Evalu. ering. Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalu. ering. Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2016"

Transkript

1 1 Evalu ering Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2016 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik i Vejledning og Studieinformation på tværs af de fire fakulteter og Fællesadministrationen. Udarbejdet af Arbejdsgruppen for måling og kvalitet i VEST Forfattere: Damian A. Hertoft Goldberg (HE), Michael Mejlgaard Udby (BSS), Morten Jacobsen (AR), Stina Lykkebye Tylén (ST), Mona Ægidius (FA)

2 2 Indhold Introduktion / Opfølgning på initiativer iværksat på bagrund af årsrapporten Resumé Metode / Udarbejdelse af spørgeskema og indsamling af data / Metode på fakulteterne / Metode i Vejledning og studieinformation, AU Uddannelse / Fejlkilder og ændringer i dataforhold / Specifikke ændringer i data fra Resultater fra Vejledning og Studieinformation på fakulteterne / Antal henvendelser / Det totale antal af henvendelser i / Henvendelser pr. måned / Nuværende vs. kommende studerende / Henvendelser pr. årgang / Valg af medie ved henvendelse / Top 5 henvendelser / Kollektiv vejledning Resultater fra Vejledning og Studieinformation. AU Uddannelse / Datagrundlag for Vejledningscenter AU i / Optagelsesvejledning i fokus / Vejledningscenter AU i / Den personlige samtale en indikator på tendenserne / Bookede, personlige samtaler - flere vil ringes op / Kollektiv vejledning Opsamling og forventning til / Overordnede betragtninger / Mål for Bilag 1: Individuelle henvendelser Bilag 2: Kollektiv arrangementer... 28

3 3 Introduktion Dette er den fjerde rapport i rækken af årsrapporter over vejledningsaktiviteter på tværs af Vejledning og Studieinformation på Aarhus Universitet. Rapporten indeholder resultater for data fra registrerede henvendelser i hele kalenderåret I denne rapport er data fra lovpligtig forsinkelsesvejledning ikke inkluderet, da dataindsamling fra disse foregår særskilt. Arbejdet med måling af vejledningsaktiviteter blev iværksat i maj 2012 af en arbejdsgruppe fra Vejledning og Studieinformation på tværs af alle fakulteterne samt den centrale vejledning. Formålet med arbejdsgruppen og indeværende rapport er at kortlægge tendenser og til dels volumen af studievejledningshenvendelser over året med henblik på at kunne planlægge og målrette studievejledningen optimalt på Aarhus Universitet. 1.1/ Opfølgning på initiativer iværksat på bagrund af årsrapporten 2015 I årsrapporten fra 2015 blev der fremlagt to perspektiver, som Arbejdsgruppen for Måling og kvalitet ved VEST ønskede at arbejde videre med i Fokus skulle særligt være på at få den kollektive vejledningsstatistik integreret i den samlede rapport. Dvs. at alle kollektive arrangementer ville blive registreret på tværs af alle enheder. Den kollektive vejledning er nu blevet integreret i rapporten som to særskilte afsnit se mere under afsnit og 5.6. Derudover har det været hensigten at vurdere, om overgangen til Fremdriftsreform II i 2016 medførte nye eller ændrede vejledningsmønstre i forhold til tidligere år. Dette forholder vi os løbende til i rapporten ved de data, som vi vurderer, kan forklares med Fremdriftsreform II. I indeværende rapport sammenlignes fakultetsdataene med data fra 2013, 2014 og Data for Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse vil udelukkende være fra 2016 grundet en gennemgribende ændring i opgaveporteføljen, som umuliggør sammenligning på tværs af foregående år.

4 4 2.0 Resumé Følgende afsnit er en kort sammenfatning af nogle af rapportens vigtigste resultater. I metodeafsnittet (under indholdspunkt nr. 3) udfoldes det yderligere, hvordan dataindsamlingen foregår og hvilke fejlkilder der er behæftet hermed. Samlede antal henvendelser Det totale antal registrerede vejledninger i studievejledningerne på fakulteterne udgjorde i 2016 samlet set 30,600, mens der i Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse var registrerede henvendelser. Foretrukne medie På fakulteterne er stadig det foretrukne medie, hvilket samlet set benyttes i 54 % af de registrerede vejledninger, hvilket er et lille fald i forhold til I Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse er der flest telefoniske henvendelser, der udgør 48 % af henvendelserne i Nuværende versus kommende studerende På fakulteterne er 72 % af alle henvendelser fra nuværende studerende, mens 26 % er fra kommende studerende. Der er en meget lille repræsentation på 2 % af tidligere studerende. Dette må betegnes som nærmest status quo i forhold til 2015 I Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse, laves der primært optagelsesvejledning, hvorfor potentielle (bachelor- og kandidat-) studerende udgør langt den største del af henvendelserne. Top 5-henvendelser: På fakulteterne er top 5-henvendelserne Optagelse og studievalg, Regler og ansøgninger, Eksamen, AU-systemer og Planlægning af studieforløb.. I Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse er det henvendelser omkring Optagelse og studievalg, der udgør den absolut største andel baseret på samtalestatistikken. Der er også en del henvendelser om Regler og ansøgninger og Studietvivl. 1 På fakulteterne udfyldes skema i SurveyXact efter hver ny vejledning, mens det i Informations- og vejledningscentret kun udfyldes efter endt én-til-én-vejledning (fremmøde). Alle henvendelser på telefon og registreres automatisk i Frederikshus og tæller med i det samlede antal af henvendelser. Dette er ikke tilfældet på fakulteterne.

5 5 3.0 Metode 3.1/ Udarbejdelse af spørgeskema og indsamling af data 3.1.1/ Metode på fakulteterne Indsamlingen af data til måling er foregået via et online spørgeskema i SurveyXact, som hovedsageligt studievejlederne på de enkelte fag har udfyldt, hver gang de har haft en ny vejledning 2. Bemærk at den samme studerende sagtens kan have haft spørgsmål til flere emner, hvorfor antallet af emne-henvendelser overstiger antallet af unikke henvendelser. Vi vil i analyserne bruge antallet af de totale gange, der er blevet spurgt til et emne. Udarbejdelsen og tilretning af spørgeskemaet er foregået i Arbejdsgruppen for måling og kvalitet. Spørgeskemaet blev udviklet i 2012 med udgangspunkt i en tidligere benyttet udgave fra ST. Der er således taget udgangspunkt i et allerede testet design, som i løbet af de seneste tre år, er blevet tilpasset til de enkelte fakulteter, rettet til i forhold til ønskede svarmuligheder og finjusteret i forhold til brugervenlighed og sproglige præciseringer. Der er sendt en intern vejledning rundt til studievejlederne, med en forklaring til svarmulighederne. Således har vi sikret, at de samme henvendelser bliver indtastet under de samme kategorier. I bilag 1 findes et eksempel på et af spørgeskemaerne / Metode i Vejledning og studieinformation, AU Uddannelse 3 Data fra Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse bliver behandlet i et særskilt afsnit i indeværende rapport. Dette skyldes, at indsamlingen af data her er væsensforskellig fra dataindsamlingen på fakulteterne: Hvor der på fakulteterne udfyldes skema i SurveyXact efter hver ny vejledning/henvendelse, sker det i Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse, kun efter bookede samtaler. Derudover er alle henvendelser på telefon og automatisk registreret i Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse i modsætning til fakulteterne. Der udfyldes således ikke skema af vejlederne i skranken i Vejledning og Uddannelse, AU Uddannelse i den daglige drift, hvor det største tryk af vejledningshenvendelser ligger. Her indhentes tal for antal henvendelser direkte fra AU IT. 2 Ved ny vejledning menes der hver gang man har haft en individuel vejledning på enten mail, telefon, chat eller ved individuel samtale. 3 Bemærk at SU-kontoret, Specialpædagogisk Støtte og Efter- og videreuddannelse er IKKE en del af denne rapport.

6 6 Vilkår og metode for dataindsamlingerne i Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse: Telefon: Data vedrørende telefonopkald på hovednummeret indhentes automatisk fra AU IT. Mailvejledningen foregår via auuddannelse@au.dk. Antallet af henvendelser på mail er indsamlet ved optælling i de respektive postkasser. Fremmøde: Fremmøde i rapporten er at forstå som antal personlige henvendelser i Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse. Hver henvendelse er registreret ved manuel kliktælling af vores studievejledere i skranken, mens én-til-én vejledningssamtaler er registreret igennem via SurveyXact. 3.2/ Fejlkilder og ændringer i dataforhold Den generelle kilde til fejl i henvendelsesstatistikken er, at der ikke sker en automatisk registrering, hver gang der er afsluttet en vejledning. Da dette skal gøres manuelt, vil det resultere i fejl ved enten manglende registrering eller at der er registreret forkert. Samme fejl kan også konstateres ved registrering af kollektive arrangementer. Som angivet er der udleveret en guide til, hvordan man udfylder registreringsskemaet, men da f.eks. registrering af vejledningsemne er en subjektiv vurdering, kan dette også være behæftet med fejl. På Science and Technology har registreringerne i 2016 omfattet Science-uddannelserne, da tilbuddet om studievejledning på Ingeniørhøjskolen har en anden formel struktur. Her foretages en stor del af den fagspecifikke studievejledning i fagmiljøet og ikke i studievejledningen. Dermed indgår vejledning af diplom- og civilingeniører ikke i datagrundlaget / Specifikke ændringer i data fra Vejledning og Studieinformation på Science and Technology har ændret sin tilgængelighed over for de studerende pr. 1. september Fra at have ugentlige åbne træffetider tilbyder studievejledningen nu muligheden for både åbne træffetider i Studieservice ST og muligheden for booke en samtale med en fagspecifik studenterstudievejleder. Umiddelbart tilgodeser omstruktureringen det samme vejledningsbehov. 2. Datagrundlaget fra Vejledning og Uddannelse, AU Uddannelse vil i denne rapport kun være baseret på data for Det er Vejledning og Uddannelse, AU Uddannelsess vurdering, at en sammenligning på tværs af år ikke giver mening i denne rapport. Det skyldes en markant ændring i opgaveporteføljen i det centrale Vejledning og Uddannelse, AU Uddannelse, begyndende i foråret og endeligt eksekveret i løbet af forsommeren 2016

7 7 4.0 Resultater fra Vejledning og Studieinformation på fakulteterne 4.1/ Antal henvendelser Følgende afsnit viser hovedresultaterne fra de data, der er indsamlet på fakulteterne. Alle henvendelser dækker over unikke vejledningshenvendelser. Ved unik vejledningshenvendelse menes der f.eks. en mailkorrespondance, en personlig henvendelse eller et opkald fra en vejledningssøgende. Desuden er der ikke medtaget henvendelser, som er omstillet eller videresendt til andre på AU mv / Det totale antal af henvendelser i 2016 I løbet af 2016 er der registreret i alt studievejledninger på fakulteterne på AU, hvilket rummer en mindre stigning på 3 % ift AR BSS HE ST 0 AR BSS HE ST Figur 1 - totale antal henvendelser i 2016 på fakulteterne. 4 AC-samtalerne på Science and Technology har i perioden været opgjort særskilt ift. resten af studievejledningen. Der er derfor tillagt 375 samtaler til det totale antal henvendelser. I 2017 og frem vil AC-samtalerne blive registreret på lige vilkår med resten.

8 8 Sammenlignes antallet af registrerede henvendelser i perioden 2013 til 2016, ser udviklingen således ud: AR BSS HE ST Figur 2 - totale antal henvendelser i på fakulteterne I figur 2 fremgår det, at der på hhv. ARTS og BSS fortsat er betydelig flere henvendelser end på de to øvrige fakulteter 5. Health oplever et mindre fald i forhold til 2015, men har stadig registreret flere henvendelser end i hhv og Science and Technology ligger uforandret med stort set samme antal henvendelser som i BSS oplevede i 2015 et markant fald i registrerede henvendelser på nogle af fakultetets største uddannelser. Det skyldtes formodentlig manglende registreringer ifm. tilgangen af nye vejledere i Dette bekræftes ved, at BSS i 2016 har oplevet en stigning på næsten 40 % i antallet af henvendelser og udligner en del af faldet i Faldet i perioden 2014 til 2016 bliver således på i alt 10 %. På Arts var der i 2015 ligeledes opstået nogle systemiske udfordringer i forhold til registreringen af henvendelser, der medførte et fald fra 2014 til Faldet er umiddelbart fortsat i 2016 og ligger 10 % under antallet i 2015 og 18 % i forhold til antallet i Dette fald kan dog ikke umiddelbart tillægges systemiske udfordringer, men det kan (delvist) skyldes, at der har været et markant fokus på kollektive arrangementer. Selve tilgængeligheden er dog ikke generelt ændret i perioden. 5 I graferne fra ST indgår ikke data fra Ingeniørhøjskolens studievejledning, da de ikke registrerer vejledningshenvendelser.

9 9 Kigger man på antallet af henvendelser fra nuværende studerende relativt til studenterbestanden på de enkelte fakulteter, udjævnes forskellene noget. 130% 120% 110% 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% AR BSS HE ST Figur 3 - Henvendelser pr. studerende relativt til studenterbestanden sammenlignet med 2015 og 2014 Her viser figur 3 antallet af henvendelser pr. studerende relativt til det enkelte fakultets studenterbestand 6. Sammenlignes tallene fra 2015 med tallene fra 2016, er der en stigning i antallet af henvendelser pr. studerende på tre af fakulteterne, Arts, BSS og ST 7. Niveauet for Arts og BSS lægger sig umiddelbart op af niveauet for 2014, mens Health trods faldet fra 2015 til 2016 ligger over niveauet for Det skal her nævnes, at figur 3 udelukkende viser den relative mængde af henvendelser for nuværende studerende. Dvs. at der ikke er medregnet henvendelser fra kommende- og tidligere studerende i figur statistik/2016/bestand_0110_2010_2016_rev pdf 7 Stigningen på Science and Technology skyldes primært en ændring i opgørelsen af studenterbestanden, idet der kun medregnes antallet af science-studerende i studenterbestanden for I tidligere rapporter er studerende på Ingeniøruddannelserne inkluderet i studenterbestanden på trods af, at der ikke foretages registreringer af henvendelser i vejledningen af disse studerende.

10 / Henvendelser pr. måned AR BSS HE ST Figur 4 Total antal henvendelser pr. måned på fakulteterne i 2016 Der er ganske få udsving i det totale antal henvendelser pr. måned med undtagelse af juli, hvor man tydeligt kan se i figur 4, at antallet af henvendelser falder markant. Dette skyldes overvejende, at mange af studievejledningerne har meget begrænset åbningstider i juli måned. Figuren afspejler peak-perioder i forhold til et normalt studieår med dets ansøgningsfrister for optagelse (både kandidat og BA), studiestart, tilmeldingsfrister, eksamener og ferier. Arts oplever dog et større udsving i marts måned sammenlignet med de øvrige fakulteter. Dette skyldes sandsynligvis blandt andet, at DPUs uddannelser hovedsageligt optager udefrakommende direkte på kandidatuddannelserne. Dette genererer forholdsvist mange henvendelser i den periode, samtidig med, at der ligger andre frister d. 1. april udover ansøgningsfristen til kandidatuddannelserne.

11 / Nuværende vs. kommende studerende I en samlet opgørelse over 2016 ses det tydeligt, at de fleste henvendelser er fra nuværende studerende. Samlet set er omkring 72 % af alle henvendelser fra nuværende studerende, mens 26 % er fra kommende studerende. 2 % af alle henvendelser er fra tidligere studerende. I forhold til 2015 giver det en svag stigning i antallet af henvendelser fra kommende studerende på i alt 2 %-point og et fald på samme niveau i antallet af henvendelser fra nuværende studerende. I figur 5 ses forskellene mellem de enkelte måneder og hvordan disse varierer i procentdelen af henvendelser fra henholdsvis nuværende og kommende studerende. 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Tidligere studerende Kommende studerende Nuværende studerende Figur 5 - Procentdelen af henvendelser fra kommende, nuværende og tidligere studerende pr. måned i 2016 Det fremgår desuden af figur 5, at der i forbindelse med fristerne for optagelse på kvote 1 og 2 er flere henvendelser fra kommende studerende, end det ses i de resterende måneder. Det øgede antal henvendelser fra kommende studerende i denne periode, hænger sandsynligvis sammen med spørgsmål til optagelse og studiestart.

12 12 Ser man lidt nærmere på antallet af henvendelser fordelt på nuværende studerende og sammenligner tallene fra 2016 med tallene fra 2015, ser man et lille skred i ovenstående tendens. 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Nuværende studerende Nuværende studerende 2015 Lineær (Nuværende studerende) Lineær (Nuværende studerende 2015) Figur 6 - Procentdelen af henvendelser fra nuværende studerende pr. måned i 2016 sammenlignet med data fra 2015 Ifølge tendenslinjerne i figur 6 ses det, at der er marginalt færre henvendelser fra nuværende studerende i første halvår af 2016 ift. andet halvår. Den samme tendens ses også i tallene for 2015, men månederne september, oktober og november i 2016 indikerer en stigning i henvendelser ift Denne udvikling kan skyldes, at de væsentligste ændringer grundet Fremdriftsreform II, blev effektueret i efteråret 2016, hvilket affødte ekstra mange henvendelser fra nuværende studerende i denne periode / Henvendelser pr. årgang 30% 25% 20% 15% 10% % 0% 1. år (bachelor) 2. år (bachelor) 3. år (bachelor) 4. år (kandidat) 5. år (kandidat) Andet Figur 7 Henvendelser pr. årgang i procentvis opgørelse af alle henvendelser fra nuværende studerende i 2016 sammenlignet med 2015 I figur 7 fremgår det, at der i 2015 og 2016 er procentvis flest henvendelser omkring afslutningen af bacheloren og begyndelsen af kandidaten. Desuden ses det, at der i 2016 er en mindre

13 13 stigning i henvendelser fra studerende på bacheloruddannelsernes første og tredje år, mens der er mindre fald på de øvrige årgange. Med hensyn til kandidat, 4. år, så kan det være DPU (ARTS), der trækker søjlen op, da der her hovedsagligt er kandidatuddannelser og kun en bacheloruddannelse. Dette gør sig i nogen grad også gældende på Health / Valg af medie ved henvendelse 70% Henvendelsernes medie 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Alle AU AR BSS HE ST Fremmøde Fremmøde (2015) Telefon Telefon (2015) (2015) Figur 8 - Procentfordelingen af medier ved henvendelser på fakulteterne i 2016 sammenlignet med 2015 Som det fremgår af figur 8 er det primært s, der bliver brugt ved henvendelser, mens fordelingen mellem telefoniske henvendelser og fremmøde er mere ligeligt fordelt på de enkelte fakulteter. Science and Technology skiller sig dog ud, hvor man, som i 2015, ser betydeligt mere fremmøde-vejledning primært på bekostning den telefoniske vejledning og sekundært . Fordelingen mellem de tre vejledningsmedier er, som i 2015, relativt ens på de øvrige fakulteter. Både BSS, Health og Science and Technology oplever i 2016 en stigning i fremmødet, hvorimod der er et fald i antallet af henvendelser på på Arts, Health og Science and Technology.

14 / Top 5 henvendelser 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% Optagelse og studievalg (praktisk, faglig, teknisk; livet som studerende; studieskift) Regler og ansøgninger (forstå og formulere merit, dispensation, klager mv.) Eksamens (-regler, - former, -planer, dumpet eksamen) Figur 9 - Top 5 emner ved registrerede henvendelser fordelt på fakulteter i 2016 AU systemer (selvbetjeningen, IT/teknik, hjemmesider, find rundt) Planlægning af studieforløb (manglende eksamener, indhente ECTS,...) Alle AU 29% 25% 16% 14% 11% AR 33% 25% 16% 14% 9% BSS 27% 24% 15% 15% 13% HE 29% 26% 14% 11% 11% ST 23% 31% 12% 17% 19% Ser man på de hyppigst stillede spørgsmål til studievejlederne som et gennemsnit på tværs af AU, er der ligesom i 2015 især to grupper af spørgsmål, som tilsammen udgør over 50 % af henvendelserne. Optagelse og studievalg udgør samlet 29 % af henvendelserne, mens Regler og ansøgninger udgør 25 %. I forhold til 2015 (figur 10) er billedet relativt uforandret. Her udgjorde Optagelse og studievalg 27 % af henvendelserne, mens Regler og ansøgninger udgjorde 26 %. Af ændringer kan nævnes, at henvendelser vedrørende AU systemer har haft et fald på 4 %-point fra 2015 til 2016 og at, emnet Valgfag/tilvalg/ITT/profilfag ikke længere er placeret i top 5. Dette skyldes, at der er blevet tilført emnet Planlægning af studieforløb i survey et, som nu samlet set udgør 11 % af alle henvendelser.

15 15 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% Optagelse og studievalg (praktisk, faglig, teknisk; livet som studerende; studieskift) Regler og ansøgninger (forstå og formulere merit, dispensation, klager mv.) Eksamen (regler, eksamensformer, eksamensplaner, dumpet eksamen) Figur 10 - Top 5 emner ved registrerede henvendelser fordelt på fakulteter i 2015 Valgfag/tilvalg/ITT/p rofilfag (hvilke og hvornår) AU systemer (selvbetjeningen, IT/teknik, hjemmesider, find rundt) Alle AU 27% 26% 17% 12% 18% AR 32% 26% 18% 13% 19% BSS 23% 28% 19% 11% 24% HE 27% 26% 15% 9% 8% ST 22% 26% 17% 18% 13% 4.1.7/ Kollektiv vejledning 2016 er første år hvor alle fakulteter systematisk har indsamlet data på kollektiv vejledning. I bilag 2 findes et eksempel på et af spørgeskemaerne. I nedenstående figur ses et samlet overblik over antal kollektive arrangementer og samlet antal deltagere fordelt på fakulteterne: Fakultet Delt. i alt Delt. pr. arr. (gnsn.) Arr. i alt Stud.bestand Relativt til stud.bestand AR % BSS % HE % ST % Total % Figur 11 - Antal arrangementer og samlet antal deltagere Ser man på det samlede antal deltagere, svarer det til at 86 % den samlede studenterbestand har været i kontakt med en studievejleder i forbindelse med et kollektivt arrangement i Dog skal der tages forbehold for, at samme studerende kan deltage i flere arrangementer og dermed tælle med flere gange. Deltagerantallet er skal derfor ikke betragtes som antal unikke besøgende til arrangementerne.

16 / Arrangementstyper og målgruppe Der skelnes mellem to typer af arrangementer, hhv. informationsarrangementer og arrangementer med inddragelse. Arrangementer, HE Antal Procent Informationsarrangement (oplæg, en til mange) 45 75% Arrangement med inddragelse (workshop, kurser, osv.) 15 25% Arrangementer, BSS Antal Procent Informationsarrangement (oplæg, en til mange) 38 95% Arrangement med inddragelse (workshop, kurser, osv.) 2 5% Arrangementer, ST Antal Procent Informationsarrangement (oplæg, en til mange) 69 99% Arrangement med inddragelse (workshop, kurser, osv.) 1 1% Arrangementer, AR Antal Procent Informationsarrangement (oplæg, en til mange) % Arrangement med inddragelse (workshop, kurser, osv.) 76 26% Arrangementer, AU Antal Procent Informationsarrangement (oplæg, en til mange) % Arrangement med inddragelse (workshop, kurser, osv.) 94 21% Figur 12 Fordeling i forhold arrangementstyper Under Informationsarrangementer (oplæg, en til mange) er også medregnet oplæg ved U- days, kandidatdag og lign. Der afholdes markant flest informationsarrangementer i løbet af året, hvilket udgør 79 % af det samlede tilbud af kollektive arrangementer på AU. I nedenstående figur fordeles arrangementer i forhold til målgruppe, hvilket giver et klart billede af, at hovedparten af alle kollektive arrangementer henvender sig til nuværende studerende. Målgruppe BSS HE ST AR AU prc. Kommende studerende % Nuværende studerende % Ikke noteret % Total % Figur 13 - Fordeling af arrangementer på målgruppe (samlet for de fire fakulteter) I 2016 blev der afholdt 355 arrangementer på AU for nuværende studerende, hvilket udgør 78 % af alle kollektive arrangementer afholdt. Hovedparten af disse er informationsmøder. Der er 62 arrangementer, hvor målgruppen er ikke noteret, hvilket udgør 14 % af det samlede antal kollektive arrangementer afholdt på AU i % af de afholdte arrangementer i 2016 henvendte sig til kommende studerende, herunder er bl.a. rekrutteringsarrangementer som U-days, kandidatdag og lign.

17 17 Fordelt på årgang: BSS HE ST AR AU Prc. Uddannelsessøgende % 1. år (bachelor) % 2. år (bachelor) % 3. år (bachelor) % 4. år (kandidat) % 5. år (kandidat) % 6. år (kandidat) % Ikke noteret % Total % Figur 14 - Fordeling af arrangementer på årgange

18 Resultater fra Vejledning og Studieinformation. AU Uddannelse 5.1/ Datagrundlag for Vejledningscenter AU i 2016 I rapportens foregående kapitler er vejledningstilbuddet på tværs af Vejledning og Studieinformation på de fire fakulteter beskrevet og data sammenlignet for tre år ( ). Dette kapitel 5 vil omhandle vejledningstilbuddet i det fælles Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse som udfolder sig i Vejledningscenter AU, Fredrikshus men kun baseret på data for Det er vurderingen, at en sammenligning på tværs af år ikke giver mening for Vejledningscenter AU i denne rapport. Det skyldes en markant ændring i opgaveporteføljen i det centrale Vejledning og Studieinformation, begyndende i foråret og endeligt eksekveret i løbet af forsommeren Se mere om den ændrede opgaveportefølje i det følgende. 5.2/ Optagelsesvejledning i fokus Frem til sommeren 2016 eksisterede Informations- og Vejledningscentret i Fredrikshus. Opgaverne her var vejledning af kommende studerende, vejledning af nuværende studerende og generel information om AU s uddannelser. I forhold til ressource- og opgavetilpasning blev det besluttet at centret fremover skulle fokusere på vejledning af potentielle studerende til bachelor- og kandidat i forhold til optagelse og studievalg. Nuværende studerende henvises nu til fakulteternes vejledningstilbud og Omstillingen varetager de få generelle informationsopgaver, der ikke har noget med vejledning at gøre. Det nye center hedder Vejledningscenter AU. Ændringen trådte fuldt i kraft fra sommeren. I vejledningscentret ydes også vejledning om SU, SPS, AU Elitesport/iværksætteri men tal for disse ydelser indgår ikke i rapporten.

19 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December / Vejledningscenter AU i 2016 Det samlede antal henvendelser i 2016 i Vejledningscenter AU udgør totalt set henvendelser, heraf personlige henvendelser (hvoraf 889 udgør personlige samtaler), telefonopkald og s. 8 Henvendelsernes fordeling på medier kan ses i figur 15 nedenfor Personlige henvendelser Figur 15 - Henvendelser totalt fordelt på medier 2016 Telefon Som det fremgår er langt det største henvendelsestryk på telefon og , der tilsammen udgør 82 % af henvendelserne. Fordelt på måneder ser de samme henvendelsestal således ud: Personlige henvendelser Telefon 0 Figur 16 - Henvendelser fordelt på måneder og medier I det samlede antal henvendelser indgår ikke tal fra SU, Specialpædagogisk Støtte (SPS) og AU Elitesport., selvom de også har tilbud i Fredrikshus.

20 jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec 20 Af figur16 fremgår det, at det største henvendelsestryk ligger i månederne marts, juni og august. Figuren bekræfter de travleste skæringsdatoer i Vejledningscenter AU, henholdsvis perioden omkring kvote 2-fristen 15. marts, kvote 1-fristen 5. juli samt datoen for svar på ansøgning 30. juli. Andelen af personlige henvendelser er langt mindre end andelen af telefoniske henvendelser og s. Dette kan måske tilskrives en fejlfri optagelse, men må også formodes at skyldes et fuldt optimeret og mobilkompatibelt bachelor.au.dk, der har medvirket til, at det er blevet nemmere for brugeren at finde frem til de rette oplysninger og at denne derfor ikke har det samme behov for at tage kontakt til en vejleder i Vejledningscenter AU. Kigger man på typen af henvendelser (figuren nedenfor) i Vejledningscenter AU, er der en tydelig tendens til flest henvendelser omkring Optagelse og studievalg, hvilket stemmer fint overens med at det primære fokus i Vejledning og Studieinformation i dag mere entydigt er optagelsesvejledning. Samtidig er der som ventet færre henvendelser om systemtekniske problematikker fra og med juli måned. 120% 100% 80% 60% 40% 20% 0% Optagelse og studievalg Regler og ansøgninger AU systemer (selvbetjeningen, IT/teknik, hjemmesider, find rundt) Studietvivl Figur 17 Henvendelsernes type 5.4/ Den personlige samtale en indikator på tendenserne Ud af samlet set 4166 personlige henvendelser i Vejledningscenter AU udgør de personlige samtaler 889 stk. Disse vejledningssamtaler registreres i SurveyXact. I det følgende afsnit vil visse af graferne basere sig på udtrækket herfra, da vi her får nogle mere detaljerede oplysninger om vores brugere og emner for henvendelserne, end det er muligt at registrere i skranken. Tallene fra SurveyXact tegner ikke det fulde billede af henvendelsestyperne i Vejledningscenter AU, men kan ses som en indikator på nogle mere overordnede tendenser i henvendelsesmønstrene, som vi ellers har svært ved at måle på grundet det store tryk på telefon og mail. Tendenserne ser ud som følger:

21 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Andet Forælder til studerende Udmeldt studerende Nuværende Kandidatstuderende Nuværende Bachelorstuderende Potentiel studerende Figur 18 - Henvendelser fordelt på målgruppe og måneder 2016 (totalt 889 i SurveyXact) Af figur 18 fremgår det, at den blå indikator af potentielle (bachelor- og kandidat-) studerende repræsenterer langt den største del af henvendelserne i Vejledningscenter AU. Dette er en naturlig konsekvens af den ændrede opgaveportefølje, der netop har medført en justering af målgruppen, som fremadrettet mere entydigt vil udgøre kommende bachelor- og kandidatstuderende, mens nuværende studerende i højere grad må søge vejledning lokalt på den enkelte uddannelse. Således vil andelen af Nuværende kandidatstuderende (den grønne indikator), der henvender sig om vejledning, forventes reduceret de kommende år.

22 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December / Bookede, personlige samtaler - flere vil ringes op Af de 889 personlige vejledningssamtaler, der er booket i vores vejledningssystem, Gecko, er der henover året en stigende tendens til, at flere beder om at blive ringet op hjemme, i stedet for at møde op i vejledningscenteret. Tendensen ses i figuren nedenfor. Bevægelsen understøtter ganske fint målet om en øget digital vejledning, der kan tilgås alle steder fra og ikke kræver fysisk tilstedeværelse (jf. afsnit 6.2) Telefon Fremmøde - personlig samtale Figur 19 - Bookede, personlige vejledningssamtaler (totalt 889 i SurveyXact) 5.6/ Kollektiv vejledning 2016 er som beskrevet under det første år, hvor fakulteterne og Vejledning og Studieinformation, AU Uddannelse systematisk har indsamlet data for kollektiv vejledning. I nedenstående figur ses et overblik over afholdte kollektive arrangementer samt deltagerantal, der samlet set tæller deltagere 9 : Arrangement Delt. i alt Tilvalgsdag Kandidatdag 650 U-days Tag et valg i Sønderjylland Vejle, Esbjerg, Sønderborg og Kolding Figur 20 Kollektive arrangementer i 2016 Gældende for samtlige arrangementer er, at de er tværfaglige og typisk har karakter af informationsarrangement med flere forskellige uddannelsesoplæg (oplæg en til mange) og mulighed for at tale med vejledere. Vejledning og Studieinformation i AU Uddannelse laver rekrutteringsarbejde og optagelsesvejledning og det er i den kontekst, at arrangementerne skal ses. Alle arrangementer er således 9 Vær opmærksom på, at der er et talmæssigt overlap mellem disse og fakulteternes registreringer af kollektive arrangementer, idet Tilvalgsdag, Kandidatdag og U-days også registreres som uddannelsesspecifikke oplæg på fakulteterne.

23 23 målrettet kommende studerende, dog er Tilvalgsdag som det eneste arrangement tiltænkt nuværende bachelorstuderende, der skal vælge tilvalg som en del af deres uddannelse.

24 Opsamling og forventning til / Overordnede betragtninger Et særligt forhold som har været relevant i denne rapport har været betydningen af Fremdriftsreform I og II. I rapporten for 2015 blev det anført, at en adfærdsændring hos de studerende i forbindelse med indføringen af Fremdriftsreform I først ville kunne ses i indeværende rapport. I foråret 2016 indførte man imidlertid Fredriftsreform II, hvilket bevirker at det fortsat er for tidligt at uddrage egentlig konklusioner. Vi forventer derfor et mere klart billede i næste års rapport. Dog kan vi på baggrund af data fra 2016 se følgende tendenser: En mindre stigning i antallet af henvendelser, der primært kommer fra nuværende studerende En mindre stigning i henvendelser i efteråret 2016 tidsmæssigt sammenfaldende med indførelsen af Fremdrift II En stigning i fremmøde frem for andre medier At Planlægning af studieforløb i 2016 er den 5. mest fremkomne årsag til henvendelserne Selvom der samlet set er en stigning i antallet af henvendelser, så ses der et markant fald på ARTS og et mindre på HEALTH (forklaring fremgår af teksten under figur 2). Dette kan blandt andet skyldes, at det øgede fokus på kollektive arrangementer er slået igennem. Som det fremgår af afsnittet om kollektive arrangementer, så er man generelt nået ud til rigtig mange studerende ad den vej i alt 458 arrangementer med deltagere på fakulteterne tilsammen. Det øgede fokus på at kvalitetssikre studerende.au.dk og Studieguiden, kan dog også have betydning her. Hen over året danner der sig det samme billede som forrige år, når man ser på den månedsvise fordeling på henvendelser, dog har ARTS en markant stigning i marts måned. Dette hænger godt sammen med den stigning i henvendelser fra kommende studerende i forhold til sidste år, som også viser sig i tallene.

25 25 6.2/ Mål for 2017 I 2017 vil der både være fakultetsspecifikke og fælles fokusområder på tværs af vejledningsenhederne. Der vil fortsat være fokus på den kollektive vejledning i rapporteringen, idet der er en forventning om, at den kollektive vejledning stadig vil være et udviklingsområde i Vejledning og Studieinformation på tværs af alle enheder. Der vil også fortsat være fokus på, om Fremdriftsreform II skaber nye eller ændrede vejledningsmønstre. Specifikt på Science and Technology vil der være fokus på, hvordan implementeringen af en ny semesterstruktur pr. 1. september vil påvirke vejledningsbehovet i Derudover vil målgruppen ændre sig, da Vejledning og Studieinformation overtager studievejledningen af civilingeniøruddannelserne pr. 1. marts 2017, der tidligere har hørt under vejledningen på Ingeniørhøjskolen. Studenterbestanden vil derfor i 2017 blive øget med cirka 500 studerende. I Vejledning og studieinformation, AU Uddannelse indebærer ambitionen om en øget digitalisering af vejledningen blandt andet et ønske om at nå flere vejledningssøgende med samme vejledningsbehov på samme tid og på at nå brugeren, der hvor denne er. Der arbejdes på udvikling af forskellige digitale tiltag på forskellige platforme og forskellige sociale medier. Parallelt hermed arbejdes der fortsat fokuseret på at målrette og optimere webstudieguiden endnu mere til målgruppen af kommende studerende, som i højere grad benytter webben, når de skal søge information om uddannelsesmuligheder på Aarhus Universitet. Bachelor.au.dk havde i 2016 godt en million besøg årligt, hvoraf næsten 40 % var fra mobil eller tablet (Google Analytics). Det overordnede mål med øget digital vejledning er at styrke hjælp til selvhjælpsdimensionen på web og sociale medier og derved understøtte den kommende studerende i at træffe det rette studievalg.

26 Bilag 1: Individuelle henvendelser

27 27

28 Bilag 2: Kollektiv arrangementer

29 29

ering Evalu Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2015

ering Evalu Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2015 ering Evalu Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2015 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik i Vejledning og Studieinformation på tværs af de fire fakulteter og Fællesadministrationen.

Læs mere

Evalu. ering. Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2017

Evalu. ering. Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2017 Evalu ering Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2017 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik i Vejledning og Studieinformation på tværs af de fire fakulteter og Fællesadministrationen.

Læs mere

Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier

Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier ering Evalu Måling af studievejledningsaktiviteter på AU i 2013 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik på tværs af Vejledning og Studieinformation, AU Studier Faglig rapport fra de fire hovedområder

Læs mere

Evalu. ering. Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2014

Evalu. ering. Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2014 ering Evalu Henvendelser hos studievejledningerne på AU i 2014 Helårsrapport på baggrund af henvendelsesstatistik i Vejledning og Studieinformation på tværs af de fire fakulteter og Fællesadministrationen.

Læs mere

Studenterambassadørens kvartalsrapport

Studenterambassadørens kvartalsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studenterambassadørens kvartalsrapport 2. kvartal 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Henvendelser i 2. kvartal 2015... 3 Tabel 1: Fordelingen af studenterhenvendelser

Læs mere

Status på fleksjob et år efter fleksjobreformens ikrafttræden

Status på fleksjob et år efter fleksjobreformens ikrafttræden Status på fleksjob et år efter fleksjobreformens ikrafttræden I dette notat gør analyze! status på, hvordan det ser ud med etableringen af fleksjob et år efter, at fleksjobreformen trådte i kraft, hvilket

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Det Tekniske Fakultet Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent... 3 Resultater...

Læs mere

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Indhold Indledning...2 Lovgrundlag...2 Formål...2 Målsætning 1: Retningslinjer og krav...2 Målsætning 2: Professionel vejledning...2 Målsætning

Læs mere

STATUS PÅ INDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ INDSATSEN BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser STATUS PÅ INDSATSEN 1. KVT. 20 Det samlede antal kontanthjælpsmodtagere falder fortsat og er nu nede på ca. 21.500. Aktiveringsgraden er fra januar til februar 20 steget fra 36%

Læs mere

Notat. Notatets hovedkonklusioner Ballerup Kommune har en større andel borgere på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb

Notat. Notatets hovedkonklusioner Ballerup Kommune har en større andel borgere på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dato: 7. november 2017 Tlf. dir.: 2024 0827 E-mail: casp@balk.dk Kontakt: Casper Brun Pedersen Sagsid: 15.20.00-Ø00-1-17 Notat Status og udvikling på sygedagpengeområdet

Læs mere

Analyse af udvikling i arbejdstid for ansatte i fleksjob under ny fleksjobordning

Analyse af udvikling i arbejdstid for ansatte i fleksjob under ny fleksjobordning 20.december 2017 Analyse af udvikling i arbejdstid for ansatte i fleksjob under ny fleksjobordning J.nr. Viden og Analyse ABO/CHN Sammenfatning I denne analyse ses der på udviklingen i arbejdstid for personer

Læs mere

IT-platforme på Health

IT-platforme på Health IT-platforme på Health Få et overblik over informationskanalerne Som studerende, og ikke mindst som ny studerende, kan det være svært at få et overblik over de mange informationskanaler der er på Aarhus

Læs mere

SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017

SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017 SDUs strategi for studie- og karrierevejledning 2014-2017 Strategi for vejledning tager udgangspunkt i: Relevante mål i Syddansk Universitets udviklingskontrakt 2012-14 bl.a. smidigere overgang til arbejdsmarkedet

Læs mere

Analyse. Danskerne har forøget fokus på værdipolitik og mindre på økonomi. 23. marts 2015. Af Nicolai Kaarsen

Analyse. Danskerne har forøget fokus på værdipolitik og mindre på økonomi. 23. marts 2015. Af Nicolai Kaarsen Analyse 23. marts 215 Danskerne har forøget fokus på værdipolitik og mindre på økonomi Af Nicolai Kaarsen Hvilke politiske temaer optager danskerne, hvordan har det ændret sig over tid og hvad er sammenhængen

Læs mere

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4.

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4. Dagsorden for møde i undervisningsudvalg, Institut for Geoscience. 3. september 2014 kl. 15.15 17.15 Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager

Læs mere

Januar Årshjul for Uddannelse og Kvalitet - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet februar marts

Januar Årshjul for Uddannelse og Kvalitet - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet februar marts Januar Årshjul for Uddannelse og Kvalitet - Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Januar primo Afholdelse af OSCE Embedseksamen, mundtligt og skriftligt januar Frist for indsendelse af specialekontrakter

Læs mere

DRIFTSOPFØLGNING OKTOBER 2018

DRIFTSOPFØLGNING OKTOBER 2018 26.1.218 DRIFTSOPFØLGNING OKTOBER 218 HJEMMEPLEJE (PARAGRAF 83 OG 83A) I nedenstående figur 1 ses udviklingen i antal visiterede timer til hjemmepleje for ugerne 1-42 i henholdsvis 217 og 218. Opgørelsen

Læs mere

Studenterambassadørens kvartalsrapport

Studenterambassadørens kvartalsrapport K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studenterambassadørens kvartalsrapport 3. kvartal 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Henvendelser i 3. kvartal 2015... 3 Tabel 1: Fordelingen af studenterhenvendelser

Læs mere

Indberettet sager Indberettet sager Sag afvist Sag behandlet Antal Procent 100% 14% 86%

Indberettet sager Indberettet sager Sag afvist Sag behandlet Antal Procent 100% 14% 86% Modtager(e): Uddannelsesbåndet, uddannelseschefer Notat Internt notat: Eksamensnydesager 2012 Dette notat samler op på registrering af sager vedrørende eksamenssnyd i 2012 1. Overordnet set blev 110 sager

Læs mere

Temperaturmåling - Økonomistyring i staten

Temperaturmåling - Økonomistyring i staten Temperaturmåling - Økonomistyring i staten 22. marts 2013 Resultater 2012 Som led i Finansministeriets arbejde med at implementere god økonomistyring i staten gennemføres en årlig, kvantitativ undersøgelse

Læs mere

Opgørelse af opbrugt dagpengeret på Jobindsats.dk

Opgørelse af opbrugt dagpengeret på Jobindsats.dk Jan 2013 Apr 2013 Jul 2013 Okt 2013 Jan 2014 Apr 2014 Jul 2014 Okt 2014 Jan 2015 Apr 2015 Jul 2015 Okt 2015 Jan 2016 Apr 2016 Jul 2016 Okt 2016 Jan Apr Jul Okt Jan Apr Jul Okt Jan 2019 Apr 2019 Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB

STUDIESTARTSOPLÆG 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB 2015 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB VELKOMMEN TIL! Hvem er vi?! Studievejledningen på Health! Mentorordningen! Strukturen på uddannelsen! Jeres studieprogram (kassogram)! Det faglige indhold, eksamensformer, 1.

Læs mere

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer.

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer. Møde den: 03.01.2016 1443-313 (Vært: Michael) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (FS/båndordfører), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben

Læs mere

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk.

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk. Studiefremdriftsreformen på SDU I begyndelsen af 2013 præsenterede regeringen den nye SU-reform: Bedre igennem uddannelserne Reform af SU-systemet. Reformen blev senere på foråret 2013 vedtaget af folketinget,

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Status på tælleugen 2015

Status på tælleugen 2015 Status på tælleugen 2015 Side 1 af 15 I uge 43 blev der for sjette gang afholdt tælleuge i Sociale Forhold og Beskæftigelse (MSB). I tælleugen bliver samtlige indgående og udgående henvendelser registreret

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep Pkt.9a. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep Pkt.9a. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 90 den 20. sep. 2017 Pkt.9a. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. SEPTEMBER 2017 Vedr. Studieaktivitet på Københavns Universitet efter justering

Læs mere

MEDIEANALYSE Publicity for Business Region North Denmark August 2016

MEDIEANALYSE Publicity for Business Region North Denmark August 2016 MEDIEANALYSE Publicity for Business Region North Denmark August 2016 Analysens indhold 1. Indledning... 2 Introduktion... 2 Data... 2 Medierne... 2 2. Medieomtaler... 2 Antal omtaler... 2 Fordelt på måneder...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 23. SEPTEMBER 2013 STUDIEVEJLEDNING JAKOB RØRSTED MOSUMGAARD STUDIEVEJLEDER FOR FYSIK & ASTRONOMI FYSIK ASTRONOMI

AARHUS UNIVERSITET 23. SEPTEMBER 2013 STUDIEVEJLEDNING JAKOB RØRSTED MOSUMGAARD STUDIEVEJLEDER FOR FYSIK & ASTRONOMI FYSIK ASTRONOMI STUDIEVEJLEDER FOR FYSIK & ASTRONOMI FYSIK & ASTRONOMI OVERSIGT Introduktion til Studievejledningen ST Uddannelsens opbygning og struktur Førsteårsprøven Hvad du skal huske at gøre Undervisnings-/eksamenstilmelding

Læs mere

ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q SYGEFRAVÆR - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER

ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q SYGEFRAVÆR - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER ARBEJDSMILJØSTATISTIKKER Q1 2015 - SYGEFRAVÆR - PSYKOLOGISK RÅDGIVNING - ARBEJDSSKADER HR, ORGANISATIONSUDVIKLING OG ARBEJDSMILJØ 1. SYGEFRAVÆR Sygefravær 2015 ARTS BSS HE ST FA Øvrige 1 Sygedage Q1 2015

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2015

Kvartalsrapport 3. kvartal 2015 Kvartalsrapport 3. kvartal 2015 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-15 30.09.15...

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi Det Tekniske Fakultet Kandidatintroduktion 2017 Civilingeniøruddannelsen i robotteknologi TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Bilag 1 Evalueringens resultater

Bilag 1 Evalueringens resultater Bilag 1 Evalueringens resultater I dette bilag præsenteres resultaterne af evalueringen af det todelte tilbud om fysioterapi til medarbejdere. Datagrundlaget i evalueringen består af løbende registreringer

Læs mere

Notat. Underretninger i perioden 1. januar 2013 31. december 2013

Notat. Underretninger i perioden 1. januar 2013 31. december 2013 Notat Dato Skrevet af Journal nr. 3. januar 214 Kåre Strøm 11/1472 Underretninger i perioden 1. januar 213 31. december 213 Børneudvalget (BU) besluttede på sit møde den 27. februar 213 sag nr. 544, at

Læs mere

Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet

Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet 107178-616121 Bestyrelsen 10. december 2009 MLL 03.a Driftsrapport december 2009 1. Udviklingen i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet

Læs mere

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET

VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ AARHUS UNIVERSITET VELKOMMEN TIL FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB PÅ ET ET HE STUDIER 2016 FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB ET HE STUDIER DAGSORDEN Strukturen på uddannelsen Studienævnet Jeres studieprogram (kassogram) Blackboard, mail Det

Læs mere

BACHELOR ORIENTERING. Studievejleder Mette W. Frederiksen AARHUS UNIVERSITET

BACHELOR ORIENTERING. Studievejleder Mette W. Frederiksen AARHUS UNIVERSITET BACHELOR ORIENTERING Studievejleder Mette W. Frederiksen 1 PROGRAM 16.15-17.00-2. års studerende Kemi Tilvalg og sidefag Medicinalkemi Studieretninger Bachelorkontrakt Bachelorprojekt Fremdriftsreform

Læs mere

Studiestartsapp og medievaner på Science

Studiestartsapp og medievaner på Science Studiestartsapp og medievaner på Science Marts 2014 Ane Sloth Nørgaard Baggrund I foråret og sommeren 2013 fik Vejledning og studieinformation (VEST) udviklet en studiestarts app til de nye studerende.

Læs mere

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse

FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse FTU-statistik tilmelding til ungdomsuddannelser m.m. pr. 4. marts 2014 en foreløbig opgørelse Primo marts 2014 afleverede eleverne fra Horsens og Hedensted kommuners 9. og 10. klasser deres ansøgning til

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi (BA)

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi (BA) Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi (BA) TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

RESULTATRAPPORT 1. KVARTAL 2015 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 22. JUNI 2015

RESULTATRAPPORT 1. KVARTAL 2015 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 22. JUNI 2015 FREMLÆGGES PÅ BIU-MØDE D. 22. JUNI 215 INDHOLDSFORTEGNELSE Figur 1: Ydelsesmodtagere i pct. af befolkningen 3 Figur 2: Dagpengemodtagere i pct. af arbejdsstyrken 4 Figur 3: Jobparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i fysik og teknologi (BA)

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i fysik og teknologi (BA) Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i fysik og teknologi (BA) TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Resultater... 4

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2017 1 Indhold INDLEDNING... 3 UNDERSØGELSENS HOVEDKONKLUSIONER... 3 FRIVILLIGE ANTAL OG FUNKTIONER... 3 DELTAGERE I IT-AKTIVITETER... 3 UDBUDDET AF IT-AKTIVITETER...

Læs mere

Resultatrevision 2014

Resultatrevision 2014 Resultatrevision Beskæftigelsesplan indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og fire mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune. Tallene er som udgangspunkt hentet i jobindsats.dk,

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Budget og Styring 10.02.2016/SIMJAC Gladsaxe Kommune Målopfølgning Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 4. Kvartal 2015 Rapporten giver en status på udmøntningen af ministermålene i

Læs mere

NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET

NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET NY ONLINE BOOKING VEJLEDNINGS CENTRET ST U D I E V E J L E D N I NG I KARRIEREVEJLEDNING I INTERNATIONAL VEJLEDNING INDHOLD OM VEJLEDNINGSCENTRET PÅ AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN STUDIEVEJLEDNING KARRIEREVEJLEDNING

Læs mere

Statusnotat: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune

Statusnotat: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune Sekretariat Jobcentret Sagsbehandler: Mathilde Kragh Jensen Sagsnr. 15.00.00-A00-3-17 Dato:31.3.2017 Statusnotat: Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Horsens Kommune Beskæftigelsesudvalget har jf.

Læs mere

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20%

Udviklingen i tilgangen til førtidspensiom som andel af befolkningen. Seneste 13 måneder 0,32% 0,30% 0,30% 0,20% Ministermål 2. Jobcentrene skal forebygge, at så mange personer førtidspensioneres Tilgangen af personer til førtidspension skal pr. december 213 ligge bedre end gennemsnittet for 6-byerne målt som andelen

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET PROCEDURE FOR STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING 12. MARTS 2015 DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET REV.

KØBENHAVNS UNIVERSITET PROCEDURE FOR STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING 12. MARTS 2015 DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET REV. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET PROCEDURE FOR STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING 12. MARTS 2015 REV. MARTS 2016 SCIENCE har i henhold til KU s fælles kvalitetssikringspolitik

Læs mere

Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune Februar 2019

Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune Februar 2019 Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune Februar 2019 Vesthimmerlands Kommune. Vestre Boulevard 7. 9600 Aars. Tel. 99 66 70 00. www.vesthimmerland.dk Indhold Denne rapport indeholder en

Læs mere

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen.

Charlotte Kaas Hansen og Christian Haaber Rasch deltager på vegne af gruppen. Møde den: 18.06.2019 kl. 10-12 3210-03.068 (vært: Birgitte) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST), Jesper Sølund Hansen (AR), Lisette Prins (HE), Birgitte Castenskjold Viborg (ASE/Båndordfører),

Læs mere

FORÅR/ SOMMER 2019 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH

FORÅR/ SOMMER 2019 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH FORÅR/ SOMMER 2019 STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNING AAU CPH INDHOLD OM STUDIE- OG KARRIEREVEJLEDNINGEN PÅ AAU CPH STUDIEVEJLEDNING KARRIEREVEJLEDNING ANDRE VEJLEDNINGSTILBUD PÅ AAU HER FINDER DU STUDIE- OG

Læs mere

Bilag 1C: Brostatistik

Bilag 1C: Brostatistik Vejdirektoratet Side 1 Bilag 1C: Brostatistik Bilag 1C: Brostatistik 1. Bro statistik for Storebæltsbroen I midtvejsrapporten fra foråret 2010, var der i det daværende bilag 1B vist de tal, som Storebælt

Læs mere

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013

Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 Status på beskæftigelsesindsatsen 2013 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på Jobcentrets arbejde i forhold til de fastsatte mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte

Læs mere

Overskrift. Kortlægning af entreprenørskabsundervisning - Danske dfgdffghfg universiteter, Efterårssemestret 2013

Overskrift. Kortlægning af entreprenørskabsundervisning - Danske dfgdffghfg universiteter, Efterårssemestret 2013 Kortlægning af entreprenørskabsundervisning - Danske universiteter, Efterårssemestret 2013 Forskning og Analyse Kortlægning - efteråret 2013 Maj 2014 Executive Summary Følgende kortlægningsanalyse fra

Læs mere

BORGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BORGERSERVICE EFTERÅRET 2015

BORGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BORGERSERVICE EFTERÅRET 2015 BORGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BORGERSERVICE EFTERÅRET 2015 Rapporten indeholder resultaterne af borgertilfredshedsundersøgelsen udført i Borgerservice efteråret 2015. Undersøgelsen er udført på baggrund

Læs mere

Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune November 2018

Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune November 2018 Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune November 2018 Vesthimmerlands Kommune. Vestre Boulevard 7. 9600 Aars. Tel. 99 66 70 00. www.vesthimmerland.dk Indhold Denne rapport indeholder

Læs mere

IT og Data Data og Ledelsesinformation

IT og Data Data og Ledelsesinformation Opfølgning på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet I følgende notat præsenteres de væsentligste pointer fra Beskæftigelsesministeriets opfølgninger på samtaler og indsatser på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018

StudenterFokus. Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/ /2018 StudenterFokus Frafaldet på uddannelserne i UC SYD for forårsoptagene i studieårene 2015/2016-2017/2018 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Frafald indenfor det første studieår (overordnet)... 2 Køn...

Læs mere

Der er et stort fald på 65 pct. i antallet af nye tilkendelser af førtidspension.

Der er et stort fald på 65 pct. i antallet af nye tilkendelser af førtidspension. N OTAT KL-undersøgelse om ressourceforløb KL har i november og december 2013 gennemført en undersøgelse af etableringen af ressourceforløb. Undersøgelsen er dels baseret på registerdata og dels på en KL-spørgeskemaundersøgelse.

Læs mere

Mål Sygedagpengereformen bygger på følgende centrale intentioner: Sygedagpengemodtagere skal have økonomisk sikkerhed under et sygdomsforløb.

Mål Sygedagpengereformen bygger på følgende centrale intentioner: Sygedagpengemodtagere skal have økonomisk sikkerhed under et sygdomsforløb. N O T A T Sygedagpengereformen Status november 2016 18. november 2016 J.nr. IMP/UPE AFA/CFR VOA/RGR Mål Sygedagpengereformen bygger på følgende centrale intentioner: Sygedagpengemodtagere skal have økonomisk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen.

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen. Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 2. kvartal Beskæftigelsesplan indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og fire mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune

En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune En temperaturmåling Af Arbejdsmarkedet i Aabenraa kommune - Virksomhedsbarometer For perioden 1. januar 3. juni 214 18. august 214 1 Indledning: Jobcentret gennemfører løbende spørgeskemaundersøgelser

Læs mere

Graf 1a viser udviklingen af a-dagpenge modtagere i henholdsvis Ikast-Brande Kommune, på landsplan og i RAR Vest. Udviklingen af a-dagpenge modtagere

Graf 1a viser udviklingen af a-dagpenge modtagere i henholdsvis Ikast-Brande Kommune, på landsplan og i RAR Vest. Udviklingen af a-dagpenge modtagere Dette notat vil vise udviklingen på ydelsesmodtagere i perioden fra 24 til 29. Den angivne periode er valgt fordi flere ydelser først blev implementeret efter år 24 heriblandt uddannelseshjælp, jobafklaringsforløb,

Læs mere

Aflyste operationer i % af aflyste operationer og udførte operationer

Aflyste operationer i % af aflyste operationer og udførte operationer Område: Sundhedsområdet Afdeling: Planlægning og Udvikling Journal nr.: Dato: 22. september 2011 Notat om aflyste operationer Sundhedsudvalget blev på møde den 30. august præsenteret for en statistik over

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. 1. Baggrund. Evaluering af investeringsmodellen. tal for 2010 og 2011

Notat. Aarhus Kommune. 1. Baggrund. Evaluering af investeringsmodellen. tal for 2010 og 2011 Notat Emne Til Kopi til Evaluering af investeringsmodellen. tal for 2010 og 2011 Vibeke Jensen Marianne Pedersen, Mogens Kjær, Lene Frost, Mette Skou Sejersen, Merete Morell, Søren Munkedal Aarhus Kommune

Læs mere

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 2017

SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 2017 SKOLETRANSPORTUNDERSØGELSEN RUDERSDAL KOMMUNE FORÅR 217 INDHOLD Introduktion... 2 Formål... 2 Aktiv og passiv transport... 2 Undersøgelsens overordnede konklusioner... 3 Undersøgelsens resultater... 4

Læs mere

10 Indikatorer. Ballerup Kommune September 2014

10 Indikatorer. Ballerup Kommune September 2014 1 Indikatorer Ballerup Kommune September 214 1. Ministermål 2. Ledighed 3. Udvikling i antal fuldtidspersoner 4. Forsørgerbyrden 5. Den gennemsnitlige sagsvarighed 6. Rettidighed 7. Aktiveringsgrad (aktiveringsberørte)

Læs mere

Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2014

Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2014 Resultater fra Lifs og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2014 August 2015 2 Indholdsfortegnelse 1. Formål og baggrund 3 2. Samlede konklusioner - Medlemmer af Lif og

Læs mere

Resultater fra Lif og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark

Resultater fra Lif og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark Resultater fra Lif og Dansk Bioteks undersøgelse af kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2012 2 September 2013 / Kliniske forskningsaktiviteter i Danmark 2012 September 2013 / Kliniske forskningsaktiviteter

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Oktober 1 Indhold Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gnsn. refusionsprocenter på ydelser... 4 Kontanthjælp... 5 Mål i kontrakten... 5 Fig. 2

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): Fakulteterne. Vedr. scenarium for studiefremdrift på AU

Notat AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): Fakulteterne. Vedr. scenarium for studiefremdrift på AU Modtager(e): Fakulteterne Notat Vedr. scenarium for studiefremdrift på AU Med lovforslag om justering af studiefremdriftsreformen får AU mere fleksible rammer til at nå målet om studietidsreduktion. Den

Læs mere

Elevernes herkomst i grundskolen 2008/2009

Elevernes herkomst i grundskolen 2008/2009 Elevernes herkomst i grundskolen 2008/2009 Af Anne Mette Byg Hornbek 10 pct. af eleverne i grundskolen er af anden etnisk herkomst end dansk. Det absolutte antal efterkommere og indvandrere i folkeskolen

Læs mere

Kvartalsstatistik. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: a-dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp,

Kvartalsstatistik. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: a-dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Styring 05.10.2017/ANNORS Gladsaxe Kommune Kvartalsstatistik Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2. kvartal 2017 Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: a-dagpenge,

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 94 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 94 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 94 Offentligt Solcellestatistik for november 2017 1. Introduktion Månedsstatistikken redegør for den samlede udbygning med solcelleanlæg

Læs mere

Kvartalsstatistik. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Kvartalsstatistik. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Budget og Styring 18.02.2015/SIMJAC Gladsaxe Kommune Kvartalsstatistik Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 4. Kvartal 2014 Kvartalsstatistikken vedrører målgrupperne: a-dagpengemodtagere,

Læs mere

Overnatningsstatistikken 2003

Overnatningsstatistikken 2003 Turisme 2004:2 Overnatningsstatistikken 2003 Sammenfatning Antallet af registrerede overnatninger steg med 3,8 pct. i 2003 Færre gæster trods flere registrerede overnatninger i 2003 Figur 1. Antallet af

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen.

VEST-lederne følger sig gearet til opgaven og er således fortrøstningsfulde i forhold til at håndtere reformen. Møde den: 17.05.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD/ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen.

Indholdsfortegnelse. Nedenfor gennemgås målene og resultaterne et ad gangen. Afrapportering på Hvidovre Kommunes Beskæftigelsesplan 3. kvartal Beskæftigelsesplan indeholder fire mål, der er fastlagt af Beskæftigelsesministeren og fire mål, der er specifikke for Hvidovre Kommune.

Læs mere

Procedure for dimittendundersøgelser

Procedure for dimittendundersøgelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2014 Sagsnr.: 2014-412-00142 Procedure for dimittendundersøgelser Baggrund Procedure for dimittendundersøgelser er en del af Aalborg Universitets

Læs mere

E-ydelser på sundhed.dk. v. Morten Elbæk Petersen Konference 26.11.2008

E-ydelser på sundhed.dk. v. Morten Elbæk Petersen Konference 26.11.2008 E-ydelser på sundhed.dk v. Morten Elbæk Petersen Konference 26.11.2008 Side2 Internettet står centralt i sundhedsvæsenet Nettet på få år er blevet danskernes foretrukne medie til at støtte kontakten med

Læs mere

Nøgletal for Beskæftigelsesreformen

Nøgletal for Beskæftigelsesreformen Nøgletal for Beskæftigelsesreformen Juli 2019 17. september 2019 1 jan-11 mar-11 maj-11 jul-11 sep-11 nov-11 jan-12 mar-12 maj-12 jul-12 sep-12 nov-12 jan-13 mar-13 maj-13 jul-13 sep-13 nov-13 jan-14 mar-14

Læs mere

Båndet briefes om forventet service i vejledningscentret i løbet af sommerperioden.

Båndet briefes om forventet service i vejledningscentret i løbet af sommerperioden. Møde den: 04.03.2016 1445-031 (Vært: Anne) VEST båndmøde DAGSORDEN Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (AU UDD./ordfører for båndet)), Michael Mejlgaard Udby

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Status på tælleugen Emne Status på tælleuge Den 10. december Sociale Forhold og Beskæftigelse

Notat. Aarhus Kommune. Status på tælleugen Emne Status på tælleuge Den 10. december Sociale Forhold og Beskæftigelse Notat Emne Den 10. december 2012 Status på tælleugen 2012 Aarhus Kommune I uge 43 blev der afholdt tælleuge i 82 af 98 danske kommuner heriblandt Aarhus Kommune. I MSB er der blevet talt i Ydelsescentret,

Læs mere

Uddannelseshjælp - antal borgere

Uddannelseshjælp - antal borgere Notat 23. november 2017 Udviklingen på Ungeområdet uddannelseshjælp Udtræk fra økonomi- og ledelsesinformationssystemet (Opus-Lis) for perioden januar 2015 - oktober 2017 samt fra Jobindsats.dk ligeledes

Læs mere

Integrationsdata november 2017

Integrationsdata november 2017 Integrationsdata november Indhold: 1. Flygtninge og familiesammenførte 2. Midlertidige boliger 3. Borgere i den 3-årige integrationsperioden 4. Jobrettet indsats på integrationsområdet Særlige opmærksomhedspunkter:

Læs mere

KANDIDAT ORIENTERING. Studievejleder Mette W. Frederiksen AARHUS UNIVERSITET

KANDIDAT ORIENTERING. Studievejleder Mette W. Frederiksen AARHUS UNIVERSITET KANDIDAT ORIENTERING Studievejleder Mette W. Frederiksen 1 PROGRAM 17.15-18.00-3. års studerende Bachelorprojekt Kandidatopbygning Kandidatprogram Speciale Kandidatoptag SU Dimensionering Fremdriftsreform

Læs mere

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2016

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2016 Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2016 I perioden juli-august 2016 er cirka 29.300 elever startet på et grundforløb på erhvervsuddannelserne. Cirka 2.200 af ansøgerne har over sommeren været indkaldt

Læs mere

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer November 2016

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer November 2016 Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer November 2016 Indledning Ventetidsundersøgelse I november 2016 udsendte Dansk Psykolog

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i produktion

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i produktion Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i produktion TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Analyse og sammenligning af Hellmann og Pluvio nedbørsmålere

Analyse og sammenligning af Hellmann og Pluvio nedbørsmålere Klima- og Energiministeriet Analyse og sammenligning af Hellmann og Pluvio nedbørsmålere Data fra perioden 15. december 2009-15. oktober 2010 Peter Riddersholm Wang www.dmi.dk/dmi/tr10-16 København 2010

Læs mere

Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune Juli 2018

Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune Juli 2018 Nøgletal på beskæftigelsesområdet Vesthimmerlands Kommune Juli 2018 Vesthimmerlands Kommune. Vestre Boulevard 7. 9600 Aars. Tel. 99 66 70 00. www.vesthimmerland.dk Indhold Denne rapport indeholder en status

Læs mere

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau

Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Temabilag vedrørende beskæftigelsesområdet i Ungeenheden nyt tiltag i forhold informationsniveau Som udgangspunkt følges udviklingen i antallet af helårspersoner på uddannelseshjælp samt udviklingen inden

Læs mere

Turisme. Turisme i perioden 1. okt. 2008-30. sep. 2013. Sammenfatning

Turisme. Turisme i perioden 1. okt. 2008-30. sep. 2013. Sammenfatning Turisme Turisme i perioden 1. okt. 2008-30. sep. 2013 Sammenfatning Færre flypassagerer Flere overnattende gæster Flere overnatninger Figur 1. Antallet af flypassagerer til Grønland er i sæsonen 1. oktober

Læs mere

Faktapapir - sygedagpengeindsatsen Faktapapir om udviklingen på sygedagpengeområdet

Faktapapir - sygedagpengeindsatsen Faktapapir om udviklingen på sygedagpengeområdet Baggrund for og indhold af oplægget BAGGRUND På BIU mødet den 19. marts blev det under punkt 7 Resultatstatus aftalt, at BIU skal have en temadrøftelse om sygedagpengemodtagere. Udgangspunktet er en konstatering

Læs mere