Stiplan for Bjergsted Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stiplan for Bjergsted Kommune"

Transkript

1 Forslag til Stiplan for Bjergsted Kommune udarbejdet sommer 2005

2 Stiplan Baggrund Stiplanen for Bjergsted Kommune er et fælles initiativ mellem Vestsjællands Amt og kommunen, og er hovedsageligt rettet på at sikre adgangen til det åbne land og naturområderne. Det er ligeledes ønsket med planen at udbrede kendskabet til de eksisterende stiforbindelser i kommunen samt at redegøre for udbygningen af cykelog vandrestier. Planen søger endvidere at sikre de stier og markveje, der allerede eksisterer, så de ikke uden videre nedlægges. Planen er udarbejdet ud fra borgernes, kommunes og amtets ønske til stiforløb. I forbindelse med udarbejdelsen af stiplanen har det været muligt for borgeren at henvende sig med ønsker og forslag til stier i kommunen. Flere borgere og lokale organisationer har benyttet sig af denne mulighed. Stiplanen indeholder et samlet forslag til et stinet for landområdet, herunder udpegning af væsentlige eksisterende stier, samt forslag til nye ruter og stiforløb, som forbinder byerne med det åbne land og internt mellem de enkelte byer. Stiforløbene tager hovedsageligt udgangspunkt i de eksisterende markveje, skovveje, private fællesveje og stier. Hvor det ikke har været muligt at skaffe forbindelse ad eksisterende stier og veje er der foreslået anlæggelse af nye stier. Det har dog vist sig, at det kun i få tilfælde bliver nødvendigt at anlægge helt nye stier. Stierne er inddelt i tre følgende kategorier: Transportstier Rekreative cykelstier Rekreative vandrestier Transportstier, er cykelstier, der skal sørge for hurtig og sikker transport mellem eksempelvis hjem og skole, station, arbejde eller tilsvarende mål. Disse stier og ruter følger typisk eksisterende veje. Rekreative cykelstier, er stier, der skal sikre adgang på cykel fra byerne og ud til værdifulde landskabsområder, samt skabe forbindelse mellem disse områder. Målene for de rekreative cykelstier vil typisk være kysten, skove og søområder. Disse stier forløber typisk ad eksisterende mark- og skovveje. Rekreative vandrestier, er stier, som i mange tilfælde kun er en ret til færdsel på et areal. Disse stier forløber typisk til et udsigtspunkt eller til områder som i øvrigt er svært tilgængelige. Næste fase i planlægningen bliver at indgå aftaler med lodsejerne, de steder hvor stierne krydser private arealer. Derefter skal de få mindre strækninger der mangler for at systemerne hænger sammen anlægges. Dertil kommer skiltning og udgivelse af stiplan / foldere.

3 Relation til øvrig planlægning Regionplan Stiprojekter er et væsentligt led i amtets opbygning at en friluftsmæssig infrastruktur. I regionplan for Vestsjællands Amt er amtsrådets overordnede målsætning for dette område blandt andet at: Forbedre cyklisters og andre lette trafikanters sikkerhed og tryghed ved udbygning af stinettet. Fremme beboernes og turisternes muligheder for landskabelige, naturmæssige og kulturhistoriske oplevelser. Sikre samt udvikle adgangsmulighederne til det åbne land. I regionplan for Vestsjællands Amt indgår et forslag til et net af regionale stier, som hovedsageligt skal skabes ved at sammenknytte eksisterende stier og mindre veje. De skitserede stier i regionplanen er indtegnet på kortet Ønsker til stier, og viderebehandles og detaljeres under afsnittet Forslag til rekreative cykel- og vandrestier. Kommuneplan Ifølge Bjergsted Kommuneplan er det kommunalbestyrelsens mål at en udbygning af stinettet skal foregå efter følgende principper: 1. Sikring af skolevej. 2. Øvrige stianlæg til sikring af bløde trafikanter. 3. Rekreative stier til styrkelsen af friluftslivet og turisme. Der er i kommuneplanen ikke nævnt ønsker til konkrete stieforbindelser. Det Grønne Råd Nave Nortrail Det Grønne Råd i Bjergsted Kommune har været meget aktive i arbejdet med udpegning af rekreative stier i kommunen. Stigruppen under det Grønne Råd har udarbejdet et forslag til stiforbindelser og udpeget fem ruter (indtegnet under ønsker). I Hvidbog for Trafikken i Bjergsted Kommune har Det Grønne Råd yderligere beskrevet andre forslag til mindre stiforbindelser udfra ønsker der kom frem på borgermøder i foråret Projektet Nave Nortrail er et EU-støttet projekt der involvere flere lande i Europa. Planen er at skabe et sammenhængende stisystem for vandrere, der primært bevæger sig langs kyststrækningerne.

4 Eksisterende stier Udover stinettet i byområderne er der er et meget begrænset antal offentlige stier i landområdet. På kortet Eksisterende stier er også alle småveje markerede, da de udgør et potentiale i forhold til stiplanlægningen. Transportstier Anden sti Småveje Der er opstribet cykelbaner på hovedvej 23 fra Kalundborg til Viskinge samt på Kalundborgvej (amtsvej 155) fra Viskinge til Snertinge. På de kommunale veje er der opstribet cykelbaner gennem Viskinge og der er etableret stier fra Snertinge til Firhøjskolen og videre til Føllenslev. Der er anlagt offentlig sti fra Havnsø (Lyngvej) til Vesterlyng Campingplads. Der findes ligeledes et antal interne stier i naturområderne; Vesterlyng, Davrup Skov, Stenrand, Bjergsted Bakker og Bjergsted Skov/Astrup Skov. Desuden rummer kommunen en del småveje, som udgør et potentiale i forhold til stiplanlægning. Det drejer sig primært om markveje samt andre småveje og trampede stier, der har minimal betydning for biltrafikken og som ofte ligger i naturskønne omgivelser eller udgør forbindelseslinier. En del af disse er dog forholdsvis korte og giver udelukkende direkte adgang til landbrugsejendomme.

5 Ønsker til stier Det tilhørende kort viser lokale og regionale ønsker til stier, der er fremkommet i de senere år og i forbindelsen med udarbejdelsen af stiplanen (juni-juli 2005). Regionplan Vestsjællands Amt ønsker at opbygge et net af rekreative cykelog vandreruter. De regionale rekreative stier er for fodgængere og cyklister og skal primært etableres ved at sammenknytte de eksisterende stier og mindre veje. Stierne forbinder de attraktive områder for friluftslivet indbyrdes og med de større byer. De principielle linieføringer fremgår af Regionplan Fire af de påtænkte ruter krydser Bjergsted Kommune. Det drejer sig om: Odsherredstien: Hvidebæk Kommune - Kaldred - Saltbæk Vig - Vesterlyng - Havnsø - Dragsholm Kommune. Vesterlyngstien: Skarresø - Davrup - Hagendrup - Eskebjerg - Vesterlyng. Skarresøstien: Sti nord om Skarresø. Kongsmøllestien: Forbinder de eksisterende regionale stier Jyderupstien i Tornved Kommune med Værslevstien i Hvidebæk kommune.tornved Kommune - Gammel Svebølle - syd om Svebølle - Rugtved - Hvidebæk Kommune. Nortrail-stierne Det Grønne Råd I Bjergsted Kommune er der planer om at Nortrailstien skal dele sig nordøst fra Vesterlyng og både fortsætte til Vesterlyng - Alleshave, men også tværs gennem kommunen til Jyderupstien i Svinninge Kommune. Forslaget til stiforløbene er stort set sammenfaldende med ønsker fra Det Grønne Råd og de er derfor ikke medtaget på kortet. Der er udpeget fem stier der hovedsageligt er tænkt som rekreative vandrestier. 1. Forbindelsesrute Værslevstien - Jyderupstien 2. Vesterlyngbuen med tilknytning til Lammefjordsstien 3. Forbindelsesrute Jyderupstien - Vesterlyng 4. Alleshavebuen 5. Forbindelsesrute Viskinge - Eskebjerg

6 Hvidbog om trafikken Transportstier Rekreative cykelstier Rekreative vandrestier Borger-henvendelser juni 2005 I Det Grønne Råds Hvidbog om trafikken i Bjergsted Kommune fra 2004, fremgår det, at der ved borgermøder var mange ønsker til stier, både til sikring af de bløde trafikanter og for friluftslivet. Cykelsti fra Viskinge til Banetoften og langs Banetoften til stationen Cykelsti på Frederikberg Cykel-gangsti langs Eskebjergvej (gennem Kaldred) Cykelsti langs Amtsvejen, fra Snertinge til Jyderup Cykelsti fra Føllenslev til Havnsø Sti fra Eskebjerg over Algestrup til Føllenslev Sti mellem Løgtved og Viskinge Rekreative cykelstier fra Hjembæk til Særslev - Skippinge - Kalundborgvej Rekreative cykelstier fra Enghaveskoven til Havnsø Det gamle jernbanetracé mod Kaldred som sti Sti langs åen rundt om Kaldred Flyveplads Sti fra Kaldredgård til Torpe over Storemose Sti ad Nikolinevej og rundt i Løgtved Plantage Sti langs stranden til havnen i Havnsø (også et stort ønske fra Turistforeningen) Genåbning af sti der i dag er groet til ved Gammelrand Stiforbindelse fra Gammelrand til Davrup Skov Sti over Bregninge Å (Mindegårdsvej - Vandværksvej / Moselund) Sti over Viskinge Mose (Mindegårdsvej - Dønneland) Sti fra Mindegårdsvej til Kalundborgvej (nord for Viskinge)

7 Forslag I forslaget er de forskellige ønsker fra regionplanen, Det grønne Råd og de øvrige parter sammenfattet og revideret i forhold til de observationer der er gjort i marken. Da mange af forslagene er sammenfaldende er enkelte forslag udgået mens andre nye er tilføjet. Der er lagt vægt på at sikre forbindelse på cykel ad transportstier mellem landsbyerne og ved at forbinde eksisterende transportstier. I forbindelse med det rekreative stinet er der skabt muligheder for såvel korte ture omkring byerne og sommerhusområderne, samt længere ture ud i landskabet. Der er søgt, at skabe forbindelser på tværs i kommunen og skabe bedre adgang til naturskønne områder som Vesterlyng, Bregninge Å, Davrup Skov og området omkring Stenrand Plantage. Der er ligeledes foreslået længere rekreative strækninger, der forbinder eksisterende regionale stier i nabokommunerne med Bjergsted Kommune.

8 Transportstier Hovedformålet med transportstierne er at skabe forbindelse mellem landsbyerne og forbinde eksisterende cykelstier, så det på den måde er muligt at komme rundt på cykel i kommunen ad sikre og hurtige forbindelser. Sti på mindre kommuneveje Forbedring af eksisterende sti/småveje Strækninger Nye forbindelser forslås primært placeret på/ved mindre kommuneveje, da de repræsenterer den mest direkte forbindelse mellem landsbyerne og mellem landsbyer og amtsvejene. Der vil være en række muligheder for at sikre de bløde trafikanter på disse strækninger, herunder afstribning, udvidelse af kørebanearealet, anlæg af nye stier langs vejen, hastighedsbegrænsende foranstaltninger etc. På enkelte strækninger foreslås eksisterende markveje med god beliggenhed, men af varierende kvalitet, inddraget i transportstinettet. Det kan være nødvendigt at justere bredden visse steder, og alle strækninger skal forsynes med en belægning af højere standard for at være brugbar for hverdagscyklister. Snertinge - Jyderup (Slagelsevej, Amtsvej 225) Svebølle - Bjergsted (af Frederiksberg - Gl. Skovvej) Bjergsted - Kaldred (ad Bregningevej - Kaldredvej) Bjergsted - Eskebjerg (ad Bregningevej - Vilhemshøjvej) Føllenslev - Eskebjerg (ad Galtenbjergvej - Eskebjergvej Føllenslev - Havnsø (ad Havnsøvej) Eskebjerg - Kaldred - Kalundborgvej Forsingevej mod Rugtved i Hvidebæk Kommune

9 Rekreative cykelstier Forslaget består primært af en udpegning af et antal eksisterende småveje, som mark- og skovveje, koblet sammen til længere stiforløb, der giver adgang til kommunens naturskønne områder. Småvejene giver mulighed for færdsel gennem det enkelte område og forbinder de forskellige områder, hvor man på cykel kan færdes væk fra de store asfalterede veje på kortere eller længere strækninger. De fleste småveje forventes at være farbare med en almindelig robust cykel, men der er strækninger der vil kræve renovering. Ved netop at udnytte de eksisterende småveje undgås trafikerede veje og strækninger og udgifterne til nyanlæg minimeres. Cykelruter Nyanlæg De overordnede rekreative cykelstier løber i hovedtræk langs kysten syd om Vesterlyng, rundt om Alleshave med forbindelse til Vesterlyng fra vest. I Vesterlyng kobler ruten sig på eksisterende stisystemer. En rute skaber forbindelse på tværs af kommunen fra Hjembæk (Jyderupstien, Svinninge Kommune) til Vesterlyng fortrinsvis af mindre befærdede veje. Der er ligeledes en rute syd om Skarresø forbi Svebølle mod Værslev med forbindelse til Værslevstien i Hvidebæk Kommune. På nogle få strækninger er det nødvendigt med anlæg af ny rekreativ cykelsti. Det vil sige stier, der som minimum er befæstede med grus. Det drejer sig om: Forbindelse over Bregninge Å (spang eller bro også nødvendig). Befæstelse af eksisterende sti fra Kalundborgvej til Dønneland. Befæstelse enkelte steder på stien/vejen mellem Stengård og Viskingegård. Forbindelse fra Favrebo Overdrev til Davrup Skov. Befæstelse af brandvej/sti til Vesterlyng ved Sandet/Rughaven (udskiftning af karrusel med klaplåge, så også cykler og klapvogne kan komme i gennem).

10 Rekreative vandrestier Der findes et begrænset udbud af rekreative vandrestier og meget få sammenhængende stier og længere forløb i Bjergsted kommune. Især er skovene, Vesterlyng og Bjergsted Bakker godt forsynet med interne rekreative vandrestier. Et antal småveje i tilknytning til byer og landsbyer kan uden videre anvendes som vandrestier, men en række steder vil det være muligt at skabe sammenhæng mellem eksisterende småveje og stier ved at anlægge nye vandrestier. Disse stier forslås ført langs eksisterende skel primært i forbindelse med levende hegn og diger. Da det blot skal være muligt at færdes til fods langs skellet vil både anlægsudgifterne og konsekvenserne for lodsejerne være begrænsede. Nyanlæg Sti over Bregninge Å ved Viskinge Mose (spang eller bro også nødvendig). Sti over Storemose til Torpe. Stier til Davrup Skov fra Snuderup (syd) og Favrebo Overdrev (nord). Sti fra Strandvej til havnen i Havnsø langs stranden. Sti rundt om pynten ved Havnsø (forlængelse af Havnsø Møllevej, trappe muligvis nødvendig). Mindre forløb fra Stengård mod Viskingegård. Sti langs Forsingevej (separeret fra vejbanen) fra Viskingegård til hvor der kan drejes af mod Værslevstien i Hvidebæk Kommune. Sti-stump i Stenrand Plantage umiddelbart nord for jernbanen. Stien kan forbindes til eksisterende sti i skoven. Stisløjfe i Gammelrand Mose.

Stiplan for Hvidebæk Kommune

Stiplan for Hvidebæk Kommune Forslag til Stiplan for Hvidebæk Kommune udarbejdet sommer 2005 Stiplan Baggrund Stiplanen for Hvidebæk Kommune er et fælles initiativ mellem Vestsjællands Amt og kommunen, og er hovedsageligt rettet på

Læs mere

Bilag 1 prioriterede trafikstianlæg 2009-2012

Bilag 1 prioriterede trafikstianlæg 2009-2012 Forslag til Stiplan Bilag 1: Prioritering af trafikstier 2009-2012 Bilag 2: Prioritering af rekreative stier 2009-2012 Bilag 3: Færdsel på veje og stier Bilag 4: Miljøvurdering 95 Bilag 1 prioriterede

Læs mere

Faaborg - tættere på hav og natur

Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg Faaborg er omgivet af større naturområder og sammen med byens kystnære beliggenhed giver det et særdeles godt udgangspunkt for mange rekreative aktiviteter. Faaborgs

Læs mere

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21.

Dagsorden Velkomst v/marie Stærke Gennemgang af Forslag til Kommuneplan Pause Spørgsmål og diskussion 21. Forslag Dagsorden 19.00 Velkomst v/marie Stærke 19.05 Gennemgang af Forslag til Kommuneplan 2017 19.45 Pause 20.00 Spørgsmål og diskussion 21.00 Afrunding Kommuneplan 2017 Kommuneplanen er bindende for

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Stiplan Nordfyns Kommune. Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 21. november 2018 Dokument nr.

Stiplan Nordfyns Kommune. Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 21. november 2018 Dokument nr. Stiplan 2018-2021 Nordfyns Kommune Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 21. november 2018 Dokument nr. 480-2018-57613 Indhold 1. Forord... 2 2. Formål... 3 3. Mål og prioritering... 4 Mål...

Læs mere

Erfaringer om processer og resultater

Erfaringer om processer og resultater Erfaringer om processer og resultater Stiplan for Holbæk k Kommune Fjordstien,, anlæg Vedligeholdelse Morten Holme Holbæk Kommune Planafdelingen Holbæk Kommune lokalområder Holbæk by + 17 lokalområder

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

HOVEDSTRUKTUR OG LANGTIDSSKITSE

HOVEDSTRUKTUR OG LANGTIDSSKITSE Kommuneplanens hovedstruktur og langtidsskitse er vist på kortene "Hovedstruktur og langtidsskitse i byområde" og "Hovedstruktur og langtidsskitse i landområde" samt på bilagskortet "Hovedstruktur" bagest

Læs mere

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund.

Desuden var der enkelte separate stier, bl.a. en længere strækning på en nedlagt jernbane omkring Hadsund. Paper til Vejforum 2010 Stiplan for åbent land, Mariagerfjord Kommune Stiplanlægning i åbent land hvordan får man mest for pengene? Forfattere: Aleks Danmark, Mariagerfjord Kommune, aldan@mariagerfjord.dk

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Stier og stiplanlægning i Jammerbugt Kommune

Stier og stiplanlægning i Jammerbugt Kommune Stier og stiplanlægning i Jammerbugt Kommune Hvad forstår vi ved stier? Forløb i landskabet eller i byen, som kan benyttes til at cykle, løbe eller gå på Både anlagte cykelstier med fast belægning, grusstier

Læs mere

Tillæg 7 til Holbæk Kommuneplan

Tillæg 7 til Holbæk Kommuneplan Tillæg 7 til Holbæk Kommuneplan 2007-2018 S tiplan 2009 Indledning Holbæk kommunes stiplanen er en langsigtet plan, der både skal sikre eksisterende stier og mulighederne for at gennemføre planens nye

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom.

Vores afgørelse Vi har ikke grundlag for at tilsidesætte Lemvig Kommunes afgørelse af 23. oktober 2015, om at ekspropriere 220 m 2 fra din ejendom. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16555-24 Side 1/6 Ekspropriation af en del af matr. nr. 76e Vadskærgård Hgd, Tørring Vejdirektoratet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. 2. Det åbne land og de rekreative værdier. 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger Grøn Strukturplan - En rekreativ plan for Hillerød Kommune - 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Det åbne land og de rekreative værdier 3. Grøn Strukturplan principper og målsætninger 4. Grøn Strukturplan

Læs mere

D. 17. november 2013 Høringssvar til Tillæg nr. 4 Stiplan til Kommuneplan 2013 Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse Kommune afgiver høringssvar til Slagelse Kommunes forslag til Tillæg nr. 4 til

Læs mere

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført.

Nærværende notat beskriver hvilke kriterier der indgår i prioriteringsmodellen samt hvorledes den samlede prioritering er udført. Faxe Kommune Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Prioritering af cykelstiprojekter Prioriteringsmodel Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato 11. januar 2016

Læs mere

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune

Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune Teknisk vurdering af forslag til: Vandre- og cykelrute Skovgårde Fjellerup Strand i Norddjurs Kommune 24. september 2015 Ved Jens Erik Larsen Foreningen Frie Fugle Jens Erik Larsen er civilingeniør og

Læs mere

Ekspropriation af del af matr. nr. 200

Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Dato 13. juni 2014 Dokument 13/15078 Side Ekspropriation af del af matr. nr. 200 Du har i brev af 4. juli 2013 på vegne af T klaget til Vejdirektoratet over Kommunens beslutning af 10. juni 2013, om ekspropriation

Læs mere

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune

Cykel- og stipolitik. En politik for cyklisme og stier. Randers Kommune FORSLAG Cykel- og stipolitik En politik for cyklisme og stier Randers Kommune 1 Indholdsfortegnelse En kommune i bevægelse... 3 Formål og vision... 5 Formålet med en cykel- og stipolitik... 5 Hvordan bruges

Læs mere

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018

Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 Cykelsikkerhed og cykelstier: Prioritering af rammebevilling 2018 10-04-2018 Nr. Projekt Overslagspris (mio. kr.) 1 Dobbeltrettet cykelsti mellem Rådmandshaven og Fabriksvej 0,45 2 2-1-vej mellem Rønnebæk

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser 1 Udkast til politisk behandling - 2019 Baggrund for strategien Faxe Kommune er beriget med en spændende og forskelligartet natur, som alle skal have mulighed

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse

Landzonetilladelse. Tilladelse Returadresse:, Landzonetilladelse DATO 21. august 2018 SAGSNR. Tilladelse til at udstykke ejendommen matr. nr. 10d, Eskebjerg By, Bregninge, beliggende Eskebjergvej 16, 4591 Føllenslev. Udstykningen, som

Læs mere

Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune.

Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune. Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune. Hvad er en sti? Stier er færdselsarealer, der er forbeholdt gående, cyklende, ridende eller andre lette trafikanter. Stier kan være befæstet med forskellige

Læs mere

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til

Oprindeligt er vejen ned over åen en vej der er brugt af bønderne i Olding når de skulle ud til Notat om nedlæggelse af overkørsel nr. 199 på jernbanen Kibæk-Skjern. Herning den 05-08-2015/ngoga Nedlæggelse af overkørsel 199 konflikter med naturbeskyttelseslovens 26 a om nedlæggelse af gennemgående

Læs mere

Projekt Drivvejen til hest

Projekt Drivvejen til hest Projekt Drivvejen til hest Hvad er det vi vil Ridespor RKSK har til formål at fremme mulighederne for at ride i naturen i Ringkøbing-Skjern Kommune til gavn for både bosætning, turisme og erhverv. Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Cykeltrafikken og motorvejsudvidelsen

Cykeltrafikken og motorvejsudvidelsen Notat om Cykeltrafikken og motorvejsudvidelsen Greve Syd Køge Udarbejdet for Vejdirektoratet af Jens Erik Larsen Dansk Cykel Safari August 2009 Indhold Indledning og oversigtsskema 3 Cykeltrafikken i Greve

Læs mere

WEBUDGAVE. Bygholm Sø og Åbjergskoven. Bygholm Sø og Åbjergskoven. LÆNGDE: 6,6 km

WEBUDGAVE. Bygholm Sø og Åbjergskoven. Bygholm Sø og Åbjergskoven. LÆNGDE: 6,6 km RICKSHAWTUR: Bygholm Sø og Åbjergskoven RICKSHAWTUR FRA: Ceres Bygholm Sø og Åbjergskoven LÆNGDE: 6,6 km Kør en tur i skoven ved Bygholm Sø. I 1918 blev Bygholm Å opdæmmet for at levere vandkraft til et

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Grøn Plan Svebølle

TEKNIK OG MILJØ. Grøn Plan Svebølle TEKNIK OG MILJØ Grøn Plan Svebølle Grøn Plan... 3 Formål med Grøn Plan... 3 Svebølle by... 4 Historie... 4 Grønne områder... 5 Stier... 5 Økologiske korridorer... 5 Regnvandshåndtering... 5 Grønne områder

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Cykelstier i Bjerringbro og omegn

Cykelstier i Bjerringbro og omegn Cykelstier i Bjerringbro og omegn Forslag til nye cykelstier og cykelbaner og opdatering og forbedring af eksisterende. Ved Vagn Overgaard og Erik Albrechtsen Bosætningsgruppen i forbindelse med Bjerringbro

Læs mere

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje

Næstved Kommune. NOTAT Januar 2019 mkk/tvo. Trafikplan Cykelstiprojekter på Statsveje Næstved Kommune NOTAT Januar 2019 mkk/tvo Cykelstiprojekter på Statsveje Indhold 1 Indledning... 3 2 Projekter på statsveje... 3 Næstved Landevej v/fuglebjerg... 4 Suså Landevej, v/ Buske...5 Suså Landevej,

Læs mere

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner

Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner Lyngby-Taarbæk/Rudersdal lokalafdeling November 2016 Forslag til opgradering af National Cykelrute 9 og Strandvejen i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner https://www.cyklistforbundet.dk/find-din-afdeling/find-dit-lokale-cyklistforbund/hovedstaden-og-

Læs mere

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger

Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger Udmyntning af midler under handlingsplanen for fodgængere og cyklister prioritering mellem fire strækninger 15. april 2016 Teknik og Miljø Vej Tlf. 46 11 23 04 KITK@rudersdal.dk Sagsnr.: 2016-686 På Miljø-

Læs mere

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard

AARHUS Ø. Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard AARHUS Ø Rekreativ forbindelse Nord Bernhardt Jensens Boulevard 5448 VISIONEN I begyndelsen af dette årtusinde satte Aarhus Kommune en vision for Aarhus: Aarhus en god by for alle og en by i bevægelse.

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning

Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Dato: 10.02.2016 Bedre forhold for cykling i Greve Kommune Skiltning og vejvisning Projekt nr.: 1004226-004 T: 33 73 71 23 E: jah@moe.dk 1 Om spørgeskemaundersøgelsen Som en del af projektet gennemføres

Læs mere

Natur og Miljø Sagsbehandler: Keld Rasmussen Sagsnr P Dato: Oplæg til udarbejdelse af helhedsplan for Fyel Mose-området

Natur og Miljø Sagsbehandler: Keld Rasmussen Sagsnr P Dato: Oplæg til udarbejdelse af helhedsplan for Fyel Mose-området Natur og Miljø Sagsbehandler: Keld Rasmussen Sagsnr. 01.05.00-P00-12-17 Dato:17.8.2017 Oplæg til udarbejdelse af helhedsplan for Fyel Mose-området Indledning og baggrund Sammenhæng med øvrige planer i

Læs mere

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN

SKANDERBORG - FÆLLESSTIEN Skanderborg Andelsboligforening og Midtjysk boligselskab 301917 IDÉOPLÆG - 02.09.2016-1 OM OPGAVEN 2 - SKANDERBORG - SKOLESTIEN OM OPGAVEN Opgaven er at udforme ideoplæg til en ny fælles sti omkring Skanderborg

Læs mere

Dagsorden. Velkomst v. Kalundborg Kommune

Dagsorden. Velkomst v. Kalundborg Kommune Dagsorden Velkomst v. Kalundborg Kommune 1. Godkendelse af referat 2. Godkendelse af dagsorden 3. Opfølgning fra sidste møde 4. Kalundborg Forsyningsprojekter 5. Drøftelse af udkast til nyt kommissorium

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 8 i lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Afgørelsen er truffet af formanden på nævnets vegne, jf. 8 i lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet. 29. september 2017 Sagsnr. NMK-512-00152 KlageID: 110542 LINMA-NMKN AFGØRELSE i sag om Assens Kommunes afslag på nedlæggelse af vej igennem skov Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter

Læs mere

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport Stiplan 2010 - offentlige cykel- og gangstier til transport Maj 2011 Stiplan 2010 Ringsted Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 9. maj 2011 2 Indhold Forord 5 Planens

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

Pendling på cykel i Københavnsområdet flytningen fra bil til cykel starter uden for København

Pendling på cykel i Københavnsområdet flytningen fra bil til cykel starter uden for København Pendling på cykel i Københavnsområdet flytningen fra bil til cykel starter uden for København Af Civilingeniør Jimmy Valentin Lukassen, Via Trafik, og Projektleder Ulrik Djupdræt, Københavns Kommune. Manchet

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Lokalplan 1.7. For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse:

Lokalplan 1.7. For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: Lokalplan 1.7 For et område til fritidsaktiviteter i Svebølle Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 20.08.1982 3011501L10700 BJERGSTED KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.7 FOR ET OMRÅDE TIL FRITIDSAKTIVITETER

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Forslag fra institutioner, foreninger mv.

Favrskov Kommune Budget 2017 Forslag fra institutioner, foreninger mv. Nr. F-201 Cykel og gangsti i Lilleådalen Hinnerup-Hadsten Etablering af rekreativ, grusbelagt cykel og gangsti i Lilleådalen mellem Hinnerup og Hadsten, så området gøres bedre tilgængelig for borgerne.

Læs mere

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand

Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Stiplan for fredningen Helsingørs Grønne Vestkile 1 Indledning Natur- og Miljøklagenævnet meddelte med brev af 23. september 2011, at Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Ring-stier i Hillerød

Ring-stier i Hillerød Byringen Søringen Naturringen Ring-stier i Hillerød Strategiprogram Marts 2012 Strategiprogrammet er udarbejdet som et samarbejde mellem: Hillerød Kommune & RUM by & landskab Nærværende strategiprogram

Læs mere

Tre vejforbindelser i Tingbjerg

Tre vejforbindelser i Tingbjerg Tre vejforbindelser i Tingbjerg Skitseprojekt Opgavebeskrivelse 24.11.2015 Tre vejforbindelser i Tingbjerg Opgavebeskrivelse Side 1 af 5 1. Generel information I indbydes hermed til at deltage i udbud

Læs mere

Rekreation i landdistrikerne

Rekreation i landdistrikerne Besøgsområder Sejlads og bademuligheder Fritidsanlæg åben land Eksisterende cykelstier Cykelrute 6 Lokal afmærkede vandreruter Fjern vandrevej Eksisterende gang- og vandresti Afmærkede motionsruter Vandrerute

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Cykel-, ride- og vandreruter. Stivejvisningens grundprincipper. Vejvisningsbehov. Vejafmærkning. Kontinuitet. Ensartethed.

Cykel-, ride- og vandreruter. Stivejvisningens grundprincipper. Vejvisningsbehov. Vejafmærkning. Kontinuitet. Ensartethed. Cykel-, ride- og vandreruter Vejafmærkning Stivejvisningens grundprincipper Kontinuitet Ensartethed Entydighed Læsbarhed Trafiksikkerhed Vejvisningsbehov Trafikalt begrundede Trafiksikkerhed Tryghed Orientering

Læs mere

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni ----- 4. Arbejdsgrupper 5. Aftaler herfra En idé, der er født her 3. Afklaringsprojekt

Læs mere

# # # # ! " # # # " # $ % " " # & ' ( # ) * * + , " (# - #. ' / #. ' #. #. (# ! #. # #.

# # # # !  # # #  # $ %   # & ' ( # ) * * + ,  (# - #. ' / #. ' #. #. (# ! #. # #. !"!"# $% $#&!' ( )* )$# +!$!,)!( $#&!' ( )*)$# +!$!"!-! $#&!' ( )*)$ # "!!-!$# +!$ $%" "!.$-!-# $#&!' ( )*)$# +!$ &' (!,)!)!$#&!' ( )*)$# +!$ )* * +!%!/)*!))*#))$," (!- $0 ) - $ -.'! & $# (+!' ( $# +!$0

Læs mere

Fremtidens Landskaber

Fremtidens Landskaber Fremtidens Landskaber Kommuneplanlægning Jammerbugt Kommune Det åbne land i kommuneplanen Tirsdag d. 31. maj SEGES, Aarhus N Udgangspunktet for udvikling af metoden Metoden er baseret på en landskabskarakterkortlægning

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

Oplevelser på de Grønne Cykelruter

Oplevelser på de Grønne Cykelruter Oplevelser på de Grønne Cykelruter Hvorfor Grønne Cykelruter? Kan man etablere et grønt stinet i København? Hvor langt er vi? Eksempler på ruter Strategi Hvorfor cykelruter i København? Alternativ til

Læs mere

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag

Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Notat 23. august 2017 Gennemførelse af de prioriterede trafikforbedringstiltag Administrationens prioritering af de trafikforbedrende tiltag På baggrund af Rapport om Trafiksikkerhed er der udarbejdet

Læs mere

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011

Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 Velkommen til Borgermødet 26. april 2011 1 Dagsorden Valg af dirigent. Formanden har ordret. Orientering om cykelstien Fremlæggelse af Plan 2011 Opbakning til plan 2011, Dirigent Orientering om bus 324

Læs mere

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26)

Et af de kommende indsatspunkter burde her være cyklisters vilkår ved broen over Fiskbæk Å,ad Skivevej (rute 26) Til Viborg Kommune Teknik og Miljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg (Høringssvar ang debat vedr. Trafikplan Lokalitet: Broen ved Fiskbæk Å, Rute 20, Skivevej) 14-10-2016 Viborg Kommune har gennem de seneste

Læs mere

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Handleplan for indsatsområdet Styrke det rekreative rutenet, så vejen til destinationen bliver sikker og gerne en del af oplevelsen Handleplan (2-årig, 2017-2018).

Læs mere

Forslag til cykelstiplan. - Prioritering af cykelstier i det åbne land

Forslag til cykelstiplan. - Prioritering af cykelstier i det åbne land Forslag til cykelstiplan - Prioritering af cykelstier i det åbne land Oktober 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE Forord Trafi kken i Danmark har i de senere år haft en markant vækst - både person- og godstransporten.

Læs mere

Ekspropriation af del af matr. nr. 35i Vadskærgård Hgd.

Ekspropriation af del af matr. nr. 35i Vadskærgård Hgd. Dato 29. april 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 15/16493-33 Side 1/7 Ekspropriation af del af matr. nr. 35i Vadskærgård Hgd. Du har i brev af 12.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Att.: Karen Hauge. Den 28. marts 2008 Ref.: CLI. Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan

Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Att.: Karen Hauge. Den 28. marts 2008 Ref.: CLI. Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Att.: Karen Hauge Den 28. marts 2008 Ref.: CLI Høringssvar vedrørende forslag til Regional UdviklingsPlan Friluftsrådet har med stor interesse læst forslaget til

Læs mere

Gislinge Ruterne. Om Gislinge Ruterne. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel.

Gislinge Ruterne. Om Gislinge Ruterne. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor Gislinge borgere fremkom med et ønske om,

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD

Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD Ringkøbing-Skjern Kommune - Handlingsplan for stier INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. STATUS 1 2.1 Stiprojekter i landområde 1 2.2 Stiprojekter i byområde 2 3. FREMTIDIGE STIPROJEKTER 3 3.1 Prioriteret projektliste

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del

Læs mere

Cykelstikort. Aalborg Kommune

Cykelstikort. Aalborg Kommune Cykelstikort Aalborg Kommune Aalborg Kommune forbedrer løbende forholdene for cyklister. Derfor udkommer dette cykelstikort nu med de nyeste ændringer. Tag kortet med på råd, når du overvejer at bruge

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014

Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Ønskede cykelstier. Opdateret september 2014 Generelt Info Projekt nr. Sags id Lokalitet Stedfæstelse Igangværende projekter Tilskud fra cykelpuljen 2015 Strækning med dødsuheld med bløde trafikanter Trafikfarlig

Læs mere

Cykelring Høje Taastrup kommune

Cykelring Høje Taastrup kommune Cykelring Høje Taastrup kommune Høje Taastrup kommune Cykel- og motionsring Dato: 18.07.09 Redaktion: Høje Taastrup kommune Via Trafik 00 Baggrund og vision 01 Baggrund/Koncept 02 Den Grønne Ring - Natur

Læs mere

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Holbæk ruten Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Gislinge Ruterne Oversigtskort Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor

Læs mere

Lokalplan 2.1. For et villaområde i Snertinge. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L20100

Lokalplan 2.1. For et villaområde i Snertinge. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: L20100 Lokalplan 2.1 For et villaområde i Snertinge Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 03.10.1978 3011501L20100 Bjergsted kommune Lokalplan nr. 2.1. for et villaområde i Snertinge by Tillæg til partiel

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 26

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 26 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Redegørelse... 5 Baggrund for stiplan... 5 Regionale, nationale og internationale ruter... 8 Spor i landskabet... 8 3. Stiplanens lovgrundlag - opsummerende...

Læs mere

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune

Regionplan TILLÆG 8. Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og. BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune Regionplan 2001-2012 TILLÆG 8 Anlægsområde øst for Nykøbing Havn, Nykøbing-Rørvig Kommune og BYOMRÅDE øst for Havnebyen, Trundholm Kommune August 2003 1 Regionplan 2001-2012 TILLÆG LÆG 8 Anlægsområde øst

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Stiplan 2010 UDKAST. Maj offentlige cykel- og gangstier til transport

Stiplan 2010 UDKAST. Maj offentlige cykel- og gangstier til transport Stiplan 2010 - offentlige cykel- og gangstier til transport Maj 2010 UDKAST Stiplan 2010 - Høringsudgave Ringsted Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 7. maj 2010 2 Indhold

Læs mere

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer

Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Vedr. nedlæggelse af usikrede jernbaneoverskæringer Overkørsel 310-311 Ved nedlæggelse af disse overkørsler opgraderes en eksisterende markvej til privat fællesvej og den forlænges til en eksisterende

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Bilag 1 INDSTILLING VEDRØRENDE RUTE 23 SKOVVEJEN MELLEM REGSTRUP OG KALUNDBORG

Bilag 1 INDSTILLING VEDRØRENDE RUTE 23 SKOVVEJEN MELLEM REGSTRUP OG KALUNDBORG DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. november 2012 Bilag 1 INDSTILLING VEDRØRENDE RUTE 23 SKOVVEJEN MELLEM REGSTRUP OG KALUNDBORG Med aftalen om En grøn transportpolitik af 29. januar 2009 blev

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere