CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014"

Transkript

1 CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

2 God morgen og velkommen

3 Velkommen til ERFA-dag Dagens program: Morgenkaffe & velkomst Spørgetræ De 7 Bud Den nye aftaleseddel Karakterblad & månedsrapport. Frokost Regres. Partnersiden Masseskade - Eventplan Kaffe & Kage (kaffe & kage med ind i mødelokalet) Nye betingelser HUF Afskrivning & værdiforringelse. Erfa udveksling. Opfølgning på dagen tak for i dag & kom godt hjem

4 Spørgetræ Spørgetræet er ment som et værktøj til jer i jeres daglige arbejde - udarbejdet med henblik på at sikre at I henvender jer der hvor informationen / hjælpen findes. Information vedrørende min virksomhed Peter Haslebo Tlf YPH@codan.dk Akut spørgsmål kontakt Scalepoint Support Tlf Se CodanByg Partner siden / Forsikringsmanual Spørgsmål vedrørende forsikringsteknik CodanByg Håndværkstaksator Spørgsmål vedrørende Scalepoint/Sigma Claims Se CodanByg Partnersiden og/eller Scalepoint manual Ved fortolkningsspørgsmål kontakt bygningskonsulenten i dit område Alternativt Bygningskonsulent i dit område Spørgsmål vedrørende enkeltstående sag kontakt skadebehandler via Scalepoint Virksomhedsændringer i forhold til systemet. Peter Haslebo Tlf YPH@codan.dk Alternativt Mikael Myrup Tlf MMY@codan.dk Kontakt nedenstående eller se hjemmeside Bygningskonsulent Skadebehandler Udviklingskonsulent Mikael Myrup (Vest) Se eller kontakt Partnerside / Scalepoint CodanByg kontraktansvarlig Håndværkstaksatorer Peter Haslebo Tlf YPH@codan.dk

5 De 7 Bud Vi har derfor udarbejdet en rettesnor for hvorledes I kan udvikle jer til netop at blive ovenstående De 7 Bud: 1. Præsentation Præsentation af virksomheden og hvilket Forsikringsselskab I repræsentere (Codan Forsikring eller Privatsikring Forsikring) og udlevering af skadefolder. Gennemgang og udlevering af skadefolder. Spørg indtil hvorledes kunden har oplevet skaden og lyt til kunden! 2. Årsag / Dækning Afdæk skadesårsag og om skaden er omfattet af dækning. Ved evt. forundersøgelser oplyses til kunde at dette iværksættes på foranledning af kunden. Tag stilling til om, der er en regresmulighed og/eller forhold i tilstandsrapport der kan gøres gældende. Udfyld ved regresmulighed en regresrapport 3. Afgrænsning / omfang Afgræns skaden og fastlæg omfang som er kendt på besigtigelsesdagen. Tydelig registrering af skaden med oversigtsbillede og nærbillede. Noter på aftaleseddel hvor skaden forefindes, omfang angivet i m², meter, stk. etc.

6 De 7 Bud 4. Tidsplan / udbedring Forklar kunden hvornår I vil opstarte udbedringen og hvornår det forventes afsluttet. Forklar trinene i udbedringen overordnet (eks. nedbrydning, udtørring reetablering etc.) 5. Opsummering Opsummer trin 2,3,4 og forklar kunden hvad denne kan forvente, når skaden er udbedret. 6. Aftaleseddel Noter resultat af punkt 2,3 og 4 og få skriftlig accept fra kunden. 7. Kontaktoplysninger Udlever kontaktoplysninger og oplys kunden om hvem der er den fremtidige kontaktperson på skaden. De 7 Bud er et arbejdsredskab i jeres daglige arbejde med forsikringsskader for Codan Forsikring. Brug dem aktivt og vi vil i fællesskab høste frugterne af en høj kundetilfredshed.

7 Den nye aftaleseddel Fyldestgørende beskrivelse af skaden. Eks.: Vandskade, skaden er dækket.,er slet ikke tilstrækkeligt. Eks.: Udstrømning af vand grundet lækage på varmt brugsvandrør skjult under isolering på loft. Angiv det nødvendige således der ikke opstår misforståelser for kunden og heraf uindfriet forventninger. Der kan sagtens forekomme mere en 1 aftaleseddel på sagen, såfremt omfang ikke kan endeligt fastlægges ved jeres 1. besøg. Det skal anføres hvis kunden selv skal deltage i udbedringen, enten ved eget arbejde eller - fordi der ønskes udført arbejder, der ikke er dækket ved at afholde en del af omkostningerne. Eks.: Ved udskiftning af 2 vinduer på HUF G H, er der en fast selvrisiko pr. bygningsdel. Dette skal anføres. Eks.: Hvis der både er afskrivning og selvrisiko som gør sig gældende skal dette anføres.

8 Den nye aftaleseddel Husk altid at spørge kunden om der findes en tilstandsrapport, og læs den igennem inden der gives tilsagn om dækning. Har kunden ikke en kopi eller vil de ikke udlevere denne, kan den altid rekvireres hos skadekontoret eller Kvalitet & Udvikling. I tilfælde af mulighed for regres skal der udarbejdes selvstændig Regresrapport I tilfælde hvor man ikke er i stand til at tage stilling til hvorvidt skaden er dækningsberettiget eller ej, skal kunden informeres herom. Det er kundens eget frie valg hvem der skal udbedre skaden. Vær åben herom over for kunden.

9 Den nye aftaleseddel

10 Den nye aftaleseddel Regresrapport

11 Karakterblad Karakterbladet er udviklet af Kvalitet og Udvikling. Baggrunden for udviklingen af karakterbladet er at sikre Codans retningslinier følges, ved at gennemføre en dybdegående kontrol (Closed File Review) af skadesager i Scalepoint systemet. Dette med henblik på af synliggøre fokus områder for den enkelte virksomhed, herunder at højne kvaliteten i CodanByg netværkets håndtering af skader for Codan. Samtidig giver karakterbladet bl.a. Codan mulighed for, at justerer og opdaterer interne processer og procedure. Karakterbladet er opbygget med kategorier & spørgsmål som knytter sig til de kontraktmæssige forpligtigelser i samarbejdet. Overordnet er karakterbladet opbygget i 3 faneblade: Spørgsmål Dashboard kommentar

12 Karakterblad På fanebladet spørgsmål foretages registreringen fra gennemgangen af de enkelte sager. Øverst til venstre fremgår jeres virksomheds navn og for hvilken måned gennemgangen er foretaget. Øverst til højre fremgår skadenummeret for den enkelte skadesag som er blevet gennemgået. Karakterbladet er opdelt i 7 kategorier med tilhørende spørgsmål for hver kategori. Spørgsmålene besvares ja/nej. Hver sag kan tilknyttes en kommentar positiv eller negativ.

13 Karakterblad På fanebladet Dashboard genereres en karakter på baggrund af indtastninger foretaget på fanebladet Spørgsmål. En beregningsformel genererer en karakter i området 1-5 hvor 1 er utilfredsstillende og 5 er meget tilfreds. Det gør sig gældende at: Hver spørgsmål er vægtet indenfor hver kategori i forhold til 100%. Hver kategori er vægtet i forhold til 100%. Der tildeles en karakter for: hver kategori indenfor den enkelte skadesag. den enkelte skadesag total set. hver kategori indenfor alle skader som er gennemgået. den totale gennemgang. Målet er at alle skal ligge i det øvre kvartil (4-5) på totalkarakteren.

14 Karakterblad På fanebladet Kommentar genereres et samlet overblik for kommentarer på baggrund af indtastninger foretaget på fanebladet Spørgsmål. Skadenummer for den enkelte sag. Kommentar kan her læses i deres fulde version. Karakterbladet kan ikke stå alene, men hænger uløseligt sammen med de øvrige emner på dagsordenen, bl.a. månedsrapporterne.

15 Månedsrapport Månedsrapporten er på samme måde som karakterbladet, en kontrolforanstaltning til sikring af, at netværket overholder Codans retningslinjer jævnfør de kontraktmæssige forpligtigelser. Deri ligger bl.a. reaktionstider, middelskade o.s.v. Månedsrapporten er bl.a. med til at synliggøre fokusområder for den enkelte virksomhed. Øverste del viser antal henviste skader antal af lukket skader faktureret beløb gns. takserings udgift fordelt på den pågældende mdr. foregående mdr. mdr/mdr. år til dato i forhold til året før. Fordeling af skadeudgifterne indenfor intervallerne. Udvikl.middelskaden indenfor intervallerne. Udvikl. middelskaden indenfor Indenfor 3 mdr. og 12mdr. Fordeling af udgifterne i forhold til øvrige i samme faggruppe. Lagkage opdelt fordeling af skadeudgifterne.

16 Månedsrapport Lagkage opdelt fordeling af skadeudgifterne Estimeret beløb i jeres reparationstilbud i forhold til faktureret beløb. Fordeling af skadeudgifter i forhold til mest forekommende skadetyper. Kundetilfredsheden som genereres på baggrund af spørge-skema som udsendes til kunden efter at I har færdigmeldt skaden. Fordeling kundetilfredshed over 12 mdr. på antal svar og tilfredshed.

17 Månedsrapport Angiver omfanget af kunder som har tillid til virksomheden i pct. Tillid (Trust) = grønne (Røde + Gule) Angiver omfanget af kunder som vil anbefale virksomheden til andre ved mund til mund metoden i pct. NPS = Grønne Røde Angiver reaktionstiderne i timer Angiver reaktionstiderne i dage

18 FROKOST VELBEKOMME!

19 Regres Indlæg ved Regres afdelingen

20 Partnersiden

21 Masseskade - Eventplan Uddrag fra Allonge: I tilfælde af et masseskadeevent indgår Codans Leverandører på CodanByg som en del af en for Codan Forsikring A/S gældende eventplan. En masseskade er karakteriseret ved, at et naturfænomen som f.eks. storm, skybrud, tøbrud, jordskælv eller andet, er direkte årsag til mere end 50 dækningsberettigede skader i det kontraktuelle geografiske område. Masseskadeevents inddeles i 4 levels afhængigt af skaderisikoen samt forventede skadeantal for pågældende event. Level 4 er den laveste risiko eller skadeantal og level 1 den højeste risiko eller skadeantal. Når Codan vurderer, at der vil indtræffe et masseskadeevent, udmeldes forud herfor et forventet Level. Dette kan efterfølgende løbende op- og nedjusteres eller annulleres i takt med udviklingen for masseskadeeventet og det kendte skadesomfang. Det er leverandørens ansvar løbende at tilpasse sig. Krav til skadehåndtering antal skader Eksempel for skadeantal jf. pkt. 7,2 i kontrakten Udgangspunktet for beregningen af antallet af skader, er det niveau, som er fastsat i Aftalens pkt. 7. Antallet af skader i forbindelse med masseskadeevents influerer ikke på forventningerne til det årlige antal skader for den enkelte leverandør.

22 Masseskade - Eventplan Hvad betyder det for driften og hvorledes sikre vi at kvaliteten i skadehåndteringen fortsat udføres indenfor Codans retningslinjer og således vi i fremtiden ved sådanne situationer yder den bedste kundeservice. Responskrav Nedenstående skema angiver kravene til Leverandørens responstider ved normal drift og ved masseskadeevents, level 1-4.

23 Kaffe & kage

24 Nye betingelser HUF Forbedringer gældende for alle revisioner af HUF betingelserne. (gældende A-G) Vedvarende energi (Solvarmeanlæg, solcelleanlæg, jordvarmeanlæg og varmepumpe) medtages under den fulde dækning i betingelserne. Det vil sige, at der dækkes mod de skadeårsager der gælder for den øvrige forsikring uden det specifikt skal noteres på policen f.eks. Storm, brand, skybrud etc. Skader opgøres jf. specifikke afskrivningstabeller i betingelserne. Det præciseres hvilke typer af gulve der skal følge afskrivningstabellerne. Det vil sige, at fx massive trægulve, lamelgulve og klinkegulve fremadrettede erstattes uden afskrivning Gulvbelægning, i form af tæpper,vinyl,kork, laminat, plast og lignende materialer: 10 år 100% 15 år 60% 20 år 50% 25 år 40% over 25 år 20% Glas i drivhuse dækkes, når skadeårsagen er storm. Der ændres IKKE i betingelserne for fritidshus eller kolonihavehus.

25 Nye betingelser HUF HUF- H betingelser Vedvarende energi (Solvarmeanlæg, solcelleanlæg, jordvarmeanlæg og varmepumpe) medtages under den fulde dækning i betingelserne. Det vil sige, at der dækkes mod de skadeårsager der gælder for den øvrige forsikring uden det specifikt skal noteres på policen f.eks. Storm, brand, skybrud etc. Skader opgøres jf. specifikke afskrivningstabeller i betingelserne. Det præciseres hvilke typer af gulve der skal følge afskrivningstabellerne. Det vil sige, at fx massive trægulve, lamelgulve og klinkegulve fremadrettede erstattes uden afskrivning Gulvbelægning, i form af tæpper, vinyl, kork, laminat, plast og lignende materialer: 10 år 100% 15 år 60% 20 år 50% 25 år 40% over 25 år 20% Glas i drivhuse dækkes, når skadeårsagen er storm. Skadebegrænsende ( gælder kun de nye betingelser H ) Ingen dækning af råd, svamp og insekt på bindingsværks og/eller pudsede træ ydervægge. Dækning af drivhuse og havepavilloner begrænses til pr. forsikringsbegivenhed. Der ændres IKKE i betingelserne for fritidshus eller kolonihavehus.

26 Nye betingelser HUF Deldækning - Udvidet Vandskade (Gælder kun, hvis det fremgår af Deres police.) 1 Hvad omfatter Udvidet Vandskade 1.1 Udvidet Vandskade omfatter skade på de forsikrede bygninger som følge af: udsivning fra synlige installationer fx radiator, samt fra akvarier og beholdere med et rumindhold på mere end 20 l skade efter fygesne der trænger ind i bygningen skade efter nedbør der trænger ind i bygningen skade efter opstigning af kloak - og grundvand tab af vand, olie og gas i forbindelse med en dækningsberettiget skade på rør og stikledninger. Det er et krav for dækningen, at årsagen til vandskaden repareres/udbedres straks efter skaden. Disse udgifter betales ikke af forsikringen. Det er således også et krav, at der ikke tidligere har været sket skade af samme årsag samme sted. 1.2 Udvidet Vandskade omfatter ikke udbedring af årsagen til skaden, fx reparation af revner i fundamentet eller etablering af manglende omfangsdræn skader, som skyldes kondens eller grundfugt lugtgener skade som følge af bygge- og reparationsarbejde mens arbejdet pågår vand, der trænger ind i bygningen gennem åbne vinduer eller døre. Dækningen går ud på at selve årsagen til skaden ikke er dækket Men følgeskaderne er dækket. Udbedring af årsagen skal udføres samtidig, denne del skal kunden selv betale!

27 Afskrivning & værdiforringelse Kloak. Nyværdi erstatning med 30 % - reglen Det er Codan`s holdning, at der skal foretages afskrivning, når den skaderamte bygningsdel er forringet med mere end 30%. Er der tale om en skade på enkeltstående bygningsdele, er regnestykket relativt enkelt, dog skal der i disse situationer være tale om en synlig og/eller forståelig værdiforringelse for forsikringstager. Ved skader på flere bygningsdele/genstande er regnestykket lidt mere kompliceret, idet der skal udregnes en gennemsnitlig værdiforringelse. Nyværdi er det beløb, det umiddelbart efter skaden vil koste at reparere eller genopføre det beskadigede med almindelig byggemåde og på samme sted. Erstatningen kan ikke baseres på dyrere byggematerialer eller på byggemetoder, der ikke er almindeligt anvendt på skadetidspunktet. Der bliver foretaget fradrag for værdiforringelse, hvis værdien af det beskadigede pga. slid, ælde eller andre individuelle omstændigheder er forringet med mere end 30% af nyværdien på skadetidspunktet. Ved vurdering af de enkelte bygningsdele/konstruktioner skal der tages hensyn til beliggenhed, anvendelse og vedligehold. Ved vurdering af de enkelte restlevetider i procent af den samlede levetid kan vejledningen Levetidstabeller fra F og P anvendes.

28 Afskrivning & værdiforringelse Kloak. Vurdering af værdiforringelse : En vurdering af værdiforringelsen - før skaden tager udgangspunkt i følgende: 1. En vurdering af det beskadiges tilstand som følge af brug, vejrligets påvirkning eller andre individuelle omstændigheder; eksempelvis ikke intakte bygningsdele. 2. En vurdering af, hvor gammel den beskadigede bygningsdel er og restlevetid, såfremt skaden ikke var indtrådt. Fastsættelse af værdiforringelsen skal både omhandle bygningsmaterialet og konstruktionen og skal gøres på grundlag af en konkret vurdering. Det er vigtigt at studere vejledningen Levetidstabeller fra Fog P som findes på partnersiden. Vær opmærksom på kriterierne for mangelfuld vedligeholdelse og udsat miljø.

29 Afskrivning & værdiforringelse Kloak. Forsikringsbetingelserne Privat HUF A F siger: Der bliver foretaget fradrag for værdiforringelse, hvis værdien af det beskadigede pga. slid, ælde eller andre individuelle omstændigheder er forringet med mere end 30% af nyværdien på skadetidspunktet. Det bliver bl.a. vurderet, hvilket forhold der er mellem genstandens alder og den formodede levetid. De vejledende regler, som fremgår af Levetidstabeller udarbejdet af Forsikring og Pension, bliver brugt. Forsikringsbetingelserne Privat HUF G H siger: Ved et skadestilfælde opgøres erstatningen som nyværdi undtagen hvis bygningsdelene er omfattet af tabellerne i punkt 7.2 eller ved: For skader, der er dækket af rør- og kabeldækningen samt stikledningsdækningen, kan fradrag for værdiforringelse maksimalt udgøre kr. (2015) pr. forsikringsbegivenhed. Fradraget foretages kun, hvis værdien af det beskadigede pga. af slid, ælde eller andre individuelle omstændigheder er forringet med mere en 30% af nyværdien på skadetidspunktet. Forsikringsbetingelserne Erhverv CKB siger: Såfremt det skaderamte på grund af slid og ælde er værdiforringet med mere end 30 % i forhold til nyværdien, fastsættes erstatningen under hensyn til sådan værdiforringelse. Ved vurdering heraf indgår bl.a. forholdet mellem genstandens alder og den formodede levetid efter de vejledende regler i SKAFOR s 318, hvor denne finder anvendelse, som kan rekvireres hos Codan.

30 Afskrivning & værdiforringelse Kloak. Forsikringsbetingelserne Erhverv TIA siger: Erstatningen opgøres i henhold til reglerne i Fællesbetingelser for bygningsforsikring afsnit Dog gælder følgende afskrivningsregler i stedet for vurderingen af værdiforringelsesprocenten: Den samlede erstatning for fejlfinding, skade og følgeudgifter betales med følgende procentsatser: 100 % hvis stikledningen er optil 20 år 70 % hvis stikledningen er mellem 20 og 30 år 50 % hvis stikledningen er mellem 30 og 50 år Der foretages fradrag i erstatningen for værdiforringelse på grund af slid og alder, hvis værdiforringelsen af det skaderamte på skadetidspunktet er mere end 30 % af nyværdien. Der skal ved reparation anvendes byggematerialer, der er i almindelig brug samt konstruktioner og byggemetoder der er almindelig anvendt, med mindre bygningen herved forringes. Der kan ikke anvendes byggematerialer, konstruktioner og byggemetoder, der er dyrere end de, der er brugt i den skaderamte bygning. 30 % hvis stikledningen er ældre end 50 år. Den opgjorte erstatning reduceres med eventuel selvrisiko.

31 Afskrivning & Værdiforringelse Kloak Rør- og kabeldækning Privat HUF Betingelser Der foretages ikke fradrag for værdiforringelse på skader der er dækket på rør- og kabeldækningen. Rør- og kabeldækning, omfatter skjulte vand-, varme-, gas-, olie- og afløbsledninger samt elvarmekabler som findes i den forsikrede ejendoms bygningskonstruktioner. Stikledningsdækning Privat HUF betingelser For skader, der er dækket af stikledningsdækningen, kan fradrag for værdiforringelse maksimalt udgøre kr. (2015) pr. forsikringsbegivenhed / skade. Fradraget foretages kun, hvis værdien af det beskadigede pga. af slid, ælde eller andre individuelle omstændigheder er forringet med mere en 30% af nyværdien på skadetidspunktet. Ved mindre partielle skader 0-2 m., gøres der ikke afskrivning gældende, selv om røret er værdiforringet med mere end 30 % Hvis kunden har en selvrisiko fratrækkes denne efter der er gjort afskrivning gældende. Selvrisiko og afskrivning grundet værdiforringelse er ikke en forsikret del. Grænsen mellem Rør- og kabeldækningen og stikledningsdækningen er bygningens konstruktioner: Der hvor ledningen bryder undersiden af gulvkonstruktionen. Der, hvor ledningen bryder ydersiden af kældervæg.

32 Afskrivning & værdiforringelse Kloak Udvidet Rørskadedækning - Erhverv NYVÆRDI DAGSVÆRDIERSTATNING Det skal ALTID undersøges, om en skade skal erstattes til ny- eller dagsværdi, skal fremgå af rapport. Reparationerne erstattes til nyværdi, såfremt den gennemsnitlige dagsværdi af berørte/skaderamte bygningsdele er >70% i forhold til nyværdien Reparationerne erstattes til dagsværdi, såfremt den gennemsnitlige dagsværdi af berørte/skaderamte bygningsdele er <70% i forhold til nyværdien BEREGNING AF DAGSVÆRDI PÅ RØR INDE OG UDE SAMT MERYDELSER Rør inden i bygningen: Skade på enkeltstående bygningsdel/-genstand: Ved skade på enkeltstående bygningsdel/-genstand afgøres dagsværdien på grundlag af den pågældende genstands dagsværdi på skadestidspunktet. Skade på flere bygningsdele/-genstande: Ved skade på flere bygningsdele/-genstande, eller hvor flere bygningsdele/-genstande indgår i reparationen, er det den gennemsnitlige dagsværdi på alle de involverede genstande, der ligger til grund for beregningen af dagsværdien

33 Afskrivning & værdiforringelse Kloak Udvidet Rørskadedækning - Erhverv Eksempel: Rør under badeværelsesgulv er utæt: Klinkegulv indirekte skade Betondæk indirekte skade Røret direkte skade. Beregning af dagsværdien for denne skade: Nyværdi kr minus dagsværdi kr = værdiforringelsen kr Dagsværdiprocenten = : x 100 = 65 % Der skal betales dagsværdierstatning = kr , da dagsværdien er <70% i forhold til nyværdien. Merydelser: Merydelser er fx af- og påmontering af toilet, håndvask, skabe m.m. Såfremt den gennemsnitlige dagsværdi er <70% i forhold til nyværdien, erstattes disse ydelser til den gennemsnitlige dagsværdiprocent. (Samme procent som den øvrige skade)

34 Afskrivning & værdiforringelse Kloak Udvidet Rørskadedækning - Erhverv Rør uden for bygning: Dagsværdien på røret / beskadiget genstand skal fastlægges, det er rørets / beskadiget genstand dagsværdi som er udslagsgivende for erstatningsopgørelse. Er dagsværdien <70% i forhold til nyværdien, erstattes samtlige udgifter til dagsværdi Arbejdet omfatter typisk reparation/udskiftning af rørstykket samt jord- have og flisearbejde Der foretages altid fradrag for slid og ælde, såfremt dagsværdien er <70% i forhold til nyværdien, også selv om der er tale om en punktreparation, og uanset afskrivningens størrelse. Der skal betales dagsværdierstatning = kr , da dagsværdien er <70% i forhold til nyværdien. Efter afskrivning er gjort gældende modregnes evt. gældende selvrisiko.

35 Afskrivning & værdiforringelse Kloak Følgeudgifter, der gøres ikke afskrivning gældende på følgende følgeudgifter: Udgifter til forundersøgelser f.eks. Trykprøvning/Termografi. Målinger. Beregninger. Der gøres afskrivning gældende på følgende. Merydelser så som afmontering af bygningsdele for at udføre reparationen, evt. jord- og flisearbejder. Selvrisiko opgøres pr. strækning. Selvrisiko modregnes efter der er gjort afskrivning gældende.

36 Opridsning af enkelte forretningsgange Input fra skadekontoret Fakturadato er den dato faktura indsættes på sagen - der må IKKE laves datoer tilbage i tiden for at fremskynde betalingen. Når der oprettes kontant erstatning, da skal dette gøres på afregningsbilledet og der skal oplyses kontonummer. Bedre information på besigtigelsesrapport tag udgangspunkt i den information I har noteret på aftalesedlen. Information hvor der ikke skal foretages noget aktivt fra sagsbehandleren, skal man blot noterer på sagen uden at sætte flueben ved bestemt person. Generelt Udførsel af arbejder som overstiger kr ,- uden godkendelse Afregnes med kr ,- Bilag fra underleverandør, skal altid være tilgængelig på sagen under filer. Der betales ikke for administration / styring af underleverandør.

37 Erfa udveksling - Kloak På skitsen er der indtegnet flere forhold både på spildevandsledningen og på regnvandsledningen. Hvis I kommer ud for en lignende situation er det vigtigt at tage forholdene en for en, således at de bliver listet op, men den korrekte udbedringsudgift ved hver enkelt skade. En simpel skitse kan være en stor hjælp til at få kunden til at forstå hvorfor der er tale om flere selvstendige skader og derfor også flere gange afskrivning og evt. selvrisiko. På skitsen til højre set, som en samlet anmeldelse vil der således være tale om 4 skader. 2 stk. punktreparationen 1 stk. strømpeforing 1 stk. udskiftning af tagbrønd. De to punktreparationer afskrives der ikke på, men der tagen 1 selvrisiko på hver. Strømpeforingen er der afskrivning på og en gang selvrisiko. Udskiftningen af tagbrønden er der afskrivning på og en gang selvrisiko. Enkeltstående kl. 3 brud på spv. Udbedring punktreparation Fuld erstatning modregnet evt. selvrisiko. 3 stk kl. 3&4 brud på samme SPV. Strækning. Udbedring strømpeforring fra brønd til brønd Erstatning fratrukket max, afskrivning ( Privat kr. 2015) (Erhverv 80 %) samt evt. selvrisiko. Dækningsberettiget skade på tagbrønd og 1 stk. kl. 3 brud på stræknin mellem samlebrønd og skelbrønd. Udbedring pkt. reparation kl. 3 brud og udskiftning af tagbrønd. Erstatning fratrukket afskrivning på tagbrønd og 2 x selvrisiko. Vedr. afskrivning på tagbrønd, er afskrivningstørrelsen afhængig af udgiften til udskiftning dog max kr på Privat. Eks. samlet udgift for udskiftning af tagbrønd 8.500,- kr. inkl. Moms, afskrivning jf. tabel og vurdering 75 % = kr. i afskrivning. For Erhvervs kunder medfører dette en erstatning på kr. Som skal fratrækkes evt. selvrisiko. For Privat kunder medfører dette en erstatning på 8.500kr. Fratrukket max afskrivning 3.373,- kr = kr. som skal fratrækkes evt. selvrisiko.

38 Erfa udveksling Kloak Korrosion Stikledningsdækning. Eksempel: Der er brud på kloakstikledning - partielt. Det viser sig, at det ikke er muligt at reparerer kloakstikledningen, da den øvrige del af ledningen er delvis korroderet. Hvis der ved TV-inspektion er registreret et brud, dækkes i henhold til betingelserne, og uanset om der i tillæg er registreret en korrosionsskade ved karakterne 1,2 eller 3. Er der således på en stikledning registreret både et brud (3-4) og korrosion, skal vi opgøre erstatningen til, hvad en partiel reparation ville koste, hvis der ikke var korrosion Der gøres ikke afskrivning gældende. Erstatningen afregnes kontant til kunden, fratrukket evt. selvrisiko. Kunden kan bruge beløbet som tilskud til udskiftning af hele ledningen.

39 Erfa udveksling Kloak

40 Erfa udveksling Kloak

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 GOD MORGEN & VELKOMMEN Velkommen til ERFA-dag Dagens program: Morgenkaffe & velkomst Spørgetræ De 7 Bud Den nye aftaleseddel Karakterblad & månedsrapport. Frokost Regres.

Læs mere

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014

CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 CODANBYG ERFA MØDE NOVEMBER 2014 God morgen og velkommen Velkommen til ERFA-dag Dagens program: Morgenkaffe & velkomst Spørgetræ De 7 Bud Den nye aftaleseddel Karakterblad & månedsrapport. Frokost Regres.

Læs mere

Codan Byg kloak. 07 marts 2013

Codan Byg kloak. 07 marts 2013 Codan Byg kloak 07 marts 2013 Velkommen til ERFA-dag hos Codan Dagens program: Morgenkaffe 09.00 09.30 Supply Chain 09.15 09.45 Dækning (dækningsskemaer) og skadeårsag 09.45 11.15 Afskrivning, hvor, hvorfor

Læs mere

Codan Byg VVS. November / December 2012

Codan Byg VVS. November / December 2012 Codan Byg VVS November / December 2012 Velkommen til erfadag hos Codan Dagens program: Morgenkaffe 09.00 09.30 Dækning (dækningsskemaer) og skadeårsag 09.30 10.00 Nyværdi og dagsværdi i forhold til nye

Læs mere

FORRETNINGSGANG, REGLER OG VEDTAGELSER VEDR. BEHANDLING AF SKADER PÅ UDVIDET RØRSKADEDÆKNING

FORRETNINGSGANG, REGLER OG VEDTAGELSER VEDR. BEHANDLING AF SKADER PÅ UDVIDET RØRSKADEDÆKNING FORRETNINGSGANG, REGLER OG VEDTAGELSER VEDR. BEHANDLING AF SKADER PÅ UDVIDET RØRSKADEDÆKNING Væsentligste ændringer siden version 1 og 2: 1. Der foretages ALTID afskrivning på skaden, såfremt røret/ det

Læs mere

Codan Byg Tømrer. November / December 2012

Codan Byg Tømrer. November / December 2012 Codan Byg Tømrer November / December 2012 Velkommen til ERFA-dag hos Codan Dagens program: Morgenkaffe 09.00 09.30 Dækning (dækningsskemaer) og skadeårsag 09.30 10.00 Nyværdi og dagsværdi i forhold til

Læs mere

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring

Vilkårssammenligning: vs Forskelsskema mellem Husforsikring og Husforsikring Vilkårssammenligning: 8805-1 vs 6610-3 Forskelsskema mellem Husforsikring 8805-1 og Husforsikring 6610-3 Husforsikring vilkår 8805-1 vs Husforsikring vilkår 6610-3 2 Vilkårssammenligning I skemaet er de

Læs mere

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF

Forskelsskema mellem Husforsikring DF og Husforsikring DF og DF Vilkårssammenligning: DF20805-1 vs DF20104-4 og DF20104-5 Forskelsskema mellem Husforsikring DF20805-1 og Husforsikring DF20104-4 og DF20104-5 - en del af Topdanmark Husforsikring vilkår DF20805-1 vs Husforsikring

Læs mere

Arbejdsgang for Privatskade samt Landbo (Stuehuset)

Arbejdsgang for Privatskade samt Landbo (Stuehuset) Arbejdsgang for Privatskade samt Landbo (Stuehuset) Skaden er afvist Der udfærdiges besigtigelse rapport i Scalepoint med henvisning til afvisnings grundlag, samt uploader billede dokumentation Der laves

Læs mere

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e :

932/14. xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx. Privatsikring Gl. Kongevej København V. k e n d e l s e : 932/14 Den 3. februar 2014 blev i sag nr. 84.463: xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx mod Privatsikring Gl. Kongevej 60 1790 København V afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har husforsikring i

Læs mere

Pas godt på dit hus med en husforsikring. Forsikringer til helårshus og fritidshus

Pas godt på dit hus med en husforsikring. Forsikringer til helårshus og fritidshus Pas godt på dit hus med en husforsikring Forsikringer til helårshus og fritidshus Få en husforsikring, der passer præcis til jeres hus eller fritidshus Boligen repræsenterer for de fleste af os en stor

Læs mere

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Husforsikring Betingelsessammenligning Nr. 5303 Nr. HU 1703 Nedenfor er angivet de vigtigste forskelle mellem

Læs mere

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Husforsikring Betingelsessammenligning Nr. 5303 Nr. HU 1703 Nedenfor er angivet de vigtigste forskelle mellem

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Velkommen til erfadag Dagens program:

Velkommen til erfadag Dagens program: ERFA MØDE 2017 Velkommen til erfadag Dagens program: Morgenkaffe Velkomst Proces for skadehåndtering Retningslinier for kundekontakt Scalepoint Forundersøgelser Aftaleseddel Spørgsmål i skadesager Kundens

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - tyveri og vandskade Bet. nr. 2204.04.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Lejlighedsvis privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om

Læs mere

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING

Betingelsessammenligning. Alm. Brand Husforsikring. Nr Nr. HU Alm Brand FORSIKRING Alm Brand FORSIKRING Midtermolen 7 2100 København Ø Telefon 35 47 47 47 almbrand.dk Alm. Brand Husforsikring Betingelsessammenligning Nr. 5302 Nr. HU 1703 Nedenfor er angivet de vigtigste forskelle mellem

Læs mere

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for MASKINKASKOFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler og lov om forsikringsvirksomhed. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Rørskadeforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.07.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse 1. Hvad omfatter

Læs mere

Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401.

Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401. Sammenligning Bygningsforsikring - Beboelsesejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4401 og de nye betingelser nr. 4401. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

I det følgende beskrives nærmere de principper, der gælder for erstatning efter stormflodsloven.

I det følgende beskrives nærmere de principper, der gælder for erstatning efter stormflodsloven. Regler pr. 24. februar 2011 Stormrådet Regler om erstatning i stormflods- og oversvømmelsessager 1 Indledning Ifølge 22, stk. 1, i lov nr. 349 af 17. maj 2000 om stormflod og stormfald, 2 stk. 4, i lov

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011

EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 EJERSKIFTEFORSIKRING 5 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem dig

Læs mere

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema

Forsikringsbetingelser nr. FH 1406 Afsnit 2. Bygningsforsikring Dækningsskema Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af de gamle betingelser nr. 75/1, med tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr

Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr og de nye betingelser nr Sammenligning Bygningsforsikring - Erhvervsejendomme Her kan du se forskellen i dækningen på de gamle betingelser nr. 4301 og de nye betingelser nr. 4301. De redaktionelle ændringer, herunder anvendelsen

Læs mere

1. Møde hos kunden 2. Fælles gennemgang af arbejdsopgaven TOTALENTREPRISE HOVEDENTREPRISE FAGENTREPRISER

1. Møde hos kunden 2. Fælles gennemgang af arbejdsopgaven TOTALENTREPRISE HOVEDENTREPRISE FAGENTREPRISER BYGGERIETS SERVICEKONCEPT Servicekonceptet beskriver, hvordan vi ønsker at samarbejde med vores kunder. Servicekonceptet indeholder: 1. Møde hos kunden 2. Fælles gennemgang af arbejdsopgaven 3. Skriftligt

Læs mere

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr

Betingelser for EDB All Risks forsikring. Bet. nr Betingelser for EDB All Risks forsikring Bet. nr. 2203.35.01 Aftalegrundlaget Din EDB All Risks forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen?

Ejerskifteforsikring. Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Standarddækning Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for hus. I henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. For Standarddækningen

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - kasko inkl. tyveri Bet. nr. 2204.05.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Bolig- og lokaleudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Forsikringsbetingelser for EJERSKIFTEFORSIKRING Ejerskifteforsikringen er udarbejdet i relation til lov nr. 437 af 31.05.2000 om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom og i tilslutning til

Læs mere

Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod og oversvømmelse fra vandløb og søer

Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod og oversvømmelse fra vandløb og søer UDKAST Stormrådet Dato: 2. april 2018 Sag 18/05665-1 /PJ KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Bekendtgørelse om erstatning for skader forårsaget af stormflod og oversvømmelse

Læs mere

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser

KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser KeyHosts privat boligudlejningsforsikring Forsikringsbetingelser Aftalegrundlag Forsikringsaftalen består af forsikringsaftalen (policen) og forsikringsbetingelserne. For forsikringen gælder Lov om finansiel

Læs mere

Skadeanmeldelse køle/fryseskader/maskinkasko/freon

Skadeanmeldelse køle/fryseskader/maskinkasko/freon Vejledning: Hvad skal der gøres, når skaden er sket? Anmeld indtrufne skader straks til Willis (indenfor 3 dage) Skadeanmeldelse skal udfyldes og returneres til Willis Uanset hvilken skade der er opstået,

Læs mere

Bygningskollaps Jørgen Lundblad CODAN Large & Complex Claims DK Skadeingeniør / projektleder Tlf

Bygningskollaps Jørgen Lundblad CODAN Large & Complex Claims DK Skadeingeniør / projektleder Tlf Hvad siger forsikringsbranchen? 25. januar 2017 Bygningskollaps Jørgen Lundblad CODAN Large & Complex Claims DK Skadeingeniør / projektleder JGL@Codan.dk Tlf. 30 37 75 68 Tømrer Jørgen Lundblad Byggetekniker

Læs mere

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING

Forsikringsbetingelser EJERSKIFTEFORSIKRING EJERSKIFTEFORSIKRING Pkt. 4 5 6 7 8 9 0 4 5 Tekst Sikret Forsikringens dækningsomfang Hvilke forhold er dækket Undtagelser fra dækningen Ulovlighedsdækning Hvorledes beregnes erstatningen Selvrisiko Regres

Læs mere

d) Genfremstilling af originalmodeller/tabte data: Fremstillingsprisen. BEK nr 1006 af 18/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22.

d) Genfremstilling af originalmodeller/tabte data: Fremstillingsprisen. BEK nr 1006 af 18/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. BEK nr 1006 af 18/09/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 22. januar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, j.nr. 14/05188

Læs mere

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr

Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand. Bet. nr Betingelser for Arbejdsmaskiner - brand Bet. nr. 2204.02.01 Aftalegrundlaget Din forsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

TotalErhverv Maskinkaskoforsikring. Forsikringsvilkår TE-MA-01

TotalErhverv Maskinkaskoforsikring. Forsikringsvilkår TE-MA-01 TotalErhverv Maskinkaskoforsikring Forsikringsvilkår TE-MA-01 Indholdsfortegnelse Hvad dækkes 1. Hvad dækkes ikke 2. Generelle forudsætninger 3. Hvor dækker forsikringen og hvornår 4. Erstatningsopgørelse

Læs mere

FORSIKRINGSBETINGELSER EJERSKIFTEFORSIKRING. Forsikringsbetingelser 1104. Indhold Side Indhold Side

FORSIKRINGSBETINGELSER EJERSKIFTEFORSIKRING. Forsikringsbetingelser 1104. Indhold Side Indhold Side FORSIKRINGSBETINGELSER EJERSKIFTEFORSIKRING Forsikringsbetingelser 1104 Aftalegrundlag Forsikringsaftalen med Tryg udgøres af policen, eventuelle policetillæg, tilstandsrapporten og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

POLICE. Ændring. Ejendomsforsikring Helårlig præmie i kr. (2015) A/B Elverparken ved/willis I/S Rundforbivej 303 2850 Nærum

POLICE. Ændring. Ejendomsforsikring Helårlig præmie i kr. (2015) A/B Elverparken ved/willis I/S Rundforbivej 303 2850 Nærum POLICE Ændring A/B Elverparken ved/willis I/S Rundforbivej 303 2850 Nærum Policenummer 3354042 Kundenummer 3302759457 Aftaleperiode 3-årig Gælder fra 1. januar 2015 Udløb 1. januar 2017 Hovedforfald 1.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME

Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for EJENDOM-EKSTRA TIL BEBOELSESEJENDOMME Tillæg til forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Indholdsfortegnelse:

Læs mere

POLICE. Ny forsikring. Ejendomsforsikring Helårlig præmie i kr. (2014) A/B Hedebygade 11 ved/willis Rundforbivej 303 2850 Nærum

POLICE. Ny forsikring. Ejendomsforsikring Helårlig præmie i kr. (2014) A/B Hedebygade 11 ved/willis Rundforbivej 303 2850 Nærum POLICE Ny forsikring A/B Hedebygade 11 ved/willis Rundforbivej 303 2850 Nærum Policenummer 1944775 Kundenummer 3302704603 Aftaleperiode 3-årig Gælder fra 1. oktober 2014 Udløb 1. oktober 2017 Hovedforfald

Læs mere

Spild af ressourcer Miljø Leon Buhl. Leon Buhl, Teknologisk Institut, Energidivisionen

Spild af ressourcer Miljø Leon Buhl. Leon Buhl, Teknologisk Institut, Energidivisionen Spild af ressourcer Miljø Leon Buhl Antallet af vandskader siden 1992 Antal skader 70.000 60.000 50.000 40.000 30.000 20.000 10.000 0 Antal skader 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002

Læs mere

Næsten 200.000 husejere blev ramt af skader sidste år. Dækker din forsikring godt nok?

Næsten 200.000 husejere blev ramt af skader sidste år. Dækker din forsikring godt nok? Næsten 200.000 husejere blev ramt af skader sidste år. Dækker din forsikring godt nok? gør det enkelt Det er ikke småting dit hus kan komme ud for Hvert år bliver tusindvis af husejere ramt af skader,

Læs mere

Forudsætningen for at anvende afskrivningstabellerne er selvfølgelig, at der foreligger et dækningsberettiget forhold.

Forudsætningen for at anvende afskrivningstabellerne er selvfølgelig, at der foreligger et dækningsberettiget forhold. Notat vedrørende ejerskifteskader 0. Hvad er nyt 1. Afskrivning på ejerskifteskader efter 2012 2. Retsgrundlag 3. Opgørelse af ejerskifteskader 4. Retspraksis 0.1 Hvad er nyt i version 2.0 Denne version

Læs mere

HUS- OG FRITIDSHUSFORSIKRING

HUS- OG FRITIDSHUSFORSIKRING PRIVAT HUS- OG FRITIDSHUSFORSIKRING Beregnet ud fra det beboede areal 01 1 Privat HVORDAN UNDGÅR MAN AT BETALE FOR ET AREAL, MAN IKKE HAR? Hos Codan er fordelene klare. Vi beregner f.eks. prisen på Hus-

Læs mere

DOKUMENTET ER BLOT EN GUIDE EN HJÆLP TIL OVERBLIK DOKUMENTET ERSTATTER IKKE FORSIKRINGSBETINGELSERNE! Afsnit 1. Fællesbestemmelser

DOKUMENTET ER BLOT EN GUIDE EN HJÆLP TIL OVERBLIK DOKUMENTET ERSTATTER IKKE FORSIKRINGSBETINGELSERNE! Afsnit 1. Fællesbestemmelser Nedenfor er angivet de vigtigste ændringer mellem forsikringsbetingelserne. Skemaet er opbygget som en kronologisk gennemgang af gamle betingelser AU 1406 med de tilhørende ændringer. DOKUMENTET ER BLOT

Læs mere

Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE

Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for VANDSKADEFORSIKRING - ERHVERVSLØSØRE i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Betingelser. Ejerskifteforsikring. Nr. 5045. Ejerskifteforsikring

Betingelser. Ejerskifteforsikring. Nr. 5045. Ejerskifteforsikring Betingelser Ejerskifteforsikring Ejerskifteforsikring Nr 04 Indholdsfortegnelse Afsnit 1 Fællesbestemmelser Afsnit Ejerskifteforsikring 1 Sikrede Anmeldelse af skade Anden forsikring 4 Præmie og stempelafgift

Læs mere

0 7 1C.G9. 1. Vi sender her jeres nye police og beder jer læse policen igennem for at sikre, at indholdet svarer til jeres forventninger.

0 7 1C.G9. 1. Vi sender her jeres nye police og beder jer læse policen igennem for at sikre, at indholdet svarer til jeres forventninger. Servicecenter Erhverv Ny Østergade 9 4000 Roskilde 0 7 1C.G9. 1 to Telefon 33 30 60 00 Telefax 57 66 62 04 www.almbrand.dk A/B Stegis c/o Nyropsgade 1 1602 København V Policenr. E-mail 9660 5930 26 092

Læs mere

Ny police til E/F Kanslergården

Ny police til E/F Kanslergården ALM. BRAND Servicecenter Erhverv Ny Østergade 9 4000 Roskilde Telefon 33 30 60 00 Telefax 57 66 62 04 www.almbrand.dk DFFDATFDDAATDFTTDFTTTDAAFDFADDTDFDFFADATAFADAFFDFFDTFFDFDFDFDFFFFF E/F Kanslergården

Læs mere

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003

Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 Ejerskifteforsikring Forsikringsvilkår nr. 45-7, april 2003 1.00 Hvem er sikret Forsikringstageren er sikret som ejer af ejendommen. 2.00 Hvad omfatter forsikringen 2.10 Forsikringen omfatter 1. Alle bygninger

Læs mere

EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG

EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG EJERSKIFTEFORSIKRING 10 ÅRIG 01-01-2011 For forsikringen gælder ud over disse betingelser de klausuler, der er anført på policen. Forsikringsbetingelserne er indholdet af den aftale, der gælder mellem

Læs mere

Police. Ny police til B Ejerforening af Har I spørgsmål? B Ejerforening af 1976 Remmevej Ikast. Alm Brand FORSIKRING

Police. Ny police til B Ejerforening af Har I spørgsmål? B Ejerforening af 1976 Remmevej Ikast. Alm Brand FORSIKRING Police DDFFFTATDDAFTFATTTDDADTDDDTTATTTDTADDATTFTAADDFFFTDFDFAFAFDTAFFFFF B Ejerforening af 1976 Remmevej 8 7430 Ikast Side 1 af 1 Ny police til B Ejerforening af 1976 Vi sender her jeres nye police på

Læs mere

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49.

Vilkår for Olieforureningsforsikring. i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Vilkår for Olieforureningsforsikring i tilknytning til lovbekendtgørelse nr. 1427 af 4.12.2009, Lov om forurenet jord 48 og 49. Indholdsfortegnelse Side 1. Indledning....3 2. Hvem er sikret....3 3. Hvad

Læs mere

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr

Betingelser for Maskinkaskoforsikring. Bet. nr Betingelser for Maskinkaskoforsikring Bet. nr. 2203.40.01 Aftalegrundlaget Din Maskinkaskoforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikringsbetingelser for DRIFTSTAB POS. 1 - ERHVERVSLØSØRE

Forsikringsbetingelser for DRIFTSTAB POS. 1 - ERHVERVSLØSØRE Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for DRIFTSTAB POS. 1 - ERHVERVSLØSØRE Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for BRAND-, TYVERI- OG VANDSKADEFORSIKRING

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17043 Besigtigelsesdato: Torsdag den 6. juli 2017 kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den

Læs mere

Betingelser for Driftstabsforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Driftstabsforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Driftstabsforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.12.01 Aftalegrundlaget Din Driftstabsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Forsikrings- og risikostyringsvejledning. Viborg Kommune

Forsikrings- og risikostyringsvejledning. Viborg Kommune Forsikrings- og Viborg Kommune Oktober 2015 Side 1 af 5 Forsikrings- og Formål Denne vejledning ligger i naturlig forlængelse af Viborg Kommunes Forsikrings- og risikostyringspolitik. Vejledningen fastlægger

Læs mere

Indtegningsskema home og Topdanmark

Indtegningsskema home og Topdanmark Adresse HE-nr.: Pkt. Spørgsmål til særlige risici Ja Nej 0.1 Er sælger bygmester eller en investeringsvirksomhed/kreditforening, der har overtaget huset fra bygmester og hvor der reelt aldrig har fundet

Læs mere

Bevissikringsaftalen - ejerskifteforsikring

Bevissikringsaftalen - ejerskifteforsikring Bevissikringsaftalen - ejerskifteforsikring Aftale om bevissikring og regresfrafald mellem ejerskifteforsikringsselskaber og de bygningssagkyndiges ansvarsforsikringsselskaber (bevissikringsaftalen) af

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14075 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 28. august 2014 i tidsrummet mellem kl. 14.00 og 15.45 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

E J E R S K I F T E F O R S I K R I N G

E J E R S K I F T E F O R S I K R I N G E J E R S K I F T E F O R S I K R I N G Almindelige forsikringsbetingelser nr. 215-1 1. Sikrede...Side 2 2. Forsikringens dækningsomfang...side 2 3. Hvilke forhold er dækket...side 2 4. Undtagelser fra

Læs mere

Forsikringstilbud. Jeres forsikringstilbud

Forsikringstilbud. Jeres forsikringstilbud Telefon E/F Klintely Klinteløkken 9 Sandkås 3770 Allinge Side 1 af 5 Jeres forsikringstilbud Her er et tilbud på jeres forsikring. Det er vigtigt, at I læser tilbuddet igennem for at se, om det lever op

Læs mere

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284

POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284 POLICE Ejendomsforsikring Policenummer 4718284 Beboelsesbygning Forsikringsbetingelser R345121 Ny forsikring gælder fra 7. december 2012 Hvad er forsikret Bygninger på forsikringsstedet: Paludan Müllers

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13015

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13015 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13015 Besigtigelsesdato: Mandag, den 29. april 2013, kl. 14:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen

Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Notat af 3. marts 2011 vedr. renovering af ledninger i jord, Humlebyen Generelt om notat: Nedennævnte notat er fremkommet efter dialog og undersøgelser gennemført af bestyrelsen og ingeniørfirmaet Gaihede

Læs mere

25.301 kr. Erhvervsforsikring

25.301 kr. Erhvervsforsikring Forsikringstilbud E/F Klintely Klinteløkken 9 Sandkås 3770 Allinge Side 1 af 7 Jeres forsikringstilbud Her er et tilbud på jeres forsikringer. Det er vigtigt, at I læser tilbuddet igennem for at se, om

Læs mere

Er du ramt af stormflod?

Er du ramt af stormflod? Når der er stormflod i Danmark Når der er stormflod i Danmark, er det en statslig pulje under Stormrådet, der giver dig mulighed for at få erstatning. Ingen danske forsikringsselskaber dækker skader fra

Læs mere

Betingelser for Hærværksforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Hærværksforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Hærværksforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2203.05.01 Aftalegrundlaget Din Hærværksforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

ECB håndbog for samarbejdspartnere 2016.v1

ECB håndbog for samarbejdspartnere 2016.v1 ECB håndbog for samarbejdspartnere 2016.v1 Scalepoint GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Telefon 70 13 80 80 Cvr.nr. 26231418 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ONLINE HJÆLP... 1 2. FØRSTE LOGIN i ECB...

Læs mere

Beboer orientering i forbindelse med renovering Boligforeningen 3B Afd Willis Towers Watson. All rights reserved.

Beboer orientering i forbindelse med renovering Boligforeningen 3B Afd Willis Towers Watson. All rights reserved. Beboer orientering i forbindelse med renovering Boligforeningen 3B Afd. 1018 2016 Willis Towers Watson. All rights reserved. RENOVERING Boligforeningen 3B Afd. 1018 DIN BOLIG SKAL RENOVERES.HVAD NU? Hvem

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 Besigtigelsesdato: 10.10.11 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Markedet for tillægsforsikringer

Markedet for tillægsforsikringer Markedet for tillægsforsikringer Tillægsforsikringer defineres i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Undersøgelse af markedet for tillægsforsikringer som en særskilt forsikring, der dækker de skader, der

Læs mere

Sammenligning Husforsikring Side 1

Sammenligning Husforsikring Side 1 Sammenligning Husforsikring Side 1 B. Forsikrede genstande 1. Bygningsbrandforsikring omfatter: Dækningsskema 1.1. Forsikrede genstande De på forsikringsstedet beliggende bygninger incl. fundament indtil

Læs mere

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV

ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for ANDEN BYGNINGSBESKADIGELSE - ERHVERV i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

38.240 kr. Korttidsforsikring

38.240 kr. Korttidsforsikring Telefon A. Enggaard A/S, Entreprenør- Og Byggefirma Marathonvej 5 9230 Svenstrup J Side 1 af 7 Jeres forsikringstilbud Her er et tilbud på jeres forsikringer. Det er vigtigt, at I læser tilbuddet igennem

Læs mere

ECB Håndbog for samarbejdspartnere 2017.v1

ECB Håndbog for samarbejdspartnere 2017.v1 ECB Håndbog for samarbejdspartnere 2017.v1 Scalepoint GF Forsikring A/S Jernbanevej 65 5210 Odense NV Telefon 70 13 80 80 Cvr.nr. 26231418 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ONLINE HJÆLP... 1 2. FØRSTE LOGIN i ECB...

Læs mere

4244 - E/F Øresundsparken. Bygnings- og løsøreforsikring. Telefon 70 12 14 16 Telefon 88 13 96 00, Fax 88 13 96 01.

4244 - E/F Øresundsparken. Bygnings- og løsøreforsikring. Telefon 70 12 14 16 Telefon 88 13 96 00, Fax 88 13 96 01. Skadeanmeldelse Bygnings- og løsøreforsikring Policenr. 4244 - E/F Øresundsparken c/o Vest Administration A/S Gammel Vartov Vej 20, 2900 Hellerup Telefon 33 24 61 26 Afd.nr. Skadedato Skadeadresse 1. Brand

Læs mere

Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr

Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre. Bet. nr Betingelser for Transportforsikring - Erhvervsløsøre Bet. nr. 2206.01.01 Aftalegrundlaget Din Transportforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige vilkår) og forsikringsbetingelserne.

Læs mere

Sammenligning. Her kan du se forskellen mellem jeres gamle betingelser nr. 4085 og jeres nye betingelser nr. 4301.

Sammenligning. Her kan du se forskellen mellem jeres gamle betingelser nr. 4085 og jeres nye betingelser nr. 4301. Sammenligning Bygningsforsikring Her kan du se forskellen mellem jeres gamle betingelser nr. 4085 og jeres nye betingelser nr. 4301. Vær opmærksom på, at sammenligningen er vejledende, og ved en eventuel

Læs mere

Forsikringsbetingelser for KØLE- DYBFROSTFORSIKRING

Forsikringsbetingelser for KØLE- DYBFROSTFORSIKRING Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Forsikringsbetingelser for KØLE- DYBFROSTFORSIKRING i tilslutning til dansk lovgivning om forsikringsaftaler m.v. Indholdsfortegnelse: 1 Hvem er dækket?

Læs mere

Statens selvforsikring. Kortfattet sammenfatning af retningslinjer til brug for institutionens udarbejdelse af revisorattesteret

Statens selvforsikring. Kortfattet sammenfatning af retningslinjer til brug for institutionens udarbejdelse af revisorattesteret Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr. 29634750 Statens selvforsikring. Kortfattet sammenfatning

Læs mere

Bygnings- og løsøreskader

Bygnings- og løsøreskader KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby Skadeanmeldelse Bygnings- og løsøreskader (Skader kan også anmeldes på www.kommuneforsikring.dk) KommuneForsikring A/S Krumtappen 2 DK-2500 Valby info@kommuneforsikring.dk

Læs mere

Bygnings- og løsøreskader

Bygnings- og løsøreskader Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk

Læs mere

Forsikringer til Ejendom og Forening

Forsikringer til Ejendom og Forening Forsikringer til Ejendom og Forening Én løsning til Ejendom og Forening Det skal ikke være nogen hemmelighed, at forsikring ofte kan være en kompliceret størrelse. Og har man travlt med både job og frivilligt

Læs mere

Scalepoint. Quickguide

Scalepoint. Quickguide Quickguide Indhold Quickguide... 1 Logge ind... 4 Logge ind første gang... 5 Hvor logger jeg ind?... 6 En brugere til flere netværk... 7 Jeg har glemt min adgangskode... 8 Logge ind som ekstern håndværker...

Læs mere

Ejerskifteforsikring. 4 Dækningen er betinget af. Ejerskifteforsikring. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? 5 Hvad dækker forsikringen?

Ejerskifteforsikring. 4 Dækningen er betinget af. Ejerskifteforsikring. 1 Hvem er dækket? 2 Hvad omfatter forsikringen? 5 Hvad dækker forsikringen? Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser Ejerskifteforsikring Forsikringsbetingelser for ejerskifteforsikring for private ejendomme. I henhold til bekendtgørelse om dækningsomfanget for ejerskifteforsikringer

Læs mere

Skybruds- og stormflodsskader

Skybruds- og stormflodsskader Skybruds- og stormflodsskader Torben Weiss Garne Forsikring & Pension Torben Weiss Garne Forsikring & Pension Hvem er Forsikring & Pension? Brancheorganisation for pensionskasser og forsikringsselskaber

Læs mere

Få ro til foreningsarbejdet med den bedste sikring af jer og jeres fælles bolig

Få ro til foreningsarbejdet med den bedste sikring af jer og jeres fælles bolig Få ro til foreningsarbejdet med den bedste sikring af jer og jeres fælles bolig Fleksibel løsning til Ejendom og Forening Det skal ikke være nogen hemmelighed, at forsikring ofte kan være en kompliceret

Læs mere

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Glas- og sanitetsforsikring - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.05.01 Aftalegrundlaget Din Glas- og sanitetsforsikring består af forsikringsaftalen (policen), policetillæg (eventuelle særlige

Læs mere

Forsikringsbetingelser VILLAFORSIKRING

Forsikringsbetingelser VILLAFORSIKRING Forsikringsbetingelser VILLAFORSIKRING VERSION 10-101 Thisted Forsikring A/S Thyparken 16 7700 Thisted Telefon: 96 19 45 00 E-mail: post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk Villaforsikring Indhold

Læs mere

Bygningsforsikring. Forsikringsforholdene for de enlælte bygninger fremgår af medfølgende specifikationer.

Bygningsforsikring. Forsikringsforholdene for de enlælte bygninger fremgår af medfølgende specifikationer. Forsikringen betjenes af: Dahlberg assurance brokers as Carl Gustavs Gade 3, 2 Høje Taastr. 2630 Taastrup Tlf. nr. 33114828 Købstædernes 'H'jForsikring Bygningsforsikring Police nr. 82-12A-0016280 Forsikringstager

Læs mere

Forsikrings- og skadevejledning

Forsikrings- og skadevejledning Indholdsfortegnelse Indledning...1 Anmeldelse af skader...4 Bygning...5 Entrepriser...6 Løsøre...7 Motor...8 Ansvar...9 Arbejdsskade...10 Rejser...10 Side 2 af 10 Indledning Denne forsikringsvejledning

Læs mere

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr

Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning. Bet. nr Betingelser for Ejendom-ekstra til Beboelsesejendomme - Erhvervsbygning Bet. nr. 2202.09.01 Tillægsforsikring til forsikringsbetingelser for Anden bygningsbeskadigelse erhvervsbygning. Indholdsfortegnelse

Læs mere

TotalErhverv Byggepladsforsikring. Forsikringsvilkår TE-CS-01

TotalErhverv Byggepladsforsikring. Forsikringsvilkår TE-CS-01 TotalErhverv Byggepladsforsikring Forsikringsvilkår TE-CS-01 Indholdsfortegnelse Hvilke genstande er omfattet 1. Hvad dækkes 2. Hvad dækkes ikke 3. Forsikringssum og selvrisiko 4. Hvor dækker forsikringen

Læs mere