LOKALPLAN NR. 302 STALDGÅRDSGADE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LOKALPLAN NR. 302 STALDGÅRDSGADE"

Transkript

1 LOKALPLAN NR. 302 STALDGÅRDSGADE Von Hattenstræde VESTERVOLD VESTERGADE ST. VOLDGADE Lokalplan 302 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Lokalplanområdet ligger i bykernen. Området afgrænses af Vestervold, Søren Møllers Gade, Staldgårdsgade, Von Hattenstræde og Vestergade. Området er stort set udbygget, men der er stadig et par huller, der kan udfyldes. Bygningerne er små byhuse hvor hovedparten i Randers Kommuneatlas er kortlagt som værende af middel bevaringsværdi, mens 7 bygninger har en høj bevaringsværdi og et enkelt hus er fredet. Områdets bygninger og de gamle smalle gader med brosten signalerer en stemning som skal bevares og bygges videre på i denne del af Randers.

2 2 Planen går ud på Flere boliger i bymidten Lokalplanen er udarbejdet ud fra et ønske om at bygge flere boliger i bymidten. Derfor åbner planen mulighed for at lukke hullerne i husrækkerne med nye boligbebyggelser. Mod Vestervold giver lokalplanen mulighed for at opføre en ny boligbebyggelse, der samtidig afgrænser området. Langs Staldgårdsgade giver lokalplanen mulighed for, at opføre en ny boligbebyggelse på hjørnet af Staldgårdsgade og Von Hattenstræde. Den eksisterende erhvervsvirksomhed på nordsiden af det lille torv kan med tiden omdannes til boliger eller nedrives for at opføre 5 nye boliger helt ud til vejen. Sammen med lokalplanen træffes der en byfornyelsesbeslutning for dele af karre 120. Beslutningen vil omfatte nedrivninger, regulering af gård- og friarealer samt istandsættelse af enkelte ejendomme. Lokalplanen sikre byfornyelsesplanen for fremtiden Lokalplanen sikrer og fastholder intentionerne i byfornyelsesplanen for fremtiden. Den specielle stemning og charme der kendetegner området skal fastholdes og understreges. Planen danner ramme for en privat finansieret istandsættelse- og omdannelse af erhvervsbygninger til boligformål. LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv pligt til at udføre de anlæg, der er indeholdt i planen. Byrådet kan give dispensation fra lokalplanen, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved en ny lokalplan. Lokalplanen indeholder i 6, stk. 10 bestemmelser om at bebyggelsen ikke må nedrives uden byrådets tilladelse. Hvis en sådan tilladelse nægtes, kan ejeren af ejendommen forlange den overtaget mod erstatning. Ifølge planlovens 49 er der dog bestemte forudsætninger, som skal opfyldes, før dette krav kan gøres gældende.

3 3 LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING Kommuneplan 2001 I kommuneplanen er lokalplanområdet beliggende i bydel 1. Lokalplanenes delområde 1 er omfattet af rammeområde B58 og delområde 2 er omfattet af rammeområde BE33. Lokalplanrammer Bebyggelsesprocent og bygningshøjde Opholds- og parkeringsarealer Tillæg til kommuneplan 2001 Bebyggelsesprocenten må ifølge rammerne ikke overstige 130 % i område B58 som helhed og 150 % i område BE33 som helhed. Bygninger skal opføres med 2½ og 3½ etage og bygningshøjden må ikke overstige henholdsvis 12 og 15m. I område B58 skal der ifølge rammerne etableres udendørs opholdsareal på mindst 50% af boligetagearealet og et parkeringsareal på 15% af boligetagearealet og 10% af erhvervsetagearealet i området som helhed. I BE33 skal der etableres et opholdsareal på 50% af boligetagearealet og et parkeringsareal på 15% af erhvervsetagearealet og 10% af boligetagearealet i området som helhed. I forbindelse med forslag til lokalplan 302, har det vist sig at det indenfor de eksisterende kommuneplanrammer, ikke er muligt at opføre det ønskede etageareal i den del af planen der er omfattet af område BE33 og det er, pga områdets tætte struktur, ikke muligt at etablere de påkrævede parkeringspladser i den del af planen der er omfattet af område B58. Lokalplanen er derudover i overensstemmelse med kommuneplanens principper. For at give mulighed for at realisere planen, skal den maksimale bebyggelsesprocent for område BE33 hæves fra 150% til 160% og kravene til parkeringsarealet i område B58 sænkes fra 15% til 5%. Der er derfor udarbejdet en ændring af lokalplanrammerne for områderne B58 og BE33 med følgende ordlyd: Område B58 bebyggelsesprocent hæves fra 150% til 160% Område BE32 kravene til parkeringsarealet i område B58 sænkes fra 15% til 5%. For område B58 (bydel 1) gælder følgende: Bebyggelsen skal have et udendørs opholdsareal på mindst 50% af boligetagearealet og et parkeringsareal på 5% af boligetageog erhvervsetagearealet. Opholdsarealet skal indrettes inden for den enkelte ejendom eller i umiddelbar nærhed af den. Hvis opholdsarealet ligger helt eller delvist uden for ejendommen, skal det sikres til brug for ejendommens beboere. For område BE32 (bydel 1) gælder følgende: Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 160%.

4 4 Byfornyelse og nye boliger Nye boliger A - bebyggelsen mod Vestervold forudsætter Staldgårdsgade 7 nedrevet B bebyggelsen syd for det lille torv Regulering af torvet C bebyggelsen nord for det lille torv forudsætter eksisterende erhvervslejemål nedrevet Sammen med lokalplanen træffes der en etape opdelt byfornyelsesbeslutning for en del af karre Etape vil omfatte ejendommene: Vestergade 4 og 6 Von Hattenstræde 1, 3 og 5 samt Staldgårdsgade 3 og 3A. 2. Etape vil omfatte ejendommen: Staldgårdsgade 5 og 7 samt nybyggeri langs Vestervold og Vestergade Etape vil omfatte ejendommen: Von Hattenstræde 11 og 13 samt den nye bebyggelse syd for Staldgårdsgade. Beslutningen vil omhandle nedrivning af udtjente bygninger og udførsel af et nyt gårdanlæg. Der er på længere sigt mulighed for at udvide det fælles gårdanlæg, hvis områdets beboere ønsker det. Lokalplanen åbner mulighed for etablering af tre nye boligbebyggelser som vist på kortbilag nr. 2 & 3. Bebyggelse A ud mod Vestervold Bebyggelse B syd for det lille torv Bebyggelse C nord for det lille torv A. Ud mod Vestervold kan der opføres en bebyggelse i 2 ½ - 3 ½ etager med penthouse lejligheder øverst. Terrænet springer godt 3 meter på grunden hvilket kan udnyttes til en åben parkeringskælder i bebyggelsens sydlige del. I bebyggelsen etableres en port-gennemgang for fodgængere i lige forlængelse af Staldgårdsgade. Det er en forudsætning for realiseringen af bebyggelsen at Staldgårdsgade 7 nedrives, for at skaffe lys og luft til den nye bebyggelse. Bebyggelsens beboere skal sikres adgang til de fælles friarealer. B. Syd for det lille torv kan der opføres tre byhuse i 2 ½ etager. De tre byhuse følger Staldgådsgade og understreger dermed gadens svungne forløb. Gavlen som vender ud mod det lille torv skal åbnes op med vinduesåbninger. Etablering af bebyggelsen vil medføre en mindre regulering af torvet som afgrænses af den nye bebyggelse. Torvet skal forblive som et grønt åndehul for områdets beboere og reetableres så grønt som muligt. C. Nord for det lille torv kan der etableres 5 byhuse under forudsætning af at det eksisterende erhvervslejemål nedrives og der etableres et fælles gårdareal. Lokalplanen åbner op for en skelregulering hvorved der bliver plads til 8 parkerings pladser i gårdrummet.

5 5 Vejadgang Kloakering Med tiden skal Staldgårdsgades oprindelige brostensbelægning blotlægges og reetableres med kantbegrænsning af bordursten som i Von Hattenstræde. Lokalplanens område ligger i område 58.1 (nordlige halvdel) og BE33 (sydlige halvdel) i Spildevandsplanen for Randers kommune. Områderne er i øjeblikket kloakeret med fællessystem med tilladelige afløbskoefficienter på henholdsvis 0,8 og 0,7. Interne afløbssystemer anbefales separeret. I forbindelse med de planlagte nye byggefelter B og C, i Staldgårdsgade, vil tilslutningen kunne ske ved hovedkloakken i enten Staldgårdsgade eller Von Hattenstræde. Byggefelt A, ud mod Vestervold, er beliggende på tværs af en eksisterende hovedkloakledning, som vist på kortbilag 1. Ledningen skal tinglyses på ejendommen og skal omlægges i forbindelse med byggeriet uden udgift for kommunen. Tilslutningen skal ske via en ny stikledning fra Vestergade. Renovation og genbrug El, vand og varme Byzone Lokalplan 262 Midtbyen og lokalplan 302 Reguleringer og bestemmelser for facader & skilte m.m. Midtbylokalplanen 3 stk Midtbylokalplanen gælder fortsat Lokalplanens område er omfattet af Regulativ for bortskaffelse af erhvervsaffald samt Regulativ for bortskaffelse af husstandsaffald for Randers kommune. Af regulativerne fremgår det blandt andet hvilke krav, pligter og ansvar, der er pålagt den enkelte affaldsproducent/ erhvervsvirksomhed samt hvilke krav, der skal være opfyldt i forbindelse med placering af renovations- og genbrugsstativer samt minicontainere. El, vand og varmeforsyning varetages af Energi Randers A/S. Fra 2003 kan forbrugerne dog selv vælge el producenter. Området er i byzone. Lokalplan 302 s område er omfattet af bestemmelserne for Latinerkvarteret i lokalplan 262 Midtbyen. Midtbylokalplanen indeholder en række bestemmelser og reguleringer for udformning af facader, skilte, vinduesformater, tagmaterialer m.m. Disse bestemmelser gælder fortsat bortset fra bestemmelsen om symmetriske saddeltage, idet lokalplan 302 giver mulighed for at opføre ny bebyggelse mod Vestervold asymmetrisk saddeltag eller ensidig taghældning på penthouse lejlighederne øverst.

6 6 Tillæg nr. 43 til kommuneplan 2001 Randers Kommune I forbindelse med forslag til lokalplan 302, har det vist sig at det indenfor de eksisterende kommuneplanrammer, ikke er muligt at opføre det ønskede etageareal i den del af planen der er omfattet af område BE33 og det er, pga områdets tætte struktur, ikke muligt at etablere de påkrævede parkeringspladser i den del af planen der er omfattet af område B58. Lokalplanen er derudover i overensstemmelse med kommuneplanens principper. For at give mulighed for at realisere planen, skal den maksimale bebyggelses-procent for område BE33 hæves fra 150 til 160 og kravene til parkeringsarealet i område B58 sænkes fra 15% til 5%. Der er derfor udarbejdet en ændring af lokalplanrammerne for områderne B58 og BE33 med følgende ordlyd: For område B58 (bydel 1) gælder følgende: a. Området må kun anvendes til boliger og til kollektive anlæg, som ældreboliger, plejehjem, børneinstitutioner, varmecentral og lignende samt til mindre butikker eller erhverv, der ikke generer omgivelserne. Værtshuse, grillbarer og lignende må kun etableres med byrådets særlige tilladelse. b. I området kan der indrettes butikker med et bruttoetageareal på op til m 2, medmindre der er tale om butikker til særligt arealkrævende varer. Den samlede ramme for nybyggeri og omdannelse til butiksformål i City er ca m 2 pr. april Det vurderes, at der heraf er mulighed for at placere omkring m 2 butiksareal i Bykernen samt en mindre del i Vester Altan. Hvis det kan indpasses i bybilledet, kan byrådet tillade, at der i City, bortset fra områderne B57 og B109 opføres dagligvarebutikker på indtil m² samt op til 5 udvalgsvarebutikker på indtil m². c. Boligetagearealets andel af det samlede etageareal i området skal være mindst70 pct. d. Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige130 pct. e. Bebyggelsen må ikke være højere end 2½ etage og 12 m, (3½ etage og 15 m mod Vestervold) f. Bebyggelsen skal have et udendørs opholdsareal på mindst 50% af boligetagearealet og et parkeringsareal på 5% af boligetage- og erhvervsetagearealet. Opholdsarealet skal indrettes inden for den enkelte ejendom eller i/ umiddelbar nærhed af den. Hvis opholdsarealet ligger helt eller delvist uden for ejendommen, skal det sikres til brug for ejendommens beboere. g. Ved nedrivninger, ombygninger og tilbygninger samt ved ændringer i facaderne skal der tages særlige hensyn til de

7 7 bevaringsværdige bygninger og særligt markant beliggende bygninger. h. Sammenlægning af lejligheder, der medfører boliger over 175 m 2 kan kun finde sted, hvis det er nødvendigt for at opnå en tidssvarende bolig. i. Der må kun gennemføres byggeri, der af hensyn til bevaring af områdets arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter tilpasses det eksisterende byggeris struktur og omfang. j. Ved bebyggelse af ubebyggede grunde og ved større ombygninger skal ejendommene tilsluttes fjernvarmenettet. k. En lokalplan for området skal fastsætte regler for opsætning af udvendige antenner, herunder paraboler. Blandet bolig og erhverv. For område BE32 (bydel 1) gælder følgende: a. Området må kun anvendes til boliger og til erhverv som butikker, administration, liberale erhverv, forlystelser, mindre ikke generende fremstillingsvirksomheder samt til offentlige formål. b. I området kan der indrettes butikker med et bruttoetageareal på op til m 2, medmindre der er tale om butikker til særligt arealkrævende varer. Den samlede ramme for nybyggeri og omdannelse til butiksformål i City er ca m 2 pr. april Det vurderes, at der heraf er mulighed for at placere omkring m 2 butiksareal i Bykernen samt en mindre del i Vester Altan. Hvis det kan indpasses i bybilledet, kan byrådet tillade, at der i City, bortset fra område BE36 opføres dagligvarebutikker på indtil m² samt op til 5 udvalgsvarebutikker på indtil m². c. Værtshuse og restauranter med alkoholbevilling må kun etableres med bevillingsnævnets særlige tilladelse og skal fortrinsvis placeres langs strøggaderne og på egnede lokaliteter i karreerne uden om, se figur 4 i beskrivelsen af bykernen. Restauranter med natbevilling må ikke placeres i eller umiddelbart op til rene boligejendomme. d. De eksisterende fremstillingsvirksomheder skal såvidt muligt opretholdes, hvis det kan ske uden væsentlige gener eller risici for bykernen som helhed. e. Industribebyggelse kan kun omdannes til butiks-, kontor- eller institutionsformål, hvis de samlede miljømæssige og trafikale ulemper ikke efter byrådets skøn forøges. f. Det skal tilstræbes, at boligetagearealets andel af det samlede etageareal udgør mindst55 pct.

8 8 g. Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 160 pct. h. Bebyggelsens højde må ikke overstige3½ etage og 15 m. i. I forbindelse med bebyggelsen skal der tilvejebringes et opholdsareal på mindst 50 pct. af boligetagearealet og et parkeringsareal på 15 pct. af erhvervsetagearealet og 10 pct. af boligetagearealet. Opholdsarealet skal tilvejebringes inden for den enkelte ejendom eller i umiddelbar nærhed heraf. Hvis opholdsarealet ligger helt eller delvist uden for ejendommen, skal det sikres til brug for ejendommens beboere. j. Ved nedrivninger, ombygninger og tilbygninger samt ved ændringer i facaderne skal der tages særlige hensyn til de bevaringsværdige bygninger og særligt markant beliggende bygninger. k. En lokalplan skal - hvor en sådan ikke allerede findes - fastsætte vejledende retningslinjer for ændringer af facader, opsætning af skilte og baldakiner, udskiftning af tage, vinduer m.v. med henblik på at fastholde eller genskabe et harmonisk bybillede, gade- og gårdmiljø. l. En lokalplan for området skal redegøre for, hvorledes regionplanens bestemmelser om virksomhedsstøj kan overholdes. m. I området må der kun gennemføres byggeri, der af hensyn til bevaring af områdets arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter tilpasses det eksisterende byggeris struktur og omfang. n. I området må der ikke opføres bebyggelse med gulv i stueetagen under kote 2,0. p. Ved bebyggelse af ubebyggede grunde og ved større ombygninger skal ejendommene tilsluttes fjernvarmenettet. q. En lokalplan for området skal fastsætte regler for opsætning af udvendige antenner, herunder paraboler.

9 9

10 10 LOKALPLANENS BESTEMMELSER I henhold til planloven (lovbekendtgørelse nr. 563 af 30. juni 1997) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 1 nævnte område: LOKALPLANENS FORMÅL Lokalplanens formål er at sikre: at kvarterets karakter og bygningernes arkitektoniske kvaliteter fastholdes at ny bebyggelse i proportioner og materialer harmonerer med den omkringliggende bebyggelse og bybilledet i øvrigt at ny bebyggelse mod Vestervold tilpasser sig både Latinerkvarterets og Vestervolds forskellige dimensioner at Staldgårdsgades oprindelige brostensbelægning blotlægges og reetableres at byfornyelsesplanens intentioner fastholdes for fremtiden 1 LOKALPLANENS OMRÅDE Matrikelnumre Delområder Byzone Stk. 1. Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag nr. 1 og omfatter matrikelnumrene: 470h,485a, 485b, 486d, 487, 488b, 488c, 488d, 488i, 489, 490, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500a, 501, 515, 516 og 517, Randers Bygrunde samt alle parceller, der efter den 1. oktober 2001 udstykkes fra de nævnte ejendomme. Stk. 2. Lokalplanen opdeles i delområderne I og II. Stk. 3. Lokalplanens område er i byzone. 2 OMRÅDETS ANVENDELSE Delområde I Boligformål Erhverv som kan udføres i boligområder Stk. 1. Området må kun anvendes til boligformål og til kollektive anlæg som ældreboliger, plejehjem, børneinstitutioner og lignende. Matr. 488 kan anvendes til forsorgshjælp Byrådet kan tillade, at der på ejendommene drives sådan virksomhed, som almindeligvis kan udføres i beboelsesområder under forudsætning af: at virksomheden drives af den der bebor ejendommen

11 11 at virksomheden efter byrådets skøn drives på en sådan måde, at ejendommens -og områdets karakter af beboelsesejendom ikke forandres, herunder ved skiltning og lignende at virksomheden ikke medfører ulempe for de omkringboende Værtshuse, grillbarer og lignende Butikker Boligetageareal Værtshuse og restauranter med alkoholbevilling må kun etableres med byrådets/bevillingsrådets særlige tilladelse. Restauranter med natbevilling må ikke placeres i eller umiddelbart op til rene boligejendomme. I området kan der indrettes mindre butikker med et bruttoetageareal på op til 300 m², med mindre der er tale om butikker til særligt arealkrævende varer. Stk. 2. Boligetagearealets andel af det samlede etageareal i området skal være mindst 70 pct. Delområde II Bolig- og erhverv Butikker Værtshuse og restauranter Boligetageareal Stk. 3. Området må kun anvendes til boliger og til erhverv som butikker, administration, liberale erhverv, forlystelser, mindre ikke generende fremstillingsvirksomheder samt til offentlige formål. Stk. 4. I området kan der indrettes mindre butikker med et bruttoetageareal på op til 300 m² med mindre, der er tale om butikker til særligt arealkrævende varer. Stk. 5. Værtshuse og restauranter med alkoholbevilling må kun etableres med byrådets/bevillingsrådets særlige tilladelse. Restauranter med natbevilling må ikke placeres i eller umiddelbart op til rene boligejendomme. Stk. 6. Det skal tilstræbes, at boligetagearealets andel af det samlede etageareal udgør mindst 55%. 3 3 UDSTYKNING Udstykning Ejendommene skal udstykkes i overensstemmelse med den på kortbilag nr. 2 viste udstykningsplan. Yderligere udstykning kan kun finde sted med byrådets særlige tilladelse i hvert enkelt tilfælde.

12 VEJ- OG STIFORHOLD Vej og sti Stk. 1. Der udlægges areal til en ny adgangsvej, delvist som en rampe, til bebyggelsen ud mod Vestervold og til parkering for ejeren af ejendommen Vestergade nr. 12. Placering og forløb er vist på kortbilag nr Stk. 2. Buslommen ud mod Vestervold reguleres som vist på kortbilag nr. 2. Stk. 3. Der etableres en vendeplads på arealet for Staldgårdsgade 7 som vist på kortbilag nr. 3. Staldgårdsgade omlægges Stier Stk. 4. Staldgårdsgades forløb reguleres med tiden med brosten og bordursten som vist på kortbilag nr. 2 & 3. Stk. 5. Der udlægges areal til stier i princippet som vist på kortbilag nr. 3. Stk. 6. I bebyggelse A, boliger og erhverv ud mod Vestervold, etableres en port-gennemgang for fodgængere i lige forlængelse af Staldgårdsgade. Parkering Stk. 7. I bebyggelse A, boliger og erhverv ud mod Vestervold, etableres 7-8 parkeringspladser under husets sydlige del i en høj åben kælder og 5 parkeringspladser overfor huset. Ved realisering af bebyggelse B, 3 boliger syd for det lille torv, etableres der en parkeringsplads til hver bolig i forbindelse med bebyggelsen. Ved realisering af bebyggelse C, 5 boliger nord for det lille torv, skal der etableres 8 parkeringspladser i det fælles gårdrum, med adgang gennem porten i Søren Møllersgade 3, som vist på kortbilag nr. 3. Det kræver en skel regulering mellem matr. 486 d og 488 i, som vist på kortbilag nr. 2. Det lille torv reguleres I forbindelse med realisering af bebyggelse B, reguleres udformning og anvendelse af det lille torv som vist på bilag LEDNINGSANLÆG El-ledninger El-ledninger, herunder også til vejbelysning, må kun udføres som jordkabler. 1 Opmærksomheden henledes på, at vejen udlægges som privat fællesvej.

13 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING Delområde I Bebyggelsesprocent Byggefelter Bygningshøjde Ny bebyggelse skal tilpasses Stk. 1. Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 130%. Stk. 2. Ny bebyggelse skal opføres inden for de på kortbilag nr. 2 viste byggefelter, og skal opføres med facaden i byggefeltets afgrænsning mod gaden. Dog må der uden for byggefelterne opføres mindre udhuse og skure til redskaber og renovation. Stk. 3. Bebyggelsen skal opføres med 2½ etage og den maksimale bygningshøjde må ikke overstige 12 m. Bygningshøjden måles fra eksisterende terræn, eller et af Randers Kommune fastlagt niveauplan. Enkelte bygningsdele (skorstene o. lign.) må dog have en større højde. Stk. 4. Ny bebyggelse skal af hensyn til bevaring af områdets arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter tilpasses eksisterendes struktur og omfang. Nye bebyggelser skal bestå af byhuse der fremtræder som individuelle huse. Bebyggelsen skal i proportioner og materialer matche de omkringliggende huse med murværk og sprossede vinduer. Delområde II Bebyggelsesprocent Byggefelter Bygningshøjde Tagform Stk. 5. Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 160 pct. Stk. 6. Ny bebyggelse må kun opføres inden for de på kortbilag nr. 2 viste byggefelter, og skal opføres i byggefeltets afgrænsning mod gaden. I gårdrummene må der uden for byggefelterne opføres mindre udhuse og skure til redskaber og renovation. Stk. 7. Bebyggelsen skal opføres med 2½ etage i den nordlige ende med samme højde som den eksisterende bebyggelse den udspringer fra, Vestervolds terrænspring kan udnyttes til en ekstra etage, således at bebyggelsen rummer 3½ etage i den sydlige ende. Den maksimale bygningshøjde må ikke overstige 15 m. Bygningshøjden måles fra eksisterende terræn, eller et af Randers Kommune fastlagt niveauplan. Enkelte bygningsdele (skorstene o. lign.) må dog have en større højde. Stk. 8. Ny bebyggelse mod Vestervold må opføres med asymmetrisk saddeltag eller ensidig taghældning.

14 14 Ny bebyggelse skal tilpasses Stk. 9. Ny bebyggelse skal af hensyn til bevaring af områdets arkitektoniske og kulturhistoriske kvaliteter tilpasses eksisterendes struktur og omfang. Ny bebyggelse skal bestå af byhuse, der fremtræder som individuelle huse. Bebyggelsen skal i proportioner og materialer matche de omkringliggende huse med murværk og sprossede vinduer. Stk. 10. Bebyggelsen ud mod Vestervold kan udformes i et mere moderne formsprog, således at bebyggelsen kan danne overgang mellem Vestervold og Staldgårdsgade. Ud mod Staldgårdsgade skal bebyggelsen tilpasses Latinerkvarterets skala og byggeskik eventuelt med en moderne fortolkning af købstadsmotiverne. Sammenbygningen med Staldgårdsgade 4 skal ofres en speciel arkitektonisk opmærksomhed. Delområde I og II Opholdsarealer Nedrivninger og ombygninger Stk. 11. Bebyggelsen skal have et udendørs opholdsareal på mindst 50% af boligetagearealet. Opholdsarealet skal indrettes inden for den enkelte ejendom eller i umiddelbar nærhed af den. Hvis opholdsarealet ligger helt eller delvist uden for ejendommen, skal der sikres adgang til brug for ejendommens beboere. Stk. 12. Ingen bygninger må nedrives, ombygges eller på anden måde ændres (herunder ændringer af facadeudformningen) med mindre byrådet giver tilladelse hertil. Dog forudsættes de med særlig signatur på kortbilag nr. 1 viste bygninger nedrevet. Andre bygninger kan eventuelt nedrives, hvis den bygningsmæssige kvalitet er for ringe. 2 Stk. 13. De i stk. 5 nævnte bygninger må i tilfælde af brand med efterfølgende nedrivninger erstattes af nye bygninger med samme omfang og placering. 7 7 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN Bestemmelser fra lokalplan nr. 262 Midtbyen Latinerkvarteret Antenner og paraboler Stk. 1. Der henvises til bestemmelserne om bebyggelsens ydre fremtræden i lokalplan nr. 262 Midtbyen. Bestemmelserne fremgår af lokalplanens 3, stk og stk Disse bestemmelser er dels generelle og dels gældende for området benævnt Latinerkvarteret. Der må ikke opsættes udvendige antenner. Dog kan lavt placerede parabolantenner tillades. Parabolantenner skal opsættes sådan, at de ses mindst muligt fra gaden og ikke 2 Opmærksomheden henledes på, at denne lokalplans område også omfattes af lokalplan 262 Midtbyen, som fastsætter en række bestemmelser om bebyggelsens udseende og bevaring herunder også facadeskiltning.

15 15 generer naboer. Ingen del af parabolantennen må være tættere på skel end 2,5 m og må ikke placeres højere end 2,5 m. 8 8 UBEBYGGEDE AREALER Fælles opholds- og friarealer Beplantningsplan skal godkendes Private friarealer Ingen oplagring Stk. 1. De med særlig signatur på kortbilag nr. 3 viste fælles opholds- og friarealer med adgang for områdets beboere må ikke anvendes til bebyggelse. Stk. 2. Beplantning af fælles opholds- og friarealer må kun ske efter en af Randers Kommune godkendt beplantningsplan. Stk. 3. De med særlig signatur på kortbilag nr. 3 viste arealer udlægges til private friarealer. Stk. 4. De ubebyggede arealer skal henligge vel vedligeholdte og i ryddelig stand uden oplagring eller henstilling af noget, som kan være til gene for de omboende. 9 9 FORUDSÆTNINGER FOR IBRUGTAGEN AF NY BEBYGGELSE Ny bebyggelse og større ombygninger skal tilsluttes fjernvarmeforsyningen fra Energi Randers A/S. Bebyggelsen må ikke tages i brug før denne tilslutning har fundet sted LOKALPLAN NR.262 MIDTBYEN OPHÆVES DELVIST Tagform Stk. 1. Lokalplan nr. 262 Midtbyen ophæves for så vidt angår 6, stk. 8 i denne lokalplan.

16 VEDTAGELSESPÅTEGNING Lokalplanforslaget er vedtaget af Randers byråd den 17. juni 2002 og offentliggøres efter reglerne herom i planloven. Michael Aastrup Jensen Borgmester I henhold til planloven vedtages foranstående lokalplan endeligt. Randers byråd den 28. oktober 2002 Michael Aastrup Jensen Borgmester

17 N Vestervold 470 n 488 i I 486 d Søren Møllers Gade 485 a 485 b 488 b 488 d 488 c 487 Eks. kloakledning Staldgårdsgade Staldgårdsgade Hattenstræde a 497 II Von Eks. kloakledning Vestervold 411 b Vestergade 411 a LOKALPLANGRÆNSE MATR.SKEL EKS. BEBYGGELSE DELOMRÅDEGRÆNSE FORSLAG TIL NEDRIVNINGER Blegdammen LOKALPLAN 302 STALDGÅRDSGADE EKSISTERENDE FORHOLD BILAG a RANDERS KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING LAKSETORVET MAR. 02 MÅL 1 : a

18 Von Hattenstræde Søren Møllers Gade Eks. kloakledning Stikledning til kloaktilslutning for byggefelt A Eks. kloakledning Vestervold Nyt skel Port Vendeplads A 515 P Nyt skel 500 a Fælles gårdrum, etape d 488 i Nyt skel P Staldgårdsgade c 517 Fælles gårdrum, etape d P 487 Evt. fremtidig fælles gårdrum C B Fælles gårdrum etape Fælles gårdrum, a 485 b Vestergade LOKALPLANGRÆNSE MATR.SKEL EKS. BEBYGGELSE BYGGEFELTER LOKALPLAN 302 STALDGÅRDSGADE FREMTIDIGE FORHOLD BILAG 2 RANDERS KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING LAKSETORVET OKT. 02 MÅL 1 : 1000

19

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Planen går ud på Lokalplanen skal sikre, at der kan opføres nye bygninger, som under hensyntagen til omgivelserne kan rumme ovennævnte funktioner. Bygningernes omfang og placering fastlægges ved hjælp

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Når lokalplanen er endeligt vedtaget og offentliggjort må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge

Læs mere

LOKALPLAN NR. 297 DYTMÆRSKEN

LOKALPLAN NR. 297 DYTMÆRSKEN LOKALPLAN NR. 297 DYTMÆRSKEN Dytmærsken Østervold Burschesgade Dytmærsken B r ø d r e g a d e 3.00m 4.00m Lokalplan 297 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Størrelse og anvendelse Lokalplanområdet omfatter

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra «navn» «conavn» «adresse» «postdistrikt» Miljø og Teknik T Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon + 45 8915 1515 Direkte 8915 1568 mi@randers.dk www.randers.dk 09 11 2015 / 01.00.00 A00 39 14 Nabohøring

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE

Lokalplan 328 LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE LOKALPLAN NR. 328 BOLIGOMRÅDE PÅ ENERGIVEJ ULLERSVEJ NYVANGSVEJ VIDARSVEJ FRIGGSVEJ ENERGIVEJ Lokalplan 328 EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Planen går ud på 42 nye boliger kan opføres på arealet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 504 THORSGADE

LOKALPLAN NR. 504 THORSGADE LOKALPLAN NR. 504 THORSGADE 16 THORSGADE NORDREGRAVE SANDGADE EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Lokalplanens område udgøres af ejendommen Thorsgade 16 på hjørnet af Thorsgade og Sandgade i Randers

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

LOKALPLAN NR. 295 BRØDREGADE - RÅDHUSSTRÆDE

LOKALPLAN NR. 295 BRØDREGADE - RÅDHUSSTRÆDE LOKALPLAN NR. 295 BRØDREGADE - RÅDHUSSTRÆDE EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Størrelse og anvendelse Planen går ud på Butikker, servicelokaler og boliger Lokalplanen omfatter ejendommene Rådhusstræde

Læs mere

LOKALPLAN NR. 304 HOSPITALSGADE II EN KORTFATTET BESKRIVELSE

LOKALPLAN NR. 304 HOSPITALSGADE II EN KORTFATTET BESKRIVELSE LOKALPLAN NR. 304 HOSPITALSGAE II EN KORTFATTET BESKRIVELSE II HOSPITALSGAE TØRVEBRYGGEN VESTERGRAVE LAKSE- TORVET Lokalplan 304 Beliggenhed Tidligere gældende lokalplan 188 Planen går ud på ele af erhverv

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 513 SPORTSCOLLEGE

LOKALPLAN NR. 513 SPORTSCOLLEGE LOKALPLAN NR. 513 SPORTSCOLLEGE EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Lokalplanområdet ligger ved Elro Arena, mellem annekshallen, Elro Arena og Vester Boulevard. Området ligger overfor Randers Stadion

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Lokalplan nr. 284 12. november 1999 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Ændringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommen ifølge Planlovens 18 kun

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 28 for et boligområde umiddelbart øst for Vestergades udmunding i Røddingvej side l Lokalplan nr. 28 for et område ved Vestergade/Røddingevej, Vester Vamdrup, Vamdrup Kommune.

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke.

SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE. Lokalplan Brigadevej. Stenløkke. LOKALPLAN NR. 10 9903 PARCELHUSOMRÅDE VED DYBBØLSTEN OG STENLØKKE Lokalplan 10-9903 Brigadevej Stenløkke Dybbølsten SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk Forvaltning - Rådhuset - 6400 Sønderborg Tlf. 74 42 93 00

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 24 FOR ET OMRÅDE VED ØDIS BYVEJ - ØDIS Lokalplan 24 for et nyt boligområde i Ødis, Vamdrup kommune. INDHOLD Beskrivelse af lokalplanforslagets område Lokalplanforslag Kortbilag

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG

VAMDRUP KOMMUNE NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIG-, CENTER- OG OFFENTLIG FORMÅL BELIGGENDE I TILSLUT NING TIL DEN CENTRALE BYDEL I VAMDRUP VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN NR. 38 for et område til bolig-,

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 117 FREDERIKSBORG STATSSKOLE OG FREDERIKSBORG BYSKOLE GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Status for området før planen Det område, som lokalplanen omfatter, er beliggende mellem

Læs mere

LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST

LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Regionplanen Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med Regionplan 2008 s mål og retningslinier.

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 SKOLEPARKEN I BRUNDBY 1. ETAPE

SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 SKOLEPARKEN I BRUNDBY 1. ETAPE SAMSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 32 SKOLEPARKEN I BRUNDBY 1. ETAPE REDEGØRELSE Redegørelse Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkning LOKALPLANTEKSTEN 1. Lokalplanens formål 2. Lokalplanens

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212

ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 212 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan nr, 212 Boligbebyggelse ved Ringstedvej 70-74, REDEGØRELSE FOR LOKALPLANEN: Lokalplanens baggrund: Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan Vildtbanegård III og Tranebærhaven

Lokalplan Vildtbanegård III og Tranebærhaven Lokalplan 1.21 Vildtbanegård III og Tranebærhaven Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE - LOKALPLAN 1.21 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen omfatter bebyggelserne Vildtbanegård III og Tranebærhaven/ institutionerne

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. '

1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' LOKALPLAN 1.35 1B2 Boligbebyggelse på Sværdagergård i Jyllinge. ' Lokalplanens baggrund og formål. Gundsø byråd har vedtaget denne lokalplan for ejendommen Sværdagergård i det gamle Jyllinge for at give

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt.

Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. LOKALPLAN NR. 1.38 l B2 Hotel Søfryd i Jyllinge. Gundsø byråd har d. 11.06.1997 vedtaget Lokalplan 1.38 endeligt. Lokalplanens baggrund og formål Baggrunden for at udarbejde denne lokalplan for området

Læs mere

LOKALPLAN NR. 346 BOLIGER PÅ HØJTOFTEGADE / TYV- DALEN

LOKALPLAN NR. 346 BOLIGER PÅ HØJTOFTEGADE / TYV- DALEN LOKALPLAN NR. 346 BOLIGER PÅ HØJTOFTEGADE / TYV- DALEN EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Bydelen Vorup To delområder Byzone Planen går ud på 13 boliger Bruttoetageareal pr. bolig Friareal og fælleshus

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-10-9705.doc SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-9705 for et boligområde ved Dybbølsten BESKRIVELSE AF FORSLAGET En privat andelsboligforening har søgt om opførelse af andelsboliger på en grund ved Dybbølsten på hjørnet

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM

VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM VAMDRUP KOMMUNE LOKALPLAN 53 FOR ET OMRÅDE TIL OMBYGNING OG UDVIDELSE AF PLEJEHJEMMET ELIM Lokalplan 53 For et område til ombygning og udvidelse af plejehjemmet Elim Udarbejdet af Vamdrup kommune og Arkitekt

Læs mere

LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988

LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988 I LOKAL PLAN 09-013 AUGUST 1988 I REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Baggrund Nærværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af Boligselskabet Limfjorden s aktuelle planer om at opføre ca. 50

Læs mere

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR

RIBE BYKERNE. Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR RIBE BYKERNE Kathedralskolekarreen LOKALPLAN NR. 01.01 LOKALPLANEN INDEHOLDER: 1 Lokalplanens formål 2 Område og zonestatus 3 Områdets anvendelse M- Udstykninger 5 Vej og stiforhold 6 Bebyggelsens omfang

Læs mere

lokalplan nr. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige formål samt boligformål

lokalplan nr. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige formål samt boligformål lokalplan nr. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige formål samt boligformål Nakskov kommune maj 1983 1 NAKSKOV KOMMUNE LOKALPLAN NR. B2-I for et område syd for Helgenæsvej til offentlige

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

Lokalplan Vildtbanegård I og II

Lokalplan Vildtbanegård I og II Lokalplan 1.22 Vildtbanegård I og II Ishøj Kommune 2003 ISHØJ KOMMUNE - LOKALPLAN 1.22 LOKALPLANENS INDHOLD. Lokalplanen omfatter bebyggelserne Vildtbanegård I og II, institutionerne Svellen/ Sandkassen

Læs mere

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 LOKALPLAN 05-005 RIEKKEHUSE - FILLIPPAVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGøRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

LOKALPLAN 41 BOLIGOMRÅDE C 1 BROAGER. Beliggende ved Østergade MAJ'KÆR

LOKALPLAN 41 BOLIGOMRÅDE C 1 BROAGER. Beliggende ved Østergade MAJ'KÆR LOKALPLAN 41 BOLIGOMRÅDE C 1 Beliggende ved Østergade MAJ'KÆR BROAGER 1 INDHOLD side Hvad er en lokalplan og hvorfor udarbejde en lokalplan 2 Hvilke virkninger har lokalplanen 2 Lokalplanens midlertidige

Læs mere

for et område omkring kirken i Vindinge,

for et område omkring kirken i Vindinge, 1-2.. )..Q Lokalplan nr, 249 for et område omkring kirken i Vindinge, Redegørelse, Indledning: Vindinge 1782. Vindinge landsby bestod oprindelig af både tre- og firlængede gårde og enkelte småhuse, der

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej

Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000. ~li. Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Nyborg Kommune Teknisk Forvaltning, august 2000 ~li 0 Ny udstykning til boligformål ved Gudrunvej Indhoidsfortegnelse Lokalpianens redegørelse Lokalpianens baggrund 4 Forhold til anden planlægning 4 Forsyningsforhold

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted Lokalplan nr. 4.12 Område til boligformål, Ulsted 299 "bv" 37ct 47n 44v 49p 356c 356b "bø" "ca" "b" 71 38ae 12e 12a 340 40a 81k 298 38z 2l 81g 259e 284b 235 233 a 280 259d 228 259c 232 226 262d 261a 44r

Læs mere

a. INDHOLDSFORTEGNELSE. LOKALPLANEN. STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 39

a. INDHOLDSFORTEGNELSE. LOKALPLANEN. STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 39 STEVNS KOMMUNE LOKALPLANNR. 39 INDHOLDSFORTEGNELSE. REDEGØRELSE. Lokalplanens baggrund Lokalplanens område og formål Lokalplanens indhold Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

Lokalplan nr Boligområde ved Bredgade, Gandrup

Lokalplan nr Boligområde ved Bredgade, Gandrup Lokalplan nr. 3.23 Boligområde ved Bredgade, Gandrup Fremlagt fra den 08.01.2006 til den 05.04.2006 Endelig vedtaget den 26.04.2006 Side 1 af 1 Plannavn Lokalplan 3.23 Boligområde v. Bredgade, Gandrup

Læs mere

LOKALPLAN NR. 107 % _,- --- BELLEVUES 1. i^la^v DEGARDEN. ROSKILDE KOMMUNE ^VESTERGADE. pweysegangen \ * r -= «/ *r~ [ERNBANiGADE. SCHMELTZ 0 PLADS co

LOKALPLAN NR. 107 % _,- --- BELLEVUES 1. i^la^v DEGARDEN. ROSKILDE KOMMUNE ^VESTERGADE. pweysegangen \ * r -= «/ *r~ [ERNBANiGADE. SCHMELTZ 0 PLADS co CD DEGARDEN. ROSKILDE KOMMUNE % _,- --- BELLEVUES 1 ^VESTERGADE i^la^v pweysegangen \ * r -= «/ *r~ SCHMELTZ 0 PLADS co [ERNBANiGADE C/> LOKALPLAN NR. 107 ROSKILDE KOMMUNE Lokalplan 1O7 for et område ved

Læs mere

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej.

Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. GUNDSØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 08 Boligområde mellem Jyllinge Parkvej og Møllevej. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 734 af 2 december 1982) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte

Læs mere

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER.

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER. DUDME KOMMUNE LO KALPLAN nrml9 BO LIG OM R Å&DE VED GARTNERVÆNGET I HESSELAGER. INDHOLD Indholdet af Lokalplanens Lokaiplanens Lokalplan nr lokalpianen forhold retsvirkninger 19 1. Lokaiplanens formål

Læs mere

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund l l Beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE:

Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-04 Lokalplan for et boligområde samt et område til offentligt formål i Hårlev by. INDHOLDSFORTEGNELSE: LOKALPLANENS REDEGØRELSE SIDE Lokalplanens indhold...2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr BETHANIAGADE-ROLIGHEDSVEJ NØRGÅRDSALLE-CARITETLARS GADE. Herning kommune

Lokalplan nr BETHANIAGADE-ROLIGHEDSVEJ NØRGÅRDSALLE-CARITETLARS GADE. Herning kommune Lokalplan nr. 0.02.1 BETHANIAGADE-ROLIGHEDSVEJ NØRGÅRDSALLE-CARITETLARS GADE Herning kommune Lokalplanen består af: side Lokalplanen består af: 1 Lokalplanens formål. 2 2 Område og zonestus. 2 3 Områdets

Læs mere

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej

Lokalplan nr. 88. for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej Lokalplan nr. 88 for et område mellem Sankt Nikolaj Vej, Falkoner Allé, Falkonervænget og Hostrupsvej December 1994 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej.

Lokalplan nr for et boligområde ved Røsnæsvej. Indhold Lokalplan nr. 2.1-3 for et boligområde ved Røsnæsvej. Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED

LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ AVNSLEV VED LOKALPLAN NR. 52 NYT BOLIGOMRÅDE REGSTRUPVEJ I AVNSLEV VED NYBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning 1987 I NDHOLDS FORTEGNELSE Indledning Lokaiplanens indhold 2 Forholdet til anden planlægning 3 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD

LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD LOKALPLAN NR. 017 FOR ET OMRÅDE TIL TÆT-LAV BOLIG- BEBYGGELSE VED GRANHØJEN I VROLD SKANDERBORG KOMMUNE 1980 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanens indhold Lokalplanens forhold

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 10-0201 BOLIGBEBYGGELSE PÅ DYBBØL LANGBRO SØNDERBORG KOMMUNE Plan- og Teknikforvaltningen Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf. 74 12 64 00 Fax 74 12 64 02 E-mail raadhus@sonderborg.dk 1 SØNDERBORG

Læs mere

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg.

ASSENS KOMMUNE LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ. Lokalplan nr. O.75. For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. ASSENS KOMMUNE FREDENSVEJ GRØNNEVEJ VANDVÆRKSVEJ LANGBYGÅRDSVEJ KAJ NIELSENS VEJ Lokalplan nr. O.75 For et boligområde ved Teglværksvej i Glamsbjerg. 1 Lokalplan nr. 0.75 For et boligområde ved teglværksvej,

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm

Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Lokalplan nr. 025 Parkalle I, Tarm Teknik & Miljø Toften 6 6880 Tarm 96 48 48 48 e-mail: teknisk@egvadkom.dk Beskrivelse af lokalplanens retdvirkninger. Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse

Læs mere

-7,IN! 1979*008452 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT

-7,IN! 1979*008452 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT mtr.nr. 181 m.fl. Ringkøbing bygrunde -7,IN! 1979*008452 Anmelder: Jørgen H.Krogh advokat Ringkøbing STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPLING AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT 3 ASI1 RINGKØBING KOMMUNE.

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Lokalplan nr for et butiksområde vest for Klosterparkvej

Lokalplan nr for et butiksområde vest for Klosterparkvej Indhold Lokalplan nr. 1.4-4 for et butiksområde vest for Klosterparkvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Stevns kommune lokalplan nr. 30 / Boligområde i Store -Heddinge. Nord for Overdrevsvej

Stevns kommune lokalplan nr. 30 / Boligområde i Store -Heddinge. Nord for Overdrevsvej 7 @ Stevns kommune lokalplan nr. 30 / Boligområde i Store -Heddinge Nord for Overdrevsvej STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 30. Lokalplan for boligområde i Store-Heddinge nord for Overdrevsve j. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR OMRÅDET NANS MULES GADE - RYTTERGADE - PJENTEDAMSGADE - OVERGADE

ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR FOR OMRÅDET NANS MULES GADE - RYTTERGADE - PJENTEDAMSGADE - OVERGADE ODENSE KOMMUNE LOKALPLAN NR 19-247 FOR OMRÅDET NANS MULES GADE - RYTTERGADE - PJENTEDAMSGADE - OVERGADE IN DHOL DSF ORT E GNE L SE ' Afsnit l Lokalplanens formål side l Afsnit 2 Lokalplanens område,, l

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 40. for et område ved Søndergade i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 40. for et område ved Søndergade i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 40 for et område ved Søndergade i Vamdrup Redegørelse Vamdrup Kommune Del af centerområde Beliggende: Lokalplanen omfatter et område på 2300 m 2, beliggende ved Søndergade

Læs mere

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan

Indhold. Tillæg nr. 1 til lokalplan nr for en McDonald s restaurant ved Kvickly. Tillæg nr. 14 til Kommuneplan Indhold Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 1.2-1 for en McDonald s restaurant ved Kvickly Indledning Lokalplantillæggets forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplantillæggets bestemmelser

Læs mere

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted

HOLSTED KOMMUNE. Lokalplan nr. 64. Del af centerområde ved torvet i Holsted HOLSTED KOMMUNE Del af centerområde ved torvet i Holsted Holsted Kommune Side 1 del af centerområde ved torvet i Holsted. Udarbejdet af Teknisk afdeling, Holsted Kommune. Godkendelsesdatoer: Vedtaget af

Læs mere

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ)

LOKALPLAN NR FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) LOKALPLAN NR. 3-0001 FOR ET BOLIGOMRÅDE PÅ SKOVVEJ (BJØRNEBORGVEJ) Sdr. Landevej Ringridervej Skovvej Lokalplan 3-0001 B. S. Ingemanns Vej Grundtvigs Allé Borgm. Andersens Vej SØNDERBORG KOMMUNE Teknisk

Læs mere

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY

J. I / KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY J. I / ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 FOR ET OMRADE TIL BOLIGFORMÅL I HOU BY ODDER KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5007 Lokalplan for et område til boligformål ved Vestergade i Hou by. Lokalplanen er udarbejdet

Læs mere

RIBE NØRREMARK. Rønnebærparken LOKALPLAN NR

RIBE NØRREMARK. Rønnebærparken LOKALPLAN NR RIBE NØRREMARK Rønnebærparken LOKALPLAN NR. 03.04 Lokalplanforslaget er vedtaget ved 1. behandling i byrådet den 14. april 1980 og offentligt fremlagt fra den 29. april til den 29. juni 1980. Lokalplanen

Læs mere

Lokalplan nr. 70. Bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade, Ikast. Ikast Kommune

Lokalplan nr. 70. Bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade, Ikast. Ikast Kommune Lokalplan nr. 70 Bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade, Ikast Ikast Kommune IKAST KOMMUNE LOKALPLAN NR. 70 for et bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade i Ikast i i Ikast kommune,

Læs mere

Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder

Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder Lokalplan nr. 3.6 Boliger på en del af Grydemosegårds jorder INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 LOKALPLANEN...6 1 - Områdets afgrænsning...7 2 - Lokalplanens formål...7 3 - Områdets anvendelse...7 4 -

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

J'.nr 6'(- i l -4I NR. 41. FOR ET BOLIGOMRÅDE VED KLEMATISVEJ l BARDE TEKNISK FORVALTNING VIB E B Æ K K O M M U N E. Tlf.

J'.nr 6'(- i l -4I NR. 41. FOR ET BOLIGOMRÅDE VED KLEMATISVEJ l BARDE TEKNISK FORVALTNING VIB E B Æ K K O M M U N E. Tlf. J'.nr 6'(- i l -4I NR. 41 FOR ET BOLIGOMRÅDE VED KLEMATISVEJ l BARDE TEKNISK FORVALTNING VIB E B Æ K K O M M U N E Tlf. (07) 17 15 66 VIDEBÆK KOMMUNE Lokalplan nr. 41 for et boligområde ved Klematisvej

Læs mere

STEMPELMÆRKE D

STEMPELMÆRKE D O %M O KK cl M STEMPELMÆRKE D 132664 00 GRENAA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 80 Lokalplan for et område til boligformål, beliggende i Søndenå kvarteret ved de Lichtenbergsvej (ifølge kommuneplanens "Rammer til

Læs mere