Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. juni 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 12. juni 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger"

Transkript

1 Møde den: 12. juni 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Michael Hertzum Krattet, Tina Dreier, Anders Kragh Moestrup, Anita Pedersen, Tanja Stride, Linda N.K. Rasmussen, Jenny Oostwouder, Marianne Maria Larsen 1. Godkendelse af dagsorden Marianne Maria Larsen 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2017 (5 min.) Link til referat fra den 25. januar 2017./. Notat fokusområder ift. Psykisk APV efter flytningen Dato: 30. maj 2017 Side 1/1 3. Udbredelse af kendskabet til LSU (10 min.)./. Sagsfremstilling 4. Status på omorganisering i Regnskab (30 min.)./. Sagsfremstilling fra b-siden 5. Orientering fra formand og næstformand (10 min.) Orientering om mødet i ASU den 23. marts 2017 Orientering om personale 6. Evaluering af lønforhandlingsproces 2017 og udarbejdelse af kriterier til lønforhandling 2018 (30 min.)./. Sagsfremstilling 7. Feedback for medarbejdere i Økonomi og Bygninger (20 min.) Med udgangspunkt i de handleplaner, der blev udarbejdet i forbindelse med den psykiske APV 2016, drøftes det om der blandt medarbejderne opleves en ændret feedback kultur, og om handleplanen fortsat er dækkende. Et eventuelt samlet arrangement for alle medarbejdere har været nævnt som et tiltag. LSU skal drøfte hensigtsmæssigheden i et samlet arrangement, og i givet fald hvilken form et sådan arrangement skal have../. Uddrag fra den overordnede handleplan omkring Anerkendelse 8. Økonomi (10 min.) Budget 2017 og regnskab 2016./. Økonomimateriale på mødet gives en kort gennemgang af materialet 9. Eventuelt (5 min.) AU Økonomi og Bygninger Aarhus Universitet Trøjborgvej Aarhus C Tlf.: Fax: adm@au.dk Web:

2 Modtager(e): LSU Økonomi og Bygninger Notat Opfølgning på fokusområder ift. den psykiske APV efter flytningen til Trøjborg Opfølgningen blev afholdt som dialogmøder i enhederne, hvor en eventuel justering af eller tilføjelse til fokusområderne defineret i den psykiske APV fra 2016, blev drøftet; nedenfor følger en opsamling fra enhederne ift. Regnskab er der ligeledes en status fra omorganiseringen. Økonomisekretariatet På et møde den 22/2 i Økonomisekretariatet blev handlingsplanerne for den psykiske APV gennemgået med henblik på en opfølgning efter flytningen til Trøjborgvej. Marianne Maria Larsen Dato: 1. juni 2017 Side 1/3 Der var generel enighed om, at handlingsplanerne fortsat er dækkende for ØS. Nogle få observationer som blev nævnt på dialogmødet: Niels Jørgen er blevet mere usynlig for medarbejderne i ØS. De enkelte ØS teams sidder nu fysisk sammen i modsætning til tidligere, hvor 2 teams var et mix af VD- og FAK-controllere. Det giver mange fordele at sidde i samme lokale, men det kræver mere tværgående koordinering. De enkelte ØS teams og andre afdelinger i AU Ø&B lukker sig mere om sig selv, vi ses ikke længere ved kaffemaskinen/kopimaskinen så ofte som tidligere Regnskab er flyttet langt væk Indkøb Der var ingen tilføjelser. Det er aftalt at holde årlige/halvårlige statusmøder (½-1 dag), hvor man ser på, hvad der gik godt og mindre godt, og zoomer ind på, hvad der skal være fokus på i den efterfølgende periode. AU Økonomi og Bygninger Aarhus Universitet Trøjborgvej Aarhus C Tlf.: Fax: adm@au.dk Web:

3 BI Ingen tilføjelser eller ændringer i handlingsplaner, alle punkter er stadig relevante, og der er ikke nye. Side 2/3 Bygninger Januar måneds gennemførte light-udgave af den Psykiske APV blev drøftet på BYG-mødet den : I efteråret er der afholdt ordinære dialogmøder i Bygningssekretariatet og Byggeri og planlægning og der er udarbejdet handlingsplaner med udgangspunkt i temaerne: Forebyggelse af stress God ledelse i dagligdagen Anerkendelse, både kollegialt og fra ledelsen God omgangstone. Flytningen giver ikke anledning til en revurdering af de udarbejdede handlingsplaner. Der var mødet enighed om, at flytningen har medført bedre fysiske rammer, bl.a. mht. mødelokaler. Flere oplever dog, at vi, som en følge af placeringen i flere lokaler, savner anledning til at samles oftere. Der var derfor enighed om, at forsøge at afholde en fælles daglig kaffepause i tidrummet for alle, der har mulighed for at deltage. Det aftaltes, at der afholdes et møde i Byggeri og planlægning for opfølgning på de aftalte handlingsplaner, mens der i Bygningssekretariatet var enighed om, at dette ikke er nødvendigt. Regnskab Flytningen har bevirket at der opleves en større afstand mellem Regnskab og de øvrige afdelinger i Ø&B. Der opfordres til at bruge det fælles spiseområde og ikke bruge mødelokaler til indtagelse af frokost. Den manglende besættelse af teamlederstillinger vil sandsynlig medføre, at der ikke vil være den samme oplevelse af nærværende ledelse, som medarbejderne tidligere har været vant til. Der er ikke nogle synlige tegn på dette, men det søges afhjulpet ved at der er blevet konstitueret en koordinator i Balancegruppen, således at årsrapportens opgaver kan løses. Andre medarbejdere har fået udvidet deres beføjelser, og ligesom andre medarbejdergrupper har fået vished for at det er bedre at tage en beslutning frem for at afvente min (Arnes) godkendelse. Der er en tydelig oplevelse af, at de udmeldte organisationsændringer giver anledning til usikkerhed mht. hvad ens fremtidige opgaver vil være. Det kommer især til

4 udtryk i Servicegruppen, som er en sammensmeltning af personer fra flere grupper og en del ny rekrutterede personer. Der er også en frustration rummet i ændringen af opgavefordelingen fra Balancegruppen - der er mange nye opgaver at lære og aflære i Servicegruppen. Det bevirker. at folk generelt er generet af ikke at være så effektive som tidligere. Med tiden vil den tidligere effektivitet komme tilbage i takt med, at medarbejderne bliver trænet i disse opgaver, men det tærer på arbejdsglæden og er ikke holdbart i længen. Der er dog ikke grundlag for at tænke, at vi ikke kommer tilbage i samme høje tempo igen det tager blot noget tid. Side 3/3 Der var mulighed for at komme med anonyme input i forbindelse med opfølgningen. Der indkom ingen anonyme input.

5 Dato: 7. april 2017 Side 1/2 Sagsfremstilling Mødedato: 12. juni 2017 Møde: Møde i LSU Økonomi og Bygninger Punktejer: Anders Moestrup, Michael Krattet og Marianne Larsen Emne Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X Udbredelse af kendskabet til LSU Resumé Se sagsfremstilling. Indstilling Det indstilles, at: Der efter LSU mødet udsendes en kort appetitvækker til alle medarbejdere Nyt fra LSU Dagsordenen tilføjes et fast Orientering til medarbejderne Sagsfremstilling På baggrund af input fra LSU mødet den 25. januar 2017, hvor udbredelse af kendskabet til LSU blev drøftet, har arbejdsgruppen drøftet de forskellige input. Hvem der skal være ejere af punkterne på dagsordenen, kan med fordel drøftes på formøderne. Afholdelse af temamøder kan udover løbende indmelding af idéer, sættes på dagsordenen til det sidste møde Temamøder i det nye år. Ændring af LSU hjemmesiden vurderes ikke at kunne få flere til at interessere sig for LSU eller arbejdet i udvalget. En søgefunktion, der kan søge på tværs af dokumenter, for at finde konkret emner er forespurgt hos AU IT. En sådan funktion er ikke til rådighed, da en indekseret søgning ikke vil søge ned i de dokumenter, der linkes til fra selve siden. For at gøre opmærksom på arbejdet i LSU, kunne man efter LSU mødet, når referatet er godkendt, sende en mail til alle medarbejdere med en kort opremsning af det der berører dem. Mailen skal fungere som en appetitvækker med link til LSU s hjemmeside, og med oplysning om, at man kan læse mere herom i referatet på hjemmesiden. I mailen kan der gøres opmærksom på, at såfremt man ønsker en uddybning af det, der står i referatet, så er man velkommen til at kontakte en af medarbejderrepræsentanterne i udvalget igen med link til listen over repræsentanter på hjemmesiden. I mailen kan der gøres opmærksom på, hvornår næste møde i LSU afholdes, og hvis man har emner, der med fordel kan drøftes i LSU, kan man kontakte en medarbejderrepræsentant i LSU igen med link til oversigten på hjemmesiden.

6 Dato: 07. april 2017 Side 2/2 Afslutningsvist kan man i mailen orientere om, at dagsordenen til næstkommende LSU møde, vil være tilgængelig på hjemmesiden en uge før mødet. På baggrund af ovenstående indstilles det, at der efter LSU møderne sendes en appetitvækker mail til alle medarbejdere, og der tilføjes et fast punkt på dagsordenen Orientering til medarbejderne, hvor udvalget beslutter, hvilke punkter der skal fremhæves i appetitvækkeren. Kommunikation _ Sagsbehandler Anders Moestrup, Michael Krattet og Marianne Maria Larsen Involvering _ Tidsfrist _ Bilag _

7 Dato: 02. juni 2017 Side 1/2 Sagsfremstilling Mødedato: Møde: Møde i LSU Økonomi og Bygninger Projektejer: Tanja Stride, Tina Dreier, Linda N. K. Rasmussen og Michael Krattet Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X X Emne Justeret organisering i Regnskab status, temperaturmåling, hvordan kommer vi videre Resumé Se sagsfremstilling Indstilling Det indstilles at LSU drøfter: Om baggrunden for justeringen lever op til ledelsens forventninger en status og er vi på rette vej?? Behovet for en temperaturmåling i Regnskab i form af en mini-apv (psykisk) på baggrund af oplevet mistrivsel, manglende arbejdsglæde og motivation Handling kræves - hvad kan gøres for at forbedre den nuværende situation i Regnskab? Sagsfremstilling På LSU den 20. februar 2017 gennemgik vi den planlagte justering af organiseringen i Regnskab, som endte ud i, at samarbejdsudvalget tog det videre arbejde i Regnskab til efterretning. Som inspiration til brug for drøftelserne har vi indsamlet nogle af de frustrationer, opmærksomhedspunkter m.m. der har været fra medarbejderne i Regnskab (i særdeleshed) og øvrige samarbejdspartnere: - Oplevet mistrivsel iblandt medarbejdere i Regnskab - Manglende arbejdsglæde og motivation iblandt medarbejdere i Regnskab - Frustration over fysisk flytning, nye kollegaer, nye opgaver, manglende inddragelse, manglende systemunderstøttelse - rettigheder og adgange, omgangstonen er til tider blevet meget hård, for mange nye tiltag i grupperne med mange møder og opgavefordelinger, kollegaer undrer sig over hinandens arbejdsmoral. - Her efter 3 måneder er der stadig opgaver, som ikke er blevet overdrager pga. manglende ressourcer hos dem, som skal modtage dem, hvilket medfører at nogle medarbejdere stadig har nogle af sine gamle opgaver + nye opgaver ved ny placering (stress-faktor) - Særligt berørte medarbejde oplevede at få indsigt i fortroligt materiale inden det var tiltænkt. - Rykkere fra IndFak-brugere over manglende fakturaer til behandling - Rykkere fra leverandører over manglende betaling - Der savnes synlig ledelse - Der er mange sygemeldinger og stress symptomer - Oplevelse af at daglig (sikker)drift og kvalitet nedprioriteres for forandringens skyld -> medarbejdere har svært ved at se det store billede og synergien i "projektet" fx ansættelse af mange nye kollegaer.

8 Dato: 02. juni 2017 Side 2/2 Kommunikation - Projektejer Tanja Stride, Tina Dreier, Linda N. K. Rasmussen, og Michael Krattet Involvering - Tidsfrist Bilag

9 Sagsfremstilling AARHUS Dato: d. 2. juni 2017 Side 1/2 Mødedato: 12. juni 2017 Møde: Møde i LSU Økonomi og Bygninger Punktejer: Niels Jørgen Rasmussen Gæst: Emne Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X X Evaluering af lønforhandlingsproces 2017 samt nye kriterier til brug for lønforhandling 2018 Resumé Se sagsfremstilling Indstilling Det indstilles, at LSU i Økonomi og Bygninger forholder sig til følgende: forhandlingsforløbet den generelle udmelding af forhandlingsresultatet anvendelse af kriterierne nye kriterier til brug for 2018 Sagsfremstilling Der blev i Økonomi og Bygninger modtaget 69 ansøgninger fordelt på 7 tillidsrepræsentanter. Ud af de 69 ansøgninger blev der imødekommet lønforbedringer til 25 personer. Samtlige lønforbedringer blev givet som kvalifikationstillæg og/eller omklassificeringer. Puljen til fordeling i Økonomi og Bygninger var på kr Der blev givet lønforbedringer for i alt kr Lønforhandling 2017 blev den 1. juni evaluereret på et ledelsesmøde i Økonomi og Bygninger, hvor det blev tilkendegivet, at forhandlingsforløbet og processen generelt har været god. Forhandlingsforløbet Forhandlingerne blev afsluttet i henhold til tidsplanen, og brevene til alle ansøgere blev udleveret/sendt den 1. juni Forhandlingsmøderne var præget af en konstruktiv dialog. Der ønskes en vurdering af forhandlingsforløbet. Udmelding af forhandlingsresultat Der er via mail udsendt en generel orientering om resultatet af lønforhandling 2017 til alle medarbejdere i Økonomi og Bygninger. Der ønskes en tilbagemelding på, hvordan medarbejderne har oplevet processen og udmelding af resultatet. Kriterierne Kriterierne, der lå til grund for de tildelte lønforbedringer, blev anvendt mellem 1 og 23 gange se nedenstående tabel. Faglighed og faglig udvikling Ansvar, kvalitet og samarbejde Nye løsninger

10 Sagsfremstilling AARHUS Dato: d. 2. juni 2017 Side 2/2 I ét tilfælde blev der anvendt mere end ét kriterie til at begrunde lønforbedringen. Der ønskes en drøftelse af kriterierne relateret ift. forhandlingerne såvel som medarbejdernes opfattelse heraf. Nye kriterier til brug for 2018 Vi er nu inde i den periode, som lønforhandling 2018 kommer til at vedrøre (1. april marts 2018), og nye kriterier skal helst udmeldes inden sommerferien. Det indstilles, at genanvende kriterierne fra 2017: Faglighed og faglig udvikling Medarbejderen har en høj faglighed, som anvendes i den samlede opgaveløsning. Medarbejderen tilegner sig løbende nye kompetencer. De nye kompetencer anvendes og har øget kvaliteten i arbejdet væsentligt og/eller har bevirket, at medarbejderen kan løse opgaver med større kompleksitet. Medarbejderen har fokus på vidensdeling. Ansvar, kvalitet og samarbejde Medarbejderen tager i særlig grad ejerskab og ansvar for løsning af sine daglige arbejdsopgaver, herunder også nye opgaver. Endvidere udviser medarbejderen forretningsforståelse i det tværgående samarbejde på hele AU samt i det eksterne samarbejde. Nye løsninger Medarbejderen bidrager i høj grad med nye løsninger samt optimering og effektivisering af eksisterende forretningsgange, og formår at omsætte idéer til konkret opgaveløsning. Kommunikation Nye kriterier udmeldes via mail fra vicedirektøren samt lægges på medarbejderportalen. Sagsbehandler Marianne Maria Larsen Tidsfrist Inden sommerferien udmeldes nye kriterier til brug for lønforhandling Bilag Lønkriterierne.

11 Modtager(e): Medarbejderne i Økonomi og Bygninger Notat Angående kriterier til brug for lønforhandling 2017 I AU s lønpolitik er der fastsat en række overordnede kriterier for lønforbedringer. På LSU mødet i Økonomi og Bygninger den 23. juni blev kriterierne fra 2016 evalueret, og der var enighed om at genanvende kriterierne til næste lønforhandlingsrunde. Kriterierne for lønforhandling 2017 er således følgende: Faglighed og faglig udvikling Medarbejderen har en høj faglighed, som anvendes i den samlede opgaveløsning. Medarbejderen tilegner sig løbende nye kompetencer. De nye kompetencer anvendes og har øget kvaliteten i arbejdet væsentligt og/eller har bevirket, at medarbejderen kan løse opgaver med større kompleksitet. Medarbejderen har fokus på vidensdeling. Niels Jørgen Rasmussen Vicedirektør Dato: 29. juni 2016 Side 1/1 Ansvar, kvalitet og samarbejde Medarbejderen tager i særlig grad ejerskab og ansvar for løsning af sine daglige arbejdsopgaver, herunder også nye opgaver. Endvidere udviser medarbejderen forretningsforståelse i det tværgående samarbejde på hele AU samt i det eksterne samarbejde. Nye løsninger Medarbejderen bidrager i høj grad med nye løsninger samt optimering og effektivisering af eksisterende forretningsgange, og formår at omsætte idéer til konkret opgaveløsning. Lønforbedringer vil som udgangspunkt blive givet til de medarbejdere, som bedst lever op til kriterierne og som har udviklet sig mest i forhold til kriterierne. Opfyldelse af et eller flere af kriterier medfører nødvendigvis ikke en lønforbedring, men skal anses som en nødvendighed for at komme i betragtning til en lønforbedring. Det er vigtigt, at medarbejderen såvel som lederen er særligt opmærksom på at få aftalt konkrete tiltag i form af ændrede opgaver, nyt ansvar og/eller efteruddannelse mv. som kan føre til en lønforbedring og ny vide. Økonomi og Bygninger Aarhus Universitet Fuglesangs Allé Aarhus V Tlf.:

12 INDSATSOMRÅDE: - Anerkendelse, både kollegialt og fra ledelsen MÅL: - At medarbejderne oplever, at deres arbejdsindsats anerkendes af ledere og kollegaer TILTAG ANSVARLIG FOR TILTAG PRIORITERING (1, 2, 3, etc.) (Tilføj tiltag for hvert organisatorisk niveau) Under temaet anerkendelse har vicedirektørområder og administrationscentre i deres lokale handleplaner besluttet en lang række forskellige tiltag. Herudover har ledere, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter samt medlemmer af samarbejds- og arbejdsmiljøudvalg en særlig pligt til at gå forrest og være rollemodeller i forhold til at skabe/styrke en anerkendende kultur. Der vil som et fælles tiltag blive tilbudt kurser i anerkendelse målrettet arbejdsmiljøorganisationen og ledere mhp. at understøtte disse grupper i deres arbejde i egne enheder. Markere/synliggøre fælles succeser både lokalt og i Enhedsadministrationen. (Evt. hjælper) De enkelte enheder fsva. tiltag beskrevet i lokale handleplaner. Ledere, TR, AMR samt medlemmer af samarbejdsfora AU HR Ledere og medarbejdere FRIST (Dato) Løbende 1. kvartal 2017 Løbende STATUS

13 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Alle beløb er i kr. og i faste priser Fortegn viser indtægt er positiv og udgift er negativ. Opsamling ordinære midler Økonomi og Bygninger Årsafslutning Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR3 Løn og kontorhold Tilskud til eksterne IT systemer Særlige VD opgaver Konsulentydelser Midlertidige Bevillinger Nettoforbrug i alt Bevilliget ramme Resultat Indledning Der er i ØB samlet realiseret et mindreforbrug på 2,7 mio. kr. Det er primært L&K hvor mindreforbruget er realiseret. For AU fællesudgifterne i ØB regi har der været et merforbrug på Infrastrukturpuljen tkr., som dog, stort set, opvejes af et mindre forbrug på Særlige VD opgaver og Konsulentydelserne. 1. Løn og kontorhold Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR Årsager til afvigelse mellem ØR3 og regnskab I ØB er der samlet set realiseret et mindreforbrug på TAP løn tkr. 500, det er primært Indkøb og Regnskab, hvor vakante måneder har akkumuleret sig. DTAP, her udgør Regnskab tkr. 80 af en totalt mindreforbrug på tkr Flere refusioner tkr. 500, flere barsler og jobrotationsmidler/refusion. Anden drift udgør tkr. 612 på enhedsbudgetterne, Regnskab udgør 40 % heraf. Projektpuljen og flytteprojektet har et samlet mindreforbrug på tkr. 390, der udstår fakturaer vedr. flytningen til Yderligere er der hentet tkr. 145 på øgede salgsindtægter, fakturering af udvendigvedligehold BYGST. Slutteligt, har den sidste afstemning af løn øget lønafstemningsprojektet tkr Tilskud til eksterne partnere Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR Årsager til afvigelse mellem ØR3 og regnskab Mindreforbrug på Fællesforsendelsesomkostninger tkr. 290 grundet effekten af B post og ikke mindst Digital post som er skudt i gang i Der er på Infrastruktur realiseret et merforbrug på tkr IT Systemer Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR Årsager til afvigelse mellem ØR3 og regnskab Der er realiseret en række små mindreforbrug, som dog spises op af et merforbrug på citrixlicenser til teknisk software, citrixlicenser som ikke længere kan køre gratis gennem AU IT grunden antallet. Kan vi gøre noget ved det altså reducerer antallet? Er der f.eks. inaktive brugere eller lignende? 4. Særlige opgaver for VD området Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR Årsager til afvigelse mellem ØR3 og regnskab

14 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Ift. ØR3, så er udgifterne til Bank og kursgebyrer ikke blevet så store som frygtet, tkr. 280 mindre. Regnskab, tekniske poster har også haft et mindreforbrug tkr. 120, men også færre indtægter til EG bolig tkr. 60. Der har ikke været forsikrings/erstatnings sager i 2016, her realiseres et mindreforbrug på tkr Konsulentydelser Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR Årsager til afvigelse mellem ØR3 og regnskab Navision og Tidshåndtering har samlet et mindreforbrug på tkr. 383 grundet manglende ressourcer hos leverandørene. Tkr. 393 i mindreforbrug kommer fra Advokat og rådgivningsydelser, heraf er tkr. 145 fra færre klagesager og færre indkøbsaktiviteter (Indkøb), heraf tkr. 98 (Bygn.øko&Jura), HIH sagen er ikke færdiggjort, heraf tkr. 92 Revision, løbende rådgivning. Dog har der været et merforbrug grundet review af de nye forretningsgange for projektcontrolling tkr Midlertidige bevillinger Primo 2016 ØR ØR Resultat 2016 Afvigelse til ØR Årsager til afvigelse mellem ØR3 og regnskab

15 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet ØB ØR Alle beløb er i kr. Det forudsættes at ramme og budget er ens i BO årene. Opsummering R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Ramme Løn og kontorhold Nettoforbrug Løn og kontorhold Overskud/Underskud LK Ramme Fællesomkostninger i alt Nettoforbrug Tilskud til eksterne Nettoforbrug IT systemer Nettoforbrug Særlige VD opgaver Nettoforbrug Konsulentydelser Nettoforbrug Midlertidige Bevillinger Overskud/Underskud FO Overskud/Underskud i alt Indledning Som det fremgår af tabellen viser Rammen for løn og kontorhold et overskud på 1,950 mio. kr. Det foreslås, at der overføres kr. til fællesudgifterne heraf afsættes kr. til videreudvikling af Promark (system til tidshåndtering) og kr. til prisfremskrivning af infrastrukturpuljen. ØB fortager derudover ved ØR1 en midlertidig nedskrivning af den samlede ramme med 1,5 mio. kr. Rammenedskrivningen skal ses i lyset af det genererede overskud i 2016, og deraf fokus på en skarpere budgetlægning, herunder speciel fokus på refusioner og vakancer. I budgettet for løn og kontorhold er således på nuværende tidspunkt indarbejdet kr. til videreudvikling af Dalux og kr. til pilotprojekter med robotteknologi. Fra 2018 og frem nedskrives rammen til løn og kontorhold med kr. fordi Anders Moestrup vender tilbage til HR. Fællesudgifterne: Der er pt. forventninger om små mindreudgifter på fællesudgifterne. Merudgifterne er på 0,426 mio. kr. og udgør dermed alene ca. 2 pct. af det samlede budget til fællesudgifter. Set i lyset af den generelle usikkerhed så tidligt på året foretages ikke på nuværende tidspunkt et løft af rammen. I stedet følges udviklingen nøje frem mod ØR Løn og kontorhold R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud

16 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet 1.1 Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 ØB's løn og kontorhold nedskrives rammemæssigt med 450 tkr., de 450 tkr. Flyttes til ØB Fællesudgifter heraf kr. til prisregulering af fællesudgifterne og til yderligere udvikling af promark. Derudover så nedskrives ØB's ramme til Løn og kontorhold med det beløb som ikke forventes forbrugt (tkr ). Fra 2018 reduceres rammen med 300 tkr. som overføres til AU HR i forbindelse med at Anders Moestrup vender tilbage til HR. 1.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2017 Ændring i 2018 Permanent Type Ja Flyttet til/fra andet VD område Infrastrukturpuljen p/l reguleres Nej Intern flytning på VD området Ekstra midler til yderligere udvikling af Promark kun Nej Flyttet til/fra andet VD område Nedskrivning af ramme til løn og kontorhold, til Direktørpuljen Ja Flyttet til/fra andet VD område Nedskrivning af ramme fra 2018, flytning af Anders Moestrup tilbage til HR.

17 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet 2. Tilskud til eksterne partnere R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 Tilskud til eksterne består af Infrastrukturpuljen og Fællesforsendelsesomk. Infrastruktur overfører 200 tkr. I ramme til AU IT, samtidig p/l reguleres Infrastrukturpuljen med et tilsvarende beløb, fordi Infrastrukturpuljen ikke tidligere er blevet p/l reguleret. 2.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2017 Ændring i 2018 Permanent Type Ja Flyttet til/fra andet VD område Overførsel til AU IT vedr. faldebortomk. Serverrum Ja Intern flytning på VD området Infrastrukturpuljen p/l reguleres 3. IT Systemer R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 Der forventes et let øget forbrug, primær årsag er AURUS som ikke forventes opsagt i 2017 (119 tkr.) og Citrixlicens til teknisksoftware (39 tkr.) 3.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2017 Ændring i 2018 Permanent Type 1 Beskrivelse 2 Beskrivelse

18 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet 4. Særlige opgaver for VD området R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 Der forventes et merforbrug til bankgebyrer på 360 tkr., derudover forventes et ikke ramme finansieret merforbrug på ca. 245 tkr. Disse merforbrug forventes dækkes af mindreforbrug ift. Rammen på øvrige kategorier under AU fællesudgifter. 4.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2017 Ændring i 2018 Permanent Type 1 Beskrivelse 2 Beskrivelse 5. Konsulentydelser R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 Der forventes et mindreforbrug på ca. 125 tkr. Der bevilliges 250 tkr. Til yderligere udvikling af Promark, omkostningerne reduceres med i alt 350 tkr., heraf er 250 tkr. Revisionsudbudet, færre forventede omk. Til rådgivning 75 tkr. Og reduktion af posten til revision af STÅ. 5.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2017 Ændring i 2018 Permanent Type Nej Intern flytning på VD området Merbudget til videreudvikling af Promark 2 Beskrivelse

19 AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet 6. Midlertidige bevillinger R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo B2018 niv. 17 Eksisterende ramme Nettoforbrug Overskud/Underskud Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 Ingen bemærkninger 6.2 Ønskede rammeændringer Nr. Ændring i 2017 Ændring i 2018 Permanent Type 1 Beskrivelse 2 Beskrivelse 7. Eksterne projekter (DR 4 6) R2016 i niv. '16 R2016 i niv. '17 R Jan Feb 17 Primo 2017 ØR ØR1 Primo Eksterne tilskud Øvrige indtægter Løn Husleje Øvrig drift Overskud/Underskud Årsager til afvigelse mellem Primo og ØR1 Ingen bemærkninger

20 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL17OER1 AUL16OER3 AUL17PRIMO Diff R2016 vs. ØR Løn og kontorhold Projekter Projekter R2016 B2017 ØR1 P B2016 ØR3 P Løbende priser 2017 ØR1 PRIMO Stab Økonomisekretaria tet BI enheden Indkøb Regnskab Bygningsøkonomi og jura Byggeri og planlægning Lønafstemnings projekt Ø&B Projektpulje Flytning Trøjborg Dalux implementerin g Forsøg med Robotter TAP løn Refusion DTAP Anden løn (Vakancer og anden løn) Rejser, hotel og forplejning Kompetenceudvikling, egne medarbejdere (hævet for stabe IT og telefoni (løft 2017 til workzone og overgang til fælles I Tjenestebil Anden drift Afskrivninger Julefrokost og sommerfest Salg (kaos og AUFF) Internt salg Lønafstemning Ramme IT systemer Projekter Økonomisystemer ekstern drift BI enheden ITsystemer FM system IT Digitalpost Indkøbsanalyse system Navision AURUS IndFak Webshop CWT ØSLDV NS STADS ARS Dibs EG Bolig RejsUD Tidshåndtering Dalux (del af Infrastrukturpulje) TV fælles (del af Infrastrukturpulje) Adgangskort (del af Infrastrukturpulje) Videoovervågning (del af Infrastrukturpulje) Energy Key (del af Infrastrukturpulje) Call Center (del af Infrastrukturpulje) Kunstkonservering (del af Infrastrukturpulje) Citrix licens, teknisk software (del af infrastruktur) Licenser Digitalpost (del af ForsendelseVD) Medfin. Af PF Tidshåntering pba. system bespar. Indkøbsanalysesystem af midler til projekter SKI abonnement (midler fra projekter) Ramme Tilskud til eksterne Projekter Infrastrukturpuljen Forsendelsesomk. Fælles ADM Infrastrukturpuljen ForsendelsesOmkostninger Fælles ADM Internt salg, pakkeafregning Digital forsendelse Ramme Særlige VD opgaver Økonomisystemer særlig drift Regnskab særlig drift Bygningsøkonomi og jura særlig drift Navision AURUS IndFak Webshop CWT ØSLDV NS STADS ARS Tidshåndtering Dibs EG Bolig Finansielle poster Rykkere og rente fra debitorer Tekniskeposter Regnskab Tekniske poster til udlign. BALANCE Dibs EG Bolig Bankgebyrer Kursgebyr

21 Renteudg. og rykkergebyrer Forsikringsskader/Erstatninger Postbiler el. relateret hertil Posten i øvrigt Ramme Særlige konsulentydelser Projekter Økonomisystemer udvikling Økonomi Revision og Rådgivning Økonomi BI enheden Økonomi Indkøb Regnskab Bygningsøkonomi og jura Indkøbsmodul, Indfak2 Navision AURUS IndFak Webshop CWT ØSLDV NS STADS ARS Dibs EG Bolig ProMark Revision, løbende Revision, STÅ Revision, eksterne midler PwC særrevision, Foulum & Roskilde Advokatbistand Rådgivning, løbende (af midler til projekter) Digitalpost, Strålfors konsulent IT Sikkerhedsrevision Indkøbsmodul, Indfak2 (af midler til projekter) RejsUD (midler til midlertige projekter) Ramme Ramme Ramme Promark Ramme residual RejsUD

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. august 2017, kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 24. august 2017, kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger AARHUS Møde den: 24. august 2017, kl. 9.00-11.00 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

Konteringsvejledning, AU Økonomi og Bygninger (Ø&B)

Konteringsvejledning, AU Økonomi og Bygninger (Ø&B) Konteringsvejledning, AU Økonomi og Bygninger (Ø&B) Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Ø&B er det 5798000420229. Er der anvendt det forkerte EAN

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. januar 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. januar 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 25. januar 2017 kl. 12.00-14.00 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Konteringsvejledning, Økonomi og Bygninger (Ø&B) 2015

Konteringsvejledning, Økonomi og Bygninger (Ø&B) 2015 Konteringsvejledning, Økonomi og Bygninger (Ø&B) 2015 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Ø&B er det 5798000420229. Er der anvendt det forkerte EAN

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.) Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 24. november 2017 Side 1/1 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-135 Mødelokale stueetagen Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud:

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.) Dagsorden Dato: 22. november 2018 Side 1/1 Mødedato: 29. november 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 1/2 Mødedato: 21. marts 2019 kl. 10.3011.15 Mødested: 1918135 ITUndervisningslokale Mødeemne: Ekstraordinært LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels

Læs mere

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen.

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen. Møde den: 20. februar 2017 kl. 11.00-12.00 1918-129 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ENHEDSADMINISTRATIONEN 2016 De primære psykiske APV-handleplaner i Enhedsadministrationen ligger på administrationscenter- og vicedirektørniveau samt underliggende enheder.

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

4. Evaluering af lønhandlingsproces 2016 og udarbejdelse af kriterier til lønforhandling 2017 (35 min.)./. Sagsfremstilling

4. Evaluering af lønhandlingsproces 2016 og udarbejdelse af kriterier til lønforhandling 2017 (35 min.)./. Sagsfremstilling AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. juni 2016 kl. 9.00-11.00 2641-130 IT-Undervisningslokale Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) Møde den: 9. maj 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Marianne Maria Larsen

Marianne Maria Larsen Marianne Maria Larsen Fra: Katrine Lisberg Sendt: 1. august 2016 13:31 Til: Niels Jørgen Rasmussen Emne: God omgangstone Opfølgningsflag: Flagstatus: Opfølgning Fuldført Hej Niels Jørgen Hermed mit bud

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU

Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU Principper for afvikling af lønforhandlinger på AU AU s personalepolitik og den tilknyttede delpolitik for løn, som er vedtaget af HSU den 18. januar 2011, fastlægger de overordnede rammer for afvikling

Læs mere

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige.

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Lars Bo Nørgaard Dato: 18. januar 2019 Side 1/2 Mødedato: 24. januar 2019 kl. 9.45-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU/LSU møde LAMU deltagere: LSU

Læs mere

Konteringsvejledning AU HR 2015

Konteringsvejledning AU HR 2015 Konteringsvejledning AU HR 2015 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For HR er det 5798000420311. Er der anvendt det forkerte EAN nummer vil du opleve

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 7. december 2015 kl. 13.00 15.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H. Svendsen

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer

Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Modtager(e): AU IT, LSU Notat Kompetenceudvikling i AU IT og procedurer Baggrund Universitetsledelsen har d. 27. maj 2015 godkendt en rapport fra et projekt om TAPkarriereveje. Projektet konkluderer, at

Læs mere

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Universitetsledelsens Stab er det 5798000420205 Er der anvendt

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling

Retningslinjer for afvikling af lønforhandling Retningslinjer for afvikling af lønforhandling I henhold til personalepolitikken er det Aarhus Universitets mål, at de ansattes løn afspejler deres funktion, ansvar, indsats og relevante kompetencer. Dette

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget.

Medarbejderrepræsentanterne foreslog, at referater af nærværende og kommende møder udarbejdes som beslutningsreferat. LSU tilsluttede sig forslaget. LSU-møde Administrationscenter Aarhus BSS Den 31. januar 2017, kl. 12.30-15.00 Lokale: 1328-120 Referat Deltagere: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Aase Bak, Eigil Jensen, Susanne Dalsgaard Krag

Læs mere

Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering.

Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering. Side 1/6 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 09.00-11.15 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov,

Læs mere

REFERAT. Møde d. 27. april 2016 kl Aarhus: LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde d. 27. april 2016 kl Aarhus: LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde d. 27. april 2016 kl. 10.00-21.00 Aarhus: 5530-0.2.07 REFERAT LSU- møde i AU Forskning og Eksterne Relationer Deltagere: John Westensee, Anders Frølund, Pernille von Lillienskjold, Anya Bjørn Vinstrup,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007

Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 1. Formål og mål Formålet med lønpolitikken i University College Lillebælt er at skabe sammenhæng mellem institutionens mål, udvikling, strategi på den ene side

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 10. oktober 2017 kl. 13.00-14.00 Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C., bygning 1611-121B. Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen

Læs mere

(Evt. hjælper) Tydelig prioritering af arbejdsopgaver via dialog mellem leder Leder/Opgaveansvarlig Løbende Vælg status

(Evt. hjælper) Tydelig prioritering af arbejdsopgaver via dialog mellem leder Leder/Opgaveansvarlig Løbende Vælg status HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV - AU ØKONOMI OG BYGNINGER Udarbejdet: Opdateret: INDSATSOMRÅDE: - Forebyggelse af stress MÅL: - 1) Der skal ske en reduktion i antallet af stressrelaterede sygemeldinger ENHED

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

ANIS info-møde, den 1. juli 2016

ANIS info-møde, den 1. juli 2016 ANIS info-møde, den KLAUS LØNNE INGVARTSEN INSTITUTLEDER 1. JULI 2016 1 Dagsorden UNILAB Arbejdstilsynets opfølgningsbesøg Proces for Psykisk APV 2016-2020 MUS og kompetenceudviklingsmidler Status på opsigelse

Læs mere

Projekt US Refusioner Syge- og barselsrefusioner mv

Projekt US Refusioner Syge- og barselsrefusioner mv 1. Universitetsledelsens Stab 1.1 Universitetsledelsens Stab Løn og kontorhold Projekt 19450 US Aktivitetsnummer Navn Beskrivelse 51401 TAP løn Løn til månedslønnede administrative medarbejdere 51402 Refusioner

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR DPU Udarbejdet 0.9.06 Opdateret Følgegruppen, der har arbejdet med instituttets APV og dens omsætning til en handleplan, har gennem en længere møderække nærlæst, analyseret,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016

Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Konteringsvejledning Universitetsledelsens Stab 2016 Miniguide til rigtig kontering: 1. Vælg det rigtige EAN nummer ved bestilling af varen. For Universitetsledelsens Stab er det 5798000420205 Er der anvendt

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/JO Dato: 6. oktober 2017 Side 1/3 Mødedato: 20. september 2017 kl. 10-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A019 Mødeemne: LSU møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. maj 2016 kl Mødelokale (videolink ) Møde i LSU for Uddannelse AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. maj 2016 kl 10.00-12.00 Mødelokale 1445-019 (videolink 1445019) Møde i LSU for Uddannelse Dagsorden Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst,

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Kirkesalsmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Kirkesalsmøde Møde den: 03-03-2016 Kirkesalsmøde Referat Nyt fra LSU Goswin orienterede fra LSU-mødet, som blev holdt tidligere i dag bl.a. om: Initiativer i forbindelse med besparelser og indtægter i ST s budgetplan

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 8. december 2016 kl Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 8. december 2016 kl Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger AARHUS UNIVERSITET Møde den: 8. december 2016 kl. 9.00-11.00 1918-217 Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning REFERAT Til stede: Søren Harbo Jensen, Jens Falster, Erling Hyldig, Henrik Normann Jørgensen, Søren Lundgård Laursen, Bent Lorenzen,

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Lønpolitik

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Lønpolitik UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Lønpolitik Godkendt af HSU 10. april 2007 Indhold 1. Formål og mål... 3 2. Målgruppe... 3 3. Løndannelsen... 3 3.1 Ny løn... 4 3.2 Pulje... 4 4. Forhandling... 4 4.1 Lønaftale...

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

REFERAT. Møde d. 17. juni 2015 kl Aarhus: , Emdrup: A019. LSU- møde nr. 2 i AU Forskning og Eksterne Relationer

REFERAT. Møde d. 17. juni 2015 kl Aarhus: , Emdrup: A019. LSU- møde nr. 2 i AU Forskning og Eksterne Relationer Møde d. 17. juni 2015 kl. 10.30-12.30 Aarhus: 5128-132, Emdrup: A019 REFERAT LSU- møde nr. 2 i AU Forskning og Eksterne Relationer Deltagere: John Westensee, Jeppe Dørup Olesen, Anya Bjørn Vinstrup, Bettina

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

PULS 2013 Information til medarbejdere

PULS 2013 Information til medarbejdere PULS 2013 Information til medarbejdere Oktober 2013 1 Information om PULS 2013 Nyt kapitel Denne vejledning er målrettet medarbejdere, der skal til PULS-samtale. PULS er ramme for performance-, udviklings-

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Jonna E. Menne (udvalgssekretær)

Jonna E. Menne (udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Torsdag 27. august 2015, kl. 12.00-16.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Lokal APV-proces i UCL 2014

Lokal APV-proces i UCL 2014 VEJLEDNING TIL APV-GRUPPEN Lokal APV-proces i UCL 2014 Udarbejdet af HR og Kommunikation Indledning Arbejdsmiljøloven kræver, at der gennemføres en arbejdspladsvurdering (APV) af det fysiske og psykiske

Læs mere

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14.

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14. Center for It, Medico og Telefoni Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling 2013-2017 ITA 14. august 2017 1 Indledning Regionsrådet udbad sig på mødet den 13. juni 2017 en mere detaljeret gennemgang

Læs mere

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013 Dato: 3.6-2013 Bilag 1. Status på. Juni 2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) Side 1 af 8 1 Etablering af forældreråd For at sikre en

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT Udarbejdet 24.08.20 Opdateret 29.08.20 I AU IT har vi, i den psykiske APV proces, valgt en ensartet proces, hvor alle teams har gennemgået samme forløb. Det betyder,

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne.

LSU og LAMU har besluttet at udarbejde en særskilt instituthandleplan på ph.d.-området i samarbejde med ph.d.-programlederne. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR Institut for Kultur og Samfund Udkast udarbejdet 9. august 2016 Opdateret [dato] Ved Institut for Kultur og Samfund vil handleplanens fem indsatsområder indgå i den årlige

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 22. august 2013 kl. 12.00 14.00 Mødelokale: 1445-019 (der er mulighed for videotilkobling) Ordinært LSU-møde AU Kommunikation (2013-5) Faste deltagere: Jesper Bo Jensen, Knud Holt Nielsen, Peder

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.288 259.288 259.288 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd

Egedal Kommune Det lokale Beskæftigelsesråd Den 17. november 2011, kl. 12.30 i mødelokale M 260 på Stenløse Rådhus Referat 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Driftssituationen i Jobcentret 2 3. Fastholdelseskonsulent, Sygedagpengeteam. 3 4. Orientering

Læs mere

REFERAT. Møde den: 11.december 2012 kl Mødelokale 1431/021 LSU Viden

REFERAT. Møde den: 11.december 2012 kl Mødelokale 1431/021 LSU Viden Møde den: 11.december 2012 kl. 12-15 Mødelokale 1431/021 LSU Viden REFERAT Til stede: Lars Moseholm (fmd.), Henrik Senfer, Jette Hammer, Per Lindblad Johansen, Lisbeth Ramsgaard Carlsen (næstfmd.), Isabel

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Notat vedr. de forskningsunderstøttende midler (tidl. annuum), Institut for Klinisk Medicin

Notat AARHUS UNIVERSITET. Notat vedr. de forskningsunderstøttende midler (tidl. annuum), Institut for Klinisk Medicin Modtagere: afdelingsbestyrere og professorsekretærer Notat Notat vedr. de forskningsunderstøttende midler (tidl. annuum), Institut for Klinisk Medicin For at understøtte afdelingernes drift tildeles afdelingerne

Læs mere

Gennemgang af 2003 budget for fællesfonden

Gennemgang af 2003 budget for fællesfonden Bilag 6 - Side 1 af 1 Gennemgang af budget for fællesfonden 17. juni KM-projektgruppe J.nr. 0044-1 1. Budgetopfølgningen april Finansministeriets budgettekniske gennemgang er blandt andet udarbejdet på

Læs mere

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV

DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV DIALOG OM RESULTATERNE AF DEN PSYKISKE APV EVA KARRING KONST. INSTITUTLEDER INSTITUT FOR ODONTOLOGI 25.05. PROGRAM Velkommen: Hvad er formålet med mødet? Den overordnede proces Hvordan ser tallene ud?

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 19.10.2015 Klokken 17.00 19.00 Furesø Egedal Forsyning A/S, Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse Bilag 1.1 Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Susanne Mortensen (SMO) (næstformand)

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes.

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ANIS Udarbejdet 160830 Opdateret [dato] INDSATSOMRÅDE: - - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra

Læs mere