Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet"

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Patienter der ikke blev indkaldt til kontroller fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v. blev væk i systemet Analyse af arbejdsprocesser i U-kir afdeling Regionshospitalet Holstebro Kvalitetskonsulent Anna Marie Fink Kvalitet og Udvikling November 2008

2 Baggrund: Baggrunden for denne aggregerede kerneårsagsanalyse, er en indrapporteret sag, som omhandler et forholdsvis stort antal patienter (16 17), der ikke er blevet indkaldt til kontroller, fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v., var blevet væk i systemet. Sagerne er dukket op på baggrund af en "undreliste" fra SUIT, som afdelingerne modtager med regelmæssige tidsintervaller. Analysemetode: Afdelingsledelsen har ønsket en analyse af arbejdsgangene ifm. booking, håndtering af journaler m.v., med henblik på at sikre arbejdsgange, der forhindrer gentagelser. Analysemetoden er inspireret af kerneårsagsanalysen, og har til formål at: beskrive de faktuelle forløb (diagrammer) identificere de kritiske punkter udarbejde et årsag- virkningsdiagram udarbejde en handleplan Der har været afholdt et møde i analysepanelet, som bestod af: Oversygeplejerske Bente Møller Pedersen Overlæge Peter Bue Ledende sekretær Inge Dybdal Sekr. Trine Andersen Spl. Tina Holmgaard Sekr. Karina Andersen Spl. Lene Olesen Spl. Jenny Bro Kvalitetskonsulenterne Anna Marie Fink og Henriette Fyhn Jensen (proceskonsulenter) Beskrivelse af de faktuelle arbejdsgange: Bookingforløbene for de ambulante patienter kan foregå på 4 måder: henvisning fra egen læge henvisning fra andre afdelinger hensvisning fra egen afdeling henvisning fra U-kir amb. i Herning Derudover er booking forløbet for indlagte patienter beskrevet, og endelig er en aktuel case beskrevet. Se alle forløbene i diagrammerne. Analyse: Identifikationen af de svage led i arbejdsprocesserne, fremgår af årsags- virknings diagrammet. Der er opstillet handleplaner for løsning af følgende tre kerneårsager: 1. Sygeplejersken er ikke til stede under konsultationen, og lægen afleverer ordinationer mundtligt samtidigt med, at han dikterer dem i journalen. Da sygeplejersken ikke læser journalnotaterne straks efter endt ambulant besøg, er dette en medvirkende årsag til, at vigtige ordinationer ikke altid bliver gennemført efter planen. Dertil kommer, at afdelingen ikke har en præcis skriftlig instruks der tydeligt angiver, hvordan og af hvem bookingen foregår. Dette kan medvirke til yderligere risiko for, at patienter bliver glemt i systemet. 2. Da alle sygeplejersker i Herning endnu ikke kan booke patienter elektronisk, opstår der usikkerhed om proceduren. Dette kan være medvirkende årsag til misforståelser, manglende booking og/eller unødig dobbelt kontrol.

3 3. Lægens notater i continuationerne, har ofte mange forskellige oplysninger, hvilket gør det svært for sygeplejerken at holde overblikket. Det kan være medvirkende årsag til, at vigtige ordinationer bliver overset (ny ambulant tid, blodprøver m.v.) Det kom under mødet frem, at der også kan være problemer forbundet med de henvisninger afdelingen sender til Universitetshospitalet i Skejby. Aktuelt blev der taget udgangspunkt i en henvisning som afdelingen i Århus påstod, at de ikke havde modtaget, selv om der lå kopi i journalen i Holstebro. Handleplan: Hvad Hvem Hvornår Der laves stikprøve audit på journaler til dokumentation af problemets omfang Lene Olesen Er gennemført. Der fandtes en svipser ud af 20 tilfældige journaler. Udarbejde skema som lægen kan skrive ordinationer på ved ambulante patienter. Lene og sekretær Med udgangen af november 08 Udarbejde instruks for booking af patienter Alle sygeplejersker i ambulatoriet i Herning skal kunne booke patienter elektronisk. Arbejdsgangen skal foreligge som skriftlig instruks Alle lægerne skal afslutte længere notater i journalen med en konklusion Kontakte Universitetshospitalet i Skejby mhp. at efterlyse kvitteringsmail på henvisninger sendt dertil. Kvalitetskoordinator Afdelingsledelsen har ansvaret for at det bliver gjort Peter Bue præsenterer sagen på lægekonference Afdelingsledelsen følger op Oversygeplejersken Udgangen af november 08 Udgangen af november 08 Snarest Er forsøgt, men endnu ikke lykkedes

4 Typisk forløb af den ambulante patient i U-kir ambulatorium henvist af egen læge. 1 Afdelingen modtager henvisning fra egen læge, skriftligt eller elektronisk 2 Henvisningen tilgår ledende sekretær. I hendes fravær en anden navngiven sekretær. 3 Ledende overlæge / anden overlæge visiterer henvisninger samme dag. 4 Overlægen skriver ordinationer / undersøgelser/ behandlinger på henvisningen 9 Patient har en tid i ambulatoriet. Journaler fundet frem 7 Sekretær sender indkaldelsesbrev med diverse oplysningsmaterialer, blodprøvesedler m.v. 6 Ledende sygeplejerske / anden sygeplejerske booker patienten elektronisk, typisk samme dag eller dagen efter. 5 Sekretær opretter patienten i PAS systemet. 10. Sygeplejersker tjekker hver især deres journaler om morgenen (blodprøver m.v) 11 Patientens konsultation hos lægen kan foregå både med og uden deltagelse af sygeplejerske 12 Uden spl. Lægen dikterer ordinationer i journalen - blodprøver, medicin, næste kontrol m.v. 13 Lægen afleverer ordinationen mundtlig til sygeplejersken, typisk i et fælles kontor hvor der er flere 14 B Sekretæren skriver det ambulante notat og tjekker at bookningen er foretaget 14 A Ligger kontrollen inden for den tidshorisont der er vagtplaner for lægerne., gives patienten en tid med hjem på kort. 14 Sygeplejersken udfører ordinationerne, herunder booker ny tid til patienten. Sekretærerne booker typisk de patienter, der ringer for at få en tid lavet om samt patienter fra forundersøgelser. Risikoområder: Sygeplejerksen har ikke noget skriftligt at støtte sig til. 15 A Ligger kontrollen uden for den tidshorisont der er vagtplaner for lægerne, skrives patienten på elektronisk huskeliste, og får ikke noget kort med hjem 15 B Sekretæren gennemgår huskelisten x 1 månedlig og indkalder patienter.

5 Typisk forløb af den ambulante patient i U-kir ambulatorium henvist fra anden afdeling. 1 Anden afdeling rekvirerer tilsyn 2 Henvisningen visiteres (af hvem??) 2 Overlæge går tilsyn og dikterer tilsynsnotat med anbefaling af videre udredning / behandling, 3 U-kir. Sekretær skriver tilsynsnotatet i patientens stamjournal. 4 Stamafdeling skal sende henvisning til U-kir. afd. Typisk forløb af den ambulante patient i U-kir ambulatorium henvist fra egen afdeling 1 Der ordineres fortsat i ambulant kontrol og/eller genindlæggelse til en indlagt patient. 2 Sygeplejersken skriver ordinationen på speciel side foran i journalen den dag ordinationen gives. 3 Ordinationen skrives i udskrivningsnotatet og henvisningen sendes den dag patienten udskrives 3 Sygeplejersken udfører ordinationerne, herunder booker ny tid til patienten. 4 Ligger kontrollen inden for den tidshorisont der er vagtplaner for lægerne., gives patienten en tid med hjem på kort. 5 Ligger kontrollen uden for den tidshorisont der er vagtplaner for lægerne, skrives patienten på elektronisk huskeliste, og får ikke noget kort med hjem 7 Sekretæren gennemgår huskelisten x 1 månedlig og indkalder patienter.

6 Typisk forløb af den ambulante patient i U-kir ambulatorium i Herning 1 Anden afdeling rekvirerer tilsyn 2 Henvisningen visiteres ligesom nyhenviste fra egen læge 2 Overlæge går tilsyn og dikterer tilsynsnotat med anbefaling af videre udredning / behandling, 3 U-kir. Sekretær skriver tilsynsnotatet i patientens stamjournal. 5 Booking foregår som vanlig 4 Stamafdeling skal sende henvisning til videre udredning i U- kir afd.

7 Typisk forløb af forløb for patient indkaldt til indlæggelse 1 Afdelingen modtager henvisning fra egen læge (sjældent) 2 Henvisningen tilgår ledende sekretær. 3 Ledende overlæge / anden overlæge visiterer henvisninger i ventegrupper samme dag. Overlægen skriver ordinationer / undersøgelser/ behandlinger på henvisningen 4 Sekretæren booker på baggrund af lægens visitering. 6 Sekretæren indkalder patienetn, sender indkaldelsesbrev med diverse oplysningsmaterialer + venteinfo. 5.Sekretæren opretter patienten i PAS systemet Typisk forløb for den indkaldte patient til indlæggelse fra eller egen afdeling 1 Der ordineres indlæggelse eller genindlæggelse af patient 2 Sygeplejersken skriver plan på udskrivningsseddel, den dag patienten udskrives 3 Ordinationen skrives i udskrivningsnotatet. 4 Journalen sendes til sekretæren som rydder op og følger op på planen på udskrivningsseddlen 6. For øvrige patienter har sekretæren et system, og indkalder patienterne i takt med, at lægernes vagtplaner foreligger 5 Hvis patienten skal komme hurtigt, booker spl. en tid, og giver patienten en tid med hjem

8 Et aktuelt forløb for en ambulant patient i U-kir amb den Patient var til ambulant kontrol i april 08 2 Fik en ny tid til den , som sygeplejersken bookede i april 3. Patientens blodprøvesvar gav lægen anledning til at ændre i patientens behandlingsplan, herunder ændre i kontrolintervallerne. 4. Overlægen dikterer ændringen i journalen og sender brev om ændringen til patienten og egen læge. 8. Patienten er ikke slettet i bookingsystemet den og er heller ikke booket til en ny tid. 7. Sygeplejersken gør klar til patienten den , og opdager ændringen. 6. Sekretæren skriver notatet i patientens journal. Ændrer ikke i tiderne i bookingsystemet 5. Patienten får at vide, at han skal se bort fra kontrollen den , og at han vil få tilsendt en ny tid 9 Patienten har ageret på brevet fra overlægen og kommer ikke den > ventede på at få en ny tid 10 Patienten fik booket den nye tid den Den ambulante tid den blev ikke udnyttet.

9 Problem: Patienter, der ikke blev indkaldt til kontroller, fordi henvisninger, ordinationer, journaler m.v., blev væk i systemet Hvorfor? Lægen overleverer ordinationen mundtlig til sygeplejersken, typisk i et fælles kontor hvor der er flere Det ikke er helt tydeligt, hvem der har ansvaret for de enkelte led i booking processen. Der ikke er de samme rutiner for booking af patienter der er set i ambulatoriet i Holstebro og i Herning Sygeplejerskerne kan tabe overblikket når de skal gennemføre booking efter lægernes ordinationer. Sygeplejersken ikke har en skriftlig dokumentation at støtte sig til, ved udførelsen af ordinationer ved de ambulante patienter Der af og til opstår usikkerhed ift. om bookningen er foretaget, med risiko for, at der foretages dobbelt booking og / eller ingen booking foretages. Journalgangen er anderledes og sygeplejerskerne har ikke samme rutiner / kompetencer i at anvende det elektroniske booking system. Lægernes behandlingsplaner og ordinationer ofte ikke er afsluttet med en konklusion. Kerneårsag: Sygeplejersken er ikke til stede under konsultationen, og lægen afleverer ordinationer mundtligt samtidigt med, at han dikterer dem i journalen. Da sygeplejersken ikke læser journalnotaterne straks efter endt ambulant besøg, kan dette være en medvirkende årsag til, at vigtige ordinationer ikke bliver gennemført efter planen. Dertil kommer, at afdelingen ikke har en præcis skriftlig instruks der tydeligt angiver, hvordan, og af hvem bookingen foretages. Dette kan medvirke til yderligere risiko for, at patienter bliver glemt i systemet. Kerneårsag: Da det kun er enkelte sygeplejersker i Herning som endnu kan booke patienter elektronisk, opstår der usikkerhed om proceduren. Dette kan være medvirkende årsag til misforståelser, manglende booking og/eller unødig dobbelt kontrol. Kerneårsag: Lægens notater i continuationerne, har ofte mange forskellige oplysninger, hvilket ofte gør det svært for sygeplejerken at holde overblikket. Det kan være medvirkende årsag til, at vigtige ordinationer bliver overset ( ny ambulant tid, blodprøver m.v.)

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Onkologisk Afdeling Regionshospitalet Herning Den 10. november 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Onkologisk afdeling

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012

Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Rapport Waste-runder i Akutafdelingen (ASA) den 16. maj og den 7. og 12. september 2012 Side 1/5 Baggrund Akutafdelingen har

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Øjenafdelingen Regionshospitalet Holstebro Den 19. marts 2012 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af en patientsikkerhedsrunde i

Læs mere

UNDERBILAG 18C TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN KRÆFTSYGE

UNDERBILAG 18C TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN KRÆFTSYGE UNDERBILAG 18C TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION DEN KRÆFTSYGE Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Den kræftsyge Historie

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den med opfølgning den Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Herning Den 01.10.12 med opfølgning den 20.02.13 Side3 Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af

Læs mere

UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET

UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET UNDERBILAG 18B TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION BARNET Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Barnet Historie Anton,

Læs mere

PATIENTSIKKERHED. Sker der patientidentifikation i din klinik?

PATIENTSIKKERHED. Sker der patientidentifikation i din klinik? PATIENTSIKKERHED Sker der patientidentifikation i din klinik? 1 Forord Der sker af og til fejl med patientidentifikationen. Kunne det også ske i din egen klinik? De fleste fejl med patientidentifikation

Læs mere

Lægesekretærers arbejdsgange og organisering i ortopædkirurgisk ambulatorier i Herning og Holstebro - december 2005

Lægesekretærers arbejdsgange og organisering i ortopædkirurgisk ambulatorier i Herning og Holstebro - december 2005 Ringkjøbing Amt Kvalitetsafdelingen for Sundhedsvæsenet Rapport Lægesekretærers arbejdsgange og organisering i ortopædkirurgisk ambulatorier i Herning og Holstebro - december 2005 Udarbejdet af Anna Marie

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Akut modtagelsen Regionshospitalet Holstebro Den 7. september 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Det samlede indtryk 3 Liste over teamets medlemmer 3

Læs mere

Rapport. Waste-runde i Endokrinologisk. Sygeplejeambulatorium RHE den 19.08.2015. Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro

Rapport. Waste-runde i Endokrinologisk. Sygeplejeambulatorium RHE den 19.08.2015. Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Rapport Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Waste-runde i Endokrinologisk

Læs mere

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014

Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest Januar 2014 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Rapport Internt survey Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering

Formålet med det Fælles Medicinkort (FMK) Formålet med FMK er at. reducere medicineringsfejl. få bedre overblik over aktuel medicinering KIT-nyt Særudgave om det Fælles Medicinkort På tærsklen til det Fælles Medicinkort Resten af 2011 kommer til at stå i det Fælles Medicinkorts tegn i Hospitalsenheden Vest: I løbet af november og december

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Neurologisk Afdeling Regionshospitalet Holstebro den 29. oktober 2007 Indhold Side Sammenfatning... Område 1... Område 2... Område 3... Hospitalsledelselsens

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Reumatologisk Ambulatorium Regionshospitalet Holstebro Den 23.

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Reumatologisk Ambulatorium Regionshospitalet Holstebro Den 23. Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Reumatologisk Ambulatorium Regionshospitalet Holstebro Den 23. september 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Andet 4 Liste over teamets medlemmer 4 Tidsforbrug

Læs mere

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Henvisning kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Emne Side Definition: Hvad er en henvisning? 1 Elektronisk henvisning Elektronisk henvisning modtag 2 Elektronisk henvisning

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgenafdelingen Regionshospitalet Holstebro Den 19. september Sammenfatning Denne rapport er udarbejdet som resultat af en patientsikkerhedsrunde

Læs mere

RESULTATER FRA PATIENTTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

RESULTATER FRA PATIENTTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE RESULTATER FRA PATIENTTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Selvstændig fysioterapeutisk rygvurdering i Medicinsk Rygcenter Diagnostisk Center, Hospitalsenhed Midt November 212 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 METODE

Læs mere

P ROJEKT PRIMA: PROSTATA I MAGING OG

P ROJEKT PRIMA: PROSTATA I MAGING OG Kære praktiserende læge P ROJEKT PRIMA: PROSTATA I MAGING OG BIOM ARKØRER I A LMEN PRAKSIS Velkommen til projekt PRIMA. Quick-guiden fungerer som et opslagshæfte, hvor du hurtigt kan finde oplysninger

Læs mere

Kvalitativ patienttilfredshedsundersøgelse på medicinsk afdeling, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup. September 2009

Kvalitativ patienttilfredshedsundersøgelse på medicinsk afdeling, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup. September 2009 Kvalitativ patienttilfredshedsundersøgelse på medicinsk afdeling, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup September 2009 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund...3 2.0. Patienttilfredshedsundersøgelse 2009...3

Læs mere

Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS

Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS Nedenstående er en oplistning af emner med tilhørende aktiviteter, der understøttes af den nuværende EPJ/PAS løsning i Region

Læs mere

Generelt. Status på MidtEPJ gradueres på følgende måde

Generelt. Status på MidtEPJ gradueres på følgende måde MidtEPJ Nødprocedurer Hospitalsenheden Vest Herning Klinisk IT Kontoret Overgade 24 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 8730 He.Epj-Kontoret@rm.dk www.vest.rm.dk Generelt Dette dokument er en specialplan til

Læs mere

Vejledning til dokumentation i Midt-EPJ for Læger i akutafdelingen

Vejledning til dokumentation i Midt-EPJ for Læger i akutafdelingen Vejledning til dokumentation i Midt-EPJ for Læger i akutafdelingen Du må som læge fortsat diktere alt til MIRSK. Der kan dog være områder, hvor det vil give mening selv at dokumentere. Særligt hvor der

Læs mere

Af hensyn til reglerne om fortrolighed kan administrationen ikke orienterer om yderligere detaljerne i sagen.

Af hensyn til reglerne om fortrolighed kan administrationen ikke orienterer om yderligere detaljerne i sagen. Center for Sundhed Kongens Vænge 2 3400 Hillerød NOTAT Opgang Blok B Direkte 38666053 Til: Regionsrådet Journal-nr.: 18057316 Dato: 05-12-2018 Orientering om dødsfald af et barn på Amager Hvidovre Hospital

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Klinisk Biokemisk Afdeling Regionshospitalet Holstebro Den 29. april 2009 Indhold Side Sammenfatning 2 Fremvisning af fysiske rammer 3 Opfølgning på

Læs mere

DIALOGSPØRGSMÅL OG SCENARIER IFM. BORGERNES HURTIGE ADGANG TIL EGNE DATA

DIALOGSPØRGSMÅL OG SCENARIER IFM. BORGERNES HURTIGE ADGANG TIL EGNE DATA VORES SUNDHEDSVÆSEN DINE DATA VERSION 26. AUGUST 2015 DIALOGSPØRGSMÅL OG SCENARIER IFM. BORGERNES HURTIGE ADGANG TIL EGNE DATA Materiale til intern videndeling, dialog og drøftelse blandt sundhedsprofessionelle

Læs mere

Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Krogstenshave Hvidovre Kommune

Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Krogstenshave Hvidovre Kommune D.13.10.2014 Handleplan udarbejdet på baggrund at plejehjemstilsyn d. 19. september og 22. september 2014 på Plejecentret Hvidovre Kommune Krav Indsats Ansvarlig Tidsplan Evaluering Samtlige problemområder

Læs mere

Operation Life V2 STATUSRAPPORT oktober 2008

Operation Life V2 STATUSRAPPORT oktober 2008 Team (Nr. jvf. teamliste, navn adresse, telefon nr. på afsnit/afdeling/- sygehus) Teammedlememr (Titel, navn på alle, der er/har været med i teamet) Vejleder Titel, navn, tlf. nr., e-mail Beskrivelse af

Læs mere

Regionsrådet 24. august 2011 Bilag til dagsordenspunkt vedr. NIP-lungecancer

Regionsrådet 24. august 2011 Bilag til dagsordenspunkt vedr. NIP-lungecancer Regionsrådet 24. august 2011 Bilag til dagsordenspunkt vedr. NIP-lungecancer Nedenstående tabeller viser resultater for NIP-lungecancer fra årsrapporten fra henholdsvis 2010 og 2009. Indikatorer for overlevelse

Læs mere

Et tilbud om fleksibel og brugerstyret behandling for patienter med Type 1 diabetes

Et tilbud om fleksibel og brugerstyret behandling for patienter med Type 1 diabetes Et tilbud om fleksibel og brugerstyret behandling for patienter med Type 1 diabetes Annesofie L. Jensen Klinisk sygeplejespecialist, ph.d., anejns@rm.dk Medicinsk Endokrinologisk afd., Aarhus Universitetshospital

Læs mere

KVALITETSUDVIKLING I KONTINENSAMBULATORIET

KVALITETSUDVIKLING I KONTINENSAMBULATORIET KVALITETSUDVIKLING I KONTINENSAMBULATORIET NFKH Kvalitetskonference 2017 Hrønn Thorn Udviklingssygeplejerske, SD, MPH Kvindeafdelingen og Ortopædkirurgisk afdeling, Hospitalsenheden Horsens Minimal care

Læs mere

Nordsjællands Hospital. Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015

Nordsjællands Hospital. Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Nordsjællands Hospital Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Ina Dyrdal Afd. Sygepl. Bjarne Myrup Overlæge Inger Briand Led. oversygepl. Kasper Larsen Afd. radiograf Camilla

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Øvre gastrointestinal cancer Team B. Mave- og Tarmkirurgisk Speciale Aalborg Universitetshospital

Øvre gastrointestinal cancer Team B. Mave- og Tarmkirurgisk Speciale Aalborg Universitetshospital Øvre gastrointestinal cancer Team B Mave- og Tarmkirurgisk Speciale Aalborg Universitetshospital 1 1. Henvisning Henvisningen bør ske elektronisk (edifact) eller pr fax til 99322540, i sidstnævnte tilfælde

Læs mere

Forløbsbeskrivelse for indlagte og ambulante pt. med leversvigt

Forløbsbeskrivelse for indlagte og ambulante pt. med leversvigt Forløbsbeskrivelse for indlagte og ambulante pt. med leversvigt Visitation Visitator Visiterende læge Patienter med mistænkt eller kendt kronisk leversygdom med akut eller kronisk forværring Se evt. tværgående

Læs mere

EPJ, Bookingmodulet. Konfiguration på Medicinsk Afd. V, Århus Sygehus NBG

EPJ, Bookingmodulet. Konfiguration på Medicinsk Afd. V, Århus Sygehus NBG EPJ, Bookingmodulet Konfiguration på Medicinsk Afd. V, Århus Sygehus NBG Bookingmodulet (BOM) Afdelingens opbygning Konfiguration Organisation Processen Afdeling V s Opbygning Sengeafdeling Ambulatorium

Læs mere

UNDERBILAG 18A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION HOVEDVEJEN DEN UNGE RASKE

UNDERBILAG 18A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION HOVEDVEJEN DEN UNGE RASKE UNDERBILAG 18A TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS TILBUDSDEMONSTRATION HOVEDVEJEN DEN UNGE RASKE Indhold 1. Patientrejse med tilhørende brugerrejser.... 1 1.Patientrejse med tilhørende brugerrejser. Persona Den unge

Læs mere

Ambulant eller Akut modtageafdeling

Ambulant eller Akut modtageafdeling Ambulant eller Akut modtageafdeling Vis journal Se notater og henvisningen Cave Historik Anfør ingen eller relevant cave Anfør tidligere medicinsk og kirurgisk anamnese Plan Opdater FMK Notat Skriv dit

Læs mere

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010

Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 Referat fra kvalitetsudvalgsmøde 7. september 2010 TID: Tirsdag d. 7. september 2010 STED: Medicinsk Konferencerum, RHL TIL STEDE: AFBUD REFERENT: Ledende oversygeplejerske Bodil Overgaard Ledende overlæge

Læs mere

Guide til FMEA-metoden - Region Nordjylland

Guide til FMEA-metoden - Region Nordjylland Guide til FMEA-metoden - Region Nordjylland 1 Guide til FMEA-metoden - Region Nordjylland Udgivet af Kvalitetskontoret Planlægning, Kvalitet og Analyse Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg

Læs mere

Rapport fra Internt Survey november Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier. Regionshospitalet Holstebro

Rapport fra Internt Survey november Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier. Regionshospitalet Holstebro Rapport fra Internt Survey november 2010 Dato 9. november 2010 Værtsafdeling, afsnit og matrikel Navne på interne surveyere Særlige bemærkning fra surveyet Medicinsk Afdeling, afsnit M1 og tilhørende ambulatorier.

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Urinkirurgisk Afdeling Regionshospitalet Holstebro den 08. oktober 2007 Indhold Side Sammenfatning..............................................................

Læs mere

Diktering og afskrivning via Speechmax, HEV

Diktering og afskrivning via Speechmax, HEV 1.3.3.5. Diktering og afskrivning via Speechmax, HEV Udgiver Hospitalsenheden Vest Fagligt ansvarlig Birgitte Ostersen/BIROST/RegionMidtjylland Version 1 Kvalitetsansvarlig Dorthe Astrid Hansen/DORHAE/RegionMidtjylland

Læs mere

7 genveje. til at få en kopi af din journal (aktindsigt) dine forældre om lov

7 genveje. til at få en kopi af din journal (aktindsigt) dine forældre om lov 7 genveje til at få en kopi af din journal (aktindsigt) på rekordtid uden at bede dine forældre om lov Genvej nummer 1 Den allernemmeste genvej vil selvfølgelig være, at du selv gør opmærksom på, at du

Læs mere

WEBBOOKING MULIGHEDER OG UDFORDRINGER

WEBBOOKING MULIGHEDER OG UDFORDRINGER WEBBOOKING MULIGHEDER OG UDFORDRINGER Charlotte Buch Gøthgen, Aalborg Universitetshospital Karin Hedegaard, Aalborg Universitetshospital Karsten Ulrik Niss, Aalborg Universitet 1 BAGGRUND Region Nordjylland

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål til registrering i forbindelse med Udrednings- og behandlingsretten

Ofte stillede spørgsmål til registrering i forbindelse med Udrednings- og behandlingsretten Institution: Sydvestjysk Sygehus Afdeling: Kvalitet og Forbedring Udarbejdet af: Rikke Falkenby Skytte Sagsnr.: Sidst revideret af: Sanne Fribo Møller Pedersen Dato: Juni 2017 E-mail: sanne.fribo.moller.pedersen@rsyd.dk

Læs mere

Den gode henvisning. Den gode epikrise. Det gode ambulante notat KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN. Januar 2002

Den gode henvisning. Den gode epikrise. Det gode ambulante notat KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN. Januar 2002 KØBENHAVNS AMTS SYGEHUSVÆSEN Sygehusdirektoratet tlf. 43 22 22 22 sygehusdirektoratet@kbhamt.dk www.kbhamt.dk Januar 2002 Den gode henvisning Den gode epikrise Det gode ambulante notat Forord Standarder

Læs mere

Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende

Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende Delrapport Resumé Regionshuset Århus Center for Kvalitetsudvikling Evaluering af den medicinske behandling i botilbud til sindslidende

Læs mere

Hudafdelingen og allergicenteret OUH. Lean. Hanne Sylvester Hvid. 13.01.09 Lean for funktionsledere 5S /Lean-staben på OUH

Hudafdelingen og allergicenteret OUH. Lean. Hanne Sylvester Hvid. 13.01.09 Lean for funktionsledere 5S /Lean-staben på OUH Hudafdelingen og allergicenteret OUH 1 Lean Hanne Sylvester Hvid Lean er overordnet på OUH valgt som redskab til: Forandring og forbedring af arbejdsprocesser og patientforløb 2 Lean er ledelsesstyret

Læs mere

Erfaring fra en klinisk afdeling. Bettina Nørby Ledende overlæge Urinvejskirurgi, Sygehus Lillebælt

Erfaring fra en klinisk afdeling. Bettina Nørby Ledende overlæge Urinvejskirurgi, Sygehus Lillebælt Erfaring fra en klinisk afdeling Bettina Nørby Ledende overlæge Urinvejskirurgi, Sygehus Lillebælt Urinvejskirurgisk afdeling; Vejle Middelstor urinvejskirurgisk afdeling med et optageområde på ca. 400.000

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016

Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016 Plejecenter d. 2.03.16 Handleplan for opfølgning på Embedslægetilsyn 2016 Tilsynet fandt sted d. 2.03 2016 Handleplan er udarbejdet d. 14.06. 2016 af Torben Østergaard Nielsen og Anette 1 Krav Sundhedsadministrative

Læs mere

ORBIT Arbejdsgangsanalysebeskrivelser. Hvidovre Hospital Anæstesiologisk afd.

ORBIT Arbejdsgangsanalysebeskrivelser. Hvidovre Hospital Anæstesiologisk afd. ORBIT Arbejdsgangsanalysebeskrivelser Hvidovre Hospital isk afd. V 2,0 ri Friis Jørgensen ri@symmetric.dk April 2007 Symmetric.dk Tom Kristensens vej 38, 5.th 2300 København S Denmark info@symmetric.dk

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. PATIENTSIKKERHEDSRUNDE i vagt. Kirurgisk Klinik Regionshospitalet Herning

Hospitalsenheden Vest. Rapport. PATIENTSIKKERHEDSRUNDE i vagt. Kirurgisk Klinik Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Rapport PATIENTSIKKERHEDSRUNDE i vagt Kirurgisk Klinik Regionshospitalet Herning den 25. februar og 11. marts 2008 Indhold Side Sammenfatning 3 Baggrund 4 Aktuelt om klinikken 5 Rapportens

Læs mere

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune

Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Den ældre medicinske patient Sammenhængende patientforløb - den gode indlæggelse og udskrivelse for borgere i Holstebro kommune Hospitalsenheden Vest Aktuelle problemstillinger Demografisk udvikling Mange

Læs mere

2. Velkommen til Trine Mottlau, Vicedirektør i Den Præhospitale Virksomhed

2. Velkommen til Trine Mottlau, Vicedirektør i Den Præhospitale Virksomhed Enhed for Kvalitet, Patientforløb og Patientinddragelse REFERAT Telefon 4829 4829 Møde i: Samordningsudvalget i planlægningsområde Nord, d. 7. december 2017. kl. 13.30-15.00 Nordsjællands Hospital, Helsevej

Læs mere

Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS

Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS Vision: DANMARKS BEDSTE OVERGANG starter i Esbjerg Denne fælles akutte indsats skal medvirke til at: Skabe sammenhængende pleje og behandlingsforløb

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Samarbejdsaftale om brug af telemedicinsk sårvurdering mellem Regionshospitalet Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs og Randers Kommuner og praktiserende læger 03.06.14 1 Indholdsfortegnelse: 1. Aftalens

Læs mere

Rejsen mod Den Gode Konsultation

Rejsen mod Den Gode Konsultation Rejsen mod Den Gode Konsultation Manglende tid til opgaver oplevelsen af travlhed i alle faggrupper ifølge Trivsel OP Lægegruppen var ved Trivsel OP enige om, at vi skulle arbejde med stuegangsfunktionen

Læs mere

Udeblivelser og afbud i Psykiatrisygehuset.

Udeblivelser og afbud i Psykiatrisygehuset. Område: Administrationen Afdeling: Planlægning Journal nr.: 12/13297 Dato: 8. februar 2016 Udarbejdet af: Anne Moesgaard og Niels Aagaard E-mail: Niels.Aagaard@rsyd.dk Telefon: 99444909 Notat Udeblivelser

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Børneafdelingen, afsnit C1 Regionshospitalet Herning den 22. maj 2008 Indhold Side Sammenfatning...............................................................

Læs mere

I traumedoc kan udarbejdes et notat fuldstændig som nu (AKA-vurderingsnotat), som vi indtil videre vil benytte til fortløbende journaldokumentation.

I traumedoc kan udarbejdes et notat fuldstændig som nu (AKA-vurderingsnotat), som vi indtil videre vil benytte til fortløbende journaldokumentation. Traume- og akutmodtagelsen: planer for arbejdsgange/sp dokumentation Til modtagelse af traumepatienten er udarbejdet et modul, traumedoc. I dette dokument er der mange systematiske data ex trafikuheld,

Læs mere

Ringkjøbing Amt Kvalitetsafdelingen for Sundhedsvæsenet. Audit af individuelle genoptræningsplaner 2003

Ringkjøbing Amt Kvalitetsafdelingen for Sundhedsvæsenet. Audit af individuelle genoptræningsplaner 2003 Ringkjøbing Amt Kvalitetsafdelingen for Sundhedsvæsenet Audit af individuelle genoptræningsplaner 00 Else Rose Hjortbak Kvalitetskonsulent Februar 00 Indhold Side Resumé...............................................................

Læs mere

Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636

Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636 Opbygning af klinisk periode for modul 12 Kirurgisk ambulatorium 636 Perioderne er individuelle og skal ses som en vejledende rettesnor for, og til strukturering af den fremadskridende læringsproces i

Læs mere

Kompassets instruks for kvalitetsmodellens standard for utilsigtede hændelser

Kompassets instruks for kvalitetsmodellens standard for utilsigtede hændelser Kompassets instruks for kvalitetsmodellens standard for utilsigtede hændelser Dokumentoverblik Dokumenttype: Lokal instruks Titel Instruks for: Hvordan utilsigtede hændelser rapporteres Hvordan en utilsigtet

Læs mere

2. Hospitalsenheden Viborg-Skive

2. Hospitalsenheden Viborg-Skive 2. Hospitalsenheden Viborg-Skive 2.1. Palliativt Team 2.2. KOL Team og iltsygeplejerske 2.3. ALS Team 2.4. Pædiatrisk tilsyn af handicapinstitutioner 2.5. Mobil Bioanalytiker 2.6. Hjemmedialyse Team 2.7.

Læs mere

Vejledning arbejdsgang ved behandling af klagesager i afd. O

Vejledning arbejdsgang ved behandling af klagesager i afd. O Afdeling: Ortopædkirurgisk Afdeling O Udarbejdet af: Nina Egesborg og Inge Marie Holland Instruksnavn: Vejledning - arbejdsgang ved behandling af Dato: 10. juli 2008 patientklager Sektor: UAG Revideret

Læs mere

Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade

Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Patientforløbsbeskrivelse Ambulatorium Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade Patientgrupper: Patienter mellem 15-30 år som indenfor det sidste år har været indlagt på grund af et hovedtraume

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Skærpet tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 og 84 i plejeboliger. Indledning. Godkendte leverandør: Ældrecentret Sydvestvej

GLOSTRUP KOMMUNE. Skærpet tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 og 84 i plejeboliger. Indledning. Godkendte leverandør: Ældrecentret Sydvestvej GLOSTRUP KOMMUNE Skærpet tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 og 84 i plejeboliger Godkendte leverandør: Ældrecentret Sydvestvej Dato for tilsynsbesøg: 3. december 2013 Start- og sluttidspunkt for

Læs mere

H:S Bispebjerg Hospital. Kerneårsagsanalyse. Glukoseinfusion tilsat 10 dobbelt insulindosis

H:S Bispebjerg Hospital. Kerneårsagsanalyse. Glukoseinfusion tilsat 10 dobbelt insulindosis H:S Bispebjerg Hospital Kerneårsagsanalyse Glukoseinfusion tilsat 10 dobbelt insulindosis maj 2005 1. Resume af hændelsen En patient med type 2 diabetes skal opereres. Efter anæstesiens start ordineres

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport

Hospitalsenheden Vest. Rapport Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Obstetrisk sengeafsnit H3 Regionshospitalet Herning Den 3. juni 2009 Indhold Side Sammenfatning 1 Fremvisning af fysiske rammer 3 Det samlede indtryk

Læs mere

Børnemodtagelsen. Formål: At sikre en hurtig og effektiv modtagelse af indlagte børn.,.. Typer af indlæggelser i BØMO:

Børnemodtagelsen. Formål: At sikre en hurtig og effektiv modtagelse af indlagte børn.,.. Typer af indlæggelser i BØMO: Børnemodtagelsen. Børnemodtagelsen (BØMO) er afdelingen P12 s akutte modtageafsnit, hvor børn, der henvises elektivt eller akut, modtages og observeres. BØMO modtager KUN børn til indlæggelse og er således

Læs mere

Patientsikkerhedsrunde

Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Teknisk Afdeling Regionshospitalet Herning Den 24. september 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Teknisk Afdeling 3 Område

Læs mere

PRO-data i kræftforløb hvorfor og hvordan? Konkrete erfaringer og resultater fra systematisk anvendelse af PRO-data

PRO-data i kræftforløb hvorfor og hvordan? Konkrete erfaringer og resultater fra systematisk anvendelse af PRO-data PRO-data i kræftforløb hvorfor og hvordan? Konkrete erfaringer og resultater fra systematisk anvendelse af PRO-data 25. oktober 2016 kl. 13.00-14.30 Workshop: Patientrapporterede data hvordan og til hvad

Læs mere

Modus Operandi Videnskabs Etisk Komite projekt nr Bedøvelse og operation, Sygehus Sønderjylland

Modus Operandi Videnskabs Etisk Komite projekt nr Bedøvelse og operation, Sygehus Sønderjylland Videnskabs Etisk Komite projekt nr. 1-10-72-338-16 1 Bedøvelse og operation, Sygehus Sønderjylland Modus Operandi Overordnet forløb: Tilsynsgående læge screener patienter for, om de opfylder inklusionskriterierne

Læs mere

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Dato: 10.06.2013 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Baggrund Under implementeringen af FMK i regionerne,

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Røntgen Afdelingen Regionshospitalet Herning Den 21. oktober 2008 Indhold Side Sammenfatning 2 Generelt om patientsikkerhed i Røntgen Afdelingen 3 Område

Læs mere

Embedslæge rapport Handling Tidshorisont Kommentar Personalet følger ikke instruksen. Juli 2014. September oktober. Fra november.

Embedslæge rapport Handling Tidshorisont Kommentar Personalet følger ikke instruksen. Juli 2014. September oktober. Fra november. Handleplan for opfølgning på embedslægens tilsyn Embedslæge rapport Handling Tidshorisont Kommentar Personalet følger ikke instruksen Øjeblikkeligt på medicinhåndteringsområdet Til alle assistenter rundsendes

Læs mere

Kræftpakkeforløb. Kirurgisk afdeling Roskilde - Køge

Kræftpakkeforløb. Kirurgisk afdeling Roskilde - Køge Kræftpakkeforløb Kirurgisk afdeling Roskilde - Køge Kræftpakker Kirurgisk Afdeling Kræft i bugspytkirtlen Kræft i galdegang Kræft i spiserør,mavemund og mavesæk Primær leverkræft Kræft i tyk-og endetarm

Læs mere

Klinik Børn og Unge. Velkommen til Ambulatorium for ADHD

Klinik Børn og Unge. Velkommen til Ambulatorium for ADHD Klinik Børn og Unge Velkommen til Ambulatorium for ADHD Denne pjece er til dig, der skal have et forløb i Ambulatorium for ADHD og dine forældre. Pjecen indeholder forskellige praktiske oplysninger, og

Læs mere

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi

Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi 1 Baggrund Nordjylland 2016 Region Nordjyllands strategi Effektive og sikre patientforløb, med mennesket i centrum er grundlaget for ideen om pædiatri i Thisted. Borgerne og ikke mindst børnene i området

Læs mere

Netværksmøde FMK i kommunerne

Netværksmøde FMK i kommunerne Netværksmøde FMK i kommunerne 10. marts 2016 Andrea Welzel Status fra sygehusene v. Andrea Welzel, Region Nordjylland Status Udfordringer samt gode råd i samarbejdet mellem kommunerne & sygehusene Status

Læs mere

VEJLEDNING TIL DOKUMENTATION i Midt-EPJ for sygeplejersker i ASA

VEJLEDNING TIL DOKUMENTATION i Midt-EPJ for sygeplejersker i ASA VEJLEDNING TIL DOKUMENTATION i Midt-EPJ for sygeplejersker i ASA Ved oprettelse af og indlæggelses af pt henvises til EPJ-manualen generelt. Nedenfor findes en kort overordnet gennemgang af relevante standardplaner

Læs mere

Henvisning til TMS RH RM RN RSJ RSD Tidspunkt i sårforløb for henvisning til TMS

Henvisning til TMS RH RM RN RSJ RSD Tidspunkt i sårforløb for henvisning til TMS TVÆRSEKTORIEL DOKUMENTATIONSPRAKSIS HENVISNING TIL TeleMedicinskSårvurdering (TMS)/OPRETTELSE AF NYE SÅR Henvisning til TMS RH RM RN RSJ RSD Tidspunkt i sårforløb for henvisning til TMS Henvisning - hvem

Læs mere

Genanalyse af metastaserende prostatakræft

Genanalyse af metastaserende prostatakræft Genanalyse af metastaserende prostatakræft Molekylærbiologisk karakterisering af human prostatacancer og effekt af antiandrogen behandling med anvendelse af oligonukleotid microarray analyse. Vejledning

Læs mere

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium

LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport. Ambulatorium LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2009 Afsnitsrapport Ambulatorium Denne rapport er udarbejdet for ambulante patienter på Karkirurgisk Funktion, Herning Kirurgisk Afdeling (Holstebro/Herning) Hospitalsenheden

Læs mere

I N S T R U K S. Behandling af asylansøgere. Somatik og psykiatri

I N S T R U K S. Behandling af asylansøgere. Somatik og psykiatri I N S T R U K S Behandling af asylansøgere Somatik og psykiatri I N D H O L D 1 Indledning... 3 2 Asylansøgere henvist til PLANLAGT behandling... 4 Ved forundersøgelse... 4 Efter forundersøgelsen... 4

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Hanne Rinder, Anne-Grethe Skov Iversen, Randi Voetmann, Lene Møller Holm, Tinna Nørgaard, Paul Jørgensen, Niels Hald, Stina Nielsen

Hanne Rinder, Anne-Grethe Skov Iversen, Randi Voetmann, Lene Møller Holm, Tinna Nørgaard, Paul Jørgensen, Niels Hald, Stina Nielsen Hospitalsenheden Vest Regionshospitalet Herning Kirurgisk Afdeling Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 5300 www.regionmidtjylland.dk Referat Møde/emne: Tværfaglig KIT-gruppe, Kirurgisk Afdeling

Læs mere

Månedlig ledelsesinformation for august 2013

Månedlig ledelsesinformation for august 2013 1. Patientudeblivelser og -aflysninger (summen af mødestatus 03+04)* * Data er udtrukket fra GS. Et besøg er defineret som rekvisitionsstatus: AS, kontakttype: A og F, behandlingskategori: alle medtaget

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest - anvendes kun i afdelinger der kører fuld drift af MIDT-EPJ (Anæstesiologisk Afdeling 1. udgave) generelle problemstillinger Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Geriatrisk Team er et sundhedsfagligt team med læger, sygeplejersker og terapeuter tilknyttet. Målgruppen er ældre mennesker med flere sygdomme.

Geriatrisk Team er et sundhedsfagligt team med læger, sygeplejersker og terapeuter tilknyttet. Målgruppen er ældre mennesker med flere sygdomme. 4. Hospitalsenheden Horsens-Brædstrup 4.1. Geriatrisk Team 4.2. Palliativt Team 4.3. Iltsygeplejerske 4.4. KOL Case manager 4.5. Gerontopsykiatrisk Team 18. januar 2013 GERIATISK TEAM Teamets funktion/

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Sådan bliver EPJ klinikernes kæreste eje EPJ-Messedag 07.11.13 Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Hvorfor nu lige Klinikernes kæreste eje? Hospitalsenheden VEST 2 www.vest.rm.dk

Læs mere

Dataindsamlingsplan - Sikkert Patient Flow

Dataindsamlingsplan - Sikkert Patient Flow Dataindsamlingsplan - Sikkert Patient Flow De opsatte indikatorer er minimumskrav for projektet flere indikatorer kan komme til undervejs. Indikator 1 Antal månedlige akutte og elektive indlæggelser på

Læs mere

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital.

Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev for Aarhus Universitetshospital. Aarhus Universitetshospital Januar 2012 MidtEPJ Rul 4 WANTED Årsafslutning Uddata og forskning Ledelsesinfo Sygehussystemet og PDOK Ny funktionalitet: RM8 Velkommen til Apropos MidtEPJ det fælles EPJ-nyhedsbrev

Læs mere

Oversigt over fund ved det risikobaserede tilsyn af Bostedet Nybrogård Dato: 25. juni 2018 Af: Katrine Stenild

Oversigt over fund ved det risikobaserede tilsyn af Bostedet Nybrogård Dato: 25. juni 2018 Af: Katrine Stenild GLADSAXE KOMMUNE Social- og Handicapafdelingen NOTAT Oversigt over fund ved det risikobaserede tilsyn af Bostedet Nybrogård Dato: 25. juni 2018 Af: Katrine Stenild Oversigten indeholder hovedpunkterne

Læs mere

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde

Hospitalsenheden Vest. Rapport. Patientsikkerhedsrunde Hospitalsenheden Vest Rapport Patientsikkerhedsrunde Øjenafdelingen Regionshospitalet Holstebro den 05. november 2007 Indhold Side Sammenfatning.................................................................

Læs mere

Screening for hjerte-kar-sygdomme

Screening for hjerte-kar-sygdomme Screening for hjerte-kar-sygdomme Praktisk anvendelse af Danbio CVR visit på Gigthospitalet i Gråsten Sygeplejerske Joan Clausen Amb./Dagenhed 31. august 2012 Disposition Indledning formål Opstart på screeningerne

Læs mere

Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/ Dato: 7. maj 2016 Telefon:

Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/ Dato: 7. maj 2016 Telefon: Afdeling: Planlægning og Udvikling Udarbejdet af: Journal nr.: 16/16392 E-mail: Mette.Nygaard@rsyd.dk Dato: 7. maj 2016 Telefon: 2159 8303 Notat Praksis for udsendelse af indkaldelser af børn under 15

Læs mere

Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009:

Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009: Opsamling og kommentarer fra møde med nøglepersoner, SAM-BO d. 30/11 2009: Rigtig glædelig jul og tak til alle for indsatsen i forhold til implementering af Sam-Bo. Som det fremgik på mødet er aftalen

Læs mere

Patientinformation. Velkommen til Medicinsk. Gastroenterologisk Ambulatorium

Patientinformation. Velkommen til Medicinsk. Gastroenterologisk Ambulatorium Medicinsk Afdeling Amager Hospital Amager Hospital Medicinsk Gastroenterologisk Ambulatorium Patientinformation Velkommen til Medicinsk Gastroenterologisk Ambulatorium og Skopienheden Velkommen Velkommen

Læs mere