Samarbejdsaftale. mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samarbejdsaftale. mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune"

Transkript

1 Samarbejdsaftale mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune

2 2 Tidligere samarbejdsaftale samt kontrakt af indgået mellem Jobcentret og Produktionsskolen i Haderslev Kommune, er udgangspunktet for denne tilrettede samarbejdsaftale. Det fælles mål er at afkorte borgerens vej til gennemført ungdomsuddannelse og så vidt muligt, at holde borgeren væk fra offentlig forsørgelse. Samarbejdsaftalen skal give mulighed for vidensdeling, målrettet indsats og tæt opfølgning. Denne samarbejdsaftale er udarbejdet med hensyntagen til de intentioner der ligger i den gældende kontanthjælpsreform. Vi betragter både de ordinære produktionsskoleforløb og IDV forløbene som uddannelsesforberedende. Herved er alle de uddannelses- og aktivitetsparate, sikret hjælp og støtte til at nå uddannelsesmålet. Samarbejdsaftalen er gældende for de uddannelses- og aktivitetsparate og indeholder: Side 4-5 Side 6 Side 6-7 Side 8 Side 8 Side 8 Side 8 Side 10 Side 10 Side 10 Side Side 11 Side 11 Definition af målgruppe samt indhold af ordinære produktionsskoleforløb og IDV forløb. Forskellen på produktionsskole- og IDV-forløb. Procedure for indskrivning på Haderslev Produktionsskole Uddybning af samarbejdet under IDV-forløb mellem Jobcentret og Produktionsskolen herunder: Månedlige statusoplysninger Oplysninger om fremmøde Samtalekadence og indhold Afbrydelse af kontrakt Venteliste Afregning for IDV Evaluering, statistikker og afslutning. Målsætning og resultater Øvrige forhold

3 3 fig.1 Gr. Målgruppe Ugepris 2014 niveau Forsørgelse 1 Ordinær Produktionsskoleforløb: Unge år indenfor produktionsskolens målgruppe. *1504,- Den unge modtager skoleydelse fra staten. *Satsen for Statens opkrævning af bidrag fra kommunen, er i 2015 fastsat pr. årselev over 18 år, til 1504,- kr. om ugen. 2 IDV elever ordinært forløb: Unge år indenfor produktionsskolens målgruppe, der har brugt deres produktionsskoleår. Unge år indenfor produktionsskolens målgruppe. 2426,- Den unge modtager uddannelseshjælp fra kommunen + evt. aktivitetstillæg 3 IDV eleve særlig indsats: Unge år der har brug for en særlig indsats. 2926,- Den unge modtager uddannelseshjælp fra kommunen + evt. aktivitetstillæg

4 4 DEFINITION AF MÅLGRUPPEN SAMT INDHOLD AF ORDINÆRE PRODUKTIONS-SKOLEFORLØB OG IDV-FORLØB Som udgangspunkt gælder det for alle grupper, at Produktionsskolens tilbud svarer til 30 timer gennemsnitlig pr. uge. Der er skemalagt 33 timer og 15 min. pr. uge hvilket giver en opsparing på 3 timer 15 min. pr. uge som afspadseres i forbindelse med afholdelse af fastlagte personalemøder og pædagogiske dage m.v. For IDV elever kan der laves særlige aftaler. Gruppe 1 Borgere der er indskrevet i et ordinært produktionsskoleforløb, har afsluttet skolepligten og er under 25 år. Borgeren skal indenfor et år være i stand til at kunne påbegynde og gennemfører en ungdomsuddannelse, herunder EGU og STU. Et ordinært produktionsskoleforløb tilbyder: Brancheafklaring på skolens værksteder. Uddannelses- og erhvervsvejledning. Månedlige forløbsplanssamtaler. Screening i dansk og matematik. Obligatorisk spiseordning. Sundhedstjek og opfølgende samtaler. Obligatorisk og ekstra motion. Praktik af 4 ugers varighed hver halve år i privat eller offentlig virksomhed. Kompetencegivende kombinationsforløb på ungdomsuddannelserne. Ekskursioner og virksomhedsbesøg. Prøveforberedende undervisning i dansk, matematik og engelsk. Specialundervisning (varetages af VUC). IT-undervisning.

5 5 Gruppe 2 Borgere fra den gruppe er indskrevet som IDV-elever og får samme tilbud som ovenstående elever, dog med særlig fokus på praktikker i erhvervslivet, almen undervisning og kompetencegivende kombinationsforløb på ungdomsuddannelserne. Prisen dækker desuden kosten der består af morgenmad, formiddagsfrugt og middagsmad. Gruppe 3 Borgere fra denne gruppe er indskrevet som IDV eleverne og får samme tilbud som borgere i gruppe 1 og 2 + en særlig indsats bestående af nedenstående punkter 14-21: Individuelt forløb med undervisning, oplæg og konkrete øvelser, herunder vækstsamtaler. Afklaring af værdier og uddannelse. Morgenvækning ved behov derfor. Målsætninger i forhold til alle områder i de unges liv. Ansvar og motivation for eget liv, herunder planlægning af egen økonomi. Kommunikation: Udvikle de sociale kompetencer, de unge lærer at være sammen med andre mennesker på en hensigtsmæssig måde. Herunder teambuildings forløb. Selvværd og selvtillid: Opbygge en øget identitetsfølelse og bevidsthed. Vaner og mønstre: Ændre de uhensigtsmæssige vaner ved at ændre de grundlæggende. Prisen dækker desuden kosten der består af morgenmad, formiddagsfrugt og middagsmad.

6 6 FORSKELLEN PÅ PRODUKTIONSSKOLE- OG IDV-FORLØB Et ordinært produktionsskoleforløb kan højest vare et år og skal tilpasses bekendtgørelsen af lov om produktionsskoler. IDV forløbene vil tage udgangspunkt i samme principper som produktionsskoleforløbet, men er ikke omfattet af de tidsmæssige begrænsninger der f.eks. står under praktikker, undervisning, kombinationsforløb m.v. Derved kan IDV-forløbene i højere grad tilpasses intentionerne i kontanthjælpsreformen og tilpasses den enkelte borges behov for støtte til at nå uddannelsesmålet. Se i øvrigt Bekendtgørelse af lov om produktionsskoler. PROCEDURE FOR INDSKRIVNING PÅ HADERSLEV PRODUKTIOnSSKOLE Fra Jobcentret til Produktionsskolen: Når en borger under 30 år uden ungdomsuddannelse melder sig ledig på kommunen, tilbydes de et møde indenfor en uge med jobcentrets beskæftigelsessagsbehandler og en UU vejleder. Nedenstående træder i kraft hvis den unge er indenfor Produktionsskolens målgruppe og/eller det vurderes at den unge kan profilere af et produktionsskoleforløb evt. med tilkøb af en særlig indsats. Gruppe 1 For elever der indskrives i et ordinært produktionsskoleforløb, gælder nedenstående. Den unge: er under 25 år. har fået udarbejdet en målgruppevurdering af UU. UU aftaler enten et individuelt indskrivnings- og rundvisningsforløb med Produktionsskolen eller henviser den unge til den ugentlige rundvisning tirsdag kl Ved henvisning til den ugentlige rundvisning sker følgende: UU sender en mail til Produktionsskolen mail@hpro.dk hvis borgeren tilmeldes den ugentlige rundvisning. Borgeren deltager i førstkommende rundvisning på Produktionsskolen.

7 7 Rundviseren registrerer borgernes fremmøde og giver efterfølgende besked til UU om de aftaler der er indgået. Hvis borgeren ønsker at starte på produktionsskolen afholdes indskrivningssamtalen umiddelbart efter rundvisningen. Borgeren starter den førstkommende mandag. Gruppe 2 For elever der indskrives som Indtægts Dækket Virksomhed (IDV) gælder nedenstående. Den unge er mellem 18 og 29 år og: enten har brugt sit produktionsskoleår. eller er over 25 år. Jobcentret aftaler et formøde med Produktionsskolen med henblik på indskrivning til et IDV forløb. Under mødet vises den unge rundt på skolen, efterfølgende udfyldes indskrivningspapir og standardkontrakt for IDV-elever. Den unge kan starte som elev på Produktionsskolen førstkommende mandag. Kontrakten lyder som udgangspunkt på 10 uger, med mulighed for forlængelse. Gruppe 3 Den unge er mellem 18 og 29 år: vurderes til at have særlige personlige og sociale udfordringer. Jobcentret aftaler et formøde med Produktionsskolen med henblik på indskrivning til et IDV forløb. Under mødet vises den unge rundt på skolen, efterfølgende udfyldes indskrivningspapir og standardkontrakt for IDV-elever. Den unge kan starte som elev på Produktionsskolen førstkommende mandag. Kontrakten lyder som udgangspunkt på 10 uger, med mulighed for forlængelse.

8 8 UDDYBNING AF SAMARBEJDET UNDER IDV-FORLØB MELLEM JOBCENTRET OG PRODUKTIONSSKOLEN Gruppe 2 og 3 Månedlige statusoplysninger Efter hver forløbsplanssamtale på Produktionsskolen, sender produktionsskolevejlederen opdateringen vedrørende evt. ændringer i forløbsplanen samt opfyldelse på mål og delmål til den unges beskæftigelsessagsbehandler. Oplysninger om fremmøde Produktionsskolens elevadministration sender fremmødestatistik til jobcentret hver måned. Samtalekadence og indhold Nedenstående fig. 2 viser samtalekadencen før og under produktionsskoleforløbet. Der er taget udgangspunkt i Arbejdsmarkedsstyrelsens pjece Kontanthjælpsreformens betydning for unge under 30 år uden en erhvervskompetencegivende uddannelse. Det første netværksmøde afholdes ved indskrivningen, hvor mål, delmål og særlige hensyn defineres. Alle møder afsluttes med aftale om tidspunkt for næste møde. Under hele forløbet afholdes der netværksmøde/jobsamtale mindst hver 2. måned. Møderne afholdes på Produktionsskolen. Ved behov herfor kan der indkaldes til ekstraordinært netværksmøde. Næste opfølgende netværksmøde mellem borgeren, Jobcentret og Produktionsskolen, afholdes 2 måneder efter start på Produktionsskolen. Møderne afholdes på Produktionsskolen og skal bl.a. afdække hvor vidt borgeren er rigtig kategoriseret, om kontrakten skal forlænges samt tidsperspektivet for en evt. forlængelse af kontrakten. UU-vejledningen inddrages efter behov. Ved behov herfor kan der indkaldes til ekstraordinært netværksmøde, hvor der bl.a. kan tages beslutning om den unges kategorisering skal ændres og de deraf følgende konsekvenser.

9 9 SAMTALEKADENCE - FØR OG UNDER PRODUKTIONSSKOLEFORLØBET Henvendelse Henvendelse GRUPPE 2 IDV-elever Visitationssamtale Unge med beskæftigelsessagsbehandler år, der har brugt deres produktionsskoleår og UU-Vejleder Unge år Opstart på Haderslev Produktionsskole Netværksmøde GRUPPE mellem elev, 3 IDV-elever beskæftigelsessagsbehandler, produktionsskole og evt. UU- Unge år med behov for en særlig indsats Haderslev Produktionsskole sender opdateret forløbsplan til elevens beskæftigelsessagsb + kort beskrivelse af aktiviteter eleven har deltaget i. Visitationssamtale med beskæftigelsessagsbehandler og UU-Vejleder Opstart på Haderslev Produktionsskole Netværksmøde mellem elev, beskæftigelsessagsbehandler, produktionsskole og evt. UU-vejleder Haderslev Produktionsskole sender opdateret forløbsplan til elevens beskæftigelsessagsbehandler + kort beskrivelse af aktiviteter eleven har deltaget i.

10 10 AFBRYDELSE AF KONTRAKT Kontrakten kan afbrydes hvis det skønnes, at den unge ikke får noget ud af tilbuddet eller hvis den unge overgår til ordinær elev eller starter i et andet uddannelsestilbud. Enhver kontraktafbrydelse skal aftales mellem parterne. VENTELISTE Skolens kapacitet svarer til 120 daglige elever pr Ved behov for elevpladser der ud over, må der påregnes ventetid til de fysiske rammer er udvidet til det aktuelle behov. AFREGNING FOR IDV Gruppe 2 og 3 Produktionsskolen sender en elektronisk regning til kommunen på aktuelle elev-kontrakter, månedlig bagud jf. kontraktaftalen mellem Haderslev Jobcenter og Haderslev Produktionsskole. Der sendes ingen opkrævninger for skolens lukkeuger = 4 uger i EVALUERING, STATISTIKKER OG AFSLUTNING Via forløbsplanssamtalerne foregår der en løbende evaluering og opfølgning af produktionsskoleforløbet. Kompetencetavlerne på værkstederne gør kompetenceudviklingen og kompetenceudviklingsmulighederne synlige for den enkelte elev. Statistikkerne udarbejdes således udslusningsresultaterne kan ses for de 3 grupper hver for sig. Haderslev Produktionsskole køber en ydelse hos UU vejledningen Haderslev, der fremadrettet laver en kørsel hver 6. mdr. på de elever der har forladt produktionsskolen, 1. gang 30. november. Derved kan vi i nogen grad påvise effekten af produktionsskoleforløbet. Inden produktionsskoleforløbet afsluttes får eleven udleveret et kompetencebevis der afspejler den faglige kompetenceudvikling, samt hvilke praktikker, kombinationsforløb, almen undervisning m.v. den unge har deltaget i. Ovenstående samarbejdsaftale og procedurebeskrivelse evalueres og tilrettes af parterne i fællesskab hvert år i november måned. Produktionsskolen tager initiativ hertil.

11 11 MÅLSÆTNING OG RESULTATER Der er aftalt følgende resultatmål. Såvel Produktionsskolen som Jobcenteret vil registrere de opnåede mål. Det er aftalt, at der løbende evalueres på målsætninger og resultatmål i takt med at resultaterne indkommer. Gruppe 1 og 2.: Det er en målsætning om samme resultater som resultaterne for Produktionsskolens hidtidige samlede målgruppe: 77% forventes efter gennemsnitlig ophold på 6 måneder at blive selvforsørgende via uddannelse, ordinært arbejde el. lign. 6 % fraflyttede, på barsel, militær o. lign. og 17 % som har brug for en ekstraordinær indsats. Gruppe 3.: Der er aftalt følgende målsætning: 30 % forventes efter gennemsnitlig ophold på 6 måneder at blive selvforsørgende via uddannelse, ordinært arbejde el. lign. 6 % fraflyttede, på barsel, militær o. lign. 64 % er kommet videre i en plan i samarbejde med Jobcenteret (næste trin ) på vej mod selvforsørgelse. ØVRIGE FORHOLD Videresendelse af klager: Produktionsskolen skal uden ubegrundet ophold videresende samtlige klager til Jobcenter Haderslev over varetagelse af de i aftalen omfattende opgaver for Jobcenter Haderslev, når Produktionsskolen har modtaget eller på anden måde har fået kendskab til klagen.

12 Web Facebook Norgesvej 51z 6100 Haderslev Telefon: facebook.com/hprodk

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge 1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Øvrige uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om uddannelseshjælp,

Læs mere

Ørby vejen frem. 1. Projektets titel Alle til uddannelse!

Ørby vejen frem. 1. Projektets titel Alle til uddannelse! 1. Projektets titel Alle til uddannelse! 2. Formål og mål Projektet Alle til uddannelse har følgende formål: At give matchgruppe 2 og 3 unge under 25 år de fornødne personlige, social og faglige kompetencer

Læs mere

Er du under 30 år. Hvad betyder den nye kontanthjælpsreform for dig

Er du under 30 år. Hvad betyder den nye kontanthjælpsreform for dig Er du under 30 år Hvad betyder den nye kontanthjælpsreform for dig Den nye kontanthjælpsreform for dem under 30 år, der træder i kraft d. 1. januar 2014, betyder bl.a. Alle skal have en erhvervskompetencegivende

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning Udkast til Samarbejdsaftale mellem Herning Kommune og Produktionsskolen i Herning Kommune om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning 1. Aftalens parter I henhold til Lov om erhvervsgrunduddannelse

Læs mere

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v.

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v. BEK nr 1162 af 08/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice

AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015. Ejendomsservice AKTIVITETS- OG HANDLEPLAN for 2015 Ejendomsservice Præsentation På værkstedet Ejendomsservice arbejder vi med en bred vifte af opgaver inden for flere faggrupper. Det foregår primært på skolens område,

Læs mere

Vejledning på Varde Produktionsskole.

Vejledning på Varde Produktionsskole. Vejledning på Varde Produktionsskole. Produktionsskolen Varde tilbyder erhvervs- og uddannelsesvejledning. Dette gøres med udgangspunkt i de planer, der bliver lagt sammen med eleven. Den røde tråd gennem

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Et uddannelsesforberedende tilbud til unge

Et uddannelsesforberedende tilbud til unge Et uddannelsesforberedende tilbud til unge 1 Indhold 1. Baggrund 2. Målgruppe 3. Målsætning 4. Forløb og optagelse 5. Indhold 6. Dokumentation for indsatsen 7. Visitation 8. Organisering. Tilbuddet. Samarbejde

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune.

Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. Virksomhedsplan for Produktionsskolen i Herning Kommune. 2013 Navn Adresse Produktionsskolen i Herning Kommune Sebbesandevej 2b, Tjørring, 7400 Herning. Telefon 97 26 70 11 Fax 97 26 90 48 E-mail admin@ph-herning.dk

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Samarbejdsmøde om FGU og ungeindsatsen for de 17 kommuner, KKR Sjælland D. 15. december 2017 kl. 9-11, Næstved Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. 1. Formål:

SAMARBEJDSAFTALE. 1. Formål: (NEP-Aalborg) Netværkssamarbejde erhvervsskoler produktionsskoler i Aalborg området 15.06.07 SAMARBEJDSAFTALE. 1. Formål: Formålet med samarbejdsaftalen er at arbejde frem mod at flest mulige af en ungdomsårgang

Læs mere

Denne skrivelse har til formål at give et overblik over de nye visitationsgrupper og visitationsprocessen, som skal foretages i kommunerne.

Denne skrivelse har til formål at give et overblik over de nye visitationsgrupper og visitationsprocessen, som skal foretages i kommunerne. ORIENTERINGSSKRIVELSE Visitation - uddannelseshjælpsmodtagere 30. september 2013 Denne skrivelse har til formål at give et overblik over de nye visitationsgrupper og visitationsprocessen, som skal foretages

Læs mere

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb.

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en vej til job og via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Indledning: I lov om produktionsskoler er det fastlagt, at skolerne skal udarbejde en udslusningsstrategi

Læs mere

Oversigt over indsatser i Jobcenter Varde for unge uden erhvervskompetencegivende uddannelse

Oversigt over indsatser i Jobcenter Varde for unge uden erhvervskompetencegivende uddannelse Oversigt over indsatser i Jobcenter Varde for unge uden erhvervskompetencegivende uddannelse Nedenstående er en oversigt over de indsatser, som Jobcenter Varde har til unge uden erhvervskompetencegivende

Læs mere

Allonge til delkontrakt vedrørende beskæftigelse og uddannelse

Allonge til delkontrakt vedrørende beskæftigelse og uddannelse Allonge til delkontrakt 2013-2016 vedrørende beskæftigelse og uddannelse Mellem Fonden Grantoftegaard (herefter fonden) Pederstrupvej 69, 2750 Ballerup og Ballerup Kommune (herefter kommunen) Hold an Vej

Læs mere

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år

MUFU. Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende Uddannelses- og beskæftigelsesforløb Denne information er målrettet professionelle aktører omkring unge mellem 15 og 17 år MUFU Middelfart Ungdomsskoles Forberedende

Læs mere

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 INDHOLD Kort om analysen og datagrundlaget 1 2 Udviklingen i egu Praksis i kommunerne

Læs mere

Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1

Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1 Fælles ydelseskatalog for UU Center Syd med virkning fra 2017 Bilag 1 1. Vejledning i grundskolen Målgruppe Individuel vejledning Gruppevejledning Kollektiv vejledning 4. - 6. klasse Tilbud om Undervisningsmateriale

Læs mere

Baggrund bekendtgørelser

Baggrund bekendtgørelser Baggrund bekendtgørelser 10. Kommunalbestyrelsen skal etablere tilbud og særlige forløb til 15-17-årige unge. De særlige forløb skal have til hensigt at sikre, at unge bliver uddannelsesparate, Sønderborg

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde 2016 Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Produktionsskolen Varde - Hammeren 3 6800 Varde Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Denne virksomhedsplan udspringer af lov om produktionsskoler,

Læs mere

Kontanthjælpsreformen og de unge, intentioner og konsekvenser for kommuner

Kontanthjælpsreformen og de unge, intentioner og konsekvenser for kommuner Kontanthjælpsreformen og de unge, intentioner og konsekvenser for kommuner Oplæg i Brønderslev 8. oktober 2013 ved Anne-Dorte Stanstrup og Lotte Horsholt, Arbejdsmarkedsstyrelsen Disposition Baggrund for

Læs mere

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital

Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Aktivitets- og handleplan 2015 MedieDigital Præsentation af værkstedet Kunne du tænke dig at lave dig egen hjemmeside, eller går du med en drøm om, at lære at fotografere eller måske lave din egen film,

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre

STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Information til forældre STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Information til forældre Pjecens formål: Denne folder giver information om STU til dig, som er forældre til eller værge for en ung, der kan være i målgruppen

Læs mere

Øvrige bevillinger foretages af ydelsesmedarbejder/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent

Øvrige bevillinger foretages af ydelsesmedarbejder/beskæftigelsesmedarbejder/virksomhedskonsulent orgerservice ds Øvrige bevillinger foretages af ydelsesmedarbejder/beds 3 Enhver der opholder sig lovligt her i landet, har ret til hjælp ter Aktivloven. Kommunen skal sikre at opholdskravet er opfyldt.

Læs mere

Bilag om produktionsskoler 1

Bilag om produktionsskoler 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om produktionsskoler 1 I. Målgruppen Formålet med produktionsskoler

Læs mere

Velkommen til projekt UNGE I VÆKST

Velkommen til projekt UNGE I VÆKST Velkommen til projekt UNGE I VÆKST Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring Kommune gennemfører i samarbejde med EUC Nord (tovholder) m.fl. projekt samarbejde i Vendsyssel Unge i Vækst. Projektet er et partnerskabssamarbejde

Læs mere

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge

Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Nyt tilbud i Jobcenter Viborg: Unge i fokus et vejledningstilbud til unge Baggrund I foråret 2013 nedsatte Viborg Byråd en særlig Task Force, som skulle identificere områder med mulighed for forbedring

Læs mere

Oplæg til udvikling og etablering af særlige forløb for 15 17 årige unge i Egedal og Frederikssund kommuner Efteråret 2010

Oplæg til udvikling og etablering af særlige forløb for 15 17 årige unge i Egedal og Frederikssund kommuner Efteråret 2010 Oplæg til udvikling og etablering af særlige forløb for 15 17 årige unge i Egedal og Frederikssund kommuner Efteråret 2010 Med baggrund i den ny lovgivning om Vurdering af uddannelsesparathed samt Pligt

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem Ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, Produktionsskolerne og UU Guldborgsund

Samarbejdsaftale. mellem Ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, Produktionsskolerne og UU Guldborgsund Samarbejdsaftale mellem Ungdomsuddannelserne, VUC Storstrøm, Produktionsskolerne og UU Guldborgsund August 2017 INDLEDNING UU Guldborgsund tilstræber, at alle unge oplever, at vejlederen gør en forskel

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

Samarbejdsmodel om støtte og vejledning til unge mænd i forhold til at sikre gennemførelse af uddannelse.

Samarbejdsmodel om støtte og vejledning til unge mænd i forhold til at sikre gennemførelse af uddannelse. TEC, Hvidovre 18. januar 2012 Samarbejdsmodel om støtte og vejledning til unge mænd i forhold til at sikre gennemførelse af uddannelse. Samarbejdsmodellen involverer TEC Hvidovre og jobcentrene i Vallensbæk/Ishøj,

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

Oplæg til håndholdt indsats i Halsnæs Kommune

Oplæg til håndholdt indsats i Halsnæs Kommune Baggrund Oplæg til håndholdt indsats i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune har i budget 2012 og 2013 årligt afsat 800.000 kr. til en særlig håndholdt indsats i forhold til elever i overgangen fra

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice d. 21.11.2013 Tilbudsvifte Ung På Vej: Følgende aktivitetspakker er en beskrivelse af, hvilke tilbud, der er i projektet, som skal bringe målgruppen tættere på uddannelse. Tilbuddene kan kombineres i pakkeforløb.

Læs mere

Et år på fri fagskole for dig på STU

Et år på fri fagskole for dig på STU Et år på fri fagskole for dig på STU MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Det er

Læs mere

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE

3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE 3-ÅRIG UNGDOMSUDDANNELSE I HADERSLEV KOMMUNE For unge med særlige behov Hvad er STU? STU står for Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Haderslev CSK Center for specialundervisning og kommunikation

Læs mere

Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse. Fælles forståelsesramme

Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse. Fælles forståelsesramme Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Fælles forståelsesramme Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Fælles forståelsesramme Forord På produktionsskolerne

Læs mere

Velkomst/Dagsorden Velkomst Birkebo

Velkomst/Dagsorden Velkomst Birkebo 13.00-13.15 Velkomst/Dagsorden Velkomst Birkebo 13.15-14.00 Uddannelsesplan webudgave (system) Erfaringer/udfordringer/spørgsmål i forbindelse med brug af den nye portal. Helle Kjærgaard, UVdata deltager.

Læs mere

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever

Vejledning i 7. klasse Fælles for alle elever Bilag 1: Udspecificering af grundydelser Nedenstående er en oversigt over de opgaver, som Langeland og Ærø Kommuner, jf. samarbejdsaftale om UU Sydfyn, køber af Svendborg Kommune. Nedenstående er opstillet

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN:

PARTNERSKABSAFTALER UNGDOMSSKOLEN: NOTAT Uddrag Analyse af ungdomsskolen 2.0 I forbindelse med fritidsaktiviteter, heldagsskole og diverse projekter har Ungdomsskolen en del samarbejdspartnere. Nedenstående tabel lister de foreninger, klubber

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole

VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole VELKOMMEN TIL Middelfart Produktionsskole Når du starter på en ny skole eller på et nyt arbejde, er der altid nogle ting, som er godt at vide og som skal ordnes, inden du starter. Sådan er det også her

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Evaluering af det særligt tilrettelagte forløb for ikkeuddannelsesparate på produktionsskolerne efteråret 2012

Evaluering af det særligt tilrettelagte forløb for ikkeuddannelsesparate på produktionsskolerne efteråret 2012 Børn og Skoles sekretariat Dato: Januar 2013 Sagsnr.: Sagsbehandler: acha Evaluering af det særligt tilrettelagte forløb for ikkeuddannelsesparate på produktionsskolerne efteråret 2012 På baggrund af beslutning

Læs mere

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (herefter benævnt STU) i Favrskov Kommune.

Læs mere

UU - Status og uddannelsesstatistik. Maj 2017

UU - Status og uddannelsesstatistik. Maj 2017 UU - Status og uddannelsesstatistik Maj 2017 Resume af statistik 94,2 % af de 15-17 årige er enten i gang med uddannelse eller har gennemført en ungdomsuddannelse. 65 % blandt de 15-17 årige er i gang

Læs mere

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem.

UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. UDDANNELSESPLAN contra UNDERVISNINGSPLAN Sammen har vi (UU og STU udbydere) en fælles opgave en fælles udfordring. Dialog er vejen frem. Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Vejle 9. juni 2010

Læs mere

Agterskrivelse vedrørende kontanthjælpsreformens betydning for din ydelse.

Agterskrivelse vedrørende kontanthjælpsreformens betydning for din ydelse. Agterskrivelse vedrørende kontanthjælpsreformens betydning for din ydelse. Vi skriver til dig, fordi du modtager kontanthjælp fra Fredericia kommune. Den 1. januar 2014 træder en ny kontanthjælpsreform

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård

Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård Produktionsskolen På sporet Produktionsskolen Sandagergård 11/6/2008 1 Samarbejdsaftale 2007-2008 Denne samarbejdsaftale er indgået mellem Grindsted Produktionshøjskole Grindsted Tekniske Skole Møllegården

Læs mere

9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet % af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet % af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. 9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet. 9.1. 95% af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Profilmodellen udarbejdes én gang om året, og bruges til at evaluere

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Notat om proces for virksomhedsoverdragelse

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem Sprogskolen Kolding og Jobcenter Kolding. Den Erhvervsrettede Sprogskole

Samarbejdsaftale. mellem Sprogskolen Kolding og Jobcenter Kolding. Den Erhvervsrettede Sprogskole Samarbejdsaftale mellem Sprogskolen Kolding og Jobcenter Kolding Den Erhvervsrettede Sprogskole et erhvervsrettet forløb for integrationsborgere i Kolding Kommune INDHOLD Baggrund og formål... 2 Målgruppe...

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

Storskoven STU

Storskoven STU Storskoven 42 13 15 81 STU SÆRLIGT TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU på Storskoven Målet for Storskovens skoles STU forløb er klart: At give den unge en tilknytning til arbejdsmarkedet, og at indgå aktivt

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse Vejle, den 4. april 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag

Læs mere

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Indhold 1. Generelle betragtninger om produktionsskolernes rolle. 2. Hvornår er den unge parat til at starte på en fleksuddannelse? 3. Hvordan

Læs mere

STU - særlig tilrettelagt uddannelse baggrund og udvikling

STU - særlig tilrettelagt uddannelse baggrund og udvikling Myndighedsafdelingen / HS 29. april 2014 Emnesag 08/14891 Dokument nr. 59312-14 STU - særlig tilrettelagt uddannelse baggrund og udvikling Baggrund Der blev i efteråret 2013 konstateret en betydelig stigning

Læs mere

BilagARU_130829_pkt.04.01

BilagARU_130829_pkt.04.01 O P L Æ G 2 9-0 8-2 01 3 INDLEDNING Alle borgere kommer til at mærke store forandringer i indsatsen Unge skal have en målrettet indsats, der kan hjælpe dem i gang med en udd. Borgere der kan arbejde skal

Læs mere

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune

Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune RAR Nordjylland 18. januar 2018 Ungeindsatsen i Jammerbugt Kommune Sundheds og Arbejdsmarkedschef Jannie Knudsen Opfølgning på RAR møde den 16. september 2016 Hvad gjorde vi i september 2016? Møder de

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Hvem er de? Og hvor mange? Uddannelsesparate unge Aktivitetsparate unge Kort om lovgivning

Læs mere

UU - Status og uddannelsesstatistik. December 2015

UU - Status og uddannelsesstatistik. December 2015 UU - Status og uddannelsesstatistik December 2015 Resume af statistik 93,9 % af de 15-17 årige er enten i gang med uddannelse eller har gennemført en ungdomsuddannelse. 59,3 % blandt de 15-17 årige er

Læs mere

UU - Status og uddannelsesstatistik. September 2016

UU - Status og uddannelsesstatistik. September 2016 UU - Status og uddannelsesstatistik September 2016 Resume af statistik 91,7 % af de 15-17 årige er enten i gang med uddannelse eller har gennemført en ungdomsuddannelse. 47,1 % blandt de 15-17 årige er

Læs mere

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne 1. BAGGRUND: Centrale dele af erhvervsuddannelsesreformen set fra produktionsskolernes

Læs mere

Afdeling: Center Arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan. Funktionsleder. Faglig konsulent

Afdeling: Center Arbejdsmarked. Emne: Kompetenceplan. Funktionsleder. Faglig konsulent Sagsbehandler eskæftigelsesmedarbejder virksomheds Øvrige bevillinger foretages af sagsbehandlerbeskæftigelsesmedarbejdervirksomheds 2c - Kommunen træffer afgørelse om, hvorvidt en ansøger og en sambo

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

UU - Status og uddannelsesstatistik. Februar 2016

UU - Status og uddannelsesstatistik. Februar 2016 UU - Status og uddannelsesstatistik Februar 2016 Resume af statistik 94,2 % af de 15-17 årige er enten i gang med uddannelse eller har gennemført en ungdomsuddannelse. 64,3 % blandt de 15-17 årige er i

Læs mere

Ungestatistisk 1. Kvartal 2015. Ungestrategien for Aalborg Kommune

Ungestatistisk 1. Kvartal 2015. Ungestrategien for Aalborg Kommune Ungestatistisk 1. Kvartal 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 AFSNIT 2 STATUS FOR ALLE UNGE I ALDEREN 15-24 ÅR...4 AFSNIT 3 STATUS FOR UNGE I ALDEREN 15-17 ÅR...5 TABEL 3.1 15-17-ÅRIGE DER IKKE ER

Læs mere

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for unge

Læs mere

UU - Status og uddannelsesstatistik. December 2016

UU - Status og uddannelsesstatistik. December 2016 UU - Status og uddannelsesstatistik December 2016 Resume af statistik 93,9 % af de 15-17 årige er enten i gang med uddannelse eller har gennemført en ungdomsuddannelse. 55,2 % blandt de 15-17 årige er

Læs mere

I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens.

I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens. I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens. Formålet med standarden er todelt: For det første ønsker vi at ensrette standarden for vores tilbud og

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Ungeforvaltningen Børne- og Familieafdelingen Overgang fra barn og ung med særlige behov til voksen med særlige behov Overgangen fra barn til voksen med særlige behov

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Ungestatistik 2. Kvartal 2015. Ungestrategien for Aalborg Kommune

Ungestatistik 2. Kvartal 2015. Ungestrategien for Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 AFSNIT 2 STATUS FOR ALLE UNGE I ALDEREN 15-24 ÅR...4 AFSNIT 3 STATUS FOR UNGE I ALDEREN 15-17 ÅR...5 TABEL 3.1 15-17-ÅRIGE DER IKKE ER I GANG MED EN UNGDOMSUDDANNELSE

Læs mere

Undervisning af unge fra januar 2017

Undervisning af unge fra januar 2017 Målgruppe: Formål: Målsætning: Periode: Overordnet tilgang: Unge fra 18 25 år med opholdstilladelse efter 7, 8 eller 9c i Udlændingeloven. Unge fra 16 18 år, der ikke har relevant skoletilbud jf. Folkeskoleloven

Læs mere

DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG

DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG DU ØNSKER AT MELDE DIG LEDIG Læs først nedenstående vigtige information om reglerne samt om hvad du videre skal gøre. Udfyld dernæst skemaet og returner det til receptionen. For at modtage uddannelseshjælp

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE

STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE STU-TILBUD SÆRLIG TILRETTELAGT UNGDOMSUDDANNELSE MÅLGRUPPPE? Unge, som ikke er klar til at starte på en ordinær ungdomsuddannelse, kan søge om, at blive optaget på en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Ungestatistik 1. Kvartal Ungestrategien for Aalborg Kommune

Ungestatistik 1. Kvartal Ungestrategien for Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 AFSNIT 2 STATUS FOR ALLE UNGE I ALDEREN 15-24 ÅR...4 AFSNIT 3 STATUS FOR UNGE I ALDEREN 15-17 ÅR...5 TABEL 3.1 15-17-ÅRIGE DER IKKE ER I GANG MED EN UNGDOMSUDDANNELSE

Læs mere