Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 23. marts 2015 kl på Hotel Pauli i Vojens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 23. marts 2015 kl på Hotel Pauli i Vojens"

Transkript

1 Beretning Ordinær Generalforsamling mandag den 23. marts 2015 kl på Hotel Pauli i Vojens

2 Året 2014 er gået på hæld. Der er i årets løb blevet vedtaget mange reformer, der har haft stor indflydelse på afdelingens medlemmer, eller vil få det i Her kan nævnes finansloven der endelig blev en Rød finanslov, hvilket også var sidste udkald. For mange af afdelingens medlemmer er der blevet ønsker opfyldt. For eksempel i forhold til øget indsats på social dumping, hvor der afsættes 120 mio. kr. til en styrket indsats. Blandt andet skal myndighedsindsatsen styrkes. Der skal sættes et stop for social dumping på store infrastruktur- projekter, og udbredelse af arbejdsklausuler i kommunerne skal styrkes. Derudover er der afsat 400 mio. kr. over 4 år til bl.a. et styrket miljø og udvikling af bæredygtigt byggeri. Der er samtidigt afsat 300 mio. kr. til en forbedret klimaindsats. Her kan der ligge mange 3F job. Når vi kigger tilbage på år 2014 kan vi se, at afdelingen ikke har haft færre arbejdsulykker end i de tidligere år. Derfor hilser vi velkommen, at der er afsat 200 mio. kr. til et bedre arbejdsmiljø og forebyggelse af arbejdsskader. Indsatsen skulle meget gerne være med til at bidrage med mindre nedslidning og færre arbejdsulykker, samt en bedre kontrol på arbejdspladserne. Det er positivt at lovgivningen har fjernet den gensidige forsørgerpligt blandt samboende, hvoraf den ene er kontanthjælpsmodtager (overgangsordning i 2015 fuldt gældende fra 1. januar 2016). Lige nu er der ingen modregning, hvis ens samlever har et arbejde og man har opbrugt retten til dagpenge og arbejdsmarkedsydelse. Fra januar 2015 vil man være sikret offentlig forsørgelse i op til tre år. Omkring slagsmålet om dagpenge der ved Finanslovens vedtagelse ikke fandt sin endelige afslutning, har vi fra 3F s side efterlyst et retfærdigt dagpengesystem. Det er der i finansloven ikke indgået en aftale om, hvilket er rigtigt ærgerligt. Hvis systemet var mere retfærdigt, ville det sikre tryghed for både de ledige og de der har et job. Men vi kæmper videre for en kortere optjeningsperiode som svarer til længden af dagpengeretten.

3 Den sidste ting jeg vil omtale er det positive i, at fradragsretten på fagforenings kontingentet årligt er steget til max kr. fra 1. januar Husk du har mulighed for at rette din forskuds registeringen ved SKAT, men ingen ved om fradraget kan blive ændret igen, hvis de borgelige partier får regeringsmagten. Der kommer jo et folketingsvalg i Hvilken dato det er ved kun statsministeren, men det er afgørende for 3F, at der efter valget er en regering der vil samarbejde med fagbevægelsen og deres medlemmer. Jobformidling i 3F Afdelingen har i efteråret 2014 været en del af et nyt system, hvor vi i afdelingen kan formidle job til ledige medlemmer, og eventuelt et andet job til medlemmer der er i job. Formålet er, at tilbyde medlemmerne en jobformidling med udgangspunkt i Danmarks største jobdatabase. Jobformidlingen skal sikre, at ledige kan hente hjælp og inspiration til jobsøgning og konkrete jobtilbud i afdelingen. Derudover skal den effektive jobformidling sikre, at private og offentlige virksomheder altid kan henvende sig i afdelingen, med henblik på at rekruttere arbejdskraft. Medlemmer der er i job kan oprette en jobagent i systemet, og derved blive gjort opmærksomme på nye jobåbninger. En effektiv jobformidling vil for det første være en rigtig god mulighed overfor især ledige, som i kraft af deres arbejdsløshed ikke længere er en fast del af de netværk, hvor rekrutteringen af rigtig mange job foregår. En effektiv jobformidling kan bidrage til, at flere af afdelingens ledige medlemmer hurtigere kommer i beskæftigelse og, at færre ender i en situation, hvor de risikerer at falde ud af dagpengesystemet. For det andet ønsker afdelingen, via en effektiv jobformidling, at bidrage til at øge dynamikken på arbejdsmarkedet. Jobformidlingen skal meget gerne bidrage til hurtigt og kvalificeret, at matche ledige og ubesatte stillinger i afdelingens organiserings område. Fordelen ved Jobformidlingen i afdelingen er, at vi kender de ledige medlemmer og de kvalifikationer hver især besidder, og de brancher I arbejder /har arbejdet i.

4 Samtidig har vi en mulighed for at hjælpe med mere kompetence og uddannelse som jo på sigt kan føre til et nyt job. For at det kan blive godt kendt blandt afdelingens medlemmer og virksomhederne, som vi meget gerne skulle have et godt samarbejde med omkring rekruttering af arbejdskraft, opkvalificering af ledige til virksomhedens behov, planlægning af efteruddannelse, slå virksomhedernes ledige job op, og stå for kontakten til ledige medlemmer, har afdelingen informeret alle Tillidsvalgte i afdelingen så de er klædt godt på i forbindelse med Jobformidlingen. Ledige medlemmer vil blive informeret løbende i forbindelse med samtaler i afdelingen. Håber alle vil tage godt i mod Jobformidlingen så vi kan hjælpe ledige i nye job og efteruddannelse, med andre ord vil vi i 3F hjælpe dig videre i dit arbejdsliv uanset om du er ledig eller har job men ønsker nye udfordringer. Allerede i dag kan du teste systemet på Faglig del. Vi mister stadigvæk medlemmer i 3F Vojens. Afdelingen har i dag 4572 medlemmer. Vi har mistet i alt 249 medlemmer i løbet af Ud af de 249 medlemmer vi har mistet er de 145 medlemmer der er gået på pension. Mange er flyttet til andre afdelinger på grund af arbejde uden for afdelingens organisations område. Vi oplever desværre et lille fald i medlemstallet hele tiden. Det skyldes især, at der i øjeblikket kommer færre ind på arbejdsmarkedet, end der forlader arbejdsmarkedet pga. alder. Desuden har vi i 3F Vojens område haft tradition med mange industriarbejdspladser. Danmark mister i disse år især arbejdspladser i industrien. Det påvirker selvfølgelig også medlemstallet i vores afdeling. Samtidig må vi jo desværre konstatere, at der ikke på nuværende skabes nye arbejdspladser indenfor afdelingens organisationsområde. Vi har dog ikke konstateret så mange konkurser som i tidligere år, derfor tror vi på, at der igen er opsving i økonomien i Danmark. Medlemstal fordelt på grupper. Industrigruppen 1. januar 2014, 1620 medlemmer. 1. januar 2015, 1515 medlemmer, tilbagegang på 105. Grøn gruppe 1. januar 2014, 607 medlemmer. 1. januar 2015, 603 medlemmer, tilbagegang på 4.

5 Servicegruppen Byggegruppen Offentlig gruppe Transportgruppen 1. januar 2014, 439medlemmer. 1. januar 2015, 429 medlemmer, tilbagegang på januar 2014, 475 medlemmer. 1. januar 2015, 452 medlemmer, tilbagegang på januar 2014, 715 medlemmer. 1. januar 2015, 648 medlemmer, tilbagegang på januar 2014, 899 medlemmer. 1. januar 2015, 859 medlemmer, tilbagegang på 40. I faglig afdeling har vi stor fokus på social dumping i alle grupperne. Her har vi jo fået håndsrækning fra regeringen, hvor de har afsat i alt 120 mio. kr. Vi bruger rigtig meget tid på at besøge afdelingens medlemmer for at følge udviklingen lokalt, men utrygheden vokser alligevel blandt medlemmerne. Utrygheden i sig selv kan gøre det bedste arbejde i virksomheden til dårligt arbejde, derfor er det vigtigt at vi får trygheden tilbage. Hvis ikke løn og arbejdsforhold er i orden, skaber man ikke gode vilkår til at levere et godt arbejde og produkt, og dermed skabe værdi på arbejdspladsen. Ingen i Danmark bliver rigere af et løn ræs mod bunden. Vi bliver heller ikke bedre af, at skulle levere det hele på den halve tid. Før i tiden kæmpede man for at komme ned på 40 timer arbejdsuge, i dag kæmper mange for at komme op på 37 timer om ugen, så man kan oppebære en indtægt man kan leve af. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er Den Danske Model under pres for at vi kan bevare vores velstand i Danmark. Derfor er det vigtigt at fokusere på social dumping hvis vi stadigvæk skal kunne betale for vore hospitaler, skoler og den uddannelse som vi er nødt til at tage for at bevare arbejdspladserne i Danmark. Frihed i forbindelse med afskedigelse. I nogle overenskomster er der ret til frihed med løn i op til to timer, til at søge vejledning i A-kassen og/ eller fagforeningen. Friheden placeres hurtigst muligt efter afskedigelsen. Der skal dog tages hensyn til virksomhedens produktionsforhold. Vi skal kraftigt opfordre jer til, hvis I har den mulighed I jeres overenskomst, at gøre brug af den, fordi vi kan hjælpe med at lægge uddannelse ind i opsigelsesperioden, og eventuelt begynde at forberede en evt. ledigheds periode med alt hvad det indebærer af udforinger.

6 Overenskomst forhandlingerne På det offentlige område er der forhandlet ny overenskomst. Vi forventede ikke en lønfest, men vi ville heller ikke have at 3F s medlemmer skulle behandles på samme måde som lærerne blev ved konflikten i Kravet fra modparten var at de ville have sammenskrevet overenskomsterne til nogle store ramme overenskomster. Det kunne vi ikke bakke op om, da det ikke på nogen måde afspejler 3F medlemmernes arbejdsforhold. Men som sagt er der kommet et resultat på det offentlige område, hvor der er aftalt et 3-årigt forlig om en ny overenskomst for de ansatte i kommunerne. Der er aftalt generelle lønstigninger på 5,42 % i perioden, inklusiv regulerings-ordningen. På statens område er der indgået en tre årige OK periode med en samlet udmøntning på 4,50 pct. På det private område tror vi heller ikke på nogen lønfest. Der vil nok komme lidt på de bløde områder. Det kunne for eksempel være: længere opsigelsesvarsel eller lidt mere i pension. Det er utroligt vigtigt at der ved overenskomst forhandlingerne kan fastholdes en reallønsstigning, med en lille stigning i overenskomstperioden, for både det private og offentlige område som absolut minimum.

7 Kategori Beskrivelse beløb Total ,53 kr A. Faglige sager: Total ,26 kr 1. Lønsag ,43 kr 2. Afskedigelsessag ,85 kr 3. Manglende ansættelsesbevis ,00 kr 4. Bod tilgået afdeling ,00 kr 5. Manglende pensionsindbetaling ,98 kr B. Arbejdsmarkeds pensionssager Total 5.008,00 kr 2. Udbetaling ved kritisk sygdom 5.008,00 kr C. Arbejdsulykker og -sygdomme Total ,00 kr ASK Afgørelser ,00 kr Civilt søgsmål ,00 kr D. Juridiske sager Total ,10 kr 1. Feriesag ,40 kr 2. Sygedagpengesag ,00 kr 3. LG (herunder løn, pension mv) ,70 kr E. Forsikringssager Total ,00 kr 1. Gruppeliv ,00 kr 2. Fritidsulykke ,00 kr F. Øvrige sager Total ,17 kr 3. Andre sager ,80 kr Sagsomkostninger ,37 kr Afdelingen har i 2014 behandlet mange faglige sager samt konkurser. Samtidig har der været rigtig mange sociale sager i Der har dog været en nedgang i erstatninger på små 3.mill kr. i 2014 De inddrevne midler fordeler sig på flere typer af sager: Sagerne har ændret sig efter den udvikling, der har været på arbejdsmarkedet i Medlemmerne er blevet mere opmærksomme på, at der kan være en underbetaling eller manglende indbetaling til deres arbejdsmarkedspension. Der var desværre en stigende tendens til, at de ikke var opmærksomme på dette, dengang det gik stærkt på arbejdsmarkedet. Der har dog på mange områder været en stigning i faglige sager som har betydet at der er inddrevet 1,5. mil kr. mere i faglige sager. Branchebestyrelser Afdelingen har 6 brancher indenfor Industri, Transport, Serviceområdet, Det Grønne Område, Bygge- og anlægsområdet samt Det Offentlige Område. De har haft forskellige arrangementer i 2014 så som: Besøg på supersygehuset Holstebro Deltaget i Vojens Høtte Brancherne været aktive i forbindelse overenskomster

8 Der har været arrangeret svampetur og adventstur. Besøg på Christiansborg omkring social dumping. Der har også været indkaldt til overenskomstmøder omkring udarbejdelse af nye overenskomstforslag. Der skal herfra lyde en opfordring til at bakke op omkring gruppernes arrangementer. Afdelingens miljøudvalgs initiativer i 2015 Godt arbejde hele livet Arbejdsmiljøet er mange steder en stor udfordring på arbejdspladserne. Derfor arrangerer 3F Vojens et Lytte møde i afdelingen. Til mødet vil der blive inviteret politikere, og det er dem der skal lytte til medlemmerne. Lytte mødet er et godt redskab til at involvere Jer medlemmer. Her kan der debatteres de sager der berører os. Det giver medlemmerne mulighed for at være med i en debat om den politiske udvikling og de udfordringer der er på arbejdsmiljø området. Det er en god måde at give vores politikere et indblik i vores hverdag. Derudover kan lytte møder være en god vej til at få ny viden i afdelingen. Godt arbejde er, at kunne passe sit arbejde hele livet, og gode arbejdsvilkår giver godt arbejde. Medlemmer af 3F mærker tydeligt konsekvenserne af et hårdt arbejdsliv - hårdere end andre faggrupper. Det er hverken fair, klogt eller økonomisk ansvarligt, at indrette arbejdsmarkedet på en måde, hvor nedslidning bliver hverdag. Vi lever kortere og har flere arbejdsulykker end andre faggrupper. Vi har set, hvordan visse politikere mener, at vi skal være mere effektive, løbe hurtigere, lave mere på den halve tid og det til en dårligere løn. Samtidig skal vi blive længere på arbejdsmarkedet, og konkurrere på vilkår som vi ellers vinkede farvel til på det danske arbejdsmarked for mange årtier siden. Der er ikke nogen, der kommer og slår i bordet for vores arbejdsmiljø. Kun os selv. Derfor er vi nødt til at tage sagen i egen hånd. Vi er nødt til at vise, at vi står sammen om et arbejdsmarked, hvor man ikke bliver syg af at gå på arbejde. Hvor vi kan forvente at leve lige længe, uanset om man er ufaglært, faglært, eller har siddet på skolebænken i mange år. Vi skal gå forrest.

9 Ikke kun fordi det er fair, men fordi alle har ret til et godt arbejde, men også fordi vi på mange måder lever af godt arbejde i Danmark. Det er godt arbejde, der betaler vores skoler, vores hospitaler, vores veje, vores børnehaver og hele det velfærdssamfund, vi er så stolte af her i landet. Hvordan sikrer vi det gode arbejdsmiljø nu og i fremtiden? Tilmeld dig og mød op den 11. maj Program, tid og sted annonceres senere på vores hjemmeside. Temamøde for AMRér For afdelingens valgte arbejdsmiljørepræsentanter holdes der den 21. maj kl. 16 ca. 17:30 et Brush up møde med temaet: Din kollega er kommet til skade, hva så? Som AMRér er man en vigtig støtte og hjælper for den der er kommet til skade på arbejdspladsen. Især kan der ved rimelige banale ulykker gemme sig krav for mange tusinde kroner over for virksomhedens forsikringsselskab. ER du AMRér så sæt X i kalenderen den 21. maj kl. 16 Miljøudvalgets politiske stemme I samarbejde med udvalgene i Kolding og Fredericia arbejder vi på at få et møde med regionspolitiker Karsten Hønge med flere. Årsagen er de omsiggribende forringelser der sker inden for hele sygdomsområdet på trods af, der tilføres et stadigt stigende antal milliarder kroner. A-kassen En politisk beslutning som dagpengereformen der blev vedtaget tilbage i 2010 af den daværende VKO regering har resulteret i, at rigtig mange medlemmer efterfølgende har mistet deres ret til dagpenge. Med reformens vedtagelse blev dagpengeperioden forkortet fra 4 til 2 år og genoptjeningskravet fordoblet fra et halvt til et helt års arbejde. Det skaber utryghed og fortvivlelse blandt vores ledige medlemmer - særligt fordi det fortsat er svært at finde et job. Nye tal fra a-kasserne og AK-Samvirke viser, at næsten ledige har mistet retten til dagpenge de sidste to år. Opgørelsen viser også at flest 3F ere har mistet dagpengeretten. Det meget høje antal ledige, der mistede dagpengene i 2013, skyldtes den hårde indfasning af dagpengereformen. I 2014 er antallet der har mistet dagpengene lavere, men stadig mange gange højere end de årligt, som var den beregningsforudsætning reformen blev vedtaget på! Tænk - at forudsætninger

10 for vedtagelsen var personer årligt, og vi er i dag oppe på et tal over som har mistet retten! For at afhjælpe skaderne lidt, har den nuværende regering forsøgt med flere forskellige tiltag fra 2012 og frem til nu. Oversigt over de midlertidige ydelser i perioden 1. juli 2012 ca. 1. oktober 2017 Dagpengeperioden nedsættes til 104 uger (indenfor 156 uger) pr Andet halvår 2012 plus 26 ydelsesuger Fra januar 2013 den særlige uddannelsesordning i 6 mdr., administreres i kommunerne Forlængelse af den særlige uddannelsesordning med op til 6 måneder nye muligheder for virksomhedsrettet aktivering Ny midlertidig arbejdsmarkedsydelse, ARMY" fra januar 2014, kræver medlemskab og udbetales af a-kasserne. Retten til arbejdsmarkedsydelsen ARMY aftrappes frem mod 2. halvår Den samlede periode med dagpenge, særlig uddannelsesydelse og arbejdsmarksydelse max. 4 år (kun relevant ved indplaceret før ) Kontantydelse KOTY fra januar 2015 max. ydelser 3 år, aftrappes til 2 år i administreres i kommunerne. De tre ydelser: Særlig uddannelsesydelse, ARMY og KOTY er dog ikke på dagpenge - men på kontanthjælpsniveau. Konkret er ydelsen på 60 procent af dagpengesatsen for ikke-forsørgere og 80 procent for forsørgere. Det svarer til henholdsvis ca kr. og kr. pr. måned før skat. Ydelserne er modsat den almindelige kontanthjælp uafhængig af ægtefælleindkomst og formue. Det virker totalt meningsløst at tage retten til arbejdsløshedsdagpenge fra mennesker, som ikke har mulighed for at få et job på grund af lavkonjunktur og finanskrise. Regeringen afviser enhver snak om at ændre på dagpengereformen med henvisning til, at de vil afvente forslag fra dagpengekommission. Dagpengekommissionen blev nedsat af regeringen i juni Kommissionen består af 5 professorer, og en fra hver af organisationerne FTF, LO, DA og KL, i alt 9 personer. De skal komme med anbefalinger til, hvordan dagpengesystemet kan fremtidssikres. Kommissionen skal blandt andet undersøge hvordan dagpengesystemet kan blive: En fortsat attraktiv forsikringsordning mod arbejdsløshed. Tidssvarende i forhold til det moderne arbejdsmarked.

11 Forenklet og afbureaukratiseret. Robust nok i forhold til et mere integreret europæisk arbejdsmarked, og at dagpengesystemet skal fungere på et stadigt mere internationalt arbejdsmarked. Senest ved årsskiftet 2015/16 skal kommissionen komme med deres anbefalinger til et nyt og mere tidssvarende dagpengesystem. 3F forsøger at påvirke kommissionens arbejde ved blandt andet at invitere til dialog omkring 3F s medlemmers behov og forventninger til hvad et nyt dagpengesystem skal indeholde. Tilbagetrækningsreformen Mange som mister deres arbejde i en sen alder, er også hårdt ramt af tilbagetrækningsreformen, som blev vedtaget tilbage i Hovedelementerne i denne aftale er forhøjelse af efterløns- og folkepensionsalderen. En treårig efterlønsmodel (tidligere 5 år) og seniorførtidspension for nedslidte. Forringelserne betyder, at nogle har fravalgt efterlønsordningen, og andre har mistet nogle rettigheder, som de havde tidligere. Målet med aftalen er, at vi alle skal fastholdes længere på arbejdsmarkedet. Men fakta er, at rigtig mange af vores medlemmer er fysisk nedslidte efter et langt arbejdsliv. I forhold til erhvervsevnen har nogle af vores ledige begrænsninger både set i forhold til uddannelsesniveau og slidgener som man ikke finder så udbredt i andre faggrupper. Senior jobordningen er der stadig, men man skal være ældre for at opfylde kravene, da efterlønsalderen er forhøjet og ordningen er forringet. Den første januar 2014 steg aldersgrænsen til 60½ år og stiger så kontinuerligt i årene fremover. Dermed er der sat gang i en forrykning af efterløns- og folkepensionsalderen, som vil blive mærkbar. Beskæftigelsesreformen Ved årsskiftet blev reformen om beskæftigelsesindsatsen vedtaget. Grundstenene i den nye reform er, at indsatsen rykkes frem, a-kasserne skal sidde med ved flere samtaler, gentagen aktivering afskaffes, men til gengæld prioriteres mere ordinær uddannelse. Perioder med løntilskud bliver kortere. Der er taget højde for, at dagpengeperioden i dag kun er to år. Reformen indebærer, at a-kasser og jobcentre som noget nyt skal forpligtes til at arbejde tættere sammen om at sikre, at den enkelte arbejdsløse får den bedste hjælp til

12 at komme tilbage i job. Den nuværende organisatoriske struktur på beskæftigelsesområdet fastholdes grundlæggende. Jobcentrenes fokus på virksomhedsservice og jobformidling styrkes som fremtidige kerneopgaver så virksomhederne får lettere adgang til den arbejdskraft, de har brug for. Som ufaglært eller faglært, får man bedre muligheder for at få uddannelse allerede fra første dag, man er ledig. Efter aftale med jobcentret kan man som ufaglært uddanne sig til faglært med en lidt lavere dagpengesats uden at stå til rådighed. Man kan også få seks ugers jobrettet uddannelse, især i AMU-systemet. Økonomien i beskæftigelsessystemet laves lidt om, så kommunerne "skubbes" til at ændre tilbuddene til ledige. For eksempel kan det ikke længere betale sig for kommunerne at sende ledige i korte vejledningskurser og den slags - herunder "pipfugle-kurser" - for så får de ingen refusion fra staten. Det gør de til gengæld til ordinær uddannelse. Fra 1. januar 2015 gælder følgende: Styrket indsats i dagpengeperioden hvis man har været ledig i sammenlagt mindst 16 og højst 22 måneder, tilbydes en intensiveret indsats ved den førstkommende jobsamtale på jobcentret (den ledige har pligt til at deltage i tilbuddet) Jobrettet uddannelse der er ikke længere mulighed for frit at vælge (tidligere selvvalgt uddannelse), uddannelsen skal være på en positivliste, og man skal søge om alle de kurser der ønskes på én gang G-dagsreglerne (arbejdsgivergodtgørelse) ændringen omfatter kun dagpenge og gælder derfor ikke for arbejdsmarkedsydelse/army (ved ARMY gælder stadig de 3 G-dage). Løntilskudsjob - seks måneders karensperiode forud for ansættelse i offentlige og privat løntilskudsjob. Perioden i offentligt løntilskudsjob kan højst være 4 måneder, og i privat løntilskudsjob højst 6 måneder. Der er ændrede tilskudssatser. Voksenlærlingeordningen - nye tilskudsregler gælder for tilskud til arbejdsgivere, hvor tilskuddet bevilges efter den 1. januar 2015

13 Jobrotationsordningen - krav om forudgående ledighed i seks måneder og max. seks måneders ansættelse som rotationsmedarbejder Afskaffelse af gentagen aktivering. Alle ledige får ret og pligt til ét aktivt tilbud. Derved skal ledige ikke længere have gentagne aktiveringer hver sjette måned. Jobcentret kan igangsætte yderligere tilbud efter behov Ret til læse-, skrive-, regne- eller ordblindekursus til ledige uden uddannelse. Det vil sige, at ledige der ikke har afsluttet en ungdomsuddannelse, får ret til et læse-, skrive-, regne- eller ordblindekursus, hvis en test viser de har behov for det. Reglerne er lidt forskellige i forhold til om du er under eller over 25 år. Virksomhedspraktik på op til otte uger for dimittender med en videregående uddannelse Regional uddannelsespulje til betaling af korte jobrettede kurser - puljen administreres af jobcentrene. Der afsættes 100 mio. kr. i en pulje til korte, erhvervsrettede kurser på baggrund af regionale positivlister. Positivlisten godkendes af RAR. Kurserne kan også være private kurser, f.eks. et offshoresikkerhedskursus. A-kasserne skal føre et skærpet tilsyn med ledige medlemmers bopæl og ophold i Danmark. A-kasserne får udvidet adgang til oplysninger fra CPR-registret, for at kunne skærpe kontrollen med at kun personer, der reelt har bopæl og ophold i Danmark, kan få udbetalt dagpenge. 1. juli 2015 træder følgende elementer i kraft: Nyt tidspunkt for første ret og pligt-tilbud Kontaktforløbet i a-kassen og jobcentret (fælles samtaler) Styrkede muligheder for opfølgning på rådighed Pulje til uddannelsesløft Ret til realkompetencevurdering Nyt og styrket servicekoncept for virksomheder Nationalt kontaktpunkt for store virksomheder Koordineret virksomhedskontakt på tværs af kommuner Trinvis ikrafttræden efter 1. juli 2015: Digitalisering af voksenlærlingeordningen træder i kraft medio 2016 Job log for ledige implementeres trinvis

14 Selvbooking træder fuldt i kraft primo 2016 Afklarings- og dialogværktøjet implementeres trinvist, hvor første version vil være klar medio 2015, og sidste trin vil være fuldt indfaset 1. januar 2017 Noget helt nyt i reformen er at a-kassen fremadrettet skal deltage i fællessamtaler på jobcentret. Det betyder at vi arbejder på en ny struktur i a-kassen. Der skal afsættes flere ressourcer i a-kassen til samtaler, da det kræver meget planlægning og tid, at møde op til fællessamtaler på jobcentrene. Vores ledige medlemmer er placeret rundt omkring i Danmark, lige pt. har vi medlemmer i 38 kommuner, men heldigvis er de jo ikke alle ledige. Hovedparten af vores ledige er i vores nærområde: Haderslev, Tønder, Vejen, Aabenraa og Kolding. Vi har allerede nu prioriteret opgaven da vi håber, at vi kan gøre en forskel ved at sidde med ved samtalerne på jobcentrene. Vi har i samarbejde med jobcenter Haderslev igangsat et pilotprojekt. Det betyder, at vi har fremlagt et oplæg til fællessamtaler for jobcentret. Oplægget indebærer, at vi ønsker at deltage i alle samtaler omkring vores ledige der har 16 mdrs. ledighed allerede på nuværende i stedet for at vente til 1. juli G-dage hvad betyder de nye regler? Når ansættelsesforholdet har haft en varighed på under tre måneder, skal arbejdsgiverne i 2015 og 2016 betale for første og anden ledighedsdag. I 2017 skal arbejdsgiverne kun betale for første ledighedsdag. Arbejdsgiverne skal stadig betale for 16 g-dage pr. kalenderår. Fra 2018 er arbejdsgiverne fritaget for at betale. G-dage ved hjemsendelse - Uanset om et medlem har arbejdet for samme arbejdsgiver i flere år, betragtes ansættelsesforholdet som værende af under tre måneders varighed, hvis medlemmet indenfor de sidste tre måneder - forud for den nye hjemsendelse - har været hjemsendt. Efterløn - I reglerne om betaling af g-dage for efterlønsmodtagere skal der - som tidligere - kun foretages modregning af g-dage, hvis der sker udbetaling af g-dage til medlemmet. Der er kommet en ny bortfaldsgrund - En arbejdsgiver skal ikke betale g-dage til medlemmet, når medlemmet i tilslutning til ansættelsens ophør får sygedagpenge eller dagpenge under de første 14 dages sygdom eller holder ferie på g-dagene. Dagpenge under sygdom fra a-kassen

15 Med virkning fra den 5. januar 2015 kan fuldt ledige medlemmer, som forud for sygdommen er tilmeldt som jobsøgende hos jobcentret, og som bliver syge, fortsætte med at modtage dagpenge eller midlertidig arbejdsmarkedsydelse under de første 14 dages sygdom. Udbetaling fra a-kassen er betinget af, at man ville være berettiget til dagpenge/army, hvis man ikke var syg. ikke arbejder på nedsat tid. (ved arbejde på nedsat tid er det fortsat kommunen der udbetaler fra 1. sygedag). Man skal ikke være tilmeldt som arbejdssøgende hos jobcentret under sygdom. være aktivt arbejdssøgende. stå til rådighed for arbejde eller en aktiv indsats. Ydelsen udbetales for hele dage også søgnehelligdage når a-kassen udbetaler, (kommune udbetaler ikke sygedagpenge på søgnehelligdage!). Hvis man er syg ud over 14 dage skal man anmode om sygedagpenge fra kommunen. Anmodning skal ske, senest 3 uger efter de første 14 dages sygefravær er ophørt. Tilsyn Vi har haft internt tilsyn i a-kassen og medlemsadministrationen i Der blev gennemgået sager som er behandlet i perioden 23. december 2013 til 23. marts Tilsynet blev afsluttet her i februar 2015 med en tilsynsrapport hvori konklusionen er, at de finder afdelingens administration betryggende. Ledige Mange af vores medlemmer er uden arbejde eller har mistet dagpengeretten helt. Vi havde 319 ledighedsberørte med udgangen af Udbetalinger pr. udbetalingsart F Vojens

16 Udbetalings Art Brutto Heraf AUS Antal Arbejdsmarkedsydelse/ARMY Udbetaling Medlemmer Dagpenge Efterløn EOS-Dagpenge Feriedagpenge Kørselsgodtgørelse Manuel udbetaling Dagpenge Manuel udbetaling Efterlønsbidrag tilbagebetaling Manuel udbetaling Feriedagpenge Tilbagebetaling af Efterlønsbidrag Tilbagebetaling af Skattefripræmie VEU Befordringsgodtgørelse VEU Godtgørelse Rigtig mange medlemmer har fået en ydelse fra a-kassen i løbet af året.. Opgørelse over afholdte samtaler i afdelingen i 2014: Samtale art: Antal. Rådighedssamtale 914 CV-samtale 622 Vejledningssamtale 435 I alt Herudover er der afholdt samtaler ved ansøgning om feriedagpenge, VEU, efterløn og efter underretninger fra jobcentret, partshøring, jobplan osv. Dagpengesats Fra den 5. januar 2015 er den maksimale dagpengesats for fuldtidsforsikrede kr. 827,00 pr. dag/5 dage i ugen. For at opnå maksimale dagpenge som fuldtidsforsikret i

17 2015 skal timelønnen være i gennemsnit mindst kr. 134,98/37 timer ugentlig (eller overenskomstmæssig fuldtid). Satsreguleringsprocenten for 2015 udgør 1,5 pct. Tilbagebetalingssager! Som en konsekvens af etableringen af Indkomstregistret skal a-kasserne systematisk føre kontrol. Kontrollen sker ved, at a-kassen skal sammenholde oplysningerne om arbejdstimer indberettet til Indkomstregisteret med medlemmets egne oplysninger om arbejde på ydelseskortene. Med faste intervaller (kvartalsvis) udtrækkes de medlemmer der skal kontrolleres - dette sker i henhold til loven. Også efter at Ferie konto har afskaffet feriebeviset, og man selv skal taste sin ferie på Feriekontos selvbetjening, skal A-kassen udføre systematisk kontrol med udbetalinger fra Ferie konto. Vi må desværre konstatere, at det er blevet en ressourcekrævende opgave. Gør din hverdag lettere Med Mit 3F kan du ordne flere ting hjemmefra. Log dig ind, og se alle fordelene på Du kan blandt andet: Finde medlemstilbud Tilmelde dig nyhedsbreve Blive klogere på it Indberette dagpengekort og andre blanketter Deltage i konkurrencer Rette personlige oplysninger Stille spørgsmål til advokaten Kontakte afdelingen Afslutning. Mange ting har forandret sig - og vil forandre sig. Også fagforeningskontorets dagligdag. På grund af beskæftigelsesreformen hvor vi skal have samtale direkte med medlemmerne vil der komme lidt ændringer i A-kassen på grund af de mange samtaler vi skal afvikle, både i afdelingen men også på Jobcentrene. Det er en stor

18 udfordring da der jo ikke følger midler med til afdelingen, så det skal gøres indenfor de ressourcer vi har. Telefonen ringer - ja det har den gjort gange i åbningstiden og 285 gange på vagttelefonen, og der er en strøm af besøgende 3F medlemmer. Der har været 2879 medlemmer i Vojens, og på Service kontoret i Haderslev har der været 2073 medlemmer som skulle betjenes. Mobiltelefonerne har ændret servicemønstret. Det er tydeligt, at mange medlemmer har deres telefon med på arbejde det har vi konstateret ved udsendelse af SMS. Vi er blevet bedre til at redigere vores hjemmeside i afdelingen, men en hjemmeside burde ofte redigeres hver dag. Men det skal der jo også være ressourcer til. Det er godt, at så mange medlemmer henvender sig så meget til kontoret og trækker på den viden og erfaring, som afdelingskontoret sidder inde med. Til slut vil bestyrelsen sige tak for den store arbejdsindsats, der er ydet i 2014 af afdelingens ansatte, og af tillidsvalgte på arbejdspladserne. De har alle givet medlemmerne den bedst mulige rådgivning og ydelse. Med disse bemærkninger stiller bestyrelsen beretningen til debat og godkendelse. På bestyrelsens vegne Keld Pedersen

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen

Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen Den kommende reform af beskæftigelsesindsatsen Reformen har som mål, at Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel, meningsfuld og jobrettet indsats Ledige får et reelt

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen

Reform af beskæftigelsesindsatsen Reform af beskæftigelsesindsatsen Målgruppe: A-dagpengemodtagere Af Luise Riishede Intentioner og målsætninger Flere ledige opnår varig beskæftigelse hurtigst muligt Ledige får en individuel og tidlig

Læs mere

Reform af beskæftigelsesindsatsen - fra ord til handling MÅLRETTET LEDERE I JOBCENTRE OG A-KASSER

Reform af beskæftigelsesindsatsen - fra ord til handling MÅLRETTET LEDERE I JOBCENTRE OG A-KASSER Reform af beskæftigelsesindsatsen - fra ord til handling MÅLRETTET LEDERE I JOBCENTRE OG A-KASSER Forord En ny reform på beskæftigelsesområdet er lige på trapperne. Denne gang drejer det sig om reformen

Læs mere

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge?

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlænget dagpenge. Denne pjece giver et overblik over dine muligheder, hvis du ikke du

Læs mere

Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob

Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob Statusnotat: Akutpakkerne, særlig uddannelsesydelse, midlertidig arbejdsmarkedsydelse og seniorjob Lejre 2. august 2013 1. Akutpakkerne 1.1 Akutpakken 31. august 2012 blev der indgået en politisk aftale

Læs mere

Vejledning om aktivering

Vejledning om aktivering Vejledning om aktivering April 2008 Indhold Forord 3 Ydelsesperiode side 4 Jobplan side 4 - Tilbud i jobplan side 6 - Vejledening og opkvalificering side 6 - SU - berettiget uddannelse side 6 - Kursus

Læs mere

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet

Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet 5. december 2012 Aftale om Finanslov 2013 på beskæftigelsesområdet Notatet præsenterer de centrale initiativer på beskæftigelsesområdet i Regeringens og Enhedslistens aftale om Finanslov for 2013. De foreløbigt

Læs mere

Overblik beskæftigelsesreformen Arbejdspapir til Seminar 13/11-14/11 2014

Overblik beskæftigelsesreformen Arbejdspapir til Seminar 13/11-14/11 2014 Overblik beskæftigelsesreformen Arbejdspapir til Seminar 13/11-14/11 2014 På seminaret skal vi arbejde med reformen og både beskæftige os med de enkelte elementer samt det samlede overblik. Der er i alt

Læs mere

REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD

REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD Page 1 of 5 REFORMCOCKTAIL VINDER PÅ GODT OG LOVENDE INDHOLD Uddannelse til ledige målrettes virksomhedernes behov Styrket kontakt mellem ledige og jobcenter Løft i jobcentrenes service til virksomhederne

Læs mere

Beskæftigelsesreform 2015-17

Beskæftigelsesreform 2015-17 Beskæftigelsesreform 2015-17 07-10-2014 1 Tidsplan Aftalen blev indgået den 18. maj 2014 Lovforslagene fremsættes medio november Besluttes medio december Træder i kraft på forskellige tidspunkter 1. januar

Læs mere

Beretning a-kassen Beretning fra a-kassen

Beretning a-kassen Beretning fra a-kassen Beretning a-kassen Beretning fra a-kassen Voldsomme angreb på dagpengesystemet Sidste år oplevede vi store angreb på de lediges rettigheder. - Halveringen af dagpengeperioden 2 4 - Fordobling af timekrav

Læs mere

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlængede dagpenge.

Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlængede dagpenge. Dagpengeretten udløber efter 2 år. Herefter kan nogle opnå ret til forlængede dagpenge. Hvad kan jeg få, hvis jeg mister mine dagpenge? Denne pjece giver et overblik over dine muligheder, hvis du ikke

Læs mere

Jobnet www.jobcenter.herning.dk

Jobnet www.jobcenter.herning.dk Jobnet www.jobnet.dk Jobcenter Herning Jobcenter.herning.dk Jobkompasset Ledig hvad nu! Hvis du er i tvivl om jobområder eller måske uddannelsesretning prøv www.ug.dk/jobkompasset Vikarbureauer Er du faglært

Læs mere

Jobnet www.jobcenter.herning.dk

Jobnet www.jobcenter.herning.dk Jobnet www.jobnet.dk Jobcenter Herning Jobcenter.herning.dk Jobkompasset Mangler du inspiration til andre/nye typer stillinger, som du kan rette din jobsøgning mod? Måske har du brug for et sporskifte?

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Folketingets Beskæftigelsesudvalg Christiansborg 1240 København K Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

Afsnit Dagpengeregler. a. Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse. b. Arbejdsløs / hjemsendelse. c. Frihed ved opsigelse/hjemsendelse. d.

Afsnit Dagpengeregler. a. Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse. b. Arbejdsløs / hjemsendelse. c. Frihed ved opsigelse/hjemsendelse. d. Afsnit 14 1. Dagpengeregler a. Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse b. Arbejdsløs / hjemsendelse c. Frihed ved opsigelse/hjemsendelse d. Eksempler Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse Hvad gør du: For at

Læs mere

Job og Vejledning, Jobcenter Aarhus. Beskæftigelsesudvalget d. 15. januar 2015. V/Centerchef Karin Rasmussen

Job og Vejledning, Jobcenter Aarhus. Beskæftigelsesudvalget d. 15. januar 2015. V/Centerchef Karin Rasmussen Job og Vejledning, Jobcenter Aarhus Beskæftigelsesudvalget d. 15. januar 2015 V/Centerchef Karin Rasmussen Reformens hovedtræk Principper for kontaktforløbet Hvor mange jobsøgende har vi? Den individuelle

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 58 A Folketinget 2014-15 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. december 2014 Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Danmarks inflation under EU28 gennemsnit Forbrugerne forventer lavere ledighed om et år Fortsat faldende tendens i den amerikanske ledighed

Danmarks inflation under EU28 gennemsnit Forbrugerne forventer lavere ledighed om et år Fortsat faldende tendens i den amerikanske ledighed Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 26 Indhold: Ugens tema Forlig om reform af beskæftigelsesindsatsen Ugens tendens I Højeste detailsalg i to år Ugens tendens II Største forbrugertillid siden 2007 Internationalt

Læs mere

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. side 1 - Dagpengekompasset

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. side 1 - Dagpengekompasset Dagpengekompas Din guide til dagpengesystemet side 1 - Dagpengekompasset Business Danmarks A-kasse er et selvstændigt brand og regionskontor under paraplyorganisationen Min A-kasse I a-kassen ser vi det

Læs mere

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016 Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen Baggrund Beskæftigelsesreformen fra 2014: Fokus på et reelt uddannelsesløft til de grupper, som havde mest behov. Nu et par års erfaring med reformens initiativer.

Læs mere

KONTANTYDELSE. Ophører din ret til dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse den 1. oktober 2015 eller senere? Læs mere om reglerne for kontantydelse.

KONTANTYDELSE. Ophører din ret til dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse den 1. oktober 2015 eller senere? Læs mere om reglerne for kontantydelse. KONTANTYDELSE Ophører din ret til dagpenge eller arbejdsmarkedsydelse den 1. oktober 2015 eller senere? Læs mere om reglerne for kontantydelse. KONTANTYDELSE Når den 2-årige dagpengeret og retten til midlertidig

Læs mere

Oversigt: Nye a kasseopgaver siden 2006

Oversigt: Nye a kasseopgaver siden 2006 Oversigt: Nye a kasseopgaver siden 2006 Dato: 04 11 2016 På trods af mange nye opgaver pålagt af staten har a kasserne formået at nedbringe deres administrationsudgifter. Men med beskæftigelses og dagpengereformerne

Læs mere

Bekendtgørelser i forbindelse med udmøntningen af reform af sygedagpengesystemet - ikrafttræden den 5. januar

Bekendtgørelser i forbindelse med udmøntningen af reform af sygedagpengesystemet - ikrafttræden den 5. januar Bekendtgørelser i forbindelse med udmøntningen af reform af sygedagpengesystemet - ikrafttræden den 5. januar Bekendtgørelse om opgørelse af beskæftigelseskrav og beregning af sygedagpenge m.v. I udkastet

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Den nye dagpengereform

Den nye dagpengereform Den nye dagpengereform A-kassen Fødevareforbundet NNFs a-kasse Den nye dagpengereform - et tryggere dagpengesystem Maj 2017 2 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forlæng din periode med dagpenge...5 Dagpenge

Læs mere

Notat om reform af beskæftigelsesindsatsen formål og hovedindhold samt implementering i Stevns Kommune

Notat om reform af beskæftigelsesindsatsen formål og hovedindhold samt implementering i Stevns Kommune Notat om reform af beskæftigelsesindsatsen formål og hovedindhold samt implementering i Stevns Kommune Baggrund for ny reform af beskæftigelsesindsatsen Den 18. november 2014 begyndte 1. behandlingen af

Læs mere

Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser

Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser Spørgsmål / svar Arbejdsfordeling en fordeling af arbejdet for at undgå afskedigelser Indhold: 1. Hvad er en arbejdsfordeling? 2. Hvem kan modtage supplerende dagpenge under en arbejdsfordeling? 3. Hvilke

Læs mere

Dagpengesats, skattetræk og kontonr.

Dagpengesats, skattetræk og kontonr. AFSKEDIGET HVA SÅ? Denne pjece er til dig, som er blevet opsagt, og som skal have dagpenge fra a-kassen. I pjecen står nogle af de informationer, du allerede har fået på mødet i virksomheden eller i din

Læs mere

Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 24. marts 2014 kl. 18.00 på Hotel Vojens

Beretning. Ordinær Generalforsamling mandag den 24. marts 2014 kl. 18.00 på Hotel Vojens Beretning Ordinær Generalforsamling mandag den 24. marts 2014 kl. 18.00 på Hotel Vojens KOMMUNEVALGET 2013. Man kan vel godt sige, at det kom bag på mange, at valgresultatet gik til den borgerlige fløj.

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Overgangsregler Virknings- og overgangsbestemmelser

Overgangsregler Virknings- og overgangsbestemmelser Overgangsregler Virknings- og overgangsbestemmelser Nedenfor beskrives virknings- og overgangsbestemmelserne vedrørende ændringer, der træder i kraft 1. januar 2015 i forhold til: 1. Jobrotation 2. Målrettet

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011)

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Bedre vilkår for ledige (19. november 2011) 1 Rammerne for dagpenge og kontanthjælp skal være mere retfærdige. Det skal sikres, at færre falder ud af dagpengesystemet,

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og forskellige andre love Lovforslag nr. L 58 Folketinget 2014-15 Fremsat den 12. november 2014 af Beskæftigelsesministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Ikrafttrædelse 1. januar 2015 og 1. juli månedlige samtaler det første halve år, hvoraf to af dem er fællessamtaler med A-kassen.

Ikrafttrædelse 1. januar 2015 og 1. juli månedlige samtaler det første halve år, hvoraf to af dem er fællessamtaler med A-kassen. DAGPENGEREFORM Ikrafttrædelse 1. januar 2015 og 1. juli 2015. 6 månedlige samtaler det første halve år, hvoraf to af dem er fællessamtaler med A-kassen. Herefter jobsamtaler hver 3. måned. Ved 16 måneds

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats

P r æ s e n t a t i. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats P r æ s e n t a t i Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats Opgør med en kompleks lovgivning Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats er siden 2003 ændret 60 gange Et regelsæt fyldt med knopskydninger

Læs mere

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Implementering af Beskæftigelsesreformen i Assens kommune I indeværende notat beskrives hvordan forskellige elementer i beskæftigelsesreformen

Læs mere

Arbejdsløs og hvad så?

Arbejdsløs og hvad så? Frederiksberg Arbejdsløs og hvad så? Orientering fra El-fagets arbejdsløshedskasse Januar 2012 Arbejdsløs og hvad så? Vi vil i denne pjece prøve, at besvare nogle af de mest stillede spørgsmål. Du har

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve

Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Det Lokale Beskæftigelsesråd Greve Referat Møde den 30. oktober 2014 kl. 15-17 Team Succes Greve Waves Over Bølgen 2A, 2. sal 2670 Greve Center for Job & Socialservice Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt

Læs mere

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats.

Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Aftale om en forenklet beskæftigelsesindsats. Skærpet opfølgning på kommunernes indsats. Initiativet består af to dele: 1. Overordnet monitorering af kommunernes resultater og indsatser Benchmark-rapporterne

Læs mere

Overblik Beskæftigelsesreform Jobcentret december 2014

Overblik Beskæftigelsesreform Jobcentret december 2014 Overblik Beskæftigelsesreform december 2014 Hvorfor Hvad Hvordan Hvornår Status Profilafklaring i a- kassen En individuel og tidlig indsats Intensiveret og koordineret kontaktforløb A-kassen skal senest

Læs mere

AKTIVERING. for dig under 30

AKTIVERING. for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status til og med juli 2015 2. september 2015 1 Michel Klos jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 sep-13 okt-13

Læs mere

Dagpengereformen var en del af genopretningsaftalen - og dermed et af en række tiltag for at genoprette dansk økonomi.

Dagpengereformen var en del af genopretningsaftalen - og dermed et af en række tiltag for at genoprette dansk økonomi. Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 195 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 30. september 2015, samrådsspørgsmål T om omfanget og konsekvenserne

Læs mere

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse AK-Samvirke Opbrugt ret til dagpenge og midlertidig arbejdsmarkedsydelse Status til og med maj 2015 11. juni 2015 1 Michel Klos Sammenfatning AK-Samvirke følger løbende udviklingen i hvor mange personer,

Læs mere

Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB

Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB Notat Bekendtgørelser og vejledninger der skal gennemskrives, konsekvensrettes eller bringes til ophør som følge af ny LAB 1. oktober 2019 J. Nr. Click here to enter text. Arbejdet med bekendtgørelser

Læs mere

Lovændringer med ikrafttræden 01.08.09 Der sker pr. 01.08.09 forskellige lovændringer som følge af

Lovændringer med ikrafttræden 01.08.09 Der sker pr. 01.08.09 forskellige lovændringer som følge af Lovændringer med ikrafttræden 01.08.09 Der sker pr. 01.08.09 forskellige lovændringer som følge af Samling af indsatsen og finansieringsansvaret for forsikrede lediges ret til selvvalgt uddannelse under

Læs mere

Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge

Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge 23. juni 2012 Prognose: 2.400 danskere risikerer hver måned at miste deres dagpenge Analyseoverblik Regeringen har indgået en aftale med Enhedslisten om at forlænge dagpengeretten med op til et halvt år

Læs mere

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling

Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling Spørgsmål og svar om arbejdsfordeling 1. Hvad er en arbejdsfordeling? En arbejdsfordeling er en ordning, som en virksomhed kan anvende for at undgå afskedigelser i perioder med manglende ordretilgang mm.

Læs mere

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job

Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Ungepakke August 2012 Uddannelse og konkrete joberfaringer skal få unge i job Siden sommeren 2008 har Danmark været ramt af en omfattende økonomisk krise. Mange unge har mistet deres job under krisen.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 13 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt

Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Beskæftigelsesudvalget 2014-15 L 58, L 58 A, L 58 B Offentligt Ændringsforslag Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om

Læs mere

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Torsdag den 25. september 2013

Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Relevant beskæftigelseslovgivning. Torsdag den 25. september 2013 Fra ufaglært til faglært på rekordtid Relevant beskæftigelseslovgivning Torsdag den 25. september 2013 Regelgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats LAB - Lov om en

Læs mere

Ledigheden var højest i februar % ca 726 medlemmer. Lige nu er den ca. 540 ledige

Ledigheden var højest i februar % ca 726 medlemmer. Lige nu er den ca. 540 ledige Orientering adm. gruppe 29 marts 2011 1 Endnu et år er gået med travlhed i vores afdeling. Alle har arbejdet på højtryk for og give medlemmerne en høj service og penge til tiden Derfor skal der også lyde

Læs mere

Initiativer på beskæftigelsesområdet

Initiativer på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 19. januar 2012 HHS Initiativer på beskæftigelsesområdet Initiativ/Hovedindhold Kilde Status/Udmøntning Økonomi 1 Dagpengeperiode forlænges med ½ år for alle

Læs mere

Lederne Bornholm. Fyraftensmøde om efterløn. 2. november 2010. Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese

Lederne Bornholm. Fyraftensmøde om efterløn. 2. november 2010. Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese Lederne Bornholm Fyraftensmøde om efterløn 2. november 2010 Ved Brian Kjøller & Ulrik Frese DEN FLEKSIBLE EFTERLØN 1. Hvad er efterløn 2. Ret til den fleksible efterløn 3. Efterlønsbevis 4. 2 års regel

Læs mere

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg.

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg. Notat Seniorjob Seniorjob-ordningen blev indført i forbindelse med, at de tidligere gældende regler om forlænget dagpengeret for 55-59-årige blev ophævet. Efter de tidligere regler om forlænget dagpengeret

Læs mere

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Notat. Status på akutpakken. Det Lokale Beskæftigelsesråd Notat Til: Vedrørende: Det Lokale Beskæftigelsesråd Akutpakken Status på akutpakken Første del af notatet omfatter en generel orientering om akutpakken og dens indhold. Derefter følger en beskrivelse af

Læs mere

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Dagens program Velkommen og formål med dagen Uddannelsesordningerne og hvad vi har i vente trepartsaftalerne

Læs mere

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet.

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet. 1 Vejledning om dine rettigheder og pligter som ledig Denne vejledning beskriver dine generelle rettigheder og pligter som ledig. Som ledig skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er flere

Læs mere

Status på beskæftigelsesreformen

Status på beskæftigelsesreformen Sagsnr. 14-1229 Vores ref. MBS/DHA/lgy Den 1.juli 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen, som trådte i kraft i 2015, havde som sine to hovedspor et øget antal af samtaler mellem de

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Lovforslag nr. L 78 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. Lovforslag nr. L 78 Folketinget Lovforslag nr. L 78 Folketinget 2012-13 Fremsat den 16. november 2012 af Beskæftigelsesministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Læs mere

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Februar 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og

Læs mere

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner

Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Styrket samarbejde mellem a-kasser og kommuner Den 24. juni 2009 Fælles udmelding fra FTF og KL Kommunerne overtager den 1. august 2009 statens opgaver i jobcentrene og dermed ansvaret for indsatsen over

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 21 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

MEDLEMSARRANGEMENT TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØNSFORENINGEN DEN 16. NOVEMBER 2015

MEDLEMSARRANGEMENT TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØNSFORENINGEN DEN 16. NOVEMBER 2015 MEDLEMSARRANGEMENT TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØNSFORENINGEN DEN HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her.

Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Ergoterapeutforeningen Job på særlige vilkår Har du behov for ansættelse i eks. fleksjob, seniorjob eller virksomhedspraktik, kan du orientere dig her. Fleksjob For dig der har begrænset arbejdsevne. Hvad

Læs mere

Jobnet

Jobnet Jobnet www.jobnet.dk Jobkompasset Mangler du inspiration til andre/nye typer stillinger, som du kan rette din jobsøgning mod? Måske har du brug for et sporskifte? www.arbejdsmarkedsbalancen.dk Jobkompasset

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. September 2009. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. September 2009. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E September 2009 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Januar 2010 AKTIVERING for dig over 30 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning og uddannelse

Læs mere

Værd at vide om seniorjob Side 0 VÆRD AT VIDE OM SENIORJOB

Værd at vide om seniorjob Side 0 VÆRD AT VIDE OM SENIORJOB Værd at vide om seniorjob Side 0 VÆRD AT VIDE OM SENIORJOB Værd at vide om seniorjob Side 1 Indhold 1. Værd at vide om SENIORJOB... 2 1.1 Du har ret til et seniorjob hvis:... 2 1.2 Betingelser... 2 1.3

Læs mere

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte

Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Sølje A: Ny individuel og jobrettet indsats for den enkelte Større valgfrihed og større ansvar for at demonstrere at man står til rådighed Tidlig og intensiv indsats målrettet jobsøgningsstøtte fra dag

Læs mere

Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse

Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Enhedslistens folketingssekretariat 20. maj 2013 NOTAT Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Dette notat beskriver hovedelementerne i Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse. Notatet er delt op

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AKTIVERING for dig under 30

AKTIVERING for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om seniorjob og lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. 2012/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 4. september 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, j.nr. 2012-1435 Fremsat den

Læs mere

Du skal søge arbejde. Du har pligt til at været aktivt arbejdssøgende.

Du skal søge arbejde. Du har pligt til at været aktivt arbejdssøgende. TIL RÅDIGHED 1 / 5 Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at få dagpenge. Det skal du, fordi du som ledig er en del af arbejdsmarkedet, og fordi dagpengene er en erstatning til dig for den løn,

Læs mere

Samtaler med a-kassen

Samtaler med a-kassen Samtaler med a-kassen 1 A-kassen 2 Indhold Samtaler... 4 CV samtalen i a-kassen... 4 Personlig samtale i a-kassen... 4 Fællessamtale mellem dig, a-kassen og jobcentret... 6 Samtalekontorer... 7 Book en

Læs mere

Orientering om vedtagelse af lovforslag, som udmønter forlig om reform af beskæftigelsesindsatsen

Orientering om vedtagelse af lovforslag, som udmønter forlig om reform af beskæftigelsesindsatsen Orienteringsskrivelse til jobcentrene og arbejdsløshedskasserne m.fl. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A DK-2300 København S www.star.dk T +45 7214 2000 E star@star.dk Orientering

Læs mere

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018

Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018 Skattefri udbetaling af efterlønsbidrag 2018 Baggrund Fra 1. januar og frem til den 30. juni 2018 er det muligt at få udbetalt ens efterlønsopsparing skattefrit. Det vedtog Folketinget den 20. december

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OG GØRE. når du bliver ledig

DET SKAL DU VIDE OG GØRE. når du bliver ledig DET SKAL DU VIDE OG GØRE når du bliver ledig INDHOLD 4 Det skal du vide og gøre når du bliver ledig 4 Ledig hvad så? 4 A-kasse og jobcenter kommunikerer digitalt 4 Korrekt mail og telefonnummer 4 Hvad

Læs mere

Fra Koch til Christiansborg

Fra Koch til Christiansborg Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA) Aalborg Universitet Per Kongshøj Madsen Fra Koch til Christiansborg Seminar om IKV i AMU Tirsdag den 23. september 2014 i Odense Per Kongshøj Madsen Økonom Professor

Læs mere

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB

FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE SÅ FÅR DU FLERE KRÆFTER TIL AT SØGE JOB FORSTÅ REGLERNE FOKUSER PÅ JOBBET Her har vi samlet de regler, du skal kende til for at kunne få dagpenge. Når du har læst folderen, er du klar klar

Læs mere

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig.

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. Ledig og hvad nu? Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. y Hvilke papirer skal du aflevere? y Hvordan bliver dagpengene

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobservice

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobservice Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2012 Sagsbehandler Frank Sørensen Notat Den 31. august 2012 indgik regeringen sammen med LO, DA, AC, FTF, KL og A-kassernes Samvirke en aftale om særlig indsats

Læs mere

Velkommen til vejledningsmøde i MA

Velkommen til vejledningsmøde i MA Velkommen til vejledningsmøde i MA Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aalborg Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder som jobsøgende INDIVIDUEL

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Din efterlønsperiode... Efterlønsbevis... Betingelser for ret til efterlønsbevis/efterløn... Overgang til efterløn...

Læs mere

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser

Bilag 1. Paragrafnøgle. Kommunernes ansvar. Inddragelse af arbejdsløshedskasserne. Inddragelse af andre aktører. Bemyndigelsesbestemmelser Bilag 1 Paragrafnøgle Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats jf. lovbekendtgørelse nr. 1342 af 21. november 2016 med senere ændringer (og bekendtgørelse om en aktiv beskæftigelsesindsats BAB og Bekendtgørelse

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk

Jobcenter Nordfyn. Vesterled 8 5471 Søndersø. Tlf. 64 82 82 30. Fax. 64 82 82 40. jobcenter@nordfynskommune.dk. www.jobnet.dk Jobcenter Nordfyn Vesterled 8 5471 Søndersø Tlf. 64 82 82 30 Fax. 64 82 82 40 jobcenter@nordfynskommune.dk www.jobnet.dk Indholdsfortegnelse Virksomhedspraktik. 1 Løntilskud i private virksomheder 2 Løntilskud

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014

Aktivering. Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Om Aktivering Ledernes arbejdsløshedskasse 9. udgave, januar 2014 Indhold Side 1. Forord 3 2. Aktivering hvem og hvornår? 4 2.1 Pligt til aktivering 4 2.2 Mulighed for aktivering tidlig indsats 4 2.3 Ret

Læs mere

Fleksibelt arbejdsmarked 13

Fleksibelt arbejdsmarked 13 Fleksibelt arbejdsmarked Hvis danske virksomheder skal være konkurrencedygtige, skal de have adgang til kvalificeret arbejdskraft. Et fleksibelt dansk arbejdsmarked sikrer, at arbejdskraften let kan finde

Læs mere