Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne."

Transkript

1 Aktivitetsnavn: Rene BB (Lommepengeprojekter i CFBU kataloget) Indhold og praksis (aktivitetsbeskrivelse): Ifølge Landsbyggefondens database er det i ,3% af beboerne i alderen år, der har grundskole som højest gennemførte uddannelse. Samme tal for Varde Kommune er i ,4%. Ydermere er andelen af årige på en offentlig forsørgelse i ,9% sammenlignet med gennemsnittet for Varde Kommune på 15,4%. Børn og unge der vokser op uden forældre i beskæftigelse, mangler sunde rollemodeller og kan have svært ved selv at se dem i beskæftigelse, forstå betydningen af uddannelse og udvikle fremtidsforestillinger om dem selv i beskæftigelse. For børn med forældre på førtidspension eller forældre der af anden årsag er meget langt fra arbejdsmarkedet, kan det give rigtig god mening at arbejde med børnenes arbejdsidentitet tidligt i livet og med at klargøre dem til et fritidsjob. Børn og unge der har et fritidsjob, har ikke blot en sundere og meningsfuld fritid med sunde relationer væk fra gaden og boligområdet. De opnår også vigtige kompetencer, der fremmer deres muligheder for at begå sig bedre i skolesystemet og på arbejdsmarkedet som voksne. De trænes blandt andet i at udføre definerede opgaver, overholde aftaler og de lærer at forstå betydningen af, at andre er afhængige af deres indsats. De trænes i selvstændighed og opbygger et bedre selvværd. Børn der ikke intet kendskab har til arbejdsmarkedet eller til de forventninger en arbejdsgiver har, kan have svært ved både at søge og fastholde et fritidsjob. Disse børn og unge har brug for indsatser der kan klargøre dem til ordinære fritidsjob. Projekt Rene BB er et lommepengeprojekt rettet mod disse børn. I projektet kan deltagerne få de første erfaringer med beskæftigelse og med de krav de bliver mødt med på en arbejdsplads. De kan få en oplevelse af at gøre nytte og få løn for den indsats de bidrager med. Udover at deltagerne kan opnå kompetencer til at søge et ordinært fritidsjob, kan det også have en positiv indvirkning på børnenes motivation for skolearbejde og videreuddannelse, som igen kan afspejles i en forbedring i deres eksamenskarakterer. Lommepengeprojektet Rene BB har eksisteret i mange år og har for en del af områdets unge, været vejen til et fritidsjob og til støtte gennem relationen til boligsociale medarbejdere og den lokale SSP konsulent. Projektet har i overvejende grad ramt områdets drenge med en minoritetsbaggrund, men er i lige så høj grad åben for pigerne. Deltagerne mødes én gang ugentligt, hvor de samler skrald og rydder op i boligområdet. Ved deltagelsen optjener de krydser som giver adgang til deltagelse i en oplevelsestur som afholdes 2 gange pr. projektperiode. En projektperiode varer ca. 4 måneder og der er to forløb årligt. For at få lov til at deltage i projektet skal den unge ansøge om jobbet ved at skrive en ansøgning på én A4 side. Man kan godt ansøge om at være med i projektet flere gange.

2 Dette gælder især for de unge som har brug for mere tid til at vænne sig til en arbejdsrytme møde til tiden, have passende påklædning på, løse sine opgaver mv. Når en potentiel deltager søger job inddrages forældrene. Det er vigtigt at forældrene forstår formålet med projektet samt har forståelse for, at den unge skal møde op hver gang, møde til tiden, have passende påklædning mv. Det er endvidere vigtigt, at den gode relation til deltageren rækker helt ind i hjemmet. Efter deltagelse i Rene BB vil deltagerne blive tilbudt at fortsætte i Parat til Job. Formål: Formålet med lommepengeprojektet er at give børn og unge en tidlig arbejdsidentitet, som er medvirkende til at bryde den negative sociale arv. Målgruppe(r): Børn i alderen år bosiddende i Boulevardbebyggelserne, med en eller begge forældre uden arbejdsmarkedstilknytning. På baggrund af BL tabellerne estimeres det, at der er 85 børn i målgruppen. Succeskriterier og datakilde for aktiviteten: (OBS: Disse skal fremgå af aktivitetsskemaet) Succeskriterier: Der er årligt 10 deltagere i Rene BB Datakilde: Lokale registreringer foretaget af den boligsociale medarbejder Organisering, ansvar og rollefordeling: Lommeprojektet er organiseret med en lille aktivitetsgruppe bestående af en projektmedarbejder samt den lokale SSP konsulent. Jobcenter varde, den boligsociale leder samt Ungdomsskoleinspektøren deltager ad hoc. Aktivitetsgruppen har ansvaret for planlægning og rekruttering såvel som praktisk gennemførsel. Begge parter deltager så vidt muligt i hele forløbet. Der lægges vægt på at deltagerne i lommeprojektet deltager i planlægningen af aktiviteterne, økonomisk planlægning og kontakt vedr. booking mv. for på den måde at vænne dem til at tage ansvar, bygge selvværdet op og øge kompetencerne. Det forventes at den boligsociale medarbejder bruger 4 timer ugentligt på indsatsen svarende til 184 timer og at den lokale SSP konsulent bruger 1,5 time ugentligt svarende til 138 medfinansierende timer ugentligt.

3 Aktivitetsnavn: Parat til job (Lommepengeprojekter i CFBU kataloget) Indhold og praksis (aktivitetsbeskrivelse): Ifølge Landsbyggefondens database er det i ,3% af beboerne i alderen år, der har grundskole som højest gennemførte uddannelse. Samme tal for Varde Kommune er i ,4%. Ydermere er andelen af årige på en offentlig forsørgelse i ,9% sammenlignet med gennemsnittet for Varde Kommune på 15,4%. Børn og unge der vokser op uden forældre i beskæftigelse, mangler sunde rollemodeller og kan have svært ved selv at se sig i beskæftigelse, forstå betydningen af uddannelse og udvikle fremtidsforestillinger om dem selv i beskæftigelse. For børn med forældre på offentlig forsørgelse, førtidspension eller forældre der af anden årsag er meget langt fra arbejdsmarkedet, kan det give rigtig god mening at arbejde med børnenes arbejdsidentitet tidligt i livet, og med at klargøre dem til et fritidsjob. Børn og unge der har et fritidsjob, har ikke blot en sundere og meningsfuld fritid med sunde relationer væk fra gaden og boligområdet. De opnår også vigtige kompetencer, der fremmer deres muligheder for at begå sig bedre i skolesystemet og på arbejdsmarkedet som voksne. De trænes blandt andet i at udføre definerede opgaver, overholde aftaler og de lærer at forstå betydningen af, at andre er afhængige af deres indsats. De trænes i selvstændighed og opbygger et bedre selvværd. Børn der ikke intet kendskab har til arbejdsmarkedet eller til de forventninger en arbejdsgiver har, kan have svært ved både at søge og fastholde et fritidsjob. Disse børn og unge har brug for aktiviteter, der kan klargøre dem til ordinære fritidsjob. Projekt Parat til job er en del af et forløb for børn og unge i boligområdet. Første del er projektet Rene BB, hvor deltagerne får de første spæde erfaringer med at passe et fritidsjob. Efter et eller flere forløb i Rene BB, vil deltagerne blive tilbudt deltagelse i Parat til job. I dette forløb vil deltagerne stifte bekendtskab med en rigtig virksomhed og de vil få træning i at ansøge et ordinært fritidsjob: Finde opslåede fritidsjobs, sende en uopfordret ansøgning, lave et CV, skrive en ansøgning, gå til jobsamtale osv. Herudover kommer en række mindre opgaver i boligområdet, blandt andet sammen med Rene BB, for at holde dem fast i arbejdslignende opgaver. Opgaverne findes i samarbejde med Ungdomsskole SSP og det boligsociale team og kan være rengørings- og oprydningsopgaver primært i, men også udenfor området. Bestyrelsen arbejder i 2017 på en model, hvor de benytter eget erhvervsnetværk til at kunne sende unge i Parat til job, på virksomhedsbesøg. Her vil de i mindre grupper afhængig af virksomhedens kapacitet, møde en arbejdsgiver, se dele af virksomheden og når det kan lade sig gøre, deltage i mindre opgaver. Ligesom Rene BB får deltagerne i Parat til job krydser for gennemførsel er hver mødegang samt en belønningstur.

4 Forløbet er på 3 måneder og der vil være ét forløb årligt. I projektperioden vil der være fokus på at etablere et samarbejde med UU, med henblik på at samtale med de unge om karriere, uddannelse- og jobmuligheder. For at få lov til at deltage i projektet, skal den unge ansøge om jobbet ved at skrive en ansøgning på én A4 side. Når en potentiel deltager søger job inddrages forældrene. Det er vigtigt at forældrene forstår formålet med projektet samt har forståelse for at den unge skal møde op hver gang, møde til tiden, have passende påklædning mv. Det er endvidere vigtigt, at den gode relation til deltageren rækker helt ind i hjemmet. Formål: Formålet med lommepengeprojektet er at give unge en tidlig arbejdsidentitet, samt netværk og redskaber til at få et ordinært fritidsjob. Målgruppe(r): Unge i alderen år bosiddende i området og som ikke har et fritidsjob. På baggrund af BL tabellerne estimeres det, at der er 60 unge i målgruppen. Succeskriterier og datakilde for aktiviteten: (OBS: Disse skal fremgå af aktivitetsskemaet) Succeskriterier: Der er årligt 8 deltagere fra målgruppen Der etableres et samarbejde med UU om karrierevejledning Der etableres et samarbejde med Jobcenter eller UU om undervisning og vejledning i Jobsøgning Der etableres samarbejde med en række virksomheder, med henblik på virksomhedsbesøg. Antallet skal svare til antal deltagere i aktiviteten. Datakilde: Lokale registreringer foretaget af den boligsociale medarbejder Organisering, ansvar og rollefordeling: Lommeprojekterne Rene BB og Parat til Job, er organiseret med en lille aktivitetsgruppe bestående af en projektmedarbejder samt den lokale SSP konsulent. Jobcenter Varde, den boligsociale leder samt Ungdomsskoleinspektøren deltager ad hoc.

5 Den boligsociale Bestyrelse har ansvaret for at udarbejde aftaler med virksomheder, med henblik på at kunne gennemføre virksomhedsbesøg. Aktivitetsgruppen har ansvaret for planlægning og rekruttering såvel som praktisk gennemførsel. Begge parter deltager så vidt muligt i hele forløbet. Der lægges vægt på at deltagerne i lommeprojektet deltager i planlægningen af aktiviteterne, økonomisk planlægning og kontakt vedr. booking mv. for på den måde at vænne dem til at tage ansvar, bygge selvværdet op og øge kompetencerne. Det forventes at den boligsociale medarbejder bruger 4 timer ugentligt på indsatsen svarende til 184 timer og at den lokale SSP konsulent bruger 1,5 time ugentligt svarende til 137 medfinansierende timer ugentligt.

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet kriminalpræventiv indsats

Delaftale for indsatsområdet kriminalpræventiv indsats Delaftale for indsatsområdet kriminalpræventiv indsats Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale aftale, som delaftalen vedrører

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser

06.12.2011. Fritidsjobsindsatser 1 Fritidsjobsindsatser 2 Program Børn og unge aktiviteter i selvevalueringerne Effekter af fritidsjob Fire veje til fritidsjob Debat i plenum og i grupper 3 De mest udbredte aktiviteter 33 Væresteder og

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse.

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse. Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse. Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale aftale, som delaftalen

Læs mere

Budget for boligsocial helhedsplan

Budget for boligsocial helhedsplan Budget for boligsocial helhedsplan Boligområde/projektnavn Boulevardbebyggelserne i Varde Journal nr.: Jnr: 171 Udgifter pr. år Samlede udgifter Finansiering LBF/CFBU 213 214 215 216 217 Landsbyggefonden

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen

Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen Punkt 8. Godkendelse af medfinansiering af helhedsplan i Sundby-Hvorup Boligselskab afd. 12, Løvvangen 2016-045554 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender:

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale aftale, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Projekt Social balance i Værebro Park 13. juni 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale

Læs mere

HVORDAN KAN CIVILSAMFUNDET INDDRAGES I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN?

HVORDAN KAN CIVILSAMFUNDET INDDRAGES I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN? SESSION 1 BESKÆFTIGELSESTRÆF 17 REND MIG I TRADITIONERNE HVORDAN KAN CIVILSAMFUNDET INDDRAGES I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN? Michael Hedelund, Public Affairs, Danmarks Idrætsforbund Mette Heide Andersen, projektleder,

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. (Revideret 13.03.2018) Navn på den boligsociale

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Kvinder og beskæftigelse Hvad virker?

Kvinder og beskæftigelse Hvad virker? Kvinder og beskæftigelse Hvad virker? Oplægsholdere Katrine Kanneworff, Chefkonsulent Integrationsnet Camilla Weier Fagerberg, Fagkonsulent Integrationsnet Morten Dreisler, afdelingsleder Beskæftigelse

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Notat. Fritidsjobindsats i Lundtoftegade

Notat. Fritidsjobindsats i Lundtoftegade 6.september 213 Kontaktoplysninger Louise Cohn Jacobsen Boligsocial konsulent T 38 38 18 29 Fritidsjobindsats i Lundtoftegade loucj@kab-bolig.dk Problemkompleks Lundtoftegade er kendetegnet ved høj arbejdsløshed,

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet tryghed og trivsel

Delaftale for indsatsområdet tryghed og trivsel Delaftale for indsatsområdet tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale aftale, som delaftalen vedrører

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

CE NTER FO R BOLIGSOCI A L UDVIKLING GODT PÅ VEJ. Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder DE UNGE VÆK FRA GADEN GODT PÅ VEJ

CE NTER FO R BOLIGSOCI A L UDVIKLING GODT PÅ VEJ. Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder DE UNGE VÆK FRA GADEN GODT PÅ VEJ CE NTER FO R BOLIGSOCI A L UDVIKLING GODT PÅ VEJ Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder DE UNGE VÆK FRA GADEN GODT PÅ VEJ Godt på vej - Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats

Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats Delaftale for indsatsområdet Kriminalpræventiv indsats Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder

VIDENS INDSAMLING FRITIDSJOB. Til unge i udsatte boligområder VIDENS 02 INDSAMLING FRITIDSJOB Til unge i udsatte boligområder 1 1 FRITIDSJOB FORMER FREMTIDEN Et arbejde som reklameomdeler, kasseassistent eller rengøringshjælp er mange unges første erfaring med arbejdsmarkedet.

Læs mere

Klar-Parat-Start PROJEKTMEDARBEJDER SØGES. Baggrund

Klar-Parat-Start PROJEKTMEDARBEJDER SØGES. Baggrund PROJEKTMEDARBEJDER SØGES Klar-Parat-Start Her kan du læse mere om projektet Klar-Parat-Start, og de aktiviteter vi ønsker at gennemføre med projektet, samt de områder vi ønsker at få afsøgt gennem projektperioden

Læs mere

Midtvejsopsamling. november 2010. Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55

Midtvejsopsamling. november 2010. Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55 Midtvejsopsamling november 2010 Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats. www.cabiweb.dk. cabi@cabiweb.dk. tlf. 86 12 88 55 2 Fra Sport Til Job Fra Sport Til Job er et samarbejde mellem CABI og tre lokale

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

CENTER FOR BOLIGSOCIAL UDVIKLING GODT PÅ VEJ. Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder DE UNGE VÆK FRA GADEN GODT PÅ VEJ

CENTER FOR BOLIGSOCIAL UDVIKLING GODT PÅ VEJ. Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder DE UNGE VÆK FRA GADEN GODT PÅ VEJ CENTER FOR BOLIGSOCIAL UDVIKLING GODT PÅ VEJ Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder DE UNGE VÆK FRA GADEN GODT PÅ VEJ Godt på vej - Virkningen af fritidsjobaktiviteter i udsatte boligområder

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

NY BOLIGSOCIAL INDSATS UDVIKLING PÅ SJÆLØR OG I KGS. ENGHAVE. billede MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET DEN 29. SEPTEMBER 2016.

NY BOLIGSOCIAL INDSATS UDVIKLING PÅ SJÆLØR OG I KGS. ENGHAVE. billede MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET DEN 29. SEPTEMBER 2016. NY BOLIGSOCIAL INDSATS 2017-2020 billede UDVIKLING PÅ SJÆLØR OG I KGS. ENGHAVE MATERIALE TIL AFDELINGSMØDET DEN 29. SEPTEMBER 2016 Version 2 TIL DIG, DER BOR I AAB S AFDELING 50 billede Boligforeningen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Boligsocial Helhedsplan Viborg

Boligsocial Helhedsplan Viborg Boligsocial Helhedsplan Boligselskabet Viborg, Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg, Bjerringbro Andelsforening og Viborg Kommune har indgået et samarbejde og danner grundlag for den samlede boligsociale

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

IPS. Individuelt planlagt job med støtte

IPS. Individuelt planlagt job med støtte IPS Individuelt planlagt job med støtte 1 Hvad er IPS: Beskæftigelsesindsats til personer med en alvorlig psykisk sygdom. IPS er udviklet i USA i starten af 90 erne og afprøvet i lang række lande. Evidensbasseret

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov

Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov Samarbejdsaftale mellem Gribskov Erhverscenter A/S og Jobcenter Gribskov 2017 Indledning Jobcenter Gribskov (JCG) og Gribskov Erhvervscenter A/S (GEC)har siden GECs oprettelse arbejdet på et fortsat tættere

Læs mere

Hej Lone, Vedhæftet findes tre projektansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år fra Hovedstadens Svømmeklub.

Hej Lone, Vedhæftet findes tre projektansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år fra Hovedstadens Svømmeklub. From: Lone Frandsen Sent: 17. august 2016 14:07 To: Lone Frandsen Subject: Ansøgning Unge i front Attachments: Ansøgningsskema projekt 2016 - Valgfag, praktik og mentorforløb.pdf AppServerName: KKEDOC4

Læs mere

PIXI UDGAVE. Boligsocial helhedsplan

PIXI UDGAVE. Boligsocial helhedsplan PIXI UDGAVE Boligsocial helhedsplan 2018-2021 Velkommen til Nivå Nu 2018-2021 Siden 2009 har vi i den boligsociale helhedsplan Nivå Nu arbejdet for at gøre de almene boligafdelinger i Nivå til et endnu

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2

Indholdsbeskrivelse. 1. Projektkoordinator/medarbejder...2. 2. Baggrunden for pilotprojektet...2. 3. Formål...2. 4. Målgruppe...2 Indholdsbeskrivelse Indholdsbeskrivelse...1 1. Projektkoordinator/medarbejder...2 2. Baggrunden for pilotprojektet...2 3. Formål...2 4. Målgruppe...2 5. Metode og arbejdsbeskrivelse...3 5.1. Empowerment

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Lokalt beskæftigelsesprojekt i Løvvangen

Lokalt beskæftigelsesprojekt i Løvvangen Lokalt beskæftigelsesprojekt i Løvvangen Indhold 1. BAGGRUND FOR INDSATSEN...2 2. BESKRIVELSE AF INDSATSEN... 3 2.1 OVERORDNET METODIK... 3 2.2 LOKALER, PLACERING OG INDHOLD... 5 2.3 DEN DAGLIGE BEMANDING

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobservice

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobservice Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2012 Sagsbehandler Frank Sørensen Notat Den 31. august 2012 indgik regeringen sammen med LO, DA, AC, FTF, KL og A-kassernes Samvirke en aftale om særlig indsats

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældre ansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældre ansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældre ansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService

Flere end. medlemmer har fået nyt job med Metal JobService METAL A-KASSE MÅLRETTER INDSATSEN Se de konkrete indsatser og forløb under a-kasseforsøget i 00-03, der hjælper ledige hurtigere i job og uddannelse. Flere end 11.000 medlemmer har fået nyt job med Metal

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale til hver en tid understøtter målsætningerne i den strategiske samarbejdsaftale samt afspejler de aktiviteter og samarbejder,

Læs mere

Fodboldtræneruddannelsen Spartans FB Brobygning, kompetenceudvikling og netværk

Fodboldtræneruddannelsen Spartans FB Brobygning, kompetenceudvikling og netværk Fodboldtræneruddannelsen Spartans FB Brobygning, kompetenceudvikling og netværk Mig! Kresten Bang Heinfelt 35 år. Vokset delvist op i Vollsmose. Uddannelser: Skolelærer, konfliktmægler, lederuddannelse,

Læs mere

5.3.5 Fællesspisning... 38 5.3.6 Beboeraktivitetspulje... 39 5.4 Image og kommunikation... 41 5.4.1 Intern og ekstern kommunikation... 41 5.4.

5.3.5 Fællesspisning... 38 5.3.6 Beboeraktivitetspulje... 39 5.4 Image og kommunikation... 41 5.4.1 Intern og ekstern kommunikation... 41 5.4. Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Resume... 4 3. Baggrund... 5 3.1 Beboersammensætning... 5 3.1 Ressourcer i Randers Nordby... 7 4. Vision og overordnet mål... 9 4.1 De overordnede mål... 10 5. Indsatserne...

Læs mere

Delaftale for indsatsområde 3: Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområde 3: Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområde 3: Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel

Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Delaftale for indsatsområdet Tryghed og trivsel Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen vedrører:

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Projektperiode : Målgruppe : Flere i arbejde et udviklingsprojekt

Læs mere

Samarbejde om sundhed og borgernes arbejdsmarkedsparathed i udsatte boligområder

Samarbejde om sundhed og borgernes arbejdsmarkedsparathed i udsatte boligområder Samarbejde om sundhed og borgernes arbejdsmarkedsparathed i udsatte boligområder Ved Eva Michelle Burchard, konsulent i Center for Forebyggelse i praksis, KL og Kathrine Bek Nyboe, boligsocial konsulent

Læs mere

Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse

Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse Samarbejdsprojekt mellem Fastholdelseskaravanen, UU Viborg, Viborg Ungdomsskole og Mercantec August/December 2012 Projekt- Sent ankomne

Læs mere

SÆT DE LOKALE VIRKSOMHEDER I SPIL

SÆT DE LOKALE VIRKSOMHEDER I SPIL SÆT DE LOKALE VIRKSOMHEDER I SPIL De unges første skridt mod job bl danmarks almene boliger Guide til virksomhedssamarbejde Et samarbejde med det lokale erhvervsliv kan skabe netværk, muligheder og jobåbninger

Læs mere

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse

Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Skema til brug ved ansøgning om projektdeltagelse Kommune (adresse, e-mail, tlf.) Formål med projektet Iflg. regionens retningslinjer er det overordnede formål med projektet at få i arbejde eller ordinær

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle i Herning Kommune. Politisk handleplan for øget gennemførelse af ungdomsuddannelser

Ungdomsuddannelse til alle i Herning Kommune. Politisk handleplan for øget gennemførelse af ungdomsuddannelser Ungdomsuddannelse til alle i Herning Kommune Politisk handleplan for øget gennemførelse af ungdomsuddannelser 2008-2015 Indhold: 1. Indledning... 2 2. Hernings udfordringer... 2 3. Målene for indsatsen

Læs mere

ByLivKolding

ByLivKolding ByLivKolding 2018-2021 Oktober 2017 Boligsocialt samarbejde mellem Kolding Kommune, AAB, Lejerbo Kolding og Boligselskabet Kolding I Kolding har der været boligsocialt arbejde i over 25 år, og det har

Læs mere

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN

BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN BOLIGSOCIAL HELHEDSPLAN FOR KORSLØKKEN OG EJERSLYKKE EN UDVIDELSE AF DEN EKSISTERENDE PLAN FOR RISING/SKT. KLEMENSPARKEN INDHOLD Synkronisering af boligsocial helhedsplan for Korsløkken/Ejerslykke og Rising/Skt.

Læs mere

Endelig projektbeskrivelse for projekt Job-holdet

Endelig projektbeskrivelse for projekt Job-holdet Endelig projektbeskrivelse for projekt Job-holdet Indledning Landsbyggefonden gav i marts 2007 foreløbigt tilsagn om et tilskud på 1.988.000 kr. til projekt Job-holdet, et to-årigt udviklingsprojekt, der

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse

Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Delaftale for indsatsområdet Uddannelse og beskæftigelse Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere

Strategi for beskæftigelsesindsatsen i Værebro Park

Strategi for beskæftigelsesindsatsen i Værebro Park Strategi for beskæftigelsesindsatsen i Værebro Park Indledning En af de fire målsætninger for Social balance i Værebro Park er, at alle unge skal være i job eller ALLE. Dette er en ambitiøs målsætning,

Læs mere

Niveau 1. Niveau 3. Niveau 2. Niveau 2. Niveau 3. Niveau 1. Niveau 1. Niveau 1

Niveau 1. Niveau 3. Niveau 2. Niveau 2. Niveau 3. Niveau 1. Niveau 1. Niveau 1 Overordnede mål Øge beskæftigelsen og integrationen samt livskvaliteten i området Boligpolitik Tiltrække ressourcestærke familier. Ændre anvisningsretten. Succeskriterier I 2010 skal beskæftigelsen i Nordbyen

Læs mere

JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet Bilag 1 JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet 18. september 2015 J.nr. 15/04549 1. Baggrund Reformerne af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Flere unge i fritidsjob

Flere unge i fritidsjob Flere unge i fritidsjob! NU ET MANIFEST ET OPRÅB Det hér er et opråb fra Nørrebro om forandring! Vi råber op, fordi vi har en drøm om, at flere unge skal lykkes med at bryde den negative sociale arv.

Læs mere

Handleplan for Hotspot på Løvvangen

Handleplan for Hotspot på Løvvangen på Løvvangen den 24.3.2011 Handleplan for Hotspot på Løvvangen Kort om Løvvangen Løvvangen er et boligområde i Nørresundby i Aalborg Kommune. Boligområdet består primært af alment boligbyggeri med 818

Læs mere

Seminar om en styrket ungeindsats i Roskilde Kommune. Erfaringer fra udvikling og afprøvning af NExTWORK. 6. november, 2017

Seminar om en styrket ungeindsats i Roskilde Kommune. Erfaringer fra udvikling og afprøvning af NExTWORK. 6. november, 2017 Seminar om en styrket ungeindsats i Roskilde Kommune Erfaringer fra udvikling og afprøvning af NExTWORK 6. november, 2017 David tjekkede ind på NExTWORK Roskilde fra kanten af samfundet til en hverdag

Læs mere

Udvikling i Fleksjob II

Udvikling i Fleksjob II Indsatsmodel Udvikling i Fleksjob II November 2018 1 Indgang i projektet 2 Indgang i projektet for borgere allerede på LY 3 Målgruppe Borgere indstillet til møde med rehabiliteringsteamet, som vurderes

Læs mere

Førtidlig indsats i Skanderborg Kommune

Førtidlig indsats i Skanderborg Kommune Førtidlig indsats i Skanderborg Kommune Arbejdsmarkedsservice September 2016 2 Forord Baggrund Der er i Skanderborg Kommune truffet politisk beslutning om at afprøve metoder til førtidlig indsats på beskæftigelsesområdet.

Læs mere

LÆR AT TACKLE angst og depression - for unge

LÆR AT TACKLE angst og depression - for unge Sundheds- og Ældreudvalget 2018-19 SUU Alm.del Bilag 84 Offentligt 13-11-2018 LÆR AT TACKLE angst og depression - for unge 1 Status 42 kommuner har forankret indsatsen Kurset er pilotafprøvet blandt unge

Læs mere

Omkring 8 pct. af en ungdomsårgang er på langvarig passiv forsørgelse.

Omkring 8 pct. af en ungdomsårgang er på langvarig passiv forsørgelse. Hvad er NExTWORK? Problemet 5.000 unge i hver årgang har hverken job eller uddannelse Omkring 8 pct. af en ungdomsårgang er på langvarig passiv forsørgelse. Gruppen af udsatte unge har høj risiko for

Læs mere

Helhedsplan for Boulevardbebyggelserne 2013-2017. Maria Ladegaard-Pedersen Varde

Helhedsplan for Boulevardbebyggelserne 2013-2017. Maria Ladegaard-Pedersen Varde Helhedsplan for Boulevardbebyggelserne 2013-2017 2013 Maria Ladegaard-Pedersen Varde Indhold Indledning...2 Baggrund...5 Organisering...9 Styregruppe...9 Forretningsudvalg (FU)...10 Sekretariat og sekretariatschef...10

Læs mere

Nye adgangskrav truer den positive udvikling i de udsatte boligområder

Nye adgangskrav truer den positive udvikling i de udsatte boligområder Nye adgangskrav truer den positive udvikling i de udsatte boligområder 1. Indledning I 1 var der ca.2. borgere, som boede i et alment boligområde, omfattet af en boligsocial helhedsplan støtte af Landsbyggefonden.

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Next step Projektperiode: 1.11.2011 31.12.2012 Målgruppe: Projektansvarlig

Læs mere

Aftale- og handleplaner (AHP)

Aftale- og handleplaner (AHP) Aftale- og handleplaner (AHP) Til jobparate og uddannelsesparate En guide til brugen af AHP i praksis Aftale- og handleplaner (AHP) Ideen bag aftale- og handleplaner I forbindelse med Jobcenter Vejles

Læs mere

Det Spirer i Gadehavegård den boligsociale helhedsplan 2014-2017

Det Spirer i Gadehavegård den boligsociale helhedsplan 2014-2017 Det Spirer i Gadehavegård den boligsociale helhedsplan 2014-2017 Indhold Indledning...2 En ny vision for Gadehavegård...2 Det vigtige samarbejde...3 Indsatsområderne...5 Børn, unge og familier...6 Uddannelse,

Læs mere

YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder. Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen

YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder. Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen YOT Team i Århus V -forebyggelse af kriminalitet i socialt udsatte boligområder Århus Kommune Socialcenter Vest Socialforvaltningen Ungeindsatsen Socialcenter Vest YOT Team YOT Inddragelse af de unge og

Læs mere

Helhedsplan for Boulevardbebyggelserne 2013-2017. projekt2 Varde 29-04-2013

Helhedsplan for Boulevardbebyggelserne 2013-2017. projekt2 Varde 29-04-2013 2013 Helhedsplan for Boulevardbebyggelserne 2013-2017 projekt2 Varde 29-04-2013 Indhold... 3 Indledning... 4 Vision, mål og succeskriterier... 5 Baggrund... 7 Beskrivelse af boligområderne... 8 Områdets

Læs mere

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar

Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Delaftale for indsatsområdet Forebyggelse og forældreansvar Bestyrelsen for den boligsociale indsats har ansvar for, at denne delaftale løbende ajourføres. Navn på den boligsociale indsats, som delaftalen

Læs mere