NOTAT: Høringsnotat opsamlig på indledende offentlig høring for Kildegården

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Høringsnotat opsamlig på indledende offentlig høring for Kildegården"

Transkript

1 Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde Sagsnr Brevid Ref. SOAN Dir. tlf soerena@roskilde.dk NOTAT: Høringsnotat opsamlig på indledende offentlig høring for Kildegården 11. november 2015 I dette notat sammenfattes alle indkomne ideer og forslag til debatoplæg fra høringsperiode fra den 31. august til den 20. september Kommunen modtog 6 skriftlige bemærkninger, og der blev holdt informationsmøde den 9. september med deltagelse af ca. 45 borgere. Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Trafik og parkering Bemærkning: 4 høringssvar udtrykker bekymring for, at de omkringliggende veje vil blive hårdt belastet af den ekstra trafik til Kildegården, som en realisering af de skitserede planer vil medføre. Der stilles samtidig spørgsmåltegn ved, om der er udlagt nok parkeringspladser til de mange nye brugere. Der var også flere spørgsmål til emnet ved informationsmødet, hvor de samme hovedbekymringer blev bragt frem. Forvaltningens vurdering: De forskellige bemærkninger vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget vil der blive lavet et trafiknotat, der vil klargøre Kildegårdsprojektets trafikale påvirkning af det omkringliggende vej- og stinet, samt rammer for parkering. Højden på det nye boligbyggeri ved Møllehusvej Bemærkning: 2 høringssvar udtrykker bekymring over højden på det nye boligbyggeri ved Møllehusvej. De mener, at bygninger i 4 og 5 etager er for højt i forhold til den omkringliggende bebyggelse. De mener, at byggeriet skal være højest 3 etager, svarende til boligbebyggelsen på den modsatte side af Møllehusvej. Emnet blev også diskuteret til borgermødet. Der var forslag om at skære én etage af højden på alle boligbebyggelserne. Der blev stillet spørgsmål til højden på bygningen på hjørnet ved Møllehusvej/ Helligkorsvej på 5 etager. En borger mente, at kommunen skulle sørge for, at det bliver et smukt byggeri, der taler med de gamle bygninger på Kildegården. Forvaltningens vurdering: De forskellige bemærkninger vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget. Planen for området er, at der skal udvikles et relativt tæt bymæssigt område med liv og aktiviteter. De gamle bygninger og kasserne anlægget skal respekteres, men det skal også være muligt at føje nyt til og få skabt en god helhed. I den sammenhæng vil en boligbebyggelse mod nord og vest medvirke til at skabe liv og danne en ryg mod de store omkringliggende veje.

2 Side2/9 Den planlagte boligbebyggelse vil arkitektonisk spille sammen med boligkarreen vest for Helligkortvej og markere sig ud mod rundkørslen. Boligbebyggelsens højde vil blive afklaret nærmere i den videre planlægning, hvor hensyn til både visionerne for Kildegården og de omkringliggende bebyggelser vil blive afvejet. Indsigers navn Indhold af bemærkning Kommunens vurdering Roskilde Spillemandslaug v/ oldermand Ida Soer Johannesen Blommehaven Vipperød 1/ Den nye bygning, som placeres midt i hovedstrøget foreslås som et mødepunkt for de mange forskellige aktiviteter i området, med et åbent stueplan med visuel kontakt til pladsdannelsen udenfor og med plads til arrangementer som cafe, spil, dans og udstillinger. Bygningen kunne fungere som en introduktion til de mange aktiviteter som Kildegården kommer til at rumme i de gamle kasernebygninger, der fremstår mere lukkede. Den ville være et uformelt mødested, der kunne medvirke til at styrke ønsket om fællesskab og kulturudveksling mellem mennesker på tværs af alder, køn, kultur og interesser. 1/ Udgangspunktet for den nye bygning Kunstens Hus er, at det skal rumme faciliteter for billedkunstfag, og henvender sig især til aftenskoler, Roskilde Musiske Skole og forskellige foreninger. Den eksisterende økonomi rummer ikke mulighed for, at rumme cafe eller andre supplerende aktiviteter i huset. Disse søges indpasset andre steder på Kildegården. 2/ Roskilde Spillmandslaug er selv interesseret i et lokale på Kildegården med plads til 200 personer, til når de en gang om ugen har åbent hus for spil og dans. Deres nuværende lokale på Kildegården er for lille og har en placering hvor folk ikke lige kigger forbi på vejen. 2/ Et af elementerne i udviklingen af Kildegården er Musikkens Hus, hvor der arbejdes for at skabe endnu bedre muligheder for musikudfoldelse på 1. og 2. sal. Der forventes dog ikke at der bliver mulighed at etablere et nyt stort lokale i den ønskede størrelsesorden. Blegdammens Afdelingsbestyrelse v/ Anne Mortensen, Blegdammen 24A, Steen Nielsen, Blegdammen 9C, 1 og Bodil Nielsen, Blegdammen 25. I Blegdammen glæder man sig over projektet for Kildegården. Der er dog også nogle bekymringer og ideer til projektet: 1/ Blegdammen frygter øget trafik af gående og cyklende, af stien fra Absalon Skole til Kildegården, gennem området. Stien er i dag allerede i brug som forbindelse fra 1, 2,3 og 4/ Bemærkningen vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget vil der blive lavet

3 Side3/9 bymidten mod vest. 2/ Blegdammen ønsker en mere præcis markering af, at folk færdes i et privat boligområde. De ønsker ro, fred og tryghed for beboerne. De deltager gerne med ideer, og foreslår blandt andet en tydelig skiltning. 3/ Den nuværende stil fra Absalon Skole til Kildegården ønskes drejet udenom Blegdammens bebyggelse. Dette skal ske ved at lade stien løbe til højre efter Borgediget 27B, lade den løbe langs Blegdammen og munde ud på Kildegården på arealet imellem kollegiet og cykelklubben. et trafiknotat, der vil klargøre Kildegårdsprojektets trafikale påvirkning af det omkringliggende vej- og stinet, samt rammer for parkering. Den eksisterende sti via Blegdammen er en vigtig del af det samlede stinet mellem bymidten og Kildegården. Forvaltningen vil tage kontakt til afdelingsbestyrelsen for at høre nærmere om indholdet af deres bemærkninger og at se nærmere på stiforhold og parkering ved Blegdammen. 4/ Blegdammen forudser et tryk på deres parkeringsarealer, som de ser vil komme til at ligge tættere på en del af aktiviteterne på Kildegården ned de påtænkte parkeringsarealer. De støtter derfor op om muligheden for at etablere ekstra parkeringsområder ved Nature Crossfit på forsynings areal ved Rådmandshaven, med en stiføring derfra til Kildegården. Rasmus Klarskov Møllehusvej 54 Rasmus synes, at det er en god ide at udnytte de prægtige bygninger (på Kildegården) og deres omgivelser. Han har en række kommentarer til boligomdannelsen imod Møllehusvej/ Helligkorsvej. 1/ Det er en dårlig ide at bygge højt. På den modsatte side af Møllehusvej er der 3 etager, som er det mest almindelige i Roskilde. 4-5 etager er alt for meget og virker for voldsomt særligt blokken på hjørnet ved rundkørslen. 1/ Bemærkningen vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget.

4 Side4/9 2/ Trafikken til Kildegården ledes ud på Møllehusvej, og ud i et overbelastet vejnet, der skyldes den ensidige trafiklukning af Bjerget (Skt. Jørgensbjerg). 3/ Når rundkørslen her i efteråret trafiksikret med smallere kørebane og reduceret kapacitet, bliver trafikafviklingen forsinket yderligere. Der er ikke plads til mere trafik før der åbnes delvist for Bjerget. 4/ Der skal laves en trafikplan for området inden detailplanlægning. 2, 3 og 4/ Bemærkningen vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget vil der blive lavet et trafiknotat, der vil klargøre Kildegårdsprojektets trafikale påvirkning af det omkringliggende vej- og stinet, samt rammer for parkering. Afdelingsbestyrelsen Korsgården v/ Bent Hagensen Møllehusvej 45, 1 th Roskilde. Afdelingsbestyrelsen Korsgården, der er en afdeling under Boligselskabet Sjælland med boliger på øllehusvej, Parkvej og Fælledvej, har kommentarer på 3 punkter 1/ Afdelingsbestyrelsen mener, at forslaget til Kildegården bør gentænkes, så der bliver en anden tilkørselsmulighed end som foreslået fra Møllehusvej. De oplever trafikken i dag kan være intens når der er brug af både stadion og kongres- og idrætscenteret. De foreslår en tilkørsel til Kildegården fra Rådmandshaven. De foreslår også at udkørsel fra Parkvej flyttes til Fælledvej, og at Møllehusvej på den måde aflastes trafikalt. Overordnet ønsker de at tilkørselsforhold gennemtænkes med henblik på en spredning af trafikken. 1/ Bemærkningen vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget vil der blive lavet et trafiknotat, der vil klargøre Kildegårdsprojektets trafikale påvirkning af det omkringliggende vej- og stinet, samt rammer for parkering. 2/ Afdelingsbestyrelsen mener, at boligerne ved Møllehusvej/ Helligkorsvej skal være i 3 etager. 2/ Bemærkningen vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget.

5 Side5/9 De mener, at den foreslåede højde på 4-5 eteger vil være et brud på harmonien i forhold til den nuværende bebyggelse på Møllehusvej i 3 etager. Wood House Gym/ Crossfit Roskilde Rådmandshaven 4B 4000 Roskilde v/ Per Dam 3/ Afdelingsbestyrelsen peger på, at kvarteret i dag er præget af mange almennyttige boliger. For at sikre en blanding af befolkninggrupper foreslås derfor, at de nye boliger bliver ejerboliger og/ eller private andelsboliger. Wood House Gym/ Crossfit Roskilde har hørt at Roskilde Kommune i forbindelse med Kildegårdsprojektet påtænker at inddrage Rådmandshaven 4, hvor de i dag er beliggende, til parkeringsareal. De er bebymrede over hvad dette kunne have af konsekvenser for deres aktiviteter både i forhold til deres bygning og udearealerne, som de bruger til deres træning. De og ønsker en dialog om hvordan de kan blive tænkt ind i det samlede projekt for Kildegården. 3/ Planloven giver mulighed for at fastsætte krav i lokalplaner om, at op til 25 pct. af boligmassen skal være boligformål omfattet af lov om almene boliger. Det er ikke på anden måde muligt at regulere ejerforhold med hverken kommuneplantillæg eller lokalplan. Roskilde Kommune har ikke tænkt sig at stille krav om almene boliger i lokalplanen. Rådmandshaven 4, hvor Wood House Gym har deres aktiviteter, er ikke en del af planområdet. I forbindelse med arbejet med Kildegården, er forvaltningen blevet opmærksom på arealet, og har overvejet dette udlagt, som et ekstra parkeringstilbud i området. Forvaltningen vil tage kontakt til Wood House Gym for at høre nærmere om indholdet af deres bemærkning. Roskilde Dampradio (RD) v/ Louis Hansen, formand og Erik Kofoed, radiochef. 1/ RD mener af høringsfristen på 4 uger er sat for kort og, at dette forhold gør det videre forløb ugyldigt. 1/ En indledende høring skal efter planlovens 23 c. Her står i stk. 2: Kommunalbestyrelsen fastsætter en frist for afgivelse af ideer, forsalg mv. Det står således Roskilde Kommune frit at fastsætte længden på høringsperioden, hvorfor den afholdte høring på 4 uger er lovligt udført i forhold til høringsfristen. 2/ RD mener, at der på informationsmødet i forbindelse med høringen 2/ Roskilde Kommune fremlagde på informationsmødet essensen af de

6 Side6/9 ikke blev fremlagt konkrete og eksakte oplysninger om den nuværende kommuneplan for området, og at mødet der for var ugyldigt. RD finder det kritisabelt, at der ikke blev givet konkrete oplysninger om hvilke dele af den nuværende kommuneplan for området som Roskilde Kommune ønsker at ændre. 3/ RD mener, at bebyggelsesprocenten på Kildegården i dag er væsentlig højere end tilladt. De spurgte til bebyggelsesprocenten på informationsmødet, men kunne ikke få svar. De mener at forvaltningen har kendskab til den nuværende bebyggelsesprocent, men ønsker at holde denne hemmelig. De mener at en forøgelse af bebyggelsesprocenten kan vise sig at være i strid med gældende regler. 4/ RD mener, at der i dag er for lidt parkeringspladser på Kildegården, og at dette problem vil øges ved de skitserede planer for Kildegården. De anfører at parkering bør befinde sig på den matrikel hvor den hører til politisk vedtagne principper for udvikling af Kildegården samt selve debatoplægget. I debatoplægget er der på side 4-5 redegjort for de nuværende kommuneplanerammer for indenfor projektområdet. Rammebestemmelserne står øverst på side 4. På informationsmødet var ændring af kommuneplanrammer og en kort gennemgang af de nuværende rammebestemmelser for projektområdet en del af præsentationen. Det var efterfølgende muligt at stille opklarende spørgsmål. 3/ Forvaltningen havde på tidspunktet for informationsmødet ikke lavet en beregning af den nuværende bebyggelsesprocent for projektområdet. Efterfølgende mødet er der foretaget en beregning, som viser at bebyggelsesprocent for rammeområde 4.D.2 er på 29. Kommuneplanrammen fastsætter den samlede bebyggelsesprocent for området til 40, hvorfor den nuværende bebyggelsesprocent er lovlig i forhold dertil. En af årsagerne til afholdelsen af den indledede høring i forhold til ændring af kommuneplanen er at ændre rammebestemmelserne - blandt andet ved at hæve bebyggelsesprocenten, for projektområdet. 4 og 5/ Bemærkningen vil indgå i udarbejdelse af lokalplanforslaget. I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget vil der blive lavet et trafiknotat, der vil klargøre Kildegårdsprojektets trafikale

7 Side7/9 og at placeringen skal overholde byggeloven. 5/ RD mener, at de skitserede planer for Kildegården vil medføre mere trafik på de omkringliggende veje; Helligkorsvej, Møllehusvej, Borgediget og Rådmandshaven. De mener ikke at Roskilde Kommune har målinger af den nuværende trafikbelastning på de nævnte veje, og at kommunen derfor får vanskeligt ved at vurdere den øgede trafikbelastning, som de skitserede planer for Kildegården forventes at medføre. 6/ RD mener at det er noget vrøvl at bruge ordn kraftcenter til at beskrive Kildegårdsprojektet. 7/ RD mener, at en række private kulturaktører i området får svært ved at fortsætte deres aktiviteter med den skitserede plan for Kildegården. 8/ RD mener, at det er forkert at anvende de grønne arealer ved Møllehusvej til boligformål. De anfører at mere end 70% af det grønne areal vil forsvinde. RD mener ikke at boliger i forbindelse med Kildegården vil resultere i mere liv til området, men at færre grønne området kombineret med etagebyggeri ikke vil fremme øget trivsel og velvære i området. påvirkning af det omkringliggende vej- og stinet, samt rammer for parkering. Roskilde kommune gennemfører jævnligt trafiktællinger for Helligkorsvej, Møllehusvej og Borgediget. 6/ Kraftcenter er den betegnelse, som Kildegårdsprojektet er benævnt i den sag af d. 26. november 2014, hvor byrådet besluttede projektet. 7/ Med udviklingen af Kildegården lægges der op til en mere fleksibel udnyttelse af lokaler og aktiviteter som betyder, at der kan rummes flere aktiviteter end i dag, som følge af at faciliteterne udnyttes mere optimalt. 8/ Det grønne areal ved Møllehusvej fremstår i dag en smule nedslidt og også utrygt efter mørkets frembrud. Dette vil kun blive tydeligere med udviklingen på Kildegården, hvor nye attraktive uderum må forventes at tiltrække arealets nuværende brugere med nye og bedre rammer for deres rekreative udfoldelse. Haven ved Helligkorsvej 7, der indtil for nylig tilhørte retten i Roskilde, bliver bevaret som et rekreativt grønt areal til offentligt brug. Ved at udvikle det grønne areal ved Møllehusvej med boliger, skabes et

8 Side8/9 fortættet byliv omkring Kildegården. Beboerne i de nye boliger, vil bidrage med liv på andre tider af døgnet end de øvrige aktiviteter i området, og på den måde være med til at sikre at Kildegården opleves som et trygt og sikkert område at færdes i. 9/ RD emner at Roskilde Kommune for at fremme øget trivsel og velvære på Kildegården bør stille krav til de fremtidige brugere. De mener at der skal stilles krav om at alle aktiviteter på Kildegården i fremtiden skal være synlige, åbne og udadvendte. RD fortæller hvordan de selv samarbejder med kommunes folkeskoler, at de lærer eleverne at lave radio og at de producerer udsendelser de kan nydes af alle borgere i Roskilde og omegn. De mener at deres nuværende lokaler på Kildegården, som er centralt placeret i byen, er et naturligt udgangspunkt for denne aktivitet. 10/ RD mener, at Gartnergården, hvor de i dag har deres lokaler, bør bevares. De er imod at Gartnergården nedrives, som vist i de skitserede planer for Kildegården. De anfører med forskellige argumenter for mener at Gartnergården har en arkitektonisk værdi og værdi i form af de studier som RD har indrette i bygningen, som det er værd at bygge videre på. De mener, det ny Idræts- og Bevægelsescenter, som skal ligge hvor Gartnergården ligger i dag, vil blive komme til at virke både 9/ I Kildegårdsprojektet er der et stort ønske om at synliggøre aktiviteterne i området, hvilket spiller godt sammen med ønsket om synlige, åbne og udadvendte aktiviteter. 10/ Principperne for Kildegårdrens udvikling placerer det nye Idræts- og Bevægelsescenter hvor Gartnergården ligger i dag. Bygningen skal derfor fjernes. Forvaltningen har ikke vurderet, at bygningen har nogen selvstændig arkitektonisk værdi eller betydning for Kildegården som kulturhistorisk anlæg, der kan begrunde en bevaring. I Roskilde Byaltlas er Gartnergården registeret med Lav Bevaringsværdi. Bygningen er generelt i dårlig stand. En renovering vil det kræve efterisolering af gulv, tag og loft.

9 Side9/9 indeklemt og ucharmerende på denne placering. De foreslår en placering i Darup ved Idrætscenter. 11/ RD mener, at der under Gartnergården og de omkringliggende asfalterede flader vil være forurening, da Gartnergården oprindeligt har været anvendt til militært autoværksted og garageanlæg. 12/ RD finder det skandaløst. at Roskilde Kommune, uden hensyntagen til de private grundejere, har fremlagt skitser for Kildegården, hvoraf det fremgår at de private grundejere ved Helligkorsvej (9 A-D, 11 og 13) skulle have accepteret at sælge deres ejendomme til kommunen. En sådan investering står ikke mål med bygningens værdi. 11/ Region Sjælland har ikke kortlagt forureninger på Møllehusvej 22 (kommunens grund på Kildegården). Der er imidlertid på den tidligere Gartnergård et nedlagt tankanlæg med flere tanke, sandfang og olieudskillere, som ikke er fjernet. Det kan derfor ikke udelukkes, at der kan være forurening på grunden. Ligeledes kan aktiviteter på den tidligere kaserne have forurenet grunden. Forvaltningen vil i forbindelse med lokalplanudarbejdelsen vurdere de mulige forureningskilder for at afklare behovet for afværgetiltag som følge af en eventuel forurening. Området ligger i Område med almindelige Drikkevandsinteresse (OD), hvorfor kravene til afværge sandsynligvis kun vil omfatte sikring af indeklima og evt. risiko for kontakt med forurenet jord. 12/ Der pågår en dialog imellem forvaltningen og grundejerne på Helligkorsvej 9 A-D, 11 og 13 om, hvorvidt de ønsker at indgå i lokalplanen.

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269243 Brevid. 2397709 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 631 for Kildegården og kommuneplantillæg

Læs mere

Kildegården - Indledende offentlig høring

Kildegården - Indledende offentlig høring Kildegården - Indledende offentlig høring Indkaldelse af idéer og forslag OPFORDRING TIL DEBAT Byrådet har besluttet, at Kildegårdsområdet skal udvikles til et nyt kraftcenter for forenings- og fritidslivet.

Læs mere

Kildegården - Indledende offentlig høring

Kildegården - Indledende offentlig høring Kildegården - Indledende offentlig høring Indkaldelse af idéer og forslag OPFORDRING TIL DEBAT Byrådet har besluttet, at Kildegårdsområdet skal udvikles til et nyt kraftcenter for forenings- og fritidslivet.

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 285421 Brevid. 2715171 Ref. CH Dir. tlf. 46 31 35 44 cecilieh@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 654 og kommuneplantillæg 3 for boliger

Læs mere

UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3. Salg på pris og projekt

UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3. Salg på pris og projekt UDBUD AF EJENDOMMEN HELLIGKORSVEJ 3 Salg på pris og projekt UDBUD AF HELLIGKORSVEJ 3 Roskilde Kommune udbyder ejendommen Helligkorsvej 3, beliggende på Kildegårdsarealet centralt i Roskilde By. Der skal

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 Boligområde v. Holbækvej, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 28. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. maj 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Boligområde v. Holbækvej,

Læs mere

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk

Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Holbæk Kommune By og Landskab, Plan Rikke Welan Kamper J.nr. 14/59791 2. december 2014 Forslag til Lokalplan 3.44 Abildgården, Specialcenter Holbæk Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej

NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609 for seniorboliger ved Kong Valdemars Vej og Sankt Agnes Vej By, Kultur og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 196762 Brevid. 1711242 Ref. SPC Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 609

Læs mere

Resumé. Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Opsamling fra indledende offentlig høring

Resumé. Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Opsamling fra indledende offentlig høring Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 218170 Brevid. 1559147 Ref. DO Dir. tlf. 46 31 35 46 dorteo@roskilde.dk NOTAT: Opsamling fra indledende offentlig høring

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Forhøring Ændret anvendelse af en del af Ejby Mosevej 175 Kommunalbestyrelsen ønsker at afhænde den sydlige halvdel af matr. nr. 9b Ejby By, Ejby Mosevej 175, da der

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Vandværkshøjen, Jyderup

Læs mere

. Høringsperiode: 18. oktober 2016 til den 13. december Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige høring. Dato: 22.

. Høringsperiode: 18. oktober 2016 til den 13. december Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige høring. Dato: 22. Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2016-8 Aktivitetscenter Skullerodsholm, Nr. Lyndelse med tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 for offentligt område ved Smedestræde i Nr. Lyndelse. Høringsperiode:

Læs mere

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 HØRINGSNOTAT januar 2017 LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 14. Til Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 14. Til Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 14 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 1. december 2014-26. januar 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 14 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 36 Etageboligområde Rugårdsvej 33y Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet Kultur og Idræt Sagsnr. 251967 Brevid. 1980469 Ref. KONU Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet 13.

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat Fremtidens. Lokalplan 01-C Fremtidens Banegårdsplads BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-25.01 Fremtidens Banegårdsplads Fordebat Fremtidens Banegårdsplads Høringsperiode 8. november 2017 til 8. december 2017 Planerne for Banegårdspladsen er udsendt i fordebat

Læs mere

Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej

Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej Ændring af ramme- områder ved Helligkorsvej og Kildegården Tillæg 16 til Roskilde Kommuneplan 2013 4.BS.4 4.BS.7 4.D.2 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a.

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Til sagen Plan og Udvikling Sagsnr. 289079 Brevid. 2682827 Ref. PHF Dir. tlf. 46 31 35 67 pernillehf@roskilde.dk NOTAT: notat om behandling af høringssvar vedr. lokalplan 662 for bioliger i halområdet

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D

Forslag TILLÆG NR. HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE KOMMUNE. Vojensvej. Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Forslag HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Vojensvej TILLÆG NR. 02 Forøget højde og etageantal for rammeområde 1A5, Kløverprisvej 10 A-D Hædersdalvej vej is rpr ve Klø HVIDOVRE KOMMUNE Målforhold 1:2000 TILLÆGGETS

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Byrådet besluttede den 30. marts 2016 at undersøge mulighederne for et nyt stadion efter henvendelse fra F.C. Roskilde og investor FB GRUPPEN A/S.

Byrådet besluttede den 30. marts 2016 at undersøge mulighederne for et nyt stadion efter henvendelse fra F.C. Roskilde og investor FB GRUPPEN A/S. Kultur og Idræt Sagsnr. 277143 Brevid. 2528520 Ref. KONU/SOAN Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Referat af borgermøde om ny idrætspark den 27. februar 2017 15. marts 2017 I forbindelse

Læs mere

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene.

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene. Hvidbog om indkomne høringssvar til forslag til Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2016, nyt rammeområde 1A6 ved Landlystvej NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Leder af Plan: Henrik Nielsen Sagsnr.:

Læs mere

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg

Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 2. marts 2017 Storbylandsby II, Halmstadgade 11 på Christiansbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Området ligger i den sydlige del af Skejby

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Bygherres præsentation af projektet

Bygherres præsentation af projektet Startredegørelse for nye boliger på Skolegade 5 07. November 2018 Startredegørelsen beskiver i korte træk det konkrete projekt, baggrunden for at udarbejde en ny lokalplan for området, de væsentlige problemstillinger

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 84 Jens Benzons Gade Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne er grundlaget

Læs mere

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord

NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge Nord Til Plan- og Teknikudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 289712 Brevid. 2630599 Ref. SILA Dir. tlf. 4631 3549 siril@roskilde.dk NOTAT: Svar på spørgsmål fra borgere i Vindinge vedr. udviklingen af Vindinge

Læs mere

Cordoza. Resumé for indkomne idéer og forslag i idéfasen for Kommuneplantillæg nr. 7

Cordoza. Resumé for indkomne idéer og forslag i idéfasen for Kommuneplantillæg nr. 7 Cordoza Resumé for indkomne idéer og forslag i idéfasen for Kommuneplantillæg nr. 7 Indhold Indledning 3 Tillæg til kommuneplanen 3 Idéfasen 3 Indkomne idéer og forslag 4 Resume af indkomne idéer og forslag

Læs mere

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE

Bilag 4. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 24.01.2019 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: 19/ E-mail: plan@holb.dk Bilag 4 Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Lundemarksvej 24 i Holbæk Dato for modtagelse

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby

Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 11. januar 2017 Nye kollegie-, ungdoms- og familieboliger ved Tranekærvej i Vejlby Dette materiale omhandler et område nær dig. Der planlægges for en boligbebyggelse

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 34

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 34 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 34 Parkvej - Vinkelvej Ændring af kommuneplanområde 5 Hjallese Højby Lindved Skt. Klemens Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin

Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering til Økonomiudvalget om forudgående offentlig høring af kommuneplantillæg for Sadolin Baggrund Mogens De Linde ejer flere ejendomme i Sadolinområdet ved Holmbladsgade

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Blandet byområde på Olof Palmes Allé

Blandet byområde på Olof Palmes Allé Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 24. maj 2017 Blandet byområde på Olof Palmes Allé Dette materiale omhandler et område nær dig. Ejendommen, som i dag rummer Danmarks Medie og Journalisthøjskole,

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej Tillæg nr. 2017.06 til Kommuneplan 2017-2029 Etageboligområde ved Søkildevej Forslag Etageboligområde ved Søkildevej Etageboligområde ved Søkildevej Status Plannavn Forslag Etageboligområde ved Søkildevej

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 12 til Herning Kommuneplan 217-228 Rammeområde 31.B1 Boligområde nord for Hammerum Hovedgade Fremlægges fra xx. måned 2xx til xx. måned 2xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune August 2018 Debatoplæg Områdeafgrænsning med eksisterende bebyggelse vist Forhøring Ændring af anvendelsen af erhvervsejendommen Slotsherrensvej 409A Foreslået ny bebyggelse Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

FORHØRING OM UNGDOMSBOLIGER VED TÅRNBY STATDION

FORHØRING OM UNGDOMSBOLIGER VED TÅRNBY STATDION FORHØRING OM UNGDOMSBOLIGER VED TÅRNBY STATDION 1 TÅRNBY KOMMUNE Forudgående offentlig høring om planlægning af område ved Tårnby Stadion Hermed indkalder Tårnby Kommune idéer og forslag i forbindelse

Læs mere

Resumé. NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 563 for sciencebygning ved Roskilde Gymnasium og tillæg 15 til kommuneplanen

Resumé. NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 563 for sciencebygning ved Roskilde Gymnasium og tillæg 15 til kommuneplanen Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 95825 Brevid. 1275690 Ref. spc Dir. tlf. 46 31 35 43 sunepc@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 563 for sciencebygning ved

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) Punkt 4. Godkendelse af Kommuneplantillæg 3.023 og Lokalplan 3-2-106 Boliger, Forchhammersvej, Hobrovejkvarteret (2. forelæggelse) 2015-019780 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej. Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9

Kommuneplan Tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej. Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 Kommuneplan 2013-2025 Tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 August 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 2 Baggrund for kommuneplantillægget...

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 35 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 35 til Rammeområde 31.B13 Boligområde ved i Hammerum Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Bilag. Prioriteringsnotat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Vandværkshøjen, Jyderup PLAN OG ÅBEN LAND

Bilag. Prioriteringsnotat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Vandværkshøjen, Jyderup PLAN OG ÅBEN LAND PLAN OG ÅBEN LAND Prioriteringsnotat Dato: 8. september 2017 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361512 E-mail: jorra@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Oktober 2018 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Oktober Debatoplæg INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ændring af rammeområde B16 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby

Erhvervsbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 12. september 2017 sbebyggelse ved Hasselager Centervej i Viby Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for

Læs mere

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser

Henvendelser fra myndigheder og andre offentlige instanser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 5 - Notat om henvendelser Endelig vedtagelse af lokalplan Grøndalsvængets Skole, Bispebjerg Forslag til lokalplan Grøndalsvængets

Læs mere

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag

Parkvænget og Fælledvej. Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 forslag Parkvænget og Fælledvej Tillæg 10 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 April 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL

Læs mere

Planlægning af den tidligere varmeværksgrund og tilstødende arealer

Planlægning af den tidligere varmeværksgrund og tilstødende arealer Odder Kommune Debatoplæg Planlægning af den tidligere varmeværksgrund og tilstødende arealer Januar 2005 Baggrund Byrådet vedtog i april 2004 lokalplan nr. 1086 endeligt. Se www.oddernettet.dk under Bo

Læs mere

Nyt rammeområde i Himmelev

Nyt rammeområde i Himmelev Ibsgården Ibsgården Nyt rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2013 Offentliggjort som tillæg 29 til Roskilde Kommuneplan 2009 V Vissenbjergvej 2.BT.8 2.BP.10 2.D.5 2.BT.19 H H Kochs

Læs mere

KOM MED IDEER OG KOMMENTARER

KOM MED IDEER OG KOMMENTARER KOM MED IDEER OG KOMMENTARER Forudgående høring om kommuneplantillæg for boliger nord for Banemarksvej Glostrup nse Kommunegræ dre Søn de tområ Projek j gve Rin Brøndby Glostrup og Brøndby Kommune er blevet

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42

Forudgående høring HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 HVIDOVRE. Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen Immerkær 42 Forudgående høring Vojensvej HVIDOVRE KOMMUNEPLAN 2016 Invitation til at komme med idéer og forslag til ændret anvendelse af ejendommen 42 kær Immer dalvej Markleddet rs Hæde HVIDOVRE KO M M U N E FORUDGÅENDE

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt.

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt. Tillæg 2 - Naurbjerg Tillæg 2 - Naurbjerg Baggrund og formål Da afgrænsningen af lokalplan 595.3 for Boliger i Pibefabrikken, Naurbjerg, ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens nuværende rammes afgrænsning

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

NOTAT: Forslag til ændringer vedr. ny idrætspark

NOTAT: Forslag til ændringer vedr. ny idrætspark Kultur og Idræt Sagsnr. 291722 Brevid. 2697452 Ref. KONU/SOAN Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Forslag til ændringer vedr. ny idrætspark 7. december 2017 På baggrund af den indledende

Læs mere

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst

Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej i Tilst Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 29. november 2016 Nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den tidl. Gasagrund, Havkærvej 79-83 i Tilst Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Januar 1996 J.Nr Lokalplan nr. 61 for et nyt boligområde mellem Enghavevej og Sandbækalle i Videbæk.

Januar 1996 J.Nr Lokalplan nr. 61 for et nyt boligområde mellem Enghavevej og Sandbækalle i Videbæk. Januar 1996 J.Nr. 27-11-61 Lokalplan nr. 61 for et nyt boligområde mellem Enghavevej og Sandbækalle i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 61 foret nyt boligområde mellem Enghavevej og Sandbækalle i

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere