ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I FURESØ KOMMUNE INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 6.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I FURESØ KOMMUNE INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 6."

Transkript

1 FURESØ KOMMUNE / MOVIA ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I FURESØ KOMMUNE LØSNINGSNOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Danmark TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Resumé 1 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 6 3 Målsætninger 7 4 Forslag til løsninger Laanshøj-Kirke Værløse-Værløse Måløv-Jonstrup-Værløse Hareskovby - Herlev/Gladsaxe Bybus i Farum Stenløse/Ganløse-betjening Farum - Allerød - (Hillerød) Flextur Grundpakke 23 1 Resumé Furesø Kommune gennemfører en analyse af den kollektive trafik med forslag til nyt busnet, der forenkler de buslinjer, der kører i kommunen og støtter op om kommunens S-togsstationer. Forslaget skal styrke de store passagerstrømme og samtidig sikre en minimumsbetjening af de tyndere befolkede dele af kommunen. Forslagene er udarbejdet af den nedsatte projektgruppe efter en succesfuld borgerinddragelse i to tempi, hvor der har været afholdt en workshop med "snoreleg" med inviterede borgere og efterfølgende drøftelse af løsningsforslag. Derudover har der været afholdt to borgermøder samt en offentlig høring, hvor alle borger og interes- PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A A VERSION 5.0 UDGIVELSESDATO 27. marts 2012 UDARBEJDET MIRI KONTROLLERET PV GODKENDT MIRI

2 2/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE senter har haft muligheden for at komme med forslag og kommentarer til busnettet og de skitserede forslag. Yderligere har operatørerne på kommunens linjer været involveret. Forslagene består af et grundforslag og nogle forslag, der kan til- eller fravælges, alt efter kommunens økonomi. Grundpakken er økonomisk stort set uændret i forhold til i dag, og har følgende karakteristika: Linje 151 mellem Laanshøj - Kirke Værløse - Værløse st. øges til 20-min.drift i myldretiden, ½-timedrift i dagtimerne og timedrift om aftenen. Afkortes mellem Værløse og Hareskovby Linje 152 afkortes i Værløse til at betjene Ryetvej via Fiskebækvej med uændret frekvens Linje 165 omlægges til at betjene Hareskov st. - med uændret frekvens Linje 333 bevares som i dag Linje 334 bevares som i dag Linje 335 udrettes mellem Farum og Allerød st., således at linjen ses som et reelt kollektiv trafiktilbud mellem de to byer og som en god forbindelse mellem de to S-togsfingre. Samtidig betjener linjen erhvervsområdet Borupgård i Allerød. Linjen foreslås at køre med 20-min.drift i myldretiden, ½-timedrift i dagtimerne og timedrift om aftenen 1 Der indføres forsøgsmæssigt en servicebus i dagtimerne ( ) mellem Værløse Bymidte (Værløse st. ved terminalen) og Hareskov by Linje 310R, 400S og 500S er uændrede Der indføres Flextur i kommunen Af de største ulemper skal nævnes: Busforbindelse mellem Hareskov og Værløse betjenes af servicebus i dagtimerne Betjeningen af Lynge varetages udelukkende af linje 310R, da linje 335 ikke længere betjener denne strækning. Linje 310R kører hver halve time fra 6-20, men vil medføre at der vil være en længere gangafstand til følge for de, der skal til Vassingerød og den nordlige del af Lynge Fortsat ingen betjening af Farum Kaserne 1 Myldretid er i tidsrummet 7-9 og 15-18, dagtimer er 9-15 og aftentimer er 6-7 og Dette benævnes f.eks. for linje 335 som (3/2/1), forstået som (3 afg./time i myldretid/2 afg./time i dagtimer/1 afg./time i aftentimer).

3 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 3/23 I Tabel 4.1 er også vist alternativer til grundforslaget, bl.a. med linje 333 til Farum Kasserne samt ændrede frekvenser og linjeføringer på flere af linjerne. Figur 1.1 Illustration af grundpakken. Ændringen i frekvens er vurderet i nogle udvalgte snit for at vise hvilken frekvens grundpakken har i forhold til det nuværende busnet. Dette er illustreret i Tabel 1.1.

4 4/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Tabel 1.1 Tabel med frekvens i det nuværende busnet og grundpakken i forskellige snit. Snit Myldretid Dagtimer Aftentimer Weekend I For- I For- I For- I For- dag slag dag slag dag slag dag slag Kirke Værløsevej Jonstrupvangsvej Skovløbervangen Skovlinien Ryetvej Hareskov st Farum Hovedgade Slangerupvej Stavnsholtvej Paltholmvej Frederiksborgvej nord Tabellen angiver antal af afgange pr. time pr. retning. Markeringen med grønt angiver at forslaget har en højere frekvens end i dag, mens en rød markering angiver en lavere frekvens. Det er skønnet at den samlede passagereffekt ved grundpakken er 0,1 mio. flere passagerer årligt i de busser, der kører i kommunen. Dette svarer til omkring 2 % flere passagerer, hvis der ses bort fra de to S-bus-linjer. Foruden grundpakken er udarbejdet mulige optioner: Linje 151 til Ryetvej med ½-timedrift (inkl. servicebus kun til Hareskov st.) Linje 152 via Stiager (frem for Ryetvej) Linje 333 til Farum Kaserne - 2 optioner Linje 334 ad Ryttergårdsvej Linje 335 med reduceret frekvens; R-bus (½-timedrift) eller ½-timedrift

5 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 5/23 Tabel 1.2 Besparelse: Forslag til grundpakke og optioner. Udgifterne er skønnede nettoændringer i tilskudsbehov i forhold til Basisbudget Løsningsmuligheder (mio. kr./år) Grundpakke (mio. kr./år) Linje afkortes til Værløse (dog med servicebus i dagtimerne) A: 151 via Skovlinien og Stiager (3/2/1) 0,2 0,2 Optioner (mio. kr./år) B: 151 via Skovlinien og Ryetvej (2/2/1) 0,2 0,2 Linje omlagt i Værløse A: 152 via Fiskebækvej og Ryetvej (2/2/1) 1,0 1,0 B: 152 via Fiskebækvej og Stiager (2/2/1) 1,0 1,0 Linje via Hareskov st. A: Nuværende frekvens (3/2/1*) +1,0 +1,0 Linje 310R - uændret 0,0 0,0 Linje 333 A: Uændret 0,0 0,0 B: nuværende + Farum Kasserne +1,0 +1,0 C: dobbeltrettet + Farum Kasserne 0,0 0,0 Linje 334 A: uændret 0,0 0,0 B1: ad Ryttergårdsvej +0,2 +0,2 B2: ad Ryttergårdsvej +0,4 Udretning af linje 335 og via Borupgård A: 335 udrettet (2/2/1) og weekend (1/1/1) +0,0 +0,0 B: 335 udrettet (3/2/1) og weekend (1/1/1) +0,2 +0,2 C: R-bus: 335R udrettet (2/2/1) og weekend (1/1/1) +0,1 +0,1 Linje 500S - uændret 0,0 0,0 Indførelse af Flextur (24 kr. pr. tur) +0,3 +0,3 Øvrig besparelse ved chaufførfaciliteter 0,4 0,4 I alt (i forhold til den nuværende udgift til busdrift) 0,1 Der skal tages forbehold for økonomiberegningerne, da det er grove overslag. Især passagerskønnet på linje 335 med R-drift kan være lidt optimistisk, hvormed løsningen kan være lidt dyrere. * markerer at der er timedrift fra kl. 20, men frem til kl. 20 er der ½-timedrift. Tabellen skal læses således, at kolonnen med "Løsningsmuligheder" er nettoudgiften ved hvert enkelt belyst forslag i afsnit 4. Kolonnen med "Grundpakke" er projektgruppens forslag til hvordan busdriften i kommunen skal se ud fra december 2012, under hensyntagen til at den nuværende udgift til busdrift er uændret. Kolonnen med "Optioner" er alternativer for den kollektive trafik, men som har en ændret nettoudgift i forhold til den foreslåede løsning i grundpakken. F.eks. vil det betyde, at hvis der ønskes at betjene Farum Kasserne (forslag B) frem for den nuværende linjeføring på linje 333 (forslag A), vil nettoudgiften for at forlængelsen være 1,0 mio. kr. om året. Hvis der vælges en løsning, hvor både linje 151 og 152 kører til Ryetvej, bør det vurderes hvorvidt det vil være fordelagtigt at opgradere/forbedre "terminalforholdene" ved stoppestedet Ryetvej.

6 6/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift Baseret på analysen i statusnotatet af Furesø Kommune er følgende problemstillinger fundet, jf. statusnotat "Statusanalyse Furesø": Der er meget lav benyttelse af linje 151 mellem Hareskov og Værløse. S- togsforbindelsen medfører, at behovet for transport med kollektiv trafik mellem Hareskov og Værløse er dækket. Der er meget få på- og afstigere (omkring 125 pr. hverdag) på linje 165 i Hareskovby. Faktaark viser, at der midt på linjen i Hareskovby er den laveste belægning på linjen. Linje 165 bliver samtidig mindre attraktiv set fra Hareskovbys synspunkt, når linjen omlægges til at have forbindelse til Gladsaxe Trafikplads frem for til Lyngby st. Det er samtidig en dyr linje sammenlignet med antallet af brugere af linjen i kommunen. Der er en relativ høj benyttelse af Hareskov st. sammenlignet med kommunens to andre S-togsstationer. Cirka 900 påstigere ud af byens indbyggere medfører, at hver 4. bruger stationen på en normal hverdag. I Farum er dette tal hver 9. og i Værløse er dette hver 7. Det skal dog bemærkes, at Farum by og Værløse by også er betjent af linje 500S. Linje 335 har en lav belægning mellem Farum og Lynge sammenlignet med resten af linjen. Det vurderes, at linjen vil blive mere attraktiv, hvis den kører direkte mellem Farum og Allerød, og dermed skaber en hurtig forbindelse til Allerød (gymnasium, arbejdspladser og S-tog), en meget hurtigere forbindelse til Hillerød samt fra Hillerød og Allerød til Farum. Den nuværende linjeføring mellem Farum og Allerød medfører, at køretiden er lang og benyttelsen derfor er lav. Der er ikke busbetjening af byudviklingsområdet Farum Kasserne i dag, og det bør derfor undersøges, hvordan den kollektive trafik kan styrkes i området. Fremkommelighedsproblemer i Farum ved Williams Plads giver lange køretider for busser, der skal mellem Frederiksborgvej og Farum st. Dette er der dog ikke her fundet en løsning på. Der er lav benyttelse på den vestlige del af linje 334 mellem Farum st. og Ganløse/Stenløse. Derimod er benyttelsen af linjen mellem Holte og Farum st. meget større, hvor frekvensen dog er væsentlig højere. Hareskov st. kan for passagerer med mere særlige behov være vanskelig at benytte. Disse problemstillinger udgør sammen med de udækkede områder i kommunen grundlaget for det videre arbejde med den kollektive trafik frem mod trafikbestillingen for 2013.

7 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 7/23 3 Målsætninger Målet for den kollektive trafik i Furesø Kommune på sigt er at: styrke betjeningen for de store pendlerstrømme sætte fokus på direkte linjeføringer styrke betjeningen, hvor der ikke er banebetjening sikre en minimumsbetjening i de tyndt befolkede områder. Derudover er det en forudsætning, at der findes en løsning på problemet med manglende chaufførfaciliteter på linje Forslag til løsninger Linje 151 Servicebus Laanshøj-Kirke Værløse-Værløse Busbetjeningen mellem Værløse, Ryget Skovby, Kirke Værløse og Laanshøj varetages i dag af linje 151, der kører hver halve time i dagtimerne og timedrift om aftenen. I dag betjener linjen samtidig strækningen mellem Værløse og Hareskovby med den tilsvarende frekvens. Dog har statusanalysen vist, at der på strækningen er meget få daglige passagerer. Derfor foreslås det, at linje 151 afkortes mellem Hareskovby og Værløse. Dog foreslås det, at der i forsøgsmæssigt etableres en servicebus mellem Værløse st. og Hareskovby i dagtimerne, dvs. mellem 9.30 og 14.30, jf. Figur 4.1. Servicebussen vil kunne fungere frem til, at der er bedre tilgængelighed på Hareskov st., og samtidig bør behovet er for denne supplerende busdrift (i forhold til S-toget) evalueres på baggrund af passagertællinger. Der er p.t. mulighed for at køre op til 10 afgange i tidsrummet , men dette kan ændres, afhængigt af hvordan den endelige køreplan skrues sammen. Løsningen med servicebus skal ses i sammenhæng med forslaget på linje 151, da der er forskel i betjeningen på de to løsninger. Se nærmere under forslagene for linje 151.

8 8/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Figur 4.1 Servicebus mellem Værløse st. og Hareskovby / Hareskov st. Fordelen ved at linje 151 og servicebussen hænger sammen er, at det vil være muligt for passagerer at rejse videre mod Ryget Skovby og Kirke Værløse, uden at skulle skifte bus, hvormed målpunkter her også kan nås uden skifte. Servicemæssige konsekvenser Linjen benyttes i dag af meget få passagerer på strækningen mellem Hareskovby og Værløse st., hvilket må ses i sammenhæng med at S-toget kører med 10- minutters drift på strækningen. Det betyder, at Hareskovby fremover ikke har busforbindelse til Værløse, og at de få nuværende buspassagerer mellem Hareskov og Værløse derfor må benytte S-toget, servicebussen eller Flextur (se mere om Flextur i afsnit 4.7) på strækningen. Forslaget betyder, at Hareskovby mister en direkte busforbindelse til Værløse, og fremover skal bruge S-toget for at komme mellem Hareskovby og Værløse. Afkortningen af linje 151 forventes at medføre klager fra de få nuværende passagerer på linjen. Der etableres forsøgsmæssigt en servicebus i dagtimerne, hvilket giver en service, for de der ikke vil kunne benytte Hareskov st. i dag grundet at tilgængeligheden på stationen ikke er god. Der vil være tre stoppesteder i Hareskovby, der ikke busbetjenes i det nye forslag 2 (Hareskov Skole, Hareskov Idrætsanlæg og Enighedsvej på Åvej), som tilsammen 2 Det er foreslået at lade linje 165 betjene Hareskov st., således at hele Hareskovby får busforbindelse til stationen, se afsnit 4.3.

9 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 9/23 har 47 daglige påstigere. Af disse er 42 påstigere på Hareskov Skole. Dog er der kun ca. 200 m mellem stoppestedet Skovmose Allé på linje 165 og Hareskov Skole eller ca. 400 m til S-toget på Hareskov st., hvilket for langt de fleste vurderes som en acceptabel gangafstand. To forslag til betjening i Værløse Når linje 151 afkortes mellem Hareskovby og Værløse, er der to forslag til betjening i Værløse. I det ene forslag foreslås linjen at overtage den "store sløjfe", som linje 152 i dag kører i Værløse ad Kollekollevej, Skovlinien, Skovgårds Allé og Ryetvej, jf. Figur 4.2. I retning mod Laanshøj ender linjen på Værløse st. (terminalen). Der køres med ½-timedrift i myldretiden og dagtimerne og timedrift om aftenen og tilsvarende på lørdage (2/2/1). På søndage køres (1/1/1). Med dette forslag er det kun muligt at servicebussen til Hareskovby kan køre mellem Værløse st. og Hareskov st., se Figur blå linjeføring. Dette er ikke en løsning COWI og Movia anbefaler, da en servicebus bør køre rundt i Hareskovby, og ikke betyde et skifte på Hareskov st., hvilket ikke vil være rimeligt. En alternativ servicebus-løsning, der kører rundt i Hareskovby vil skønsmæssigt koste i omegnen af 0,9-1,0 mio. kr. yderligere. Servicemæssige konsekvenser I det andet forslag foreslås linjen at betjene Kollekollevej, Skovlinien, Skovgårds Allé og Stiager, hvor den ender på Værløse st. (terminalen). Hvis linjen kun betjener Kollekollevej, Skovlinien og Skovgårds Allé i aktuel retning vurderes det at være muligt at køre 3 gange i timen, således at der er 20-min.drift mellem Kirke Værløse (Laanshøj), Ryget Skovby og Værløse st. I dagtimerne køres der ½- timedrift, således at der er mulighed for at køre servicebus mellem Hareskov st. og Værløse st. Alternativt kan der køres 20-min.drift i dagtimerne på bekostning af servicebussen. I aftentimerne kører linjen med timedrift. Den samme frekvens foreslås på lørdage, mens der på søndage køres (1/1/1). Med dette forslag betjener servicebussen Hareskovby og evt. Hareskov st., hvormed der er tale om en reel servicebus-betjening. En forudsætning for det andet forslag med 20-min.drift, er at linje 152 betjener Ryetvej, jf. afsnittet om linje 152. I begge forslag betjener linjen i Kirke Værløse kun Bygaden i aktuel retning, som det er tilfældet i dag, hvor der i den anden retning køres ad Lejrvej. Betjeningen i Laanshøj, Kirke Værløse og Ryget Skovby foreslås uændret. Dog får disse tre bysamfund ikke længere forbindelse til Hareskovby, men det skønnes, at der i så fald vil være tale om meget få passagerer, der rejser denne strækning. De tre bysamfund får forbindelse til en større del af Værløse, da der nu enten køres i den "store sløjfe" i Værløse eller at linjen betjener Stiager efter en "mellem sløjfe", jf. Figur 4.2. Forslaget betyder, at der vil være et stoppested, der ikke får busbetjening i Værløse (Skovløbervangen ved Syvstjerne Vænge), og som dagligt har 15 påstigere. Disse vil fremover have længere til et stoppested (ca. 500 m). Alternativet, hvor der køres ad Stiager, betyder at der vil være endnu stoppested, der ikke betjenes i Værløse (Højeloftsvej), som dagligt har 48 påstigere. Dog viste analysen, at 3/4 af disse påstigere skal mod Ryetvej, mens 1/4 skal i retning mod Skovlinien. Der er øget frekvens på dette forslag, hvormed der er 20-min.drift i myldretiderne mellem Kirke Værløse og Værløse.

10 10/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Figur 4.2 Illustration af nuværende og to alternative forslag til linje 151. Ved at betjene strækningen mellem Kirke Værløse og Værløse med 20-min.drift, vil det være en styrkelse af den kollektive trafik. 20-min.drift opfattes ofte af pendlere som et reelt alternativ til bilen og giver bedre korrespondance med S-tog, i forhold til den nuværende frekvens (½-timedrift). Erfaringsmæssigt giver 20-min.drift frem for ½-timedrift 25 % flere passagerer. Øget frekvens mellem Kirke Værløse og Værløse var en af de pointer, der gik igen blandt tre ad de fem workshopgrupper, og netop høj frekvens var et af de vigtigste udsagn blandt de fleste grupper. Begge forslag betyder at linjen har terminalophold på Værløse st., hvor det forudsættes, at Furesø Kommune og Movia stiller chaufførfaciliteter til rådighed på Værløse st., såfremt de omtalte løsninger skal være mulige. Forslag A (+) 3 Linjen foreslås at overtage den "store sløjfe", som linje 152 i dag kører i Værløse ad Kollekollevej, Skovlinien Skovgårds Allé og Ryetvej, jf. Figur 4.2. Frekvensen på linjen er uændret, dvs. 2 afgange i timen i myldretiden og dagtimerne og timedrift i aftentimerne, dvs. både hverdage og lørdage (2/1/1). På søndage køres (1/1/1). Derudover køres der servicebus mellem Værløse st. og Hareskov st. i dagtimerne, dvs. mellem 9.30 og (G) angiver at forslaget er en del af grundpakken, mens (+) angiver at det er en tilkøbsmulighed.

11 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 11/23 Forslag B (G) Linjen foreslås i Værløse at køre ad Kollekollevej, Skovlinien Skovgårds Allé og Stiager. Linje 151 kører med 20-minutters drift i myldretiden, halvtimesdrift i dagtimerne og timedrift om aftenen samt på lørdage (3/2/1). På søndage køres (1/1/1). Derudover køres der servicebus mellem Værløse st. og Hareskov by i dagtimerne, dvs. mellem 9.30 og Tabel 4.1 Forslag til afkortning af linje 151. Linje afkortelse A 151 afkortet (2/2/1) - med servicebus B 151 afkortet (3/2/1) - med servicebus Ændret antal busser Ændrede køreplantimer pr. år Ændrede passagertal pr. år i Nettoudgift mio. kr , ,2 Cognos-beregning Økonomi Foruden COWIs skøn på økonomien ved forslagene, har Movia s økonomifordelingsmodel været benyttet til alle forslagene, således at den kommunefordelte nettofinansiering tager de fordelingshensyn som er indbygget i økonomifordelingsmodellen. Dette er i hvert afsnit vist i tabellen efter de servicemæssige og økonomiske konsekvenser, som Tabel 4.1. Her er resultaterne fra Movia s økonomifordelingsmodel vist i Tabel 4.2. Forslagene viser, at Furesø Kommune sparer 0,2 mio. kr. om året ved at afkorte linjen til Værløse by, uanset hvilket løsning der vælges. Tabel 4.2 Oversigt over økonomi fra Movias økonomimodel. Forslag 151 Kommune Basisbudget 2013 Forslag Forskel Forslag A 151 afkortet (2/2/1) Furesø 5,9 mio. kr. 5,7 mio. kr. 0,2 mio. kr. Forslag B 151 afkortet (3/2/1) Furesø 5,9 mio. kr. 5,7 mio. kr. 0,2 mio. kr. Linje 152 Servicemæssige konsekvenser Måløv-Jonstrup-Værløse Det foreslås, at linje 152 omlægges i Værløse, så den enten kører en "lille sløjfe" ad Stiager frem for Skovlinien, eller kører ad Fiskebækvej (Værløse st. under broen) og Ryetvej. I begge forslag betjener linjen fortsat Lille Værløse Skole, hvortil der er transportberettigede skoleelever fra Jonstrup og samtidig har borgere i Jonstrup forbindelse til Værløse st. og Værløse Bymidte, jf. Figur 4.3. De servicemæssige konsekvenser ved omlægningen vurderes ikke at have den store betydning, da der fortsat er forbindelse til Værløse st., Lille Værløse Skole og Værløse Bymidte. Dog har linjen i forslaget ikke forbindelse til Skovlinien. Jonstrupborgerne ser gerne, at linje 152 kører til Ballerup st. frem for Måløv og Kildedal st. Denne model passer ikke ind i Ballerup Kommunes planer for busdriften. Der vil ikke være stoppesteder på linje 152 i Værløse, der med omlægningen af linje 152 er ubetjente, da linje 151 betjener alle disse stop. Hvis linjen som foreslået kører til Ryetvej, vil stoppestedet ved Højeloftsvej være ubetjent.

12 12/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Forslag A (G) Forslag B (+) Figur 4.3 Illustration af den nuværende og nye linje 152 samt stoppestedsbenyttelse. Linje 152 betjener Ryetvej og Fiskebækvej. Linjen kører med ½-timedrift i myldretiden og dagtimerne. og timedrift om aftenen samt på lørdage (2/2/1). På søndage køres (1/1/1). Linje 152 betjener Stiager i en "lille sløjfe". Linjen kører med ½-timedrift i myldretiden og dagtimerne. og timedrift om aftenen samt på lørdage (2/2/1). På søndage køres (1/1/1). Tabel 4.3 Forslag til afkortning af linje 152. Linje afkortelse A B 152 omlagt - via Ryetvej 152 omlagt - til Stiager Ændret antal busser Ændrede køreplantimer pr. år Ændrede passagertal pr. år i Nettoudgift mio. kr , ,4 Økonomi Forslagene viser, at Furesø Kommune sparer 1,0 mio. kr. om året ved at køre via Stiager eller Ryetvej i Værløse.

13 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 13/23 Tabel 4.4 Oversigt over økonomi fra Movias økonomimodel. Forslag 152 Kommune Basisbudget 2013 Forslag Forskel Forslag A 152 omlagt - via Stiager Furesø Ballerup 3,8 mio. kr. 1,1 mio. kr. 2,8 mio. kr. 1,7 mio. kr. 1,0 mio. kr. +0,6 mio. kr. Forslag B 152 omlagt - via Ryetvej Furesø Ballerup 3,8 mio. kr. 1,1 mio. kr. 2,8 mio. kr. 1,7 mio. kr. 1,0 mio. kr. +0,6 mio. kr. Der er foretaget afrundinger i tabellerne med kommunefordelt økonomi, hvorfor det kan forekomme at differencen af forslagene på kommuneniveau er afrundet. Linje 165 Servicemæssige konsekvenser Hareskovby - Herlev/Gladsaxe Det foreslås, at linje 165 forlænges i Hareskovby, så den får forbindelse til Hareskov st. Dermed skaber linjen gode forbindelser til stationen fra størstedelen af Hareskovby, jf. Figur 4.3. Samlet vurderes det at være en styrke, at linje 165 får forbindelse til Hareskov st., da linje 165 har 10 stoppesteder i kommunen, hvoraf de fire ikke i dag har forbindelse til stationen (på Skovbovænget og Syvendehusvej). De fem stoppesteder, som både linje 151 og 165 betjener i dag, får tre afgange i timen til stationen frem for de nuværende to afgange i timen i myldretiderne. Dog vil der være passagerer, der ikke har fordel af at komme til stationen med omvejskørsel til gene. Det vurderes dog at der vil være flere passagerer, der har fordel af at kunne komme til stationen, end der er oversiddere, der generes af omvejskørsel.

14 14/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Figur 4.4 Illustration af nuværende og nye linje 165. Forslag A (G) Linje 165, med ny betjening af Hareskov st., kører med 20-minutters drift i myldretiden, halvtimesdrift i dagtimerne (frem til kl. 20) og timedrift om aftenen (3/2/1). I weekenden køres (2/2/1). Tabel 4.5 Forslag til omlægning af linje 165. Linje 165 Ændret antal busser Ændrede køreplantimer pr. år Ændrede passagertal pr. år i Nettoudgift mio. kr. A via Hareskov st ,0 Økonomi Forslaget koster Furesø Kommune 1,0 mio. kr. om året ved at køre via Hareskov st. Tabel 4.6 Oversigt over økonomi fra Movias økonomimodel. Forslag 165 Kommune Basisbudget 2013 Forslag Forskel Forslag A via Hareskov st. Furesø Ballerup Gladsaxe Herlev 2,2 mio. kr. 1,7 mio. kr. 4,0 mio. kr. 3,3 mio. kr. 3,2 mio. kr. 1,3 mio. kr. 3,8 mio. kr. 3,6 mio. kr. +1,0 mio. kr. 0,4 mio. kr. 0,2 mio. kr. +0,3 mio. kr. Der er foretaget afrundinger i tabellerne med kommunefordelt økonomi, hvorfor det kan forekomme at differencen af forslagene på kommuneniveau er afrundet.

15 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 15/23 Linje Bybus i Farum Bybusbetjeningen i Farum by varetages af linje 333, der kører to "sløjfer", én i Farum øst og én i Farum vest. Der er arbejdet med to forslag, dog har de begge samme linjeføring i Farum øst. I Farum vest er der forslag om, hhv. at forlænge den nuværende bybus til Farum Kasserne og køre en "sløjfe" her samt at udrette linjen, så den kun betjener Farum Hovedgade, Akacietorvet, Lillevangsvej og Farum Kasserne. Infrastrukturen i Farum Kasserne tillader, som det ser ud i dag, ikke den optimale løsning, hvor bussen kan fortsætte ud i den nordlige ende af området og derfra videre mod øst. Der er dog på trods af dette et politisk ønske om nærbetjening af Farum Kasserne. Servicemæssige konsekvenser Forslaget med en forlængelse af den nuværende linjeføring til Farum Kasserne betyder, at påstigere på stoppestedet ved Lillevangsvej vil få en forlænget rejsetid på 5-7 minutter, hvilket kan betyde passagerfrafald fra dette stoppested. Dog vil der ikke være langt til stoppestedet Dyssevangen på Ryttergårdsvej, hvorfra der er direkte/kort rejsetid til Farum st. I løsningen hvor linje 333 kører dobbeltrettet på Lillevangsvej, og betjeningen af Farum Gydevej og Ryttergårdsvej bortfalder, vil der være et større passagertab af de påstigere, der er i disse områder. Det drejer sig om bl.a. Farum Park, Farum Svømmehal, Solvangsskolen samt erhvervsområdet, hvor der er ca. 85 påstigere dagligt. Dog har de 25 daglige påstigere fra Slangerupvej/Paltholmvej linje 310R som alternativ mod Farum st. og Farum Bytorv. Indbyggere i Farum Kasserne vil få kollektiv trafikbetjening tæt på, frem for at skulle gå ned til Slangerupvej. Dermed vil det være en styrke for byudviklingsområdet Farum Kasserne, hvor der forventes flere indbyggere på sigt. Dermed vil flere borgere på sigt få et kollektivt trafiktilbud, som kan betyde at bussen kan blive et alternativ til bilen. Forslag C er, set fra Farum Kasserne, mere attraktivt end forslag B, da køretiden til Farum st. er kortere, når den ikke kører sløjfen. Forslag A (G) Linje 333 i Farum bevares som den er i dag. Der bør i denne løsning oprettes et superstoppested ved Slangerupvej for passagerer fra Farum Kasserne. Det anbefales at oprette selvstændige linjenumre for hhv. den østlige og vestlige sløjfe i kommunen, da passagererne har svært ved at skelne de to "radialer" fra hinanden, når de skal bruge bussen. Dette kunne f.eks. være linje 332 og linje 333. Forslag B (+) Linje 333 i Farum vest forlænges fra Lillevangsvej til Farum Kasserne og kører her en sløjfe ad Regimentsvej, Kompagnivej og Garnisonsvej og retur til Slangerupvej, hvor den fortsætter ad Farum Gydevej, Ryttergårdsvej, Lillevangsvej, Farum Hovedgade-Farum st. Forslaget betyder, at Farum Kasserne får busforbindelse til Farum by og stationen frem for at skulle gå ned til et stoppested på Slangerupvej.

16 16/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Dette vil betyde, at oversiddere i den enkeltrettede bybuslinje får en forlænget rejsetid på 5-7 minutter. Dette kan betyde, at der vil være oversiddere, der vil fravælge bussen som transportmiddel. Dog vil det også betyde, at der vil komme nye passagerer i den kollektive trafik fra betjeningen af Farum Kasserne. Samlet skønnes det at der årligt vil være et uændret passagertal. Forslag C (+) Bybussen i Farum vest kører fra Farum st. ad Stationsvej, Farum Hovedgade, Lillevangsvej til Farum Kasserne og kører her en sløjfe ad Regimentsvej, Kompagnivej og Garnisonsvej og retur til Farum st. ad samme veje, hvor den fortsætter ad den nuværende linjeføring mod Farum øst. Forslaget betyder, at Farum Kasserne får en direkte busforbindelse til Farum by og stationen frem for at skulle gå ned til et stoppested på Slangerupvej og at brugere af linjen får en hurtigere rejsetid, da den nu er dobbeltrettet frem for enkeltrettet. Dette betyder, at der ikke er busbetjening på Ryttergårdsvej og Farum Gydevej, samt at busbetjeningen på Slangerupvej kun varetages af linje 310R. Dette betyder, at ca. 60 daglige påstigere mister busbetjeningen, og ca. 25 daglige påstigere fremover må benytte linje 310R. Figur 4.5 Illustration af den nuværende og nye linje 333 samt stoppestedsbenyttelse. Lille pink linje er forslag A, grøn linje er forslag B og blå linje forslag C. Økonomi De to forslag er vist i Tabel 4.7. Tabel 4.7 Forslag til bybusbetjening i Farum med linje 333. Bybusbetjening i Farum Ændret antal busser Ændrede køreplanstimer pr. år Passagerer Nettoudgift kr. A Uændret

17 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 17/23 B nuværende + Farum Kasserne C dobbeltrettet + Farum Kasserne Note: B: (3/2/1) i hverdagen og (2/1/1) i weekenden. C: (2/2/1) i hverdagen og (1/1/1) i weekenden Stenløse/Ganløse-betjening Linje 334 Busbetjeningen mellem Farum og Ganløse/Stenløse varetages i dag af linje 334, der på hver tredje afgang kører mellem Holte, Farum og Ganløse/Stenløse. Der er arbejdet med et forslag om at omlægge linjen, så den giver busbetjening mellem Ganløse/Stenløse, Kirke Værløse og Værløse. Denne løsning er Egedal Kommune dog ikke parat til i forbindelse med trafikbestillingen for 2013, men dialogen med Egedal Kommune om dette bør fastholdes. Det er derfor overvejet i stedet for at omlægge linje 334 i Farum by, således at linjen i stedet for at køre ad Hestetangsvej og Farum Hovedgade, fortsætter ad Ganløsevej og herefter betjener Ryttergårdsvej til Farum st. Servicemæssige konsekvenser Forslaget med betjening af Ryttergårdsvej betyder at passagerer mellem Ganløse og Akacietorvet mister busforbindelse. Akacietorvet er et af de større målpunkter i kommunen. Farum Hovedgade sammenlignet med Ryttergårdsvej betyder, at der er større potentiale for passagerer. Dog har den østlige del af Ryttergårdsvej ikke busbetjening i dag, hvilket vurderes at være en styrke. Køreplanen for betjeningen mellem Farum og Ganløse/Stenløse er i dag hårdt presset, hvilket betyder at øget køretid formodentlig betyder en ekstra bus, med øgede omkostninger til følge. Movia har umiddelbart vurderet at omlægningen af linjen vil betyde en øget køretid, hvilket dog skal tages med forbehold, og afvente en eventuel prøvekørsel af linjen. Forslag A (G) Forslag B (+) Linje 334 i Farum bevares som den er i dag. Linje 334 omlægges i Farum til at betjene Ryttergårdsvej frem for Farum Hovedgade.

18 18/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Figur 4.6 Økonomi De to forslag er vist i Tabel 4.7. Illustration af den nuværende og alternative linjeføring på linje 334 i Farum. Tabel 4.8 Forslag til busbetjening i Farum med linje 334. Linje 334 i Farum Ændret antal busser Ændrede køreplanstimer pr. år Passagerer Nettoudgift kr. A Uændret B ad Ryttergårdsvej ,9 B ad Ryttergårdsvej ,2 Afhængigt af om forslaget betyder en ekstra bus, er der regnet økonomi på et alternativ både med (B1) og uden en ekstra bus (B2). Det er i beregningerne skønnet at den ekstra køretid ved at køre ad Ryttergårdsvej er på 1½ min. pr. retning.

19 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 19/23 Tabel 4.9 Oversigt over økonomi fra Movias økonomimodel. Forslag Kommune Basisbudget 2013 Forslag Forskel Forslag B1 Linje bus Forslag B2 Linje 334 Uændret busantal Furesø 2,8 mio. kr. 3,2 mio. kr. + 0,4 mio. kr. Egedal 4,5 mio. kr. 4,9 mio. kr. +0,4 mio. kr. Rudersdal 1,8 mio. kr. 1,9 mio. kr. +0,1 mio. kr. Furesø 2,8 mio. kr. 3,0 mio. kr. +0,2 mio. kr. Egedal 4,5 mio. kr. 4,5 mio. kr. 0 mio. kr. Rudersdal 1,8 mio. kr. 1,8 mio. kr. 0 mio. kr. Linje 335 Servicemæssige konsekvenser Farum - Allerød - (Hillerød) Betjeningen mellem Farum og Allerød (Hillerød) varetages i dag af linje 335, der kører via Lynge undervejs. Det foreslås, at denne linje omlægges, så den kører mere direkte mellem Farum og Allerød, i stedet for omvejskørsel via Lynge, se Figur 4.7. I forbindelse med Allerød Kommunes trafikbestilling for 2013 er det foreslået, at linjen betjener Borupgård Erhvervsområde, frem for Frederiksborgvej. Det betyder, at Farum får en hurtig busforbindelse til Allerød og Hillerød, med god forbindelse til uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. Dog betyder det, at de passagerer, der i dag benytter linje 335 mellem Farum og Lynge, frem over må benytte den nye R-linje 310R på strækningen. Der er i dag ca. 70 daglige påstigere på de tre stoppesteder i kommunen, som linjen med forslaget ikke betjener. Af disse 70 er det kun 24 påstigere, der dagligt står på linjen ved de tre stoppesteder i retning mod Lynge. Disse passagerer vil kunne benytte linje 310R, der kører med halvtimesdrift kl og timedrift kl samt i weekenden. Disse passagerer vil dog risikere en øget gangafstand i Lynge, da linje 310R ikke nærbetjener Lynge/Vassingerød i samme grad som nuværende linje 335. Der er knap 50 påstigere, der dagligt benytter de tre stoppesteder i retning mod Farum st., og størstedelen af disse kan, foruden linje 310R, også benytte linje 333, der betjener to af stoppestederne (Lillevangsvej og Paltholmvej). Næsten alle vil dermed have fem afgange i timen mod Farum st. i myldretiden. Det er forventningen, at denne nye hurtige forbindelse med tiden vil kunne tiltrække en del passagerer, som i dag ikke er brugere af kollektiv trafik, da den markant reducerede rejsetid mellem Farum og Allerød (Hillerød) er et væsentligt serviceløft.

20 20/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Figur 4.7 Illustration af den nuværende og nye linje 335.

21 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 21/23 Økonomi Forslag A (+) Forslag B (G) Forslag C (+) Den direkte linjeføring medfører, at den gennemsnitlige køretid er reduceret med 20 min. pr. retning i forhold til den nuværende linjeføring via Lynge. Der opereres i forslagene kun med hele ture, således er der ikke specielle linjevarianter, afkortede ture mv., hvilket bl.a. betyder at der fremover er aftendrift mellem Farum, Allerød og Hillerød. I forslagene A og B nedenfor foreslås den nye linje at køre alle turene Farum-Allerød-Hillerød. I dag er der således ikke drift mellem Farum og Lynge i weekenden og midt på hverdage, kl. 9-14, er der kun timedrift. Der køres ½-timedrift i myldretiden, ½-timedrift i dagtimerne og timedrift om aftenen (2/2/1). I weekenden køres (1/1/1). 4 Der køres 20-minutters drift i myldretiden, ½-timedrift i dagtimerne og timedrift om aftenen (3/2/1). I weekenden køres (1/1/1). 5 R-bus: Der køres ½-timedrift 6-20 og timedrift om aftenen (2/2/1). I weekenden køres timedrift 6-23 (1/1/1). Tabel 4.10 Forslag til udretning af linje 335. Linje udretning og via Borupgård Ændret antal busser Ændrede køreplantimer pr. år Ændrede passagertal pr. år i Ændring ift. budget 2012 (mio. kr.) A 335 udrettet (2/2/1) ,4 B 335 udrettet (3/2/1) ,2 C 335 udrettet (R-bus) ,7 Økonomi Økonomien viser, at forslagene stort set er udgiftsneutrale for Furesø Kommune, afhængigt af hvilket forslag, der opereres med. Økonomien ligger i intervallet 0,0-0,2 mio. kr. ekstra om året. 4 Det er forudsat at der mandag-fredag køres ½-timedrift 7-18 og timedrift fra 6-7 og På lørdage køres timedrift 7-23 og på søndage køres timedrift Det er forudsat at der mandag-fredag køres 20-min.-drift 7-9 og 15-17, ½-timedrift 9-15 og og timedrift 6-7 og På lørdage køres timedrift 7-23 og på søndage køres timedrift 9-22.

22 22/23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE Tabel 4.11 Oversigt over økonomi fra Movias økonomimodel. Forslag 335 Kommune Basisbudget 2013 Forslag Forskel Forslag A Allerød 6,4 mio. kr. 3,3 mio. kr. -3,1 mio. kr. 335 udrettet (2/2/1) Furesø Hillerød 1,3 mio. kr. 1,9 mio. kr. 1,3 mio. kr. 1,6 mio. kr. 0,0 mio. kr. -0,3 mio. kr. Forslag B 335 udrettet (3/2/1) Forslag C 335 udrettet R-bus Allerød 6,4 mio. kr. 4,0 mio. kr. -2,4 mio. kr. Furesø 1,3 mio. kr. 1,5 mio. kr. 0,2 mio. kr. Hillerød 1,9 mio. kr. 1,9 mio. kr. 0,0 mio. kr. Allerød 6,4 mio. kr. 3,7 mio. kr. -2,7 mio. kr. Furesø 1,3 mio. kr. 1,4 mio. kr. 0,1 mio. kr. Hillerød 1,9 mio. kr. 1,8 mio. kr. -0,1 mio. kr. Der er foretaget afrundinger i tabellerne med kommunefordelt økonomi, hvorfor det kan forekomme at differencen af forslagene på kommuneniveau er afrundet. Der skal dog tages forbehold for økonomien ved R-bussen, da Movia har skønnet at R-bus-konceptet erfaringsmæssigt er medvirkende til at tiltrække mange nye passagerer. Det vurderes dog som et optimistisk skøn for passagerudviklingen, hvilket vil fordyre løsningen, såfremt dette ikke kan realiseres. 4.7 Flextur Det foreslås, at Furesø Kommune melder sig til Movias Flextur, hvor enhver borger mod en betaling på 36 kr. kan rejse op til 10 km for startbeløbet. Herefter betaler passageren 6 kr. pr. ekstra kørt kilometer. Kørslen kan foregå til destinationer inden for kommunen eller i andre kommuner, der er tilmeldt Flextur. Kommunen betaler forskellen mellem kundebetalingen og det beløb vognmanden har af udgifter til turen. I dag kan kommunerne selv vælge om startbeløbet skal dække kundens første 5 eller 10 km af rejsen. I øjeblikket er Ballerup og Allerød med i Flextur-ordningen, for at nævne nogle af Furesø Kommunes nærmeste kommuner. Frederikssund Kommune behandler ligeledes en indførelse af Flextur i kommunen. Såfremt Furesø Kommune tilmelder sig den fulde Flextrafik-pakke, vurderer Movia at koordineringen af et større antal kørsler vil give synergieffekter for kommunen. Det kan alternativt overvejes at indføre Flextur med reduceret takst, således at minimumsbetalingen er på omkring 24 kr. pr. tur. Dermed matcher taksten for Flextur taksterne for en kontantpris i den åbne kollektive trafik. Et sådant forsøg har Allerød Kommune ansøgt Movia om at igangsætte, og der forventes et positivt svar fra Movia s bestyrelse. Det skønnes, at udgiften for Furesø Kommune, til en sådan ordning, vil være omkring 0,3 mio. kr.

23 WORKSHOP OM KOLLEKTIV TRAFIK I FURESØ KOMMUNE 23/ Grundpakke Sammenligning af alle linjerne i grundpakken med den nuværende stoppestedsbenyttelse. Det ses at grundpakken betjener alle de stoppesteder, hvor der i dag er passagerer i et omfang, der svarer til efterspørgslen efter kollektiv trafik. Figur 4.8 Grundpakken sammenlignet med den nuværende stoppestedsbenyttelse.

Indholdsfortegnelse. Analyse af den kollektive trafik i Furesø Kommune. Furesø Kommune / Movia. Løsningsnotat. 1 Vurderinger

Indholdsfortegnelse. Analyse af den kollektive trafik i Furesø Kommune. Furesø Kommune / Movia. Løsningsnotat. 1 Vurderinger Furesø Kommune / Movia Analyse af den kollektive trafik i Furesø Kommune Løsningsnotat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Workshop om kollektiv trafik i Furesø Kommune. Furesø Kommune / Movia. Opsamlingsnotat. 1 Workshop om busdrift

Indholdsfortegnelse. Workshop om kollektiv trafik i Furesø Kommune. Furesø Kommune / Movia. Opsamlingsnotat. 1 Workshop om busdrift Furesø Kommune / Movia Workshop om kollektiv trafik i Furesø Kommune Opsamlingsnotat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Workshop

Læs mere

ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I ALLERØD KOMMUNE INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 5.

ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I ALLERØD KOMMUNE INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 5. ALLERØD KOMMUNE / MOVIA ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I ALLERØD KOMMUNE LØSNINGSNOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Forslag til busdriften fra 2015 i høring

Forslag til busdriften fra 2015 i høring Forslag til busdriften fra 2015 i høring Miljø-, Plan- og Teknikudvalget besluttede på deres møde den 16. januar 2014 at sende nedenstående forslag i høring, inden Udvalget træffer endelig beslutning på

Læs mere

Notat. Til: Herlev Kommune. Gladsaxe Kommune. Ballerup Kommune. Furesø Kommune. Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20.

Notat. Til: Herlev Kommune. Gladsaxe Kommune. Ballerup Kommune. Furesø Kommune. Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. Notat Til: Herlev Kommune Gladsaxe Kommune Ballerup Kommune Furesø Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe, Herlev, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: SJ; TOR; JBN, JHI. 20. april 2009

Notat. Til: Gladsaxe, Herlev, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: SJ; TOR; JBN, JHI. 20. april 2009 Notat Til: Gladsaxe, Herlev, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: SJ; TOR; JBN, JHI Sagsnummer Sagsbehandler JBN Direkte 36 13 16 66 Fax JBN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr:

Læs mere

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 3. december 2015. Arbejdsprogram for trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. december 2015 Arbejdsprogram for trafikbestilling

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune

Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 13. marts Trafikbestilling 2017 i Ballerup Kommune Til: Ballerup Kommune Kopi til: Egedal Kommune; TOR; SRM; MKL Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 13. marts 2016 Trafikbestilling

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Lone Nielsen - Teknisk sek.

Lone Nielsen - Teknisk sek. Lone Nielsen - Teknisk sek. Fra: Johanne Høgsholm Sendt: 25. februar 2009 14:24 Til: Johanne Høgsholm Emne: VS: Movias trafikkort og forslag til busdrift i Furesø, Gladsaxe, Herlev, Ballerup og Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag:

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag: NOTAT/bnorm/7. april 2015/ Sags nr.13.05.16-p00-2-14 Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune skal hvert år inden den 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 18. december Trafikbestilling 2017 i Gladsaxe Kommune

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 18. december Trafikbestilling 2017 i Gladsaxe Kommune Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 18. december 2015 Trafikbestilling 2017 i Gladsaxe

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. marts Betjening af Egeparken

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: TOR, SJ. 20. marts Betjening af Egeparken Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, SJ Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 20. marts 2009 Betjening af Egeparken Gladsaxe Kommune

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016

Forslag til Trafikbestilling 2016 HØRINGSOPLÆG/ 5. marts 2015 Forslag til Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen. Derfor har Byrådet besluttet at sende en række ændringsforslag til

Læs mere

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st.

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st. Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: 676416 Sagsbehandler CNR Direkte 36 13 16 79 Fax 36 13 20 93 CNR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2010 Trafikbestilling til år 2011

Læs mere

Rådgivning Nordsjælland

Rådgivning Nordsjælland Kommune/region Allerød Egedal Fredensborg Resultatet af Trafikbestilling 2015- maj 2014 Rådgivning Nordsjælland Der oprettes en ny linje 338E Allerød st. Vassingerød. Linjen kører med halvtimedrift i myldretiderne

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk TOR@moviatrafik.dk

Læs mere

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2 MOVIA OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Konklusion 1 2 Baggrund 2 3 Interviewundersøgelse

Læs mere

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019 Notat Til: Rødovre Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. februar 2018 Rødovre Kommune, Bynet 2019

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er:

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er: Notat Til: Københavns kommune Kopi til: Hvidovre kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. juni 2013 Busbetjeningen

Læs mere

Justeringer af busbetjening i Egedal Kommune INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Pendlingsanalyse, sammenfatning 2

Justeringer af busbetjening i Egedal Kommune INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Pendlingsanalyse, sammenfatning 2 MOVIA OG EGEDAL KOMMUNE Justeringer af busbetjening i Egedal Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010

Oplæg til endelig beslutning om linje 225 og servicebus 854 samt trafikbestilling 2010 Greve Kommune Rådhusholmen 10 2670 Greve Att: Michael Løgstrup Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 12. februar 2009 Oplæg til

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Notat. Til: Region Sjælland. Kopi til: 3. marts 2014. Notat - Busbetjening af Tølløsebanen Notat Til: Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler LRI Direkte +45 36 13 16 51 Fax - LRI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 3. marts 2014 Notat - Busbetjening af Tølløsebanen

Læs mere

Trafikbestillingsgrundlag 2015

Trafikbestillingsgrundlag 2015 Trafikbestillingsgrundlag 2015 Følgende notat er en gennemgang af buslinjernes driftsøkonomi og funktion i kommunens busnet. Tallene i notatet er baseret på Movias Trafikbestillingsgrundlag for 2015, der

Læs mere

FURES0 KOMMUNE. Lille Vcerl0se Skole Ryetvej Vaerl0se. H0ring om forslag til busdriften fra 2013

FURES0 KOMMUNE. Lille Vcerl0se Skole Ryetvej Vaerl0se. H0ring om forslag til busdriften fra 2013 Lille Vcerl0se Skole Ryetvej 1 3500 Vaerl0se Dato: 21. december 2011 Sags id: 190-2011-29777 Dok.nr.: 190-2011-205775 H0ring om forslag til busdriften fra 2013 Milj0-, Teknik- og Erhvervsudvalget bar besluttet

Læs mere

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag,

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag, 105. Bestilling til Movia af det resterende busnet til åbningen af Cityringen Åbent - 13.05.16-G01-3-17 Resumé Den 12. marts 2018 blev By- og Miljøudvalget forelagt resultaterne af høringen af det nye

Læs mere

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7 HILLERØD KOMMUNE, MOVIA FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk UDKAST INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Resumé

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gentofte

Læs mere

Forslag til ændringer af busbetjeningen i Tårnby og Dragør kommuner. Baggrund Anbefalinger Proces Workshop Workshop 2...

Forslag til ændringer af busbetjeningen i Tårnby og Dragør kommuner. Baggrund Anbefalinger Proces Workshop Workshop 2... Notat Til: Tårnby og Dragør kommune Kopi til: TTH, EH Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. maj. 2012 Forslag til ændringer

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 Notat Til: Gladsaxe Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Juni 2013 Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 I

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 165

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 165 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 165 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 165, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Etablering af R-linje mellem Hørsholm-Kokkedal og Hillerød, revision 2

Etablering af R-linje mellem Hørsholm-Kokkedal og Hillerød, revision 2 Notat Til: Hillerød, Fredensborg og Hørsholm kommuner Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler BEN Direkte +45 36 13 16 46 Fax - BEN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. april 2014 Etablering

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler JBN Direkte +45 36 13 16 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk CVR nr:

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Svar på spørgsmål fra møde PLUD 21. marts. Movia. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Svar på spørgsmål fra møde PLUD 21. marts. Movia. 1 Baggrund Movia Svar på spørgsmål fra møde PLUD 21 marts Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Ny R-linje 310R 2 3 Bybus i Frederikssund by 2 4 Betjening af Hornsherred 8 1 Baggrund 21 marts 2011 blev en række ændringsforslag

Læs mere

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2 Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, JHI Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune

Læs mere

Evaluering af trafikbestilling 2016

Evaluering af trafikbestilling 2016 Evaluering af trafikbestilling 2016 Baggrund Befordringsanalysen fra 2014 I 2015 vedtog Byrådet at indføre en række forbedringer i den kollektive trafik. Forud for beslutningen havde en tværgående projektgruppe

Læs mere

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Stevns Kommune Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Trafikbestillingsprocessen Hvorfor tale om processen Vi bliver jævnligt spurgt Der sker løbende personudskiftninger Vigtigt at vi alle

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

1 Baggrund Det foreløbige arbejde med Planstrategien i Rudersdal Kommune Status Dialogmøde i Rudersdal Kommune...

1 Baggrund Det foreløbige arbejde med Planstrategien i Rudersdal Kommune Status Dialogmøde i Rudersdal Kommune... Notat Til: Rudersdal Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 27. maj 2015 Mulighedskatalog - besparelser

Læs mere

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende:

Samtidig har Dragør Kommune i forbindelse med deres behandling af trafikbestillingsgrundlaget for 2019 ønsket en vurdering af følgende: Notat Til: Tårnby Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 1. marts 2018 Justeringer af busnettet i

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Statusnotat for busbetjeningsmuligheder af Albertslund Stadion, Herstedvester Landsby og Herstedvestervej

Statusnotat for busbetjeningsmuligheder af Albertslund Stadion, Herstedvester Landsby og Herstedvestervej Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Glostrup Kommune, TOR Dokumentnummer 741269 Dato 09 04 2019 Sagsbehandler: KRB Direkte: +45 36 13 19 02 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Statusnotat for

Læs mere

Evaluering af trafikbestilling 2016

Evaluering af trafikbestilling 2016 Evaluering af trafikbestilling 2016 Baggrund Befordringsanalysen i 2014 I 2015 vedtog Byrådet at indføre en række forbedringer i den kollektive trafik. Forud for beslutningen havde en tværgående projektgruppe

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Glostrup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Glostrup

Læs mere

OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Resultater 2. 3 Generelle forudsætninger 5. 4 Bilag 6

OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Resultater 2. 3 Generelle forudsætninger 5. 4 Bilag 6 TRANSPORTMINISTERIET OPGØRELSE AF BUSTRÆNGSEL NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Resultater 2 3 Generelle

Læs mere

BUSDRIFT I HALSNÆS KOMMUNE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Princip for ændret drift 2

BUSDRIFT I HALSNÆS KOMMUNE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Princip for ændret drift 2 CARSTENHALSNÆS KOMMUNE BUSDRIFT I HALSNÆS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Princip for ændret

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385

Notat. Til: Rudersdal og Allerød Kommuner. Kopi til: 26. januar Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer på linje 385 Notat Til: og r Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 26. januar 2017 Forslag til løsninger vedr. køretidsproblemer

Læs mere

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010

Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center Solrød. Att: Helga Henriksen. 10. marts 2010 Solrød Kommune Rådhuset Solrød Center 1 2680 Solrød Att: Helga Henriksen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte 36 13 16 62 Fax SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 10. marts 2010 Endeligt

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Ulla Merete Riel. Johanne Høgsholm Sendt: 25. september :20 Til: Fra: Johanne Høgsholm Emne: Forslag til ændring af linje 333 pr.

Ulla Merete Riel. Johanne Høgsholm Sendt: 25. september :20 Til: Fra: Johanne Høgsholm Emne: Forslag til ændring af linje 333 pr. Ulla Merete Riel Fra: Johanne Høgsholm Sendt: 25. september 2008 17:20 Til: Johanne Høgsholm Emne: Forslag til ændring af linje 333 pr. januar 2009 Vedhæftede filer: Forslag til ændring af linje 333 pr

Læs mere

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St.

Start / Slut Hovedbanegården Nørreport St. Ballerup St. Herlev St. Notat Til: Frederikssund Kommune Dokumentnummer 375876 Dato 18 12 2018 Sagsbehandler: JLB Direkte: +45 36 13 16 83 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Fremtidig kollektiv trafik i Frederikssund Kommune

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Stevns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

Indhold Det nye bynet for busser i Gladsaxe Kommune og hovedstadsområdet. 3 Se din nye rute... 3 De nye og omlagte ruter i Gladsaxe Kommune...

Indhold Det nye bynet for busser i Gladsaxe Kommune og hovedstadsområdet. 3 Se din nye rute... 3 De nye og omlagte ruter i Gladsaxe Kommune... Det nye bynet 2019 M3 Cityringen (den røde cirkel) i København har følgende 17 stationer, hvoraf de 15 er nye: 1. Aksel Møllers Have 2. Nuuks Plads 3. Nørrebros Runddel 4. Nørrebro 5. Skjolds Plads 6.

Læs mere

Natbetjening i Dragør Kommune. Indhold. Til: Dragør Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling Proces og tidsperspektiv...

Natbetjening i Dragør Kommune. Indhold. Til: Dragør Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling Proces og tidsperspektiv... Til: Dragør Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Natbetjening i Dragør Kommune Indhold

Læs mere

Nyt Bynet i Hvidovre Kommune

Nyt Bynet i Hvidovre Kommune Nyt Bynet i Hvidovre Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Hvidovre Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Eksisterende buslinjer. Buslinje 324 Frederiksværk Hillerød Nedlægges pr. december 2015

Eksisterende buslinjer. Buslinje 324 Frederiksværk Hillerød Nedlægges pr. december 2015 Eksisterende buslinjer Buslinje 324 Frederiksværk Hillerød Nedlægges pr. december 2015 Linje 324 kører fra Frederiksværk gennem Kregme mod Hillerød. Linjen nedlægges i december 2015 i forbindelse med indførelsen

Læs mere

Page 1 of 1. Ulla Merete Riel

Page 1 of 1. Ulla Merete Riel 14-04-2008 Page 1 of 1 Ulla Merete Riel Fra: Jakob Himmelstrup [JHI@movia.dk] Sendt: 13. marts 2008 08:33 Til: Johanne Høgsholm Emne: Flyvestationen Vedhæftede filer: Bilag 1.pdf; Bilag 2.pdf; Bilag 3.pdf;

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017

Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 Notat til Teknisk Udvalg som opfølgning på foretræder den 12. september 2016 om Kollektiv Trafikplan 2017 På Teknisk Udvalgs møde den 12. september var der foretræder fra Beder- Malling, Hasle og Gellerup

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Statusanalyse af den kollektive trafik i Allerød Kommune. Allerød Kommune / Movia. Statusnotat. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Statusanalyse af den kollektive trafik i Allerød Kommune. Allerød Kommune / Movia. Statusnotat. 1 Baggrund Allerød Kommune / Movia Statusanalyse af den kollektive trafik i Allerød Kommune Statusnotat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Baggrund Afgrening til Søvang via Tømmerupvej på linje Udvidelse af eftermiddagsmyldretiden til kl. 20 på linje 33...

Baggrund Afgrening til Søvang via Tømmerupvej på linje Udvidelse af eftermiddagsmyldretiden til kl. 20 på linje 33... Notat Til: Dragør Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 21. marts 2018 Trafikbestilling 2019 i Dragør

Læs mere

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Dragør Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Notat/ Busnettet i Frederikssund Kommune Følgende notat er en gennemgang af de enkelte buslinjers funktion i kommunens samlede busnet. For hver buslinje er beskrevet:

Læs mere

ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I ALLERØD KOMMUNE INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 5.

ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I ALLERØD KOMMUNE INDHOLD. 1 Resumé. 1 Resumé 1. 2 Vurderinger af den eksisterende busdrift 5. ALLERØD KOMMUNE / MOVIA ANALYSE AF DEN KOLLEKTIVE TRAFIK I ALLERØD KOMMUNE LØSNINGSNOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Indhold Resumé Baggrund Trafikale analyser Samfinansierede linjer Busdrift af direkte berørte linjer... 5

Indhold Resumé Baggrund Trafikale analyser Samfinansierede linjer Busdrift af direkte berørte linjer... 5 Notat Til: Glostrup Kommune Kopi til: Region Hovedstaden, Albertslund Kommune, Vallensbæk Kommune, Rødovre Kommune, Herlev Kommune, Brøndby Kommune, Gladsaxe Kommune, Gentofte Kommune, Ballerup Kommune

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget onsdag den 13. april 2011 kl. 12.00 i F2, Frederikssund Mødet sluttede kl. 15.07 Mødedeltagere: John Schmidt Andersen (V) Guri Bjerregaard

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Analyse af den kollektive trafik. Allerød Kommune. Forslag til arbejdsprogram - juli Baggrund og formål

Indholdsfortegnelse. Analyse af den kollektive trafik. Allerød Kommune. Forslag til arbejdsprogram - juli Baggrund og formål Allerød Kommune Analyse af den kollektive trafik Forslag til arbejdsprogram - juli 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved

Analyse: Passagerudviklingen før og efter omlægningen ved Køge Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Sagsnummer Sagsbehandler SN Direkte +45 36 13 16 62 Fax - SN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. marts 2016 Linje 245 før-efter analyse

Læs mere

3 Løsningsbeskrivelse og linjeføring 3. 1 Baggrund og formål

3 Løsningsbeskrivelse og linjeføring 3. 1 Baggrund og formål MOVIA IDÉOPLÆG TIL +WAY I HOVEDSTADSOMRÅDET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund og formål 1 2 +WAY konceptet

Læs mere

Notat. Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner. Kopi til: Januar 2013. Udbud af buslinje 353

Notat. Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner. Kopi til: Januar 2013. Udbud af buslinje 353 Notat Til: Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Hørsholm, Fredensborg og Helsingør Kommuner Kopi til: RNS, RSK, KOP Sagsnummer Sagsbehandler BEN+JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Region

Læs mere

Trafikplanlægning, der giver flere passagerer. Lars Richter & Ida Litske Bennedsen

Trafikplanlægning, der giver flere passagerer. Lars Richter & Ida Litske Bennedsen Trafikplanlægning, der giver flere passagerer Lars Richter & Ida Litske Bennedsen 22.08.2011 R-nettet hvordan gik det? Roskilde Danmarks bedste trafikby Opfølgning på øvrige købstadsprojekter Kundepræferencer

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 23. marts 2018 Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen har, på

Læs mere

SAMMENFATNING 2 BAGGRUND OG FORUDSÆTNINGER 3 LØSNINGSFORSLAG OG EFFEKTER 5 ØKONOMI 10 OVERVEJELSER TIL DEN VIDERE PROCES 11

SAMMENFATNING 2 BAGGRUND OG FORUDSÆTNINGER 3 LØSNINGSFORSLAG OG EFFEKTER 5 ØKONOMI 10 OVERVEJELSER TIL DEN VIDERE PROCES 11 Notat Til: Køge Kommune Kopi til: Sagsnummer 22036 Dato 18 09 2018 Sagsbehandler: TN Direkte: +45 36 13 16 03 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Busbetjening af Køge Nord Station (etape 1) Indhold

Læs mere

Der forventes en samlet passagereffekt på passagerer og en besparelse på mio. kr.

Der forventes en samlet passagereffekt på passagerer og en besparelse på mio. kr. Notat Til: Frederikssund Kommune Dokumentnummer 555579 Dato 3101 2018 Sagsbehandler: JLB Direkte: +45 36 13 16 83 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Transportplanprojektet Anbefaling for linje 315

Læs mere

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4

KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR INDHOLD. 1 Sammenfatning 2. 2 Indledning Baggrund Løsning af opgaven 4 REGION HOVEDSTADEN KOLLEKTIV TILGÆNGELIGHED TIL SUNDHEDSHUSET HELSINGØR ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk LOKALISERING VED PRØVESTENSCENTRET

Læs mere

Mulighedskatalog 2016 v2. Indholdsfortegnelse. Notat. Til: Rudersdal Kommune Kopi til: 17. februar 2015

Mulighedskatalog 2016 v2. Indholdsfortegnelse. Notat. Til: Rudersdal Kommune Kopi til: 17. februar 2015 Notat Til: Rudersdal Kommune Kopi til: Sagsnummer Movit-33821 Sagsbehandler KAV Direkte +4 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 6 69 EAN nr: 79816798 17. februar 2 Mulighedskatalog 216 v2

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018 Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009

Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar April 2009 Høje-Taastrup Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere