Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Status på Danseevalueringen. Kulturudvalget Drøftelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Status på Danseevalueringen. Kulturudvalget Drøftelse."

Transkript

1 Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Status på Danseevalueringen Den 27. januar blev Danseevalueringen (December 2014) forelagt Kulturudvalget. Udvalget drøftede evalueringen og det blev besluttet, at Rådmanden for Kultur og Borgerservice skulle udfærdige et oplæg med baggrund i danseevalueringen og de tidligere budgetforlig. Senere på året skulle udvalget få mulighed for at drøfte rådmandens oplæg på danseområdet, inden det præsenteres for forligspartierne. Budgetforlig 2015 Af budgetforliget 2015 fremgår: I forbindelse med kulturpolitikken ønsker forligspartierne endvidere, at der afhængigt af Kunstrådets evalueringer samt den igangværende evaluering af danseområdet generelt gennemføres en analyse af mulighederne for etablering af et Dansens Hus i Aarhus Danseevalueringen: Den gennemførte Danseevaluering havde til formål at danne grundlag for Aarhus Kommunes videre arbejde med udviklingen af danseområdet, konkretiseret i nedenstående scenarier. Flere af elementerne kan kombineres på tværs og Danseevalueringen påpeger, at det optimale scenarie vil være en kombination af scenario 1 og 2: KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Skovgaardsgade Aarhus C Telefon: Direkte telefon: kultur@aarhus.dk Direkte loe@aarhus.dk Sag: 13/ Sagsbehandler: Lena Øvig 1. Offensiv dansesatsning på det professionelle niveau: Baseret på den kulturpolitiske antagelse, at danseområdet er vigtigt for Aarhus, og at det er inde i en positiv udvikling. Fokus er på en samlet styrket prioritering af dansescener og vilkår for professionelle kunstnere, i en decentral struktur som den kendes i dag. Bora Bora fastholdes som i dag. Granhøj Dans gøres til lille storbyteater med flere lokale forpligtelser. De to netværk for hhv. dans og scenekunst fusioneres. Etablering af ny statsanerkendt uddannelse for dans. Bedre vilkår for de frie kunstnere og kompagnier, yderligere samspil mellem dem og institutionerne, samt systematisk tiltag i forhold til at åbne det lokale arbejdsmarked. 2. Styrkelse af vækstlag og talentudvikling: Baseret på den kulturpolitiske antagelse, at fødekæden på danseområdet skal styrkes og matche mulighederne inden for de øvrige kunstarter/kulturområder i Aarhus.

2 Fokus er på en styrkelse af vilkår for vækstlag og talentudvikling. De to netværk for hhv. dans og scenekunst fusioneres og gives opgaver over for vækstlaget. Etablering af et SGK/DGK og styrkelse af et unge-dansemiljø. De frie kunstnere og kompagnier inddrages systematisk i udviklingen mhp. faglig tyngde og mere arbejde til lokale kunstnere. Evt. mere samspil med de private udbydere. Side 2 af 6 3. Defensiv dansesatsning: Baseret på den kulturpolitiske antagelse, at Aarhus på sigt ikke kan skabe tilstrækkeligt kritisk masse på danseområdet. Granhøj Dans flyttes til andre (selvstændige) lokaler med billigere husleje, resten bevarer status quo. Når vi tager scenariet med, er det for at pege på en potentiel mulighed i lyset af det politiske ønske om at komme ud af de ekstra huslejemidler på 1,5 mio. kr. Vi har vel at mærke ikke undersøgt, hvorvidt der er andre passende lejemål, der er billigere. En flytning vil på den korte bane være dyr, da et nyt lejemål vil kræve en del fysisk tilpasning. Involverende proces For at arbejde videre med udviklingen af det lokale dansemiljø i forlængelse af den strategiske evaluering og det foreliggende kulturforlig, især overvejelserne om et Dansens Hus, har evaluator/proceskonsulent Lene Bak fra Pluss Leadership gennemført en afklarende og involverende proces for dansemiljøet. Der er afholdt to workshops med deltagelse af: Bora Bora, Granhøj Dans, Danseværket, Scenekunstcentret, Filurens Skole for Teater og Dans, Don*Gnu, Ballet Akademiet, Dansehallerne samt en repræsentant fra Kunstrådet, Lene Bak vil mundtligt præsentere resultaterne for Kulturudvalget. Tiltag der er igangsat som følge af Danseevalueringen: Bora Bora, Granhøj Dans og Don*Gnu har indledt et strategisk samarbejde. Indholdet og det forventede samarbejde fremgår af Lene Baks fremlæggelse, der bl.a. indeholder et Danseatlas, som synliggør de forskellige danseaktører i Aarhus-regionen og forventede samarbejdsrelationer. Granhøj Dans og Don*Gnu har indgået aftale om, at dansekompagniet Don*Gnu flytter til Carmel Bygningen, når deres aftale som huskompagni udløber hos Bora Bora. Danseværket og Scenekunstcentret har påbegyndt en fusion. De to institutioners respektive bestyrelser forventer, at der fusioneres 1. januar Talentudviklingsarbejdet, der også er prioriteret i Kulturpolitikken, er delvist påbegyndt. Siden 2011 har Filurens Skole for Teater og Dans kørt et toårigt

3 talentudviklingsprogram for teater, hvis deltagere vælges efter optagelsesprøver og gennemgår et kunstnerisk ambitiøst forløb med mange forestillinger. Programmet læner sig op ad visionen om et Scenekunstnerisk Grundkursus. Ambitionen er på sigt at matche dette program på dansedelen, hvilket efterspørges af såvel Filurens mange danseelever som andre danseambitiøse unge i Aarhus. Side 3 af 6 Kulturforvaltningen har desuden, i samarbejde med Børnekulturhuset, startet en undersøgelse i forhold til talentudvikling på danseområdet. I denne forbindelse er der kontakt til Ballet Akademiets Talentcenter. Talentcentre er balletskoler, der er blevet blåstemplet af Den Kongelige Balletskole. Det betyder, at centrene er fundet egnede til at varetage arbejdet med at træne særligt talentfulde frem til og med 6. klasse. Børnene tilbydes undervisning i klassisk ballet i fritiden med henblik på en mulig optagelse på Det Kongelige Teaters Balletskole i København. Filurens Skole for Teater og Dans, Don*Gnu og Ballet Akademiet har indledt et samarbejde om talentudvikling, hvor også øvrige danseaktører i Aarhus Kommune indtænkes. Kulturforvaltningen har haft møde med Dansehallerne som i juni 2015 har fremlagt en ny strategi. Dansehallerne arbejder med at skabe en ny organisation, der får til opgave at sikre den kunstneriske udvikling og åbne Dansehallerne mere op for kunstnernes involvering og interaktion med publikum. Når Dansehallerne i starten af 2017 flytter fra Carlsberg, er det planen, at de i nogle år vil arbejde med udgangspunkt i en række forskellige adresser i hovedstadsområdet og Aarhus. Dansehallerne skal have ny ledelse fra primo 2016 og det bliver den nye ledelses opgave at udvikle den nye organisation. Kulturforvaltningen har aftalt med Danseværket og Scenekunstcentret at samarbejde om en strategi i forhold til Dansehallerne og deres indsats i Aarhus. Palle Granhøj har oplyst, at såfremt Granhøj Dans sikres en langsigtet økonomisk aftale er der mulighed for at nedbringe Granhøj Dans husleje i Klosterport 6. Udlejer Jørn Tækker og Palle Granhøj arbejder på et forslag, hvor kælderen udlejes som restaurant eller lignende og Granhøj Dans beholder resten af bygningen (undtagen en lejlighed på øverste etage, der er udlejet til tredjemand). Det vil betyde at den nuværende lejekontrakt kan ændres, og der forventes en samlet huslejebesparelse på ca. 1 mio. kr. En ny aftale med Tækker vil ikke få betydning for Granhøj Dans kunstneriske formåen. Fremover vil der kunne opbygges et samarbejde med restauranten i form af publikum til Granhøj Dans, både før og efter forestillinger, hvor

4 gæsterne kan møde kunstnerne. Hertil kommer, at restauranten kan fungere som pausecafé. Desuden flytter Don*Gnu ind i Klosterport med det resultat, at udnyttelsesgraden af huset forøges. Da ombygningsplanerne forudsætter en større investering fra Tækkers side er det en forudsætning fra Tækker, at der indgås en langsigtet aftale om Granhøj Dans forbliven i Klosterport 6. Side 4 af 6 Mulighederne for at gøre Granhøj Dans til lille storbyteater er blevet undersøgt, Beslutningen om en lille storbyteaterbevilling til Granhøj Dans ligger ikke i Aarhus Kommune alene, men også hos Kulturministeriet. Etableringen af et nyt lille storbyteater vil kræve en udvidelse af de samlede tilskud til små storby-teatre i Danmark. En eventuel udvidelse af rammen fastsættes med vedtagelse af Finansloven, hvorfor tidshorisonten er, at det tidligst kan ske i Intet tyder dog på, at dette indgår i Kulturministeriets planer. Alternativt kan ministeriet vælge at fastlægge et tilskudsbeløb til Granhøj Dans inden for den eksisterende økonomiske ramme for små storbyteatre i Danmark, hvilket kan ske ved omprioritering eller ved en forholdsmæssig reduktion af tilskuddene til allerede eksisterende storbyteatre. Tidshorisonten herfor er uklar, da vi ikke kender kontraktforholdene for teatrene uden for Aarhus, og heller ikke dette scenarie vurderes som sandsynligt. Eneste realistiske mulighed synes at være, at Aarhus Kommune omprioriterer blandt sine egne storbyteatre, hvilket vil kunne blive et tema for en kommende kulturpolitik. Dansens Hus Den gennemførte Danseevaluering anbefaler ikke etableringen af et Dansens hus. Evalueringen vurderer, at en (forstærket) decentral struktur virker mere fremmende for dansen og for Aarhus dansebrand, hvorimod en centralisering rummer risiko for øget institutionalisering. Som ovenfor nævnt er det i Budgetforlig 2015 besluttet at I forbindelse med kulturpolitikken ønsker forligspartierne endvidere, at der afhængigt af Kunstrådets evalueringer samt den igangværende evaluering af danseområdet generelt gennemføres en analyse af mulighederne for etablering af et Dansens Hus i Aarhus Ud fra beslutningen i Budgetforliget er mulighederne for etablering af et Dansens Hus undersøgt ud fra en præmis om at kunne flytte penge fra mursten til produktion. Aktører der kunne indgå i et Dansens Hus er:

5 Granhøj Dans Bora Bora Danseværket, evt. fusioneret med Aarhus Scenekunstcenter Dansekonsulenterne (Dansehallerne) Ballet Akademiet Side 5 af 6 Tilsammen betaler de i dag ca. kr. 2,8 mio. i husleje, hvor Granhøj Dans huslejeudgift pt. udgør langt den største del. Ud fra dette og en undersøgelse, som er lavet af Kulturforvaltningen og Rådmandssekretariatet af, hvad et Dansens Hus som minimum skulle indeholde, når der tages højde for synergier, fælles brug af scener, studier m.m., er konklusionen, at et nybygget Dansens Hus vil koste ca. 42 mio. kr. Det er vigtigt at understrege, at der er tale om en model opstillet af Kulturforvaltningen og Sekretariatet. Hvorvidt den i givet fald vil imødekomme ønsker og krav fra dansemiljøet, er derfor usikkert. Et nybygget Dansens Hus vil på den baggrund kun minimalt medføre, at der flyttes penge fra mursten til produktion, og det forudsættes, at den nuværende huslejeudgift, Granhøj Dans har i deres eksisterende lejemål videreføres i et nyt Dansens Hus. Denne huslejeudgift sammen med de øvrige huslejer konverteres til en låneoptagelse i form af en driftsfinansieret anlægsinvestering. I forlængelse af ovenstående er det undersøgt, om man i stedet blot kunne tilføje en ekstra etage på Bora Bora, og om det ville være en billigere løsning, når man tog højde for et evt. mistet salgsprovenu fra et evt. samlet salg af Brobjergskolen. Her har der været tilknyttet eksterne ingeniører og arkitekter, og konklusionen er, at det er for kompliceret, men at man kan genbruge fundamenterne. En løsning vil på den baggrund koste ca. 35 mio. kr. og hertil en mistet salgsindtægt. Det vil derfor også være en løsning, som kun i minimalt omfang bidrager til at flytte penge fra mursten til produktion. En ombygning af Godsbanens Rå Hal til et Dansens Hus er tilsvarende udfordrende pga. bevaringsværdien af bygningerne og målene på den Rå Hal, hvilket betyder, at der ikke kan nås en tilfredsstillende loftshøjde. Ligeledes er det på indledende niveau undersøgt, om Ridehuset kunne ombygges, men her er der ligeledes skrappe krav ift. bevaringsværdier. Generelt er ombygninger omkostningstunge, når energikrav, krav til indeklima med mere skal opfyldes. Godsbanens store black box Åbne Scene vurderes at være uhensigtsmæssig som Dansescene. De scenetekniske forhold, der eksisterer på Bora Bora, kan ikke erstattes af Åbne Scene, hvilket vil betyde, at der blandt andet vil være flere store danske og internationale

6 danseproduktioner, det ikke vil være muligt at præsentere på Åbne Scene. Samtidig er det vigtigt for scenekunstmiljøet og for Godsbanen at bevare den Åbne Scene, som er unik for Aarhus, mens det i København, trods adskillige tilløb, ikke er lykkedes at etablere noget tilsvarende. Side 6 af 6 Det vurderes derfor, at realiseringen af et Dansens Hus ikke vil frigøre midler til produktion. Kulturpolitik I 2016 skal der udarbejdes ny Kulturpolitik for perioden , Kunstrådets kunstfaglige evalueringer foreligger i foråret 2016, og Dansehallernes nationale strategi på danseområdet udvikles i Det foreslås, at udover ovennævnte tiltag der allerede er iværksat eller planlagt, afventer yderligere tiltag dels Kunstrådets evaluering, dels den nationale strategi på danseområdet.

1. Hidtidige og fremtidige/ videre proces med danseevalueringen

1. Hidtidige og fremtidige/ videre proces med danseevalueringen Notat Side 1 af 5 Til Kulturudvalget Til Møderne den 13. og den 27. januar 2015 Kopi til Danseevaluering KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Hidtidige og fremtidige/ videre

Læs mere

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat til Kulturudvalgets temamøde om dans, tirsdag den 29. april 2014 Side 1 af 5 Aarhus Kommune yder driftstilskud til de to dansescener: Det lille storbyteater Bora Bora Dans og visuelt teater Granhøj

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Ib Christensen Henvendelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst vedrørende små storbyteatre i Aarhus Kommune. Baggrund:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 07. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Ved Kulturforliget Kulturen på skinner frem mod

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget Notat Emne: Foretræde for Kulturudvalget Til: Kulturudvalget, til møde 5. februar 2013 Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Den 1.2.2013 Promus, Billedkunstcenteret,

Læs mere

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020.

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020. Indstilling Til Aarhus Byråd Fra Magistraten for Kultur og Borgerservice Dato 13. oktober 2016 Kulturpolitik 2017-2020 Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 28. oktober 2014 Kopi til De kunstfaglige råd: Musikudvalget, Billedkunstudvalget, Kunstrådet Kunstfaglige evalueringer

Læs mere

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet.

1. Resume Det er et mål i Aarhus Kommunes kulturpolitik, at byens kulturtilbud har en høj kvalitet. Notat Emne: Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner i Aarhus Til: Kulturudvalget d. 24. februar 2015 Side 1 af 8 Kunstfaglige evalueringer af kulturinstitutioner 2015/2016 1. Resume Det er et

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Udvidelse af Filmby 3 Aarhus. Kulturudvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget Til Orientering Kopi til Udvidelse af Filmby 3 Aarhus KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune 1. Resume I forbindelse med vedtagelsen af budget

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Aarhus Kommune. Den 13. juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013

Læs mere

Indstilling. Kulturpolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 19. august 2013.

Indstilling. Kulturpolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 19. august 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 19. august 2013 Kulturpolitik 2014-2016 Denne nye treårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet i årene frem mod kulturhovedstadsåret

Læs mere

Principindstilling om model for organisering af Godsbanen

Principindstilling om model for organisering af Godsbanen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 3. marts 2016 organisering af Godsbanen 1. Resume Bestyrelsen for Den Selvejende Institution Godsbanen (DSIG) og Kulturforvaltningens

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 9 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Besvarelse af spørgsmål stillet på mødet i Kulturudvalget d. 23. juni 2015 vedr. Principindstillingen Opfølgning på evaluering af Godsbanen Principindstillingen

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. NOTAT 03-09-2015 Principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt kultur- og teaterliv, som tilgodeser byens forskellige befolkningsgrupper

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015

Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 Aftale af 16. november 2011 Aftale om Det Kongelige Teater for perioden 2012-2015 1. Indledning Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget Udkast til principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 Bilag 1 København har som hovedstad

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019

Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftale om Det Kongelige Teater 2016-2019 Aftalen er indgået den 3. november 2015. Det Kongelige Teater og Kapel er Danmarks nationalscene. Teatret producerer et alsidigt repertoire af høj kunstnerisk kvalitet

Læs mere

- XV - Bilag 14. Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum

- XV - Bilag 14. Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum Regnskab 2012 - XV - Generelle Bemærkninger Bilag 14 Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum Regnskab 2014 Budgetmål for Fonden Aarhus 2017 og Moesgaard Museum Resume Fonden Aarhus 2017 foreslår,

Læs mere

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Små Storbyteatre. Sundheds- og Kulturudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 4. Små Storbyteatre 2015-059705 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og kulturudvalget drøfter planerne for små storbyteatre i aftaleperioden 2017-20. Drøftelserne danner baggrund

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten Notat Side 1 af 5 Til Kulturudvalget Til Orientering i forbindelse med udvalgsmøde 19. august 2014, hvor Aarhus Jazz Orchestra har foretræde. Kopi til Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten 2015 2017

Læs mere

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra:

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Oplæg til handleplan Forslag til handleplaner for Kunstrådet i 2012 2013 Billedskole / Kulturskole / Kreativ skole Som et supplement til Musikskolen foreslår Kunstrådet,

Læs mere

Indstilling. Ny organisering af Godsbanen. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 13. september 2016

Indstilling. Ny organisering af Godsbanen. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 13. september 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 13. september 2016 Ny organisering af Godsbanen 1. Resume Byrådet besluttede på mødet d. 13 april, at Den Selvejende Institution

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 7. december Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling. Den 7. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 7. december 2005 Basistilskud fra Kulturudviklingspuljen til Danseværket, Theatret Thalias Tjenere og Von Baden. Århus Kommune Skoler

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 6. december 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 29 Mødedato: 6. december 2012 Tidspunkt: Kl. 11.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke

Læs mere

Bettina Skaaning. Kære Marianne og Nanna

Bettina Skaaning. Kære Marianne og Nanna Bettina Skaaning Fra: Bettina Skaaning Sendt: 28. september 2016 10:25 Til: Bettina Skaaning Emne: VS: Notat om KITs bevillinger 2017-20 Vedhæftede filer: Notat om KIT 2017-2020 til Københavns Kommune.docx

Læs mere

Notat. Husleje for Musikforeningen MONO. Kulturudvalget. Kopi: til: Aarhus Kommune. Den 12. September 2013

Notat. Husleje for Musikforeningen MONO. Kulturudvalget. Kopi: til: Aarhus Kommune. Den 12. September 2013 Notat Emne: Til: Kopi: til: Husleje for Musikforeningen MONO Kulturudvalget Den 12. September 2013 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Husleje for Musikforeningen MONO MKB-Kulturforvaltningen Resume

Læs mere

Scenekunst i Danmark veje til udvikling

Scenekunst i Danmark veje til udvikling Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 248 Offentligt 1 Scenekunst i Danmark veje til udvikling Høringssvar fra Dansens Hus Generelt er det glædeligt, at dansen er bragt på banen i denne rapport om

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 25. juni 2013 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 34 Mødedato: 24. april 2013 Tidspunkt: Kl. 10.00 19.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen og Mikael Fock

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen og Mikael Fock 15. januar 2015 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 14 5. december 2014 Tidspunkt: Kl. 8.00 17.00 Sted: Mødelokale 8, stuen REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg,

Læs mere

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats.

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats. Sagsnr. 00.00.00-A00-5-16 Cpr. Nr. Dato 8-5-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Forslag til Distriktsprojekt i 2017-2019 Næstved Kommune gennemfører i 2017-2019 et projekt i et skoledistrikt med fokus

Læs mere

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over:

Scenekunst i København De små storbyteatre er en delmængde af offentligt støttede teatre i København. Samlet spænder de over: KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT Principper for valg af små storbyteatre 2021-2024 København har som hovedstad en forpligtelse til at sikre et mangfoldigt

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. februar 2010 Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus 1. Resume Århus lagde i 2009

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSER- VICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSER- VICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Kulturudvalget Orientering Regionale spillesteder - ansøgningsproces til perioden 2017-2020 - Kulturpolitikken. Resume. Siden henholdsvis 1996, 2000 og 2001 har spillestederne

Læs mere

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS kompetencecenter kompetencecenter for DanSk ScEnEkUnST Et kompetencecenter er tænkt som et supplement til eksisterende konstruktioner og organisationer, der hjælper scenekunsten

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

Kommissorium for udredning om scenekunstuddannelserne i Danmark

Kommissorium for udredning om scenekunstuddannelserne i Danmark Kommissorium for udredning om scenekunstuddannelserne i Danmark 12. februar 2012 Politisk udgangspunkt Udviklingen af Kulturministeriets uddannelser skal ske i overensstemmelse med regeringens ambition

Læs mere

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration

Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Dokumentnummer 12912-15 Sagsnummer 15-12912 Dato: 19/11 2015 Nyvurdering af Varde Kommunes ledelse og administration Direktionen i Varde Kommune har i efteråret 2015 gennemført en vurdering af kommunens

Læs mere

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret

Med et livsnødvendigt tilskud fra Statens Kunstfonds scenekunstudvalg og fra Kultur-og Fritidsudvalget i Københavns Kommune til opstartsåret TEaterøen ansøgning Teaterøen er Åben Med et stadigt stigende antal af kompagnier og brugere, arrangementer og gæster - med festivaler (17 gæstespil under den kommende CPH stage fx. og co-produktion med

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune

Indstilling. Evaluering af Eliteidræt Århus. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 22. september 2008 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. september 2008 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Evaluering af Eliteidræt Århus 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET

Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Idé: Planeten teatermiljøets vækstscene i HUSET Der er et stort behov og ønske om højere vægtning af vækstlaget i det københavnske teatermiljø: Der er brug for en scene og et miljø, der sikrer og skaber

Læs mere

Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen i 2013.

Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen i 2013. Vi knækker kurven! projekt om fravær i Borger & Arbejdsmarked 2013 Indledning Borger & Arbejdsmarked ønsker med denne projektbeskrivelse at sætte indsatsen for at nedbringe sygefraværet på dagsordenen

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Arbejdsfællesskaber

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Arbejdsfællesskaber NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Arbejdsfællesskaber Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 2. maj 2007 Århus Kommune. 1. Resume.

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 2. maj 2007 Århus Kommune. 1. Resume. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 2. maj 2007 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Bevilling til indkøb af inventar til Øst for Paradis 1. Resume.

Læs mere

Notat. Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Til: Magistraten. Den 7. oktober 2005.

Notat. Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice. Til: Magistraten. Den 7. oktober 2005. Notat Til: Magistraten Den 7. oktober 2005 Vurdering af udmøntningsprojekt for Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Århus Kommune IT- og Organisationsafdelinge Borgmesterens Afdeling Resume

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 17. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 4888 /

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Orientering om Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Til: Kulturudvalget, 12. november 2014 Kopi til: Orientering om status på Erhvervsarkivet og Stadsarkivet Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE

Læs mere

NOTAT. Spørgsmål og svar om ny teaterstruktur

NOTAT. Spørgsmål og svar om ny teaterstruktur Spørgsmål og svar om ny teaterstruktur Hvad er baggrunden for beslutningen om en ny teaterstruktur? I KbhT s strategi for 2015/16-2018/19 konstaterede bestyrelsen i maj 2015, at det økonomisk kun lige

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 24. februar 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 24. februar 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 24. februar 2009 Forhøjelse af anlægsbevilling samt ændret finansiering vedr. renovering m.v. af tagene på Brobjergskolen, Århus

Læs mere

Indstilling. Udbud af Tivoli Friheden. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 12. maj 2011 Aarhus Kommune

Indstilling. Udbud af Tivoli Friheden. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 12. maj 2011 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 12. maj 2011 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice 1. Resume Denne indstilling handler om at gennemføre et udbud af den ejendom, hvor Tivoli Friheden er

Læs mere

GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur

GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur Punkt 6 fra Gudenåkomitéens møde 6. marts 2015: GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur Baggrund Det blev på sidste mødet i Gudenå komiteen den 5. december 2014 konstateret, at der var opbakning

Læs mere

Notat. 10-dages forespørgsel vedr. Spillestedet Atlas. Socialdemokraterne ved Tatiana Sørensen og Anne Graversen. Aarhus Kommune. Den 5.

Notat. 10-dages forespørgsel vedr. Spillestedet Atlas. Socialdemokraterne ved Tatiana Sørensen og Anne Graversen. Aarhus Kommune. Den 5. Notat Emne: Til: 10-dages forespørgsel vedr. Spillestedet Atlas Socialdemokraterne ved Tatiana Sørensen og Anne Graversen Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Den 5. juli 2013 Kulturforvaltningen

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Temadrøftelse om idrætsfaciliteter. Kulturudvalget via rådmanden Drøftelse Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Temadrøftelse om idrætsfaciliteter. Kulturudvalget via rådmanden Drøftelse Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget via rådmanden Til Drøftelse Kopi til Temadrøftelse om idrætsfaciliteter 1. Baggrund Befolkningstallet i Aarhus Kommune forventes at stige med ca. 60.000 indbyggere

Læs mere

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

KulturKANten. Kulturaftale Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Formateret: Skrifttype: (Standard) Arial, Kontroller ikke stavning eller grammatik KulturKANten Kulturaftale 2013-2016 Mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

SOF og BUF ønsker begge at fraflytte lejemålet, der ikke kan opsiges delvist.

SOF og BUF ønsker begge at fraflytte lejemålet, der ikke kan opsiges delvist. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 07-08-2014 Opsigelse af lejemål på Tycho Brahes Allé - bilag til august-indstillingen Formål Casen understøtter udfasning af

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel

Indledning. Effektiviseringsmodeller. Notat. Dato: 14. august Kopi til: Valg af effektiviseringsmodel Budget og Regnskab Dato: 14. august 2017 Sagsbehandler: vpjb6 Notat Dato: 14. august 2017 Kopi til: Emne: Valg af effektiviseringsmodel Indledning Notatet beskriver alternative modeller for, hvordan Byrådets

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Feltet "Der ansøges om følgende beløb i 2019" udfyldes med 1,00, da det ikke er muligt at søge kontant økonomisk støtte til Åbne Scene.

Feltet Der ansøges om følgende beløb i 2019 udfyldes med 1,00, da det ikke er muligt at søge kontant økonomisk støtte til Åbne Scene. ANSØGNING OM KURATERING TIL ÅBNE SCENE, GODSBANEN Ansøgningsfrist: 1. april 2018 Perioder, der kan søges kuratering til: 28. januar 17. april 2019 30. april - 5. maj 2019 14. - 18. maj 2019 29. maj - 18.

Læs mere

Kulturpolitikken kulturpolitikken2016.theplatform.dk

Kulturpolitikken kulturpolitikken2016.theplatform.dk Kulturpolitikken 2017-2020 kulturpolitikken2016.theplatform.dk kulturpolitikken2016@theplatform.dk Gennemgang af den kulturpolitiske proces i datoer Gennemgang af den kulturpolitiske proces i temaer Hvad

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 3. juni 2014 kl. 10:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

Workshop i Dansehallerne 2015.04.15. dansehallerne I 15. april 2015 I gottlieb paludan architects

Workshop i Dansehallerne 2015.04.15. dansehallerne I 15. april 2015 I gottlieb paludan architects Workshop i Dansehallerne 2015.04.15 Workshop i Dansehallerne 2015.04.15 - status på proces - organisation, vision og værdier for en ny bygning - bygning og omgivelser - rum og funktioner (brainstorm) -afslutning

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Indstilling. Visionsoplæg for Forenings- og fritidshus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Visionsoplæg for Forenings- og fritidshus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 9. januar 2012 Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 1. Resume Aarhus byråd vedtog den 16. marts 2011 en indstilling

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 5. juli Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 5. juli Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 5. juli 2007 Musikhuset Aarhus: Fondsbidrag til kunstprojekt og lydudstyr, udvidelse af lejemålet til Det Jyske Musikkonservatorium

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Forskning og udvikling

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Forskning og udvikling NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Forskning og udvikling Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

med kulturskoler og billedkunstneriske grundkurser.

med kulturskoler og billedkunstneriske grundkurser. 2009/1 BSF 27 (Gældende) Udskriftsdato: 29. september 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 23. oktober 2009 af Mogens Jensen (S), Pernille Frahm (SF), Johs. Poulsen (RV) og Per Clausen

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Studieliv, undervisning og rammer for læring

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Studieliv, undervisning og rammer for læring NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende Studieliv, undervisning og rammer for læring Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

ÅRSBERETNING FOR 2015/2016 HERNING TEATER

ÅRSBERETNING FOR 2015/2016 HERNING TEATER ÅRSBERETNING FOR 2015/2016 HERNING TEATER 1 BESTYRELSENS ARBEJDE OG FOKUSPUNKTER I REGNSKABSPERIODEN 1. JULI 2015 TIL 30. JUNI 2016 Der har været afholdt syv bestyrelsesmøder i regnskabsperioden. Der har

Læs mere

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn

Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn Tillægsaftale til kulturaftale mellem kulturministeren og Kulturregion Fyn - 2019 1/6 Indhold Kapitel 1: Baggrund for tillægsaftale... 3 Baggrund... 3 Aftaleperiode... 3 Kapitel 2: Beskrivelse af kulturpolitikken

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende grunduddannelse

Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende grunduddannelse NOTAT Kommissorium for arbejdsgruppe vedrørende grunduddannelse Fusionssekretariatet 30. juni 2017 Fusionssekretariatet Baggrund Krav og forventninger til velfærdssamfundets institutioner vil forandre

Læs mere

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALEOPLÆG FOR VÆKSTBÅNDET 2018-2021 FORMÅL: Kulturregion Østjysk Vækstbånd et kulturelt talenteksperimentarium Kulturregionen ønsker at styrke kulturmiljøet

Læs mere

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen

Kommissorium for effektivisering. hjvhjgyu. Effektivisering og udvikling. af folkeskolen Kommissorium for effektivisering af folkeskolen hjvhjgyu Effektivisering og udvikling af folkeskolen 15. november 2016 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Formål... 2 Mål og succeskriterier...

Læs mere

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget

Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget Referat Dato 16. september 2015 Mødetidspunkt 18:30 Sluttidspunkt 19:35 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 233, Ledelsessekretariatet Eva Sommer-Madsen (formand), Else-Marie

Læs mere

FULD TALE. Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 42 Offentligt. Samråd om Videnscenter for Scenekunst. Åbent eller lukket:

FULD TALE. Kulturudvalget KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 42 Offentligt. Samråd om Videnscenter for Scenekunst. Åbent eller lukket: Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 42 Offentligt 1 FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd om Videnscenter for Scenekunst Åbent Dato og klokkeslæt: 9. november kl.

Læs mere

Organisering af det fremtidige HotSpot

Organisering af det fremtidige HotSpot Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 12.09.2014 Organisering af det fremtidige HotSpot Indstilling vedr. fremtidig organisering

Læs mere

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014

Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Onsdag den 05. februar 2014 3. 13/28798 Ungdomskulturhus Indstilling: Direktøren for Børn og Undervisning og direktøren for By, Land og Kultur indstiller sagen til drøftelse og beslutning i Børne- og Uddannelsesudvalget og Kultur-

Læs mere

Udkast til organisering af fælles kompetenceafdækning og strategisk arbejde med kompetenceudvikling i Psykiatri og Social.

Udkast til organisering af fælles kompetenceafdækning og strategisk arbejde med kompetenceudvikling i Psykiatri og Social. Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, kommunikation og HR Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Udkast til organisering af fælles kompetenceafdækning

Læs mere

Henvendelse til Kulturudvalget fra spillestedet Backstage vedr. forholdene for privat drevne spillesteder.

Henvendelse til Kulturudvalget fra spillestedet Backstage vedr. forholdene for privat drevne spillesteder. Emne: Henvendelse til Kulturudvalget fra spillestedet Backstage vedr. forholdene for privat drevne spillesteder. Til: Kulturudvalget Kopi til: Rådmanden for Kultur og Borgerservice Side 1 af 5 Henvendelse

Læs mere

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017

NOTAT. Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 NOTAT Kvartalsvis status på økonomi og handleplan for det specialiserede socialområde for voksne - primo 2017 Børn og Velfærd vil hvert kvartal i en periode fremover fremlægge en status over det specialiserede

Læs mere

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme 2 NUVÆRENDE INDRETNING AF SYDVESTVEJ 10 Sydvestvej Aktivitetscenter

Læs mere

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E

K U N S T R Å D E T. Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E K U N S T R Å D E T Info Støttemuligheder Ansøgningsfrister K U N S T R Å D E T I Å R H U S K O M M U N E 2 0 0 4-2 0 0 8 K U N S T R Å D E T Det er kunstnerne, der skaber kunsten. Dermed giver de et særligt

Læs mere

Til rådmandsmødet 30. oktober Notat vedrørende status på analysen af Globus og Dialogmøde i Globus1. Status på Globus1 efteråret 2014

Til rådmandsmødet 30. oktober Notat vedrørende status på analysen af Globus og Dialogmøde i Globus1. Status på Globus1 efteråret 2014 Status på Globus1 efteråret 1. Resume I efteråret 2013 blev der udarbejdet en analyse af Globus1, hvor Kultur og Borgerservice var i dialog med væsentlige interessenter og brugere af Globus1. Analysen

Læs mere

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling

Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling Punkt 4. Godkendelse af anbefalinger ift. Løvbakkens fremtidige tilbud - 2. behandling 2016-072094 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, At indsatsen

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere