BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. august 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. august 2010"

Transkript

1 1 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. august Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning i Udvalgenes opfølgninger Bilag 1. Vedtagne ændringer / nye skøn til Bilag 2. Oversigt over tillægsbevillinger og omplaceringer Bilag 3. Aktivitetsskemaer til de enkelte udvalg Fics Brevid: Økonomi og Analyse 29. september

2 2 Budgetopfølgning pr. 31. august Budgetopfølgningen pr. 31. august indeholder: Oversigt over forbrug på driftsområderne i alt Opfølgning på serviceudgifterne Opfølgning på driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Opfølgning på kassebeholdningen Opfølgning på likviditeten Opfølgning på opfølgningen for hvert udvalg Budgetopfølgningen er udarbejdet af Økonomi og Analyse i samarbejde med direktørområderne. r forklares primært som ændringer i forudsætningerne for tet, dvs. i forhold til ændret aktivitet og/eller pris/enhedsomkostning.

3 3 Samlet konklusion på opfølgningen for driftstet. Budgetopfølgningen pr. 31. august viser, at det forventede regnskabsresultat udgør 4.268,6 mio. kr. Dette er en det oprindelige på 17,4 mio. kr. og forværring på 4,2 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning. Forværringen skyldes primært en stigning i det forventede merforbrug på aktivitetsbestemt medfinansiering på 4,4 mio. kr. Nettodriftsudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprinde -ligt regnskab (A) Omplacering ml. rammer (B) *) Tillægsbevilling -er (C) =(A-B- C) Serviceudgifter Overførselsudgifter Aktivitetsbestemt medfinansiering Nettodriftsudgifter i alt Af den samlede på 17,4 mio. kr. er der givet finansiering ved tillægsbevillinger på 17,1 mio. kr. mens det resterende merforbrug på 0,3 mio. kr. giver et yderligere træk på kassebeholdningen. Merforbruget på 0,3 mio. kr. består af et merforbrug på 6,8 mio. kr. på aktivitetsbestemt medfinansiering, et mindreforbrug på -5,3 mio. kr. på serviceudgifterne samt et mindreforbrug på -1,2 mio. kr. på overførselsindkomsterne. Iværksatte og planlagte initiativer for at imødegå ufinansierede merforbrug På aktivitetsbestemt medfinansiering forventes et ufinansieret merforbrug på 6,8 mio. kr. Kommunen har ingen kortsigtede muligheder for at påvirke udgiftsniveauet vedrørende aktivitetsbestemt medfinansiering, idet udgifterne udelukkende udløses af borgernes forbrug af det regionale sundhedsvæsen. På møde i ÆOU d. 5/10 fremlægges sag hvor merindtægt på 4,1 mio. kr. på liggedage foreslås overført til delvis dækning af merforbrug på aktivitetsbestemt medfinansiering under FSU. Merindtægten på liggedage er i denne opfølgning allerede indregnet som en merindtægt under ÆOU.

4 4 Udvikling i Serviceudgifterne Serviceudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt Regnskab Serviceudgifter i alt Serviceudgifter - finansiering af kr. (+ = udgift; - = indtægt) Regnskab (A) Forv. omplacering mellem udvalg (B) *) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Økonomiudvalget Ældre- og Omsorgsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Forebyggelses- og Socialudvalget Skole- og børneudvalget Kultur- og Idrætsudvalget Teknik- og miljøudvalget Serviceudgifter i alt Udvalgenes r Der forventes en samlet det oprindelige på 7,7 mio. kr. Dette er en forbedring på 10,5 mio. kr. siden sidste opfølgning. Af de 7,7 mio. kr er 13,0 mio. kr. finansieret ved tillægsbevillinger. Der forventes herefter et mindreforbrug på serviceudgifterne på -5,3 mio. kr. Siden sidste opfølgning er det besluttet, at der på Skole- og børneudvalget og Forebyggelses og Socialudvalgets områder gennemføres bevillingsmæssige omplaceringer for 21,9 og 9,2 mio. kr. samt at udvalgene meddeles tillægsbevilling på 24,8 mio. kr. og 10,2 mio. kr. bla. til udligning af overførte underskud 2009 i forbindelse med rammeoverførslerne. I alt bevillingsmæssige omplaceringer på de to udvalg på 31,1 mio. kr. samt tillægsbevillinger på 35 mio. kr. Herefter resterer ingen ufinansierede r på Skole- og Børneudvalgets og på Forebyggelses- og Socialudvalgets områder. På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område forventes en ufinansieret på 1,9 mio. kr. En forbedring på 5,5 mio. kr. siden sidste opfølgning. Forbedringen skyldes primært, at der er flyttet udgifter til løntilskud til overførselsindkomster som følge af en ændring i det kommunale - og regnskabssystem.

5 5 På Ældre- og Omsorgsudvalgets område forventes et mindreforbrug på -7,2 mio. kr., hvilket er en forbedring på 4,9 mio. kr. i forhold til sidste opfølgning. Forbedringen skyldes en ekstraordinær indtægt på liggedage vedrørende tidligere år. Indenrigs- og Socialministeriets udmeldte ramme for serviceudgifter overskrides. Serviceudgifter pr. 31. august kr. Serviceudgifter udvalg i alt Aktivitetsbestemt medfinansiering Serviceudgifter og aktivitetsbestemt medfinansiering, forventet regnskab Serviceudgiftsramme Overskridelse af Serviceudgiftsramme Den af Indenrigs- og Socialministeriets udmeldte ramme for serviceudgifter er på 3,612 mia. kr. Beløbet er i ovenstående beregning reguleret med 8,2 mio. kr. som kommunen modtog ved midtvejsreguleringen og er en foreløbig vurdering af kommunens serviceudgiftsramme. Den endelige serviceudgiftsramme er ikke udmeldt og skønnet vil derfor kunne ændre sig når Indenrigs- og Socialministeriet laver den endelige opgørelse efter årsafslutningen. Sammenholdt med et forventet regnskabsresultat for serviceudgifter samt aktivitetsbestemt medfinansiering på 3,635 mia. kr. betyder dette, at der forventes en overskridelse af den forventede serviceudgiftsramme for kommunen med 15,8 mio. kr. Dette er en forbedring på 14,2 mio. kr. siden sidste opfølgning. Forbedringen skyldes dels at serviceudgiftsrammen er ændret med 8,2 mio. kr., dels at det forventede regnskabsresultat for serviceudgifter og aktivitetsbestemt medfinansiering er faldet med 6 mio. siden sidste opfølgning. Der er ikke fastsat sanktion vedr. serviceudgifterne i, men af regeringsaftalen for fremgår det, at Regeringen og KL tillægger det afgørende betydning, at den indgåede aftale realiseres således, at de kommunale udgifter i både i terne og regnskaberne ligger inden for rammen af aftalen. Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Ikke Serviceudgifter kr. (+ = udgift; - = indtægt) Oprindeligt Regnskab Ikke Serviceudgifter i alt Der forventes et samlet regnskabsresultat på ikke-serviceudgifterne på 800,3 mio. kr. svarende til et samlet merforbrug i forhold til det oprindelige på 9,8 mio. kr. Dette er en forværring på 14,7 mio. kr. sammenlignet med sidste opfølgning.

6 6 Ikke Serviceudgifter - finansiering af kr. (+ = udgift; - = indtægt) Regnskab oprindelig t (A) Omplaceringer ml. udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Overførselsudgifter Forebyggelses- og Socialudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Teknik- og miljøudvalget Aktivitetsbestemt medfinansiering Forebyggelses- og Socialudvalget Ikke Serviceudgifter i alt Overførselsudgifter På overførselsudgifterne forventes et regnskabsresultat på samlet 632,6 mio. kr. hvilket betyder et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 1,2 mio. kr. Dette er en forværring på 10,2 mio. kr. siden sidste opfølgning. Mindreforbruget på 1,2 mio. kr. skyldes faldende udgifter til sygebehandling, hjælp til flytning samt merudgifter til voksne (- 3,0 mio. kr.), samt merudgifter til EGU elever samt fleksjob og ledighedsydelse (1,8 mio. kr). Forværringen siden sidste opfølgning skyldes, at merudgifter til løntilskud til forsikrede ledige i kommunalt løntilskudsjob som følge af en ændring i og regnskabssystemet nu skal konteres på beskæftigelsesordninger for forsikrede ledige under rammen overførselsindkomster. Herudover ses en stigning i udgifterne til forsikrede ledige samt til EGU elever. Aktivitetsbestemt medfinansiering Der forventes et regnskabsresultat på 167,7 mio. kr., hvilket svarer til et merforbrug på 10,9 mio. kr. Dette er en forværring på 4,4 mio. kr. siden sidste budtgetopfølgning. Budgettet er siden sidste opfølgning tilført 4,1 mio. kr. på baggrund af midtvejsreguleringen af bloktilskuddet. Forværringen skyldes, at de sidste måneders forbrug ligger væsentligt over sidste års forbrug i samme periode. På møde i ÆOU d. 5/10 fremlægges sag hvor merindtægt på 4,1 mio. kr. på liggedage foreslås overført til delvis dækning af merforbrug på aktivitetsbestemt medfinansiering. Merindtægten på liggedage er i denne opfølgning allerede indregnet som en merindtægt under ÆOU.

7 7 Opfølgning på anlæg, byggemodning og ejendomssalg. (1.000 kr.) +=udgift / - =indtægt Oprindeligt Budget regnskab (A) Tillægsbevillinger incl. overførsler (B) Budget incl. tillægsbev. og overførsler (A-B) overført til 2011 Anlægsudgifter: - Økonomiudvalget Skole- og børneudvalget Kulturudvalget Teknik og miljøudvalget Forebyggelses- & Socialudvalget Ældre- & Omsorgsudvalget Anlægsudgifter i alt Byggemodning Ejendomssalg og - køb Skattefinansieret anlæg Der forventes et regnskabsresultat vedr. anlæg på 145,5 mio. kr. svarende til et merforbrug i forhold til oprindelige på 50,9 mio. kr. - en forbedring på 31,5 mio.kr. i forhold til sidste opfølgning. Overførsler 2009 til samt tillægsbevillinger i udgør samlet set 108,5 mio.kr. I forhold til det samlede anlægs for er der en forventning om et mindreforbrug på i alt 57,6 mio.kr., hvilket er forbedring på 14,9 mio.kr. i forhold til sidste opfølgning. Denne ændring skyldes især, at forventningerne til grundsalg er steget efter en øget interesse på markedet. Af det samlede mindreforbrug på 57,6 mio.kr forventes 32 mio.kr. overført til De resterende 25,6 mio.kr. skyldes mindreudgifter/merindtægter på anlægsprojekterne i. Den afsmittende virkning på deponering af kvalitetsfondsmidler og evt. forskydning af låneoptagelse m.v. er medtaget i opfølgningen vedr. disse områder.

8 8 Opfølgning på anlægsområdet På Økonomiudvalgets område forventes en mindreudgift på 2,7 mio.kr. Dette skyldes at de 2,4 mio.kr der er afsat til indretning af Gundsø rådhus til it og hjælpemiddel, ikke igangsættes, samt en forventning om overførsel af 0,3 mio.kr til For Skole- og Børneudvalgets anlægs forventes et mindreforbrug i på 19,8 mio.kr. hvoraf 15 mio.kr. vedr. Klostermarksskolen, 2,3 mio.kr. vedr. Lindebjergskolen samt 0,7 mio.kr. vedr. naturfagslokaler, alle beløbene forventes overført til 2011 i alt 18 mio.kr. Desuden forventes et mindreforbrug på 1 mio.kr. vedr. renovering af naturfagslokaler og et mindreforbrug på 0,3 mio.kr. vedr. etablering af Børnehaven Firkløveren. Hertil kommer mindreforbrug med i alt 0,4 mio.kr. vedr. allerede afsluttede anlæg. For Kulturudvalgets anlægs forventes et mindreforbrug på 1,1 mio.kr., som bl.a. vedrører overførsel af 1,5 mio.kr. til 2011 vedr. udbygning af Viby-hallen og merforbrug på nogle projekter, hvor anlægsregnskaber er undervejs i systemet. For Teknik- og Miljøudvalgets almindelige anlæg forventes et netto mindreforbrug på 6,98 mio.kr. n skyldes primært forventet overførsel til 2011 på 6,69 mio.kr. På Forebyggelses- & Socialudvalgets område forventes en mindreudgift på 1,5 mio.kr. Mindreudgiften vedrører Flytning af tandklinikken til Stændertorvet, som forventes overført til På Ældre- & Omsorgsudvalget forventes en nettomindreudgift på 12,5 mio.kr. Heraf forventes overført 11,3 mio.kr. vedr. udgifter til opførelsen af 155 boliger ved Trekroner og 0,5 mio.kr. i indtægt vedr. servicearealer i Kastanjehaven. Herudover skønnes et mindreforbrug på 1 mio.kr. vedr. istandsættelse af træningsfaciliteter samt et mindreforbrug på 0,6 mio.kr. vedr. udvidelse af dagligstue på Sct. Jørgensbjerg. Byggemodning For Byggemodning forventes en nettomindreudgift på 2,2 mio.kr. På nuværende tidspunkt er forventningen, at der overføres 5,4 mio.kr. til udgifter til byggemodning og 1,8 mio.kr. til indtægter vedr. modningsbidrag i alt 3,6 mio.kr. Herudover er der en mindreudgift på 1 mio.kr. vedr. Svogerslev Nord, 2,1 mio.kr. vedr. St. Hede grusgrav, mindreindtægt vedr. modningsbidrag på 1 mio.kr. vedr. Trekroner B29 og 2,4 mio.kr. vedr. Trekroner centerområde samt mindreindtægt på 1 mio.kr. vedr. et afsluttet anlæg. Ejendomssalg og køb Ved vedtagelsen af tet for blev der afsat en pulje til ejendomssalg på 83 mio.kr. Efterfølgende er der overført og givet tillægsbevillinger vedr. ejendomssalg og -køb for i alt - 3,1 mio.kr. Der er således pr. 31. august teret med nettoindtægter på i alt 79,9 mio.kr. Der forventes nu en nettoindtægt vedr. ejendomssalg og -køb på 90,7 mio. kr., hvilket betyder en netto merindtægt på 10,8 mio.kr.

9 9 Nettoindtægten på 90,7 mio.kr. fordeler sig med 103,6 mio.kr. på ejendomssalg og 12,9 mio.kr. på ejendomskøb. Ved sidste opfølgning forventede man et ejendomssalg på 74,6 mio.kr. Denne ændring af forventninger til årets samlede salg, skyldes især, at der har været en stor interesse for parcelhusgrunde i Trekroner. Der er allerede indgået købskontrakter, og der forventes yderligere salg inden årets udgang. Bevillingssager vedr. disse salg vil blive forelagt Byrådet. Indtægt på 16,5 mio.kr. vedr. salg til Roskilde Tekniske Skole forventes først at indgå i Udgift til køb af Rønøs Alle i forbindelse med areal til dyrskuepladsen forventes overført til 2011 med 7,2 mio.kr. Midler Kvalitetsfonden i. Anvendelsen af tilskud statens kvalitetsfond til anlægsinvesteringer inden for de borgernære serviceområder forudsætter, at den enkelte kommune bidrager med en tilsvarende finansiering til investeringsprojekterne. De borgernære serviceområder defineres som dagtilbudsområdet, folkeskolen, ældreområdet samt idrætsfaciliteter målrettet børn og unge. Roskilde Kommunes andel af kvalitetsfondsmidlerne i udgør 59,1 mio.kr. For at få fuld anvendelse af midlerne, skal kommunen derfor foretage anlægsinvesteringer på de borgernære områder for 118,2 mio. kr. i ellers skal der ske en deponering af tilskudsmidlerne, og disse frigives i forbindelse med afholdelse af investeringer i eller senere. For er der ved vedtagelsen indregnet en deponering på 23,3 mio.kr., som efterfølgende er nedsat til 6,3 mio.kr., som en konsekvens af konkrete sager. Eventuel afsmittende virkning på deponering af kvalitetsfondsmidler opfølgningen vil fremgå af opfølgningen nedenfor. Renter, afdrag, finansiering og balanceforskydninger (1.000 kr.) +=udgift / - =indtægt Udgift/Ind tægt Opr. Budget regnskab opr. (A) Tillægsbevilli nger (B) (A-B) Renter og afdrag Netto Finansiering Tilskud og udligning Netto Skatter Netto Låneoptagelse Netto Balanceforskydninger Netto Netto

10 10 Samlet set for renter, afdrag, finansiering og finansforskydninger forventes regnskabsresultatet at vise en nettoindtægt på 4.209,9 mio. kr. svarende til en mindreindtægt på 19,4 mio. kr. i forhold til det oprindelige. Mindreindtægten ved sidste opfølgning var 20,0 mio. kr. Der er givet tillægsbevillinger på -16,6 mio. kr. og der resterer således en ufinansieret mindreindtægt/merudgift på 36,0 mio. kr. som primært vedrører finansiering af lån mv. vedrørende anlæg som udskydes til Dette er en forværring på 5,6 mio. kr. i forhold til sidste opfølgning. For renter og afdrag forventes netto en merindtægt 1,6 mio. kr., heraf vedrører 2,3 mio. kr. realiseret kursgevinst i forbindelse med nedbringelse af obligationsbeholdningen med 125 mio. kr. i september. Forskellen på 0,7 mio. kr. kan forklares med det generelle renteniveau, sammensætning af den likvide beholdning, renter vedr. forsyningsvirksomheder og et ændret skøn vedr. den langfristede gæld. Obligationsbeholdningen er planlagt nedbragt i oktober med yderligere 125 mio. kr., hvor der ligeledes forventes en realiseret kursgevinst, som dog ikke er indregnet. På skatterne forventes en netto mindreindtægt på 2,4 mio. kr. vedr. dækningsafgift af offentlige ejendomme, som skyldes, at staten pr. 1. januar har solgt gymnasierne, så de herefter er selvejende. Der er ikke mulighed for at påligne dækningsafgift som erhvervsejendomme, da ejendomme, der anvendes til undervisning er fritaget for dækningsafgift. Der opkræves almindelig grundskyld. På låneoptagelse forventes en mindreindtægt på 14,5 mio. kr. som skyldes, at der i opfølgningen vedr. anlæg forventes overførsel af restrådighedsbeløb til 2011 på anlæg, som kan lånefinansieres. Beløbet fordeler sig således; 7,5 mio. kr. svarende til 50 % af forventet overførsel på 15,0 mio. kr. til 2011 vedr. anvendelse af kvalitetsfondsmidler til renovering af Klostermarksskolen, 6 mio. kr. i forbindelse med køb af Rønøs Allé samt endelig 1,0 mio. kr. i forbindelse med færdiggørelse af tunnel under Køgevej, Den forventede mindreindtægt/merudgift vedr. balanceforskydninger på i alt 20,6 mio.kr. skyldes flere forhold. Der er en mindreindtægt vedr. frigivelse af deponering vedr. anvendelse af kvalitetsfondsmidler til renovering af Klostermarksskolen på 7,5 mio. kr. svarende til 50 % af forventet overførsel til 2011 på 15,0 mio. kr. samt regulering af byggekredit vedr. anlæg af 155 plejeboliger i Trekroner på 6,0 mio. kr. begge poster jf. opfølgningen på anlæg. Hertil kommer mindreudgifter i forhold til lån til betaling af ejendomsskatter for pensionister på 3,0 mio. kr. samt endelig fastsættelse af afdrag på tilgodehavende vedr. selskabsdannelse, en mindreindtægt på 0,6 mio. kr. Endelig henstandsbeløb vedr. frigørelsesafgift med forfald pr. 1. oktober udgør netto 6,9 mio. kr. + renter for ,8 mio. kr. Forholdet omkring afregningen mv. undersøges p.t. og det vil blive forelagt en bevillingssag, når forholdet er afklaret. Forbrug af likvid beholdning i Der er foretaget skøn over trækket på den likvide beholdning frem til udgangen af. Den likvide beholdning primo er opgjort til 132,4 mio. kr. I det vedtagne for er indregnet et træk på kassebeholdningen på 131,6 mio. kr.

11 11 Derudover korrigeres der for ændringer til det vedtagne med i alt 189,8 mio.kr., samt konsekvenser af opfølgning pr. 31. august, som medfører en samlet forbedring af kassen med 16,4 mio. kr. Dette giver en forventet likvid beholdning ultimo på -189,0 mio. kr. Samtidig korrigeres der for 98,8 mio.kr., som vedrører den samlede forventede netto overførsler for anlæg, drift og finansiering mv., til Den likvide beholdning ultimo, inkl. overførsler til 2011, forventes herefter at udgøre -90,3 mio. kr. Likvid beholdning Likvid beholdning primo, året 132,4 Budgetteret forbrug af beholdning -131,6 Ændringer i forhold til teret forbrug -189,8 Likvid beholdning ultimo, året -189,0 Skøn over overførsler til 2011 vedr. drift og anlæg 98,8 Likvid beholdning ultimo, året inkl. Overførsler til ,3 likvid beholdning ultimo opgjort efter kassekreditreglen I opgørelsen af den forventede kassebeholdning ultimo indgår godkendte tillægsbevillinger pr. 1. september. Efter kassekreditreglen skal den gennemsnitlige daglige saldo over de sidste 12 måneder for de likvide aktiver altid være positiv. Den forventede likvide beholdning ultimo opgjort efter kassekreditreglen er beregnet på baggrund af en fremskrivning af udviklingen i den gennemsnitlige daglige likviditet. Den likvide beholdning ultimo opgjort efter kassekreditreglen forventes at være mellem 150 og 200 mio.kr. Udvalgenes opfølgninger Økonomiudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt *) regnskab (A) Omplacering mellem udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Netto Økonomiudvalget i alt Netto *) Omplaceringen af midler i forbindelse med udvalgsændringer er indarbejdet i det oprindelige Der forventes et regnskabsresultat på 448,2 mio. kr. Dette er en det oprindelige på -65,1 mio. kr. og et fald på 19,4 mio. kr. siden sidste opfølgning. n det oprindelige skyldes primært forventede udkonteringer puljer på 66,6 mio. kr. til fleksjob, trådte tjenestemænd, lokalløn og barselsudligning. Skønnet over forventede udkonteringer er ændret siden sidste opfølgning hvilket er den vigtigste årsag til faldet

12 12 i det forventede regnskab. Ved opfølgningerne pr. 31. marts og pr. 31. maj var skønnet en forventet udkontering til andre udvalg på 46,2 mio. kr. Endvidere er der vedtaget en tillægsbevilling på 0,5 mio. kr. til konsulentbistand i forbindelse med effektivisering samt kr. 1,0 mio. til outplacement i forbindelse med trædelser som følge af besparelser. På baggrund af 1.og 2. kvartals fordeling af barselspuljen forventes en mindre merudgift til barselsudligning, men merudgiften kompenseres af tilsvarende forventede mindreudgifter til tjenestemandspensionsafregning, hvorfor der ikke vil være ændringer af den samlede ramme. Udgifterne til barselsudligning er behæftet med betydelig usikkerhed. IT afdelingen forventer et merforbrug på 1,3 mio. kr. til nyt system vedr. a-refusion samt til fiberkabler i forbindelse med omlægning af Holbækmotorvejen. Merforbruget søges indhentet i indeværende år ved at foretage forlængelser af kørende leasingaftaler vedr. bl.a. kabling, telefoniudstyr og hardware. På ældreboliger forventes et merforbrug på 4 mio. kr., som skyldes for højt satte indtægtster kommunesammenlægningen samt lejemål, som ikke har været udlejet. Det vurderes, at beløbet modsvares af andre merindtægter eller mindreudgifter. Der forventes en mindreindtægt kr. 0,5 mio. kr. på parkeringsafgift, som skyldes at der er udskrevet 800 parkeringsbøder færre end forventet ved lægningen. Det vurderes på nuværende tidspunkt at kunne inddækkes via færre tingslysningsafgifter vedr. lån til ejendomsskatter. Herudover forventes en merudgift til lægeerklæringer på 2,6 mio. kr., som skyldes indsatsen for at knække kurven på sygedagpengeområdet, samt at kravene til dokumentation i de enkelte sygedagpengesager forøges. Der ses tilsvarende tendenser i andre kommuner. Merudgiften forventes afholdt indenfor rammen. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt *) Forvent et regnska b (A) Omplacering mellem udvalg (B) Tillægsbevillinge r (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Netto Overførselsindkomster Netto Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i alt Netto *) Omplaceringen af midler i forbindelse med udvalgsændringer er indarbejdet i det oprindelige. Serviceudgifter Der forventes et regnskabsresultat på 28,6 mio. kr. Dette er en det oprindelige på 4,0 mio.kr. I forhold til sidste opfølgning er der en forbedring på 6,4 mio.kr. Forbedringen skyldes primært, at der er flyttet udgifter til løntilskud på 6 mio. kr. til overførselsindkomster som følge af en ændring i det kommunale - og regnskabssystem. Finansiering

13 13 n på 4,0 mio. kr. finansieres dels ved omplaceringer andre udvalg (2,1 mio. kr.). Der forventes herefter en på 1,9 mio. kr. på serviceudgifterne, som vedrører merudgifter til Løntilskud til ledige samt stigningen i merudgiften til STU siden sidste opfølgning. Overførselsudgifter Der forventes et regnskabsresultat på 359,7 mio.kr. Dette er en det oprindelige på 1,8 mio. kr. I forhold til sidste opfølgning er det en forværring på 10,8 mio.kr. Heraf kan 6 mio. kr. henføres til, at merudgifter på 6 mio.kr. til løntilskud til forsikrede ledige i kommunalt løntilskudsjob som følge af ændringen i og regnskabssystemet som nævnt under Serviceudgifter nu skal konteres på beskæftigelsesordninger for forsikrede ledige. Herudover består n dels af merudgifter på 1,2 mio.kr. til EGU, da der har været igangsat flere EGU-elever end forudsat i den første del af året. For at begrænse merudgiften er der i øjeblikket sat stop for nye EGU-elever. Dels af mindreudgifter på 3,9 mio. kr. til Introduktionsprogrammer. Dette skyldes, lige som ved de sidste opfølgninger, primært en forventning om færre udgifter til danskuddannelse end forudsat. Desuden forventes merudgifter på 0,4 mio. kr. til Seniorjob for personer over 55 år. Til trods for at ordningen har været i kraft siden 2008, har der ikke tidligere været udgifter til personer med ret til seniorjob. Derfor har der ikke været afsat til området i. Der forventes mindreudgifter på 7,4 mio.kr. til Dagpenge til forsikrede ledige. Dette skal ses i sammenhæng med merudgifterne til Løntilskud til forsikrede ledige ansat i kommunen som nævnt ovenfor. Det er en forværring på 2 mio.kr. siden sidste opfølgning. Dette skyldes at A-kasserne har været længere bagud med afregningerne end tidligere forudsat, hvilket har øget de gennemsnitlige månedlige udgifter til mere end tidligere beregnet. Herudover forventes merudgifter på 3,4 mio. kr. til fleksjob og ledighedsydelse, som dels skyldes en fortsat stigning i antallet af ledighedsydelsesmodtagere og dels, at flere har været ledige i mere end 18 måneder ud af de sidste 24 måneder, så kommunen derfor ikke længere får statsrefusion på disse sager. I de første måneder af har udviklingen i antallet af kontanthjælpsmodtagere været stagnerende. Hen over sommeren har der dog været en lille stigning. Såfremt antallet ikke stiger yderligere vil tet kunne holdes. Såfremt antallet stiger hen over resten af året, vil det medføre merudgifter, som ikke er indregnet i denne opfølgning. Finansiering Forvaltningen forventer på rammen overførselsindkomster en ufinansieret på 1,8 mio. kr. Skole- og Børneudvalget

14 kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt regnskab (A) Omplacering mellem udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B- C) Serviceudgifter Netto Skole- og Børneudvalget i alt Netto *) Omplaceringen af midler i forbindelse med udvalgsændringer er indarbejdet i det oprindelige. Serviceudgifter Der forventes et regnskabsresultat på 1.454,8 mio. kr. Dette er en det oprindelige på 50,8 mio. kr. Heraf er 43,7 mio. kr. finansieret ved overførsler andre udvalg. Udvalget har fået tillægsbevillinger på 7,1 mio. kr. Der forventes hverken et mere eller et mindreforbrug på udvalgets område. Der er iværksat følgende besparelser på Skole- og Børneudvalgets område for i alt 21,7 mio. kr i : - indførelse af nye madordninger udsættes til 1. januar dagplejens tilpasses pr. 1. oktober åbningstiden i daginstitutioner reduceres med 0,9 time pr. uge pr. 1. oktober - ekstranormering til de yngste børnehavebørn fjernes pr. 1. juli - skolers og institutioners ter reduceres med 0,7 % i, dog således at specialinstitutionernes rammer ikke reduceres. Besparelserne skulle delvist opveje en række merforbrug på i alt 29 mio. kr. Det vedrører merforbrug på 0 6 års området på ca. 10 mio. kr. da der passes flere børn, end forudsat ved lægningen, merforbrug på specialområdet på 15 mio. kr. samt på befordring et merforbrug på ca. 4 mio. kr. I forbindelse med rammeoverførslerne 2009 er der overført et underskud på 17,7 mio. kr. til. Skole og børneudvalget har vurderet at det ikke kan afholdes indenfor rammen og udvalget er d. 1. september blevet bevilliget tillægsbevilling der udligner overførslen. Alle delområder forventes at overholde deres ter I forbindelse med oprettelse af idrætsskoler skal der finansieres en udgift på Skole og børneudvalgets område på kr. Teamdanmark puljen under Kultur og Idrætsudvalget (jf. KIU d. 14. januar 2009). Finansiering De 50,8 mio. kr dækkes ved omplaceringer andre udvalg på 43,7 mio. kr. og tillægsbevillinger på 7,1 mio. kr. Forebyggelses- og Socialudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt *) regnskab (A) Forventede omplaceringer mellem udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Netto

15 15 Overførselsindkomster Netto Aktivitetsbestemt medfinansiering Netto Forebyggelses- og Socialudvalget i alt Netto *) Omplaceringen af midler i forbindelse med udvalgsændringer (8,7 mio. kr.) er indarbejdet i det oprindelige. Forebyggelses- og Socialudvalget forventer et regnskabsresultat på 1 mia. kr. fordelt på serviceudgifter, overførselsudgifter og aktivitetsbestemt medfinansiering. Serviceudgifter Der forventes et regnskabsresultat på 560,3 mio. kr. Dette er en det oprindelige på 4,4 mio. kr. n det oprindelige skyldes tekniske omplaceringer på 4,1 mio. kr. samt tillægsbevillinger på 0,3 mio. kr. På voksenområdet forventes der fortsat balance. Der arbejdes målrettet med at omlægge indsatsen og tilvejebringe nye tilbud i Roskilde Kommune. Der er i omlægningen bl.a. fokus på meget dyre borgere placeret i andre kommuner. Finansiering Der forventes tekniske ændringer på 4,1 mio. kr. som vedrører omplaceringer centrale puljer under Økonomiudvalget. Videre er der givet tillægsbevillinger på 0,3 mio. kr. Overførselsindkomster Der forventes et regnskabsresultat på 272,6 mio. kr. Dette er et mindreforbrug i forhold til det oprindelige på 3,0 mio. kr. På førtidspension forventes overholdelse, hvilket er en forværring på 1,1 mio. kr. siden maj. Det skyldes afviklingen af sager i Jobcenteret, som blev påbegyndt i starten af året. I august og september har der pga. samme sagsafvikling været 18 tilkendelser mere end forudset. På øvrige overførselsudgifter på pensionsområdet forventes et mindreforbrug på 1,7 mio. kr. Videre er der et samlet mindreforbrug på 1,3 mio. kr. på områderne hjælp til udgifter til sygebehandling, enkeltudgifter og hjælp til flytning samt merudgifter til voksne. Dette er uændret i forhold til sidste opfølgning. Finansiering Ingen bemærkninger. Aktivitetsbestemt medfinansiering Der forventes et regnskabsresultat på 167,7 mio. kr., hvilket svarer til et merforbrug på 10,9 mio. kr. Dette er en forværring på 4,4 mio. kr. siden sidste budtgetopfølgning. Budgettet er siden sidste opfølgning tilført 4,1 mio. kr. på baggrund af midtvejsreguleringen af bloktilskuddet. Forværringen skyldes, at de sidste måneders forbrug ligger væsentligt over sidste års forbrug i samme periode. Kommunen har ingen kortsigtede muligheder for at påvirke udgiftsniveauet vedrørende aktivitetsbestemt medfinansiering (forventet merforbrug på 6,8 mio. kr.), idet udgifterne udelukkende udløses af borgernes forbrug af det regionale sundhedsvæsen (sygehus,

16 16 praktiserende læge m.v.). På længere sigt arbejder forvaltningen med tiltag, der kan medvirke til at nedbringe f.eks. sygehusindlæggelse, men så længe sundhedsvæsnets kapacitet, herunder antal sengepladser, er uændret, forventes ikke færre udgifter til aktivitetsbestemt medfinansiering. På møde i ÆOU d. 5/10 fremlægges sag hvor merindtægt på 4,1 mio. kr. på liggedage foreslås overført til delvis dækning af merforbrug på aktivitetsbestemt medfinansiering. Merindtægten på liggedage er i denne opfølgning allerede indregnet som en merindtægt under ÆOU. Finansiering Stigningen i udgifterne til aktivitetsbestemt medfinansiering er en tendens på landsplan. I aftalen mellem KL og Regeringen om kommunernes økonomi for 2011 er der aftalt en midtvejsregulering af kommunernes bloktilskud for. Midtvejsreguleringen på 4,1 mio. kr. blev tilført tet ved en tillægsbevilling i Byrådet den 1. september. Kultur- og Idrætsudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt regnskab (A) Forv. omplacering mellem udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Netto Kultur- og Idrætsudvalget i alt Netto Kultur- og Idrætsudvalget forventer et regnskabsresultat på 185,6 mio. kr. Der forventes ingen ufinansierede r på udvalgets område. I forbindelse med oprettelse af idrætsskoler skal en udgift på Skole og børneudvalgets område på kr. finansieres af Teamdanmark puljen under Kultur og Idrætsudvalget (jf. KIU d. 14. januar 2009). Teknik- og Miljøudvalget kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt regnskab (A) Forv. omplacering mellem udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Netto Overførselsindkomster Netto Teknik- og Miljøudvalget i alt Netto Teknik og Miljøudvalget forventer et regnskabsresultat på 179,0 mio. kr. Dette er uændret sammenlignet med sidste opfølgning. Serviceudgifter

17 17 Der forventes et regnskabsresultat på 178,6 mio. kr. Dette er en det oprindelige på 1,5 mio. kr. n det oprindelige skyldes tekniske omplaceringer på udvalgets ramme. Der er i øjeblikket et merforbrug på 4,8 mio. kr. på udgifter til vintertjeneste i vinteren 2009/. Derudover forventes det, at årets sidste måneder koster ca. 2-3 mio. kr. bl.a. på grund af klargøring af materiel og udgifter til vintertjenesten i årets sidste måneder. Omfanget af forbruget afhænger af vejrliget. Det samlede merforbrug i forhold til tet kan forventes at blive på ca. 8 mio. kr. Finansiering Der henvises til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 10. juni, punkt 155, hvor Teknikog Miljøudvalget godkendte forvaltningens redegørelse om håndtering af økonomien. Udgiften på 3 mio. kr. forsøges indhentet ved at iværksætte besparelser og effektiviseringer. Såfremt der i slutningen af året kommer et yderligere merforbrug på de nævnte 2-3 mio. kr. vil der via kommunens økonomistyringsregler blive udarbejdet en betalingsplan. Det forventes derfor ikke, at der vil forekomme ufinansierede r. Ældre- og Omsorgsudvalget Ældre- og Omsorgsudvalget forventer et regnskabsresultat på 612,2 mio. kr. Dette svarer til et forventet mindreforbrug på 7,2 mio. kr. og er en forbedring på 4,9 mio. kr. siden sidste opfølgning. Forbedringen skyldes primært en ekstraordinær indtægt på liggedage på 4,1 mio. kr. vedrørende tidligere år kr. (+ = udgift; - = indtægt) Udgift/ Indtægt Oprindeligt *) regnskab (A) Forventede omplaceringer mellem udvalg (B) Tillægsbevillinger (C) =(A-B-C) Serviceudgifter Netto Ældre- og Omsorgsudvalget i alt Netto *) Omplaceringen af midler i forbindelse med udvalgsændringer (-18,9 mio. kr.) er indarbejdet i det oprindelige. Serviceudgifter Der forventes et regnskabsresultat på 612,2 mio. kr. Dette er en det oprindelige på kr. 8,9 mio. kr. n det oprindelige skyldes tekniske omplaceringer på 12,0 mio. kr., en tillægsbevilling på 4,1 mio. kr. samt de forventede mindreforbrug på samlet 7,2 mio. kr. På hjemmeplejeområdet forventes et mindreforbrug på 3,1 mio. kr. i, som vedrører ekstraordinære indtægter, som ikke modvares at øgede udgifter til elevoptaget i indeværende år. På baggrund af en forhandling med Københavns Kommune om betaling for liggedage vedrørende patienter indlagt på Sct. Hans Hospital med midlertidig folkeregisteradresse i Roskilde, har Roskilde Kommune fået refunderet udgifter for 4,1 mio. kr. vedr. årene Udgifterne er refunderet i og er en ekstraordinær engangsindtægt.

18 18 Endelig forventes overholdelse på udgifter til liggedage for færdigbehandlede patienter og begravelseshjælp. Finansiering Der forventes tekniske ændringer på 12,0 mio. kr. som vedrører omplaceringer centrale puljer under Økonomiudvalget. Dette drejer sig primært om barselspuljer. Endvidere er der givet en tillægsbevilling på 4,1 mio. kr. til forbedringer på ældreområdet.

19 19 Bilag 1 Kassebeholdningsopgørelse pr. 31. august ( + = overskud, opgjort i mio.kr.) Likvid beholdning primo, året 132,4 Budgetteret forbrug af beholdningen -131,6 Opgørelse af påvirkning af beholdning: ( - = merudgift / mindreindtægt ) Tillægsbevillinger: -56,6 Tillægsbevillinger på Drift -33,7 Tillægsbevillinger på Anlæg -20,8 Tillægsbevillinger på Byggemodning -3,0 Tillægsbevillinger på Ejendomssalg 0,9 Finansforskydninger m.v.: -6,2 Deponering 15,2 Lånoptagelser/indfrielser -15,7 Provenu (KMD) -4,3 Tilskud og udligning 2,4 Moms, renter m.v. -3,7 Anlægsregnskaber 0,5 Overførsler: -144,2 Overførsler på Drift -67,2 Senere eftergivet overførsler (indgår under tillægsbev.drift) -27,6 Overførsler på Anlæg -73,6 Overførsler på Byggemodning -14,0 Overførsler på Ejendomssalg 1,5 Finansforskydninger m.v. 9,1 Sager på vej: Driftssager på vej 0,0 Almindelige driftsager 0,0 Overførsler på drift 0,0 Anlægssager på vej 0,0 Almindelige anlægssager 0,0 Overførsler på anlæg 0,0 Byggemodningssager på vej 0,0 Almindelige byggemodningssager 0,0 Overførsler på byggemodning 0,0 Ejendomssalgssager på vej 0,0 Almindelige ejendomssalg 0,0 Overførsler på ejendomssalg 0,0 Finansforskydninger m.v. -0,7 Almindelige poster -0,7 Overførsler 0,0 Anlægsregnskaber 0,0 Total for sager der er vedtaget eller er undervejs -207,2

20 20 Administrative opsamling / skøn pr ,4 Budgetopfølgning på drift -0,3 Budgetopfølgning på øvrige anlæg 5,8 Budgetopfølgning på byggemodning -1,4 Budgetopfølgning på salg/køb af ejendomme 21,2 Budgetopfølgning vedr. renter, afdrag, finansiering mm. -8,0 Korrektion for efterfølgende vedtagne sager 0,0 Ændringer i forhold til teret forbrug -189,8 Kassebeholdning excl. overførsler til 2011 ultimo, året -189,0 Skøn over overførsler til 2011 vedr. drift 94,8 Skøn over overførsler til 2011 vedr. anlæg 38,8 Skøn over overførsler til 2011 vedr. byggemodning 3,6 Skøn over overførsler til 2011 vedr.ejendomssalg og -køb -10,4 Skøn over overførsler til 2011 vedr. finansiering mm. -28,0 Skøn over overførsler til 2011 vedr. drift og anlæg 98,8 Disponibel kassebeholdning inkl. overførsler til 2011 ultimo, året -90,3 Likvid beholdning Likvid beholdning primo, året 132,4 Budgetteret forbrug af beholdning -131,6 Ændringer i forhold til teret forbrug -189,8 Likvid beholdning ultimo, året -189,0 Skøn over overførsler til 2011 vedr. drift og anlæg 98,8 Likvid beholdning ultimo, året inkl. Overførsler til ,3

21 21 Bilag 2 Oversigt over tillægsbevillinger og omplaceringer på driftsområdet Pr. 31. august Tillægsbevillinger og omplaceringer på driftsområdet BY 24/3 sag nr. 53 (1.000 kr.) Kommissorium for arbejdet med effektivisering i BY 28/4 sag nr. 99 Midler til ældreområdet finansloven BY 28/4 sag nr. 112 Salg af areal til Jyllingecenteret -56 BY 24/6 sag nr. 165 Budget 2011 besparelser i administrationen BY 1/9 sag nr. 172 Midtvejsregulering af bloktilskud vedr. aktivitetsbestemt medfinansiering BY 26/5 sag nr. 128 Rammeoverførsler BY 1/9 sag nr. 195 Bevillingssag vedr. ikke-udmøntede besparelser i ifbm. rammeoverførselssagen mv i alt

22 22 Aktivitetsskemaer til de enkelte udvalg Pr. 31. august Bilag 3 Beskæftigelsesområdet Kontant-og starthjælp - antal personer Matchkategori i alt Feb. Marts April Maj Juni Juli Arbejdsmarkedsparate Ikkearbejdsmarkedsparate Kilde: Jobindsats.dk. Data opdateres løbende, også bagudrettet og kan derfor afvige det oplyste ved tidligere opfølgninger. Sygedagpenge - antal forløb Over 52 uger Feb. Marts April Maj Juni uger* *) 0-4 uger betales 100 % af staten. Kilde: Jobindsats.dk. Data opdateres løbende, også bagudrettet og kan derfor afvige det oplyste ved tidligere opfølgninger. Ældre- og Omsorgsudvalget Aktivitet Hjemmepleje og ældre (pr. dato) Aktivitetstal pr. 31. marts Aktivitetstal pr. 31. maj Aktivitetstal pr. 31. august Visiterede timer pr. uge på udeområdet Antal beboere på plejehjem og plejecentre Antal aflastningspladser Hjælpemidler (antal bevillinger i året indtil dato) Biler Boligændringer Arm- og benproteser Hjælpemidler - Genbrugsrate i procent (pr. dato) Senge 98,3% 88,9% 91,9% Rollatorer mv. 86,3% 78,0% 67,6% Badetaburetter mv. 86,6% 89,5% 74,9% Manuelle kørestole 90,4% 88,5% 81,5% Træningsområdet (antal visitationer i året indtil dato) Antal visitationer til vedligeholdende træning jfr Antal visitationer til almen genoptræning jfr Antal visitationer til specialiseret genoptræning jfr

23 23 Forebyggelses- og Socialudvalget Aktivitetstal pr. område Familie og børn (pr. dato) Aktivitetsta l pr. 31. marts Aktivitetsta l pr. 31. maj Aktivitetsta l pr. 31. august Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge (helårspladser) Forebyggende foranstaltninger for børn og unge (helårspladser) Døgninstitutioner for børn og unge (helårspladser) Tabt arbejdsfortjeneste (helårspladser) Handicap- og psykiatri (pr. dato) Beskyttet beskæftigelse Aktivitets- og samværstilbud 104* Midlertidige botilbud Længerevarende botilbud Forebyggende indsats i eget hjem og støtte og vejldening i eget hjem Overførselsindkomster (pr. dato) Antal førtidspensionister (gammel lov med 50% statsrefusion) Antal førtidspensionister (gammel lov med 35% statsrefusion) Antal førtidspensionister (ny lov med 35% statsrefusion) Boligsikring (antal husstande som modtager ydelsen) Boligydelse (antal husstande som modtager ydelsen) Kommunal tandpleje Antal påbegyndte tandreguleringer (år til dato) Antal børn på venteliste (ultimo måneden) * Faldet skyldes nedlukning af RABS Værestedet pr. 1. august. Skole- og Børneudvalget Aktivitetstal i forudsætninger Prognose for antal passede børn på årsbasis: Pr Dagpleje Stigning Vuggestuer Børnehaver uden mad Børnehaver med mad I alt 0-6 årige inst SFO'er Fritidshjem Klubber I alt skoleområdet Note: Tallene i tabellen er trukket puljebørn

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. oktober 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. oktober 2010 1 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. oktober Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. marts 2010

BUDGETOPFØLGNING. pr. 31. marts 2010 BUDGETOPFØLGNING pr. 31. marts 2010 Indhold: Samlet oversigt og resume Udvikling i Serviceudgifterne Udvikling i driftsudgifter udenfor serviceudgifterne Opfølgning på anlægsområdet Forbrug af likvid beholdning

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2013 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Økonomi og Analyse 18. august 2011 Fics brevid: 1316053. Halvårsregnskab

Økonomi og Analyse 18. august 2011 Fics brevid: 1316053. Halvårsregnskab Økonomi og Analyse 18. august Fics brevid: 1316053 Halvårsregnskab 30. Juni 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne Indenrigs-

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010 Indledende afsnit 1.1 Hvordan gik det i Da Byrådet i vedtog budgettet for var det samlet forudsat, at budgettet stort set balancerede med en øget beholdning af likvide aktiver på 7,6 mio. kr. et for viser

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012 Økonomi og Analyse 27. november Fics brevid: 1566043 1 Budgetopfølgning Pr. 31. oktober 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

Generelle bemærkninger til regnskab 2015

Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Generelle bemærkninger til regnskab 2015 Regnskabet overholder de fire overordnede målsætninger: Regnskab 2015 viser overordnet et godt resultat. Det overholder de fire overordnede økonomiske mål for den

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger:

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger: Økonomi og Analyse Sagsnr. 262183 Brevid. 1960155 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opdateret samlet overblik over budget 2015-2018 22. august 2014 Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Udgiftbaseret resultatopgørelse (Regnskabsopgørelse)

Udgiftbaseret resultatopgørelse (Regnskabsopgørelse) Status på den samlede økonomi pr. 31.08. Økonomirapporteringen samler alle politikområdernes økonomirapportering for august måned i en resultatopgørelse. Der gives et estimat af forventet årsregnskab,

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Økonomirapportering pr. 31. marts 680112 Indstilling: Centralforvaltningen, Økonomisk Sekretariat indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1. at økonomirapporteringen pr. 31. marts

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2015-2018 Roskilde Kommunes budget for 2015-2018 blev vedtaget d. 8. oktober 2014 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative

Læs mere

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. REGNSKAB Indhold Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.2 De samlede driftsudgifter... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.3

Læs mere

Halvårs- regnskab 2012

Halvårs- regnskab 2012 1 Halvårsregnskab 2012 Regnskabsopgørelse i 1.000 kr. Forbrug pr. 30.6.2012 regnskab Korrigeret budget Budget 2012 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. Indtægter i alt

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015)

Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Regnskab for perioden 1. januar 2015 30. juni 2015. (Halvårsregnskab 2015) Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Regnskabsprincipper... 2 3 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 30. juni 2015 samt forventet

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2014

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2014 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2014 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Budgetrevision III. Økonomiudvalg og Byråd September, 2013

Budgetrevision III. Økonomiudvalg og Byråd September, 2013 Budgrevision III Økonomiudvalg og Byråd September, 2013 Administrationen forventer, at Holbæk Kommune får mindreforbrug på 19,9 mio. kr. på driftsudgifterne. Økonomi- og aktivitsopfølgningen pr. august

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Budgettet for , som blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling, fremgår af tabellen nedenfor af den overordnede resultatopgørelse.

Budgettet for , som blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling, fremgår af tabellen nedenfor af den overordnede resultatopgørelse. 2016-2019 Roskilde Kommunes budget for 2016-2019 blev vedtaget d. 7. oktober 2015 som følge af en budgetaftale indgået mellem samtlige partier i Byrådet, dvs. Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti,

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017

Økonomisk Afdeling Økonomiske Redegørelse 2017 Økonomisk Afdeling 1. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 1 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. juni forventes driftsudgifterne, ved

Læs mere

Forventet Regnskab. pr i overblik

Forventet Regnskab. pr i overblik Forventet Regnskab pr. 30.09.2018 i overblik Indledning Det forventede regnskab pr. 30. september 2018 præsenteres i tre dele. Denne del 1 giver et overblik over hovedtallene i det forventede regnskab,

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Kerneopgaven Alle Kan Bidrage

Kerneopgaven Alle Kan Bidrage Kerneopgaven Alle Kan Bidrage Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder. BUDGET 2018-2021 Roskilde Kommunes budget for 2018-2021 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling den 11. oktober 2017, hvor der blev indgået budgetforlig mellem De Radikale, SF, Det Konservative

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo februar 2019 Indhold 1. Resume og indledning...1 2. Risikofaktorer...2 3. Den gennemsnitlige likviditet...4 4. Den faktiske kassebeholdning...6 5. Ændringer i forhold til budgetforliget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2015 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne 3.

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning

Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: Budgetopfølgning Økonomi og Analyse 27. september 2011 Fics brevid: 1334573 Budgetopfølgning 31. august 2011 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering December 2014 Forventet regnskab 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventetede afvigelser

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder:

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets driftsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Furesø Kommune Tabel 1 regnskab Opr. Hele 1.000 kr. Ompl. Till. bev. Korr. ift. opr. ift. korr. Forbr.% ift. korr. Udgifter - i alt U 298.756-12.906 17.135 302.986 316.698-17.942-13.712 104,53 Indtægter

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. februar 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning, pr. 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultatet for 2014 skønnes pr. 28. 2014, at blive et overskud på 77,3 mio.

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 30. april 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 30. april 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 30. april 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

NOTAT: Overblik over budget til "budgetmappen"

NOTAT: Overblik over budget til budgetmappen Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 271288 Brevid. 2174027 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Overblik over budget 2016-2019 til "budgetmappen" 20. august 2015 Generelle forudsætninger Til

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Koncernrapport. Juli kvartal Pr Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering. Deadline 26. oktober 2018.

Koncernrapport. Juli kvartal Pr Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering. Deadline 26. oktober 2018. Koncernrapport Juli kvartal Pr. 30.9. Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering Deadline 26. oktober Acadre: 17-28171 1 Direktionens vurdering af det forventede regnskabsresultat: Hovedbudskab:

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo marts 2019

AKTUEL ØKONOMI Ultimo marts 2019 AKTUEL ØKONOMI Ultimo marts 2019 Indhold Resume og indledning... 1 Risikofaktorer... 2 Den gennemsnitlige likviditet... 4 Den faktiske kassebeholdning... 5 Ændringer i forhold til budgetforliget og sidste

Læs mere

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017.

1.1 Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse 2017 er baseret på udvalgenes forventet regnskab for 2017 på driftsområdet pr. 30. juni 2017. NOTAT Klik her for at angive tekst. Økonomisk afdeling 6. maj 205-007648-8 3. Økonomiske Redegørelse. Driftsområdet Den 3. Økonomiske Redegørelse er baseret på udvalgenes forventet regnskab for på driftsområdet

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere