Det gode Klassemiljø. Vinding Skole 2OO5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det gode Klassemiljø. Vinding Skole 2OO5"

Transkript

1 Det gode Klassemiljø Vinding Skole 2OO5

2 Det gode klassemiljø. Det psykiske/sociale arbejdsmiljø i klassen. Hvorfor arbejde med det psykiske/sociale arbejdsmiljø i klassen? En forudsætning for at lære er, at eleverne er trygge i det sociale miljø i klassen. Det er derfor vigtigt, at børnene lærer sig sociale kompetencer. De har brug for at få lært nogle strategier for at kunne indgå positivt i sociale sammenhænge. Når børn oplever, at de kan mestre sociale situationer, opnår de både en større selvværdsfølelse og en større undervisningsparathed. Nedenstående værdier er kendetegnende for et godt klassemiljø! - Tryghed - Rummelighed - Respekt for hinanden - Glæde - En god omgangstone - Engagement - Fællesskabsfølelse - Ansvarlighed - Åbenhed - Konfliktløsning - Medindflydelse - Plads til den enkeltes personlige udvikling/læring. Klassens miljø præges primært af elev/elev relationen og lærer/elev relationen. Men også andre relationer spiller ind såsom: barn/forældre, lærer/forældre, forældre/ forældre, lærer/lærer. Det fysiske/ æstetiske klassemiljø. Såvel det fysiske som det æstetiske klassemiljø har stor betydning for læringsmiljøet og det sociale miljø i klassen. Følgende områder bør der tages hensyn til ved indretning og daglig brug af lokalerne. - Plads - Lys - Luft. - Gode møbler. - Mulighed for fleksibel indretning. - Farver - Udsmykning af klasserne der er præget af børnenes arbejde. - Orden - Vedligeholdelse

3 Hvem tager hånd om klassemiljøet. Teamet omkring klassen er ansvarlig for initiativer omkring det gode arbejdsmiljø i klassen. Klasselæreren har en time hver uge til klassens tid, der blandt andet kan bruges til at fremme det gode arbejdsmiljø. Udover at bruge materialet fra idelisten, fremmes miljøet også ved bl.a. fælles lege, ture og arrangementer (med eller uden forældre), hygge i klassen, tage sig tid til at lytte/tale med hinanden. Iflg. lov gennemføres minimum hvert 3. år en undervisningsmiljøvurdering på skolen. På skolens kontor findes elevernes svarark for samtlige klasser, klasselærerens sammenskrevne konklusion for klassen (resultat af undersøgelsen samt aftaler om handlinger til forbedringer.) Undersøgelsens samlede konklusion findes på skolens hjemmeside. Fornemmer klassens team, at der i løbet af året opstår problemer med undervisningsmiljøet, kan der foretages en nærmere undervisningsmiljøundersøgelse i klassen. Hvert skoleår indledes med 2-3 introdage, hvor klassen bl.a. indretter og udsmykker klassen (det fysiske miljø), aftale spilleregler (det psykiske miljø) mv. Mål for klassemiljøet: Der henvises til flg. målbeskrivelser, som findes i alle klassemapper: Det gode klassemiljø (denne pjece) Elevens alsidige, personlige kompetencer (sociale mål) SSP-læseplanen (med emner, der relaterer trivsel, klassemiljø mv.) Læseplan for sundhed og seksualundervisning (vedr. trivsel, selvværd, gode valg mv.) Ideliste til materialer, der kan fremme det gode klassemiljø. Litteraturliste for læreren. Giv hinanden hånden og si` undskyld. Findes på lærerværelset. Spilleregler for ro i klassen - et spørgsmål om respekt for fællesskabets behov. Vejledningshæfte i et udvidet forældre- lærer- elevsamarbejde. Findes på lærerværelset. Konfliktløsning efter en vindermetode. (Mediationsmetoden) Findes på lærerværelset. Konflikter løser vi selv. (se overbygning) Skolens mobbemappe. Findes på lærerværelset. Susanne Åbrandt: De mange intelligenser i praksis. Kan bruges i hele skoleforløbet. Tidsskriftet Liv i skolen har adskillige relevante temanumre: Ro i klassen, Nye lærings- og undervisningsmidler, Mobningsfri skole, De urolige elever, skolens klasselærere, Elever er mere end hoveder. Findes på lærerbiblioteket Classroom-management at skabe rum for læring. Findes på lærerbibliotek. Fleksible læringsmiljøer. Findes på lærerbibliotek. Indskoling Trin for trin og 2. klasse. Skolen har en kasse med materialet. Materialet er opdelt i 3 moduler.

4 Modul 1:Empatitræning. Målet med empatitræning er at styrke børnenes evne til at genkende andres følelser, tage andres perspektiv og at reagere empatisk over for hinanden. (1.klasse: 7 lektioner. 2.klasse: 4 lektioner) Modul 2: Impulskontrol. Målet med impulskontrol er at begrænse den impulsive og aggressive adfærd hos børn, ved at indlære og indøve en problemløsningsstrategi kombineret med social færdighedstræning. (1.klasse:8 lektioner. 2.klasse: 5 lektioner) Modul 3: Selvkontrol. Målet med selvkontrol er at skaffe sig kontrol over sin vrede, at lære at genkende tegn på vrede, at blive bevidst om, hvad der udløser vrede, samt at bruge teknikker, der dæmper vrede. (1.klasse: 7 lektioner. 2.klasse: 3 lektioner) Kort og godt. Et socialpædagogisk spil. Findes på amtscentret. Kan lånes ved henvendelse på amtscentralen. (Informationsafdelingen) Hensigten er at forbedre gruppens samspil ved at fremme kommunikation, lære at sætte ord på følelser, opleve sig selv og sine kammerater fra nye sider og være ansvarlig overfor egen adfærd. Et par på kassen!: Voldspakken: materiale til klasse. Findes på skolen. Ideen med disse materialer er gennem diskussioner om tekster, film og voldsepisoder samt gennem situationsspil at bevidstgøre og styrke elevernes selvværd og lære dem at håndtere konflikter uden at bruge vold. Ar og Mi. Skolen og klassen som arbejdsplads. Materialet fås ved skolevejlederen. Udarbejdelse af klassens spilleregler. (positive) I teamet skal man overveje, hvordan man vil udarbejde klassens spilleregler, og i givet fald hvordan eleverne bør inddrages. Den gode stol. Et undervisnings forløb der er med til at styrke elevernes selvværd. (se bilag) Se i øvrigt Susanne Åbrandt: De mange intelligenser i praksis. Findes på skolen. Forældre Ærlig snak 1. Børnehaveklasse til 5.klasse. Mulige emner til drøftelse på forældremøde: - Pige- og drengeroller. - Forældres forventninger til hinanden. - Ansvarsfordeling imellem skole og hjem. - Drøftelse af fælles værdigrundlag. - Klassens spilleregler. - Hvordan styrker man børns selvværd? (evt. inddrages sundhedsplejerske eller skolepsykolog) Mellemtrin Trin for trin klasse. Modul I: Empatitræning. Målet med dette første modul er at styrke børnenes evne til at forstå andres følelser, tage andres perspektiv og at reagere empatisk overfor andre. (3. klasse: 7 lektioner. 4. klasse: 6 lektioner)

5 Modul II: Problemløsning. Målet med dette modul er at give børnene et socialt værktøj i form af en problemløsningsstrategi kombineret med social færdighedstræning. (3. klasse: 5 lektioner. 4 klasse: 7 lektioner) Modul III: Selvkontrol. Målet med dette modul er at dæmpe aggression og fremme problemløsning. Opmuntre børnene til at benytte de her fremlagte teknikker. De forudsætter, at børnene er i stand til at mærke deres egne tegn på aggression, og at de bliver bevidste om, hvad det er der udløser deres vrede. (3. klasse: 6 lektioner. 4. klasser: 6 lektioner) Kort og godt. Et socialpædagogisk spil. Grønt. 3-6.klasse. Blåt. 7.klasse. Kan lånes ved henvendelse på amtscentret. (Informationsafdelingen) Hensigten er at forbedre gruppens samspil ved at fremme kommunikation, lære at sætte ord på følelser, opleve sig selv og sine kammerater fra nye sider og være ansvarlig overfor egen adfærd. Konflikter løser vi selv: konfliktløsning i skolen efter mediationsmetoden. (3-4.kl) (5-6.kl) (7.kl) Video + lærervejledning. Elev materiale til hvert klassetrin. Kan lånes ved henvendelse på amtscentret. (Informationsafdelingen) Det er en metode til at lære eleverne at vende konfrontation til samarbejde og konfliktløsning. Mange eksempler og forslag til træning. Ha` det godt i skolen. 4-7.klasse.(3 hæfter udgivet af undervisningsministeriet) Findes på skolen. I vores klasse. Om klassens sociale liv. Ideer til samtaler og opgaver. Se din skole. Om klassens fysiske miljø. Ideer til samtaler og opgaver. Det har vi lært i dag. Om skolens undervisning. Et par på kassen!: Voldspakken: materiale til klasse. Findes på skolen. Ideen med disse materialer er gennem diskussioner om tekster, film og voldsepisoder samt gennem situationsspil at bevidstgøre og styrke elevernes selvværd og lære dem at håndtere konflikter uden at bruge vold. Udarbejdelse af klassens spilleregler. (positive) I teamet skal man overveje, hvordan man vil udarbejde klassens spilleregler, og i givet fald hvordan eleverne bør inddrages. Den gode stol. Et undervisnings forløb der er med til at styrke elevernes selvværd. (se bilag) Se i øvrigt Susanne Åbrandt: De mange intelligenser i praksis. Findes på skolen. Forældre Ærlig snak 1. Børnehaveklasse til 5.klasse. Ærlig snak 2. Fra 6.klasse. Mulige emner til drøftelse på forældremøder: - Pige- og drengeroller. - Drøftelse af fælles værdigrundlag. - Hvordan styrker man børns selvværd?(evt. inddrages sundhedsplejerske eller skolepsykolog) - Klassens spilleregler.

6 Overbygning Trin for trin klasse. Modul 0: Introduktion til Tjek det ud. Er en introduktion til programmet, hvor de unge skal bibringes en forståelse for at udvikle deres sociale kompetencer og en motivation for at arbejde hermed. Modulet har til formål at give eleverne en introduktion til, hvad sociale kompetencer er, og hvordan man selv kan lære og udvikle sine sociale færdigheder. Modul I: Udvikling af empati. Er en introduktion til eller en opdatering af hvad empati er, og hvorfor en udvikling af ens empatiske forståelse er væsentlig. Modulet har til formål at give eleverne indsigt i, hvad empati er, og hvilke færdigheder der fremmer empati. I lektionerne arbejdes der med at: Identificere andres følelser Forstå andres synsvinkel Reagere empatisk i samvær med andre Modul II: Problemløsning. Er en introduktion til eller en opdatering af en problemløsningsstrategi. Modulet har til formål at udvikle unges færdigheder i at: Identificere et problem Definere problemet neutralt Anvende en problemløsningsstrategi Modul III: Selvkontrol. Er en introduktion til eller en opdatering af selvkontrol. Målet med modulet er, at de unge lærer og øver færdigheder i selvkontrol. Modul IV: Social kompetence. Øver eleverne i at anvende de færdigheder, de har trænet i de foregående moduler. Formålet med modulet er at styrke og forøge elevernes sociale færdigheder gennem øvelser og anvendelse af de tidligere lærte strategier i: Empati Problemløsning Selvkontrol Kort og Godt. Et socialpædagogisk spil. Blåt.7-10.klasse. Findes på amtscentret. Kan lånes ved henvendelse på amtscentralen.(informationsafdelingen) Hensigten er at forbedre gruppens samspil ved at fremme kommunikation, lære at sætte ord på følelser, opleve sig selv og sine kammerater fra nye sider og være ansvarlig overfor egen adfærd. Konflikter løser vi selv: konfliktløsning i skolen efter mediationsmetoden. (8-10.klasse.) Video + lærervejledning. Elev materiale til hvert klassetrin. Kan lånes ved henvendelse på amtscentralen. (Informationsafdelingen) Det er en metode til at lære eleverne at vende konfrontation til samarbejde og konfliktløsning. Mange eksempler og forslag til træning. Det krystalklare jeg og mine omgivelser. Findes på skolen. Afsnit om mobning, personlighedsudvikling med mere. Kan bruges i uddrag. Personlig vækst og udvikling. Om selvforståelse, selvtillid, gruppepres med mere. Cases og diskussionsoplæg. Findes på amtscentret. Et par på kassen!: Voldspakken: materiale til klasse. Findes på skolen.

7 Ideen med disse materialer er gennem diskussioner om tekster, film og voldsepisoder samt gennem situationsspil at bevidstgøre og styrke elevernes selvværd og lære dem at håndtere konflikter uden at bruge vold. Udarbejdelse af klassens spilleregler. (positive) I teamet skal man overveje, hvordan man vil udarbejde klassens spilleregler, og i givet fald hvordan eleverne bør inddrages. Intro. Omkring skolestarten i 8. klasse har vi gode erfaringer med introdage/introtur. Den gode stol. Et undervisnings forløb der er med til at styrke elevernes selvværd. (se bilag) Se i øvrigt Susanne Åbrandt: De mange intelligenser i praksis. Findes på skolen. Forældre Ærlig snak 2. Emner til drøftelse på forældremøder: - Klassens spilleregler. - Fælles værdigrundlag.(i forbindelse med dannelse af nye 8. klasser) - Ansvar. - Selvværd. Forslag til klasselæsning i forbindelse med emner som venskab, trivsel osv. : (Alle de nævnte titler findes på AU) : Rose Lagerkranz: Dannys trængsler og eventyr i første klasse Ole Lund Kirkegaard: Gummi-Tarzan Hans Chr. Hansen: Polle i skabet Hans Chr. Hansen: Lars Otto fugleungen Lotte Kjærup: Maria en historie om mobning Kirsten Mejlhede Krog: Som en prins på et slot Kim Fupz Aakeson: Mor (billebog) Bibi Berliner: Vil de bare af med mig? Bent Haller: Neondrengens profeti Jens Peder Larsen: Olines sang Anders Johansen: Sølvbroen Glenn Ringtved: Lovedrug Jane Teller: Intet Jesper Wung-Sung: En-to-tre-NU! kl. fra 0. kl kl kl. fra 4. kl. fra 4. kl. fra 4. kl. fra 5. kl. fra 6. kl. fra 6. kl. fra 7.kl. fra 7. kl. fra 7. kl. fra 8. kl. AKT-lærer. AKT står for Adfærd, Kontakt, Trivsel. Jane Grønbæk, Vildbjerg Skole, er ansat som AKT-lærer i kommunen. Er der trivselsproblemer i en klasse eller omkring en elev i en klasse, kan vi trække på Jane Grønbæk. Se nærmere herom i den pjece Jane Grønbæk har udarbejdet. Denne findes i alle klassemapper.

8 Venskabsklasser på Vinding Skole. Mål: at de store lærer at tage vare på de små, være hjælpsomme, skabe tryghed i centerrum, ved boden i skolegården osv. (social kompetence/empati) at de små lærer nogle ældre elever at kende og bliver mere trygge ved dem. Vi lægger ikke op til store og langvarige fælles forløb, men flere kortere besøg, hvor der kan læses op, vises hvad man har arbejdet med i projekter, faglige forløb, billedkunst, spilles et spil sammen, vises krybbespil osv. I foråret sættes klasserne sammen ud fra nedenstående model og med hensyntagen til elevtal mv. : 1. og 5. klasse 2. og 6. klasse 3. og 7. klasse 4. og 8. klasse 5. og 9. klasse Bilag nr. 1 Den gode stol i 4.klasse. Et arbejde med den enkelte elevs selvværd. - Eleverne introduceres til de 8 intelligenser beskrevet som god til og kan lide at. - Eleverne tegner til intelligenserne og de færdige plancher hænges op. - Repetition af intelligenserne. - Eleverne sættes på skift i den gode stol. Læreren noterer på transparent med intelligenscirkelen, hvad de øvrige elever siger eleverne er god til/kan lide. - Eleverne må selv komme med kommentarer. Eleven skriver rent og resultatet hænges op.

Esajasskolens Sociale Læringsplan

Esajasskolens Sociale Læringsplan Indholdsfortegnelse. Indledning/brug af hæftet s. 4 Børnehaveklassen s. 5 1. klasse s. 6 2. klasse s. 7 3. klasse s. 8 4. klasse s. 9 5. klasse s. 10 6. klasse s. 11 7. klasse s. 12 8. klasse s. 13 9.

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Den røde tråd i det forebyggende trivselsarbejde på Rynkeby Friskole 2018/19

Den røde tråd i det forebyggende trivselsarbejde på Rynkeby Friskole 2018/19 Den røde tråd i det forebyggende trivselsarbejde på Rynkeby Friskole 2018/19 Klassetrin Fokusområde Kort beskrivelse og mål Ansvarlige Tjek ind og ud. At klassen i perioder har legegrupper i skoletiden

Læs mere

TRIVSELSPLAN JEG ER OK DU ER OK. A a l e s t r u p S k o l e INDHOLD INDHOLD: Plan side 2 4. Konkrete tiltag 5. Litteraturliste 5

TRIVSELSPLAN JEG ER OK DU ER OK. A a l e s t r u p S k o l e INDHOLD INDHOLD: Plan side 2 4. Konkrete tiltag 5. Litteraturliste 5 A a l e s t r u p S k o l e INDHOLD TRIVSELSPLAN INDHOLD: Plan side 2 4 Konkrete tiltag 5 Litteraturliste 5 JEG ER OK DU ER OK Maj 2015 Vores arbejde har været meget inspireret af www.dcum.dk 1 Hvad forstår

Læs mere

Ansvar. Arbejdet med ansvar betyder, at eleverne har tilegnet sig kompetencer, der sætter dem i stand til at: Efter 2. klassetrin

Ansvar. Arbejdet med ansvar betyder, at eleverne har tilegnet sig kompetencer, der sætter dem i stand til at: Efter 2. klassetrin INDSKOLINGEN På Toftevangskolen skal det være rart at gå i skole Vi ønsker, at eleverne udvikler kompetencer indenfor følgende områder: Ansvar Empati personlig integritet Selvkontrol Ansvar Arbejdet med

Læs mere

Mobbehandlingsplan for. Langebjergskolen

Mobbehandlingsplan for. Langebjergskolen Mobbehandlingsplan for Langebjergskolen Indledning: På Langebjergskolen arbejder vi kontinuerligt på at skabe det bedst mulige undervisningsmiljø og det bedst mulige sociale miljø. Dette er efter vores

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Engesvang skole gik i gang med at implementere og arbejde med PALS i skoleåret 2008-09. De følgende sider fortæller om grundelementerne i PALS:

Engesvang skole gik i gang med at implementere og arbejde med PALS i skoleåret 2008-09. De følgende sider fortæller om grundelementerne i PALS: Engesvang skole gik i gang med at implementere og arbejde med PALS i skoleåret 2008-09. De følgende sider fortæller om grundelementerne i PALS: PALS Positiv Adfærd i Læring og Samspil PALS set i et teoretisk

Læs mere

Sunde og glade børn lærer bedre

Sunde og glade børn lærer bedre Sunde og glade børn lærer bedre Hvorfor og hvordan? Hvad er En Børneby er en samling af alle pasnings- og skoletilbud for børn fra 0-12 år. I Ørsted er det dagplejen, børnehaven Skovsprutten og Rougsøskolen

Læs mere

Bilag 4 Børn og unge i trivsel

Bilag 4 Børn og unge i trivsel Bilag 4 Børn og unge i trivsel Det tætte samarbejde vil give både elever, forældre, lærere og pædagoger en oplevelse af, at indskolingen fungerer som en helhed. Det vil signalere et fælles værdigrundlag,

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for indskolingen på Holme Skole KÆRE FORÆLDRE I denne pixiudgave kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen

Læs mere

Trivselsplan Nordbyskolen 2015-2016. Trivselsplan 2015-2016

Trivselsplan Nordbyskolen 2015-2016. Trivselsplan 2015-2016 Trivselsplan 2015-2016 1 Nordbyskolens trivselspolitik Vores trivselspolitik tager udgangspunkt i vores visioner: En tryg skole i et nærværende, anerkendende og autentisk miljø Et fagligt udfordrende læringsmiljø

Læs mere

Information og idebog til kontaktforældre

Information og idebog til kontaktforældre Information og idebog til kontaktforældre Dybkærskolen Arendalsvej 271 Silkeborg www.dybkaerskolen.dk www.dybkæerskolen.silkeborg.dk Kære kontaktforældre! Allerførst tak fordi I har sagt ja til at tage

Læs mere

SIKON Workshop 43 Social Træning

SIKON Workshop 43 Social Træning SIKON 2012 Workshop 43 Social Træning I oplægget fra workshop Social træning, har vi tager billeder og video væk. Vi har tilføjet klasseregler, samt punkter for opbygning af social historie. Velkommen

Læs mere

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018

Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Antimobbepolitik for Rosenkilde Skole Februar 2018 Vi vil med vores antimobbepolitik sikre elevernes trivsel i deres skolegang på Rosenkilde Skole. Den skal hjælpe os med at skabe læringsmiljøer, der sikrer,

Læs mere

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Formålet med at tale og skrive om trivsel på skolen er fortsat at minimere mobning på skolen. Vallensbæk Skole har gennem lang tid gjort en aktiv indsats for at minimere

Læs mere

Trivselsarbejde i klasserne

Trivselsarbejde i klasserne Det forudsættes, at der til hver afdeling er tilknyttet en AKT-lærer, der kan hjælpe med problemløsning, igangsætning og forslag til forskellige materialer og metoder. Metoder og materialer er tænkt som

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring?

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Trivselserklæring for Mariager Skole Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) FORMÅL Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Med vores trivselserklæring ønsker vi at skabe god trivsel

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

På Hummeltofteskolen prioriterer vi trivsel højt

På Hummeltofteskolen prioriterer vi trivsel højt På Hummeltofteskolen prioriterer vi trivsel højt Derfor har skolen et AKT-team, der arbejder med de børn, grupper eller klasser, der har Adfærd-, Kontakt- eller Trivselsproblemer. Målet med dette arbejde

Læs mere

FOREBYGGENDE TRIVSELSARBEJDE BØGBALLE FRISKOLE

FOREBYGGENDE TRIVSELSARBEJDE BØGBALLE FRISKOLE FOREBYGGENDE TRIVSELSARBEJDE BØGBALLE FRISKOLE Forebyggende t rivselsarbejde på Bøgballe Friskole På Bøgballe Friskole ønsker vi at lægge vægt på forebyggende trivselsindsatser til gavn for det sociale

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi 2016- Antimobbestrategi for Ullerup Bæk Skolen, Fredericia Gældende fra den Skoleåret 2016-17 og frem FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil arbejde målrettet for, at

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole

Trivselspolitik Sankt Annæ Skole Trivselspolitik Sankt Annæ Skole På Sankt Annæ skole sætter vi elevernes trivsel og personlige udvikling meget højt. Undersøgelser viser, at børns indlæringsevne og evne til social læring øges, hvis de

Læs mere

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Principper/retningslinier vedrørende skolens forholdsregler i forbindelse med fysiske/psykiske overgreb/trusler om overgreb mod elever og medarbejdere på Langeskov Skole

Læs mere

Eggeslevmagle Skole Inklusion elevernes trivsel

Eggeslevmagle Skole Inklusion elevernes trivsel s definition af inklusion At være inkluderet betyder, at man oplever sig som deltager i et fællesskab. Inklusion handler ikke kun om at rumme eller integrere. Inklusion handler om den enkelte elevs oplevelse

Læs mere

Trivselsplan Nordbyskolen 2014-2015. Trivselsplan 2014-2015

Trivselsplan Nordbyskolen 2014-2015. Trivselsplan 2014-2015 Trivselsplan 2014-2015 1 Nordbyskolens trivselspolitik Vores trivselspolitik tager udgangspunkt i vores visioner: En tryg skole i et nærværende, anerkendende og autentisk miljø Et fagligt udfordrende læringsmiljø

Læs mere

Elevers vurdering af deres trivsel og undervisningsmiljø

Elevers vurdering af deres trivsel og undervisningsmiljø Elevers vurdering af deres trivsel og undervisningsmiljø Rapport ud fra undersøgelse forår 2017 Metode I tillæg til de løbende trivselsundersøgelser er skolen iflg. loven forpligtet til hvert 3. år at

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Brenderup Realskole Marts 2014

Undervisningsmiljøvurdering Brenderup Realskole Marts 2014 Undervisningsmiljøvurdering Brenderup Realskole Marts 2014 Det er Brenderup Realskole ledelses ansvar at der udarbejdet en skriftlig undervisningsmiljøvurdering af sikkerheds- og sundhedsforholdene samt

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles ledelse og bestyrelse arbejdet med skolens vision. Udgangspunktet var udviklingen af en skole, som alle kan være glade for

Læs mere

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være.

Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Trivselsfolder Vi ønsker, at Frederik Barfods Skole skal være et trygt og udviklende sted at være. Fællesskabet og den enkeltes trivsel er afhængig af hinanden for at skabe et optimalt læringsmiljø. Det

Læs mere

Alle børn er alles ansvar

Alle børn er alles ansvar Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Februar 2013 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi -fremme elevernes sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt forhold

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. Høng Privatskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. Høng Privatskole. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV Sådan! Her indsætter I skolens logo Undervisningsmiljøvurdering for Høng Privatskole Dato: 6. august 2012 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 31.07. 2014 UMV en indeholder de

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

Karensmindeskolens. Trivselspolitik

Karensmindeskolens. Trivselspolitik Karensmindeskolens Trivselspolitik 1 Indledning I Karensmindeskolens målsætning har vi bl.a. fokus på empati, ansvarlighed, selvværd og livsglæde. Trivselspolitikken skal ses i forhold til disse værdier,

Læs mere

Indskolingen. - velkommen i skole

Indskolingen. - velkommen i skole Indskolingen - velkommen i skole Profil for Holme Skoles Indskoling KÆRE FORÆLDRE I denne pjece kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen, mens jeres barn går i indskolingen på Holme

Læs mere

PEDER LYKKE SKOLEN. Skolen uden døre

PEDER LYKKE SKOLEN. Skolen uden døre PEDER LYKKE SKOLEN Skolen uden døre 1 Velkommen På Peder Lykke Skolen ønsker vi at give børnene de bedste muligheder for at udnytte og udvikle deres sociale og faglige kompetencer. Vi har overskud til

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel UMV:

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel UMV: Lilleåskolen UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Lilleåskolen Dato:Januar 2013 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: Januar 2014 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen

Læs mere

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere

Ødis Skole. Værdigrundlag

Ødis Skole. Værdigrundlag Ødis Skole Værdigrundlag Indhold Indledning... 4 Fremtidige mål... Værdiformulering... 5 6 Sådan arbejder vi med vores værdier... 8 - Trivsel... 8 - Læsning... 9 - Naturen... 10 - Fællesskab... 12 - Kreativitet...

Læs mere

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E.

Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål. Dækningsområde Alle skolens elever. Det vil sige i afdeling A, B, C, D og E. Låsby skole ANTIMOBBESTRATEGI april 2016 Formål At sikre bedst mulig trivsel og udvikling for alle skolens elever. Herunder forebyggelse af og strategi for mobning. Ifølge: Bekendtgørelse om foranstaltninger

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Værdigrundlag Mission AT UDVIKLE, PRÆSTERE OG INKLUDERE Vision Forældre ønsker og vælger Tønder Distriktsskole, fordi det er den bedste skole. Forældrene oplever sig som aktive samarbejdspartnere og inddrages

Læs mere

Parkskolen Social læseplan

Parkskolen Social læseplan Parkskolen Social læseplan 0. 1. klasse Mål Tegn Aktiviteter Regler Sociale evner: Kan samarbejde Kan arbejde i grupper á 3. Arbejde sammen med en makker om opgaver. Hjælpe hinanden med opgaveløsning og

Læs mere

DEN SOCIALE LÆSEPLAN TILST SKOLE

DEN SOCIALE LÆSEPLAN TILST SKOLE DEN SOCIALE LÆSEPLAN TILST SKOLE LÆSEPLAN FOR INDSKOLINGEN OG SFO VÆRDIORD OVERORDNET MÅL DET BETYDER Empati Problemteri ng/ løsning Kommunikations evne Selvkontrol Samarbejdsevne At forstå og forudse

Læs mere

Trivselspolitik på Frederikssund private Realskole.

Trivselspolitik på Frederikssund private Realskole. Trivselspolitik på Frederikssund private Realskole. Indledning begrundelse og formål. Definition af mobning mobning eller drilleri. Hvordan opdager man mobning. Trivselsfremmende tiltag. Beredskab og handlemuligheder

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

Engesvang skole gik i gang med at implementere og arbejde med PALS i skoleåret De følgende sider fortæller om grundelementerne i PALS:

Engesvang skole gik i gang med at implementere og arbejde med PALS i skoleåret De følgende sider fortæller om grundelementerne i PALS: Engesvang skole gik i gang med at implementere og arbejde med PALS i skoleåret 2008-09. De følgende sider fortæller om grundelementerne i PALS: PALS Positiv Adfærd i Læring og Samspil PALS set i et teoretisk

Læs mere

Klassens egen grundlov O M

Klassens egen grundlov O M Klassens egen grundlov T D A O M K E R I Indhold Argumentations- og vurderingsøvelse. Eleverne arbejder med at formulere regler for samværet i klassen og udarbejder en grundlov for klassen, som beskriver

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering for Skansevejens Skole

Undervisningsmiljøvurdering for Skansevejens Skole Her indsætter I skolens logo Undervisningsmiljøvurdering for Skansevejens Skole Dato: februar 2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 2017 UMV en indeholder de fire faser, som

Læs mere

Ansvar og fællesskab. Ansvar og fællesskab i børnehaveklassen/sfo.

Ansvar og fællesskab. Ansvar og fællesskab i børnehaveklassen/sfo. Ansvar og fællesskab er de to værdier Vadgård Skole har valgt som skolens kerneværdier. Vi ønsker at alle på Vadgård Skole udviser og udvikler ansvarlighed, og at alle føler sig som en del af skolens fællesskab

Læs mere

Trin for Trin. Læseplan Bh./Bh.klasse. Empati. Trin for Trin

Trin for Trin. Læseplan Bh./Bh.klasse. Empati. Trin for Trin Læseplan Bh./Bh.klasse Empati Hvad er Følelser Flere følelser Samme eller forskellig Følelser ændrer sig Hvis så Ikke nu måske senere Uheld Hvad er retfærdigt Jeg bliver når Lytte Vise omsorg Mål Børnene

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart

TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION. En god skolestart TIL FORÆLDRE MED BØRN DER SKAL BEGYNDE I SKOLE OG FRITIDSINSTITUTION En god skolestart Jeres barn skal begynde i skole og fritidsinstitution Det er stort at begynde i skole og fritidsinstitution. Det er

Læs mere

Dynamisk AKT oversigt Outrup Skole 2018/19

Dynamisk AKT oversigt Outrup Skole 2018/19 Dynamisk oversigt Outrup Skole 2018/19 står for adfærd, kontakt og trivsel. sætter fokus på sociale processer omkring elevers trivsel i skolen. I -regi kan der både arbejdes i forbindelse med enkelte elevers

Læs mere

MOBNING - VÆRKTØJSKASSEN. Indskolingen

MOBNING - VÆRKTØJSKASSEN. Indskolingen MOBNING - VÆRKTØJSKASSEN Brillerne Birkeland, Thøger Materiale til indskolingen Opstilling - klassesæt Skolens værktøjskasse til fremme af trivsel og mod mobning Indskolingen De er altid efter mig! Bode,

Læs mere

Bakkeskolen HVAD ER MOBNING?

Bakkeskolen HVAD ER MOBNING? Bakkeskolen, skolebestyrelse, personale og ledelse har alle bidraget til Bakkeskolens antimobbestrategi. Alle har taget stilling til, hvordan vi vil forebygge og håndtere mobning. For at forstå mobning

Læs mere

FRI FOR MOBBERI. MOD (Børneord for mod er modig) Ved mod forstår vi: Turde sige fra og stop. Byde sig til. Stå ved det man føler

FRI FOR MOBBERI. MOD (Børneord for mod er modig) Ved mod forstår vi: Turde sige fra og stop. Byde sig til. Stå ved det man føler FRI FOR MOBBERI I børnehuset Skovdalen har vi fokus på børns samspil og fællesskab. Mary Fonden og Red Barnet har udviklet et antimobbe program. Programmet bygger på at mobning blandt børn er de voksnes

Læs mere

Umv Basis spørgeskema til 4. 6. klasse

Umv Basis spørgeskema til 4. 6. klasse Trivsel 1 Er du glad for at gå i skole? Ja, altid Klassen og fællesskabet 2 Er du glad for din klasse? Ja, altid 3 Behandler I hinanden godt i klassen? Ja, altid 4 Har du nogen venner i klassen? Ja, mange

Læs mere

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab Livsduelige børn trives Hillerødsholmskolen Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Tryghed og trivsel Trivsel er i fokus på

Læs mere

Trivselstimer 2015/2016:

Trivselstimer 2015/2016: 0. klassetrin Den gode klassekultur Aftale fælles sociale regler og normer i klassen. Inddrage børnene i fælles dialog, hvorigennem aftales konkrete regler og normer, som efterfølgende hænges op i klassen.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Bedsted Friskole Februar 2017

Undervisningsmiljøvurdering Bedsted Friskole Februar 2017 Undervisningsmiljøvurdering Bedsted Friskole Februar 2017 Skolen har denne gang valgt at gennemføre undervisningsmiljøvurderingen, som en længere fælles evaluering gennem samtaler mellem elever og lærere

Læs mere

Beskrivelse af projektet.

Beskrivelse af projektet. Pædagogisk værksted Beskrivelse af projektet. I det pædagogiske værksted arbejder vi med parallelforløb, hvor læreren står for undervisningen, og vi som pædagoger har fokus på vores egen faglighed. Vi

Læs mere

ELEVERNES UNDERVISNINGSMILJØ

ELEVERNES UNDERVISNINGSMILJØ Page 1 of 5 Redegørelse for Dalumskolens handleplan i forbindelse med undervisningsmiljøvurdering. ELEVERNES UNDERVISNINGSMILJØ Lovtekst: Kapitel 4 - Undervisningsmiljøvurdering 6. Uddannelsesstedets ledelse

Læs mere

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK.

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. Formål med skolens trivsels -og antimobbepolitik Personale og elever skal oplyses om trivsels- og antimobbepolitikken på Ebberup skole. Vi tilstræber optimal trivsel for alle.

Læs mere

Trivselspolitik på NIF

Trivselspolitik på NIF Trivselspolitik på NIF Everybody matters Hvad forstår vi ved god trivsel: God trivsel er, når barnet er trygt og derfor åbent og tillidsfuldt kan deltage i skolens sociale og faglige liv. Hvad forstår

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Værdiregelsæt og antimobbestrategi for Vildbjerg Skole Værdiregelsæt Skolens værdier - Det forstår vi ved værdien, sådan tager vi ansvar, og det skal værdien fremme: Første værdi Vi passer på hinanden

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Det er hensigten med planen dels at inspirere til aktiviteter indenfor området, dels at hjælpe med en struktur omkring de timeløse fag.

Det er hensigten med planen dels at inspirere til aktiviteter indenfor området, dels at hjælpe med en struktur omkring de timeløse fag. Læseplan for SSP- området. Det er hensigten med planen dels at inspirere til aktiviteter indenfor området, dels at hjælpe med en struktur omkring de timeløse fag. Emnerne er dels specifikt rettet mod et

Læs mere

Gældende fra Juni 2011

Gældende fra Juni 2011 Antimobbestrategi for Østervangskolen Gældende fra Juni 2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at beskytte elevernes undervisningsmiljø, så vi undgår mobning og dermed fremmer en

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering på C. la Cours Skole

Undervisningsmiljøvurdering på C. la Cours Skole Undervisningsmiljøvurdering på C. la Cours Skole 2018-2019 Undervisningsmiljøvurdering for C. la Cours Skole skoleåret 2018-2019 Undervisningsmiljøvurderingen indeholder 3 faser for at være fyldestgørende.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted

Pædagogiske læreplaner. Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Pædagogiske læreplaner Lerpytter Børnehave Lerpyttervej 25 7700 Thisted Vision I Lerpytter Børnehave ønsker vi at omgangstonen, pædagogikken og dagligdagen skal være præget af et kristent livssyn, hvor

Læs mere

Når det enkelte barn udvikler sig så det trives i fagligt og sociale sammenhænge Når det enkelte barns selvværd fremmes

Når det enkelte barn udvikler sig så det trives i fagligt og sociale sammenhænge Når det enkelte barns selvværd fremmes Antimobbestrategi for Herskindskolen Gældende fra den 24. marts 2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil sikre at alle børn trives og føler sig godt tilpas på skolen BEGREBER Hvad forstår

Læs mere

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Formål Den Gode Klasse er en samarbejdsform, som sigter på at styrke kendskabet og samarbejdet mellem forældrene i skolens klasser. Formålet er at styrke dialogen i forældregruppen

Læs mere

Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole.

Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole. Årsplan for 0. klasse på Vesterkærets Skole. Klasse: 0.klasse Periode: 2013-2014 Team/ lærer: Lone Hede & Majbrit Ravnsbeck Børnehaveklassens overordnede mål. Undervisningen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets

Læs mere

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen

Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Værdiregelsæt for Hærvejsskolen Indhold 1. Hærvejsskolens værdier... 1 2. Værdierne i praksis... 2 3. Ordensregler... 4 4. Hvad gør vi for at leve op til vores værdier... 4 5. Hvad gør vi ved brud på det

Læs mere

Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO.

Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO. Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO. Arbejdsgrundlaget består af fem afsnit: Indledning, Leg og venskaber, Indflydelse, rammer og regler, Medarbejdernes betydning/rolle og Forældresamarbejde

Læs mere

Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin.

Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin. Breve til kopiering Trin for Trin Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin. Trin for Trin lærer børnene færdigheder, som de

Læs mere

Vestre Skoles antimobbestrategi

Vestre Skoles antimobbestrategi Vestre Skoles antimobbestrategi Formål med strategien Skabe optimale læringsbetingelser for alle elever gennem et systematisk arbejde med at kvalificere læringsmiljøet og fremme god orden. Det er skolens

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

ANTIMOBBE- HANDLEPLAN

ANTIMOBBE- HANDLEPLAN ANTIMOBBE- HANDLEPLAN Igennem de seneste 2 år har der på skolen været arbejdet en del med begrebet mobning, bl.a. gennem 10 - & 20 timersgrupper med forskellig besætning. For hele lærergruppen blev der

Læs mere

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne.

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne. Elevernes undervisningsmiljø Skoleåret 2010/2011 Det indgående kendskab til elevernes trivsel på Højby Skole skyldes den måde lærernes frikvarterer afholdes på. Lærerne er i næsten alle frikvarterer i

Læs mere

Vision, værdier og menneskesyn

Vision, værdier og menneskesyn Vision, værdier og menneskesyn Vision Vi vil være det bedste helhedstilbud for vores børn. Vi vil lægge vægt på børnenes alsidige udvikling og tage højde for deres forskellige sociale, faglige og følelsesmæssige

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering.

Undervisningsmiljøvurdering. Undervisningsmiljøvurdering. INDLEDNING Denne undervisningsmiljøvurdering er resultatet af en spørgeskemaundersøgelse, som er foretaget på Helsingør lille Skole i skoleåret 2012/13 96% af eleverne har

Læs mere

BILAGSRAPPORT. 10 Salling Efterskole Skive Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. 10 Salling Efterskole Skive Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT 1 Salling Efterskole Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige

Læs mere

Anti-mobbestrategi for Risingskolen

Anti-mobbestrategi for Risingskolen Anti-mobbestrategi for Risingskolen Skolens kerneopgave Alle elever skal opleve personlig optimisme, og udvikle sig i fællesskaber Kerneværdier - skolens værdigrundlag som tager sit udgangspunkt i skolens

Læs mere

undervisningsmiljø 2014

undervisningsmiljø 2014 undervisningsmiljø 2014 I undersøgelsen er der blevet spurgt ind til følgende temaer: - indeklima - fysiske og æteriske rammer - sundhed - trivsel - fagligt læringsmiljø Skolen scorer meget positivt i

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: d. 1.11.2017

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: d. 1.11.2017 Her indsætter I skolens logo UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Dato: 1.11.2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: d. 1.11.2017 UMV en er udarbejdet i et samarbejde mellem:

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Skovbrynet Skole

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Skovbrynet Skole UMV Sådan! Dato: 2013-01-24 Undervisningsmiljøvurdering for Skovbrynet Skole Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: 2014 UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Antimobbestrategi for Ramløse Skole. Gældende fra den20-04-10

Antimobbestrategi for Ramløse Skole. Gældende fra den20-04-10 Antimobbestrategi for Ramløse Skole Gældende fra den20-04-10 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Alle omkring skolen, både elever, skolens personale og forældre, ved, at mobning ikke tolereres

Læs mere

Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken

Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken Sådan gør vi, når vi arbejder med trivsel på Nymarken Nymarksskolen baserer sit pædagogiske arbejde på overbevisningen om, at barnet eller den unge er et unikt menneske. Dette Menneske skal føle sig set

Læs mere

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik

Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Nyborg Heldagsskoles værdiregelsæt og mobbepolitik Revideret maj 2018 VÆRDIREGELSÆT OG MOBBEPOLITIK Indhold Værdiregelsæt... 2 Skolens værdiregelsæt for den gode tone og fremtoning.... 3 Mobbepolitik...

Læs mere