Referat AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 1/2 Mødedato: 21. marts 2019 kl Mødested: ITUndervisningslokale Mødeemne: Ekstraordinært LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Michael Hertzum Krattet, Tina Dreier, Anders Kragh Moestrup, Tanja Stride, Henriette Sander Stær, Marianne Maria Larsen, Lars Bo Nørgaard 1. Ændring af organisationen i AU Økonomi og Bygninger, Bygninger Baggrund: Niels Jørgen oplyste, AU s bestyrelse har godkendt den overordnede plan for Campus 2.0. Universitetsledelsen har ønsket at sikre koordineringen og ledelsen af Campus 2.0 gennem udpegning af en programleder. Charlotte Lyngholm er foreslået som programleder. Organisationsændringen i Bygninger der er beskrevet i sagsfremstillingen, der er udsendt til dagens møde gennemføres med henblik på at sikre en organisering, der er gearet til at løfte Campus 2.0 opgaven. Som forberedelse af ændringerne er der i Bygninger gennemført såvel teammøder som møder med medarbejdere enkeltvis. Ændringen, der træder i kraft pr 1. april 2019, er endnu ikke fuldstændig på plads. Charlotte redegjorde for forløbet mht. medarbejderinddragelse i Bygninger. Jo mere dialog, der har været, jo mere er der faldet på plads. Det der nu udestår, er snitfladerne udadtil mellem hhv. Campus 2.0 og Bygninger og fakutleterne. Mht. snitfladerne mod Bygningsdrift, så er de tekniske chefer med i loopet. Berit supplerede, at evt. udeståender omkring tilpasning af den enkelte medarbejders opgaver o.lign. er afhængig af den endelige organisering, så arbejdet med at afklare disse skal nu påbegyndes. Ændringen er samtidig en god lejlighed til i samarbejde med den enkelte medarbejder at vurdere, om opgaveporteføljen er hensigtsmæssig o.lign. Drøftelse: Anders spurgte til omfanget af Campus 2.0? Niels Jørgen oplyste, at Campus 2.0 omfatter indflytning i Universitetsbyen og udbygning af Katrinebjergvej samt de heraf afledte rokader og fraflytninger af bl.a. Fuglesangs Allé og Dalgas Avenue. Dvs. den overordnede planlægning af udviklingen i AU s bygningsmasse over de kommende 10 år. Bygningssekretariatet Aarhus Universitet Trøjborgvej Aarhus C Tlf.: au@au.dk Web:

2 Referat Lars Bo Nørgaard Dato: 22. marts 2019 Side 2/2 Charlotte uddybede, at Campus 2.0 organisering skal sikre, at AU ikke forbygger sig. Campus 2.0 skal sikre den overordnede koordinering af ombygninger og rokader i forhold til drift, infrastruktur, behov for kontorer, undervisningslokaler, kantiner, studiemiljøer og meget andet, men samtidig også med de opgaver, der efter organisationsændringen varetages af Bygningssekretariatet. Anders spurgte, om der tilføres nye ressourcer? Niels Jørgen svarede, at selv om Campus 2.0 medfører et andet gear i Bygninger, er det ikke nødvendigvis et højere gear. Pt. er der ikke afsat midler til yderligere ressourcer. Universitetsledelsen er styregruppe for Campus 2.0, så hvis der igangsættes flere aktiviteter end Campus 2.0 organisationen kan løfte, må styregruppen træffe beslutning evt. at tilføre flere ressourcer f.eks. ved at forankre et spor i andet VDområde eller på et fakultet. Anders gjorde opmærksom på, at der også kan være en bekymring om der er tilstrækkelige ressourcer til at løfte de daglige opgaver. Niels Jørgen bemærkede, at bekymringen altid er relevant, så der er naturligvis altid behov, at Charlotte, Masterplangruppen og styregruppen foretager prioriteringer. Anette spurgte, om ændringen medfører fysiske flytninger af medarbejdere på Bygningers etage i bygn. 1918? Charlotte svarede, at alle medarbejdere bliver siddende, hvor de sidder i dag, men hvis det på et senere tidspunkt giver god mening, eller der opstår ønske herom, er man åben over for flytninger mellem kontorer. Niels Jørgen konkluderede, at der skal være ledelsesmæssig opmærksomhed på snitfladen mellem Campus 2.0 opgaver og almindelige opgaver samt ressourcebehov. Der var enighed om, at der er behov for at Bygninger hele tiden er agile. Det blev aftalt, at der udarbejdes en nyhed, hvor baggrunden for ændringen forklares. Nyheden skal tage afsæt i Niels Jørgens indflyvning til dagens møde og indeholde link til nærværende referat og sagsfremstilling. 2. Orientering om status på udbud af rengøring af 51 bygninger, herunder Trøjborgvej 8284 Niels Jørgen oplyste, at styregruppen har modtaget 23 input i form af referater, høringssvar og bemærkninger fra samarbejdsudvalg og tillidsrepræsentanter. LEA har besluttet at fortsætte indkøbsprocessen med en justering af organiseringen jf. input. LSU vil ligeledes bliver skriftligt orienteret om beslutningen.

3 Side 1/3 Mødedato: 21. marts 2019 Møde: Møde i LSU AU Økonomi og Bygninger Punktejer: Niels Jørgen Rasmussen Gæst: Berit Kornbæk, Kristina Aabling Emne Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt kryds) Lukket punkt (sæt kryds) X X Ændring af organisationen i AU Økonomi og Bygninger, Bygninger Resumé Indstilling LSU AU Økonomi og Bygninger anmodes om at drøfte og komme med input til den foreslåede ændrede organisering af AU Økonomi og Bygninger, Bygninger. LSU drøfter den interne kommunikation i Økonomi og Bygninger i forbindelse med ændringen. Baggrund: Bestyrelsen har godkendt den overordnede plan for hvilke fakulteter og funktioner, der skal flytte ind i Universitetsbyen og udbygninger på Katrinebjerg til blandt andet optagelse af flere ingeniører. Det betyder også, at arbejdet med campus 2.0 i den kommende tid vil skifte gear og få et andet fokus end tidligere. Ind til nu har campus 2.0 primært handlet om de store linjer; hvilke funktioner skal flyttes, hvilke aktiviteter skal der være i universitetsbyen og på Katrinebjerg osv. I den kommende tid vil der komme mere og mere fokus på den mere detaljerede planlægning af forskellige temaer: hvor skal der være kantiner og spisesteder? hvordan skal studiemiljøerne indrettes? hvor mange auditorier skal der være? hvad med biblioteksfunktionerne? hvordan skal driften af de nye områder tilrettelægges? hvordan indtænkes bæredygtighed? Osv. Der er rigtig mange temaer og emner, som der nu skal tages fat på, og som skal styres og koordineres, så der sikres den nødvendige fremdrift fremadrettet. Derfor har Universitetsledelsen ønsket at styrke netop koordineringen og ledelsen omkring campus 2.0 gennem udpegning af en egentlig programleder. På et møde den 21. februar 2019 er medarbejderne i Bygninger blev orienteret om, at arbejdet med at finde en egentlig programleder har resulteret i et forslag om, at Charlotte Lyngholm (chef i Byggeri og Planlægning) bliver programleder. Med den rolle vil der være et mindre antal medarbejdere end i dag, som skal referere til Charlotte, mens Byggeri og Planlægnings øvrige medarbejdere får anden ledelsesmæssig reference i Bygninger. Der er således ikke tale om, at medarbejdere i Byggeri og Planlægning skal overføres til et andet organisatorisk område. Der er tale om en interne rokade i Bygninger.

4 Side 2/3 Der vil derfor være medarbejdere i Byggeri og Planlægning, som fremadrettet skal referere til enten Berit Kornbæk Boisen eller Michael Viby Rasmussen (som er konstitueret som teamleder). Der har i ugerne efter orienteringen været en inddragende proces med de berørte medarbejdere. Der har været afholdt fællesmøde i Bygninger, 1:1 møder og/eller møder i teams. Der har på møderne været særligt fokus på behovet for fagspecifik sparring og samarbejde på tværs af enhederne. På baggrund af denne proces har ledelsen vurderet, at følgende organisering er den mest optimale: Organisationsændringen berører ikke direkte medarbejderne i Bygningssekretariatet. Der pågår stadig arbejde med at afgrænse Campus 2.0 opgaven, både i forhold til Bygninger og fakulteterne. Det er vurderingen, at der fortsat vil være et meget tæt samarbejde og koordinering mellem de respektive enheder. De medarbejder som indgår i Campus 2.0 enheden, er i dag primært projektledere, og har derfor de grundlæggende kompetencer for at være med til at drive processerne og projekterne i Campus 2.0. Der vil ske en løbende tilpasning af opgaverne i forhold til udviklingen af Campus 2.0. Ved de medarbejdere som flytter ledelsesmæssig ophæng er ledelsen i Bygninger opmærksom på det fortsatte behov for den fagspecifikke sparring i det daglige virke. Der vil for nogle medarbejderes vedkommende ske en tilpasning af deres opgaver, og behovet for specifik faglig sparing vil blive imødekommet ved f.eks. faste sparringsparter, erfagrupper på tværs af AU og universitetssektoren. De berørte medarbejdere er indforstået med den nævnte løsning og har selv indflydelse på valget af faglige sparringsparter.

5 Side 3/3 Endelig vil der i den kommende periode ske en afklaring af opgaver og snitflader til medarbejdere i andre dele af administrationen, som fortsat forventes at spille en central rolle i campus 2.0. Det drejer sig primært om medarbejdere i US. Der er ikke medarbejdere, som i den forbindelse skal ændre ledelsesmæssig reference. Af hensynet til medarbejderne og sikker drift lægger ledelsen op til, at organisationsændringen træder i kraft pr 1. april Den videre proces: Efter drøftelse i LSU i Økonomi og Bygninger skal der udarbejdes en indstilling til LEA, som beskriver den ændrede organisering i Økonomi og Bygninger. LEA eller ASU skal dog ikke beslutte organiseringen i AU Økonomi og Bygninger. Indstillingen skal dog også beskrive, hvordan campus 2.0 fremadrettet skal organiseres i forhold til styregruppe, programleder mv. Herunder også roller og opgaver for det forskellige grupper, interessenter og medarbejdere omkring campus 2.0. Økonomiske konsekvenser Ændringen har ikke direkte økonomiske konsekvenser. Evt. tilførsel af ressourcer i forbindelse med den ændrede organisering drøftes med LEA og UL. Kommunikation Den interne kommunikation i AU ØB drøftes på mødet. Sagsbehandler Berit Kornbæk Boisen, Charlotte Lyngholm Involvering Der har været afholdt fællesmøde samt 1:1 møder og eller møder i teams f.s.v.a. de direkte berørte medarbejdere. Der vil også efterfølgende være inddragelse mhp. at etablere faglige sparringspartner/fora, hvor det er nødvendigt samt evt. tilpasning af opgaver. Tidsfrist Bilag

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 25. januar 2018 (5 min.) Dagsorden Side 1/1 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov,

Læs mere

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde.

I Økonomi og Bygninger blev det aftalt at drøfte temaet digital dannelse på et kommende møde. Referat UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 30. november 2017 Side 1/3 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-317 Mødelokale 3. etage Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels

Læs mere

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl

Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Anja Munch Larsen, Anna Haurdahl Side 1/5 Mødedato: 24. maj 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Esther

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Arbejdsmiljøstatistik og sygefraværsstatistik Ø&B Side 1/5 Mødedato: 23. november 2017, kl. 09.00 10.30 Mødested: Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Esther S. T. Henriksen,

Læs mere

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige.

./. Uddrag af anbefalingerne fra Ledelseskommissionens anbefalinger til bedre ledelse i det offentlige. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Lars Bo Nørgaard Dato: 18. januar 2019 Side 1/2 Mødedato: 24. januar 2019 kl. 9.45-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU/LSU møde LAMU deltagere: LSU

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 30. august 2018 (5 min.) Dagsorden Dato: 22. november 2018 Side 1/1 Mødedato: 29. november 2018 kl. 11.00-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette

Læs mere

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl

Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda Udengaard, Carsten Pahl Jensen, Anna Haurdahl Møde den: 18. januar 2017, kl. 09:30 11:00 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen, Esther

Læs mere

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen.

Der foretages ingen reducering i antallet af medarbejdere ved justering af organiseringen. Møde den: 20. februar 2017 kl. 11.00-12.00 1918-129 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk.

Der er en ret stor stigning fra 2016 til 2017 med ca. 2 dage i gennemsnit pr. medarbejder, hvilket svarer til mere end ét årsværk. Side 1/5 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 11.15-12.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte

Læs mere

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl )

LSU medlemmerne deltager under punkt 1 (kl ) Møde den: 9. maj 2017, kl. 09:00 10:30 Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 135 LAMU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Berit Kornbæk Boisen, Esther S. T. Henriksen, Linda

Læs mere

Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering.

Rullegardiner, bygning 1912 Opmåling blev foretaget den , ordre er afgivet, og der afventes levering/montering. Side 1/6 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 09.00-11.15 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov,

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27. maj 2015 kl IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 27. maj 2015 kl IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 27. maj 2015 kl. 13.00-14.00 2641-130 IT-Undervisningslokale LSU Økonomi og Bygninger Referat Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm, Gitte Bak

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 8. december 2016 kl Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 8. december 2016 kl Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger AARHUS UNIVERSITET Møde den: 8. december 2016 kl. 9.00-11.00 1918-217 Mødelokale 2. etage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Charlotte Lyngholm,

Læs mere

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse

Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Notat til OmrådeMED Ny organisation i Beskæftigelse Dette notat beskriver direktionens forslag til Økonomiudvalget om, at Beskæftigelse og skal organiseres i en ny struktur i kommunen med virkning fra

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Én gang årligt skal arbejdsmiljøudvalget drøfte, hvordan beredskabet i enheden er, og der skal afholdes en evakueringsøvelse.

Én gang årligt skal arbejdsmiljøudvalget drøfte, hvordan beredskabet i enheden er, og der skal afholdes en evakueringsøvelse. Side 1/7 Mødedato: 29. november 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N.

Læs mere

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013

Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Drejebog 3A - Nyt rådhus og sundhedscenter Fase 7 og 8 Forprojektering og hovedprojektering Oktober 2012 oktober 2013 Revideret 22. november 2012 Egedal Kommune Drejebog for nyt rådhus og sundhedscenter

Læs mere

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise

Møde den: 13. januar 2015 Referat HR LSU Til stede: Fraværende: Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise Møde den: 13. januar 2015 HR LSU Referat Til stede: Louise, Lene, Alev, Sarah og Lizzi Fraværende: Gertrud og Ina Punkt 1 - Godkendelse af dagsorden Louise meddelte, at hun og Lone havde haft den årlige

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. januar 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. januar 2017 kl Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Møde den: 25. januar 2017 kl. 12.00-14.00 1918-135 Mødelokale stueetage Møde i LSU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Anette Svejstrup, Arne N. Skov, Michael Hertzum Krattet,

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen

Fraværende: Marianne B. Johansen, Hanne Christensen og Emil Hornung Nissen Referent: Bente Pedersen Møde den: 24. marts 2015 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen Harrit Jakobsen, Søren Dam, Mads Rasmussen, Maja Skrydstrup,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning Møde den: 8. november 2012 Bygning 5128, lokale 215 LSU Planlægning REFERAT Til stede: Søren Harbo Jensen, Jens Falster, Erling Hyldig, Henrik Normann Jørgensen, Søren Lundgård Laursen, Bent Lorenzen,

Læs mere

AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) :00 Rektoratets mødelokale

AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) :00 Rektoratets mødelokale AU Uddannelse Udvalget for Uddannelse (UFU) (Møde i Udvalget for Uddannelse) 19-09-2017 13:00 Rektoratets mødelokale Mødeindhold Punkt Side Punkt 1: Godkendelse af dagsorden og referat 1 Punkt 2: Høstede

Læs mere

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Baggrund I forbindelse med analysen af ledelsesunderstøttelse

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 22. juni 2015, kl. 8.30-10.00 2641-130 IT Undervisningslokale LAMU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 22. juni 2015, kl. 8.30-10.00 2641-130 IT Undervisningslokale LAMU Økonomi og Bygninger Møde den: 22. juni 2015, kl. 8.30-10.00 2641-130 IT Undervisningslkale LAMU Øknmi g Bygninger Dagsrden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skv, Berit Krnbæk Bisen, Carsten Pahl Jensen, Esther S.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D004 Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe Deltagere: Mette Glerup Thomsen, Rikke Korgaard Præstegaard, Jesper Sølund Hansen, Katrine Breum Rosenbeck, Rikke Nielsen Gæst: Mette Brandenborg fra INT-bånd-møde d. 3. juni 2019 1. MoveON status fra

Læs mere

Integrationsrådet Referat

Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Referat til mødet den kl. 17:00 i Mødelokale C Medlemmer: Ann Frederiksen Martin Kondrup Knudsen Preben Holler (A) Zenawi Ghebremichael Muhsin Jetto Nataliia Gudymenko Phul Kumari Biswa

Læs mere

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101.

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl. 08.15-10.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Tilstedeværende: Anne Skorkjær Binderkrantz; Charlotte Christiansen, Hanne

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten

Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten 30/3 2010 Indstilling til Samarbejdsnævnet i sag om anke fra medarbejdersiden i SU ved Aarhus Tekniske Skole over brud på informationspligten I brev af 4. november 2008 klager medarbejdersiden i samarbejdsudvalget

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Bemærkninger til referat fra sidste møde. 3. Lønforhandlingskriterier Referat AARHUS UNIVERSITET JWE/JO Dato: 6. oktober 2017 Side 1/3 Mødedato: 20. september 2017 kl. 10-12 Mødested: Aarhus 5530-0.2.07, Emdrup A019 Mødeemne: LSU møde i AU Forskning og Eksterne Relationer

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. august 2016, kl. 12:30 14: IT-undervisningslokalet LAMU Økonomi og Bygninger

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 31. august 2016, kl. 12:30 14: IT-undervisningslokalet LAMU Økonomi og Bygninger AARHUS UNIVERSITET Møde den: 31. august 2016, kl. 12:30 14:00 2641-130 IT-undervisningslokalet LAMU Økonomi og Bygninger Dagsorden Deltagere: Niels Jørgen Rasmussen, Arne N. Skov, Berit Kornbæk Boisen,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

ET STYRKET AU LIBRARY

ET STYRKET AU LIBRARY 9. DECEMBER 2016 ET STYRKET AU LIBRARY Orienteringsmøde for AU Library-medarbejdere i AU Uddannelse VELFUNGERENDE AU LIBRARY AU Library har bevist sit værd: Anerkendes bredt som en professionel og nærværende

Læs mere

FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg

FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks Aalborg FAQ Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft Rektorsekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Ulla Gjørling, sekretariatschef Telefon: 9940 3205 Email: ug@adm.aau.dk

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Bünyamin Simsek, Nils Petersen BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE MØDET I DAG Har præsenteret de endelige beslutninger Vil fokusere på: de administrative beslutninger betydning og bagvedliggende overvejelser

Læs mere

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden

1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller skal den centrale bygningstjeneste have i fremtiden 3 indstillinger fra byggesporet i den administrative forandringsproces Vedlagt følger indstillinger fra bygningssporet vedrørende: 1. den fremtidige organisering af bygningsområdet ved AU dvs. hvilke opgaver/roller

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 23. november Valg til AMG/LAMU 2018

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 23. november Valg til AMG/LAMU 2018 Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Anna Haurdahl Dato: 17. januar 2018 Side 1/2 Mødedato: 25. januar 2018 kl. 09.00-11.15 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere:

Læs mere

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted:

Forum: FAMU. Møde afholdt: 7. september Sted: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 1 Forum: FAMU Møde afholdt: 7. september 2011 Sted: 10.1.30 HR- & PERSONALEAFDELINGEN DET HUMANISTISKE

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken Dato: 25. maj 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 16. august 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

Referat fra styregruppemøde 6

Referat fra styregruppemøde 6 Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 lokale 231 Tidspunkt Onsdag den 5. november 2008, kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 6 Referent

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Tid: kl. 14.00-16.00 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 24. maj Status på fysisk arbejdsmiljø

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra LAMU den 24. maj Status på fysisk arbejdsmiljø Referat Anna Haurdahl Dato: 30. august 2018 Side 1/6 Mødedato: 30. august 2018 kl. 09.00-11.00 Mødested: 1918-129 IT-Undervisningslokale Mødeemne: LAMU Økonomi og Bygninger LAMU deltagere: LSU deltagere:

Læs mere

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen

Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Møde den: 8. juni 2017 kl. 12.30-14 1328-120 Aarhus BSS FAMU Referat Til stede: Anja Zimmerdahl, Carsten Dalsager, Jane Frølund Irming, Merete Elmann, Niels Jørgen Relsted, Iben Skrydstrup Vejen Afbud:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt

1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering om beslutning af 22. oktober opfølgning på problemanalysen 3. Eventuelt Ekstraordinært møde i Administrationens samarbejdsudvalg Fredag den 24. oktober 2014 REFERAT Til stede: Brian Bech Nielsen, Louise Gade, Christina Breddam, Niels Damgaard Hansen, Helle Colding Seiersen,

Læs mere

3.. Møde. Torsdag den 21. august kl. 12:30 15:00 Middelfart- vej, konferencelokalet. Referat. Pkt. A Bemærkninger til dagsorden Ingen bemærkninger.

3.. Møde. Torsdag den 21. august kl. 12:30 15:00 Middelfart- vej, konferencelokalet. Referat. Pkt. A Bemærkninger til dagsorden Ingen bemærkninger. Referat Mødedato 21. august 2014 Starttidspunkt 12:30 Sluttidspunkt 15:00 Afdeling/enhed Området for Pædagogiske & Samfundsfaglige Uddannelser Dokumentnavn Referat LSU Pæd & Samf 20140821 Dokumentnummer

Læs mere

Referat LSU/LAU-møde. Handling/ Deadline. Hvem/ Konklusion. Dagsorden. Intet til dette punkt. 15 min. ULRM. Praktiske udfordringer:

Referat LSU/LAU-møde. Handling/ Deadline. Hvem/ Konklusion. Dagsorden. Intet til dette punkt. 15 min. ULRM. Praktiske udfordringer: Referat LSU/LAU-møde Mødedato 7.september 2016, kl. 13.30-15.30 Sted Niels Bohrs Allé - BS.101 Dokumentnavn Dagsorden LSU/LAU-møde Arbejdsområde Tværgående Uddannelsesudvikling Referent Heidi Kruse Hansen

Læs mere

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i

REFERAT. Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i Referat fra 3. ordinære bestyrelsesmøde i 2018 17-09-2018 1. Godkendelse af dagsorden ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen Hørning 2. Godkendelse af referat af 21. juni 2018 ved bestyrelsesformand Hans-Jørgen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Indstilling. Ændret organisering i Teknik og Miljø. Til Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. marts Lukket dagsorden

Indstilling. Ændret organisering i Teknik og Miljø. Til Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. marts Lukket dagsorden Indstilling Til Magistraten Fra Teknik og Dato 27. marts 2014 Lukket dagsorden 1. Resumé Forslaget tager afsæt i et Aarhus, præget af vækst. Der er behov for at sikre den bedst mulige understøttelse heraf.

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog.

Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. MBBL 27. august 2013 Bilag 5: Cover til håndtering af aktuelle emner fra GD2 s risikolog. GD2/Adresseprogrammet identificerer løbende en række risici, som har tværgående betydning for delprogrammets projekter.

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1b: DFU PiD vedrørende de tværgående funktioner Projektinitieringsdokument Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling,

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt Møde den: Mandag den 10. februar 2014 kl. 12.00 Sted: 1443/413 Ekstraordinært LSU Kommunikation REFERAT Til stede: Lykke Ankersen, Knud Holt Nielsen, Jetthe L. Revsgaard, Peder Holm-Pedersen, Henriette

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet:

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet: Furesø Kommune Att.: Peter Rosgaard, Centerchef Borgerservice, Kultur, Idræt og Fritid Vingsted, den 5. juli 2012 Udvikling, drift og organisering af Farum Arena Efter møde afholdt den 12. juni 2012 i

Læs mere

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Visionen og målsætning Når dette projekt er afsluttet har unge og ældre ildsjæles allerede eksisterende aktiviteter og interessesfære

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Møde den: 18. december 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG FOR FREMTIDIG BUDGETPROCES PÅ BYGNINGSOMRÅDET

BESLUTNINGSOPLÆG FOR FREMTIDIG BUDGETPROCES PÅ BYGNINGSOMRÅDET BESLUTNINGSOPLÆG FOR FREMTIDIG BUDGETPROCES PÅ BYGNINGSOMRÅDET Den administrative forandringsproces Beslutningsoplæg 1 Beslutningsoplæg for Budgetprocessen 1. Indledning Ansvaret for at bygninger drives

Læs mere

EKSTERNT REFERAT. Møde den: 24. september It-forum mødereferat

EKSTERNT REFERAT. Møde den: 24. september It-forum mødereferat Møde den: 24. september It-forum mødereferat EKSTERNT REFERAT Til stede: Jørgen Jørgensen (JJ), (formand), Morten Frydenberg (MF), Niels Damgaard Hansen (NDH), Per Lindblad Johansen (PLJ), Flemming Bøge

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Aarhus Kommune på Folkemødet 2017

Aarhus Kommune på Folkemødet 2017 Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 27. januar 2017 Aarhus Kommune på Folkemødet 2017 Planlægning af Aarhus Kommunes fælles deltagelse på Folkemødet på Bornholm i 2017. 1. Resumé

Læs mere

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup

Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015 Indhold Referat af møde i husudvalg for Campus Emdrup 28-10-2015... 1 Dagsorden:... 1 Referat:... 2 Præsentation... 2 Opfølgning på Fysisk APV...

Læs mere

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv.

JBJ gav udtryk for, at buen er spændt i forhold til, at der arbejdes meget i US, og der derfor er behov for en dialog omkring opgavefordeling mv. Side 1/5 Mødedato: tirsdag den 21. november 2017 kl. 12-14 Mødested: Rektoratets mødelokale Mødeemne: LSU/LAMU-møde Deltagere: Kirsten Jensen, Mads Niemann-Christensen, Signe Schou, Jesper Bo Jensen (deltog

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden. Der tilføjes et nyt fast punkt: Opfølgning fra sidste møde Møde den: 30.11.2011 AU,Teknisk Forvaltning bygning 5128-215 UNI-lab projektgruppe REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK Anders Roed (AR) SUN, Lars Mitens (LM) SUN, Christina Breddam (CB) DJF, Bjarne

Læs mere

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur

17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur 17, stk. 4 - udvalg om Bosætningsstrategi og Infrastruktur Referat fra møde den 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 16:30 Sted: konferencesalen Skanderborg Deltagere Søren Erik Pedersen, Frank W. Damgaard,

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 42086/15 BAB/mni REFERAT AF MØDE i Den Fælles Kapitalforvaltning, afholdt torsdag den 16. april 2015 i Århus Bispegård, Århus Stift Tilstede var: Fra bestyrelsen:

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Referat. fra. OvergangsMED Børn og Unge

Referat. fra. OvergangsMED Børn og Unge Referat fra OvergangsMED Børn og Unge Mødedato: Tirsdag den 5. maj 2015 Mødetidspunkt: 10:00-12:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødesalen, Materielgården i Sig Louise Raunkjær, Anette Brodde,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 9. november 2012 kl. 10.00-12.00 D219 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen, Nina Hvid, Søs Bayer (afbud) Medlemmer B-siden:

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Analysekontoret rammesætning

Analysekontoret rammesætning Staben Dato: 6. oktober 2017 Sagsbehandler: Kim Frandsen Direkte tlf.: 73767643 E-mail: kkf@aabenraa.dk Acadre: 17/29668, lb. 304299-17 Analysekontoret rammesætning Godkendt i Direktionen 30. september

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.)

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 24. august 2017 (5 min.) Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Marianne Maria Larsen Dato: 24. november 2017 Side 1/1 Mødedato: 30. november 2017 Mødested: 1918-135 Mødelokale stueetagen Mødeemne: LSU Økonomi og Bygninger Deltagere: Afbud:

Læs mere

Sbsys dagsorden preview. 2. Forslag til ny administrativ organisering - Organisation og Ledelse 2015

Sbsys dagsorden preview. 2. Forslag til ny administrativ organisering - Organisation og Ledelse 2015 Side 1 af 5 2. Forslag til ny administrativ organisering - Organisation og Ledelse 2015 Sagsnr: 81.38.04-P35-9-14 Sagsansvarlig: Lilli Christoffersen Sagsfremstilling Direktionen har med indspark fra chefforum

Læs mere

Bygherre-/kundemøde - referat

Bygherre-/kundemøde - referat Bygherre-/kundemøde - referat Dato: 05.04.2018 Projekt nr.: 1007463 T: +45 2812 9715 E: rala@moe.dk Projekt: Unilab 1511 Emne: Bygherre-/kundemøde nr. 7 Mødedato: 2018.04.05 Mødested: bygning 1521, lokale

Læs mere