Observatører: Kristian Thorn (IC), Kurt Nielsen (DMU), Gæster: Søren E. Frandsen (REK), Erik Strøjer Madsen (ASB)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Observatører: Kristian Thorn (IC), Kurt Nielsen (DMU), Gæster: Søren E. Frandsen (REK), Erik Strøjer Madsen (ASB)"

Transkript

1 Referat af Studieudvalgets møde den 24. februar 2010 Terkel Rørkær Sigh Fuldmægtig, cand.mag. Dato: 09. april 2010 Ref: trs Side 1/6 Deltagende medlemmer: Lauritz B. Holm-Nielsen (formand), Arne Kjær (HUM), Erik Meineche Schmidt (NAT), Jørgen Albæk Jensen (SAM), Carsten Riis (TEO), Peder Østergaard (ASB), Søren Mogensen (SUN), Jørgen B. Jespersen (DJF), Søren Kruse (DPU), Henriette W. Korsgaard (stud.), Benjamin Bilde Boelsmand (stud.) Observatører: Kristian Thorn (IC), Kurt Nielsen (DMU), Øvrige deltagere: Eva Teilmann (STUF), Hanne Toksvig (SUN), Susanne Vork (TEO), Maya Jepsen Mejlgaard (SAM), Lene Rehder (ASB), Marianne F. Løyche (NAT), Anna Bak Maigaard (HUM), Gert Jørgensen (DJF), Søs Beier (DPU), Grith Thagaard Loft (LED), Annette Lund (STUF), Steffen Skovfoged (STUF), Terkel Rørkær Sigh (STUF) Gæster: Søren E. Frandsen (REK), Erik Strøjer Madsen (ASB) Dagsorden 1) Godkendelse af dagsorden Godkendt 2) Godkendelse af referatet fra mødet den 18. november 2009 (Bilag 2.0 Referat Møde i Studieudvalget den 18. november 2009) a. Arne Kjær: p. 3 forslag om studieaktivitetsregler ikke 3 års periode men 1 års periode b. Godkendt med ændring Diskussionspunkter: AU Studieadministration Aarhus Universitet Fredrik Nielsens Vej Århus C reg@au.dk

2 Side 2/6 3) Taxameterløft til HUM og SAM (Bilag 3.0 Indstilling taxameterløft, Bilag 3.1 Drøftelsesoplæg og Bilag 3.2 Stikord fra formandskollegiets møde med Videnskabsministeren) Formanden indledte, samtlige uddannelser er underfinansieret. AU er glade for løftet, men universitetet vurderer, at det ikke er nok. Politikerne vurderer, at undervisningskvaliteten vil blive styrket af taxameterløftet, og de vil derfor gerne måle kvalitetsløftet. AU vurderer, at det vil være vanskeligt, specielt når det skal ske efter en toårig periode. Evalueringen kommer i 2012, og det forventes, at UBST gerne vil udvælge nogle få parametre at måle på. Punktet blev drøftet af medlemmerne, og der var støtte til at dæmpe forventningerne til taxameterløftets betydning. Det blev også besluttet, at AU skal forsøge at få en differentieret evaluering og endelig skal AU kvittere for løftet til UBST. Der er lagt op på en dialog mellem VTU og Danske Universiteter. Når der vides mere om processen i forhold til evalueringen vil der komme en melding fra LED til hovedområderne. Berørte hovedområder bedes holde styr på udviklingen som følge af løftet, dvs. hvad skete der før og efter på området. 4) EVU-handleplan (Bilag 4.0 Indstilling vedr. handlingsplan for efter og videreuddannelse og Bilag 4.1 Handlingsplan for EVU området) Prorektor Søren Frandsen fremlagde. Baggrunden for arbejdet er at synliggøre efter- og videreuddannelsesområdet på AU, samt at få organiseret hele området under en hat. Handlingsplanens fire områder blev gennemgået. Følgende bemærkninger blev noteret: Den kommende arbejdsgruppe vil også forholder sig til studieledelse af efter- og videreuddannelserne. Studieudvalgets medlemmer bedes sende ændringsforslag til rapporten til Søren Frandsen. Der vil komme en opdateret version af rapporten. Internationaliseringsaspektet bør i højere grad tænkes ind over som international markedsføring. Arbejdsgruppen vil se på snitfladen mellem central og decentral og de afledte problemstillinger. Den administrative støtte bør beskrives bedre, også i forhold til arbejdsgruppen. I forhold til indstillingen, der fremgår af handlingsplanen, indstiller Studieudvalget: Der vil blive nedsat en EVU arbejdsgruppe under Studieudvalget. Studieudvalget inviterer hovedområderne til at melde forslag til medlemmer til arbejdsgruppen. Det indskærpes, at engagement i området er vigtigt.

3 Side 3/6 Det indstilles at arbejdsgruppen kan søge om fra ledelsespuljen til afholdelse af aktiviteter, der styrker og positionerer EVU. Indtil videre vil EVU blive drøftet 2 gange om året på Studieudvalgets møder. I forhold til at drøfte EVU området med hovedområderne på septembermøderne, blev det indskærpet, at der er forskellige behov fra hovedområde til hovedområde. Studieudvalget mener, at det er i orden, at hovedområderne udarbejder delhandlingsplaner for EVU. Dog skal det tages i betragtning, at der bliver produceret en stor mængde strategier, politikker og handlingsplaner, hvorfor der skal fokuseres på, at AU ikke producerer flere end højst nødvendigt. Studieudvalget videregav deres tak til udvalget, der har udarbejdet rapporten/handlingsplanen. 5) Oprettelse af Studielederforum (Bilag 5.0 Indstilling vedr. oprettelse af studielederforum) Formanden for kvalitetsarbejdsgruppen, Arne Kjær fremlagde. Forslaget til oprettelsen af Studielederforum er en udløber af samtalerne med hovedområderne i forbindelse med implementeringen af kvalitetspolitikken. Forummet vil blive opbygget af temaer og er tænkt som erfaringsudveksling. Det vurderes, at der er et stort behov for forummet. Og der er en stor tilslutning fra rektoratets side. Indstillingen blev fulgt og Studieudvalget går videre med at nedsætte en arbejdsgruppe. 6) Godkendelse af kommissorium og medlemmer for arbejdsgruppen vedr. Studium Generale (Bilag 6.0 Kommissorium SG) Arbejdsgruppen nedsættes med følgende bemærkninger: Det bør være op til fagene hvordan Studium Generale varetages, samt at I forhold til kommissoriet er der tale om flere forskellige prøveformer og ikke en, som det fremgår. NAT vil ikke have anbefalinger til placering af faget. Konklusionen blev, at Studieudvalget nedsætter arbejdsgruppen som foreslået og formanden tager bemærkningerne med i arbejdet. 7) Godkendelse af kommissorium og medlemmer for arbejdsgruppen vedr. snyd og plagiering (Bilag 7.0 Kommissorium snyd og plagiering)

4 Side 4/6 Indledningsvist blev det bemærket, at det kan undre, at der er behov for arbejdsgruppen, da det er meget få studerende, der bliver smidt ud på grund af snyd eller plagiering. Arne Kjær fremførte et ønske fra HUM om, at arbejdsgruppen også ser på, hvordan man kan afsløre snyd og plagiat, da mange har fornemmelsen af at det kun er toppen af et isbjerg, som man tilfældigvis afslører. Efter drøftelsen blev det indstillet, at arbejdsgruppen nedsættes og kommer med en vejledning, der svarer til nutiden samt kommer med en definition. Arbejdsgruppen får det mandat, der er givet i kommissoriet og leverer en indstilling til Studieudvalget. 8) Indstilling fra Frafalds task forcen vedr. tidsmæssig prioritering af samlede initiativforslag (Bilag 8.0 Indstilling til Studieudvalget fra Frafaldstaskforcen, Bilag 8.1 Frafaldssituationen på AU ekskl DPU, Bilag 8.2 Frafaldssituationen på DPU og Bilag 8.3 Forslag til data til Frafaldstaskforce) Erik S. Madsen orienterede om task forcens arbejde og dens foreløbige hovedkonklusioner, som det fremgår af bilag 8.1, 8.2 og 8.3. Herefter blev der redegjort for task forcens prioriterede indstilling af de fremtidige tiltag til SU, bilag 8.0. Følgende kommentarer og forslag blev fremsat: Det aktuelle færdiggørelsesbonussystem ses som direkte skadeligt, pengene kunne bruges bedre i forhold til at forbedre studieskift. Forslag om, at der laves en medieindsats, så det rigtige billede bliver synligt for offentligheden og politikkerne. På de første par sider er der nogle postulater, der ikke bliver underbygget i rapporten. Forslag om at genskrive rapporten. Forslag om at sætte fokus på det gode studieforløb frem for frafald. Informationerne i forhold til den studerendes valg af uddannelse opleves som fuldt tilfredsstillende. Forslag om at der på eksamensbeviset bør fremgå på hvilke universiteter meriterede fag er taget. Forslag om at sætte undersøgelsen i internationalt perspektiv. Hvis universitetet vil øge fleksibiliteten i studierne, leder det hen imod en angelsaksisk uddannelsesmodel. Undersøgelser viser, at denne model har mindst lige så store problemer med frafald som vi. Formanden konkluderede, at han ikke tror på, at vi kommer over på et angelsaksisk system, men at vi skal fokusere i højere grad på vores eget uddannelsesmarked. Der skal sættes en medieindsats i gang i forhold til at belyse frafald /omvalgsproblematikken overfor omverdenen, men politikerne i særdeleshed. Den gode historie skal være i fokus, eventuelt med en studerende, der har fået en lykkelig skilsmisse. Opgaven bliver pålagt task forcen. Studieudvalget kvitterede for task forcens arbejde og sagde ok til dens videre arbejde.

5 Side 5/6 Meddelelsespunkter: 9) Nyt fra hovedområderne Ikke noget 10) Nyt fra Vicedirektøren Ledelsen har godkendt vejledningsstrategien med enkelte bemærkninger. Der bliver afholdt tilvalg og kandidatdag. Der bliver udgivet en bog med tilvalg og kandidatuddannelser. Der træder en ny bekendtgørelse i kraft på optagelses og adgangsområdet. Der er blødt op for overgangen mellem bachelor og kandidat. Der er åbnet op for at stramme op på inaktivitetsreglerne. AU klarer sig godt i forhold til rektorkollegiets nøgletal. Se atistiske_beredskab/ Formanden vil gerne have en kort orientering til bestyrelsens møde i april om frafalds task forcens arbejde/konklusioner + nøgletallene. 11) Nyt fra Studenterrådet Konstituerende møde i Studenterrådet i midten af marts. Nye medlemmer til Studieudvalget; Benjamin B. Boelsmand og Rasmus K. Jespersen. Maja Buskbjerg bliver siddende, men Anna Bager og Henriette W. Korsgaard stopper. 12) Status fra arbejdsgrupperne Ikke noget 13) Orienteringspunkter: a) Orientering om AU på STADS (Bilag 13.a STADS opdatering) b) Orientering om økonomiaftale mellem KU-LIFE og DJF (Bilag 13.b Orientering om økonomiaftale mellem DJF og KU-Life) Følgende kommentarer blev fremsat: Det er værd at notere, at økonomien er afklaret i forhold til en ekstern partner, nu håber vi på, at det også kan lade sig gøre internt.

6 Side 6/6 c) Orientering om ekstraordinær indsats overfor kommende dimittender (Bilag 13.c Orientering til Studieudvalget om ekstraordinær indsats overfor kommende dimittender) d) Orientering om Studieledertal og ledelsesinformation vedr. studerendes gennemførsel (Bilag 13.d.0 Ledelsesinformation om studerendes eksamensaktivitet samt Studieledertal, Bilag 13.d.1 Vejledning i anvendelsen af Studieledertal og Bilag 13.d.2 Ledelsesinformation vedr. eksamensaktivitet) Dataene går helt ned på individ niveau og kan sorteres på kursusniveau. e) Orientering om undervisningsmiljø (Bilag 13.e.0 Orientering vedr. undervisningsmiljøvurdering, Bilag 13.e.1 Notat om handlingsplan for studiemiljøundersøgelse, Bilag 13.e.2 Tidsplan for undervisningsmiljøvurdering og Bilag 13.e.3 Oversigt over aktiviteter på de enkelte hovedområder) f) Orientering om elektronisk stedprøve (Bilag 13.f Invitation - digitale eksamener) g) Orientering om IU-KOT (Bilag 13.g Brev vedr. IU KOT) h) Orientering om tematisk tilsyn (Bilag 13.h.0 Fagligt fokus for tematisk tilsyn og Bilag 13.h.1 Brev om igangsættelse af tilsyn) i) Orientering om status på rekrutteringsaktiviteterne ved AU (Bilag 13.i.0 Orientering om status på rekrutteringsarbejdet, Bilag 13.i.1 Årshjul for rekrutteringsaktiviteter og Bilag 13.i.2 plan for U-days ) j) Orientering om ansøgning til ABT fond (Bilag 13.j Orientering til Studieudvalget vedr. ansøgning af ABT-fonden) Næste møder og eventuelt: 14) Næste møde er den 27. april kl til Der er planlagt et tentativt møde den 1. juli kl til Mødet den 1. juli er tentativt, fordi det ligger i sommerferien. 15) Eventuelt ASB har problemer med, at ACE skifter mening i forhold til antallet af rapporter til ASB s uddannelser i 11. time. Det er anden gang, at ASB oplever dette. Studieudvalget skriver ud til hovedområderne for deres bemærkninger til arbejdet med ACE. Dette materiale vil indgå i universitetets dialog med ACE.

Gæster: Kirsten Andersen (STUF), Lars Qvortrup (DPU) Afbud: Eva Teilmann (STUF), Kristian Thorn (IC) 1. Godkendelse af dagsorden

Gæster: Kirsten Andersen (STUF), Lars Qvortrup (DPU) Afbud: Eva Teilmann (STUF), Kristian Thorn (IC) 1. Godkendelse af dagsorden Studieudvalgets møde den 27. april 2010, kl. 10.00 til 14.00 Frandsen Salen REFERAT UDKAST 1 Dato: 21.05.2010 Ref: trs Side 1/6 Deltagende medlemmer: Lauritz B. Holm-Nielsen (formand), Arne Kjær (HUM),

Læs mere

REFERAT. Studieudvalgsmøde, den 18. november 2009 Frandsen Salen

REFERAT. Studieudvalgsmøde, den 18. november 2009 Frandsen Salen Bilag 2.0 Referat Møde i Studieudvalget den 18. november 2009 Studieudvalgsmøde, den 18. november 2009 Frandsen Salen REFERAT Deltagende medlemmer: Lauritz B. Holm-Nielsen (formand), Arne Kjær (HUM), Svend

Læs mere

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget onsdag d. 7. maj 2008

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget onsdag d. 7. maj 2008 Til Studieudvalget Annette Lund souschef Referat af møde i Studieudvalget onsdag d. 7. maj 2008 Deltagere: Medlemmer: Nina Smith (formand), Arne Kjær (HUM), Svend Hylleberg (SAM), Carsten Riis (TEO), Erik

Læs mere

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget d. 17. februar 2009

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget d. 17. februar 2009 Til Studieudvalget Annette Lund souschef Referat af møde i Studieudvalget d. 17. februar 2009 Deltagere: Medlemmer: Nina Smith (formand), Arne Kjær (HUM), Svend Hylleberg (SAM), Carsten Riis (TEO), Erik

Læs mere

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget onsdag d. 20. februar 2008

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget onsdag d. 20. februar 2008 Til Studieudvalget Annette Lund souschef Dato: 21. februar 2008 Referat af møde i Studieudvalget onsdag d. 20. februar 2008 Deltagere: Medlemmer: Nina Smith (formand), Arne Kjær (HUM), Svend Hylleberg

Læs mere

Navn Titel Email Gr.arb.1

Navn Titel Email Gr.arb.1 Navn Titel Email 1 2 3 Overnat. Allan Birkmose Personlig assistent for rektor abi@adm.au.dk J K A Sandbjerg Allan Flyvbjerg Professor SUN allan.flyvbjerg@dadlnet.dk F K B Sandbjerg Anders Børglum Professor

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009 7. JANUAR 2009 2008 et godt og travlt år for AU Strategi 2008-2012 Kvalitet og mangfoldighed 2 2008 et godt og travlt år for AU Strategien føres ud i livet Integrations- og forandringsprocessen Reorganisering

Læs mere

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget tirsdag d. 9. september 2008

Til Studieudvalget. Referat af møde i Studieudvalget tirsdag d. 9. september 2008 Til Studieudvalget Annette Lund souschef Referat af møde i Studieudvalget tirsdag d. 9. september 2008 Deltagere: Medlemmer: Nina Smith (formand), Arne Kjær (HUM), Svend Hylleberg (SAM), Carsten Riis (TEO),

Læs mere

Til medlemmer af kvalitetssikringsgruppen under Studieudvalget

Til medlemmer af kvalitetssikringsgruppen under Studieudvalget Til medlemmer af kvalitetssikringsgruppen under Studieudvalget Marianne Jensen Fuldmægtig Dato: 25. marts 2008 Godkendt referat af kvalitetssikringsmøde d. 25. marts 2008 Deltagere: Nina Smith (formand),

Læs mere

2. Godkendelse af mødereferat nr. 3. Opfølgning fra sidste møde: Der var ikke yderligere bemærkninger og referatet blev godkendt.

2. Godkendelse af mødereferat nr. 3. Opfølgning fra sidste møde: Der var ikke yderligere bemærkninger og referatet blev godkendt. Møde den: 12.01.2010 AU, Teknisk Forvaltning UNI-lab projektgruppemøde nr. 4 REFERAT Til stede: Søren Trangbæk (ST) TEK, Anders Roed (AR) SUN, Ole Bjørn Hansen (OBH) DMU, Christina Breddam (CB) DJF, Bent

Læs mere

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen.

1. Opfølgning på forrige møde Der arbejdes videre med den pædagogiske opkvalificering i forlængelse af temadrøftelsen. Møde: den 24. februar 2015, kl. 13-16 Lokale: Frandsensalen (1430-231) Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang (AR),

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt

4. Drøftelse og tilrettelæggelsen af processen for meddelelse om påtænkt Møde den: Mandag den 10. februar 2014 kl. 12.00 Sted: 1443/413 Ekstraordinært LSU Kommunikation REFERAT Til stede: Lykke Ankersen, Knud Holt Nielsen, Jetthe L. Revsgaard, Peder Holm-Pedersen, Henriette

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Møde for Fællesadministrationens medarbejdere den 31. august 2010 Ved universitetsdirektør Jørgen Jørgensen Formålet med AU s faglige udviklingsproces Fagligt mål: Udvikle

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

Inspirerende rådgivning og videnudveksling. Bestyrelsesseminar Den 1. september 2008

Inspirerende rådgivning og videnudveksling. Bestyrelsesseminar Den 1. september 2008 Inspirerende rådgivning og videnudveksling Bestyrelsesseminar Hvad står der i Aarhus Universitets strategi? Inspirerende rådgivning og videnudveksling Inspirerende rådgivning og videnudveksling Vores mål

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde: den 30. april 2015, kl Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Møde: den 30. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet

AARHUS UNIVERSITET. Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget. Aarhus Universitet Referat af mødet den 10. marts 2009 i Forskningsudvalget Aarhus Universitet Deltagere: Prorektor Nina Smith (formand) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager Prodekan Else Tønnesen (SUN)

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

HØRINGSUDKAST. Indstilling til universitetsledelsen Studienævnsstrukturen i den kommende organisation

HØRINGSUDKAST. Indstilling til universitetsledelsen Studienævnsstrukturen i den kommende organisation HØRINGSUDKAST Indstilling til universitetsledelsen sstrukturen i den kommende organisation Indledning Aarhus Universitets bestyrelse har besluttet, at der i forbindelse med den faglige udviklingsproces

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

SPORBESKRIVELSE FOR BYGNINGSSPORET

SPORBESKRIVELSE FOR BYGNINGSSPORET SPORBESKRIVELSE FOR BYGNINGSSPORET Den administrative forandringsproces Sporbeskrivelse 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Niels Damgaard Hansen 1.2 Versionering [Nedenstående skema udfyldes i forhold til versionering

Læs mere

Sygefravær på Aarhus Universitet og 2009

Sygefravær på Aarhus Universitet og 2009 AARHUS UNIVERSITET Sygefravær på Aarhus Universitet og Data Oplysningerne om er baseret på Aarhus Universitets indberetning af sygefravær til Personalestyrelsen. Data er hentet fra Personalestyrelsens

Læs mere

Referat. NH indledte mødet med orientering om, at Søren E. Frandsen samme dag havde første arbejdsdag som prorektor.

Referat. NH indledte mødet med orientering om, at Søren E. Frandsen samme dag havde første arbejdsdag som prorektor. Deltagere: Niels Højberg, Ingelise Hosszu, Kirsten Skjødt, Per Møller Madsen, Svend Larsen. Poul Bonde, Torben Jensen, Orla Hoppe, Anders Frølund, Kirsten Jensen, Ole Olsen, Afbud: Eva Teilmann, Søren

Læs mere

ØKONOMISPORET DEN ADMINISTRATIVE FORANDRINGSPROCES. - Ny arbejdsdeling mellem hovedområderne og fællesområdet på økonomiområdet AARHUS UNIVERSITET

ØKONOMISPORET DEN ADMINISTRATIVE FORANDRINGSPROCES. - Ny arbejdsdeling mellem hovedområderne og fællesområdet på økonomiområdet AARHUS UNIVERSITET ØKONOMISPORET DEN ADMINISTRATIVE FORANDRINGSPROCES - Ny arbejdsdeling mellem hovedområderne og fællesområdet på økonomiområdet præsen TATION FORMÅL for alle SPOR Øge den administrative støtte til universitetets

Læs mere

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse Aarhus Universitet au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU) ansøgning om godkendelse af ny uddannelse

Læs mere

NOTAT. Modtager(e): Studieudvalget. Status på AU på STADS

NOTAT. Modtager(e): Studieudvalget. Status på AU på STADS Bilag 13.a STADS opdatering Modtager(e): Studieudvalget NOTAT Status på AU på STADS Dato: 11. februar 2010 Sagsnr.: Ref: 1. Overordnet status Implementeringen af STADS som nyt studieadministrativt kernesystem

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Møde den 19. juni 2018, kl. 12:30 15:00 Lokale: Rektoratets mødelokale Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Finn Borchsenius (ST), Charlotte Ringsted (HE), Niels Overgaard

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse 2010 Opsummering

Beskæftigelsesundersøgelse 2010 Opsummering Beskæftigelsesundersøgelse 2010 Opsummering Januar 2011 Beskæftigelsesundersøgelsen 2010 er udført af Dansk Center for Forskningsanalyse, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet for studieudvalget

Læs mere

Referat af møde i områdestudienævnet Tirsdag den 2. september kl , Bygn. 2632, Lokale L242. Dagsorden

Referat af møde i områdestudienævnet Tirsdag den 2. september kl , Bygn. 2632, Lokale L242. Dagsorden Referat af møde i områdestudienævnet Tirsdag den 2. september kl. 10.00-12.00, Bygn. 2632, Lokale L242 Til stede: Gitte Sommer Harrits, Charlotte Christiansen, Per Andersen, Helle Spindler, Kirsten Wølch

Læs mere

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010

REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 17. JUNI 2010 REKTORS SOMMERTALE Aulaen 17. juni 2010 Bestyrelsens beslutning Fire hovedområder: Aarhus Faculty of Arts, Kulturvidenskab Aarhus Faculty of Science and Technology, Naturvidenskab og Teknologi

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid:

ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid: ARTS STUDIER, EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Møde den 19. maj 2015 Tid: 13.00 14.30 Lokale: D120 Deltagere: Jeanette Magne Jensen, Lotte Hedegaard-Sørensen,

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Referat af Bestyrelsesmøde den 22. september 2016 Deltog i mødet: Ingelise Bogason (formand), Nille Juul-Sørensen (næstformand),

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET REFERAT af møde i Det Lægevidenskabelige Studienævn Den 26. august 2009 Til stede: Bjarne Møller-Madsen, Mogens Andreasen, Søren Lejsted Færgeman og Ronald Dahl Fraværende: Peter Holm-Nielsen, Torsten

Læs mere

Referat fra styregruppemøde 6

Referat fra styregruppemøde 6 Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 lokale 231 Tidspunkt Onsdag den 5. november 2008, kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 6 Referent

Læs mere

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget.

Udvalget gennemgik fordelingen af strategiske midler. Den reviderede fordeling rundsendes til udvalget. Møde: den 7. april 2015, kl. 13-16 Lokale: Faculty Club, Konferencecenteret Møde i Udvalget for Uddannelse Referat Medlemmer: Berit Eika (formand), Peder Østergaard (BSS, næstformand), Marianne Ping Huang

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl Loungen, Medicinerhuset

Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl Loungen, Medicinerhuset Dagsorden til MR møde d. 10. december 2013 kl. 17 19 Loungen, Medicinerhuset 1. Valg af ordstyrer og referent: Ordstyrer: Khoa Referent: Silje 2. Godkendelse af referat og dagsorden: Rettelse til referat:

Læs mere

Økonomisporet Version Sammendrag af indstillingen vedrørende AU s fremtidige standardiserede processer inkl.

Økonomisporet Version Sammendrag af indstillingen vedrørende AU s fremtidige standardiserede processer inkl. Sammendrag af indstillingen vedrørende AU s fremtidige standardiserede processer inkl. opgavesplit Beslutningsprocessen Beslutningsprocessen med hensyn til fastlæggelse af de nye standardiserede processer

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 30. marts 2017 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), René Falkenberg,

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken

Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken 14. november 2013/HKRO/CZJ/LSR Årshjul for studieadministrationen og studienævnets arbejde med kvalitetspolitikken Uddrag fra Universitetets kvalitetspolitik delpolitik for studieadministration og studievejledning:

Læs mere

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora

Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora Hovedbestyrelsens retningslinjer for politisk arbejde i netværk, udvalg og fora som senest revideret den 24. august 2019 Ifølge vedtægterne påhviler det hovedbestyrelsen sammen med forretningsudvalget

Læs mere

Sygefraværet på Aarhus Universitet 2010

Sygefraværet på Aarhus Universitet 2010 AARHUS UNIVERSITET Sygefraværet på Aarhus Universitet Data Oplysningerne om sygefraværet er baseret på Aarhus Universitets indberetning af sygefravær til Personalestyrelsen. Data er hentet fra Personalestyrelsens

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa.

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa. Møde d. 3. februar 2016 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Søren Anker Andersen (SAA), Terkel Rørkjær Sigh

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU

Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU Modtager(e): Studienævnet på DPU Uddannelsesnævnene på DPU Institutledelsen Forretningsorden for Uddannelsesnævn på DPU DPU s forretningsorden tager udgangspunkt i rammeforretningsordenen for Uddannelsesnævn

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 12. juni 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 12. juni 2013, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 12. juni 2013, kl. 10.30 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2013) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen, bestyrelsesformand, Peder Tuborgh, næstformand, Mariann

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Til medlemmer af kvalitetssikringsgruppen under Studieudvalget

Til medlemmer af kvalitetssikringsgruppen under Studieudvalget Til medlemmer af kvalitetssikringsgruppen under Studieudvalget Marianne Jensen Fuldmægtig Dato: 4. marts 2008 Godkendt referat af kvalitetssikringsmøde d. 22. februar 2008 Deltagere: Nina Smith (formand),

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 13. marts 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 11. marts 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Jan Møller Jensen, Alexander

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 19. juni 2018 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Kirstine Helboe,

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Velkommen til Sandbjerg

Velkommen til Sandbjerg Aarhus Universitet Velkommen til Sandbjerg Velkommen til Aarhus Universitet og velkommen til Sandbjerg! I befinder jer på et historisk sted! Sandbjerggård blev første gang nævnt omkring år 1500 Ca. 1570

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl Møde den: Mandag d. 11-11-2013 i studienævnet for idræt kl. 14.00-16.00 REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Ask Vest Christiansen, Kristian Olesen. Fra Administrationen: Merethe Haugaard, Drude Katrine

Læs mere

RAM PROG SANDBJERG SEMINARET DEN 25. OG 26. MAJ 2010. Den faglige udviklingsproces Bilag 1, Program AARHUS UNIVERSITET

RAM PROG SANDBJERG SEMINARET DEN 25. OG 26. MAJ 2010. Den faglige udviklingsproces Bilag 1, Program AARHUS UNIVERSITET RAM PROG SANDBJERG SEMINARET DEN Den faglige udviklingsproces Bilag 1, Program AARHUS UNIVERSITET 2 PROGRAM Tid Emne Sted Tirsdag den 25. maj Kl. 09.30 Afgang Fredrik Nielsens Vej kl. 9.30 (bustransport)

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Onsdag den 23. juni 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: 7-03-001-0007 Til stede: Fraværende: Christian Nielsen Gjesthede,

Læs mere

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018.

Studienævnet godkendte referatet fra studienævnsmødet den 28. august 2018. Side 1/5 Mødedato: 18. september kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Uwe Henriksen, Jensa

Læs mere

Odontologisk studienævn. Referat fra møde i studienævnet. Onsdag den 26. januar 2005 kl

Odontologisk studienævn. Referat fra møde i studienævnet. Onsdag den 26. januar 2005 kl Odontologisk studienævn Referat fra møde i studienævnet Onsdag den 26. januar 2005 kl. 14.15 Til stede: Desuden deltog: Referat og sekretær: Afbud. Eigil Kirkegaard (formand),og Dorte Haubek (næstformand),

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer Møde den: 8. april 2016, kl. 14.00 16.00 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument. Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelse. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 Punkt 1, bilag 1b: DFU PiD vedrørende de tværgående funktioner Projektinitieringsdokument Organisering af tværgående funktioner for forskning, talentudvikling,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere

Møde om informationssikkerhed. Bemærkninger til referat fra administrationschefmøde nr. 7 (bilag 8.1) Den faglige udviklingsproces

Møde om informationssikkerhed. Bemærkninger til referat fra administrationschefmøde nr. 7 (bilag 8.1) Den faglige udviklingsproces Møde den: 21. maj 2010 ML 011 Administrationschefmøde nr. 8 Kl. (11/)12-15 REFERAT Deltagere: ARO, FLA, JJ, JS, LKJ, NDH, CB, OBH, OJ, PH, PLJ, SEF, STKJ FALK: ET, FB, KJ, LG, MHG, OO, ST, FKF Afbud: SEF,

Læs mere

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde

Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødetype: Studienævnsmøde Teologi Ordinært møde Mødeleder: Ulrik Nissen Referent: Susanne Vork Dato: 14. august 2018 Varighed: 13.00 15.30 Tilstedeværende: Ulrik Nissen (studienævnsformand), Kirstine Helboe,

Læs mere

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010

Referat af 1. møde i studienævnet den 12. februar 2010 Møde den: 12. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt (MM), Malou Juelskjær (MJ), Lars Geer Hammershøj (LGH), Søren Kruse (SK), Søs Bayer (SB), Morten Høyer (MH) og Stella Marie Klausen (SMK)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces Møde nr. 6 i styregruppen for implementeringen af den faglige udviklingsproces REFERAT Den 23. august 2011 Kl. 10-12 AU Strategis mødelokale, bygning 1431, lokale 223 Deltagere: Jørgen Jørgensen, Flemming

Læs mere

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR DIDAKTIK DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Beslutningsreferat fra studienævn for didaktiks 10. møde den 25. september 2009 REFERAT Til stede: I mødet deltog: VIP-repræsentanter: Mads Haugsted, Sven-Erik Holgersen og Pernille Rattleff Studenterrepræsentanter:

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Annette Balle Sørensen abs@statsbiblioteket. Seniorrådgiver, cand.scient., ph.d., Annette Balle Sørensen

Annette Balle Sørensen abs@statsbiblioteket. Seniorrådgiver, cand.scient., ph.d., Annette Balle Sørensen Seniorrådgiver, cand.scient., ph.d., Hvordan arbejder vi med Open Access på Statsbiblioteket i forhold til Aarhus Universitet Hvordan arbejder vi med Open Access på Statsbiblioteket i forhold til Aarhus

Læs mere

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale

1. Tema 1, MUS konceptet Helle orienterede om det nye MUS koncept, der i øjeblikket er til høring i de lokale Møde den: 6. februar 2013 kl. 09.00-12.00 Mødelokale 130 LSU Økonomi og Planlægning - Temadag Referat Deltagere: Gitte Bak Ditlefsen, Lene Bødskov, Malene Loft Sørensen, Henriette Jaquet, Lene Stensig,

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere