Afslag, halvmur/læmur vinkelret på facade mod Strandvejen ved terrasse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afslag, halvmur/læmur vinkelret på facade mod Strandvejen ved terrasse"

Transkript

1 Mads Staunskjær Mads Staunskjær ApS Nordre Strandvej Mailet dd Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej Helsingør Cvr nr Dato Sagsnr. 16/19032 Sagsbehandler Hanne Wagnkilde Arkæolog Tlf Dispensation, fortidsmindebeskyttelseszonen til Lappestensbatteriet Ny bolig Afslag, halvmur/læmur vinkelret på facade mod Strandvejen ved terrasse Adresse Nordre Strandvej 25, 3000 Helsingør Matr.nr 1fm Marienlyst, Helsingør Jorder Ejendom Kære Mads Staunskjær - Mads Staunskjær ApS Vi har nu behandlet din ansøgning om at genopføre boligen på Nordre Strandvej 25 i fortidsmindebeskyttelseszonen til Lappestensbatteriet Du bad os 10. januar 2017 om at forhåndsvurdere projektet, og på baggrund af vores positive vurdering bad du os i telefonen om at træffe afgørelse. Vi dispenserer hermed fra fortidsmindebeskyttelseszonen (naturbeskyttelseslovens 18) til det konkrete boligprojekt, indsendt 10. januar Dog må vi desværre afslå dispensation til læmuren/halvmuren vinkelret på facaden ved terrassen mod Nordre Strandvej.

2 SIDE 2 Vilkår Med dispensationen følger disse vilkår vedrørende byggeri, faste indretninger/beplantning og gravearbejde: Jord fra afgravning til kælder mv. må ikke lægges på grunden terrænet udenom bygningerne må ikke ændres Nordsjællands Museum skal kontaktes i god tid før anlægsarbejdet med henblik på arkæologisk overvågning af gravearbejde og/eller egentlig arkæologisk undersøgelse. Der må ikke indrettes hævede terrasser terrasser skal være i overfladeniveau. Hidtidige skur og anneksbygninger fjernes, senest ved færdigmelding af det her tilladte byggeri Hegn mod Lappestensbatteriet og Strandvejen skal være levende det vil sige hække. Hækhøjden ikke overstiger 1,20 meter, og at hækken mod batteriet ikke står på fortidsmindet (se fortidsmindets udstrækning på luftfoto nedenfor) Herudover følger vilkår vedrørende reparation og pleje af kanten af fortidsmindet/batteriet, som ligger på ejendommen: Batteriets profil med vold og grav skal umiddelbart efter nedrivning af skur og annekser, reetableres for ejers regning. Hurtig reetablering kræves for at undgå skader på batteriet i form af sammenskridninger Hullerne efter skure/annekser i kanten af Lappestensbatteriet skal fyldes, befæstes og beplantes ifølge anvisninger fra Slots- og Kulturstyrelsen, som er myndighed for fortidsminder (museumsloven). Se illustration af fortidsmindets udstrækning nedenfor

3 SIDE 3 Baggrunden for dispensationen i hovedtræk Baggrunden for dispensationen er i hovedtræk, at: Det ønskede byggeri på i alt 86 m 2 stort set har samme grundareal ( fodaftryk ) og tagreal som de eksisterende bygninger. De nuværende bygninger udgør i alt 90 m 2. Herved merpåvirker byggeriet ikke Lappestensbatteriet og den landskabelige sammenhæng mellem batteriet og stranden. Højden af boligen er som den hidtidige boligs (tag i kote 5,6), så man kan se henover bygningen fra batteriet. Eksisterende lovlige skure og annekser fjernes fra kanten af batteriet og levner et større ubebygget areal i kanten af fortidsmindet, så det ikke opleves med skure som nu. Se yderligere redegørelse for projekt samt vurderinger nedenfor. Bemærk Dispensationen er omfattet af klageadgang vi offentliggør tilladelsen på vores hjemmeside (se nedenfor). Du må ikke udnytte dispensationen før klagefristen er udløbet. Dispensationen skal udnyttes, inden der er gået 3 år. Hvis den ikke er udnyttet inden, bortfalder den (naturbeskyttelseslovens 66 stk. 2). Du eller en kommende ejer skal også have nedrivnings- og byggetilladelse til projektet. Du eller en kommende ejer skal være opmærksomme på, at byggetilladelsen kan indebære krav om at ændre bygningen. Så den blandt andet opfylder brand-, isolerings- og adgangskrav. Vi imødeser nedrivnings- og byggeansøgning, når klagefristen for denne tilladelse er udløbet, og såfremt der ikke er klaget over afgørelsen. Ansøgningerne skal sendes via det digitale ansøgningssystem BOM - Byg og Miljø. Vi retter BBR (Bygnings- og boligregistret), når byggetilladelsen er udstedt og byggeriet færdigmeldt.

4 SIDE 4 Afgørelsen er truffet efter Fortidsmindebeskyttelsesbestemmelsen (naturbeskyttelseslovens 18). Klageadgangen, fastlagt i naturbeskyttelseslovens 87 (se nedenfor). EU's habitatdirektiv med Bilag IV Listen over særlig sårbare og truede dyrearter. Lovgivningen Ejendommen ligger indenfor fortidsmindebeskyttelseszonen (fortidsmindebyggelinjen) til Lappestensbatteriet. Fortidsmindebeskyttelseszonen Fortidsmindebeskyttelsesbestemmelsen i naturbeskyttelseslovens 18 indebærer et generelt forbud mod at ændre tilstanden i en bræmme på 100 meter omkring fortidsminder målt fra kanten. Formålet med bestemmelsen er at sikre fortidsminder som landskabselementer og navnlig sikre sammenhænge mellem fortidsminder og de landskabstræk, som har været af betydning for placering af de nu historiske anlæg netop her. Hertil er formålet at sikre eventuelle fund og spor i jorden omkring fortidsminder. Ved administrationen af bestemmelsen lægges, med henvisning til Natur- og Miljøklagenævnets praksis, navnlig vægt på udsigten fra og indsynet til fortidsminderne. Bestemmelsen administreres ifølge Vejledning til Naturbeskyttelsesloven og klagenævnspraksis meget restriktivt i tråd med praksis for administration af strandbeskyttelseslinjen.

5 SIDE 5 Nordre Strandvej 25 Luftfoto 2016 med fortidsmindeafgrænsning (kraftig rød), fortidsmindebeskyttelseszone (rød) og strandbeskyttelseszone (blå). Selve fortidsmindet Beskyttelsen af selve fortidsminderne her Lappestensbatteriet ligger i museumslovens 29e-f, som Slots- og Kulturstyrelsen administrerer. Bestemmelserne indebærer et generelt forbud mod at ændre fortidsminder og at grave i jorden, gøde eller plante i en bræmme på to meter omkring fortidsminder. Ligeledes målt fra kanten. Habitatdirektiv biotop- og artsbeskyttelse Før vi tillader projekter i fortidsmindebeskyttelseszone skal vi også vurdere, om det har afgørende virkning på habitatområder og dyrearter, der er omfattet af beskyttelsen i EU's habitatdirektiv. Lappestensbatteriet Batteriet er fra Englænderkrigene (1808), hvor det blev opført med henblik på at hindre krigsskibe i at ligge på red på Lappen - foran Kronborg, og beskyde Kronborg her fra. Det er med kraftige volde og dybe voldgrave. Batteriet er, trods bebyggelsen langs Strandvejen og på selve batteriet (oprindeligt Teknisk Museum, som står til nedrivning), et vægtigt og på disse kanter sjældent forhistorisk anlæg. Fysiske levn af skanser mv. er ofte fjernede ved byvæksten i moderne tid. Skansøre syd for Helsingør er således en parallel hertil, men er helt borte.

6 SIDE 6 Historisk kort (Høje Målebordsblad fra 1890 erne) med batteriet. Projektet, ejendommen og sagsforløbet Du har 10. januar 2017 sendt os (kommunen) et projekt med henblik på vores vurdering af, hvorvidt det ville kunne opnå dispensation. Da vores umiddelbare vurdering var positiv, bad du os i telefonen om at træffe afgørelse vedrørende projektet. Forud herfor havde vi vurderet, at et større og mere indgribende projekt, indsendt 29. november 2017 ikke kunne opnå dispensation. Kommunens vurdering af dette første projekt indebar en nøje fastlæggelse af rammen for kommende byggeri. Herunder en præcisering af, at kun et projekt med bygningsvolumen, landskabspåvirkning og placering som det eksisterende byggeri ville kunne opnå dispensation. I vores løbende dialog om projektet spurgte du, hvorvidt kælder kunne tillades. Hertil svarede vi, at Natur- og Miljøklagenævnets praksis er, at kældre sædvanligvis ikke kræver dispensation, hvis de er helt under jorden. Det vil sige uden blotlagt fundament eller synlige, ydre vægge. Vi tilføjede, at det ifølge bygningsreglementet ikke er tilladt at have opholdsrum i kældre.

7 SIDE 7 Ejendommen, der ligger i byzone, har et areal på 821 m 2 og er i dag med byggeri på i alt ca. 90 m 2, fordelt på: Sommerhus fra 1932 på 51 m 2, hvortil 17 m 2 stort tagudhæng (overdækket terrasse). Højden er ca. 3,5 meter, målt fra terræn, og tagkoten 5,6. Skur på ca. 22 m 2 med støbt fundament i kanten af voldgrav. To anneksskure på i alt ca. 18 m 2. Flisebelagt indkørsel og terrasser som på situationsplan 10. januar Flisearealerne er tilgroede. Da sommerhuset er af beskeden størrelse, ønsker du, at sælge ejendommen med en afklaret byggemulighed, og du har derfor søgt os om dispensation til 86 m 2 bygninger: Helårshus med et boligareal på 75 m 2 og skærmet terrasse. Højden er som eksisterende hus og taget i kote 5,6. Fuld kælder på ca. 60 m 2 indvendigt med teknik- og hobbyrum. Skur/garage på ca. 11 m 2. Terrasser på ca. 50 m 2 og flisearealer som på situationsplan. Hæk på havearealet og udenfor fortidsmindekanten. Ansøgningen/tegningerne viser nøje fodaftrykket og tagarealerne af det eksisterende sommerhus og småbygningerne i forhold til det her tilladte byggeri. Du har også fremsendt facadetegninger, snit og illustrationer af frit udsyn fra batteriets vold og mod Øresund (se udsnit nedenfor). Fotos fra kommunens besigtigelse 22. december 2016 er sat ind i afgørelsen nedenfor.

8 SIDE 8 Tegninger, ansøgning Før og efter Tegning fra arkiv fra sommerhus blev bygget omkring Situations plan, eksisterende bygninger, terrasser og befæstede arealer (fliser). Fra ansøgning 10. januar 2017.

9 SIDE 9 Situationsplan ansøgt byggeri. Ansøgning 10. januar 2017.

10 SIDE 10 Situationsplan med grundarealer/ fodaftryk for nuværende og ansøgt byggeri. Fra ansøgning 10. januar Situationsplan med tagarealer for nuværende og ansøgt byggeri. Fra ansøgning 10. januar 2017.

11 SIDE 11 Læmur/halvmur. Dispensation afslået Grundplan, helårsbolig. Fra ansøgning 10. januar Kælder, ansøgt 10. januar 2017.

12 SIDE 12 Facade mod Lappestensbatteriet. Fra ansøgning 10. januar Facade mod nordvest. Fra ansøgning 10. januar Facader mod sydøst og Strandvejen. Fra ansøgning 10. januar 2017.

13 SIDE 13 Snit fra ansøgning 10. januar Fotos eksisterende forhold Sommerhus med annekser i baggrunden. Foto 22. december 2016.

14 SIDE 14 Eksisterende sommerhus, foto 22. december 2016.

15 SIDE 15 Annekser, foto 22. december Bemærk vold og voldgrav, nederst.

16 SIDE 16 Eksisterende skur, foto 22. december 2016.

17 SIDE 17 Bagside af skur på støbt fundament. Foto, 22. december 2016.

18 SIDE 18 Baggrund og vurdering Da projektet indebærer, at eksisterende byggeri skal nedrives for at bygge helt nyt, har vi (kommunen), med baggrund i ændringsforbuddet i fortidsmindebeskyttelsesbestemmelsen, forudsat, at: Boligareal ikke øges i forhold til det eksisterende boligareal Hidtidige skurareal ikke konverteres til boligareal Herudover har kommunen som ramme forudsat, at: Byggeriets volumen ikke overstiger volumen af de eksisterende bygninger. Placeringen af byggeriet, er som hidtil eller om muligt forbedrende henset til ud- og indsigtsforholdene omkring batteriet. Højden (tagkoten) maksimalt er som på det hidtidige sommerhus, og at bundkoten er som nuværende terræn. Samlet set er vurderingen af projektet med baggrund i denne ramme, at: Byggeriet har højde og volumen som eksisterende byggeri, når vi skeler til størrelsen på det eksisterende tagudhæng. Således er her ikke tale om merpåvirkning af fortidsminde og landskab. Placeringen af boligen er lidt fremskudt i forhold til det eksisterende sommerhus. Dog er placeringen indenfor hidtidige tagareal, således at bygningen ikke ved sin placering merpåvirker indsigten til og udsigten fra fortidsmindet. Een samlet bolig i stedet sommerhus og annekser betyder, at byggeriet opleves som enkelt og samlet. Fjernelsen af skurene fra fortidsmindet opvejer samlet set landskabspåvirkningen ved de få meters fremrykning af en del af facaden mod Strandvejen. Udsigten fra volden/batteriet forbedres generelt, da skure/annekser flyttes bort fra voldgraven, som er en del af fortidsmindet. Den ansøgte halvmur/læmur vinkelret på facaden, ved terrassen mod Nordre Strandvej, vil derimod påvirke fortidsmindeomgivelserne negativt visuelt. Muren flytter bygningsvægten tættere på vejen og hindrer indsigten unødigt til fortidsmindet, når man kommer fra Hellebæk, og vi afslår på denne baggrund, at dispensere til den.

19 SIDE 19 Vi har endvidere vurderet, at projektet ikke vil have afgørende betydning for udpegningsgrundlaget for det nærmeste habitatområde/natura2000-område, som er Teglstrup Hegn, der ligger 1,5 kilometer vest for ejendommen. Vi anser heller ikke projektet for at påvirke truede og sårbare dyrearter, som måtte være her og som samtidig er omfattet af beskyttelsen i Habitatdirektivets Bilag IV. Baggrunden er, at her har været sommerhus siden 1940 erne, og at der i huset og haven hidtil har været menneskers færden. Klageadgang Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen på kommunens hjemmeside. Det vil sige fristen for at klage er til og med 24. februar Eventuel klage skal indtastes i og sendes elektronisk via Natur- og Miljøklagenævnets klageportal. Klageportalen nås på klagenævnets hjemmeside. Du må ikke udnytte tilladelsen, før de 4 uger er gået. Hvis der bliver klaget, har klagen den virkning, at tilladelsen kun må udnyttes, hvis Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer det. Klageberettigede er: Modtageren af afgørelsen. Ejeren af ejendommen. Offentlige myndigheder. Lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen. Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis formål er beskyttelse af natur og miljø. Landsdækkende foreninger og organisationer, som varetager væsentlige rekreative interesser. Det er Natur- og Miljøklagenævnet, der bestemmer, om afsenderen er berettiget til at klage.

20 SIDE 20 Til klageberettigede Hvis Natur- og Miljøklagenævnet modtager en klage kvitterer Nævnet for ansøgningen og ansøger får besked. Nævnet videresender også klagen til kommunen. Kommunen har herefter 3 uger til at kommentere klagepunkterne og fremsende alle sagens dokumenterer, så de kan indgå i Nævnets behandling af klagen. Klager og ansøger får kopi af kommunens bemærkninger til klagen. Klagegebyret er 500 kr. Natur- og Miljøklagenævnet sender selv en opkrævning, når klagen er modtaget - men påbegynder ikke behandlingen, før gebyret er modtaget rettidigt. Oplysninger om klageadgang og gebyr finder du på Nævnets hjemmeside Du får det indbetalte gebyr tilbage, hvis du får helt eller delvis medhold i klagen. En eventuel retssag på baggrund af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder fra datoen for afgørelsen. Såfremt Du/I har spørgsmål til lovgivning, sagsgange eller andet vedrørende afgørelsen her, er I velkomne til at kontakte mig på telefon eller mail. Med venlig hilsen Hanne Wagnkilde

21 SIDE 21 Kopi til orientering Foreninger: Danmarks Naturfredningsforening DN og DN-Helsingør: og Danmarks Ornitologiske Forening DOF: og Dansk Botanisk Forening: og Friluftsrådet, Nordsjælland: Myndigheder: Museum Nordsjælland (tidligere Holbo Herreds Kulturhistoriske Centre - Gilleleje Museum): post@museumns.dk s Museer: museerne@helsingor.dk Slots- og Kulturstyrelsen: post@slks.dk Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning svana@svana.dk

Landzonetilladelse til erhverv i kælderen. Adresse: Hellebækvej 17, 3000 Helsingør Matr.nr.: 4BR Hornbæk by, Tikøb Ejendom:

Landzonetilladelse til erhverv i kælderen. Adresse: Hellebækvej 17, 3000 Helsingør Matr.nr.: 4BR Hornbæk by, Tikøb Ejendom: Peter Mentz PRR VVS Entreprise Hellebækvej 17 3000 Helsingør Mail: PRRVVS@hotmail.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 14.12.2016 Sagsnr.

Læs mere

Thomas Stilling Klostermosevej Helsingør. Mailet dd. Landzonetilladelse - Bolig nr. 3 på 90 m 2 i overflødig landbrugsbygning (BBR 3)

Thomas Stilling Klostermosevej Helsingør. Mailet dd. Landzonetilladelse - Bolig nr. 3 på 90 m 2 i overflødig landbrugsbygning (BBR 3) Thomas Stilling Klostermosevej 131 3100 Helsingør Mailet dd Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 11.11.2016 Sagsnr. 16/18040 Sagsbehandler

Læs mere

Annette Buch Petersen Erik Steen Ømosevej Helsingør

Annette Buch Petersen Erik Steen Ømosevej Helsingør Annette Buch Petersen Erik Steen Ømosevej 22 3000 Helsingør Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 11.11.2016 Sagsnr. 16/23716 Sagsbehandler

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til Marienlyst Skov - Nordre Strandvej 11A. Hej Roar Balling Engelsen,

Dispensation fra skovbyggelinje til Marienlyst Skov - Nordre Strandvej 11A. Hej Roar Balling Engelsen, HELSINGØR KOMMUNE Stengade 59 3000 Helsingør Center for Teknik Miljø og Klima Erhvervsbyg Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/6802 Sagsbeh. Rikke Oestergaard Byggesagsbehandler

Læs mere

Terrassen ligger inden for fortidsmindebeskyttelseszonen til en skanse fra tallet i Babyloneskoven.

Terrassen ligger inden for fortidsmindebeskyttelseszonen til en skanse fra tallet i Babyloneskoven. Konsulent Marie Thing tingbrandt, landskab Ejer Søren Westermann Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

Projektet sikrer harmoni i værftsomgivelserne, så de store arkitektoniske linjer forbliver klare.

Projektet sikrer harmoni i værftsomgivelserne, så de store arkitektoniske linjer forbliver klare. Helsingør Kommune Vej, Trafik og Parkering Konsulent Hanne Wrisberg Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Hermed landzonetilladelse (planlovens 35 stk. 1) til bolig i bygning BBR 1 (tidligere BBR 5) på Esrum Søvej 5A. Den tidligere ejer havde kontor her.

Hermed landzonetilladelse (planlovens 35 stk. 1) til bolig i bygning BBR 1 (tidligere BBR 5) på Esrum Søvej 5A. Den tidligere ejer havde kontor her. Agnete og Kurt Holmsted (ejer) Peter Sørensen (advokat) Mailet dd Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 1.10.2015

Læs mere

Helena og Lars Ehrensvärd. Mailet dd. Adresse Gurrevej 441, 3490 Kvistgård Matr.nr. 1m m.fl. Saunte By, Tikøb Ejendom 251385

Helena og Lars Ehrensvärd. Mailet dd. Adresse Gurrevej 441, 3490 Kvistgård Matr.nr. 1m m.fl. Saunte By, Tikøb Ejendom 251385 Center for Teknik, Miljø og Klima Helena og Lars Ehrensvärd Mailet dd Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/1750 Sagsbeh. Hanne Wagnkilde Arkæolog Tlf. 49 28 25 82

Læs mere

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur

Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com. Landzonetilladelse til at nedrive og genopføre sommerhus og skur Victor Boye Julebäk, Mail: victorjul@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 09.10.2015 Sagsnr. 15/18406

Læs mere

Torben Andersen Strandalleen 1A, 3 sal nr Helsingør. Mail :

Torben Andersen Strandalleen 1A, 3 sal nr Helsingør. Mail : Torben Andersen Strandalleen 1A, 3 sal nr. 5. 3000 Helsingør. Mail : 1932ta@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til en ekstra bolig

Landzonetilladelse til en ekstra bolig Lise Dandanell Hornækvej 306 3080 Tikøb Sendt til ejer d.d. via e-mail Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589 mth51@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde.

Landzonetilladelse til to sheltere og en bålhytte i Nyrup Hegn. Ejendommen matr.nr. 1A Nyrup Hegn, Tikøb. Kongevejen 270, 3060 Espergærde. Naturstyrelsen Torben Hoch tho@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5592 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til midlertidig opstilling af 8 kontorcontainere ved stadion Nordre Strandvej 11A

Dispensation fra skovbyggelinje til midlertidig opstilling af 8 kontorcontainere ved stadion Nordre Strandvej 11A HELSINGØR KOMMUNE Att: Hans Henrik Schmidt Stengade 59 3000 Helsingør Dispensation fra skovbyggelinje til midlertidig opstilling af 8 kontorcontainere ved stadion Nordre Strandvej 11A Center for By Land

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 12e Plejelt by, Tikøb, Nørrerisvej 6, 3230 Græsted.

Ejendommen matr.nr. 12e Plejelt by, Tikøb, Nørrerisvej 6, 3230 Græsted. Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Hans Christian Heidensleben Nørrerisvej 6 3230 Græsted mail: Hans.Heidensleben@lactalis.dk Center for Teknik og Miljø Natur

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen og landzonetilladelse til to små skure.

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen og landzonetilladelse til to små skure. Claes Høgly Tegnestuen@mollen-aps.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 15/26003 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog Tlf. 49 28 25

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 4B Ll. Esbønderup by, Tikøb. Tinkerupvej 10, 3080 Tikøb.

Ejendommen matr.nr. 4B Ll. Esbønderup by, Tikøb. Tinkerupvej 10, 3080 Tikøb. Center for By Land og Vand Tomas Quistorff Sørensen Krogvej 5 3320 Skævinge E-mail: tqs@mail.dk Mail: njl@icgroup.dk Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 06.10.2016 Sagsnr.

Læs mere

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af sø på din ejendom.

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af sø på din ejendom. Johnny Axel Larsen Ørnholmvej 15A 3070 Snekkersten Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 10.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Begrundelserne for tilladelsen er i hovedtræk (se også vurdering nedenfor), at:

Begrundelserne for tilladelsen er i hovedtræk (se også vurdering nedenfor), at: NSPV Nordsjællands Park & Vej Att. Niels Christian Koefoed Kongevejen 425C 3490 Kvistgaard Mailet dd med kopi til ejer: Helsingør Kommunes Center for Ejendomme Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 4i m.fl. Havreholm by, Hornbæk. Klosterrisvej 4A, 3100 Hornbæk.

Ejendommen matr.nr. 4i m.fl. Havreholm by, Hornbæk. Klosterrisvej 4A, 3100 Hornbæk. Til Til Tops Att.: Att.: Line Leth Keefe Email: line@til-tops.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 10.03.2016 Sagsnr. 15/26979 Sagsbeh.

Læs mere

Landzonetilladelse til en ekstra bolig

Landzonetilladelse til en ekstra bolig Lisa Schønnemann Holmenevej 19 3140 Ålsgårde Mailet d.d. Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589 mth51@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 30.06.2015

Læs mere

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430.

Du har i sommeren 2014 sat et tag/spir på tårnet på din ejendom Gurrehus, Gurrevej 430. Anders Vestergaard E/F Gurrehus Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 25.03.2015 Sagsnr. 14/15648

Læs mere

Landzonetilladelse til helårsbeboelse i sommerhus i landzone

Landzonetilladelse til helårsbeboelse i sommerhus i landzone Anders Bjerre Petersen Nordre Strandvej 21B 3250 Gilleleje Sendt via e-mail d.d.: bjerrepost@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589 mth51@helsingor.dk

Læs mere

Kirsten og Henrik Lieberkind Mørdrupvej 41A. 3060 Espergærde. Mailet dd. Dispensation (lovliggørende) fra skovbyggelinjen til carport

Kirsten og Henrik Lieberkind Mørdrupvej 41A. 3060 Espergærde. Mailet dd. Dispensation (lovliggørende) fra skovbyggelinjen til carport Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Kirsten og Henrik Lieberkind Mørdrupvej 41A 3060 Espergærde Mailet dd Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Mørdrupvej

Læs mere

Vi dispenserer hermed til de terræn- og landskabsændringer, som åbningen af vandløbet medfører.

Vi dispenserer hermed til de terræn- og landskabsændringer, som åbningen af vandløbet medfører. Roar Hauch Biolog i Team Natur og Vand Helsingør Kommune Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af solfanger på taget af din erhvervsbygning på ovennævnte ejendom.

Vi har nu behandlet din ansøgning om landzonetilladelse til etablering af solfanger på taget af din erhvervsbygning på ovennævnte ejendom. Lars Larsen Holmenevej 8A 3140 Ålsgårde Email: johan.eslau@gmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile.

Landzonetilladelse til at bibeholde to søer og en sø med en anden placering end tidligere tilladt i den Grønne Vestkile. Center for By Land og Vand Center for By, Land og Vand Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 12/11815 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch

Læs mere

Vi giver landzonetilladelse til udvidelse af badeværelse på dit sommerhus som ansøgt.

Vi giver landzonetilladelse til udvidelse af badeværelse på dit sommerhus som ansøgt. Finn Ole Frydensberg Polarvej 12 2900 Hellerup E-mail: aquilo@aquilo.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose.

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven til bibeholdelse af gravet sø i en mose. Paw Skovgaard Rosendalsvej 5 3140 Ålsgårde Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.03.2015 Sagsbeh. Anne-Marie

Læs mere

Vi har nu behandlet din ansøgning om etablering af læskur på ovennævnte ejendom. Vi har besluttet at give landzonetilladelse til det ansøgte.

Vi har nu behandlet din ansøgning om etablering af læskur på ovennævnte ejendom. Vi har besluttet at give landzonetilladelse til det ansøgte. Center for Teknik, Miljø og Klima Mørdrupvej 15 3060 Espergærde V/Anne-Marie Møldrup Mail: amo55@helsingor.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541

Læs mere

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen

Dispensation til etablering af udsigtstårn. Ejendommen matr.nr. 1h Gurrevang, Tikøb, Gurrevej 502. Kære Ole Andersen Naturstyrelsen Nordsjælland Att.: Jens Ole Andersen joa@nst.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/14856 Sagsbeh. Andreas Jarløv

Læs mere

Afgørelse om boliger og byggeri i landzonen. - Tilladelse, godkendelse, afslag og påbud.

Afgørelse om boliger og byggeri i landzonen. - Tilladelse, godkendelse, afslag og påbud. Bente Petersen Vøggsvej 2 3080 Tikøb Mail: svend.dale@gmail.com Samme brev sendt til Arne Jørgensen Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato

Læs mere

Dispensationer fra fortidsmindebeskyttelseslinjen og dige beskyttelsen til udskiftning af 400 kv-kabler.

Dispensationer fra fortidsmindebeskyttelseslinjen og dige beskyttelsen til udskiftning af 400 kv-kabler. Energinet.dk Att.: Signe Maj Holm smh@energinet.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 08.06.2016 Sagsnr. 15/18481 Sagsbeh. Andreas Jarløv

Læs mere

Kommunen har ved begge ansøgninger sendt udtalelser til Fredningsnævnet. Da vi både er landzonemyndighed og tilsynsmyndighed for fredninger.

Kommunen har ved begge ansøgninger sendt udtalelser til Fredningsnævnet. Da vi både er landzonemyndighed og tilsynsmyndighed for fredninger. Mette Lyng Hansen og Mads Odgård Mailet dd Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 20.03.2015 Sagsnr. 15/6285

Læs mere

Landzonetilladelse til 3 læskure til stutteri islandske heste Dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsens krav om afstand til skel

Landzonetilladelse til 3 læskure til stutteri islandske heste Dispensation fra husdyrgødningsbekendtgørelsens krav om afstand til skel Agrovi Jannik Noe-Nygaard Kopi til ejer: René Stockner Mailet dd Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282582 hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.06.2015

Læs mere

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer:

Ansøgning/Baggrund I (FH) har med mail af 7. marts 2015 ansøgt om oprensning af bl.a. disse 2 søer: Forsyning Helsingør, spildevand Att: Lene Mausson Pankoke Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/5699 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup Biolog

Læs mere

Vi har nu gennemgået din henvendelse vedr. etableringen af cykelstien langs Skindersøvej syd for Ålsgårde.

Vi har nu gennemgået din henvendelse vedr. etableringen af cykelstien langs Skindersøvej syd for Ålsgårde. Trafik, Vej og Parkering Henrik Noer Olsen Hol59@helsingor.dk Kopi til Rune Wøhlk, RUW@le34.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 21.06.2017

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af en hestehytte

Landzonetilladelse til opførelse af en hestehytte Rasmus Flink, Mikkel Damgaard Behandlingsskolerne A/S På vegne af Juuls Skoleejendomme A/S Sendt d.d. via e-mail Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Vand Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589

Læs mere

Jakob Olsen Plejeltvej Hornbæk. Mail: Dispensation til etablering af sø i kanten af mose/eng.

Jakob Olsen Plejeltvej Hornbæk. Mail: Dispensation til etablering af sø i kanten af mose/eng. Jakob Olsen Plejeltvej 22 3100 Hornbæk Mail: ravnegaard@hotmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Landzonebestemmelserne (planlovens 35 stk. 1) Klageadgang er fastlagt i planlovens 58 stk. 1, nr. 1 (se nedenfor) 1

Landzonebestemmelserne (planlovens 35 stk. 1) Klageadgang er fastlagt i planlovens 58 stk. 1, nr. 1 (se nedenfor) 1 Birgitte Milling Flemming Kurt Andersen, ejere Claus Stübert Hansen, rådgiver Sendt d.d. til e-bokse og e-mailadresse Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr.

Læs mere

Diget løber i dag langs boligområdet Skibsegen i byzonen, men en snip landzone med diget kommer med lokalplan nu også i byzonen.

Diget løber i dag langs boligområdet Skibsegen i byzonen, men en snip landzone med diget kommer med lokalplan nu også i byzonen. Ann-Gerd Rasmussen Kinnerup Planafdelingen, Rørtang Have ApS (ejer) Mailet dd Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 15.08.2018 Sagsnr. 17/21845

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af bro ud i sø

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af bro ud i sø Center for Teknik Miljø og Klima Søren Pedersen Kildegårdsvej 19 3100 Hornbæk Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 20.06.2016 Sagsnr. 16/11529 Sagsbeh. Anne-Marie Møldrup

Læs mere

Eventuel ny bebyggelse i tilknytning til boliger på Snoagergaard skal være i overensstemmelse med lokalplanen.

Eventuel ny bebyggelse i tilknytning til boliger på Snoagergaard skal være i overensstemmelse med lokalplanen. Center for Teknik Miljø og Klima Jakob Thomsen, Landinspektørkontoret Torben Norberg Saunte Bygade 14 3100 Hornbæk Mailet dd Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 J.nr. 15/23086

Læs mere

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose Henrik Sønderris Sønderrisvej 4 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 08.01.2016 Sagsnr. 15/25592

Læs mere

Landzonetilladelse til ridebane, parkeringsplads, skridtmaskine, mødding og anvendelse af ridehal.

Landzonetilladelse til ridebane, parkeringsplads, skridtmaskine, mødding og anvendelse af ridehal. Center for By Land og Vand Henrik Bisgaard henrik@bisgaard-bageri.dk Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 22.09.2016 Sagsnr. 16/14539 Sagsbeh. Andreas Jarløv Busch Biolog

Læs mere

Men giver samtidig lovliggørende landzonetilladelse til - efter omstændighederne - at beholde:

Men giver samtidig lovliggørende landzonetilladelse til - efter omstændighederne - at beholde: Kristina og Christian Ledager Holmenevej 26 3140 Ålsgårde Mailet dd Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Tlf. 49282582 Hwa02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 29.06.2017

Læs mere

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø.

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø. Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk

Læs mere

Dong Energy Thomas Toftman Hansen Mail. thoto@dongenergy.dk

Dong Energy Thomas Toftman Hansen Mail. thoto@dongenergy.dk Dong Energy Thomas Toftman Hansen Mail. thoto@dongenergy.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 06.02.2015

Læs mere

Adresse Danstruplund, Danstrupvej 27 tidligere 25, 3480 Fredensborg Matr.nr 4a Ll. Esbønderup, Tikøb Ejendom

Adresse Danstruplund, Danstrupvej 27 tidligere 25, 3480 Fredensborg Matr.nr 4a Ll. Esbønderup, Tikøb Ejendom Center for Teknik, Miljø og Klima Anette Kjelde og Peter Svendsen Mailet dd Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 15/18930 Sagsbeh. Hanne Wagnkilde Arkæolog Tlf. 49 28

Læs mere

Vi må desværre afslå at dispensere fra skovbyggelinjen til det ansøgte projekt.

Vi må desværre afslå at dispensere fra skovbyggelinjen til det ansøgte projekt. Modtag din post digitalt - Tilmeld dig via NemBorger på www.helsingorkommune.dk Karin og Svend Kindt-Larsen Mørdrupvej 41 B 3060 Espergærde Mailet dd Center for Teknik og Miljø Natur og Vand Mørdrupvej

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje.

Dispensation fra skovbyggelinje. ! Tegnestuen Skovbrynet ApS Egeskovvej 7 7000 Fredericia Center for Teknik, Miljø og Miljø Teknik og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf.: 49282584 E-Mail: jma51@helsingor.dk Dato: 21. april 2015 Sagsnr.:

Læs mere

Dispensation til digegennembrud til overkørsel ved Gurrevej 395 A, Kvistgård

Dispensation til digegennembrud til overkørsel ved Gurrevej 395 A, Kvistgård Inger Susanne Rething Christiansen Olesvej 11 2830 Virum Mailet dd til ejer og rådgiver Center for By, Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 05.09.2018 Sagsnr.

Læs mere

Landzonetilladelse til bosted for voksne med særlige behov

Landzonetilladelse til bosted for voksne med særlige behov Ansøger Behandlingsskolerne A/S Att.: Rasmus Flink Mikkel Damgaard Ejer Juuls Skoleejendomme Aps. Sendt d.d. til ejers og ansøgers e-boks og e- mailadresser Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og Miljø

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

Vi giver lovliggørende landzonetilladelse til allerede opført hestestald, fårehus og ridebane

Vi giver lovliggørende landzonetilladelse til allerede opført hestestald, fårehus og ridebane Holmenevej 14 3140 Ålsgårde Sendt til e-boks og via e-mail d.d. til ejer DATEA A/S, repræsentanter for ejer Morten Kristensen og Michael Stistrup og rådgiver arkitekt, Niels Henrik Rossing Center for Teknik,

Læs mere

Vi har besluttet, at dispensere/tillade dit projekt om at genskabe vådområder i skoven ved lukning af grøfter.

Vi har besluttet, at dispensere/tillade dit projekt om at genskabe vådområder i skoven ved lukning af grøfter. Naturstyrelsen Nordsjælland Att.: Christian Laursen mail: CHMLA@nst.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 04.11.2016 Sagsnr. 16/20279 Sagsbehandler

Læs mere

Jette Thelin Ravnebakkevej 4A 3490 Tikøb. Mail: Dispensation til etablering af sø i mose.

Jette Thelin Ravnebakkevej 4A 3490 Tikøb. Mail: Dispensation til etablering af sø i mose. Jette Thelin Ravnebakkevej 4A 3490 Tikøb Mail: jet@bibbo.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 15.01.2016

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Arne Kamp Hvidovre Strandvej 57A 2650 Hvidovre Kystdirektoratet J.nr. 16/00820-8 Ref. Martin Cenholt Kjeldgaard 02-06-2016 Dispensation til efter nedrivning at genopføre beboelsesejendom delvis inden for

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus, udhus og terrasse/svalegang indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus, udhus og terrasse/svalegang indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejer af ejendommen Sag: 01.05.02-P25-2351- 18 29. maj 2019 Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus, udhus og terrasse/svalegang indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Matr.nr. 4ML Dronningmølle,

Læs mere

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal.

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal. ARKITEKT MAA EJVIND GADMAR Fyrvangen 20 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-1930- 18 5. juli 2019 Dispensation til at etablere 25 m2 tilbygning til eksisterende sommerhus mv. indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Schou, Birkendorf arkitekter ApS Havnegade 4, 1. sal 4300 Holbæk Att: Jens Tolstrup (sendt som e-mail til jens@sb-arkitekter.dk) Den 3. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde #BREVFLE Thomas Buus Kristiansen Skovlykke 34 9210 Aalborg SØ 8. oktober 2015 Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den grænser op til statsskoven ved St. Orebjerg. Kim Funder Solkær 17 Udsholt 3250 Gilleleje Sag: 2015/32772 012 Id: 012160 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge

Læs mere

Dispensation til at opføre fem sommerhuse med tilknyttede annekser m/skure og et helårshus med skur indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre fem sommerhuse med tilknyttede annekser m/skure og et helårshus med skur indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Hulerødvej ApS Donsevej 4 2970 Hørsholm Sag: 01.05.02-P25-85-18 10. juli 2018 Dispensation til at opføre fem sommerhuse med tilknyttede annekser m/skure og et helårshus med skur indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Dronningmølle Slots Ejerforening Kærhøjgårdsvej 5 Gitte Rosenstjerne 3540 Lynge Sag: 2017/08178 002 Id: 010986 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 10. april 2017 Personlig

Læs mere

Lovliggørende landzonetilladelse til 50 m² brændeskur uden tilknytning til øvrige bygninger

Lovliggørende landzonetilladelse til 50 m² brændeskur uden tilknytning til øvrige bygninger Hans Henrik Hattel Plejeltvej 3 3230 Græsted Tina Seligmann Petersen, rådgiver, Agrovi Sendt via e-mail d.d. Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282589

Læs mere

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri.

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri. Henrik Pedersen Svinballevej 1 8350 Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. e-mail til: hp@hegomatek.dk Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 18 Der meddeles hermed dispensation

Læs mere

Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18, fortidsmindebeskyttelseslinjen, til inddragelse af overdækket

Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18, fortidsmindebeskyttelseslinjen, til inddragelse af overdækket Hans Christensen Mail: hanc@sol.dk Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder NBL 18 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18,

Læs mere

Bestemmelsen skal ifølge vejledning om naturbeskyttelsesloven administreres restriktivt. Der meddeles derfor kun dispensation i særlige tilfælde.

Bestemmelsen skal ifølge vejledning om naturbeskyttelsesloven administreres restriktivt. Der meddeles derfor kun dispensation i særlige tilfælde. Lilje-Huset A/S C.F.Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. mail til: lilje-huset@lilje-huset.dk NBL 18 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Der meddeles

Læs mere

Delvist afslag og delvis dispensation til skovrejsning efter naturbeskyttelseslovens 18

Delvist afslag og delvis dispensation til skovrejsning efter naturbeskyttelseslovens 18 Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.02-P25-15-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Sagsnr Matr.nr. 4i Hørup By

Sagsnr Matr.nr. 4i Hørup By Landzonetilladelse NOROQ ApS Heibergsgade 3 8000 Århus C Dato 6. november 2014 Sagsbehandler KAJAK Sagsnr. 006821-2014 Matr.nr. 4i Hørup By BYGGERI OG NATUR Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Støjskærm

Læs mere

Dispensation til at opføre to sommerhuse med tilknyttede annekser m/skure indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre to sommerhuse med tilknyttede annekser m/skure indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Hulerødvej ApS Donsevej 4 2970 Hørsholm Sag: 01.05.02-P25-84-18 10. juli 2018 Dispensation til at opføre to sommerhuse med tilknyttede annekser m/skure indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommene

Læs mere

Dispensationsafgørelse

Dispensationsafgørelse Dispensationsafgørelse Vejdirektoratet Dato 6. februar 2015 Sagsbehandler KAJAK Matr.nr. Flere matrikler BYGGERI OG NATUR Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Gennembrud af diger i forbindelse med

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den #BREVFLE Friis og Moltke Strandvejen 20, 3. 9000 Aalborg 4. februar 2019 Nytorv 3A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til renovering af bygning (etablering af vinduer imod slotsparken,

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 4.14 til opførelse af et anneks på Fløjlsanden 10, Gjøl, 9440 Aabybro.

Dispensation fra Lokalplan 4.14 til opførelse af et anneks på Fløjlsanden 10, Gjøl, 9440 Aabybro. Yvonne Stoltze Jensen Industrivej 32 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Heidi Enoch & Jan Feddersen 211 17 Malmö Kompassgatan 24 Sverige Sag: 2017/23201 008 Id: 008610 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. august 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Klima og Planlægning. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen.

Klima og Planlægning. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen din-arkitekt@hotmail.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Center for Plan & Erhverv www.næstved.dk Dato 11.7.2014 Sagsnr. 01.03.03-P19-42-14

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus. By & Landskab

Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus. By & Landskab Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus Sønderborg Kommune har den 13. november 2015 modtaget din ansøgning om at opfører et enfamiliehus på ejendommen Bovrupvej 11, 6300 Gråsten matr.nr.

Læs mere

Tjørnevej Uldum T: Merete Harbo Dir: Sagsnr P

Tjørnevej Uldum T: Merete Harbo Dir: Sagsnr P Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Harbo Dir: +4579755590 e-mail: Merete.Harbo @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-217751- 18 17.9.2018 Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus med tilhørende carport/garage

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Karen Bøgelund Brunbjergvej 4 4534 Hørve Den 28. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 6. november 2014 om tilladelse

Læs mere

Tilbygningen ønskes udført inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af det beskyttede fortidsminde nr Lundager-Sønder Omme kanal

Tilbygningen ønskes udført inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af det beskyttede fortidsminde nr Lundager-Sønder Omme kanal Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning til enfamilieshus Du har søgt om tilladelse til, at etablerer en tilbygning m.v. til enfamilieshus på matr. nr. 6ex, Østerby By, Sdr. Omme.

Læs mere

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder John Dahl Knudsen Rørsangervej 4 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Lovliggørende dispensation til byggeri indenfor åbeskyttelseslinjen Der meddeles hermed efterfølgende dispensation fra

Læs mere

Vi har nu behandlet jeres ansøgning om landzonetilladelse til at beholde jeres ulovligt opførte udestue på Gl. Tibberupvej 31B i Espergærde.

Vi har nu behandlet jeres ansøgning om landzonetilladelse til at beholde jeres ulovligt opførte udestue på Gl. Tibberupvej 31B i Espergærde. Lone Danholt Michael Danholt Hampenbergvej 4 7362 Hampen Ejere jf. BBR Bodil Larsen, ansøger (og tidligere ejer) Sendt til ejernes og ansøgernes e-bokse d.d. Center for Teknik, Miljø og Klima Natur og

Læs mere

Dispensation til opført garage indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation til opført garage indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Claus Storm Lernø Trehøis-Åsen 29 Smidstrup 3250 Gilleleje Sag: 2016/21432 005 Id: 011918 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 28. juni 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov, Serup

Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov, Serup Morten Bak Resdal Bakke 53B 8600 Kjellerup bak@morten-bak.dk 4. maj 2016 EJD-2016-01544 Dispensation til midlertidig at opretholde tilstanden med et fjernet jorddige mellem matr.nr. 1ø og 2b Tandskov,

Læs mere

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Sendt pr. mail:

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Gert T. Lauridsen og Jannie Schou Sydvestvej 24 2600 Glostrup 1. August 2018 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen _ Du har 18. maj 2018 søgt om at nedrive eksisterende sommerhus på 47 m 2 med

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Ida Marie Laurent Nielsen og Kåre Seidelin Stevnsgade 4,1. tv 2200 København N 19. oktober 2018 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen _ I har d. 18. september 2018 søgt om at opføre et nyt sommerhus

Læs mere

Tidsbegrænset dispensation til dyrkning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinje på del af matr. nr. 34 Rugbjerg, Ø.

Tidsbegrænset dispensation til dyrkning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinje på del af matr. nr. 34 Rugbjerg, Ø. Torben Callesen Lund Foldingbrovej 17 6230 Rødekro Sendt pr. digital post Kultur, Miljø & Erhverv Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 09-08-2016 Sagsnr.: 16/14770 Kontakt:

Læs mere

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 11. februar 2016.

Hvornår og hvor længe er tilladelsen gyldig Kommunen offentliggør landzonetilladelsen på vores hjemmeside den 11. februar 2016. Michael Vestbjerg Bogøvej 19 4060 Kirke Såby Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark 7 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 og 18 til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 9A Nybøl Ejerlav, Nybøl,

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Lis Frederiksen og Niels Bruselius Mail: herslevstrandvej2@gmail.com Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø KOPI Landzonetilladelse Planloven Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten.

Det ansøgte byggeri bliver opført med murede og vandskurede vægge malet hvide. Taget tækkes med mat-glaserede tagsten. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-165-17 10.10.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle Gilleleje. Sag: P juni Att.: Driftschef Jesper Frederiksen

Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle Gilleleje. Sag: P juni Att.: Driftschef Jesper Frederiksen Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle 71 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-33-19 17. juni 2019 Att.: Driftschef Jesper Frederiksen Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at etablere nødforsyningsledning

Læs mere

Hans Carsten Brøns Marcussen Helsingevej 36 A Smidstrup 3250 Gilleleje. Dispensation Fortidsmindebeskyttelseslinje 18 NBL

Hans Carsten Brøns Marcussen Helsingevej 36 A Smidstrup 3250 Gilleleje. Dispensation Fortidsmindebeskyttelseslinje 18 NBL Hans Carsten Brøns Marcussen Helsingevej 36 A Smidstrup 3250 Gilleleje Sag: 2016/40266 034 Id: 004495 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 06. juni 2017 Personlig henvendelse

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Ernst Alfred Viuff Stendiget 72 Sengeløse 2630 Taastrup - Sendt som digital post Den 13. oktober 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 30. juni 2016 søgt om at opføre en garage på

Læs mere