Jeg vil forsøge at tage temperaturen på FLSmidth (hvad kan vi vente os, af en kommende Q2 rapport)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg vil forsøge at tage temperaturen på FLSmidth (hvad kan vi vente os, af en kommende Q2 rapport)"

Transkript

1 Jeg vil forsøge at tage temperaturen på FLSmidth (hvad kan vi vente os, af en kommende Q2 rapport) Opgaven er at finde ud af, hvordan det går for FLS med at leve op til egne forventninger for 2011, her hvor vi om lidt går ud af Q Jeg vil forholde mig til ordreindgang og omsætningsudviklingen, for at få et fingerpeg om hvordan det går, og ikke så meget EBITDA og EBIT (lader jeg FLS om). Jeg er aktionær i FLSmidth, og har set på, at aktien er faldet fra kurs 548,-kr. i december 2010, og ned til nu kurs 400,-kr. her sent juni Det kunne jo være rart, om det snart kunne vende til noget optrend, men det skal selvfølgelig basere sig på en positiv udvikling i FLSmidth, og det positive skal som minimum være, at FLS kan leve op til egne forventninger, eller ekstraordinært overgå dem. Efter fremlæggelsen af FLS årsregnskabet for 2010, har jeg læst mange analytikeres vurderinger vedrørende regnskabet, og det har været skuffede forventninger på omsætningssiden, specielt inden for Cement, men også på EBIT i helheden. Efter fremlæggelsen af Q hed det: FLSmidth skuffer på såvel omsætning som indtjening! Det er ikke lige sådanne udsagn, der får vendt en aktiekurs til stigende trend. At der så fra FLSmidth bliver givet en god medfølgende forklaring på, at den faldende omsætning inden for cement skyldes uroen i Nordafrika, og man af sikkerhedsmæssige årsager har valgt at periodeforskyde kontrakter, og altså også omsætning og indtjening, - det flytter ikke på opfattelsen. Det er altså ikke noget økonomi man går glip af, det kommer bare som senere omsætning og indtjening. Det undgår også flere analytikeres opmærksomhed, der i Q ligger en O&M kontrakt til 1,1 mia., og man nødvendigvis skal tage hensyn til den, når man laver sammenligningen Q vs. Q Nu kan man jo frygte, de laver det samme ved sammenligningen Q vs. Q2 2010, for FLS har to O&M kontrakter i Q2 2010, men der er ingen i Q FLSmidth lavede i alt fire femårige O&M kontrakter i 2010, med en samlet kontraktsum på 2,5 mia. DKK, og de vil så figurere på omsætningen indenfor cement i kontraktperioden over de fem år. Til en start vil jeg kigge på FLSmidth`s samlede ordrebeholdning, for at se om den udvikler positivt, fra starten af 2010 og frem til slut Q Ordrebeholdningen er ved udgangen af 2009, DKK mio. Ordrebeholdningen er ved udgangen af 2010, DKK mio. Ordrebeholdningen ved udgangen af Q DKK mio. Ordrebeholdningen er altså stigende, og antyder ordreindgangen arbejder positivt, til gunst for fremtidig omsætning. Jeg vil forsøge at få overblik over ordreindgangen i 2010 splittet op i cement og mineral samt kvartaler. Det giver måske et overblik, der kan benyttes til noget estimeret, for det Q2 vi er i nu.

2 Ordreindgang 2010 for cement, opdelt i kvartaler. Q ordreindgang DKK mio. / inklusiv 1 stk. O&M kontrakt, Angola. Q ordreindgang DKK mio. / inklusiv 2 stk. O&M kontrakter, Ægypten x2, Tunesien. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. / inklusiv 1 stk. O&M kontrakt, Ægypten. Q ordreindgang DKK mio. Så ses det tydeligt, hvilken betydning det har, om der er en O&M kontrakt i et kvartal eller ej. FLSmidth har jo allerede ved beretningen/årsregnskabet sagt, der vil blive færre O&M kontrakter i 2011, og måske slet ingen, og det er her jeg mener, at analytikerne skal være vågne i en sammenligning med kvartaler. O&M (Drift og Vedligeholdsaftaler), FLS introducerede i 2006 et nyudviklet koncept for drifts og vedligehold på cement produktionslinjer, og den første O&M kontrakt blev indgået i 2007 i Ægypten, og denne kontrakt blev forlænget i I 2009 blev der indgået en kontrakt i Libyen, men i 2010 kom der et gennembrud, hvor der blev indgået fire femårige kontrakter i Afrika (Angola, Ægypten, Tunesien). Det er så en eller flere af disse O&M kontrakter, der er periodeforskydning på (nævnt i 2011 Q1 rapporten). Ordreindgang 2010 for mineral, opdelt i kvartaler. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Her kan man så se Q2 skiller sig pænt ud med et højt ordreindtag, og splitter jeg op i annoncerede ordrer, og uannoncerede, vil man se, at godt nok figurerer der meget annonceret i kvartalet, men uannoncerede ordrer vægter højere. Annoncerede ordrer Q DKK mio. Uannoncerede ordrer Q DKK mio. Det kan så være opmærksomheden værd, for når jeg senere forsøger at estimere Q2 2011, vil man se, der indtil nu kun er annonceret en mineralordre i Q kontraktsum 176 mio. (guldmine Canada). Ikke voldsomt når man sammenligner Q vs. Q2 2011, men det kan sagtens komme til at være større end både Q og Q (men vi kender ikke størrelsen på de uannoncerede i Q2 2011). Når jeg nu kan se en opdeling på ordreindgangen splittet i kvartaler og i cement og mineral, kan det måske være en fordel at se omsætningen på samme splittede måde.

3 Omsætning 2010 for cement, opdelt i kvartaler. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. (det er så et kvartal med periodeforskydning pga. Nordafrika). Man ser her, omsætningen i de enkelte kvartaler i 2010 ligger stabilt på et snit der hedder DKK mio. Omsætning 2010 for mineral, opdelt i kvartaler. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Man ser her, omsætningen stiger pænt kvartal efter kvartal, og at Q vs. Q er pænt højere i en sammenligning. Det kan, hvis det mønster fortsætter igennem kvartalerne i 2011, blive udmærket for den samlede omsætning cement/mineral, hvis cement stadig er udsat for periodeforskydning i Q2, fra mere end et land i Nordafrika (Libyen), - så kan mineral opveje lidt i det forhold. Kigger jeg efter en gennemsnitlig stigningstakt gennem kvartalerne i 2010, ender jeg med DKK 371 mio., det bliver nok den jeg vil anvende i et estimat for Q Jeg vil nu også tage i betragtning, at FLS i Q rapporten skriver, at omsætningen indenfor mineral i Q var lav i forhold til forventningerne til helåret, og forventes således at stige i de kommende kvartaler. Jamen der er jo ingen vej udenom at skulle til at kigge på Q (hvis ovenstående skal have mening). Jeg vil som jeg har gjort til nu, holde Cembrit udenfor, og kun fokusere på cement og mineral, og jeg vil starte med cement.

4 FLS skriver i Q rapporten: Den aktuelle situation i flere nordafrikanske lande medfører forsinkelser på igangværende projekter og usikkerhed på kort sigt, men ændrer ikke FLSmidths langsigtede forventninger til regionen. Det vil jeg så naturligvis tage med i mine betragtninger, når jeg laver estimat for Q Jeg kan jo starte med at finde de annoncerede ordrer der er lavet bindende kontrakt på i Q Der er to ordrer annonceret: 1. Moderniseringsprojekt på cementfabrik i Rusland, kontraktsum DKK 400 mio. 2. En komplet cementfabrik i Nigeria, hvor der ikke oplyses nogen kontraktsum. Så er jeg nødt til at forholde mig til, hvad jeg vedrørende Nigeria ordren kan læse i den nigerianske avis Vanguard, der ved kontraktunderskrivelses ceremonien refererer til, det er en ordre til en værdi af USD 500 mio., og ved en valutakurs der siger 5,2452 = DKK Der er i samme artikel nævnt en førsteudbetaling for at starte op på USD 50 mio., og det er ved en omregning efter samme dollarkurs 5, 2452 = DKK FLS oplyser selv i Årsrapporten 2010 om forudbetalinger på ordrekontrakter: Ved indgåelse af større kontrakter giver kunderne typisk pct. af den samlede kontraktsum i forudbetaling. Finansieringen vedrørende Nigeria kontrakten er bragt på plads af FLS, og min vurdering er, at en ordre af denne kaliber, med en finansiering sikret af FLS, sandsynligvis har 10 pct. som forudbetaling. Men der er ikke nogen sikkerhed for, det er sådan det er, men er USD 50 mio. 10 pct. af kontraktsummen, ja så lyder kontrakten på USD 500 mio., men er de USD 50 mio. 25 pct. af kontraktsummen, ja så lyder kontrakten på USD 200 mio., eller omregnet efter 5,2452 = DKK Her vil jeg nok mene, at når der i artiklen i Vanguard oplyses: Abuja An indigenous company, BUA Group, has embarked on the building of a $500 million cement plant at Okpella community in Edo. Så er det på sin plads med rette at formode kontraktsummen er på ca. USD 500 mio., og det er det jeg vil estimere ud fra. Det vil sige de annoncerede ordrer inden for cement i Q2 sammentalt udgør: DKK 400 mio. + DKK = DKK Men der er også de uannoncerede ordrer inden for cement, og hvad vil de udgøre i Q2 2011?

5 Her vil jeg kigge på det nærmeste kvartal Q1 2011, som er berørt af periodeforskydning på kontrakter m.m. Q havde et samlet cement ordreindtag på DKK mio., og der var annonceret en cementordre til Brasilien med en kontraktsum på DKK 180 mio. Den resterende del op til de mio. er uannoncerede ordrer. Uannoncerede ordrer indenfor cement Q = DKK mio. Jeg vil ikke afvige fra dette beløb, men bare kopiere det til Q som en realistisk gentagelse, selvom jeg formoder det endelige tal bliver lidt højere. Så et samlet estimat for cement Q kalkuleres så til: DKK DKK = DKK (runde tal DKK mio.). Vedrørende estimat for omsætningen indenfor cement, vil jeg henholde mig til FLS egne forventninger for helåret 2011 som er 9-10 mia., og det faktum FLS efter Q fastholder forventningerne, på trods af den lavere omsætning i Q Den samlede omsætning indenfor cement, var i Q på DKK mio. Der mangler således for resterende del af året DKK mio. op til 9 mia., og ligeligt fordelt på de resterende tre kvartaler, udgør det DKK mio. pr. kvartal, hvilket vil sige omsætningen fra Q til Q2 211 skal stige med DKK 420 mio. Customer Service andelen af den samlede cement omsætning i Q udgjorde DKK 669 mio., som var en stigning på 5 pct. vs. Q DKK 638 mio. Ser jeg på stigningen i Customer service andelen mellem Q1 og Q2 i 2010, udgjorde den DKK 143 mio. til DKK 781 mio., eller en stigning på 22,41 %, så jeg indlægger en stigning på Customer service på 20 % fra Q til Q DKK 669 mio % = DKK 134 mio. De DKK 134 mio. er så en del af den forventede stigning på DKK 420 mio., og de resterende DKK 286 mio., vil jeg mene klart kommer hjem på omsætningen, da både Ægypten og Tunesien i Nordafrika, er væsentligt mere rolige end i Q (må virke på noget kontraktligt periodeforskudt). Det bliver altså et estimat for den samlede cement omsætning i Q på minimum DKK mio., hvilket ikke ligger langt fra den gennemsnitlige omsætning over kvartalerne i 2010 på DKK mio. For Q kommer estimaterne så til at se ud som: Samlede estimerede ordreindgang for cement Q DKK mio. Samlede estimerede omsætning for cement Q DKK mio. Så skal der laves det samme estimerede overblik over mineral afdelingen.

6 Ordreindgang estimeret for Q Indtil nu er der i Q annonceret 1. mineralordre til Canada med en kontraktsum på DKK 176 mio., og det er så det tal der er at regne med for annoncerede mineral ordrer i Q Annoncerede mineralordrer Q DKK 176 mio. Uannoncerede ordrer er lidt svære at skyde sig ind på, men ser jeg på kvartalerne henover 2010 og Q1 i 2011 ser det ud som følger. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Jeg mener her at kunne se, at Q2 er et udmærket kvartal, og at investeringslysten og investeringsbehovet er mærkbart større i Q vs. Q Det vil jeg tage højde for (på en eller anden måde). Q virker som det svageste kvartal, og Q2, Q3, Q4 på ca. 2,1 mia. i snit, og så et boom i Q på ca. 600 mio. oven i de 2,1 mia. Jeg vil holde mig på niveauet i Q1 2011, og estimere uannoncerede mineralordrer i Q2 til DKK mio., ud fra Q2 ser ud til at være mere ordreaktivt på mindre ordrer end Q1 (2010). Uannoncerede mineralordrer Q2 estimeres til mio. Det giver så en samlet estimeret ordreindgang i Q på DKK mio. Omsætning estimeret for Q FLSmidth forventer selv at have en mineralomsætning for helåret på DKK mia., og FLS fastholder disse forventninger ved Q rapporten. Omsætningen i Q udgør DKK mio. Der mangler altså minimum mia. for de resterende 3 kvartaler, - i snit mio. pr kvartal. Ser jeg på omsætningen over kvartalerne i 2010, stiger omsætningen jævnt fra kvartal til kvartal, og det ses i en sammenligning med Q vs. Q1 2011, hvor omsætningsstigningen er hele 20 pct., at der er aktivitet i mineral, og det skal så omsættes til 2011.

7 Ud fra omsætningsstigningen fra kvartal til kvartal i 2010 opgjort i DKK, har jeg fundet den gennemsnitlige stigningstakt, og den er kalkuleret til DKK 371 mio. Den stigningstakt vil jeg anvende over i 2011, men så reguleret med stigningsprocenten mellem Q vs. Q1 2011, og den var 20 pct. stigningstakten i 2011 bliver altså DKK 371 mio % = 445 mio. (runde tal). Så omsætningen i Q DKK mio. stiger i Q med DKK 445 mio. til DKK mio. Sammenfatningen estimeret for Q Cement og Mineral ser så ud som: Estimeret samlet ordreindgang i Q for cement DKK mio. Estimeret samlet ordreindgang i Q for mineral på DKK mio. Estimeret omsætning i Q for cement på DKK mio. Estimeret omsætning i Q for mineral på DKK mio. Samlet estimeret ordreindgang Q cement/mineral DKK mio. Samlet estimeret omsætning Q cement/mineral DKK mio. Jeg mener selv det er konservative estimater, som muligvis bliver overgået, og specielt i mineral. Men hvad betyder det så for helheden, som er forventningerne for et helt år (Halvt år H1) FLS forventer cement omsætter for 9 10 mia. DKK (H1 4,5 5,0 mia.) Q1 realiseret cement omsætning DKK mio. Q2 estimeret cement omsætning DKK mio. I alt for Q1 & Q DKK mio. (Cement hænger stadig H1 med minus DKK mio.) FLS forventer mineral omsætter for mia. DKK (H1 5 5,5 mia.) Q1 realiseret mineral omsætning DKK mio. Q2 estimeret mineral omsætning DKK mio. I alt for Q1 & Q DKK mio. (mineral hænger stadig H1 med minus DKK mio.)

8 Konklusionen ved H1 må være, forventningerne fastholdes for hele året, men ingen opjustering. Ordrebeholdningen er steget kraftigt ved H1, hvilket lover godt for fremtidig omsætning. Ordrebeholdningen vil ved H1 komme tæt på toppen i 2008 ca. DKK mio. (DKK 30 mia.). Kommer der ro i Libyen, kan cement sagtens hente ind på efterslæbet, og den nye ordre i Nigeria vil bidrage positivt henover Q3 og Q FLS venter stigende mineral omsætning resterende del af 2011, og skal de nye Super Service Centre til at træde i karakter, bliver det nok også med stigende omsætning. Summa Summarum: Det vil berolige aktiekursen!! PS:, og NB:. Efter analysen er lavet men stadig i Q2, indgik FLS yderligere 3 mineralordrer af betydelig størrelse. 1. Udstyr til kobbermine i Zambia, kontraktsum DKK 260 mio. 2. Materialehåndtering i Marokko, kontraktsum DKK 670 mio. 3. Mineralordre i Latinamerika, kontraktsum ikke oplyst, udover den er betydelig.

om investering og økonomi Nr. 4 = Februar 2006 Udsagn 1: Kapitalfondene er et forbigående modefænomen

om investering og økonomi Nr. 4 = Februar 2006 Udsagn 1: Kapitalfondene er et forbigående modefænomen alpha ATP's om investering og økonomi Nr. 4 = Februar 2006 Kapitalfonde - myter og realiteter Danskerne har lært et helt nyt ord på det seneste - kapitalfonde. Men hvad er en kapitalfond? Hvordan opererer

Læs mere

Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i 2013

Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i 2013 Danske Banks generalforsamling 2014 Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i 2013 Bestyrelsesformand Ole Andersen DET TALTE ORD GÆLDER Slide 1: Bestyrelsens beretning INTRO: Dagen for generalforsamlingen

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar

Tag et Danica Pensionstjek og få et klart svar FORUDSÆTNINGER BAG DANICA PENSIONSTJEK INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger..........................................................

Læs mere

Greentech Generalforsamling 23. april 2008 bestyrelsens beretning

Greentech Generalforsamling 23. april 2008 bestyrelsens beretning OMX Nordic Exchange Copenhagen Nikolaj Plads 6 København K Greentech Energy Systems A/S Marielundvej 48, 1 DK 2730 Herlev Tel: + 45 33 36 42 02 Fax: + 45 33 36 42 01 www.greentech.dk Herlev, 23. april

Læs mere

Analyse af Danisco og synergier mellem Danisco og DuPont

Analyse af Danisco og synergier mellem Danisco og DuPont Analyse af Danisco og synergier mellem Danisco og DuPont Cand.Merc.Finansiering og Regnskab Kandidatafhandling Vejleder: Jeppe Schoenfeld 177.973 anslag (heraf 53 figurer og tabeller) 78,2 normalsider

Læs mere

DANSK MODE & TEXTIL. Analyse 2014 DANSK MODE & TEXTIL. Analyse 2014

DANSK MODE & TEXTIL. Analyse 2014 DANSK MODE & TEXTIL. Analyse 2014 DANSK MODE DANSK MODE 1 PILEN PEGER DEN RIGTIGE VEJ Mode- og tekstilbranchen er blandt landets vigtigste eksporterhverv. Men kan branchen tjene penge? Og har den overhovedet lært af de hårde tider, som

Læs mere

www.rescueplan.com Eksamensprojekt - Afsluttende afgangsprojekt for HD 1.del Samlet antal tegn med mellemrum: 105.842 Svarende til 44,10 sider

www.rescueplan.com Eksamensprojekt - Afsluttende afgangsprojekt for HD 1.del Samlet antal tegn med mellemrum: 105.842 Svarende til 44,10 sider www.rescueplan.com Eksamensprojekt - Afsluttende afgangsprojekt for HD 1.del Samlet antal tegn med mellemrum: 105.842 Svarende til 44,10 sider HD-studiets 1. del Aalborg Universitet, 28. maj 2014 Vejleder:

Læs mere

Øjebliksbillede 4. kvartal 2014

Øjebliksbillede 4. kvartal 2014 Øjebliksbillede 4. kvartal 2014 DB Øjebliksbillede for 4. kvartal 2014 Introduktion 4. kvartal er ligesom de foregående kvartaler mest kendetegnet ved lav vækst, lave renter og nu, for første gang i mange

Læs mere

Rockwool styrer mod opjustering

Rockwool styrer mod opjustering Rockwool styrer mod opjustering Det skal gå usædvanligt dårligt for Rockwool i 2. halvår, hvis selskabet skal undgå at komme med en senere opjustering af årsforventningen. Resultatet ventes at lande på

Læs mere

Valutarisikostyring i Pandora

Valutarisikostyring i Pandora Valutarisikostyring i Pandora 1 Navn: Studium: Muoi Si HD 2. del Regnskab og Økonomistyring Emneformulering: Pandora er ligesom mange andre virksomheder, som har meget handel i udlandet, eksponeret over

Læs mere

Flexlånere sparer fortsat penge

Flexlånere sparer fortsat penge 7. november 2011 Flexlånere sparer fortsat penge Mange kritikere af FlexLån har gennem tiden spået, at flexlånerne ville komme til at betale dyrt, hvis der opstod ubalance i det finansielle system, og

Læs mere

Resultatet af den kommunale test i matematik

Resultatet af den kommunale test i matematik Resultatet af den kommunale test i matematik Egedal Kommune 2012 Udarbejdet af Merete Hersløv Brodersen Pædagogisk medarbejder i matematik Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 Resultaterne for hele Egedal

Læs mere

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2014 13. årgang - 3.udgave

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2014 13. årgang - 3.udgave AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 15-02-2014 13. årgang - 3.udgave Sammen er vi bedst Redaktion Steffen Jørgensen, Lau Svenssen og John Stihøj. INDHOLD: Side 2: Aktiekommentar: Optimismen er stor, da der er

Læs mere

Formandens beretning på Danske Banks generalforsamling 25. marts 2003

Formandens beretning på Danske Banks generalforsamling 25. marts 2003 Formandens beretning på Danske Banks generalforsamling 25. marts 2003 Introduktion Lad mig begynde med at konstatere, at det var et godt resultat, Danske Bank nåede i 2002. Det blev til et overskud efter

Læs mere

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven

Samfundsansvar og Rapportering i Danmark. Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Samfundsansvar og Rapportering i Danmark Effekten af 3. år med rapporteringskrav i årsregnskabsloven Ministerens forord Virksomheders klimapåvirkning, forhold til menneskerettigheder eller miljøbelastning

Læs mere

Handlingsplan for landbruget

Handlingsplan for landbruget NR. 2 FEBRUAR 2010 Handlingsplan for landbruget Dansk landbrug er begravet i sne for tiden, og desværre også i gæld. Dertil kommer, at landbruget også oplever en indtjeningskrise. Gælden har landbruget

Læs mere

K/S markedsanalyse. Solanlæg, vindmøller og ejendomme

K/S markedsanalyse. Solanlæg, vindmøller og ejendomme K/S markedsanalyse 15 Solanlæg, vindmøller og ejendomme 1 Indhold Forord 4 Formål med K/S markedsanalysen 5 Hovedkonklusioner 15 5 Hvem køber K/S og hvad køber de? 6 K/S og P/S udbydere 7 Det danske K/S

Læs mere

Detailomsætningsindekset og dankortomsætningen

Detailomsætningsindekset og dankortomsætningen Detailomsætningsindekset og dankortomsætningen Resumé I dette notat beskrives en række vigtige faktorer, der skal tages i betragtning, når dankortomsætningen sammenlignes med detailomsætningsindekset.

Læs mere

Notat vedr. af schweizerfranc i låneporteføljen

Notat vedr. af schweizerfranc i låneporteføljen Den 28. januar 2010 Notat vedr. af schweizerfranc i låneporteføljen Norddjurs Kommune har i øjeblikket et lån 1 i schweizerfranc 2 på ca. 87,9 mio. kr. (ekskl. evt. kurstab) ud af en samlet låneportefølje

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

Regnskab for 1. halvår 2003 Peter Straarup, ordførende direktør Præsentation for investorer og analytikere

Regnskab for 1. halvår 2003 Peter Straarup, ordførende direktør Præsentation for investorer og analytikere Regnskab for 1. halvår 2003 Peter Straarup, ordførende direktør Præsentation for investorer og analytikere 29-08-2003 15:13 Planche 1 (velkommen til analytiker- og investorpræsentation)# Tak, fordi I har

Læs mere

Guide: Flex eller fast - se eksperternes valg

Guide: Flex eller fast - se eksperternes valg Guide: Flex eller fast - se eksperternes valg Nu skal du have det lange lys på, når det gælder din bolig-økonomi, lyder rådet fra økonomerne Af Uffe Jørgensen og Morten Mærsk, 23. oktober 2012 03 Eksperter:

Læs mere

Dansk Finansservice Danske Aktier

Dansk Finansservice Danske Aktier Analyse og data pr. 28. februar 2015 Er en kæmpe korrektion under opsejling? Porteføljerne i nyhedsbrevet er langsigtede og der spekuleres ikke. Så der sælges ikke aktier fra porteføljerne, så længe aktierne

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Analyse af Solar A/S 24. marts 2014

Analyse af Solar A/S 24. marts 2014 Konklusion 2013 var et svært år for Solar. Omsætningen på 1.532 mio. svarede til et fald på 6,5 % sammenlignet med 2012, og overskuddet landede på 3 mio.. Omkostninger til restruktureringer og IT-systemet

Læs mere

Pres på kronen årsager og konsekvenser

Pres på kronen årsager og konsekvenser Pres på kronen årsager og konsekvenser Af Peter Rixen Senior Porteføljemanager peter.rixen@skandia.dk Det har været en meget begivenhedsrig start på det danske obligationsmarked i 20. Den Europæiske Centralbank

Læs mere

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 01-06-2014 13. årgang - 10.udgave

AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 01-06-2014 13. årgang - 10.udgave AKTIEINFO Magasinet Aktieinfo 01-06-2014 13. årgang - 10.udgave Sammen er vi bedst Redaktion Lau Svenssen og John Stihøj. INDHOLD: Side 2-3: Aktiekommentar: VIX-indekset udstråler samme optimisme som før

Læs mere

Delårsrapport 2011. 1. januar 2011-31. marts 2011 (Selskabsmeddelelse nr. 10-2011) One Source

Delårsrapport 2011. 1. januar 2011-31. marts 2011 (Selskabsmeddelelse nr. 10-2011) One Source Delårsrapport 2011 1. januar 2011-31. marts 2011 (Selskabsmeddelelse nr. 10-2011) One Source Delårsrapport 1. januar 2011-31. marts 2011 Bestyrelsen og koncerndirektionen i FLSmidth & Co. A/S har i dag

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Jyske Invest Generalforsamling 17. marts 2009 Bestyrelsens beretning 2008 var uden al tvivl det værste år i Jyske Invests historie, ja det er formentlig det værste år i nyere dansk økonomisk historie.

Læs mere