Skriftlig beretning for Metal Tele Vest 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skriftlig beretning for Metal Tele Vest 2016"

Transkript

1 Skriftlig beretning for Metal Tele Vest 2016 For afdelingen blev 2016 et godt år, hvor vi fik bremset den store medlemsnedgang. Vi har dog stadig en medlemsnedgang, som I kan se i fakta boksen. Medlemmer i Tele Vest Medlemskategori 2016 (1.1.16) 2017 (1.1.17) Ordinær Efterløn Pensionist Elev Andet Medlemmer i alt Indmeldte i alt det seneste år 78 medlemmer (som stadig er medlem) Indmeldte under IT-kampagnen 57 medlemmer Vi har haft godt besøgte medlemsarrangementer, hvor vi flere gange om året møder medlemmerne direkte. Det er ved Klubaftener, medlemsmøder, infodage i Slet, hvervningsarrangementer og når vi bare er ude i medlemslandet. Tele Vest er opbygget med en bestyrelse, et bestemmende TR-Forum og et kontor i Aarhus. Vi er tre i bestyrelsen, der er faste faglige medarbejdere og ikke har tilknytning til en arbejdsplads i TDC. Lars Sønderborg er vores kasserer både for afdelingen og landsklubben. Lars er også vores mest faste faglige person på kontoret. Gert R. Sørensen er vores faglige medarbejder med: Hvervning, organisering og faglige sager som hovedområder. Gert servicerer også tillidsrepræsentanterne. Og sammen med Lars passer han kontoret, når alle vi andre farer rundt om i kongeriget. Undertegnede Mogens Jensen er Jeres formand med: Pension, arbejdsmiljø, efterløn, forbundsarbejde mod Metal, TDC A/S bestyrelsen og information fra afdelingen som hovedområder. De andre fire i bestyrelsen har også arbejdsområder, men samtidig er de tilknyttet en fast arbejdsplads. Det giver en god forbindelse ud til Jeres hverdag. Judith Antoniussen (Jutze) har arbejdsplads i Slet og udover at sidde i flere samarbejdsudvalg, er hun sagsbehandler på sygeområdet. Hun tager sig også af ungdom, hvervning og faglig sagsbehandling. Ole M. Andersen arbejder i OnSite. Ole er faglig sagsbehandler - også for de medlemmer, vi har uden for TDC. Han er en af vores forhandlere mod TDC og har plads i SU-systemet. Ole har området; efterløn og sygeområdet, som han deler med Jutze.

2 Henrik Frost har uddannelsesområdet, er formand for vores TR-Forum, har hjemmesiden og er med i TDC Landsklubben. Henrik passer sit teknikerjob oppe i Thisted. Claus Stavad har hvervnings-, organiserings- og uddannelsesområdet. Claus søger også for, vi kan komme billigt på ferie igennem Tele Feriehusene. Claus er tekniker i Aalborg. Vi har tre suppleanter, som får opgaver, så de kan snuse til bestyrelsesarbejdet. På kontoret har vi Lili og Jeanette, der er ansat på hhv. 33 og 32 timer. Begge tager sig af de administrative opgaver, men vi bruger dem også til hvervning og prøver at inddrage dem i noget af det andet arbejde. Begge har hovedområder, men de skal supplere hinanden. Jeanette bestyrer sommerhusudlejningen for både Tele Ferie og DSB Ferie. Det giver næsten det halve af hendes løn. Jeg håber, denne beskrivelse af opgavefordelingen giver et billede af, hvordan Tele Vest arbejder. Vi kan se, det giver resultater, og vi har en god forbindelse ud til jer medlemmer. Vi har de anbefalede underudvalg: Overenskomst, uddannelses-, organisations- og miljøudvalg. De vil særskilt have en beretning. TDC Landsklubben, som består af alle Metals tillidsvalgte ansat i TDC, har via Landsklubben og virksomhedsklubberne ansvaret for samarbejdssystemet og forhandlingerne på TDC-området. Vi skal fra kontoret hjælpe og servicere Landsklubben, virksomhedsklubberne, tillidsrepræsentanterne og arbejdsmiljørepræsentanterne. For TDC-området gælder det, at det er Landsklubben og virksomhedsklubberne, som i overenskomstperioden har forhandlingsretten i langt de fleste tilfælde. Tele Vest kan ikke i overenskomstperioden lave aftaler med ledelsen udenom Landsklubben og virksomhedsklubberne. Tele Vest har igen i år haft stor succes på hvervningsområdet. Vi nåede næsten 100 nye ordinære medlemmer. Vi fik en klar første plads i Metal hvervningskampagne med 57 nye medlemmer. Tak til alle der bidrog til dette flotte resultat. I TDC har vi set de første tegn på en ny ledelseskurs. Det har længe været et ønsket fra vores side. Der er udskiftet på flere af den øverste ledelse. Det er nu et meget ungt ledelsesteam, vi har. Jeg synes, der var tegn i 2016 på et ønske om at udvikle TDC til gavn for kunder, medarbejderne og aktionærer. Vi blev desværre sat effektiv tilbage i udviklingen på den sidste dag i 2016, med TV nedbruddet. Vi må op på hesten igen, og det kan vi kun gøre ved et samarbejde mellem medarbejdere og ledelsen. Det er stadig en benhård ledelse, vi har. Der bliver ikke givet ved døren, og vi må stadig arbejde hårdt for at få vores synspunkter og holdninger igennem. TDC s treårs strategiplan omfatter både udvikling og afvikling. Ansættelser og fyringer. Investeringer og besparelser. Men vi skal have vendt kundetilbagegangen, ellers kan vi få en meget hård fremtid som ansat i TDC. Og det skal ske i 2017!

3 Vi deltog i Metals 56. kongres, hvor vi var med til at sætte øget fokus på IT- og Teleområdet. Det er på dette område, der er den største vækst og størst potentiale for nye medlemmer i hele Metal. Vi vedtog tre hovedmål for næste kongresperiode: Danmark som produktionsland med jobskabelse og investeringer. Værdi for kontingentet til medlemmerne. Metal er der når det gælder igennem hele arbejdslivet. Vi var også på talerstolen, hvor vi talte for en mindre stram offentlig økonomi. Jeg mener, der er plads i vores samfund til at øge midlerne til pasning af vores børn, ældre og syge - bedre end vi gør i dag. I kan se og høre mit indlæg på Metals hjemmeside under kongresindlæg. På kongressen blev det igen slået fast, at vi ikke støtter et bestemt politisk parti, men søger indflydelse der, hvor det gavner alle vores medlemmer. I den store verden omkring os, synes jeg, det går den forkerte vej blev året, hvor yderpolerne fik alt for meget plads og indflydelse. Vi kan se en højredrejning i mange vestlige demokratier på grund af en helt uacceptabel terror over det meste af verdenen. Vi skal bare huske på, at terroren kommer fra begge sider, og begge sider ønsker at destabilisere den verden, vi kender. Det letteste er at hoppe med på vognen og blive racist, men vi skal lære af historien og for alt i verden undgå en ny verdenskrig. Vi skal selvfølgelig forsvare vores vestlige værdier, men vi skal samtidig huske, at de værdier måske ikke passer overalt i verdenen. Ytringsfrihed indebærer også et ansvar for det, der bliver skrevet og tegnet. Det synes jeg, vi selv helt har glemt. Der sidder lige nu for mange stærke og tåbelige ledere rundt om, og det giver for mange mørke skyer på himmelen for Vi kan og skal alle bidrage til at mindske spændingerne. Start med din nabo! Opsøg de nye borgere der er kommet til landet de seneste årtier. Kun ved direkte kontakt, får vi dæmpet de spændinger, vi selv har været med til at skabe i vores land. Arbejdsskadesager i Tele Vest 2016 Type Antal Verserende sager 10 Afsluttede sager 9 Afviste sager 4 Anerkendte sager 5 Andre sager behandlet af socialrådgiver 8 Erstatningsbeløb Udgift for Tele Vest kr kr. Bestyrelsen i Metal Tele Vest

4 Uddannelsesudvalget Vi har i det seneste år sendt nyhedsbreve ud fra udvalget, blandt andet om Faglig anerkendelse og selvvalgt uddannelse (IKUF). I året der er gået, har vi haft ca. 275 medlemmer på selvvalgt uddannelse, vi havde omkring 3 millioner i fonden at gøre godt med, og ved årets udgang var der ca kr. tilbage. De fleste af de penge stammer fra ikke afholdte kurser / annullerede kurser. Derfor skal der lyde en opfordring til, at man husker at meddele folkene bag IKUF fonden, at kurset ikke bliver til noget, sådan at midlerne frigøres til andre medlemmer. Den 1. oktober 2016 startede Dansk Metal Metal karriereplan. Det er for medlemmer i arbejde. På Dansk Metals hjemmeside kan man bestille en karriereplan og vil efterfølgende blive kontaktet af sin afdeling inden for 24 timer på hverdage. Karriereplan er et stort ord, udgangspunktet i karriereplanen er IKUF midler og hvad det indebærer. Der er under IKUF 10 dages uddannelse om året. Har man ikke været på uddannelse de seneste par år, kan der opsamles til 30 dages uddannelse. Tele Vest har haft tre på kursus i at lave karriereplaner, Henrik Frost, Ole Mølgaard Andersen og Claus Stavad. Jeg vil klart anbefale, at man tager fat i en fra uddannelsesudvalget, hvis man ønsker hjælp til at finde kurser i forbindelse med IKUF, fremfor at bestille en karriereplan. Hvis vi så vurderer, at der skal laves en karriereplan, så tager vi den derfra. Vi har ikke lavet mange faglige anerkendelser i Hvis der er brug for hjælp til at ansøge om anerkendelse, hjælper uddannelsesudvalget gerne. Der kan søges Faglig anerkendelse som datatekniker, telesystemtekniker og teleinstallationstekniker. På Metal Tele Vests hjemmeside - under uddannelse - kan der findes mere information om udvalget og uddannelse i det hele taget. Claus Stavad Miljøudvalg Tele Vest har et internt miljøudvalg. Udvalget består af Mogens Jensen, Ole Mølgård, fælles arbejdsmiljørepræsentant Tonny Jensen, menige arbejdsmiljørepræsentanter Ole Trier, Vibeke Schøne Hansen og Henning Thomas Nielsen. Udvalget mødes ca. 4 gange om året, eller efter behov. HovedArbejdsMiljøUdvalg (Hamu) medlemmerne refererer til udvalget om afholdte møder og andre arbejdsmiljørelevante emner. Der indhentes emner til Hamu-dagsordenen til kommende møder, fra de menige medlemmer af udvalget. På møderne diskuteres emner om arbejdsmiljøproblemer og mulige løsningsforslag debatteres. F.eks. spisesteder for teknikerne, problemer med støj og træk på storrums kontorer.

5 Udvalgets medlemmer kan løbende tildeles opgaver. F.eks. emner om arbejdsmiljø, der skal præsenteres på konferencer. Vibeke og Henning Fagretslig udvalg I året 2016 er der specielt to arbejdsopgaver, der har beslaget en del arbejdstid. Allerede i starten af året begyndte forberedelserne til forhandlingerne om fornyelse af overenskomsten, gældende fra 1. marts I februar måned udsendte vi via vores tillidsrepræsentanter, en opfordring til at medlemmerne kunne komme med forslag til krav til forbedring af overenskomsten. Afdelingen modtog 35 forslag til forbedringer af vores overenskomst, flere forslag omhandlede dog de samme emner. Fagretslig udvalg gennemgik og sammenskrev de indkomne forslag, ligesom det blev vurderet om det enkelte forslag hørt til forhandlingerne om fornyelse af Industriens overenskomster eller til forhandlingerne om vores egen TDC Landsoverenskomst. De sammenskrevne forslag blev lige inden sommerferien indsendt til CO-Industri, hvor de sammen med forslag fra mange andre afdelinger og forbund, er indgået i udarbejdelsen af de endelige krav til forhandlingerne om fornyelsen af Industriens overenskomster pr. 1. marts Den anden store arbejdsopgave, der er lavet i 2016, er udarbejdelse af en lønstatistik for afdelingens medlemmer ansat i TDC. Vi startede ud med at undersøge om det var muligt at trække brugbare oplysninger via den offentlige lønstatistik, det kunne vi dog forholdsvis hurtigt konstatere ikke var en brugbar vej. I stedet udarbejdede vi vores eget lønoplysningsskema, som med hjælp fra afdelingens tillidsrepræsentanter blev både udsendt til og indsamlet fra medlemmerne. De indsamlede skemaer blev bearbejdet og til sidst stod vi med en lønstatistik, opdelt på gruppeniveau, som medlemmerne kunne bruge som støtteværktøj til de individuelle lønsamtaler. I 2016 gav de lokale lønforhandlinger i TDC en generel regulering pr. 1. marts på kr. 1,55 pr. time, svarende til kr. 249,06 pr. måned for fuldtidsansatte. De fleste ulempeydelser blev ved samme lejlighed reguleret med 1,7 %. Til individuel lønregulering blev der ikke afsat noget rammebeløb, det var TDC ikke villige til når der blev givet en generel lønregulering til alle. Hvor meget der er givet i individuel lønregulering svinger meget fra afdeling til afdeling. Samlet set har der i 2016 været tale om en reallønsfremgang, hjulpet godt på vej af en særdeles lav inflation på kun 0,3 %. Ole Mølgaard Andersen Organiserings- & agitationsudvalget Organiserings- & agitationsudvalget i Dansk Metal Tele Vest er etableret som et matrixudvalg. Udvalget består af 4 medlemmer. Afhængig af opgavernes karakter indhentes relevante personer fra typisk ungdomsudvalg, klubudvalg eller bestyrelsen i Tele Vest.

6 Udvalgsmedlemmer: Claus Stavad Allan Niss Tobias Tolstrup Gert Rothemejer / Formand for udvalget. Udvalgets arbejdsgrundlag/ kommissorium: Det er udvalgets opgave at være medvirkende til at Dansk Metal bliver mere synlige på TDC lokationerne. En af tillidsrepræsentanternes vigtigste opgaver er fastholdelse af nuværende medlemmer, samt sørge for at nyansatte får kendskab til Dansk Metal og efterfølgende bliver meldt ind. Det vil være udvalgets opgave at bakke tillidsrepræsentanterne op omkring dette arbejde. Udvalget skal endvidere medvirke til, at der iværksættes medlemsarrangementer. Udvalget er et aktivt udvalg. Udgangspunktet er, at der til hvert møde foreligger konkrete tiltag på dagsordenen. I det forgangne år har der været forskellige arrangementer og medlemstilbud, herunder konkurrencer om biografbilletter, uddeling af superligabilletter, billetter til Classic Race, Julearrangement i Metal Østjylland samt køb af sæsonkort til Tivoli Friheden til nedsat pris. Synlighed i form af forskellige tiltag, herunder Metalinfodag, Tele Vest Afdelingsdag og afdelingsbesøg i Slet, hvor undertegnede og øvrige bestyrelsesmedlemmer og udvalgsmedlemmer fra Metal Tele Vest har stået til rådighed omkring spørgsmål af faglig karakter, eksempelvis temadag med Claus Stavad omkring uddannelse/ikuf. Afdelingens tillidsrepræsentantdækning og medlemsdækning er et væsentligt tema i udvalget. På teknikerområdet er Tele Vest flot repræsenteret såvel tillidsrepræsentantmæssigt som medlemsmæssigt. I Slet er Tele Vest dækket ind af et stort netværk af tillidsrepræsentanter. Ved tillidsrepræsentantvalget i februar 2017 fik vi 13 nye tillidsrepræsentanter og 7 besluttede at stoppe med tillidshvervet. Medlemsmæssigt er fokusområderne i Slet: YouSee, Hosting, IT og dele af erhvervsområdet. En af de nye tillidsrepræsentanter, vi fik ved valget i februar, er fra Hosting, et område vi ikke har haft tillidsrepræsentantdækning på i en del år. Butiksområdet er også fokusområde, hvor Tele Vests tillidsrepræsentant Alpay Ata er den eneste tillidsrepræsentant - og i øvrigt den eneste på landsplan. Alpay har være medvirkende til, at vi har fået en del nye medlemmer i det forgangne år, herunder størsteparten af de nye salgsassistentelever.

7 27.oktober 2016 afholdt organiseringsudvalget den store årlige Metal infodag i Slet. En række samarbejdspartnere var inviteret med herunder AL-Bank, PFA, ALKA forsikring, TJM forsikring, GF forsikring, SuperUsers, Jensen kurser samt Sitel/HK. Fodboldfabrikken og Eventhall deltog med en meget populær mega dartskive og et godt tilbud til Tele Vest medlemmer. Konkurrencer, pølser med det hele og sodavand var der også til medlemmerne. Det var muligt at melde sig ind i Metal til kampagnepris og på dagen fik vi 14 nye medlemmer. Organiseringsudvalget er en væsentlig del af de hvervekampagner Metal / Tele Vest afholder. I ugerne i 2016 lykkedes det at få 57 nye medlemmer i kampagneperioden. Tele Vest var den absolutte topscorer blandt alle metalafdelingerne. Afdelingen har også været på besøg i det nye YouSee-center i Kolding i kampagneperioderne og udvalget har deltaget med Tobias Tolstrup og Claus Stavad. Udvalgsmedlemmer fra organiseringsudvalget i Metal Tele Vest deltog også i Metal Østjyllands IT-kampagne. Den 16. marts 2017 havde udvalget arrangeret en Tele Vest afdelingsdag i Slet. På Tele Vest infodagen viser vi en del af paletten af, hvad vi som afdeling kan tilbyde. Der var repræsentanter fra afdelingens miljøudvalg, uddannelsesudvalg, fagretsligt udvalg, ungdomsudvalg og organiseringsudvalg. Temaer var eksempelvis psykisk arbejdsmiljø, overenskomst 17, selvvalgt uddannelse, sygefravær og meget andet Slet klubben var inviteret med til arrangementet. Orientering om medlemsfordele og teleferiehuse - konkurrencer, sushi, sandwich, sodavand og kaffe var der også til medlemmerne. Miljøudvalget havde sørget for at medlemmerne kunne få et sundhedstjek, konditest og balancetest, hvilket var yderst populært. Organiserings- & agitationsudvalget sørger også for at Tele Vest er synlige på Facebook. Primært administreret af Allan Niss. Formanden for Tele Vests Organiserings- & Agitationsudvalg, Gert Rothemejer, er Tele Vests repræsentant i Forbundsudvalget. Der afholdes to årlige møder et i marts og et i september. Temaer på møderne har eksempelvis været: medlemmernes brug af afdelingen/dansk Metal, medlemsfastholdelse, hvervekampagner, ungdomsarbejde, tillidsrepræsentantuddannelse, medlemsudvikling samt andet organiseringsrelevant.

8 Til sidst et kæmpe skulderklap til udvalgets medlemmer for solidt og aktivt arbejde i det forgangne år og tak til tillidsrepræsentanter, suppleanter og arbejdsmiljørepræsentanter for solid opbakning. Sidst - men ikke mindst - tak til alle de medlemmer, der støttede op omkring udvalgets arrangementer. Vi ses På vegne af Organiserings- & Agitationsudvalget Metal Tele Vest Gert Rothemejer Marts 2017

Beretning Tele Vest - har med bistand fra vores socialrådgiver - skaffet ca kr. hjem fordelt på 11 sager.

Beretning Tele Vest - har med bistand fra vores socialrådgiver - skaffet ca kr. hjem fordelt på 11 sager. Beretning 2017 Bestyrelsen Tele Vest Bestyrelsen består af syv medlemmer og tre suppleanter, der alle er valgt af generalforsamlingen. Fem bestyrelsesmedlemmer er næsten eller helt fuldtidsfrikøbte. Hele

Læs mere

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS 2015-2018 Dansk El-Forbund Østjylland Rymarken 4, 3.sal, 8210 Århus V 02-09-2015 Indsats 2015 2018 Indsatsområder: 1. Afdelingens mål for indsatsen i kongresperioden

Læs mere

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS 2019-2022 Indsats 2019-2022 Indsatsområder: 1. Afdelingens mål for indsatsen i kongresperioden 2019-2022 2. Organiseringsindsatsen 3. Overenskomster og løn 4. Social

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Dansk El-Forbund København Formål & Strategi samt Handlingsplaner 2 3 Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen Plan for 2019-2022 Afdelingens formål Bemærkninger Egne kommentarer 1.0 Afdelingens

Læs mere

Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014. Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014

Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014. Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014 Dansk El-Forbunds 31. kongres 2014 Dagsreferat Onsdag den 22. oktober 2014 Dagsreferat onsdag den 22. oktober 2014 Der var hilsner til kongressen fra: Arbejdernes Landsbank Christian Juhl, Enhedslisten

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Vedr.: Delegering af forhandlingsretten for det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag i TDC

Vedr.: Delegering af forhandlingsretten for det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag i TDC TDC Teglholmsgade 1-3 0900 København C HR og Stakeholder Relations, Vilkår og HR-services Att.: Peer Schaumburg-Müller DANSK METAL Forhandlingssekretariatet Nyropsgade 38 1780 København V Tlf.: 3363 2000

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Bestyrelsen startede mødet med at konstituerer sig da dette var det første møde efter generalforsamlingen.

Bestyrelsen startede mødet med at konstituerer sig da dette var det første møde efter generalforsamlingen. Resume af bestyrelsesmødet d. 25 april 2017.04.28 Bestyrelsen startede mødet med at konstituerer sig da dette var det første møde efter generalforsamlingen. Villy foreslår at bestyrelsen sammensætter sig

Læs mere

BUPL. Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir

BUPL. Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir BUPL Grundlaget for at blive en god tillidsrepræsentant er afklaring af egen rolle og opgavefelt - et personligt arbejdspapir 1 At forholde sig til rollen som TR Årsagerne til, at du er valgt som tillidsrepræsentant

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016.

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. BESTYRELSENS BERETNING 2015: Ja, så er det første år i servicesektoren FOA Vendsyssel gået, det er ikke helt til at forstå, men tiden løber hurtigt,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2012-13 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT - SÅDAN GØR DU! Få overblik over dine muligheder og dit ansvar.

ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT - SÅDAN GØR DU! Få overblik over dine muligheder og dit ansvar. ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT - SÅDAN GØR DU! Få overblik over dine muligheder og dit ansvar. DIT HVERV SOM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANT Arbejdsmiljøarbejdet giver resultater, når både ledelsen og dine kolleger

Læs mere

Kartellet. for industriansatte

Kartellet. for industriansatte Kartellet for industriansatte 1 Kartellet udgives af CO-industri Vester Søgade 12, 2 1790 København V Telefon 3363 8000 Fax: 3363 8099 www.co-industri.dk e-mail: co@co-industri.dk September 2013 Redaktør:

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub INDHOLD 4 3 4 4 4 HVAD ER EN FAGLIG KLUB Hvorfor have en faglig klub? Sådan starter I en klub Stiftende klubmøde Dansk Metal

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET

VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET VELKOMMEN TIL BIBLIOTEKARFORBUNDET Mød os på bf.dk, Facebook og i vores fagmagasin Perspektiv Velkommen til Bibliotekarforbundet. Denne folder giver dig et overblik over dine medlemsfordele Velkommen til

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Velkommen til 3F - din fagforening

Velkommen til 3F - din fagforening 1 Velkommen til 3F - din fagforening Overenskomst Efteruddannelse Fremtid i fællesskab Arbejdsmarkedspension Tillidsrepræsentant Arbejdsløs Strejke Forsikring Medlemskort med fordele Ulykke Ligestilling

Læs mere

Blad 2/ INDSTIK - VEDTAEGTER 24 - INDSTIK - Vedtagter_endelig

Blad 2/ INDSTIK - VEDTAEGTER 24 - INDSTIK - Vedtagter_endelig DL-F Vedtægter 2015 2018 1. Landsforeningens område Landsforeningen Dansk Laborant-Forening er tilknyttet HK Danmark, og ethvert medlem af DL-F er således også medlem af HK. Landsforeningens område er

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN PRAKTIKPLADS LÆRLINGEKLUB DANSK METAL 1 INDHOLD 3 Hvad er en lærlingeklub? 4 Sådan starter I 4 Det kan I lave i lærlingeklubben 5 Kontingent

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG DET HANDLER OM DIN HVERDAG Indholdsfortegnelse: Dagsorden Fastlæggelse af forretningsorden

Læs mere

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12

Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Grunduddannelsen for tillidsrepræsentanter 2011-12 Velkommen Frie Skolers Lærerforening byder alle nyvalgte tillidsrepræsentanter velkommen til en grunduddannelse med mulighed for bl.a. en faglig indsigt

Læs mere

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr

REFERAT. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august FIUSYS. nr 97 REFERAT FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde torsdag den 31. august 2017 FIUSYS. nr. 9501-17-08-05 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 14.15 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler i

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Socialpædagogerne Sydjylland

Socialpædagogerne Sydjylland Socialpædagogerne Sydjylland VIRKSOMHEDSPLAN FOR SOCIALPÆDAGOGERNE SYDJYLLAND 2015-2017 Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Fakta om Kreds Sydjylland... 4 Besvarede telefonopkald:... 4 Servicering af

Læs mere

BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG

BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG BLIV MEDLEM AF HK STAT DET BETALER SIG MEDLEMSFORDELE INFORMATION OM DIT FAG HK-KURSER, DER STYRKER DINE KOMPETENCER JURIDISK HJÆLP, HVIS DU FÅR BRUG FOR DET LØN FORSIKRING FOR 50 KRONER OM MÅNEDEN INDFLYDELSE

Læs mere

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger

BERETNINGSFORSLAG Afdelingernes ændringsforslag Bemærkninger 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave, faglige som politiske beslutninger, sætte medlemmet i centrum. Identitet Dansk El-Forbunds identitet skabes gennem

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Urmagerne og Optikerne information om behandling af dine personoplysninger

Urmagerne og Optikerne information om behandling af dine personoplysninger Urmagerne og Optikerne information om behandling af dine personoplysninger Urmagerne og Optikerne er dataansvarlig Som fagforening indsamler og behandler vi dine personoplysninger med det formål at kunne

Læs mere

Din tryghed i hverdagen VELKOMMEN I KLUBBEN LABORANTKLUBBEN NOVO NORDISK

Din tryghed i hverdagen VELKOMMEN I KLUBBEN LABORANTKLUBBEN NOVO NORDISK LABORANTKLUBBEN NOVO NORDISK Det er et rigtig godt sikkerhedsnet, man har. Især i krisetider med omvæltninger er det godt at have en stærk klub. Jeg vil aldrig melde mig ud af Laborantklubben. Anja Benfeldt,

Læs mere

Medbestemmelse. Et MED-udvalg i vækst. om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere

Medbestemmelse. Et MED-udvalg i vækst. om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere Medbestemmelse F O A F A G O G A R B E J D E Et MED-udvalg i vækst om medindflydelse og medbestemmelse for dagplejere Et MED-udvalg i vækst er udgivet af FOA Fag og Arbejde i oktober 2005. Politisk ansvarlig:

Læs mere

Nordjylland. Bageren hos Kvickly Hjørring satser på voksenelever side 5. Afventer skitse til forbunds-fusion side 3

Nordjylland. Bageren hos Kvickly Hjørring satser på voksenelever side 5. Afventer skitse til forbunds-fusion side 3 2/2016 Nordjylland Afventer skitse til forbunds-fusion side 3 Bageren hos Kvickly Hjørring satser på voksenelever side 5 Håber på flere nordjyske fødevarejobs side 2 Johns leder Brug din livlinje Mange

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Kurser for tillidsvalgte

Kurser for tillidsvalgte Kurser for tillidsvalgte Nyvalgt tillidsrepræsentant En dygtig og aktiv tillidsvalgt er en gevinst for kollegerne, for HK og for arbejdsgiveren. Det er også en fantastisk mulighed for dig for personlig

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej FRD Region Hovedstaden Beretning 2005 2008 Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej Forord Det er nu anden gang, efter FRD s hovedbestyrelse i 2005 vedtog at indføre den

Læs mere

DSK beretning

DSK beretning DSK beretning 2014-2015 Medlemstal For at begynde med det vigtigste. Vi er pt. 590 medlemmer i DSK, hvilket er en stigning på 30 medlemmer siden januar. Til det skal det dog siges, at vi ikke kan være

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

SeniORientering. Nyhedsbrev februar 2013

SeniORientering. Nyhedsbrev februar 2013 SeniORientering Nyhedsbrev februar 2013 Vi kan komme tættere på Forbundsformand Kim Simonsen skriver I en af sine seneste klummer, at HK stadig vil være en klassisk fagforening, men vil også gerne være

Læs mere

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Orientering fra Per Andersen Team Genbrugspladser Esbjerg kommune Fra d. 1 januar 2014 har medarbejderne på Team Genbrugspladser Esbjerg kommune

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014

Bestyrelsens beretning for 2014 Bestyrelsens beretning for 2014 Indledning Sidste års beretning indeholdt en bekymring for den voksende ulighed i samfundet. Desværre har vi stadig denne bekymring. Vi må konstatere, at uligheden fortsat

Læs mere

Ordinær generalforsamling den 6. oktober 2010

Ordinær generalforsamling den 6. oktober 2010 Ordinær generalforsamling den 6. oktober 2010 Medlemmer m.m. 79 færre betalende medlemmer er vi blevet i Randers afdeling siden sidste generalforsamling. De 9 af dem var medlem af Elektronikklubben, så

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020

Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020 Dansk Jernbaneforbund Arbejdsmiljøstrategi 2016 til 2020 Vision, mission & målsætning 02 Indhold Arbejdsmiljøstrategien 2016 2020... 04 Vision for arbejdsmiljøet... 06 Mission på arbejdsmiljøområdet...

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentantens vilkår i Dansk El-Forbund

Arbejdsmiljørepræsentantens vilkår i Dansk El-Forbund Arbejdsmiljørepræsentantens vilkår i Dansk El-Forbund Kortlægning for Dansk El-Forbund på baggrund af LO s AMR-undersøgelse Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Grove Vejlstrup Juni 2018 1 INTRODUKTION

Læs mere

HK-klubben under regionshuset Beretning til generalforsamling, torsdag den 22 marts 2018

HK-klubben under regionshuset Beretning til generalforsamling, torsdag den 22 marts 2018 HK-klubben under regionshuset Beretning til generalforsamling, torsdag den 22 marts 2018 Indledning Jeg takker for ordet. Jeg skal på vegne af HK klubben under regionshuset afgive beretning om, bestyrelsens

Læs mere

VELKOMMEN SOM TR I DS

VELKOMMEN SOM TR I DS VELKOMMEN SOM TR I DS Dansk Socialrådgiverforening 2 Kære nye tillidsrepræsentant Vi er glade for at kunne byde dig velkommen til Dansk Socialrådgiverforenings stærke faglige fællesskab for vores mange

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! 2 DET HER SKAL DU VIDE! Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Lokalt Fagligt og Politisk Grundlag for 3F Bornholm

Lokalt Fagligt og Politisk Grundlag for 3F Bornholm Lokalt Fagligt og Politisk Grundlag for 3F Bornholm 2014 Indhold: Indledning... 3 Bestyrelse og daglig ledelse... 4 Overenskomster... 4 Tillidsrepræsentantuddannelse... 5 Uddannelse... 5 Det offentlige

Læs mere

Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Onsdag den 25. februar 2015 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende

Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Onsdag den 25. februar 2015 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende Generalforsamling i Sønderborg Kajak Klub Afholdes Onsdag den 25. februar 2015 kl. 19,00 I klubbens lokaler ved verdens Ende Ifølge klubbens vedtægter er dagsordenen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

Fusion Juristernes og Økonomernes Pensionskasse

Fusion Juristernes og Økonomernes Pensionskasse Fusion 2019 Juristernes og Økonomernes Pensionskasse Vi anbefaler en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP Kære medlem JØP s bestyrelse anbefaler en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP. Det

Læs mere

Emne: Generalforsamling 2007. Dato: Fredag den 27. april 2007. Byggecentrum, Middelfart. Dagsorden:

Emne: Generalforsamling 2007. Dato: Fredag den 27. april 2007. Byggecentrum, Middelfart. Dagsorden: Emne: Generalforsamling 2007 Dato: Fredag den 27. april 2007 Sted: Deltagere: Byggecentrum, Middelfart Se deltagerliste Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Fremlæggelse af beretning 3) Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling

Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling 1 Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling 2016 2020 Indledning Arbejdsmiljøstrategien for FOA Social- og Sundhedsafdelingen er udarbejdet med afsæt i FOA s politik og strategi for arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

Kandidaternes præsentation af dem selv

Kandidaternes præsentation af dem selv Kandidaternes præsentation af dem selv Formandskandidat (nyvalg) Pia Anne Beck Stæhr, tillidsrepræsentant i Nets, næstformand i Kreds Øst, kredsrepræsentant i Finansforbundets hovedbestyrelse og politisk

Læs mere

Er du dbio s nye tillidsrepræsentant?

Er du dbio s nye tillidsrepræsentant? Er du dbio s nye tillidsrepræsentant? Du har så mange forskellige slags kolleger, og du er lige meget tillidsrepræsentant for dem alle sammen - Emilie Frijs Jørgensen, tillidsrepræsentant danske bioanalytikere

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

BESTYRELSENS SKRIFTLIGE BERETNING 2016

BESTYRELSENS SKRIFTLIGE BERETNING 2016 BESTYRELSENS SKRIFTLIGE BERETNING 2016 Så er der igen gået et år, tiden flyver bare af sted. Vejrguderne var ikke særligt rundhåndede med godt vejr i 2015, så vi må håbe, at de er i bedre humør i 2016.

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR

Arbejdslivskonferencen Samarbejde mellem AMR og TR Arbejdslivskonferencen 2016 Samarbejde mellem AMR og TR Hvad er samarbejde? Samarbejde er når den enkelte via egen motivation bidrager med relevant viden, holdninger og færdigheder (sine kompetencer) til

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ejendomsinspektørerne Faglig landsklub for ledere Upsalagade 20 B 2100 København Ø Tlf. 70 15 44 80 Mail: fagligpuls@forbundet.dk Referat fra bestyrelsesmøde Afholdt fredag den 17. januar 2014 i Kolding

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016. Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 12.5.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse

FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse Indledning: Vi har udarbejdet en strategi for: medlemsorganisering og fastholdelse, hvor der er blevet lagt vægt på en

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010)

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Forord Samarbejdet mellem Dansk Socialrådgiverforening og HK-Kommunal

Læs mere

Dansk Metals servicenøgle

Dansk Metals servicenøgle Dansk Metals servicenøgle - et overblik over service, rettigheder og vigtige regler Velkommen i Metal Som medlem af Dansk Metal er du med i et stærkt fagligt fællesskab, der arbejder på at sikre alle medlemmer

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

GENERALFORSAMLING 15. SEPTEMBER 2016

GENERALFORSAMLING 15. SEPTEMBER 2016 GENERALFORSAMLING 15. SEPTEMBER 2016 VELKOMMEN I BDO, KL, KOM BIT OG 1. Valg af dirigent i 2. Beretning BERETNING Antal medlemmer i PF 2008-2016 300 250 200 150 -Medlemmer 100 50 2006 2008 2010 2012 2014

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011

Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011 Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011 17. maj Kl. 10.00 10.45 Fælles velkomst: Karen Stær bød velkommen og fortalte lidt om: Forventninger til faggruppelandsmøde og præsentation

Læs mere