Jeg vil forsøge at tage temperaturen på FLSmidth (hvad kan vi vente os, af en kommende Q2 rapport)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg vil forsøge at tage temperaturen på FLSmidth (hvad kan vi vente os, af en kommende Q2 rapport)"

Transkript

1 Jeg vil forsøge at tage temperaturen på FLSmidth (hvad kan vi vente os, af en kommende Q2 rapport) Opgaven er at finde ud af, hvordan det går for FLS med at leve op til egne forventninger for 2011, her hvor vi om lidt går ud af Q Jeg vil forholde mig til ordreindgang og omsætningsudviklingen, for at få et fingerpeg om hvordan det går, og ikke så meget EBITDA og EBIT (lader jeg FLS om). Jeg er aktionær i FLSmidth, og har set på, at aktien er faldet fra kurs 548,-kr. i december 2010, og ned til nu kurs 400,-kr. her sent juni Det kunne jo være rart, om det snart kunne vende til noget optrend, men det skal selvfølgelig basere sig på en positiv udvikling i FLSmidth, og det positive skal som minimum være, at FLS kan leve op til egne forventninger, eller ekstraordinært overgå dem. Efter fremlæggelsen af FLS årsregnskabet for 2010, har jeg læst mange analytikeres vurderinger vedrørende regnskabet, og det har været skuffede forventninger på omsætningssiden, specielt inden for Cement, men også på EBIT i helheden. Efter fremlæggelsen af Q hed det: FLSmidth skuffer på såvel omsætning som indtjening! Det er ikke lige sådanne udsagn, der får vendt en aktiekurs til stigende trend. At der så fra FLSmidth bliver givet en god medfølgende forklaring på, at den faldende omsætning inden for cement skyldes uroen i Nordafrika, og man af sikkerhedsmæssige årsager har valgt at periodeforskyde kontrakter, og altså også omsætning og indtjening, - det flytter ikke på opfattelsen. Det er altså ikke noget økonomi man går glip af, det kommer bare som senere omsætning og indtjening. Det undgår også flere analytikeres opmærksomhed, der i Q ligger en O&M kontrakt til 1,1 mia., og man nødvendigvis skal tage hensyn til den, når man laver sammenligningen Q vs. Q Nu kan man jo frygte, de laver det samme ved sammenligningen Q vs. Q2 2010, for FLS har to O&M kontrakter i Q2 2010, men der er ingen i Q FLSmidth lavede i alt fire femårige O&M kontrakter i 2010, med en samlet kontraktsum på 2,5 mia. DKK, og de vil så figurere på omsætningen indenfor cement i kontraktperioden over de fem år. Til en start vil jeg kigge på FLSmidth`s samlede ordrebeholdning, for at se om den udvikler positivt, fra starten af 2010 og frem til slut Q Ordrebeholdningen er ved udgangen af 2009, DKK mio. Ordrebeholdningen er ved udgangen af 2010, DKK mio. Ordrebeholdningen ved udgangen af Q DKK mio. Ordrebeholdningen er altså stigende, og antyder ordreindgangen arbejder positivt, til gunst for fremtidig omsætning. Jeg vil forsøge at få overblik over ordreindgangen i 2010 splittet op i cement og mineral samt kvartaler. Det giver måske et overblik, der kan benyttes til noget estimeret, for det Q2 vi er i nu.

2 Ordreindgang 2010 for cement, opdelt i kvartaler. Q ordreindgang DKK mio. / inklusiv 1 stk. O&M kontrakt, Angola. Q ordreindgang DKK mio. / inklusiv 2 stk. O&M kontrakter, Ægypten x2, Tunesien. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. / inklusiv 1 stk. O&M kontrakt, Ægypten. Q ordreindgang DKK mio. Så ses det tydeligt, hvilken betydning det har, om der er en O&M kontrakt i et kvartal eller ej. FLSmidth har jo allerede ved beretningen/årsregnskabet sagt, der vil blive færre O&M kontrakter i 2011, og måske slet ingen, og det er her jeg mener, at analytikerne skal være vågne i en sammenligning med kvartaler. O&M (Drift og Vedligeholdsaftaler), FLS introducerede i 2006 et nyudviklet koncept for drifts og vedligehold på cement produktionslinjer, og den første O&M kontrakt blev indgået i 2007 i Ægypten, og denne kontrakt blev forlænget i I 2009 blev der indgået en kontrakt i Libyen, men i 2010 kom der et gennembrud, hvor der blev indgået fire femårige kontrakter i Afrika (Angola, Ægypten, Tunesien). Det er så en eller flere af disse O&M kontrakter, der er periodeforskydning på (nævnt i 2011 Q1 rapporten). Ordreindgang 2010 for mineral, opdelt i kvartaler. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Q ordreindgang DKK mio. Her kan man så se Q2 skiller sig pænt ud med et højt ordreindtag, og splitter jeg op i annoncerede ordrer, og uannoncerede, vil man se, at godt nok figurerer der meget annonceret i kvartalet, men uannoncerede ordrer vægter højere. Annoncerede ordrer Q DKK mio. Uannoncerede ordrer Q DKK mio. Det kan så være opmærksomheden værd, for når jeg senere forsøger at estimere Q2 2011, vil man se, der indtil nu kun er annonceret en mineralordre i Q kontraktsum 176 mio. (guldmine Canada). Ikke voldsomt når man sammenligner Q vs. Q2 2011, men det kan sagtens komme til at være større end både Q og Q (men vi kender ikke størrelsen på de uannoncerede i Q2 2011). Når jeg nu kan se en opdeling på ordreindgangen splittet i kvartaler og i cement og mineral, kan det måske være en fordel at se omsætningen på samme splittede måde.

3 Omsætning 2010 for cement, opdelt i kvartaler. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. (det er så et kvartal med periodeforskydning pga. Nordafrika). Man ser her, omsætningen i de enkelte kvartaler i 2010 ligger stabilt på et snit der hedder DKK mio. Omsætning 2010 for mineral, opdelt i kvartaler. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Q omsætning DKK mio. Man ser her, omsætningen stiger pænt kvartal efter kvartal, og at Q vs. Q er pænt højere i en sammenligning. Det kan, hvis det mønster fortsætter igennem kvartalerne i 2011, blive udmærket for den samlede omsætning cement/mineral, hvis cement stadig er udsat for periodeforskydning i Q2, fra mere end et land i Nordafrika (Libyen), - så kan mineral opveje lidt i det forhold. Kigger jeg efter en gennemsnitlig stigningstakt gennem kvartalerne i 2010, ender jeg med DKK 371 mio., det bliver nok den jeg vil anvende i et estimat for Q Jeg vil nu også tage i betragtning, at FLS i Q rapporten skriver, at omsætningen indenfor mineral i Q var lav i forhold til forventningerne til helåret, og forventes således at stige i de kommende kvartaler. Jamen der er jo ingen vej udenom at skulle til at kigge på Q (hvis ovenstående skal have mening). Jeg vil som jeg har gjort til nu, holde Cembrit udenfor, og kun fokusere på cement og mineral, og jeg vil starte med cement.

4 FLS skriver i Q rapporten: Den aktuelle situation i flere nordafrikanske lande medfører forsinkelser på igangværende projekter og usikkerhed på kort sigt, men ændrer ikke FLSmidths langsigtede forventninger til regionen. Det vil jeg så naturligvis tage med i mine betragtninger, når jeg laver estimat for Q Jeg kan jo starte med at finde de annoncerede ordrer der er lavet bindende kontrakt på i Q Der er to ordrer annonceret: 1. Moderniseringsprojekt på cementfabrik i Rusland, kontraktsum DKK 400 mio. 2. En komplet cementfabrik i Nigeria, hvor der ikke oplyses nogen kontraktsum. Så er jeg nødt til at forholde mig til, hvad jeg vedrørende Nigeria ordren kan læse i den nigerianske avis Vanguard, der ved kontraktunderskrivelses ceremonien refererer til, det er en ordre til en værdi af USD 500 mio., og ved en valutakurs der siger 5,2452 = DKK Der er i samme artikel nævnt en førsteudbetaling for at starte op på USD 50 mio., og det er ved en omregning efter samme dollarkurs 5, 2452 = DKK FLS oplyser selv i Årsrapporten 2010 om forudbetalinger på ordrekontrakter: Ved indgåelse af større kontrakter giver kunderne typisk pct. af den samlede kontraktsum i forudbetaling. Finansieringen vedrørende Nigeria kontrakten er bragt på plads af FLS, og min vurdering er, at en ordre af denne kaliber, med en finansiering sikret af FLS, sandsynligvis har 10 pct. som forudbetaling. Men der er ikke nogen sikkerhed for, det er sådan det er, men er USD 50 mio. 10 pct. af kontraktsummen, ja så lyder kontrakten på USD 500 mio., men er de USD 50 mio. 25 pct. af kontraktsummen, ja så lyder kontrakten på USD 200 mio., eller omregnet efter 5,2452 = DKK Her vil jeg nok mene, at når der i artiklen i Vanguard oplyses: Abuja An indigenous company, BUA Group, has embarked on the building of a $500 million cement plant at Okpella community in Edo. Så er det på sin plads med rette at formode kontraktsummen er på ca. USD 500 mio., og det er det jeg vil estimere ud fra. Det vil sige de annoncerede ordrer inden for cement i Q2 sammentalt udgør: DKK 400 mio. + DKK = DKK Men der er også de uannoncerede ordrer inden for cement, og hvad vil de udgøre i Q2 2011?

5 Her vil jeg kigge på det nærmeste kvartal Q1 2011, som er berørt af periodeforskydning på kontrakter m.m. Q havde et samlet cement ordreindtag på DKK mio., og der var annonceret en cementordre til Brasilien med en kontraktsum på DKK 180 mio. Den resterende del op til de mio. er uannoncerede ordrer. Uannoncerede ordrer indenfor cement Q = DKK mio. Jeg vil ikke afvige fra dette beløb, men bare kopiere det til Q som en realistisk gentagelse, selvom jeg formoder det endelige tal bliver lidt højere. Så et samlet estimat for cement Q kalkuleres så til: DKK DKK = DKK (runde tal DKK mio.). Vedrørende estimat for omsætningen indenfor cement, vil jeg henholde mig til FLS egne forventninger for helåret 2011 som er 9-10 mia., og det faktum FLS efter Q fastholder forventningerne, på trods af den lavere omsætning i Q Den samlede omsætning indenfor cement, var i Q på DKK mio. Der mangler således for resterende del af året DKK mio. op til 9 mia., og ligeligt fordelt på de resterende tre kvartaler, udgør det DKK mio. pr. kvartal, hvilket vil sige omsætningen fra Q til Q2 211 skal stige med DKK 420 mio. Customer Service andelen af den samlede cement omsætning i Q udgjorde DKK 669 mio., som var en stigning på 5 pct. vs. Q DKK 638 mio. Ser jeg på stigningen i Customer service andelen mellem Q1 og Q2 i 2010, udgjorde den DKK 143 mio. til DKK 781 mio., eller en stigning på 22,41 %, så jeg indlægger en stigning på Customer service på 20 % fra Q til Q DKK 669 mio % = DKK 134 mio. De DKK 134 mio. er så en del af den forventede stigning på DKK 420 mio., og de resterende DKK 286 mio., vil jeg mene klart kommer hjem på omsætningen, da både Ægypten og Tunesien i Nordafrika, er væsentligt mere rolige end i Q (må virke på noget kontraktligt periodeforskudt). Det bliver altså et estimat for den samlede cement omsætning i Q på minimum DKK mio., hvilket ikke ligger langt fra den gennemsnitlige omsætning over kvartalerne i 2010 på DKK mio. For Q kommer estimaterne så til at se ud som: Samlede estimerede ordreindgang for cement Q DKK mio. Samlede estimerede omsætning for cement Q DKK mio. Så skal der laves det samme estimerede overblik over mineral afdelingen.

6 Ordreindgang estimeret for Q Indtil nu er der i Q annonceret 1. mineralordre til Canada med en kontraktsum på DKK 176 mio., og det er så det tal der er at regne med for annoncerede mineral ordrer i Q Annoncerede mineralordrer Q DKK 176 mio. Uannoncerede ordrer er lidt svære at skyde sig ind på, men ser jeg på kvartalerne henover 2010 og Q1 i 2011 ser det ud som følger. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Q uannoncerede mineralordrer DKK mio. Jeg mener her at kunne se, at Q2 er et udmærket kvartal, og at investeringslysten og investeringsbehovet er mærkbart større i Q vs. Q Det vil jeg tage højde for (på en eller anden måde). Q virker som det svageste kvartal, og Q2, Q3, Q4 på ca. 2,1 mia. i snit, og så et boom i Q på ca. 600 mio. oven i de 2,1 mia. Jeg vil holde mig på niveauet i Q1 2011, og estimere uannoncerede mineralordrer i Q2 til DKK mio., ud fra Q2 ser ud til at være mere ordreaktivt på mindre ordrer end Q1 (2010). Uannoncerede mineralordrer Q2 estimeres til mio. Det giver så en samlet estimeret ordreindgang i Q på DKK mio. Omsætning estimeret for Q FLSmidth forventer selv at have en mineralomsætning for helåret på DKK mia., og FLS fastholder disse forventninger ved Q rapporten. Omsætningen i Q udgør DKK mio. Der mangler altså minimum mia. for de resterende 3 kvartaler, - i snit mio. pr kvartal. Ser jeg på omsætningen over kvartalerne i 2010, stiger omsætningen jævnt fra kvartal til kvartal, og det ses i en sammenligning med Q vs. Q1 2011, hvor omsætningsstigningen er hele 20 pct., at der er aktivitet i mineral, og det skal så omsættes til 2011.

7 Ud fra omsætningsstigningen fra kvartal til kvartal i 2010 opgjort i DKK, har jeg fundet den gennemsnitlige stigningstakt, og den er kalkuleret til DKK 371 mio. Den stigningstakt vil jeg anvende over i 2011, men så reguleret med stigningsprocenten mellem Q vs. Q1 2011, og den var 20 pct. stigningstakten i 2011 bliver altså DKK 371 mio % = 445 mio. (runde tal). Så omsætningen i Q DKK mio. stiger i Q med DKK 445 mio. til DKK mio. Sammenfatningen estimeret for Q Cement og Mineral ser så ud som: Estimeret samlet ordreindgang i Q for cement DKK mio. Estimeret samlet ordreindgang i Q for mineral på DKK mio. Estimeret omsætning i Q for cement på DKK mio. Estimeret omsætning i Q for mineral på DKK mio. Samlet estimeret ordreindgang Q cement/mineral DKK mio. Samlet estimeret omsætning Q cement/mineral DKK mio. Jeg mener selv det er konservative estimater, som muligvis bliver overgået, og specielt i mineral. Men hvad betyder det så for helheden, som er forventningerne for et helt år (Halvt år H1) FLS forventer cement omsætter for 9 10 mia. DKK (H1 4,5 5,0 mia.) Q1 realiseret cement omsætning DKK mio. Q2 estimeret cement omsætning DKK mio. I alt for Q1 & Q DKK mio. (Cement hænger stadig H1 med minus DKK mio.) FLS forventer mineral omsætter for mia. DKK (H1 5 5,5 mia.) Q1 realiseret mineral omsætning DKK mio. Q2 estimeret mineral omsætning DKK mio. I alt for Q1 & Q DKK mio. (mineral hænger stadig H1 med minus DKK mio.)

8 Konklusionen ved H1 må være, forventningerne fastholdes for hele året, men ingen opjustering. Ordrebeholdningen er steget kraftigt ved H1, hvilket lover godt for fremtidig omsætning. Ordrebeholdningen vil ved H1 komme tæt på toppen i 2008 ca. DKK mio. (DKK 30 mia.). Kommer der ro i Libyen, kan cement sagtens hente ind på efterslæbet, og den nye ordre i Nigeria vil bidrage positivt henover Q3 og Q FLS venter stigende mineral omsætning resterende del af 2011, og skal de nye Super Service Centre til at træde i karakter, bliver det nok også med stigende omsætning. Summa Summarum: Det vil berolige aktiekursen!! PS:, og NB:. Efter analysen er lavet men stadig i Q2, indgik FLS yderligere 3 mineralordrer af betydelig størrelse. 1. Udstyr til kobbermine i Zambia, kontraktsum DKK 260 mio. 2. Materialehåndtering i Marokko, kontraktsum DKK 670 mio. 3. Mineralordre i Latinamerika, kontraktsum ikke oplyst, udover den er betydelig.

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB Første kvartal 2017 UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB for SKAKO FOR FØRSTE KVARTAL 2017 / 1 HOVED- OG NØGLETAL RESULTATPOSTER, t.kr. Q1 2017 Q1 2016 Helåret 2016 Nettoomsætning 87,287

Læs mere

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018

Præsentation af analysen C25 by Numbers. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 Præsentation af analysen C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC PwC C25+ Regnskabspriserne 2018 PwC s analyse C25 by Numbers PwC har for sjette år i træk analyseret udviklingen

Læs mere

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB Første kvartal 2018 UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB for SKAKO FOR FØRSTE KVARTAL 2018 / 1 HOVED- OG NØGLETAL RESULTATPOSTER, t. DKK Q1 2018 Q1 2017 Helåret 2017 Nettoomsætning 77.016

Læs mere

Delårsrapport 2008. FLSmidth & Co. A/S 1. januar 2008-30. juni 2008 (Selskabsmeddelelse nr. 38-2008) FLSmidth & Co. A/S Delårsrapport Side 1 af 18

Delårsrapport 2008. FLSmidth & Co. A/S 1. januar 2008-30. juni 2008 (Selskabsmeddelelse nr. 38-2008) FLSmidth & Co. A/S Delårsrapport Side 1 af 18 Delårsrapport 2008 FLSmidth & Co. A/S 1. januar 2008-30. juni 2008 (Selskabsmeddelelse nr. 38-2008) FLSmidth & Co. A/S Delårsrapport Side 1 af 18 Delårsrapport 1. januar 2008-30. juni 2008 Bestyrelsen

Læs mere

Danskerne er nu rigere end før krisen

Danskerne er nu rigere end før krisen 18. august 2016 Danskerne er nu rigere end før krisen Tal fra Danmarks Statistik viser, at danskernes private formuer sidste år steg med 0 mia.kr., mens gælden lå nogenlunde uændret. Den samlede nettoformue

Læs mere

F.E. Bording 4. juni 2015

F.E. Bording 4. juni 2015 j- j- a- s- o- n- d- j- f- m- a- m- j- j- PRAETORIAN RESEARCH Ingen pardon Selvom Bordings forventning til resultatudviklingen i år er på 25%, og selvom denne forventning blev opretholdt i forbindelse

Læs mere

Hamstring af lægemidler i det behovsafhængige tilskudssystem. Hamstring af lægemidler i det behovsafhængige tilskudssystem

Hamstring af lægemidler i det behovsafhængige tilskudssystem. Hamstring af lægemidler i det behovsafhængige tilskudssystem Hamstring af lægemidler i det behovsafhængige tilskudssystem Notat af 1. april 2003 Hamstring af lægemidler i det behovsafhængige tilskudssystem For alle patienter med et vist årligt lægemiddelforbrug

Læs mere

Expedit a/s. CVR-nr Expedit a/s - Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2008

Expedit a/s. CVR-nr Expedit a/s - Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2008 Expedit a/s CVR-nr. 37 75 25 17 Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2008 For yderligere oplysninger kan administrerende direktør Uffe Færch kontaktes på telefon 87 61 22 00. Side 1 af

Læs mere

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010

,0 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Notat Potentiale i dansk turisme Til: SNO Fra: MOP / GLC Situationen i dag Turismen får større og større betydning for den globale økonomi. Siden 1950 erne og 1960 erne har den globale turisme således

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Meddelelse nr. 9, 12. november 1999 Side 1 of 6

Meddelelse nr. 9, 12. november 1999 Side 1 of 6 Til Københavns Fondsbørs Pressen Meddelelse nr. 9 12. november 1999 Omsætningen i 3. kvartal blev DKK 1 mia. svarende til en stigning på 22% i forhold til samme kvartal 1998 Resultat før skat i 3. kvartal

Læs mere

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB

UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB Q2 2017 UDDRAG AF PERIODEREGNSKAB for SKAKO FOR Q2 2017 / 1 HOVED- OG NØGLETAL RESULTATPOSTER, t.kr. Q2 2017 Q2 2016 H1 2017 H1 2016 Helåret 2016 Nettoomsætning 88,766 79,354

Læs mere

kket opsving giver nye tomme kontorer

kket opsving giver nye tomme kontorer Kn¾ kket opsving giver nye tomme kontorer Antallet af gabende tomme kontorlokaler stiger atter efter en periode med lidt mere gang i udlejningen først på året. Frygten for en ny nedtur i verdensøkonomien

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 05/2015. Delårsrapport for SKAKO A/S for 1.

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 05/2015. Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 28. maj 2015 Selskabsmeddelelse nr. 05/2015 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. kvartal 2015 Lavere ordrebeholdning ved indgangen til året har påvirket

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 24. maj 2016 Selskabsmeddelelse nr. 06/2016. Delårsrapport for SKAKO A/S for 1.

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 24. maj 2016 Selskabsmeddelelse nr. 06/2016. Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 24. maj 2016 Selskabsmeddelelse nr. 06/2016 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. kvartal 2016 SKAKO fastholder forventningerne til året Resultatet

Læs mere

Små virksomheders andel af offentlige

Små virksomheders andel af offentlige VELFUNGERENDE MARKEDER NR 26 19 Små virksomheders andel af offentlige I artiklen fremlægges nye data, som belyser små virksomheders andel af de offentlige opgaver, som sendes i EU-udbud. Analysen viser

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

Præsentation af analysen. C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. Marts 2019

Præsentation af analysen. C25 by Numbers Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. Marts 2019 Præsentation af analysen C by Numbers 019 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC Marts 019 Om PwC s analyse C by Numbers Indgår i C by Numbers De ikke-finansielle selskaber i OMX C-indekset

Læs mere

C25 by Numbers Baggrundsmateriale Årsrapporter for

C25 by Numbers Baggrundsmateriale Årsrapporter for Baggrundsmateriale Årsrapporter for 17 www.pwc.dk/c5 Om s analyse C5 by Numbers Formål Analysens formål er at identificere den økonomiske udvikling og retning, som de største danske selskaber i OMX C5-indekset

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 4 2016 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

SMV erne får endnu en tur i den økonomiske rutsjebane

SMV erne får endnu en tur i den økonomiske rutsjebane SMV erne får endnu en tur i den økonomiske rutsjebane Tillidskrise, beskæftigelseskrise og ophør af håndværkerfradraget. Der har været langt mellem de positive historier om økonomien i medierne. Det smitter

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 23. august 2013 Selskabsmeddelelse nr. 10/2013

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 23. august 2013 Selskabsmeddelelse nr. 10/2013 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 23. august 2013 Selskabsmeddelelse nr. 10/2013 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 30. juni 2013 Udviklingen i SKAKO Vibration er positiv,

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 21. maj 2013 Selskabsmeddelelse nr. 6/2013

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 21. maj 2013 Selskabsmeddelelse nr. 6/2013 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 21. maj 2013 Selskabsmeddelelse nr. 6/2013 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 31. marts 2013: Udviklingen i SKAKO Vibration er fortsat positiv

Læs mere

Salget steg 10% til 1.254 mio. kr., heraf skyldes 3 procentpoint en stigning i koncernens faktureringsvalutaer.

Salget steg 10% til 1.254 mio. kr., heraf skyldes 3 procentpoint en stigning i koncernens faktureringsvalutaer. Pressemeddelelse 9. maj 2001 Novozymes A/S Regnskabsmeddelelse for 1. kvartal 2001 Salget steg 10% til 1.254 mio. kr., heraf skyldes 3 procentpoint en stigning i koncernens faktureringsvalutaer. Resultat

Læs mere

LudInvest - status ultimo 2013

LudInvest - status ultimo 2013 LudInvest - status ultimo 2013 2013 har været et fint LI år med en stigning på ca. 40% imod sølle 27% for C20 vi kan således takke vores egen genialitet (og en anelse held) for de ca. DKK 15.000.- ekstra

Læs mere

rapporter som intern viden.

rapporter som intern viden. VEJ nr 9973 af 09/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0012 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %).

Omsætningen er steget med 13.201 t. kr. eller 15,9 % (den underliggende organiske vækst er positiv med 3,8 %). Meddelelse 5/2015 Bestyrelsen for Danske Hoteller A/S har dags dato behandlet halvårsrapporten for 2015. Danske Hoteller havde i 2015 igen en solid resultatfremgang i første halvår. Der er pæn fremgang

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 3 217 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 30. august 2016 Selskabsmeddelelse nr. 10/2016

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 30. august 2016 Selskabsmeddelelse nr. 10/2016 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 30. august 2016 Selskabsmeddelelse nr. 10/2016 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. halvår 2016 SKAKO A/S realiserede i 1. halvår 2016 et resultat

Læs mere

Aktieudsvingene har taget til i styrke

Aktieudsvingene har taget til i styrke Aktieudsvingene har taget til i styrke Aktiemarkederne har igen i 3. kvartal 2015 været præget af betydelige udsving ofte fra dag til dag, hvor den kortsigtede kursudvikling har været styret af indholdet

Læs mere

Sparekassen Sjælland Fyn ( SSF )

Sparekassen Sjælland Fyn ( SSF ) Sparekassen Sjælland Fyn ( SSF ) SSF blev stiftet i 1825 af lokale godsejere på Frydendal (hedder i dag Torbenfeld Gods) og blev børsnoteret i 2015. SSF har 47 filialer i alt og nye filialer på vej i Helsingør,

Læs mere

Notat vedr. af schweizerfranc i låneporteføljen

Notat vedr. af schweizerfranc i låneporteføljen Den 28. januar 2010 Notat vedr. af schweizerfranc i låneporteføljen Norddjurs Kommune har i øjeblikket et lån 1 i schweizerfranc 2 på ca. 87,9 mio. kr. (ekskl. evt. kurstab) ud af en samlet låneportefølje

Læs mere

C20+ by Numbers Analyse af udviklingen i C20

C20+ by Numbers Analyse af udviklingen i C20 www.pwc.dk/c20bynumbers C20+ by Numbers Analyse af udviklingen i C20 s analyse C20+ by Numbers har for tredje år i træk lavet analysen C20 by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene

Læs mere

Lønudviklingen for maj 2009 - mindre end forventet

Lønudviklingen for maj 2009 - mindre end forventet 09-0209 - Poul - 18.08.2009 Kontakt: Poul Pedersen - poul@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Lønudviklingen for maj 2009 - mindre end forventet Danmarks Statistik har nu offentliggjort lønudviklingen for den private

Læs mere

A/S. Til NASDAQ. Resume Bestyrelsen A/S. Delårsrapport. kr.) Vibration og. For. 11 38 60 Fax: +45 63 SKAKO. Tel.: +45 63.

A/S. Til NASDAQ. Resume Bestyrelsen A/S. Delårsrapport. kr.) Vibration og. For. 11 38 60 Fax: +45 63 SKAKO. Tel.: +45 63. Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 27. oktober 2011 Selskabsmeddelelsee nr. 14/2011 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 30. september 2011: Rekordresultatt i Vibrationn og fortsat

Læs mere

Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren.

Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren. Kulturudvalget 2010-11 KUU alm. del Bilag 161 Offentligt Preben Sepstrup Kommunikation & Medier Kommentar til Kulturministerens svar på Mogens Jensens (S) spørgsmål nr. 150 til Kulturministeren. Baggrund

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 29. oktober 2012 Selskabsmeddelelse nr. 14/2012

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 29. oktober 2012 Selskabsmeddelelse nr. 14/2012 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 29. oktober 2012 Selskabsmeddelelse nr. 14/2012 Delårsrapport for SKAKO A/S for 1. januar 30. september 2012: Øget markedsindsats og positivt resultat

Læs mere

Spar Nord Bank - opjustering af resultat for 2004

Spar Nord Bank - opjustering af resultat for 2004 Til Københavns Fondsbørs og pressen 19. januar 2005 Fondsbørsmeddelelse nr. 1 2005 Kontaktperson: Keld Gammelgaard, tlf. 96 34 40 20 Spar Nord Bank - opjustering af resultat for 2004 Forventet rekordresultat

Læs mere

Overvægten af virksomheder, der mener, at Danmarks økonomiske situation er værre. på nuværende tidspunkt sammenlignet med samme tidspunkt sidste

Overvægten af virksomheder, der mener, at Danmarks økonomiske situation er værre. på nuværende tidspunkt sammenlignet med samme tidspunkt sidste Forårsfornemmelser hos små og mellemstore virksomheder Efter et kvartal, hvor humøret hos de små og mellemstore virksomheder var i frit fald, begynder forårsoptimismen så småt at spire ude hos landets

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010 Til NASDAQ OMX Nordic Copenhagen GlobeNewswire Delårsrapport for perioden 1. januar 30. september 2010 Faaborg, den 28. oktober 2010 Selskabsmeddelelse nr. 17/2010 Resume Stigende ordreindgang og forbedret

Læs mere

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 27. oktober 2016 Selskabsmeddelelse nr. 15/2016

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 27. oktober 2016 Selskabsmeddelelse nr. 15/2016 Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S GlobeNewswire Faaborg, den 27. oktober 2016 Selskabsmeddelelse nr. 15/2016 Delårsrapport for SKAKO A/S for perioden 1. - 3. kvartal 2016 Vi fastholder forventningerne til

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2006

Delårsrapport for 1. kvartal 2006 Københavns Fondsbørs A/S Nikolaj Plads 6 1067 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 10/2006 27. april 2006 CVR nr. 15701315 Delårsrapport for 2006 Resumé: SP Groups realiserede i et resultat før skat og

Læs mere

One. Source. Delårsrapport januar marts 2010 (Selskabsmeddelse nr. X-2010)

One. Source. Delårsrapport januar marts 2010 (Selskabsmeddelse nr. X-2010) One Delårsrapport 2010 Source 1. januar 2010-31. marts 2010 (Selskabsmeddelse nr. X-2010) 1. januar 2010-31. marts 2010 (Selskabsmeddelelse (Selskabsmeddelse nr. 16-2010) X-2010) Delårsrapport 1. januar

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Finansrapport. pr. 31. juli 2014

Finansrapport. pr. 31. juli 2014 pr. 31. juli ØKONOMI Assens Kommune 30. august 1 Resume I henhold til kommunens finansielle strategi skal der hvert kvartal gives en afrapportering vedrørende kommunens finansielle forhold på både aktiv

Læs mere

Til OMX Den Nordiske Børs København

Til OMX Den Nordiske Børs København Rettelse vedrører alene overskrifter i tabel med segmentoplysninger. Til OMX Den Nordiske Børs København København, den 28. november 2008 Selskabsmeddelelse nr. 149/2008 fra Green Wind Energy A/S Kvartalsmeddelelse

Læs mere

Omsætning. 900 Omsætning

Omsætning. 900 Omsætning Analyse SP Group A/S En anden aktie vi har taget en større position i er en aktie der de seneste 3 4 år har foretaget en rigtig turn around, og nu ser ud til at være på rette spor mod fremtidige gevinster.

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Konkurstallet for december 2017 slog alle rekorder, hvilket bidrog væsentligt til, at antallet af konkurser i andet halvår 2017 ligger 21,5

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.3 2012

Kvartalsstatistik nr.3 2012 nr.3 2012 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Investeringer og beskæftigelse på vej ud af krisen. Axcelfuture 13/5/2015

Investeringer og beskæftigelse på vej ud af krisen. Axcelfuture 13/5/2015 Investeringer og beskæftigelse på vej ud af krisen Axcelfuture 13/5/2015 Introduktion Danmark er på vej ud af krisen men hvor hurtigt? Axcelfuture s tidligere analyser har vist et billede af en økonomi

Læs mere

Delårsrapport 1/10-31/ Investorpræsentation Q1

Delårsrapport 1/10-31/ Investorpræsentation Q1 Delårsrapport 1/10-31/12 2016 Investorpræsentation Q1 Q1 2 Aarsleff-koncernen 2016/2017 Q1 Indhold Aarsleff-koncernen 2016/17 Q1 3 Koncernen Omsætning i overblik Resultater i overblik Investeringer, soliditet,

Læs mere

Expedit a/s. CVR-nr Expedit a/s - Delårsrapport for perioden 1. januar til 31. marts 2008

Expedit a/s. CVR-nr Expedit a/s - Delårsrapport for perioden 1. januar til 31. marts 2008 Expedit a/s CVR-nr. 37 75 25 17 Delårsrapport for perioden 1. januar til 31. marts 2008 For yderligere oplysninger kan administrerende direktør Uffe Færch kontaktes på telefon 87 61 22 00. Expedit a/s

Læs mere

Danske aktier: A.P. Møller Mærsk - First take på 1. kvartal 2018-regnskabet

Danske aktier: A.P. Møller Mærsk - First take på 1. kvartal 2018-regnskabet 17. maj 2018 08:34 Investeringsanalyse Chefanalytiker Ricky Steen Rasmussen, rsr@nykredit.dk, 44 55 10 12 Danske aktier: A.P. Møller Mærsk - First take på 1. kvartal 2018-regnskabet Flot omsætning klart

Læs mere

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2013

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2013 ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN I steg Danmarks eksport af energiteknologi til 67,6 mia. kr., hvilket er 10,8 pct. højere end året før. Eksporten af energiteknologi udgjorde dermed 10,8 pct. af den samlede

Læs mere

Integrerede bedrifter

Integrerede bedrifter Integrerede bedrifter De seneste år har der været et stort fald i antallet af integrerde bedrifter. Til gengæld stiger produktionsomfanget støt. >> Anders B. Hummelmose, Dansk Svineproduktion Totaløkonomi

Læs mere

COWI-koncernen. Halvårsrapport januar-juni 2005. Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.)

COWI-koncernen. Halvårsrapport januar-juni 2005. Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.) Halvårsrapport januar-juni Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.) Resultat af primær drift er øget fra 48 mdkk til 57 mdkk (+20 pct.) Overskudsgrad er øget fra 3,8 pct.

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2003

Delårsrapport for 1. kvartal 2003 28.05.03 Fondsbørsmeddelelse nr. 15, 2003 Delårsrapport for 1. kvartal 2003 På et møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for første kvartal 2003. Delårsrapporten

Læs mere

Meddelelse nr. 10 2008 Kvartalsrapport, 1. kvartal 2008 Til NASDAQ OMX Den Nordiske Børs København

Meddelelse nr. 10 2008 Kvartalsrapport, 1. kvartal 2008 Til NASDAQ OMX Den Nordiske Børs København Side 1/7 22. maj 2008 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2008 for Rockwool International A/S Bestyrelsen for Rockwool International A/S har i dag behandlet og godkendt kvartalsrapporten for 1. kvartal 2008.

Læs mere

ÅRSRAPPORT FOR 2017/18

ÅRSRAPPORT FOR 2017/18 Selskabsmeddelelse nr. 17a/2018 ÅRSRAPPORT FOR Omsætningen for koncernens fortsættende aktiviteter faldt med 9,2% i lokal valuta til 1.535 mio. DKK (1.714 mio. DKK). Bruttomarginen var 1,0%-point højere

Læs mere

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille

ANALYSENOTAT Eksporten til USA runder de 100 mia. kroner men dollaren kan hurtigt drille 2005K4 2006K2 2006K4 2007K2 2007K4 2008K2 2008K4 2009K2 2009K4 2010K2 2010K4 2011K2 2011K4 2012K2 2012K4 2013K2 2013K4 2014K2 2014K4 2015K2 2015K4 Løbende priser, mia kroner ANALYSENOTAT Eksporten til

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31.

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 31. Til Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K. Delårsrapport for Arkil Holding A/S for 1. kvartal Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport

Læs mere

Bestyrelsen tager orienteringen om Movias likviditetsstyring til efterretning.

Bestyrelsen tager orienteringen om Movias likviditetsstyring til efterretning. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 8. december 2011 Henrik Visborg Thune 15 Movias likviditetsstyring Indstilling: Det indstilles, at Bestyrelsen tager orienteringen om Movias likviditetsstyring

Læs mere

Selskabsmeddelelse fra. Vestas Wind Systems A/S. Aarhus, 11. februar 2015 Selskabsmeddelelse nr. 7/2015 Side 1 af 9

Selskabsmeddelelse fra. Vestas Wind Systems A/S. Aarhus, 11. februar 2015 Selskabsmeddelelse nr. 7/2015 Side 1 af 9 Selskabsmeddelelse fra Aarhus, 11. februar 2015 Selskabsmeddelelse nr. 7/2015 Side 1 af 9 Årsrapport 2014 Stærke præstationer på alle finansielle og operationelle hovedparametre Resumé: 2014 var det første

Læs mere

Præsentation af årsrapport 2016/17. Lars Østergaard, CEO Carsten Michno, CFO

Præsentation af årsrapport 2016/17. Lars Østergaard, CEO Carsten Michno, CFO Præsentation af årsrapport 2016/17 Lars Østergaard, CEO Carsten Michno, CFO 4. januar, 2018 Introduktion og agenda Agenda: Kort om Roblon Strategi 2021 Resultat 2016/17 Guidance 2017/18 Spørgsmål Lars

Læs mere

De totale investeringer** forventes at udgøre ca. EUR 350 mio. og de frie pengestrømme** forventes at blive minimum EUR 700 mio. i 2017.

De totale investeringer** forventes at udgøre ca. EUR 350 mio. og de frie pengestrømme** forventes at blive minimum EUR 700 mio. i 2017. Selskabsmeddelelse fra Aarhus, den 8. februar 2017 Selskabsmeddelelse nr. 03/2017 Side 1 af 10 Årsrapport 2016 Resumé: For helåret 2016 udgjorde omsætningen EUR 10,2 mia., EBIT-marginen før særlige poster

Læs mere

Årsrapport 1/ / Investorpræsentation Q4

Årsrapport 1/ / Investorpræsentation Q4 Årsrapport 1/10 2016-30/09 2017 Investorpræsentation Q4 Q4 2 Aarsleff-koncernen Indhold Aarsleff-koncernen 3 Koncernen Omsætning i overblik Resultater i overblik Investeringer, soliditet, pengestrømme,

Læs mere

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 30.

Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar til 30. Til Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K. Delårsrapport for Arkil Holding A/S for 1. halvår Bestyrelsen for Arkil Holding A/S har i dag behandlet og godkendt koncernens delårsrapport for

Læs mere

Uannoncerede ordrer er opmuntrende

Uannoncerede ordrer er opmuntrende 14.5.214 FLSMIDTH KØB Uannoncerede ordrer er opmuntrende Dette er et ikkekomplekst produkt. FLSmidth aflagde her til morgen et regnskab for 1. kvartal 214, som var bedre end forventet, med EBITA 7% bedre

Læs mere

C20 by Numbers 2017 Baggrundsmateriale Årsrapporter for

C20 by Numbers 2017 Baggrundsmateriale Årsrapporter for www.pwc.dk/cbynumbers C by Numbers 17 Baggrundsmateriale Årsrapporter for 11-1 Om PwC s analyse C by Numbers Formål Analysens formål er at identificere den økonomiske udvikling og retning, som de største

Læs mere

Analyse 3. oktober 2012

Analyse 3. oktober 2012 3. oktober 2012. Økonomiske konsekvenser af at lempe kravet til at genoptjene dagpenge Af Andreas Højbjerre Dagpengeperioden er fra 2013 afkortet fra 4 til 2 år. Samtidig blev kravet til hvor meget beskæftigelse,

Læs mere

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING 2012

VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING 2012 VELKOMMEN TIL GENERALFORSAMLING 2012 Generalforsamling 27. marts 2012 DAGSORDEN a) Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år. b) Fremlæggelse af revideret årsrapport til godkendelse,

Læs mere

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne!

Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Nyhedsbrev Kbh. 5. apr. 2016 Markedskommentar marts: Centralbankerne skaber mere ro på markederne! Marts blev en mere rolig måned på aktiemarkederne godt hjulpet på vej af lempelige centralbankerne. Faldende

Læs mere

Fondsbørs- og pressemeddelelse. Gabriel Holding A/S Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober marts 2003)

Fondsbørs- og pressemeddelelse. Gabriel Holding A/S Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober marts 2003) Fondsbørs- og pressemeddelelse Halvårsrapport 1. halvår 2002/03 (1. oktober 2002 31. marts 2003) Gabriel fastholder strategien i et svagt marked Resumé: 1. halvår 2002/03 blev realiseret med et resultat

Læs mere

Evaluering af følg eller forklar-princippet om sociale klausuler for statslige ordregivere

Evaluering af følg eller forklar-princippet om sociale klausuler for statslige ordregivere Evaluering af følg eller forklar-princippet om sociale klausuler for statslige ordregivere August 2017 SIDE 2 Evaluering af følg eller forklar-princippet om sociale klausuler for statslige ordregivere

Læs mere

NYHEDSBREV. Rationel vs irrationel

NYHEDSBREV. Rationel vs irrationel NYHEDSBREV I juni måneds nyhedsbrev fortalte vi lidt om adfærdsøkonomi. Det er et spændende område, det handler om hvordan vi faktisk agerer. Ikke hvordan vi tror vi gør det (læs: overvurderer egne evner),

Læs mere

Side 1 af 7 Stocks are for the long run 22. juni 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest A/S Jesper Lund beholder sin investeringsgrad på 100 procent - og dét på trods af, at afkastet på Lunds tekniske modelportefølje

Læs mere

ALTERNATIV INVEST. Halvårsrapport, 30. juni 2007 Investeringsforeningen Alternativ Invest Afdeling Globale Garanti Investeringer. CVR nr.

ALTERNATIV INVEST. Halvårsrapport, 30. juni 2007 Investeringsforeningen Alternativ Invest Afdeling Globale Garanti Investeringer. CVR nr. Halvårsrapport, 30. juni 2007 Investeringsforeningen Alternativ Invest Afdeling Globale Garanti Investeringer CVR nr. 29 93 81 64 Foreningsoplysninger 2 Ledelsesberetning 3 Regnskabspraksis 4 Hoved- og

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group KØB AF ULSTRUP PLAST Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015 1 DAGSORDEN Resumé Kort om SP Group Kort om Ulstrup Plast Rationalet bag transaktionen Udstedelse af op til 200.000 stk. nye aktier

Læs mere

Det danske restaurantmarked i 2016

Det danske restaurantmarked i 2016 101 Det danske restaurantmarked i 2016 Fremgangen fortsætter for restaurantbranchen i Danmark, som i 2016 for sjette år i træk har præsteret omsætningsrekord. Der etableres fortsat mange nye restauranter,

Læs mere

Markedskommentar Orientering Q1 2011

Markedskommentar Orientering Q1 2011 Markedskommentar Finansmarkederne har i første kvartal 2011 været noget u- stabile og uden klare tendenser. Udsigt til stigende inflation og renteforhøjelser gav kursfald på især statsobligationer. Men

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension

1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension 1. kvartal 2011 i Nordea Liv & Pension Begivenheder Velkommen til nyt elektronisk kvartalsregnskab Regnskab Nordea Liv & Pension introducerer her et nyt og læsevenligt kvartalsregnskab. Med vores nye

Læs mere

Delårsrapport 1. kvartal 2018

Delårsrapport 1. kvartal 2018 24-04-2018 1 Delårsrapport 1. kvartal 2018 Tilfredsstillende start på 2018 25. april 2018 24-04-2018 2 Hovedpunkter 1. kvartal 2018 Hovedbudskab Resultat Basisindtjening Indtjening i alt Omkostninger Nedskrivninger

Læs mere

Konkursanalyse Figur 1: Udvikling i antal konkurser og sæsonkorrigeret antal konkurser, 2007K1-2016K4*

Konkursanalyse Figur 1: Udvikling i antal konkurser og sæsonkorrigeret antal konkurser, 2007K1-2016K4* 2007K1 2007K2 2007K3 2007K4 2008K1 2008K2 2008K3 2008K4 2009K1 2009K2 2009K3 2009K4 2010K1 2010K2 2010K3 2010K4 2011K1 2011K2 2011K3 2011K4 2012K1 2012K2 2012K3 2012K4 2013K1 2013K2 2013K3 2013K4 2014K1

Læs mere

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank

Tilfredsstillende kvartal i Nordfyns Bank Tilfredsstillende 1.-3. kvartal i har i årets første 3 kvartaler af 2015 realiseret et resultat før skat på 29,9 mio. kr. 35,5 mio. kr. mod 37,0 mio. kr. for samme periode sidste Periodens resultat før

Læs mere

Selskabsmeddelelse fra. Vestas Wind Systems A/S. Aarhus, 3. februar 2014 Selskabsmeddelelse nr. 4/2014 Side 1 af 8

Selskabsmeddelelse fra. Vestas Wind Systems A/S. Aarhus, 3. februar 2014 Selskabsmeddelelse nr. 4/2014 Side 1 af 8 Selskabsmeddelelse fra Aarhus, 3. februar 2014 Selskabsmeddelelse nr. 4/2014 Side 1 af 8 Årsrapport 2013 Omsætning, EBIT og frit cash flow over forventningerne Resumé: 2013 markerede afslutningen på Vestas

Læs mere

Stramt arbejdsmarked i flere områder

Stramt arbejdsmarked i flere områder ANALYSE Stramt arbejdsmarked i flere områder Rekordhøj beskæftigelse skaber vækst og velstand, men med udviklingen er også fulgt lav ledighed og udfordringer for virksomheder, der skal rekruttere arbejdskraft.

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 1 2018 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder

Læs mere

Delårsrapport 1. kvartal 2019

Delårsrapport 1. kvartal 2019 29-04-2019 1 Delårsrapport 1. kvartal 2019 Høj aktivitet på de finansielle markeder, stærk kreditkvalitet samt fortsat pres på basisindtjeningen 1. maj2019 29-04-2019 2 Hovedpunkter 1. kvartal 2019 Hovedbudskab

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2015

Delårsrapport for 1. kvartal 2015 13.05.15 Meddelelse nr. 10, 2015 Delårsrapport for 1. kvartal 2015 På et møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for perioden 1. januar 31. marts 2015. Delårsrapporten

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 1. kvartal 2015: Optimismen er blevet lidt mindre. Januar 2015

VÆKST BAROMETER. Konjunktur for 1. kvartal 2015: Optimismen er blevet lidt mindre. Januar 2015 VÆKST BAROMETER Januar Konjunktur for 1. kvartal : Optimismen er blevet lidt mindre Efter halvandet år med spirende optimisme, er der sket et dyk i vækstforventningerne hos Region Syddanmarks Trods faldet

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1

C20+ by Numbers 2016. Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, PwC. C20+ Regnskabsprisen 2016 PwC. Juni 2016 1 Henrik Steffensen Partner og regnskabsekspert, C0+ Regnskabsprisen 0 s analyse C0+ by Numbers har for fjerde år i træk lavet analysen C0+ by Numbers, som giver dig et indblik i udviklingen i regnskabstallene

Læs mere

Kvægøkonomisk nyhedsbrev

Kvægøkonomisk nyhedsbrev Kvægøkonomisk nyhedsbrev Af Jannik Toft Andersen Videncentret for Landbrug, Kvæg, Team Bedrifts- og sektorstrategi jta@vfl.dk nr. 4, oktober 2010 Tingenes tilstand i kvægbruget nu og her Sammenfatning

Læs mere

Estimaterne for hvedeproduktionen stiger igen. Denne måned med 3,9 millioner ton.

Estimaterne for hvedeproduktionen stiger igen. Denne måned med 3,9 millioner ton. Estimaterne for hvedeproduktionen stiger igen. Denne måned med 3,9 millioner ton. Produktionen af hvede i EU-27 stiger med 2,2 millioner tons, udbytterne under hvedehøsten er større end forventet i Frankrig

Læs mere