Afslutningen på årsrapporten bliver en indsatsplan som bliver aftalt i styregruppen for KUU SVJ.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afslutningen på årsrapporten bliver en indsatsplan som bliver aftalt i styregruppen for KUU SVJ."

Transkript

1 ÅRSRAPPORT for KUU SVJ 2017/18 Ud fra skoleåret 2017/18 udvikler Tovholderskolen en årsrapport for KUU SVJ jvf. Bekendtgørelse 10 stk. I KUU bekendtgørelsen. Årsrapporten indeholder en beskrivelse af flere elementer/procedure i KUU SVJ som både fungerer, men som også virker mindre hensigtsmæssig. Afslutningen på årsrapporten bliver en indsatsplan som bliver aftalt i styregruppen for KUU SVJ. Årsrapporten skal være med til at danne grundlag for vores kommende indsatsplan og indsatsområder for KUU SVJ (Jf. 26). Det vil sige, at den dokumentation og de data som fremkommer i forbindelse med selve evalueringen (Årsrapporten) af vores 4 KUU uddannelser vil give os et overblik over, hvor vi skal sætte særligt ind. Forord: KUU SVJ har nu været i gang i over 3 år. De første år har båret præg af, at vi har gjort en masse ting for første gang og at vi har skullet finde den form, som var vores. Det har været forbundet med en række udfordringer at være en organisation på så mange forskellige matrikler og med så mange forskellige måder at gøre tingene på. Samtidig har det været en spændende opgave for alle institutioner at få lov til at arbejde sammen. Især på kontaktperson/underviser niveau har der været en vilje til samarbejde. På lederniveau har der været forskellige udfordringer som har besværliggjort samarbejdet. Der har især været uenighed om økonomisk/administrativ praksis fra baseskolerne til Tovholder institution ift. udbetaling af taksameter fra ministeriet. Der har ikke været enighed om hvornår udbetalingen skulle fordeles mellem skolerne. Dette har besværliggjort samarbejdet og overskygget de gode pædagogiske intentioner med uddannelsen. Som en del af den kommende indsatsplan for KUU SVJ er det derfor nødvendigt at der opstår enighed om hvad god praksis er uanset hvad det drejer sig om. Tovholder institution tilstræber sig på, at skabe et nyt fundament til et godt samarbejde fremadrettet. Det er vigtigt at understøtte og skabe rammer for KUU-elevernes nysgerrighed, engagement og refleksion og at udvikle et stærkt tværfagligt samarbejde for i samarbejde med uddannelsens elever at udvikle deres glæde ved, lyst til og mod på læring. Dette tilstræber vi fortsat, og kernen af engagerede medarbejdere, kontaktpersoner og forstandere, som har lagt hjerteblod og tid i at søsætte KUU SVJ.

2 Ny Tovholderskole: I forbindelse med konkursen på Esbjerg Forberedende Erhvervsskole er Lustrupholm Produktionsskole blevet ny tovholderskole i KUU SVJ. Dette er sket i overensstemmelse med både Varde og Vejen Produktionsskole. Ny hjemmeside: KUU-SVJ.NU er navnet på KUU SVJ s nye hjemmeside. Det er en hjemmeside med et mere moderne look end den tidligere hjemmeside havde. Hjemmesiden indeholder fakta, men den indeholder også en video som oplyser om KUU generelt uanset hvor du vælger at gå på KUU i landet. Siden skal være med til at oplyse kommende elever om KUU uddannelsen i SVJ. Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet har tidligere været organiseret på denne måde at der var en forstandergruppe, styregruppe og underviser/kontaktpersonsgruppe som mødtes halvårligt. Fremadrettet vil forstandergruppen blive en del af styregruppen mens underviser/kontaktpersons gruppen vil bestå som den er. Grunden til denne ændring er for at skabe et bredere samarbejde omkring de beslutninger vi fortsat skal tage fremadrettet i KUU SVJ regi. Styregruppen består af: Forstanderne og leder/koordinator fra Tovholder og baseskolerne. Styregruppe mødes kvartalsvis Andre samarbejdspart nere kan inviteres til møderne Sekretaritsskole har det juridiske ansvar for KUU SVJ Undervisere og kontaktpersoner mødes kvartalsvis Andre Samarbejdsskoler/institutioner: Som en del af KUU en skal der samarbejdes med andre uddannelsesinstitutioner som udbyder undervisning under anden bekendtgørelse og som minimum kan give KUU eleverne 1-2 D niveau fag, hvoraf det ene fag skal være Dansk jf 11. I skoleåret 2017/18 er der blevet samarbejdet med Varde handelsskole, Vejen Handelsskole og Ribe Katedralskole.

3 Samarbejdet mellem tovholderinstitution og de enkelte baseskoler I KUU SVJ har vi haft et tæt samarbejde mellem leder på tovholderskolen og de enkelte kontaktpersoner på baseskolerne. Det har været kutymen, at evt. tvivlsspørgsmål kunne stilles til lederen via telefonopkald eller mail. Lederen samarbejder ligeledes med hver enkelt kontaktperson omkring uddannelsens indhold og mål, således at den undervisning, der foregår på baseskolerne altid er forenelige med de i bekendtgørelsen udstukne retningslinjer. Lederen deltager i møder på baseskolerne efter behov. Uddannelsens opbygning og indhold KUU SVJ er kendetegnet ved stor diversitet i forhold til opbygning og indhold af de forskellige KUU uddannelser på de forskellige skoler i KUU SVJ. Dette skyldes blandt andet diversiteten i målgruppe, erhvervstema og den skolekultur, som er på de forskellige skoler. Der er således stor forskel på at være studerende på KUU i Esbjerg, Varde, Vejen eller Ribe. Alle skolerne byder ind med noget forskelligt ift. værdier, vision, mission og skolekultur m.m., alt efter hvad der passer bedst til skolen og giver mest mening for eleverne. Dette har fungeret upåklageligt indtil videre, men det har heller ikke været et punkt der har været til diskussion på et tidligere styregruppemøde. Erhvervstemaerne Erhvervstemaerne i KUU SVJ er udvalgt efter en vurdering af lokale og erhvervsmæssige forhold og udbydes på en sådan måde, at det er attraktivt for målgruppen og kompetencegivende i forhold til aktuelle behov og efterspørgsel fra såvel studerende som det lokale erhvervsliv og mulige efterfølgende ungdomsuddannelser - fx. EUD. Herunder følger en kort beskrivelse af alle de udbudte erhvervstemaer: Byg; Bolig, Innovation og Produktudvikling Esbjerg Undervisningen i Byg & Bolig på KUU Esbjerg henvender sig til elever der ønsker en fremtid inden for bygningsvedligehold, bygningshåndværk og tegning og konstruktion. Udover teoretiske opgaver som dækker tegningslæsning, tegningsforståelse og konstruktion, vil der være fagfaglig undervisning, der har til formål at gøre eleven fortrolig med at være på et værksted og have føling med maskinerne og i den forbindelse tage 17 kurset. Desuden vil Byg & Bolig tage på virksomhedsbesøg og give eleven en virkelighedsforståelse. Mad, Mennesker og Sundhed, Esbjerg I Mad, Mennesker og Sundhed retter vi undervisningen og oplevelserne imod at arbejde indenfor fx kantine, sosu, fitness, pædagog m.m. Det betyder at vi starter med at undersøge vor egen og omgivelsernes hygiejne, og derefter omkring ergonomi, da vores fagområder skaber en del fysiske udfordringer. Med basen i orden bevæger os ud i viden/undersøgelse og besøg af virksomheder, jobmuligheder og praktikmuligheder indenfor vort område. Det betyder at vi udover opgaver på skolen fx besøger dagcentre for fysisk og psykisk handicappede, motionscentre, børnehaver og/eller plejehjem alt efter hvad der er interessant for den målgruppe, der har valgt at gå denne vej.

4 Handel og Kundeservice, Esbjerg Er for elever der enten påtænker at starte på en handelsrelateret uddannelsesvej efter KUU, eller via praktikker indenfor butik, handel, kontor eller lager får arbejde efterfølgende. I ASE faget Handel og Kundeservice beskæftiger vi os med alt fra kundebetjening, organisation, forretningsplaner, erhvervsøkonomi til hands on forløb i forskellige butikker, kontorer eller lagre. Eleverne lære at lave SWOT analyser på forskellige butikker (Efter aftale med skolen), hvor de efterfølgende modtager feedback fra ansatte. I ASE faget Handel og Kundeservice lære eleverne hvad erhvervsfaget drejer sig om, således at de bliver sikre på,om det er en erhvervs eller uddannelsesvej de vil beskæftiges i på et senere tidspunkt i livet. Mad, Turisme og Landbrug, Ribe Elsker du at arbejde med mad, mennesker og dyr? Har du tænkt på job som dyrepasser, medhjælper i landbrug, arbejde på en maskinstation eller guide turister rundt i området og måske endda sørge for mad og drikke i cafeen? Så er dette et spændende tilbud. Du kan måske senere opnå ansættelse som erhvervsassistent indenfor områderne. Turisme, kultur og Fritid, Varde Under overskriften, Turisme, Kultur og fritid, findes der en ungdomsuddannelse med for som et forberedende forløb, der i høj grad tilgodeser den enkelte elevs udviklingsproces. Uddannelsen afvikles i et tæt samarbejde med Varde Handelsskole der står for en del af den fagfaglige undervisning. Hos Varde HS møder eleverne fag såsom afsætning, dansk, it, innovation, servicetysk og engelsk. Denne undervisning foregår på Campus i Varde, hvor eleverne er en del af et større uddannelsesmiljø. En stor del af eleverne der går på dette erhvervstema tiltænkes at udsluses til EUD Merkantil. En stor del af uddannelsen er erhvervstræning hvor eleverne er ude på arbejdsmarkedet inden for deres erhvervsfaglige sigte og prøve deres kompetencer af. Dette sker i forløb på 2-3 ugers varighed, med mulighed for forlængelse i op til sammenlagt 8 uger. Under hele uddannelsen arbejder eleverne med deres arbejdsport folio som en integreret del af alt hvad de foretager sg. Denne fungerer som en oversigt over deres udvikling og tilegnelse af kompetencer. Den daglige undervisning foregår i Henne St. By, hvor eleverne har deres faste base. Her møder de kompetente konktaktlærere og underviser. De dage hvor eleverne er i Henne er der fokus på relations dannelse, vejledning, praktikpladssøgning og kuu-fagene: kommunikation, arbejdspladskultur og samarbejdslære. Mad, Sundhed og Kundeservice, Vejen Med udgangspunkt i Vejen Kommunes alsidige udbud, rammer KUU Center Vejen bredt med valget af erhvervstema. "Mad og Sundhed" henvender sig til elever på uddannelsen, der drømmer om at arbejde som køkken og kantine-medarbejder, sosu-assistent, unge- og ældreplejer, PAUassistent osv. Udover erhvervspraktikkerne, som udgør den faglige del, undervises der teoretisk i erhvervstemaet i form af pædagogik, psykologi og SOSU-fags undervisning. Indenfor erhvervstemaet "Kundeservice" sigtes der mod handelserhverv som eksempelvis detailhandel, kontorer, lager/logistik, men også håndværks-baserede erhverv. Elever der har valgt dette, følger teoretisk undervisning i fag som innovation, afsætning og virksomhedslære.

5 Samarbejde med UU Esbjerg, Varde og Vejen Det er UU Esbjerg, Varde og Vejen, som målgruppevurderer, om en ung er omfattet af uddannelsens målgruppe, jf. 3 stk. 1 i lov om kombineret ungdomsuddannelse. Når en ung er målgruppevurderet af sin UU-vejleder er den unge således optaget på en af baseskolerne. Det foregår dog altid i samråd med KUU SVJ skolerne. Et tæt samarbejde mellem KUU SVJ og UU har vist sig at være relevant og nødvendigt. Vi har løbende justeret og diskuteret vores samarbejde, og i KUU SVJ oplever vi, at samarbejdet prioriteres. Vi er dog urolige for at samarbejdet fremadrettet vil blive besværliggjort grundet strukturændringer i UU regi. Eleverne i KUU SVJ Alle elever i KUU SVJ er inden optag af UU i Varde, Vejen, og Esbjerg målgruppevurderet til at tilhøre målgruppen for kombineret ungdomsuddannelse. Det betyder, at de alle er under 25 år, når de starter, at de ikke har gennemført en kompetencegivende ungdomsuddannelse, og at de på nuværende tidspunkt ikke har forudsætninger for at påbegynde en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse, og at de ved optagelsestidspunktet er motiveret for uddannelse. Størstedelen af eleverne er mellem 18 og 21 år og der er en overvægt af mandlige elever. En stor del af de unge i KUU SVJ er udfordret socialt og personligt - fra diagnoser til livshændelser, der vanskeliggør et ungdomsliv, og kontaktpersonerne bruger en stor del af deres tid på at håndtere disse udfordringer. Erhvervstræning/Praktik KUU eleverne skal deltage i mindst 10 og højst 32 ugers erhvervstræning fordelt på 3-4 semestre. Det at finde erhvervstræningspladser til alle elever udgør derfor en stor del af såvel kontaktpersoners og praktikkoordinators som elevers arbejde i KUU SVJ. Erfaringerne for indeværende periode viser, at der i KUU SVJ er en stor velvilje blandt arbejdsgivere til at tage KUU-elever i erhvervstræning. Vi tilstræber, at alle erhvervstræninger finder sted i virksomheder, således at de unge får både et indblik i de erhverv de kan komme i berøring med i et fremtidigt job eller uddannelse, og får skabt nogle gode kontakter og et godt netværk i forhold til fremtidige jobsøgningsmuligheder. Vi oplever, at der ind imellem er elever, som af personlige årsager har for store udfordringer med at deltage i erhvervstræninger i virksomheder og derfor er der ind i mellem elever, som eksempelvis er i en erhvervstræning på et af KUU SVJ skolernes produktionsskole værksteder, genbrugsforretninger eller i en forening. Formålet er dog at styrke elevens arbejdspladskompetence. jf. bekendtgørelsen om kombineret ungdomsuddannelse 4, stk. 3 KUU-portalen Som udgangspunkt anvendes den af Undervisningsministeriet til rådighed stillede og obligatoriske elektroniske indberetningsportal, kuu-portalen, til registrering af fravær, skemalægning og uploading af dokumenter af alle kontaktpersoner, således at alle oplysninger om de enkelte elever er samlet heri. Arbejdet i og med kuu-portalen har siden 2015 været forbundet med mange frustrationer og unødvendigt ventetid på et meget langsomt system. Tilliden til portalen er meget lav, og hovedproblematikken er som sagt den meget lange ventetid efter hvert klik og en usikkerhed omkring, om det indtastede bliver registreret. Endeligt er der i forbindelse med opdateringer på portalen sket uhensigtsmæssige ændringer i eksempelvis indtastede skemaer.

6 Nu anvendes kuu-portalen derfor kun til de i bekendtgørelsen om kombineret ungdomsuddannelse lovpligtige indberetninger (jf. 29 stk. 2) omhandlende Navn, Erhvervstema, Mål samt start og sluttidspunkt. Baseskolerne har oprettet eget system til registrering af fravær, ligesom skemaer, samtaler med elever og andre informationer samles i de enkelte hjemstedsskolers egne portaler og elektroniske registreringsportaler. Dette er ikke optimalt i forhold til eksempelvis at kunne indhente data om den samlede elevmasse, men uddannelsesleder har vurderet, at dette er nødvendigt, indtil kuu-portalen fungerer på daglig basis og har en kapacitet, som ikke forsinker kontaktpersonernes indtastninger unødvendigt. Frafald og fastholdelse Mødestabilitet og fastholdelse er i fokus i KUU SVJ. Vi arbejder med en elevgruppe, hvor mange har forsøgt sig med flere uddannelser og med en elevgruppe, som historisk har et relativt højt fravær. Vi arbejder således med forskellige tiltag omkring mødestabilitet og implementerer og afprøver løbende nye metoder, da det er en ungegruppe for hvem mødestabilitet ikke nødvendigvis er en selvfølge. (Nuværende fraværssatser for de forskellige KUU skoler indgår i bilag 1). Indsatsplan for KUU SVJ Jf. bekendtgørelsen om kombineret ungdomsuddannelse skal der mindst hvert andet år laves en skriftlig indsatsplan for punkter, der kræver særlig opmærksomhed. Følgende punkter til kommende indsatsplan vil i efteråret 2018 og fremefter få særlig opmærksomhed i KUU SVJ regi: 1. Ny KUU SVJ hjemmeside er blevet etableret. Det er en hjemmeside for os alle og det er en fælles opgave at sidens indhold er noget der vedrører alle skoler. Har man materiale til siden skal det sendes til leder på Tovholderskolen. 2. Udbetaling af taksameter fra Tovholderinsitution til baseskoler er blevet rettet til efter ny Tovholderholderinstitution er kommet til. Desuden er det oprindelige fee på 13% blevet nedsat til 10%. 3. Ny organisering af KUU SVJ igangsættes efter vedtagelse i styregruppen. Forstandergruppen forsvinder. I stedet bliver det Styregruppen (Hvor forstander kommer med) og Kontaktpersons/undervisergruppen som forbliver. Repræsentanter fra samarbejdsskoler kan også inviteres med.

7 Bilag 1: Nuværende gennemsnitlige fraværstal på base og tovholderskole (Ribe) i %: Fravær KUU Esbjerg: Samlet fravær 12,4% 9,6% 13,7% 13,4% Fravær KUU Center Vejen: Samlet fravær 18,6% 13,9% 20,2% 17,1% Fravær KUU Varde: Samlet fravær 8,3% 6,4% 11,9% 4% Fravær KUU Ribe: Samlet fravær 3,6% 1,2% 8,6% 4,4%

Årsrapport 2016 KUU SVJ. Sekretariatet Esbjerg. Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August Kombineret Ungdoms Uddannelse

Årsrapport 2016 KUU SVJ. Sekretariatet Esbjerg. Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August Kombineret Ungdoms Uddannelse Årsrapport 2016 KUU SVJ Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August 2017 Kombineret Ungdoms Uddannelse Sekretariatet Esbjerg Indholdsfortegnelse Årsrapport for KUU Sydvestjylland for skoleåret 2016/17.... 3 Kvalitetssikring....

Læs mere

Årsrapport for KUU Aarhus 2017

Årsrapport for KUU Aarhus 2017 Årsrapport for KUU Aarhus 2017 Uddannelsen har været i gang i 1 år og 8 måneder pr. 30. 3. 2017. Rapportens kommentarer er registreret frem til og med ultimo første kvartal 2017. Indholdsfortegnelse 1:

Læs mere

Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet på KUU Storstrøm er organisatorisk delt op i referencegrupper og koordineringsudvalg.

Institutionssamarbejdet Institutionssamarbejdet på KUU Storstrøm er organisatorisk delt op i referencegrupper og koordineringsudvalg. ÅRSRAPPORT 2018 Indholdsfortegnelse KUU Storstrøm... 3 Institutionssamarbejdet... 3 Satellitafdelinger... 3 Undervisningsydende institutioner i 2018... 4 Erhvervstemaer... 4 Resultater... 4 Elevtilgang...

Læs mere

OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU

OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU LOVGRUNDLAG: Lov om Kombineret Ungdomsuddannelse - lov nr. 631 af 16/06/2014 samt tilhørende. Loven blev vedtaget på et bredt forlig af S, SF, RV, V, DF, LA og KF.

Læs mere

Indsatsplan for KUU Vestsjælland

Indsatsplan for KUU Vestsjælland Indsatsplan for KUU Vestsjælland Indsatsplanen er baseret på kvalitetsmål for KUU Vest Q og er fortsat i proces. KUU Vestsjælland er baseret på en fælles tro på værdien af den særlige indsats for den enkelte

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

Kombineret Ungdoms Uddannelse. KUU Cafe aften. TR Temakursus i Svendborg

Kombineret Ungdoms Uddannelse. KUU Cafe aften. TR Temakursus i Svendborg KUU Cafe aften TR Temakursus i Svendborg Per Nielsen formand for Produktionsskolelærerne i Uddannelsesforbundet. pen@uddannelsesforbundet.dk Fakta om KUU, hovedlinjer Status på KUU lokalt - runde med det

Læs mere

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Hvordan administrerer jeg KUU-elever pr. 1. august 2015? Konferencen Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, 2. marts 2015 Side 1 Agenda Lovmæssig baggrund, målgruppe

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

Kombineret UngdomsUddannelse

Kombineret UngdomsUddannelse KUU Køge - Roskilde - Greve Kombineret UngdomsUddannelse Du er glad for praktisk arbejde Du er under 25 år Bliv Erhvervsassistent Du har afsluttet 9. eller 10. klasse Du er klar til at komme videre Kombineret

Læs mere

6) kan indgå i samarbejde med kolleger og ledelse og 7) kan indgå i kunderelationer.

6) kan indgå i samarbejde med kolleger og ledelse og 7) kan indgå i kunderelationer. Kvalitetssystem Tovholderinstitutionen har det overordnede ansvar for kvaliteten og for, at den udvikles og sikres i overensstemmelse med lovgivningen, og at der udarbejdes en årsrapport om institutionssamarbejdets

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

2016/2017. Vedr. praktikordningen for elever på Lille Vildmose Produktionsskole. KUU- Butik, Handel og service

2016/2017. Vedr. praktikordningen for elever på Lille Vildmose Produktionsskole. KUU- Butik, Handel og service Vedr. praktikordningen for elever på Lille Vildmose Produktionsskole. Formålet med elevens deltagelse i kombineret ungdomsuddannelse på Lille Vildmose Produktionsskole og Aalborg Handelsskole er, at de

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE

KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE I TREKANTEN Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejle og Billund kommuner Indhold Om uddannelsen... 1 Uddannelsens opbygning.... 2 Uddannelsessteder og erhvervstemaer fordelt

Læs mere

Løbende administrativ registrering. Opgørelse halvårligt.

Løbende administrativ registrering. Opgørelse halvårligt. Kvalitetssystem De samarbejdende institutioner vil arbejde med et fælles kvalitetssystem. Formålet med kvalitetssystemet er at sikre en løbende kvalitetsudvikling og resultatvurdering af uddannelsen. I

Læs mere

Spørgsmål og svar fra spørgerunde om Kombineret Ungdomsuddannelse

Spørgsmål og svar fra spørgerunde om Kombineret Ungdomsuddannelse Spørgsmål og svar fra spørgerunde om Kombineret Ungdomsuddannelse Nummereringerne svarer til afsnit i ansøgningsmateriale/slides. 1.1: Hvis der ikke er indgået bindende aftaler med bidragsydere til undervisningen

Læs mere

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium

Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Referat Centerrådet for UU-Center Sydfyn's møde Onsdag den 10-12-2014 Kl. 15:30 Faaborg Gymnasium Deltagere: Mette Kristensen, Jakob Holm, Søren Sønderlund Hansen, Carl Jørgen Heide, Pia Dam Afbud: Lisa

Læs mere

Årsrapport KUU Plus, marts 2016

Årsrapport KUU Plus, marts 2016 Årsrapport KUU Plus, marts 2016 Indhold... 1 Institutionssamarbejdets virke... 2 Strategi... 3 Koordinationsgruppen... 4 Erhvervstemaerne og KUU-fagene... 4 Dansk og matematik... 4 Uddannelseselementer

Læs mere

Kombineret Ungdomsuddannelse. Retningslinjer for præsentationsportfolio og portfolioprøve til brug for eksaminatorer og censorer.

Kombineret Ungdomsuddannelse. Retningslinjer for præsentationsportfolio og portfolioprøve til brug for eksaminatorer og censorer. Kombineret Ungdomsuddannelse Retningslinjer for præsentationsportfolio og portfolioprøve til brug for eksaminatorer og censorer. 1 Indledning Materialet tager udgangspunkt i BEK nr 793 af 23/06/2015 (Bekendtgørelse

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser produktionsskolernes rolle. Produktionsskoleforeningen Marts 2014

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser produktionsskolernes rolle. Produktionsskoleforeningen Marts 2014 Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser produktionsskolernes rolle Produktionsskoleforeningen Marts 2014 Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde

Læs mere

KUUNO - Kombineret Ungdomsuddannelse Nordjylland Kronborgvej Thisted Tlf

KUUNO - Kombineret Ungdomsuddannelse Nordjylland Kronborgvej Thisted  Tlf KUUNO Den kombinerede Ungdomsuddannelse i Nordjylland, herefter kaldet KUUNO, etableredes i første halvår af 2015. Den egentlige drift af uddannelsen begyndte med uddannelsesstart for hold 1 den 10. august

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde 2016 Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Produktionsskolen Varde - Hammeren 3 6800 Varde Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Denne virksomhedsplan udspringer af lov om produktionsskoler,

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Årsrapport for. Kombineret Ungdomsuddannelse Nordsjælland Vest

Årsrapport for. Kombineret Ungdomsuddannelse Nordsjælland Vest Årsrapport for Kombineret Ungdomsuddannelse Nordsjælland Vest 2015 Institutionsoplysninger Tovholderinstitution: PFFU Produktionsskolen Frederikssund Foruddannelsescenter Forstander: Ole Lindved Sværke

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: Uddannelsesveje Parathedsvurdering At vurdere jer selv ift. parathedsvurderingen www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om uddannelsessystemet

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse Inspirationsmateriale til Præsentationsportfolio og portfolioprøve.

Kombineret ungdomsuddannelse Inspirationsmateriale til Præsentationsportfolio og portfolioprøve. Kombineret ungdomsuddannelse Inspirationsmateriale til Præsentationsportfolio og portfolioprøve. 1: Indledning I dette notat præsenterer arbejdsgruppen en overordnet ramme for, hvordan arbejdet med præsentationsportfolioen

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Årsrapport for. Kombineret Ungdomsuddannelse Nordsjælland Vest

Årsrapport for. Kombineret Ungdomsuddannelse Nordsjælland Vest Årsrapport for Kombineret Ungdomsuddannelse Nordsjælland Vest 2016 1 Institutionsoplysninger Tovholderinstitution: PFFU Produktionsskolen Frederikssund Foruddannelsescenter Forstander: Ole Lindved Sværke

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af udbud af kombinerede ungdomsuddannelser

Ansøgning om godkendelse af udbud af kombinerede ungdomsuddannelser Ansøgning om godkendelse af udbud af kombinerede ungdomsuddannelser Institutionssamarbejde: XXX Geografisk område: XXX XX. XXXX 2014 Ansøgning om godkendelse af kombineret ungdomsuddannelse Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg PKRI/17-06-2014 Disposition Indledning Lovgrundlaget Den kommunale synsvinkel: mål for opgaveløsningen o Forberede til EGU og derefter EUD o Erhvervstræning med henblik

Læs mere

EUD 10. Norddjurs. September 2014

EUD 10. Norddjurs. September 2014 September 2014 EUD 10 Norddjurs Billeder og illustrationer: Colourbox.dk Et samarbejde mellem 10. Klasse-Center Djursland, Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen Formål,

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Formål og hensigt EUD10 Djursland

Formål og hensigt EUD10 Djursland EUD 10 Djursland Formål og hensigt EUD10 Djursland er et samarbejde mellem Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen. Forløbet vil på en konstruktiv, målrettet og nytænkende

Læs mere

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

KUU der dur. Klik for at redigere i master

KUU der dur. Klik for at redigere i master KUU der dur Oplæg KUU struktur, målgruppe og organisering Optag og frafald i tal Udslusning hold KUU der dur KUU i perspektiv EVT. Spørgsmål Kombineret Ungdomsuddannelse. Et element i erhvervsskolereformen.

Læs mere

Kombineret Ungdoms Uddannelse

Kombineret Ungdoms Uddannelse Kombineret Ungdoms Uddannelse På Produktionsskolen i Greve og Høje-Taastrup, Grevevej 20 2670 Greve, kan du tage kombineret ungdomsuddannelse inden for to faglige retninger. Handel, Iværksætteri og turisme

Læs mere

Studieordning KUU SVJ. Sekretariatet Esbjerg. Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August Copyright EFE. Kombineret Ungdoms Uddannelse

Studieordning KUU SVJ. Sekretariatet Esbjerg. Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August Copyright EFE. Kombineret Ungdoms Uddannelse Studieordning KUU SVJ Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen August 2018 Copyright EFE Kombineret Ungdoms Uddannelse Sekretariatet Esbjerg 2 KUU Studieordning Copyright EFE Indhold 1. Kombineret ungdomsuddannelse

Læs mere

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Campus Furesø TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Vælg mellem almen 10. klasse, Bæredygtighed og handel (EUX) og Velfærdsteknologi og innovation (EUD) 10. KLASSE I FURESØ ALMEN

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

Derudover bør der findes en løsning så kvaliteten i uddannelsen kan fastholdes trods evt. frafald.

Derudover bør der findes en løsning så kvaliteten i uddannelsen kan fastholdes trods evt. frafald. ÅRSRAPPORT 2015 Årsrapport! Kombineret UngdomsUddannelse Vestsjælland etablerede sig, implementerede og pågyndte drift med første hold elever på Kombineret UngdomsUddannelse med uddannelsesstart 3. august

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

Kapitel 1. Optagelse og kapacitet i 10. klasseordningerne

Kapitel 1. Optagelse og kapacitet i 10. klasseordningerne Undervisningsministeriet sagsnr.: 072.51S.541 Udkast Bekendtgørelse om overenskomst mellem en kommunalbestyrelse og en institution, der udbyder erhvervsuddannelse, om varetagelse af 10. klasseundervisning

Læs mere

Ca.8.10-13.50 Ca.8.10-13.50 8.00-15.10 8.00-15.10 Ca.8.10-13.50

Ca.8.10-13.50 Ca.8.10-13.50 8.00-15.10 8.00-15.10 Ca.8.10-13.50 EUD10 & 1 Mål Målet er, eleverne får fagligt, praktisk og teoretisk kendskab til erhvervsskolens fire hovedområder. Målet er, at eleverne bliver så afklarede som overhovedet muligt, så de kan træffe valget

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N www.sosuesbjerg.dk University College Syddanmark

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: uddannelsessystemet med fokus på EUD og EUX www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om parathedsvurdering og uddannelsessystemet afgive et foreløbigt

Læs mere

Dato for fremlæggelse af medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) den 15. december.

Dato for fremlæggelse af medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) den 15. december. Mellem os Skolen Dato for fremlæggelse af medarbejdertrivselsundersøgelsen (MTU) den 15. december. Mandag den 15. december kl. 12.00 16.00 kommer Tage Søndergaard og fremlægger den gennemførte undersøgelse

Læs mere

Etablering af konsortie om udvikling og udbud af Kombineret Ungdomsuddannelse.

Etablering af konsortie om udvikling og udbud af Kombineret Ungdomsuddannelse. Etablering af konsortie om udvikling og udbud af Kombineret Ungdomsuddannelse. 1. Baggrunden for kombineret ungdomsuddannelse Med den politiske aftale om Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser, blev

Læs mere

ETU - VID EUD/EUX Business

ETU - VID EUD/EUX Business ETU - VID EUD/EUX Business Handlings- og opfølgningsplan 2016 Alle erhvervsuddannelser har i oktober/november 2015 gennemført en elevtrivselsundersøgelse. Spørgerammen er udarbejdet af Ministeriet for

Læs mere

Stilling som KUU kontaktperson-lære/vejleder ved KUU KANON ansat på Elsesminde Odense Produktions-Højskole.

Stilling som KUU kontaktperson-lære/vejleder ved KUU KANON ansat på Elsesminde Odense Produktions-Højskole. Den kombinerede ungdomsuddannelse (KUU) i dækningsområdet i, Assens, Nordfyn, Odense og Nyborg er udbudt af institutionssamarbejdet Tietgen, Kold College, SOSU-Fyn, SDE og med Elsesminde Odense Produktions-Højskole

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne Fælles orientering BUM 2014 Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne VURDERING AF UDDANNELSESPARATHED I 8. KLASSE (SKOLEN VURDERER SENEST DEN 1. DECEMBER) 1. De faglige forudsætninger Elever med

Læs mere

Notat til samarbejde mellem Næstved Kommune og erhvervsskolerne om erhvervsskolereformen

Notat til samarbejde mellem Næstved Kommune og erhvervsskolerne om erhvervsskolereformen Notat til samarbejde mellem Næstved Kommune og erhvervsskolerne om erhvervsskolereformen Adgangskrav til erhvervsuddannelserne I Næstved Kommune var der i skoleåret 2013/2014 39 elever, der ved 9. klasses

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre 1. udgave, juni 2017 ISBN: 978-87-603-3148-0 (webudgave) Udgivet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

FRIE FAGSKOLER DEN PRAKTISKE VEJ TIL UDDANNELSE, ARBEJDE OG LIV

FRIE FAGSKOLER DEN PRAKTISKE VEJ TIL UDDANNELSE, ARBEJDE OG LIV FRIE FAGSKOLER DEN PRAKTISKE VEJ TIL UDDANNELSE, ARBEJDE OG LIV Frie Fagskoler er det naturlige valg for unge, der lærer bedst ved at gøre ting i praksis. Vores uddannelsestilbud er opbygget om et kostskole-setup,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 8, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt. og 15 e i lov

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Skoleåret UU-Center Sydfyn

Skoleåret UU-Center Sydfyn Skoleåret 2015-2016 UU-Center Sydfyn [YDELSESKATALOG] En beskrivelse vejledningen, som UU-Center Sydfyn yder overfor unge fra 8. klasse til det 24. år i tæt samarbejde med relevante samarbejdspartnere.

Læs mere

Statusliste over projekter og samarbejdsaftaler i Skive

Statusliste over projekter og samarbejdsaftaler i Skive URIS Uddannelsesrådet i Kommune - september 2012 Statusliste over projekter og samarbejdsaftaler i Aftaler og organisation -modellen Modellen er et udtryk for, at vi alle tager et fælles ansvar for, at

Læs mere

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU - Arbejdsgange og rollefordeling Indholdsfortegnelse 1. Formål med opkvalificering 2. Rollefordeling omkring opkvalificering

Læs mere

Indholdsfortegnelse Kvalitetsmanual Kombineret Ungdomsuddannelse

Indholdsfortegnelse Kvalitetsmanual Kombineret Ungdomsuddannelse Indholdsfortegnelse Kvalitetsmanual Kombineret Ungdomsuddannelse Dokument nr. KU.1.00 Dokument nr. og titel Tilhørende dokumenter KU.1.01 Præsentation KUU Nordjylland KU.1.02 Organisation KUU Nordjylland

Læs mere

EVALUERING AF KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE

EVALUERING AF KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE EVALUERING AF KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE PRÆSENTATION VED CHRISTIAN SLOTH & ANNE-METTE BARRETT BACH KUU UNDERVISNING DER RYKKER PÅ KUU 21. NOVEMBER 2017 EVALUERINGENS FORMÅL... er at afdække, hvorvidt

Læs mere

Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( )

Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( ) Vision, strategi og handlinger for de kommende 4 år. ( 2014-2018) Dette papir skal ses i sammenhæng med skolens virksomhedsplan, og betragtes som supplement, udvidelse og præcisering af bestyrelsens mål

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER

DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER Pædagogik SOSU Sjælland har en pædagogik der udfordrer, udvikler og uddanner Faglighed SOSU Sjælland har høj faglighed i undervisningen Undervisningsmiljø SOSU

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc.

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Kontor v. Skive Kommune, Torvegade 10 Tilknytning til alle

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo

Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Praktik-politik for pædagogstuderende i CenterCampo Dato: 27/11 2013 Ref. Lars Haase Indhold Indledning... 1 Fordeling af de studerende i CenterCampo... 2 Forbesøget... 2 Roller og ansvar... 3 Vejledning...

Læs mere

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Høje-Taastrup Kommune Greve Kommune Solrød Kommune Roskilde Kommune Lejre Kommune FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU-Skolen Øst I FGU er der 3 forskellige uddannelsesspor

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N Gældende fra Januar 2016 1 Indledning Uddannelsen

Læs mere

10. klasse. Rammen. Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt. de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger

10. klasse. Rammen. Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt. de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger 10. klasse Præsentation af reglerne om 10. klasse særligt de nye erhvervsrettede 10. klasseordninger Chefkonsulent Lone Basse, afdelingen for ungdoms- og voksenuddannelser, Undervisningsministeriet Indsæt

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Den lokale undervisningsplan for Grundforløbet Afsnit 2 og 3 Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Gældende fra den 1. januar 2013 Indhold 2.0 Indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik... 1 2.1 Praktiske oplysninger...

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv Evaluering af EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv ECALUERING AF EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv FORMÅL 3 METODEVALG 3 HVAD ER EUD10? 3 EUD10 i Næstved 4 Eleverne i EUD10 4 Hvorfor har

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Parat til en erhvervsuddannelse!

Parat til en erhvervsuddannelse! Parat til en erhvervsuddannelse! AARHUS TECH gennemfører i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning et 2 ugers frivilligt brobygningsforløb for unge i 9. og 10. klasse, som har behov for at afprøve

Læs mere

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Anbefaling 1 Samarbejde med erhvervslivet Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Iværksætter uddannelse i Helsingør (som skal være landsdækkede) Eventuddannelse + stillinger i kommunen, der skal

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

CHARTER FOR DE DANSKE PRODUKTIONSSKOLER

CHARTER FOR DE DANSKE PRODUKTIONSSKOLER CHARTER FOR DE DANSKE PRODUKTIONSSKOLER Produktionsskoleforeningen proklamerer hermed følgende tekst som de danske produktionsskolers charter om grundlæggende principper for produktionsskoleformen 1 Forord

Læs mere

Tag på Bornholms Højskole

Tag på Bornholms Højskole Bornholms Bornholms Erhvervsskole UU Bornholm Tag på Bornholms og bliv klar til en erhvervsuddannelse Tilbud til dig mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse. HØJSKOLE Brug højskolen som et led i en

Læs mere

10. klasse i Norddjurs Kommune i samarbejde med Viden Djurs.

10. klasse i Norddjurs Kommune i samarbejde med Viden Djurs. Norddjurs Kommune Velfærdsdirektør, Kenneth Koed Nielsen og Skole-og dagtilbudschef, Lene Mehlsen Thomsen 6. november 2018 10. klasse i Norddjurs Kommune i samarbejde med Viden Djurs. Viden Djurs ønsker

Læs mere

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Vision, mission, værdier og strategi for Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens 2014-2016

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Oversigt over, og behovsafdækning af, praktikpladssøgende

Læs mere

Havn, fjord og hav Havnen 72, Lemvig (ca. 9 pladser)

Havn, fjord og hav Havnen 72, Lemvig (ca. 9 pladser) KUU er en 2-årig uddannelse, hvor næste hold starter januar 2017. Når du har gennemført en KUU, kan du kalde dig erhvervsassistent. En KUU giver dig: ståelse træning i at kunne begå dig på arbejdsmarkedet

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse I medfør af 2 c, stk. 7, 2 d, stk. 3, 2 i, 14, stk. 1, 2. pkt., i lov om vejledning om uddannelse

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere