnytte de synergieffekter, der vil være ved at bringe erhvervsskolernes grundige branchekendskab og viden om uddannelsesmulighederne i spil sammen med Jobcentrets arbejdsmarkedskendskab og virksomhedsnetværk. En lærlingestrategi med specifik fokus på bygge- og anlægsområdet vil kunne fungere som løftestang eller danne grundlag for en overordnet lærlingestrategi på andre brancheområder. 4. Netværksarbejde Udover de konkrete aktiviteter beskrevet under punkterne 1-3 vil Jobcenter Svendborg søge viden og øve indflydelse i alle relevante fora og netværk, hvor bygge- og anlægssektoren diskuteres, således at målet for strategien indfries. Byg til Vækst Jobcenter Svendborg er repræsenteret i jobcenternetværket (JC-netværk) under Byg til Vækst og vil gennem dette bidrage aktivt til at skabe en koordineret indsats, der understøtter Byg til Vækst agendaen. Jobcenter Svendborg vil således gennem JC-netværket arbejde målrettet på at udvikle motivationskoncepter i forhold til at tiltrække nye målgrupper til byggefagene. Der vil blive sat fokus på at øge henvisningen af ledige til relevante opkvalificerende aktiviteter indenfor byggefagene, herunder henvisning til snuseforløbene på byggepladsen. 5 Fælles Fynsk samarbejde Jobcenter Svendborg er bidragende til det fælles fynske samarbejde på beskæftigelsesområdet som beskrevet i den fælles fynske beskæftigelsesplan for Igennem dette samarbejde er der sat særlig fokus på virksomhedskontakten overordnet og specifikt indenfor bygge- og anlægsområdet. Som en udvidelse af det fælles fynske samarbejde har Jobcenter Svendborg taget initiativ til et særlig tæt samarbejde med nabokommunerne Nyborg, Langeland og Faaborg-Midtfyn om servicering af lokale virksomheder, herunder samarbejde om formidlingsindsatsen på bygge- og anlægsområdet. Femern Belt Development Som nævnt indledningsvist vil anlægget af Femern forbindelsen skabe et arbejdskraftbehov i Danmark på mellem og mandår frem til De direkte effekter af Femern byggeriet for beskæftigelsen i Svendborg Kommune kendes ikke præcist, men det forventes, at den store tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft til Femern vil medføre huller andre steder på arbejdsmarkedet, som også vil berøre byggevirksomheder i Svendborg. 5 Byggepladsen er et Byg til Vækst samarbejde med 3F Bygningsarbejderne, de fynske Jobcentre samt Syddansk Erhvervsskole og AMU-Fyn. Byggepladsen har to snuseforløb: Vejen til Byggeriet, der målretter sig mod murer-, tømrer-, blikkenslager-, VVS- og malerfagene, og 28 dage på vej mod bygge- og anlægsbranchen, der er rettet mod entreprenør- og kloakfagene. Begge forløb er opkvalificerende for både faglærte og ufaglærte. For de faglærte er målet opkvalificering inden for deres eget fag. For de ufaglærte er målet at motivere de ledige til uddannelse og job indenfor byggefagene.

5 Jobcenter Svendborg vil gennem sin repræsentation i fokusgruppen om job og uddannelse under Femern Belt aktivt bidrage til, at fokusgruppens handleplan bliver realiseret. 6 Jobcenter Svendborg vil i foråret 2015 tage initiativ til at invitere Femern Belt Development sekretariatet til at orientere Svendborg Kommunes Erhverv-, Beskæftigelse- og Kulturudvalg om betydningen af byggeriet for kommunen. Intern koordinering De store anlægs- og byggeopgaver på Fyn og Femern får betydning for de lokale virksomheder og påvirker de lokale rekrutteringsmønstre. Det er vigtigt at Jobcenter og Erhvervskontakten samarbejder og koordinerer aktiviteterne. Herunder udveksling af relevant viden og erfaring med Udvikling Fyn. 6 Handleplanen er under udarbejdelse.

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse

November. Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse 2014 November Rekruttering i en situation med fuld beskæftigelse INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 1 Jobcentrenes virksomhedsrettede indsats... 1 Afdækning af virksomhedernes behov for arbejdskraft...

Læs mere

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan

Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Fælles fynsk tillæg til beskæftigelsesplan 2016 Baggrund Arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske udfordringer går på tværs af kommunegrænserne. Formændene for Arbejdsmarkeds-/Beskæftigelsesudvalgene

Læs mere

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Formål Virksomhederne er en vigtig medspiller i beskæftigelsesindsatsen. Formålet med strategien er at sikre et professionelt service- og samarbejdsniveau,

Læs mere

Byg til Vækst aftale med Nyt OUH

Byg til Vækst aftale med Nyt OUH Byg til Vækst aftale med Nyt OUH Nyt OUH og Byg til Vækst ønsker at løfte et lokalt samfundsansvar ved at samarbejde forpligtigende omkring rekruttering og uddannelse til vedr. byggepladsen Nyt OUH. Formål

Læs mere

Østjysk indsats omkring Bygge & Anlæg. Det østjyske byggeboom

Østjysk indsats omkring Bygge & Anlæg. Det østjyske byggeboom Østjysk indsats omkring Bygge & Anlæg Det østjyske byggeboom Baggrunden LBR, BR Midtjylland og Jobcentre. På baggrund af en konference den 27. oktober 2011 om rekruttering til byggeopgaverne blev der lavet

Læs mere

Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af infrastrukturinvesteringer i Østdanmark

Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af infrastrukturinvesteringer i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af infrastrukturinvesteringer i Østdanmark April 2011 1 Sammenfatning I dette notat sammenfattes analysens overordnede resultater

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesplan

Fælles fynsk beskæftigelsesplan 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesplan Udkast til fælles fynsk del af Beskæftigelsesplan 2015 Baggrund Til de fynske beskæftigelsesplaner i 2014 var der for første gang aftalt et tillæg i form af en fælles

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet Baggrund Flere af de fynske byggerier er nu i gang. Den positive udvikling på de store byggepladser og bygge- og anlægsbranchen generelt

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde Projektbeskrivelse 1. Stamoplysninger Projekttitel Indsatsområde Der er pt. en række store byggeprojekter i gang eller under opstart i Nordjylland, som alle indebærer stor aktivitet og dermed behov for

Læs mere

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Projektbeskrivelse. Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige. Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: EBU Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Projektbeskrivelse Forebyggelse af langtidsledighed blandt nyledige Baggrund: I Assens kommune har langtidsledigheden generelt været faldende det seneste

Læs mere

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs

Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs 1 of 5 Udkast til strategi for virksomhedsindsatsen i Jobcenter Syddjurs Virksomhedsstrategien tager udgangspunkt i 4 temaer. De 4 temaer udspringer af beskæftigelsesreformen, hvor samarbejdet med virksomhederne

Læs mere

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 1 INDLEDNING Der ses en positiv udvikling på arbejdsmarkedet i Danmark i disse år, det gælder også på Fyn. Men kommunerne står stadig overfor en lang række

Læs mere

Byg til Vækst-aftale: Odense Letbane

Byg til Vækst-aftale: Odense Letbane Byg til Vækst-aftale: Odense Letbane Odense Letbane P/S og Byg til Vækst ønsker at samarbejde omkring rekruttering og uddannelse til byggebranchen i forbindelse med etablering af Odense Letbane, etape

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

FORSIKREDE LEDIGE 2015

FORSIKREDE LEDIGE 2015 FORSIKREDE LEDIGE 2015 OVERORDNET STRATEGISK FOKUS 3-5 ÅR Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og styrke kommunens brand

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Region Syddanmark KKR Syddanmark Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Den 7. oktober 2016 Forslag til initiativer, der skal bidrage til øget voksen- og efteruddannelse Diskussionsoplæg til politisk

Læs mere

Virksomhedsindsatsen under VEU og samarbejde med jobcentre

Virksomhedsindsatsen under VEU og samarbejde med jobcentre Virksomhedsindsatsen under VEU og samarbejde med jobcentre Bygge- og anlægsbranchen jobrotation og voksenlærlinge som veje til kvalificeret arbejdskraft v/susanne Toftager Præsentation af VEU Center Fyn

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Sydjylland strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Sydjylland strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Sydjylland strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne

Læs mere

Initiativer på bygge- og anlægsområdet

Initiativer på bygge- og anlægsområdet 7. marts 2012 Initiativer på bygge- og anlægsområdet Over de næste år forventes en væsentlig stigning i efterspørgslen efter arbejdskraft på bygge- og anlægsområdet i Region Midtjylland. Det skyldes bl.a.

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

De store infrastrukturinvesteringer

De store infrastrukturinvesteringer De store infrastrukturinvesteringer Oplæg Femern Belt Development Jan Hendeliowitz Beskæftigelsesministeriet, Arbejdsmarkedsstyrelsen 17. september 2013 Større infrastrukturprojekter i Region Sjælland

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Jobcenter Esbjergs samarbejde med bygge- og anlægsbranchen

Jobcenter Esbjergs samarbejde med bygge- og anlægsbranchen Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Dato 21.maj 2014 Sagsbehandler Kenneth Nordestgaard Telefon direkte 76 16 74 60 Sagsid 14/11020 Notat Jobcenter Esbjergs samarbejde med bygge- og anlægsbranchen 1. Indledning

Læs mere

UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2018

UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2018 side 1 af 6 UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2018 Indledning EUC Syd udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) i overensstemmelse med Lov om arbejdsmarkedsuddannelser

Læs mere

VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden

VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden VEU-STRATEGI RAR-Hovedstaden RAR Hovedstaden Dato: 18. maj 2018 Fremme af voksen- efter- og videreuddannelse i RAR Hovedstadens område Globaliseringen og den teknologiske udvikling medfører forandringer

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

Baggrundsmateriale: Anlægsinvesteringer som beskæftigelsesindsats, herunder Quickstart. EUB 5. oktober 2016

Baggrundsmateriale: Anlægsinvesteringer som beskæftigelsesindsats, herunder Quickstart. EUB 5. oktober 2016 Baggrundsmateriale: Anlægsinvesteringer som beskæftigelsesindsats, herunder Quickstart EUB 5. oktober 2016 Hovedpointer Quickstart samarbejde på tværs af uddannelse, beskæftigelse og vækst: Det koordinerede

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Arbejdsmarkedsstrategi

Arbejdsmarkedsstrategi Arbejdsmarkedsstrategi 2010-13 Arbejdsmarkedsstrategi 2010 13 Formålet med arbejdsmarkedsstrategien er at, anvise vejene til at nå målene i arbejdsmarkedspolitikken i praksis. Strategien skal sikre at

Læs mere

Et stærkt samarbejde. mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune. Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde

Et stærkt samarbejde. mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune. Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde Et stærkt samarbejde mellem Jobcenter Horsens, Ungeenheden og virksomhederne i Horsens Kommune Strategi for det virksomhedsopsøgende arbejde Forord Mange virksomheder i Horsens Kommune oplever mangel

Læs mere

Infrastrukturprojekternes betydning for arbejdsmarkedet i Region Sjælland

Infrastrukturprojekternes betydning for arbejdsmarkedet i Region Sjælland Infrastrukturprojekternes betydning for arbejdsmarkedet i Region Sjælland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland 13. november 2018 1 Bygge og anlægsbranchen konstant under lup Stigende beskæftigelse

Læs mere

UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2019

UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2019 1 UDBUDSPOLITIK FOR EUC SYD FOR ERHVERVSRETTET VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSE 2019 Indledning EUC Syd udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (EVE) i overensstemmelse med Lov om arbejdsmarkedsuddannelser

Læs mere

Strategi for Beskæftigelse. Lemvig Kommune

Strategi for Beskæftigelse. Lemvig Kommune Strategi for Beskæftigelse Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014 Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Fra mødet om indsatsen for de jobparate blev de følgende pointer nævnt som

Læs mere

Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro

Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro Klar til fremtiden med en ny Storstrømsbro Vordingborg Kommune og Guldborgsund Kommune etablerer et samarbejde om at varetage de to kommuners interesser i forhold til det kommende byggeri af den nye Storstrømsbro.

Læs mere

Strategi for forsikrede ledige.

Strategi for forsikrede ledige. Strategi for forsikrede ledige. Baggrund 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Som følge heraf, men også som følge af at der i 2016 træder en reform af refusionssystemet

Læs mere

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion

Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Styring og samspil regionalt med særlig fokus på den virksomhedsrettede indsats Oplæg v. Palle Christiansen, Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland Hvorfor virksomhedskontakt? Synliggøre job

Læs mere

Bilag 1. Handleplan for implementering

Bilag 1. Handleplan for implementering Bilag 1 Handleplan for implementering af jobcenteranalysens anbefalinger 2017 Baggrund for handleplan Beskæftigelses- og Integrationsudvalget blev på mødet 02.05.2017, punkt 24, præsenteret for Jobcenteranalysen,

Læs mere

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 INDLEDNING Fyn har potentiale til mere. Beskæftigelsen er stigende i Danmark, men udviklingen på Fyn er ikke så positiv som i resten af landet. De fynske

Læs mere

Workshop 1. april Byg i Nord regional indsats for job og beskæftigelse i byggeriet. 1. april Beskæftigelsesregion Nordjylland

Workshop 1. april Byg i Nord regional indsats for job og beskæftigelse i byggeriet. 1. april Beskæftigelsesregion Nordjylland Beskæftigelsesregion Nordjylland Workshop 1. april 2014 Byg i Nord regional indsats for job og beskæftigelse i byggeriet 1. april 2014 1 Beskæftigelsesregion Nordjylland Agenda Udfordringen hvilken indsats

Læs mere

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro.

Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Indeks. 2009=100 Uddannelsesstrategi for Lemvig, Struer og Holstebro. Baggrunden for en uddannelsesstrategi. Udviklingen på arbejdsmarkedet med bortfald af arbejdspladser, specielt i industrien, og nye

Læs mere

Strategi for virksomhedsindsatsen i Billund Kommune

Strategi for virksomhedsindsatsen i Billund Kommune 2015 Strategi for virksomhedsindsatsen i Billund Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. DE BESKÆFTIGELSESPOLITISKE MULIGHEDER OG UDFORDRINGER... 3 2. MÅL FOR VIRKSOMHEDSINDSATSEN I DE KOMMENDE ÅR... 3 3. BÆRENDE

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016. Nyborg Kommune. Oktober 2016, version 3

Beskæftigelsesplan 2016. Nyborg Kommune. Oktober 2016, version 3 Oktober 2016, version 3 Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskæftigelsesministerens mål... 4 3. Udfordringer i beskæftigelsesindsatsen... 5 1. Ungeindsatsen... 5 2. Kontanthjælpsmodtagere... 5 3. Integrationsborgere...

Læs mere

IT samt fremstilling og udvikling af robotter Bygge og anlæg Det offentlige område (folkeskolelærer samt social- og sundhedsassistent

IT samt fremstilling og udvikling af robotter Bygge og anlæg Det offentlige område (folkeskolelærer samt social- og sundhedsassistent Notat RAR Arbejdsmarkedskontor Syd Sekretariatet Dannebrogsgade 3, 1. og 2. sal 5000 Odense C T: +45 7222 3800 E: amksyd@star.dk Status på VEU-indsatsen i RAR s dækningsgeografi 1. Formål www.rar-bm.dk

Læs mere

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato

Jobindsats introduktion AMU. Arrangement og dato Jobindsats introduktion AMU Introduktion til Jobindsats Arbejder med: Dagpengemodtagere Borgere på uddannelsesydelse Borgere på arbejdsmarkedsydelse Vi arbejder efter: Tidlig, individuel og virksomhedsrettet

Læs mere

Bilag til pkt Aktivitets- og meldingsoversigt - RAR Sydjylland (opdateret september 2019) Bygge og anlæg. Opkvalificering/ Antal deltagere

Bilag til pkt Aktivitets- og meldingsoversigt - RAR Sydjylland (opdateret september 2019) Bygge og anlæg. Opkvalificering/ Antal deltagere Bygge og anlæg Aktivitet Involverede parter Projektmål rolle Handling/Status (melding) Bygge- og anlægsprojekt i Vadehavssamarbejdet Et tværfagligt rekrutterings-, screenings- og for ledige til bygge-

Læs mere

Indsatsplan for erhvervsrettede initiativer på Beskæftigelsesområdet.

Indsatsplan for erhvervsrettede initiativer på Beskæftigelsesområdet. BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: April 2014 Kontakt: Ole Christiansen Indsatsplan for erhvervsrettede initiativer på Beskæftigelsesområdet. 1. og formål Sammenhængen mellem Beskæftigelses- og Erhvervsområdet

Læs mere

OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN. RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s

OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN. RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s DAGSORDEN Kort om baggrunden for opkvalificeringsforløbet Opkvalificeringsforløbets

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Fyn strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Fyn strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant

Læs mere

Pulje til opkvalificering målrettet infrastrukturprojekter og flaskehalse

Pulje til opkvalificering målrettet infrastrukturprojekter og flaskehalse Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering målrettet infrastrukturprojekter og flaskehalse Finanslovskonto 17.46.41.50 Projektets navn: Tværkommunale opkvalificeringstiltag til infrastrukturprojekter

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med?

VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med? P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst VEU-opgaven: Hvordan kan RAR spille med? Strategiseminar 13. november Jacob Løbner Pedersen, STAR Disposition RAR-VEU opgaven: Strategien en kort indflyvning!

Læs mere

Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice

Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice Strategi for Jobcenter Rebilds virksomhedsservice 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Baggrund... 2 2. Servicering og samarbejde med virksomheder... 3 2.1 Jobcenter Rebilds hensigtserklæring

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Jobcenterleder Troels Kjærgaard

Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder. Jobcenterleder Troels Kjærgaard Samarbejdet mellem jobcenter og virksomheder Jobcenterleder Troels Kjærgaard Designarbejdsgruppen Virksomhedsrettede mål i Beskæftigelsesplanen 2007 2013: Årlige mål for den virksomhedsvendte indsats 2014:

Læs mere

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET ARBEJDSKRAFT TIL ODENSES VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET FORORD Odense Byråd godkendte i januar 2016 Beskæftigelses- og Socialudvalgets beskæftigelsespolitik Odense i job. Politikken sætter

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Assens Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen et stærkt partnerskab. Et stærkt partnerskab skaber fordel for alle parter Jobcenter

Læs mere

HERNING KOMMUNES ERFARINGER OG IDEER TIL REKRUTTERING I EN SITUATION MED FULD BESKÆFTIGELSE. - Notat udarbejdet til Beskæftigelsesregion Midtjylland

HERNING KOMMUNES ERFARINGER OG IDEER TIL REKRUTTERING I EN SITUATION MED FULD BESKÆFTIGELSE. - Notat udarbejdet til Beskæftigelsesregion Midtjylland Herning, oktober 2014 HERNING KOMMUNES ERFARINGER OG IDEER TIL REKRUTTERING I EN SITUATION MED FULD BESKÆFTIGELSE - Notat udarbejdet til Beskæftigelsesregion Midtjylland Herværende notat er udarbejdet

Læs mere

Orientering om Jobcenter Aalborgs arbejde med opkvalificering af ledige

Orientering om Jobcenter Aalborgs arbejde med opkvalificering af ledige #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Beskæftigelsesudvalget Kopi til Forvaltningsledelsen Fra Jobcentersekretariatet Sagsnr./Dok.nr. 2017-010767 / 2017-010767-4 Jobcenter Sekretariat

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune. - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger

Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune. - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger BP2019 afspejler, at vi står midt i højkonjunktur Både nationalt, regionalt og lokalt mærkes det, at Danmark

Læs mere

Møde vedr. situationen inden for bygge- og anlægsområdet Beskæftigelsesregion Midtjylland, 8. november 2011

Møde vedr. situationen inden for bygge- og anlægsområdet Beskæftigelsesregion Midtjylland, 8. november 2011 Møde vedr. situationen inden for bygge- og anlægsområdet Beskæftigelsesregion Midtjylland, 8. november 2011 Beskæftigelsesregion Midtjylland Beskæftigelsesmæssige konsekvenser af bygge- og anlægsprojekter

Læs mere

Bilag - Status på tværkommunale samarbejder på beskæftigelsesområdet. Virksomhedsrettede indsatser Grøn/gul/rød Bemærkninger. SKAL-initiativer 2015:

Bilag - Status på tværkommunale samarbejder på beskæftigelsesområdet. Virksomhedsrettede indsatser Grøn/gul/rød Bemærkninger. SKAL-initiativer 2015: Virksomhedsrettede indsatser /gul/rød Bemærkninger Alle kommuner skal være en del af et formaliseret virksomhedsberedskab, så kommunen kan imødekomme den enkelte virksomheds efterspørgsel efter arbejdskraft.

Læs mere

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode

Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Ufaglærte og faglærte ledige på sygedagpenge hjælp til at komme videre efter en sygdomsperiode Målsætning: At styrke sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdsmarkedet At afklare sygedagpengemodtagernes

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Notat. Er jobcentrene klædt på til et økonomisk opsving?

Notat. Er jobcentrene klædt på til et økonomisk opsving? Notat Er jobcentrene klædt på til et økonomisk opsving? Lav ledighed og stigende beskæftigelse er en ønskeposition for dansk økonomi, men det kan blive en kort fornøjelse, for økonomiske opsving har det

Læs mere

Fra ufaglært til faglært. Fokusgruppen vedrørende bygge- og anlægsbranchen i Beskæftigelsesregion Nordjylland

Fra ufaglært til faglært. Fokusgruppen vedrørende bygge- og anlægsbranchen i Beskæftigelsesregion Nordjylland Baggrund Virksomhedsrettede initiativer i Center for Arbejdsmarked 2014 I nærværende notat beskrives de virksomhedsrettede initiativer og projekter, som Center for Arbejdsmarked er en del af. Oversigten

Læs mere

LO konference den 15. september 2005

LO konference den 15. september 2005 ,GHDOHURJDPELWLRQHUIRUGHQ IUHPWLGLJHEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV LO konference den 15. september 2005 1 Udfordringer for Århus jobcenter 'HNRPPXQDOHPnOJUXSSHU: 'HIRUVLNUHGHOHGLJH: 21.000 berørte kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg.

Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Aftale mellem erhvervsilkeborg, Handelsskolen Silkeborg Business College, LO Silkeborg-Favrskov og Teknisk skole Silkeborg. Krisen i verden og i Danmark har betydet, at det er nødvendigt med nogle fælles

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Revideret vurdering af beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Femern Bælt forbindelsen. December 2012

Revideret vurdering af beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Femern Bælt forbindelsen. December 2012 Revideret vurdering af beskæftigelsesmæssige konsekvenser af Femern Bælt forbindelsen December 2012 2 / 10 Indholdsfortegnelse 1 Anlæggelse af Femern Bælt Forbindelsen 2 2 Beskæftigelseseffekter 2 3 Direkte

Læs mere

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Større valgfrihed og større ansvar for at demonstrere at man står til rådighed Tidlig og intensiv indsats målrettet jobsøgningsstøtte fra dag

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet

Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet KORA Temadag d. 8. maj 2014 Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet Pipfugle-kurser eller aktivering der virker? Et bredt samarbejde gør forskellen! Partnerskabsaftale - aftale indgået

Læs mere

Beskæftigelsesplan Læsø

Beskæftigelsesplan Læsø Beskæftigelsesplan Læsø 2017 Indhold Om Beskæftigelsesplan 2017... 2 Processen omkring beskæftigelsesplan 2017... 3 De vigtigste beskæftigelsespolitiske udfordringer... 3 Læsø Kommunes samlede strategi

Læs mere

Bestyrelseskonference

Bestyrelseskonference A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M amkmidt-nord@star.dk T 72 22 36 00 Bestyrelseskonference Konference mellem RAR Nordjylland og skoler med VEU-udbud 22. november 2018 Scandic Aalborg Ø Dagsorden

Læs mere

VEU-koordineringsopgaven

VEU-koordineringsopgaven P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst VEU-koordineringsopgaven 23. maj 2018 Ved Teamchef Jacob Løbner VEU? Hvad? 2 3 Flexicurity VEU en del af modellen 4 VEU Derfor! 5 Rationale: Opkvalificering

Læs mere

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices

GENEREL INDLEDNING. Udvikling af god virksomhedsservices GENEREL INDLEDNING Den foreløbige erfaring i initiativet Udvikling af god virksomhedsservice er, at der er fire områder, der i praksis er i fokus for udviklingen af god virksomhedsservice i de seks medvirkende

Læs mere

Norddjurs Kommunes virksomhedsstrategi

Norddjurs Kommunes virksomhedsstrategi A r b e j d s m a r k e d s o m r å d e t Udkast til Norddjurs Kommunes virksomhedsstrategi Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf. 87 59 10 00 www.norddjurs.dk Norddjurs Kommunes virksomhedsstrategi

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Status for anbefalinger til tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet

Status for anbefalinger til tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet anbefalinger til tværkommunalt samarbejde på beskæftigelsesområdet Dette skema beskriver anbefalingerne for tværkommunalt samarbejde om beskæftigelse, som er blevet udarbejdet i Kommunekontaktrådet (KKR)

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

Etablering af uddannelseshold vil i første omgang være inden for bygge- og anlæg samt chaufførområdet.

Etablering af uddannelseshold vil i første omgang være inden for bygge- og anlæg samt chaufførområdet. Beskrivelse Der søges om midler til hele det to-årige initiativ Efterspørgselsstyret efteruddannelse af voksne. Formålet er at sikre kvalificeret arbejdskraft og at udvikle en ny model for fælles koordinering

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune. - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger

Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune. - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger Beskæftigelsesplan 2019 for Faaborg-Midtfyn Kommune - Vi kobler ledige, muligheder og jobåbninger BP2019 viser politisk retning på en enkel måde - spørgsmål om retning, form og indhold til AMU-mødet 19.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Prognose for mangel på ingeniører og scient.er. Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient.

Prognose for mangel på ingeniører og scient.er. Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient. Prognose for mangel på ingeniører og scient.er Fremskrivning af udbud og efterspørgsel efter ingeniører og scient.er frem mod 2020 August 2011 2 Prognose for mangel på ingeniører og scient.er Resume Ingeniørforeningen

Læs mere

Beskæftigelsesplan for Arbejdsmarkedsafdelingen Holstebro

Beskæftigelsesplan for Arbejdsmarkedsafdelingen Holstebro Beskæftigelsesplan 2019-21 for Arbejdsmarkedsafdelingen Holstebro Arbejdsmarkedsafdelingen Holstebro er kraftcenter for beskæftigelsesindsatsen - vi arbejder for et dynamisk og rummeligt arbejdsmarked

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- PLAN 2019 VI KOBLER LEDIGE, MULIGHEDER OG JOBÅBNINGER

BESKÆFTIGELSES- PLAN 2019 VI KOBLER LEDIGE, MULIGHEDER OG JOBÅBNINGER BESKÆFTIGELSES- PLAN 2019 VI KOBLER LEDIGE, MULIGHEDER OG JOBÅBNINGER BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 FORORD Det er kommunalbestyrelsens ambition, at det i Faaborg-Midtfyn skal være muligt at leve og udleve sin

Læs mere

FAKTAARK. Opdatering af Leo Larsen rapporten lll

FAKTAARK. Opdatering af Leo Larsen rapporten lll FAKTAARK Opdatering af Leo Larsen rapporten lll September 2018 J.nr. VOA/kkh Indledning Daværende Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen nedsatte i december 2012 et ekspertudvalg til belysning af de

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Organisering af et serviceberedskab. Leder af Virksomhedsservice Jobcenter Haderslev Joan Mortensen

Organisering af et serviceberedskab. Leder af Virksomhedsservice Jobcenter Haderslev Joan Mortensen Organisering af et serviceberedskab Leder af Virksomhedsservice Jobcenter Haderslev Joan Mortensen Virksomhedsservice Alle virksomhedskonsulenter samlet i et team Styrken ved denne organisering er: At

Læs mere

Drøftelse af Arbejdsgrundlag i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Drøftelse af Arbejdsgrundlag i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Drøftelse af Arbejdsgrundlag i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Udvalgsmøde d. 12. juni 2018 V/ Lisbeth Torfing, formand, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og Tanja Nyborg, direktør Uddannelse

Læs mere