KØBENHAVNS UNIVERSITET KU S STRATEGI - INVITATION TIL AT BIDRAGE I INPUTFASEN. Bilag til invitationen til at bidrage i inputfasen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KØBENHAVNS UNIVERSITET KU S STRATEGI - INVITATION TIL AT BIDRAGE I INPUTFASEN. Bilag til invitationen til at bidrage i inputfasen"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET KU S STRATEGI - INVITATION TIL AT BIDRAGE I INPUTFASEN 27. MARTS 2017 Indledning KU s nuværende Strategi 2016 er gældende til og med 2017 og skal afløses af en ny overordnet KU-strategi, der træder i kraft 1. januar Rektoratet igangsætter nu på mandat fra KU s bestyrelse den fælles strategiproces for KU. I de kommende to måneder forløber den såkaldte inputfase - se nærmere om frist og format under afsnittet Videre proces på side 4. Først efter inputfasen vil rektoratet udforme et egentlig udkast til KUstrategi. Udkastet til strategi vil foreligge medio juni og vil derefter blive sendt i høring til ultimo september. Herefter behandles strategien i de KUtværgående ledelses- og samarbejdsfora inden bestyrelsen vedtager den nye, samlede strategi i december måned. Der er med andre ord tilrettelagt en proces med flere iterationer, så de input, der genereres undervejs, løbende kan danne grundlag for arbejdet. Bestyrelsen har medio marts 2017 på baggrund af indstilling fra LT (rektorat og dekaner) besluttet, at fire tværgående strategiske temaer skal danne rammen om universitetets fælles strategi. Ledelsesteamet og bestyrelsen vurderer, at et overordnet fokus på disse strategiske temaer kan være med til at løfte KU til næste niveau i strategiperioden De fire temaer er: - Excellence - Samfundsbehov - Globalt udsyn (internationalisering) REKTOR NØRREGADE 10 DK KØBENHAVN K rektor@adm.ku.dk Bilag til invitationen til at bidrage i inputfasen Bilag 1: PPT med mission, vision og matrix med de fire tværgående strategiske temaer og strategiens fire genstandsfelter. Bilag 2: Toolkit med spørgsmål, som drøftes i inputfasen. Bilag 3: Bestyrelsens pejlemærker, som er bestyrelsens analytiske grundlag for de tværgående strategiske temaer. Pejlemærkerne er således IKKE et strategidokument, men et baggrundsbilag til strategiprocessen.

2 - Digital indsigt (digitalisering) De fire tværgående strategiske temaer har betydning for strategiens fire genstandsfelter: uddannelse, forskning, omverdensrelationer og organisation/systemer. Relationen mellem de fire tværgående strategiske temaer og strategiens genstandsfelter er illustreret i en matrix, som rektorat i dialog med LT har udarbejdet som et redskab til at strukturere strategidrøftelserne (se bilag 1). På baggrund af indledende ledelsesdrøftelser er indsat forslag til mulige veje at vælge/løsninger for felterne i matrixen. Rektoratet ønsker input til de foreslåede løsninger samt forslag til andre veje eller lidt forsimplet sagt vurderinger af hvad er det vigtigste, der bør indgå i matrixen. Der kan også stilles forslag, som man ikke umiddelbart finder kan passe ind i matrixen. Bilag 2 indeholder spørgsmål, der kan hjælpe med at strukturere drøftelserne i inputfasen. Bilag 3 indeholder bestyrelsens såkaldte pejlemærker. Disse fungerer som analytisk fundament og inspiration for den kommende strategi, men er ikke strategien og er heller ikke vedtaget som punkter, der nødvendigvis vil blive overført til den kommende strategi. SIDE 2 AF 4 Hvad er KU s fælles strategi? Den kommende strategi skal være en fælles rammestrategi, som sætter en klar retning for universitetet samtidig med, at der er fleksible rammer for tilpasninger og konkretisering på tværs af universitetet. Uanset hvor på KU man befinder sig, er det ideen, at man skal kunne se strategien fra flere perspektiver på én gang: såvel fra det overordnede fælles perspektiv, som fra et institut, et fakultet, en forskergruppe og/eller som ansat eller studerende. Strategien skal være overordnet og dække væsentlige indsatser og aktiviteter, men ikke lægge beslag på alle ressourcer. Ledelsen ønsker en strategi baseret på aktive valg og fravalg, og som alene fokuserer på de væsentlige indsatser, der skal løfte universitetet til næste niveau med udgangspunkt i de mange eksisterende styrker på KU. Dette betyder, at der derfor også vil være mange aktivitetsområder på KU, som ikke eksplicit fremgår af strategien. Muligheder for at bidrage i inputfasen Rektoratet ønsker at drøfte de mulige veje, KU kan gå, hvis potentialerne for at løfte KU til næste niveau skal realiseres. Rektoratet inviterer derfor nu til dialog i to spor:

3 1) Ved at involvere de formelle ledelses- og samarbejdsfora både tværgående og på fakulteterne og drøfte muligheder for realisering 2) Ved at give mulighed for input fra medarbejdere og studerende via temasite på KU-net [LINK OPDATERES]. Det er muligt at foreslå veje/løsninger inden for ét eller flere af de tværgående strategiske temaer i matrixen. Det er også muligt at foreslå et femte tværgående strategisk tema, men det vil være væsentligt, at argumentere for, hvorfor dette tema bør tilføjes, og hvorfor det ikke kan indgå under ét af de øvrige tværgående strategiske temaer. Formålet med inputfasen er at involvere medarbejdere og studerende på tværs af KU i at vurdere, konkretisere og evt. supplere de overordnede strategiske valg, som bestyrelsen og KU s ledelsesteam har truffet. Inputfasen skal være med til at sikre, at den fælles rammestrategi får et indhold, som er relevant for den efterfølgende proces med at implementere strategien bredt på universitetet. I inputfasen efterspørger rektoratet således ikke konkrete handlingspunkter. Rektoratet og dekanerne drøfter implementeringsplan senere i strategiprocessen. Et arbejde som institutterne og institutlederne også vil blive involveret i. SIDE 3 AF 4 Hvem involveres, og hvordan sker involveringen? Inputfasen løber fra 6. april til 24. maj. Dekanerne gennemfører i inputfasen en dialogproces, hvor følgende fora skal involveres: Fakultetsledelsen Akademisk Råd Fakultetets samarbejdsudvalg Studenterdialogfora Evt. Advisory Board på fakultetet. Dekanerne kan vælge at involvere andre fora, hvis det vurderes hensigtsmæssigt. Involvering kan ske enten ved at afholde møder med de enkelte fora, via en fælles workshop på fakultetet eller på lignende måde. Det er dog væsentligt at understrege, at rektoratet ønsker at modtage separat skriftligt input fra hvert af de involverede ledelses- og samarbejdsfora. De tværgående ledelses- og samarbejdsfora (f.eks. Hovedsamarbejdsudvalget og tværgående strategiske råd som KUUR, KUFIR og KUSK) inviteres ligeledes til at drøfte mulige veje/løsninger inden for de fire tværgående strategiske temaer.

4 Endelig er der mulighed for, at man som studerende og ansat kan indsende input via strategitemasitet på KUnet. Input fra fakulteterne til rektoratet afgives ved at fremsende skriftligt input fra hvert af de involverede ledelses- og samarbejdsfora i form af udfyldte skabeloner (se bilag 2), referater fra møder eller notater med svar på de spørgsmål, der ønskes drøftet i inputfasen: 1. Er I enige i mission og vision og er den tilstrækkelig konkret og forståelig? Hvad skal til for at lykkes med de opstillede veje for hvert tema, og hvilke mulige løsninger er særligt vigtige for den fælles overordnede KU-strategi? Hvilke øvrige mulige veje kan vi vælge, og hvad skal i givet fald til for at lykkes med dette? 4. Mangler der eventuelt et femte tværgående strategisk tema, som vurderes helt afgørende for at løfte KU til næste niveau? (udfyldes kun om nødvendigt) SIDE 4 AF 4 Videre proces Skriftligt input sendes til Rektorsekretariatet på: KU-strategi@adm.ku.dk. Fristen for indsendelse er d. 24. maj Rektoratet udarbejder første udkast til strategi. LT (rektorat og dekaner) drøfter første udkast til strategi d. 7. juni, og første udkast til strategi sendes i skriftlig høring fra midten af juni til 27. september Bestyrelsen forventes som nævnt at vedtage strategien på møde i december 2017.

5 KU s strategi Materiale til inputfasen - bilag 1 Mission, vision og strategiske temaer Oplæg til brug i strategiprocessens inputfase

6 UDKAST til bestyrelsens godkendelse d. 4. april Det strategiske grundlag Mission Sandhed og erkendelse KU er en viden- og kulturbærende institution, der baseret på fri forskning og forskningsbaseret uddannelse på højeste niveau søger efter sandhed og erkendelse til gavn for samfundet. Vision Excellence og fornyelse KU vil være blandt verdens bedste universiteter målt på kvaliteten af forskning og uddannelse, og KU vil være anerkendt for excellence og fornyelse, der skaber værdi for samfundet. Overordnet fokus i strategiperioden : Gennem øget fælles indsats og samarbejde på tværs at skabe værdi for samfundet og universitetet

7 UDKAST til bestyrelsens godkendelse d. 4. april Tematiske sigtelinjer - strategiske temaer på tværs af strategiens genstandsfelter De fire tværgående strategiske temaer, som vurderes at kunne løfte KU til næste niveau i strategiperioden er: Excellence Samfundsbehov Globalt udsyn (internationalisering) Digital indsigt (digitalisering) De fire tværgående strategiske temaer har betydning for strategiens fire genstandsfelter; uddannelse, forskning, omverdensrelationer og organisation/systemer. Relationen mellem de fire tværgående strategiske temaer og strategiens genstandsfelter er illustreret i en matrix, som er udarbejdet som et redskab til at strukturere strategidrøftelserne.

8 UDKAST til bestyrelsens godkendelse d. 4. april Strategiske temaer på tværs af strategiens genstandsfelter og eksempler på veje at gå Uddannelse Forskning Omverdensrelationer Organisation og systemer EXCELLENCE Eksempelvis Tæt samspil mellem forskere og studerende Styrket feedback (evt. peer to peer) Talenttilbud Eksempelvis Forskningsfyrtårne Rekruttering og talentudvikling Eksempelvis Institutionelle strategiske alliancer med få udvalgte udenlandske partnere Eksempelvis Bæredygtig økonomi Attraktiv arbejdsplads og fokus på de humane ressourcer SAMFUNDSBEHOV Eksempelvis Efter- og videreuddannelse (KU hele livet) Akademisk dannelse Eksempelvis Forskningsbaseret innovation og spin-outs Tværfagligt samarbejde Eksempelvis Innovative løsninger i samspil med erhvervsliv og offentlige organisationer Fokuseret formidlingsindsats Eksempelvis Åbne campusområder Tilgængelige faciliteter GLOBALT UDSYN (INTERNATIONALISERING) Eksempelvis Engelsksprogede bacheloruddannelser Dual degrees Eksempelvis Mobilitet, ind- og udgående Forskning med globalt udsyn (f.eks. FN s verdensmål) Eksempelvis Alliancer, netværk, m.v. Tiltrækning af international finansiering Eksempelvis International profilering af KU (arbejde målrettet med internationalt image) KU som multikulturel arbejdsplads DIGITAL INDSIGT (DIGITALISERING) Eksempelvis e-læring Digital dannelse (kurser i håndtering af digitale data) Eksempelvis Tværgående samarbejde om Advanced Data Science Eksempelvis Citizen Science Eksempelvis Effektive og sammenhængende ITunderstøttede administrative processer

9 Materiale til inputfasen - bilag 2 Inputfasen i KU s strategiproces Redskaber til drøftelserne i ledelses- og samarbejdsfora Københavns Universitet 27. MARTS 2017

10 Det strategiske grundlag Det strategiske grundlag er beskrevet ved en mission og vision for Københavns Universitet. Missionen giver svaret på, hvorfor vi er her, mens visionen beskriver, hvad vi stræber efter. KU s mission Sandhed og erkendelse KU er en viden- og kulturbærende institution, der baseret på fri forskning og forskningsbaseret uddannelse på højeste niveau søger efter sandhed og erkendelse til gavn for samfundet. KU s vision Excellence og fornyelse KU vil være blandt verdens bedste universiteter målt på kvaliteten af forskning og uddannelse, og KU vil være anerkendt for excellence og fornyelse, der skaber værdi for samfundet. Væsentlige tilvalg og fravalg Bestyrelsen og Ledelsesteamet (LT) har opstillet og drøftet en række alternative formuleringer til beskrivelse af universitets fremtidige mission og vision. I missionen er blandt andet fravalgt en formulering om, at KU er en samfundsbærende videninstitution. Det har ligeledes været drøftet, om missionen skulle slutte med sandhed og erkendelse. Visionen er ligeledes etableret gennem opstilling af alternative formuleringer. Fx har det været drøftet om Excellence og fornyelse i stedet burde være Nyskabelse. Af øvrige fravalgte formuleringer i visionen kan nævnes: et førende universitet i stedet for blandt verdens bedste universiteter. Herudover er fravalgt formuleringer som blandt de mest innovative universiteter i verden og førende universitet med globalt udsyn. 2

11 Bestyrelsen og LT har givet nogle bud på, hvorfor de strategiske temaer er valgt, hvilken udfordring/mulighed de rummer og, hvilke veje vi kan vælge for at imødekomme disse Strategiske temaer 1. Excellence Samfundsbehov Globalt udsyn (internationalisering) Hvorfor: Hvad er udfordringen eller muligheden? Vi skal øge vores kursværdi som universitet i et globalt videnssamfund for at kunne tiltrække de bedste forskere og studerende til Danmark. Vi skal kunne tilbyde de bedste uddannelser og vilkår for forskere med en tydelig integration mellem forskning og uddannelse. Vi har en udfordring med at sikre tilstrækkelig synlighed om vores position og resultater for at kunne tiltrække og fastholde de bedste forskere og studerende, og for at fastholde og udbygge vores position som attraktiv forskningspartner Vi skal udnytte de aktuelle rekrutteringsmuligheder afledt af en ny politisk virkelighed, f.eks. i USA og UK. Vi skal tilbyde viden og indsigt, som er afgørende for, at vi som samfund får løst nogle af de væsentlige udfordringer, vi står over for. Vi har en udfordring i at bringe viden i anvendelse og blive bedre til at forklare, hvad vi som universitet bidrager med, som skaber værdi for samfundet. Vi skal udnytte muligheden for at være med til at sætte dagsorden og bidrage med fakta i relation til vigtige samfundsmæssige problematikker. Viden kender ingen grænser, og derfor skal vi kunne tiltrække de bedste og samarbejde med verdens førende forskningsmiljøer. Herudover har vi et ansvar for at bidrage til at løse globale samfundsmæssige problematikker. Vi har en udfordring i at kunne agere som global vidensinstitution på grund af den øgede internationale konkurrence, teknologiens påvirkning af forskning og uddannelse og interne sprogmæssige barrierer Vi skal udnytte muligheden for et øget globalt udsyn gennem øget åbenhed samt nye samarbejder og nye finansieringsmuligheder. Hvilke mulige veje kan vi vælge? 1. Samlet kompetenceløft skal løfte til excellence således, at vi får flere forskningsfyrtårne, styrket forskningsbaseret uddannelse og optimal administration (fx talenttilbud, nye interne roller for topforskere som rollemodeller og via systematisk talentudvikling for alle personalegrupper) Involverende og nytænkende rekrutteringsproces (fx ved systematisk international networking gennem hele karriereforløb) Koordineret og systematisk intern og ekstern kommunikation skal give tydelighed om vores position (fx prioritering ift. formidling af væsentlige resultater) 4. Udbredelse af bedste praksis i undervisningen (fx rollemodeller og fokus på feedback (evt. peerto-peer)) 5. Styrke et tæt samspil mellem forskere og studerende (fx ved at indføre tutorordninger) 1. Øget prioritering af livslang læring (KU hele livet), herunder fokus på forskningsbaserede efter- og videreuddannelsestilbud (fx med fokus på seneste forskning) Systematiseret indsats for at styrke de studerendes akademiske dannelse (fx dialogform og tværfaglighed) Øget fokus på forskningsbaseret innovation (fx erhvervssamarbejde og spin-outs) 4. Fokus på det tværdisciplinære samarbejde på tværs af universitetet (fx prioritering af midler til projekter på tværs) 5. Prioritering af vidensamarbejder med offentlige og private aktører samt øget proaktivitet i samfundsdebatten (fx artikler og invitation til debat og høringer) 1. Prioritering af engelske uddannelser (fx engelsksprogede bacheloruddannelser) eller overgang til engelsk som arbejdssprog på universitetet Øget mobilitet og fleksibilitet skal bidrage til at fastholde og tiltrække de bedste internationale profiler inden for både forskning og uddannelse (fx Dual Degrees) Integration af fagdiscipliner til kompleks opgaveløsning (fx forskning med globalt udsyn understøttende FN s verdensmål) 4. Internationale partnerskaber med universiteter og tiltrækning af international finansiering (fx institutionelle alliancer med få udvalgte udenlandske partnere) 5. Profilering af KU s image som international/multikulturel arbejdsplads (fx annoncer i tidsskrifter) 4. Digital indsigt (digitalisering) Vi skal finde vores rolle ift. nye digitale muligheder som dels rækker ind i vores eksisterende kerneopgaver, dels skaber mulighed for nye tværfaglige opgaveløsninger. Vi skal udnytte det potentiale, der er i at bruge digitale redskaber mere systematisk i undervisningen, også for at frigøre ressourcer til øget kontakt mellem undervisere og studerende. Vi skal udnytte potentialerne i Danmarks unikke styrkeposition ift. Store Data, særligt med henblik på at generere ny viden og nye samarbejder. 1. Udnyttelse af nye digitale muligheder i undervisning, forskning og administration (fx introduktion af nye digitale værktøjer og læringsformer i undervisningen, Citizen Science og it-understøttende administrative processer) Øget mulighed for at tilrettelægge egne/individualiserede uddannelsesforløb (fx ved øget fleksibilitet i valg af fag) Fokus på digital dannelse og god adfærd (fx kurser i håndtering af data) 4. Udvikling af nye digitale efter- og videreuddannelsestilbud (fx digitale uddannelsestilbud på nettet) 5. Øget åbenhed og forbedrede adgange til viden, data og løsninger (fx Open Science og tættere samarbejde om Advanced Data Science) 4

12 Spørgsmål i inputfasen Fire spørgsmål i inputfasen: 1. Spørgsmål: Er I enige i mission og vision og er den tilstrækkelig konkret og forståelig? Formål:1): At vurdere og drøfte formuleringen af det strategiske grundlag. 2): At anvende skemaet til at redegøre for, hvor I er enige/uenige i den valgte formulering. Der efterspørges ikke alternative formuleringer af mission og vision i inputfasen. Spørgsmål: Hvad skal til for at lykkes med de opstillede veje for hvert tema, og hvilke mulige løsninger er særligt vigtige for den fælles overordnede KU-strategi? Formål:1): At vurdere og drøfte de fire strategiske temaer. 2): At anvende skemaet til at gøre opmærksom på, hvis særlige forudsætninger og barrierer er gældende for de opstillede veje samt mulige løsninger på tværs af KU. Det er ikke forventningen, at man skal give input til alle felter i skemaet, men det er muligt at gøre det. Spørgsmål: Hvilke øvrige mulige veje kan vi vælge, og hvad skal i givet fald til for at lykkes med dette? Formål: At give mulighed for at foreslå alternative veje til at realisere visionen og flytte universitetet til næste niveau. 4. Spørgsmål: Mangler der eventuelt et femte tværgående strategisk tema, som vurderes helt afgørende for at løfte KU til næste niveau? Formål: At give mulighed for at pege på øvrige strategiske temaer, der er nødvendige for at realisere visionen og flytte universitetet til næste niveau. Der skal argumenteres for, hvorfor temaet skal tilføjes, og hvorfor det ikke kan indgå under ét af de øvrige tværgående temaer. 5

13 Spørgsmål 1 Det strategiske grundlag Bestyrelsen og LT har drøftet KU s strategiske grundlag. På den baggrund har rektoratet udarbejdet en mission og vision for Københavns Universitet. 1. Er I enige i mission og vision og er den tilstrækkelig konkret og forståelig? Hvad er KU s mission (eksistensberettigelse)? Sandhed og erkendelse KU er en viden- og kulturbærende institution, der baseret på fri forskning og forskningsbaseret uddannelse på højeste niveau søger efter sandhed og erkendelse til gavn for samfundet. Hvad er KU s vision (hvad stræber vi efter)? Excellence og fornyelse KU vil være blandt verdens bedste universiteter målt på kvaliteten af forskning og uddannelse, og vi vil være anerkendt for excellence og fornyelse, der skaber værdi for samfundet. Hvor er I enige/uenige i den valgte formulering: 6

14 Spørgsmål 2 Hvad skal til for at lykkes, og hvilke løsninger er særligt vigtige? Strategiske temaer 1. Excellence Fem mulige veje vi kan vælge 1. Samlet kompetenceløft skal løfte til excellence således, at vi får flere forskningsfyrtårne, styrket forskningsbaseret uddannelse og optimal administration (fx talenttilbud, nye interne roller for topforskere som rollemodeller og via systematisk talentudvikling for alle personalegrupper) Involverende og nytænkende rekrutteringsproces (fx ved systematisk international networking gennem hele karriereforløb) Koordineret og systematisk intern og ekstern kommunikation skal give tydelighed om vores position (fx prioritering ift. formidling af væsentlige resultater) 4. Udbredelse af bedste praksis i undervisningen (fx rollemodeller og fokus på feedback (evt. peerto-peer)) 5. Styrke et tæt samspil mellem forskere og studerende (fx ved at indføre tutorordninger) Hvad skal til for at lykkes for de fem opstillede veje? (forudsætninger/barrierer?) Hvilke mulige løsninger er særligt vigtige for den overordnede KU-strategi? Samfundsbehov 1. Øget prioritering af livslang læring (KU hele livet), herunder fokus på forskningsbaserede efter- og videreuddannelsestilbud (fx med fokus på seneste forskning) Systematiseret indsats for at styrke de studerendes akademiske dannelse (fx dialogform og tværfaglighed) Øget fokus på forskningsbaseret innovation (fx erhvervssamarbejde og spin-outs) 4. Fokus på det tværdisciplinære samarbejde på tværs af universitetet (fx prioritering af midler til projekter på tværs) 5. Prioritering af vidensamarbejder med offentlige og private aktører samt øget proaktivitet i samfundsdebatten (fx artikler og invitation til debat og høringer) Globalt udsyn (internationalisering) 1. Prioritering af engelske uddannelser (fx engelsksprogede bacheloruddannelser) eller overgang til engelsk som arbejdssprog på universitetet Øget mobilitet og fleksibilitet skal bidrage til at fastholde og tiltrække de bedste internationale profiler inden for både forskning og uddannelse (fx Dual Degrees) Integration af fagdiscipliner til kompleks opgaveløsning (fx forskning med globalt udsyn understøttende FN s verdensmål) 4. Internationale partnerskaber med universiteter og tiltrækning af international finansiering (fx institutionelle alliancer med få udvalgte udenlandske partnere) 5. Profilering af KU s image som international/multikulturel arbejdsplads (fx annoncer i tidsskrifter) Digital indsigt (digitalisering) 1. Udnyttelse af nye digitale muligheder i undervisning, forskning og administration (fx introduktion af nye digitale værktøjer og læringsformer i undervisningen, Citizen Science og it-understøttende administrative processer) Øget mulighed for at tilrettelægge egne/individualiserede uddannelsesforløb (fx ved øget fleksibilitet i valg af fag) Fokus på digital dannelse og god adfærd (fx kurser i håndtering af data) 4. Udvikling af nye digitale efter- og videreuddannelsestilbud (fx digitale uddannelsestilbud på nettet) 5. Øget åbenhed og forbedrede adgange til viden, data og løsninger (fx Open Science og tættere samarbejde om Advanced Data Science)

15 Spørgsmål 2 Hvad skal til for at lykkes, og hvilke løsninger er særligt vigtige? Strategiske temaer 1. Excellence Fem mulige veje vi kan vælge 1. Samlet kompetenceløft skal løfte til excellence således, at vi får flere forskningsfyrtårne, styrket forskningsbaseret uddannelse og optimal administration (fx talenttilbud, nye interne roller for topforskere som rollemodeller og via systematisk talentudvikling for alle personalegrupper) Involverende og nytænkende rekrutteringsproces (fx ved systematisk international networking gennem hele karriereforløb) Koordineret og systematisk intern og ekstern kommunikation skal give tydelighed om vores position (fx prioritering ift. formidling af væsentlige resultater) 4. Udbredelse af bedste praksis i undervisningen (fx rollemodeller og fokus på feedback (evt. peerto-peer)) 5. Styrke et tæt samspil mellem forskere og studerende (fx ved at indføre tutorordninger) 1. Forudsætter et klart incitament for medarbejderne (fx økonomisk) Hvad skal til for at lykkes for de fem opstillede veje? (forudsætninger/barrierer?) 1. Indførelse af mesterlære for at hjælpe andre til excellence Hvilke mulige løsninger er særligt vigtige for den overordnede KU-strategi? Bemærk: At bestyrelse og LT allerede har eksemplificeret mulige løsninger (nævnes i parentes) Samfundsbehov 1. Øget prioritering af livslang læring (KU hele livet), herunder fokus på forskningsbaserede efter- og videreuddannelsestilbud (fx med fokus på seneste forskning) Systematiseret indsats for at styrke de studerendes akademiske dannelse (fx dialogform og tværfaglighed) Øget fokus på forskningsbaseret innovation (fx erhvervssamarbejde og spin-outs) 4. Fokus på det tværdisciplinære samarbejde på tværs af universitetet (fx prioritering af midler til projekter på tværs) 5. Prioritering af vidensamarbejder med offentlige og private aktører samt øget proaktivitet i samfundsdebatten (fx artikler og invitation til debat og høringer) Globalt udsyn (internationalisering) 1. Prioritering af engelske uddannelser (fx engelsksprogede bacheloruddannelser) eller overgang til engelsk som arbejdssprog på universitetet Øget mobilitet og fleksibilitet skal bidrage til at fastholde og tiltrække de bedste internationale profiler inden for både forskning og uddannelse (fx Dual Degrees) Integration af fagdiscipliner til kompleks opgaveløsning (fx forskning med globalt udsyn understøttende FN s verdensmål) 4. Internationale partnerskaber med universiteter og tiltrækning af international finansiering (fx institutionelle alliancer med få udvalgte udenlandske partnere) 5. Profilering af KU s image som international/multikulturel arbejdsplads (fx annoncer i tidsskrifter) Digital indsigt (digitalisering) 1. Udnyttelse af nye digitale muligheder i undervisning, forskning og administration (fx introduktion af nye digitale værktøjer og læringsformer i undervisningen, Citizen Science og it-understøttende administrative processer) Øget mulighed for at tilrettelægge egne/individualiserede uddannelsesforløb (fx ved øget fleksibilitet i valg af fag) Fokus på digital dannelse og god adfærd (fx kurser i håndtering af data) 4. Udvikling af nye digitale efter- og videreuddannelsestilbud (fx digitale uddannelsestilbud på nettet) 5. Øget åbenhed og forbedrede adgange til viden, data og løsninger (fx Open Science og tættere samarbejde om Advanced Data Science)

16 Spørgsmål 3 Hvilke øvrige mulige veje kan vi vælge? Strategiske temaer Hvilke øvrige mulige veje kan vi vælge? Hvad skal til for at lykkes for de fem opstillede veje? (forudsætninger/barrierer?) Hvilke mulige løsninger er særligt vigtige for den fælles KU-strategi? Excellence Samfundsbehov Globalt udsyn (internationalisering) Digital indsigt (digitalisering)

17 Spørgsmål 4 Mangler der eventuelt et femte tværgående strategisk tema? Strategisk tema Hvorfor: Hvad er udfordringen eller muligheden? Hvilke mulige veje kan vi vælge? Hvad skal til for at lykkes for de fem opstillede veje? (forudsætninger/barrierer?) Hvilke mulige løsninger er særligt vigtige for den fælles KU-strategi?

18 Bilag: KU s strategi kondenseret gennem svar på fem spørgsmål FASEN STRATEGISKE SPØRGSMÅL: FORSTÅELSE: Forberedelsesfasen 1 2 Hvad er vores strategiske grundlag (ambition)? Hvor skal vi fokusere, og hvorfor? - Hvad er mission og vision for universitetet? - Hvad er ambitionen, og hvad skal være universitetets kendetegn? - Hvad er de vigtigste fælles strategiske temaer som skal være gennemgående for strategien og som skal løfte universitetet til næste niveau? - Hvor skal universitetet fokusere for at imødekomme udfordringer og muligheder for de fælles strategiske temaer? - Hvilke mulige veje/løsninger kan vi vælge at følge og hvorfor? Efterfølgende faser Inputfasen Hvordan bliver vi succesfulde? Hvilke evner og kompetencer skal være tilstede? Hvilke måle- & styringssystemer har vi behov for? - Hvad skal til for at lykkes (hviler de strategiske veje på konkrete forudsætninger eller barrierer? - Hvilke mulige løsninger er særlig vigtige for den fælles strategi på KU? - Hvilke kompetencer skal være tilstede for at lykkes, og hvordan sikrer vi de nødvendige kompetencer? - Hvilke systemer, processer og infrastruktur skal være tilstede, og hvordan kan det nødvendige niveau etableres? - Hvilken styringsinformation er afgørende for at vi kan følge og sikre fremdrift - Hvordan skal vores styring og organisering understøtte målene? 11

19 Materiale til inputfasen - bilag 3 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version januar 2017 Endelig version

20 KU i 2029 (slide 4) Udviklingstendenser i samfundet og sektoren (slide 5 og 6) Faglig excellence i stærke forskningbaserede fagmiljøer (slide 8) Integration af fagdiscipliner og metoder (slide 9) Stærke kernefaglige uddannelser (slide 10) Åbne vidensøkosystemer og erhvervssamarbejde (slide 11) Internationalisering som vej til styrket fagligt niveau (slide 12) Faglige pejlemærker Stabil Finansiering (slide 13) Profilering (slide 14) Professionel og effektiv service, administration og digitalisering (slide 15) Sammenhængende organisation og ledelse (slide 16) Understøttelse

21 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som bestyrelsens overordnede ramme for rektorrekrutteringsprocessen. Pejlemærkerne vil danne grundlag for strategiprocessen i 2017 med henblik på udarbejdelse af en ny strategi for KU gældende fra De vil også blive offentliggjort internt på KU ved opstart af strategiprocessen i foråret 2017 Pejlemærkerne udgør ikke en selvstændig ny strategi eller handleplan for KU. Den eksisterende strategi gælder til og med 2017.

22 4 KU i 2029 KU vil frem mod 2029 fastholde sin værdimæssige basis som en vidensbærende dansk samfundsinstitution, der med udgangspunkt i de akademiske kerneværdier, herunder fri forskning og kritisk analyse, søger efter sandhed og erkendelse og bidrager til at skabe samfundsværdi, uafhængigt af økonomisk og politisk målstyring. KU vil frem mod 2029 aspirere mod at blive et af de førende universiteter i verden og på samme tid tydeliggøre sin rolle som Danmarks og Nordens førende, globalt orienterede og profilerede forsknings- og uddannelsesinstitution. KU vil fastholde de akademiske kerneværdier i en omskiftelig verden, og aktivt deltage i formuleringen af visioner for sektoren samt bidrage til at synliggøre den samfundsmæssige nytteværdi af forskning og uddannelse (globalt, regionalt og nationalt). KU vil frem mod 2029 fortsat udvikle organisationen, de fysiske rammer og de administrative støttefunktioner for at skabe de bedste vilkår for udfoldelsen af de akademiske kerneværdier. De ændrede samfundsstrukturer, ændringer i de politiske og økonomiske rammevilkår på arbejdsmarkedet, samt digitalisering og globalisering skaber nye muligheder, der skal udnyttes og udfordringer, der skal håndteres.

23 5 Baggrund: Udviklingstendenser frem mod 2029 Globalt: Øget mobilitet, ændret demografi og økonomisk vækst i regioner uden for Europa vil markant påvirke og ændre samfundet og dermed den virkelighed, universiteterne opererer i. Globalt: Politisk og samfundsmæssigt fokus på de store samfundsudfordringer (f.eks. klima, vand, energi, sundhed, migration og sikkerhed) og behov for tværdisciplinære løsninger på disse. Globalt og i DK: Øget digitalisering og nye teknologier giver paradigmeskift og spring i udviklingen i private markeder og produkter og i de offentlige ydelser, service og regulering. DK: Øget internationalisering af mange dimensioner i samfundet. DK: Øget konkurrence om politisk synlighed og om de samfundsmæssige prioriteringer på grund af generelt pres på velfærdsstaten. DK: Stigende krav om (målbar) værdi for pengene, tydelig politisk kontrol og administrativ styring.

24 6 Baggrund: Udviklingstendenser frem mod sektorspecifikke Globalt: Forskningsinfrastruktur stadig mere specialiseret og stadigt dyrere. Globalt: Viden forælder hastigt, og flere skal have løbende efter- og videreuddannelse. Globalt: Stigende konkurrence om talenterne både studerende og forskere. DK: Vækst i den private sektor indebærer, at en større andel kandidater skal uddannes til det private arbejdsmarked. DK: Større offentligt fokus på impact af både uddannelse og forskning også i takt med en stigende tilgængelig datamængde. DK: Flere konkurrenceudsatte offentlige og private midler, nye samarbejdsformer med bevillingsgivere og større krav om konkret samfundsmæssig effekt.

25 7 Pejlemærker De følgende slides udgør de egentlige pejlemærker. Hver af de følgende slides indeholder først et kort anslag (i rødt), som fastlægger konteksten og derefter formuleringen af det egentlige pejlemærke, markeret med en pil:

26 8 Pejlemærke 2029: Faglig excellence i stærke forskningsbaserede fagmiljøer KU forventer, at der frem mod 2029 vil være behov for en tydeligere og stærkere profilering af KU s forskningsbaserede fagmiljøer for at sikre tiltrækning af finansiering og talent i den øgede globale konkurrence. KU sigter mod større fokus på faglig excellence og elite for at kunne levere den nødvendige viden til samfundet. KU sigter mod at konsolidere den faglige bredde og udnytte mulighederne for interdisciplinaritet endnu bedre. KU sigter mod at al rekruttering sker med øje for talent, kvalitet og mangfoldighed, som på positiv vis bidrager til universitetets faglige excellence. KU sigter mod at have et bæredygtigt antal tydelige og markante fyrtårne på højeste internationale niveau, der markerer stærke forskningsbaserede fagmiljøer.

27 9 Pejlemærke 2029: Integration af fagdiscipliner og metoder KU forventer en øget kompleksitet i samfundet og i de samfundsudfordringer, der skal løses. Dette, kombineret med fremkomsten af nye teknologier og nye aktører, stiller markante krav til integration af fagdisciplinerne, nye samarbejdsformer og fleksibilitet/agilitet. KU sigter mod stærke og markante forskningsbaserede fagmiljøer, som på tværs af fagdiscipliner kan finde løsninger på samfundets udfordringer. Dette kan eksempelvis ske gennem etablering af processer, strukturer og incitamenter, der binder fagmiljøerne sammen om fælles mål og løsninger.

28 10 Pejlemærke 2029: Stærke kernefaglige uddannelser KU forventer et ønske om øget politisk indflydelse på uddannelser i forhold til kvalitet, udbud og studieprogression. KU forventer omlægning af uddannelsesfinansieringssystemet med fokus på beskæftigelse og anden målbar samfundsnytte. KU forventer, at der som følge af den øgede individualisering og vidensacceleration i samfundet vil være et øget behov for "personaliserede" uddannelsesforløb også i relation til efter- og videreuddannelse. KU sigter mod at fastholde og udvikle uddannelser med dybe akademiske kernekompetencer til gavn for samfundet. Og med det udgangspunkt også at udvikle personaliserede uddannelsesforløb, der imødekommer ønsket om i stigende grad at kunne sammenstykke sin egen uddannelse. KU sigter mod at udbyde uddannelser, der udfordrer motiverede studerende fra Danmark og udlandet inden for KU s styrkeområder. KU sigter mod at udvikle rammer, der gør det muligt for aktive studerende at yde nærværende og deltagende studieaktivitet i og omkring fagmiljøerne. KU sigter mod at udbyde stærke og erhvervsrelevante efter/videreuddannelsestilbud af høj kvalitet.

29 11 Pejlemærke 2029: Åbne vidensøkosystemer og erhvervssamarbejde KU forventer, at udvekslingen af viden og talent i åbne vidensøkosystemer vil medføre markante forandringer i samfundet og ændrede vilkår inden for alle områder af universitetets virke, herunder forskning, uddannelse, innovation og formidling samt den administrative understøttelse heraf. KU sigter mod at skabe ny viden og udnytte de åbne vidensøkosystemers muligheder i tæt relation med erhvervsliv og offentlige samarbejdspartnere. KU sigter mod at fastholde og udvikle sin position som naturlig partner for såvel erhvervsliv i Danmark som internationalt inden for KU s styrkeområder KU sigter mod at udvikle nye modeller for offentlig/privat samarbejde og fleksible ansættelses- og tilknytningsformer til gavn for begge parter. KU sigter mod at skabe grobund for opstart af flere nye virksomheder, baseret på KU s viden, kernekompetencer og styrkeområder.

30 12 Pejlemærke 2029: Internationalisering som vej til styrket fagligt niveau KU forventer øgede internationale samarbejdsmulighed er og skærpet konkurrence inden for uddannelse og forskning samt øget international mobilitet af både studerende og forskere. KU sigter mod at udnytte nye muligheder til at indgå samarbejder med excellente internationale partnere. KU sigter mod at udvikle bedre engelsksprogede uddannelser, også på BA, med det formål at tiltrække internationalt talent til gavn for det faglige niveau og for samfundet. KU sigter mod at videreudvikle engelsk som parallelsprog til men ikke erstatning for dansk, for at kunne tiltrække udenlandske talenter.

31 13 Pejlemærke for støttefunktioner: Stabil finansiering KU forventer øget pres på den samlede sammensætning af finansieringen af forskning og uddannelse. Samtidig kræver forskning og uddannelse fortsat en løbende planlægningshorisont på mindst 5-10 år. KU sigter mod at etablere en stabil, langsigtet finansieringsramme baseret på flere indtægtskilder end hidtil, hvilket skal muliggøre strategisk handlen og sikre forskning og uddannelse af højeste internationale kvalitet.

32 14 Pejlemærke for støttefunktioner: Profilering KU forventer, at den globale kamp om ressourcer og talent til forskning og uddannelse vil kræve mere fokus på profilering og rekruttering. KU har et uudnyttet potentiale i at synliggøre sig over for den enkelte forsker, studerende, bevillingsgiver og som samfundsinstitution. KU sigter mod at styrke sin profil som attraktiv arbejdsplads og studiested. KU sigter mod at styrke og tydeliggøre den stærke faglige og værdimæssige ballast, som KU giver den enkelte forsker og studerende. På denne måde styrkes fundamentet for at yde et stærkt personligt bidrag og indgå i samarbejder med andre i forskning og uddannelse, nationalt og internationalt.

33 15 Pejlemærke for støttefunktioner: Professionel og effektiv service, administration og digitalisering KU forventer, at udviklingen inden for forskning, uddannelse og innovation skaber nye behov i relation til service og administration. Digitalisering, stærkere offentlige styring og generelt pres på den offentlige finansiering fordrer nye løsningsmodeller. KU sigter mod at den administrative støtte til kerneopgaverne medvirker til at drive den digitale udvikling, de tværgående samarbejder i eksisterende og nye strukturer, ny infrastruktur og nye former for finansiering af kerneopgaverne. KU sigter mod at udnytte nye muligheder for at professionalisere, effektivisere og omstille den administrative støtte til kerneopgaverne, så kerne-opgavernes nye behov og krav modsvares af nye løsninger.

34 16 Pejlemærke for støttefunktioner: Sammenhængende organisation og ledelse KU forventer, at udviklingen af universitetets kerneopgaver og administration, ny infrastruktur og digitaliseringen af arbejdsprocesser og styringsværktøjer sammen med nye finansieringskilder sætter de organisatoriske strukturer under betydeligt forandringspres. KU sigter mod at forholde sig aktivt til det udefrakommende forandringspres med det formål at bevare en høj grad af selvstændighed og manøvrerum. KU sigter mod proaktivt at udvikle organisation og ledelsesarbejde, så det til enhver tid fremmer og understøtter kerneopgaverne og sikrer den nødvendige udviklingskraft og fleksibilitet i hele organisationen.

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017 1 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version 3. januar 2017 Understøttelse 2 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE. Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Mødedato: Fredag d. 28. april 2017, kl

Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE. Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Mødedato: Fredag d. 28. april 2017, kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til Medlemmer af Akademisk Råd på SCIENCE M Ø D E I N D K A L D E L S E 20. APRIL 2017 Forum

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted

Fakultetets samarbejdsudvalg. Fakultetets samarbejdsudvalg. Forum. Møde afholdt 21. april 2017 kl HUM, lok. 15b Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Fakultetets samarbejdsudvalg M Ø D E R E F E R A T 28. APRIL 2017 Forum Fakultetets samarbejdsudvalg Møde afholdt

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

københavns universitet det teologiske fakultet Målplan Det Teologiske Fakultet

københavns universitet det teologiske fakultet Målplan Det Teologiske Fakultet københavns universitet det teologiske fakultet Målplan 2018-2023 Det Teologiske Fakultet Indledning Det Teologiske Fakultet har som mål at befinde sig i toppen blandt teologiske fagmiljøer og institutioner

Læs mere

københavns universitet Talent og samarbejde STRATEGI 2023 (udkast) Københavns Universitet Strategi

københavns universitet Talent og samarbejde STRATEGI 2023 (udkast) Københavns Universitet Strategi københavns universitet Talent og samarbejde STRATEGI 2023 (udkast) Københavns Universitet Strategi 2023 1 FORORD Et årti er gået, siden Københavns Universitet (KU) fik sin første samlede strategi. Universitetet

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder:

Introduktion. Randers HF & VUC har som kerneopgave at skabe læring og værdi for kursister og elever ved at uddanne inden for følgende områder: Strategi 2019-2024 Introduktion Randers HF & VUC er en skole, der sigter efter at løfte kursister og elever til bedre muligheder og til at blive aktive samfundsborgere. Vi møder vores kursister og elever,

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Strategi 2020 Syddansk Universitet

Strategi 2020 Syddansk Universitet Strategi 2020 Syddansk Universitet Forord 3 PÅ VEJ MOD 2020 I 2012 påbegyndte SDU arbejdet med at udvikle en samlet strategi, som kan favne hele universitetet. Resultatet er nærværende strategi, som skal

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU

Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU Indsatsområde: Kvalitetssikring af ph.d.-uddannelserne på AU AU s mål er at: - Medvirke til at sætte - Udvikle fælles - Tilbyde en ph.d.- - Udarbejde kvalitetssikringspolitik med den internationale kvalitetsstandarder

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende support og service

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende support og service NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende support og service Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH

FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH FSU-MØDE - STRATEGI OG STRATEGIOPFØLGNING PÅ HEALTH OPLÆG AF DEKAN ALLAN FLYVBJERG OPLÆG AF INSTITUTLEDER THOMAS G. JENSEN AU AARHUS HEALTH HVORDAN ER STRATEGI 2013-2017 BLEVET TIL? Involverende bottom-up-proces

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital

Visioner og mål 2020 Rigshospitalets fremtid. Region Hovedstaden. Visioner og mål 2020 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital Rigshospitalets fremtid Region Hovedstaden Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2 2010 Rigshospitalets fremtid 3 Rigshospitalet Danmarks internationale hospital 2011 2012 2013 2014 2015 2016

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

DeIC strategi 2014-2018

DeIC strategi 2014-2018 DeIC strategi 2014-2018 DeIC Danish e-infrastructure Cooperation blev etableret i 2012 med henblik på at sikre den bedst mulige nationale ressourceudnyttelse på e-infrastrukturområdet. DeICs mandat er

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 26. maj 2011 Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1. Indledning Det Kongelige Danske Musikkonservatorium indtager en helt central rolle i Danmarks musik- og kulturliv. Lærerkorpset rummer

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

Copenhagen Health Science Partners: Etablering af Clinical Academic Groups (CAG) Ansøgningsfrist den 1. marts 2017 kl

Copenhagen Health Science Partners: Etablering af Clinical Academic Groups (CAG) Ansøgningsfrist den 1. marts 2017 kl Copenhagen Health Science Partners: Etablering af Clinical Academic Groups (CAG) Ansøgningsfrist den 1. marts 2017 kl. 12.00. Copenhagen Health Science Partners (CHSP) er etableret som en ny fælles organisation

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale

at understøtte åbne og inklusive uddannelser i samarbejde med nationale og internationale STRATEGI Vision og strategi for Educational IT på Arts, 2013-2020 Arts, dekanatet Vision Arts sætter i uddannelsesdelen af strategien for 2013 20 fokus på kvalitetsudvikling af uddannelserne, herunder

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende efter- og videreuddannelse

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende efter- og videreuddannelse NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende efter- og videreuddannelse Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE POLITIK POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer,

Læs mere

Et integrerende sundhedsvæsen

Et integrerende sundhedsvæsen Et integrerende sundhedsvæsen Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 www.regionmidtjylland.dk Arbejdsgrundlag for sundhedsområdet 2013 Udarbejdet af Koncernledelsen Fælles afsæt for strategisk arbejde

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

STRATEGIPROCESSEN PÅ AAU

STRATEGIPROCESSEN PÅ AAU STRATEGIPROCESSEN PÅ AAU 2014-2015 REKTOR PER MICHAEL JOHANSEN OPLÆG PÅ LEDERDAG 24. NOVEMBER 2014 1 AAU hvor er vi nu? Et positivt indtryk mange dygtige og engagerede mennesker Både kendte og ukendte

Læs mere

Strategisk partnerskabsaftale

Strategisk partnerskabsaftale Version 28. februar 2017 Strategisk partnerskabsaftale 2017-2020 mellem VIA University College og En rammeaftale for samarbejdet mellem VIA University College og Januar 2017 1. Parterne i aftalen Den strategiske

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer:

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer: Gør tanke til handling VIA University College Dato: 30.04.2015 U0200-7-02-1-14 Aftryk på verden Sådan arbejder vi med strategien VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende grunduddannelse

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende grunduddannelse NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende grunduddannelse Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

Strategi københavns universitet. Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 3. Bilag 2. Efter høring på Københavns Universitet efterår 2017

Strategi københavns universitet. Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 3. Bilag 2. Efter høring på Københavns Universitet efterår 2017 københavns universitet Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 3. Bilag 2 Strategi 2023 Efter høring på Københavns Universitet efterår 2017 Københavns Universitet Strategi 2023 1 FORORD Et årti er

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

VELKOMMEN. Strategicafé et nyt koncept afprøves En ambition om at skabe bred involvering Ønske om relevante input fra så mange som muligt

VELKOMMEN. Strategicafé et nyt koncept afprøves En ambition om at skabe bred involvering Ønske om relevante input fra så mange som muligt VELKOMMEN Strategicafé et nyt koncept afprøves En ambition om at skabe bred involvering Ønske om relevante input fra så mange som muligt Program for dagen: Introduktion til strategiprocessen hvor er vi

Læs mere

Kodeks for god ledelse

Kodeks for god ledelse Kodeks for god ledelse 1. Jeg påtager mig mit lederskab 2. Jeg er bevidst om mit ledelsesrum og den politiske kontekst, jeg er en del af 3. Jeg har viden om og forståelse for den faglige kontekst, jeg

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

GLOBAL UDVIKLING AF KNOWHOW OG KOMMERCIALISERING GENNEM SAMARBEJDE

GLOBAL UDVIKLING AF KNOWHOW OG KOMMERCIALISERING GENNEM SAMARBEJDE Workshop IV VÆRDISKABELSE I SAMARBEJDET MED EKSTERNE INTERESSENTER OG SAMARBEJDSPARTNERE GLOBAL UDVIKLING AF KNOWHOW OG KOMMERCIALISERING GENNEM SAMARBEJDE Claus Homann Aarhus Vand bidrager til samfund,

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Arbejdsfællesskaber

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Arbejdsfællesskaber NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Arbejdsfællesskaber Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland.

Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland. Ledelses- og Styringsgrundlag Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Ledelses- og Styringsgrundlag Opdateret via proces i 2012-2013 hvor blandt andre koncernledelsen og MEDsystemet har været inddraget

Læs mere

Seminar om Campusutvikling

Seminar om Campusutvikling Oplæg d. Seminar om Campusutvikling Erik Knudsen Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Danmark Disposition UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole hvem er vi? Hvordan har vi arbejdet med

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen INDHOLD 04 VIDEN TO GO 08 VIGTIGSTE PRIORITERINGER 05 MARKEDER OG PRODUKTER 07 SUCCESKRITERIER

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

MÅLBILLEDE. For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet

MÅLBILLEDE. For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet MÅLBILLEDE For et styrket samarbejde mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden på sundhedsområdet Copenhagen Health Science Partners Københavns Universitet Region Hovedstaden Copenhagen Health

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

københavns universitet Talent og samarbejde STRATEGI 2023 Københavns Universitet Strategi

københavns universitet Talent og samarbejde STRATEGI 2023 Københavns Universitet Strategi københavns universitet Talent og samarbejde STRATEGI 2023 Københavns Universitet Strategi 2023 1 2 Københavns Universitet Strategi 2023 FORORD Et årti er gået, siden Københavns Universitet (KU) fik sin

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R Hvorfor et fælles strategisk grundlag? På socialområdet har vi defineret en vision og en mission for vores arbejde. De er: Vision: Sammen skaber vi fremtidens

Læs mere

Inspiration hentes fra udlandet

Inspiration hentes fra udlandet 2014 tidsskrift om personaleledelse I 6 udgivet af Dansk HR Inspiration hentes fra udlandet HR til gavn for hele universitetet Lisbeth Møller, Vicedirektør for HR & Organisation på Københavns Universitet

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer

AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer AU indsatsområde: Skabe uddannelser og studiemiljø af høj kvalitet baseret på innovative læringsmiljøer Strategiske AU s mål er ift. 2011 at opnå derfor have kvalitetssikring af uddannelser på opnå fuld

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Strategi 2020 Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark En fælles retning mod 2020 University College Lillebælts mission, vision og strategier danner tilsammen billedet

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Studieliv, undervisning og rammer for læring

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Studieliv, undervisning og rammer for læring NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Studieliv, undervisning og rammer for læring Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Forskning og udvikling

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Forskning og udvikling NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Forskning og udvikling Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

forslag til indsatsområder

forslag til indsatsområder Dialogperiode 11. februar til 28. april 2008 DEN REGIONALE UDVIKLINGSSTRATEGI forslag til indsatsområder DET INTERNATIONALE PERSPEKTIV DEN BÆREDYGTIGE REGION DEN INNOVATIVE REGION UDFORDRINGER UDGANGSPUNKT

Læs mere

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 1. april 2017 31. december 2019 Indhold 1 Indledning 2 2 Kompetencestrategiens kontekst 3 2.1 Styrelsens aktuelle situation 3 2.2 Kompetencebehov

Læs mere

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020

Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Forord Ilisimatusarfik strategi 2015-2020 Ilisimatusarfik Grønlands Universitet - er anerkendt som et arktisk universitet, der bedriver forskning og uddannelse med arktiske kultur-, sprog-, sundheds- og

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET

DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET 2014 2016 SUPPLEMENT TIL UDVIKLINGSPLAN 2012 2016 DET TEOLOGISKE FAKULTET 2014-2016 Supplement til UDVIKLINGSPLAN 2012-2016 Det Teologiske

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Juridiske Fakultet Afrapporteringsår 2018 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse Der er

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har i beskrevet en fælles, overordnet ramme for leder og medarbejderroller

Læs mere

human first Indsatsområder

human first Indsatsområder human first Indsatsområder 2018-2020 2 Human first Human First er et partnerskab på sundhedsområdet mellem VIA University College, Region Midtjylland og Aarhus Universitet, hvor vi sammen stræber efter

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

whole lot of science going on STRATEGI FOR Principopsætning til andre formål end publikationer Vandret variant med logo til venstre

whole lot of science going on STRATEGI FOR Principopsætning til andre formål end publikationer Vandret variant med logo til venstre Logotype: CMYK U/C 0/0/0/70 Logo: CMYK U Logo: CMYK C 100/90/0/35 100/100/0/28 STRATEGI FOR Principopsætning på publikationer Principopsætning til andre formål end publikationer Vandret variant med logo

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E MEDARBEJDERMØDE DECEMBER 2015 R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E O RIENTERING OM Finanslov 2016 Forslag til AAU s budget for 2016 Præsentation

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012 INTERNATIONAL POLITIK for Kolding Kommune 2012 1. Forord Vi lever i globaliseringens tidsalder. Verden er åben og tilgængelig som aldrig før; folk i alle aldre rejser til og kommunikerer ubesværet med

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

God ledelse i Solrød Kommune

God ledelse i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN God ledelse i Solrød Kommune Sådan leder vi i Solrød Kommune Marts 2014 Indledning God ledelse er en forudsætning for at skabe attraktive og effektive arbejdspladser - og god

Læs mere

Aarhus Universitet. Strategi 2013-2020

Aarhus Universitet. Strategi 2013-2020 Aarhus Universitet Aarhus Universitet stræber efter at være et toneangivende globalt orienteret universitet med et stærkt samfundsengagement, der understøtter udvikling, vækst og velfærd. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser 28. august 2012 JW Styrelsen for Universiteter og Internationalisering Kontoret for uddannelsespolitik Att. fuldmægtig Torsten Asmund Sørensen Lundtoftevej 266 2800 Kgs. Lyngby Høringssvar vedrørende talentudvikling

Læs mere

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år

DBC Strategi 2017. DBC har nye udfordringer i de kommende år DBC Strategi 2017 DBC har nye udfordringer i de kommende år Digital transition er stadig det grundvilkår, der bestemmer DBC s strategi. Også i de kommende år. Med alt hvad det indebærer med teknologi,

Læs mere

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi 2016-19 indhold 3 4 6 8 10 12 14 Hvorfor? Hvordan? Hvorhen? Vejen til hvorhen Sammenhæng Værdi Markant hvorfor? Bedre kommunikation er med til at

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere