Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S"

Transkript

1 TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i sagen mellem TMS Ringsted og Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. TMS Ringsted har ved protestskrivelse af 6. april 2011, som er fulgt op af processkrift af 12. april 2011 og supplerende skrivelser af 13. april 2011, nedlagt påstand om, at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S taberdømmes i 3 kampe med følgende tab af 6 point, og at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S herudover sanktioneres med en bøde på minimum kr , og således at stillingen i grundspillet i 1. division ændres som følge heraf med afledte konsekvenser. Med processkriftet af 12. april 2011 er medfulgt 8 bilag fra TMS Ringsteds advokat. TMS Ringsted har begrundet påstanden om taberdømmelse af Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S i nedennævnte kampe: 06. marts 2011 Faaborg Ajax 25. marts 2011 Faaborg TMS 03. april 2011 Skanderborg Faaborg samt en bøde på minimum kr med, at bestemmelserne i ligareglementets 33 og 34 om overbygning er overtrådt, at ligareglementets 28 om uafhængighed er overtrådt, samt at kontraktreglementets 37, stk. 2, i relation til Jakob Larsen er overtrådt, således at Jakob Larsen har optrådt ulovligt for Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. TMS Ringsted har endvidere henvist til, at disciplinærudvalget efter ligareglementets 32 og 41 og DHF s loves 27 har ret til at træffe de fornødne sanktioner i sagen, ligesom TMS Ringsted i et indlæg af 13. april 2011 har gjort gældende, at disciplinærudvalget har en selvstændig kompetence til at tage sagen op af egen drift, jf. DHF s loves 26.

2 Sagen er opstået som en udløber af den sag, som DHF ved skrivelse af 21. marts 2011 har rejst over for disciplinærudvalget mod Faaborg Midtfyn-Elite A/S, og der henvises til særskilt afgørelse i den sag. Samtlige bilag i sagen rejst af DHF den 21. marts 2011 og i relation til denne sag har været sendt til høring ad flere gange til TMS Ringsted s advokat. Disciplinærudvalget for Håndboldliga og 1. division har behandlet såvel sagen rejst af DHF den 21. marts 2011 som de afledte sager, herunder den af TMS Ringsted rejste sag, og der har ikke været fremsat indsigelser herimod fra nogen af parterne, heller ikke fra turneringsudvalget for øvrige rækker og ej heller fra TMS Ringsted. Som følge af lighedspunkterne mellem sagen rejst af DHF og denne sag, skal disciplinærudvalget i det følgende gengive fra sagsfremstillingen og præmisserne i disciplinærudvalgets afgørelse af førstnævnte sag: Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S har bestridt, at Jakob Larsen har været anvendt ulovligt og har således bestridt, at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S har haft pligt til at foretage indberetning efter 37, stk. 2, i reglementet for kontraktforeninger og spillerkontrakter, da Jacob Larsen ikke har modtaget løn eller skattepligtig ydelse fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S har i et udateret indlæg bestridt, at der er indgået et samarbejde med såvel HC Odense A/S som Odense HF ApS, og af indlægget fremgår følgende vedrørende en dialog omkring et samarbejde: Vi har som reglerne siger anmeldt at vi har talt sammen. (iflg. ny regel) Vi har endvidere meddelt at vi ikke har indledt konkret samarbejde, men vi vil gerne og vi vil tale sammen igen. MEN! pga. den nye regel, så må og kan vi ikke komme videre med vores ønskede samarbejde, derfor har vi afventet på om Faaborg HK kunne spille sig fri af nedrykningen, her er vi desværre ikke endnu. Vi har derfor ikke afholdt flere møder HC Odense A/S har i svarmail af 28. marts 2011 bestridt, at der er grundlag for at tildele HC Odense A/S en straf, idet det bestrides, at der er indledt drøftelser om et samarbejde med Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. Odense HF ApS har ligeledes i mails af 9. marts og 4. april 2011 bestridt, at der har været holdfællesskabslignende aftaler mellem Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og Odense HF ApS. Af de fremlagte bilag for disciplinærudvalget fremgår af en mail af 10. november 2010 kl sendt fra advokat Verner Sørensen på vegne af Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S til Martin Lind i DHF med cc. Niels Eriksen og emnet Fælleshold Faaborg-Odense følgende:

3 Overvejelsen går som sagt på etablering af et fælleshold pr med deltagelse og brug af licensen fra foreningen i Faaborg samt endvidere deltagelse af Odense i form af DHG og evt. 1-2 foreninger mere fra det nuværende fælleshold under Odense Håndbold (herrer). I henhold til seneste ligareglement 33 stk. 2 finder reglementet anvendelse såfremt et holdfællesskabs 1. hold deltager i Håndboldligaen eller 1. div.. Ligareglementet må således anses at finde anvendelse idet det forudsatte kommende fælleshold pt. må antages at starte i 1. div. (Faaborgs licens). I overensstemmelse med reglerne om offentliggørelse af forhandlinger (reglementets 34, stk. 1) forventer jeg at foreningerne i givet fald vil kunne give DHF meddelelse om opstart af forhandlinger på fredag. Dette afhænger dog af udfaldet af en påtænkt forespørgsel til DHG Der er endvidere for disciplinærudvalget fremlagt en udskrift af en pressemeddelelse fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S hjemmeside af 23. november 2010, hvor det bl.a. hedder: Herrehåndbolden i HC Odense 2. div. og Faaborg HK 1. div. indgår et tættere samarbejde. Målet er at få skabt et suverænt fynsk ligahold som kan sætte nye standarder inden for dansk herrehåndbold. I samme pressemeddelelse udtaler direktør i Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, Lars Brunse, bl.a.: Vi har arbejdet på at få skabt et nyt fællesskab på Fyn og syntes vi har et rigtig godt udgangspunkt sammen med HC Odenses herrehold og vores kommende Fælles hold, HC-FAABORG HC Odenses formand, Gert Andersen, udtaler ifølge pressemeddelelsen følgende: er det med en hvis stolthed at vi har indledt et samarbejde med Faaborg HK På vores 2. divisions herrehold får spillerne også noget at stræbe efter, som vil udvikle dem som håndboldspillere. De vil samtidig få nogle gode træningspas på et højt niveau. Vi i HC Odense vil glæde os til at være med til at skabe et talentcenter, også i Faaborg, som gå hånd i hånd med det talentcenter vi har i HC Odense. Pressemeddelelsen slutter med følgende: For yderligere oplysninger kontakt venligst: Faaborg HK Direktør Lars Brunse. Telefon: HC Odense Formand Gert Andersen Endelig er der for disciplinærudvalget fremlagt en udskrift fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S hjemmeside af 6. januar 2011 med følgende overskrift: Nye kræfter til Faaborg HK s bestyrelse og forretningsudvalg.

4 Det fortsætter med følgende tekst: Vi har tidligere meldt ud omkring vores fælles fynske håndbold projekt, hvor HF Odenses og Faaborg HK s herre afdelinger, har besluttet at lave hold fællesskab fra næste sæson under navnet HC Faaborg. Holdfællesskabet foregår ikke kun på håndboldbanen, men naturligvis også på det rent forretningsmæssige. I samme forbindelse er det besluttet, at der skal 2 personer fra HF Odense ind i Faaborg HK s bestyrelse Pressemeddelelsen slutter af med følgende: Lars Brunse bestyrelsesmedlem og direktør i Faaborg HK. I ligareglementet under afsnit 3.3 om Overbygning fremgår følgende af 33, stk. 2: Såfremt et holdfællesskabs eller klubfællesskabs 1. hold deltager i Håndboldligaen eller 1. Division reguleres det sportslige samarbejde af nærværende reglement. Samarbejdet om det pågældende 1. hold betegnes som en overbygning. Videre fremgår følgende af 34 om offentliggørelse af drøftelser om etablering af en overbygning: Stk. 1. Foreninger, der indleder drøftelser om etablering af en overbygning, skal straks give meddelelse til DHF herom. Meddelelsen skal offentliggøres af DHF. Stk. 2. DHF skal herefter hver den 1. i en måned modtage rapporteringer om status vedrørende drøftelserne. Stk. 3. Foreningerne skal straks drøftelserne er afsluttet give meddelelse til DHF herom med oplysning om, hvorvidt der er indgået en aftale om etablering af en overbygning. Meddelelsen skal offentliggøres af DHF. Disciplinærudvalget skal herefter udtale følgende: For så vidt angår Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, dokumenterer mailen af 10. november 2010 fra advokat Verner Sørensen på vegne af Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S til Martin Lind hos DHF, at der på dette tidspunkt har været overvejelser om at indlede drøftelser med Odense HF ApS (herresiden) om et holdfællesskab. Det er disciplinærudvalgets opfattelse, at disse overvejelser kort efter er blevet til egentlige drøftelser, hvilket understøttes af pressemeddelelsen af 23. november 2010 udsendt på Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S hjemmeside, hvor det udtrykkeligt nævnes, at HC Odense 2. div. og Faaborg HK 1. div. indgår et tættere samarbejde, og andre steder i pressemeddelelsen bliver det gentaget, at der er

5 indledt et samarbejde. Derudover giver pressemeddelelsen kontaktoplysninger til både Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S direktør Lars Brunse og HC Odenses formand Gert Andersen. Dialogen om et sådant samarbejde om et holdfællesskab bestyrkes yderligere af bilaget af 6. januar 2011, ligeledes fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S hjemmeside, hvor begrebet holdfællesskab mellem Odense HF ApS og Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S afdelinger direkte er nævnt, og det samme er navnet for holdfællesskabet, HC Faaborg. Disciplinærudvalget finder således, at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S har overtrådt 34, stk. 1-3, ved at have undladt at give DHF meddelelse om indledte drøftelser, jf. stk.1, og ved at have undladt efterfølgende at give DHF månedlige rapporteringer, jf. stk. 2. Og forpligtelsen til at rapportere har varet ved indtil drøftelsernes afslutning, uanset om de måtte resultere i et holdfællesskab (overbygning), jf. stk. 3. I overensstemmelse med 41 i ligareglementet skal eventuelle overtrædelser sanktioneres af disciplinærudvalget under henvisning til DHF s loves 27. For så vidt angår påstanden om, at der ligeledes skulle være indledt drøftelser mellem Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og HC Odense A/S (damesiden) om et holdfællesskab eller overbygning finder disciplinærudvalget ikke ved det materiale, som er forelagt for disciplinærudvalget at det er bevist, at en sådan dialog har fundet sted. I den forbindelse skal disciplinærudvalget bemærke, at et sonderende møde mellem to klubber enten omkring mulighederne for et samarbejde eller omkring sponsormæssig eller økonomisk samarbejde bør kunne ske uden at klubberne eller foreningerne herved bevæger sig ind i 34 s område, idet et sådant sonderende møde bør være tilladt. På det således foreliggende grundlag og med HC Odense A/S bestridelse af at der har været afholdt flere møder med HC Odense A/S udover ét møde, hvor HC Odense A/S alene deltog for at orientere sig, finder disciplinærudvalget ikke, at HC Odense A/S har overtrådt 34 i ligareglementet. Med hensyn til spørgsmålet om, hvorvidt Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S herefter har overtrådt 34, stk. 4, lyder bestemmelsen som følger: Stk. 4. Så længe drøftelser om etablering af en overbygning pågår, må de involverede foreninger ikke indbyrdes handle spillere. De involverede foreninger må heller ikke i en igangværende sæson indbyrdes handle spillere, efter at der er indgået aftale om etablering af en overbygning Det kan konstateres, at Lasse Larsen er skiftet fra Odense HF ApS til Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S den 1. januar 2011, ligesom det kan konstateres, at Jacob Larsen er skiftet fra Odense HF ApS som træner i november 2010 til Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, og Rokur Akralid er skiftet ligeledes fra Odense HF ApS til Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S i november 2011.

6 Oliver Schmidt er skiftet fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S til Odense HF ApS og Christian Krogh fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S til Odense HF ApS. Såvel Odense HF ApS som Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S har gjort gældende, at spillerne er skiftet selv af forskellige årsager. For så vidt angår træner Jakob Larsen gør Odense HF ApS gældende, at de ikke havde råd til at fortsætte med at have ham som træner, og at dette er baggrunden for skiftet fra Odense HF ApS. For så vidt angår de tre spillere der er skiftet fra Odense HF ApS til at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, nemlig Lasse Larsen, Rokur Akralid og Jakob Larsen (spillende træner) har disciplinærudvalget til brug for sagens behandling specielt fået oplyst fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, at Lasse Larsen er skiftet til kontrakt med Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S med virkning fra 1. januar 2011, hvilket er bekræftet af DHF, og DHF har over for disciplinærudvalget oplyst, at kontrakten er behørigt registreret i DHF, og at Lasse Larsen har været spilleberettiget med klubskifte pr. 18. december 2010 fra Odense HF ApS (DHG) til første kamp den 8. januar 2011 mellem Faaborg HK og Odder Håndbold. For så vidt angår Rukor Akralid har Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S oplyst, at denne spiller er skiftet til Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S som amatørspiller, og i den forbindelse har disciplinærudvalget rekvireret spillercertifikat fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, hvoraf fremgår, at spillercertifikatet er underskrevet 1. december 2010 med sidste anmeldelsespligtige kamp 31. oktober 2010 og første kamp for Faaborg HK den 8. januar 2011, hvilket er bekræftet af DHF. Endelig har såvel Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S som Jakob Larsen skriftligt over for disciplinærudvalget oplyst, at der ikke foreligger hverken spiller- eller trænerkontrakt eller aflønning af Jakob Larsen i forbindelse med dennes optræden for Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, dels som træner, dels som spiller, men der har alene været tale om kørselsgodtgørelse. Over for disciplinærudvalget foreligger der dokumentation for udbetalt kørselsgodtgørelse for januar måned med kr ,96, og samme beløb for henholdsvis februar og marts måned, med angivelse af den kørsel, der er foretaget i de enkelte måneder. Det er således bestridt fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og Jakob Larsen, at der skulle foreligge en lønnet aftale med Jakob Larsen, både som spiller og træner, og det er gjort gældende fra begge sider, at han alene har optrådt som amatørspiller og som træner uden aflønning. Bl.a. ved indlæg af 12. april 2011 er der nærmere redegjort herfor udover den ovennævnte dokumentation fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S side. Der er endvidere efter anmodning fra disciplinærudvalget fremlagt en redegørelse fra Grønlands Håndbold Forbund af 12. april 2011 underskrevet af Jakob Larsen på det grønlandske håndbold forbunds brevpapir omkring ansættelsesforholdet mellem Jakob Larsen og Grønlands Håndbold Forbund, hvilket ligeledes er bekræftet i en mail fremsendt til disciplinærudvalget den 14. april 2011 og

7 underskrevet af formand Boris Møller på vegne af Grønlands Håndbold Forbund, hvoraf bl.a. fremgår følgende: Grønlands Håndbold Forbund har indledt forhandlinger med henblik på et samarbejde hvor Jakob Larsen bliver assisterende landstræner for Grønlands herrelandshold gældende fra den 1. juni 2011 til og med 1. januar I perioden 1. januar 2011 til 1. juni 2011 tilknyttes Jacob Larsen som konsulent, hvorefter han indgår i det daglige arbejde Grønlands Håndbold Forbund accepterer, at Jakob Larsen holder sig opdateret som træner på Fyn. Men det er vigtigt at påpege, at arbejdet for Grønlands Håndbold Forbund er Jacobs primære erhverv, idet at arbejdet med landsholdene og spillerne indebærer en stor rejseaktivitet. Derfor er det ikke tilladt for Jacob at påtage sig lønnet trænerjob hverken i Danmark eller andre steder På baggrund af det således fremlagte og foreliggende materiale for disciplinærudvalget og henset til de svar, som disciplinærudvalget har afkrævet hos såvel Jakob Larsen som Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S under henvisning til DHF s loves 27, stk. 4, hvoraf fremgår, at de pågældende er pligtige at meddele disciplinærudvalget de oplysninger, som disciplinærudvalget finder nødvendige for på fyldestgørende grundlag at kunne afgøre sagen har disciplinærudvalget fundet, at såvel Lasse Larsen som Rukor Akralit og Jakob Larsen lovligt har optrådt på Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S hold i de kampe, hvor de har spillet for Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S som henholdsvis kontraktspiller for Lasse Larsens vedkommende og amatørspillere for Rukor Akralit og Jacob Larsens vedkommende, ligesom Jacob Larsen ikke har haft pligt til at indsende en erklæring om lønnede forhold, jf. 37, stk. 2, i kontraktreglementet, da det ud fra de oplysninger som foreligger for disciplinærudvalget og som disciplinærudvalget har indhentet, ikke foreligger dokumenteret, at Jacob Larsen har modtaget løn for sin trænerindsats for Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og derfor ikke har været pligtig til at afgive erklæring om lønnede forhold. I den forbindelse bemærker disciplinærudvalget for god ordens skyld, at 36 stk. 1, jf. 37, stk. 2, kun omhandler skattepligtige ydelser af en værdi på kr eller mere og ikke kørselspenge, der kan fratrækkes efter ligningslovens regler herom, og som angives som kørselspenge, jf. fremsendt dokumentation herom til disciplinærudvalget. Disciplinærudvalget må således konkludere på baggrund af det foreliggende materiale og de undersøgelser, som disciplinærudvalget har kunnet foretage, at der ikke er tale om, at de tre nævnte spillere har været brugt ulovligt af Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. Disciplinærudvalget har ved fortolkningen af teksten i 34, stk. 4, tillagt ordlyden stor vægt, idet ordlyden i stk. 4 efter sin formulering ikke har til hensigt, at de stillede krav skal have betydning for den enkelte spillers spilleberettigelse eller lovligheden af at benytte den enkelte spiller, der i øvrigt har overholdt alle de krav, der stilles til at være lovligt spilleberettiget i den enkelte klub. Bestemmelsen i 34, stk. 4, går således efter disciplinærudvalgets opfattelse og fortolkning ikke ind i spørgsmålet om den enkelte spillers spilleberettigelse og

8 heller ikke ind i spørgsmålet om lovlig eller ulovlig anvendelse af en spiller, der måtte være skiftet fra én klub til en anden, selvom dette måtte være sket i en periode, hvor der finder drøftelser sted mellem disse to klubber om etablering af en overbygning. Disciplinærudvalget har således tillagt ordlyden må de involverede foreninger ikke indbyrdes handle spillere afgørende vægt ved fastsættelse af den sanktion som disciplinærudvalget skal sanktionere med i henhold til ligareglementets 41 ved overtrædelse af afsnit 3.3, herunder 34, stk. 4. Når 34, stk. 4, således benytter begreberne de involverede foreninger må ikke indbyrdes handle spillere finder disciplinærudvalget ikke, at der i den konkrete sag efter det for disciplinærudvalget foreliggende materiale er tilstrækkeligt bevismateriale til at kunne konkludere, at de involverede foreninger, nemlig Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og Odense HF ApS, har handlet de omtalte spillere mellem disse to foreninger/klubber. Disciplinærudvalget har således tillagt ordvalget handle spillere afgørende vægt i relation til den konkrete sag, idet der her synes at være tale om det bredere begreb klubskifte, og såfremt bestemmelsen skulle have været anvendelig i relation til den konkrete sag, ville det have været naturligt for lovgiver at have benyttet begrebet klubskifte i stedet for begrebet handle spillere. Disciplinærudvalget har ligeledes undersøgt og vurderet, hvorvidt Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S har overtrådt 28, stk. 1, i ligareglementets afsnit 3.2. om Uafhængighed. 28, stk. 1, lyder som følger: Deltagere må ikke indgå samarbejdsaftaler med hinanden eller foretage faktiske dispositioner i gensidig forståelse, hvis der er tale om aftaler eller dispositioner, der må antages at få eller kunne få direkte eller indirekte betydning for en korrekt sportslig afvikling af turneringen. Disciplinærudvalget har ved sine undersøgelser af hvorvidt dette afsnit og denne bestemmelse er anvendelig i den konkrete situation, hvor det er gjort gældende, at de faktiske handlinger mellem Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S som 1. divisionsklub og Odense HK ApS som 2. divisionsklub, er omfattet af dette afsnit i ligareglementet hæftet sig ved, at 26, stk. 1, der udgør formålsbestemmelsen, alene taler om uafhængighed mellem dels deltagere i herrernes håndboldliga og 1. division og i stk. 2 bl.a. nævner en overbygning. Da der i den konkrete sag ikke er tale om to klubber, hvor begge er i håndboldligaen eller 1. division, og da der efter disciplinærudvalgets opfattelse ikke er tale om en realiseret overbygning, finder disciplinærudvalget ikke, at dette afsnit 3.2 og bestemmelserne heri efter formuleringen og indholdet i 26 er anvendelige på den konkrete sag, idet uafhængighed efter disciplinærudvalgets opfattelse, således som bestemmelsen er formuleret, forudsætter klubber med deltagere enten i herrernes håndboldliga eller 1. division, herunder deltagere i form af en realiseret overbygning i håndboldligaen eller 1. division.

9 Ved overvejelserne af, om 28, stk. 1, i afsnit 3.2 er anvendelig på den konkrete sag, har disciplinærudvalget tillige lagt vægt på, at i hvert fald 34 i afsnit 3.3 er anvendelig ved en eventuel sanktionering i henhold til ligareglementets definition af holdfællesskab, jf. 33, stk. 1 og 2. Disciplinærudvalget har således ikke fundet afsnit 3.2 om uafhængighed, herunder 28, stk. 1, anvendelig i den konkrete sag under henvisning til formuleringerne, således som disse følger af 26, stk. 1 og 2, og henset til at disciplinærudvalget ikke finder, at en overbygning er realiseret i den konkrete sag. Efter 34, stk. 1, er der pligt til at give DHF meddelelse om indledte drøftelser om etablering af en overbygning. Efter stk. 2, er der pligt til hver den første i en måned at rapportere om status vedrørende drøftelserne, og denne pligt består indtil drøftelsernes afslutning, uanset om drøftelserne måtte resultere i en realiseret overbygning. Det kan konstateres ved det fremlagte materiale, at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S advokat den 10. november 2010 har været bekendt med 34, idet advokaten selv nævner bestemmelsen og i den forbindelse oplyser at foreningerne i givet fald vil kunne give DHF meddelelse om opstart af forhandlinger på fredag. Særligt under henvisning til de efterfølgende to pressemeddelelser af 23. november 2010 og 6. januar 2011 fra Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S selv, og i betragtning af den manglende rapportering om status på drøftelserne til DHF over flere måneder, herunder december, januar, februar og marts, og i lyset af hændelsesforløbet undervejs, der kan så tvivl om korrekt håndtering af ligareglementets bestemmelser om overbygning, herunder særligt 34 og bestemmelsen om spillerhandler, finder disciplinærudvalget anledning til at skærpe sanktionen over for Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. Disciplinærudvalget skal i den forbindelse bemærke, at bestemmelserne særligt i 34 om offentliggørelse af drøftelser om etablering af en overbygning efter disciplinærudvalgets opfattelse netop er indsat for at der hele tiden skal være gennemsigtighed og klarhed over de drøftelser der måtte foregå om etablering af en overbygning for at imødegå tvivl om de handlinger og det arbejde, der foretages omkring en overbygning, hvorfor en overtrædelse heraf og specielt en langvarig overtrædelse heraf vil være at betragte som en alvorlig forseelse. For god ordens skyld bemærkes, at disciplinærudvalget naturligvis også har forholdt sig til de øvrige forhold i sagen, der er fremsat mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S, ligesom disciplinærudvalget har noteret sig Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S tilbagevisninger. Men disciplinærudvalget har som anført lagt betydelig vægt på de to pressemeddelelser, der er udsendt af Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S selv. Med hensyn til forældelsesspørgsmålet, der har været inddraget i sagen under henvisning til ligareglementets 99 B, skal disciplinærudvalget blot anføre, at spørgsmålet ikke er relevant for sagens pådømmelse, allerede fordi der på baggrund af sagens oplysninger ikke har været anvendt ulovlige spillere. Ud fra en samlet bedømmelse og med baggrund i det hændelsesforløb, som har fundet sted uden at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S har overholdt hverken

10 34, stk. 1, 2 eller 3, har disciplinærudvalget i sagen rejst af DHF den 21. marts 2011 fastsat en skærpet bødestraf til Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S på kr Denne bødestraf gælder samlet i nævnte sag og de afledte sager, som er rejst som følge heraf af TMS Ringsted, Tønder Elite A/S, Svendborg Håndboldklub og HK Århus Nord. Det betyder, at disciplinærudvalget ikke giver medhold til TMS Ringsted i relation til påstanden om, at Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S skal taberdømmes i de pågældende tre kampe, og afgørelsen får således ikke betydning for stillingen i grundspillet af 1. division. Der pålægges TMS Ringsted et retsgebyr på kr. i henhold til DHF s loves 27, stk. 1, jf. gebyrlisten. Endvidere skal TMS Ringsted indbetale protestgebyr på kr. i henhold til Ligareglementets 99 B jf. gebyrlisten. Afgørelsen kan i henhold til DHF s loves 27, stk. 6, appelleres til DHF s Appeludvalg. En appel til DHF s Appeludvalg skal meddeles skriftligt inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten med oplysning om appeladgang og frist herfor til sekretariatet for det disciplinærudvalg, der har truffet afgørelse i sagen og ledsages af et gebyr i henhold til den til enhver tid gældende gebyrliste. Et sådant gebyr tilbagebetales, såfremt appellanten får medhold. DHF s administration skal umiddelbart videresende appellen til DHF s Appeludvalg efter de herfor gældende retningslinjer, og der skal samtidig tilgå kopi af appellen til det Disciplinærudvalg, der har truffet afgørelse i sagen. Er afgørelsen ikke appelleret inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten, er afgørelsen endelig. Sigurd Slot Jacobsen / Claus Mundus-Pedersen Jens Bertel Rasmussen (formand) / Frank Smith (sekretær)

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Svendborg HK Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1354-11-FS Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF)

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Skanderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM Brøndby den 13. december 2013 Journal nr. 2332-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen HK Århus Nord mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S.

Afgørelse i sagen HK Århus Nord mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. HK Århus Nord Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1355-11-FS Afgørelse i sagen HK Århus Nord mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S. Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og HC Odense A/S

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og HC Odense A/S Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1353-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S og HC Odense A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr. 2689-10-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn.

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Frederiksberg Idræts Forening Odense den 30. september 2010 Journalnr. 2354A-10-bk Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr. 1204-11 -FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF)

Læs mere

Reglement for spillerkontrakter

Reglement for spillerkontrakter Reglement for spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DBBF s Bestyrelse fastlægger reglerne for godkendelse og administration af spillerkontrakter i form af nærværende Reglement for

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Amatør- og Ordensreglement

Amatør- og Ordensreglement 1 Amatør- og Ordensudvalget består af det i DVBF's love ( 21) nævnte antal medlemmer, der vælges som anført samme sted. Stk.2 Sager, der er til behandling af udvalget, færdiggøres af dette i dets oprindelige

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S Brøndby, den 9. april 2014 Journal nr. 1278-14-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal HC Odense og Randers HK Brøndby den 14. februar 2012 Journal nr. 1183-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr. 254214 mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense

Læs mere

KENDELSE. i voldgiftssagen. Håndbold Spiller Foreningen som mandatar for XX (direktør Annelise Vidø) Slagelse FH (advokat Jørgen Thusholdt)

KENDELSE. i voldgiftssagen. Håndbold Spiller Foreningen som mandatar for XX (direktør Annelise Vidø) Slagelse FH (advokat Jørgen Thusholdt) 1 KENDELSE afsagt af Håndboldens Voldgiftsret den 3. november 2009 i voldgiftssagen Håndbold Spiller Foreningen som mandatar for XX (direktør Annelise Vidø) mod Slagelse FH (advokat Jørgen Thusholdt) Tvisten

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner

Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner Elektroniske spillercertifikater og holdkort konsekvenser i forh. til reglementer og propositioner I forbindelse med overgang til elektronisk registrering af spillere og elektroniske holdkort, vil der

Læs mere

Referat af møde i DHF s Turneringsudvalg Møde nr. 2 2012-2013 Mandag d. 12. november 2012, kl. 17-22 på DSB s kursuscenter i Nyborg.

Referat af møde i DHF s Turneringsudvalg Møde nr. 2 2012-2013 Mandag d. 12. november 2012, kl. 17-22 på DSB s kursuscenter i Nyborg. Brøndby den 12. november 2012 Journal nr. 2283-12 -SHA Referat af møde i DHF s Turneringsudvalg Møde nr. 2 2012-2013 Mandag d. 12. november 2012, kl. 17-22 på DSB s kursuscenter i Nyborg. Deltagere: Lars

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0038238 (Katja Høegh, Mette Langborg) 26. september 2014 K E N D E L S E Falck Danmark A/S (advokat Jens Munk Plum, København) mod Region Syddanmark (Kammeradvokaten v/advokat

Læs mere

Finanstilsynets bemærkninger efter undersøgelse i et pengeinstitut, herunder om samlet opgørelse af nogle engagementer.

Finanstilsynets bemærkninger efter undersøgelse i et pengeinstitut, herunder om samlet opgørelse af nogle engagementer. Kendelse af 30. maj 1994. 92-37.913. Finanstilsynets bemærkninger efter undersøgelse i et pengeinstitut, herunder om samlet opgørelse af nogle engagementer. Bank- og sparekasselovens 23. (Kjelde Mors,

Læs mere

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende: Rækker Mølle Håndbold og HØJ Håndbold samt Lars Laursen, Rækker Mølle Håndbold Brøndby den 3. december 2014 Journal nr. 2179-14-FS Afgørelse i protestsager indgivet af henholdsvis Rækker Mølle Håndbold

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger.

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger. Brøndby den 11. marts 2013 Journal nr.1243-13 -FS Referat af møde nr. 3 2012-2013 i Udvalget for Professionel Håndbold Onsdag d. 20. februar 2013, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET

UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET UDSKRIFT AF DOMBOGEN FOR GRØNLANDS LANDSRET Den 10. oktober 2014 blev af Grønlands Landsret i sagen sagl.nr. C 263/13 (Retten i Grønlands sagl.nr. RIG-NUU-CS-0165-2013) SIK som mandatar for Appellanten

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 3. november 2015 Sag 113/2015 Dansk Ejendoms Analyse ved Tue Ulrich Hansen kærer afgørelse i sagen: Claus Wede (advokat Jakob Vinding) mod Søren Visnek (advokat

Læs mere

- 2 - Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4

- 2 - Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Ligareglementet - 2 - Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. HÅNDBOLDLIGAEN, 1. DIVISION SAMT LANDSPOKALTURNERINGENS LANDSDÆKKENDE RUNDER... 4 Afsnit 1. Kapitlets anvendelsesområde mv.... 4 Afsnit 2. Deltagelsesbetingelser...

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 158.615 (H.P. Rosenmeier, Tage M. Iversen, Viggo Olesen) 28. maj 1999 K E N D E L S E L.R. Service ApS (selv) mod Bramsnæs Kommune (selv) Under denne sag har klageren, L.R.

Læs mere

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst)

T I L K E N D E G I V E L S E. af 25. januar 2015. Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) T I L K E N D E G I V E L S E af 25. januar 2015 i Faglig voldgiftssag FV2014.0125: Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Pernille Leidersdorff-Ernst) mod GLS-A for Aldershvile Planteskole ApS (advokat

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager 1 Disse regler for afgivelse af juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager gælder, når parterne enten ved allerede opståede eller i forbindelse med fremtidige

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely)

Protokollat i faglig voldgift. Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) Protokollat i faglig voldgift Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI for Responce A/S (advokat Jette Bøgely) (vedrørende fortolkningsproblemer i parternes aftalegrundlag) Den 7. november

Læs mere

Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent. Statsforvaltningens brev til en borger.

Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent. Statsforvaltningens brev til en borger. Fanø Kommune Aktindsigt i notat udarbejdet af ekstern konsulent Statsforvaltningens brev til en borger. 2015-14629 Dato: 16-12- 2015 Tilsynet Henvendelse vedrørende Fanø Kommune om aktindsigt Du har den

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne

Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne Forretningsorden for bestyrelse og udvalg i U-landsforeningen Svalerne Bestyrelsen Valg og konstituering af bestyrelse Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling og består af en formand, næstformand

Læs mere

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes.

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes. (Elforsyning) DONG Energy City Elnet A/S over Energitilsynet af 23. juni 2008 påbud om udarbejdelse af en redegørelse vedrørende "andre driftsmæssige indtægter" i reguleringsregnskabet for 2004. Nævnsformand,

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. marts 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. marts 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. marts 2012 Sag 358/2011 Anklagemyndigheden (rigsadvokaten) mod A, B, C og D (advokat beskikket for alle) I tidligere instanser er afsagt kendelse af byret den

Læs mere

Klager og anker skal være skriftlige og begrundede og sendes som anbefalet post, afleveres personligt eller mailes og stiles til:

Klager og anker skal være skriftlige og begrundede og sendes som anbefalet post, afleveres personligt eller mailes og stiles til: Klage- og ankeregler Regelgrundlaget for klager og anker over diverse prøveformer, er fastsat i Undervisningsministeriets eksamensbekendtgørelse nr. 1016 af 24/08/2010 om prøver og eksamen i erhvervsrettede

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

Udvalget besluttede, at denne markering for officials indføres i Liga og 1. division.

Udvalget besluttede, at denne markering for officials indføres i Liga og 1. division. Brøndby d. 19. maj 2015 Journal nr.1304-15-fs Referat af møde i Udvalget for Professionel Håndbold møde nr. 5 2014-2015 Tirsdag d. 12. maj 2015, kl. 09.00-12.30 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark

Forretningsorden. for bestyrelsen i. Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen af Fodbold Divisionsklubber i Danmark 1 Konstitution 1.1 Bestyrelsen, herunder

Læs mere

Dansk Kano og Kajak Forbund Kajakpoloreglement

Dansk Kano og Kajak Forbund Kajakpoloreglement Dansk Kano og Kajak Forbund Kajakpoloreglement Dansk Kano og Kajak Forbund 2003 Formelle bestemmelser for DKF s Danmarksturnering. DKF's turneringsledelse 1 Turneringsledelsen i DKF's Danmarksturnering

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega KIF Håndbold Elite A/S Brøndby den 2. marts 2016 Journal nr. 1143-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega Disciplinærinstansen for Håndbold

Læs mere

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme

Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme Vedtægter for Ankenævnet for hotel, restaurant og turisme 1 Nævnet er oprettet af Hotel, Restaurant og Turisterhvervet, HORESTA, og Forbrugerrådet. 2 Nævnets kompetence Ankenævnet for hotel, restaurant

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S

Klagerne. J.nr. 2012-0049 aq. København, den 9. oktober 2012 KENDELSE. ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S Øresundsvej 124 2300 København S Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2012. Klagen angår spørgsmålet om,

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018618 (Michael Ellehauge, Jørgen Egholm, Michael Jacobsen) 27. juli 2009 K E N D E L S E Alfa Laval Nordic A/S (advokat Gitte Holtsø, København) mod Odense Vandselskab

Læs mere

Århus, den 4. maj 2006. Til Mathias Skjernov Jens Clausen DSqF. CC Henrik Kristensen Jan Rask

Århus, den 4. maj 2006. Til Mathias Skjernov Jens Clausen DSqF. CC Henrik Kristensen Jan Rask DSqF s Appeludvalg stadfæster Turneringsudvalgets afgørelse i sagen vedr. brugen af Kim Povlsen (1198) i slutspilskampen mellem Svanen og OMSK i 1. division Århus, den 4. maj 2006 Til Mathias Skjernov

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017673 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Anette Jakobsen) 17. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017673 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Anette Jakobsen) 17. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017673 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Anette Jakobsen) 17. februar 2009 K E N D E L S E CLS Communication A/S (selv) mod Miljøstyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Kend spillereglerne Om sagsbehandling på det sociale område 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Danske Handicaporganisationer Indhold Indledning... 3 Den rigtige afgørelse... 4

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

Ministerialtidende. 2011 Udgivet den 7. januar 2011

Ministerialtidende. 2011 Udgivet den 7. januar 2011 Ministerialtidende 2011 Udgivet den 7. januar 2011 5. januar 2011. Nr. 2. Vejledning om krav i den finansielle lovgivning til direktørers og bestyrelsesmedlemmers egnethed og hæderlighed (fit & proper)

Læs mere

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 26. maj 2008

Udskrift af Arbejdsrettens dom af 26. maj 2008 Udskrift af Arbejdsrettens dom af 26. maj 2008 i sag nr. A2007.183: Landsorganisationen i Danmark for Dansk El-Forbund (advokat Ane K. Lorentzen) mod Dansk Arbejdsgiverforening for TEKNIQ Installatørernes

Læs mere

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg.

K e n d e l s e: Klagen angår, om indklagede har afgivet erklæring før behørig registrering i Revireg. Den 27. juni 2012 blev i sag nr. 32/2011 B (Bank) mod Registreret revisor C afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 5. april 2011 har B (Bank) klaget over registreret revisor C. Klagen angår,

Læs mere

De i sagen omhandlede parter må antages at have handlet i tillid til, at klagefristen på 4 uger var passeret, da byggeriet blev påbegyndt.

De i sagen omhandlede parter må antages at have handlet i tillid til, at klagefristen på 4 uger var passeret, da byggeriet blev påbegyndt. NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 10 juli 2001 J.nr.: 97-33/200-0562 JP Delafgørelse

Læs mere

Aktindsigt i ændringsforslag til budget. Statsforvaltningens brev til en journalist

Aktindsigt i ændringsforslag til budget. Statsforvaltningens brev til en journalist Aktindsigt i ændringsforslag til budget Statsforvaltningens brev til en journalist 2014-190684 Dato: 18-09- 2015 Henvendelse vedrørende Region Syddanmark om aktindsigt Region Syddanmark har den 3. september

Læs mere

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013

2013-5. Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt. 12. marts 2013 2013-5 Overgang til efterløn ophør af det personlige arbejde mere end midlertidigt En mand ansøgte om at gå på efterløn pr. 16. januar 2009, hvilket var to år efter, at manden fyldte 60 år og havde modtaget

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 1 PFH & Bestyrelsen den 10.april 2013. Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 Mødet var indkaldt af bestyrelsen på baggrund en skrivelse fra PFH den 24.marts 2013.

Læs mere

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget.

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. 2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. Resumé: udtalt, at det forhold, at et på mødet omdelt afstemningstema ikke har været tilgængeligt

Læs mere

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 17. oktober 1991 *

RETTENS DOM (Tredje Afdeling) 17. oktober 1991 * fremsætte en afvisningspåstand og langt mindre fritage Retten fra at påse, at vedtægtens frister er overholdt. 2. Den udtrykkelige afvisning af en ansøgning, der finder sted efter den stiltiende afvisning

Læs mere

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015

Radiografuddannelsen. Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning. Marts 2015 Radiografuddannelsen Regler for prøver ved Radiografuddannelsen Tillæg til Studieordning Marts 2015 Indhold 1. Prøver og bedømmelse... 2 1.1 Oversigt over bedømmelser i uddannelsen... 2 2. Studieaktivitet,

Læs mere

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 23. februar 2010 hedder det:

Sagens omstændigheder: I Finanstilsynets afgørelse af 23. februar 2010 hedder det: Kendelse af 5. november 2010 (J.nr. 2010-0021307) Sag hjemvist til Finanstilsynets stillingtagen til om retten til aktiindsigt skal begrænses efter forvaltningslovens 15, stk. 1, nr. 3. Værdipapirhandelslovens

Læs mere

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE

FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE FORSLAG TIL ÆNDRING I LOVENE Forslag 1 4 Medlemmer (Ny tekst) 4.1 Som medlemmer kan optages fodboldspillende foreninger, samt høj-og efterskoler. 4.2 Foreninger og høj-og efterskoler, der ønsker at blive

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

Øje på uddannelse. Juridisk responsum om uddannelsesgarantien

Øje på uddannelse. Juridisk responsum om uddannelsesgarantien Øje på uddannelse Juridisk responsum om uddannelsesgarantien Øje på uddannelse, 2010/06 Udgivet af Landsorganisationen i Danmark Islands Brygge 32D, 2300 København S E-mail: lo@lo.dk Tlf.: 3524 6000 Web:

Læs mere

..." EAN: 5798000793989

... EAN: 5798000793989 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 20. december 2012 Sagsnr: 2012-010999 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023288 (Katja Høegh, Jørgen Egholm, Gorm Kildahl Elikofer) 10. juni 2011 K E N D E L S E Nykøbing Dag og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jesper Svenning,

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann (Lov om CO 2-kvoter) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Nilan A/S OVER Energistyrelsens

Læs mere

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009.

K E N D E L S E. Datoen for klagen: Klagen er modtaget i Advokatnævnet den 30. december 2009. København, den 6. september 2012 Sagsnr. 2010 31/ SMO/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] klaget på vegne af [Klager 1] og [Klager 2] samt [Klager 3] og [Klager

Læs mere

Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted 2 Indordning i forbund 3 Formål 4 Opgaver 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 6 Udmeldelse

Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted 2 Indordning i forbund 3 Formål 4 Opgaver 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 6 Udmeldelse Love for BADMINTON KØBENHAVN 1 Navn og hjemsted Kredsens navn er BADMINTON KØBENHAVN. Dens hjemsted er Københavnsområdet. 2 Indordning i forbund Badminton København er medlem af BADMINTON DANMARK under

Læs mere

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 143131 Santander Cup Damer Team Esbjerg Herning-Ikast Håndbold spillet 19. september 2019 i

Læs mere

VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER

VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER Indledning Aftalen Regeringen og KL indgik den 9. februar 2009 en aftale om sagsbehandlingen på husdyrområdet i kommunerne. Aftalen indebærer bl.a.,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. december 2013 J.nr.: NMK-33-01384 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse

Læs mere

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 12. december 1990 *

FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 12. december 1990 * FORSLAG TIL AFGØRELSE FRA GENERALADVOKAT JEAN MISCHO fremsat den 12. december 1990 * Hr. afdelingsformand, De herrer dommere, fra aftalen inden for en fortrydelsesfrist på syv dage, og det er forbudt sælgeren

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0026525 (Katja Høegh, Pernille Hollerup) 16. maj 2012 K E N D E L S E EKJ Rådgivende Ingeniører A/S (advokat Karsten Havkrog Pedersen, København) mod Statens og Kommunernes

Læs mere

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E

København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 K E N D E L S E København, den 27. juni 2011 J. nr. 2010-03-0777 GYS/CSI/JML 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X ApS v/direktør Y klaget over advokatfirmaet A og advokat B. Sagens tema: Klagen

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

København, den 11. september 2014

København, den 11. september 2014 København, den 11. september 2014 Sagsnr. 2012-1375/8KR/MLA 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Klager klaget over X advokatfirma. Sagens tema: Klager har klaget over X advokatfirmas

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med oprettelse af et testamente og et dødsboskifte.

K E N D E L S E. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i forbindelse med oprettelse af et testamente og et dødsboskifte. ADVOKATNÆVNET København, den 8. januar 2008 J.nr. 02-0402-07-0452 lnj/alo K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klagen vedrører indklagedes adfærd i

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 12. juni 2012 Sag 345/2011 Foreningen "Watzerath Parken c/o Flemming Johnsen (advokat Lars Kjeldsen) mod Global Wind Power A/S, Global Wind Power Invest A/S og Global

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker

DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker 1 DANSK HÅNDBOLD FORBUNDS TURNERINGSREGLEMENT for øvrige rækker 1 Almindelige bestemmelser 1.1 Herværende Turneringsreglement gælder for alle turneringer og kampe, der udskrives af a) Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod

Protokollat. med tilkendegivelse. Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal. (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift (FV 2013.142) Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorf) mod Autobranchens Arbejdsgiverforening (ABAF) for Olsen Biler A/S (juridisk konsulent

Læs mere