Referat af Præsteforeningens medlemsmøde for præster i Ribe stift tirsdag den 7. maj 2019 kl i Treenighedskirken, Esbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Præsteforeningens medlemsmøde for præster i Ribe stift tirsdag den 7. maj 2019 kl i Treenighedskirken, Esbjerg"

Transkript

1 Referat af Præsteforeningens medlemsmøde for præster i Ribe stift tirsdag den 7. maj 2019 kl i Treenighedskirken, Esbjerg Referat: 1. Valg af dirigent og referent: Heine Holmegaard valgtes til dirigent og Mette Hvid-Olsen til referent. 2. Hovedbestyrelsens fagpolitisk arbejde: - Drøftelse af boligpolitik - Karriereveje: Per Buchholdt Andreasen, formand for Præsteforeningen, orienterede om: Boligpolitik: Efter 10 år med en formuleret boligpolitik, bliver der kigget på boligpolitikken igen. Fagmagasinet: Nyt tiltag, et suppement til årsberetning med fokus på ledelse. Fremhæver præstens kompetencer til ledelse og den regulære ledelse, præsten i forvejen har, samt de problemstillinger, der kan være ved, at det er præsten, der har rollen som daglig leder. Karriereveje: Per B A: Løn og karriereveje. Ok 18 gav et karrierevejsprojekt, der åbner for muligheder for lønudvikling og oprykninger til løngruppe 3. Sammenligning med DJØF-ansatte (jf. bagsiden af fagmagasinet).

2 Drøftelse: Bliver nogle af os på det gamle lønsystem overset i forhold til oprykning i løngruppe 2, efter at lønnen er blevet bedre for de unge på ny løn? Per B A: Det, man tager stadig højde for, er, at folk skal gå på pension fra løngruppe 2. Ole Lange: Fungerede det gamle lønsystem ikke bedre? Per B A: Der kan man ikke komme tilbage til, man må argumentere ud fra de forhold, lønmæssigt, vi har lige nu og her. Daniel Dørken Kristiansen: 1. Er det de resultatorienterede, der får lønløftet? Per B A: Den faglige forening og tillidsmænd skal holde fast i, at den gode solide varetagelse af embedet også skal være udgangspunkt for lønløft. 2. Er man opmærksom på at honorere andre erfaringer end de angivne i karrierevejene. Kan man honoreres for noget helt andet, end de fire angivne? Per B A: Andre ting kan bringes i spil. Det er en særlig kompetence, man tager fat i. Problemet kan være, at provster og biskopper sidder som regel fast i det gamle system. Gitte Bærentsen Lorentsen: Er der kommet flere penge til løngruppe 3 projektet? Per B A: Det skal der arbejdes på politisk, at der kommer.

3 Søren Lydeking Pedersen: Er det en realistisk vision, at flere får faste tillæg og ikke bare engangsvederlag? Per B A: Den kontante sammenligning mellem DJØF-ansatte og præster kan være et bedre udgangspunkt, når man skal forhandle med Moderniseringsstyrelsen. Her skal man være opmærksom på, at biskopper og præster har en fælles hensigt om, at der skal være muligheder. Vi skal være realister ikke pessimister. Heine Holmgaard: Det er på vej fremad med de varige tillæg også i Ribe stift, det vil man kunne se af sidste års lønforhandlinger. Kasper Bødker: Oplever lønsystem som meget usammenhængende og meningsløs Per B A: Præsteforeningen arbejder netop på, at der kommer sammenhæng. Heine Holmgaard: Det, som kommer i spil, når der forhandles om en oprykning til Løngruppe to er anciennitet og erfaring, indtil da arbejder vi med at lægge kvalifikationstillæg på. Der mangler retfærdighed, man spiller de forskellige kolleger ud imod hinanden i forhold til de forskellige former for præsteansættelser; Lokalfinansierede stillinger virker uretfærdige og præget af vilkårlighed. Den lokale selvstændighed er en af folkekirkens udfordringer. Kompetencen ligger lokalt, det har Præsteforeningen ikke kompetence til at gå ind i. Det er et samspil mellem pastorat og biskop. Søren Lydeking Pedersen:

4 Belastningstillæg. Hvorfor den forskel mellem præsters lønninger, og hvordan ved man, at man kan få lønløft på grund af en særlig belastning? Mette Hvid-Olsen: Man skal melde ind ved lønforhandlingerne og i stedet for at se på, hvad andre får, skal man godtgøre, hvorfor man selv har brug for et lønløft. Så vil vi se på, hvad vi kan gøre som TR i den sammenhæng. Ole Lange Ved OK 18 opstod der spørgsmål om embedssynet, det blev problematisk. Per A: Det vil der blev reflekteret over teologisk på et seminar. Tjenestebolig boligpolitik Dilemma omkring embedsboligen. Kasper Bødker: Man bør værne om boligretten. Fasthold den som arbejdsredskab. Birgitte Jahn: Spørgsmålet til MR, der vil afskaffe embedsboligen må være: Vil I have ansøger eller ej? Det vil være et tab for både præst og menighed med en stilling uden bopæl. Gitte Bærentsen Lorentsen: Fastholder man bopælspligten, skal man være opmærksom på 15 % loftet, man burde kompenseres for boligbidrag.

5 Det er kvaliteten af boligen, der gælder og bestemmer prisen. Tilfældigheder i forhold til hvilken kvalitet, boligen har og boligbidragets størrelse (ved vurdering). Simon Stubkjær: Energioptimering bør opprioriteres. Peder-Henning Söderstjerne: Misforhold mellem forventninger om tilstedeværelse og bolig til rådighed Birgitte Jahn: Gør boligen provstiforankret, det giver færre konflikter. Lene Birkemose: Talte for den lokale forankring i forhold til bolig. Johannes Slot Christensen: Ikke kun Præsteforeningen, og Menighedsrådsforeningen, der skal kæmpe for boligen. Det er også en stor fordel for sognet, ikke for præsten med boligpligt. Heine Holmgaard: Præster må ind i MR foreningen. Kasper Bødker: Arbejder man med at få bedre energimærkning af præstegårdene? Per B A: Det arbejdes der på og der er politisk medvind. 3. Beretning fra stiftsbestyrelsen Ingrid orienterede (se vedhæftede bilag).

6 Kritik af tilbageførsel af lønmidler. Per B A: Der er givet forskellige forklaringer på dette misforhold: Nyt IT system, FLØS 3. Feriepengeforpligtelsen håndteret forkert. Vigtigt, at stift og biskop er uskyldige, vi har samme intension om gennemsigtighed. Der er nedsat et arbejdsgruppe, der skal modernisere bevillingsprocessen. Man har et ønske om stabilt registreringsgrundlag. Heine Holmgaard: Er rigsrevisionen ind over det? Per B A: Ja og det er sådan, at man skal arbejde med samme principper som man gør i det offentlige system i øvrigt. Søren Lydeking Pedersen: Arbejdes der på at gøre noget ved fejl i løn? Per B A: Det er der meget fokus på. Får vi glæde af de 2 mio., der er tilbageført? Per B A: De ligger i Fællesfonden og kan ikke komme tilbage til præsterne. Ole Lange: Har en fornemmelse, at der har været noget uro i stiftet. Hvad sker der i stiftet? Der er sendt mail på DAP en. Der er blevet udskiftet ansatte på stiftet henover foråret, derfor har man kunnet vente længe på svar.

7 4. Oplæg fra to præster i stiftet: Hvis jeg var hovedbestyrelsesmedlem, ville jeg. Gitte Hansen: Stavnsbindingstillæg. Staten helt ud i hjørnerne ad Danmark. Præsten betaler for, at staten kan servicerer befolkningen helt ude i yderste klitrække. Tilhænger af boligen, det giver nærhed. Præsten har tro og tillid hos sine egne (Kaj Munk). Det er udtryk for god luthersk smidighed i at bo midt i al ting. Men der er også langt til alting. Præster er ofte de eneste højtuddannede derude. Vigtigt for lokale bestyrelser, at præsten kan tage del i dem. Det giver både Økonomisk og tidsmæssig udfordring at bo langt fra skole og fritidsinteresser. Fraskilte har decideret ikke råd til at være præst på landet. Dyr kørsel for familier. Ægtefælle, der pendler på arbejde. Leveomkostninger er ikke anderledes i storbyen. Stor logistisk udfordring. Varme også meget dyrt. Svært at få præster til Vestjylland. Langt til uddannelsesinstitutioner, man må selv i præstekollegiet stå for foredrag for hinanden. Man burde arbejde for et tillæg knyttet til udkantsproblemerne. Søren Lydeking: To ting. 1. Kunne tænke sig at få ansat en bygningssagkyndig i vest og øst i Præsteforeningssammenhæng, der kiggede boliger og aftaler igennem. Præsteforeningen burde være mere ud ad farende (på niveau med sognemedhjælperforeningen.) i forhold til bolig

8 2. Strukturel diskrimination (ikke teologisk). Kvindelige præster udsættes for det i forhold til køn. Uacceptabelt, at man kan få kommentar på ørenringe og frisurer. Mails omkring barsel, hvor det nedgøres, at man går på barselsorlov. Det burde man ikke udsættes for som kvindelige præster. Specielt kvinder over for kvindelige præster. Det burde undersøges, om det er et udbredt problem. Der skal være en støtte oppe fra i denne problemstilling. Kommentar: Daniel Dørken: Smidighed, når man kommer fra et embede til et andet. Der burde være flere muligheder for at søge alle steder hen. Præstemanglen kunne være et godt udgangspunkt på, for at opnå bedre muligheder. Rekrutteringstillæg evt. vejen frem. 5. Valg af repræsentanter og suppleanter til repræsentantskabsmødet den juni 2019 i Svendborg: Som repræsentanter valgtes: Ingrid Lisby Schmidt, Mette Hvid-Olsen og Jacob Bjorholm Som suppleanter: Heinrich Pedersen, Peder-Henning Søderstjerne, Heine Holmgaard 6. Eventuelt Peder-Henning Söderstjerne: Skjern provsti er seniorordninger et punkt, der halter. De ordninger, vi har, giver angst for, at det giver ekstra arbejde til kollega. Det er vigtigt at få lavet gode ordninger, som fastholdelsespolitik. En hastesag. Pernille Leding, Præsteforeningen: Der er flere og flere, der trods alt får ordninger. Retten ligger i næste overenskomstkrav. Ole Lange:

9 Der er meget få deltagere i dag. Kunne man undersøge, om, repræsentantskabsmødet kunne rykkes, så medlemsmødet også ligger senere? Per B A: Det er svært at finde det optimale tidspunkt. Det vil igen blive overvejet. Daniel Dørken Kristiansen: Vi mødes igen til stiftspræstemøde om et par uger. Måske inden stiftspræstemødet? Per B A: Man prøver at tage det med. Lise Hindsholm: Man skal tænke sig om, når man vil gøre seniorordninger til en ret. Det skal også være tillokkende for unge præster at få stilling. Det kan blive tungt for de yngre kolleger. Heinrich Pedersen: Spørgsmålet om, hvem der har ret til seniorordning. Ældre kolleger tager også fat, når der er omsorgsdage og barsel. Gitte Bærentsen Lorentsen: Vi bør passe på os selv. Ruth Svendsen: Hvor langt er man kommet i forhold til aflønning af emeriti? Pernille Leding: Der er været en sag i et af stifterne, som er resulteret i, at der Ikke længere er tale om forskelsløn. Man skal have lige løn for lige arbejde. Honorarniveau kommer fra biskopper og emeritiforening. Der er lavet et oplæg, som formodentlig bliver godkendt i KM. Opfordring til at alle præster om at få en personlig samtale med PFA ang. pensionsordningen.

Referat af medlemsmøde for Præsteforeningen afholdt på Bornholm 9. maj 2019

Referat af medlemsmøde for Præsteforeningen afholdt på Bornholm 9. maj 2019 1 Referat af medlemsmøde for Præsteforeningen afholdt på Bornholm 9. maj 2019 Til mødet deltog 16 medlemmer samt formand for Præsteforeningen, Per Bucholdt Andreasen, og formand for stiftsbestyrelsen i

Læs mere

Referat fra medlemsmøde i Den Danske Præsteforening i Haderslev Stift 8. maj 2019 Hammelev

Referat fra medlemsmøde i Den Danske Præsteforening i Haderslev Stift 8. maj 2019 Hammelev Referat fra medlemsmøde i Den Danske Præsteforening i Haderslev Stift 8. maj 2019 Hammelev Fra Sekretariatet Lydia Langgaard Djurhuus, fra HB Per Buchholdt og Jens Christian Bach Iversen. Ca. 25 deltagere.

Læs mere

Ulla Kristiansen: Tjenesteboliger. Input fra

Ulla Kristiansen: Tjenesteboliger. Input fra Medlemsmøde Skive Sognehus 8. maj 2019 Valg af dirigent og referent: Jan Bjerglund og Kirsten Krab Koed Else Kruse Schleef: Lønforhandling. Klæde sin tillidsrepræsentant og sin provst på i Viborg Stift.

Læs mere

Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2016/17 resultaterne

Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2016/17 resultaterne Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2016/17 resultaterne HB har de sidste år udarbejdet en arbejdsplan, der tager udgangspunkt i de overordnede emner, som HB vurderer er centrale i forhold til præsters løn-

Læs mere

HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDE I 2018/19

HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDE I 2018/19 HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDE I 2018/19 Hovedbestyrelsen har været inddraget i arbejdet med følgende vejledninger, undersøgelser med videre Den gode Kollega 2.0 Betænkning om præstemangel Undersøgelse om arbejdspladskultur

Læs mere

Præsteforeningens medlemsmøde Helsingør Stift 7. maj 2019 Mødet afholdt i Hedegårdskirken, Ballerup

Præsteforeningens medlemsmøde Helsingør Stift 7. maj 2019 Mødet afholdt i Hedegårdskirken, Ballerup Præsteforeningens medlemsmøde Helsingør Stift 7. maj 2019 Mødet afholdt i Hedegårdskirken, Ballerup Hovedbestyrelsen repræsenteret ved: Christen Staghøj Sinding, Esper Silkjær hovedkasserer. Sekretariatet

Læs mere

HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDSPLAN FOR 2019/20

HOVEDBESTYRELSENS ARBEJDSPLAN FOR 2019/20 Præsteforeningens hovedbestyrelse: Ole Bjerglund Thomsen, hovedkasserer Esper Silkjær, Christen Staghøj Sinding, Jens Peder Baggesgaard, formand Per Bucholdt Andreasen, Signe Kølbæk Høg, Jørgen Degn Bjerrum,

Læs mere

Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2017/18 resultaterne

Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2017/18 resultaterne Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2017/18 resultaterne Hovedbestyrelsen har de seneste år udarbejdet en arbejdsplan, der tager udgangspunkt i de overordnede emner, som den vurderer er centrale i forhold til

Læs mere

Lønpolitik for præster 2015

Lønpolitik for præster 2015 Lønpolitik for præster 2015 HADERSLEV STIFT Revideret oktober 2017 Haderslev Stifts lønpolitik 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning s. 3 2. Lønpolitiske mål s. 3 3. Dækningsområde og lønsystemer s.

Læs mere

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken Cirkulære af 10. november 2011 Perst.nr. 059-11 PKAT nr. 0254 J.nr. 7-401-7 Cirkulære om aftale om Aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken 2011 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken

Cirkulære om aftale om aflønning af tjenestemandsansatte præster i folkekirken CIR nr 9554 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 25. juni 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 07-401-7 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Stillings- og personprofil. Sekretariatschef Præsteforeningen Januar 2017

Stillings- og personprofil. Sekretariatschef Præsteforeningen Januar 2017 Stillings- og personprofil Sekretariatschef Præsteforeningen Januar 2017 Opdragsgiver Præsteforeningen Adresse Præsteforeningen, Linnésgade 25, 4. sal 1361 København K. Stilling Sekretariatschef Refererer

Læs mere

Nu starter proces omkring Ny-løn Lønoversigterne lander i vores indbakker i denne eller næste uge.

Nu starter proces omkring Ny-løn Lønoversigterne lander i vores indbakker i denne eller næste uge. TRIO Referat Mødedato 20. 03. 2018 Starttidspunkt 08:00 Sluttidspunkt 10:00 Afdeling/enhed Afdeling for Sygeplejerskeuddannelserne i Svendborg og Vejle Dokumentnavn Dagsorden TRIO-møde Deltagere Helene

Læs mere

Vedtægter for Præsteforeningen

Vedtægter for Præsteforeningen Vedtægter for Vedtaget på repræsentantskabsmødet den 15.-17. maj 1973 med ændringer af 13.-16. maj 1974, 20.-21. maj 1975, 11.-12. maj 1976, 19.-20. maj 1981, 27.-28. maj 1991, 11.-12. maj 1992, 20.-21.

Læs mere

SAMTALEOPLÆG OM PRÆSTEUDDANNELSE

SAMTALEOPLÆG OM PRÆSTEUDDANNELSE SAMTALEOPLÆG OM PRÆSTEUDDANNELSE - I ET SAMFUND MED FORSKELLIGE RELIGIONER OG LIVSSYN BAGGRUND EN PRÆSTS DANNELSE RUMMER MANGE FACETTER Præster er under stadig dannelse. Man lærer sig færdigheder, får

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Dok.nr.: 143243/17 Pernille Bunk Stølefjell Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 23. november 2017 Deltagere: biskop Henning Toft Bro (HTB), provst Mette Moesgaard Jørgensen (MMJ), sognepræst Henriette

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet tirsdag den 22. november 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra Anders Gadegaard. Stiftsrådet indledte

Læs mere

Suppleant - Mette Nissen

Suppleant - Mette Nissen Christians Sogns Menighedsråd Referat af menighedsrådsmøde Tirsdag den 17.januar 2017 Referent: Tilstede MR: - Hans-Christian Jørgensen - - Inge Rasmussen - - - Hanne Ekstrand - Per Hulstrøm - Anne Brostrøm-Dyhr

Læs mere

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård

Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018 i Aarhus Bispegård Aarhus Stift Dalgas Avenue 46 8000 Aarhus C Den 30. august 2018 Akt.id.: 172429 Sagsbehandler: PEEL/uga 13104 Beslutningsprotokol til 03. møde i Stiftsrådet i Aarhus Stift torsdag, den 30. august 2018

Læs mere

Aaby sogns menighedsråd Side 168 Formandens initialer: Menighedsrådsmøde i Aaby sogn tirsdag den 24. maj 2016 kl i Aaby sognegård

Aaby sogns menighedsråd Side 168 Formandens initialer: Menighedsrådsmøde i Aaby sogn tirsdag den 24. maj 2016 kl i Aaby sognegård Aaby sogns menighedsråd Side 168 Menighedsrådsmøde i Aaby sogn tirsdag den 24. maj 2016 kl. 19.00 i Aaby sognegård Dagsordenstekst: Protokollat: Ansv. Ved mødets begyndelse: Ole Steen Hansen Fraværende:

Læs mere

STIFTSPRÆSTEMØDE 2019

STIFTSPRÆSTEMØDE 2019 Præst i det 2100 århundrede Embedets autoritet i en forhandlet virkelighed Sted: Hotel Fjordgården Vester Kær 28 6950 Ringkøbing Deltagere: Præster, emeriti og ægtefæller Salmebogen bedes medbragt STIFTSPRÆSTEMØDE

Læs mere

Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup.

Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup. Referat af regions -TR møde i Region Sjælland. Tid: Torsdag den 6. marts, 2014 kl. 9.00-14.00. Ordstyrer: Tine Bech Referent: Karen Mejlstrup. Oplæg fra Sannie Jørgensen: Løntilskudsordning, hvad er det

Læs mere

Referat TR netværksmøde d. 3. december 2009

Referat TR netværksmøde d. 3. december 2009 Referat TR netværksmøde d. 3. december 2009 1. Referent: Maria Hansen Ordstyrer: Jette Clausen 2. Referat godkendt 3. Netværksansvarlig: Lene Lebech, Kolding kommune (lele@kolding.dk) melder sig frivilligt.

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014

Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Referat reg syd møde i Middelfart tirsdag den 21. januar 2014 Orientering fra Per Andersen Team Genbrugspladser Esbjerg kommune Fra d. 1 januar 2014 har medarbejderne på Team Genbrugspladser Esbjerg kommune

Læs mere

OK18 Det gode arbejdsliv

OK18 Det gode arbejdsliv OK18 Det gode arbejdsliv Baggrundstæppet for OK18 Det gode arbejdsliv HELE arbejdslivet og for ALLE socialrådgivere HB s politiske prioriteringer OK18-oplæg Baggrundstæppet OK17 OK-forhandling på private

Læs mere

Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti. Aalborg Stift

Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti. Aalborg Stift 1 Dialogaftale 2015 Brønderslev Provsti og Aalborg Stift 2 Baggrunden for denne dialogaftale I Aalborg Stift er der i 2013 gennemført en undersøgelse af provsternes ledelsesrum, og de forhold der fremmer

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Referat. TR netværksmøde d. 5. september 2017 kl Sofiendalsvej 3, Aalborg. Der er morgenkaffe kl som vanligt.

Referat. TR netværksmøde d. 5. september 2017 kl Sofiendalsvej 3, Aalborg. Der er morgenkaffe kl som vanligt. Referat TR netværksmøde d. 5. september 2017 kl. 9-15. Sofiendalsvej 3, Aalborg Der er morgenkaffe kl. 8.30 9.00 som vanligt. Karen Kretzschmar fra DSA kommer fra kl 9-12. Oplæg for TR om bl.a.: A-kassens

Læs mere

Præsteforeningen har presset på for, at der sker forbedring

Præsteforeningen har presset på for, at der sker forbedring Resultat Løn Flere aftaler om tillæg til præster og provster Vi har forhandlet tillæg og oprykning til LG 2 for i alt ca. 11.500.000 kr.: 41 præster er rykket op i LG 2 771 præster har fået engangsvederlag

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat

Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat MØRKHØJ MENIGHEDSRÅD MØRKHØJVEJ 177 2730 HERLEV Menighedsrådsmøde Torsdag den 30. januar 2014 kl. 19.30 Referat MR = menighedsrådet, MR-møde = menighedsrådsmøde Indledning Godt nytår og velkommen til arbejdet

Læs mere

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole

KB- møde tirsdag d kl. 14:00 Haderslev Realskole 2019, 14.05 Referent: LM KB- møde tirsdag d.14.05. 2019 kl. 14:00 Haderslev Realskole Deltagere: Hans Erik Hansen (HE) Finn Trond Hansen (FTH) Inga Fries (IF) Torben Hansen (TH) Lene Mikkelsen (LM) Dagsorden

Læs mere

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017

FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND Sekretariatet. Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 FORENINGEN AF TEKNISKE OG ADMINISTRATIVE TJENESTEMÆND 24.01.2017 Sekretariatet Hovedbestyrelsesmøde nr. 1/2017 torsdag 24. januar 2017 kl. 12.00 15.00 REFERAT I mødet deltog: Formand Lars Bonde Eriksen,

Læs mere

Afbud: Marianne Nielsen. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning 1 O Gennemgang af

Afbud: Marianne Nielsen. Punkt B/O* Tema Forberedelse Referat Ansvarlig/opfølgning 1 O Gennemgang af SKOLEBESTYRELSESMØDE Dato: onsdag d. 24.2.2016 Tid: kl. 17.00-19.30 Sted: Vadehavsskolen, Egebækvej Deltagere: Henrik Olesen Johan Beck Bente Lyngsøe Mette Hager Petermann Vibeke Kamp Jensen Mette Bøge

Læs mere

Lønudvikling gennem hele arbejdslivet

Lønudvikling gennem hele arbejdslivet Lønudvikling gennem hele arbejdslivet - DM s lønpolitik DM s lønpolitik efterstræber at vise vejen for en offensiv lønpolitik tilpasset fremtidens arbejdsmarked. DM s lønpolitiske principper er, at: Livslønnen

Læs mere

Referat fra Budgetsamråd i Kgs. Lyngby Provsti tirsdag den 2. september 2014 kl 19.00 i Lyngby Sognegård.

Referat fra Budgetsamråd i Kgs. Lyngby Provsti tirsdag den 2. september 2014 kl 19.00 i Lyngby Sognegård. Referat fra Budgetsamråd i Kgs. Lyngby Provsti tirsdag den 2. september 2014 kl 19.00 i Lyngby Sognegård. Deltagere: 1. Christians: Karsten Clement og Hans-Christian Jørgensen 2. Kgs. Lyngby: Vibeke Lentz,

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 110751/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 13. ordinære møde den 25. oktober 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti),

Læs mere

TAL OM LØN FOR LIGELØN

TAL OM LØN FOR LIGELØN TAL OM LØN FOR LIGELØN Der er stadig ikke ligeløn i Danmark. Internationale erfaringer viser, at vi kommer nærmere ligeløn ved at bryde tabuet og tale mere om løn på de enkelte arbejdspladser. Derfor har

Læs mere

Fraværende.: Astrid Louise Agerskov, Inger K. Andersen og Wilma Westert (Sygemeldt)

Fraværende.: Astrid Louise Agerskov, Inger K. Andersen og Wilma Westert (Sygemeldt) Referat af fælles menighedsrådsmøde den 20.- 4.-2010. Sted.: Præstegården, Konfirmandstuen. Tidspunkt.: Staby Menighedsråd kl. 18.30, Madum Menighedsråd 19.00. Fraværende.: Astrid Louise Agerskov, Inger

Læs mere

Skatteministeriets lønpolitik

Skatteministeriets lønpolitik Skatteministeriets lønpolitik Lønpolitikken beskriver de principper, kriterier og processer, der er gældende ved tildeling af tillæg og udnævnelser i Skatteministeriet. Lønpolitikken skal understøtte,

Læs mere

Lokal løndannelse i Aarhus Kommune. Temamøde den 14. november 2016

Lokal løndannelse i Aarhus Kommune. Temamøde den 14. november 2016 Lokal løndannelse i Aarhus Kommune Temamøde den 14. november 2016 1. Overblik 1. Overblik 2. Baggrund 1. Formål med drøftelsen 3. Begreber 1. Om lokal løndannelse 2. Centrale begreber 4. Overblik 1. Andel

Læs mere

Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2016/2017

Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2016/2017 Hovedbestyrelsens arbejdsplan 2016/2017 Mål Løn Lønpolitik I forlængelse af erfaringerne fra lønforhandlingerne i de senere år har hovedbestyrelsen det klare mål, at der inden efterårets lønforhandlinger

Læs mere

Kirkegårdenes økonomi - og muligheder

Kirkegårdenes økonomi - og muligheder Kirkegårdenes økonomi - og muligheder Årsmøde 2019 for FDK & DKL 4. september 2019 6. 1 september 2019 ØKONOMI FOLKEKIRKEN Rammerne for kirkegårdenes økonomi 2 6. september 2019 Økonomi Folkekirken Mio.

Læs mere

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl. 12.15 på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer 16. januar 2018 Pkt. Emne DLF InSite (David) DLF InSite tilgås via stien: dlfinsite.dlf.org

Læs mere

Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 14. juni 2012. Kl. 15.00 Mødested: Domprovstegården

Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 14. juni 2012. Kl. 15.00 Mødested: Domprovstegården Referat for: Ribe Domprovstiudvalg PU møde 14. juni 2012. Kl. 15.00 Mødested: Domprovstegården Mødepunkt 1 Godkendelse af referat fra mødet den 22. maj 2012. Beslutning Godkendt og underskrevet. Via mail

Læs mere

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd

Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne. BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Formandsmøde 26. april 2017 Herning Provstierne BUDGETSAMRÅD samt valg til Provstiudvalg og Stiftsråd Vi begyndte mødet med at synge salme nr. 370 Menneske, din egen magt. Som afslutning sang vi salme

Læs mere

Kulturelt Samråd Furesø Referat af Repræsentantskabsmøde 27. februar 2018

Kulturelt Samråd Furesø Referat af Repræsentantskabsmøde 27. februar 2018 Kulturelt Samråd Furesø Referat af Repræsentantskabsmøde 27. februar 2018 Indhold Dagsorden... 1 1. Valg af dirigent samt referent... 1 2. Præsentation af repræsentantskabet... 2 Deltagerne... 2 3. Bestyrelsens

Læs mere

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 13.MARTS 2019 DANSK SKOLEIDRÆT ØSTJYLLAND

REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 13.MARTS 2019 DANSK SKOLEIDRÆT ØSTJYLLAND 1 REFERAT AF REPRÆSENTANTSKABSMØDE DEN 13.MARTS 2019 DANSK SKOLEIDRÆT ØSTJYLLAND Deltagere: Joan Bak, Karin Bønnerup, Henning Hansen, Charlotte Risskov Nielsen, Kasper Holm Povlsgaard, Ole Skjærbæk, Marius

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 15. september 2016 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K Afbud fra: Margrethe Winther-Nielsen Ole Pagels Anders

Læs mere

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET

SCT. PAULS KIRKE 8000 ÅRHUS C MENIGHEDSRÅDET REFERAT af Menighedsrådsmødet SCT. PAULS KIRKE Tirsdag den 27. august 2013 kl. 19.00 i Sognehuset Tilstede: Anette Baldus Vestergaard, Finn Bruun Ravnsbæk, Johanne Pedersen Markvart, Flemming Baatz Kristensen,

Læs mere

Hovedbestyrelsens arbejdsplan for 2018/2019

Hovedbestyrelsens arbejdsplan for 2018/2019 Hovedbestyrelsens arbejdsplan for 2018/2019 Hovedbestyrelsen har de senere år fremlagt sin arbejdsplan til drøftelse på medlemsmøderne og repræsentantskabsmødet. Årsberetningen for 2018 tager sit udgangspunkt

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Lønforhandling Administrationscenter ST

Lønforhandling Administrationscenter ST Lønforhandling 2019 Administrationscenter ST HVORFOR DETTE DIALOGMØDE? Sidste år prøvede vi en ny proces. Formålet var at få færre bristede forventninger og samtidig gøre processen mere effektiv. Hvad

Læs mere

12 11 1 10 2 9 3 8 4 7 5 6 STYR PÅ TIDEN

12 11 1 10 2 9 3 8 4 7 5 6 STYR PÅ TIDEN 11 12 1 10 2 9 3 8 4 7 6 5 STYR PÅ TIDEN Forord Med overenskomsten, som blev forhandlet i foråret 2015, har Moderniseringsstyrelsen og GL sammen sendt et klart signal om, at arbejdstidsreglerne, der gælder

Læs mere

Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk

Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk Lønpolitik for Center for frivilligt socialt arbejde 2008 Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk Indhold Formål 3 Lønelementer 3 Basisløn og centralt fastsatte

Læs mere

Referat af debatmøde i Viborg Stift den 2. februar 2006

Referat af debatmøde i Viborg Stift den 2. februar 2006 Bilag 181 Dato: 3. februar 2006 Referat af debatmøde i Viborg Stift den 2. februar 2006 Ordstyrer Frede Hansen bød velkommen til de ca. 185 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter praktiske

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 3. årgang nr. 3 16. marts 2004 Genra Referat fra generalforsamling Beretning Regnskab budget Tilmeldinger til elektroniske medier Generalforsamling

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 22. juni 2017

Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 22. juni 2017 Referat fra møde i Arbejdsmiljøudvalget den 22. juni 2017 Dok.nr.: 75535/17 Pernille Bunk Nielsen Dato: 22. juni 2017 Deltagere: Biskop Henning Toft Bro (HTB), provst Folmer Toftdahl-Olesen (FTO), provst

Læs mere

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl

Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl Dagsorden for møde i Stiftsrådet torsdag den 16. november 2017 kl. 16.00 Dok.nr. 122596/17 Sted Vor Frue Kloster, Hestemøllestræde 3 A, Helsingør Mødedeltagere Afbud Fraværende uden afbud Fra stiftsadministrationen

Læs mere

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested:

Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Referat for: Tryggevælde Provstiudvalg PU møde 27. november 2012. Kl. kl. 17.00 Mødested: Tove Bundgaard deltog under punkt 5. Gunnar Kjærgaard Larsen forlod mødet under behandling af punkt 15. Mødepunkt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016 Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor, Tirsdag den 17. maj 2016 Referat Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer: Tina d. Referent: Aase e.

Læs mere

Udkast til Forslag. til. (Ansættelse af nyudnævnte biskopper på længerevarende åremål)

Udkast til Forslag. til. (Ansættelse af nyudnævnte biskopper på længerevarende åremål) Udkast til Forslag til Dokument nr.: 102133/11 Lov om ændring af lov om udnævnelse af biskopper og om stiftsbåndsløsning og forskellige andre love (Ansættelse af nyudnævnte biskopper på længerevarende

Læs mere

Fra sekretariatet: Søren Dalsgaard, Susanne Bak Knudsen (punkt 4), Birger Nygaard, Thorsten Rørbæk og Rebekka Højmark Svenningsen.

Fra sekretariatet: Søren Dalsgaard, Susanne Bak Knudsen (punkt 4), Birger Nygaard, Thorsten Rørbæk og Rebekka Højmark Svenningsen. Peter Bangs Vej 1 DK-2000 Frederiksberg T: +45 33 11 44 88 interchurch@interchurch.dk www.interchurch.dk Frederiksberg, den 28. april 2016 J.nr. 013 BN/rhs Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige

Læs mere

Beslutning og ansvarlig for opfølgning. henvisning til bilag. Afbud: Svend

Beslutning og ansvarlig for opfølgning. henvisning til bilag. Afbud: Svend Menighedsrådsmøde nr. 347, 08.03.2017 kl. 19.00 Indleder: Lise H. Sørensen Afbud: Svend Tilstede: Steen, Inger, Kirsten, Henrik, Johannes, Knud, Poul, Lise, Mette, Maja, Hans Erik, Jytte, Elisabeth, Erik,

Læs mere

Tilbagemelding fra Tine om netværksmøder og refusion Afventer fortsat en beslutning.

Tilbagemelding fra Tine om netværksmøder og refusion Afventer fortsat en beslutning. TR møde for Region Hovedstaden Stats-, Regions- og Privatansatte Tillidsrepræsentanter Referat fra d. 21.06.18 Referent: Nina Sandholdt Deltagere: Tanja (DFys), Nina (Rigshospitalet), Rikke (Geelsgaardskolen),

Læs mere

Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening.

Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. 1 Bestyrelsens beretning ved generalforsamlingen 2019 Det er altid en festdag at holde generalforsamling i Fyens Stifts Menighedsrådsforening. Som ved et menighedsrådsvalg fejrer vi det folkekirkelige

Læs mere

Bestyrelsesmøde for MammenFri Tirsdag d. 21/ kl. 19:00 22:30

Bestyrelsesmøde for MammenFri Tirsdag d. 21/ kl. 19:00 22:30 Dirigent: Referent: Karina Tilstede: Mikael, Jane, Heidi; Peter, Thomas, Finn, Jacob, Lene, Heine, Jens, Lene, Betina Fraværende: Helle, Karina, Pkt. Tid O/B Emne Beskrivelse Referat 1. 19.00 B Valg af

Læs mere

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet Professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet er tidligere overvismand og var formand for den kommission, den tidligere regering havde nedsat for at kule grave problemerne i det danske pensionssystem.

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 23798/12 MJOH Referat af Stiftsrådets 10. ordinære møde den 27. februar 2012 i Aalborg Bispegård Til stede: Ole Dørum Jensen (Aalborg Nordre provsti), Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti),

Læs mere

Referat af debatmøde på Bornholm den 22. februar 2006

Referat af debatmøde på Bornholm den 22. februar 2006 Dato: 23. februar 2006 Referat af debatmøde på Bornholm den 22. februar 2006 Ordstyrer: Provst Gotfred Larsen bød velkommen til de ca. 60 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Sang. Formanden for

Læs mere

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 19. august 2014. Kl. 10.30 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: ingen. 1 Godkendelse af protokol Godkendt

Referat for: Lemvig Provstiudvalg. PU møde 19. august 2014. Kl. 10.30 Mødested: Provstikontoret. Fraværende: ingen. 1 Godkendelse af protokol Godkendt Referat for: Lemvig Provstiudvalg PU møde 19. august 2014. Kl. 10.30 Mødested: Provstikontoret Fraværende: ingen Mødepunkt 1 Godkendelse af protokol Godkendt 2 Præsentation af logomateriale Sag: Logo til

Læs mere

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006

Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Bilag 179 Dato: 1. februar 2006 Referat af debatmøde i Københavns Stift 31. januar 2006 Ordstyrer: Michael Riis bød velkommen til de ca. 185 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter oplysninger

Læs mere

Referat. Menighedsrådsmøde Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1.

Referat. Menighedsrådsmøde  Dagsorden Pkt. 1. Ad pkt. 1. Holbæk den. 12. marts 2013, side 1 af 6 Referat af Menighedsrådsmøde Tirsdag den 12. marts 2013 kl. 19.00 Afholdes i Sortebrødreklostret Klosterstræde 7, 4300 Holbæk. Referat. Fraværende med afbud; Flemming

Læs mere

Dagsorden. TR netværksmøde d. 24 maj kl Sofiendalsvej 3, Aalborg

Dagsorden. TR netværksmøde d. 24 maj kl Sofiendalsvej 3, Aalborg Dagsorden TR netværksmøde d. 24 maj kl. 9-15. Sofiendalsvej 3, Aalborg Der er morgenkaffe kl. 8.30 9.00. 1. Valg af ordstyrer 2. Valg af referent 3. Godkendelse af dagsorden (B) (Herunder prioritering

Læs mere

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende:

Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem Personalestyrelsen og Lærernes Centralorganisation om følgende: Resultat af forhandlingerne vedr. ledere, lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler Udover det i CFU-forliget aftalte, er der enighed mellem

Læs mere

PF-Info februar 2013

PF-Info februar 2013 PF-Info februar 2013 Det er en kold tid som vi lever i (næsten) alle går rundt og fryser Puha! Synes jeg stadigvæk er i gang med at fordøje flæskesteg og risalamande. Hvorfor skal julen også vare indtil

Læs mere

Aftalen mellem PostNord Danmark og HK Post & Kommunikation (december 2015)

Aftalen mellem PostNord Danmark og HK Post & Kommunikation (december 2015) Ofte stillede spørgsmål til: Aftalen mellem PostNord Danmark og HK Post & Kommunikation (december 2015) Betalt spisepause bortfalder pr. 1.4.2016 1. Må man undlade at holde frokost? Tjenestetilrettelæggelsen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. 20. marts 2014 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Referat fra bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor 20. marts 2014 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Dagsorden: 1. Præsentationsrunde, da vi har indbudt valgte faggruppe repræsentanter der skal deltage

Læs mere

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens

2. Orientering Ændring af bekendtgørelse for fællesfonden - budgetfølgegruppens sammensætning i forbindelse med ændring af stiftsøvrighedens Budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden Møde d. 1. juli 2013, kl. 10.00-14.00 Referat af møde i budgetfølgegruppen Deltagere: Kjeld Holm, Paw Kingo Andersen, Helle Samson, Inge Lise Pedersen, Klaus

Læs mere

Referat debatmøde i Fyens Stift 6. februar 2006

Referat debatmøde i Fyens Stift 6. februar 2006 Bilag 182 Dato: 8. februar 2006 Referat debatmøde i Fyens Stift 6. februar 2006 Ordstyrer: Kirsten Luunbjerg bød velkommen til de ca. 285 deltagere og arbejdsgruppens repræsentanter. Efter praktiske oplysninger

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift. 16.30 20.00 i. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet. Tirsdag den 12. maj 2015 kl.

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift. 16.30 20.00 i. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet. Tirsdag den 12. maj 2015 kl. Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 12. maj 2015 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Dagsorden til møde den 23. april 2013 kl i Rindum Sogns Menighedsråd

Dagsorden til møde den 23. april 2013 kl i Rindum Sogns Menighedsråd Rindum Kirke, Menighedsrådet, Rindumvej 2, 6950 Ringkøbing Dagsorden til møde den 23. april 2013 kl. 19.00 i Rindum Sogns Menighedsråd Til stede: Anders Storgaard Sørensen, Tage Høj Kristiansen, Poul Sørensen,

Læs mere

Nyhedsbrev. Sektionen af VUC-lærere. Sektionsbestyrelsen 2014-17. Sidste nyt. Kære tillidsrepræsentant!

Nyhedsbrev. Sektionen af VUC-lærere. Sektionsbestyrelsen 2014-17. Sidste nyt. Kære tillidsrepræsentant! Kære tillidsrepræsentant! Så er det tid til endnu et TR-nyhedsbrev fra mig, sektionsbestyrelsen og sekretariatet. Kursusåret er forbi, før vi ser os om, og med det er vi kommet igennem det første år med

Læs mere

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 12. jan 2014

Bestyrelsesmøde i DAASDC. Søndag d. 12. jan 2014 Sted: KFUM soldaterhjem Treldevej 99 7000 Fredericia SquareDanceDanmark Deltagere: Vangsgaard Vind Nielsen Mosegaard Hansen Kristen Foged Nielsen Lene Buchwald Laila Hattmann Bestyrelsesmøde i DAASDC.

Læs mere

Ad 1) Bent Andersen er valgt som dirigent. Rikke Goerlich er valgt som referent. Generalforsamlingen er indkaldt i rette tid og mødet kan begynde.

Ad 1) Bent Andersen er valgt som dirigent. Rikke Goerlich er valgt som referent. Generalforsamlingen er indkaldt i rette tid og mødet kan begynde. Vejlauget Skæring Hede Nord. Referat fra ordinær generalforsamling 2017. Tirsdag den 20. Juni kl. 19.30 Skæring Kirke, Skæring Kirkevej 1-3, 8250 Egå Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland

Referat fra TR-møde i Region Midtjylland Referat fra TR-møde i Region Midtjylland Tid: tirsdag den 16. maj 2017 kl. 09.00 14.00 Sted: Mødelokale A i Medborgerhuset, Bindslevs plads 5, 8600 Silkeborg Ordstyrer: Lene Meldgaard Referent: Elin Frederiksen

Læs mere

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt,

Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Regionsmøde for kredsbestyrelsen i Region Midt, Onsdag d.10.4,2013 Mødested: Patienthotellet, Kl.9-15 Mødelokalet på 7. Lille Mikkelsgade 2 8800 Viborg. Referent: Ann-.Birgitte Ordstyrer: Liselotte Tilstede:

Læs mere

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger

Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger Referat af menighedsrådsmøde tirsdag d. 12. juni 2018 kl. 17.30 20.30 Referent: Charlotte Tilstede: Marianne, Bodil, Karen, Martin, Poul (deltog i punkterne 1, 2 og3), Jens, Linda, Jacob (deltog i punkt

Læs mere

Inspiration til drøftelse af arbejdspladsbudgetter.

Inspiration til drøftelse af arbejdspladsbudgetter. September 2009 Inspiration til drøftelse af arbejdspladsbudgetter. I forbindelse med de lokale lønforhandlinger er det meget vigtigt at være opmærksom på overholdelse af MED retningslinjen for drøftelse

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 22. marts 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat føl gende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af biskoppernes møde i København den januar 2017

Referat af biskoppernes møde i København den januar 2017 Løbenr.: 3567/17 Referat af biskoppernes møde i København den 3. 6. januar 2017 1. Supplering af emneliste. 2. Kalender: Bispemøde den 2.-5. maj 2017 på Fyen. Steen Skovsgaards afskedsgudstjeneste 14.

Læs mere

Referat fra møde i Ulfborg Menighedsråd tirsdag den 14. marts 2017 kl i Sognehuset, Kirkevænget 2, Ulfborg.

Referat fra møde i Ulfborg Menighedsråd tirsdag den 14. marts 2017 kl i Sognehuset, Kirkevænget 2, Ulfborg. Referat fra møde i Ulfborg Menighedsråd tirsdag den 14. marts 2017 kl. 19.00 i Sognehuset, Kirkevænget 2, Ulfborg. Til stede: Kirsten Engmark, Lone Gabelgaard Kristensen, Ryan Faurby, Ruth Sandbak, Tina

Læs mere

Modtaget af Hans Old Jensen. Projektoplæg Salling Præstehus/Salling Kirkehus d. 16. marts 2009

Modtaget af Hans Old Jensen. Projektoplæg Salling Præstehus/Salling Kirkehus d. 16. marts 2009 Kirkeudvalget 2009-10 KIU alm. del Bilag 35 Offentligt Modtaget af Hans Old Jensen. Projektoplæg Salling Præstehus/Salling Kirkehus d. 16. marts 2009 Indholdsfortegnelse Indledning: Baggrund Behovsanalyse

Læs mere

STYR PÅ LØNNEN. på erhvervsgymnasier

STYR PÅ LØNNEN. på erhvervsgymnasier STYR PÅ LØNNEN på erhvervsgymnasier FORORD Gymnasielærere skal uanset om de arbejder på eux, hf, hhx, htx eller stx have lokalt aftalte tillæg som et supplement til den centralt aftalte løn. Sådan som

Læs mere

Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den

Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den 21.5. 2017 Beder I faderen om noget i mit navn, skal han give jer det. At bede i Jesu navn er ikke bare et tomt mantra, det er at bede i troen

Læs mere

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård

Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Dok.nr.: 59445/15 MJOH Referat af Stiftsrådets 23. ordinære møde den 28. maj 2015 i Aalborg Bispegård Til stede: Ejnar Haugaard Thomsen (Aalborg Vestre provsti), Søren Dosenrode (Aalborg Budolfi provsti),

Læs mere