Afrapportering på. Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium Basisrammen. 17. september 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afrapportering på. Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium Basisrammen. 17. september 2015"

Transkript

1 Afrapportering på 17. september 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 15 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed er fastholdt på et højt niveau. Fokus på den generelle karakterudvikling Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet for de foregående tre år og gennemsnittet for Resultatet og mulige årsager drøftes med lærerne. Særskilt fokus på karaktererne i de særligt studieforberedende eksamener. Der foretages en registrering af eksamenskaraktererne i studieretningsprojektet og AT, og disse sammenlignes med sidste år. Resultaterne drøftes med lærerne (evt. ved team'ene). Karaktergennemsnittet for de seneste 3 år ser således ud: 2012: 7,6 Landsgennemsnit: 7,0 2013: 7,4 Landsgennemsnit: 7,1 2014: 8,0 Landsgennemsnit: 7,2 2015: 7,8 Ej oplyst endnu Karakterer vedr. AT: 2012: 8,6 Landsgennemsnit: 7,9 2013: 8,5 Landsgennemsnit: 8,0 2014: 8,8 Landsgennemsnit: 7,9 2015: 8,1 Ej oplyst endnu Karakterer vedr. SRP: 2012: 8,4 Landsgennemsnit: 6,9 2013: 8,2 Landsgennemsnit: 7,0 2014: 8,2 Landsgennemsnit: 7,1 2015: 8,0 Ej oplyst endnu Indikator 3: Andel af elever, der gennemfører studentereksamen inden for normeret tid. Der foretages en vurdering af antal gennemførte studenter for studenterårgang 2015 sammenlignet med de tre Der foreligger ikke tal fra UVM s side for Sidste års statistik så således ud:

2 2 foregående årgange. Mere markante ændringer i gennemførelsesmønstret drøftes med lærerne (evt. repræsenteret ved team'ene) og studievejlederne Landet 85% 85% 84% 85% Hovedst. 84% 84% 84% 84% OG 93% 94% 92% 92% Indikator 4: Overgang til videregående uddannelse Der foretages en opgørelse over andelen af de sidste 3 årgange studenter fra OG, der har påbegyndt en kortere, mellemlang eller lang videregående uddannelser. Resultatet drøftes i ledelsen og med bestyrelsen Overgang til videregående uddannelse: Tal fra KOT (Den Koordinerede Tilmelding) viser, at i sommeren 2014 startede 253 unge med en studentereksamen fra OG på en videregående uddannelse i Danmark. De 253 er et markant stigning i forhold til OG s 2013-tal, hvor der var 192 optagne. Indsatsområde B: Initiativer, der effektiviserer den økonomiske og administrative drift Mål: At de nye og ombyggede bygninger samt deres tekniske installationer kommer til at fungere efter hensigten. der er løbende fulgt op på bygningsmæssige problemer og mangler med initiativer, der sikrer elevers og medar- Årets tal er også et stigning i forhold til 2012 (203 optagne). Den markante stigning kan tildels forklares med, at OG dimitterede én klasse mere (8 klasser mod tidligere 7) i 2014, men hovedforklaringen er formentlig en generelt øget bevidsthed omkring nøvendigheden af en uddannelse. Således er ansøgerantallet til de videregående uddannelser generelt steget de seneste år. Fordelingen på uddannelsestyper i 2014 ser således ud: Universitetsuddannelser: 73% (72% i 2013) Professionsbacheloruddannelser: 15% (18% i 2013) Erhvervsakademiuddannelser: 9% (10% i 2013) Kunstneriske uddannelser: 2% (uoplyst i 2013) Antallet af OG er der fortsætter på en videregående uddannelse er både set i forhold til landsplan og i forhold til det lokale plan stadig højt ifølge Studievalg København. Opfølgningen har været tæt og udmøntet sig i løbende udbedring af fejl og mangler. Der er i særlig grad fulgt op på de udestående problemer med HHM, nemlig alle jordarbejder (skolegår og parkering) samt kloak, mv. Fejlretningen er gennemført

3 3 bejderes trivsel der er gennemført en velforberedt et-års gennemgang i juni, der opfanger alle væsentlige, bygningsmæssige problemstillinger og udfordringer med minimale omkostninger for OG. Et- års gennemgangen for byggeriet er gennemført i august måned. Alle væsentlige fejl og mangler er identificerede, og der er sat initiativer i gang til udbedring. De fleste udbedringer er allerede gennemført. Indsatsområde C: Styrkelse af læringsmiljø og -kultur med 10 % Indsatsområde D: Styrkelse af elevernes læring med Mål: At styrke læringsrummet og derved elevernes faglighed og studiekompetencer. der er indført en ny samtalestruktur i forhold til de enkelte klassers lærere sammen med studievejleder og LINK. Den ny struktur evalueres foråret 2015 Anvendelsen af skærpede sanktionsmuligheder ved for ringe studieaktivitet (ny praksis i forbindelse med aflevering af skriftlige opgaver, fratagelse af SU, overførsel til eksamen i alle fag, mm.) fastholdes. Mål: At der i vidt omfang tages (lærings)metoder og værktøjer i brug, der fremmer en styrket læring blandt eleverne. der er gjort yderligere erfaringer med Meebook inden for AP og AT samt i alle 1.g-klasser, således at der er tilstrækkeligt grundlag for at foretage en samlet evaluering sidst på foråret Den nye struktur er implementeret og efterfølgende evalueret af lærerne, studievejlederne og LINK. Resultatet af det forstærkede fokus på de enkelte klasser og deres trivsel på baggrund af et halvt års kendskab til klassen var meget opløftende. Strukturen hvad angår placering af samtalerne er justeret, således at udbyttet optimeres. De skærpede sanktioner samt et større fokus på den enkelte elevs trivsel har haft en præventiv virkning, da fraværet generelt ligger væsentligt lavere end tidligere. Ved skoleårets slutning er der således udsendte markant færre breve til elever, som ikke har levet op til studieaktivitetskravet. Fra starten af året har det været et krav, at alle forløb i AP og AT skulle laves i MeeBook. Endvidere har det været et krav, at alle lærere med 1.g-klasser skulle afprøvet platformen i mindst ét undervisningsforløb. I den forbindelse har der været organiseret to workshop-eftermiddage, hvor lærerne har haft mulig for at få sparring i brugen af platformen både af en ekstern oplægsholder og skolens egne IT-pædagoger. Ordningen er blevet evalueret i form at et spørgeskema for alle lærere. Denne evaluering skal i første omgang tjene som baggrund for en mere grundig evaluering i starten af næste skoleår, hvor der bla. vil være interviews med lærere og elever.

4 4 Ekstrarammen Indsatsområde D: Styrkelse af elevernes læring (obligatorisk indsatsområde) med 15 %. Mål: At der i vidt omfang tages (lærings)metoder og værktøjer i brug, der fremmer en styrket læring blandt eleverne. der er udviklet metoder til at analysere og præsentere skolens faglige resultater på studentereksamensniveau mhp. at beskrive skolens væsentligste udviklingsbehov første fase af projekt Synlig Læring er gennemført som globalt projekt (omfatter hele skolen). Der er foretaget en evaluering, der kan danne basis for fase 2 Indikator 3: der er igennem projekt Synlig Læring opnået erfaringer med en ny praksis for lærersamarbejde vedr. tilrettelæggelse, afvikling og evaluering af af undervisning. Indikator 4: i forbindelse med projekt Synlig Læring er paletten af evalueringsredskaber blevet tilpasset anvendelsen af læringsmål som strategi i undervisningen Der er i skoleåret 2014/15 påbegyndt to projekter om løfteevne i hhv. matematik og engelsk. Som en del af disse projekter har faggrupperne arbejdet med både kvalitative og kvantitative data, herunder eksamenskarakterer og løfteevnetal, med henblik på at identificere evt. problemstillinger og formulere mål i forlængelse heraf. Faggrupperne skal i næste skoleår arbejde sammen om at nå disse mål. Indikator 2 I indeværende skoleår er der på skolen blevet arbejdet med Synlig Læring i form af en række projekter, som med forskellige fokus arbejder med principperne bag denne pædagogiske tilgang. Projekterne har været drøftet både til en midtvejsevaluering i december og en endelig evaluering til april, hvor resultaterne var meget positive. I forlængelse af evalueringen er fase 2 af arbejdet med Synlig Læring planlagt. Indikator 3 Som en del af skolens arbejde med Synlig Læring har en række projektgrupper arbejdet med det særskilte fokus på lærersamarbejde både i faggrupperegi og i klasseteam. Projekterne har sammen med de øvrige Synlig Lærings-projekter været drøftet til evalueringerne i hhv. december og april, og på baggrund af de meget positive resultater er samarbejdselementet blevet fremhævet som et særskilt fokuspunkt for næste års projekter. Indikator 4 I første fase af arbejdet er der udarbejdet et evalueringsskema med fokus på faglige mål og deres betydning i undervisningen. Desuden har en projektgruppe arbejdet med fokusgruppeinterviews som en måde at evaluere undervisningen. Skemaet indgår i det nye PU s videre arbejde med evalueringsredskaber, der skal understøtte arbejdet med synlig læring.

5 5 Indsatsområde E: Høj elevtrivsel og lavt frafald Mål 1: Der er gjort en indsats for, at elevernes lave fraværsniveau og høje trivselsniveau fastholdes, og resultatet af indsatsen vurderes i foråret der gennemføres en elevtrivselsundersøgelse i efteråret Resultaterne drøftes med elever og lærere. Der udarbejdes en handleplan på baggrund af Ennovaundersøgelsen, som er gennemdrøftet med elevrådet og medarbejderne. Handleplanen implementeres frem mod efteråret Der foretages en løbende registrering i skoleåret af frafaldstidspunkter og frafaldsårsager og sammenlignes med den tilsvarende registrering fra året før. Hvis resultatet har større udsving, der giver anledning til at overveje initiativer, drøftes dette med studievejlederne og teamlederne. Skolen har været en del af ENNOVAs årlige undersøgelse af elevtrivsel i gymnasiet, hvor skolen igen blev placeret på en samlet 2. plads. Resultatet af undersøgelsen er blevet drøftet i elevrådet, ledelsen, elevtrivselsudvalget og endelig i alle klasserne. På baggrund af disse drøftelser er der udvalg 4 nøgleområder, som alle er bærende elementer i handleplanen for skoleåret 2015/16. Disse er: Evaluering af undervisning, feedback og motivation samt styrkelse af klasserumsledelse. Arbejdet med de fire fokuspunkter vil primært blive varetaget af PU og falder i tråd med det øvrige arbejde med Synlig Læring. Som en del af dette arbejde vil der blive afholdt en dag om læring og motivation i efteråret 2015, hvor Phd. Dorte Ågård holde oplæg for alle 1.g-klasserne. Indikator 2 Frafaldet (forstået som elever der holder op på OG) er meget begrænset, omend højere end sidste skoleår. En stor del af stigningen skyldes dog, at flere elever end tidligere er flyttet enten til andre dele af landet eller til udlandet. Som forventet er frafaldet størst i 1g. Ønsket om at skifte til et andet gymnasium er igen blandt de hyppigste årsager til, at eleverne holder op, men også faglige problemer og hermed en erkendelse af et forkert uddannelsesvalg bidrager til frafaldet (og som sagt flytning). Der er blandt 1g-eleverne (og i år også blandt 2g-eleverne) en markant stigende tendens til gymnasie-shopping en tendens, som OG selvfølgelig også mærker på efterspørgselssiden. Det må understreges, at der stadig er tale om et begrænset antal. Stort set alle de elever, der holder op på OG, går videre på en eller anden form for uddannelse hovedsagelig en anden

6 6 Indsatsområde F: Anvendelse af lærernes arbejdstid (obligatorisk indsatsområde) med 10% Indsatsområde G: OG som globalt orienteret gymnasium Mål: Lærerne tilbringer mere tid sammen med eleverne i skoleåret 2014/15 end tidligere. Den ny procedure til tildeling af opgaver til lærerne implementeres i dybden gennem porteføljesamtalerne. I porteføljesamtalerne fokuseres på, om den nye procedure medfører et stærkere fokus på opgaverne og mindre på arbejdstiden. Proceduren evalueres i slutningen af skoleåret. Omlægning af skriftligt arbejde Der arbejdes bredt som pilotprojekt - med omlægning af det skriftlige arbejde, således at lærernes rettearbejde ændres til skrivevejledning sammen med eleverne. Mål: Der skal ske en styrkelse af OG's indsats for at fremme elevernes kompetencer til at agere i en global verden. OG's handleplan for globalisering for skoleåret ungdomsuddannelse. Igen i år har skoleåret været præget af lange ventelister til OG, og det har således været muligt at fylde de fleste ledige pladser op umiddelbart. Videre kan det nævnes, at det for skoleåret 2015/16 har været muligt at fylde alle de kommende 2gklasser og 3g-klasser op. Der er i samarbejde med SU udarbejdet et nyt samtalekoncept for MUS/portefølje-samtalerne. Konceptet er anvendt i forårets MUS-samtaler, hvilket har ført til et stærkere fokus på opgaver og opgaveløsning. Indikator 2 Som en del af skolens overordnede arbejde med Synlig Læring har en række projektgrupper arbejdet med omlagt elevtid. I projekterne har der været fokus på at uddrage såvel fagspecifikke erfaringer som mere generelle erfaringer ift. at arbejde med omlagt elevtid. Med forskellig vægtning har de forskellige projektgrupper brugt den omlagte elevtid til hhv. vejledning i opstartsfasen af en opgave, skriveværksted og evaluering af opgaver i fællesskab. I projekterne er der opnået meget positive resultater i forhold til at øge elevernes læring ved at lægge fokus på feedback tidligt i skriveprocessen og ligeledes ved at arbejde med forskellige feedbackformer - hvor lærer og elev er tilstede sammen - som afslutning på en opgave. Tiltaget er derfor en del af fase 2 af arbejdet med Synlig Læring.. Handleplanen er fremlagt og drøftet på PR d og har bl.a.

7 7 er forelagt for og drøftet i PR rejsekoncepterne for OG's studieretninger er blevet evalueret og evt. videreudviklet med henblik på at styrke SR-profilerne og deres bidrag til elevernes globale kompetencer givet anledning til, at globalt udvalg har nedsat et globalt elevudvalg. Der var stor interesse fra eleverne side, og efter en ansøgningsrunde og interviewrunde blev udvalget nedsat med 15 elever. Det globale elevudvalg skal aktivt inddrages i at udvikle OG`s internationale/globale profil. Ad indikator 2. Der har været en løbende drøftelse med teams for de forskellige studieretninger: Status er, at de fleste studieretninger p.t. har et rejsekoncept, der fungerer godt. De naturvidenskabelige klasser afprøver imidlertid nye rejsemål. Biotek har i dette skoleår afprøvet et nyt rejsemål, nemlig Boston SR Samfund og Natur rejser til Japan næste skoleår. Japan er et nyt rejsemål. Der er planlagt samarbejde med en japansk skole. To lærere har i sommerferien været på research i Japan og haft møder med samarbejdsskolen i Fukuoda. 2y europaklassedelen udveklser i skoleåret med vores partnerskoler i Philadelphia (Haverford School og Baldwin School), en videreudvikling af det pilotprojekt, som er afprøvet i dette skoleår der sker en løbende drøftelse og tilpasning af rejsekoncepterne hvad angår sammensatte studieretninger. Henning Thomsen.

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014 2. oktober 2013 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014 Formål med og gyldighedsperiode for aftalen Der indgås en resultatlønsaftale mellem bestyrelsen for Ordrup

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013 Bestyrelsesmøde den 4. december 2012 Dagsordenens pkt. 4, bilag 3 27. september 2012 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2012 2013 1. Formål med og gyldighedsperiode for

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 26. september 2018 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2018-2019 Basisramme 70.000 Indsatsområde Mål Indikatorer A: Implementering af gymnasiereformen 25% af basisrammen

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012 30. september 2011 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2011 2012 1. Formål med og gyldighedsperiode for aftalen Der indgås en resultatlønsaftale mellem bestyrelsen for Ordrup

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Bilag 2 Afrapportering af Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Bilag 2 Afrapportering af Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 20. september 2017 Bilag 2 Afrapportering af Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2016-2017 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2016

Rektors Resultatlønskontrakt 2016 Rektors Resultatlønskontrakt 2016 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium afrapportering

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium afrapportering 12. september 2018 Basisramme 70.000 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2017 2018 - afrapportering Indsatsområde Mål Indikatorer Resultat A: Implementering af gymnasiereformen

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatlønsaftale 2010-11

Resultatlønsaftale 2010-11 Resultatlønsaftale 2010-11 Obligatoriske indsatsområder 1) Fælles skoleprojekt mere fleksibel anvendelse af kompetencerne på skolen. Det store generationsskifte i personalegruppen samt flere store udefra

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019

SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 SELVEVALUERING Solrød Gymnasium juni 2019 Indledning Den årlige selvevaluering er skriftlig og drøftes i bestyrelsen. Selvevalueringen offentliggøres efterfølgende på skolens hjemmeside. Selvevalueringen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på stx 2015 Baggrund: Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF har efter drøftelser med to af Undervisningsministeriets læringskonsulenter gennemført

Læs mere

Afrapportering på resultataftale for HT

Afrapportering på resultataftale for HT Afrapportering på resultataftale 2010-2011 for HT Indsatsområde A1: Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcen (obligatorisk indsatsområde) med 10 % Indsatsområde A2: Mindre fravær mindre frafald (obligatorisk

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2008-2009 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Afrapportering på. Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium Basisrammen. 22. september 2014

Afrapportering på. Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium Basisrammen. 22. september 2014 22. september 2014 Afrapportering på Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 15 % Mål: der er gjort en indsats for,

Læs mere

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium

RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium RADAR for HANSENBERG Tekniske Gymnasium 2018 2021 Overordnet beskrivelse af opgaven Denne RADAR er udarbejdet for HBTGYM, på baggrund af RADAR 2015-18. RADARen for gymnasiets udvikling udarbejdes og implementeres

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder fra kvalitetssystemet, der løbende belyses, samt nøgleområder, der

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Opfølgningsplan. [hhx]

Opfølgningsplan. [hhx] Opfølgningsplan [hhx] [ På Handelsgymnasiet i Ballerup, ligger elevernes frafald på hhx, et år efter de har påbegyndt deres uddannelse, blandt de højeste 10 pct. på landsplan målt som et gennemsnit i perioden

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret 2016-2017. Indsatsområder

Læs mere

HVEM ER ANSVARLIG HVORNÅR. Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

HVEM ER ANSVARLIG HVORNÅR. Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2017-18 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2010-2011 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium

Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium Resultatkontrakt Rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2018-2019 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatkontrakter med institutionens

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

Afrapportering på resultataftale for HT. Basisrammen. 17. september 2013

Afrapportering på resultataftale for HT. Basisrammen. 17. september 2013 Afrapportering på resultataftale 2012-2013 for HT 17. september 2013 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 20 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed er fastholdt

Læs mere

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium

Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Evaluering og Kvalitetssikring på Rungsted Gymnasium Formålet med kvalitetssystemet på Rungsted Gymnasium er at medvirke til at skabe en åben evalueringskultur som er praktisk anvendelig. Hensigten er,

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste leder og øvrige ledere, samt retningslinier

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2009-2010 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2012-13 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatmål 2014-15. Fokus Elever: fravær, frafald, karakterer og studieparathed

Resultatmål 2014-15. Fokus Elever: fravær, frafald, karakterer og studieparathed Resultatmål 2014-15 Fokus Elever: fravær, frafald, karakterer og studieparathed Mindre fravær indsats i forhold elever/studerende et er opretholdelse af den bedring i fraværet, som er sket de seneste tre

Læs mere

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen Resultatlønskontrakt: - og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse 1. Undervisning 1.1 Lektieintegreret HF Basisrammen Formålet med udviklingsarbejdet er at styrke læringen i HF-uddannelsen

Læs mere

HVAD EVALUERES HVEM ER RESULTATER OG HVORNÅR ANSVARLIG

HVAD EVALUERES HVEM ER RESULTATER OG HVORNÅR ANSVARLIG kvalitetsudviklings-og evalueringsplanen for Ordrup Gymnasium 2019-2020 Målet med kvalitetssystemet på Ordrup Gymnasium er at sikre et meningsfuldt og systematisk arbejde med kvalitetssikring og kvalitetsudvikling,

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber.

Læs mere

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet:

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet: Resultatlønskontrakt 2012 2013 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2017-18 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx Opfølgningsplan Det Blå Gymnasium, Business College Syd Eksamensresultat hhx 2015 Opfølgningsplan Baggrund for de iværksatte indsatser Elevernes eksamensresultater ved Det Blå Gymnasium, Business College

Læs mere

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede.

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. 1 A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal spejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. Indsatsområde: Studieparathed Den generelle karakterudvikling på gymnasiet Løfteevne

Læs mere

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017

Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Kvalitetsarbejdet i de gymnasiale uddannelser ESB-netværket 9. november 2017 Trine Rhein-Knudsen Læringskonsulent STUK trine.rhein-knudsen@stukuvm.dk Dagsorden Lovkomplekset og reformens intentioner Hvad

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2011-2012 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2011-2012 Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM. Da Odder Gymnasium

Læs mere

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede.

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. 1 For alle resultater er der leveret dokumentation til formandskab. A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal spejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. Indsatsområde: Studieparathed

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2016-2017 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser. Vi arbejder løbende med at

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

Evalueringsstrategi

Evalueringsstrategi Evalueringsstrategi 2019-2020 Godkendt i bestyrelsen den 19. juni 1 Evalueringsudvalget Introduktion til evalueringsstrategien Vi vil levere den bedste undervisning og give eleverne de bedste læringsbetingelser.

Læs mere

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter

Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Eksempler på delmål til resultatlønskontrakter Implementering af byggeri og lokaleindretninger. At sikre at institutionen fortsat kan leve op til de fastsatte strategiske kvantitative og kvalitative vækstmål,

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret 12-09-2013 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Formål med kontrakten Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

Rapport over målopfyldelse af Rektors Resultatlønskontrakt ved Rødovre Gymnasium

Rapport over målopfyldelse af Rektors Resultatlønskontrakt ved Rødovre Gymnasium Rapport over målopfyldelse af Rektors Resultatlønskontrakt ved Rødovre Gymnasium 2015-2016 Kontrakten er indgået mellem bestyrelsen på Rødovre Gymnasium og Rektor Peter Ditlev Olsen. Kontrakten er gældende

Læs mere

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium

Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Masterplan for kvalitetsudvikling og resultatvurdering på Horsens Gymnasium Horsens Gymnasiums system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering omfatter systematiske og regelmæssige selvevalueringer,

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Bilag 3 Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Indikatorer og målopfyldelse De enkelte resultatmål i kontrakten måles ved hjælp af indikatorer,

Læs mere

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60%

Rektors resultatkontrakt Basisramme. Udviklingsstrategi 60% Rektors resultatkontrakt 2017-18 Basisramme Udviklingsstrategi 2016-2020: Udvikling af nye undervisnings former med henblik på elevernes læring 1. Logistik og styring Den særlige udviklingsindsats for

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Rapport vedrørende realiseringen af Rektors resultatlønskontrakt Tørring Gymnasium

Rapport vedrørende realiseringen af Rektors resultatlønskontrakt Tørring Gymnasium Rapport vedrørende realiseringen af Rektors resultatlønskontrakt 2016-17 Tørring Gymnasium Indsatsområder for basisrammen: 1. Synlighed og rekruttering af nye elever Vægt: 50% Med henblik på at styrke

Læs mere

SELVEVALUERING GHG

SELVEVALUERING GHG SELVEVALUERING GHG 2017-18 I forbindelse med gymnasiereformen er der indført et nyt krav om, at gymnasierne som led i det samlede kvalitetsarbejde skal udarbejde en selvevaluering. Det fremgår af BEK nr.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF. [Dokumentets undertitel]

Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF. [Dokumentets undertitel] Kvalitetssystem 2019 TÅRNBY GYMNASIUM & HF [Dokumentets undertitel] TG S KVALITETSSYSTEM På TG ønsker vi med vores kvalitetssystem at forbedre kvaliteten gennem systematiske evalueringer. De løbende evalueringer

Læs mere

System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering

System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering System til Kvalitetsudvikling og Resultatvurdering Baggrund og overordnet formål: Systemet er udarbejdet i henhold til Bekendtgørelse nr. 23 af 11. januar 2005 om Kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Læs mere

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013

Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 D E T I N F O R M A T I O N S V I D E N S K A B E L I G E A K A D E M I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 28. MAJ 2014 Vedr.: Evalueringsrapport for 2013 Evalueringsprocedure Evalueringspolitik

Læs mere

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf 2015 Baggrund: Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF har efter drøftelser med to af Undervisningsministeriets læringskonsulenter

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015.

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015. Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015. Studieparathed. Basisrammen: Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017

MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 MÅL OG RESULTATER i DIREKTØR OLE SVITS KONTRAKT For perioden den 1. januar 2017 til den 31. december 2017 Side 1 Bestyrelsens vurdering af målopfyldelse af de enkelte mål. Basisramme 2017: 1. Flere elever

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 03-11-2014 Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2015 2016. Studieparathed. Basisrammen: Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM.

Læs mere

Resultatløn 2014/2015 en afrapportering i forhold til resultatmålene

Resultatløn 2014/2015 en afrapportering i forhold til resultatmålene Resultatløn 2014/2015 en afrapportering i forhold til resultatmålene Basisrammen: 1. Masterclass vægt 10% Det igangværende talentarbejde (Forskerspirer og Talentelever på ATU) suppleres med et tilbud om

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2014-2015 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret EVALUERING. Basisrammen:

Resultatlønskontrakt for skoleåret EVALUERING. Basisrammen: Resultatlønskontrakt for skoleåret 2012-2013 Basisrammen: 1. Eleverne: Det lave elevfravær skal fastholdes. Det samlede karaktergennemsnit fastholdes det gælder også specifikt for SRP, SSO og AT. Overgangsfrekvensen

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING. På Tietgen Handelsgymnasium

KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING. På Tietgen Handelsgymnasium KVALITETSARBEJDE OG EVALUERING På Tietgen Handelsgymnasium 1 Indholdsfortegnelse Hvad betyder kvalitet for os?... 3 Kvalitet i hverdagen... 3 Sådan arbejder vi med resultatopfølgning og evaluering... 3

Læs mere

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Evaluering og kvalitetssikring på Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole Indledning BG s kvalitets- og evalueringsplan udgør den overordnede ramme for arbejdet med kvalitets- og evalueringsarbejdet. Arbejdet

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber.

Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge, der lærer og udvikler sig sammen med andre i forpligtende fællesskaber. Rosborg Gymnasium & HF Resultatlønskontrakt 2018-19 Formål Formalet med resultatlønskontrakten er at understøtte dialogen mellem bestyrelsen og gymnasiets daglige ledelse om hvilke indsatser, der skal

Læs mere

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17

Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fokuspunkter skoleåret 2016/17 Fokuspunkter: Fælles for grundskole og gymnasium 1) Helhedsskolen Målet er fortsat at manifestere IJG som en helhedsskole og en økonomisk

Læs mere

Evaluering og kvalitetsudvikling

Evaluering og kvalitetsudvikling Evaluering og kvalitetsudvikling I henhold til gymnasie og HF bekendtgørelsen skal alle gymnasier have et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering. Vi benytter følgende evalueringssystem. Indhold

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for blandt

Læs mere

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch

Espergærde Gymnasium og HF. Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch 2015 / 2016 Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for Rektor Henrik B. Bæch Espergærde Gymnasium og HF Resultatkontrakt for rektor Henrik B. Bæch. Bestyrelsen for Espergærde Gymnasium og HF har besluttet,

Læs mere

TG S KVALITETSSYSTEM

TG S KVALITETSSYSTEM November 2018 TG S KVALITETSSYSTEM TG s kvalitetssystem angiver, hvorledes TG opfylder 2017 bekendtgørelsens krav om fastlæggelse og anvendelse af et system til kvalitetsudvikling og resultatvurdering

Læs mere

Resultatløn 2011/2012 en afrapportering i forhold til resultatmålene

Resultatløn 2011/2012 en afrapportering i forhold til resultatmålene Resultatløn 2011/2012 en afrapportering i forhold til resultatmålene A Obligatoriske indsatsområder STX: studieparathed: A1: Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcer Deltagelse i projekt om Velfærdsledelse,

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

Tårnby Gymnasium & HF Bestyrelsesmøde 17. september 2013.

Tårnby Gymnasium & HF Bestyrelsesmøde 17. september 2013. Resultatmål 2013-14 Tårnby Gymnasium & HF Målene afspejler en helhedsorienteret indsats i forhold til elever, personale og udviklingsaktiviteter. Der vil derfor kunne være overlappende temaer. Ekstraramme

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere