DRIFTSOVERFØRSLER POLITIKOMRÅDE 1030 ADMINISTRATION ANSØGNING OM DRIFTSOVERFØRSLER 2011/2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DRIFTSOVERFØRSLER POLITIKOMRÅDE 1030 ADMINISTRATION ANSØGNING OM DRIFTSOVERFØRSLER 2011/2012"

Transkript

1 DRIFTSOVERFØRSLER POLITIKOMRÅDE 1030 ADMINISTRATION ANSØGNING OM DRIFTSOVERFØRSLER /2012 Guldborgsund Kommune Februar 2012

2 Indledning På politikområdet ansøges om følgende driftsoverførsler fra til Ansøgning om driftsoverførsler fra til 2012 er udarbejdet i henhold til Styringsprincipper for Guldborgsund Kommune - Generelle retningslinjer for selvforvaltning. Samlet ansøgning om overførsel på politikområdet Note Institution/afdeling/enhed Administrerende direktør Økonomi og HR Social og Arbejdsmarked Børn og Kultur 482 Teknik og Miljø 358 Fællesområder I alt Specificerende beskrivelser for overførslerne vedrørende de respektive direktørområder samt udvalgte fællesområder fremgår af de følgende sider.

3 Administrerende direktør Administrerende direktør 1 Administrerende direktør Stab og Plan Guldborgsund Stadsarkiv Sum Projektaktiviteter - Stab og Plan (overføres fuldt ud) 3 Digitalisering Uddannelsesstrategi Sum I alt beregningsgrundlag Maksimal overførsel 5 % af oprindeligt Ansøgning om overførsel - i henhold til selvforvaltningsaftalen Ansøgning om overførsel - projektaktiviteter Samlet ansøgning om overførsler % + / Note 1 Mindreforbruget foreslås anvendt til delvis dækning af merforbruget på Borgmestersekretariatets konti, da der burde være foretaget omplacering af hertil, hvorfor det ikke indgår som en del af overførslen. Note 2 I henhold til selvforvaltningsaftalen søges om overførsel på 345 tkr. Mindreforbruget vedrører primært kommuneplanlægning og brandingomkostninger. Note 3 Økonomiudvalget har afsat midler til Edag3 (digitalisering) herunder bl.a. digital dokumentboks, integration til borger.dk, Output Management system. Digitaliseringstiltag hvordan dele er gennemført, Output Management systemet forventes implementeret i Der er et rest på 930 tkr., som søges overført. Note 4 Der blev i gennemført et konkret udviklingsarbejde i et partnerskab mellem Guldborgsund og Lolland kommuner samt alle uddannelsesaktører på Lolland-Falster. Der er nu vedtaget en fælles uddannelsesstrategi for Lolland-Falster. I forbindelse med behandlingen i ØK om igangsættelse af strategiarbejdet, blev det besluttet, at der skulle reserveres mindst 100 tkr. til konkrete opfølgningsaktiviteter, som er aftalt udmøntet i konkrete aktiviteter hos Business LF i Der er et rest på 143 tkr., som søges overført. Det skal bemærkes, at alle parter har bidraget til finansieringen, som er samlet i Guldborgsund Kommune.

4 Direktør, Økonomi og HR Økonomi og HR Direktør, Økonomi og HR Borgmestersekretariat IT Økonomiafdelingen Personaleafdelingen Borgerservice Rådhusservice I alt beregningsgrundlag Maksimal overførsel 5 % af oprindeligt % + / Ansøgning om overførsel Note 1 Merforbruget på Borgmestersekretariatet overføres ikke, men dækkes ind af mindre forbrug under den administrerende direktør, hvor der rettelig burde være foretaget en omplacering. Note 2 IT-afdelingen anmoder om, at der overføres 623 tkr. til 2012 i henhold til nedenstående: Uddannelse Der skal i 2012 etableres nyt Exchange mailsystem og andre større tiltag med nye centrale system- og softwareændringer. Dette vil kræve en omfattende uddannelse for at opkvalificere medarbejderne. Ombygning af Hammerlodden Det har i forbindelse med organisationsændringer været nødvendigt at udføre en del ombygning af lokaler på Hammerlodden 1B. Arbejdet færdiggøres i løbet af marts Fiber opkobling af CELF Der er ved at blive etableret fiberforbindelse mellem CELF, Kringelborg Alle 7 og serverrum på Parkvej 37. CELF og Guldborgsund kommune har indgået SLA-kontrakt vedrørende CELF s leje af plads i vores serverrum. Arbejdet færdiggøres i løbet af marts Udbygning af kommunens eget fibernet Guldborgsund kommune skal primo 2012 genforhandle kontrakter vedrørende fiber og ADSL forbindelser. I forbindelse med indgåelse af kontrakt, vil der være lokationer, hvor det set over en årrække vil kunne betale sig at etablere egen fiber i stedet for at indgå flerårig lejeaftale. Der vil være behov for ekstern konsulentbistand.

5 Note 3 Økonomiafdelingen har i en periode i haft en vakant stilling ligesom der er indgået såvel sygdomssom barselsrefusion, hvilket har været hovedårsagen til det konstaterede mindreforbrug. Økonomiafdelingen har herudover udvist almindelig tilbageholdenhed i forbruget af midler. I henhold til overførselsreglerne kan Økonomiafdelingens overførselsbeløb beregnes til ca. 600 tkr. Beløbet forventes i 2012 anvendt til ekstern bistand i forbindelse med implementering af nye faciliteter/moduler i KMD Opus til brug for en tværgående anvendelse i organisationen, kompetenceudvikling, herunder lederuddannelse samt inventaranskaffelser. Note 4 HR & Personale har i lighed med Økonomiafdelingen i haft vakante stillinger ligesom der er indgået såvel sygdoms- som barselsrefusion, hvilket har været hovedårsagen til det konstaterede mindreforbrug. Derudover har der været almindelig tilbageholdenhed i forbruget af midler. I henhold til overførselsreglerne kan HR & Personales overførselsbeløb beregnes til ca. 600 tkr. Beløbet forventes anvendt til udrulning af HR-strategien. Der skal i den anledning iværksættes en række aktiviteter bredt i organisationen såvel blandt ledere som medarbejdere i forhold til de udpegede indsatsområder. I en organisation med så høj en decentraliserings grad, er der behov for en særlig indsats for, at kunne løfte den tværorganisatoriske opgave strategien også er. Note 5 Besparelserne (driftsoverskuddet) stammer primært fra et ubrugt overskud overført fra 2010 til. Overskuddet var primær reserveret til nogle navngivne projekter som ikke nåede at blive gennemført i som følge af at forsøgsprojektet med Fjernbetjent Borgerservice i Nr. Alslev blev et halvt år forsinket. Vi håber derfor på ny at få overført beløbet til brug for de planlagte projekter i 2012 og begyndelsen af Projekt Medbetjening Finansiering af byrådets beslutning om at indføre medbetjening i en forsøgsperiode 350 tkr. Særlig digitaliseringsindsats Finansiering af en særlig digitaliserings indsats på områderne: Skat, E-flyt og Lynsvar, herunder udrulning til øvrige fagområder i kommunen 200 tkr. Projekt Guldborgsund Front-Line, On-Line, Hot-Line Opstart af 1. etape af digitaliseringsstrategi i borgerservice (chat, sms, decentral videoopkobling (forsøg) eks. Saxenhøj til Borgerservice 300 tkr. Ikke terede driftsudgifter til forsøgsprojektet Fjernbetjents Borgerservice i Nr. Alslev og Væggerløse Servicekontrakt Netdesign 100 tkr. Udsættelse af kursusaktivitet pga. flytning af skæringsdagen for udbetaling Danmark - 50 tkr. Indkøb af Dankortterminal 25 tkr.

6 Note 6 Under Rådhusservice kan det samlede overførselsbeløb i henhold til selvforvaltningsreglerne beregnes til 552 tkr. Rådhusservice har følgende bemærkninger til anmodningen om overførsler fra til 2012: Adm. bygninger 340 tkr. Løbende indvendig vedligeholdelse, det være sig både tekniske installationer, inventar, møblement samt den indvendige del af bygningerne, herunder mødelokaler m.m., som på alle lokaliteter er nedslidte. Specielt kan nævnes elevator i Dronningensgade (Jobcentret), som løbende kræver service pga. nedbrud en hovedistandsættelse og renovering af denne vil beløbe sig til kr. Rådhusbetjentenes tjenestebiler er for 3 stk. vedkommende efterhånden tjenlige til udskiftning. Samtidig er det nødvendigt, at have en mindre Buffer til pludselig opståede skader og deraf følgende uforudsete udgifter. Administration 128 tkr. Tjenestekøretøjerne for det administrative personale er for 4 bilers vedkommende leasede og aftalerne udløber i Herudover er der 2 køretøjer, som stammer fra de gamle kommuner, og som snart trænger til udskiftning. Det 7. køretøj er leaset i for en periode på fem år, men der er behov for yderligere et par køretøjer. Samtidig er der ikke terede udgifter til Webstreaming fra Byrådsmøderne samt øgede udgifter vedr. driften af den digitale receptionist. Kantinedrift 84 tkr. De i 2007 leasede kaffeautomater er efterhånden opslidte og leasingaftalen udløber i Der foretages løbende udskiftning af disse automater, hvoraf der kun er tre tilbage i drift. En ny automat af god kvalitet og med dækkende kapacitet koster kr.

7 Social og Arbejdsmarked Social og Arbejdsmarked Sekretariat og ledelse Økonomigruppen Social og Sundhed Ældreområdet administration Ydelsesenheden Am-projektafdelingen Jobcenteret I alt beregningsgrundlag Maksimal overførsel 5 % af oprindeligt % + / Ansøgning om overførsel På området fremsendes anmodning om overførsel af t.kr. i henhold til selvforvaltningsreglerne. Mindreforbruget fordeler sig med ca. 3 mio. kr. på lønninger og et mindreforbrug på øvrig drift på ca. 0,5 mio. kr. En væsentlig del af mindreforbruget kommer fra arbejdsmarkedsområdet, hvor de væsentligste forklaringer er: Udvidelsen af AM-Bevægelse blev startet senere op i end forventet I forbindelse med hjemtagelse af anden aktør-opgaverne for forsikrede ledige skete der en senere ansættelse af arbejdsmarkedskonsulenter og virksomhedskonsulenter end planlagt Der skete en forsinket genbesættelse af en faglig koordinator-stilling i jobcentret, da der i en periode bl.a. på grund af Arbejdsmarkedsområdets ungeprojekt var usikkerhed om denne skulle erstattes af en arbejdsmarkedskonsulent De overførte midler tænkes anvendt til bl.a. følgende formål: Forsinket opstart af projekt på arbejdsmarkedsområdet (AM-bevægelse 2) Forsinket opstart af ungeprojektet på arbejdsmarkedsområdet Udgifter i forbindelse med deltagelse i MRSA-projekt Udgifter i forbindelse med deltagelse i velfærdsprojektet Finansiering af hygiejnesygeplejerske Anvendelse af uforbrugte kompetencemidler (3 partsmidler) til efteruddannelse af visitatorer i myndighedsfunktionen på ældreområdet Opsparing af refusionsindtægter på ældreområdet til ansættelse af vikar, når der er sygemeldte i sårbare stillinger Udgifter til styrkelse af tilsynet over for kommunale og private leverandører på fritvalgsområdet (ældreområdet) Optimering af myndighedsfunktionen på social- og handicapområdet foranlediget af et stigende antal sager om støtte efter Serviceloven. Lønkroner til projekter foranlediget af forlig 2012 til nedbringelse af udgifter på den aktivitetsbaserede medfinansiering af sundhedsvæsnet.

8 Børn og Kultur 1 Børn og Kultur Direktøren Områdesekretariat Dagpasning Undervisning Familieafdelingen Tilsyns- og kuratorenheden Kultur Projekt Ungerådgivningen Fritid I alt beregningsgrundlag Maksimal overførsel 5 % af oprindeligt % + / Ansøgning om overførsel 482 Note 1 Mindreudgiften skyldes hovedsagligt, at der har været vakante stillinger, samt at der er indsamlet en besparelsespulje til imødegåelse af kommende besparelser. Endvidere er der de fleste steder sparet på uddannelse, og på fællesområdet (under direktøren) er der endvidere sparet på kontorholdsudgifter. Modsat har der været merudgifter til tolkebistand og lægeerklæringer. Derudover indgår Projekt Ungerådgivningen i overførslerne. Her mangler der 8 måneders indtægter fra, og der har været et mindreforbrug på udgiftssiden, hvor ikke alle midler overført fra 2010 er blevet anvendt. Mindreudgiften søges overført til 2012 til brug for videreførelse af Projekt Ungerådgivningen, til indkøb af et nyt IT-system på Kultur og Fritidsområdet, til imødegåelse af besparelser samt til diverse vikarudgifter.

9 Teknik og Miljø Teknik og Miljø Direktøren for Teknik og Miljø Natur, Miljø og Plan Vej, Projekt og Ejendomme Redningsberedskab & Byggemyndi Tinglysningsafgift, lån til betaling af ejendomsskat Sum Projektaktiviteter - Natur, Miljø og Plan (overføres fuldt ud) 2 "Fremtidens forstæder", Realdania Indtægter - Plan Sum I alt beregningsgrundlag Maksimal overførsel 5 % af oprindeligt % + / Ansøgning om overførsel 358 Generel bemærkning Budgetafvigelsen vedr. Teknik og Miljø s administration på 212 tkr. set i relation til total på 36,2 mio. giver umiddelbart ikke anledning til supplerende bemærkninger. Det skal dog anføres, at regnskabsårets manglende indtægter fra byggesagsgebyrer er finansieret ved tilsvarende reduktion af udgifter til løn. Note 1 Kommunen er i forbindelse med. borgeres ret til lån for betaling ejendomsskat (indefrysning) pålagt udgiften til tinglysningsafgift. Udgiften er fra henlagt til Teknik og Miljø (profitcenter GIS, BBR og Ejendomsskat) uden medfølgende, hvorfor der ved overførsel til 2012 korrigeres for i afholdte udgifter på 230 tkr. til tinglysningsafgift. Note 2 Guldborgsund Kommunes medvirken i Realdania-initiativet Fremtidens Forstæder er lagt som et forløb over 3 år. Uforbrugte midler på netto 146 tkr. søges overført til Der henvises til Byrådsbeslutning fra møde den , sag 183.

10 Fællesområder Fællesområder 1 IT - Fællesudgifter (drift af fagsystemer) Konsulentydelser Fotokopiering og trykning Fælles kontorhold Sum Projektlignende aktiviteter (overføres fuldt ud) MED-organisation (lovpligtig uddannelse) Kompetenceudvikling (3-parts midler) Seniorpolitiske aktiviteter (3-parts midler) AKUT-midler - lokal forsøgsordning AER præmie og bonus (elevuddannelse) Sum I alt beregningsgrundlag Maksimal overførsel 5 % af oprindeligt Ansøgning om overførsel - i henhold til selvforvaltningsaftalen Ansøgning om overførsel - projektaktiviteter Samlet ansøgning om overførsler % + / Note 1 I det vedtagne for 2012 er der på området for IT Fællesudgifter (drift af fagsystemer) foretaget en mæssig reduktion på 1,7 mio. kr. som en del af den samlede besparelse på 19,0 mio. kr. I 2012 kan der imidlertid forventes en efterregulering vedrørende forbruget af KMD s systemer, hvorfor der ansøges om overførsel i henhold til selvforvaltningsreglerne på tkr. Note 2 På områder med projektlignende (lovpligtige/overenskomstmæssige) aktiviteter søges det samlede mindreforbrug på tkr. overført til 2012, idet beløbene forudsættes anvendt på de respektive områder i 2012.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

651039 Intern Service

651039 Intern Service 651039 Intern Service 400 Personaleudgifter 17.100 8.037 25.137 24.704 433 433 500 Materiale- og aktivitetsudg. 1.182 0 1.182 1.161 21 21 600 IT, inventar og materiel 68-1 67 60 7 7 900 Indtægter 0 0 0-77

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2012 TIL 2013 DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget 2013 - = merudg - =

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførsel af driftsmidler fra 2018 til 2019 Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførselsreglerne giver mulighed for, at der i ganske særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra

Læs mere

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget

Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Økonomiafdelingen, d. 13. april 2015 Dok. 218875-14 Frederikshavn Kommune Økonomiudvalget Generelle bemærkninger regnskab 2014 1 "-" = overskud "+" = underskud i 1.000 kr. Drift Korrigeret Center Forbrug

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Halvårs- regnskab 2012

Halvårs- regnskab 2012 1 Halvårsregnskab 2012 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2012 regnskab Korrigeret budget Budget 2012 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. Indtægter i alt

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Budget for administrationsområdet

Budget for administrationsområdet opfølgning pr. 31. august Hovedkonto 6, administration 10.30 Politisk Administration Generel beskrivelse Området dækker udgifter til kommunalbestyrelsen for, tilskud til politiske partier, øvrige råd og

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning)

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) Driftsoverførsler fra 2014 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) ØKONOMIUDVALGET skal 02 Politikere 641 01 001 08 Søges overført til betaling af fakturaer for aktiviteter i 17 stk. 4 udvalget i 2014 og

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. marts 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Specifikation af overførsler fra 2014 til 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget

Specifikation af overførsler fra 2014 til 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Specifikation af overførsler fra 01 til 015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Rest korr. Årsbudget 001 Kommunalbestyrelse og adm. 111.11 15.869 10.81.055 00 Erhverv og

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget Forbrug Korrigeret Oprindeligt Till gsbevilling Omplacering Økonomiudvalg 30.06 budget budget Nettoudgifter Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. % Samlet resultat 77,5 149,4 152,0-2,6 0,0 51,9

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE. fra 2010

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE. fra 2010 Acadre 09/28381 Lb. nr. 209844 REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING i HADERSLEV KOMMUNE fra 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Hvem er omfattet... 3 3. Èn økonomisk ramme pr. driftsenhed...

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014 kontrol pr. 1. oktober 2. POLITIKERE I 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug regnskab fht korr. budget Udenfor selvforvaltning, serviceudgifter 11.908 13.190 9.591 13.937 747 Udenfor selvforvaltning,

Læs mere

Halvårsregnskab 2017 August 2017

Halvårsregnskab 2017 August 2017 Halvårs August Indledning Hermed aflægges Hjørring Kommunes halvårs for. Indholdsfortegnelse Afsnit Side Regnskabsopgørelse og analyse 2 Regnskabsoversigt og bemærkninger på sektorniveau 4 Kommuneoplysninger

Læs mere

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler i 2018 til budget 2019, drift. Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2019

Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler i 2018 til budget 2019, drift. Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2019 Punkt 4. Godkendelse af overførsel af uforbrugte midler i 2018 til budget 2019, drift. Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2019 2018-095926 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender,

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af Politikområdet IT omfatter budget til kommunens IT-systemer og IT-udstyr som udgangspunkt er fastlagt. Herunder budget til indkøb, servicering og vedligeholdelse

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr. BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: 134315/10 Indledning Politikområdet yder særlige ydelser til Familieafdelingen,

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Budgetområde: 826 Administration

Budgetområde: 826 Administration Regnskab På budgetområde 826 Administration udgør størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter i kommunens 7 fagcentre og 4 fællescentre i. Derudover er der udgifter til IT, administrationsbygninger,

Læs mere

Halvårs- regnskab 2014

Halvårs- regnskab 2014 1 Halvårsregnskab 2014 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2014 regnskab Korrigeret budget Budget 2014 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.081.130 488.446

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2016 for økonomiudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2016 for økonomiudvalget Bilag til opfølgningen pr. ultimo juli for økonomiudvalget Samlet oversigt Økonomiudvalget samlet oversigt Korrigeret regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler 298,7 297,4-1,3 0,0 Overførte driftsmidler**

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Driftsoverførsel fra 2017 til 2018

Driftsoverførsel fra 2017 til 2018 Driftsoverførsel fra til 2018 1. Indledning og opgørelse af driftsoverførsel -18 Reglerne for overførsel af uforbrugte driftsbevillinger (restbudget) sker ifølge Principper for økonomisk styring, jf. bilag

Læs mere

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE Acadre 10/186. Lb. nr. 32110. REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING i HADERSLEV KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Hvem er omfattet...3 3. Èn økonomisk ramme pr. driftsenhed...4 4. Reguleringer

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende 1. budgetopfølgning 2015 for Ballerup Kommune

Bilagsnotat vedrørende 1. budgetopfølgning 2015 for Ballerup Kommune ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 3 2015 Dato: 10. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: CBD@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid.: 00.30.14-G01-21-14 Bilagsnotat vedrørende 1. budgetopfølgning

Læs mere

Månedsmøde Maj Opsamling til Byrådet

Månedsmøde Maj Opsamling til Byrådet Månedsmøde Maj - Opsamling til Byrådet Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Budgetoverførsler fra 2018 til 2019

Budgetoverførsler fra 2018 til 2019 Budgetoverførsler til 2019 Udvalg: Økonomi og Erhverv Drift Indenfor rammen: til 2019 2017 til 502 Teknik og Miljø: Ubestemte formål/arealer til udlejning -698.944-766.417 67.473 1 122.689 00.22.05 Faste

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

Månedsmøde Juni Opsamling til Byrådet

Månedsmøde Juni Opsamling til Byrådet Månedsmøde Juni - Opsamling til Byrådet Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men

Læs mere

Økonomiudvalget 1.1 Administration og tværgående puljer

Økonomiudvalget 1.1 Administration og tværgående puljer 1. sresultatet Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet af bevillingen. Desuden vises regnskabsresultatet for. Administration og tværgående Mio. kr. 2015 Vedtaget Tillægsbev. inkl. ompl.

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -652.432-697.462-904.473-820.151 Forskel 252.041 122.689 Overført til kommende budgetår 252.041 122.689 Netto mer-/mindre

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-101 Effektivisering på alle fagområder Politikområde Tværgående I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budgetprocessen foreslog administrationen, at der som noget nyt udarbejdes et forslag om en

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Tekst Politisk 3.585 1.052 3.960 375 Administrativt 88.511 24.074 87.936-575 Forsikringer 4.319 1.521 3.819-500 Erhverv og Turisme 3.473 1.373 3.473 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Årsrapport for 2014 Administrationen

Årsrapport for 2014 Administrationen Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget budget Tillægsbev. Omplaceringer. Genbevillinger. Korr. Budget Resultat Afvigelse. Søges overført. Servicedriftsudgifter

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget 823 Rådet for almene Boliger 8232 Rådet for almene Boliger Korrigeret budget 2014 for totalrammen: 10.805 Samlet mindreforbrug på totalrammen: 2.848 Automatisk overførsel under 3 pct. 33 Mindreforbrug

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af kommunens IT-systemer og IT-udstyr som udgangspunkt er fastlagt. Herunder budget til indkøb, servicering og vedligeholdelse af systemer og diverse udstyr. Området dækker de fleste

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Tværgående økonomisk månedsrapportering

Tværgående økonomisk månedsrapportering Tværgående økonomisk månedsrapportering April 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for april 2014 1. Status april 2014 grafisk overblik

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Årsrapport for 2016 Udviklingscenter for børn og familier

Årsrapport for 2016 Udviklingscenter for børn og familier Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2016 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur.

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Udvalgets driftsområde udviser i et samlet regnskabsresultat

Læs mere

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

DRIFTSOVERFØRSLER SAMLET OVERSIGT 2013 / 2014 ANSØGNING OM DRIFTSOVERFØRSLER 2013/2014

DRIFTSOVERFØRSLER SAMLET OVERSIGT 2013 / 2014 ANSØGNING OM DRIFTSOVERFØRSLER 2013/2014 DRIFTSOVERFØRSLER SAMLET OVERSIGT / 2014 ANSØGNING OM DRIFTSOVERFØRSLER /2014 Guldborgsund Kommune Februar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE POLITIKOMRÅDER: Politikere... 5 Administration... 9 Sundhed... 19 Social

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere