Evaluering af Virksomhedsplan for Center for Bibliotek og Borgerservice (CBB) for 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af Virksomhedsplan for Center for Bibliotek og Borgerservice (CBB) for 2014"

Transkript

1 Side 1 af 7 sider Evaluering af Virksomhedsplan for Center for Bibliotek og Borgerservice (CBB) for Virksomhedens rammer Formål: CBB er borgernes indgang til det offentlige på en lang række af borgerhenvendelser. Centerets opgaver spænder vidt og varetager både kulturformidling og myndighedsopgaver. Her kan borgerne få information og vejledning om utallige samfundsforhold samt guidning i brug af digitale medier og løsninger. Overordnet er folkebibliotekets formål at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter, lydbøger og andre egnede materialer til rådighed såsom musikbærende materialer og elektroniske informationsressourcer. Bibliotekerne giver let adgang til og optimale betingelser for tilegnelse af kulturelle oplevelser, viden og informationer af høj kvalitet, og de støtter borgernes mulighed for dannelsesmæssig udvikling, livslang læring og selvstændig meningsdannelse. Myndighedsdelen i CBB skal sikre, at borgerne får de rette ydelser til rette tid. Adresse og stamdata: Center for Bibliotek og Borgerservice fusionerede organisatorisk til et fælles center pr. 1. maj 2013, og pr. 1. januar 2014 blev centeret samlet politisk under Kultur- og Fritidsudvalget. Center for Bibliotek og Borgerservice er et nyetableret center, hvorfor der i løbet af 2014 er ændret på de fysiske rammer, således at centeret pr. 1. september er etableret på Hovedbiblioteket i Frederikshavn. Der er personlig betjening af borgerne på henholdsvis Borgertorvet og Biblioteket. Desuden er der 5 lokale afdelinger: Bibliotek og Borgerservice på Biblioteket i Sæby, Bibliotek på Kulturhuset i Skagen, Borgerservice på Rådhuset i Skagen, lokalbibliotek i Østervrå og Ålbæk. Herudover er der 1 bogbus, der kører ordinær buskørsel i oplandet, kombineret med formiddagskørsel til dagplejere og børneinstitutioner. Bogbuskørslen ophører med udgangen af 2014 jf. en politisk beslutning. Organisation: CBB er organiseret med 1 centerchef, 4 afdelingsledere og 121 medarbejdere, som er hjemmehørende i 15 fagteams. Afdelingslederne har hver især personale- og fagligt ansvar for 3 4 teams. Medarbejdergruppen består af kontoruddannede, bibliotekarer og enkelte ACére.

2 Side 2 af 7 sider Opgavevaretagelse: Opgaveporteføljen tager udgangspunkt i, at så stor en del af borgerhenvendelser som muligt løses i tæt kontakt mellem borgeren og kommunen via CBB I henhold til den nationale digitaliseringsstrategi skal alle borgere over 15 år modtage post fra det offentlige digitalt, og flere og flere ydelser søges via selvbetjeningsydelser. CBB løfter en stor opgave i form af undervisning, vejledning og hjælp til borgerne i brug af de digitale løsninger, digital postkasse og hjemmesiden. Uanset om borgeren henvender sig telefonisk, digitalt eller ved personligt fremmøde guides og vejledes videre til rette center eller afdeling. Biblioteket varetager informations- og vidensmæssige forpligtelser i overensstemmelse med Lov om Biblioteksvirksomhed. Herudover skal der afholdes en lang række kulturelle og litterære aktiviteter i overensstemmelse med et fastlagt program ligesom børnebiblioteket afholder både teatervirksomhed og andre arrangementer for børn og unge, institutioner, dagplejere mv. Biblioteket varetager en række opsøgende biblioteksopgaver for borgere som af forskellige grunde er ude af stand til at komme på biblioteket eller som bor langt fra nærmeste bibliotek. Bogen-kommer-service, bogbusbetjening af oplandet, bookingordninger rettes specifikt mod disse målgrupper. Bibliotekets digitale ydelser har stigende betydning, og flere borgere udnytter i større omfang de muligheder det giver. Bibliotekets indsats på dette område skal styrkes fremadrettet både i forhold til digitale bøger, lydbøger og andre e-ressourcer samt i forhold til de sociale medier. Centeret varetager en del myndighedsopgaver, herunder - Vejledning og udbetaling af lovbestemte forsørgelsesydelser som kontanthjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse, enkeltydelser, flexlønstilskud o.a.

3 Side 3 af 7 sider - Vejledning og udbetaling af helbredstillæg, personlige tillæg, offentlige begravelser, lån til betaling af ejendomsskat, boligindskudslån, sygesikring, folkeregister og vielser - Vejledning vedr. folke- og førtidspension, børnefamilieydelser, boligstøtte og barselsdagpenge - Vejledning for andre for andre myndigheder vedr. børnepasning, det tekniske område, udstedelse af pas og kørekort, skat og forskud - Udstedelse af NemID, fritagelse for digital post Udover personlig betjening varetager CBB den kommunale telefonomstilling samt Receptionen og Borgertorvet på Rådhuset i Frederikshavn. Omstillingen modtager samtlige opkald til Frederikshavn kommune. Der foretages ikke sagsbehandling, men udelukkende viderestilling til den øvrige kommunale administration. Opgaveplaceringen i CBB er dynamisk, og der sker til stadighed ændringer i opgavedelingen mellem CBB og fagcentre, med udgangspunkt i service overfor borgerne Kørselskontor: I Frederikshavn kommune administreres al visiteret borgerkørsel i et fælles kørselskontor, som er forankret i CBB. Opgaven varetages af 4 6 medarbejdere. Kontrolenhed: Enheden er etableret i regi af CBB, og formålet er at mindske socialt bedrageri gennem forebyggende rådgivning samt kontrol. Opgaven varetages af 3-4 medarbejdere. Nøgletal Bibliotekerne er ubetinget kommunens mest besøgte kulturinstitutioner med knap besøgende i afdelingerne i Ålbæk, Østervrå, Sæby, Skagen, Frederikshavn og bogbussen i Ca af kommunens borgere er aktive lånere, og der blev lånt og fornyet ca materialer fra bibliotekernes forskellige afdelinger. I forbindelse med at flere og flere ydelser er overgået til obligatoriske selvbetjeningsløsninger, ændres henvendelsesmønsteret for personlig betjening på det traditionelle borgerserviceområde. Antallet af henvendelser er faldende, og i 2014 er der via nummersystemet registreret i alt ca ekspeditioner, hvoraf knap er foretaget i Sæby og knap 3000 i Skagen. Henvendelser til Receptionen på Borgertorvet er ikke registreret, og dermed ikke medtaget. Ca af de registrerede ekspeditioner drejede sig om oprettelse af NemID, samt hjælp til digital selvbetjening. I 2014 var der i alt ca opkald til Omstillingen. Økonomi Budgettet for Borgerservice blev overført til KFU pr. 1. januar 2014, således at hele centerets budget varetages i KFU regi. Det samlede budget for CBB er kr , fordelt på

4 Side 4 af 7 sider - kr til Frederikshavn Kommunes Biblioteker - kr til Borgerservice - kr til Kørselskontoret - et indtægtskrav på kr til Kontrolenheden Budgettet for 2014 er overholdt. 2. Status på virksomhedens egne mål Der har i 2014 fortsat været fokus på den organisatoriske fusion af Bibliotek og Borgerservice for der igennem at høste rationaler og synergier ved fusionen og skabe et moderne og attraktivt tilbud til alle borgere i kommunen. Statusbeskrivelse Internt: I forbindelse med fusionen af Bibliotek og Borgerservice i 2013 blev der udarbejdet et Forandringsfyrtårn for CBB et fyrtårn som viser retning og beskriver identiteten for CBB. I arbejdet med fusionen i 2014, er vi gang på gang vendt tilbage til fyrtårnet, som har været retningsgivende for den fysiske fusion og arbejdet med udviklingen af en fælles kultur under samme tag. Med henblik på at optimere driften er der etableret fagteams på tværs af Bibliotek og Borgerservice hvor det giver mening. De enkelte team er sammensat på tværs af geografiske placeringer, og der arbejdes løbende på at omlægge arbejdsgange, så ressourcerne bruges optimalt i forhold til kerneopgaven.

5 Side 5 af 7 sider I forbindelse med reduktionskrav i budget 2014 har det været nødvendigt at reducere i de traditionelle vagter i front i henholdsvis Biblioteket og på Borgertorvet, og et nyt vagtplanlægningssystem er taget i brug med henblik på at optimere planlægningsarbejdet. Den fysiske sammenflytning er nu tilendebragt ved at medarbejdere fra Borgerservice i Frederikshavn og Sæby Bibliotek er flyttet til Biblioteket i Frederikshavn. Ligeledes er Ydelsesafdelingen flyttet til Biblioteket i november måned. Værdien ved at sidde sammen udnyttes ved daglig videndeling og sparing. For at styrke kommunikationen i centeret, er de to tidligere intranet lagt sammen til et fælles intranet, hvor arbejdsgange, information, referater og nyheder lægges ind, så den enkelte løbende kan holde sig a jour om eget område såvel som hele CBB. Der er udarbejdet en beredskabsplan for det samlede CBB og Borgertorvet. Strukturen i center MED har afspejlet opdelingen i de mange afdelinger. I forbindelse med den geografiske fusion og ændrede teaminddeling, er der vedtaget en tilpasning af MED strukturen pr. 1. januar 2015, så MED sammensætningen afspejler den nye organisering i centeret. Statusbeskrivelse borgerrettet: Bibliotekerne har i 2014 haft et bredt og varieret kulturelt program. Der har været afholdt en lang række forskellige kulturelle arrangementer rundt omkring i kommunen, og alle afdelinger oplever en stor interesse fra borgernes side i at deltage i de mange tilbud. Således trak Bonderøven Frank Ericsen mere end 250 mennesker i Manegen i Sæby, hvor de hørte om det enkle liv på Kastanjegården. Yahya Hassan trak mere end 150 meget interesserede tilhørere til oplæsning fra sin digtsamling på Frederikshavn Bibliotek. I Skagen valgte mange mennesker i oktober at lægge vejen forbi Skagens Bibliotek for at høre Susanne Møberg fortælle om mindfulness i teori og praksis. Biblioteket opfylder en vigtig funktion i forhold til uddannelsessøgende og deres opgaveskrivning ligesom aftenskoler, sprogkurser m.v. får god vejledning. Der har været stort fokus på at rykke ud til forskellige arrangementer i kommunen for at gøre borgere opmærksomme på digital post. Til det formål er der indkøbt en digitaliserings cykel, som har været synlig på forskellige ruter i bybilledet og ved arrangementer som Open by Night og Blomsterfestivallen, hvor medarbejdere har været til stede og vejledt borgere i brug af digital post. Der har i det hele taget været stort fokus på at vejlede borgere i brugen af de digitale løsninger samt oprettelse af digital postkasse, fritagelse for digital post og oprettelse af NemID. Medarbejdere fra CBB har deltaget i møder med hjemmeplejen, og samtlige folkeskoler og uddannelsesinstitutioner i Frederikshavn kommune har fået tilbud om at digitaliseringsmedarbejdere fra CBB har deltaget i undervisningen for at udbrede kendskabet til digital post og NemID. Mange har takket ja til tilbuddet, og der er efterspørgsel på nye besøg med andre digitale emner. Der har også været stort fokus på at øge antallet af kurser i brug af digitale medier blev øget betragteligt. Derfor er der iværksat forskellige tilbud som NemID og digital post, bliv dus med din ipad, Internet for begyndere og Biblioteket på din ipad eller tablet. Tilbuddene er blandt andet markedsført i arrangementskataloget for CBB og på hjemmesiden. Formålet med den øgede indsats har været at gøre borgerne parat til at modtage digital post fra det offentlige fra 1. november 2014, og at hjælpe dem i gang med at benytte de digitale løsninger og muligheder. I 2014 er der arbejdet med optimering af frontbetjening og nytænkning af det fysiske biblioteksrum.

6 Side 6 af 7 sider 3. Virksomhedsplanen og de politiske mål 2014 I forbindelse med vedtagelse af budget 2014 blev budgetterne i CBB reduceret. Kørselskontoret har indfriet en budgetreduktion på 3 mio. kr. Ved stram styring og konstant fokus på optimering af de enkelte kørselsordninger, er det lykkedes at indfri reduktionskravet. For at sikre fokus på optimering af kørselsområderne er der etableret en styregruppe med deltagelse af centerchefer for de centre, som visiterer til en kørselsordning, ligesom der er nedsat en samarbejdsgruppe for hvert kørselsområde. Derved er opmærksomheden på kørselsområdet strammet op i det enkelte center. Samarbejdsgrupperne har slavisk gennemarbejdet anbefalingerne fra rapporten Visitationsprojekt på udvalgte kørselsområder, og anbefalingerne er taget i anvendelse på en lang række administrative områder. Kontrolenheden har indfriet indtægtskravet på 2.9 mio. kr. Øvrig reduktionen på driftsbudgetterne i CBB er indfriet ved gennemførelse af reduktion i medarbejderstaben, rationalisering af arbejdsgange og øget ventetid for borgerne i forbindelse med telefoniske og personlige henvendelser. Reduktion i ressourcerne betød også, at sagsbehandlingstiden for visse myndighedsopgaver i perioder ikke kunne overholdes, og det var nødvendigt at varsle borgerne om en udvidet sagsbehandlingstid. 4. Virksomhedens fremtidsplaner og udviklingsmål 2014/15 Fusionen er tilendebragt, og det skaber mere plads til yderligere fokus på Fremtidens Bibliotek, alternativ oplandsbetjening, det fysiske rum, samarbejde med skoler og nye digitale tilbud. Desuden skal der arbejdes med Styrkelse af arbejdsmiljøet i hele centeret. Herunder skal de fire tidligere kulturer, fra de sammenlagte enheder, udvikles til 1 fælles kultur. Udvikling af de enkelte teams er i fokus, så ressourcer og kompetencer udnyttes mest hensigtsmæssigt med henblik på at løfte kerneopgaven kvalificeret og rationelt. Fremtidens Center for Bibliotek og Borgerservice rummer både fysiske, digitale og virtuelle tilbud til kommunens borgere, hvor Biblioteket i større omfang har en funktion som offentligt inspirerende mødested. Den digitale udvikling fordrer udvikling af nye formidlingsformer som kan tilgodese behov og interesser på forskellige plan og niveau. Det er vigtigt for fremtidens Center for Bibliotek og Borgerservice at have fokus på forskellige målgrupper så alle uanset alder, uddannelse og baggrund kan få et relevant tilbud. Tættere samarbejde med nye samarbejdspartnere indgår som et vigtigt element i det, og bibliotekets tætte samarbejde med Frederikshavn Ishockey Klub om udvikling og styrkelse af læsning tjener som et godt eksempel på innovativ biblioteksudvikling.

7 Side 7 af 7 sider Vores bibliotekstilbud skal overordnet nytænkes til kommunens børn og unge i forhold til biblioteks- og skolestrukturen, digitale muligheder og fremtidige perspektiver i den understøttende undervisning samt stille forslag til en ny fremtidig biblioteksbetjening i kommunen. Borgertorvet er borgernes indgang til Frederikshavn kommunes administrative del, og siden indvielsen af torvet har der været en løbende udvikling og forandring af de borgerrettede opgaver, som varetages i receptionen. Det medfører, at Receptionen ikke opfylder de behov, der er for effektiv og sammenhængende borgerbetjening. Som led i etablering af CBB er der arbejdet på udvikling af nyindretning af Biblioteket i Frederikshavn og i Sæby, herunder etablering af en fælles front begge steder, for at imødegå de pålagte budgetreduktioner. Ændringerne til en fælles reception i Sæby og Frederikshavn påbegyndes i Samtænkning af Skagen BS og BIB startes op i Med udspring i en aftale mellem Regeringen og KL arbejdes der i kommunerne med 3 forskellige modeller for fælles kontaktcentre, hvor formålet er at effektivisere borgerbetjeningen. Kommunerne i region Midtjylland har allerede oprettet et fælles kontaktcenter, og Frederikshavn Kommune deltager sammen med kommunerne i region Nordjylland i et samarbejde herom i Fortsat fokus på styrkelse af borgernes IT færdigheder. Stadsarkivet overflyttes pr. 1. januar 2014 til CBB. Der sættes fokus på en hensigtsmæssig implementering af afdelingen, samt muligheder for tværgående opgaveløsning og ressourceudnyttelse.

Virksomhedsplan 2015 Frederikshavn Bibliotek & Borgerservice

Virksomhedsplan 2015 Frederikshavn Bibliotek & Borgerservice Virksomhedsplan 2015 Frederikshavn Bibliotek & Borgerservice Indhold Denne virksomhedsplan for Center for Bibliotek & Borgerservice omhandler status på virksomhedens opgavevaretagelse, økonomi, kommende

Læs mere

Præsentation af centre under Kultur- og Fritidsudvalget. Center for Kultur og Fritid Center for Bibliotek og Borgerservice. KFU den 15.

Præsentation af centre under Kultur- og Fritidsudvalget. Center for Kultur og Fritid Center for Bibliotek og Borgerservice. KFU den 15. Præsentation af centre under Kultur- og Fritidsudvalget Center for Kultur og Fritid Center for Bibliotek og Borgerservice KFU den 15. januar 2014 Center for Kultur og Fritid Side 2 Kulturinstitutioner

Læs mere

Det samlede antal personlige henvendelser på bibliotekerne og i Borgerservice i Vejen by er således faldet med ca. 3.000 fra 2012 til 2013.

Det samlede antal personlige henvendelser på bibliotekerne og i Borgerservice i Vejen by er således faldet med ca. 3.000 fra 2012 til 2013. Dato: 19-05-2014 Kontaktperson: Jane Ussing E-mail: ju@vejenkom.dk Borgerservice 2013 I Borgerservice i Vejen by er der i 2013 trukket 35.269 numre. Antallet af ekspeditioner har været noget højere, idet

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune NOTAT Tilpasning af kommunens borgerbetjening Som del af budgetlægningen for 2012-2015 besluttede Økonomiudvalget den 8. februar 2011 at igangsætte analyser af en række emner, der samlet skal pege på mulige

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Med etableringen af det nye Borgercenter i Vordingborg åbner der sig en mulighed for en ny og bedre organisering af borgerhenvendelser

Læs mere

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune

Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune N O T A T Borgerservice i Ringkøbing-Skjern Kommune Afdeling Service og Digitalisering Dato 3. maj 2018 Sagsnummer 18-014680 Sammenfatning 1. Ringkøbing-Skjern Kommune har to fuldt udbyggede borgerservicecentre

Læs mere

Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice

Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Bilag 1: Tre modeller for sammenlægning af bibliotek og borgerservice Med budgettet for 2014 er det besluttet at sammenlægge bibliotek og borgerservice i Ringsted Kommune. Sammenlægningen er planlagt til

Læs mere

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune Version 21.2.2012 Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune 2012 2015 Hvorfor skal vi have en strategi for henvendelser? Næstved Kommune har i de seneste år haft fokus på, hvordan den administrative borgerbetjening

Læs mere

Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service

Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service Family life // Thorkild A. Christensen 1 Ny strategi for, hvordan vi skaber længere åbningstider, bedre og mere målrettet betjening,

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Orientering om Borgerservice et center for borgerrådgivning Dette notat redegør først kort om Borgerservice i tal og fakta. Derefter følger et afsnit om Borgerservice ændrede opgaveportefølje og hvordan

Læs mere

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

UDKAST. Status. Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 UDKAST Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening Status Den centrale indgang Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunernes fusion januar 2007. I Randers

Læs mere

Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den kl. 12:30

Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den kl. 12:30 Udskrift af protokol Lukket Direktørkredsen Tirsdag den 13.09.2016 kl. 12:30 Punkt nr: 1 Fremtidig borgerservicebetjening i Gladsaxe Kommune Beslutning Morten Just og Mark Korshøj Jensen orienterede om

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015

Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Albertslund Kommunes Digitaliseringsstrategi 2013-2015 Indledning Dette er strategien for Albertslund Kommunes digitale udvikling frem mod 2015. I Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi gør regeringen

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Digitale services til københavnerne

Digitale services til københavnerne Digitale services til københavnerne Sidsel Kjær Scheibel, Udviklingschef Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune Den 20. september 2018 VIDSTE I, AT DANMARK BLEV KÅRET SOM VI HAR MEGET AT LEVE

Læs mere

Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre

Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre Kultur- og Fritidsforvaltningens tilbud til de ældre Ældrerådet, den 25. marts 2015 Thomas Jakobsen // Direktør, Kultur- og Fritidsforvaltningen Borgerservice tilbud til ældre 16-04-2015 DUKA projekt for

Læs mere

FICS brevid. 3306973 1

FICS brevid. 3306973 1 FICS brevid. 3306973 1 Politik for digitalisering i Lolland Kommune 1. Baggrund Byrådet i Lolland Kommune ønsker at borgere og virksomheder bosiddende i kommunen altid oplever kommunen som en partner der

Læs mere

Borger- og Erhvervsudvalget

Borger- og Erhvervsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-17:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Hugo Hammel (A), Jesper Kirkegaard (C), Kemal Bektas (A), Laurids Christensen (C), Marjan

Læs mere

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen

Snitflader omkring UDK, SKAT og kommunen Bilag 2 - notat Snitflader omkring, SKAT og kommunen Notatet indeholder en skematisk oversigt over fordelingerne af serviceopgaver mellem Udbetaling Danmark, SKAT og kommunerne. Endvidere indeholder notatet

Læs mere

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger.

At alle bidrager til fællesskabet inden for rammerne af de fælles politikker, retningslinjer og beslutninger. Kontrakt 2015-16 Biblioteket Støvring, Skørping, Terndrup, Nørager og Bogbus Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Baggrundsnotat Bibliotekernes rolle i lokalsamfundet Team Butik har samlet argumenter og holdninger til oplægget omkring opgavefordelingen

Læs mere

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. regnskab 2014 25980-15

Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. regnskab 2014 25980-15 Frederikshavn Kommune Kultur- og Fritidsudvalget regnskab 2014 25980-15 1 Det samlede resultat for Kultur- og Fritidsudvalget 2014: Drift Beløb vist i 1.000 kr. - = overskud Forbrug 2014 Korrigeret budget

Læs mere

Budget 2012 Erhvervsudvalget

Budget 2012 Erhvervsudvalget 2012 Generelt Udvalgets ansvarsområde s ansvarsområde omfatter Erhverv og Turisme, herunder salg af erhvervsarealer, Borgerservice samt IT og Telefoni Politikområde Erhverv og Turisme Politikområde Borgerservice

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

- det er så myndigt af følges ad

- det er så myndigt af følges ad Borgerservicesamarbejdet - det er så myndigt af følges ad Mandag d. 7. april Skanderborg Mikkel Hartvig Haaning - Områdeleder - Lokalbiblioteker Historik - når vi flytter sammen 2006 > Borgerservice og

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014. Forår 2014. Rapport

Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014. Forår 2014. Rapport Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014 Forår 2014 Rapport Borgertilfredshed og selvbetjening i Borgervejledningen 2014 Forår 2014 I undersøgelsen har borgerne fået en række udvalgte

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i f.t. i Hvidovre Kommunes første Kvalitetskontrakt gældende

Læs mere

MÅL- OG RAMMEAFTALE Center for Politik og Borgerservice

MÅL- OG RAMMEAFTALE Center for Politik og Borgerservice MÅL- OG RAMMEAFTALE 2013 Center for Politik og Borgerservice Dato for indgåelse 30. januar 2013 Indgået mellem Direktør Centerchef Jens-Jakob Jakobsen Betina Bojesen Planlagt opfølgning Møde 1 Møde 2 ØKONOMISKE

Læs mere

Fremtidens betjening i borgernes hus

Fremtidens betjening i borgernes hus Fremtidens betjening i borgernes hus Indledning - hvad står vi på? Både bibliotek og borgerservice er i disse år stærkt presset af udviklingen i samfundet. Biblioteket, som er en århundredgammel institution,

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Status på implementeringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og Aarhus Kommunes Kanalstrategi 2.0.

Status på implementeringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og Aarhus Kommunes Kanalstrategi 2.0. Status på implementeringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og Aarhus Kommunes Kanalstrategi 2.0. 1. Resume Dette punkt er sat på Kulturudvalgets, fordi der i forbindelse med udvalgsmedlemmernes

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Dragør Kommune, november 2015 Digitaliseringsstrategi UDKAST Dragør Kommune 2016 2020 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Fællesoffentligt samarbejde om digitalisering - infrastrukturen...5 3. Borgerbetjening

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1

Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012. Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016

Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016 Møde med Seniorrådet mandag den 10. oktober 2016 Borgerservicecentret Kontorchef Team Center Kontrol, regres, pladsanvisning og fripladser Opkrævning Digitaliseringsstrategien 2011-2015 slut med papirblanketter

Læs mere

Budget 2014 Erhvervsudvalget

Budget 2014 Erhvervsudvalget 2014 Generelt Udvalgets ansvarsområde s ansvarsområde omfatter Erhverv og Turisme, herunder salg af erhvervsarealer, Borgerservice og IT og Telefoni. Den væsentligste del er Erhverv og Turisme er overdraget

Læs mere

Dragør Bibliotekerne. Resultataftale

Dragør Bibliotekerne. Resultataftale Dragør Bibliotekerne Resultataftale 2014-2015 Organisationsudvikling Dragør Bibliotekerne Bibliotekernes kerneområder og -opgaver har ændret sig over tid. Der stilles nye krav til kompetencer, roller,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Strategiske fokusområder

Strategiske fokusområder 5 Strategiske fokusområder Stemannsgade 2. 8900 Randers C. Tlf.: 8710 6800. www.randersbib.dk. hovedbiblioteket@randersbib.dk Strategiske fokusområder og handleplan 2018 Randers Bibliotek bestræber sig

Læs mere

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter.

1. Beskrivelse af forsøget Problemstilling Fredensborg Kommune ønsker at overgå til udelukkende at gøre brug af digitale blanketter. Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Digitale blanketter 100% Dato for ansøgning 1. august 2011 Startdato 1. januar 2012 Slutdato 31. december

Læs mere

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen

Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen Punkt 18. Godkendelse af organisationsændring i Sundheds- og Kulturforvaltningen 2015-015928 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at godkender den foreslåede organisering, og bemyndiger Rådmand

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE 1 INDLEDNING Bibliotekspolitikken er udarbejdet under hensyntagen til lovgivning, nationale biblioteksstrategier, Struer Kommunens værdier, kulturpolitik og kulturstrategier.

Læs mere

Kanalstrategi. Ikast-Brande Kommune 2013-2015

Kanalstrategi. Ikast-Brande Kommune 2013-2015 Kanalstrategi Ikast-Brande Kommune 2013-2015 Godkendt i byrådet den 16.09.2013 Indhold Forord og formål... 3 Hvad er en kanalstrategi?... 3 Hvordan skal vi arbejde med en kanalstrategi i Ikast-Brande Kommune?...

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Aftale mellem Borgerservice og Michael Maaløe

Aftale mellem Borgerservice og Michael Maaløe Aftale mellem Borgerservice og Michael Maaløe 1. Indhold Styringsmodellen i Silkeborg Kommune baserer sig på gensidige aftaler mellem institutionslederne og den budgetansvarlige chef for den bevilling,

Læs mere

Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek

Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek Bibliotekspolitik Brønderslev Bibliotek Forord B rønderslev Bibliotek en del af livet gennem hele livet. Vi arbejder med at se og udvikle Biblioteket som en livstråd, hvor den enkelte borger gennem hele

Læs mere

Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012

Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012 IKT-afdelingen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 xx xx Fax: 65 15 15 25 xxx@kerteminde.dk www.kerteminde.dk Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012 Kerteminde Kommunes

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015

Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Svendborg Kommune Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Digitaliseringsstrategi hvorfor gør vi det I dag er de mobile platforme en naturlig del af vores hverdag. Tablets, smartphones, bærbare pc er er med

Læs mere

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice

Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Beskrivelse af funktionen som borgerguide i Borgerservice Marts 2016 Indledning Dette notat er udarbejdet i forbindelse med gennemførelse af nogle organisatoriske og arbejdsmæssige ændringer i Borgerservice

Læs mere

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere.

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT 16. januar 2019 Kerneopgave, mål, fokusområder, indsatser og greb i en ny biblioteksplan Københavns Bibliotekers

Læs mere

Horsens Kommunes biblioteksstrategi. Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum

Horsens Kommunes biblioteksstrategi. Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum Horsens Kommunes biblioteksstrategi Det fællesskabende bibliotek med borgeren i centrum Indledning Det moderne folkebibliotek navigerer i et komplekst og digitaliseret samfund. Det er under konstant udvikling

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

Sektorredegørelse Borgerservice

Sektorredegørelse Borgerservice Sektorredegørelse Borgerservice 1 - Beskrivelse af området I forbindelse med at de endelige sektorredegørelser færdiggøres i november 2012, vil der blive udarbejdet en samlet sektorredegørelse for det

Læs mere

Solrød Kommunes Digitale Rådhus

Solrød Kommunes Digitale Rådhus SOLRØD KOMMUNE Solrød Kommunes Digitale Rådhus Service- og kanalstrategi for Solrød Kommune November 2010 Formål og afgrænsning Solrød Kommunes service- og kanalstrategi skal sikre en tilgængelig og kvalificeret

Læs mere

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale

Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale BALLERUP KOMMUNE Dato: 8. september 2015 Tlf. dir.: 4175 0010 E-mail: lbg@balk.dk Kontakt: Lene Bækgaard Organisatoriske tilpasninger af Ballerup Kommunes administration - høringsmateriale Kommunaldirektør

Læs mere

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne:

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne: STYRK BORGERNE - gennem mere målrettet betjening, digitalisering og inddragelse i fremtidens biblioteker og borgerserviceindgange. (sagsnummer: 2014-0116363) Plan for implementering af længere åbningstider,

Læs mere

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune

Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 Kanalstrategi for Aarhus Kommune 2010-2012 1 Indhold Forord... 3 Vision... 4 Principper... 5 Tværgående mål.... 6 Kanaler... 8 Effektivisering... 10 Implementering...

Læs mere

fremtidige borgerbetjening

fremtidige borgerbetjening Dragør kommune Dragør kommunes fremtidige borgerbetjening Udviklingen af Borgerservice efter overgangen til udbetaling Danmark 1.3.2013 Borger og Social 28-09-2012 Indhold INDLEDNING...3 DEL1. NUVÆRENDE

Læs mere

2010-13. Bibliotekspolitik for Randers Kommune

2010-13. Bibliotekspolitik for Randers Kommune 2010-13 Bibliotekspolitik for Randers Kommune BIBLIOTEKSPOLITIK FOR RANDERS KOMMUNE BIBLIOTEKET ER EN MENNESKERET v. formand for kultur- og fritidsudvalget Ellen Petersen De danske folkebiblioteker spiller

Læs mere

Bibliotekspolitik 2014-2017

Bibliotekspolitik 2014-2017 Bibliotekspolitik 2014-2017 Forord Den 17. juni 2013 vedtog byrådet den nye bibliotekspolitik for årene 2014-2017. Politikken er som noget nyt blevet formuleret i samarbejde med borgerne i Esbjerg Kommune,

Læs mere

PRÆSENTATION. Ydelsescentret

PRÆSENTATION. Ydelsescentret PRÆSENTATION Ydelsescentret Beliggenhed og henvendelse Ydelsescentret er centralt placeret i Kennedyarkaden i Aalborgs midtby tæt på busterminal og togstation Ydelsescentret har kontorer i Kennedyarkaden

Læs mere

Implementering af straxen i Sorø Kommunes Borgerservicecenter

Implementering af straxen i Sorø Kommunes Borgerservicecenter Implementering af straxen i Sorø Kommunes Borgerservicecenter v/bodil Thomsen, Borgerservice & IT chef, KTCs årsmøde Fredag den 21. september 2012 Udgangspunktet s Borgerservicecenter efteråret 2009 Kontanthjælp

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Norddjurs Kommune

Digitaliseringsstrategi for Norddjurs Kommune Digitaliseringsstrategi for Norddjurs Kommune 2016-2020 1 1. Indledning Danmark fik sin første digitaliseringsstrategi for den offentlige sektor i 2001. Staten, regionerne og kommunerne har siden i fællesskab

Læs mere

Den gode kanalstrategi

Den gode kanalstrategi Den gode kanalstrategi altid på vej. v/birgitte Hjelm Paulsen e2015-projektleder Odense Kommune 1 Tidligere var alle kanaler åbne det er (muligvis) god service men er det effektivt? Digital informationssøgning

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015

Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Digitaliseringsstrategi for Nordfyns Kommune for årene 2011-2015 Sagsnummer: 480-2011-10070 Dokumentnummer: 480-2011-163055 Afdeling: Borgmesterkontoret Udarbejdet af: Gunner Andersen 1 Indhold 2 Indledning

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014 Kort version Bibliotekerne skal være lokale medborgercentre, steder for viden og borgerservice, der sammen med lokale aktiviteter og initiativer skal

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 470 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening

Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 Borgerservice fremtidig profil og borgerbetjening 1 Den centrale indgang til Randers Kommune Borgerservice blev etableret som en organisatorisk enhed i forbindelse med kommunalreformen. I Randers Kommune

Læs mere

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 INDHOLD FORORD 3 BAGGRUND 4 OVERORDNEDE MÅL 5 TVÆRGÅENDE INDSATSER OG DELMÅL 6 SERVICEUNDERSTØTTELSE 8 KANALER 9 PRINCIPPER 10 IMPLEMENTERING 11 FORORD Herning

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 468,5 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger. Kulturudvalget

Notat. Aarhus Kommune. Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger. Kulturudvalget Notat Emne: Til: Kopi til: Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger Kulturudvalget Styregruppen for Borgerservice Den 24. oktober 2011 Aarhus Kommune Kultur og

Læs mere

Den fysiske placering i Børn og Skole sikrer os en større sammenhæng i hverdagen.

Den fysiske placering i Børn og Skole sikrer os en større sammenhæng i hverdagen. Notat Vedrørende: Opsamling på personale med MED status i Borgerservice d. 22. oktober 2015 Sagsnavn: Evaluering af Borgerservice 2015 Sagsnummer: 23.00.00-A00-1-15 Skrevet af: Lone Beltoft Clausen E-mail:

Læs mere

SERVICESTRATEGI UDKAST DEN 21/2-2017

SERVICESTRATEGI UDKAST DEN 21/2-2017 SERVICESTRATEGI UDKAST DEN 21/2-2017 DIGITAL INFORMATION OG SELVBETJENING TELEFON SKRIFTLIGE HENVENDELSER VIDEOKOMMUNIKATION PERSONLIGT FREMMØDE SOCIALE MEDIER SERVICESTRATEGI 1 FORORD Der er høje forventninger

Læs mere

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS)

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) CBS s budget Budget 208 Brutto 307 mio. kr. Servicerammen brutto 75 mio.kr. SSU s budget 285 mio. kr. CBS s budget Den Tværfaglige Myndighed 20 mio. kr.

Læs mere

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien.

I det følgende er der omtalt nogle emner, der også kan indgå i kommunens politiske drøftelse af strategien. N OT AT Høring Kommunernes fælles digitaliseringsstrategi Repræsentanter fra en lang række kommuner har sammen med KL udarbejdet et udkast til en fælleskommunal digitaliseringsstrategi, der nu er sendt

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 4. februar 2015 Tid 16:00 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Bjarne Kvist, Ole Rørbæk Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist

Læs mere

Beskrivelse af mulige ændringer i serviceniveauet ved eventuelle besparelser.

Beskrivelse af mulige ændringer i serviceniveauet ved eventuelle besparelser. Beskrivelse af mulige ændringer i serviceniveauet ved eventuelle besparelser. Direktionen har bedt Borgerservice om en vurdering af, hvad det vil betyde for betjeningen af borgerne, hvis Borgerservice

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.2: Effektiv digital selvbetjening KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

SU-møde. Evaluation only. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Præsentation af BID. Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID

SU-møde. Evaluation only. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Præsentation af BID. Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID SU-møde Created with Aspose.Slides Tirsdag for den.net 3.5 4. Client marts Profile 5.2.0.0. Præsentation af BID Anne Kyung Nielsen, områdeleder, BID Indledningsvist om BID Borgerservice Pension FPK (folkeregister,

Læs mere

Om folkebiblioteker og læringscentre på skolerne: Forskelle, ligheder og samarbejde Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til.

Om folkebiblioteker og læringscentre på skolerne: Forskelle, ligheder og samarbejde Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Emne Til Kopi til Om folkebiblioteker og læringscentre på skolerne: Forskelle, ligheder og samarbejde Styreforms- og strukturudvalget Den 21. januar 2013 Aarhus Kommune Børn og Unge For at tegne et klart

Læs mere

Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune

Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune Præsentation af politikområderne Borgerservice og Kultur i Skanderborg Kommune 1 POLITIKKER Mødet mellem borger og kommune (2010) Kulturpolitikken (2017) Helhedsplan for Museum Skanderborg (2016) Folkeoplysningspolitikken

Læs mere

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé:

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Evt. sorteringsnøgle: Placering:Digitaliseringsprogram (er flyttet til ny projektdb)» SPOR» Kanal- og servicestrategi» Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Type: Dokument

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere