Dagsorden for 38. møde i MKI den 4. oktober 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden for 38. møde i MKI den 4. oktober 2018"

Transkript

1 26. oktober 2018 Dagsorden for 38. møde i MKI den 4. oktober 2018 Tilstede: Formand Linda Nielsen, Rasmus Raabjerg Nielsen, Karin Buhmann, Thomas Trier Hansen, Ellen Marie Friis Johansen (sekretariatet), Christina Skagen (sekretariatet), Maria-Cecilie Bolvig Bay (sekretariatet). Afbud: Kim Haggren 1. Velkommen v/ formanden 2. Status på klager Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr post@virksomhedsadfaerd.dk 3. Promovering 4. Orienteringspunkter 5. Eventuelt 6. Kommunikation fra mødet/mødets gang Referat: 1. Velkommen v/ formanden 2. Status på klager Klagesager gengives ikke i referat. 3. Promovering 3.1. Til drøftelse: Vejledning for tekstilsektoren MKI er gået i gang med udarbejdelse af vejledning for tekstilsektoren, som MKI skal udarbejde på opfordring af Erhvervsministeren.

2 2/6 MKI har den 28. september 2018 afholdt det første af i alt tre interessentmøder. Der deltog 11 interessenter fra forskellige dele af tekstilområdet, herunder både virksomheder, myndigheder og organisationer. Interessenterne pegede bl.a. på at: Der særligt skal være fokus på sprogbruget i vejledningen, særligt ift. de engelske begreber. Evt. kan vejledningen brugertestes blandt virksomheder inden den offentliggøres. Den/de primære målgrupper bør være ledelsesniveauet i virksomhederne, og CSR-specialister, der har brug for en kort elevatortale i forhold til at kunne forklare CEO og bestyrelsen om, hvorfor er det vigtigt. Desuden skal det også være fokus på at SMV er skal kunne forstå og bruge den. Vejledningen skal beskrive nogle af de udfordringer og dilemmaer, der er typiske for tekstilsektoren. På interessentmødet fremlagde MKI desuden processen for udarbejdelse af vejledningen, herunder at det næste interessentmøde finder sted den 30. november, hvor første udkast til vejledningen bliver præsenteret. Der var bred opbakning til modellen for udarbejdelse af vejledningen blandt de deltagende interessenter. MKI-medlemmerne var enige i interessenternes synspunkter. Der er tale om en branche, der har store udfordringer i arbejdet med due diligence og håndtering af dilemmaer i leverandørkæden. Der er desuden fortsat mange virksomheder, der ikke har tilstrækkelig indsigt i og forståelse af OECDs retningslinjer både i ledelsen og på mellemlederniveau. Vejledningen skal primært have fokus på do no harm. SDG erne inddrages primært ved at forklare, hvordan due diligence kan bruges til at identificere SDG mål (do good-delen). Forpligtigelsen til remedy, herunder særligt virksomhedsbaseret klagemekanismer eller concern-mekanismer som mange virksomheder kalder dem, skal kort forklares. MKI er en del af remedy, men virksomhederne skal selv sørge for at have operationel level grievance mekanisme. UNGP kan kort introduceres ifm. beskrivelsen af operationel level grievance mekanisme, som er beskrevet i UNGP. Processen fremadrettet: Sekretariatet udarbejder sammen med et MKImedlem et første udkast på baggrund af interessenters og MKImedlemmers input.

3 3/6 Udkastet sendes herefter til MKI til kommentering. Fristen for kommentarer sættes til en uge, men sekretariatet orienterer medlemmerne så tidligt som muligt i forhold til, hvornår udkastet forventes at blive sendt ud. Sekretariatet vil desuden kontakte en kommunikationskonsulent med henblik på at indhente tilbud mhp. at vejledningen gennemlæses med andre briller Til drøftelse: Hvordan bliver MKI mere synlig? MKI drøftede det fremsendte udkast til kommunikationsstrategi. Der var generel enighed om kommunikationsstrategiens indhold både forså vidt angår kortlægningen af MKIs hidtidige kommunikationsindsats, såvel som de forslag, der var til hvordan MKI kan blive mere synlig. For så vidt angår målgrupper blev det bemærket, at det også er vigtigt med fokus på potentielle klagere særligt i udlandet. Det kunne fx ske i forbindelse med workshops i tredjeverdenslande, som MKI tidligere har afholdt for danske virksomheder og deres underleverandører. I forhold til en af MKIs primære kommunikationskanaler, som er årsberetningen blev det foreslået, at have ekstra fokus på at formidle læring fra klagesager både fra sager ved MKI, men også sager fra andre af OECDs kontaktpunkter. Alle NCP erne fortolker med baggrund i de samme retningslinjer. Der kan også være eksempler på operational level grievance mechanisms, der virker og information om vejledninger, som MKI eller andre NCP er udarbejder. Derudover kan der også i forbindelse med årsberetningen være behov for at få eksterne kommunikationsfolk på med henblik på at sikre at sproget er klart og forståeligt. Derudover skal der fokus på det politiske niveau, som foruden virksomhederne er primære modtagere af årsberetningen. Det kan evt. undersøges om det er muligt at foretræde for folketingsudvalg eller lignende med henblik på at præsentere årsberetningen. Der var generel enighed om, at MKIs primære målgrupper er NGO er, virksomheder og journalister. Disse er med til at formidle videre til de sekundære målgrupper, herunder borgerne. MKI kan også være kanal for formidling af bidrag fra MKI-medlemmerne, der er udarbejdet i forbindelse med medlemmernes øvrige beskæftigelse. Sekretariatet kan formidle disse tekster videre via hjemmeside, mv. Med de bemærkninger blev kommunikationsstrategien godkendt.

4 4/ Til drøftelse: Nye vejledende tidsfrister for MKI Der var enighed blandt medlemmerne om at udvide tidsfristen for så vidt angår forundersøgelsen, da praksis viser at det ikke er muligt at gennemføre og afslutte en forundersøgelse på 14 dage. Forundersøgelsen kræver, at der indhentes skriftlige bidrag fra parterne, som efterfølgende skal behandles og godkendes i MKI. Med henblik på at understøtte medlemmerne med at overholde tidsfristerne var der enighed om, at Skrive deadline i emnefeltet, når der er noget som MKImedlemmerne skal reagere på inden for kort tid. Holde mails til kun at omfattet ét emne, når der kræves handling fra medlemmernes side. Ved orienteringspunkter kan flere samles i en mail Til drøftelse: Oplæg til dialogmøde med statslige institutioner og myndigheder om due diligence Initiativet om dialogmøde med statslige institutioner og myndigheder om due diligence er den del af MKIs handlingsplan for Det blev besluttet at vente med arrangementet til januar 2019, idet der er for mange andre arrangementer i 4. kvartal Et MKI-medlem blev valgt til at være tovholder på projektet. Det blev foreslået også, at invitere repræsentanter for ansatte i de statslige institutioner og virksomheder, herunder fx Djøf, FOA og LO. Oplægget til dialogmødet blev med ovenstående inputs godkendt Til godkendelse: Cases om ansvarlige investeringer Initiativet om cases om ansvarlige investeringer er en del af MKIs handlingsplan for Forslaget lægger op til at hver case tager udgangspunkt i ét trin i due diligence processen, jf. Erhvervsstyrelsens vejledning om ansvarlige investeringer fra Det blev foreslået, at inddrage eksempler fra NCP-sager både fra Danmark og andre lande. Sekretariatet indhenter tilbud fra 2 mulige leverandører.

5 5/6 Oplægget om initiativet blev med ovenstående godkendt. Formanden blev valgt som tovholder på projektet. 4. Orienteringspunkter 4.1. Nordic Baltic Capacity Building Seminar i Vilnius, Litauen den september 2018 Formanden orienterede om Nordic Baltic Capacity Building Seminar i Vilnius, Litauen den september Arrangementet som MKI har været med til at planlægge og finansiere forløb rigtig godt og der var godt opbakning til såvel det interne arrangement for NCPrepræsentanter såvel som det eksterne arrangement for virksomheder i Litauen og omegn. Der var stor deltagelse og stor spørgelyst blandt deltagerne MKI s sideevent på Transparency Internationals konference den oktober 2018 Sekretariatet orienterede om status på MKIs sideevent ved Transparency Internationals konference den 23. oktober 2018 i Bella Centeret. Formanden holder oplæg om MKI, NCP systemet og due diligence, som redskab til at håndtere korruption. De øvrige deltagere til virksomhedsoplæg samt paneldebat er også på plads Til orientering: status på projekt om mapping af udfordringer i rederibranchen Et MKI-medlem orienterede om status på projekt om mapping af udfordringer i rederibranchen, som MKI ved sidste møde i august besluttede at indgå i. Der er planlagt møde med Danske Rederier den 5. oktober, hvor der følges op på status på projektet. Projektet forventes at gå i gang i januar Eventuelt Der afholdes UN forum i Geneve den 26., 27. og 28. november Formanden samt to MKI-medlemmer deltager. Temaet for året konference er what works. Der er generelt fokus på en tæt kobling mellem UNGP og OECD under forummet. Det er en god mulighed for at møde folk inden for UNGP/OECD-feltet en gang om året. Folkekirkens Nødhjælp planlægger et koordineringsmøde under forummet.

6 6/6 6. Kommunikation fra mødet/mødets gang Formanden takkede for et godt og konstruktivt møde.

Tovholderen og sekretariatet gennemgik udkast til tekstilvejledning, som har været sendt til kommentering hos medlemmerne.

Tovholderen og sekretariatet gennemgik udkast til tekstilvejledning, som har været sendt til kommentering hos medlemmerne. 7. november 2018 Dagsorden for 39. møde i MKI den 1. november 2018 Tilstede: Formand Linda Nielsen, Kim Haggren, Karin Buhmann (deltog på telefon), Thomas Trier Hansen, Ellen Marie Friis Johansen (sekretariatet),

Læs mere

Beslutningsreferat for 32. møde i MKI den 8. december 2017.

Beslutningsreferat for 32. møde i MKI den 8. december 2017. 8. december 2017 /chrska Beslutningsreferat for 32. møde i MKI den 8. december 2017. Til stede: Mads Øvlisen (formand), Kim Haggren, Rasmus Raabjerg Nielsen, Karin Buhmann, Ellen Marie Friis Johansen,

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

Beslutningsreferat for 29. møde i MKI den 3. marts 2017.

Beslutningsreferat for 29. møde i MKI den 3. marts 2017. 09-03-2017 /marbay Beslutningsreferat for 29. møde i MKI den 3. marts 2017. Til stede: Mads Øvlisen (formand), Kim Haggren, Linda Nielsen, Rasmus Raabjerg Nielsen, Ellen Marie Friis Johansen, Christina

Læs mere

a. Evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

a. Evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 5.september 2013 /runsko Beslutningsreferat: 8. møde i institutionen den 4. september 2013 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Orht, Kim Haggren, Karin Buhmann, Marie Voldby,

Læs mere

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2017

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2017 ÅRSBERETNING MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2017 Det danske nationale kontaktpunkt OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder Formandens forord Virksomhederne

Læs mere

MÆGLINGS OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2012/2013

MÆGLINGS OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2012/2013 ÅRSBERETNING MÆGLINGS OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2012/2013 Det danske nationale kontaktpunkt OECD s retningslinjer for multinationale virksomheder Velkommen ved formanden Formandens

Læs mere

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2015

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2015 ÅRSBERETNING MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2015 Det danske nationale kontaktpunkt OECD s retningslinjer for multinationale virksomheder Formandens forord Mæglings- og

Læs mere

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2018

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2018 ÅRSBERETNING MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2018 Det danske nationale kontaktpunkt OECD's retningslinjer for multinationale virksomheder Formandens forord Nye fokusområder

Læs mere

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD Ved Mads Øvlisen Formand for Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd Håndværksrådet, 21. maj 2013 Hvad er OECD s

Læs mere

- Er din virksomhed klar?

- Er din virksomhed klar? Ansvarlig virksomhedsadfærd i en globaliseret verden - Er din virksomhed klar? OECD s retningslinjer om ansvarlig virksomhedsadfærd Hvor begynder og slutter den enkelte virksomheds ansvar i en global virkelighed?

Læs mere

Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00

Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00 Referat 6. rådsmøde, den 5. februar 2014 Kl. 9.00-12.00 25. mats 2014 Sted: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø 2. Præsentation af Mæglings- og klageinstitutionens

Læs mere

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2016

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2016 ÅRSBERETNING MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2016 Det danske nationale kontaktpunkt OECD s retningslinjer for multinationale virksomheder 2 Formandens forord Et år med fokus

Læs mere

REFERAT. Rundbord d. 15. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder

REFERAT. Rundbord d. 15. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder REFERAT Rundbord d. 15. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder RUNDBORD D. 15. maj 2017 Fremme af ansvarlige globale værdikæder Sted: DIEH Hub, Overgaden Oven Vandet 10, st. 1415 København

Læs mere

Skriftlig orientering om konferencer og møder i efteråret 2013, hvor MKI har deltaget, samt kommende dokumenter af relevans for MKI

Skriftlig orientering om konferencer og møder i efteråret 2013, hvor MKI har deltaget, samt kommende dokumenter af relevans for MKI 10. december 2013 /elmajo Skriftlig orientering om konferencer og møder i efteråret 2013, hvor MKI har deltaget, samt kommende dokumenter af relevans for MKI 1. Informationsmøder mv. i Danmark CSR Awards

Læs mere

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. november 2012 Forretningsorden Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. Institutionens formål... 1 2. Grundlaget for institutionens virke og sagsbehandling... 1 3. Afholdelse

Læs mere

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2014

MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2014 ÅRSBERETNING MÆGLINGS- OG KLAGEINSTITUTIONEN FOR ANSVARLIG VIRKSOMHEDSADFÆRD 2014 Det danske nationale kontaktpunkt OECD s retningslinjer for multinationale virksomheder Formandens forord Vigtige problemstillinger

Læs mere

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder REFERAT Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder RUNDBORD D. 10. MAJ 2017 Fremme af ansvarlige globale værdikæder Sted: Rambøll, Hannemanns Allé 53, 2300 København S Tidspunkt:

Læs mere

92-gruppens høringssvar - Udkast til forslag til lov om Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

92-gruppens høringssvar - Udkast til forslag til lov om Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd Til Erhvervs- og Vækstministeriet Slotholmsgade 10-12 1216 København K 92-gruppen c/o CARE Danmark Nørrebrogade 68 B, 2200 KBH N Tlf: 35 245090 ell. 35 245091 e-mail: tdc@92grp.dk Website: www.92grp.dk

Læs mere

[Det er aftalt med UM, at begge ministre kort indleder med at sige tak for invitationen til at komme i udvalget.]

[Det er aftalt med UM, at begge ministre kort indleder med at sige tak for invitationen til at komme i udvalget.] Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 12. januar 2017 [Kun det talte ord gælder] Talepapir URU alm. del samrådsspørgsmål N, vedr. børnearbejde

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 2. december 2013 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Mødesal F, Slotsholmsgade 12, 1216 København K 1. Besøg af erhvervs- og vækstministeren: Diskussion

Læs mere

Mægling- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI) modtog klagen den 22. oktober 2013.

Mægling- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI) modtog klagen den 22. oktober 2013. 14. august 2014 Endelig udtalelse Mæglings- og klageinstitutionen Klager 3F Indklagede - Greenpeas Enterprise ApS Mægling- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI) modtog klagen den

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 2015/1 LSF 39 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen Fremsat den 29. oktober 2015 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Vejledning om Ansvarlige Investeringer

Vejledning om Ansvarlige Investeringer Vejledning om Ansvarlige Investeringer 1 Baggrund og formål Den danske stat har tilsluttet sig OECD s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder. Den danske stat har dermed forpligtet sig til at udbrede

Læs mere

Afbud fra: Sheela Maini Søgaard, Eva Kruse, Sara Krüger Falk (barsel) og Jacob Bjerregaard.

Afbud fra: Sheela Maini Søgaard, Eva Kruse, Sara Krüger Falk (barsel) og Jacob Bjerregaard. Beslutningsreferat 3. møde i Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål Den 2. maj 2019 kl. 12.00-15.00 Deltagere: Medlemmer af Rådet: Thorkil Sonne (fmd.), Kenneth Lindharth Madsen, Simon Boas Hoffmeyer,

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Referat 18. maj 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 4. maj 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen, Jakob Heide Petersen, Jytte

Læs mere

Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj. All rights reserved by DIEH

Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj. All rights reserved by DIEH Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj All rights reserved by DIEH Gruppens formål Få inspiration til arbejdet med at fremme Verdensmålene gennem indkøb. Levere et konkret produkt, der

Læs mere

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016

REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT MØDE D. 28. APRIL 2016 REFERAT Møde i Dialogforum d. 28. april 2016 kl.12.30-15.30 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Slotsholmsgade, 1216 København K 1 OPSUMMERING Formand Dan Boyter bød velkommen

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Ansvarlige investeringer i 15 pensionsselskaber

Ansvarlige investeringer i 15 pensionsselskaber Ansvarlige investeringer i 15 pensionsselskaber Afrapportering om undersøgelse & case-beskrivelser om god praksis i due diligence-processen Udarbejdet for Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Referat af s møde den 20.01.2014 kl. 16:00 i Byrådsstuen Iver Huitfeldt Tilstedeværende: Mads Andersen Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer Jørn Frigast

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet.

Referatet blev godkendt. Fremadrettet sendes referat fra det foregående møde med som en del af bilagsmaterialet. Referat Styregruppen for DDB Møde den 26. marts 2014, kl. 15.00-17.00 og d. 27. marts 2014, kl. 17.00 18.00. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Lone Gladbo (Kulturdirektør

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Vejledning om Ansvarlige Investeringer

Vejledning om Ansvarlige Investeringer Vejledning om Ansvarlige Investeringer Marts 2018 Forord ved erhvervsminister Brian Mikkelsen Danmark har gavn af, at danske virksomheder er godt rustet til at arbejde med samfundsansvar både lokalt og

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TIRSDAG D. 18. SEPTEMBER 2018, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Marie Elisabeth Schroll

Læs mere

SAMFUNDSANSVAR Vejledning til små og mellemstore virksomheder i mode- og tekstilbranchen

SAMFUNDSANSVAR Vejledning til små og mellemstore virksomheder i mode- og tekstilbranchen SAMFUNDSANSVAR Vejledning til små og mellemstore virksomheder i mode- og tekstilbranchen Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd INDHOLD FORORD 3 1. SAMFUNDSANSVAR ET KRAV FOR ALLE

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Deltagere: Karin Holland, Helle Ibsen, Birgit Munk Hansen, Tina Morgen Kristensen, Charlotte Brøndum, Anni Søby

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: Onsdag den 13. april 2016 kl. 10-14 Sted: Rådhuset (afventer lokale) Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd sprotokol 10-11-2014 14:00 Rådhuset -Lokale C224 Afbud fra: Erik Amstrup Rohde Jens Christian Pedersen Jens Ejnar Mikkelsen Torben Vilsgaard Silkeborg Kommune Søvej 1 8600

Læs mere

Indkøb og verdensmålene Temagruppe under Forum for Bæredygtige Indkøb. 1. møde - d. 11.dec. 2018

Indkøb og verdensmålene Temagruppe under Forum for Bæredygtige Indkøb. 1. møde - d. 11.dec. 2018 Indkøb og verdensmålene Temagruppe under Forum for Bæredygtige Indkøb 1. møde - d. 11.dec. 2018 Dagsorden 10.00-10.05: Velkommen 10.05-10.20: Introduktion til Forum for Bæredygtige Indkøb og temagrupper

Læs mere

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011

Referat. Referat. Etisk udvalg 18. februar 2011. Karen Langvad 25. februar 2011 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 18. februar 2011 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 25. februar 2011 Deltagere: Brian Errebo-Jensen Jeanette Præstegaard Hanne Munch

Læs mere

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg Direktionen Torsdag 8. januar 2015 AKKC Europa Plads 4 9000 Aalborg 1 1. Dagsorden Dagsordenen er godkendt. 2 2. Status på udpegningerne Direktionen tager orienteringen om sammensætningen af ErhvervsForum

Læs mere

Due diligence og menneskerettigheder - hvad indebærer 'nødvendig omhu' og hvordan gør man det. Kim Haggren, medlem af MKI CSR Awards 7.

Due diligence og menneskerettigheder - hvad indebærer 'nødvendig omhu' og hvordan gør man det. Kim Haggren, medlem af MKI CSR Awards 7. Due diligence og menneskerettigheder - hvad indebærer 'nødvendig omhu' og hvordan gør man det Kim Haggren, medlem af MKI CSR Awards 7. oktober 2015 Hvad er OECD s retningslinjer for multinationale virksomheder?

Læs mere

OS2 årshjul Forretningsledelsen

OS2 årshjul Forretningsledelsen OS2 årshjul Forretningsledelsen Governance workshop Leverandør workshop Bestyrelsesseminar Governance workshop Leverandør workshop Generalforsamling Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr Maj Medlemsnyhedsbrev

Læs mere

Østskolen. Skolebestyrelsen ved Østskolen REFERAT

Østskolen. Skolebestyrelsen ved Østskolen REFERAT Kommende møder: Tirsdag 27.9. (Afd. Karise), tirsdag 25.10. (Afd. Hylleholt), torsdag 24.11. (Afd. Rollo), mandag 19.12. (Afd. Karise), tirsdag 17.1. (Temamøde Strøbyskolen), tirsdag 31.1. (Afd. Hylleholt),

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

REFERAT: Skolebestyrelsesmøde Vorgod- Barde Skole januar 2015

REFERAT: Skolebestyrelsesmøde Vorgod- Barde Skole januar 2015 Tilstede: Linda, Leif, Jimmy, Brian. Grethe, Maria, Anette, Inger og Catarina (under første punkt desuden: Emma og Silas fra elevrådet) 1 Elevrådet 1.1 Hems Eleverne fortæller om planen for hemsen Bestyrelsen

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd

Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Referat af bestyrelsesmøde i Danske Ældreråd Dato: tirsdag den 20. august 2019 kl. 12:45 15:30 Fra bestyrelsens deltog: Mogens Rasmussen, Kirsten Nissen, Inger Møller Nielsen, Per Toft Mouritsen, Carl

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft. Den 12. maj 2016 Kl Mødelokale 142 Stigsborg Brygge Nørresundby Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 12. maj 2016 Kl. 12.00 13.00 Mødelokale 142 Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Deltagere Rikke B. Gundersen Frederikshavn

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Onsdag den 17. september 2014, kl Mødelokale 4, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Referat Deltagere: Jens Andersen (formand) (afbud), Marianne Evers, Kim Leck Fischer, Jenny Heinrichs, Margit Siig Mortensen (afbud), Jes Hansen, Gunhild Krogager Carlsson (afbud), Richard Faarup (afbud),

Læs mere

Referat 8. rådsmøde, den 28. august 2014 Kl. 9.00-12.00

Referat 8. rådsmøde, den 28. august 2014 Kl. 9.00-12.00 Referat 8. rådsmøde, den 28. august 2014 Kl. 9.00-12.00 19. september 2014 Sted: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø 1. Siden sidst v/ formanden Lise Kingo bød velkommen

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D.5.2.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017

REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 REFERAT BESTYRELSESMØDE 12/8-2017 Deltagere: Sofie, Anders, Ann-Cathrine (AC), Alice, Mads, Nicolaj, Kim (ref.) 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Sofie byder velkommen. Der er ingen kommentarer til

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsordenpunkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen orienteres løbende om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Kvartalsrapport for 4. kvartal

Læs mere

Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd

Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd Regionshuset Viborg Til medlemmerne af Vækstforums Fødevareråd Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden til fødevarerådets 17. møde,

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi

Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi Procesplan for udarbejdelse af cykelstrategi Om procesplanen Denne procesplan er udarbejdet til deltagende kommuner i projektet Nordiske Cykelbyer. Procesplanen er udarbejdet i samarbejde med de 11 deltagende

Læs mere

Emne O = orientering D = debat. Beslutning Godkendt

Emne O = orientering D = debat. Beslutning Godkendt Indkaldt Dagsorden til skolebestyrelsesmøde Hanne K. Jørgensen, Jesper B. Østergaard, Britta Gernaey, Esben S. Boëtius, Charlotte Villumsen, Mathilde Ilsøe, Asger B. Abrahamsen, Olaf Irgens, Helle E. Breinbjerg,

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Torsdag den 30.08.07 kl. 15:00 i Jobcenter Greve, 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Beskæftigelsesplan 2008 for Jobcenter Greve...4 2. Ansøgning: Støtte

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011

Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011 CSH Side 1 23-04-2010 Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011 Aktiviteter Tilfredshed med faglærerkompetencer Andre internationale muligheder Oplæg om nano på Minimesse 8.april 2010 Virksomhedspraktik

Læs mere

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel Indhold Introduktion... 3 DIEH i dag... 3 DIEH i morgen... 3 DIEHs vision og mission... 4 Strategiske fokusområder... 4 Strategisk

Læs mere

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole. mandag den 24. november kl. 14.00 16.

Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole. mandag den 24. november kl. 14.00 16. Referat fra Lokalt Uddannelsesudvalg (LUU) for social- og sundhedsområdet på Randers Social- og Sundhedsskole mandag den 24. november kl. 14.00 16.00 Deltagere: Birgitte Sandahl, Karin Valbæk, Anne-Birgitte

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 28. december 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 16. december

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 i mødelokale 1 på Munkebo Rådhus

Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 i mødelokale 1 på Munkebo Rådhus side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 24.01.2008 kl. 14:00 i mødelokale 1 på Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Jesper Rasmussen og Lone Kiilerich Indholdsfortegnelse: 29. Bordet

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 24.01.2019 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 15. januar 2019, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas

Læs mere

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 13. december 2016 Tid: Kl. 15.00 16.30 Sted: Deltagere: Afbud: Park Inn, Engvej 171, 2300 København S Niels Nybye Aagesen, Kim Herlev Jørgensen, Henrik Kruse, Per Ullerichs,

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Arbejdsgruppe vedr. implementering af patientsikkerhed primærsektoren - Afrapportering af gruppens arbejde

Arbejdsgruppe vedr. implementering af patientsikkerhed primærsektoren - Afrapportering af gruppens arbejde Arbejdsgruppe vedr. implementering af patientsikkerhed primærsektoren - Afrapportering af gruppens arbejde Juni 2010 Nedsættelse og kommissorium Arbejdsgruppen blev nedsat i midten af 2009 på foranledning

Læs mere

Referat. Hovedbestyrelsesmøde fredag den 15. marts 2019 kl på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

Referat. Hovedbestyrelsesmøde fredag den 15. marts 2019 kl på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Dansk Forening for Rosport Referat Hovedbestyrelsesmøde fredag den 15. marts 2019 kl. 17.30-20.00 på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Tilstede: Marie Heide (MH) Conny Sørensen (CS)

Læs mere

Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven

Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R. Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven Revisionsselskab S1 ApS Revisionsfirma S2 Revisor R 18. juli 2013 Sag 2012-0033489 Afgørelse om overholdelse af hvidvaskloven 1. Indledning Styrelsen var den 20. juni 2013 på et tilsynsbesøg hos S1, CVR-nr.

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Udkast til referat i henhold til dagsorden I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol

Folkekirkens mellemkirkelige Råd. Protokol Folkekirkens mellemkirkelige Råd Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Middelfart, d. 5. februar 2010 J.nr. 013 JSS/jn MKR 1/10 Protokol fra møde i Folkekirkens

Læs mere

Det Grønlandske Råd. Medarbejderrepræsentant Lise Garkier Hendriksen

Det Grønlandske Råd. Medarbejderrepræsentant Lise Garkier Hendriksen REFERAT MØDE I BESTYRELSEN, 22. JUNI 2017, KL. 15.30-20.00 FOIGHEL, WILDERS PLADS 8K, 1403 KØBENHAVN K DOK. NR. 17/01188-2 REF. ANKL DELTAGERE Universiteter Jørn Vestergaard Karin Buhmann (fra pkt. 3)

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om etisk indkøbs- og investeringspolitik for det offentlige

Forslag til folketingsbeslutning om etisk indkøbs- og investeringspolitik for det offentlige 2014/1 BSF 172 (Gældende) Udskriftsdato: 19. marts 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 19. maj 2015 af Finn Sørensen (EL), Stine Brix (EL), Christian Juhl (EL) og Frank Aaen (EL) Forslag

Læs mere

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker

REFERAT. Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil Nielsen, Claus Andersen, Jakob Tækker Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst Møde nr. 33 Mødedato: 01.02.2017 Tidspunkt:kl. 9-16 Sted: Mødelokale 8 Til stede fra udvalget: REFERAT Lilibeth Cuenca Rasmussen (næstformand), Bodil

Læs mere

Referat af centerrådsmøde

Referat af centerrådsmøde Referat af centerrådsmøde Den 22. februar 2010 kl. 16.00 til 17.35 hos Selandia-CEU Deltagere: Flemming Lassen, EUC NVS/3F Lars Thore Jensen, VUC NVS/UCSJ Ulla Koch, VUC VSS/UCSJ Lars Hansen, SOSU/Slagelse

Læs mere

Referat. Hovedbestyrelsesmøde torsdag den 06. september 2018 kl i Rosportens Hus

Referat. Hovedbestyrelsesmøde torsdag den 06. september 2018 kl i Rosportens Hus Dansk Forening for Rosport Referat Hovedbestyrelsesmøde torsdag den 06. september 2018 kl. 17.00-20.00 i Rosportens Hus Tilstede: Henning Bay Nielsen (HBN) Marie Heide (MH) Conny Sørensen (CS) Thomas Ebert

Læs mere

Anbefalinger til statusanalyse af arbejdet med samfundsansvar

Anbefalinger til statusanalyse af arbejdet med samfundsansvar 3. juni 2013 Anbefalinger til statusanalyse af arbejdet med samfundsansvar i det offentlige 1. Hvorfor er der behov for en statusanalyse? I regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-15

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere