31 år, selvstændig, arbejder med digital kommunikation for musikbranchen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "31 år, selvstændig, arbejder med digital kommunikation for musikbranchen."

Transkript

1 Torben Eik Jacobsen 31 år, selvstændig, arbejder med digital kommunikation for musikbranchen. Gennemgår første artikel: Roskilde Festival i chok: Mand i 30 erne kritiserer vores program. Det er mest, fordi jeg arbejder med musik og så tænkte jeg, at den skulle jeg være først med at dele i mit netværk. De har lavet flere med musik. Der var også en om Rasmus eebach og nogle piger, der havde fået Rasmus Seebach forgiftning eller sådan noget. Lige så snart det er noget med musik, så qua min profession så skynder jeg mig at dele det. Jeg vil jo også gerne forsøge at ligne en firstmover. Nogle gange har jeg ikke læst dem, jeg skynder mig bare at dele dem. Det tror jeg egentlig ikke, jeg havde med den der, men det gjorde jeg så bagefter. Jeg synes også, de har fat i noget. Det, de er gode til på Rokokoposten, synes jeg, er sådan noget observationshumor. De vender det så på hovedet og rammer noget, der er topaktuelt. I hvert fald i min verden. Du nævner det her med at være firstmover og også det her med at dele den måske endda, inden du har læst den. Kan du komme ind på, hvorfor det er værd at stile efter? I mit arbejder handler det lidt om at se sådan ud. I mit netværk på Facebook skal de jo se, at jeg er en, der har fingeren på pulsen og er klar med det nye af det nye. Rokokoposten er fedt, fordi det er et onlinefænomen, og det viser jo også noget branchekendskab, når det er en historie som denne her. Det er selvfølgelig en netværksting, hvor jeg skal holde en relation og følge med i den slags Overordnet set, er det noget, som du bruger Facebook meget til? Ja, det er det. Jeg har styr på mine privatindstillinger og er ekstremt bevidst om, hvordan jeg bruger det. Mange af mine venner er professionelle relationer, så jeg gør mig mange tanker om, hvad jeg poster. Det er i virkeligheden meget nemt med Rokokoposten, fordi det skader ikke mit personlige brand, det er ikke for privat og heller ikke for kedeligt. Facebook versus Twitter. Hvordan bruger du dem forskelligt? Det er to meget forskellige platforme. Facebook er mest gennemstrømmet af folks private brug, selvom mange også bruger det professionel. Det typiske posts er stadig babyfotos, eller hvor du skal hen på ferie eller se, nu spiser jeg softice i solen.. Du kan tillade dig at være mere hardcore faglig på Twitter. Du kan sagtens vise din personlighed, men også bare være faglig. Hvis du deler for meget på Facebook, så støjer det, mens du sagtens kan dele ting på Twitter i løbet af en dag.

2 Den anden historie, jeg har fundet er meget meta. Det er deres aprilsnar om aprilsnare. Hvad var tiltalende ved den? Det var nok det der trippelte meta-niveau, hvor de både indrømmer det og ikke indrømmer det. Man ved slet ikke, hvor det er henne af længere. Jeg har selv studeret filosofi og historie, så det er nok måske også derfor, jeg er lige i midten af målgruppen. Sådan en dum akademiker-type Så det der med, at der er flere lag i det, og man ligesom selv skal udrede det, det synes jeg er fedt. Nogle af aprilsnarene i de store tidskrifter er nemme at regne ud, og man forventer også, at de gør det, så det er fedt, at de vender den på hovedet. Jeg kan faktisk egentlig regne ud, hvor mange meta-lag, der overhovedet er i den her artikel. Du nævner også historien om Rasmus Seebach, det er selvfølgelig også noget med musik, men kan du huske andre, du har delt videre? Første gang, jeg for alvor bed mærke i dem, var det i en historie om en akademiker, der ved en fejl havde opnået en kompetence. Jeg tror, han havde kedet sig til en forelæsning og var kommet til at overhøre en samtale om noget med et relæ, og hvordan det fungerede. Det var altså ikke meningen, han skulle have haft den kompetence. Det kunne jeg også relatere til fra min studietiden. I dag laver jeg noget relativt hands-on, men dengang var det meget bogligt og oppe i skyerne, så den kunne jeg relatere til. Jeg kan også se, at det meget er min gamle studievenner og akademiker-typer, der synes, det er sjovt. Er der andre, du lige kan huske? Der var en fornylig med hemmeligheden bag vægttab. Den var også god Og den delte du videre? Ja, er de gode, så deler jeg dem altid videre. Jeg deler også på Twitter, eller jeg synes bare godt om, så kan man også se det på Facebook. Der var også en om, at Herning ville bygge en dødsstjerne som sådan et kulturcentrum. Den var også god. En anden var om Liberal Alliance, der ville have, at man skulle måtte køre i begge sider af vejen. Det var efter, Anders Samuelsen var ude at sige, at de ikke gik ind for regler. Så tog Rokokoposten den til ekstremerne. Vi har allerede lidt været inde over det, men hvis du overordnet skulle sætte ord på, hvad der gør Rokokoposten sgod, hvad skulle det så være?

3 Det er jo observationssatire. For det første skriver de det i et sprog, man kender. Det kunne lige så godt stå i en lokalavis, Ekstra Bladet eller Danmarks Radios hjemmeside. De er ekstremt gode til at immitere det der sprog. Derfor var der også mange, i hvert fald i starten, der ikke vidste, at det var for sjov. Det er også ægte i den forstand, at de tager fat i noget fra virkeligheden, som de så tager til ekstremerne. Det er god satire, når man tager noget, man kender i forvejen, og kører det ud i ekstremerne. Kombinationen af den gennemførte stil, hvor de, i modsætning til meget andet satire, bliver i karakteren og så det, at de tager noget genkendeligt fra hverdagen er godt. Og jeg kan se på antallet af brugere derinde, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Hvad skal der til, før du deler det? Jeg skal bare synes, det er sjovt. Det er meget intuitivt. Det kan bare være overskriften, der er sjov. Det kan også være relevant. Den med Roskilde Festival var måske ikke den sjoveste, men det var relevant for de ting, jeg normalt skriver om. De tager ikke altid pis på andre, det er ofte også selvironisk. Her var det en mand i 30 erne, der har en obskur musiksmag. Og det kunne godt have været mig. Du deler nogle gange meget spontant, men er det også noget, du tænker meget over som regel? Rokokoposten er blevet et brand, jeg efterhånden kender. Så er det ikke svært. Hvis det var alt muligt andet, så skulle jeg nok lige finde ud, hvad det er, før jeg deler. Men Rokokoposten dem er jeg trygge ved nu. Jeg synes det er fedt, det de laver, så jeg har ikke noget imod at gøre det ofte Giver det mening? Det synes jeg. Det, du sagde, med at du stoler på dem nu. Hvad skal der til, før du bliver tryg ved et medie som det her? Det er bare et spørgsmål om tid. Tredje, fjerde, femte gang, man er inde på sådan et site og kan se, at det stadig er godt, så begynder man at stole på dem. Jeg kan se, at de beholder stilen og kan genkende den. Det er måske ligesom alle andre nyhedssites. Jeg vil også hellere dele noget fra DRs hjemmeside, end jeg vil dele noget fra Ekstra Bladet eller MSN. Man identificerer sig med nogle kilder. Det er måske lidt en tilbagevendende diskussion, det med graden af kildekritik på nettet Ja, men her er det måske ikke så nødvendigt, når det er satire.

4 Der er også det her med, når man bare synes godt om. Det har vi været inde på, men hvor mange gange skriver du så en forklarende tekst eller kommentar til linket? Det gør jeg, når jeg vil have folk til at se det. Det er jo i virkeligheden den slags, jeg rådgiver i, så jeg ved, at det gør en kæmpe forskel, om man kuraterer det eller ej. Også i forhold til om folks øje skal fænges. Det virker ikke så godt bare med et link, så det er vigtigt med en hook, så folk gider læse det. Hvilken tilgang tager du så typisk til det, når det i forvejen er noget med humor? Hvilken tone lægger du så i dine tekster? Når det er Rokokoposten, så tror jeg gerne, at jeg vil spille lidt videre på det der med, at nogen ikke kender dem. Jeg vil få det til at se ud som om, at jeg også mener det, som om det er alvorligt ment. Jeg synes, det er sjovt, når der går lang tid, før nogen opdager, at Gud, det er jo for sjovt. Derfor er det sjovt at gå med på deres stil. Citater bruger jeg også ofte. Har du så været ude for, at der var nogen, der decideret misforstod det, da du delte en historie? Ja, det mener jeg at kunne huske. Jeg mener, der var nogle andre, der så skrev i kommentarfeltet, at det var satire. Hvad fik det dig til at tænke. Syntes du, det var sjovt? Jeg det var sjov. Det syntes jeg lidt Altså det, at de andre måtte forklare det, for ham der misforstod, eller det at han ikke forstod det? Begge dele. Det tror jeg aldrig, jeg selv ville gøre. Jeg tror, jeg ville blive ved med at køre den ud, indtil de selv indså, at det var for sjov. Der er ikke noget værre end når man skal forklare en vittighed. Du nævnte, at du har det her musikernetværk. Har du i baghovedet, hvem i dit netværk, du henvender dig til, når du poster sådan noget som Rokokoposten? Det tror jeg. Det handler jo om den del af mit netværk, der er relevant i forhold til min hverdag. Altså andre akademiker-typer eller andre der er lidt skarpe. Jeg ved godt, at det er lidt strengt at sige, men jeg vil gerne netværke med dem som har noget at rykke rundt med, er fede at lave projekter med eller som ligefrem kan blive til kunder. Det her helt klart. Jeg vil også gerne tegne et billede af mig selv som intelligent, så det lægger jeg relativt meget vægt på. Det kommer nok også meget an på, hvad jeg IKKE poster. Jeg lægger ikke for mange billeder op af min søn, når jeg er på ferie eller hvilken mad, jeg spiser på cafeer.

5 Har du så på noget tidspunkt de folk i baghovedet fra din Facebook, som du måske ikke målretter det til? I virkeligheden ser jeg ikke ret mange af dem. Nogle af dem har jeg aldrig mødt i virkeligheden, fordi de er nogen, jeg bare har networked med, og så har vi lavet en relation derinde. Jeg laver også en masse reklame for de ting, jeg har gang i. Udover virksomheden har jeg også gang i noget, der hedder Musikparlamentet, hvor vi laver debatarrangementer. Dem reklamerer jeg også fuldstændigt ublu for. Dem vil jeg gerne have folk ser, især dem der er fra musikbranchen. Du har næsten svaret på det, men kan du uddybe det her med om artiklerne er udtryk for din omgangskreds eller de folk, du ser til dagligt. Det er det helt klart. Der er så mange af historierne, der rammer plet, så det er nemt. Jeg har svært ved at sige det anderledes. Du har nævnt det med musikken. Er der andre temaer, som du er særligt til falds for at synes er sjove hos Rokokoposten? Jeg kan godt lide historier om sundhed. Der er i mine for meget fanatisme omkring det her med sundhed, og det emne er de gode til at tage op. Der var vist også en historie om Chris McDonald. I dag var der også noget om Sådan lærer du at læse kvinders kodesprog. Det, syntes jeg, også var sjovt. Har du sådan lidt en personlig aversion med fanatisme-delen af sunhedsdebatten? Ja, det tror jeg. Al fanatisme i virkeligheden. Og så gør de det endnu mere fanatisk, så man rigtig kan se det sjove i det. Har du brugt det som en snebold, man kaster efter andre Forstået på den måde, at man tager pis på venners holdninger eller smag? Helt klart. Mere med Rasmus Seebach-artiklen end den med Roskilde. Den ramte også mere mig selv, men Seebach kunne godt være lidt en snebold efter mine popvenner. Er der andre eksempler på det? Også det med vægttab. Jeg bor i storbyen, studerer og har et netværk af iværksættere og folk fra designmiljøer og sådan noget, så det med hele tiden at skulle tabe sig, den synes jeg også er god. Den rammer mange, tror jeg.

6 Har du decideret postet historier på andres wall i den forbindelse? Nej. Jeg har aldrig personligt rettet den mod nogen. Det ved jeg egentlig ikke hvorfor. Det kunne jeg godt have gjort. Når du deler noget, forventer eller håber du så på, at der er nogen, der kommenterer det eller synes godt om? Nej. Det gør jeg egentlig ikke. Der er jeg nok lidt klog af skade, nu hvor jeg selv er konsulent og folk spørger, hvordan man skal måle på det her. Det her med likes og kommentarer er ikke det bedste parameter. Jeg tror mere, at det er noget man opbygger over tid. Bliver man ved med at opdatere om noget godt, så følger folk med. Det er selvfølgelig fedt, når folk interagerer, men jeg tror, de ser det alligevel. Jo bedre man er til at være interessant og relevant, jo mere ser de det. 19:28. Du siger det her med, at du har nogle bestemte venner, som du håber vil Jeg tror, at der er noget med Facebooks Det er som om, at der altid er nogle bestemte venner, der ser det, jeg skriver. Det er nok også, fordi de synes, det er spændende, så det er nok de samme fire-fem-seks-syv-otte stykker, der typisk kommenterer eller synes godt om. Det er nok også noget med, at man er et segment, der passer sammen. Du siger det her med, at du forsøger at nå bredt ud med din kommunikation på Facebook. Hvor vigtigt er det så i forhold til den kerne af venner? Alle relationer er vigtige. Men jeg tror som sådan ikke, at kernen er særlig vigtig. Er der nogle gange, hvor Rokokoposten har ramt en eller anden joke eller en episode fra dit eget liv? Ikke meget præcist. Den med Roskilde kunne det godt være, fordi det var en mand i 30 erne, der hørte nogle niche-genrer, men så alligevel ikke. Jeg brokker mig ikke på den måde. Det gør jeg mere åbenlyst, hvis det er. Ellers så synes jeg ikke, det er sådan, at de rammer nogen præcist, men at det mere er nogle tendenser, så man er altid lidt berørt. Sådan er det vel altid med god satire, at man genkender det eller har en hustru, der opfører sig sådan. Du nævner det her med, at du håber nogen får gavn af dine artikler, og at det gerne må være det her netværk, men har du det også i tankerne at udvide kendskabet til Rokokoposten mere overordnet og derved række ud til andre, der ikke kender dem endnu? Ja, det tror jeg. Måske mest på Twitter. Så skriver jeg typisk bare, at Rokokoposten er genialt eller Endnu et pletskud fra Rokokoposten. Jeg synes også, at styrken ved Rokokoposten er,

7 at nogle gange går folk bare i kontra, men med satire, så kommer folk måske til at tænke på en anden måde. Det har jeg selvfølgelig ikke belæg for at sige Du har også sagt, at du ikke er bange for, at folk skal misforstå det. Kan du uddybe det? Det er selvfølgelig lidt strengt. Det er også fordi nogle folk er for dumme. Så må man skille fårene fra bukkene. De fleste fanger det jo, hvis de kigger længe nok efter det. Der står jo ikke direkte, at det er satire. På den måde er den gennemført. Den er måske lidt kikset lavet, men de fleste kan godt regne det ud, tror jeg. Ved første øjekast, men de fleste regner det ud. Jeg tror, der er mange, der ikke synes, det er sjovt. Det kræver måske, at man er lidt boglig.. Det, du sagde, med at skille fårene fra bukkene Der er måske folk i mit netværk, der ikke fanger min humor, og det er jeg lidt ligeglad med. Jeg kan godt lide at tage pis på den måde, folk bruger de sociale medier på. Sådan helt selviscenesættende eller meget positivt om ting. Det er lidt ironisk, og det er der måske noget af mit gamle slæng eller min familie i Jylland, der ikke fanger eller tror er alvorligt. Det er jeg ligeglad med. Har du også selv deltaget med kommentarer eller debat, når andre har postet historien? Nej, hvis jeg forstår, det er ironi, så går jeg nok bare med på den. Jeg kan godt lige, når jeg har forstået, at det er ironi, og der så i kommentarerne er nogen, der ikke har. Det kan også være, når det er noget, du bare synes er sjovt. Jeg synes de sociale medier er gode til ironi. Det er måske også en del af charmen, at det måske ikke er alle, der kan være med på den leg. Ironiske eller sarkastiske kommentarer til andres ting, det er sjovt. Man kender jo folk i sit netværk, og ofte skal man det for at kunne gå med på den leg der. Det er ikke alle, selv belæste og kloge mennesker, der er det heller ikke alle, der har den der sans for ironi. Jeg vil ikke sidde her og fremhæve mig selv som særligt god til det, men jeg synes i hvert fald, det er sjovt. Det er der sikkert store afhandlinger om i sig selv, hvad humor og ironi er. Føler du et fællesskab i med at du liker Rokokoposten. Føler du dig del af en klub, eller hvad man skal sige? Nej, ikke en klub, men helt klart et segment. Jeg tror lidt, jeg har savnet god satire, der virkede for mig. Der er masser af mærkelig satire i TV, men jeg synes, der er langt mellem snapsene, så måske ikke en Rokokoposten-klub, men endelig viste sig, at der var en humor med appel til mig, så måske en del af et fællesskab på en eller anden måde.

8 Men når det er så ironisk, så er det måske også svært at sige, at det er et fællesskab. Giver det mening? Kan man overføre det på din humor i virkeligheden? Det kan man godt, men det er selvfølgelig svært at være sådan i virkeligheden. Jeg kan jo ikke gøre som dem ude i virkeligheden, så det er lidt befriende at kunne gå ind i den modus der. Jeg bliver også nødt til at være et alvorligt menneske, for ellers forstår mine kollegaer, kunder eller familie og venner jo ikke, hvad jeg siger. Derfor er det også et afbræk I gode venners lag, kan man så joke med nogle af de samme ting? Det kan man sagtens, men det skal være folk, man kender og i den rigtige kontekst. Er der nogle gange, hvor du synes, de er gået over stregen? Ikke så jeg blev provokeret af det, men mere sådan, så jeg kedede mig af det. Der er også dem, jeg ikke kan huske. Det er ikke sådan, så de er lige skarpe hver gang. De producerer også ekstremt meget og har en høj kadance, men sådan er reglerne. Så engang i mellem, så kommer der noget rigtig fedt. Har artiklerne så også været et samtaleemne, når du er mødtes med gode venner? Ja, det kan det sagtens. Måske ikke et samtaleemne, men mere et referencepunkt i en samtale, når man lige pludselig kommer på noget. Kan du huske nogle af de artikler? Det kunne måske være den med vægttabet. Den tror jeg, min hustru og jeg snakkede om. Det blev til en mere generel snak om sundhed og vægttab. Der er det her med, at du har en åben profil. Er det et bevidst valg? Ja, jeg har i hvert fald været inde og indstille mine privatoplysninger, så det er ikke, fordi der er noget, folk ikke må se, og så vil jeg generelt gerne have, at jeg er synlig. Der er også det her med stilen. Man kan også se på det som en mediekritik. Er det noget, der appellerer til dig, eller er det bare et ekstra element? Ja, meget. Jeg synes, det er en form for demokratiseringsproces, at jeg ikke skal tænde for TV et klokken syv for at se nyhederne, men at jeg kan finde informationerne, når jeg vil. Det samme gør sig gældende med satire. De vidste nok heller ikke, at der var et segment for det, da de startede, de gik bare i gang. Det er jo en anden proces, end der er, når man skal lave det i tv. Det synes jeg er vildt spændende. Folks tillid til de traditionelle medier bliver kun mindre og mindre. Og at det så bliver mere og mere fragmenteret, hvor folk søger hen på nettet

9 Jeg tror ikke det bliver mere fragmenteret. Folk har bare ikke haft mulighed for at søge andre steder hen før i tiden. Da jeg var barn, var der kun én tv-kanal. Det var, hvad der var. Så kom der en kanal og en mere. Sådan er det også med nyheder, musik og humor og så videre og så videre. Det har nok ikke ændret på noget i vores sociologi, men nu kan teknologien bare følge med. Det giver de etablerede medier nogle udfordringer, men det er i virkeligheden federe for os forbrugere. Det er selvfølgelig ikke en nem overgang, men jeg tror det er naturligt. Den demokratisering sætter vel også større krav til medieforbrugerne Man skal navigere på en anden måde. Hvordan gør du selv? Man opsøger selv nogle ting, og så deler man på kryds og tværs. Det er på den måde, man kvalificerer ting på. Rokokoposten er jo blevet populær, fordi det er blevet delt rigtig meget. Det er også en måde at sige til hinanden, at det her er god kvalitet. En eller anden blog, der laver det samme, men ikke er gode til det, de bliver ikke hørt, og så er der ingen, der kender til det. Føler du folk generelt lever op til den udfordring, det kan være? Det er jo stadig meget nyt. Det er først nu, at den brede masse kommer på. Man taler jo om digitale indvandrere og digital indfødte. Det kan man mærke meget tydeligt. Folk, der er yngre end mine 31 år, de forstår det som regel også. De er meget hurtige.

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase.

Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Overgang fra mellemtrin til ældste trin samtale med 6. kl. Det er svært at komme på ældste trin. Der er mange helt nye ord, fx provokation og oplevelsesfase. Det er en meget anderledes arbejdsform, men

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie

Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Bilag 6: Transskribering blogforbruger Sofie Dato for interview: 26. juli 2016 Lokation: København Varighed: 13 min Transskriberingen bygger på Steinar Kvales teori om grov transskribering, hvor tænkepauser,

Læs mere

Alternativ markedsføring

Alternativ markedsføring Alternativ markedsføring Kom/IT Projekt HTX Roskilde Joachim K. Bodholdt 05-05-2009 Indholdsfortegnelse Alternativ markedsføring online.... 3 Projekt beskrivelse:... 3 Case: Projekt 'Mørk & Juhl'... 4

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Gør jeg det godt nok?

Gør jeg det godt nok? Gør jeg det godt nok? Mette, som er butiksassistent, bliver tit overset eller forstyrret af sin kollega, som overtager hendes kunder eller irettesætter hende, mens der er kunder i butikken. Det får Mette

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING

DEN SYNLIGE MOBNING DEN SKJULTE MOBNING Katrine rækker hånden op i dansktimen og får ordet. De andre i klassen vender øjne til hinanden og sukker højlydt. Nu igen er der en der siger, de andre griner. Katrine går tit rundt for sig selv i frikvartererne.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 9 Transskribering, Mand 24 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Bruger Facebook rigtig meget Kigger lidt på Instagram Elsker at bruge

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Superbrand: Anders Samuelsen.

Superbrand: Anders Samuelsen. Superbrand: Anders Samuelsen. Patrick, Mathias og Rolf. 2.q Charlotte Waltz, Jeppe Westengaard guldagger Intro til opgave 1 Da vores opgave går ud på at analyserer Anders Samuelsen. Altså en selvvalgt

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Bilag 6. Interview med Emil

Bilag 6. Interview med Emil Interview med Emil 5 10 15 20 25 30 Emil: Østjyllands Politi, det er Emil. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Emil: Ja hej. Cecilia: Hej. Nåmen tak fordi du lige havde tid til at snakke. Emil: Jamen selvfølgelig.

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Se noget af det mest øretæveindbydende her i verden, synes jeg, er mennesker,

Se noget af det mest øretæveindbydende her i verden, synes jeg, er mennesker, Prædiken Fastelavnssøndag 2014, 2.tekstrække, Luk 18,31-43. Se noget af det mest øretæveindbydende her i verden, synes jeg, er mennesker, der pludselig er blevet meget klogere end alle vi andre. Mennesker

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE HVERDAGENS HELTE Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 4 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Bilag: 4. Transskription: Helene

Bilag: 4. Transskription: Helene Bilag: 4 Transskription: Helene Interviewer: godt jamen vi kan jo bare starte. Som sagt så har vi bare set øh.. bare fundet dig inde på information.dk. og må vi spørge øhm hvor gammel du er jeg er 40 Interviewer:

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema Hvad er et resumé? Artikel fra nyheder Hvad er en kommentar? Hvad er en blog og hvordan skriver jeg på en blog? Hvad er en

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

...?! Make Love and Money!

...?! Make Love and Money! ...?! En sjov rejse, der startede med en bagerjomfru og endte med brok, tips, kærlighed og historien om en dyne... ...? Utrolig hvad lidt lækkert morgenbrød!? kan føre til... Hallo,hvad sker der..? En

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem?

Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem? Hvorfor vælger unge en eud og hvad fastholder dem? Præsentation og debat af hovedresultater fra forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på eud v/ videnskabelig assistent Rikke Brown, Center for Ungdomsforskning,

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine)

Interview med eleven Cathrine I = interviewer (Anders), C = informant (Cathrine) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Ja, mit det navn det er selvfølgelig Anders, og du hedder? athrine. Yes. Og du går i? 3.e. 3.e. Og lige nu har crossfit.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Bilag 3, Interview med Göcke

Bilag 3, Interview med Göcke Bilag 3, Interview med Göcke 21 år Bosiddende i Hedehusene Studerende: KEA og salgsassistent i Vila Interviewer: Hvor længe har du arbejdet som salgsassistent? Respondent: Det har jeg i tre år. Jeg arbejder

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

11:23 Stefan Jensen nej ikke på den måde du skriver

11:23 Stefan Jensen nej ikke på den måde du skriver Tobias Thiimvelkomst hilsen på Winkase betalings siden Velkommen til M.H.F. Betalings side.her på siden kan du: Købe kontigent Leje våben m.m. Købe endags medlemskabdette gøres nemt ved at oprette en bruger

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere