Ingen effektivitet uden trivsel og fælles værdier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ingen effektivitet uden trivsel og fælles værdier"

Transkript

1 Ingen effektivitet uden trivsel og fælles værdier BALLERUP KOMMUNE: Det kan være svært at sige, hvad der kommer først. Trivsel eller effektivitet. Men i Ballerup Kommunes visitationsafdeling er de ikke i tvivl om, at et godt arbejdsmiljø også er vejen til effektive arbejdsgange og kortere ventelister. Af Helle Sydendal Mette og Marianne er helt tydeligt to meget tilfredse medarbejdere på Ballerup Kommunes afdeling for visitation til ældre og pleje. De fortæller begge om, hvor glade de er for at møde på arbejde hver morgen. De har en hverdag med søde kolleger og et arbejde, hvor de virkelig føler, at de gør nytte. Og selv om sidste vinter har været hård ved bemandingen mange har været nede med forkølelse og influenza - har der været en god arbejdsånd på afdelingen. God tone, gode arbejdsgange og rutiner har bevirket, at de - selv om de har været pressede - har kunnet imødekomme henvendelserne fra borgerne med et besøg. Derved har de undgået, at ventelisten voksede, og de har samtidig bevaret arbejdsglæden. Men sådan har det bestemt ikke altid været.

2 Da Mette Cedergreen for to år siden startede på afdelingen for visitation til ældre og pleje ved Ballerup Kommune, gik der ikke længe, før hun var klar over, at det ikke var et sted, hun havde lyst til at blive. Afdelingen var præget af at have skiftet leder ofte i gennem en del år. Det betød, at der ikke var nogen som helst linje i rutiner og arbejdsgange. En række uformelle ledere satte deres præg på dagligdagen. De styrede med hård hånd og tone, hvordan tingene blev gjort på afdelingen. Arbejdsklimaet var bestemt ikke behageligt, og det gjorde ikke situationen bedre, at en massiv venteliste af borgere, der manglede at blive visiteret, pressede på. Helt samme oplevelse havde tillidsmand, Marianne Halkjær, da hun begyndte på samme afdeling for halvandet år siden. Ineffektive og ukoordinerede arbejdsgange, manglende ledelse, et hårdt arbejdsmiljø og højt sygefravær. - Det var ikke et sted, man glædede sig til at komme, når man stod op om morgenen, fortæller Marianne Halkjær. Som ny medarbejder var det ikke været svært at se, at den var helt gal. Men der var ikke noget sted, de kunne gå hen med deres iagttagelser og forslag. - Man kunne side på sin pind og tænke: Det er da helt idiotisk, det jeg sidder og laver, men der var ikke noget sted at gå hen med det, fortæller Marianne Halkjær. og hvem bestemmer så det? Det var denne scene, der mødte Dora Fog, da hun overtog ledelsen på afdelingen for 2,5 år siden. De mange ledere før hende havde hver især efterladt sig spor, men ingen havde samlet og koordineret indsatsen. Så afdelingen kørte, og medarbejderne sled i det, men ud fra hver deres målsætning. Det betød naturligvis, at der gennem mange år var blevet opbygget en magtstruktur af medarbejdere, der på deres forskellige måder styrede afdelingen. - Og det var bestemt ikke altid nogen god måde, de styrede tingene på, fortæller Mette Cedergreen. Man kunne sidde på sin pind og tænke: - Det er da helt idiotisk, det jeg sidder og laver, men der var ikke noget sted at gå hen med det. - Marianne Halkær, tillidsmand Marianne Halkær, tillidsmand og visitator i visitationsafdelingen, Center for Social og Sundhed i Ballerup Kommune.

3 Dora Fog, Afsnitsleder for Visitationen, Center for Social og Sundhed i Ballerup Kommune. At afdelingen ikke var vant til at blive ledet, det blev tydeligt, da Dora Fog en dag til et møde havde ridset planen op for en ny arbejdsgang. En af medarbejderne replicerede med korslagte arme: og hvem bestemmer så det?. - Ja, det gjorde jeg jo, måtte jeg forklare, fortæller Dora Fog. Hun er en rutineret leder med mange års ledelseserfaring bag sig, og hun var ikke i tvivl om, at noget måtte gøres hurtigt og med hjælp udefra, så processen kunne fremskyndes. Ellers kunne afdelingen ikke nå sine målsætninger. - Jeg tog kontakt til en tre firmaer, der alle tilbød LEAN. Et af dem, følte jeg, havde for meget fokus på regneark og produktion, et andet havde ikke lige det, som skulle til i vores afdeling. Men Plustid tilbød en bredere tilgang med fokus på trivsel og samarbejde, som jeg følte var nødvendig for også at opnå forbedringer i effektiviteten, siger Dora Fog. Pengene til at gennemføre projektet fik Dora Fog fra sin ledelse ved at love, at hun ville tjene dem ind igen via revisitationer. Altså ved at få skabt mere tid i afdelingen, for der havde ikke været tid til at gennemføre revisitationer i årevis. Plustid rykker ind Efter Plustid havde stået for en række forundersøgelser, blev der indledningsvis indført ugentlige tavlemøder omkring forbedringstavlen (se side 7). 12 minutter, med meget stramme regler. Ingen diskussioner, ingen lange enetaler. Her kan man komme med nye forslag til forbedringer og gennemgå, hvad der er sket med de gamle forslag.

4 - Det gør, at man hele tiden har et flow i, at der sker noget med alle de små ting. Man behøver ikke gå og tænke: Hvorfor er der aldrig nogen der.., eller hvorfor sker der aldrig noget. Man sætter simpelthen sit forslag op på tavlen, siger Marianne Halkjær. - Så er der nogle, der melder sig til en arbejdsgruppe eller nogen, der melder sig til at gøre noget individuelt. - Det er rigtig, rigtig godt. Vi får rykket rigtig meget, fortæller Mette Cedergreen glad. - Det er især procedurerne og arbejdsgangene, vi får ensrettet og ikke mindst dokumentationen. Det er virkelig vigtigt, at vi får dokumenteret alt, hvad vi laver og på samme måde, siger hun. Trivsel og samarbejde har førsteprioritet - Der blev fra starten af fokuseret meget på værdier og trivsel, fortæller Mette Cedergreen. - Der er nok ingen tvivl om, at der også har været tænkt i effektivitet og arbejdsgange, men jeg følte, at det først og fremmest handlede om trivsel. Også Marianne Halkjær opdagede, at der var fokus på trivsel: - Det, jeg forventede, da jeg hørte, at vi skulle lave LEAN, var, at der skulle arbejdes med effektivitet og procedurer. Og det gjorde vi også. Hvad jeg ikke havde forventet, var den fokus, der også var på samarbejde og trivsel. Hen ad vejen blev formuleret en række værdier for afdelingen, og alle arbejdsopgaver blev beskrevet nøje, så alle ved, hvordan de skal udføres. - I vores computersystem, CARE, har vi udviklet en række dropdown-menuer med guidelines og tjeklister for hvilke procedure og punkter, man skal igennem for hver visitation eller henvendelse. Vi har arbejdet meget med at gøre tingene entydige, så alle udfører visitationerne og svarer på henvendelser på samme måde, fortæller Mette Cedergreen. Førhen kunne man godt risikere, at én, der var gammel i gårde, gjorde det på én måde og en ny på en anden måde. Der var ikke nogen linje. Vi får rykket rigtig meget. Det er især procedurerne og arbejdsgangene, vi får ensrettet og ikke mindst dokumentationen. - Mette Cedergreen, visitator Mette Cedergreen, visitator i visitationsafdelingen, Center for Social og Sundhed i Ballerup Kommune.

5 . - Det gør det samtidig lettere at introducere procedurer og arbejdsgange for nye medarbejdere. Før var det meget svært at finde ud af, hvad der var den korrekte procedure, fortæller Marianne Halkjær og fortsætter: - Der er virkelig sket meget på kort tid. Nu holder vi os til at udføre opgaverne på den måde, vi har aftalt. Det er OK at henvende sig til hinanden, hvis vi kan se, at tingene ikke bliver udført som beskrevet eller hvis vi har andre spørgsmål. Vi skal nemlig tage et fælles ansvar i forhold til vores fælles aftaler. - Tidligere kunne man let føle sig personligt angrebet, når nogen sagde noget, fortæller Mette Cedergreen. - Men Peter fra Plustid har brugt meget tid på at forklare os, at vi skulle arbejde personligt med ikke at tolke på, hvad folk sagde til os. Vi skulle høre, hvad der konkret blev sagt, spørge ind til det på en anerkendende måde og ikke prøve at læse mellem linjerne, fortæller Mette Cedergreen. Ja, det har da kostet medarbejdere. Men det har været nødvendigt, at alle kunne bakke op om afdelingens værdier og procedurer. - Marianne Halkær Fælles og individuelle værdier Alle medarbejdere har beskrevet deres egne individuelle værdier og motivation. De har samtidig beskrevet, hvordan de selv foretrækker, at andre henvender sig til dem med eventuelle spørgsmål eller problemer. Det hele er skrevet ned i Teamets bog, som medarbejderne skal kende og tjekke, inden de henvender sig til en kollega. - Nogen foretrækker, som jeg selv, at folk bare kommer direkte hen og siger, hvad de har på hjertet, fortæller Marianne Halkjær. - Andre foretrækker, at man finder tid i deres kalender og booker et lokale, og så tager de den der. Når man arbejder i et storrumskontor, er diskussioner og småskænderier noget, der påvirker alle. Så vi har aftalt, at det altid er i orden at bede folk om at gå et andet sted hen, når de er for højtrøstede. I det hele taget er der brugt lang tid, megen energi og ikke mindst tårer på at få styr på både arbejdsgange og fælles værdier. - Vi er blevet klogere på hinanden og på os selv, fortæller Marianne Halkjær. - Peter fra Plustid har helt sikkert provokeret os til at tænke over, hvordan vi selv og andre reagerer i forskelige situationer. Det har faktisk været en slags coaching. - Og vi har faktisk selv stået for alt arbejdet med alt det med forbedringstavler, guidelines og alt det der. Det har været hårdt arbejde, fortæller Mette Cedergreen. Vi har fået metoderne fra Plustid, men indholdet kommer fra os selv. Der er selvfølgelig også situationer, hvor ledelsen er nødt til at tage over. Det er jo ikke meningen, at vi skal tage ansvar for alt.

6 Ikke alle har klaret det I begyndelsen var der nogle i afdelingen, der direkte var imod LEAN og de nye tiltag. Nogle arbejdede med alligevel, mens andre har valgt at holde op på afdelingen. - Vi har skrevet ned, hvordan vi arbejder i denne afdeling, fortæller Marianne Halkjær. Og det var ikke alle, der kunne forholde sig til det. Så ja, det har da kostet medarbejdere. Men det har været nødvendigt, at alle kunne bakke op om afdelingens værdier og procedurer. Det kommer borgerne til gode - Der er ingen tvivl om, at borgerne også kan mærke, at vi har fået mere styr på procedurerne. De føler sig bedre oplyst, og de kan mærke, at der er styr på tingene i vores ende, fortæller Mette Cedergreen. Projektet med Plustid har kun kørt siden sidste år, men alle er enige om, at det er utroligt, hvad afdelingen har nået på den tid. Det er egentlig en mærkelig ting, at der kunne opstå sådan et dårligt arbejdsmiljø i en afdeling med en masse fantastisk søde og omsorgsfulde mennesker. Men stemningen og arbejdsglæden er blevet meget bedre. - Vi har stadig ting, der skal forbedres det er en løbende proces, men dét der LEAN har været med til at hjælpe tingene på rette vej, fastslår Mette Cedergreen. I øjeblikket er det medarbejdermøderne, der er fokus på. Der har været et forbedringsforslag om at forbedre møderne: - Det er der så et udvalg, der arbejder på lige nu, fortæller Marianne Halkjær. Vi vil ikke miste vores leder Hele forløbet har gjort, at medarbejderne er blevet meget glade for deres leder, som sikrer, at de har et godt arbejdsmiljø og en god tone. - Dora er ikke en decideret faglig leder, der blander sig i beslutningerne. Dem kan vi selv tage. Men hun er anerkendende, og man kan altid komme til hende, siger Marianne Halkjær. Og bekymringen for, at det ikke holder ved, er der: - Jeg er blevet rigtig glad for at være på denne her arbejdsplads. Det har været en rigtig god proces. Men nu er Dora lige blevet leder af hjælpemiddelafdelingen, så vi er lidt bange for ikke at se hende igen, slutter Marianne Halkjær. Visitation og revisitation At blive visiteret betyder, at man bliver godkendt til ydelser inden for servicelovens 83 inden for områder for pleje og omsorg. Det kan være alt muligt, fra at man skal have hjemmepleje, en ældreeller plejebolig, eller at man skal udskrives fra et hospital, og derfor har brug for hjælp eller genoptræning. En visitator er en person, der gennem besøg og samtaler afdækker, hvor stort behovet for hjælp er og hvilken slags hjælp, der er brug for. Revisitation er, når man efter et stykke tid, igen går ud til borgeren og vurderer, om de fortsat, har brug for hjælp eller om de måske har brug for mere hjælp.

7 Plustids forbedringstavler Forbedringstavler inspirerer til at se muligheder frem for begrænsninger i dagligdagen. Desuden tillader konceptet, at alle kan komme med ideer uden at hænge på dem. Det kan sagtens være andre end ophavsmanden til ideerne, der skal udføre og implementere forbedringerne. Der holdes stående 12 minutters tavlemøder en gang om ugen alle skal deltage. Forbedringstavlerne består af fire tavler, der har hvert sit formål: 1. tavle: Ideer her og nu I Lean er filosofien, at det ikke er lederen, der nødvendigvis skal komme med forslag til forbedringer. Det er nemlig ikke altid, at lederen er klar over, hvordan de praktiske ting i hverdagen forløber. Den, der ved det, er dem, der arbejder med tingene i hverdagen. På første tavle kan medarbejderes sætte de gode ideer, der opstår i dagligdagen. Forhåndstrykte forbedringsark, gør det let at formulere sit forslag, ideen må skrives eller tegnes. 2. tavle: Hvad er indsatsen og udbyttet? En gang om ugen afholdes stående 12 minutters tavlemøder, hvor alle deltager. Der ser man på de indkomne forslag, og på tavle 2 behandles forbedringen set i forhold til effekt og indsats. Tavlen en neutral måde at forholde sig til en forbedring/ændring på. De højst talende får ikke automatisk mest taletid. Det er personalets egen personlige mening, der kommer frem, og der lægges vægt på at ingen er klogere end os alle til sammen. 3. tavle: Så implementeres forbedringen Tredje tavle bruges til implementeringsdelen. Her er det vigtigt, at det ikke nødvendigvis er den, der har stillet forslaget, der skal gennemføre det. Der findes en ansvarlig for forbedringsopgaven, og der fastsættes en deadline. På de næste tavlemøder hører man ultra kort om, hvordan det går med de igangværende implementeringer, ligesom den ansvarlige kan bede om støtte eller hjælp 4. tavle: Hvordan går det Fjerde tavle holder øje med udviklingen. Her måles og visualiseres effekten, så det er muligt faktuelt at forholde sig til om et forbedringsforslag virker.

Lean giver tid til børnene

Lean giver tid til børnene Lean giver tid til børnene Normeringer kan der ikke lige laves om på. Alderen på børnene, der starter i dagsinstitution er også politisk bestemt og heller ikke noget, som de enkelte daginstitutioner har

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 17. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 17. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 17. november 2014 Plejecenter Hotherhaven Og KAS Præstemarken 76 4652 Hårlev Teamledere Anne Mette Mortensen Marianne Thomasen Tilsynet blev ført af:

Læs mere

Viden, værdi og samspil

Viden, værdi og samspil Viden, værdi og samspil Lean for svin hvorfor bruge Lean? Merete Lehmann Andersen Hvad kan Lean? Øge effektiviteten Færre fejl Mindre spild Frigøre tid til at blive endnu bedre Inddragelse af medarbejderne

Læs mere

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT)

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) 1 Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) Medarbejdere og ledere i Borgerservice i Silkeborg, Marianne Kristiansen og Jørgen Bloch-Poulsen 22.10.09 HK Kommunalbladet

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET

MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET o Magasinet Arbejdsmiljø lderntet indhold eller funktionalitet. Bladnummer: 09 Årgang: 2006 arbejdsliv i udvikling MENTORKORPS STYRKER ARBEJDSMILJØET 23 medarbejdere på Medicinsk afdeling på Silkeborg

Læs mere

Prioriteter, retning og rammer for Rehabiliteringsenheden

Prioriteter, retning og rammer for Rehabiliteringsenheden Prioriteter, retning og rammer for Rehabiliteringsenheden Kvalitet Borgeren i centrum Fokus på borgeren og økonomien Den daglige drift - maskinrummet Personaledelen Sund økonomi Klik på boblerne og læs

Læs mere

En kur mod sygefravær

En kur mod sygefravær En kur mod sygefravær - Er en kur mod usunde relationer på en arbejdsplads Pernille Steen Pedersen Institut for Ledelse, Politik og filosofi & PPclinic Lån & Spar & Alectia Det gode liv Indsatser: Sundhedstjek

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Plejehjemsliv 2012 - med frisørens øjne. Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for

Plejehjemsliv 2012 - med frisørens øjne. Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for Plejehjem 2012. Når historierne om plejehjem kommer på forsiden af medierne, drejer det sig alt for ofte om dårligt arbejdsmiljø, stort sygefravær eller sjusk med medicinbehandlingen. Her får vi en tilstandsrapport

Læs mere

Kompetencebevis og forløbsplan

Kompetencebevis og forløbsplan Kompetencebevis og forløbsplan En af intentionerne med kompetencebevisloven er, at kompetencebeviset skal skærpe forløbsplanarbejdet og derigennem styrke hele skoleforløbet. Således fremgår det af loven,

Læs mere

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1

Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Tips og Tricks fra rejseholdene nr. 1 Principper for optimering af arbejdsgange I samtlige kommuner, hvor Rejseholdene har arbejdet med at beskrive og forbedre arbejdsgangen for udarbejdelse af husdyrgodkendelser,

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

ALLE HUSKER ORDET SKAM

ALLE HUSKER ORDET SKAM ALLE HUSKER ORDET SKAM Center for Kompetenceudvikling i Region Midtjylland lod sig inspirere af to forskere, der formidlede deres viden om social kapital, stress og skam og den modstand mod forandringer,

Læs mere

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar.

Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. Evaluering af praktikken i vuggestuen Malurt. Perioden 1. august 31. januar. 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Mit første besøg i afdelingen var godt, jeg fandt

Læs mere

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted)

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) Høj indflydelse, høj grad af mening, stor støtte, høj grad af anerkendelse, høj forudsigelighed og passende

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Pårørende - reaktioner og gode råd

Pårørende - reaktioner og gode råd Pårørende - reaktioner og gode råd Når et menneske får kræft, rammes hele familien. Sygdommen påvirker ofte familiens liv, både praktisk og følelsesmæssigt. Det er hårdt for alle parter, også for de pårørende.

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Bilag 11. Søren: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 11. Søren: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) Bilag 11 Søren: Transskriberet og kodet interview - ekstra 00.02 Hvordan blev du første gang introduceret for TDC 2.0 00:09 er det her sådan nogle spørgsmål vi ikke fik sidste

Læs mere

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Indkredsning, Hvad er psykisk stress? Psykisk stres er, når man føler, at omgivelserne stille krav til én, som man ikke umiddelbart

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel

Tal om Trivsel. genvej Til Trivsel Tal om Trivsel genvej Til Trivsel og motivation er i g de hvad sk ber Til at opdage mistrivsel? mistrivsel? Mistrivsel kan være svær at få øje på, når medarbejderne ikke selv henvender sig og fortæller

Læs mere

Spørgeskema til evaluering af hverdagsrehabilitering i hjemmeplejen i Lejre Kommune.

Spørgeskema til evaluering af hverdagsrehabilitering i hjemmeplejen i Lejre Kommune. Vejledning i udfyldelse af spørgeskemaet De fleste spørgsmål besvares ved, at der sættes ét kryds ud dit svar. Andre spørgsmål besvares ved at du selv skal skrive dit svar på linjen. Spørgeskemaet bedes

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet. V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com

Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet. V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com Dialogen, sprog og kropssprogets betydning i mødet V. Lisa Duus, konsulent /sundhed for etniske minoriteter duuslisa@gmail.com Dialogen, sprog og kropssprog Jeg var med en kvinde til læge, hvor lægen siger

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook GODE RÅD OM FACEBOOK Monitorering: Styr debatten og skab en god tone på Facebook Flere og flere frivillige og lokalafdelinger i Ældre Sagen har aktive Facebooksider eller Facebookgrupper. Som bruger af

Læs mere

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher

Trin Tid Indhold Hvem 1 15 Velkomst ved leder eller konsulent Formål med seminaret Præsentation af metode og spilleregler brug plancher Mødemateriale Anerkendende møde Formål Formålet med det anerkendende møde er at: 1. Indsamle ideer og ønsker til arbejde, trivsel og arbejdsmiljø med henblik på at få udarbejdet en handlingsplan 2. Skabe

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

beggeveje Læringen går

beggeveje Læringen går VAGN ERIK ANDERSEN, journalist, SØREN WEILE, fotograf Læringen går beggeveje Tandlægestuderende er glade for praktikperioden i den kommunale tandpleje, men også overtandlægerne synes de lærer noget. Samtidig

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Evaluering af lærer-pædagogsamarbejdet Fra skoleaftalen 2010-2012, afsnit 4 Udviklingsmål for skolen er følgende initiativer og succeskriterier

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn mandag den 3. november 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn mandag den 3. november 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn mandag den 3. november 2014 Plejecenter Egehaven Egehaven 2 Strøby Egede 4600 Køge Teamleder Annegerd Grimsbo Birk-Sørensen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne

Læs mere

METODER TIL AT SKABE OG FREMME NÆRVÆR 2010 Det klassiske dialogmøde

METODER TIL AT SKABE OG FREMME NÆRVÆR 2010 Det klassiske dialogmøde Mål: En mødeform, som kan bruges til at skabe fremadrettet handling på baggrund af en gennemført trivselsmåling. På dialogmødet arbejder man med at udvælge, prioritere og komme med forslag til handlemuligheder

Læs mere

Handleplan efter BDO tilsyn i T&A 2017

Handleplan efter BDO tilsyn i T&A 2017 Handleplan efter BDO tilsyn i T&A 2017 Opmærksomhedspunkt Handling Opfølgning Gruppe 1.: Meget tilfredsstillende forhold. 1. Tilsynet anbefaler, at der fortsat arbejdes med at sikre og implementere arbejdsgange,

Læs mere

Gilleballehus får hjælp fra Affectum Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal

Gilleballehus får hjælp fra Affectum Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal Gilleballehus får hjælp fra Affectum Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal Gilleballehus får hjælp udefra Trivselsundersøgelsen for Gilleballehus var fyldt med røde tal. Resultatet

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder.

Giv feedback. Dette er et værktøj for dig, som vil. Dette værktøj indeholder. Herunder et arbejdspapir, der indeholder. Giv feedback Dette er et værktøj for dig, som vil skabe målrettet læring hos din medarbejder blive mere tydelig i din ledelseskommunikation gøre dit lederskab mere synligt og nærværende arbejde med feedback

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Lean giver tid til børnene. Nyhedsbrev juni 2012

Lean giver tid til børnene. Nyhedsbrev juni 2012 Lean giver tid til børnene Normeringer kan der ikke lige laves om på. Alderen på børnene, der starter i dagsinstitution er også politisk bestemt og heller ikke noget, som de enkelte daginstitutioner har

Læs mere

Styrkeprofil iflok. Din arbejdsplads som helhed. Udarbejdet for Din Arbejdsplads. af iflok marts 2013

Styrkeprofil iflok. Din arbejdsplads som helhed. Udarbejdet for Din Arbejdsplads. af iflok marts 2013 Styrkeprofil iflok Din arbejdsplads som helhed Udarbejdet for Din Arbejdsplads af iflok marts 213 Målet er at vise og bringe fokus på det, I er rigtig gode til på Din Arbejdsplads En sådan feedback giver

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Mere. Nærvær - mindre Fravær. Få mere viden og inspiration på.

Mere. Nærvær - mindre Fravær. Få mere viden og inspiration på. Få mere viden og inspiration på Tænk højt Du har også mulighed for at komme med dine input og erfaringer, som andre kan få glæde af. - send en e-mail til awf@odense.dk Her kan du finde materiale både til

Læs mere

Læs først casebeskrivelsen på næste side. Det kan være en god ide at skimme spørgsmålene, som I skal besvare, inden casen læses.

Læs først casebeskrivelsen på næste side. Det kan være en god ide at skimme spørgsmålene, som I skal besvare, inden casen læses. I en kort artikel på næste side beretter vi om Elin, der er borgerkonsulent i Visitationen i Aarhus Kommune. Tidligere var Elins titel visitator. Artiklen beskriver på baggrund af interviews hvad forandringen

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Kursus for kursusledere den 25. september 2013 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Få inspirationsmail på www.habitmanager.com 1 Værktøj:

Læs mere

3. Hvis du spoler tiden tilbage, ville du så søge job hos Hørsholm kommunes ældrepleje igen?

3. Hvis du spoler tiden tilbage, ville du så søge job hos Hørsholm kommunes ældrepleje igen? Hørsholm Kommune: Medarbejdere 1. Hvor tilfreds er du generelt med din ansættelse i Hørsholm kommunes Ældrepleje? Overordentlig tilfreds 1. Meget tilfreds Tillfreds Ikke særligt tilfreds Slet ikke tilfreds

Læs mere

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet BILAG 1 - Værdier Forståelsen af GK s værdier tager afsæt i arbejdet fra Fællesuddannelsen, hvor der i skemaet herunder er hentet eksempler som fortæller hvad vi ønsker omkring vores adfærd på arbejdet.

Læs mere

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard

Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Spørgsmål i DI s ledelsesscoreboard Herunder kan du læse de spørgsmål, som stilles i forbindelse med undersøgelsen. Både medarbejdere og ledere bliver stillet 88 spørgsmål. Herudover vil ledergruppen blive

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn på Lindevejscenteret den 18. april 2012 Centerleder Gitte Larsen Tilsynet blev udført af konsulent Birgit Friis Levysohn og ekstern sygeplejefaglig konsulent Grethe

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn onsdag den 29. oktober 2014 Plejecenter Stevnshøj Stevnshøj 4660 Store Heddinge Teamleder Dorthe Danielsen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne Hagstrøm Visitator

Læs mere

PF-Info februar 2013

PF-Info februar 2013 PF-Info februar 2013 Det er en kold tid som vi lever i (næsten) alle går rundt og fryser Puha! Synes jeg stadigvæk er i gang med at fordøje flæskesteg og risalamande. Hvorfor skal julen også vare indtil

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009. Lov om Social Service 151 foreskriver, at kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem.

Læs mere

Det hele er meget mere effektiv og jeg får færre telefonopkald med spørgsmål fra mine medarbejdere. Nu kigger de i stedet på SOPén.

Det hele er meget mere effektiv og jeg får færre telefonopkald med spørgsmål fra mine medarbejdere. Nu kigger de i stedet på SOPén. SOPvideoer 1. Video: En landmand fortæller om sine erfaringer med SOP Tekst Udsagn (frivilligt om man vil bruge dem) Overskrift: SOP Standard Operating Procedures Brian introducerer sig selv: Mit navn

Læs mere

Mission, vision og værdier

Mission, vision og værdier Mission, vision og værdier 1 Vilkår og udfordringer Skive Kommune skal i de kommende år udvikle sig på baggrund af en fælles forståelse for hvorfor vi er her, hvor vi skal hen og hvordan vi gør det. Med

Læs mere

Medvirkende til, at arbejdsmiljøproblemerne ikke bliver for store, er at tænke i forebyggelse.

Medvirkende til, at arbejdsmiljøproblemerne ikke bliver for store, er at tænke i forebyggelse. Forslag til gennemførelsen af APV Arbejdspladsvurderingens formål er at sikre en fortløbende proces, hvor vi i fællesskab i de enkelte afdelinger arbejder for et sikkert og sund arbejdsmiljø. Udarbejdelsen

Læs mere

1. Forord:... 2. LivingLean i dagligdagen er... 3. 2. LivingLean NCC intro... 4

1. Forord:... 2. LivingLean i dagligdagen er... 3. 2. LivingLean NCC intro... 4 1. Forord:... 2 LivingLean i dagligdagen er.... 3 2. LivingLean NCC intro... 4 Tillid og samarbejde... 4 Værdi og spild... 5 Opstart nye pladser... 6 3. Værktøjskassen... 7 Tavlemøder... 7 5S... 8 Værdistrømsanalyser...

Læs mere

Vær ikke en kylling - en håndbog for ildsjæle. Industriens Branchearbejdsmiljøråd

Vær ikke en kylling - en håndbog for ildsjæle. Industriens Branchearbejdsmiljøråd Vær ikke en kylling - en håndbog for ildsjæle Industriens Branchearbejdsmiljøråd Denne publikation er finansieret af Industriens Branchearbejdsmiljøråd, der er arbejdsmarkedets parters - i industrien -

Læs mere

Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen. Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus

Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen. Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus Patientens oplevelse af at blive indlagt med epistaxis i ØNHsengeafdelingen Christina Rosenquist og Pernille Leth 4. Marts 2016 Vejle Sygehus Hvordan kom vi i gang Epistaxis patienter en sårbar gruppe

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Cape Town, Sydafrika Udvekslingsperiode: Modul 13, 04.02.2013 til 01.03.2013 Navn: Email: Christine Ingemann christine@ingemann.de Tlf. nr. 31 44 13 71 Navn: Email: Anette Lyngholm

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune Mandag den 9. august 2010 fra kl. 9.00. Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Aabybro Plejehjem.

Læs mere

[ Hvad er formålet med MUS? ] [ Hvordan er min egen forberedelse? ] [ Hvordan indleder jeg samtalen? ] [ Hvordan styrer jeg samtalen?

[ Hvad er formålet med MUS? ] [ Hvordan er min egen forberedelse? ] [ Hvordan indleder jeg samtalen? ] [ Hvordan styrer jeg samtalen? YES jeg skal afholde MUS en Miniguide om MedarbejderUdviklingsSamtaler [ Hvad er formålet med MUS? ] [ Hvordan forbereder jeg rengøringsassistenterne? ] [ Hvordan er min egen forberedelse? ] [ Hvordan

Læs mere

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ

TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ TRYGHED, SIKKERHED & ARBEJDSMILJØ Life2Save 360 Når vi siger 360 grader betyder det, at vi er med jer hele vejen rundt. Vores 360 cirkel er opbygget af moduler, der kan sammensættes og tilpasses, så det

Læs mere

1:1 Samtaler Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

1:1 Samtaler Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1:1 Samtaler 1:1 samtalerne er en af dine muligheder for at være en synlig leder og for at give dine medarbejdere kvalitetstid. Det er her, hvor I sætter jer ned sammen og hvor dine medarbejdere får din

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hvalsø Ældrecenter. Generelt er formålet

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 11. november 2010 Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA gennemførte i perioden 4. oktober til 13. oktober 2010 en undersøgelse blandt de erhvervsaktive

Læs mere

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen

Miss Markmans hemmeligheder. 10 sikre tips til succes på telefonen Miss Markmans hemmeligheder 10 sikre tips til succes på telefonen Guldkorn fra tusindvis af timer på telefonen Vi gør det hver eneste dag. Igen og igen. Tager telefonen og ringer til beslutningstagere,

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Tillidsbaseret Lean. Hvordan du med udgangspunkt i tillid på én gang kan skabe effektivitet, kundetilfredshed og motiverede medarbejdere

Tillidsbaseret Lean. Hvordan du med udgangspunkt i tillid på én gang kan skabe effektivitet, kundetilfredshed og motiverede medarbejdere Tillidsbaseret Lean Hvordan du med udgangspunkt i tillid på én gang kan skabe effektivitet, kundetilfredshed og motiverede medarbejdere 2014 Lean Akademiet & Living Lean - Danmark Hvordan du med udgangspunkt

Læs mere

Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv

Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv 5S Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv 2013 Lean Akademiet - Danmark Hvordan du kan skabe orden og struktur, som gør din arbejdsdag mere effektiv. 2013 Lean Akademiet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress

Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress godkendt af MED-Hovedudvalget den 24. oktober 2012 Vejledning til ledere og medarbejdere om forebyggelse af stress Denne vejledning er en

Læs mere

Facilitering af grupper

Facilitering af grupper Facilitering af grupper Schoug Psykologi & Pædagogik D. 11. marts 2015 UDVIKLING OG FORANDRING Gå efter guldet (30 min) 1. Beskriv en dag eller en situation, hvor du virkelig følte du gjorde en god indsats;

Læs mere

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp

Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp Sagsnummer: 4 Navn: Teodor Elza Alder: 75 Ansøgt om: Medicinhjælp F. 22-10-1940 April 2013 Bevilget 2012 Medicinhjælp og bleer Bevilget apr. 2013 Medicinhjælp + bleer & tøj Bevilget sep. 2013 Medicinhjælp

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 10. december 2015

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 10. december 2015 Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn torsdag den 10. december 2015 Plejecenter Hotherhaven Præstemarken 76 4652 Hårlev Plejecenterleder Anne Mette Mortensen Tilsynet blev ført af: Afsnitsleder Anne

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning

Kvalitetsstandarder for Sundhed og omsorg 2017 afsnit 1 Indledning Indhold Indledning... 1 Om kvalitetsstandarder... 1 Omsorgsområdets værdier og målsætning... 2 Hvornår kan man få hjælp?... 2 Hvordan får man hjælp og støtte?... 2 Hvordan vurderes behovet for hjælp og

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Hvad bruger den excellente leder sin tid på?

Hvad bruger den excellente leder sin tid på? Hvad bruger den excellente leder sin tid på? De fleste ledere, jeg taler med, bruger en stor del af ugen på deres arbejde. Mange af dem forklarer det med, at det er en del af jobbet og, at det jo er det,

Læs mere

VI SKABER GODE RELATIONER

VI SKABER GODE RELATIONER VI SKABER GODE RELATIONER FØRSTE SKRIDT MOD FORANDRING ER BEVIDSTHED, DET ANDET ER ACCEPT OG MOD... TRIVSELSPYRAMIDE HIGH PERFORMANCE TRIVSEL BASALE BEHOV UDVIKLING PÅSKØNNELSE SAMHØRIGHED OG FÆLLESSKAB

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Fodterapeuter - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem

Fodterapeuter - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Fodterapeuter - Rapport over indkommende evalueringer fra 2018 og frem Denne rapport indeholder alle evalueringer fra fodterapeutklinikker i 2018 og frem til nu, som er indkommet via det elektroniske spørgeskema,

Læs mere