VIRKSOMHEDSPLAN FOR Farmen for skoleåret 2014/2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VIRKSOMHEDSPLAN FOR Farmen for skoleåret 2014/2015"

Transkript

1 VIRKSOMHEDSPLAN FOR Farmen for skoleåret 2014/2015

2 1 Virksomhedens navn: Farmen Dagskole Adresse: Maglesøvej 89, 4340 Tølløse CVR-nummer: Selskabsform: Interessentskab, etableret i Kommunikation: Hovednummer Telefax Personale/adm. leder Bogholderi Hjemmeside dagskolen@farmen.dk Ledelse: Personale- og administrativ leder: Jane Winther Direkte telefon Mobil jane@farmen.dk Undervisningsansvarlige ledere: Janne Mortensen & Mathilde Hansen Funktionsbeskrivelse Se bilag Telefon janne.farmen@gmail.com - mathilde.farmen@gmail.com Revisor: Revisionsfirmaet Flemming Hansen A/S, Ahlgade 15 17, 4300 Holbæk Regnskabsperiode: Regnskabsåret følger kalenderåret Bankforbindelse: Nykredit Kalvebod Brygge København V Interessenter: Peter Soelberg og Pernille Ingrisch Advokater: JUDAN Advokater v/thomas Lorentzen, Havnegade 4, 4300 Holbæk.

3 2 Godkendelse: 2. Målgruppe/værdigrundlag 2.A. Målgruppe Skolen er nomineret til 20 elever som af forskellige sociale og personlige årsager ikke er i stand til at modtage undervisning i folkeskolen. Målgruppen består af elever med særlige behandlings- og skolebehov. Vi underviser elever, som har fået en psykiatrisk diagnose såsom ADHD, skizofreni, Asperger syndrom, personlighedsforstyrrelse, angstlidelse m.v. Eller som måske har det ekstremt svært sammen med andre børn og unge, og som og måske derfor ikke har modtager undervisning i en længere periode. Der er hovedsageligt tale om psykisk skrøbelige og sårbare, men normaltbegavede børn/unge med betydelige personlighedsforstyrrelser, som behøver en særlig specialiseret undervisningsindsats i et nænsomt og beskyttende behandlingsmiljø, som også er struktur- og rammefast. Farmen tilbyder yderligere undervisning for ikke skolepligtige unge med henblik på FA-prøverne og STU. 2.B. Værdigrundlag Anderkendelse: Rummelighed, lytte og se den enkelte elev Tilstræbe relations dannelse med respekt for andres grænser Accept og forståelse af både gruppe og individ Faglighed: Være i udvikling professionelt som personligt Bevidsthed om egne og andres grænser Refleksion over egen praksis/udvikling Undervisning og læring Fælles forståelse: Klare mål og midler Tydelig og respektfuld kommunikation Tydelig information Sundhed Ansvar Tillid og troværdighed Loyalitet Æstetisk ramme: Arbejdet/udviklingen skal foregå i en fysisk smuk ramme 2.C. Undervisningsmæssig praksis Kvalificeret undervisning af elever med psykisk og følelsesmæssig udviklingshæmning. Formålet med undervisningen er at finde og optimere de personlige og faglige ressourcer - herunder gøre det muligt for eleven at udvikle sig svarende til det generelle udviklingsniveau for at kunne begå sig selvhjulpent i samfundet. Dette søges muliggjort gennem en miljøterapeutisk tilgang til eleverne. Undervisningen er i udpræget grad tilrettelagt som individualiseret undervisning med udgangspunkt i den enkelte elevs ressourcer. I tilknytning til undervisningen er der etableret praktiske/motoriske udfordringer såsom motocross, ridning, naturpleje, fysisk træning og praktikmuligheder hos lokale virksomheder. Dagen begynder med samling i klasserne, her bliver undervisningen og dagen gennemgået for og med hver enkelte elev, så dagen er tydeliggjort og struktureret.

4 Herfra går eleverne ud i de øvrige lokaler, hvor de modtager individuelt og særlig tilrettelagt undervisning på små hold I pauserne bliver der altid tilbudt noget spiselig. Der er altid gårdvagt i frikvartererne. 3. Visitation og revisitation til specialundervisning Den henvisende myndighed er altid ansvarlig for, at alle relevante skoleoplysninger foreligger. Visitation til specialundervisning foretages af den henvisende kommune på baggrund af pædagogisk psykologisk vurdering og rådgivning fra PPR. 3.A. Obligatorisk rådgivning Forud for en social myndigheds beslutning om henvisning til skolen, skal skolen anmode Holbæk Kommunes visitationsmyndighed på undervisningsområdet om en vurdering af, om barnets/den unges specialundervisningsbehov kan tilgodeses af skolen. Denne vurdering formidler skolen til den henvisende kommune. Forudsat at den henvisende kommune har fremsendt relevant pædagogisk psykologisk vurdering, vil Holbæk kommunes vurdering foreligge inden for 5 arbejdsdage. 3.B. Visitation Når den henvisende myndighed efter rådgivning har truffet beslutning om henvisning til skolen, træffer Holbæk Kommunes visitationsmyndighed beslutning om specialundervisningen. Visitationen foretages i overensstemmelse med gældende bekendtgørelse vedr. folkeskolelovens 20 stk C. Revisitation Holbæk kommunes visitationsmyndighed foretager revisitation én gang årligt på baggrund af indstilling af PPR. Såfremt det vurderes at elevens specialundervisningsbehov har ændret sig, orienteres den henvisende myndighed med anmodning om revisitation af den sociale henvisning. Såfremt beslutningen om henvisning til skolen fastholdes, re-visiterer Holbæk Kommunes visitationsmyndighed eleven til specialundervisningstilbuddet på skolen. 4. Undervisningsplan 4.1 Elevnormering og klasse/holddannelser Forventet elevtal for kommende skoleår er 15 elever i alderen år, fordelt på 2 grupper efter følgende kriterier: Alder, socialt, fagligt. Alle nykomne elever modtages i indslusningen for at kortlægge deres problematikker og for at vurdere deres faglige niveau. 4.2 Generelle timefordelingsplaner Undervisningen er i udpræget grad tilrettelagt som individualiseret undervisning med udgangspunkt i den enkelte elevs ressourcer. Timefordelingsplanerne udarbejdes så vidt muligt, så de lever op til Holbæk Kommunes normer for elevernes minimumstimetal. 4.3 Grundskema For hver gruppe udarbejdes et grundskema, som viser den ugentlige struktur med undervisningstimer, pauser og øvrige aktiviteter. Se bilag. 4.4 Læseplaner Undervisningen følger undervisningsministeriets overordnede læseplaner. 4.5 Årsplaner og elevplaner 3

5 4 Med udgangspunkt i skolens tilbagevendende traditioner udarbejdes et fælles årshjul for hele skolen. Se bilag Intro Dage Intro dage foregår de første dage i det nye skoleår, hvor nye elever og gamle elever rystes sammen. Nye elever får også her mulighed for at lære deres primærlærer at kende i en uformel ramme. Dagene er en blanding af leg og konkurrencer, som for det meste foregår udenfor Skolernes Motionsdag Dagen starter kl i skolens hal med fælles opvarmning og herefter sendes eleverne ud på forskellige ruter: gåtur på 6 km., løbetur på 12 km. eller cykeltur på 18 km. På ruten vil der eksistere en forplejningsbod, og folkene i boden vil samtidig holde regnskab over de forbipasserende elever. Efter motionsturen skal der selvfølgelig strækkes ud. Alle elever får udstedt et diplom, hvorpå rutens længde og deres tid er påført Juleafslutning I december måned tager hele skolen i skoven. Her finder vi et grantræ som nissen i løbet af natten har pyntet med slik, fordi han vidste at vi ville komme. Træet fældes og der drikkes varm kakao og spises æbleskiver. Dernæst bringes træet med hjem og det pyntes med julepynt, som eleverne selv har lavet. Til selve juleafslutningen, sidste dag før juleferien, spises der brunch og der bliver spillet bingo. Herefter skal eleverne gætte, hvem deres nisseven gennem hele julemåneden har været (altid en lærer), hvis man gætter rigtigt får man en pakke Fastelavn Vi mødes udklædte i hallen kl Vi har først aktiviteter og derefter tøndeslagning i 2. modul. Der gives præmier til sidst Friluftslivsdag En hel dag udenfor, hvor alle elever og lærere på skolen får lov til at beskæftige sig med udendørsaktiviteter som klatring, roning, bål mad, motocross, svævebane og bueskydning og hvor man går rundt i grupper. Omgivelserne udgør rammen, og én selv og gruppen er kundskabs-området. Der er præmie til det bedste hold Dyrskue Hele skolen tager til Roskilde Dyrskue. Dette er en tradition, og eleverne ser meget frem til denne dag Sommerfest Ligger som regel i næstsidste uge inden sommerferien. En temauge, hvor skolen forvandles til et Tivoli-land. Eleverne kan vælge mellem flg. hold: bygge, lyd/musik, køkken, udsmykning og bar. Til festen inviteres tidligere elever fra året før, forældre/plejeforældre og andre med tilknytning til skolen. Under festen optræder skolens musikhold (hvis vi har et). Gamle elever genser deres lærere, mens nuværende elever er med at passe boderne. Arrangementet er en god mulighed for at bevare relationen til skolen Kroppens Dag Kroppens dag er den dag, hvor der sættes fokus på kroppens hygiejne, fysisk og psykisk velbefindende samt seksualitet, følelser og prævention. Sidst på dagen er der mulighed for fysisk udfoldelse. Der arbejdes med kønsopdelt og aldersopdelt undervisning.

6 5 Formålet med dagen er at støtte de unge i at god hygiejne hører hverdagen til, sammenhæng mellem hygiejne og sygdomsforebyggelse samt seksualitet og følelser Trivselsdag Er en dag, hvor der arbejdes med de unges trivsel, som lægger sig op af UMV (Undervisnings-miljø-vurdering). Dagen omhandler emner, som giver de unge et indblik i hvilken betydning trivsel har, både omgivelsesmæssigt, som imellem de unge/voksne Fernisering I forbindelse med forældremødet i februar måned afholder vi fernisering, hvor alle forældre/plejeforældre/bosteder kan se hvad eleverne har arbejdet under et tværfaglig projekt Elevplaner Der udarbejdes individuelle elevplaner. Elevplanerne indeholder en detaljerede oversigt over hvert fag med elevens kort- og langsigtede individuelle mål, og tager udgangspunkt i elevens kompetencer og fremadrettede potentiale. Elevplaner udarbejdes en gang årligt i september måned, gennemgås og godkendes af skoleledelse i oktober måned. Elevplanerne udarbejdes på baggrund af elevens kompetencer og de løbende elevsamtaler som kontaktlærer afholder med deres unge ugentligt. Elevplanerne gennemgås med den enkelte elev og forældre til de individuelle forældresamtale, der er i oktober/november. 4.6 Særligt tilrettelagt undervisningsforløb Forløbet tilrettelægges i samarbejde med den enkelte elev, uu-vejleder, praktiksted og undervisere, Der udarbejdes en individuel plan, hvor der tages hensyn til den enkelte elevs formåen. I planen defineres mål, delmål og metode for at opnå disse Uge -, semester - og årsplanlægning Skolen følger Holbæk Kommunes ferieplan. Se vedlagte årshjul. 4.B. Undervisningskoordinering med den øvrige pædagogiske/behandlingsmæssige indsats. Undervisningen tilstræbes planlagt og gennemført efter virksomhedsplanen med hensyn til den pædagogiske og den behandlingsmæssige indsats. Til skolen er der tilknyttet psykolog og psykiater, som er med til at koordinere den samlede indsats i forhold til den enkelte elevs undervisnings- og behandlingsbehov. Der afholdes KU samtaler hver måned, som er en samtale imellem den enkelte unge og dennes primærperson. MÅS afholdes som udgangspunkt 2 gange årlig, som er Målsætnings Samtale imellem den enkelte unge, dennes primærperson og den behandlingsansvarlige. Der afholdes månedlige ungemøder, hvor ordet er frit inden for fastsat dagsorden. Der udarbejdes referat af mødet. Dette møde afholdes for at sikre de unges medindflydelse. 5. Personale 5.A.1. Undervisningsansvarlig leder se bilag 1 samt skema med disses baggrund og uddannelse

7 6 5.A.2. Lærere se bilag 1 samt skema med disses baggrund og uddannelse 5.A.3. Eventuelt andet pædagogisk personale se bilag 1 samt skema med disses baggrund og uddannelse 5.A.4. Andre medarbejder se bilag 1 5.A.5. Videreuddannelse og supervision Intern uddannelse i miljøterapi afholdes fire gange om året Hver uge afholdes der enten personalesupervision på behandlingsdelen med ekstern psykolog eller metoderefleksion med faglig ledere ligeledes på behandlingsdelen. Ud over dette afholdes der to gange om året organisations supervision for at fastholde viden og integrere den viden i den daglige praksis 6. Lokaler Det påhviler skolen at sikre at de anvendte lokaler er lovlige til den ønskede anvendelse og at alle myndighedskrav efterleves. 6.A. Almindelige lokaler Klasselokalerne ligger i et særskilt hus, som er opdelt i to klasselokaler. Hvert klasselokale består af et fællesrum med tavle, hvorfra der er adgang til yderligere fire lokaler, der hver har et mindre rum tilknyttet. Disse bruges som skærmningsrum for de elever, der har brug for at trække sig tilbage kort. Klasseværelserne kan rumme op 9 elever ad gangen. Pause/spiselokalet ligger i "hovedhuset" og består af to lokaler. Et til at servere maden og et til at spise i. Lokaler har gulv til loft vinduer og døre med adgang til terrasse. 6.B. Faglokaler Køkkenet et placeret i "Hovedhuset" her er der plads til at to elever ad gangen kan deltage i madlavningen. Der er bibliotek på øverste etage med borde stole og sofa samt massagestol. Gymnastiksal med højt til loftet i en særskilt hal, hvor der også forefindes værksted. Desuden et musiklokale i en tredje bygning samt Krea-rum som er placeret i højloftet kælder i fjerde bygning. 6.C. Brug af andre lokaler Skolen gør brug af Kildevangens skoles fysik og kemilokale 6.D. Udenoms arealer Skolen har et stort udendørsområde til rådighed, her er bl.a. stor boldbane, skov med shelter, bålplads, crossbane. svævebane, sø med kanoer. 7. Budget 7.A. Budgetår og afleveringsfrister Skolens budget følger skoleåret, og fremsendes til tilsynsmyndighed senes d. 1/5 forud for skoleåret. 7.B. Retningsliner for udarbejdelse af budgettet Budgettet skal indeholde oplysninger om: lønudgifter til leder, lærere og medarbejdere i øvrigt

8 7 udgifter til supervision og kurser (udover PPR Holbæk) lokaleudgifter, herunder rengøring og bygningsdrift udgifter til undervisningsmaterialer udgifter til ekskursioner og lejrskole udgifter til anden undervisningsmæssig relateret indsats administration og forsikringer anlægsudgifter og andet 7.C. Fastlæggelse af undervisningstakst Undervisningstaksten opgøres på baggrund af det godkendte budget som et årligt takstbeløb. 7.D. Ekstraordinær specialpædagogisk bistand Ved ansøgning om ekstra undervisningsressourcer til en elev vurderes, og besluttes ansøgningen af Holbæk Kommunes visitationsmyndighed i samråd med den henvisende kommunes skolemyndighed. Visitationsmyndigheden orientere løbende tilsynsmyndigheden om indgået aftaler om særlige støtteordninger. 8. betaling- og regnskabsforhold 8.A. betaling Udgifterne til undervisning opgøres som et takstbeløb pr. måned over 11 måneder Juli måned er betalingsfri Udgifterne til undervisning samt udgifterne til undervisningsrelaterede følgeudgifter på skolen afholdes af Holbæk kommune og betales månedsvis forud. For elever, der er anbragt/henvist af andre kommuner foretages efterfølgende opkrævning af alle undervisningsudgifter hos betalingskommune, Men for at opnå en rationel betalingsfor har Holbæk Kommune anmodet om at skolen selv opkræver den godkendte undervisningstakst sammen med de kommunale takster for PPR og tilsyn direkte til den henvisende Kommune. Holbæk Kommune meddeler de henvisende kommuner de godkendte takster og orientere om den kommunale PPR-virksomhed og tilsynsordning. Holbæk Kommune opkræver skolen PPR og tilsyn halvårligt bagud. 8.B. Forholdsregler ved ændringer i elevgrundlaget. Ved ændringer i elevgrundlaget på +/- 3 elever drøftet eventuelle normeringstilpasninger med tilsynsmyndigheden. 8.C. Regnskabsaflæggelse og revision Budgettet følger skoleåret. Regnskabet følger kalenderåret. Hvert år fremsender skolen et revisionspåtegnet regnskab. 8.D. Opsigelsesvarsler i forhold til den enkelte elev. Opsigelsesvarsel vedrørende undervisning er løbende måned plus 30 dage. Såfremt Skolen bortviser eleven med øjeblikkelig virkning bortfalder opsigelsesperioden. 9. Pædagogisk-Psykologisk rådgivning Børnekonsulentcentret yder pædagogisk psykologisk bistand til eleverne efter gældende love og regler. Børnekonsulentcentret rummer såvel psykologer som specialkonsulenter. 9.A. Rådgivning om undervisning PPR rådgiver skolen og Holbæk Kommune om den enkelte elevs specialundervisningsbehov. Herunder om mulighederne for at en elev kan henvises til et almindeligt skoleforløb eller om eleven har behov for et mere vidtgående specialundervisningstilbud.

9 8 9.B. Udgifterne til PPR Holbæk kommune søger indgået aftale med henvisende kommune om betaling af et takstbeløb til dækning af udgifterne i forbindelse med børnekonsulentcentrets ydelser på området. Hvis aftale ikke opnås, opkræves henvisende kommune efter regning på de faktiske udgifter. 10. Tilsyn 10.A. Tilsynsførende myndighed Holbæk Kommune fører tilsyn med at undervisningen på det interne undervisningstilbud opfylder de krav, der stilles i folkeskoleloven og de mål der gælder for folkeskolerne i Holbæk Kommune Holbæk Kommune ønsker i samarbejde med skolen at sikre en helhedsorienteret indsats i forhold til skolens børn og unge. Tilsynet udføres i Holbæk Kommunes undervisningstilsyn. Oplysninger om tilsynets kan ses på Holbæk Kommunes hjemmeside. 10.B. Tilsynets tilrettelæggelse Tilsynet udføres på grundlag af bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder (12/7-2012) og efter vejledninger fra Ministeret for børn og undervisning. 10.C. Rapportering Efter hvert tilsynsbesøg udfærdiges en foreløbig rapport som sendes til den interne skole til eventuelt kommentering. Herefter udarbejdes den endelig rapport som offentliggøres på kommunes hjemmeside. 10.D. Udgifter til tilsyn Udgifterne til tilsyn beregnes som et takstbeløb pr. år pr. elev. 11. Overenskomsten 11.A. Varighed Overenskomsten med bilag tiltrædes af partnerne således, at den gælder indtil videre. 11.B. Løbende Korrektion Overenskomsten korrigeres løbende ved ændringer i love og bekendtgørelser, eller hvis begge parter er enige om en korrektion. 11.C. Opsigelse Overenskomsten kan opsiges af begge parter med 12 måneders varsel, hvorved retten til at udøve undervisning bortfalder. Såfremt skolens elevtal nærmer sig det minimumselevtal, som fastlægges af ministeret for Børn og unge, drøfter skolen og Holbæk Kommune hvert år den forventede normering for det kommende skoleår. Normeringen fastlægges af Holbæk Kommune senest d. 31/1. såfremt normeringen ligger under minimumselevtallet opsiges overenskomsten til udløb pr. 31/7. Under helt særlige omstændigheder kan byrådet i Holbæk Kommune beslutte, at retten til at udøve undervisning bortfalder med øjeblikkelig virkning. 12. Oplysninger om andre relevante forhold: 12.A. Folkeskolens afsluttende prøver og nationale test

10 9 Skolen sikrer at eleverne deltager i de obligatoriske nationale test. Det er levernes personlige klassetrin, der afgør, hvilke test eleverne skal deltage i. Kildevangens skole er prøveafholdende skole for alle elever på skolen 9. klassetrin. Prøverne er obligatoriske og eventuelt fritagelse for en eller flere prøver besluttes af skolelederen på Kildevangens skole. For skolens 10. klassetrin er prøveafholdelsen på Tiendeklassecentret i Holbæk, uanset om eleverne skal til afgangsprøve(fsa) eller 10. klasse prøve (FS10) Prøverne kan efter aftale med de prøveafholdende skolers ledelse afholdes i skolens egne lokaler, såfremt der samtidig træffes aftale om tilsyn ved de skriftlige prøver. Skolens lærer er forpligtet til at stå til rådighed som tilsyn og censorer på andre skoler i forbindelse med prøvesamarbejdet i Holbæk Kommune. 12.B. Samarbejde med ungdommens uddannelsesvejledning (UU) UU-Vestsjælland tilknytter en vejleder til skolen og er forpligtet til at yde vedledning til alle elever på klassetrin uanset hvilken kommune eleverne kommer fra, Vejlederen skal have mulighed for i enrum at kunne samtale med eleverne om deres uddannelsesplaner. Vejlederen skal så vidt muligt sikres adgang til internetforbindelse og printer. Inden samtalerne skal vejlederen sikres adgang til elevens elevplan eller anden relevant overlevering af information, der er relevant i uddannelsesvejledningen. Skolen er forpligtet til at blive tilsluttet optagelse.dk, dette sker via TEA samt sikre at alle eleverne på 8-10 klassetrin er oprettet med et UNI-log-in på institutionskoden og skal i enhver henseende samarbejde med vejlederne. 12.C. Elevkartotek og fravær Skolen vedligeholder løbende elevkartoteket TEA, således at antallet af indskrevne elever altid er i overensstemmelse med det faktiske antal elever, som deltager i skolens undervisning. Ved indskrivning tildeles hver elev et personligt klassetrin baseret på elevens skolestart eventuelt justeret med ét år. Efterfølgende kan elevens personlige klassetrin kun ændres efter drøftelse med forældremyndigheden og henvisende kommune. Skolen registrerer løbende elevernes fravær på minimum dagsbasis. Fraværet skal indberettes til TEA, der efterfølgende sørger for eventuelle indberetninger til Børne og undervisningsministeriet. 12.D. Registrering og indberetning til kommunalbestyrelse af magtanvendelse over for elever Enhver magtanvendelse skal indberettes til undervisningstilsynet. Magtanvendelserne vurderes efter reglerne i bekendtgørelse " Om fremme af god orden i skole" 12.E. Samarbejde med Holbæk Kommune om undervisningsfaciliteter, materialer, efteruddannelse m.v. Ved indgåelsen af denne overenskomst tilkendegiver Holbæk Kommune, at der i overenskomstens første toårsperiode vil blive søgt etableret et tættere samarbejde mellem kommunens interne skoler og skolevæsenet. Samarbejdet skal bl.a. sikre retningslinjer for brug af skolernes faglokaler og samarbejde om faglærere. Desuden skal det vurderes, om der er muligheder for fælles indkøb og fælles brug af undervisningsmaterialer samt afholdelse af fælles kurser og inspirationsmøder. 13. Overenskomstens ikrafttrædelse Overenskomsten træder i kraft pr. 1. januar 2013

11 10 BILAG 1: PERSONALE-OVERSIGT UNDERVISERE: Janne Mortensen (L) Tysk/Dansk/samfund Mathilde Hansen (L) Matematik/Biologi/Engelsk (L) Historie/Idræt (L) Religion/Geografi Karsten Ry Schmidt (P) Jack Christensen (P) Lasse Petersen (P) Lars Tiet L Timeansat. Fysik ØVRIGE: Personale- og administrativ leder Jane S. Winther Undervisningsansvarlige: Janne Mortensen & Mathilde Hansen Bogholder Jeanette Klausen Køkken/Rengøring Lisbeth Schultz Køkken/Rengøring Susanne Frederiksen Pedel Allan Nielsen Pedel medhjælper Heidi Rasmussen august 2014

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Farmen Dagskole Dato: 27. april 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Tilsyn på Farmen Dagskole torsdag den 19. januar 2012 Tilsynets formål Opfølgning

Læs mere

Overenskomst med Holbæk Kommune

Overenskomst med Holbæk Kommune Overenskomst med Holbæk Kommune (Uddrag) 1. Formål / målgruppe: 1.1 Formål Formålet med undervisningen er at finde og optimere de personlige ressourcer - herunder gøre det muligt for eleven at udvikle

Læs mere

Skolen i Tveje-Merløse. Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013. Mar@holb.dk

Skolen i Tveje-Merløse. Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013. Mar@holb.dk Skolen i Tveje-Merløse Dato: Sagsb.: Marianne Jeppesen Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 6393 E-mail: Mar@holb.dk Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013 Tilsynets formål Formålet med tilsynet er

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

Virksomhedsplan for skoleåret 2015/2016

Virksomhedsplan for skoleåret 2015/2016 Dagbehandlingstilbuddet Hjembækskolen Lille Stokkebjergvej 9 4450 Jyderup 7023 2929 dmo@antu.dk www.antu.dk Virksomhedsplan for skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Målgruppe / Visitation...

Læs mere

Udkast til. Undervisningsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og Opholdsstedet Taurus. Skerningegårdsvej V.Skerninge Tlf.

Udkast til. Undervisningsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og Opholdsstedet Taurus. Skerningegårdsvej V.Skerninge Tlf. Udkast til Undervisningsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og Skolens navn Skoleleder Ejerforhold Bestyrelsesformand Formål Den samlede pædagogiske Indsats Skerningegårdsvej 13 5762 V.Skerninge jonas@opholdsstedet-taurus.dk

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. Assens Kommune. Heldagsskolen Lærkeskolen. om undervisning

Driftsoverenskomst. mellem. Assens Kommune. Heldagsskolen Lærkeskolen. om undervisning Driftsoverenskomst mellem Assens Kommune og Heldagsskolen Lærkeskolen om undervisning 15.12.2010 Skolens navn Ejerforhold Visitation til skolen Heldagsskolen Lærkeskolen Gelstedvej 14 5560 Aarup Selvejende

Læs mere

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted Undervisningsoverenskomst mellem Lolland Kommune og XXOpholdssted 1. Overenskomstens grundlag Denne undervisningsoverenskomst er jfr. Folkeskolelovens 20 stk. 5 indgået imellem Lolland Kommune og opholdsstedet/anbringelsesstedet

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune og Dagskolen i Boserup Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Visitation til specialundervisning 2010/2011

Visitation til specialundervisning 2010/2011 Ishøj Kommune PPR Center Ishøj - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning for Ishøj og Vallensbæk Visitation til specialundervisning 2010/2011 30. august 2010 Notatet er en justering af det tilsvarende notat

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Undervisningsoverenskomst Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Indledning Overenskomsten er indgået i henhold til folkeskoleloven og specialundervisningsbekendtgørelsen.

Læs mere

Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015.

Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015. Notat vedr. Heldagsklassetilbud i Faaborg-Midtfyn Kommune Notatet er udarbejdet på baggrund af drøftelser på kommunalbestyrelsens budgetseminar august 2015. Notatet indeholder en beskrivelse af en ændring

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: alpædagogisk bistand, i det omfang der er behov 2000 Frederiksberg

B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: alpædagogisk bistand, i det omfang der er behov 2000 Frederiksberg Afsnit 1: Oplysning om institutionen A. Navn på opholdssted/institution og overenskomstpart Behandlingshjemmet Solbjerg Søndre Fasanvej 16 2000 Frederiksberg B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Fremsat den {FREMSAT} af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen af interne skoler i dagbehandlingstilbud og

Læs mere

Forslag. Visitationsramme og leverandørstrategi for Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I Lejre Kommune

Forslag. Visitationsramme og leverandørstrategi for Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I Lejre Kommune Forslag. Visitationsramme og leverandørstrategi for Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I Lejre Kommune Særlig tilrettelagt uddannelse STU. Indhold Indledning Formål Målgruppe Uddannelsens indhold

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011. Den interne skole på behandlingshjemmet Holmstrupgård BH Side 1 TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 1. december 2011 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Intern skole på behandlingshjem Den interne skole på behandlingshjemmet

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej 80 4000 Roskilde Kommune og Roskilde Friskole Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet i

Læs mere

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 13. marts 2014. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole

TILSYNSNOTAT. Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 13. marts 2014. Behandlingshjem for børn og unge med intern skole TILSYNSNOTAT Anmeldt tilsyn på den interne skole på Holmstrupgård den 13. marts 2014 Tilbudstype Navn på den interne skole Adresse Behandlingshjem for børn og unge med intern skole Den interne skole på

Læs mere

Oplysningsmappe. Skoleåret 2013-2014. Ådalskolen, Centerklasserne Dalgas Allé 22 7800 Skive

Oplysningsmappe. Skoleåret 2013-2014. Ådalskolen, Centerklasserne Dalgas Allé 22 7800 Skive Oplysningsmappe Skoleåret 2013-2014 Ådalskolen, Centerklasserne Dalgas Allé 22 7800 Skive 9915 3430 Centerklasserne 9915 3400 Ådalskolen Fax: 9915 3415 E-mail: anel@skivekommune.dk 1 Index: Index: 2 Ledelse:

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU)

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU) Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og vedrørende forberedende voksenundervisning (FVU) Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende administrative vejledning danner

Læs mere

Undervisning i fagene

Undervisning i fagene Undervisning i fagene Almindelige bemærkninger til lovændringer der vedrører undervisning i fagene 2.1.1. Mere undervisning i fagene Minimumstimetallet for undervisningstimerne for 1.-9. klassetrin foreslås

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Kolding HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Kolding HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og Kolding HF & VUC vedrørende ordblindeundervisning Kolding HF & VUC Juni 2012 Side 1 Nærværende overenskomsten danner rammen om parternes rettigheder

Læs mere

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Undløse skole- og behandlingshjem Dato: 31.1.2014 Sagsb.: Marianne Jeppesen Dir.tlf.: 7236 6392 Mail: mar@holb.dk Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Tilsynets formål Formålet

Læs mere

STU Greve Målgrupper 2014

STU Greve Målgrupper 2014 STU Greve r 2014 r, generelt STU- Greve er for unge med betydelige generelle indlæringsvanskeligheder og udviklingsforstyrrelser inden for autismespektret, hvis vanskeligheder er så omfattende, at de ikke

Læs mere

Mere undervisning i dansk og matematik

Mere undervisning i dansk og matematik Mere undervisning i dansk og matematik Almindelige bemærkninger til lovforslaget der vedrører mere undervisning i dansk og matematik: 2.1.1. Mere undervisning i fagene Minimumstimetallet for undervisningstimerne

Læs mere

TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS.

TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS. Center for Børn & Undervisning TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS. Dato: 17. december 2015 Notat udarbejdet af: Finn Sonne Holm Konsulent REFERAT AF ANMELDT TILSYN DEN 12. NOVEMBER OG DEN 17. DECEMBER

Læs mere

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning

Kildebjerget Tørring. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud. Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) med botilbud Region Midtjylland Center for Børn, Unge og Specialrådgivning Kildebjerget Tørring 2 KILDEBJERGET TØRRING unges springbræt

Læs mere

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Vejledningsmateriale om god praksis i Lolland Kommune juni 2016 1/7 Indledning.

Læs mere

Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter

Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter Ressourcecenteret hvem er vi? På Sankt Annæ Skole er vi optaget af at give børnene de bedste rammer og muligheder for læring og trivsel. Ressourcecenteret varetager således

Læs mere

Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup

Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup Vedtægt for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup 1 Forankring Privat institutionen Foreningen Troldehulen Bistrup er driftsherre og arbejdsgiver for Den Private Børnehave Troldehulen Bistrup og drives

Læs mere

Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere)

Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere) Private leverandører af dagtilbud for børn under skolealderen (Dagtilbudsloven 19 og 20) Kun dagtilbud (ikke dagplejere) Lovgivningen giver kvalificerede private leverandører ret til at oprette og drive

Læs mere

Overenskomst med Assens Kommune om undervisning af indskrevne børn

Overenskomst med Assens Kommune om undervisning af indskrevne børn Overenskomst med Assens Kommune om undervisning af indskrevne børn 1. Anbringelsesstedet: A Navn, adr., tlf., fax, Mail adresse. B Leder C Ejerforhold D Bestyrelsesformand E Generel godkendelse vedr. socialdelen

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

rapol e811ru,rsuu qsp;rn[ sloppnqgl 'J '1eilrt1sro; rs?urltrrpn e8rssæursesloløj sl^tl ro^elg. 3u114.tpn Sqranupuol gd rorl uolo{s

rapol e811ru,rsuu qsp;rn[ sloppnqgl 'J '1eilrt1sro; rs?urltrrpn e8rssæursesloløj sl^tl ro^elg. 3u114.tpn Sqranupuol gd rorl uolo{s 'rojjeq 8utu1æspruoJ uo Ja uepl^ 3o luerue8eeue 'n4er1ru1 'ue8ep8rlsep I re>lrl^.rep 'reeurusøl repulj 3o - tåu 3o Uols o{uæ} }e Ip poru req uelols 3u114.tpn Sqranupuol gd rorl uolo{s ecuereloj - Eolutq

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og Københavns VUC vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes

Læs mere

Vejledning for etablering af privatinstitution

Vejledning for etablering af privatinstitution Vejledning for etablering af privatinstitution Denne vejledning beskriver godkendelseskriterier og kvalitets - og leverandørkrav for etablering af privatinstitutioner i henhold til Dagtilbudslovens 19

Læs mere

Rønde skoles special-klasser

Rønde skoles special-klasser Rønde skoles special-klasser Special-klasserne på Rønde skole er et skoletilbud for børn og unge med generelle indlærings vanskeligheder, hvis udvikling kræver særlig hensynstagen, der ikke kan tilgodeses

Læs mere

Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland.

Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland. Frederikshavn, september 2014. Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland. Navn på institution og overenskomstpart: Dagskolen Nordjylland Frederikshavn Kommune Knivholtvej 24 Center for Skole og

Læs mere

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Maj 2016 Indledning Børne-, Unge- og Familieudvalget har i forbindelse med behandlingen af en samlet

Læs mere

Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune

Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune Serviceniveau for specialundervisning og specialpædagogisk bistand Gladsaxe Kommune Småbørnsområdet Folkeskolen tilbyder specialpædagogisk bistand til børn der endnu ikke er påbegyndt folkeskolen jf. 4

Læs mere

Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009

Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009 Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00076-1/ATG3 2/11 Indholdsfortegnelse Ad 3.6. Samlet bedømmelse af de bygningsmæssige forhold... 3 Ad 5.

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Skolerne og deres distrikter Stk. 1. Skolens navn Registernummer

Skolerne og deres distrikter Stk. 1. Skolens navn Registernummer Indholdsfortegnelse Skolerne og deres distrikter Skolernes ordning og deres omfang Specialundervisningens placering Ordningen af den skolepsykologiske virksomhed Skolebiblioteker/ Pædagogisk Servicecenter

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 Lovgrundlag for tilsyn 24-09-2015 Sagsnr. 2013-0170387 Dokumentnr. 2013-0170387-5 Sagsbehandler Søren

Læs mere

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker.

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker. En eventyrlig begyndelse. Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier

Læs mere

Den røde tråd i børn og unges liv

Den røde tråd i børn og unges liv Den røde tråd i børn og unges liv Bornholms Regionskommune 2015 Indhold Hvad er Den røde tråd?... 3 Hjernen og Hjertet... 3 Dialogværktøjet:... 3 Sprogvurdering:... 4 TOPI... 4 Overgang... 4 Overgangen

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Kvalitetsstandarden for pædagogisk tilsyn i Sorø Dagpleje træder i kraft 1. januar 2015.

Kvalitetsstandarden for pædagogisk tilsyn i Sorø Dagpleje træder i kraft 1. januar 2015. Kvalitetsstandard: Pædagogisk tilsyn Det pædagogiske tilsyn i dagplejen er et af indsatsområderne i Sorø Kommunes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje. Projektet har som formål at skabe én fælles organisation,

Læs mere

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole BEK nr 1172 af 12/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, j.nr. 058.24J.271

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Ibs Mølle Dato: 23.09.13 Ibs Huse 4440 Mørkøv Sagsnr.: Sagsb.: Marianne Jeppesen Dir.tlf.: 7236 6392 E-mail: Mar@holb.dk Tilsyn på Ibs Mølle tirsdag den 23. september 2013 Tilsynets formål Formålet med

Læs mere

ANMODNING OM OPTAGELSE

ANMODNING OM OPTAGELSE VIGTIGE INDLEDENDE OPLYSNINGER Regler i forbindelse med prøveoptag: Daginstitutions-/skolepapirer fra afgivende institution, samt evt. papirer fra PPR/andre, der har haft kontakt til det barn, der søges

Læs mere

Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Alle unge med særlige behov har et retskrav på at få tilbudt en særlig tilrettelagt 3-årig ungdomsuddannelse. Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige

Læs mere

Servicedeklaration. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Børn og unge. Århus Kommune

Servicedeklaration. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Børn og unge. Århus Kommune Servicedeklaration Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Børn og unge Århus Kommune HVEM HENVENDER PJECEN SIG TIL? HVAD ER PPR? HVOR FINDER JEG PPR? HVAD KAN PPR? HVORDAN INDSTILLES ET BARN TIL PPR? SÅDAN

Læs mere

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af private daginstitutioner

Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af private daginstitutioner Godkendelseskriterier for oprettelse og drift af private daginstitutioner Fanø Kommune godkender private daginstitutioner i henhold til Dagtilbudsloven 20a, hvis de lever op til lovgivningen og Kommunens

Læs mere

Vejledning til individuelle undervisningsplaner

Vejledning til individuelle undervisningsplaner Vejledning til individuelle undervisningsplaner Den individuelle undervisningsplans baggrund Den individuelle undervisningsplan tager sit juridiske udgangspunkt i folkeskoleloven og dens ultimative krav

Læs mere

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk

BLÅGÅRD SKOLE TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD. www.blg.kk.dk BLÅGÅRD SKOLE www.blg.kk.dk TRYGHED GODE RESULTATER VENSKABER OVERSKUD Foto: Henning Hjorth Velkommen til Blågård Skole Blågård Skole er en moderne folkeskole tæt på, hvor I bor. Vi er en ambitiøs skole,

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 20, stk. 7 og 8, 22, stk. 6, 30 a,

Læs mere

Bekendtgørelse om anvendelse af test i folkeskolen mv.

Bekendtgørelse om anvendelse af test i folkeskolen mv. BEK nr 1000 af 26/10/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sagsnr. 123.713.021 Senere ændringer til forskriften BEK nr 20 af

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Torsdag den 15.august 2013 kl.19-21. På lærerværelset..

Skolebestyrelsesmøde Kirke Hyllinge skole Torsdag den 15.august 2013 kl.19-21. På lærerværelset.. 1. Godkendelse af referat Godkendt 2. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Punkt 14 skal højere op for fremtiden. 3. Nyt fra elevrådene Intet 4. AKT- området. Christina Halsted AKT lærer på skolen holder

Læs mere

ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN

ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN ENDRUPSKOLEN INDSKOLINGEN Indholdsfortegnelse Indledning ----------------------------------------------------------- 3 Værdigrundlag...3 Vi er fokuserede og udadrettede...3 Vi er ambitiøse og fornyende...3

Læs mere

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen

PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen PURHUS KOMMUNE Social- og kulturforvaltningen Bakkevænget 16, 8990 Fårup Telefon 86 45 21 11, telefax 86 45 26 80 Eksp. 10-12, torsdag tillige 15-16.30 Tlf.eksp. Mandag-torsdag 8-15, fredag 8-12.30 Postgirokonto

Læs mere

Ressourcecenteret hvem er vi? Ressourcecenterets målsætning

Ressourcecenteret hvem er vi? Ressourcecenterets målsætning Ressourcecenteret hvem er vi? Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter er et fagligt team og forum bestående af skolens afdelings og ressourcecenterleder, specialundervisningslærere, dansk som andetsprogslærere,

Læs mere

Evaluering i Helsingør Privatskole

Evaluering i Helsingør Privatskole Evaluering i Helsingør Privatskole Helsingør privatskole har til mål, at understøtte samt udvikle elevernes sociale og faglige kompetencer. For at kunne realisere det mål er udvikling et vigtigt aspekt,

Læs mere

Hillerød Kommunes Kvalitetsstandard for STU. (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse)

Hillerød Kommunes Kvalitetsstandard for STU. (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) Hillerød Kommunes Kvalitetsstandard for STU (særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse) Godkendt af Byrådet d. 18. december 2013 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1. Lovgrundlag... 3 1.2. Retskrav... 3 1.3.

Læs mere

Tilbuddets navn og målgruppe. Dato 30.4.2012. Dato for Tilsynsbesøg 30.4.2012. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre

Tilbuddets navn og målgruppe. Dato 30.4.2012. Dato for Tilsynsbesøg 30.4.2012. Mødedeltagere. Fra tilbuddet deltog Leder Medarbejder Andre Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Damkjærgård Dato 30.4.2012 Udarbejdet af Birgit Hindse Dato for Tilsynsbesøg 30.4.2012 Mødested Damkjærgård

Læs mere

Længe leve mangfoldigheden

Længe leve mangfoldigheden Man kan godt være en af mange selv om man er anderledes (ADHD-elev) Unge med særlige behov på almen Efterskole. Ølgod Efterskole Længe leve mangfoldigheden Hvis jeg ikke forsøger, kan jeg jo heller ikke

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2015 HJALLERUP SKOLE 1 Skolereform år 2 I august 2015 tager vi hul på år 2 med skolereformens ændringer og tiltag. Vi

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde

Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Indskolingen 0.-3. klasse - læring, trivsel og glæde Når børn starter i skole, glæder de sig til at lære nyt og få nye udfordringer. Langt de fleste børn er vant til at gå i børnehave og er dermed vant

Læs mere

Det er det bedste sted ever...

Det er det bedste sted ever... Det er det bedste sted ever... L e j r e o g H o l b æ k F J O R D S K O L E N 2 0 1 6 E t s o c i a l p æ d a g o g i s k d a g b e h a n d l i n g s t i l b u d Fjordskolens børn og unge Fjordskolens

Læs mere

UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg

UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 6223 4675 Fax. uucentersydfyn@svendborg.dk www.uu-centersydfyn.dk Samarbejdsaftale mellem Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg kommuner om Ungdommens

Læs mere

Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen

Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen Tilsynsrapport for specialtilbud/entreen Tilbuddets navn: Entreen Dato for tilsyn: 01.06.2015 Adresse: Svanehøjvej 27, Gårde, 6870 Ølgod Deltagere i tilsynet: Forstander Aksel Rask, Afdelingsleder Sanne

Læs mere

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd

Børnehus Syd. Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Børnehus Syd Samarbejdsaftale mellem Odense Kommune og Assens Kommune omkring Børnehus Syd Formål Det overordnede formål med børnehusene er at bidrage til at sikre en koordineret og skånsom tværfaglig

Læs mere

Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse)

Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) Information til unge og deres forældre om STU (Særlig tilrettelagt uddannelse) Folketinget har pr. 1. juni 2007 vedtaget Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (L564). Loven giver kommunerne

Læs mere

Huset I Tveje Merløse

Huset I Tveje Merløse Huset I Tveje Merløse Rapport over Uanmeldt tilsyn 2011 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurderingstermonologi... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Fysiske rammer,

Læs mere

Længe leve mangfoldigheden

Længe leve mangfoldigheden Man kan godt være en af mange selv om man er anderledes (ADHD-elev) Unge med særlige behov på almen Efterskole. Ølgod Efterskole Længe leve mangfoldigheden Hvis jeg ikke forsøger, kan jeg jo heller ikke

Læs mere

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej

Beboermappe. - til dig som bor på Næstvedvej Beboermappe - til dig som bor på Næstvedvej Indhold Næstvedvej... 3 Vores kerneydelser... 4 Info mappe... 4 Forventninger til dig, der bor på Næstvedvej... 4 Morgenmad og frokost... 6 Husregler... 7 Type

Læs mere

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20 Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Nuværende formulering 1 I henhold til 1 i Vallekilde-Hørve Friskoles vedtægter

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. februar 2016 kl. 17.00-19.00 Medlemmer: Carsten Helles Rasmussen (formand) Udvalget for Børn & Ungdom Leif V. Nielsen Udvalget for Social, Sundhed

Læs mere

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013

Virksomhedsgrundlag. Heldagshuset. Oktober 2013 Virksomhedsgrundlag Heldagshuset Oktober 2013 1 Målgruppe Målgruppen er normaltbegavede elever, der er præget af adfærdsmæssige, følelsesmæssige eller sociale problematikker; AKT-problematikker. Der er

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse

Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse BEK nr 839 af 30/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 032.42S.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1173 af

Læs mere

Tilsyn med privatskoler

Tilsyn med privatskoler KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og ungeforvaltningen Område Nørrebro Griffeldtsgade 44, opg. 2, 2. Sal 2200 København N Tilsyn med privatskoler 1. Oplysninger om skolen A. Skolens navn og adresse: Iqra Privatskole

Læs mere

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten

Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Notat Vedrørende: Forslag til ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnavn: Ændring af kommunale fokusområder i kvalitetsrapporten Sagsnummer: 17.01.10-P00-1-16 Skrevet af: Louise Bisgaard

Læs mere

Vejledning om folkeskolens indsats over for elever, hvis udvikling kræver en særlig hensyntagen eller støtte

Vejledning om folkeskolens indsats over for elever, hvis udvikling kræver en særlig hensyntagen eller støtte Udkast, den 4. juli 2006 Vejledning om folkeskolens indsats over for elever, hvis udvikling kræver en særlig hensyntagen eller støtte Indledning Som følge af de ændringer, der sker på folkeskoleområdet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune. torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hjortøhus, Svendborg Kommune torsdag den 10.april 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune, sammen med en repræsentant her fra, aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 30.09.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 30.09.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 30.09.2015 Lovgrundlag for tilsyn 02-10-2015 Sagsnr. 2015-0019449

Læs mere

Sikre, at skolen stiller egnede lokaler/rammer til rådighed for den interne skoles daglige undervisning.

Sikre, at skolen stiller egnede lokaler/rammer til rådighed for den interne skoles daglige undervisning. Procedure for tilsyn med interne skoler i FMK Fagsekretariat Undervisning fører tilsyn med undervisningen på de interne skoler i Faaborg Midtfyn Kommune. Forhold vedrørende den enkelte elev varetages af

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik

Sammenhængende. Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov for særlig støtte. Lovmæssigt

Læs mere

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer.

Englegårdskolen. Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Englegårdskolen Skole med dagbehandling for særligt sensitive børn og unge med angst og traumer. Hersnap Bygade 14 5380 Dalby Tlf. 65 34 12 10 E-mail: info@englegaardskolen.dk Hjemmeside: www.englegaardskolen.dk

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner. Indledning Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner 23. april 2010 Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om

Læs mere

Børne- og Ungerådgivningscentret Endelig udgave 19-12-2014

Børne- og Ungerådgivningscentret Endelig udgave 19-12-2014 TILSYNSRAPPORT Børne- og Ungerådgivningscentret Endelig udgave 19-12-2014 Anmeldt tilsyn med Dagbehandlingstilbuddet Flønghuset 19.11.2014 Høje-Taastrup Kommune fører tilsyn med, hvordan de kommunale opgaver

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) VUC Aarhus. vedrørende. ordblindeundervisning mellem XX (driftsoverenskomstpart) og VUC Aarhus vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder og forpligtelser.

Læs mere

Fjordskolen. Munkholmvej 119 4300 Holbæk. Tilsyn på Fjordskolen mandag den 9. december 2013

Fjordskolen. Munkholmvej 119 4300 Holbæk. Tilsyn på Fjordskolen mandag den 9. december 2013 Fjordskolen Dato: 9/12 2013 Munkholmvej 119 4300 Holbæk Sagsnr.: Sagsb.: Mette Hunsdahl Dir.tlf.: 7236 6038 E-mail: mhl@holb.dk Tilsyn på Fjordskolen mandag den 9. december 2013 Tilsynets formål Formålet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård

Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Driftsoverenskomst mellem Region Hovedstaden og den selvejende institution Frelsens Hærs Krisecenter og Botilbud Svendebjerggård Nærværende driftsoverenskomst vedrører driften af den selvejende institution

Læs mere