Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning"

Transkript

1 Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning 31. august 2011

2 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne Indenrigs- og Socialministeriets udmeldte ramme for serviceudgifter Udvalgenes afvigelser 3. Udvikling i driftsudgifterne, udenfor serviceudgifterne Overførselsudgifter Aktivitetsbestemt merfinansiering 4. Udvikling på anlæg og ejendomssalg/byggemodning 5. Renter, afdrag, finansiering og balanceforskydniner 6. Kassebeholdningen og likviditet 7. Udvalgenes opfølgninger Serviceudgifter Overførselsindkomster Bilag 1: Kassebeholdningsopgørelse Bilag 2: Oversigt over tillægsbevillinger og omplaceringer Bilag 3: Aktivitetsskemaer til de enkelte udvalg Budgetopfølgningen er udarbejdet af Økonomi og Analyse i samarbejde med direktørområderne. r forklares primært som ændringer i forudsætningerne for tet, dvs. i forhold til ændret aktivitet og/eller pris/enhedsomkostning.

3 3 1. Samlet konklusion for driftstet. Med opfølgningen pr. 31. august forventes regnskabsresultatet for den skattefinansierede drift at udgøre 4.378,1 mio. kr. Dette er en forbedring i forhold til halvårsregnskabet på 27,7 mio. kr. og et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 30,8 mio. kr. Nettodriftsudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplacering ml. rammer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Overførselsudgifter Aktivitetsbestemt medfinansiering Nettodriftsudgifter i alt Note 1: Omplacering af netto 0,4 mio. kr. mellem rammen serviceudgifter og rammen overførselsudgifter skyldes omplacering af midler overførselsudgifter til serviceudgifter (2 mio. kr.) samt udkontering af lønpuljer serviceudgiftsrammen til institutioner under indkomstoverførselsrammen (2,4 mio. kr.). Note 2: Oprindeligt på overførselsudgifter er korrigeret for omlægning af refusionsordninger på beskæftigelsesområdet. Budgettet er reduceret med tillægsbevillinger på -11,4 mio. kr., hvilket primært skyldes, at det d. 31. august er vedtaget at flytte vedligeholdelsesmidler på 13 mio. kr. drift til anlæg. Samlet set er der et forventet mindreforbrug på 19,4 mio. kr. Mindreforbruget fordeler sig med et mindreforbrug på 15,3 mio. kr. på serviceudgifterne, et mindreforbrug på 4,5 mio. kr. på overførselsudgifterne samt et merforbrug på 0,4 mio. kr. på aktivitetsbestemt medfinansiering.

4 4 2. Udvikling i Serviceudgifterne Serviceudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt Regnskab oprindeligt Serviceudgifter i alt Kommunens serviceudgifter ligger pr. 30. juni 27,5 mio. kr. under oprindeligt. Dette er væsentligt under serviceudgiftsrammen og betyder, at kommunen er uden for risiko for sanktion på nuværende tidspunkt. I henhold til den forventede sanktionslovgivning risikerer kommunen at blive ramt af en sanktion, hvis kommunerne samlet overskrider serviceudgiftsrammen. Hvis denne overskrides, vil Roskilde Kommune blive ramt af den kollektive sanktion (40%) og den individuelle (60%), hvis Roskilde Kommunes regnskabsresultat overstiger det oprindelige. Det skal bemærkes at serviceudgiftsrammen ved vedtagelsen for 2011 i efteråret 2010 var ca. 1,2 mia. kr. over kommunernes samlede terede serviceudgifter. Serviceudgifter - finansiering af afvigelse kr. (+ = udgift; - = indtægt) Regnskab oprindeligt Omplacering mellem udvalg Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Økonomiudvalget Ældre- og Omsorgsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Forebyggelses- og Socialudvalget Skole- og børneudvalget Kultur- og Idrætsudvalget Teknik- og miljøudvalget Serviceudgifter i alt *) *) Omplacering af netto 0,4 mio. kr. mellem rammen serviceudgifter og rammen overførselsudgifter skyldes omplacering af midler overførselsudgifter til serviceudgifter (2 mio. kr.) samt udkontering af lønpuljer serviceudgiftsrammen til institutioner under indkomstoverførselsrammen (2,4 mio. kr.). Der forventes et samlet mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 27,5 mio. kr. Budgettet er reduceret med tillægsbevillinger for samlet 11,8 mio. kr. hvilket primært skyldes, at det d. 31. august er vedtaget at flytte vedligeholdelsesmidler på 13 mio. kr. drift til anlæg. Herudover er der overført midler Serviceudgiftsrammen til rammen Indkomstoverførsler på netto 0,4 mio. kr. Herefter fremkommer et forventet mindreforbrug på 15,3 mio. kr., som derfor har effekt på kassebeholdningen. Dette er en forbedring på 9,2 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. På Økonomiudvalgets område forventes nu en merindtægt på ca 3,5 mio. kr vedr. Bonus og Præmier til oprettelse af ekstra elev og praktikpladser, en forbedring på 3,5 mio. kr. siden halvårsregnskabet. Merindtægten skyldes ekstraordinære bonus og præmier Arbejdsgivernes Elevrefusion. Under Beskæftigelses- og Integrationsudvalget forventes nu overholdelse. Ved halvårsregnskabet forventede forvaltningen et merforbrug på 2 mio. kr. At tet nu forventes overholdt skyldes, at der siden halvårsregnskabet er overført 2 mio. kr. rammen indkomstoverførsler til serviceudgiftsrammen til dækning af merforbruget.

5 5 Der forventes ved denne opfølgning et mindreforbrug på 6,1 mio. kr. under Skole- og Børneudvalgets område. Dette er en forværring på 0,2 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Mindreforbruget skyldes, at der har været et valg af madordningerne på nogle af daginstitutionerne, samt mindreforbrug på centrale konti. Mindreforbruget imødekommer et merforbrug der er overført På Kultur- og Idrætsudvalget forventes et mindreforbrug på 1,8 mio. kr. Dette er uændret sammenlignet med halvårsregnskabet. Mindreforbruget skyldes, at oplysningsforbundene i 2011 samlet set har måttet tilbagebetale 1,8 mio. kr. af tidligere udbetalt tilskud, idet aktiviteten har været mindre end forudsat. På Ældre- og Omsorgsudvalget forventes nu et mindreforbrug på 2,5 mio. kr. Dette er en forbedring på 2,5 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Mindreforbruget fordeler sig med et mindreforbrug på 2,0 mio. kr. på hjælpemidler, som primært skyldes et fald i efterspørgslen af invalidebiler samt øget anvendelse af genbrugshjælpemidler. Videre forventes et mindreforbrug på 0,5 mio. kr. på udgifter til liggedage for færdigbehandlede patienter på sygehusene. En positiv udvikling i taksterne på de private botilbud på Voksen og Handicap betyder, at de forventede udgifter hertil er faldet under Forebyggelses- og Socialudvalgets område. Der forventes derfor nu et mindreforbrug på 1,4 mio. kr. Dette er en forbedring på 1,4 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Endeligt er der siden halvårsregnskabet givet en tillægsbevilling som betyder, at der er overført 2,6 mio. kr. driftsrammen under Voksen og Handicap til anlægsrammen til finansiering af kapacitetsudvidelse på Mariehusene. De 2,6 mio. kr. var ikke indregnet som forventet mindreforbrug ved halvårsregnskabet og forventes ikke at medføre en overskridelse på udvalgets ramme. Det forventede regnskabsresultat under Forebyggelses- og Socialudvalget er derfor nu forbedret med yderligere 2,6 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. På øvrige udvalg forventes ingen ufinansierede afvigelser under serviceudgiftsrammen.

6 6 3. Udvikling i driftsudgifterne, udenfor serviceudgifterne Ikke Serviceudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt Regnskab oprindeligt Ikke Serviceudgifter i alt Note: Oprindelig på overførselsudgifter er korrigeret for omlægning af refusionsordninger på beskæftigelsesområdet. Der forventes et samlet regnskabsresultat på ikke-serviceudgifterne på 952,4 mio. kr. svarende til et samlet mindreforbrug udenfor serviceudgifterne på 3,3 mio. kr. Dette er en forbedring på 4,1 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Heraf skyldes 0,8 mio. kr. tekniske ændringer i tet samt en tillægsbevilling (BY pkt. 208). Ikke Serviceudgifter - finansiering af afvigelse kr. (+ = udgift; - = indtægt) Regnskab oprindeligt Omplaceringer ml. udvalg Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Overførselsudgifter Forebyggelses- og Socialudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Teknik- og miljøudvalget Skole- og Børneudvalget Aktivitetsbestemt medfinansiering Forebyggelses- og Socialudvalget Ikke Serviceudgifter i alt *) *) Omplacering af netto 0,4 mio. kr. mellem rammen serviceudgifter og rammen overførselsudgifter skyldes omplacering af midler overførselsudgifter til serviceudgifter (2 mio. kr.) samt udkontering af lønpuljer serviceudgiftsrammen til institutioner under indkomstoverførselsrammen (2,4 mio. kr.). Overførselsudgifter På indkomstoverførslerne forventes et mindreforbrug på 4,5 mio. kr. Dette er en forbedring på 2,1 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Forbedringen skyldes primært et markant fald i antallet af sygedagpengesager hen over sommeren, både i sager med varighed mellem 5 og 52 uger og i sager med varighed over 52 uger. Herudover ses en mindre forbedring på førtidspensionsområdet sammenlignet med halvårsregnskabet, som skyldes, at Forvaltningen nu forventer færre udgifter til området. Aktivitetsbestemt medfinansiering På den aktivitetsbestemte medfinansiering forventes et merforbrug i forhold til det oprindelige på 0,4 mio. kr., hvilket er 1,2 mio. kr. mindre end ved halvårsregnskabet. Området er nu stort set i balance. Forbedringen skyldes et lavere aktivitetsniveau på sygehusene end forudsat for så vidt angår borgere i Roskilde Kommune.

7 7 4. Udvikling på anlæg og ejendomssalg/byggemodning. Anlæg Netto kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Tillægsbevillinger Inkl. Overførsler Samlet konklusion for anlæg og ejendomssalg/byggemodning (A) =(A-B) (B) Økonomiudvalget Skole- & børneudvalget Kulturudvalget Teknik & miljøudvalget Forebyggelses- & Socialudvalget Ældre- & Omsorgsudvalget Anlægsudgifter i alt Der forventes et nettoregnskabsresultat på 299,6 mio. kr. svarende til et merforbrug på 40,6 mio. kr. i forhold til oprindeligt vedtaget. Merforbruget er finansieret af overførsler 2010 og tillægsbevillinger i Det forventede regnskab på 299,6 mio.kr. er et nettomindreforbrug på 25,6 mio. kr. i forhold til ved halvårsregnskabet. Dette skyldes primært fornyede vurderinger af overførsler til 2012, samt ændringer vedrørende salg. Der er besluttet overførsler 2010 til 2011 og tillægsbevillinger for i alt 84,4 mio. kr., som herefter giver et samlet nettorådighedsbeløb på 343,4 mio. kr. Heri er indregnet omplacering af 13 mio.kr., drift til anlæg, vedr. bygningsvedligeholdelse jf. Byrådets behandling af halvårsregnskabet. Med et forventet regnskab på 299,6 mio. kr. samt et korrigeret på 343,4 mio. kr. betyder det et nettomindreforbrug i 2011 på 43,8 mio. kr. Heraf forventes 9,1 mio. kr. som et egentligt nettomindreforbrug, der tilføres kassen ved årsskiftet. Overførslerne 2011 til 2012 skønnes til at blive 63,7 mio. kr. for almindelige anlæg og byggemodning, hvor der ved halvårsregnskabet var en forventning om 29,3 mio. kr. Det er en stigning på 34,4 mio. kr., som hermed opfylder beslutningen Byrådets behandling af halvårsregnskabet om, at det skal sikres, at der overføres yderligere 30 mio.kr. til Herudover antages 28,9 mio.kr. overført i salgsindtægter for salg af parcelhusgrunde i Trekroner. Forventningen om overførsel af rådighedsbeløb til 2012 bygger på direktørområdernes bedste skøn på nuværende tidspunkt. Der forventes fuld udnyttelse af kvalitetsfondsmidlerne i 2011 på baggrund af det samlede investeringsniveau på de borgernære områder. Budget inkl. tillægsbev. og overførsler Ufinansieret afvigelse overført til 2012 Byggemodning Ejendomssalg & -køb Anlæg i alt

8 8 Opfølgning på anlægsområdet på udvalgsniveau m.v. Økonomiudvalget Der forventes en mindreudgift på 6,7 mio. kr., hvilket er 6 mio. kr. mere end ved halvårsregnskabet. Dette skyldes, at udbedringen af svampeskade på Munkebro, først kan igangsættes i 2012, efter salg af Sct. Olsstræde. Salget forventes gennemført, men først med endelige overtagelse 31. december Skole- og Børneudvalget Der forventes en mindreudgift på 16,4 mio. kr. Dette er 5,1 mio.kr. mere, end forventet ved halvårsregnskabet og skyldes en revurdering af fremdriften i flere projekter. Der forventes stadig overførsel af 10 mio. kr. vedrørende renovering af Klostermarkskolen, 0,2 mio. kr. vedrørende følgeudgifter efter brand på Klostermarkskolen. Men vedrørende om- og tilbygning af fritidsklubben Poplen er forventningen nu, at der overføres arbejder svarende til 2,5 mio. kr. Revurderingen af fremdriften i anlægsprojekterne medfører herudover en forventning om yderligere overførsler til 2012 på 3,5 mio.kr. fordelt på følgende projekter: Renovering af Lindebjergskolen, Tjørnegårdsskolens hjemkundskabslokaler, Daginstitutionspladser i Vindinge og Fritidsklubben Engbækgård. Desuden er der et egentligt mindreforbrug på 0,2 mio. kr. vedrørende Tagrenovering på Østervangsskolen. Kulturudvalget Der forventes en mindreudgift på 12,4 mio. kr., hvilket er 0,9 mio.kr. mere, end ved halvårsregnskabet. Hovedsageligt skyldes det, at enkelte projekters betalinger eller tilskud først forventes gennemført i Det drejer sig især om udbetaling af tilskud til Rockmuseet med 7 mio. kr., og udvidelse af Roskildehallerne, hvor der nu er en forventning om at 4,2 mio. kr. ikke bruges i 2011, men overføres til Herudover forventes 0,5 mio. kr. til 2012 vedrørende etablering af græsbane, Himmelev-Veddelev boldklub, som følge af tvist med entreprenøren. Teknik- og Miljøudvalget Der forventes et mindreforbrug på 15,8 mio. kr., vedrørende de almindelige anlæg. n er 15,6 mio. kr. større end ved halvårsregnskabet. For 4 projekter forventes nu et reelt mindreforbrug på samlet set 4,2 mio. kr. Mindreforbruget fordeler sig på Opgradering/udskriftning af el-tavler, Tunnel under Køgevej, Afløbsledninger til motorvejen og Sti langs Darupvej. Hertil kommer, at tidsplanen for nogle projekter siden halvårsregnskabet er ændret således, at der nu forventes yderligere 11,3 mio. kr. overført til De største ændringer vedrører Energispareindsats, Genopretning af bygninger, Renovering af broer og Vejbelysning. Forebyggelses- og Socialudvalget Der forventes en mindreudgift på 3,5 mio. kr., hvilket er 1,6 mio.kr., mere end ved halvårsregnskabet. Sagen vedrørende Kapacitetsudvidelser til udviklingshæmmede forventes, ligesom ved halvårsregnskabet, udskudt med 1,9 mio. kr. til Herudover forventes samlet overført 1,6 mio. kr. vedrørende ITC Mariehusene som følge af ændret byggetakt. Ældre- og Omsorgsudvalget Der forventes en nettomindreudgift på 5 mio. kr., hvilket er 4,5 mio.kr. mere, end ved halvårsregnskabet. Mindreudgiften skyldes yderligere forskydninger, i forhold til den terede byggetakt for Trekroner Plejecenter, hvor der nu forventes overført netto 4,2 mio. kr. til 2012, en ændring på netto 3,1 mio. kr. Her ud over udskydes 1 mio. kr. vedrørende hjælpemidler på én matrikel til Byggemodning Der forventes en nettomindreudgift på 9,5 mio. kr., hvilket er 4,9 mio.kr. større, end ved halvårsregnskabet.

9 9 En fornyet vurdering af projekterne viser, at der for Trekroner Syd Erhvervsområde vest nu forventes en mindreudgift på 1,7 mio. kr. Herudover vil flere projekter, som følge af den våde sommer, blive forskudt tidsmæssigt, så de først kan forventes afsluttet i Samlet set er der derfor en forventning om overførsel til 2012 på 7,7 mio. kr. Ejendomssalg og -køb Ved vedtagelse af tet for 2011 blev der afsat en pulje til ejendomssalg på 25 mio.kr., som skal nedskrives i takt med konkrete ejendomssalg. Puljen er efter seneste byrådsmøde udmøntet fuldt ud. Yderligere salg i 2011 vil kunne tilfalde kassebeholdningen. Siden halvårsregnskabet har Byrådet givet en bevilling til salg af 36 parcelhusgrunde i Trekroner. I denne opfølgning er det antaget, at der vil blive solgt ¼ af grundene, medens resten svarende til en indtægt på netto 28,9 mio. kr. først vil ske i For det samlede ejendomssalg og -køb forventes nu nettomindreindtægt i 2011 på 25,5 mio.kr. i forhold til det korrigerede. Beløbet består hovedsageligt af en egentlig merindtægt på 3,3 mio.kr. vedrørende salg af Sct. Olsgade 15 og 17 og den ovenfor nævnte nettomindreindtægt på 28,9 mio.kr. vedr. salg af parcelhusgrunde i Trekroner, som forventes overført til Det skal bemærkes, at sagen om salg af erhvervsjord i St. Hede Grusgrav er meget usikker. Forhandlingerne trækker ud, og det vides ikke, om salget bliver realiseret. I det tilfælde at salget skulle ske, vil indtægten først kunne forventes i Indtægten har ikke været og er stadigvæk ikke indregnet i det forventede regnskab. Anlægsprioritering 1. og 2. halvår På Byrådsmødet d. 16. februar 2011 blev der besluttet en periodisering af de anlægsprojekter som indgik i det vedtagne for 2011, således at 140,4 mio.kr. kan frigives i 1. halvår og 38,8 mio.kr. i 2. halvår. Kommunens ejendomssalgspulje indgik ikke i denne prioritering. Økonomiudvalget besluttede 23. august 2011, at anlægsprojekter til 2. halvår kunne søges frigivet. Status den 31. august er, at der af det samlede periodiserede anlægs mangler at blive frigivet 14,8 mio.kr. Midler Kvalitetsfonden i 2011 Roskilde kommune har i 2011 modtaget tilskud kvalitetsfonden på 29,6 mio. kr. Tilskuddet skal gå til anlægsinvesteringer inden for de borgernære serviceområder. Det forudsætter, at kommunen selv investerer et tilsvarende beløb ved finansieringen af anlægsprojekterne. De borgernære serviceområder defineres som dagtilbudsområdet, folkeskolen, ældreområdet samt idrætsfaciliteter målrettet børn og unge. For at få fuld anvendelse af 2011-tilskudsmidlerne skal Roskilde kommune derfor foretage anlægsinvesteringer på 59,2 mio. kr., på de borgernære områder. Såfremt dette beløb ikke kan realiseres, skal tilskudsmidlerne deponeres svarende til mindreforbruget. I tet for 2011 er der herudover indregnet frigivelse af deponerede midler tidligere år på 24,6 mio. kr. Denne frigivelse kan ske ved et yderligere forbrug på 49,2 mio. kr. på de borgernære områder. Den samlede investering på de borgernære områder skal således beløbe sig til 108,4 mio. kr., hvis kvalitetsfondsmidlerne skal anvendes fuldt ud i På nuværende tidspunkt forventes regnskabet for de borgernære områder at blive 143,2 mio. kr. Det er 9,4 mio. kr. mindre end ved halvårsregnskabet, og skyldes de nye forventninger vedrørende ITC Mariehusene, Roskilde hallerne, Lindebjergskolen, Tjørnegårdsskolen, Genopretning af kommunale ejendomme, Energispareindsats, samt daginstitutionspladser Vindinge, Fritidsklubben Engbækgaard og Fritidshuset Poplen.

10 10 5. Renter, afdrag, finansiering og balanceforskydninger (1.000 kr.) +=udgift / -=indtægt Oprindeligt regnskab opr. (A) Tillægsbevill inger (B) Ufinansiere t afvigelse (A-B) Renter og afdrag Finansiering Tilskud og udligning Skatter Låneoptagelse Finansforskydninger Samlet set for renter, afdrag, finansiering og finansforskydninger forventes regnskabsresultatet at vise en nettoindtægt på 4.675,5 mio. kr. svarende til en mindreindtægt på 9,8 mio. kr. i forhold til det oprindelige. Der er givet negative tillægsbevillinger på 8,1 mio. kr., således at der resterer en ufinansieret mindreindtægt/merudgift på 17,9 mio. kr. Heraf vedrører 13,7 mio. kr. mindre låneoptagelse til anlæg finansieret af lånedispensation vedr. Kvalitetsfondsmidlerne samt byggekredit til opførelse af Trekroner Plejecenter, som forventes at medføre overførsel til 2012, jf. opfølgningen på anlæg. Der er tale om et fald i den ufinansierede mindreindtægt/merudgift på 34,7 mio. kr. siden halvårsregnskabet. Faldet skyldes, at der på Byrådets møde i august blev givet bevilling til midtvejsregulering samt tilbagebetalt dækningsafgift med i alt 53,4 mio. kr. For renter og afdrag forventes netto en merudgift på 1,3 mio. kr. Der er en anslået merindtægt på 6,1 mio. kr. vedrørende renter af udlån til lån til betaling af ejendomsskat. Dette skyldes en forhøjelse af renten til 3,08 % for 2011 som følge af regeringens genopretningspakke. Ligeledes er der en merindtægt vedrørende tilgodehavender hos Roskilde Forsyning A/S på 2,8 mio. kr. Denne merindtægt skyldes, at den terede rente på 2 % i det oprindelige efterfølgende er endeligt fastsat til 3,22 %, samt at renteindtægt vedr. pensionsforpligtigelsen ikke er teret i Kommunen har søgt SKAT om eftergivelse/yderligere henstand med betaling af frigørelsesafgift. SKAT har ikke imødekommet ansøgningen om eftergivelse, men har ydet henstand med betaling af selve afgiften frem til Forvaltningen overvejer i øjeblikket at anlægge sag ved Landsskatteretten, spørgsmålet herom vil blive forelagt ØU. Der er ikke teret eller betalt renter af afgiften siden Renter til og med 2011 udgør en merudgift på 3,5 mio.kr. For renter af kortfristet gæld er der en merudgift på 3,5 mio. kr. som skyldes tilbagebetalinger af grundskyld og dækningsafgift i forbindelse med reguleringer af vurderinger med tilbagevirkende kraft. Den resterende mindreindtægt på 1,9 mio. kr. består hovedsagelig af merindtægter vedr. kortfristede tilgodehavender, udlodning af restbeløb salg af Kommuneforsikring samt en mindreindtægt vedrørende afkast af obligationsbeholdningen efter den blev nedbragt i For tilskud og udligning forventes en mindreudgift på 0,3 mio. kr. Beløbet var afsat til den kollektive nedsættelse af statstilskuddet som følge af, at kommunerne hævede skatten i På skatterne forventes en netto mindreindtægt på 1,7 mio. kr., Mindreindtægten vedrører grundskyld og dækningsafgift på grund af kendelser Skat.

11 11 På låneoptagelse forventes en mindreindtægt på 11,0 mio. kr. som skyldes, at der i opfølgningen vedr. anlæg forventes overførsel af restrådighedsbeløb til 2012 på Kvalitetsfondsområderne og energiinvesteringer. Den forventede nettomindreindtægt vedr. finansforskydninger er på i alt 0,8 mio.kr. Der er en mindreindtægt på 6,3 mio. kr. vedrørende frigivelse af deponerede kvalitetsfondsmidler, svarende til det oprindelige, som fejlagtigt ikke blev modregnet i forbindelse med overførsel af rådighedsbeløb 2010 til Der endvidere en merindtægt af frigivet afkast deponerede midler på 1,0 mio. kr. Regulering af træk på byggekredit vedrørende anlæg af 155 plejeboliger i Trekroner giver en mindreindtægt på 8,2 mio. kr. svarende til 91 % af forventet anlægsoverførsel til 2012 jf. opfølgningen på anlæg. Nettoudlån til betaling vedr. lån til betaling af ejendomsskat er på grund af genopretningspakken skønnet nedsat med 12 mio. kr., medens der er en merudgift til udlån til beboerindskud på 1,9 mio. kr. Afdrag på tilgodehavende pensionsforpligtigelse Roskilde Forsyning har været teret på funktion 6.72 i 2011, men indgår på konto 8, merindtægt 2,2 mio. kr. Øvrige merindtægter skyldes regulering ved lånefinansiering af Kastanjehaven og indfrielser vedr. langfristede tilgodehavender, i alt 0,4 mio. kr.

12 12 6. Kassebeholdning og likviditet Der er foretaget skøn over trækket på den likvide beholdning frem til udgangen af Den likvide beholdning primo 2011 er opgjort til -0,6 mio. kr. I det vedtagne for 2011 er indregnet en forbedring på kassebeholdningen på 7,6 mio. kr. Herudover er der korrigeret for godkendte ændringer til det vedtagne med i alt -127,7 mio.kr. i merudgift, herunder overførsler 2010 til På byrådsmødet 31. august 2011 blev det besluttet at lægge 24,8 mio. kr., af de overførte midler 2010, i kassen. Denne beslutning medfører en tilsvarende tilpasning af de forventede overførsler til 2012 vedrørende driften, som i den administrative opsamling herefter forventes at udgøre 63,6 mio. kr. Den forventede likvide beholdning ultimo 2011 kan herefter opgøres til -11,8 mio. kr.: Likvid beholdning primo, ,6 Budgetteret forbrug af beholdningen i ,6 Vedtaget ændringer til beholdningen i ,7 Administrativ opsamling/skøn 45,3 Administrativt skøn af overførsler til 2012 vedr. drift 63,6 Kassebeholdning ultimo ,8 (Opgjort i mio. kr./ -=udgift /+-=indtægt) Efter kassekreditreglen skal den gennemsnitlige daglige saldo over de sidste 12 måneder for de likvide aktiver altid være positiv. Den forventede likvide beholdning ultimo 2011, opgjort efter kassekreditreglen, er beregnet på baggrund af en fremskrivning af udviklingen i den gennemsnitlige daglige likviditet. Den likvide beholdning ultimo 2011, opgjort efter kassekreditreglen, forventes at være mellem 150 og 200 mio.kr.

13 13 7. Udvalgenes opfølgninger Udvalgenes opfølgninger Økonomiudvalget Økonomiudvalget forventer et regnskabsresultat på 466,9 mio. kr. Økonomiudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprinde -ligt regnskab oprinde -ligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B- C) Administrative organisation Politisk organisation Lønpuljer og tjenestemandspension Redningsberedskab Øvrige områder Ældreboliger Økonomiudvalget i alt Note: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på -0,6 mio. kr. Under Økonomiudvalget er ter reduceret med tillægsbevillinger på i alt 2,0 mio. kr. og der forventes omplaceringer på 56,9 mio. kr. Omplaceringerne er primært forventede udkonteringer af lønpuljer til øvrige udvalg. Der er siden Halvårsregnskabet udarbejdet et nyt skøn over de forventede omplaceringer i 2011, som betyder at yderligere 0,9 mio. kr. forventes udkonteret til øvrige udvalg. Der forventes nu en merindtægt på 3,5 mio. kr. vedr. bonus og præmier til oprettelse af ekstra elev og praktikpladser. Roskilde kommune skal i 2011 oprette 22 ekstra praktik og elevpladser. Merindtaget finansieres delvis indenfor de ordinære bevillinger og delvis af ekstraordinære bonus og præmier Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER). Disse opsamles på en central konto, idet en manglende overholdelse af elevaftalen for kommunerne under et vil kunne betyde, at regeringen vil gøre krav gældende om en forholdsmæssig tilbagebetaling af det udbetalte forhøjede AER-tilskud. Eventuel tilbagebetaling vil ske gennem efterregulering af bloktilskud. Roskilde Kommune har besluttet at investere i energibesparelser, således at kommunen kan spare 10% af det samlede energiforbrug i kommunale bygninger. Projekterne har samlet medført energibesparelser i 2011 for 2,1 mio. kr. Udvalgenes ter er reduceret svarende til de 2,1 mio. kr., heraf 0,6 mio. kr. på Økonomiudvalgets område. Ved selskabsgørelse af forsyningen blev pensionsforpligtelsen teret til 2,6 mio. kr. årligt på driftsområdet under Økonomiudvalget. Det har senere vist sig, at forpligtelsen skal optages som langfristet tilgodehavende. For 2011 vil den terede indtægt derfor ikke blive indbetalt på driften, og der vil således forekomme en mindreindtægt på driften, men en merindtægt på finansieringen. Se også kapitel 5 om renter, afdrag, finansiering og balanceforskydninger. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget forventer et regnskabsresultat på 532,4 mio. kr. Dette er 2,7 mio.kr. mindre end oprindeligt teret og 2,8 mio.kr. bedre end ved halvårsregnskabet. Det bemærkes, at oprindeligt indeholder konsekvenserne af refusionsomlægninger på beskæftigelsesområdet svarende til merudgifter på109,6 mio. kr. jf. sag 36.

14 14 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Ungdomsuddannelse Integration Sygedagpenge Kontanthjælp Revalidering Beskyttet beskæftigelse Fleksjob og ledighedsydelse Beskæftigelsesindsats Dagpenge og løntilskud til forsikrede ledige Enkeltydelser Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i alt Der er i forhold til halvårsregnskabet sket væsentlige ændringer i forbruget på Sygedagpenge og Dagpenge til forsikrede ledige. På sygedagpengeområdet forventes der et mindreforbrug på 13,5 mio. kr., hvilket er 11,5 mio. højere end det forventede mindreforbrug ved halvårsregnskabet. Det store fald i forbruget skyldes primært en massiv administrativ indsats på området, hvor sagsflowet er gennemgået og effektiviseret. Dette har betydet, at antallet af sygedagpengesager er faldet markant hen over sommeren. På Dagpenge til forsikrede ledige forventes et merforbrug på 4,5 mio. kr. i forhold til det oprindelige, dette svarer til en stigning i forbruget på 7,5 mio. kr. i forhold til vurderingen ved halvårsregnskabet. Stigningen i forbruget skyldes en tilbagebetaling på 7,5 mio. kr. i forbindelse med den endelige restafregning af refusion vedr Ungdomsuddannelse Ved halvårsregnskabet var der et merforbrug på 2,0 mio. kr. som følge af merudgifter til STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse). Dette merforbrug er efterfølgende blevet dækket via omplaceringer EGU med 0,5 mio. kr., regres på sygedagpengeområdet (Udgifter til sygedagpenge som dækkes via et forsikringsselskab) med 0,5 mio. kr., samt mindreudgifter til danskuddannelse under Integrationsområdet med 1 mio. kr. (jf. Økonomiudvalget den 23/8 2011). Integration Der forventes et regnskabsresultat på 7,2 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til oprindelige på 1,8 mio. kr. Mindreforbruget skyldes dels forventede merudgifter på 0,2 mio. kr., der dækkes af omplaceringer puljer under Økonomiudvalget, dels mindreudgifter på 2 mio. kr. som følge af at forvaltningen forventer at modtage flere flygtninge end forudsat og dermed flere indtægter i grundtilskud samt færre udgifter til danskuddannelse. Ud af det forventede mindreforbrug på 2 mio. kr. anvendes 1 mio. kr. til finansiering af merudgifter til STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) jf. afsnit om Ungdomsuddannelse. Sygedagpenge Der forventes et regnskabsresultat på 103,3 mio. kr. Dette er et mindreforbrug på 14,0 mio. kr. i forhold til det oprindelige. Mindreforbruget skyldes et markant fald i antallet af sygedagpengesager hen over sommeren både mellem 5 og 52 uger og over 52 uger uden refusion. Faldet er blandt andet skabt ved en massiv indsats på området, hvor sagsflowet er gennemgået og spildtid reduceret. Derudover er faldet i forbruget et udtryk for at TTA (Tilbage Til Arbejde) er begyndt at virke. Yderligere er regresindtægterne (Udgifter til sygedagpenge som dækkes via et forsikringsselskab) større end forudsat. Heraf er 0,5 mio.kr. anvendt til finansiering af merudgiften til STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) under Ungdomsuddannelse.

15 15 Kontanthjælp Der forventes et regnskabsresultat på 133,9 mio.kr. Dette er et merforbrug i forhold til det oprindelige på 2,0 mio. kr. Merforbruget skyldes, at antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget med 45 april til juni, blandt andet som følge af den intensiverede indsats på sygedagpengeområdet. I forbindelse med den fortsatte indsats på sygedagpengeområdet forventes det, at der fortsat vil være en tilgang til kontanthjælp sygedagpengeområdet. I modsat retning trækker at flere end forudsat er kommet i virksomhedsrettet aktivering, hvilket giver en højere statsrefusion end forudsat. Revalidering Der forventes et regnskabsresultat på 9,8 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 2,5 mio. kr. Mindreforbruget skyldes dels forventede merudgifter på 1,0 mio.kr., der dækkes af omplaceringer puljer under Økonomiudvalget, dels af 3,5 mio. kr. i mindreudgifter, som skyldes færre revalidender end forudsat. Fleksjob og ledighedsydelse Der forventes et regnskabsresultat på 50,9 mio. kr. Dette er et merforbrug i forhold til det oprindelige på 6 mio. kr. Merforbruget skyldes flere og dyrere ledighedsydelsesmodtagere. Især er antallet, der har været ledige i mere end 18 måneder inden for de seneste 24 måneder, steget. Der modtages ingen statsrefusion for disse. Der er i forvaltningen igangsat analyser til imødegåelse af disse merudgifter, men det vil være vanskeligt at nedbringe antallet med de nuværende konjunkturer. Dagpenge til forsikrede ledige Der forventes et regnskabsresultat på 152,4 mio. kr., hvilket er et merforbrug i forhold til det oprindelige på 4,5 mio. kr., og en stigning i udgifterne på 7,5 mio. kr. i forhold til vurderingen ved halvårsregnskabet. Merudgifterne skyldes, at der i 2010 blev hjemtaget 7,5 mio. kr. for meget refusion til dagpenge. Tilbagebetaling af refusion vedr er foretaget i forbindelse med den endelige restafregning i juli 2011 og vil derfor påvirke regnskabet for Den forholdsvise store stigning i forbruget på dagpengeområdet skyldes derfor ikke, at udgifterne til dagpenge er steget markant, men derimod en regulering af den endelige refusion vedr. forbruget i Finansiering Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har fået tilført omplaceringer på 2,4 mio. kr. og en tillægbevilling på 0,4 mio.kr. til et fondsfinansieret projekt, hvor udgiften først dækkes ind i Herefter resterer en ufinansieret afvigelse på -5,5 mio. kr. Skole- og Børneudvalget På Skole- og Børneudvalgets område forventes et regnskabsresultat på 1.404,5 mio. kr. På udvalgets område forventes et samlet mindreforbrug på 6,1 mio. kr. Mindreforbruget svarer til udvalgets rammeoverførte merforbrug 2010, derved forventes udvalgets at balancere i Dette er en forværring på 0,2 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Skole- og Børneudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Dagtilbud Folkeskoler SFO og fritidshjem Klubber Ungdomsskolen Det specialpædagogiske område Privat- og Efterskoler Skole- og Børneudvalget i alt

16 16 Note 1: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på -1,2 mio. kr. Note 2: Oprindelig er korrigeret for tilførte Team Danmark midler Kultur- og Idrætsudvalget, jf. sag 97. Dagtilbud Der forventes et regnskabsresultat på 378,1 mio. kr. Udover omplaceringer, primært løn- og barselspuljer, Økonomiudvalget forventes der et mindreforbrug på 12,2 mio. kr. Mindreforbruget skyldes, at der har været et valg af madordningerne på nogle af daginstitutionerne, samt et mindreforbrug på centrale konti. Dette mindreforbrug skal imødekomme merforbrug andre steder på SBUs centrale område. Folkeskoler Der forventes et regnskabsresultat på 531,8 mio. kr. Udover en række omplaceringer Økonomiudvalget forventes der et mindreforbrug på folkeskolerne på 1,3 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt, at der i dette kalenderår er dannet færre folkeskoleklasser end forventet. Beslutningen om udskydelse af flytningen af TiendeklasseCentret bevirker, at den ejendomseffektivisering, der var indteret i 2012 ikke bliver opnået, og mindreforbruget på skoleområdet er derfor 1 mio. kr mindre end ved sidste opfølgning. SFO og fritidshjem Der forventes et regnskabsresultat på 114,8 mio. kr. Området har et forventet samlet merforbrug på 0,4 mio. kr. Dette er en forværring siden Halvårsregnskabet på 0,7 mio. kr. Der passes flere børn i kommunens institutioner, og udgifterne til økonomisk friplads og søskendemodifikation er højere end lagt. Klubber Der forventes et regnskabsresultat på 78,8 mio. kr. Udover omplaceringer Økonomiudvalget forventes der på området en nettomerudgift på 1,5 mio. kr. Merudgiften skyldes, at der er flere klubbørn end forudsat i tet. Det specialpædagogiske område Der forventes et regnskabsresultat på 225,9 mio. kr. og fortsat et merforbrug på 7 mio. kr. Merforbruget skyldes meraktivitet i forhold til det lagte. Heraf vedrører 4 mio. kr. udgifter til anbragte børn og unge bosiddende i andre kommuner, som forvaltningen ikke kan påvirke. De resterende 3 mio. kr. skyldes visiterede ydelser, f.eks. skole-dagbehandling og specialklasser. Privat- og Efterskoler Udgifterne vedr. privatskoler er endelig opgjort for 2011, og viser et mindreforbrug på 1,5 mio. kr. Dette er en forbedring på 1,5 mio. siden sidste opfølgning. Finansiering Skole- og Børneudvalget har fået tilført omplaceringer på 31 mio. kr. og en tillægsbevilling på -1,2 mio. kr. Det samlede mindreforbrug på udvalgets område skal finansiere en negativ rammeoverførelse Kultur- og Idrætsudvalget Kultur- og Idrætsudvalget forventer et regnskabsresultat på 173,9 mio. kr. Dette er uændret sammenlignet med sidste opfølgning. Kultur- og Idrætsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillæ gsbevilli nger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Fritidsfaciliteter og fritidsområder Folkebiblioteker

17 17 Kulturelvirksomhed Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv Kultur- og Idrætsudvalget i alt Note 1: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på -0,3 mio. kr. Note 2: Oprindelig er korrigeret for overførte Team Danmark midler til Skole- og Børneudvalget, jf. sag 97. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter mv. Der forventes et mindreforbrug på 1,8 mio. kr. i tilskud til oplysningsforbund. Mindreforbruget skyldes, at oplysningsforbundene i 2011 samlet set har måttet tilbagebetale 1,8 mio. kr. af tidligere udbetalt tilskud, idet aktiviteten har været mindre end forudsat. Teknik- og Miljøudvalget På Teknik- og Miljøudvalgets område forventes et regnskabsresultat på 170,5 mio. kr. Dette er en forbedring på 13,5 mio. kr. siden sidste opfølgning. Der forventes ingen ufinansierede afvigelser. Teknik- og Miljøudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Skattefinansieret området Byggemodning - Afledt drift Udlejningsejendomme Byfornyelse Grønneområder Natur Miljø Skadedyrsbekæmpelse Materielgården Vejvæsen Busdrift Havnen Bygningsvedligeholdelse, Central Bygningsvedligeholdelse, Forsyning Renovation Skattefinansieret området i alt Brugerfinansieret område Forsyning: el, varme, vand og spildevand Renovation Teknik- og Miljøudvalget i alt Udvalget har udover omplaceringer på 0,4 mio. kr., netto afgivet 4,7 mio. kr. i tillægsbevillinger. Dette er en ændring på 13 mio. kr. siden sidste opfølgning, som skyldes beslutning om omplacering af midler drift til anlæg i forbindelse med godkendelsen af Halvårsregnskabet for 2011 (Byrådet pkt. 185). Der er herudover et fald i de forventede omplaceringer, primært puljer Økonomiudvalget, på 0,5 mio. kr. Opfølgning på det brugerfinansierede området

18 18 På brugerfinansierede område, som i 2011 alene omfatter renovationsområdet, (idet forsyningsområdet er blevet nulstillet i forbindelse med salg) forventes fortsat et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 7,1 mio. kr. Mindreforbruget skyldes dels faldende mængder affald og dels at terne på en række konti har været sat for højt. Et eventuelt overskud ved årets slutning skal tilbagebetales til brugerne ved regulering af taksterne i de efterfølgende år. Ældre- og omsorgsudvalget Ældre- og Omsorgsudvalget forventer et regnskabsresultat på 613,4 mio. kr. Der forventes et mindreforbrug på hjælpemidler på 2,0 mio. kr. og på 0,5 mio. kr. på udgifter til liggedage for færdigbehandlede patienter på sygehusene. Dette er en forbedring på 2,5 mio. kr. sammenlignet med halvårsregnskabet. Ældre- og Omsorgsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt (A) Omplaceringer (B) Tillægsbevillinger (C) Ufinansieret afvigelse =(A-B-C) Hjemmepleje og omsorg Genoptræning Hjælpemidler Andre udgifter Ældre- og Omsorgsudvalget i alt Note: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på 0,01 mio. kr. Der forventes på hjælpemidelområdet et mindreforbrug på 2,0 mio. kr. Dette skyldes primært et fald i efterspørgslen af invalidebiler samt øget anvendelse af genbrugshjælpemidler. Videre forventes der et mindreforbrug på 0,5 mio. kr. på udgifter til liggedage for færdigbehandlede patienter på sygehusene. Baggrunden for dette er, den effektivisering af samarbejdet med sygehusene, der er sket, bl.a. som en konsekvens af, at der er ansat udskrivningskoordinatorer. Mindreforbrugene skal ses i sammenhæng med forslag i effektiviserings- og besparelseskataloget til Finansiering Ældre- og omsorgsudvalget forventes samlet af få tilført omplaceringer på 12,2 mio. kr. centrale puljer primært barselspuljer under Økonomiudvalget. Skønnet for de forventede omplaceringer er hævet med 1,3 mio. kr. siden halvårsregnskabet. Der forventes herefter et mindreforbrug på 2,5 mio. kr. på udvalgets område. Forebyggelses- og socialudvalget Forebyggelses- og Socialudvalget forventer et regnskabsresultat på 1.018,3 mio. kr. Der forventes samlet set overholdelse inden for udvalgets område. Forebyggelses- og socialudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt regnskab oprindeligt Omplaceringer Tillægsbevillinger Ufinansieret afvigelse (A) (B) (C) =(A-B-C) Familie og Børn

19 19 Voksen og Handicap Sundhed og Forebyggelse Frivilligmidler m.v Førtidspension Øvrige indkomstoverførsler Aktivitetsbestemt medfinansiering Forebyggelses- og Socialudvalget i alt Note: Kolonnen Tillægsbevillinger (C) indeholder reduktion som følge af gennemførte energispareprojekter på 0,02 mio. kr. Forventningen til det samlede regnskabsresultat på udvalgets område er faldet 1.022,7 mio. kr. til 1.018,3 mio. kr., svarende til 4,4 mio. kr. siden sidste opfølgning. Dette skyldes, at der er overført 2,6 mio. kr. driftsrammen under Voksen og Handicap til anlægsrammen til finansiering af kapacitetsudvidelse på ITC Mariehusene, samt at tidligere oplyste merforbrug på overførselsindkomster og aktivitetsbestemt medfinansiering forventes at kunne afholdes inden for udvalgets samlede ramme. Forventningerne til udgifterne til førtidspension er faldet samtidig med, at der forventes et mindreforbrug på tabt arbejdsfortjeneste. Videre ses fortsat et merforbrug på boligstøtten. Samtidig har der bl.a. været en positiv udvikling i taksterne på de private botilbud på Voksen og Handicap, som betyder, at de forventede udgifter hertil er faldet. På den aktivitetsbestemte medfinansiering er forventningerne til merforbrug faldet og området er stort set i balance. Dette skyldes et lavere aktivitetsniveau på sygehusene end forudsat for så vidt angår borgere i Roskilde Kommune. Samlet set betyder det, at det forventede merforbrug på førtidspension, boligstøtte og aktivitetsbestemt medfinansiering kan afholdes inden for udvalgets samlede ramme. Finansiering Forebyggelses- og Socialudvalget har fået tilført omplaceringer på 3,4 mio. kr. centrale puljer primært barselspuljer under Økonomiudvalget. Videre er der givet en tillægsbevilling på 3,5 mio. kr. som betyder, at der er overført samlet 3,5 mio. kr. driftsrammen under Voksen og Handicap til anlægsrammen til finansiering af kapacitetsudvidelse på ITC Mariehusene. Der forventes herefter overholdelse inden for udvalgets område.

20 20 Bilag 1 - Kassebeholdningsopgørelse KASSEBEHOLDNING OG LIKVIDITET = forbedring / - = forværring (opgjort i mio.kr. ) Likvid beholdning primo, ,6 Budgetteret forbrug af beholdningen i ,6 1) Vedtaget ændringer til beholdningen i ,7 2) Administrativ opsamling/skøn 108,9 Kassebeholdning ultimo ,8 Specifikation af: 1) Vedtaget ændringer til beholdningen i 2011: Overførsler Tillægsbevillinger Sum Drift: -88,4 12,3-76,2 Regulering af overførsler 1) 24,8 24,8 Anlæg: -85,7-45,8-131,4 Byggemodning -19,7 2,1-17,6 Ejendomssalg 23,7 38,6 62,3 Anlægsregnskaber 0,0 2,3 2,3 Lån, deponering, moms m.v. 53,9-45,8 8,1 Total for vedtaget ændringer -91,4-36,3-127,7 1) Regulering af overførsler er tilgået kassebeholdningen ifbm Byrådsbeslutning d pkt ) Administrativ opsamling/skøn (Budgetopfølgningen pr. 31. august 2011) Skønnet overførsler til 2012 Skøn vedr (excl overf.) Sum Drift: 63,6 19,4 83,0 Anlæg: 56,0 3,9 59,9 Byggemodning 7,7 1,7 9,5 Ejendomssalg -28,9 3,4-25,5 Lån, deponering, moms m.v. -13,4-4,5-17,9 Total for samlet skøn 85,0 24,2 108,9

21 21 Bilag 2 - Oversigt over tillægsbevillinger og omplaceringer Tillægsbevillinger og omplaceringer på driften pr (1.000 kr.) (+ = forbedring / - = forværring) Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Tillægsbevillinger vedr. skattefinansieret drift Salg af Hedegade 17 (afledt drift) Kommunegaranti - Roskilde forsyning (garantiprovision) Mageskifte med Roskilde Tekniske skole (forpagtningsafgift) Salg af ejendom - Kirkerupvej 9 (lejeindtægt+vedligeholdelse) Nulstilling vedr. Forsyningen - it, telefoni og bygningsvedl Salg af Lysalléen 29 til Himmelev sogn (options) Nedklassificering af veje og energiafgifter Digitalisering af løn- og personaleadministration Bærbare batterier flyttes til ny funktion Tilbageførsel af deponering vedr. Navervej (Materielgården) Trekroner Plejecenter skema B - rådgiverhonorar anlæg Udmøntning af energispareprojekter Økonomisk støtte til cykelår 2011 (overførsel 2010) Kapacitetsudvidelse af boliger fysisk handicappede Halvårsregnskab midler drift til anlæg Bevilling til Direktørskolen Kapacitetsudvidelse Mariehusene etape2 - midler drift til anlæg Salg af Ringstedgade 6 - nulstilling af drift -25 Tillægsbevillinger vedr. skattefinansiet drift Tillægsbevillinger vedr. brugerfinansieret drift Nulstilling vedr. Forsyningen - it, telefoni og bygningsvedl Bærbare batterier flyttes til ny funktion 77 Tillægsbevillinger vedr. brugerfinansieret drift 914 Tillægsbevillinger vedr. drift i alt

22 22 Bilag 3 - Aktivitetsskemaer til de enkelte udvalg Ældre- og Omsorgsudvalget Aktivitetstal pr. område Marts 2011 Maj 2011 August 2011 Hjemmepleje og ældre (pr. dato) Visiterede timer pr. uge på udeområdet Antal beboere på plejehjem og plejecentre Antal rehabiliteringspladser Hjælpemidler (akkumuleret antal bevillinger i året indtil dato) Biler Boligændringer Træningsområdet (antal visitationer i året indtil dato) Antal visitationer til vedligeholdende træning jfr. 86 Antal visitationer til almen genoptræning jfr. 140 Antal visitationer til specialiseret genoptræning jfr Forebyggelses- og Socialudvalget Aktivitetstal pr. område Marts 2011 Maj 2011 August 2011 Familie og børn (pr. dato) Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge (helårspladser) Forebyggende foranstaltninger for børn og unge (helårspladser) Døgninstitutioner for børn og unge (helårspladser) Tabt arbejdsfortjeneste (helårspladser) Voksen og handicap Beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud 103 og * 221* 219* Midlertidige og længerevarende botilbud 107 og * 286* 287* Overførselsindkomster Antal førtidspensionister (gammel lovgivning med 50 pct. statsrefusion) Antal førtidspensionister (gammel lovgivning med 50 pct. statsrefusion) Antal førtidspensionister (ny lovgivning med 35 pct. statsrefusion) Boligsikring (antal husstande som modtager ydelsen) Boligydelse (antal husstande som modtager ydelsen) Kommunal tandpleje Antal påbegyndte tandreguleringer (år til dato) * Opgjort som antal helårspladser

Økonomi og Analyse 18. august 2011 Fics brevid: 1316053. Halvårsregnskab

Økonomi og Analyse 18. august 2011 Fics brevid: 1316053. Halvårsregnskab Økonomi og Analyse 18. august Fics brevid: 1316053 Halvårsregnskab 30. Juni 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne Indenrigs-

Læs mere

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012 Økonomi og Analyse 27. november Fics brevid: 1566043 1 Budgetopfølgning Pr. 31. oktober 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2013 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010 Indledende afsnit 1.1 Hvordan gik det i Da Byrådet i vedtog budgettet for var det samlet forudsat, at budgettet stort set balancerede med en øget beholdning af likvide aktiver på 7,6 mio. kr. et for viser

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. oktober 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. oktober 2010 1 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. oktober Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. marts 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. marts 2010 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. marts 2010 Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2014

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2014 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2014 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015)

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Regnskabsprincipper... 2 3 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 30. juni 2015 samt forventet

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. REGNSKAB Indhold Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.2 De samlede driftsudgifter... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.3

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2015 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne 3.

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. august 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. august 2010 1 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. august Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017 Økonomisk Afdeling 1. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 1 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2013

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2013 1 Halvårsregnskab Pr. 30. juni 2013 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Økonomirapport Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Økonomirapport Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Økonomirapport Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE: I Prognose over regnskabsresultatet 2012 Side 3 II Kommentarer til forventet regnskab 2012 for udvalgenes

Læs mere

Allerød Kommune. Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner

Allerød Kommune. Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner Allerød Kommune Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner 1. Konklusion og risici om det forventede regnskab... 1 2. Hovedoversigt... 2 3. Opsummering af det forventede regnskab...

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2015-2018 Roskilde Kommunes budget for 2015-2018 blev vedtaget d. 8. oktober 2014 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2018

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2018 Økonomisk Afdeling 2018 1. Økonomiske Redegørelse 2018 INDHOLD 1. Indledning Økonomistyring i Køge... 2 2. Oversigter over afvigelser på udvalg og aktivitetsområder... 3 2.1 Økonomiudvalget... 5 2.2 Social-

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Forventet Regnskab. pr i overblik

Forventet Regnskab. pr i overblik Forventet Regnskab pr. 30.09.2018 i overblik Indledning Det forventede regnskab pr. 30. september 2018 præsenteres i tre dele. Denne del 1 giver et overblik over hovedtallene i det forventede regnskab,

Læs mere

Budgettet for , som blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling, fremgår af tabellen nedenfor af den overordnede resultatopgørelse.

Budgettet for , som blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling, fremgår af tabellen nedenfor af den overordnede resultatopgørelse. 2016-2019 Roskilde Kommunes budget for 2016-2019 blev vedtaget d. 7. oktober 2015 som følge af en budgetaftale indgået mellem samtlige partier i Byrådet, dvs. Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti,

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere

NOTAT: Overblik over budget til "budgetmappen"

NOTAT: Overblik over budget til budgetmappen Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 271288 Brevid. 2174027 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Overblik over budget 2016-2019 til "budgetmappen" 20. august 2015 Generelle forudsætninger Til

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2018

Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 3. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 3,5 mio. kr. på drift og 64 mio. kr. på anlæg. Heri

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER... 2 KOMMUNEOPLYSNINGER... 2 REGNSKABSOPLYSNINGER... 3 REGNSKABSBEMÆRKNINGER... 5 1 - TILSKUD OG UDLIGNING SAMT SKATTER,

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 27-11- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Halvårs- regnskab 2012

Halvårs- regnskab 2012 1 Halvårsregnskab 2012 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2012 regnskab Korrigeret budget Budget 2012 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. Indtægter i alt

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Vedrørende: Forventet regnskab 2014 - budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2014 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 30. september 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 30. september 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 30. september 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger:

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger: Økonomi og Analyse Sagsnr. 262183 Brevid. 1960155 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opdateret samlet overblik over budget 2015-2018 22. august 2014 Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget

Læs mere

Det forventede resultat

Det forventede resultat Det forventede resultat De udfordringer som vi præsenterede byrådet for ved vinterseminaret den 10. februar, matcher i store træk de udfordringer som ligger i det forventede regnskab for 2016. Det betyder,

Læs mere

Bilag 1a - Bevillingsoversigt

Bilag 1a - Bevillingsoversigt Budget Afvigelse Brugerfinansieret område U 137.655 137.231 0 4.897 142.128 62.621 140.828-1.300-1.300 I -140.205-137.593 0-1.528-139.121-62.419-137.821 1.300 1.300 Drift U 137.655 137.231 0 1.552 138.783

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr.

Økonomiudvalget. Forventet afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug. Forventet Regnskab i mio. kr. Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts Regnskab i mio. kr. afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Bev. ændringer Afvigelse

Læs mere

Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret)

Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret) Regnskabsopgørelse (udgiftsbaseret) (i 1000 kr.) Oprindeligt Korrigeret Note Indtægter 1 Skatter -948.140-945.715-945.576 2 Tilskud og udligning -346.378-357.958-357.888 Indtægter i alt -1.294.518-1.303.673-1.303.464

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget

Pkt.nr. 2. Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482. Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget Pkt.nr. 2 Økonomirapportering pr. 31. juli 2007 586482 Indstilling: Centralforvaltningen indstiller til Økonomiudvalget 1. at Økonomirapporteringen pr. 31. juli 2007 tages til efterretning 2. at Forvaltningerne

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Økonomirapport Halvårsregnskab pr. 30. juni 2012

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN. Økonomirapport Halvårsregnskab pr. 30. juni 2012 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Økonomirapport Halvårsregnskab pr. 30. juni 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE: I Baggrund for udarbejdelse af halvårsregnskab pr. 30. juni 2012 Side 3 II.A Økonomisk råderum pr.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10

Økonomivurdering. 1. kvartal Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Side 1 af 10 Økonomivurdering 1. kvartal 2017 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 18,0 mio. kr. på drift og 41,8 mio. kr. på anlæg.

Læs mere