Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb Helt Delvist Forslag Godkendt Forslag Godkendt Forslag Godkendt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb 2010 2011 2012 Helt Delvist Forslag Godkendt Forslag Godkendt Forslag Godkendt"

Transkript

1 Reduktionsforslag Miljø- og Teknikudvalget Reduktionsforslag budget 2009 Miljø- og Teknikudvalget Reduktionsforslag - Budgetoverslagsår Miljø- og Teknikudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb Helt Delvist Forslag Godkendt Forslag Godkendt Forslag Godkendt R501 Konsulenthjælp, myndighedsbehand -50 R502 Pleje af fortidsminder, naturforvaltnin -100 R503 Vedligeholdelse af vandløb -100 R504 Bygningsvedligeholdelse -500 R505 Mellerup-Voer Færgen, sejltid R506 Offentlige toiletter -50 R507 Asfaltslidlag Afvist og delvist afvist:

2 R501NM Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Konsulenthjælp til myndighedsbehandling Hovedfun ktion Teknik- og Miljø Miljøtilsyn - virksomheder kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Kommunen skal foretage tilsyn og udarbejde godkendelser for en lang række virksomheder, landbrug, mv. Med lov om kvalitetsstyring på miljøområdet skal kommunen kunne dokumentere, at den er i besiddelse af de nødvendige kompetencer til løsning af opgaven. Er vi ikke i besiddelse af de nødvendige kompetencer, kan opgaven løses ved brug af konsulent. Vi er ikke i besiddelse af kompetencer til at løse alle opgaver inden for miljøområdet. Komplekse beregninger og vurderinger er vi nød til at løse ved brug af specialister. Der er i budget 2009 afsat en pulje på kr til disse opgaver. Vi bruger bl.a. rådgivere til hydrogeologiske vurderinger, ved råstoftilladelser, ved VVM- og risiko vurderinger mv. Der anvendes desuden jurister med speciale i miljøret i nogle af de meget komplicerede miljøsager. Anvendelse af rådgivere og jurister bør fortsætte for at sikre et højt fagligt niveau og det rigtige beslutningsgrundlag på de afgørelser der træffes. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Anvendelse af konsulenter og jurister i miljøsagsbehandlingen begrænses. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Længere sagsbehandlingstider, dårligere beslutningsgrundlag, risiko for at der træffes forkerte beslutninger, med risiko for evt. erstatningsansvar til følge. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Usikkerhed, øget arbejdspres. Iværksættelsestidspunkt:

3 - 2 - R502NM Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Pleje af fortidsminder naturforvaltning Hovedfun ktion Teknik- og Miljø Naturforvaltningsprojekter kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Ifølge bekendtgørelse om pleje af fortidsminder kan kommunen foretage pleje af privatejede fortidsminder (gravhøje mv.). Ifølge museumsloven skal kommunen foretage pleje af diger og fortidsminder på kommunaltejede arealer. Der er tale om en opgave, overtaget fra amtet. Amtet havde ca. 80 fortidsminder i pleje. Plejen af fortidsminderne bør fortsætte i et vist omfang, da der er en samfundsmæssig interesse i at fortsætte amtets pleje. Fortidsminderne er en del af kulturarven og fremstår oftest som karakteristiske elementer i landskabet. Ved at begrænse den årlige pleje af fortidsminderne, er der risiko for, at de gror til i bl.a. gyvel, brombær mv., hvilket gør en evt. fremtidig pleje dyrere og mere besværlig. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Ved at gennemføre en årlig pleje af fortidsminderne forventes plejen at kunne foretages på i gennemsnit 30 min pr. sted. Fortidsminderne vil altid fremstå velplejede. Ved at begrænse plejen af fortidsminderne til kun at blive gennemført ca. hvert 3. år på de privatejede arealer, vil der kunne opnås en årlig besparelse på kr. Arbejdet vil tage længere tid pr. sted, og fortidsminderne vil i perioder være meget tilgroede. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Ejere og brugere af områderne vil opleve det som en serviceforringelse, at fortidsminderne ikke bliver plejet i samme omfang som hidtil. Dog vil der kunne foretages en prioritering, så de mest besøgte og karakteristiske fortidsminder vil få en bedre pleje end andre. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.)

4 Iværksættelsestidspunkt:

5 R503NM Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Vedligeholdelse af vandløb Hovedfun ktion Teknik- og Miljø Vedligeholdelse af vandløb kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Norddjurs Kommune skal foretage pleje/vedligehold af kommunale vandløb i overensstemmelse med gældende regulativer. Derudover kan/skal kommunen iværksætte en række initiativer på området, som f.eks. udlægning af gydegrus, etablering af sandfang, fjernelse af fysiske spærringer, etablering af skyggende beplantning mv. I efteråret 2008 sender staten forslag til de nye vand- og naturplaner i høring. Med vedtagelse af vandplanerne bliver kommunen forpligtet til at opnå/opretholde god økologisk tilstand i alt vandmiljø. Initiativerne omkring forbedring af forholdene i vandløbene bør derfor fortsætte i 2009, da det bliver et krav i 2009/10 og alle initiativer for at opnå god økologisk tilstand i vandløbene skal være iværksat senest , således at miljømålene kan være nået senest Disse initiativer må iøvrigt forventes at medføre væsentlige udgifter. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Der skæres ned på initiativer ud over de lovpligtige opgaver på vandløbsområdet, så som etablering af skyggende beplanting (til begrænsning af fremtidige udgifter til vedligehold), udlægning af gydegrus mv. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Landmænd, fiskere og øvrige lodsejere kan opleve det som en forringelse af service. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Iværksættelsestidspunkt:

6 R504BP Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Bygningsvedligeholdelse Hovedfun ktion Miljø og Teknik Diverse ejendomme/funktioner kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Bygningsvedligeholdelse, kommunale ejendomme. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Reduceret bygningsvedligeholdelse. Vedligeholdelsesefterslæbet på de kommunale ejendomme stiger. Selv med uændret budget vil efterslæbet udvikle sig Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Klimaskærmens tæthed påvirker bygningens energiforbrug. Løbende vedligeholdelse vil minimere driftsudgifter med op til 30 % i forhold til at lade stå til og udskifte bygningsdele, når de ikke kan mere. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Iværksættelsestidspunkt:

7 R505VP Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Mellerup-Voer Færgefart, reduktion i sejltid Hovedfun ktion Miljø og Teknik FFF kr. (2009 priser) Udgifter???????????? Netto???????????? - = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Gammel færgeoverfart opretholdt ved kommunal underskudsdækning. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Der arbejdes med forskellige modeller for nedsættelse af sejltiden. Besparelsen afhænger af, hvor mange timer den reduceres. Udbyhøjfærgens fremtidige drift vil også have indvirkning på, hvor stor en reduktion, der besluttes. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Erhvervsbefordring samt turistbefordring kan ikke opretholdes i samme omfang Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Evt. afskedigelse eller naturlig afgang indenfor begge færgers personale. Iværksættelsestidspunkt: 1. januar 2009

8 R506VP Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Besparelse vedr. offentlige toiletter Hovedfun ktion Miljø og Teknik FFF kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) af offentlige toiletter. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Dårligere rengøring og dermed ringere service og signalværdi overfor turister m.v. Besparelsen på bygningsvedligehold vil forringe bygningens kvalitet. Defekte overflader øger risikoen for snavs og bakterier for bygningen brugere. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Iværksættelsestidspunkt: 1. januar 2009

9 - 8 - R507VP Reduktionsforslag Budget 2009 og overslagsår Asfaltslidlag på kommuneveje, reduktion Hovedfun ktion Miljø og Teknik Kommunale veje kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Det påhviler vejbestyrelserne at holde deres offentlige veje i den stand, som trafikkens art og størrelse kræver, jf. lov om offentlige veje. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Nedsat vedligeholdelse af kommunens vejanlæg. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Forfald af kommunens anlæg med forøget udgift på et senere tidspunkt. Vejenes forfald vil resultere i forringet komfort på vejene og forøgelse af erstatningskrav fra bilister. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Fortrinsvis ekstern entreprenør leverandør af de større asfaltopgaver. Ingen mulighed for langsigtet tilrettelægning af vedligeholdelsesarbejdet. Iværksættelsestidspunkt: 2009

10 Tekniske korrektioner Miljø- og Teknikudvalget Udvidelsesforslag budget 2009 Miljø- og Teknikudvalget Udvidelsesforslag - Budgetoverslagsår Miljø- og Teknikudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb Helt Delvist Forslag Godkendt Forslag Godkendt Forslag Godkendt U501 Støtte, kulturelle arrangementer U502 Vintertjeneste U503 Renovering af fortovsbelægning U504 Miljøvagtberedskab U505 Konsulentbistand, udlicitering bereds Afvist og delvist afvist: 3.863

11 U501 Udvidelsesblok Budget 2009 og overslagsår udarbejdes kun efter anmodning fra fagudvalgene Støtte til kulturelle arrangementer Hovedfun ktion Miljø- og Teknik udvalget? kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Norddjurs Kommune støtter på forskellig måde forskellige kulturelle arrangementer, som kan være med til at profilere kommunen. Hvis man fortsat ønsker at støtte disse arrangementer, bør der tilføres driftsbudgetterne de fornødne midler. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Der afsættes en pulje på budgettet til formålet. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Hvis der ikke afsættes et budget til disse udgifter, vil det fremover sandsynligvis være nødvendigt at prioriteret anderledes indenfor de nuværende budgetter. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Iværksættelsestidspunkt:

12 U502VP Udvidelsesblok Budget 2009 og overslagsår udarbejdes kun efter anmodning fra fagudvalgene Vintertjeneste Relation til punkt om teknisk korrektion: Miljø og Teknik Hovedfun ktion kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Vintervedligeholdelsesbudgettet er i forbindelse med kommunesammenlægningen ikke blevet retvisende. Der er fra det tidligere Århus Amt overflyttet kr. På trods af denne overflytning er budgettet ikke tilstrækkeligt til at opretholde servicesgraden ved en normal vinter, hvis standarden fra tidligere år skal opretholdes. Konsekvenser for service: Ved reduktion i budgettet vil det være nødvendigt at minimere eller totalt undlade at glatførebekæmpe på mindrebetydende veje. Konsekvens for personalet: Kan håndteres ved at anvende vognmænd mindre eller interne ressourcer mindre. Iværksættelsestidspunkt: 2009

13 U503 Udvidelsesblok Budget 2009 og overslagsår udarbejdes kun efter anmodning fra fagudvalgene Renovering af fortovsbelægning Hovedfun ktion Miljø og Teknik kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Budget til vedligehold af fortovsbelægning blev ved budget 2007 sparet væk, - tænkt gældende for 2007, ikke for overslagsårene. Dette er dog sket, hvorfor beløbet søges tilbage. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Fortovene i kommunen bliver omlagt efter behov, og det er nu ikke sket i de to forløbne år med det resultat, at flere og flere fortove er i en forfatning der gør, at kommunen vil blive erstatningspligtig i forbindelse med fald uheld. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Ca. et årsværk mere for Entreprenørgården Iværksættelsestidspunkt: 2009

14 U504 Udvidelsesblok Budget 2009 og overslagsår udarbejdes kun efter anmodning fra fagudvalgene Miljøvagtordning Hovedfun ktion Miljø- og teknikudvalget kr. (2009 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Kommunerne har ansvar for at have et beredskab til håndtering af akutte miljøuheld. Amterne havde tidligere en forpligtigelse til at have et miljøvagtberedskab til at stå til rådighed ved alvorlige forureninger. Disse miljøvagter er nu nedlagt, og staten har ikke ønsket at overtage opgaven. Kommune håndterer i dag akutte miljøuheld via det kommunale beredskab, der dog ikke har den nødvendige miljøfaglige kompetence til at sikrer korrekt håndtering af disse sager. Etablering af en miljøvagtordning er således noget kommunen bør etablere i forhold til bl.a. at sikre bevismateriale til evt. retsligt efterspil, at opspore kilden til forureningen, at afgøre hvornår beredskabets akutte indsats skal ophøre og hvornår forurener selv skal tage over og betale for oprydningen. Miljøvagten vil desuden kunne give faglig rådgivning til indsatsledere også i forbindelse med evt. udstedelse af påbud. Miljøuheld kan oftest true store samfundsmæssige værdier som f.eks. vores drikkevand og borgerne vil forvente at kommunen har den miljøfaglige viden og beredskab til at tage en hurtig vurdering af afværgeindsatser mv. og sikrer grundlaget for et evt. retsligt efterspil. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) I samarbejde med Syddjurs Kommune og det fælles beredskab foreslår Miljø og Teknik at der indgås aftale med Rambøll om et døgnbemandet miljøvagtberedskab, der kan assistere det kommunale beredskab ved akutte miljøuheld. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Bedre service overfor både borgere og virksomheder, der får den korrekte behandling og rådgivning ved uheld. Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Iværksættelsestidspunkt: 2009

15 U505 August 2008 Udvidelsesblok Budget 2009 og overslagsår udarbejdes kun efter anmodning fra fagudvalgene Konsulentbistand til udarbejdelse af udbudsmateriale for udlicitering af redningsberedskabet. Hovedfun ktion Teknik og Miljø kr. (2009 priser) Udgifter +250 Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Baggrund for udgift (Hvad skal man lovpligtigt, hvad kan man for at opretholde et ønsket, lokalt serviceniveau og hvad bør man af hensyn til fremtiden) Den fælles beredskabskommission har besluttet, at der i perioden frem til 2010 skal udarbejdes et udbudsmateriale til brug for udbud af beredskabet på Djursland. Syddjurs Kommune har ansøgt om et tilsvarende beløb. Beskrivelse af forslag (Påvirkning af mål, Begrundelse, nøgletal) Udarbejdelsen af udbudsmaterialet er meget omfattende og kræver stor viden indenfor de juridiske og fagspecifikke områder. Beredskabsområdet besidder ikke kapacitet herfor, men kan alene sikre processen og de fagspecifikke forhold ved, at der knyttes eksterne konsulenter med viden indenfor udbudsområdet samt de særlige juridiske forhold med offentlig udbud/kontrol. Konsekvenser for service (Direkte og afledt virkning m.v.) Konsekvens for personalet (Direkte og afledt virkning m.v.) Iværksættelsestidspunkt: 2009

16 T501RB Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Løn ny beredskabschef Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Beredskabskommissionen/ Teknik- og Miljøudvalget Hovedfunktion kr. (2008 priser) Udgifter Netto , = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Løn til ny beredskabschef skulle have været budgetteret fra 1. sept Ovenstående beløb er Norddjurs andel af det samlede beredskab. Tidligere beredskabschef fratræder ved udgangen af Der skal fra 2010 ansættes en ny person til varetagelse af hans nuværende funktioner, men dennes løn deles mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner. Konsekvenser for service: Konsekvens for personalet: Iværksættelsestidspunkt: 1

17 T502RB Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Redningsberedskabet, annullering af tidl. reduktionsblok Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Beredskabskommissionen/ Teknik- og Miljøudvalget Hovedfunktion kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Ved budgetlægningen 2007/08 blev der indregnet en række besparelser, som forventedes i forbindelse med organiseringen af det samordnede fælleskommunale redningsberedskab. Da de forventede besparelser ikke har kunnet opnåes, er det nødvendigt at tillægge budgetrammen kr. som teknisk korrektion for at opretholde det fastlagte serviceniveau. Reduktionerne er tidligere fordelt på: Det fælleskommunale Redningsberedskab: Allingåbro og Omegns Redningsberedskab: Konsekvenser for service: Konsekvens for personalet: Iværksættelsestidspunkt: 2

18 T503BP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Udvendig vedligeholdelse, kommunale ejendomme Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Hovedfunktion Teknik- og miljøudvalget kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Udvendig vedligeholdelse, følgende kommunale ejendomme: Georgsmindevej 19. Udvendig vedligeholdelse af indkøbt ejendom beliggende Georgsmindevej 19, Gjesing (Georgsminde - tidligere håndarbejdsskole). Ejendommen er delvist udlejet. Jf. lejekontrakt underskrevet har udlejer den udvendige vedligeholdelsespligt for bygning 1 og 3. Det vurderes at udgøre ( =) 631 m 2. Ejendommen er overtaget i I 2009 og overslagsår afsættes til udvendig vedligeholdelse (631 m 2 x 30* kr/m 2 ) kr Ny svømmehal i Grenå. Svømmehallen forventes færdigbygget og klar til ibrugtagning medio I 2009 og overslagsår afsættes til udvendig vedligeholdelse (2764 m 2 x 61* kr/m 2 ) kr Nyt bibliotek i Auning. Biblioteket forventes færdigbygget og klar til ibrugtagning medio I 2009 og overslagsår afsættes til udvendig vedligeholdelse (700 m 2 x 25* kr/m 2 ) kr Udbygningen af biblioteket i Ørsted. Udbygningen forventes færdigbygget og klar til ibrugtagning ultimo I 2010 og overslagsår afsættes til udvendig vedligeholdelse (200 m 2 x 25* kr/m 2 ) kr. (fra 3

19 2010) Nyt familiehus i Allingåbro. Udvendig vedligeholdelse af nyindkøbt ejendom beliggende Markedsplads 6 i Allingåbro (nyt familiehus). Ejendommen er overtaget pr. 1. juni I 2009 og overslagsår afsættes til udvendig vedligeholdelse (639 m 2 x 30* kr/m 2 ) kr * i henhold til notat om harmonisering af budget for bygningsvedligeholdelse Budget 2007 for vedligehold af Norddjurs Kommunes bygninger af 15. november 2007 udarbejdet af Plan- og byggeafdelingen og i henhold til fremskrivningsprocent(0,9621) fra 2007 til 2008 for bygningsvedligehold beregnet primo Konsekvenser for service: Konsekvens for personalet: Iværksættelsestidspunkt: 4

20 T504BP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Ejendomme, der udgår af budgettet: Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Hovedfunktion Miljø og Teknik Beboelsesejendomme kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Ejendomme, der udgår af budgettet: Solgte ejendomme: Stednr. Navn Udgiftbudget 2008 Indtægtsbudget 2008 Bemærkninger Middelgade Solgt pr. 01/ Nygade Tidl. lejet ejd. videreudlejet til klienter Middelgade Solgt pr. 01/ Kirkegade Nedrevet for at gøre plads til rundkørsel Østergade Solgt pr. 01/ Bredstrupvej Solgt pr. 01/ Stensmarkvej Solgt pr. 01/

21 T505BP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Købt ejendom, Georgsmindevej 19, budget for U/I Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Hovedfunktion Miljø og Teknik Andre faste ejendomme kr. (2008 priser) Udgifter ?? Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Købt ejendom: Georgsmindevej 19. Ejendommen er tids- begrænset udlejet fra 01/01-08 til 31/ Indtægtsbudget vedr. leje og udgiftsbudget til ejd.skat og forsikring. Konsekvenser for service: Konsekvens for personalet: Iværksættelsestidspunkt: 6

22 T506NM Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Kvalitetsstyring + Danmarks Miljøportal, Natur og Miljø Relation til punkt om teknisk korrektion: 1 Hovedfunktion Miljø og teknik kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: I forbindelse med kommunalreformen blev kommunerne pålagt at indføre et kvalitetsstyringssystem på natur- og miljøområdet. En del af kravet er at kommunerne skal certificeres senest 1. januar En certificering koster ca kr., der forventes afholdt i 2009, og systemet skal løbende ajourføres med intern- og eksternaudit. en forventet årlig udgift på kr Kommunerne under ét kompenseres for udgiften via bloktilskuddet. Norddjurs Kommunes andel af bloktilskuddet (0,8%) udgør følgende: 2009p/l(1.000kr.) Den samlede udgift for natur- og miljø er langt højere, end de ønskede kr., da der anvendes betydelige personaleressourcer på at opbygge, anvende og vedligeholde systemet. Udgift på til Danmarks Miljøportal skal tilføres budgettet for natur- og miljø. Omkostninger ved deltagelse i Danmarks Miljøportal har ikke været gjort til genstand for sædvanlig kompensation via bloktilskuddet. Det skyldes, at der ikke er lovkrav om kommunernes deltagelse i portalen, idet der er tale om et aftalt samarbejde mellem parterne. 7

23 Konsekvenser for service: Ingen Konsekvens for personalet: Ingen Iværksættelsestidspunkt: !! 8

24 T507NM juli 2008 Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår GIS Relation til punkt om teknisk korrektion: 2 Hovedfunktion Miljø og Teknik samt Økonomiudvalget Kort og GIS ydelser kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: En række afdelinger anvender kommunens fælles GIS system (Geografisk Informations System) ved udførelsen af afdelingernes opgaver. Ligesom I 2008 er der blevet oprettet et budget til betaling af kommunes fælles GIS system. Budget og betaling fordeles således mellem afdelingerne. Natur-Miljø Budget kr. Betaling kr. Difference kr. Vej og Park Budget kr. Betaling kr. Difference kr. Miljø- og Teknik i alt Difference kr. Stigningen i budgettet skyldes udgiften til at deltage i det tvungne FOT samarbejde (Fælles Objekt Typer) et nyt fælles geografisk administrationsgrundlag i Danmark. Konsekvenser for service: Ingen Konsekvens for personalet: ingen Iværksættelsestidspunkt:

25 T508NM Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Indsatsplanlægning grundvand Relation til punkt om teknisk korrektion: 6 Hovedfunktion Miljø og teknik kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Kommunerne blev i 2007 pålagt at opkræve et gebyr hos alle vandindvindere til dækning af de udgifter hhv. kommunerne og staten har med kortlægning og indsatsplanlægning for grundvand. Kommunerne opkræver også statens gebyr, som efterfølgende returneres til staten. Det gebyr kommunerne opkræver må udelukkende anvendes til dokumenterede kommunale udgifter ved indsatsplanlægningen området skal altså hvile i sig selv. I budget 2007 og 2008 har man fejlagtigt budgetteret med et overskud på området på kr mio. (2008) Uforbrugte midler fra 2007 skal overføres til 2008 og evt for at dække den kommunale udgift. Med den nye finanslov for 2008 fremgår at der også fremover skal opkræves en afgift for kommunens indsatsplanlægning og statens grundvandskortlægning. Det forventes at tekstanmærkningen i den nye finanslov til blive afløst af en hjemmel i et lovforslag som ændrer miljømålsloven og vandforsyningsloven, og som forventes at træde i kraft 1. januar Uanset den nye lovgivning, skal området stadig hvile i sig selv, og budgetfejlen på kr rettes fra 2008 og frem. Iværksættelsestidspunkt: !! 10

26 T512VP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår : af Anholt Færgen Relation til punkt om teknisk korrektion: 2+6 Hovedfunktion Miljø og Teknikudvalget kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Beskrivelse af korrektion: Ekstraordinær stor prisstigning på olie literpris forventes at udgøre 8,- kr. det årlige forbrug udgør l olie årlig stigning kr. Dokningsudgifter budgetteres over anlæg. Beskrivelse af forslag Konsekvenser for service Nødvendig for at opretholde nuværende drift sejlplan. Konsekvens for personalet Iværksættelsestidspunkt: start i

27 T513VP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår: Mellerup-Voer Færgen, driftsudgifter Relation til punkt om teknisk korrektion: Hovedfunktion Miljø- og Teknikudvalget kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægtbeskrivelse af korrektion: Beskrivelse af forslag Merudgifter kr. iflg. driftsbudget, - hovedsagelig vedr. andel af lønudgifter til servicemand og afløsere samt højere oliepris. Forventet merindtægt med nuværende takster: kr. Der er p.t. ikke taget beslutning om evt. takststigning, men alm. P/L fremskrivning af indtægterne er indregnet. Norddjurs Kommunes andel af nettomerudgift 50% = kr. Konsekvenser for service Konsekvens for personalet Iværksættelsestidspunkt: 12

28 T514VP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår: Udbyhøj Kabelfærge, driftsudgifter Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Hovedfunktion Miljø- og Teknikudvalget kr. (2008 priser) Udgifter Netto - = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt Beskrivelse af korrektion: 2009 betragtes som første budgetterede år med normaldrift. Merudgift kr. (1-mandsbetjent) i forhold til afsat budgetramme 2009, - hovedsagelig vedr. andel af lønudgifter til servicemand og afløsere. Forventet mindreindtægt i forhold til fremskrevet ramme med nuværende takster: kr. Norddjurs Kommunes andel heraf 50% = Dokning hvert 4. år fra 2010, udgift 1,5 mio. kr. x 50% = budgetteres over anlæg. Beskrivelse af forslag Konsekvenser for service Konsekvens for personalet Iværksættelsestidspunkt: 13

29 Norddjurs Kommune T515VP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Kollektiv trafik busdrift Relation til punkt om teknisk korrektion: 3 Hovedfunktion Miljø og Teknik kr. (2008 priser) Udgifter???????????????????? Netto???????????????????? - = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Indflydelsen af den nye skolestruktur er endnu ikke kendt, så der kan laves et retvisende budget for skolebuskørslen. Der forventes endvidere merudgifter vedr. Norddjurs Kommunes betaling til Midttrafik for andel af udgifterne til den regionale buskørsel m.v. Merudgiften er endnu ikke udmeldt. Konsekvenser for service: Konsekvens for personalet: Iværksættelsestidspunkt: 14

30 T516VP Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Færgedrift, lønsumsafgift Relation til punkt om teknisk korrektion: 1 Hovedfunktion Miljø- og Teknikudvalget kr. (2008 priser) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beløbene vil af blive omregnet til 2009-priser Beskrivelse af korrektion: Lønsumsafgiftsloven er ændret med virkning pr Ændringen indebærer, at offentlige virksomheder vil blive pålagt lønsumsafgift, hvis de leverer et markedsmæssigt salg af diverse ydelser, herunder personbefordring og andre ikke-momspligtige ydelser til såvel private som offentlige købere. For den kommunale færgefart forudsættes det, at der skal betales lønsumsafgift for den del af lønsummen, der omfatter personbefordring, - beregnet i samme forhold som fordelingen af momsbelagte / ikke momsbelagte indtægter. Grenaa-Anholt Færgefart: Randers Fjords Færgefart: Kommunerne under ét kompenseres for udgiften via bloktilskuddet. Kompensationen indgår i en større pulje og kan derfor ikke nærmere udspecificeres. Konsekvenser for service: Ingen Konsekvens for personalet: Ingen Iværksættelsestidspunkt:

31 T517BP 07. august 2008 Teknisk korrektion budget 2009 og overslagsår Istandsættelse af plejehjemsstuer Hovedfunktion Miljø og Teknik / Voksen- og plejeudvalget 00 / 05 kr. (2008 priser) (1.000 kr.) Udgifter Netto = mindreudgift/merindtægt; + = merudgift/mindreindtægt. Beskrivelse af korrektion: På plejehjemmene Violskrænten, Hedebo Centret og Lyngbygård skal udgiften i forbindelse med istandsættelse af fraflyttede boliger afholdes af det enkelte plejehjem. Før kommunesammenlægningen blev en del af denne udgift afholdt af en central pulje i Grenaa kommunes tekniske afdeling. Det vurderes, at der i 2009 vil være udgifter til ca. 20 istandsættelser á kr. Den samlede udgift udgør dermed kr. i 2009 priser, som overføres fra bygningsvedligeholdelse til plejeområdet. Iværksættelsestidspunkt: 1. januar 2009

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område

Tekniske korrektioner Voksen- og plejeudvalgets område Tekniske korrektioner s område Oversigt over tekniske korrektioner på voksen- og plejeområdet 14. august 2008 2009 2010 2011 2012 Doknr. Socialområdet Botilbud Sødisbakke stigende takster 2.249 2.249 2.249

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland

Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland TIL: FRA: Kasper Sønderdahl DATO: 1. januar 2016 VEDR.: Byrådsgodkendte vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland 1. Navn og hjemsted 1.1. Fællesskabets

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-201 Forslag Udvidelse på vandløbsområdet Politikområde 202 Natur, miljø og vandløb Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Det foreslås, at udvide driftsbudgettet for Vandløbsvæsen

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Forslag til driftsudvidelser Budget 2015-18

Forslag til driftsudvidelser Budget 2015-18 Demografifremskrivning ældreområdet Social- og ældreudvalget Ændringer i driftsbudgettet -900-675 4.100 9.300 Siden kommunesammenlægningen er der årligt sket en beregning af de økonomiske konsekvenser

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 30. oktober 2015 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2016 2 3 Godkendelse

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016)

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016) Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016) Finanslovens 15.75.21.20 Ansøgningsfrist d. 30. oktober 2015

Læs mere

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750 Reduktioner (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Formål Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0 20 0 Faste ejendomme 2.862 625 3.002 140 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 6.477 645 6.072-405 Redningsberedskab

Læs mere

Notat. Udredning omkring bassinleje i Region Midtjylland

Notat. Udredning omkring bassinleje i Region Midtjylland Notat Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbus Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Udredning omkring bassinleje i Region Midtjylland Der har i de tidligere amter, der

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Om politikområdet Der beskrives ikke fokusområder og effektmål for politikområdet, pensioner og boligstøtte. I stedet beskrives opgaver og opgavefordeling i forbindelse med etablering af Udbetaling Danmark.

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

UDVALGET FOR BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE 16.03.2010, revideret 23.03.2010

UDVALGET FOR BØRN OG UNGE REDUKTIONSBLOKKE 16.03.2010, revideret 23.03.2010 3.00 Skoler 1.000 kr. 2010 2011 2012 2013 Sejladsprojektet -79-189 -189-189 Færdselsskolen -68-164 -164-164 Vindebyøre Lejrskole -123-294 -294-294 Juniorklubber -552-432 -422-207 Undervisningsassisteneter

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

DAGSORDEN. Kultur- og Udviklingsudvalget. Møde nr. : 13/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 2 Dato : 11. oktober 2007 Start kl. : 13.00 Slut kl.

DAGSORDEN. Kultur- og Udviklingsudvalget. Møde nr. : 13/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 2 Dato : 11. oktober 2007 Start kl. : 13.00 Slut kl. Kultur- og Udviklingsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 13/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 2 Dato : 11. oktober 2007 Start kl. : 13.00 Slut kl. : Medlemmer Lars Møller (A) (Formand) Claus Wistoft (V)

Læs mere

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov og cirkulære korrektioner budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget LC101 Organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.

Læs mere

TIL BEBOERNE I AFDELING 63

TIL BEBOERNE I AFDELING 63 TIL BEBOERNE I AFDELING 63 VÆRSGO Her får du materiale til afdelingsmødet: Dagsorden Forretningsorden for afdelingsmødet Afdelingens driftsbudget 2016 Vedligeholdelsesopgaver 2016 Planlagt vedligeholdelse

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-601 Reduktion i budgettet til lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger og aftenskoler Politikområde 602 Folkeoplysning Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Lokaletilskud

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

DAGSORDEN. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner

DAGSORDEN. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Brandstationen, Kirkegade 30, 8400 Ebeltoft Dato : 29. februar 2008 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer

Læs mere

Politiinspektør Jens Børsting, Midt- og Vestsjællands Politi Politiinspektør Steen Nørskov, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiinspektør Jens Børsting, Midt- og Vestsjællands Politi Politiinspektør Steen Nørskov, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5588 6360 beredskab@naestved.dk Åbent Referat for Beredskabskommissionen Mødedato 11. maj 2015 Tid 07:30 Sted Brandstationen, Manøvej

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Spareforslag 2016-2019 MTM 1

Spareforslag 2016-2019 MTM 1 Spareforslag 2016-2019 MTM 1 2.00 MTM - tværgående IT-springet, fem digitaliseringsprojekter IT-springet, Digital Post, Eff. -191-191 -191-191 CAE IT-springet, Digital Post, Eff. -895-895 -895-895 CBM

Læs mere

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015 Revideret budget vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar Regnskab 2013 Budget 2014 Budget, sept Budget, revideret Aarhus Kommune Difference Busdrift (bilag 1) Udgifter 457.397.351 469.586.000

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Budget 2008-2011. Plan- og miljøudvalgets budget:

Budget 2008-2011. Plan- og miljøudvalgets budget: Budget 2008-2011 Plan- og miljøudvalgets budget: Indeholder Bevilling nr. 440 Miljøforanstaltninger 441 Driftssikring af boligbyggeri 440 Miljøforanstaltninger Bevillingens indhold 1.000 kr. B2008 BO2009

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Bilag 4 - Opgørelse af merforbrug i 2010

Bilag 4 - Opgørelse af merforbrug i 2010 Økonomidirektøren April 2011 Bilag 4 - Opgørelse af merforbrug i Opgørelsen merforbruget udarbejdes på aftaleenhedsniveau. På økonomiudvalgets område er opgørelsen dog foretaget på direktørområder med

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SIDE 1/5 FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SAGSFREMSTILLING: Regeringen og et flertal af folketingets partier har indgået forlig om reform af folkeskolen. Børne- og Undervisningsudvalget blev

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling. Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594.

Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling. Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594. Budgetopfølgning pr. 1. august 2008 Samlet oversigt over beløb til udvalgsbehandling Plejefamilier, opholdssteder m.v. for børn og unge 2.594.000 Siden sidste budgetopfølgning, er der iværksat 5 nye anbringelser

Læs mere

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger.

Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Økonomicentret Budget og regnskab 19. februar 2009 Notatark Budgetopfølgning 2009 januar vurdering. Ændrede budgetforudsætninger. Januaropfølgningen er en vurdering af, hvorvidt budgettet for 2009 kan

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej

Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej 1 of 10 Skovhegnet nedklassificeres til privat fællesvej Syddjurs Kommune, Udvalget for natur, teknik og miljø har bestemt, at der skal ske en harmonisering af boligveje i kommunen. Nogle boligveje har

Læs mere

Forslag til Budget 2011 til politisk høring

Forslag til Budget 2011 til politisk høring Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. juni 2010 1-21-3-09 Niels H. Næsselund nsn@midttrafik.dk 87408239 Forslag til Budget 2011 til politisk høring Budgetprocessen for Budget 2011 I henhold til

Læs mere

Politisk aftale om Storebæltstakster mv.

Politisk aftale om Storebæltstakster mv. 26. maj 2005 Politisk aftale om Storebæltstakster mv. Forligspartierne omkring Storebæltsforbindelsen (Venstre, Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti) er enige om, at der i lyset af den fortsat

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling 50.50. Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne, er at skabe

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200

Samlet for Teknik- og Miljøudvalget 2.600 5.200 5.200 5.200 PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2012-2015 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2012 2013 2014 2015 A C O V Teknik-

Læs mere

DREJEBOG FOR BUDGET 2017.

DREJEBOG FOR BUDGET 2017. Syddjurs Kommune 5. januar 2016 DREJEBOG FOR BUDGET 2017. 1. INDLEDNING Drejebogen omfatter aktiviteter i forbindelse med budgetlægning og fastlæggelse af serviceniveau. Drejebogen tager højde for de aftaler

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr.

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr. Resultat på drift, Byfornyelse Årsregnskab 2013 Bygningsvedligeholdelse Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: -2.701-458 -521-63

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Budget 2010 3,3 3,3 2,9 3,1 2,9 3,3 2,9

Budget 2010 3,3 3,3 2,9 3,1 2,9 3,3 2,9 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 21 3,3 3,3 2,9 3,1 2,9 3,3 2,9 Herning Holstebro 3,3 3,3 Horsens 2,9 Randers 3,1 Silkeborg 2,9 Skive 3,3 Viborg 2,9 2,6 2,7 2,8 2,9 3, 3,1

Læs mere

Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti

Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti Den 21. september 2015 Budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialistisk

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-201 x Forslag Reduktion i budget for GudenåSamarbejdet Politikområde 202 Natur, miljø og vandløb Der foreslås en besparelse på driftsbudgettet på 90.000 kr. på området for Gudenåkomiteen, der har

Læs mere

Mål og Midler Facility mangement

Mål og Midler Facility mangement Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 3. maj 2016 SPJrådgivning Lergravsvej 53, 2300 København S Telefon: +45 21 44 31 29 spj@spjraadgivning.dk www.spjraadgivning.dk CVR-nr. 32 60 26 81 Bank: Lån

Læs mere

1. Lovgivningsmæssigt krav om EUD10 tilbud i Randes Kommune fra 1.8. 2015

1. Lovgivningsmæssigt krav om EUD10 tilbud i Randes Kommune fra 1.8. 2015 Vedrørende: EUD10 tilbud i Randes Kommune fra 1.8. 2015 Sagsnavn: EUD10 tilbud i Randers Kommune fra 1. august 2015 Sagsnummer: 17.02.36-A00-2-14 Skrevet af: Skoleafdelingen Forvaltning: Sekretariatet

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Skanderborg Kommune Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Efter aftale med Skanderborg Kommune har vi foretaget en totaløkonomisk beregning i forbindelse med etablering

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer.

Behovet for de nævnte boliger var med udgangspunkt i kommunens tildelingskvote for 2014 som i løbet af året blev hævet fra 19 til 27 personer. NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 06. marts 2015 Sekretariatet Yderligere forøget behov for midlertidige

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Oversigt over tekniske ændringer 2016-2019 i alt Supplerende tekniske ændringer

Oversigt over tekniske ændringer 2016-2019 i alt Supplerende tekniske ændringer Supplerende tekniske ændringer BF 2016 BF 2017 BF 2018 BF 2019 Skattefinansierede område Serviceområder 7.460 7.501 7.710 7.688 Udvalget for teknik og miljø 970 166 166 166 Beskæftigelsesudvalget 115 115

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 21.11.2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Kultur og Borgerservice Justering af driftsaftale for Atletion Aftalen om driften

Læs mere

Hele kr priser

Hele kr priser Alle fagudvalg Øvrige ændringsforslag ØÆ1 I alt 22.081 27.161 27.161 24.761 Sundhed Koordineret indsats for at nedbringe indlæggelser, primært af ældre medicinske patienter, misbrugere og psykisk syge.

Læs mere

BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER

BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER Agenda 21- planen er i lighed med kommuneplanen en rammeplan, som indeholder en række indsatser (mål og aktiviteter), hvortil der i forbindelse med planens politiske

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: PEJ, JVP, HC Leje

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Energioptimering af de kommunale bygninger.

Energioptimering af de kommunale bygninger. Energioptimering af de kommunale bygninger. Statusrapport og generation 2 02. juli 2013. Indhold: Indledning 2 Proces 3 Besparelsestal 4 Generation 1 5 Generation 2 5 Indledning: Assens kommune har besluttet

Læs mere

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob.

Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. A s s e n s Nørregade 42 5620 Glamsbjerg Tel +45 64 74 70 00 Fax +45 64 45 19 47 www.jobnet.dk Journal nr.: Sagsbehandler: 23. juli 2009 Notat vedrørende borgere godkendt til fleksjob. Resume Lavkonjunkturen

Læs mere

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013

TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 TILSYNSPLAN FOR INDUSTRI 2013 I maj 2013 er en ny tilsynsbekendtgørelse trådt i kraft med krav om, at alle kommuner skal udarbejde en tilsynsplan for miljøtilsyn med virksomheder herunder landbrug. Tilsynsplanen

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2014

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2014 Bilag 8 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2014 Forudsætninger for budget 2014 KL og Finansministeriet aftalte i juni 2013 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30.

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. Region Syddanmark Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. september 2007 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 3 2 Forventet årsresultat

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013

Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94. Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til puljen Det gode hverdagsliv for ældre i plejeboliger 15.75.30.94 Ansøgningsfrist d. 13. maj 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016 Bilag 7 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016 Forudsætninger for budget 2016 KL og Finansministeriet aftalte ult. juni 2015 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

103 Forsikring, beredskab og bygninger

103 Forsikring, beredskab og bygninger 103 Forsikring, beredskab og bygninger OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Forsikringer Risikostyring Arbejdsskadeerstatninger AES Beredskab Bygningsvedligeholdelse Faste ejendomme, ejendomsadministration beboelsesejendomme

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde

Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde Enhed Adm.pol. Sagsbehandler HEN Koordineret med Sagsnr. 1207028 Doknr. 1029630 Dato 5. september 2012 Notat om afdækning af den budgetmæssige håndtering af tilsagnsmidler på det regionale udviklingsområde

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2015

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2015 Bilag 8 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2015 Forudsætninger for budget 2015 KL og Finansministeriet aftalte i juni 2014 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere