Hvordan sender man Digital post til Familieplejen Hvad er fortrolige og personfølsomme oplysninger?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan sender man Digital post til Familieplejen Hvad er fortrolige og personfølsomme oplysninger?"

Transkript

1

2 Hvordan sender man Digital post til Familieplejen Hvad er fortrolige og personfølsomme oplysninger? Særligt vedrørende netværksfamilier Dokumentation af øvrige udgifter Rejsedokument

3 Kære Plejefamilie. Familieplejen i Roskilde Kommune har udfærdiget denne håndbog som et hjælpende værktøj i jeres dagligdag. Håndbogen indeholder oplysninger om generelle retningslinjer og regler, så I ved tvivlspørgsmål har mulighed for at kigge i håndbogen, inden I tager kontakt til jeres familieplejekonsulent. Alt indhold i håndbogen beskriver regler m.m. i deres udgangspunkt, derfor kan der være særlige situationer, hvor håndbogen ikke er dækkende i sin beskrivelse og det vil kræve en konkret vurdering af situationen fra familieplejekonsulent/afsnittets side. Vær opmærksom på, at håndbogen revideres årligt efter Servicelovens bestemmelser, KL s takster, samt generelle vejledninger mm. Den nyeste version af håndbogen er tilgængelig på Familieplejens hjemmeside. Rigtig god læselyst! Familieplejen, Børn og Unge 2017 Når et barn/ungt menneske flytter ind hos en plejefamilie, skal det registreres i folkeregisteret på plejefamiliens adresse og det er plejefamilien og familieplejekonsulentens pligt at tilmelde barnet/den unge plejefamiliens adresse. Det skal ske digitalt indenfor de første 5 dage efter indflytning. Hvis man sender fortrolige eller personoplysninger til kommunen eller Familieplejen, skal man altid bruge sikker , som er krypteret, det er Digital post. Digital Post er en sikker online postkasse, som er udviklet til, at borgere og offentlige myndigheder i Danmark kan kommunikere sikkert og digitalt. Digital Post er en udvidelse af e-boks, hvor du kan: Skrive en ny meddelelse til familieplejen i Roskilde Kommune og andre offentlige myndigheder. Besvare henvendelser du har modtaget fra familieplejen eller andre offentlige myndigheder. De services man allerede er tilmeldt i e-boks fortsætter, men kommer der nye tilmeldingsmuligheder fra det offentlige, vil det ikke længere være muligt at tilslutte sig gennem e-boks og du skal i stedet anvende Digital Post. Under fanen Tilmeldinger kan man se, hvilke offentlige myndigheder, man modtager post fra i Digital Post.

4 Man kan få adgang til Digital Post med Nem-ID på: Hvordan sender man Digital post til Familieplejen? Tryk på nedenstående link: Man bliver nu bedt om at logge ind ved hjælp af Nem-ID. Når man er logget ind vil der automatisk åbne sig en boks Skriv ny post, som er adresseret direkte til Børn og Unge i Roskilde Kommune. Skriv Att. (jeres familieplejekonsulents navn) i emnefeltet, så Administrationen, der tømmer postkassen, let kan videresende til rette vedkommende. Ved behov kan der også vedhæftes filer med beskeden. Tryk Send når postmeddelelsen er klar til at blive sendt. Man kan efterfølgende finde posten i Sendt post under fanen Indbakke. Hvad er fortrolige og personfølsomme oplysninger? Fortrolige og personfølsomme oplysninger er ifølge datatilsynet oplysninger om racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssige tilhørsforhold, oplysninger om helbredsforhold, seksuelle forhold, oplysninger om strafbare forhold og væsentlige sociale problemer. Det samme gælder oplysninger om interne familieforhold, f.eks. stridigheder og oplysninger om selvmordsforsøg og ulykkestilfælde. Herudover vil f.eks. oplysninger om indtægts- og formueforhold, arbejds-, uddannelses- og ansættelsesmæssige forhold efter omstændighederne også være fortrolige. Oplysninger, der kan henføres til bestemte personer, og som ikke kan nægtes udleveret efter lov om offentlighed i forvaltningen, vil ikke være af fortrolig karakter. Det gælder f.eks. oplysninger af rent objektiv karakter, såsom oplysninger om udstedelse af pas, kørekort, osv. IT Der sendes mange informationer til plejefamilier via mail og Digital post. Derfor er det vigtigt, at plejefamilien har installeret Microsoft Office-pakken på deres computer, så de har mulighed for at åbne og bruge alle dokumenter og filer som modtages fra Børn og Unge. Det forudsættes, at plejefamilien har en kombineret ansvars/ulykkesforsikring der dækker personskader, forvoldt af plejebarnet på plejefamilien, tredjemand eller tingskader forvoldt af plejebarnet på tredjemands ejendom. Skader forvoldt af plejebarnet på plejefamiliens inventar eller ejendom tages op til vurdering hos Børn og Unge i hvert enkelt tilfælde, for så vidt at skadebeløbet overstiger 500 kr. Skader under dette beløb skal dækkes af omkostningsbeløbet.

5 Når man får et barn i pleje opfordres man til at kontakte sit forsikringsselskab og oplyse at man har et plejebarn så barnet også er forsikret. Skader der overstiger kr. skal behandles af Roskilde Kommunes forsikringsselskab. Er skaden sket, skal I hurtigst muligt rette henvendelse til jeres familieplejekonsulent, husk at gemme kvitteringer og lign. som dokumentation ved udbedringer af skader mm. Generelt bør I gemme kvitteringer, da disse skal bruges hvis genstanden der beskadiges er under 2 år gamle. Plejefamilien har pligt til at tegne fornøden rejseforsikring, i forbindelse med udlandsrejer, så barnet er forsikret med hensyn til sygdom, ulykke og hjemtransport i og uden for EU. Se Plejefamilier har tavshedspligt. Tavshedspligten betyder, at plejefamilien ikke må videregive fortrolige oplysninger om hverken barnet eller dets families forhold. Sådanne oplysninger kan for eksempel være informationer om barnets sociale problemer, misbrugsproblemer, seksuelle og strafbare forhold og oplysninger om religion og politisk tilhørsforhold. Det er strafbart, at bryde tavshedspligten. Tavshedspligten gælder også efter kontraktens ophør! Plejefamilier er personer, der udøver offentlig tjeneste eller offentligt hverv, og det betyder, at man skal underrette kommunen, hvis man som plejefamilie får kendskab til eller grund til at antage, at et barn eller en ung under 18 år kan have behov for særlig støtte, eller at et barn eller en ung under 18 år har været udsat for overgreb. Socialtilsynet indhenter straffeattester på generelt godkendte plejefamilier hvert år. Børn og Unge i Roskilde indhenter straffeattester på netværksplejefamilier og konkret godkendte plejefamilier. Dette sker hvert andet år. Vi lever i en digital kultur, hvor det er meget normalt at dele billeder og oplevelser på for eksempel Facebook/Instagram/Twitter mm. Som plejeforældre er det ikke tilladt at offentliggøre billeder af plejebørn uden et skriftligt samtykke fra begge forældremyndighedsindehavere. Familieplejen er af den holdning, at det ikke er hensigtsmæssigt at være venner med plejebarnets familie på Facebook. Det kan skabe misforståelser og uhensigtsmæssige situationer, se derfor dette som en forholdsregel der er til for, at beskytte jer som plejefamilie.

6 Det anbefales at man stiller sig som et godt forbillede for barnet og lærer barnet om færden på de sociale medier. Lær barnet om privatindstillinger på diverse sociale platforme og om at bruge disse medier med omtanke. Husk at tavshedspligt også omfatter de sociale medier. Hvis man for eksempel er med i en lukket gruppe på Facebook, er man stadig begrænset i sin videregiven af fortrolige informationer omhandlende barnet. I de fleste tilfælde er der tale om harmløse aktiviteter på de sociale fora, men for jeres egen sikkerheds skyld, bør I sikre jer selv i juridisk og etisk forstand. Det kan I gøre på følgende måde: 1. Indgå skriftlig aftale med biologiske forældre om vilkår for upload af billeder og tekst, på sociale medier, hvori deres børn figurerer. Dette er lovpligtigt. 2. Overvej om det er for barnets, din eller andres skyld, at du overvejer at dele ud af dine oplevelser med barnet. 3. Vær et forbillede for plejebarnet og brug medierne med omtanke, positivitet og lær fra dig i det omfang barnet må have behov for det. Lær barnet de sociale spilleregler gennem brugen af disse medier. 4. Overvej fordele og ulemper ved at være netværks venner med barnets øvrige familie. Bibringer det noget positivt til barnets liv og udvikling? Eksempelvis at vedligeholde kontakt med biologisk familie, eller genoptage kontakt, hvis det er i barnets ønske og tarv. 5. Ved brug af Facebook og andre lign. medier, anbefaler Familieplejen, at du som medlem af lukkede grupper for eksempelvis plejefamilier, stadigvæk har for øje, at I er underlagt tavshedspligt. Du bør ligeledes sikre dig, at din profil er privat og ikke offentlig tilgængelig. 6. Oplev tavshedspligten som en gave til netop dig! Det er din sikkerhed, hvis et samarbejde går fra at være sundt og konstruktivt til at være problematisk og konfliktfuldt Er I på nogen måde i tvivl om ovenstående kan I søge råd og vejledning hos jeres familieplejekonsulent For mere information og råd om børns trivsel på internettet, kan man også læse denne guide fra Medierådet for Børn & Unge: Der er så meget forældre ikke forstår (Medieraadet.dk). Det er efter straffeloven forbudt at anvende magt overfor plejebarnet, det være sig i form af f.eks. nedværdigende behandling, psykisk/fysisk vold, fastholdelse eller isolation, medmindre der er tale om selvforsvar (nødværge). Hvis du i en konfliktsituation har anvendt magt overfor plejebarnet, skal du straks orientere din familieplejekonsulent. Plejefamilier er efter serviceloven forpligtet til at gennemføre efteruddannelses-kurser hvert år. Roskilde Kommune indgår i et samarbejde med 7 andre kommuner, der løbende afholder kurser med henblik på efteruddannelse af plejefamilier.

7 Familieplejen forventer, at alle familier tilmelder sig og deltager i minimum 2 kurser om året. Emnerne er vidt spredt og vedrører mange af de aspekter og udfordringer man møder som plejefamilie. Man kan downloade kursuskataloget via vores hjemmeside. Plejefamilier får ikke løn, men honoreres i vederlag og ydelser til dækning af plejefamiliens omkostninger (kost, logi og daglige fornødenheder). Plejefamilien skal betale skat af plejevederlaget, mens godtgørelsen for plejefamiliens omkostninger er skattefri. Familieplejen baserer fastlæggelsen af ydelser på KL s vejledning. Plejevederlaget er ikke pensionsgivende, så det anbefales at man selv får oprettet og indbetaler til en pensionsordning. Der er ingen konkrete retningslinjer for, hvor mange vederlag, der bør ydes for forskellige typer af pleje- og aflastningsforhold. To plejeforhold er aldrig helt ens, og fastsættelse af vederlag i hvert enkelt tilfælde bygger på såvel et fagligt skøn, samt en dialog mellem plejefamilien og Familieplejen. Udgangspunktet er barnets ressourcer, snarere end barnets vanskeligheder. Dvs., at antal af vederlag ikke skal vurderes snævert på baggrund af barnets problemstillinger, men på baggrund af en samlet vurdering af, hvad plejefamilien kan opnå sammen med barnet. Ved fastsættelse af vederlagets størrelse skal der tages udgangspunkt i 50 undersøgelsen, handleplanen og eventuelt andre dokumenter vedr. barnet. Fastsættelse af antal vederlag vurderes på baggrund af: - Barnets ressourcer, potentialer og muligheder - Barnets behov for pleje, omsorg og behandling - Barnets behov for stabilitet, kontinuitet, forudsigelighed og struktur - Anbringelsens forventede varighed - Karakteren af forældresamarbejdet - Krav til samarbejde med kommunale og eksterne ressourcepersoner og eksperter - Plejeforholdets krav til plejefamiliens andre forpligtelser (omfang af erhvervsarbejde, fritidsbeskæftigelse, fritidsliv mv.) - Plejeforældrenes ressourcer og kompetencer i forhold til barnets problemstilling - Plejeforældrenes øvrige vilkår, egne børn, boligforhold mv. Fastsættelse af antallet af vederlag, sker på baggrund af en konkret vurdering af plejeforholdets karakter, herunder plejebarnets situation, samt graden af påvirkning af familielivet i plejefamilien, og efter en dialog med plejefamilien. Netværksplejefamilier modtager ikke vederlag.

8 Vederlag og omkostningsbeløb er bagudbetalt. Omkostningsbeløbet skal dække den løbende forsørgelse af plejebarnet i form af udgifter til kost, logi, lommepenge og almindelige daglige fornødenheder. For børn under 3 år, bliver der ikke udbetalt lommepenge. Daglige fornødenheder dækker forsørgelsesudgifter såsom: Afgifter, bøder Brug af (mobil)telefon, tv, pc og internet mv. Ansvars-, ulykkes- og rejseforsikring. Bus-, tog- og rejsekort til barnet/den unge til skole og fritidsaktiviteter m.v. Div. skoleremedier (eks. taske, penalhus, passer, lineal, lommeregner o.l.) Frisør Fødselsdags- og julegaver til plejebarn, søskende, klassekammerater, o.l. Hygiejne (eks. sæbe, shampoo herunder luseshampoo, bleer, creme, deodorant, hygiejnebind,) Kost (inkl. skolemælk o.l.) Kørsel til daginstitution, skole, læge, tandlæge, kammerater, fritidsaktiviteter Logi (eks. værelse, seng, stol, bord, sengetøj, lys, vand, varme, babyalarm, mm.) Medicin, som ikke er lægeordineret, vaccinationer ved udlandsrejser Opsparing til ferie, lejrskole, studierejser, konfirmation, fester mv. Kørekort, pas og visa Porto, breve barnet sender Reparationer af cykel inkl. punktering cykellygter inkl. batterier mv. Tøjvask inkl. vaskepulver Udgifter til lektiehjælp/babysitter/barnepige ved forældremøder i plejebarnets daginstitution, skole, biograf/teaterbesøg o.l. Vedligeholdelse af værelset OBS! Ovenstående er eksempler, og listen er ikke udtømmende. Familieplejens regler for tilskud til øvrige udgifter til plejefamilier er beskrevet i ydelseskataloget for øvrige udgifter. Ydelser, der afviger fra reglerne, kan kun bevilges efter konkret ansøgning. Der kan ikke udbetales et fast uspecificeret månedligt beløb til befordringsgodtgørelse. Alle supplerende ydelser, inklusiv befordringsgodtgørelse, udbetales som hovedregel senest i måneden efter modtagelsen af anmodningen og evt. godkendt dokumentation. Hvis beløbet skal udbetales med førstkommende plejeløn, skal Administrationen have bevillingen seneste den 5. i måneden.

9 Bevillinger vedrørende foregående år skal være Børn og Unges administration i hænde senest den 5. januar. For befordringsgodtgørelse gælder det særligt, at skemaerne som minimum skal indsendes kvartalsvis. Administrationen skal have modtaget skemaerne seneste ved udgangen af første måned i det efterfølgende kvartal. Hvis dette ikke overholdes, frafalder dækningen af befordringsgodtgørelse for det foregående kvartal. Særligt vedrørende netværksfamilier Familieplejen giver tilskud til de faktiske udgifter ift. plejeforholdet, men dette sker efter at plejefamilien specifikt har ansøgt, og Familieplejen har vurderet ansøgningen. Aftalen med mellem Familieplejen/Børn og Unge dækker udelukkende udbetaling af kost, logi, beklædning og lommepenge, samt kilometergodtgørelse ift. samvær (befordringsgodtgørelsen er bagudbetalt). Dokumentation af øvrige udgifter Revisionen kræver, at udgifter skal kunne dokumenteres. Derfor har Familieplejen og Administrationen følgende praktiske regler for dokumentation af øvrige udgifter: 1. Når der bevilges et tilskud til en konkret ydelse, skal plejefamilien kunne fremvise dokumentation for, at tilskuddet er anvendt til sit formål i op til 2 år efter. 2. Når der bevilges fuld dækning af udgifter skal vi som hovedregel have de originale bilag. Hvis der sendes kopi af de originale bilag, så skal plejefamilien opbevare de originale bilag i op til 2 år. 3. Når der bevilges ydelser, hvor regningen sendes til og betales direkte af Familieplejen (f.eks. bleer og medicin) opbevarer Familieplejen bilagsdokumentationen. 4. Når der bevilges befordringsgodtgørelse, skal kørslen altid registreres og udfyldes korrekt med alle oplysninger på den godkendte blanket. Blanket udleveres ved ansættelsesforholdets begyndelse. Pleje- og aflastningsfamilier, som indgår en kontrakt med Familieplejen /Børn og Unge, får alle tilknyttet en fast familieplejekonsulent. Denne familieplejekonsulent har ansvaret for en række opgaver i samarbejde med plejefamilien. Først og fremmest er det familieplejekonsulentens opgave at sørge for en løbende rådgivning og vejledning til plejefamilien. Råd og vejledning tager sit afsæt i den handleplan, som er godkendt for barnet eller den unge. I handleplanen optræder en række mål, som plejefamilien sammen med medarbejdere i forvaltningen skal hjælpe barnet eller den unge til at opnå. Det vil være mål om trivsel og udvikling, skolegang, fritidsliv, osv. Familieplejekonsulenten har minimum to årlige besøg hjemme hos plejefamilier og hos aflastningsfamilier er det lidt sjældnere, men parterne vil også mødes til netværksmøder og til andre begivenheder om barnet

10 eller den unge. I det daglige, vil der typisk være en tæt kontakt mellem familieplejekonsulenten og plejefamilien via mail og telefon. Udover den løbende rådgivning og samtaler om barnets trivsel og plejefamiliens opgaver og udfordringer, er det familieplejekonsulentens opgave at tage stilling til andre henvendelser fra plejefamilien, eller behandle fælles overvejelser. F.eks. en stillingtagen til professionel supervision til plejefamilien eller andre tiltag. Yderligere skal familieplejekonsulenten behandle pleje- eller aflastningsfamiliens ansøgninger om støtte til bestemte formål, bevillinger til ferieformål, osv. Endelig skal familieplejekonsulenten hvert andet år stå for at kontrakten gennemgås, for at vurdere om der er behov for justeringer, og efterfølgende modtager plejefamilien en vurdering, samt en ny kontrakt. I Roskilde Kommune anvendes ICS modellen Integrated Children s System, i arbejdet med udsatte børn og unge. Med ICS modellen følger der en status der hjælper til, at give en systematisk og nuanceret opfølgning på barnets situation. Familieplejen i Roskilde kommune benytter ICS statusudtalelserne i alle døgnanbringelses-sager. Plejefamilierne vil i samarbejde med familieplejekonsulenter skulle udarbejde statusudtalelserne. I aflastningssagerne udfylder familieplejekonsulenten et almindeligt tilsynsskema. Erfaringsmæssigt ved man, at denne gensidige arbejdsproces mellem familieplejekonsulenten og plejefamilien giver en øget indsigt i barnets situation, og det arbejde I udfører som plejefamilie. Alle plejefamilier i Roskilde kommune skal løbende igennem et kursus i, hvordan man udarbejder ICS statusudtalelserne, jeres familieplejekonsulent vil kontakte jer herom hvis ikke I har deltaget i et kursus. Familieplejen er forpligtet til at vurdere og bevilge supervision til plejefamilier. For at løse den opgave har vi fastlagt en række principper for sagsbehandling, mv. Supervision og råd og vejledning er ikke det samme. I det følgende følger en kort beskrivelse af forskellene og forskelle på forskellige slags supervision: Råd og vejledning er en ydelse som varetages af familieplejekonsulenter, og som har plejefamiliens relation til barnet og opdragelsesmæssige spørgsmål mv. som sin primære genstand. Supervision er en ydelse, som har supervisanten i centrum, og dennes problemstillinger som sin primære genstand. Supervision er en ydelse, som varetages af personer, der har særlige uddannelsesmæssige forudsætninger og erfaring herfor. Der er en gråzone mellem Råd og vejledning og supervision. De redskaber, der anvendes i supervision, f.eks. spørgeteknik, refleksion mm., også vil blive anvendt i Råd og vejledning.

11 I Familieplejen bruger vi både psykologer og familieplejekonsulenter, der har en uddannelsesmæssig baggrund herfor, til supervision. Plejefamilier kan få supervision, såfremt det bevilges. Behovet for supervision vurderes på baggrund af en faglige skøn, og supervision er en mulighed: - Når plejefamiliens samvær med plejebarnet truer familiens enhed eller trivsel - Når plejefamilien oplever ikke at kunne rumme barnets vanskeligheder og føler at de er i risiko for at give op - Når plejefamilien har brug for egentlig psykologisk rådgivning om barnets adfærd og hjælp til at forstå denne Supervision kan bevilges til både døgn- og aflastningsfamilier. Plejefamilier som ønsker at modtage supervision, skal henvende sig til deres familieplejekonsulent og drøfte spørgsmålet med ham/hende. Familieplejekonsulenten kan herefter indstille til, at der bevilges supervision i et antal timer over en periode. På baggrund af indstillingen vurderer visitationsudvalget, hvorvidt der kan bevilges supervision til plejefamilien. Plejefamilier tilknyttet Roskilde Kommune er omfattet af ferieloven. Dog er der visse undtagelser, som er beskrevet nedenfor. Familieplejere, der indgår aftale med en kommune om formidlet døgnophold, er som udgangspunkt omfattet af ferieloven og dennes beskyttelse. Aftaler om, at ferieloven ikke gælder for denne personkreds, er ugyldige. Det forventes at en plejefamilie holder 5 ugers ferie årligt og at al ferie er afholdt før udgangen af ferieåret. I overensstemmelse med ferieloven varsler Familieplejen om ferieafholdelse, men da praksis er, at en plejefamilie afholder ferie sammen med deres plejebarn, er varslingen primært en påmindelse om proceduren ved ferieafholdelse. Plejefamilien skal altid aftale ferie sammen med deres familieplejekonsulent.

12 En familieplejer optjener som udgangspunkt ret til betalt ferie i en 5-dages uge efter lovens almindelige hovedregel, dvs. 2,08 feriedag pr. måned plejeforholdet varer. Selv om en familieplejer har plejebarnet med sig under ferien, kan en plejefamilie ikke afholde mere end 5 feriedage i en uge. På grund af de særlige socialpædagogiske forhold omkring plejefamilier, er der langvarig praksis for at acceptere, at plejefamilien holder ferien sammen med plejebarnet. Det forhold, at barnet er med på ferie, betyder ikke, at plejefamilien har krav på dobbelt vederlag under ferien, eller at feriegodtgørelse fra et feriebevis kan udbetales samtidig med lønnen. Kommunen kan kun pålægge en plejefamilie at holde ferie, som denne har optjent ret til. Plejefamilien har dog ret til 5 ugers ferie i ferieåret. Har denne ikke optjent ret til fuld ferie med løn/feriegodtgørelse, kan plejefamilien således kræve op til 5 ugers ferie mod løntræk for de resterende feriedage. Har ansættelsesforholdet som familieplejer varet hele optjeningsåret, har familieplejeren i det følgende ferieår ret til det sædvanlige og fast påregnelige plejevederlag under ferien. Derudover har familieplejeren ret til et ferietillæg på 1 pct. af lønnen i optjeningsåret, dette tillæg udbetales sammen med lønnen for april måned. Udbetaling af ferietillægget er uafhængig af, om ferien afvikles med eller uden plejebarnet/- børnene. Hvis familieplejeren har et feriekort eller feriekontobevis fra tidligere beskæftigelse i optjeningsåret, er arbejdsgiveren ikke længere forpligtet til at underskrive eller attestere feriekortet. Hvis familieplejeren holder ferie med feriegodtgørelse eller ønsker at holde ferie, som familieplejeren ikke har optjent ret til betaling for, skal kommunen fradrage 4,8 pct. pr. feriedag i det månedlige vederlag i en 5- dages uge. Familieplejerens ret til feriepenge under ferie fra kommunen er uafhængigt af, om familieplejeren holder ferie med eller uden plejebarnet. Ved plejeforholdets ophør skal kommunen beregne feriegodtgørelse på 12,5 pct. på baggrund af det løbende optjeningsår og den del af det tidligere optjeningsår, som plejefamilien ikke har holdt ferie for endnu. Beløbet skal indbetales til FerieKonto.

13 Har en plejefamilie indgået plejeforhold med flere kommuner, er der tale om et ansættelsesforhold i relation til hver enkel kommune. I disse tilfælde kan plejefamilien holde særskilt ferie i forhold til hver af kommunerne. Hvis et af plejeforholdene ophører, skal der afregnes feriegodtgørelse for dette plejeforhold. Hvis samme kommune har anbragt flere børn hos samme plejefamilie med hver sin kontrakt, er der som udgangspunkt tale om flere ansættelsesforhold. Hvis plejefamilien derimod har flere plejebørn på kontrakt, er der som udgangspunkt tale om et ansættelsesforhold. Hvis et af plejeforholdene ophører, er der således kun tale om en ændring i arbejdets omfang. Det er ikke ualmindeligt at plejebørn holder ferie med deres plejefamilie udenfor Danmark, derfor er det vigtigt at barnets pas og (når det er nødvendigt) opholdstilladelse er i orden. Har barnet et pas er det vigtigt at tjekke udløbsdatoen, da man ikke må rejse på et pas, som har under 6 måneders gyldighed tilbage. Familieplejen sørger for at udlandsrejser kan være en mulighed. For at tilskynde denne proces kontakter familieplejekonsulenten barnets sagsbehandler, som derefter skal tage skridt til at sikre at plejebarnet, uanset baggrund, får sit eget pas, dvs. indhenter forældrenes samtykke, samt kontakter pas-myndigheder osv. Hvis barnet har et udenlandsk pas, kan det være omfattet af andre visumregler end plejefamilien. Rejsedokument I forbindelse med udenlandsrejser, hvor plejebarnet/børn deltager, skal I kontakte jeres familieplejekonsulent så I kan få udleveret et rejsedokument. Dette er nødvendigt på grund af det stigende flygtningepres i Europa, og der derfor er skærpet opmærksomhed på børn der rejser udenlands med voksne, hvor efternavnene ikke er ens. Ved henvendelse til familieplejekonsulenten skal I oplyse fulde navn og pasnummer på plejebarn og plejeforælder. Så vil jeres familieplejekonsulent sørge for at få lavet et rejsedokument til jer. Husk at henvende jer i god tid før rejsen. På rejsen er det vigtigt, at I medbringer rejsedokumentet, barnets pas og en kopi af jeres kontrakt for plejeforholdet. Rejsedokumentet skal fornyes hvis plejebarnet eller plejeforældrene får et nyt pas. Børn i aflastning har også mulighed for en udlandsrejse med aflastningsfamilien. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal de samme forhold som for døgnbørn være i orden, dvs. samtykke fra forældrene, pas og eventuelt visum. Også her udsteder familieplejekonsulenten et rejsedokument. Disse retningslinjer gælder også for rejser i Skandinavien og Nordeuropa. En plejefamilie som er ansat midlertidigt til at modtage et eller flere plejebørn i aflastningsøjemed, vil som udgangspunkt have ret til feriegodtgørelse, dvs. 12,5 pct. af plejevederlaget. Feriegodtgørelse indbetales til FerieKonto efter de almindelige regler herom.

14

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn.

Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Beskrivelse af retningslinjer for netværksplejefamilier ansat af Varde Kommune, herunder procedurer for godkendelse, ansættelsesvilkår og tilsyn. Netværksplejefamilie Overordnet kan en netværksplejefamilie

Læs mere

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER

HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER HÅNDBOG FOR NETVÆRKSPLEJEFAMILIER Familie og Ungecentret Familieplejeområdet, Rådhusgang 4, 6200 Aabenraa Familie og Ungecentret, juni 2016 Indholdsfortegnelse Generelle bemærkninger vedr. netværksfamilier....3

Læs mere

Tillæg til familieplejekontrakten

Tillæg til familieplejekontrakten Tillæg til familieplejekontrakten Målgruppe: Socialrådgivere, familieplejekonsulenter og plejefamilier Indskrivningsbeløb Der skal foretages en konkret vurdering af barnets behov for udstyr, og det forventes

Læs mere

Niveauets størrelse vurderes i forbindelse med anbringelsen af et barn. I vurderingen indgår følgende elementer:

Niveauets størrelse vurderes i forbindelse med anbringelsen af et barn. I vurderingen indgår følgende elementer: Økonomi Gennemsnitsmodellen: Siden 2010 har Aarhus Kommune arbejdet med aflønningsformen ny honoreringsmodel. Familieplejecenteret vurderer honoreringen ud fra opgavens karakter og ud fra den gennemsnitlige

Læs mere

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar

Plejefamilieområdet. Spørgsmål og svar Plejefamilieområdet Spørgsmål og svar 1 Indhold Plejefamilien, hvem og hvordan 1. Hvad er en plejefamilie? 2. Hvad er formålet med at anbringe et barn i en plejefamilie? 3. Hvem kan blive plejefamilie?

Læs mere

- anbringelsens forventede varighed - barnets vanskeligheder - forældresamarbejde - krav til plejefamilien - plejefamiliens ressourcer.

- anbringelsens forventede varighed - barnets vanskeligheder - forældresamarbejde - krav til plejefamilien - plejefamiliens ressourcer. Økonomi Gennemsnitsmodellen Siden 2010 har Aarhus Kommune arbejdet med aflønningsformen gennemsnitsmodellen. Familieplejen vurderer honoreringen ud fra opgavens karakter og ud fra den gennemsnitlige plejeopgave

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Serviceniveau for anbringelse i netværkspleje og plejefamilie ( 52, stk. 3, nr. 7 jf. 66) samt aflastning ( 52, stk. 3, nr. 5 jf. 55 og 66) efter lov om social service. Vedtaget

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Center for Familiepleje Københavns Kommune Juli 2014 2 Forord Kære plejefamilier I som allerede samarbejder med os, og jer som overvejer det. I denne håndbog har vi samlet nogle

Læs mere

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Maj 2017 Generelt vedrørende døgnpleje / indskrivningsbeløb Ved døgnpleje forventes det, at plejefamilien kan stille et almindeligt

Læs mere

Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af vederlag til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune

Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af vederlag til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune Vejledende retningslinier for vilkår og fastsættelse af til plejefamilier kontraktansat af Vordingborg Kommune En plejefamilie kan både være en fuldtids plejefamilie, en aflastningsfamilie eller en netværksfamilie.

Læs mere

FAMILIEPLEJEHÅNDBOG HELSINGØR KOMMUNE 2017 INFORMATION TIL JER, DER ER PLEJEFAMILIE ELLER OVERVEJER AT BLIVE DET

FAMILIEPLEJEHÅNDBOG HELSINGØR KOMMUNE 2017 INFORMATION TIL JER, DER ER PLEJEFAMILIE ELLER OVERVEJER AT BLIVE DET FAMILIEPLEJEHÅNDBOG HELSINGØR KOMMUNE 2017 INFORMATION TIL JER, DER ER PLEJEFAMILIE ELLER OVERVEJER AT BLIVE DET Indhold Indledning... 3 Godkendelse af plejefamilier... 4 Om Socialtilsynets rolle... 4

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Center for Familiepleje KØBENHAVNS KOMMUNE Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Hvad er Center for Familiepleje?... 4 Godkendelse af plejefamilier... 5 Om Socialtilsyns

Læs mere

Professionel familiepleje

Professionel familiepleje Professionel familiepleje Nyt tiltag - En ny mulighed for anbringelse Professionel familiepleje åbner en ny mulighed for kommunernes anbringelse af børn og unge med særlige behov for pleje og omsorg. Professionel

Læs mere

selvværd er mere end velfærd

selvværd er mere end velfærd selvværd er mere end velfærd VEJLEDENDE RETNINGSLINJER FOR FULDTIDSANBRAGTE BØRN I FAMILIEPLEJE OG BØRN I AFLASTNING Omkostningsdelen Tilskud til særlige udgifter Kørselsgodtgørelse Fritidsjob Kostpenge

Læs mere

Bilag Plejefamiliens juridiske pligter og rettigheder

Bilag Plejefamiliens juridiske pligter og rettigheder Indholdsfortegnelse Indledning 1 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning 1 Barnets ophold i familiepleje. 2 Samarbejde med biologisk familie 2 Samarbejde med kommunen 2 Hjemgivelse af barnet....

Læs mere

Håndbog for aflastnings- og plejefamilier

Håndbog for aflastnings- og plejefamilier Håndbog for aflastnings- og plejefamilier 2 Indledning Denne håndbog henvender sig til aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Langeland Kommune eller som ønsker at blive det. Hensigten med håndbogen

Læs mere

HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE

HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE HÅNDBOG AFLASTNINGS- OG PLEJEFAMILIER I SYDDJURS KOMMUNE 2012 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning 3 Barnets ophold i familiepleje. 4 Samarbejde med biologisk

Læs mere

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen.

Netværksanbringelser aflønnes ikke med vederlag, men kun med omkostningsdelen. Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER

KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER INDHOLD KOMMUNAL PLEJEFAMILIE I DE FEM KOMMUNER s. 3 AT BLIVE KOMMUNAL PLEJEFAMILIE s. 4 Vil I være kommunal plejefamilie? s. 4 Godkendelse s. 5 VILKÅR FOR KOMMUNALE

Læs mere

Familieplejeres ferieretlige stilling

Familieplejeres ferieretlige stilling FAMILIEPLEJERES FERIERETLIGE STILLING Familieplejeres ferieretlige stilling Den 27. september 2005 1. Retsgrundlaget I de senere år har familieplejeres ferieretlige stilling været genstand for megen diskussion

Læs mere

Bilag , stk. 11 og 6a, stk. 1 i ferieaftalen svarer til ferielovens 34 a

Bilag , stk. 11 og 6a, stk. 1 i ferieaftalen svarer til ferielovens 34 a Bilag 1. Lovbestemmelser, jf. Ferielov nr. 396 af 31. maj 2000 samt lov nr. 1200 af 27. december 2003 om ændring af ferieloven og bestemmelser i bekendtgørelse om ferie, nr. 1034 af 20. november 2000 samt

Læs mere

Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse

Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse Børne- og Familierådgivningen Ungeenheden Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse 2 Beskrivelse af plejefamilieforhold i forbindelse med aflastning og anbringelse

Læs mere

Håndbog. til afl astnings- og plejefamilier

Håndbog. til afl astnings- og plejefamilier Håndbog til afl astnings- og plejefamilier Randers Kommune september 2003 Indledning Denne håndbog henvender sig til aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Randers Kommune eller som ønsker at

Læs mere

Håndbog for døgnplejefamilier

Håndbog for døgnplejefamilier Håndbog for døgnplejefamilier 1. Godkendelse til familiepleje For at kunne modtage barn/børn i døgnpleje for Holbæk kommune, skal der foreligge en godkendelse fra Socialtilsyn Hovedstaden, Frederiksberg

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Center for Familiepleje Københavns Kommune Juli 2015 Forord Kære plejefamilier I som allerede samarbejder med os, og jer som overvejer det. I denne håndbog har vi samlet nogle

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

At blive aflastnings- eller plejefamilie

At blive aflastnings- eller plejefamilie At blive aflastnings- eller plejefamilie Vil I gerne være aflastnings- eller plejefamilie, er det vigtigt at I: Kan give barnet stabile og trygge rammer og støtte barnets udvikling Kan samarbejde med barnets

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2019 om plejefamilier I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 6, og 42, stk. 7, i Inatsisartutlov nr. 20 af 26. juni 2017 om støtte til børn, fastsættes:

Læs mere

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt. Fælles fynsk praksis. vedr. tillægsydelser til plejefamilier

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt. Fælles fynsk praksis. vedr. tillægsydelser til plejefamilier Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del Bilag 196 Offentligt Fælles fynsk praksis vedr. tillægsydelser til plejefamilier Forord Foranlediget af initiativ fra Odense kommune har der i et samarbejde mellem de

Læs mere

Håndbog. Til aflastnings- og plejefamilier

Håndbog. Til aflastnings- og plejefamilier Håndbog Til aflastnings- og plejefamilier Allerød kommune januar 2019 Indledning. Intentionen med denne håndbog er at give kommende og allerede godkendte, plejefamilier og aflastningsfamilier et overblik

Læs mere

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune

At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune At være plejefamilie i Ringkøbing-Skjern Kommune En vejledning i forhold til ansættelse, omkostningsbeløb og vederlagsfastsættelse Retningslinjer i denne pjece er gældende for plejefamilier godkendt efter

Læs mere

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5

Professionel/specialiseret/kommunal plejefamilie: 1/5 Bliv plejefamilie. Familiepleje tilbydes til børn og unge med et særligt støttebehov, hvor det skønnes, at anbringelse uden for eget hjem er nødvendig. Barnet eller den unge flytter ind hos plejefamilien,

Læs mere

At være plejefamilie i Silkeborg Kommune. En vejledning i forhold til ansættelse

At være plejefamilie i Silkeborg Kommune. En vejledning i forhold til ansættelse At være plejefamilie i Silkeborg Kommune En vejledning i forhold til ansættelse Revideret marts 2019 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Plejevederlag, ansættelse og kontrakt... 3 Plejevederlag og supplerende

Læs mere

Håndbog for plejefamilier i Hvidovre Kommune

Håndbog for plejefamilier i Hvidovre Kommune Håndbog for plejefamilier i Hvidovre Kommune INDHOLD Forord...3 Hvad er Familieplejeteamet?... 4 Kurser og efteruddannelse for plejefamilier...4 Råd og vejledning...4 Supervision til plejefamilier...5

Læs mere

Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold

Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold 1 Håndbog for plejefamilier i Rudersdal kommune Januar 2015. Indhold Indledning... 2 Sagsforløb... 2 Aflastning... 2 Døgnanbringelse... 3 Forskellige former for aflastning og familiepleje... 3 Godkendelsesprocedure...

Læs mere

Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune

Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune Håndbog til plejefamilier i Slagelse Kommune En håndbog der giver overblik til jer som allerede samarbejder med os og jer som overvejer det. Juni 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 SAGSFORLØB...

Læs mere

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1

GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 GODE RÅD OM... ferie SIDE 1 indhold 3 Reglerne for ferie 3 Optjening 4 Afholdelse af ferie 4 Ferie i en opsigelsesperiode 4 Betaling under ferien 5 Ferie med løn 5 Ferie med feriegodtgørelse 5 Fradrag

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af medhjælper i privat pasningsordning, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Dato for besøg: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.:

Læs mere

Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune

Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune Håndbog for plejefamilier, der samarbejder med Gentofte kommune 01-01-2017 Sociale Institutioner og Familiepleje Gentofte kommune Håndbog for Plejefamilier Indhold Kontaktoplysninger... 3 Hvordan bliver

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier Bekendtgørelse om plejefamilier I medfør af 66 b, stk. 6, 66 c, stk. 4, og 66 d, stk. stk. 2, i lov om social service jf. lovbekendtgørelse nr. 1114 af 30. august 2018, som ændret ved 1 i lov nr. 1530

Læs mere

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier. Februar 2011

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier. Februar 2011 Håndbog til aflastnings- og plejefamilier Februar 2011 Indhold Side Indledning... 3 Hvorfor kommer børn i familiepleje eller i aflastning... 3 Barnets ophold i familiepleje... 4 Samarbejde med biologisk

Læs mere

Pjece for. plejefamilier. Om at være plejefamilie i Billund Kommune. Jorden Rundt 7200 Grindsted Tlf

Pjece for. plejefamilier. Om at være plejefamilie i Billund Kommune. Jorden Rundt 7200 Grindsted Tlf Pjece for plejefamilier Om at være plejefamilie i Billund Kommune Jorden Rundt 7200 Grindsted Tlf. 79 72 72 72 www.billund.dk Indhold Velkommen til Billund Kommune..........................................

Læs mere

Nuværende model for honorering af plejefamilier.

Nuværende model for honorering af plejefamilier. Notat Modeller for honorering af plejefamilier Nedenfor præsenteres to modeller for honorering af plejefamilier. De to modeller tager udgangspunkt i KL s vederlags takster, og fastsættes med udgangspunkt

Læs mere

Håndbog for plejefamilier

Håndbog for plejefamilier Håndbog for plejefamilier Indhold Velkommen til Herning Kommune... 3 Praktiske informationer... 3 Opgavefordelingen mellem familie-/handicaprådgiveren og familieplejekonsulenten... 4 Herning Kommunes forventninger

Læs mere

Bekendtgørelse om ferie

Bekendtgørelse om ferie Bekendtgørelse om ferie I medfør af 11, 22, 33, stk. 3-6, 34 c, 41, 42, stk. 2, 43, stk. 3, og 47, stk. 4, i lov om ferie, jf. lovbekendtgørelse nr. 202 af 22. februar 2013 fastsættes: Kapitel 1 Definitioner

Læs mere

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Retssikkerhed og magtanvendelse det generelle tilsyn

Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator. Retssikkerhed og magtanvendelse det generelle tilsyn Kommunerne i region Sjælland Vejledning og Kvalitets Indikator August 2012 Retssikkerhed og magtanvendelse det generelle tilsyn Retssikkerhed Tavshedspligt Tilsynet skal påse at tilbuddet 1 er bekendt

Læs mere

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Indholdsfortegnelse Kære plejefamilier!... 3 Indledning... 3 Sagsforløb... 3 Aflastning... 3 Anbringelse... 4 Forskellige former for aflastning og familiepleje...

Læs mere

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven!

Ferie. Gode råd om. Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Gode råd om Ferie Alle medarbejdere har ret til ferie. Som arbejdsgiver er det derfor vigtigt at kende reglerne i ferieloven! Udgivet af Dansk Handel & Service Ferie 2005 Gode råd om Ferie Reglerne for

Læs mere

Bekendtgørelse om plejefamilier

Bekendtgørelse om plejefamilier Bekendtgørelse om plejefamilier I medfør af 66 a, stk. 7, i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse nr. 1093 af 5. september 2013 som ændret ved lov nr. 651 af 12. juni 2013, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

BALLERUP KOMMUNE JOB & FAMILIE FAMILIEPLEJEN FAMILIEPLEJEHÅNDBOG

BALLERUP KOMMUNE JOB & FAMILIE FAMILIEPLEJEN FAMILIEPLEJEHÅNDBOG BALLERUP KOMMUNE JOB & FAMILIE FAMILIEPLEJEN FAMILIEPLEJEHÅNDBOG Januar 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSFORDELING MELLEM FAMILIEPLEJEKONSULENT OG SAGSBEHANDLER... 1 Familieplejekonsulentens opgaver...

Læs mere

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER

INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER INFORMATION TIL AFLASTNINGSPERSONER Information fra Aflastningsordningen Til dig der er aflastningsperson for et barn 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat

Læs mere

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen:

Bilag 2. Hovedpunkter i anbringelsesreformen: Bilag 2 Hovedpunkter i anbringelsesreformen: 1. Tidlig og sammenhængende indsats. Forebyggelse og en tidlig indsats er af afgørende betydning for at sikre udsatte børn og unge en god opvækst. Anbringelsesreformen

Læs mere

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune

Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Egedal Kommune Håndbog for plejefamilier Center for Social Service Indholdsfortegnelse Kære plejefamilier!... 3 Indledning... 3 Sagsforløb... 3 Aflastning... 3 Anbringelse... 4 Forskellige former for aflastning og familiepleje...

Læs mere

Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser

Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser Familieplejeområdet Standarder for honorering og bevilling af ydelser 1 Plejekontrakten Generelt om kontrakten Plejekontrakten indgås mellem Frederikssund kommune og den person i plejefamilien, der juridisk

Læs mere

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen)

Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen) Forslag til: Selvstyrets bekendtgørelse nr. xx af xx. xxx 2017 om plejefamilier (plejefamiliebekendtgørelsen) I medfør af 37, stk. 7, 39, stk. 5 og 55, stk. 6 i Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2017 om

Læs mere

Velkommen til 1. kursusdag. Familien som arbejdsplads

Velkommen til 1. kursusdag. Familien som arbejdsplads Velkommen til 1. kursusdag Familien som arbejdsplads 6 læringsmål 1. Har udviklet indsigt i og kender egne ressourcer og begrænsninger i forhold til at drage omsorg for et plejebarns trivsel. Løbende tilegne

Læs mere

Generelle retningslinjer for plejefamilier

Generelle retningslinjer for plejefamilier Generelle retningslinjer for plejefamilier Servicelovens 52 giver mulighed for at børn og unge i alderen fra 0-18 år, der har behov for særlig støtte, kan tilbydes en aflastningsordning eller et døgnophold

Læs mere

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier

Håndbog. til aflastnings- og plejefamilier Håndbog til aflastnings- og plejefamilier Ringsted kommune januar 2008 redigeret januar 2015 Indledning Denne håndbog henvender sig til alle aflastnings- og plejefamilier som er ansat ved Ringsted Kommune

Læs mere

Lov om Social Service 94

Lov om Social Service 94 Retningslinjer vedr. ansættelse af medarbejdere i eget hjem Lov om Social Service 94 Gældende fra 1. oktober 2013 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Lovgivning... 3 2.1. Personkredsen, 94... 3 3.

Læs mere

Generelt tilsyn. Medbring følgende til besøget: Seneste tilsynsrapport Seneste godkendelse Skema til brug ved Generelt tilsyn

Generelt tilsyn. Medbring følgende til besøget: Seneste tilsynsrapport Seneste godkendelse Skema til brug ved Generelt tilsyn Generelt tilsyn Inden besøget skal du huske følgende: Send brev til plejefamilien med information og tidspunkt for hvornår du vil komme på tilsyn. Læse seneste tilsynsrapport/socialrapport og orienter

Læs mere

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser

Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Retningslinjer for vederlag, enkeltydelser mv. ved plejefamilieanbringelser Center for Børn og Familie januar 2016 1 Indledning... 4 Vederlagsfastsættelse... 4 Omkostningsbeløbet... 7 Etableringsudgifter...

Læs mere

Familieplejen. For plejefamilier. Aflastningsfamilie. Plejefamilier kan godkendes og ansættes på forskellige måder:

Familieplejen. For plejefamilier. Aflastningsfamilie. Plejefamilier kan godkendes og ansættes på forskellige måder: Familieplejen For plejefamilier Plejefamilier kan godkendes og ansættes på forskellige måder: Aflastningsfamilie: Her er tale om en frivillig anbringelse, hvor den kan være i aflastning hos jer få hverdagsdøgn,

Læs mere

Retningslinjer for det driftsorienterede tilsyn med plejefamilier jf. Servicelovens 148 a

Retningslinjer for det driftsorienterede tilsyn med plejefamilier jf. Servicelovens 148 a Retningslinjer for det driftsorienterede tilsyn med plejefamilier jf. Servicelovens 148 a Planlægning af tilsyn Når en familie bliver godkendt opretter lederen af børneteamet personen i tilsynsplanen (bilag

Læs mere

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81

Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Skema til brug ved godkendelse af vikar hos privat børnepasser, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 668, 81 Ansøgning modtaget dato: Tilsynsførende: Ansøger: Navn: Adresse: Cpr.nr.: Tlf.nr.: E-mail: Tidligere

Læs mere

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie

Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie Retningslinjer for arbejdet som pleje- og/eller aftastningsfamilie Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret januar 2013 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1.0 INTRODUKTION...

Læs mere

Tillægsydelser til plejefamilier

Tillægsydelser til plejefamilier Tillægsydelser til plejefamilier Godkendt af Socialudvalget den 3. april 2019 Indhold Økonomiske forhold under plejeanbringelsen...3 Aflønning...3 Omkostningsbeløbet...3 Etablering...3 Plejebarnets besøg

Læs mere

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer

1. Ansøger. 2. Ægtefælle/samlever. 3. Henvendelse til andre myndigheder m.v. Må der rettes henvendelse til andre myndigheder eller personer Navn og adresse Oplyses ved henvendelse Dato KLE 27.30.00G01 Sagsidentifikation Ansøgning om konkret plejetilladelse: traditionel familiepleje, kommunal familiepleje, netværkspleje, aflastning og privat

Læs mere

Oplysningsskemaet sendes til: Socialtilsyn Syd via sikker digital postkasse (borger.dk eller e-boks) til Faaborg-Midtfyn Kommune/Socialtilsyn Syd

Oplysningsskemaet sendes til: Socialtilsyn Syd via sikker digital postkasse (borger.dk eller e-boks) til Faaborg-Midtfyn Kommune/Socialtilsyn Syd Oplysningsskema til driftsorienteret tilsyn: Plejefamilier I forbindelse med det driftsorienterede tilsyn indhenter socialtilsynet en række oplysninger om plejefamilien. Oplysningerne udgør - sammen med

Læs mere

Vejledning til ændring af ferieaftalen (uhævede feriepenge)

Vejledning til ændring af ferieaftalen (uhævede feriepenge) Side 1 Vejledning til ændring af ferieaftalen (uhævede feriepenge) 1. Indledning Med virkning for optjeningsåret 2002, dvs. ferieåret 2003/2004, er Ferieloven ændret. Den kommunale ferieaftale er ligeledes

Læs mere

Ansøgning om uhævede feriepenge

Ansøgning om uhævede feriepenge Ansøgning om uhævede feriepenge (optjent i 2002 for ferieåret 2003/2004) FE1 at læse vejledningen på side 3-5, før du udfylder blanketten. 1. Personoplysninger Navn CPR nr. E-mail Post nr. Land 2. Oplysninger

Læs mere

Tak for din henvendelse af 5. december 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 5. december 2013, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: Socialforvaltningen Adm. Direktør Jaleh Tavakoli, MB Dato 18. december 2013 Sagsnr. 2013-0263422 Kære Jaleh Tavakoli Dokumentnr. 2013-0263422-6 Tak for din henvendelse af 5. december 2013, hvor du stiller

Læs mere

Information til pleje- og aflastningsfamilier

Information til pleje- og aflastningsfamilier Informion til pleje- og aflastningsfamilier Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret maj 2011 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse FORVENTNINGER TIL PLEJE- OG AFLASTNINGSFAMILIER...3

Læs mere

Forundersøgelse og godkendelse

Forundersøgelse og godkendelse Forundersøgelse og godkendelse Lovgrundlag Typer af plejefamilier: Der findes tre forskellige typer af plejefamilier jf. Servicelovens 66 Alm. Plejefamilier Kommunale plejefamilier Plejefamilier er en

Læs mere

Information for Pleje- & Aflastnings- familier. Familieplejen. Familieplejen. Børnecenter Døgn

Information for Pleje- & Aflastnings- familier. Familieplejen. Familieplejen. Børnecenter Døgn Familieplejen Information for Pleje- & Børnecenter Døgn Familieplejen Telefon: 76 16 08 10 Mail: chg@esbjergkommune.dk Hjemmeside: www.esbjergkommune.dk Aflastnings- familier H vorfor være pleje-/aflastningsfamilie?

Læs mere

Information. for Plejefamilier & Aflastningsfamilier. Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810

Information. for Plejefamilier & Aflastningsfamilier. Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810 Information for Plejefamilier & Aflastningsfamilier Familieplejen Fyrparken 11, 1. sal, 6710 Esbjerg V. Tlf. 76160810 Indholdsfortegnelse: Hvorfor være plejefamilie/aflastningsfamilie?... Side 3 Betingelser

Læs mere

Håndbog. for. Plejefamilier

Håndbog. for. Plejefamilier Håndbog for Plejefamilier Kalundborg Kommune. Juni 2012 1 Indholdsfortegnelse. Praktiske oplysninger om Kalundborg kommune.. side 3 Kvalitet i arbejdet som plejefamilie.. side 4 Samarbejde med kommunen

Læs mere

NOTAT. Redegørelse vedrørende tilsyn og godkendelse med gelsessteder for børn og unge

NOTAT. Redegørelse vedrørende tilsyn og godkendelse med gelsessteder for børn og unge NOTAT Redegørelse vedrørende tilsyn og godkendelse med gelsessteder for børn og unge 31. maj 2012 Sagsbehandler: LB Dok.nr.: 2012/0060786-2 Børne- og Ungestaben Godkendelse I henhold til Servicelovens

Læs mere

Praktiske oplysninger. Stamoplysninger

Praktiske oplysninger. Stamoplysninger Oplysningsskema til driftsorienteret tilsyn: Plejefamilier I forbindelse med det driftsorienterede tilsyn indhenter socialtilsynet en række oplysninger om plejefamilien. Oplysningerne udgør - sammen med

Læs mere

rettighedskatalog Indsats- og fokusområder for Plejefamiiernes Landsforening (PLF)

rettighedskatalog Indsats- og fokusområder for Plejefamiiernes Landsforening (PLF) rettighedskatalog Indsats- og fokusområder for Plejefamiiernes Landsforening (PLF) 2 Plejefamilieområdet er et ganske særligt område. En lang række af de forhold vi arbejder under er ikke direkte sammenlignelige

Læs mere

Velkommen til 1. kursusdag. At være plejefamilie

Velkommen til 1. kursusdag. At være plejefamilie Velkommen til 1. kursusdag At være plejefamilie 08.30 09.15 Velkomst, præsentation af kurset, etik og spilleregler, præsentationsrunde 09.15 10.15 Forventningsafstemning 10.15 10.30 Pause 10.30 10.45 Logbog

Læs mere

Kontrakt om formidlet døgnophold i familiepleje

Kontrakt om formidlet døgnophold i familiepleje Børne- og Undervisningsforvaltningen Familieafdelingen Springvandspladsen 5!Uventet afslutning på formel 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Hjørring Kommune Hjørring den Indsæt dato Sagsnr.: Indsæt sagsnr.

Læs mere

Lov om ændring af ferieloven

Lov om ændring af ferieloven Lov om ændring af ferieloven (Udbetaling af uhævede feriepenge) LOV nr. 1200 af 27/12/2003 (Gældende) Lov om ændring af ferieloven (Udbetaling af uhævede feriepenge) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde

Læs mere

Handleguide. om underretninger

Handleguide. om underretninger Handleguide om underretninger Handleguide Om underretning til Familieafdelingen ved bekymring for et barns situation eller udvikling Indledning Formålet med denne handleguide er at sikre, at alle kender

Læs mere

Information til pleje- og aflastningsfamilier

Information til pleje- og aflastningsfamilier Informion til pleje- og aflastningsfamilier Struer Kommune Børne- og Familiecentret Revideret Marts 2016 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Indholdsfortegnelse 1. FORVENTNINGER TIL PLEJE- OG AFLASTNINGSFAMILIER...

Læs mere

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune. Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie.

Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune. Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie. Vilkår for pleje - og aflastningsfamilier der benyttes af Billund Kommune Om kontraktforhold, aflønning, øvrige udgifter, sygdom og ferie. November 2018 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Kontrakt...

Læs mere

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune.

1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. 1. Forord Denne pjece er udarbejdet til dig, der har vist interesse for at blive ansat som aflastningsperson i Aarhus Kommune. Formålet med pjecen er at give dig information om Aflastningsordningen, din

Læs mere

Arbejdsgruppen om tilsyn

Arbejdsgruppen om tilsyn Arbejdsgruppen om tilsyn Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 188368 Brevid. 1171698 Ref. CHDA Dir. tlf. 4631 5871 christad@roskilde.dk NOTAT: Standard for generelt tilsyn med generelt

Læs mere

Status på familieplejeområdet 2013

Status på familieplejeområdet 2013 Status på familieplejeområdet 2013 Center Familie og Handicap - Godkendelse og Tilsyn (GoT). Familieplejeområdet arbejder ud fra følgende love: Lov om social service 66 stk. 1 og 2, jf. stk. 1, der omhandler

Læs mere

Når du flytter i bofællesskab. En oversigt over beboerbetaling i almene bofællesskaber i Voksenhandicap

Når du flytter i bofællesskab. En oversigt over beboerbetaling i almene bofællesskaber i Voksenhandicap Når du flytter i bofællesskab En oversigt over beboerbetaling i almene bofællesskaber i Voksenhandicap Voksenhandicap maj 2017 Indledning I denne pjece finder du en oversigt over, hvad du som borger skal

Læs mere

Plejevederlag i tilknytning til pasning af døende i eget hjem

Plejevederlag i tilknytning til pasning af døende i eget hjem Serviceinformation Information til borgere og pårørende August 2016 Plejevederlag i tilknytning til pasning af døende i eget hjem Serviceloven 119 122 Indhold Plejevederlag i tilknytning til pasning af

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen 1 Februar 2000

Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen 1 Februar 2000 Hold da helt ferie Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen Februar 1 2000 Alle lønmodtagere har ret til ferie og feriepenge Alle lønmodtagere i Danmark optjener ret til ferie og feriepenge. Hvor meget

Læs mere

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier

Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Socialforvaltningen BUDGETNOTAT Ø113 Ændrede ansættelsesforhold for plejefamilier Baggrund Socialudvalget besluttede d. 27. maj 2015 at tage en drøftelse af plejefamiliers ansættelsesforhold. Socialudvalget

Læs mere

HANDLEGUIDE. om underretninger

HANDLEGUIDE. om underretninger HANDLEGUIDE om underretninger 1 INDHOLD Indledning... 3 Underretningspligten... 4 Øjeblikkelig underretningspligt... 4 Handleveje ved overvejelse om underretning... 5 Hvad skal en underretning indeholde?...

Læs mere

Vejledning om optjening og udbetaling af feriepenge under ophold i udlandet

Vejledning om optjening og udbetaling af feriepenge under ophold i udlandet Vejledning om optjening og udbetaling af feriepenge under ophold i udlandet Denne vejledning beskriver reglerne om optjening og udbetaling af feriepenge under ophold i udlandet. Optjening af feriepenge

Læs mere