Økonomiudvalget Balancekatalog Budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget Balancekatalog Budget"

Transkript

1 Økonomiudvalget Budget Ændringer Regnskab 201Opr Basisb 201BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO Tværgående funktioner, puljer m.m Forsikring Tjenstemandspensioner A Reduktion prisfremskrivning B Reduktion prisfremskrivning C Reduktion prisfremskrivning A Uddannelsespuljen - 7,5 % B Uddannelsespuljen - 15% A Vikarpulje - fastholdelse af 2017 niv B Vikarpulje - reduktion til 50 % af niv C Vikarpulje - reduktion til 2016-niv Folkevalgte Bevillingsnævn Folketingsvalg Vederlag - KB-medlemmer Administration Elev IT - omlæg til anlægbevilling Kopimaskiner/inventar Lægekonsulent Kantine Office Tjenestekørsel Diverse Stevns erhvervsråd m.v Hovedtotal Beslutning Ændringer fra version 1 til version 2

2 Tværgående funktioner, puljer m.m Forsikring Besparelsen på den centrale forsikringsudgift søges opnået således: 1. Ophævelse af ikke-lovpligtig ulykkesforsikring af KB-medlemmerne kr. 2. Kampagne for færre skader på tjenestebiler kr. 3. Forhøjelse af selvrisiko (intern) fra til kr. per skade. ad 1) Forsikringen er ikke lovpligtig og kan spares væk, den har så vidt vides aldrig været brugt i alt kr. ad 2) Vi har i haft mere end dobbelt så mange skader pr. bil som i Faxe Kommune. Udgifterne til autoskader i 2016 var kr. - ved en målrettet indsats må det kunne nedbringes og det foreslås, at der indarbejdes en besparelse på kr. i ad 3) i 2016 blev der opkrævet kr i selvrisiko i 62 tilfælde. Hvis selvrisikoen, som ikke har været reguleret siden 2007, forhøjes til kr. og der budgetteres med 50 skader, vil det give en driftsbesparelse på kr. i forsikringsenheden. Besparelse

3 Tværgående funktioner, puljer m.m Tjenstemandspensioner Tjenestemandspensioner ændring i indbetalingen til forsikringsordningen Stevns Kommune omlagde i 2016 genforsikringsordningen for kommunens tjenestemandsforpligtelser. Genforsikringen er tegnet hos Sampension og omlægningen i 2016 gav mulighed for en anden investeringsstrategi hos Sampension, en strategi som forventes at give højere afkast af pensions-opsparingen fremover. I forbindelse med omlægningen, blev en del af Stevns Kommunes indbetalte midler lagt ud på en såkaldt bonuskonto. Saldoen udgør 64,9 mio. kr. ultimo marts Bonuskontoen kan være buffer i forhold til svigtende afkast i nogle af årene, ydelsesreguleringer til pensionister, eller den kan bruges som erstatning for op til 99 % af den årlige indbetaling. Pengene på bonuskontoen kan ikke hæves af Stevns Kommune og der kan ikke indskydes ekstraordinære beløb på kontoen. Betalingen til Sampension fra Stevns Kommune udgør 1,8 mio. kr. i 2017 og vil udgøre nogenlunde samme niveau i de kommende år, hvis der ikke besluttes ændringer. Med de nuværende indbetalinger, depotrente, ydelsesreguleringer mv. forventes det, at der i hele 2017 vil være et træk på bonuskontoen på cirka 4,3 mio. kr. og at saldoen ultimo 2017 vil udgøre 63,2 mio. kr. I lyset af den ret store saldo, som helt uden en indbetaling i 2017 ville udgøre godt 61 mio. kr. ultimo 2017 og således dække cirka 10 år uden indbetalinger (nettotræk på 4,3 mio. kr. og indbetaling 1,8 mio. kr., i alt 6,1 mio. kr.), foreslås det at Stevns Kommune, fra og med 2018 reducerer indbetalingen til det minimale niveau på 1 % ( kr.). 1,0 mio. kr. spares i det årlige budget, mens det resterende beløb på cirka 0,8 afsættes til dækning af omkostninger i forbindelse med kommende pensioneringer af tjenestemænd, kompensation af de berørte ansættelsesområder samt øvrige organisatoriske forhold. Med virkning fra Besparelse på 1,0 mio. kr.

4 Administration Elev , I de fleste år har Stevns Kommune ansat 2 kontorelever. I nogle år har der ikke været 2 kvalificerede ansøgere og der er også tilfælde hvor nogle elevforløb har været bragt til ophør i forløbet. Stevns Kommune har aldrig kunnet tilbyde varige stillinger til 2 nyuddannede kontorassistenter om året. Det forslås derfor, at der fremover kun ansætte en elev årligt, dels vil det medføre en besparelser dels vil det betyde, at vi hyppigere vil kunne tilbyde stilinger til de elever, som vi uddanner. Besparelser vil udgøre følgende:

5 Administration IT - omlæg til anlægbevilling Udfordringerne på IT-området er betydelige og der synes ikke umiddelbart,at være mulighed for at opnå større driftsbesparelser på IT. Kravene til it-sikkerhed øges konstant og omkostningerne hertil følger med. Der er derimod mulighed for at omlægge en betydelig del af IT's finansiering fra drift til anlæg, idet der retteligt er tale om betydelig nyinvesteringer, reinvesteriger og implementeringsomkostninger. Hvis der på den baggrund besluttes reduktion i driftsbudgettet, så skal der for at opretholde aktivitetsniveauet, bevilges tilsvarende anlægsmidler på anlægsbudgettet i alle de kommende år. OBS. Hvis reduktionen besluttes skal der bevilges tilsvarende bevilling på anlægsbudgettet. Anslået beløb udgør 0,500 mio. kr.

6 Administration Kopimaskiner/inventar Ved at udskyde anskaffelser, genbruge inventar i højere grad og trimme kopimaskinparken, vurderes det at der samlet set er muligehed for at opnå en besparelse på 0,1 mio.kr. i Fra Besparelsen er estimeret til 0,100 mio. kr. fra 2018 og ud i årene.

7 Administration Lægekonsulent Midlerne har været afsat til brug af lægekonsulent i forbindelse med afklaringsforløb. Opgaven vil blive løst på anden vis og kræver ikke denne hjælp, hvor det foreslås, at budgettet fjernes med 0,205 mio kr. Der vil henstå et mindre beløb til usikkerhed på området. Besparelse på estimeret 0,200 mio. kr.

8 Administration Kantine Det vurderes, at lønmidlerne til rådhuskantinerne kan reduceres med kr. Det nuværende serviceniveau kan fremadrettes opretholdes med besparelsen og der vil ikke blive tale om afskedigelser. Besparelse på estimeret 0,200 mio. kr.

9 Administration Office På nuværende tidspunkt (april 2017), er projektet taget op til revurdering. En omlægning til Office 365 vil medføre en årlig licensbetaling på cirka 0,9 mio. kr., mens en nyanskaffelse af en "almindelig" officepakke 2016, vil koste cirka 2 mio. kr. som en engangsudgift. Der er dog en række licensmæssige forhold i øvrigt og udviklingsmæssige muligheder i en 365-løsning, som der skal ses nærmere på før en revurdering af projektet kan være færdig. Under alle omstændigheder vil den nuværende officepakke skulle udskiftes inden for overskuelig tid, og så skal der afsættes driftsmidler til Office 365 eller anlægsmidler til en engangsinvestering til anskaffelse af Office Ovenstående besparelse vil medføre, at en delvis implementering af office 365 kan påbegyndes i 2018, men den vil ikke blive igangsat før en revurdering har fundet sted. Hvis der i stedet vælges en løsning med indkøb af Office 2016 så skal den finansieres i anlægsbudgettet.

10 Administration Tjenestekørsel Der har været meget fokus på at nedbringe udgifterne til tjenestekørsel de seneste år, herunder præciseringer af tjenestekørselsreglerne og forventningerne om at tjenestebiler skal benyttes, øget central kontrol og indkøb af flere tjenestebiler. Dette betyder samlet, at der forventes at kunne spares kr. med disse initiativer.

11 18.maj 2017 Diverse Stevns erhvervsråd m.v Det foreslås, at støtte til Stevns Erhvervsråd nedsættes med kr årligt. Besparelsen på kr. skal ikke se alene i forhold til kr, som ydes i grundtilskud og tilskud til Stevns Erhvervsråd, men også i forhold til erhvervsudviklingspuljen på kr.

12 Tværgående funktioner, puljer m.m A Reduktion prisfremskrivning Besparelsen opnås ved at reducere prisfremskrivningen igen i Ved friholdelse af lønbudgetter, kontraktbundne områder, takstfinansierede områder samt det brugerfinansierede område, kan der ved slet ikke at prisopregne fra 2017 til 2018 spares 4,5 mio. kr. i budgettet. Besparelsen vil indebære mærkbart indskrænkede handlemuligheder de fleste steder. Nærværende forslag indebærer en reduceret prisfremskrivning svarende til 2 mio. kr. Der findes efterfølgende to tilsvarende forslag med forslag om 3 henholdsvis 4 mio. kr. Forslagene udelukker gensidigt hinanden.

13 16. juni 2017 Tværgående funktioner, puljer m.m B Reduktion prisfremskrivning , Besparelsen opnås ved at reducere prisfremskrivningen igen i Ved friholdelse af lønbudgetter, kontraktbundne områder, takstfinansierede områder samt det brugerfinansierede område, kan der ved slet ikke at prisopregne fra 2017 til 2018 spares 4,5 mio. kr. i budgettet. Besparelsen vil indebære mærkbart indskrænkede handlemuligheder de fleste steder. Nærværende forslag indebærer en reduceret prisfremskrivning svarende til 3 mio. kr. Der findes to tilsvarende forslag med forslag om 2 henholdsvis 4 mio. kr. Forslagene udelukker gensidigt hinanden. OBS. Hvis reduktionen besluttes skal der bevilges tilsvarende bevilling på anlægsbudgettet. Anslået beløb udgør 0,500 mio. kr.

14 Tværgående funktioner, puljer m.m C Reduktion prisfremskrivning Besparelsen opnås ved at reducere prisfremskrivningen igen i Ved friholdelse af lønbudgetter, kontraktbundne områder, takstfinansierede områder samt det brugerfinansierede område, kan der ved slet ikke at prisopregne fra 2017 til 2018 spares 4,5 mio. kr. i budgettet. Besparelsen vil indebære mærkbart indskrænkede handlemuligheder de fleste steder. Nærværende forslag indebærer en reduceret prisfremskrivning svarende til 4 mio. kr. Der findes to tilsvarende forslag med forslag om 2 henholdsvis 3 mio. kr. Forslagene udelukker gensidigt hinanden.

15 16. juni 2017 Tværgående funktioner, puljer m.m A Uddannelsespuljen - 7,5 % Den store uddannelsespulje er på 3,301 mio. kr. og bliver fordelt efter principper godkendt i ØU. Det kan oplyses, at der i forbindelse med budget 2017 blev fjernet 1,0 mio. kr. fra puljen. Besparelsen på 0,250 mio. kr., som udgør 7,5 % af uddannelsesbudgettet, vil ske således: - Central finansiering af psykologhjælp til medarbejdere med et behov som følge af arbejdsrelaterede hændelser 0,040 mio. kr. - herudover vil der ske reduktion af uddannelsesbudgettet på de enkelte arbejdssteder på 0,210 mio. kr. Konsekvensen er, at de forskellige områder/afdelinger får mindre til rådighed og dermed sende færre medarbejdere på kurser og uddannelse, samt at der ikke vil være budget til psykologhjælp. Uddannelsesmidlerne anvedes til opdatering af faglighed og at lovstoffer m.v. kan blive implementeret. Besparelse på central uddannelsespulje på -0,250 mio. kr.

16 16. juni 2017 Tværgående funktioner, puljer m.m B Uddannelsespuljen - 15% Den store uddannelsespulje er på 3,301 mio. kr. og bliver fordelt efter principper godkendt i ØU. Det kan oplyses, at der i forbindelse med budget 2017 blev fjernet 1,0 mio. kr. fra puljen. Besparelsen på 0,500 mio. kr., som udgør 15% af uddannelsesbudgettet, vil ske således: - Central finansiering af psykologhjælp til medarbejdere med et behov som følge af arbejdsrelaterede hændelser 0,040 mio. kr. - herudover vil der ske reduktion af uddannelsesbudgettet på de enkelte arbejdssteder på 0,410 mio. kr. Konsekvensen er, at de forskellige områder/afdelinger får mindre til rådighed og dermed sende færre medarbejdere på kurser og uddannelse, samt at der ikke vil være budget til psykologhjælp. Uddannelsesmidlerne anvedes til opdatering af faglighed og at lovstoffer m.v. kan blive implementeret.

17 Tværgående funktioner, puljer m.m A 6.70 Vikarpulje - fastholdelse af 2017 niv I forbindelse med budget 2017 blev det besluttet at tilføre vikarpuljen 2,0 mio. kr. i 2017 og yderligere 1,0 mio. kr. i Dette betyder, at arbejdsstederne vil få følgende refusionssatser efter 1 måneds uafbrudt sygdom: 2016: Ingen refusion 2017: pr. md og efterfølgende: pr. md. Hvis der skal findes besparelser på vikarpuljen på budget 2018, vil det have følgende konsekvenser at spare: 1,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen forbliver, som den er i Det betyder, at arbejdssteder får kr. i refusion pr. måned ved en fuldtidsansats fuldtidssygdom. Refusionen vil blive reduceret ift. timetal og en evt. delvis sygemelding. 2,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen vil kun give i refusion pr. måned ved en fuldtidsansats fuldtidssygdom. Alternativt vil nogle arbejdssteder kunne få en lidt højere refusion end de kr. pr. måned fra vikarpuljen mod, at andre steder ikke får nogen refusion fra vikarpuljen ved langtidssygdom. Den endelige udmøntning af dette forslag afventer nærmere beregninger. 3,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen bliver, som den var i 2016 og år tilbage. Det betyder, at der ikke vil være refusion ved langtidssygdom og graviditetsgener, og arbejdsstederne må klare udgiften indenfor eksisterende budget.

18 Tværgående funktioner, puljer m.m B 6.70 Vikarpulje - reduktion til 50 % af niv I forbindelse med budget 2017 blev det besluttet at tilføre vikarpuljen 2,0 mio. kr. i 2017 og yderligere 1,0 mio. kr. i Dette betyder, at arbejdsstederne vil få følgende refusionssatser efter 1 måneds uafbrudt sygdom: 2016: Ingen refusion 2017: pr. md og efterfølgende: pr. md. Hvis der skal findes besparelser på vikarpuljen på budget 2018, vil det have følgende konsekvenser at spare: 1,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen forbliver, som den er i Det betyder, at arbejdssteder får kr. i refusion pr. måned ved en fuldtidsansats fuldtidssygdom. Refusionen vil blive reduceret ift. timetal og en evt. delvis sygemelding. 2,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen vil kun give i refusion pr. måned ved en fuldtidsansats fuldtidssygdom. Alternativt vil nogle arbejdssteder kunne få en lidt højere refusion end de kr. pr. måned fra vikarpuljen mod, at andre steder ikke får nogen refusion fra vikarpuljen ved langtidssygdom. Den endelige udmøntning af dette forslag afventer nærmere beregninger. 3,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen bliver, som den var i 2016 og år tilbage. Det betyder, at der ikke vil være refusion ved langtidssygdom og graviditetsgener, og arbejdsstederne må klare udgiften indenfor eksisterende budget.

19 Tværgående funktioner, puljer m.m C 6.70 Vikarpulje - reduktion til niv I forbindelse med budget 2017 blev det besluttet at tilføre vikarpuljen 2,0 mio. kr. i 2017 og yderligere 1,0 mio. kr. i Dette betyder, at arbejdsstederne vil få følgende refusionssatser efter 1 måneds uafbrudt sygdom: 2016: Ingen refusion 2017: pr. md og efterfølgende: pr. md. Hvis der skal findes besparelser på vikarpuljen på budget 2018, vil det have følgende konsekvenser at spare: 1,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen forbliver, som den er i Det betyder, at arbejdssteder får kr. i refusion pr. måned ved en fuldtidsansats fuldtidssygdom. Refusionen vil blive reduceret ift. timetal og en evt. delvis sygemelding. 2,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen vil kun give i refusion pr. måned ved en fuldtidsansats fuldtidssygdom. Alternativt vil nogle arbejdssteder kunne få en lidt højere refusion end de kr. pr. måned fra vikarpuljen mod, at andre steder ikke får nogen refusion fra vikarpuljen ved langtidssygdom. Den endelige udmøntning af dette forslag afventer nærmere beregninger. 3,0 mio. kr.: Vikarpuljeordningen bliver, som den var i 2016 og år tilbage. Det betyder, at der ikke vil være refusion ved langtidssygdom og graviditetsgener, og arbejdsstederne må klare udgiften indenfor eksisterende budget.

20 Folkevalgte Bevillingsnævn Nedlæggelse af bevillingsnævnet, som er et selvstændingt nævn. Opgaverne skal varetages ØU eller et andet udvalg. Der henvises til notat fra Politik og Borger af 14. juni ØU - Budget 2018 vedr. Kommunalbestyrelsen.

21 Folkevalgte Folketingsvalg , Der afsættes hvert år budget til Folketingsvalg. For de år, hvor valget ikke afholdes - sker der en regnskabsklaring ved regnskabsaflæggelsen. Det er et "kan" - om man politisk ønsker at der årligt afsættes et budget til brug for afholdelse af folketingsvalg. Alternativt kan det besluttes, at ved udventede valg regnskabsforklares merudgiften. Der henvises til notat fra Politik og Borger af 14. juni ØU - Budget 2018 vedr. Kommunalbestyrelsen. Besparelser vil udgøre følgende:

22 Folkevalgte Vederlag - KB-medlemmer Reduktion af diverse vederlag til kommunalbestyrelsesmedlemmer. Der henvises til notat fra Politik og Borger af 14. juni ØU - Budget 2018 vedr. Kommunalbestyrelsen.

Balanceforslag Version 2 Budget Alle forslag inkl alternativer (max)

Balanceforslag Version 2 Budget Alle forslag inkl alternativer (max) Balanceforslag Version 2 Budget 2018-2021 Alle forslag inkl alternativer (max) Anbefalet Ændring Budget 2018 Ændring Budget 2019 Ændring Budget 2020 Ændring Budget 2021 Natur- Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

NOTAT. Nye balanceforslag medio juni Som opfølgning på budgetseminaret juni 2017 forelægges som aftalt nye balanceforslag.

NOTAT. Nye balanceforslag medio juni Som opfølgning på budgetseminaret juni 2017 forelægges som aftalt nye balanceforslag. NOTAT 20. JUNI 2017 JOURNALNUMMER SKREVET AF ANTON SVENDSEN Nye balanceforslag medio juni 2017 Som opfølgning på budgetseminaret 9. 10. juni 2017 forelægges som aftalt nye balanceforslag. Der vedlægges

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning 120a PL-fremskrivning - alternativ 1-2.000-2.000-2.000-2.000

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

BF

BF Balanceforslag - Budget 2018-2021, opdateret 27.6.2017 Bemærk at flere af forslagene er gensidigt udelukkende ( = *) Total for alle balancekatalog forslag -35.128-44.152-45.263-45.179 BF 2018 Total, max

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 28. februar 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 1 Overblik BOP 1 I 1.000 kr. Regnskab 2017 Korr. Budget 2018 Forv. Regnsk.

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 31. maj 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 1 pr. 31. maj 2018 1 Overblik BOP 2 I 1.000 kr. Forventet regnskab BOP 1 2018 Korr. Budget 2018 Forv.

Læs mere

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Overblik Budgetforudsætninger - 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Basisbudget 2019 Budgetforslag 2019 Budgetforslag 2020 Budgetforslag 2021 Budgetforslag 2022

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning Tværgående funktioner 120a PL-fremskrivning -

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau Tværgående funktioner, puljer m.v.

Læs mere

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Overblik Budgetforudsætninger - 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Basisbudget 2019 Budgetforslag 2019 Budgetforslag 2020 Budgetforslag 2021 Budgetforslag 2022

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning Tværgående funktioner 120a PL-fremskrivning -

Læs mere

13/11/2012. Bilag 6. Sagsnr. 2011-153060. Balancetjek af BUU s budgetforslag 2013. Dokumentnr. 2012-627474

13/11/2012. Bilag 6. Sagsnr. 2011-153060. Balancetjek af BUU s budgetforslag 2013. Dokumentnr. 2012-627474 Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 6 Balancetjek af BUU s budgetforslag 2013 Forvaltningen gennemgået budgettet og identificeret en række poster, hvortil der skal findes en varig

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau ØU 3/6: Drøftet uden politisk stillingtagen

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Budgetforudsætninger 2018 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2018 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2018 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2017 priser Regnskab 2016 16-pl Korr. Budget 2017 17-pl Korr. Budget 2018 Budget -forslag

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Bemærkninger til regnskab Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Funktion Økonomiudvalg til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Tværgående funktioner, puljer m.m 10.000 6.70 Vikarpulje (merindtægt)

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 - Indenfor vedtaget serviceniveau Fællespulje - Børneudvalget 3.900 3.01 Provenu

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. marts 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 31. maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Mindreforbrug = - Merforbrug = + BOP 2 I 1.000 kr. Forv. Regnskab BOP 1 2017 Korr. Budget

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 30. september 2018 Økonomiudvalg Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 1 Overblik BOP 3 I 1.000 kr. Korr. Budget 2018 Forv. regnskab 2018 2018

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Nr. Regkonto Lov- og cirkulæreændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Nr. Regkonto Lov- og cirkulæreændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Version 2 Ændring Nr. Regkonto Lov- og cirkulæreændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget 370 370 370 370 1200 6.41 Honorar - Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau ØU den Folkevalgte 1.100

Læs mere

Budgetrevision. Pr. 31. maj Økonomiudvalget

Budgetrevision. Pr. 31. maj Økonomiudvalget Regnskab Budgetrevision Pr. 31. maj 2010 Økonomiudvalget Indholdsfortegnelse 1 Opsamling...3 2 Administration.. 3 3 Øvrige Udgifter.. 4 4 Renter, tilskud, udligning, skatter og balanceforskydninger.4 5

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /serviceudgifter Tværgående funktioner, puljer m.v. Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015 Basisbudget 2016

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling Afdeling: Økonomisk Sekretariat Udarbejdet af: Journal nr.: E-mail: myp@rsyd.dk Dato: 25. maj 2016 Telefon: 2159 9203 Notat 1. budgettilpasning 2016 for Fælles formål og administration samt Regional Udvikling

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Omprioritering af driftsbudgettet

Omprioritering af driftsbudgettet Udvalgene må gerne omprioritere inden for eget område, men omlægning fra en aktivitet til en anden aktivitet skal beskrives, herved gives byrådet muligt for at prioritere på tværs af alle kommunale aktiviteter.

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Budgetforudsætninger 2018 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2018 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2018 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2017 priser Regnskab 2016 16-pl Korr. Budget 2017 17-pl Korr. Budget 2018 Budget -forslag

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget

Muligheder for tilpasning af budgetforslaget Muligheder for tilpasning af budgetforslaget 1. Baggrund Som det fremgår af budgetoversigt af 11. august 2014, som er udsendt sammen med dagsordenen til førstebehandling af Budgetforslag 2015 for Rudersdal

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /serviceudgifter Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Mindreforbrug = - Merforbrug = + BOP 3 I 1.000 kr. Budget 2018 (17- priser) Korr. Budget

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. ØKONOMIUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag ØU 1 Reducerede lønrammer Der gennemføres en reduktion i lønsummen svarende til en medarbejder i hver forvaltning. Dette er en udløber

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2016 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Tillægsbevillinger/ Korrigeret Forventet Korrigeret Teknisk Mindreforbrug = + budget 2013 omplacering budget 2013 Regnskab 2013 årsresultat Nr. Politiske

Læs mere

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015

Bilag 2:Likviditetsopretning. Økonomiudvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 Bilag 2:Likviditetsopretning udvalgets anbefaling til likviditetsgenopretning Februar 2015 1. Ingen arrangementer på Fredtoften i 2015 Der er i budget 2015 afsat 0,3 mio. kr. til arrangementer på Fredtoften.

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 15. maj 2018

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 15. maj 2018 - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 15. maj 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000 kr. -4.606-4.806-4.806-4.806 42 Erhverv,

Læs mere

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 4. april 2018 Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring 1. Indledning Børne- og ungdomsforvaltningen

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Bilag 9: Økonomiudvalgets regnskab væsentlige afvigelser.

Bilag 9: Økonomiudvalgets regnskab væsentlige afvigelser. Bilag 9: Økonomiudvalgets regnskab 2015 - væsentlige afvigelser. Service Økonomisk forvaltning, service 11.897 Af det samlede mindreforbrug på 11,9 mio. kr., vedrører 7,4 mio. kr. kontraktligt forpligtede

Læs mere

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.04-P15-1-18 Økonomisk strategi for Ballerup Kommune Formål Formålet med den økonomiske

Læs mere

Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering

Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering IKKE indarbejdede ændringer Nr. Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2015 Balanceforslag Folkevalgte 10.010 Reducering i stående udvalg -210-210

Læs mere

Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering

Folkevalgte Reducering i stående udvalg ØU : Anb. til videre prioritering IKKE indarbejdede ændringer Nr. Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2015 Balanceforslag Folkevalgte 10.010 Reducering i stående udvalg -210-210

Læs mere

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv.

Ændringsforslag. Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner mv. 2014 - Tekniske administrative ændringsforslag Nr. Politisk udvalg 1 Økonomiudvalget 2 Økonomiudvalget Ændringsforslag Drift - Nedjustering af overhead ifb. med opkrævning af takster på rammeaftaleinstitutioner

Læs mere

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT Bilag 9. Revideret gevinstrealisering på tværgående ved Kvantum Sagsbeskrivelse I business casen for Kvantum er der estimeret et overordnet årligt besparelsespotentiale

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Pr. 31. marts 2019 Budgetopfølgning 2-2019 Økonomiudvalget Pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 1 Overblik BOP 2 I 1.000 kr. (- = indtægt / + = udgift) Regnskab 2018 Korrigeret budget 2019

Læs mere

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Version 1 Folkevalgte

Læs mere

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Sagsnr. 00.01.10-Ø00-18-18 Dato: 14.09.2018 Teknik- og Miljø - Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2017 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2017-044872 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Fælles kommunale udgifter, drift, gives

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr

21. september Sagsnr Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 21. september 2017 Bilag 3: Udmøntning af effektiviseringer i budget 2018 Effektiviseringerne i budget 2018 er overordnet delt

Læs mere

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Budget- og regnskabssystem for regioner 4.4 side 1 Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter vedrørende regionens politiske virksomhed, den centrale

Læs mere

nærmeste kr.): Restbudget 2017 Kulturelle aktiviteter Folkeoplysende voksenundervisning

nærmeste kr.): Restbudget 2017 Kulturelle aktiviteter Folkeoplysende voksenundervisning er: Justering af internt organisatorisk samt borgerrettede puljer (løn, tjenestemænd, folkeoplysning, aktivitetstilskud mv.) Flere ØU 1 Administrationen vurderer, at de interne organisatoriske puljer vedr.

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk

Folkeskolereform. Sektorudvalg. www.ballerup.dk Folkeskolereform Sektorudvalg www.ballerup.dk Folkeskolereformen Folkeskolereformen Den 13. juni 2013 blev regeringen, DF, V og K enige om en folkeskolereform. Reformen træder i kraft med skoleåret 14/15,

Læs mere

Oplæg til budgettering af løn i Langeland Kommune

Oplæg til budgettering af løn i Langeland Kommune Løn budgettering 2007 Notat fra arbejdsgruppen vedr. Ledelse og Budget. BILAG 3 Oplæg til budgettering af løn i Langeland Kommune INDLEDNING...2 PROCEDURE 2007...2 SÆRLIGE OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER i 2006 vedr.

Læs mere

Notat. Byrådet via Magistraten. Den 30. november Århus Kommune

Notat. Byrådet via Magistraten. Den 30. november Århus Kommune Notat Til: Byrådet via Magistraten Den 30. november 2005 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling Forslag fra Enhedslisten De Rød-Grønne til byrådsbeslutning om aftrapning af fleksjobpuljen

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Ældreområdet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 CRS 0 0-500 -500 Plejecentre - generel lønbesparelse - 1.900-1.900-1.400-1.400 I alt -1.900-1.900-1.900-1.900 + = udgift, - = indtægt 1: Hjemtagning af opgaver,

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.)

Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 - DRIFT (beløb i mio. kr.) Drift: Økonomiudvalg 5,2-5,6 Udvalg for Plan og Teknik 0,0 0,0 Udvalg for Børn og Undervisning 1,9-7,2 Udvalg for Kultur og Fritid 0,7-0,4 Udvalg for Social og Sundhed 18,9-18,1 Udvalg for Arbejdsmarked

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger BUDGET 2016-19 SOCIAL- OG SUNDHEDSVALGET REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet: Rev.: 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 005.00.01 Ældreområdet -1.900-1.900-1.900-1.900

Læs mere

Økonomiudvalget Anlæg Budget

Økonomiudvalget Anlæg Budget Økonomiudvalget Anlæg Budget 2020-2023 I 1000 kr. Igangværende Jordforsyning BF 2020 BO 2021 BO 2022 BO 2023 10001 Agerhøjudstykningen 300 300 300 300 10001 Agerhøjudstykningen indtægt -2.500-2.000-2.000-2.000

Læs mere

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget

Besparelsesforslag - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget pr. 25. juni Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget - Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget - Budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Umiddelbar implementering Evt. bemærkninger Økonomi-, Erhvervsog Planudvalget Årlig spareramme: 4.606.000

Læs mere