Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014"

Transkript

1 Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Basisrammen: Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM. Da Odder Gymnasium i forvejen scorer relativt højt på begge områder vil en fastholdelse af niveauet blive betragtet som tilfredsstillende. Det gennemsnitlige karakterniveau lå ved sommereksamen 2014 på 7,54, hvilket er marginalt lavere end eksamensresultatet i Altså en fastholdelse af et meget højt niveau. Hvis der tages højde for elevsammensætningen og elevernes baggrund den såkaldte socioøkonomiske reference - skulle vores eksamensresultat være 7,3. Differencen mellem det forventelige og det faktisk opnåede kaldes løfteevne. Denne har altså i 2014 været 0,24 Der er i år igen konstateret en fin overensstemmelse mellem de afgive årskarakterer og de karakterer, som eleverne opnåede ved både skriftlige og mundtlige eksaminer. Gennemsnittet for samtlige afgivne årskarakterer var 7,4 mens eksaminerne gav et gennemsnit på 7,5. Altså en difference på 0,10. Denne difference er inden for det acceptable niveau. Med eksamensresultatet på 7,54 rammer Odder Gymnasium igen et pænt stykke over landsgennemsnittet for stx, som i henhold til den senest tilgængelige opgørelse fra 2013 var på 7,1 Vedr. gennemførselsprocenten for årgangen. I 2011 startede 192 elever, og i 2014 dimitterede vi 166 studenter. Et nettofrafald på 26 elever over 3 år svarende til en gennemførselsprocent på 87,0. For årgangen, som blev studenter i 2013, var den tilsvarende gennemførelsesprocent 88,1. Der er altså her tale om et fald i gennemførelsesprocent, som dog ligger inden for de seneste 5 årganges interval. Samtidig er årgangen skolens hidtil største årgang, hvilket sandsynligvis har betydet at der er optaget elever som ellers ville vælge en anden uddannelse eller en anden institution Overgang til videregående uddannelse: Da Odder Gymnasium i forvejen scorer relativt højt på overgangsfrekvensen til videregående uddannelser vil en fastholdelse af niveauet blive betragtet som tilfredsstillende. Den landsdækkede database fra UNI*C, som er Undervisningsministeriets officielle statistiske materiale definerer en overgangsfrekvens efter 27 mdr. for at tage høje for diverse sabbatår m.m. De nyeste tal er derfor fra 2010 og det fremgår at overgangsfrekvensen for Odder Gymnasium er 76,9 af studenterne fra det pågældende år er startet på en uddannelse som enten akademisk bachelor eller professionsbachelor mens 7,0 af studenterne fra 2002 er nået til en kandidatuddannelse. De tilsvarende tal for hele landet for bachelorer (afgangs år 2010 er 63,7 og kandidater (afgangs år 2002) er 3,5.

2 Tallene for Odder Gymnasium for studenter, som har påbegyndt en uddannelse, viser altså en markant højere overgangsfrekvens for Odder gymnasium i forhold til landsgennemsnittet. (EOU) Overgang til udd. 27 mdr (pct) og Tid - tællingsår og Til-uddannelse (EOU) Overgang til udd. 27 mdr (pct) Total Uoplyst/ukendt 27,90 30,30 21,10 20,50 22,80 18,90 19,00 26,50 17,90 22,30 Erhvervsfaglige uddannelser 11,80 8,10 7,80 4,00 4,50 4,50 Korte videregående uddannelser 5,00 3,50 3,80 3,50 Mellemlange videregående uddannelser 50,00 51,30 68,90 75,60 Lange videregående uddannelser 7,00 0,70 Total 100,00 100,00 100,00 100,00 100,00 100,00 100,00 100,00 100,00 100,00 Bemærk: de nedenstående tal er baseret på følgende filter/filtre: 69,30 74,80 72,20 64,40 76,90 68,20 Fra-uddannelse: Gymnasiale uddannelser Fra-institution: Odder Gymnasium Afgangsart: Fuldført Alt i alt tilfredsstillende resultater inden for området Studieparathed Et højere eksamensgennemsnit end landsgennemsnittet og højere karakterer end det forventede socioøkonomiske gennemsnit, dvs. skolens løfteevne. En acceptabel gennemførelsesprocent. En markant højere overgangsfrekvens til videregående uddannelse end landsgennemsnittet Pædagogiske indsatsområder. Sprog og kulturforståelse som driver for elevernes internationale kompetencer i samarbejde med UVM Skolen har i skoleåret fået bevilget forsøg fra UVM med ovenstående titel. Sammen med Aarhus Statsgymnasium har vi indgået i et netværk med i alt 8 ungdomsuddannelser og forskere fra RUC. Formålet med sprogforsøget er at løfte elevernes internationale kompetencer og kulturforståelse samt generelt at styrke sprogfagene i gymnasiet og gøre disse mere attraktive for eleverne Forsøget er endnu ikke afsluttet og derfor heller ikke slutevalueret. Dog er der i skoleåret iværksat en række initiativer i henhold til forsøgets målsætning. Disse er præsenteret og evalueret på et midtvejsseminar i februar Der henvises til bilag for det konkrete indhold samt til Google Sitet: (Bilag 1. Konklusioner fra midtvejsseminar) Det er den overordnede opfattelse for de deltagende lærere fra de forskellige skoler, at projektet tilfører sprogundervisningen nye læringsformer og internationale perspektiver, og dermed imødekommer projektets målsætninger.

3 Derudover har skolen fået bevilget forsøg fra UVM omhandlende: AT innovation som driver for Stx- udvikling af elevernes innovative kompetencer og for lærernes organisering af undervisningen Odder Gymnasium har i samarbejde med Aarhus Universitet og UVM afholdt en landsdækkende konference for de øvrige Stx-gymnasier med det formål at udvikle en særlig Stx forståelse af innovationsbegrebet, herunder en styrkelse af Stx- uddannelsens særprofil med udvikling af et moderne dannelsesbegreb samt nye bud på, hvad det vil sige at være studieforberedt nu og i fremtiden. Ved konferencen præsenterede Odder Gymnasium sine projektresultater se bilag 2 OG bidrag ved AT konference d Odder Gymnasium var ansvarlig for konferencens indhold og programtilrettelæggelse, og der var i alt 78 deltagere. (Bilag 3. Program for AT konference) Arbejdet med projektet har allerede haft stor indflydelse på tilrettelæggelsen og gennemførelsen af AT på Odder Gymnasium. Ca. 30 af skolens lærere har været direkte involveret i arbejdet med innovation og har dermed bidraget til udvikling af et mere generelt innovativt mindset på skolen. Der arbejdes systematisk med innovation i 2g i særlige innovationsuger, og der er ved studentereksamen 2014 blevet afholdt eksaminer i den såkaldte B-opgave, som involverer et innovationselement. Endelig har vi ved skolestart i år planlagt en særlig innovationsklasse, hvor vi i samarbejde med Frontløberne i Aarhus vil lægge yderligere vægt på dette element i første omgang i AT men på sigt også som en arbejdsform i de øvrige fag. Et tilfredsstillende resultat indenfor dette område involverer at projekternes succeskriterier indfries. Jf. bilag Ekstrarammen: Prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid, så lærerne anvender en større del af deres arbejdstid sammen med eleverne ved undervisningen eller andre læringsaktiviteter. Ved gennemførelsen af overenskomst 2013 er timetælleriet ophørt på Odder Gymnasium, således at overenskomstens intention om en mere fleksibel tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid, herunder mere tid med eleverne, imødekommes. Årsnormen er dermed den eneste talangivelse, som anvendes. Derfor kan resultatlønskontraktens resultater på dette område ikke beskrives og dokumenteres med talmateriale. Til gengæld kan beskrives og evalueres en række tiltag, som er iværksat i skoleåret , mhp at sikre mere tid mellem elever og lærere. Omlagt skriftlighed: Omlagt skriftlighed / Elevtid tilstede, hvor eleverne er på skolen: o Grundforløbet: 15 lektioner lagt i skemaet med initialer: engelsk, dansk og matematiklæreren. Fordeles imellem lærerne v semesterstart. ½ til matematik, ¼ til engelsk og ¼ til dansk o Studieretningsforløbet 1g: 1 lektion om ugen lægges i skemaet til studieretningsfag på A- niveau og fag med stor skriftlig dimension, typisk Mat B. For øvrige fag lægges hold med skriftlig dimension med lektioner, efterfølgende omdøber læreren egentlige undervisningslektioner om til elevtidtilstede inden for rammen.

4 o Studieretningsforløbet 2g/3g: Som øvrige hold med skriftlig dimension i 2g lægges ekstra timer på samme måde som beskrevet for øvrige hold i 1g studieretningsforløbet (altså ved at lægge ekstra timer ind i størrelsesordenen 3-5 lektioner) o Et tilfredsstillende resultat inden for dette område vil være en fortsat omlægning af ressourcen til opgaveretning til tilstedeværelse og vejleding i det beskrevne omfang. Ud over omlægningen af rettetiden ved det løbende skriftlige arbejde sættes der stadig mere fokus på vejledningen af de større skr. opgaver. Dansk-historie opgaven i 1g, Studieretningsopgave i 2g (SRO) og studieretningsprojektet i 3g (SRP). Dette betyder også at lærer og elever tilbringer mere tid sammen i en dialog om faglige problemstillinger. Eksempelvis modtager hver 3g elev som minimum 4 vejledningstider a ca. 17 min med 2 lærere, ligesom der er afsat én lektion til mere generel opstartsvejledning i opgaveskrivning og én lektion i vejledning i litteratursøgning. Dertil kommer løbende vejledning i frikvarter og pr. mail. Denne vejledning foregår som en faglig dialog mellem lærer(e) og elev og er dermed en vigtig del af læringsprocessen. I 1g og 2g, hvor der er mere fokus på processen omkring opgaveskrivning og dermed færre krav til produktet, bruges forholdsvis mere tid på vejledning. Pga. af den manglende opgørelse af tidsforbruget til de enkelte undervisningsaktiviteter er det svært at komme nærmere en præcis opgørelse af forbruget, men det vurderes, at vi på Odder Gymnasium anvender mellem 40 og 50 til vejledning af den samlede ressource til opgaveskrivning og dermed mellem 50 og 60 til opgaveretning og evaluering. Et tilfredsstillende resultat inden for dette område vil være at mellem 40 og 50 af den samlede ressource til de større skr. opgaver anvendes som vejledning sammen med eleverne. Endelig har vi i skoleåret iværksat en række en til en initiativer, hvor en lærer og en elev (eller en mindre gruppe af elever) gennemføre særligt tilrettelagte forløb idenfor f.eks. talentpleje, faglig opsamling, lektiecafeer, særlige interessegrupper (studiekredse), m.m. Formålet med dette er at differentiere de faglige tilbud til eleverne, og det vil naturligvis også medføre mere tid mellem lærer og elev. Konkret har vi i det forløbne skoleår haft følgende aktiviteter: o Dansk: elever med lav læsehastighed/ordblindhed mv tilbydes kursus hos læsevejleder o Matematik: tilbud til elever der ligger meget lavt i screening tilbydes matematiktræning 9 gange. o Ekstrakurser: for elever der har særlig svært ved et fag: typisk matematik B (eks. 10 lektioner) og grammatik engelsk B og A (2-4 lektioner) o Talentpleje: 1g lærerne i grundforløbet: opfordrer talentfulde elever til at søge optagelse på Akademiet for talentfulde unge vi har 6 elever optaget på nuværende 1g. Georg Mohr. Landsdækkende matematikkonkurrence Frivillige studiekredse i faget dansk Et tilfredsstillende resultat inden for dette område vil være at der faktisk iværksættes en række af disse initiativer.

5 For at kunne imødekomme ovenstående målsætninger er der gennemfør bygningsmæssige ændringer. Der er indrettet en særligt rum til vejledning et slags vejledningstorv centralt placeret på skolen, hvor elever og lærer kan mødes uden for timerne. Derudover er der indrettet et antal tidssvarende arbejdspladser for lærerne, idet vores tilrettelæggelse af undervisningsaktiviteterne vil medføre en større tilstedeværelse på skolen. Dette er ikke formuleret som et krav, men vil blive en naturlig konsekvens af ovenstående tiltag. Målrettet indsats mod frafald. Odder Gymnasium har et relativt lavt frafald svingende mellem 7 og 12 over den treårige periode. Procentsatsen udregnes som forholdet mellem antal elever, der startede i 1g sammenlignet med antal elever, der får studentereksamen 3 år senere. I tallet er der derfor også inkluderet de elever, som er overført til eller kommer fra - anden ungdomsuddannelse, så det reelle frafald ud af systemet er noget lavere (mellem 1 og 3 procentpoint) I resultatlønsperioden har vi arbejdet på at nedbringe frafaldet med en række tiltag: Screening af alle 1g elever mhp. at afdække det faglige niveau. I forbindelse med dette udvikles i skoleåret et særligt screeningsværktøj i fagene almen sprogforståelse, dansk og matematik. Dette evalueres løbende i sammenligning med et kommercielle system fra Systime Alle 1g elever får en introduktionssamtale med studievejlederen for at afdække særlige forhold af ikke-faglig karakter Fortsættelse af ansat mentor til at tage sig af elever med særlige problemstillinger Anvendelse af lærere som faglige mentorer Brug af ekstern psykolog Gennemførelse af lektiecafeer med både lærere og ældre elever som ressourcepersoner. Oprettelse af diverse opsamlingsforløb i de fag, hvor der konstateres et behov Iværksættelse af en til en undervisning i særlige, afgrænsede tilfælde Afholdelse af en række møder mellem lærere, studieretningsledere og studievejledere med henblik på at afsøge og løse problemstillinger for enkeltelever. Klasseteammøder Afholdelse af møder mellem studieretningsledere, studievejledere og ledelse med lignende dagsorden. Dialogmøder Da Odder Gymnasium i forvejen har et relativt lavt frafald vil en fastholdelse af niveauet blive betragtet som tilfredsstillende. Der arbejdes dog for at nedbringe frafaldet yderligere men en realistisk forventning er nok at der kun kan blive tale om et mindre fald. Odder d. 10/8, 2014 Lars Bluhme Rektor

6 Bestyrelsen ved Odder Gymnasium med 472 årselever meddeler, at der er indgået en aftale med en maksimal udbetaling på kr. Basisramme kr. og ekstraramme kr. På baggrund af bestyrelsens vurdering, udbetales efter kontraktperiodens udløb 95 af dette beløb, i alt kr. Odder Bent Engelbrecht Formand

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015.

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015. Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015. Studieparathed. Basisrammen: Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret 12-09-2013 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Formål med kontrakten Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2015 2016. Studieparathed. Basisrammen: Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-2015

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-2015 3-11-2014 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-2015 Formål med kontrakten Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2011-2012 Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM. Da Odder Gymnasium

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Formål med kontrakten Resultatlønskontrakt for skoleåret 2016-2017 Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem kontrakten

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2010-2011

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2010-2011 Bilag 6 16. august 2011 Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2010-2011 Obligatoriske indsatsområder for skoleåret 2010-2011. Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Bilag 3 Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017. Studieparathed. Basisrammen: Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer, som indberettes

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2015-2016

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2015-2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakt for skoleåret 2015-2016 Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem kontrakten

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2017 2018. Af hensyn til overblikket og læsbarheden af årets rapport over målopfyldelsen indledes med et kort resumé hvor rapportens hovedkonklusioner

Læs mere

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. 2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. Bilag 2i: Kvalitetshjul for hhx og htx elevers studieparathed Kvalitetshjulet

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Svendborg Gymnasium & HFs (SG) opgavevaretagelse samt understøtte

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Formål med kontrakten Resultatlønskontrakt for skoleåret 2018-2019 Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem kontrakten

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

Tårnby Gymnasium & HF Bestyrelsesmøde 17. september 2013.

Tårnby Gymnasium & HF Bestyrelsesmøde 17. september 2013. Resultatmål 2013-14 Tårnby Gymnasium & HF Målene afspejler en helhedsorienteret indsats i forhold til elever, personale og udviklingsaktiviteter. Der vil derfor kunne være overlappende temaer. Ekstraramme

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2015 2016. Basisramme

Resultatlønskontrakt 2015 2016. Basisramme Resultatlønskontrakt 2015 2016 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 21. september 2009

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 21. september 2009 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 21. september 2009 Punkt 10 Dagsordenspunkt: Rektors resultatkontrakt Sagsfremstilling: I september 2008 indgik rektor en resultatkontrakt

Læs mere

HF2net.dk konference 6. november 2013

HF2net.dk konference 6. november 2013 HF2net.dk konference 6. november 2013 Kursisten i centrum for kvalitetsløft i hf2-uddannelsen Foreløbige resultater af Udviklingsplanen for de Gymnasiale Uddannelser hvad tænker vi i uvm om fremtidige

Læs mere

Oversigt over indkomne svar på spørgeskema om udnyttelse af det nye ledelsesrum i OK13

Oversigt over indkomne svar på spørgeskema om udnyttelse af det nye ledelsesrum i OK13 Lov- og Kommunikationsafdelingen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Oversigt over indkomne svar på spørgeskema om udnyttelse

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Opfølgningsplan. [hhx/htx]

Opfølgningsplan. [hhx/htx] Opfølgningsplan [hhx/htx] Køge Handelsskole: HHX overgang til videregående uddannelser. Ministeriet har i brev af 6. november 2015 tilsluttet sig skolens igangværende aktiviteter, som har til hensigt at

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Bo Larsen for perioden 1/8 2015 til 31/7 2016

Resultatlønskontrakt for Bo Larsen for perioden 1/8 2015 til 31/7 2016 Resultatlønskontrakt for Bo Larsen for perioden 1/8 2015 til 31/7 2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Resultatmål 2017/ 18

Resultatmål 2017/ 18 Resultatmål 2017/ 18 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

SRO på MG, åpril-måj 2014

SRO på MG, åpril-måj 2014 SRO på MG, åpril-måj 2014 Kære 2.g er Du skal i maj 2014 påbegynde arbejdet med din studieretnings-opgave, den såkaldte SRO. Her kommer lidt information om opgaven og opgaveperioden. Dine studieforberedende

Læs mere

Projektskabelon ved ansøgning om satspuljemidler til projekter på Undervisningsministeriets område 2010

Projektskabelon ved ansøgning om satspuljemidler til projekter på Undervisningsministeriets område 2010 Projektskabelon ved ansøgning om satspuljemidler til projekter på Undervisningsministeriets område 2010 Forslagets titel Forslagsstiller Tilskudsmodtager Faglig mentor Favrskov Kommune Favrskov Kommune

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Formål med kontrakten Resultatlønskontrakt for skoleåret 2017-2018 Kontrakten skal understøtte den lokale proces imellem bestyrelse og institutionens daglige ledelse på Odder Gymnasium. Gennem kontrakten

Læs mere

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14 Elevhæfte Tårnby Gymnasium & HF 1g Skoleåret 2013-14 Redaktionen afsluttet juni/2013 1 Elevhæfte for årgang 2013-2016 Dette hæfte er en oversigt over særlige forløb og opgaver i løbet af de tre år, du

Læs mere

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf 2015 Baggrund: Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF har efter drøftelser med to af Undervisningsministeriets læringskonsulenter

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2017-18 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser på 2009 1 Institutionens navn: Institutionsnummer: 183407 Uddannelsescenter København Vest Dato: 28/2-2009 Underskrift: Underskrevet: Ole Bundgaard

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast)

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) skontrakt for skoleåret 2014 2015(udkast) Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Engelsk på langs DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

Engelsk på langs DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Engelsk på langs Spørgeskemaundersøgelse blandt undervisere på videregående r. Gennemført af RAMBØLL Management fra februar til april 2005 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Engelsk på langs Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Skolen skal sikre kvalitet i undervisningen på et overordnet niveau, hvilket er beskrevet i Bekendtgørelse om kvalitetssikring og resultatudvikling med dennes

Læs mere

Denne projektbeskrivelse gør rede for undersøgelsens baggrund, formål, metode og formidling.

Denne projektbeskrivelse gør rede for undersøgelsens baggrund, formål, metode og formidling. Projektbeskrivelse Hf- og hvad så? Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) gennemfører som en del af EVA s handlingsplan for 2015 en undersøgelse af hf-kursister på toårigt hf med fokus på kursisternes uddannelsesmønstre

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2012 2013 Bestyrelsesmøde den 4. december 2012 Dagsordenens pkt. 4, bilag 3 27. september 2012 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2012 2013 1. Formål med og gyldighedsperiode for

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Præsentation. Chefområdet Teknisk Gymnasium

Præsentation. Chefområdet Teknisk Gymnasium Præsentation Chefområdet Teknisk Gymnasium Gymnasieafdelingen på Syddansk Erhvervsskole har i 2014 et budget på 1.117 årselever. Odense Tekniske Gymnasium (OTG) bidrager med et budget på 675 årselever,

Læs mere

Aftalebeskrivelse. Evaluering af studieområdet på hhx

Aftalebeskrivelse. Evaluering af studieområdet på hhx Aftalebeskrivelse Evaluering af studieområdet på hhx Studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse (AT) på stx hører til blandt de mest markante nyskabelser i den reform af de gymnasiale uddannelser,

Læs mere

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk Velkommen til Nordfyns Gymnasium Gymnasiet STX Aftenens program 19.00 20.00 20.30 20.30 21.00 Velkomst, generel orientering 1. orientering om studieretninger 2. orientering om studieretninger Fagbasar

Læs mere

Det almene gymnasium i tal 2015

Det almene gymnasium i tal 2015 Det almene gymnasium i tal 2015 2 Danske Gymnasier Indhold Forord 3 Uddannelsesinstitutionerne 5 Udbydere af de almengymnasiale ungdomsuddannelser 5 Skolestørrelse 6 De almengymnasiale studerende før,

Læs mere

Bilag 8b Status på rektors resultatkontrakt for skoleåret 2011-12

Bilag 8b Status på rektors resultatkontrakt for skoleåret 2011-12 Bilag 8b Status på rektors resultatkontrakt for skoleåret 2011-12 Hovedemner Kategori Emner Talent a. Måling a. Mindst 20 elever deltager i skoleåret i talentakademi eller i et andet talentudviklingsprojekt.

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe.

Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe. Spørgeskemaundersøgelse i 3g og 2./3.hf, Greve Gymnasium 2008 Undersøgelsens hovedresultater, sammenskrevet af skolens kvalitetsstyregruppe. I april/maj 2008 gennemførte skolen for femte gang en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

1. Faglig kvalitet Der er i skoleåret 15-16 fokus på faglig kvalitetsudvikling på de områder, der er nævnt nedenfor:

1. Faglig kvalitet Der er i skoleåret 15-16 fokus på faglig kvalitetsudvikling på de områder, der er nævnt nedenfor: Basisrammen Handleplan for Grenaa Gymnasiums 2015 2016 indeholder Grenaa Gymnasiums målsætninger og udfordringer i indeværende skoleår. Resultatlønskontrakten tager udgangspunkt i handleplanen. Det er

Læs mere

De gymnasiale uddannelsers arbejde med overgangen til videregående uddannelse

De gymnasiale uddannelsers arbejde med overgangen til videregående uddannelse Aftalebeskrivelse Til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Fra EVA De gymnasiale uddannelsers arbejde med overgangen til videregående uddannelse Et grundlæggende formål med de gymnasiale

Læs mere

- hvor går de hen? Vejlefjordskolen Stx

- hvor går de hen? Vejlefjordskolen Stx Vejlefjordskolen Stx giver et overblik over de elever, der kommer ind på ungdomsuddannelsesinstitutionen, hvor mange, der fuldfører og hvor de går hen, når de forlader uddannelsen. Regional Udvikling 2015

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013-2014. Skole og Familie

Kvalitetsrapport 2013-2014. Skole og Familie Kvalitetsrapport 2013-2014 Skole og Familie Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 4 3. Mål og resultatmål... 5 3.1. Nationalt fastsatte mål og resultatmål... 5 4.

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2013 Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Det foreslås i indstillingen, at der iværksættes en række initiativer, der

Læs mere

HF & VUC Nordsjælland

HF & VUC Nordsjælland 1 HF & VUC Nordsjælland Resultatmål for rektor Lone Tonnesen for perioden 1. august 2013 31. juli 2014 1. Grundlag og rammer Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelserne ved voksenuddannelsescentre

Læs mere

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET 2015-16 Formål med kontrakten Resultatkontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors arbejde i skoleåret

Læs mere

Resume af elevtrivselsundersøgelse 2012 Brønderslev Gymnasium og HF-kursus

Resume af elevtrivselsundersøgelse 2012 Brønderslev Gymnasium og HF-kursus Vurdering Resume af elevtrivselsundersøgelse 2012 1 Resume af elevtrivselsundersøgelse 2012 I uge 43 & 44 2012 gennemførte i samarbejde med analysefirmaet Ennova en omfattende elevtrivselsundersøgelse

Læs mere

Kvalitetsrapport - for folkeskoleområdet

Kvalitetsrapport - for folkeskoleområdet Kvalitetsrapport - for folkeskoleområdet 2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1.1. Kvalitetsrapporten... 2 1.2. Rapportens opbygning... 2 Sammenfattende helhedsvurdering... 3 Mål

Læs mere

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 2016-17 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste

Læs mere

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 Alle AT forløb har deltagelse af to til tre fag, som for nogle forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde (AT 3, 5 og 7). I så tilfælde skal det sikres, at eleverne

Læs mere

Bilag til AT-håndbog 2010/2011

Bilag til AT-håndbog 2010/2011 Bilag 1 - Uddybning af indholdet i AT-synopsen: a. Emne, fagkombination og niveau for de fag, der indgår i AT-synopsen b. Problemformulering En problemformulering skal være kort og præcis og fokusere på

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2017-2018 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

Fremmedsprog i gymnasiet: Innovation, didaktik og digitale medier. Projekttitel

Fremmedsprog i gymnasiet: Innovation, didaktik og digitale medier. Projekttitel Afrapportering for projekter, der deltager i netværks-, analyse- og formidlingsprojekt vedr. fremmedsprogenes profil, faglige identitet og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser. Runde 2 /

Læs mere

Opfølgningsplan. [hhx/htx] [fx Eksamensresultat hhx/htx]

Opfølgningsplan. [hhx/htx] [fx Eksamensresultat hhx/htx] Opfølgningsplan [hhx/htx] [fx Eksamensresultat hhx/htx] 2015 Opfølgningsplan Baggrund for de iværksatte indsatser: På baggrund af skolens eksamensresultat sammenlignet med eksamensresultatet på landsplan

Læs mere

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium

Afrapportering, resultatløn, rektor, Midtfyns Gymnasium 1 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens øverste leder og øvrige ledere, samt retningslinier

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014 2. oktober 2013 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2013 2014 Formål med og gyldighedsperiode for aftalen Der indgås en resultatlønsaftale mellem bestyrelsen for Ordrup

Læs mere

Ekstrarammen. Mål Målbeskrivelse Måleindikatorer Afrapportering Vægtning 1.

Ekstrarammen. Mål Målbeskrivelse Måleindikatorer Afrapportering Vægtning 1. Beskrivelse og afrapportering af resultatmål til indgået aftale om resultatkontrakt mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og direktør Lars Middelboe (LMH) for perioden 1. januar 2017 til 31. december 2017.

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 19 Offentligt Undervisningsministeriet Indførelse af socialt taxameter og øget geografisk tilskud 6. oktober 2014 Det fremgår

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Aftalebeskrivelse. Evaluering af studieområdet på htx

Aftalebeskrivelse. Evaluering af studieområdet på htx Aftalebeskrivelse Evaluering af studieområdet på htx Studieområdet på htx og hhx og almen studieforberedelse (AT) på stx hører til blandt de mest markante nyskabelser i den reform af de gymnasiale uddannelser,

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Opfølgning af resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2017/18

Opfølgning af resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2017/18 Opfølgning af resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2017/18 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen

Resultatlønskontrakt: Mål- og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse. Basisrammen Resultatlønskontrakt: - og indsatsområder 2013-2014 samt grad af målopfyldelse 1. Undervisning 1.1 Lektieintegreret HF Basisrammen Formålet med udviklingsarbejdet er at styrke læringen i HF-uddannelsen

Læs mere

Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Gribskov Kommune. Skoleåret 2014/15

Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Gribskov Kommune. Skoleåret 2014/15 Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Gribskov Kommune Skoleåret 2014/15 Marts 2016 Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Tlf. 72496000 www.gribskov.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3 1.

Læs mere

Tema: Lærersamarbejde

Tema: Lærersamarbejde Tema: Lærersamarbejde Når hele organisationen skal være med. Karl-Henrik Jørgensen Velfærdsledelse Spor 1: Debatten om velfærdssektoren og ledelsens opgave i forhold til udfordringen i den offentlige sektor.

Læs mere

S o l r ø d G y m n a s i u m

S o l r ø d G y m n a s i u m S o l r ø d G y m n a s i u m HF Velkommen til HF på Solrød Gymnasium På HF-uddannelsen får du en almen, gymnasial uddannelse, som vi på Solrød Gymnasium har valgt at tone. Det gør vi igennem fagpakker,

Læs mere

STUDIEORDNING FOR NI 1, 1-ÅRIG MERKANTIL UDDANNELSE FOR STUDENTER

STUDIEORDNING FOR NI 1, 1-ÅRIG MERKANTIL UDDANNELSE FOR STUDENTER STUDIEORDNING FOR NI 1, 1-ÅRIG MERKANTIL UDDANNELSE FOR STUDENTER Udarbejdet af Niuernermik Ilinniarfik, Nuuk August 2008 Side 1 af 11 sider INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Formålet med uddannelsen... 3 2. Optagelse...

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15

Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Resultatlønskontrakt for rektor på Frederikssund Gymnasium for skoleåret 2014/15 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til At skabe synlighed og gennemskuelighed omkring gymnasiets

Læs mere

Analyse af adgangskrav til de gymnasiale uddannelser April 2014

Analyse af adgangskrav til de gymnasiale uddannelser April 2014 Analyse af adgangskrav til de gymnasiale uddannelser April 2014 Det fremgår af Aftale mellem regeringen (Socialdemokraterne og Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Konservative

Læs mere

Resultatlønsaftale 2010-11

Resultatlønsaftale 2010-11 Resultatlønsaftale 2010-11 Obligatoriske indsatsområder 1) Fælles skoleprojekt mere fleksibel anvendelse af kompetencerne på skolen. Det store generationsskifte i personalegruppen samt flere store udefra

Læs mere

De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2013

De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2013 De socioøkonomiske referencer for gymnasiekarakterer 2013 Indhold Sammenfatning... 5 Indledning... 7 Datagrundlag... 9 Elever... 9 Fag, prøveform og niveau... 9 Socioøkonomiske baggrundsvariable... 9

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber.

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede.

A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal afspejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. 1 For alle resultater er der leveret dokumentation til formandskab. A Basisramme Jf. bemyndigelsen: Basisrammen skal spejle institutionens udfordringer, kortsigtede som langsigtede. Indsatsområde: Studieparathed

Læs mere

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Databrug i praksis Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Datadrevet skoleudvikling Datainformeret skoleudvikling evidence-informed, not data-driven (Hargreaves and Fullan

Læs mere

1. Høringssvar fra VUC Skive-Viborg. Hører til journalnummer: Udskrevet den

1. Høringssvar fra VUC Skive-Viborg. Hører til journalnummer: Udskrevet den 1. Høringssvar fra VUC Skive-Viborg Hører til journalnummer: 1-10-76-2-07 1 2. Høringssvar fra Viborg Gymnasium og HF Hører til journalnummer: 1-10-76-2-07 Regionsrådet for Region Midt Regionshuset Viborg

Læs mere

INNOVATION. Hvordan bringer vi stærk faglighed i spil med innovation og anvendelse af fagene i praksis?

INNOVATION. Hvordan bringer vi stærk faglighed i spil med innovation og anvendelse af fagene i praksis? Konference på Aarhus Universitet, tirsdag den 8. marts 2016. Hvordan bringer vi stærk faglighed i spil med innovation og anvendelse af fagene i praksis? INNOVATION STX - projektet er støttet af Ministeriet

Læs mere

Den sociale afstand bliver den mindre?

Den sociale afstand bliver den mindre? Den sociale afstand bliver den mindre? Bekæmpelse af negativ social arv er et erklæret mål for alle danske regeringer, uanset partifarve. Alle uanset familiemæssig og social baggrund skal have lige chancer

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2017 til 31. december

Læs mere

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder.

Kvalitets og Tilsynsstyrelsen bemyndiger med dette brev bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Til bestyrelserne på Institutioner for erhvervsrettet uddannelse Almene gymnasier Private gymnasieskoler, studenterkurser m.v. Voksenuddannelsescentre Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal

Læs mere

Notat. Opfølgning på Det naturvidenskabelige fagområde før og efter reformen

Notat. Opfølgning på Det naturvidenskabelige fagområde før og efter reformen Notat Opfølgning på Det naturvidenskabelige fagområde før og efter reformen Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) offentliggjorde i november 2012 en rapport om det naturvidenskabelige fagområde før og efter

Læs mere

2.0: Uddannelsesparate unge og voksne undervises med fokus på den enkeltes faglige, sociale og personlige udvikling så denne.

2.0: Uddannelsesparate unge og voksne undervises med fokus på den enkeltes faglige, sociale og personlige udvikling så denne. 2.0: Uddannelsesparate unge og voksne undervises med fokus på den enkeltes faglige, sociale og personlige udvikling så denne Bilag 2i: Kvalitetshjul for hhx og htx elevers studieparathed Kvalitetshjulet

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor. på Ordrup Gymnasium 2011 2012 30. september 2011 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2011 2012 1. Formål med og gyldighedsperiode for aftalen Der indgås en resultatlønsaftale mellem bestyrelsen for Ordrup

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 26. september 2018 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2018-2019 Basisramme 70.000 Indsatsområde Mål Indikatorer A: Implementering af gymnasiereformen 25% af basisrammen

Læs mere

RESULTATOPFØLGNING PÅ Resultatlønskontrakt Skoleåret 2012/2013

RESULTATOPFØLGNING PÅ Resultatlønskontrakt Skoleåret 2012/2013 RESULTATOPFØLGNING PÅ Resultatlønskontrakt Skoleåret 2012/2013 Undertegnede parter Bestyrelsen for den selvejende institution Zealand Business College (ZBC) v/bestyrelsesformand Vagn Sanggaard Jacobsen

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

Skolens mål og rammer

Skolens mål og rammer Evalueringsplan Formål: 1. Formålet med evaluering af undervisningen og den enkelte elev er at sikre det bedst mulige faglige udbytte. Evalueringen skal danne grundlag for justering af undervisnings- og

Læs mere