Vintersbølle Vaskeriet analyse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vintersbølle Vaskeriet analyse"

Transkript

1 1 Vintersbølle Vaskeriet analyse Udarbejdet af: Karsten Krogh Andersen, Magni Niclassen og Henrik Svensson Indholdsfortegnelse 1 Resumé Pleje og Omsorgs overtagelse af Vintersbølle Vaskeri og LEAN-proces Årsresultatet for Medarbejdere i LEAN-proces Forventet driftsresultat Halvårsregnskab Balance i regnskabet Øvrige effektiviseringsmuligheder Øgede indtægter Sammenligning med andre vaskerier Andre kommuners udgifter til vask og leje af personalebeklædning Hvis Vordingborg kommune var med i FUS-aftalen Kommunes samlede omkostninger til vask og afskrivning af personalebeklædning Konklusionen på sammenligningen vedr. personalebeklædning Takster for vask af borgertøj og linned i Vordingborg og de omkringliggende kommuner m.fl. 9 6 Konsekvenser ved eventuel lukning af Vintersbølle Vaskeri Leasingudgifter Bygningen Personalet Alternativer til Vintersbølle Vaskeri...11

2 2 1 Resumé Denne analyse har til formål at afdække Vintersbølle Vaskeri s økonomi nu og fremover. Konklusionen er, at de sidste års underskud er under afvikling og budget og regnskab er bragt i balance pr At den manglende balance skyldtes nødvendige bygningsmæssige forbedringer og investering i produktionsapparatet med leasede maskiner mv. Udbedringer der er udført af hensyn til arbejdsmiljø og på baggrund af Sundhedsstyrelsens skærpede regler i forhold til hygiejne under og efter produktionen. Effektivisering af vaskeriet har medført afskedigelser og har medvirket til at opnå øget produktivitet. Afregningsgrundlag for borgertøj er efter takststigningen i 2016 nu retvisende i forhold til vask af borgertøjet dvs. finvask og vask af linned. Afregningsgrundlag for måtter er retvisende og af en konkurrencedygtig størrelse, der har betydet at der nu i Vordingborg Kommune er krav om at hjemtage aftaler med andre leverandører af vask og måtteservice i takt med at aftaler med at de eksterne leverandører ophører. Budgettering for indkøb af beklædning i forbindelse med nyansættelse og nyt til erstatning for kassabel beklædning som følge af slitage mv. og afregningsgrundlag for vask af beklædning til personale var ikke retvisende. En sammenligning af Vordingborg kommunes omkostningerne til vask og leje/afskrivning på køb af personalebeklædning med den gældende fælleskommunale FUS-aftale med De Forenede Dampvaskerier A/S viser, at Vintersbølle Vaskeri s interne priser, er konkurrencedygtige og at kommunen ikke taber penge ved fortsat kommunal drift af vaskeriet. 2 Pleje og Omsorgs overtagelse af Vintersbølle Vaskeri og LEAN-proces 2.1 Årsresultatet for 2015 Periodens forbrug JAN Udgiftsbaseret Korrigeret budget Udgiftsbaseret Profitcenter Artskonto DKK DKK Samlet resultat ,54 0 Vintersbølle Vaskeri Personale , Vintersbølle Vaskeri Materiale- og aktivitetsudgifter , Vintersbølle Vaskeri Administrationsudgifter , Vintersbølle Vaskeri IT, biler, inventar og materiel , Vintersbølle Vaskeri Grunde og bygninger , Vintersbølle Vaskeri Indtægter , Årsresultatet viste et underskud på kr. set i forhold til det budget der blev udarbejdet i overgangsfasen dvs. overdragelse formelt 1. april 2015 med tilbagevirkende kraft regnskabsmæssigt pr. 1. januar Driftsunderskuddet er afviklet ved regnskabsårets afslutning som efterbetaling af for lidt betalt fra distrikterne for uniformsvask.

3 3 Halvårsregnskab 2016 satte prognosen for året til kr. som merforbrug. Handleplanen var at driftsunderskuddet skulle udlignes med efterbetaling fra distrikterne af for lidt betalt for vask af uniformer. Reguleret ultimo august 2016 og for budget 2017 og frem. Der vil fra 2017 være ændret i produktionsapparatet, så det alene er vaskeriet, der anvender damp. Indtil da fordeles omkostningerne på damp mellem vaskeri og madservice svarende til de to produktionssteders forbrug. Ændringen finder sted i takt med udskiftning af gryder til el-gryder. I det vedlagte bilag fremgår tal for produktionen i 2015 og 2016 (ved lineær fremskrivning) og de vigtigste interne priser gældende pr. 1. januar Medarbejdere i LEAN-proces Leder af vaskeriet udtaler juni 2016: Ved overgangen konstaterer vi, at vi modtager en relativt ustabil arbejdskraft, personale med højt fravær og en noget alternativ tilgang til arbejdslivet, men erfarne indenfor deres arbejdsopgaver i vaskeriet. En del af dem har haft et langt liv bag sig som faste klienter i bistandssystemet, hvilket har medført en vilkårlig holdning til det, at møde på arbejde. Det har været svært for flere af medarbejderne at honorere de almindelige krav for at få en virksomhed til at fungere. Håndtering af ferie og fravær skete tidligere ved at supplere med mandskab fra Håndværkergården, Fraværet er for de fleste ansatte faldet, men afskedigelser har medført fravær i opsigelsesperioder. Langtidsfravær generelt er reduceret. Den daglige normering i vaskeriet er 10 personer, hvilket ved den daglige gennemsnitsproduktion er tilstrækkelig. I spidsbelastede periode op til højtider er normeringen sårbar. I ferieperioder er det nødvendigt at supplere op med mandskab. Vaskeriet tilbyder sprogmæssig opkvalificering til ansatte på integrationsydelse og borgere i virksomhedspraktik og efterfølgende løntilskud tilbydes i rotation med Vintersbølle Køkkenet for, at lære mest muligt dansk på arbejdspladsen. Både praktik og løntilskudsperiode opleves meningsfyldt for alle parter. Ved afgang af personale er der rekrutteret fra det ordinære arbejdsmarked og medarbejdere i særlige ordninger har mulighed for at søge. Tidligere kørte driften i faste rammer i tidsrummet kl. 7-15, og om fredagen kl Arbejdstiden er nu variabel, så der sædvanligvis startes op klokken 6 om morgenen, og der arbejdes på vaskeriet frem til klokken 17. Det har givet en bedre udnyttelse af maskinkapaciteten og pauser i produktionen er reduceret. Omlægningen har betydet, at der er blevet plads til flere kunder og arbejdsopgaver er flyttet fra plejecentre (distriktsvaskeri) til Vintersbølle Vaskeri. Arbejdsgange er effektiviseret med nedlukning af ventilation udenfor produktions- og driftsperioder og strømforbrug er reduceret grundet overgang til LED-belysning.

4 4 3 Forventet driftsresultat Halvårsregnskab 2016 Forventet regnskab 2016 Periodens forventede forbrug 2016 Korrigeret budget Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Profitcenter Artskonto DKK DKK Samlet resultat ,00 0,00 Vintersbølle Vaskeri Personale , Vintersbølle Vaskeri Materiale- og aktivitetsudgifter , Vintersbølle Vaskeri Administrationsudgifter , Vintersbølle Vaskeri IT, biler, inventar og materiel , Vintersbølle Vaskeri Grunde og bygninger , Vintersbølle Vaskeri Indtægter , På baggrund af de 6 første måneder i 2016 forventedes et underskud i størrelsesordenen kr. bl.a. grundet bygningsmæssige omkostninger og omkostninger i forhold til afskediget personale. Alle udgifter er blevet gennemgået omhyggeligt, og der er lavet et skøn over hvad vedligeholdelsesudgifter og reparationer vil være resten af året. Der er sikkerhed for de store energiudgifter. Vand og varme er allerede betalt for hele året. Naturgas og el er der kun a conto regninger på for resten af året. Der kommer årsafregning i Vintersbølle Vaskeri og Madservice har fælles anlæg til fremstilling af damp. Det var planlagt at der på et gunstigt tidspunkt skulle foretages en opmåling, så en mere præcis fordeling af regningerne til naturgas og reparation kan finde sted. Opmålingen vil dog have en alvorlig konsekvens med produktionsstop. I opgørelsen her er der regnet med, at udgifterne deles lige over. Naturgas vil i 2016 koste i alt , og reparationer kr Det anbefales at opmåling undlades da Vordingborg Madservice i 2017 overgår til el-gryder og derfor ikke producerer ved brug af damp fremover. 3.2 Balance i regnskabet Distrikterne efterbetaler ultimo august 2016, kr. af for lidt betalt for vask af uniformer. Efterbetaling tilskrives bl.a. meromkostning til personale og udvikling i antal af opgaver udover det prissatte. Taksten i 2017 tilpasses 2016 udviklingen med kr., da der ikke pt. forventes yderligere tilgang af personale. Såfremt opgavetilgang finder sted tilpasses yderligere svarende til opgavetilvæksten og der vil fortsat være stor opmærksomhed på en effektiv drift uden unødige meromkostninger.

5 5 3.3 Øvrige effektiviseringsmuligheder Strygerulle Strygerullen er ikke blevet moderniseret i lighed med de øvrige maskiner i vaskeriet. Der skal to personer til at betjene rullen, og der er regelmæssigt reparationer på den gamle rulle. En ny rulle koster ca. 1. mio. kr. alt inklusive, og vil kun skulle betjenes af 1 person. Den ville kunne leases i restleaseperioden for de øvrige maskiner dvs. knap 7 år for ca kr. om året. Besparelsespotentialet er derfor ca. kr om året svarende til en medarbejders løn fratrukket leasingudgiften. Det vil tage et stykke tid at implementere dette, da indkøb af rulle skal i udbud. Besparelsen kan reducere distrikternes omkostninger til Vintersbølle Vaskeri på sigt. Udnytte snitflader mellem vaskeri, køkken og hjælpemiddeldepotet. Der er selvstændig afregning og vil fortsat være selvstændig afregning mellem de tre enheder. Mellem vaskeriet og hjælpemiddeldepotet ses der i øjeblikket på om der kan udarbejdes nogle arbejdsgange der kan spare nogle kørsler. Begge virksomheder har rene og beskidte kørsler til distrikterne, hvor indholdet ikke må sammenblandes. Tiltaget skal ses i lyset af Sundhedsstyrelsens vejledninger bl.a. om smitterisiko, samt Vordingborg Kommunes egen hygiejnegennemgang i En hygiejnegennemgang i alle virksomheder i Afdeling for Pleje og Omsorg. Mellem vaskeriet og køkkenet, der jo ligger dør om dør, vil der blive set på en fælles platform for integration, jobafklaring, fleksjob mm. Begge virksomheder har en interesse i at tage sit sociale ansvar og har et behov for at øge antallet af arbejdstimer ved sygdom, ferie mv. hvor de særlige job kan føre til effektiv rekruttering. Det vil i 2017 være muligt at tydeliggøre, hvad det samlede økonomiske resultat af de næste effektiviseringsforanstaltninger vil medføre. 3.4 Øgede indtægter I nedenstående skema er indtægterne for de første 5 måneder delt op på forskellige grupper og derefter lineært opskrevet til helårstal. jan-maj Hele året Budget P&O Forskel Måtter , ,22 Borger Linnedvask , ,72 Borger privat tøj , ,55 Borger i alt , , ,73 Uniformer , , , ,03 Duge 5.378, ,54 Madrasser , ,47 Diverse 5.800, , , ,83 I ovenstående indtægter er leveringsgebyr på 71,508,36 fordelt forholdsmæssigt på de øvrige indtægtsgrupper. Og dele af vaskeopgaven varetages stadig i distrikterne.

6 6 Der er grund til at kommentere 3 poster: Måtter Der er grund til at forvente øgede indtægter for måtterne. Det er blevet en Skal-aftale for kommunens virksomheder, at måtter skal vaskes af Vintersbølle Vaskeri. En del virksomheder er endnu ikke gået over til Vintersbølle Vaskeri formentlig fordi de har indgået aftaler af længerevarende karakter med andre vaskerier. Alene af den grund vil indtægterne øges. Af de oplysninger der findes nu, fremgår det at Vintersbølle Vaskeri er meget billigere end andre vaskerier, og taksten derfor vil kunne øges. En mulig takststigning, hvor det stadig vil være en fordel for de kommunale virksomheder i forhold til det, de ellers betalte til ekstern leverandør. Der er en risiko for at enkelte virksomheder overser, at måttevask ved Vintersbølle Vaskeri er en skal-aftale og indgår nye aftaler med ekstern leverandør. Det vil være nødvendigt med en orientering til de enkelte virksomheder. Borgertøj Fortsætter omsætningen som i de første 5 måneder, vil omsætningen blive i alt på 2 mio. Men der er et spring til de 2,6 mio. kr. svarende til 23 %, som Pleje og Omsorg har udlagt til distrikterne til betaling for vasketøj. Budgettet for 2016 er ikke et udtryk for hvad det koster vaskeriet at vaske tøjet, men er baseret på det fastlagte budget over år over omkostninger samlet set. Budgettet har været stramt og har været brugt til at presse distrikterne til at være effektive og sparsommelige i forhold til mængden af vasketøjet, og tidligere også til at vælge et vaskeri der er billigt. Tidligere var der meget store forskelle på distrikternes udgifter til vasketøj det er der ikke på samme måde mere. Og der er ikke længere distrikter, der anvender ekstern leverandør. Siden 2013 har distrikterne været forpligtede til at bruge Vintersbølle Vaskeri, medmindre de vælger selv at håndtere en del af vasketøjet eksempelvis det meget sarte finvask. Og det er en af forklaringerne på, hvorfor der er forskel på budgettets størrelse og hvad vaskeriet har af indtjening. Nogle af distrikterne vælger selv at vaske det private tøj, og et enkelt distrikt vasker selv alt. Det giver ganske god mening, hvis distrikterne håndterer borgernes mere fine tøj der kræver særlig behandling. Det kan også give en vis mening at vaske andet tøj, hvis distrikterne kan udnytte at fx nattevagter nogle nætter ikke har borgerrelaterede opgaver, og derfor kan vaske tøj uden meromkostninger. Derimod er det næppe rentabelt, hvis der skal ansættes personale til at drive et distriktsvaskeri. Det er dog vanskeligt at opgøre omkostningen på distriktsvaskeri, da der ikke har været en særskilt tidsregistrering af personaleforbrug og opgørelse af el, vand, maskinforbrug, personaleforbrug mm. og distrikterne ikke registrerer mængder og typer vasketøj. Den samlede vurdering er dog, at det er muligt at overføre vasketøj fra distrikterne til Vintersbølle Vaskeri, og dermed øge omsætningen her. Vintersbølle vil kunne sikre en fortsat effektiv håndtering af vasketøj ved yderligere opgaveindtag og distrikter kan minimere omkostninger til udskiftning af maskinparken i distriktsvaskerierne som følge af mindre slitage af maskiner. Borgerens betaling for finvask og linned modsvares stort set med takststigningen pr. 1. januar omkostning til håndtering af linned og finvask af tøj. Borgere bosat på plejecentre betaler i gennemsnit 14,04 kr. pr. dag. for tøjvask. Uniformer Primo 2016 skete der efter opfordring fra distrikterne en ændring i metoden på opkrævning af vask på uniformstøj. Tidligere blev der opkrævet en pris pr. medarbejder der var ansat. Nu er det blevet langt mere præcist, idet der nu opkræves pr. stk. tøj der vaskes.

7 7 Analysen har vist at der er budgetteret for lavt for uniformsvask i distrikterne. Budgettet for 2016 blev udarbejdet på baggrund af regninger til distrikterne for en del af Og det var ikke retvisende. En hel del af bogføringen i første halvår skete på Håndværkergården og er ført over i store klumper uden specificering. Indtægterne var beregnet efter metoden med at der betales for antal medarbejdere og ikke for hvad der vaskes i styk. Metoden havde været anvendt i nogle år og der skete ikke prisfremskrivning fra 2014 til Andet halvår blev udgangspunktet for fastlæggelse af budgettet med distrikternes betaling for 2. halvår 2015 gange 2. Fremskrivning viser at budgettet burde have været korrigeret til ,85 kr. tillagt budget til antallet af meransatte i distrikterne i Meransatte som følge af udvidelse af antal boliger på Solvang og som følge af udvidelse af personaleantal grundet puljemidler. Den manglende prisfremskrivning fra 2014 til 2015 var indeholdt i efterbetalingen fra distrikterne ved regnskabsårets afslutning I 2016 efterbetales ultimo august Sammenligning med andre vaskerier 4.1 Andre kommuners udgifter til vask og leje af personalebeklædning Blandt de 16 sjællandske kommuner der deltager i FUS (Fælles Udbud Sjælland), valgte 7 at indgå i FUS-udbuddet af visse vaskeri-ydelser, med start i Det var kun vask/leje af personalebeklædning (uniformer) samt vask/leje af måtter som blev udbudt og det skete i to adskilte udbud. Den sidste store del af vaskeriydelserne, bestående af finvask af borgertøj og vask/leje af linned, håndklæder, m.m., blev ikke udbudt og de enkelte kommuner har derfor individuelle aftaler omkring dette. Årsagen til det manglende fælles udbud af disse vaskeriydelser, hænger givetvis sammen med, at det på dette felt er lettere at benytte mindre lokale vaskerier, hvor der kan være flere at vælge imellem og hvor konkurrencen holder priserne nede. Følgende vaskerier har vundet opgaven i FUS-udbuddet: 1) vask/leje af personalebeklædning - De Forenede Dampvaskerier A/S (DFD) 2) vask/leje af måtter - A-VASK A/S I vores del af regionen, er det kun Guldborgsund der har valgt at deltage. Vores udbudskonsulenter har adgang til en databank for de deltagende kommuner i FUS, hvor det er muligt at trække oplysninger om de andre kommuners udgifter til vaskeriydelser pr. leverandør, men det har været svært at trække sammenlignelige oplysninger om priser og mængder. For at skabe et bedre sammenligningsgrundlag har vi derfor haft kontakt med fire kommuner: Faxe, Ringsted, Slagelse og Guldborgsund, hvoraf de sidste tre er med i FUS-aftalen omkring vaskeriydelser. Det var begrænset hvor meget de prioriterede at hjælpe os med oplysninger, men vi har da modtaget oplysninger fra Faxe kommune (der er uden for FUS-aftalen) vedrørende de priser de betaler til Berendsen for vask/leje af personalebeklædning og fra Slagelse kommune med de tilsvarende priser fra DFD indenfor FUS-aftalen. En sammenligning af de to firmaers priser for 2016, viser at DFD kun er 2-3 % billigere end Berendsen, opgjort på den samlede årlige udgift pr. uniformeret plejepersonale, mens Berendsen er

8 8 knap 1 % billigere når det gælder årsprisen pr. uniformeret medarbejder i trænings- og aktivitetsafdelingen samt i sygepleje-enheden. Årsprisen i FUS-aftalen med DFD varierer fra kr. pr. medarbejder i trænings- og aktivitetsafdelingen, til kr. for køkkenpersonale. Forskellen mellem de forskellige personaleenheder skyldes at de har behov for forskellige beklædningsdele. 4.2 Hvis Vordingborg kommune var med i FUS-aftalen Med DFD s årspriser pr. uniformeret medarbejder kan det beregnes hvor meget Vordingborg kommunes udgifter ville være til vask/leje af personalebeklædning, såfremt vi havde været med i FUS-aftalen. De gældende årspriser i 2016 er ganget på antallet af ansatte i hver uniformeret personalegruppe i årets første syv måneder, omregnet til fuldtidsansatte. Resultatet fremgår nedenfor: Personalegruppe: Årlig pris hos DFD pr. fuldtidsansat Antal fuldtidsansatte Årlig udgift Plejepersonale - Inde 3.116,36 468, Plejepersonale - Ude 3.283,28 286, Køkkenpersonale 3.754,92 100, Træning & aktivitet 3.253,16 57, Sygepleje-personale 3.283,59 191, I alt 1.104, Der skal tages en række store forbehold for beregningen: Unøjagtigt antal : Idet opgørelsen over antal uniformerede ansatte kun delvist kan opgøres som antallet af fuldtidsansatte. Ekstra omkostninger: Til trods for at ovennævnte årspriser er inkl. levering, så vil der være en række mindre gebyrer og udgifter som ikke er medregnet, herunder påføring af mærkater. Ikke medregnede personalegrupper: Udgiften til det uniformerede personale udenfor de nævnte personalegrupper (der primært er beskæftiget inden for Pleje og Omsorg), ikke er indregnet, da vi ikke har haft de nødvendige oplysninger om årsprisen for andre personalegrupper. Deres årspriser vil dog være væsentligt lavere idet de ikke er pålagt krav om at skifte alle uniformsdele dagligt. Mens det første forbehold kan trække udgiften i begge retninger vil de to sidstnævnte entydigt medføre, at den beregnede udgift er lavere end den faktiske. Uden noget sikkert belæg for påstanden, antages det alligevel, at udgiften til de ikke medregnede personalegrupper, samt ekstraomkostningerne, vil udgøre 5 % af den ovenfor beregnede udgift på 3,59 mio. kr., mens det unøjagtige antal betyder en tilsvarende usikkerhedsmargin på 5 % i begge retninger omkring den samlede faktiske udgift. Dvs. at den samlede udgift til vask/leje af personalebeklædning, kan forventes at ligge i intervallet 3,58 3,96 mio. kr. Dette beregnede udgiftsinterval skal sammenlignes med de indtægter som Vintersbølle Vaskeri kan forvente at få ind vedrørende vask af personalebeklædning i 2016 tillagt distrikternes afskrivninger på indkøbt personalebeklædning.

9 9 4.3 Kommunes samlede omkostninger til vask og afskrivning af personalebeklædning Som det fremgår af tabellen i afsnit 3.4, så forventes indtægten på vask af uniformer, dvs. personalebeklædning, at blive knap 3,0 mio. kr. Fra 1. januar 2013 havde firmaet Profil Partner Vordingborg ApS vundet udbuddet af indkøb af personalebeklædning. Firmaet gik konkurs i maj i år hvorefter Sjællands Erhvervsbeklædning A/S jf. kontrakten har fået overdraget rettigheder og forpligtelser. Kontrakten udløber den med mulighed for forlængelse i yderligere 12 måneder. For at afgrænse de indkøb som vedrører beklædning til de relevante personalegrupper der indgår i sammenligningen med FUS-aftalen, er det valgt kun at tage de indkøb med som er bogført under de tre profitcentre: Psykiatri & Handicap, Sundhed, samt Pleje & Omsorg. Sidstnævnte står for næsten 97 % af indkøbene foretaget i perioden 1. januar 2013 medio august Udgifterne fordeler sig med et stort indkøb i 2013 på ca. 3,5 mio. kr. efterfulgt af supplerende indkøb for 0,8 mio. kr. fra 2014 og frem til medio august i år. Ved at fremskrive forbruget i 2016, år-til-dato, kan den forventede udgift til indkøb af personalebeklædning i hele 2016 estimeres til kr. Antages det at indkøbet i 2017 bliver på samme niveau, vil de supplerende indkøb fra 2014 til 2017 andrage i alt kr., svarende til kr. pr. år. Den gennemsnitlige årlige udgift til supplering udgør således knap 10 % af det oprindelige store indkøb i I runde tal og træsko-længder af en betydelig størrelse, kan man vælge at antage, at det oprindelige tøjindkøb vil være fuldt udskiftet indenfor en 10 årig periode. Det svarer til at den forventede samlede udgift til tøjindkøb i perioden vil blive ca. det dobbelte af det oprindelige store indkøb på 3,5 mio. kr. og at dette beløb på 7,0 mio. kr. kan afskrives lineært over 10 år, med 0,7 mio. kr. årligt. Lægger man dette beløb for afskrivningen på indkøbt personalebeklædning oveni den forventede indtægt på 3,0 mio. kr. for vask heraf, giver det en samlet udgift på 3,7 mio. kr. for de tre afdelinger. Men denne beregning er naturligvis også behæftet med en væsentlig usikkerhed vedrørende de beregnede afskrivninger. Hvis der skal afskrives over 8 år, stiger afskrivningerne med 20 %, ligesom de falder 20% hvis afskrivningsperioden i virkeligheden er 12 år. Med den usikkerhed indregnet, betyder det at den samlede omkostning til vask af personalebeklædning på Vintersbølle Vaskeri og afskrivning på indkøbt tøj, vil ligge i intervallet 3,58 3,88 mio. kr. 4.4 Konklusionen på sammenligningen vedrørende personalebeklædning Med forbehold for samtlige usikkerhedsfaktorer, så kan det konstateres, at der er et tæt sammenfald mellem kommunens nuværende udgifter til vask og afskrivninger på personalebeklædning og den mulige udgift hvis Vordingborg havde været med i den nuværende FUS-aftale med De Forenede Dampvaskerier. På den baggrund kan det konkluderes at Vintersbølle Vaskeri er konkurrencedygtigt i forhold til den gældende FUS-aftale på området for vask/leje af personalebeklædning. Usikkerhedsfaktorerne kan dog tilsvarende betyde, at FUS-aftalen kunne have været henholdsvis 0,3 mio. kr. billigere eller knap 0,4 mio. kr. dyrere, end det nuværende ordning med eget vaskeri.

10 10 Det er usikkert hvorvidt konklusionen kan siges at være gældende for de øvrige store områder, såsom vask/leje af linned (og øvrigt fladtøj) samt vask/leje af måtter. Der er dog umiddelbart intet der skulle tale imod, at det skulle være tilfældet. Som det er nævnt ovenfor i afsnit 3.4, så har en tidligere sammenligning i 2015 af priserne på vask/leje af måtter vist, at Vintersbølle Vaskeri er billigere end de vaskerier som kommunens virksomheder ellers benyttede. Vintersbølle Vaskeri har opgjort priser i stykpriser og i kg priser, hvor sammenligning i samme størrelser/ måleenhed vil være muligt. Bilaget er vedhæftet sagen. Bilaget afspejler den dyreste pris. 5 Takster for vask af borgertøj og linned i Vordingborg og de omkringliggende kommuner m.fl. Se følgende side takster Borger i eget hjem/ældrebolig Takst pr. Omfatter måned Omfatter Borger på plejecenter Takst pr. måned Vordingborg Vask af tøj og linned 186 Vask af eget/lejet tøj, linned og håndklæder 427 Guldborgsund Tøjvask 131 Vask og rengøring 361 Næstved Leje/vask af sengelinned 326 Vask af personligt tøj m.m. 198 I alt 524 Faxe Leje inkl. vask af linned og håndklæder 159 Vask af personligt tøj 76 I alt 235 Stevns Vask/leje af linned 241 Vask af tøj 61 I alt 302 Ringsted Vask for beboere 23 Servicepakke 2: 696 i centernære boliger Taksten indeholder vask af personlig beklædning,leje og vask af linned, samt husholdningsartikler Rødovre Vask pr. mdr. - Eget tøj 203 Leje af linned 303 I alt 506 Som det fremgår er Vordingborg en af de få kommuner i sammenligningen der tilbyder vaskeriydelser for borgere i eget hjem. Den opgave løses af private leverandører og borgeren har mulighed for at tilkøbe ydelser udover det visiterede. Vordingborg kommunes takst for borgere på

11 11 plejecentre er lavere end den sammenlignelige takst i Næstved, Ringsted og Rødovre, men højere end i Faxe og Stevns. Det er umiddelbart svært at afgøre om taksten for Vask og rengøring i Guldborgssund er sammenlignelig. Takstbladet fra Lolland og Køge kommuner indeholder ingen takster for vask. 6 Konsekvenser ved eventuel lukning af Vintersbølle Vaskeri Der skal tages højde for at nogle udgifter fortsætter, uanset hvilket vaskeri der har opgaven. 6.1 Leasingudgifter Der er indgået 2 leasingkontrakter før Pleje og omsorg overtog vaskeriet. 1. leasingaftale udløber i 2017 kr pr. år. 2. leasingaftale udløber i 2023 kr pr. år. Ved virksomhedsoverdragelse kan det aftales at leasingaftaler følger med. Betydning for prisen kendes ikke. 6.2 Bygningen Der vil fortsat være udgifter til bygningsdrift. En del af bygningen vil kunne anvendes fornuftigt af køkkenet, men det er uvist hvad de øvrige lokaler kan anvendes til. Den samlede bygningsmasse fremstår vel vedligeholdt som følge af 2016-renoveringen og lever op til Sundhedsstyrelsens krav om hygiejne. Istandsættelsen er sket med baggrund i Hygiejnegennemgang 2015 ved Pleje og Omsorgs interne kvalitetskontrol. 6.3 Personalet Lukker Vintersbølle Vaskeri, forsvinder der 10 arbejdspladser, hvoraf det må formodes, at det kun vil lykkedes for få af de ansatte at få andet arbejde. De vil derfor overgå til offentlig forsørgelse af forskellig karakter. 7 Alternativer til Vintersbølle Vaskeri Lukker vaskeriet, er der flere muligheder. Det mest oplagte er at få Vordingborg kommune med i det fælleskommunale udbud FUS hvis det er muligt. Alt andet lige må det formodes at et sådant stort udbud må give en bedre pris end hvis Vordingborg Kommune alene forestod et udbud. Det kan ikke besvares lige nu, om Vordingborg Kommune kan komme med i dette udbud nu, eller vi skal vente til der igen bliver foretaget et nyt fælles udbud.

12 12 Vordingborg Kommune kan foretage sit eget udbud. Tidspunkt vil afhænge af hvornår indkøbsafdelingen har tid til en sådan opgave. Uanset om det bliver det fælles udbud eller om det bliver et rent Vordingborg udbud, må det anbefales, at det er hele Vintersbølle Vaskeri s produktion, der udbydes. Det skyldes, at vaskeriet i dag bruger sin kapacitet på mange forskellige opgaver samtidigt og i en styret produktion. Fladtøj (linned, duge mv.), uniformstøj, måtter, privattøj endog madrasser bliver vasket på Vintersbølles Vaskeri. Tages der enkeltproduktion ud fx uniformstøj, så kan kapaciteten ikke fyldes op med anden produktion. Det betyder, at produktionsapparatet vil blive dårligere udnyttet, og at en lang række faste omkostninger vil skulle spredes ud over en mindre produktion og fordyre denne.

Styrelseslovens 41a gælder:

Styrelseslovens 41a gælder: TAKSTER I Styrelseslovens 41a gælder: Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster

Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Genberegning af Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster Sundheds- og Omsorgsudvalgets takster er blevet genberegnet som følge af ændringer,

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I Borgerrepræsentationen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen reguleres ikke som følge

Læs mere

Målepunkt Beskrivelse og beregninger Opfyldelse

Målepunkt Beskrivelse og beregninger Opfyldelse Park- & Vejservice Opfølgning på tilbud pr. 31. marts 2014 Målepunkt Beskrivelse og beregninger Opfyldelse Budget Budgetrammerne for de politiområder der er kunder hos Park- og Vejservice er reguleret

Læs mere

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018

BILAG SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET TAKSTER I 2018 TAKSTER I Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund

Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund Potentialeafklaring for anvendelse af de nye fritvalgsregler i Frederikssund Kommune NOTAT 7. april 2014 Til drøftelse af de nye regler på fritvalgsområdet, har Ældre og Sundhed udarbejdet følgende analyse

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo oktober Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 336,4 mio.

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo november

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo november Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo november Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6

Budget 2014. Budget 2015. Politikområde Ældre DRIFT - Budgetramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 Socialudvalget Oversigt over udvalgsområde Regnskab 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Politikområde Ældre DRIFT - ramme 1+2 392,4 404,3 406,6 413,0 420,2 432,6 ramme 1 400,4 410,6 413,0 419,4 426,5 438,9 Virksomheder

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning

Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning Udbud og ændring i levering af hjælp til tøjvask - beslutning Beslutningstema Det skal besluttes, 1. Om der skal ændres i formen, hvorpå hjælp til tøjvask til personer med nedsat psykisk eller fysisk funktionsniveau

Læs mere

FORSLAG TIL HARMO- NISERING AF SER- VICEPAKKER PÅ PLE- JECENTRE I TØNDER KOMMUNE

FORSLAG TIL HARMO- NISERING AF SER- VICEPAKKER PÅ PLE- JECENTRE I TØNDER KOMMUNE FORSLAG TIL HARMO- NISERING AF SER- VICEPAKKER PÅ PLE- JECENTRE I TØNDER KOMMUNE Delnotatet præsenterer de lovgivningsmæssige forudsætninger for servicepakker og en vurdering af, hvilke servicepakker,

Læs mere

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/

Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr af 16/ Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192, BEK nr. 1324 af 16/12 2014 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering. Betalingen

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse

Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Økonomidir. område Ramsherred 5 5700 Svendborg Notat vedr. prisafprøvning/konkurrenceudsættelse Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 21 34 76 I forhold til prisafprøvning/konkurrenceudsættelse peges der på, at der

Læs mere

Dette notat beskriver sammensætningen af de opgaver, som løses af Madservice Viborg, og dettes betydning for konkurrenceudsættelsen.

Dette notat beskriver sammensætningen af de opgaver, som løses af Madservice Viborg, og dettes betydning for konkurrenceudsættelsen. Byrådet har besluttet at konkurrenceudsætte i Viborg Kommune. Dette notat beskriver sammensætningen af de opgaver, som løses af Viborg, og dettes betydning for konkurrenceudsættelsen. 1. Det samlede budget

Læs mere

Budgetopfølgning Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP

Budgetopfølgning Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP Budgetopfølgning Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP element Art budget 214 regnskab 214 Mindreforbrug - Bilag

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750 Reduktioner (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Formål Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750

Læs mere

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice.

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. I kommunens årsregnskab angives, hvorledes kommunen senest har beregnet priskrav

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo august

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo august Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo august Resumé Sundhedsudvalget har i alt fået overført 1,3 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 337,3 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL

NOTAT Ø Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL. Budgetopfølgning pr. 30. november 2018 VEL NOTAT 00.30.14-Ø00-38-18 Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november VEL Budgetopfølgning pr. 30. november Velfærdsudvalget Budgetopfølgningen peger på en udfordring på 6,6

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018

A-Maler ApS ÅRSRAPPORT 2017/2018 A-Maler ApS Taastrup Hovedgade 180 2630 Taastrup CVR.nr.: 36 93 68 86 ÅRSRAPPORT 2017/2018 Regnskabsperiode: 1/7 2017-30/6 2018 (3. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

1.1 Vaskemaskinstarter Hvad Note Forudsætninger Beregning Resultat 1.1.1 Vaske-maskiner førs. 1) Målt i 1998 (3B) Kapacitet oplyst af 3B

1.1 Vaskemaskinstarter Hvad Note Forudsætninger Beregning Resultat 1.1.1 Vaske-maskiner førs. 1) Målt i 1998 (3B) Kapacitet oplyst af 3B Bilag A Beregningsgrundlag 10.12.2001 / LHC Tallene i evalueringsrapportens tabeller bygger på nedenstående. Alle tal er beregnet udfra enten målinger eller estimater opgive af rådgivere og/eller bygherre.

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1

Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1 Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1 9.9 Eksempel på beregning af omkostninger I det følgende angives et eksempel på opgørelsen af de samlede omkostninger, der er knyttet til pasningen af børnene i

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

1 Gennemgang af timeprisberegning

1 Gennemgang af timeprisberegning 1 Gennemgang af timeprisberegning På baggrund af henvendelse fra Bornholms Regionskommune er BDO blevet bedt om at foretage en kvalitetssikring af kommunens prisberegninger på fritvalgsområdet, idet prisberegningen

Læs mere

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21.

Indledning. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. Talepapir til samråd i Trafikudvalget om Banedanmarks afvikling af Skinnesvejseanlægget, Fredericia, spørgsmål I (21. februar 2006) Samrådsspørgsmål: Hvad kan ministeren oplyse omkring afviklingen af Skinnesvejseanlægget,

Læs mere

Der er tale om obligatoriske ydelser, som kommunen er forpligtet til at levere og opkræve betaling for. Beløb i 2013 (kr.)

Der er tale om obligatoriske ydelser, som kommunen er forpligtet til at levere og opkræve betaling for. Beløb i 2013 (kr.) TAKSTBILAG : Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Plejehjem obligatoriske ydelser Hjemmel: Lov om Social Service 192 Huslejen fastsættes efter de budgetterede driftsudgifter tillagt 10% af den seneste ejendomsvurdering.

Læs mere

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard

Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Scenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard August 2019 Scenarier for fremtidig anvendelse af DalbogaardScenarier for fremtidig anvendelse af Dalbogaard Økonomifunktionen August 2019 2 0. Baggrund

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Madservice. Drifts- og udviklingsaftale 2015. Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Madservice. Drifts- og udviklingsaftale 2015. Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Madservice Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Gitte Larsen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Notat om timepriser på fritvalgsområdet af

Notat om timepriser på fritvalgsområdet af Notat om timepriser på fritvalgsområdet af 30.08.2010 I henhold til lov om Social Service 83 har Kommunalbestyrelsen pligt til at tilbyde personlig pleje og praktisk hjælp til borgere med midlertidig eller

Læs mere

Principperne for takstfastsættelse af tillægsydelser

Principperne for takstfastsættelse af tillægsydelser Principperne for takstfastsættelse af tillægsydelser Styringsaftalen anviser de almindelige principper for beregning af takster for hovedydelser. I nedenstående beskrives de aftalte principperne for takstfastsættelse

Læs mere

Køge Kommune. Analyse af økonomi og likviditet i den selvejende institution. Køge Kommune Analyse af økonomi og likviditet i Torpgården

Køge Kommune. Analyse af økonomi og likviditet i den selvejende institution. Køge Kommune Analyse af økonomi og likviditet i Torpgården INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Køge Kommune Analyse af økonomi og likviditet i den selvejende institution Torpgården WWW.BDO.DK WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING 0 1 Indledning Vi har udført en vurdering

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Kapacitetsanalyse af plejeboliger i Faxe Kommune

Kapacitetsanalyse af plejeboliger i Faxe Kommune Kapacitetsanalyse af plejeboliger i Faxe Kommune 1 Formål: Denne analyse har til formål at belyse kapaciteten på plejeboligområdet i Faxe Kommune. Kapacitetsanalysen giver et overblik over følgende: Ændringer

Læs mere

Kommentarer fra administrationen

Kommentarer fra administrationen vedr. eventuelt udbud på visiteret indkøb af dagligvarer Høringssvar Område Vest Vi har følgende kommentarer til model 1: Set ud fra et borgerperspektiv er vores holdning, at der ved dette udbud vil kunne

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr. BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE BØRN OG UNGE MED SÆRLIGT BEHOV BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: 134315/10 Indledning Politikområdet yder særlige ydelser til Familieafdelingen,

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag 2020 tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag 2020 tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Dokumentnummer 493089 Bestyrelsen Dato 28. november 2018 10 Orientering om trafikbestillingsgrundlag 2020 Indstilling Administrationen indstiller, at orienteringen om trafikbestillingsgrundlag

Læs mere

ALLONGE TIL KONTRAKT OM DRIFT AF ATLETION AF 10. JUNI 2004 OG TIL ALLONGE AF 10. MAJ 2010 TIL KONTRAKT OM DRIFT AF ATLETION AF 10.

ALLONGE TIL KONTRAKT OM DRIFT AF ATLETION AF 10. JUNI 2004 OG TIL ALLONGE AF 10. MAJ 2010 TIL KONTRAKT OM DRIFT AF ATLETION AF 10. ALLONGE TIL KONTRAKT OM DRIFT AF ATLETION AF 10. JUNI 2004 OG TIL ALLONGE AF 10. MAJ 2010 TIL KONTRAKT OM DRIFT AF ATLETION AF 10. JUNI 2004 mellem Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2 8000 Aarhus C CVR-nr.:

Læs mere

Kværndrup Fjernvarme AmbA. Kalkule solvarme

Kværndrup Fjernvarme AmbA. Kalkule solvarme Kværndrup Fjernvarme AmbA Kalkule solvarme 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Forudsætninger og kommentarer til kalkule for solvarme 3 Forudsætninger og kommentarer til budgettet for 2013-14 5

Læs mere

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave.

Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. Potentialeafklaring for hjemmeplejen i Fredericia Kommune en pixie-udgave. (Pixie-udgaven er lavet på baggrund af rapport udarbejdet af Udbudsportalen i KL december 2013) Indledning: Den 1. april 2013

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 10. juli Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

NJ BOLIG ApS. Strandhusevej Juelsminde. Årsrapport 1. april marts 2015

NJ BOLIG ApS. Strandhusevej Juelsminde. Årsrapport 1. april marts 2015 NJ BOLIG ApS Strandhusevej 13 7130 Juelsminde Årsrapport 1. april 2014-31. marts 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/08/2015 JIMMI LILLELUND Dirigent

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Udsnit af Bek. om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. (299 af 25/03/2010

Udsnit af Bek. om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. (299 af 25/03/2010 Notat vedrørende beregning af pris for praktisk hjælp Baggrund I foråret 2010 udarbejdede Viborg Kommunes fagforvaltninger et reduktionskatalog og samtidig med forslagene, blev der angivet en vurderet

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

Haagh'n Falck Nedbrydning ApS

Haagh'n Falck Nedbrydning ApS Haagh'n Falck Nedbrydning ApS Søndre Alle 2, 4600 Køge (CVR. nr. 38 89 08 24) Årsrapport for 2017/2018 1. regnskabsår Fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling. Den 2. oktober 2018

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016

CPD INVEST ApS. Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup. Årsrapport 1. januar december 2016 CPD INVEST ApS Jomsborgvej 21, 3 th 2900 Hellerup Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/06/2017 Christen Peder

Læs mere

Serviceopgaver -11,4-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6

Serviceopgaver -11,4-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6-9,6 18,0-27,6 Østsjællands Beredskab Sagsnr. 278396 Brevid. 2306391 Ref. MLW Dir. tlf. 4631 3943 mariewaar@oesb.dk NOTAT: Budget 2017-2020 efter Beredskabskommissionens møde 13 05 2016 (2) 18. august 2016 Jf. vedtægter

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

HHTE ApS. Søndre Alle 2, 4600 Køge. (CVR. nr ) Årsrapport for 2017/ regnskabsår

HHTE ApS. Søndre Alle 2, 4600 Køge. (CVR. nr ) Årsrapport for 2017/ regnskabsår HHTE ApS Søndre Alle 2, 4600 Køge (CVR. nr. 35 63 35 29) Årsrapport for 2017/2018 5. regnskabsår Fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling. Den 10. oktober 2018 Som dirigent Morten

Læs mere

FOA præsenterer her 2. udgave af status på ældreområdet. Analysen samler de mest centrale tal på ældreområdet.

FOA præsenterer her 2. udgave af status på ældreområdet. Analysen samler de mest centrale tal på ældreområdet. 18. december 2017 Ældreområdet 2017 FOA præsenterer her 2. udgave af status på ældreområdet. Analysen samler de mest centrale tal på ældreområdet. Ny banebrydende undersøgelse om normeringer på plejecentre

Læs mere

Køreplantimer og passagerantal. Tabel 1 viser den kollektive bustrafik i køreplantimer og passagerantal.

Køreplantimer og passagerantal. Tabel 1 viser den kollektive bustrafik i køreplantimer og passagerantal. Notat: Region Syddanmark FynBus - perioden 2007 til 2015 - udvikling i køreplantimer, passagerantal og økonomi - regionens ramme og konsekvens for fremtiden herunder likviditet Efter Regionens første 2

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Forbehold - eksempler

Forbehold - eksempler Forbehold - eksempler Væsentlige fejl og mangler (uenighed med ledelsen) Uenighed med ledelsen fortsat drift Ledelsen har aflagt regnskabet under forudsætning om fortsat drift. Som omtalt i årsregnskabets

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Prognose for personalebehov for ansatte i kommuner og regioner

Prognose for personalebehov for ansatte i kommuner og regioner 20. november 2018 Prognose for personalebehov for ansatte i kommuner og regioner 2018-2028 Stigende behov for personale frem mod 2028: Dette notat beskriver den forventede personaleafgang fra 2018-2028

Læs mere

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler KONTRAKTBILAG 11 Krav om uddannelses- og praktikaftaler Sagsnummer.: 18/561 KRAV OM UDDANNELSES- OG PRAKTIKAFTALER Vejledning til tilbudsgiver/leverandør På baggrund af Regeringens og Danske Regioners

Læs mere

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver

NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets opgaver Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 252743 Brevid. 1981093 Ref. MAWA Dir. tlf. 46 31 30 67 Mariewaar@roskilde.dk NOTAT: Konklusioner på fordelingsregnskab og analyse af brandvæsenets

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Udviklingen i udvalgte nøgletal fra , sammenligninger udviklingen og den forventede udvikling i nøgletallene i de 3 år.

Udviklingen i udvalgte nøgletal fra , sammenligninger udviklingen og den forventede udvikling i nøgletallene i de 3 år. Nøgletalsrapport ultimo april Sagsnr.: 213/937 Dato: 7. juli Sag: Politisk økonomiopfølgning Sagsbehandler: Bjørn Tell Økonomikonsulent Nøgletalstabellen viser nøgletal beregnet på grundlag af det oprindelige

Læs mere

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper.

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper. Vordingborg Vordingborg 30. april 2014 Resultatrevision 2013 for Jobcenter Vordingborg 1. Generelle betragtninger Jobcenter Vordingborg har i 2013 haft fokus på at stabilere indsatsen og fastholde resultaterne

Læs mere

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06.

Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede institutioner - opfølgning på debat i KKR den 11. maj 2007 11.06. GLADSAXE KOMMUNE Kommunaldirektøren Rådhus Allé, 2860 Søborg Tlf.: 39 57 50 02 Fax: 39 66 11 19 E-post: csfmib@gladsaxe.dk www.gladsaxe.dk Notat vedr. analyse af takstberegning og økonomistyring for takstfinansierede

Læs mere

Norddjurs Kommunes fritvalgspriser i ældreplejen

Norddjurs Kommunes fritvalgspriser i ældreplejen Norddjurs Kommunes fritvalgspriser i ældreplejen 4/0120-0220-0005 /CF Indledning Norddjurs Kommune har i mail af 2. marts 2008 til Konkurrencestyrelsen redegjort for kommunens beregning af priser til private

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017 Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet 1. Aftaledelen af ældreområdet Aftaledelen af ældreområdet kommer ud med et forventet merforbrug på 9,6 mio. kr. i 2017. Herudover kommer 3,8 mio. kr. i

Læs mere

Notat. Til Styregruppen, K17 og KKR 30. januar Takstanalyse budget Det specialiserede social- og undervisningsområde i region sjælland

Notat. Til Styregruppen, K17 og KKR 30. januar Takstanalyse budget Det specialiserede social- og undervisningsområde i region sjælland Til Styregruppen, K17 og KKR 30. januar 2015 Brevid: 3581715 Sagsnr.: 312512 Lolland Økonomi Kontaktperson Svend E. Olsen Økonomi Tlf.: 54676734 svol@lolland.dk Takstanalyse budget 2015 - Det specialiserede

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift. Til: Dato: 03/ Sagsbeh.: ETO Sagsnr.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift. Til: Dato: 03/ Sagsbeh.: ETO Sagsnr. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Christians Have Plejecenter - fremtidig drift Til: Dato: 03/01-2017 Sagsbeh.: ETO Sagsnr.: Kontrakten med Aleris Omsorg vedrørende driften af halvdelen af Christians

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge. Gladsaxe Kommune Oktober 2005 Institution 11 Sindslidende Nybrogård Nybrovej 333 2800 Lyngby kan institution 1. Målgruppe Nybrogård er et botilbud i henhold til serviceloven 92 til voksne psykisk syge.

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Nord Energi Net A/S, CVR.nr. 25 39 92 69 Bilag 1, Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2016 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en mellemstor klasse C virksomhed med de

Læs mere

Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige områder.

Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige områder. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Dirkoor 11. jan. 2010 LT 13. jan. 2010 Høring hos PWC 5. februar 2010 Effektivisering af økonomistyringssøjlen på KU status 2009 og mål 2010 indenfor syv væsentlige

Læs mere

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00

FynBus Repræsentantskab. Referat. Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 FynBus Repræsentantskab Referat Fredag den 14. september 2012 kl. 14.00 Deltagere:, bestyrelsesformand Torben Andersen, Kerteminde Lars Kristian Pedersen, Assens Kasper Westh, Odense Fraværende Niels Bebe,

Læs mere