Skolebestyrelsen. Principper for Langholt Skole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolebestyrelsen. Principper for Langholt Skole"

Transkript

1 Skolebestyrelsen Herunder har du mulighed for at klikke dig ind og læse Langholt skolebestyrelses gældende principper der løbende bliver opdateret. Klik på den gældende bestemmelse for at læse mere herom. Principper for Langholt Skole Målsætning for Langholt Skole Principper for klasseforældreråd Samværsregler på Langholt Skole. Principper for forebyggelse af lus Principper for planlægning af nyt skoleår Principper for fagfordeling Principper for Langholt Skoles hjemmesider. Principper for anvendelse af skolegården Principper for skemalægning Principper for specialundervisning Principper for vikardækning Principper for sponsorering Principper for hytteture og ekskursioner Principper for tilsyn i frikvarter og DUS Principper for holddannelse Principper for godkendelse af undervisningsmaterialer Rusmiddelpolitik Langholt Skole Principper for kørsel med børn Principper for overskoling og klassedannelse mellem Vodskov Skole, Langholt Skole og Grindsted

2 Målsætning for Langholt Skole Undervisnings- og fritidsdel Målet for Langholt Skole er igennem samarbejde at opnå en social og faglig udvikling for det enkelte barn. Det enkelte barn skal opleve, at det er en del af et større fællesskab. Børnene skal føle tryghed og lære at tage et medansvar. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 21. august Principper for klasseforældreråd Det centrale i skole/hjem-samarbejdet er at vore børns skolegang er et fælles projekt mellem hjem og skole. På alle niveauer handler samarbejdet om at gøre skolen så god som muligt for alle parter, både fagligt og socialt. Skolebestyrelsen er repræsenteret i klasseforældrerådet med et medlem, hvis vigtigste formål er, at sikre kontakten mellem klasseforældrerådet og skolebestyrelsen. Klasseforældrerådet skal arbejde efter følgende principper: Klasseforældrerådet skal bidrage til at skabe et miljø, der fremmer en åben dialog mellem forældre og skole Ved det første forældremøde ved skoleårets start vælges der 3 5 medlemmer til klasseforældrerådet Der bør tilstræbes løbende udskiftning i klasseforældrerådet. Klasseforældrerådet vælger en kontaktperson og en kasserer Klasseforældrerådet tilrettelægger mindst et årligt fællesarrangement Klasselæreren og kontaktpersonen laver dagsordenen til klasseforældrerådsmøderne. Skolebestyrelsens repræsentant i klasseforældrerådet skal indkaldes til samtlige møder Alle referater af klasseforældrerådets møder skal afleveres på skolens kontor. Al skriftligt materiale fra klasseforældrerådet udleveres til de øvrige forældre via klasselæreren eller skolens kontor Vejledning for klasseforældreråd uddeles på børnehaveklassens første forældremøde Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 8. august 2002 Samværsregler på Langholt Skole. Skolen skal være et rart sted at være. Derfor forventes det, at du tager hensyn til andre. Derfor forventes det, at du passer på egne, andres og vores fælles ting.

3 Derfor forventes det, at du passer på miljøet både ude og inde. Indeordning: Skolen har indeordning i alle frikvarterer. Benyttelse af indeordningen forudsætter, at ovenstående samværsregler følges. Desuden forventes en rolig adfærd. Selvom skolen har indeordning opfordres til, at alle børn kommer ud i løbet af skoledagen. Spisefrikvarteret: I 12-frikvarteret har den lærer, som har haft klassen i foregående lektion ansvaret for klassen mellem kl og Læreren befinder sig i klasselokalet, så børn, der har brug for det, tilbydes en rolig spisesituation (dette gælder dog ikke 5. og 6. klasse). Leg i sneen Der må ikke kastes med snebolde i skolegården. Personalet kan give eleverne tilladelse til at kaste med snebolde på et nærmere afgrænset område på idrætspladsen. Det er ikke tilladt at vaske hinanden med sneen. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 21. aug Revideret den 22. november 2001, den 11. februar 2002 og d. 9. december 2004 Sidst revideret på skolebestyrelsesmødet den 12. januar 2006 Marianne Winther Formand Skoleleder Kaj Andersen Principper for forebyggelse af lus Det er forældrenes ansvar, at deres børn undersøges og behandles for lus. Børn med lus skal være i behandling, inden de møder i skolen. Når skolen får kendskab til, at et barn har fået lus, er det skolens opgave at sikre, at alle andre familier i den pågældende klasse får at vide, at der er lus i klassen/skolen. Skolen kan endvidere foranledige oplysningskampagner og uddele materialer om bekæmpelse af lus. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 21. august Principper for planlægning af nyt skoleår Principper for timefordelingsplan Vejledende timefordelingsplan følges. Ekstra timer kan tilføres følgende områder: o Klasser med mange elever. o Klasser med problemer. o Kreative fag. o Særlige undervisningsforløb. o Fag med få timer. Skoleledelsen udarbejder forslag efter samråd med Pædagogisk Råd og skolebestyrelsen.

4 Principper for fagfordeling Fagene læses af de bedst egnede lærere i hvert team. Principper for skemalægning Alle elever møder kl. 08:00. Ingen elever må have mellemtimer. De praktisk musiske fag fordeles så vidt muligt jævnt over ugen. Så vidt mulig sammenhæng mellem 1. og 2. time, så timerne læses af samme lærer. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 25. marts Principper for overskoling og klassedannelse mellem Vodskov Skole, Langholt Skole og Grindsted Skole. Det er målet, at overskolingen skal foregå på en måde, således at børnene og deres forældre oplever overgangen som tryg, problemfri og smidig. Det er ledelsen på Vodskov, Langholt og Grindsted skoler, som har ansvaret for forløbet af overskolingsprocessen. Overskolingsprocessen skal ske i samarbejde mellem de 3 skoler, både på ledelsesplan og blandt klasselærerne på 6. årgang samt, hvis det er muligt, kommende klasselærere til 7. årgang. Der skal foreligge en køreplan for, hvem der gør hvad hvornår i overskolingsprocessen. Det forventes at køreplanen overholdes. Skoleledelserne på de 3 skoler har ansvaret for udarbejdelsen og evalueringen af køreplanen. Vodskov Skole skal hvert år udarbejde et gennemskueligt skriftligt informationsmateriale om de valgfag, eleverne skal vælge imellem. Valgfagskoordinatoren på Vodskov Skole har ansvaret for at informere klasselærerne på de 3 skoler om valgfagene på en sådan måde, at klasselærerne i udpræget grad er i stand til at kunne besvare elevernes spørgsmål herom. I forbindelse med klassedannelsen skal de 3 skolers elever fordeles i nye klasser. Samtidig skal der ved klassedannelsen være mulighed for, at hver elev kan ønske 3 andre elever, som de ønsker at komme i klasse med det skal tilstræbes, at mindst et af ønskerne efterkommes. Klassedannelsen skal ske i samarbejde mellem 6. klassernes klasselærere og evt. skolepsykologer fra PPR under hensyntagen til elevernes ønsker, faglige, pædagogiske og sociale forhold. De endelige klasselister udsendes til hver enkelt elev inden påske og koordineres med præsternes udmelding om konfirmationsdato. Der skal efter klassedannelsen, men inden sommerferien arrangeres skolebesøg på alle 3 skoler - som udgangspunkt med første besøg på Langholt Skole, andet besøg på Grindsted Skole og tredje besøg på Vodskov Skole. Der skal arrangeres mindst et forældrearrangement på Vodskov Skole, hvor forældrene informeres om deres børns kommende skoleår. Det skal tilstræbes, at forældre til kommende børn i samme klasse mødes og præsenteres for hinanden. I begyndelsen af det nye skoleår, skal der klassevis i de nye 7. klasser afholdes et introforløb. I begyndelsen af det nye skoleår får eleverne i de nye 7. klasser besked om, hvilke valgfags ønsker de har fået opfyldt.

5 Der afholdes forældremøde i løbet af august / september måned. Forældresamarbejde er et obligatorisk punkt på dette møde. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 10. marts 2005 Principper for Langholt Skoles hjemmesider. Langholt Skole har hjemmesider under Aalborg Kommunale Skolevæsen, DAKS. Hjemmesiderne består dels af faste sider og opdateringssider. De faste sider kan blandt andet bestå af en beskrivelse af skolen med gældende principper, skolens målsætning, aktuelle indsatsområder og handleplaner samt en præsentation af personalet og skolebestyrelsen. Opdateringssiderne kan bestå af de enkelte klassers hjemmesider, som elever og lærere i fællesskab er ansvarlige for. Desuden kan skoleledelsen bidrage med beskrivelse af projekter, sidste nyt m.v. Det er ikke tilladt at optage billeder af enkeltelever med navns nævnelse på hjemmesiderne. Det er heller ikke tilladt at optage private telefonnumre og private adresser på skolens hjemmesider. Billeder, der naturligt indgår i en skildring af skolens hverdag, kan optages på skolens hjemmesider. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 6. april 1999 Principper for anvendelse af skolegården Skolegården er åben for alle skolens elever. Afhængig af antal børn, antal voksne og aktiviteter kan DUS-personalet begrænse antallet af besøgende i skolegården. Legeredskaberne er forbeholdt DUS-børn Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 7. oktober 1998 Principper for specialundervisning Skolens Kompetencecenter er ansvarlig for planlægningen af undervisningen af elever med særlige behov for faglig, personlig eller social støtte. Specialundervisningen planlægges overordnet i 4 semestre. Før hvert semester evalueres den igangværende undervisning og næste semester planlægges på baggrund af samarbejdet med relevante klasse- og faglærere. Der tilstræbes stor fleksibilitet ved tilrettelæggelsen af specialundervisningen, således de konkrete undervisningstilbud tilpasses de enkelte børns behov. Undervisningen tager udgangspunkt i elevens kompetencer og potentialer. Undervisningen kan være forebyggende, foregribende eller indgribende.

6 Der udarbejdes en individuel undervisningsplan for alle elever, der modtager specialundervisning Undervisningen kan foregå såvel i som udenfor klassen. Undervisningen kan efter behov og resurser organiseres som individuel undervisning eller gruppeundervisning. Gruppeundervisning kan foregå på tværs af årgange. Der afsættes ressourcer specielt med henblik på løsning af AKT opgaver (Adfærd, Kontakt, Trivsel). Kompetencecenteret tilføres resurser fra DUS. Kompetencecenteret prioriterer opgaverne på specialundervisningsområdet i forhold til de resurser skolen har til rådighed. Specialundervisningen varetages af lærere fra kompetencecenteret eller af relevante faglærere i samarbejde med kompetencecenteret. Vedtaget på skolebestyrelsesmøde den 10. marts (Erstatter Principper for specialundervisning vedtaget på skolebestyrelsesmødet d. 24. februar 1997) Principper for kørsel med børn Når elever skal transporteres i forbindelse med skolens/dussens arrangementer i private biler gælder: Alle børn skal være fastspændte i egen sele Børn med en højde under 1,40 m må ikke sidde på forsædet. Der kan ikke dispenseres fra denne regel Vedtaget på tidligere skolebestyrelsesmøde, dato ikke bekendt. Revideret på skolebestyrelsesmødet den 13. januar 2005 Principper for vikardækning Alle timer bør vikardækkes, dog kan eleverne fra klasse sendes hjem i ydertimer/fag uden forudgående varsel (pasningsordning tilbydes). Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 12. juni 1997 Principper for sponsorering Skolens økonomi må ikke baseres på tilskud fra enkeltpersoner, firmaer, fonde, foreninger m.m. Ved tilbud om gave/økonomiske tilskud afgøres i hvert enkelt tilfælde af skoleledelsen (evt. bestyrelse), om tilbuddet kan accepteres. Ved accept skal sikres, at så mange elever som muligt får glæde af sponsoratet. Sponsor kan hverken direkte eller indirekte stille krav om indflydelse på undervisningen eller om medvirken til reklamering.

7 Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 22. oktober 1991 Principper for hytteture og ekskursioner Formålet med hytteture og ekskursioner er at give børnene oplevelser, der styrker deres faglighed, den personlige udvikling og de sociale kompetencer samt udvikler klassens sociale liv. Økonomisk gives der mulighed for, at hver klasse kan arrangere en årlig ekskursion uden overnatning. På 4. klassetrin afholdes en hyttetur med 3 overnatninger. Såfremt der er enighed i forældregruppen, må der ydes elevbetaling til forplejning - maksimalt 50 kr. pr. dag. Vedtaget på skolebestyrelsesmøde den 10. februar (Erstatter princip vedtaget på skolebestyrelsesmødet d. 22. oktober 1991) Principper for tilsyn i frikvarter og DUS Tilsynet udføres på en sådan måde at det er med til at udvikle børnenes selvstændighed samt opdrage til frihed under ansvar at det tilgodeser hensynet til børnenes selvudfoldelse og behov for omsorg og voksenkontakt at børnene ikke altid er under direkte voksenkontrol, men altid kan komme i kontakt med personalet at personalet jævnligt tilser de forskellige opholdsområder og til stadighed har føling med, hvordan børnene befinder sig. at de udendørs faciliteter - skolegård og sportsplads - udnyttes optimalt Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 3. november 2005 Principper for holddannelse Holddannelse er et led i lærernes metodevalg med det formål at tilrettelægge undervisningen, så den i videst muligt omfang tager hensyn til den enkelte elevs udvikling og forudsætninger. Eleverne kan deles i hold indenfor klassen og på tværs af kla sser og årgange, når det er praktisk eller pædagogisk begrundet, endvidere kan der dannes hold på grundlag af den løbende evaluering. Efter folkeskoleloven er klassen elevernes base, hvorfor holddannelse kun kan ske i op til 50 % af undervisningstiden. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 7. februar 2008 Tine B. Christiansen Formand Kaj Andersen Skoleleder

8 Principper for godkendelse af undervisningsmaterialer Det overlades til den enkelte lærer og team at vurdere egnetheden af det konkrete undervisningsmateriale, som anvendes i egen undervisning. I tvivlstilfælde forelægges materialet for skolelederen, der enten godkender eller spørger skolebestyrelsen. I forbindelse med brug af informationer og undervisningsmaterialer fra nettet er det ekstra vigtigt, at lærerne forholder sig kritisk og anvender sund fornuft, og et vigtigt element i undervisningen er at lære eleverne at være kildekritiske. Udvælgelse og anskaffelse af undervisningsmaterialer påhviler de budgetansvarlige i samarbejde med skoleledelsen. Dette gælder også for anskaffelse af materialer til pædagogisk servicecenter. Alle undervisningsmaterialer med reklamer og alle reklamerekvisitter skal godkendes i skolebestyrelsen inden udlevering til eleverne. Skolebestyrelsen kan til enhver tid sætte godkendelse af et konkret undervisningsmateriale på dagsordenen til et skolebestyrelsesmøde. Vedtaget på skolebestyrelsesmødet den 7. februar Tine B. Christiansen Formand Kaj Andersen Skoleleder Rusmiddelpolitik Langholt Skole Formål Formålet med denne rusmiddelpolitik er: At sætte rammer for brugen af alkohol på skolen/institutionen At arbejde forebyggende i forhold til børn og unges eget brug af alkohol At øge de voksnes bevidsthed om deres opgave som rollemodel Det er alles ansvar at tage alkoholproblemer op, ligesom det er et fælles ansvar for personalet og forældrebestyrelsen/forældrerådet, at alkoholpolitikken overholdes. Målgruppe Rusmiddelpolitikken har fokus på såvel børnene/de unge, som deres forældre og personalet. For børnene og de unge gælder At eleverne ikke må drikke alkohol på skolen, hverken til fester eller ved arrangementer i klub eller skoleregi som f.eks. lejrskoler. For medarbejderne gælder At der kun må nydes alkohol ved særligt festlige lejligheder, personalearrangementer uden deltagelse af elever og ved personalefester. At vi som professionelle er opmærksomme på og handler på børns og unges brug af rusmidler. At vi som professionelle ved bekymring for et barns trivsel spørger ind til forældrenes alkoholvaner.

9 At vi reagerer på bekymring for en kollegas/medarbejders alkoholforbrug. Opfølgning: Rusmidddelpolitikken revideres hvert andet år. Vedtaget på bestyrelsesmødet d. 7. april 2011 Flemming Due Skoleleder Torben Hem Bestyrelsesformand

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner Principper for fagfordelingen Lærernes ønsker om fag og klasser danner grundlaget for fagfordelingen. Klasser og fag videreføres, med mindre særlige forhold taler imod (f. eks. andre principper). Det tilstræbes,

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2018/19

Indholdsfortegnelse 2018/19 #BREVFLET# Indholdsfortegnelse 2018/19 Principper vedrørende fællesskabet Principper for trivsel...s. 2 Principper for sponsorater...s. 2 Principper vedr. skole-/hjemsamarbejdet Principper for forældresamarbejdet.s.

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Principper(Revideret efterår 2013)

Principper(Revideret efterår 2013) Principper(Revideret efterår 2013) Principper for skole/hjem-samarbejde bestyrelsen, skolens ledelse, pædagoger og lærerne arbejder for, at skole/hjem samarbejdet har gode rammer og muligheder. 1. ns ledelse

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Principper for forældresamarbejde: Skole og forældre samarbejder i overensstemmelse med skolens værdier for Det gode skole hjemsamarbejde, regler i henhold til Folkeskoleloven

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 19. marts 2018 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 28. januar 2015 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende.

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende. Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang

Læs mere

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen Principper for skole/hjem-samtale Skolebestyrelsen ser samarbejdet mellem skole og hjem som et helt afgørende fundament for elevens muligheder i folkeskolen. Det er vigtigt at sikre dialogen gennem arrangementer

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

MÅLSÆTNING OG PÆDAGOGISKE PRINCIPPER

MÅLSÆTNING OG PÆDAGOGISKE PRINCIPPER MÅLSÆTNING OG PÆDAGOGISKE PRINCIPPER Brårup Skole Målsætning og Pædagogiske Principper MÅL FOR BØRNENE PÅ BRÅRUP SKOLE Børnene skal have oplevelser med /muligheder for: At opleve, at de er betydningsfulde,

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper.

Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper. 1.Principper for budgetplanlægning Værdi: Budgettet skal understøtte realisering af skolens værdier og principper. Mål: Et budget, i hvis prioritering, der er sammenhæng mellem ressourcer, folkeskolelovens

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole Principper og visioner for Bjedstrup Skole Bjedstrup Skole Bjedstrupvej 1 8660 Skanderborg tlf. 86 57 71 27 mail: skolens kontor: inr@ry.dk Skoleleder: kpt@ry.dk Kirstin Pinstrup Thomsen Skoleleder Bjedstrup

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017

Antimobbestrategi. Gældende fra den 1. januar 2017 Antimobbestrategi Gældende fra den 1. januar 2017 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil: Have tolerante børn Skabe trygge forpligtende fællesskaber Have at ethvert barn oplever at være

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Alle elever og det pædagogiske personale, der er knyttet til spisesituation.

Alle elever og det pædagogiske personale, der er knyttet til spisesituation. P Revision af principper for VFS Forum Skolebestyrelsen - Vaarst-Fjellerad Skole Tid 2012 Sted VFS Sekretær Susanne Bie Andersen / Claus Drachmann Udsendt September 2012 Princip om eleverne spisesituation

Læs mere

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK.

TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. TRIVSELS OG ANTIMOBBEPOLITIK. Formål med skolens trivsels -og antimobbepolitik Personale og elever skal oplyses om trivsels- og antimobbepolitikken på Ebberup skole. Vi tilstræber optimal trivsel for alle.

Læs mere

Skolebestyrelsens principper og retningslinjer Indhold

Skolebestyrelsens principper og retningslinjer Indhold Skolebestyrelsens principper og retningslinjer Indhold 1. Buerup Skoles strategi... 2 2. Princip vedr. forældremøder... 2 3. Princip vedr. brugerbetaling og sponsorering... 2 4. Princip vedr. budget...

Læs mere

PRINCIPPER STILLING SKOLE

PRINCIPPER STILLING SKOLE PRINCIPPER STILLING SKOLE 1. Undervisningens organisering Vedtaget den 08.12.2017 Jævnfør Folkeskolens 44 stk. 2 skal skolebestyrelsen fastsætte principper for undervisningens organisering og herunder

Læs mere

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Kvalitetsrapport. Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar. Skolens navn: Sjørslev Skole Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens målsætning: Kvalitetsrapport Der lægges i hele skolens hverdag vægt på ligeværd, medbestemmelse og medansvar.

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015

Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 1 Handleplan for inklusion på Hadsten Skole 2012 2015 På baggrund af den nye specialundervisningslov (april 2012), Favrskov Kommunes Børn- og Ungepolitik samt Hadsten Skoles fokus på inklusion tænkes denne

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 Principper Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 7. RESSOURCEANVENDELSE 5 8. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke

PARADISBAKKESKOLEN Nexø Svaneke Undervisningens organisering og skole-hjem-samarbejde mv. i Paradisbakkeskolen Til behandling på skolebestyrelsesmøder januar-februar 2011. Elevernes timetal: Senest 1. juni: forud for det kommende skoleår

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen September 2012. Velkommen i klasseforældrerådet... 2 Hvad er et klasseforældreråd?... 3

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Ferslev Skole. Inklusion begynder i hovedet.

Ferslev Skole. Inklusion begynder i hovedet. Ferslev Skole Inklusion begynder i hovedet. Handleplan for inklusion Forældreinformation Januar 2013 1 Indledning Inklusion betyder, at alle børn har lov til at gå på distriktsskolen og flere børn kan

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold

Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold Princip for undervisningens organisering på Herningvej Skole Indhold Formål... 1 Elevernes placering i klasser... 2 Holddannelse... 2 Elevernes undervisningstimetal... 3 Skoledagens længde... 3 Skemalægning...

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl

0.-3. klasse: Mandag fredag: kl. 8:10-14: klasse: Mandag/fredag: kl. 8:10-14:10 Tirsdag/onsdag/torsdag: kl SKOLEBESTYRELSEN Princip nr: 11 Skoleår: 2016-17 Princip vedrørende: Undervisningens organisering Formål: At skabe rammer, der sikrer hver enkelt elev bedst mulig læring, trivsel og dannelse. På Vedbæk

Læs mere

Den gode klasse på Ulsted Skole

Den gode klasse på Ulsted Skole Den gode klasse på Ulsted Skole På Ulsted Skole er målet, at alle elever skal gå i en god klasse. På Ulsted Skole tror vi på at: Kendskab giver venskab, som forebygger mobning og konflikter. Sammenhold

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen

Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Antimobbestrategi for Petersmindeskolen Mobning foregår i fællesskaber og løses i fællesskaber Hvad forstår vi ved TRIVSEL? At alle på skolen oplever nærvær og anerkendelse. At alle oplever, at fællesskab

Læs mere

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen Sdr. Vang Skole Dato: 8. juni 2016 Principper for Sdr. Vang Skole vedtaget af Skolebestyrelsen GRUPPE A: REGNSKAB OG BUDGET Fagudvalgene udarbejder budgetønsker, som afleveres i december. I begyndelsen

Læs mere

Syvstjerneskolen - principper

Syvstjerneskolen - principper Princip for samarbejdet mellem skole og hjem, herunder forældreansvar Formål: Ramme: Kommunikationen mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for det enkelte barns

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole

PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole PRINCIPPER FOR FORÆLDRESAMARBEJDE på Allerslev skole Et godt forældresamarbejde er grundlaget for en god skolegang. Forældresamarbejdet på Allerslev Skole skal være præget af gensidig respekt, forståelse

Læs mere

Principper for Højvangskolens virksomhed

Principper for Højvangskolens virksomhed Principper for Højvangskolens virksomhed Vedtaget i Skolebestyrelsen 03.02.2011 Rev. 15-04-2013 1 Indhold: Indhold:... 2 Højvangskolens motto... 3 Overordnede, pædagogiske principper... 3 Principper for

Læs mere

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune:

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune: Sæby Skoles ordensregler: Vi ønsker en god skole for alle, og vi vil derfor hjælpe hinanden, så det er rart at være her. Vi vil passe på tingene både ude og inde. Vi ønsker, at forældrene medvirker hertil.

Læs mere

Skole-hjem-samarbejdet for klasse.

Skole-hjem-samarbejdet for klasse. Skole-hjem-samarbejdet for 0.-3. klasse. Formål Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt! Skole-hjem-samarbejdet er vigtigt fordi det har stor betydning for elevernes udbytte af deres skolegang både fagligt og

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 24. september 2018 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Formål: Vi ønsker, at alle elever trives og oplever et trygt læringsmiljø på.

Læs mere

Forældresamarbejde ved overgangen fra 6. til 7. klasse

Forældresamarbejde ved overgangen fra 6. til 7. klasse Forældresamarbejde ved overgangen fra 6. til 7. klasse Håndbog til skolebestyrelsen. Håndbogen er resultatet af en målrettet indsats i skolebestyrelsen på Vigersted Skole siden 2003 omkring Forældreindsats

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse 1 Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse $ % & (( 2 1. Indledning ( $ % & ( * % * * $ % $ (, - * % $. ( * * / * ( 0 $ 1 3 1. Indledning - 2 - % ( ( ( % 33 ( 4 4 4 ( % & ( ( ( $, 1 %, 5 $$ %- /%4 $$&- 4

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen består af: Forældrerepræsentanter: Vinni Hedegaard Frederiksen, Randi Mellergaard Baun, Jens Mogensen, Kristina Blom, Arne Hougaard, Jens Ole Futtrup

Læs mere

Klasseråd. på Vemmelev Skole G H M LK + :

Klasseråd. på Vemmelev Skole G H M LK + : Klasseråd på Vemmelev Skole Elev 1 3 2 4 Lærer Forældre BA DC 10 85 67 9. + : _ 2014 FE G H I M LK J Rutiner for valg af klasseråd Klasserådet vælges i alle klasser på det 1. forældremøde efter sommerferien.

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

1 Samarbejdet mellem skole og hjem

1 Samarbejdet mellem skole og hjem 1 Samarbejdet mellem skole og hjem Skole-hjem samarbejdet praktiseres under mange former som fx Forældremøder Skole-hjem samtaler med fokus på underretning om elevens udbytte af undervisningen og alsidige

Læs mere

Kvalitetsrapport. Skolens navn: Gjern Skole. Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning:

Kvalitetsrapport. Skolens navn: Gjern Skole. Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Skolens navn: Gjern Skole Kvalitetsrapport Pædagogiske processer: Skolens værdigrundlag/målsætning: Gjern skoles mål: at skolen udvikler sig i et demokratisk forum af elever, lærere og forældre. at eleverne

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

Det er skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for skolens virksomhed.

Det er skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for skolens virksomhed. Nørrelandsskolen Skolebestyrelsens principper Vedtaget, juni 2009 Indledning: Det er skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for skolens virksomhed. Et princip er en grundtanke, der rummer et

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Praktiske oplysninger for skole

Praktiske oplysninger for skole Praktiske oplysninger for skole Denne folder indeholder de praktiske oplysninger, som vedrører vores skole. Skulle der være spørgsmål, som ikke besvares heri og det er der helt sikkert - er I velkomne

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

PRINCIP FOR DANNELSE AF BØRNEHAVEKLASSER

PRINCIP FOR DANNELSE AF BØRNEHAVEKLASSER PRINCIP FOR DANNELSE AF BØRNEHAVEKLASSER Det tilstræbes, at klasserne bliver så velfungerende som muligt til gavn for det enkelte barn og klassen. Der er indgået samarbejdsaftale mellem dagsinstitutioner

Læs mere

Vision og principper for Bække Skole

Vision og principper for Bække Skole VEJEN KOMMUNE Vision og principper for Bække Skole Indholdsfortegnelse Indledning 3 Bække Skoles vision 4 Principper for undervisningen og undervisningens organisering. 5 Principper for samarbejde mellem

Læs mere

Gældende fra den 1. august Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Forebygge mobning Stoppe mobning Leve op til punkt 4 i vores værdigrundlag

Gældende fra den 1. august Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Forebygge mobning Stoppe mobning Leve op til punkt 4 i vores værdigrundlag Antimobbestrategi for Øster Nykirke Skole Gældende fra den 1. august 2011 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Forebygge mobning Stoppe mobning Leve op til punkt 4 i vores værdigrundlag BEGREBER

Læs mere

Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole

Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole Såfremt eleven opfylder kommunens minimumskrav for ugentlige lektioner kan der ikke kræves at eleven yderligere vælger

Læs mere

FAVRSKOV. Principper

FAVRSKOV. Principper FAVRSKOV Principper 01-06-2014 Indhold Faglig fordybelse/lektiecafé... 3 Understøttende undervisning (UU)... 4 Holddannelse.... 5 Elevers brug af mobiltelefon og tablets på Lilleåskolen.... 6 Trivselspolitik

Læs mere

Vision og principper for Bække Skole

Vision og principper for Bække Skole VEJEN KOMMUNE Vision og principper for Bække Skole Indholdsfortegnelse Indledning 3 Bække Skoles vision 4 Principper for undervisningen og undervisningens organisering. 5 Principper for samarbejde mellem

Læs mere

Specialklasser Nørre Nissum Skole

Specialklasser Nørre Nissum Skole Giv børnene ret til at lege og lære at drømme og forme leve og være kun der hvor børn kan føle sig trygge gror det, de gamle kaldte for lykke Carl Scharnberg Specialklasser Nørre Nissum Skole Velkommen

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

Principper for Skoledistrikt Øst, Frederikshavn

Principper for Skoledistrikt Øst, Frederikshavn Principper for Skoledistrikt Øst, Frederikshavn Skoledistriktet består af 3 afdelinger. AFDELING ABILDVEJ AFDELING BUHLSVEJ AFDELING NORDSTJERNEN 1 Det er med belæg i folkeskoleloven https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=163970,

Læs mere

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Boldesager Skole Gældende fra den 01.08.2010 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil have fokus på elevernes trivsel og på den forebyggende indsats mod mobning. Hvis

Læs mere

At skabe et miljø hvor eleverne trives og udvikler deres faglige og sociale kompetencer.

At skabe et miljø hvor eleverne trives og udvikler deres faglige og sociale kompetencer. Forord På Abildgårdskolen ønsker vi at alle elever udnytter deres potentiale bedst muligt. Vi ønsker at eleverne trives i og motiveres af, det læringsmiljø som dagligt møder dem. Trivsel opleves individuelt,

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER

SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER SKOLEBESTYRELSENS PRINCIPPER Indhold Ansættelse af pædagogisk personale... 1 Skemalægning... 1 Sponsorering til Sct. Jørgens Skole... 1 Anvendelse af evt. overskud/opsparing... 2 Budgetlægning... 2 Timefordeling...

Læs mere

SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE

SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE Klasseforældrerådets opgaver: Ved Møldrup skole har skole-hjemsamarbejdet høj prioritet. Vi har tradition for en god og konstruktiv dialog og lægger vægt på, at samarbejdet er gensidigt

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry Hjemmeside: moelleskolen-ry.dk moelleskolen@skanderborg.dk 87 94 31 00 Velkommen i forældrerådet Vejledning og idé-katalog Mølleskolens skolebestyrelse august 2011

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG

SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG SPECIALUNDERVISNING OG DANSK SOM ANDETSPROG Skolens praksis Skolens støttecenter varetages af skolens leder, viceskoleleder og afdelingsleder for støttecenteret. Der er tilknyttet et antal lærere til varetagelse

Læs mere

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole Formål: Dette princip har til formål at skabe overordnede rammer for kommunikation og information i samarbejdet mellem skole og hjem. Hensigten er ikke i at gå i detaljer, da der skal være plads til at

Læs mere

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere