Å r s r a p p o r t f o r B i b l i o t e k s s t y r e l s e n

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Å r s r a p p o r t f o r B i b l i o t e k s s t y r e l s e n"

Transkript

1 Å r s r a p p o r t f o r B i b l i o t e k s s t y r e l s e n

2 1 Indholdsfortegnelse 1. Beretning 1.1. Præsentation af institutionen 1.2. Årets økonomiske resultater 1.3. Årets faglige resultater 1.4. Forventninger til det kommende år 1.5. Oversigt over hovedkonti 2. Målrapportering 2.1. Skematisk opstilling af resultatmål samt kobling af økonomi og resultater 2.2. Vurdering og analyse af særligt udvalgte mål 2.3. Klare mål 3. Regnskab 3.1. Anvendt Regnskabspraksis 3.2. Resultatopgørelse (omkostningsbaseret) 3.3. Balance 3.4. Omregningstabel 3.5. Bevillingsregnskab 3.6. Bevillingsafregning og akkumuleret resultat 4. Påtegning 5. Bilag

3 2 1. Beretning 1.1. Præsentation af institutionen Mission Biblioteksstyrelsen er en statsinstitution under Kulturministeriet og regeringens centrale institution på biblioteksområdet. Biblioteksstyrelsens hovedopgave er at bidrage til udformningen og gennemførelsen af regeringens bibliotekspolitiske målsætninger. Styrelsen arbejder for at fremme innovation i bibliotekerne og samarbejdet mellem bibliotekerne, således at bibliotekernes ressourcer udnyttes optimalt til gavn for befolkningen og samfundets udvikling. Biblioteksstyrelsen varetager en række myndigheds- og bevillingsopgaver inden for biblioteks- og kulturområdet. Styrelsen sikrer en sagsbehandling af myndigheds- og bevillingsopgaver, der er korrekt, effektiv og serviceorienteret. Varetagelsen af myndigheds- og bevillingsopgaver sker i sammenhæng med løsningen af udviklingsopgaver på biblioteks- og kulturområdet Vision Det er Biblioteksstyrelsens vision at skabe en udviklingsplatform, hvor alle biblioteksvæsenets aktører kan spille sammen om at skabe et stadigt opdateret sammenhængende bibliotekstilbud af højeste kvalitet med brugeren i centrum Hovedopgaver Biblioteksstyrelsens hovedopgaver falder inden for 4 kerneområder: Minister- og ministeriebetjening Biblioteksstyrelsen betjener Kulturministeriet i tilrettelæggelsen af den overordnede politik på biblioteksområdet. Rådgivning og bistand til Kulturministeriet omfatter biblioteksområdet, men også andre kulturpolitiske spørgsmål i tilknytning til Biblioteksstyrelsens virksomhed. Myndighedsopgaver Biblioteksstyrelsen varetager myndighedsopgaver i relation til biblioteks- og biblioteksafgiftsloven samt i forhold til bevillingsopgaver inden for styrelsens øvrige virksomhed, herunder administration af nationale kontrakter vedr.

4 3 biblioteksområdet samt kontrakter om serviceydelser med Dansk Biblioteks Center A/S. Udvikling af sektoren Biblioteksstyrelsen har til opgave at medvirke til bibliotekernes fortsatte innovation til gavn for borgerne. Dette sker gennem samarbejde med bibliotekerne og i form af rådgivning, dokumentation, information, fælles løsninger samt udviklingsinitiativer på biblioteksområdet. Forvaltning Kulturministeriet har henlagt en række støttemidler til forvaltning i Biblioteksstyrelsen. Dels puljemidler som styrelsen integrerer i udviklingsarbejdet på folke- og forskningsbiblioteksområdet, dels midler som er afsat til fremme af dansk kultur Årets økonomiske resultater For bevillingsregnskab og --afregning vedr. de ordninger der fremgår af tabel 2, henvises til bilagene sidst i rapporten. Neden for vises Biblioteksstyrelsens finansielle resultat i tabel 1 og 2.

5 4 Tabel 1. Virksomhedens økonomiske nøgletal Omkostningsbaseret resultat ( ) kr. Regnskab 2006 Ordinære driftsindtægter (ekskl. bevillinger) Ordinære driftsomkostninger Heraf personaleomkostninger Andre driftsposter, netto 0 Finansielle poster, netto 4 Ekstraordinære poster, netto 0 Årets resultat (ekskl. bevillinger) Udgiftsbaseret resultat ( ) kr. Driftsbevilling Indtægter (regnskab) Udgifter (regnskab) Årets udgiftsbaserede resultat, brutto Nettoudgiftsbevilling, inkl. TB Indtægtsbevilling, inkl. TB Udgiftsbevilling, inkl. TB Årets resultat (inkl. bevillinger) Til videreførsel Anlægsbevilli ng Balance ( , og ) kr. Status pr Anlægsaktiver i alt Heraf immaterielle anlægsaktiver 848 Heraf materielle anlægsaktiver 342 Omsætningsaktiver i alt Aktiver i alt Egenkapital Hensatte forpligtigelser 243 Langfristet gæld i alt 0 Kortfristet gæld i alt Passiver i alt Note: Afvigelser i sumtal skyldes afrunding til tusinde kroner. Finansielt set har 2006 været et tilfredsstillende år. Budgettet for 2006 er overholdt præcist på næsten alle punkter, således at finanslovsbevillingen for er anvendt til de aftalte formål under hver af de 4 kernefunktioner. Undtagelsen er etableringen af bofællesskabet på H.C. Andersens Boulevard med Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Kulturministeriets Administrationscenter, som er blevet dyrere end forventet og som dermed har medført et ikke-budgetteret træk på Biblioteksstyrelsens videreførte midler i 2006.

6 5 De aftalte mål fremgår dels af resultatkontrakten mellem Kulturministeriet og Biblioteksstyrelsen, hvor målafrapporteringen kan læses på side 11, dels af styrelsens årlige handlingsplan, som indeholder mål for styrelsens samlede virksomhed. Læs regnskabsafsnittet fra side 20 for yderligere uddybning af regnskabsresultatet. Udover administrerer Biblioteksstyrelsen 8 andre hovedkonti, heraf 6 reservationsbevillinger samt 2 driftsbevillinger, hvor den ene indeholder både drift og tilskud til forskningsbibliotekerne og hvor den anden samler større kontrakter indgået med Dansk Biblioteks Center A/S. Tabel 2. Virksomhedens administrerede udgifter og indtægter, kr. Hovedkonti Bevillingstype Bevilling Regnskab Blade og tidsskrifter Reservationsbe v Dagbladsnævnet Reservationsbe v Dagbladslignende publikationer Reservationsbe v Biblioteksafgift Reservationsbe v Tilskud til folkebiblioteksformål mv. Reservationsbe v Tilskud til forskningsbiblioteksformål Reservationsbe mv. v Danmarks elektroniske fag- og Driftsbev forskningsbibliotek Udarbejdelse og formidling af nationalbibliografien mv. Driftsbev Årets resultat har været tilfredsstillende. De udsving der kan bemærkes på tilskudskontiene er på linie med øvrige års udsving, og normale for Bladpuljen, Dagbladsnævnet og Biblioteksafgiften, hvor der for begge ordningers vedkommende er afsat midler hvert år til klager, som kan forventes imødekommet Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek indeholder både drifts- og tilskudsmidler. Årets mer- eller mindreforbrug vil altid variere alt afhængig af udmøntningen af aktiviteterne på den årlige handlingsplan. Se de regnskabsmæssige forklaringer i bilag 3 vedrørende og og i bilag 5 vedrørende de øvrige konti for yderligere uddybning.

7 Årets faglige resultater Der var i 2006 opstillet 7 resultatkrav for Biblioteksstyrelsen. Af dem er alle 7 opfyldt i Resultatet vurderes som tilfredsstillende. Der henvises til målrapporteringsskemaet i kapitel 2 for yderligere information, herunder kolonne vedr. ressourceforbrug. Fagligt resultat 2006 har været et godt år med tilfredsstillende resultater. I årsrapporten for 2005 så Biblioteksstyrelsen udfordringer på følgende områder: 1) Strategien Fra information til viden skal følges op med en handlingsplan med begyndende målopfyldelse allerede i Årlige afrapporteringer og forslag til justeringer af såvel handlingsplan som strategi forelægges ministeren. 2) Nationale strategier, der offentliggøres i 2006, skal analyseres for relationer til biblioteksområdet og afstemmes med strategien og handlingsplanen. Biblioteksstyrelsen arbejder på initiativer i forlængelse af Globaliseringsrådets rapport og til Den nationale handlingsplan for læsning. 3) Implementering af nye bladpuljeordninger. 4) Biblioteksstyrelsen flytter sammen med Kulturarvsstyrelsen og Kunststyrelsen samt Kulturministeriets Administrationscenter og skal hurtigt sikre øget kvalitet og nye idéer som et resultat. Ad 1) Biblioteksstyrelsen har udarbejdet en handlingsplan for strategien og er i gang med implementering af de væsentligste punkter. Biblioteksstyrelsen foreslår at den første forelæggelse for ministeren kombineres med præsentationen af en årlig rapport for biblioteksudviklingen, der i samråd med Kulturudvalget er lovet årligt - første gang med udgangen af Ad 2) Strategien Fra Information til viden definerer sit udgangspunkt i relation til Globaliseringsrådets rapport. I udkast til den nationale handlingsstrategi for læsning er der indarbejdet et afsnit om og en bevilling til Læselyst. Integrationsministeriets kampagne, Brug for alle unge, har som udløber fået projekt Lektiecafé, hvor Biblioteksstyrelsen har fået en bevilling, der skal udmøntes i 100 lektiecaféer på biblioteker. Ad 3) Tre bladpuljeordninger er implementeret, mere end ansøgninger behandlet og det store flertal er imødekommet. I alt er der kun modtaget seks klager.

8 7 Ad 4) Biblioteksstyrelsen har foreslået en række samarbejdstiltag. Et enkelt konkret projektsamarbejde med Kulturarvsstyrelsen er iværksat. Men fælles organer er nedsat og et møde aftalt, hvor direktionerne skal diskutere kommende samarbejdsflader. Disse 4 områder er indarbejdet som aktivitet, eller er delelementer af de ca. 75 aktiviteter, som indgik i Biblioteksstyrelsens handlingsplan for Målene i handlingsplanen vedrører typisk projekter, undersøgelser, publikationer, møder etc., der generelt set alle er gennemført med et godt resultat. Herunder følger et udsnit af Biblioteksstyrelsens opstillede og fuldførte opgaver fra handlingsplanen for 2006: Varetagelse af myndigheds- og bevillingsopgaver Ny bladpulje vedr. distributionstilskud til dagbladslignende publikationer --opbygning af system, informere om og gennemføre 1. ansøgningsrunde. Ny forvaltningsopgave vedrørende Dagbladsnævnet, etablering. Ny pulje vedr. befordringsstøtte til dagblade. Etablering af ordning for levering af internetfiltre til bibliotekerne til beskyttelse mod porno. Innovation i bibliotekerne Nyorganisering af netbibliotekerne. Der gennemføres en evaluering af netbibliotekerne og en model for nyorganisering fremlægges. Første fælles aktivitet inden for Knowledge Exchange gennemført. Forskningsregistrering for IR for UvM, model beskrevet. Etablering af sekretariat for NordBib. Etablering af ny redaktionel struktur og organisering af Børnekulturportalen. GLA Forbedring af BS hjemmeside --opfølgning på evalueringer og brugertest. Med udgangen af 2006 udløb resultatkontrakten mellem Biblioteksstyrelsen og Kulturministeriet for perioden I resultatkontrakten var opstillet 3 strategiske indsatsområder: 1) Kvalitetsudvikling af ministeriebetjeningen. 2) Styrkelse af innovation i bibliotekerne til gavn for borgerne. 3) Sikring af sammenhæng og kvalitet i varetagelsen af myndigheds- og bevillingsopgaver. Det er Biblioteksstyrelsens vurdering, at indsatsen inden for alle tre områder har været tilfredsstillende, og at Biblioteksstyrelsen hermed har realiseret

9 8 visionen om at skabe en udviklingsplatform, hvor alle biblioteksvæsenets aktører kan spille sammen om at skabe et stadigt opdateret sammenhængende bibliotekstilbud af højeste kvalitet med brugeren i centrum Forventninger til det kommende år I Biblioteksstyrelsens nye resultatkontrakt med Kulturministeriet for perioden er der opstillet følgende mål for perioden: Godt og klart samarbejde med departementet, Den optimale biblioteksstruktur, Skabelse af indhold, adgang og formidling og Effektiv tilskudsforvaltning. For alle mål er der formuleret en række resultatkrav. Hele resultatkontrakten kan ses på bs.dk. I det kommende år er der følgende hovedudfordringer for Biblioteksstyrelsen: 1. Fortsat implementering af strategien Fra information til viden. Centrale indsatsområder er her a. Realisering af ny model for netbibliotekerne med én fælles koordinationsgruppe b. Afslutning af udvalgsarbejde vedr. fremtidens biblioteksbetjening af børn c. Fortsat udvikling af platform til styring af adgang til ophavsretsbelagt elektronisk biblioteksmateriale (e-tidsskrifter, netmusikken, e-bøger m.v.) 2. Fremsætte forslag til nyorganisering af centralbibliotekerne i konsekvens af strukturreformen, jf. kulturministerens udmelding herom 3. Etablere ny DEFF-styregruppe der bl.a. skal udvikle og konsolidere samarbejdet med Undervisningsministeriets biblioteker 4. Skabe en ny samarbejdskultur i kulturstyrelsernes hus, ved f.eks. at samarbejde om kommunikations opgaver og juridiske sager. I Biblioteksstyrelsens handlingsplan optræder mange andre udfordringer såsom fortsat udvikling af bibliotek.dk, styrkelse af bibliotekernes indsats for at fremme integration, konsolidering af det nyetablerede Bladpuljesekretariat mv Oversigt over hovedkonti Biblioteksstyrelsen administrerer driftsbevillingerne:

10 Biblioteksstyrelsen mv Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek Udarbejdelse og formidling af nationalbibliografien mv. Desuden administrerer Biblioteksstyrelsen reservationsbevillingerne: Blade og tidsskrifter Dagbladsnævnet Dagbladslignende publikationer Biblioteksafgift Tilskud til folkebiblioteksformål mv Tilskud til forskningsbiblioteksformål mv. Årsrapporten aflægges primært for Biblioteksstyrelsen. De øvrige hovedkonti afrapporteres under selve driftsregnskabet. Yderligere informationer om Biblioteksstyrelsens virke og resultater kan fås på

11 10 2. Målrapportering 2.1. Skematisk opstilling af resultatmål samt kobling af økonomi og resultater Der har været en tilfredsstillende, fin sammenhæng mellem Biblioteksstyrelsens finansielle og faglige resultater i 2006, og Biblioteksstyrelsen har nået alle de fastlagte resultatmål for Tabel 3. Målopfyldelse Resultatkra v Resultatmål i kontraktår Resultat % mio åv Indsatsområde 1: Kvalitetsudvikling af ministeriebetjeningen 1,4 6,0 Koordinering af indsats for børn og kultur Udvikling af børnebibliotekerne: BS iværksætter et udvalgsarbejde om metoder til udvikling af børnebiblioteker. Udvalg er nedsat og handlingsplan er udarbejdet. 100 Resultatkra v Resultatmål i 4. kontraktår mio åv Indsatsområde 2: Styrkelse af innovation i bibliotekerne til gavn for borgerne 5,7 4,6 Handlingsplan som opfølgning på strategi vedr. Fra information til viden : Der udarbejdes en handlingsplan, der skal fokusere på de mest centrale mål i strategien. Handlingsplan er udarbejdet. 100 Konsoliderin g og udbygning af DEFF Danmarks Elektroniske Fagog Forskningsbibliotek. Den eksisterende strategi revideres og ny handlingsplan udarbejdes, herunder strategi for biblioteksbetjening af forskningen i Danmark. Koordination af EU-projektet Digital Libraries. Udvikle national strategi og handlingsplan for biblioteksbetjening af etniske minoriteter i samarbejde med hovedaktørerne på området. Resultatmål i 4. kontraktår Strategi er revideret, ny handlingsplan er udarbejdet Relevante henvendelser og spørgeskemaer er koordineret og besvaret. Samarbejdsaftale mellem Kulturministeriet og Integrationsministeriet er indgået og konkrete initiativer i gang. Resultatkra v Indsatsområde 3: Sikring af sammenhæng og kvalitet i varetagelsen af forvaltningsopgaverne mio åv 7,1 8,5

12 11 Sikring af sammenhæn g og kvalitet i varetagelsen af myndighedsog bevillingsopg aver Nyorganisering af overbygningen. Senest med udgangen af 2006 skal der med udløbet af de gældende centralbibliotekskontrakter tages stilling til hvordan overbygningen skal organiseres efter strukturreformen. Der udarbejdes i 2006 et oplæg med scenarier for en fremtidig organisering. Interessentundersøgelse: Medio januar foreligger BS interessentundersøgelse. Der opstilles en plan for opfølgning. Oplæg er udarbejdet. 100 Plan er gennemført. 100 Måloversigten viser dels målopfyldelsen for resultatmålene for 2006, dels det samlede ressourceforbrug for hvert af Biblioteksstyrelsens indsatsområder, hvor årsværksforbruget er beregnet ved skøn. Indsatsområderne svarer til de 3 af Biblioteksstyrelsens 4 udadrettede hovedformål Vurdering og analyse af særligt udvalgte mål Revision af strategi for Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek Mål og baggrund Resultatmålet er, at den eksisterende strategi for Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF) revideres, og ny handlingsplan udarbejdes, herunder strategi for biblioteksbetjening af forskningen i Danmark. DEFF er et organisatorisk og teknologisk samarbejde mellem forsknings- og uddannelsesbibliotekerne, som samfinansieres af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Undervisningsministeriet samt Kulturministeriet. DEFF har til formål at fremme udviklingen af et netværk af elektroniske biblioteker, der stiller deres elektroniske og andre informationsressourcer til rådighed for brugerne på en sammenhængende og enkel måde. DEFF yder tilskud til fælles udviklingsprojekter, udvikling af infrastrukturen og administrerer fællesindkøb af licenser. DEFF kan yde tilskud til internationale aktiviteter. For yderligere information om DEFF henvises til deff.dk. Det er en del af Biblioteksstyrelsens mission at arbejde for at fremme innovation i bibliotekerne og samarbejdet mellem bibliotekerne, således at bibliotekernes

13 12 ressourcer udnyttes optimalt til gavn for befolkningen og samfundets udvikling. Opfyldelsen af resultatmålet men også de senere valgte sammenhængende aktiviteter vil bidrage til opfyldelsen af styrelsens mission, idet Biblioteksstyrelsens og DEFFs udmeldinger om strategier og handlingsplaner både er ledende for bibliotekerne og indgår som elementer i bibliotekernes egen udvikling og opgaveløsning. Det er Biblioteksstyrelsens vision at skabe en udviklingsplatform, hvor alle biblioteksvæsenets aktører kan spille sammen om at skabe et stadigt opdateret sammenhængende bibliotekstilbud af højeste kvalitet med brugeren i centrum. Opfyldelsen af resultatmålet vil bidrage til virkeliggørelsen af Biblioteksstyrelsens vision, idet Biblioteksstyrelsens udmeldinger af strategier, handlingsplaner og lignende netop har til hensigt at frembringe et stadigt opdateret sammenhængende bibliotekstilbud af højeste kvalitet med brugeren i centrum baseret på samarbejdende biblioteker. Resultater Året 2006 blev et overgangsår for DEFF, idet det ikke lykkedes Styregruppen at blive enige om bemandingen af de arbejdsgrupper, der udarbejder udkast til handlingsplaner for DEFF. Desuden udløb Styregruppens mandat ved årets udgang. DEFF-sekretariatet gennemførte imidlertid en række andre aktiviteter i nær sammenhæng med ovenstående resultatmål: 1. Udarbejdelse af ny organisering af DEFF ( ) 2. Udarbejdelse af diskussionsoplæg for ny DEFF strategi ( 67EA4A2450B2} ) 3. Bidrag til Biblioteksstyrelsens handlingsplan for biblioteksudvikling for forskningsbibliotekerne 4. Møder afholdt med Forsknings- og Innovationstyrelsen om biblioteksbetjening af forskere og forskningsinfrastruktur Der blev således udarbejdet en ny organisationsplan (1) for DEFF, der blev godkendt af Styregruppen. Styregruppeformanden for DEFF deltog i oktober 2006 i et topleder møde med partnerne i Knowledge Exchange og diskussionsoplægget for ny DEFF-strategi (2) blev drøftet ved den lejlighed. Dette oplæg indeholder også forslag til biblioteksbetjeningen af forskningen i Danmark.

14 13 Da der imidlertid ikke blev nedsat en ny organisation eller en vedtaget ny strategi for DEFF, blev arbejdet med handlingsplan i stedet gennemført i Biblioteksstyrelsens regi (3). Der blev holdt møder (4) med Forsknings- og Innovationsstyrelsen bl.a. om biblioteksbetjening af forskere og forskningsinfrastruktur. Dette skete på baggrund af anbefalingerne om udredninger i Det Strategiske Forskningsråds rapport Fremtidens forskningsinfrastruktur -- kortlægning af behov og strategi samt Forsknings- og Innovationsstyrelsens centrale rolle i udvikling af forskningsinfrastrukturen i Danmark, hvor også DEFF har en vigtig rolle. Arbejdet fortsættes i 2007 bl.a. gennem nye resultatmål for Biblioteksstyrelsen herunder Gartner analyse af arkitektur og konsolideringspotentiale i forskningsbibliotekssektoren. Økonomi Der er investeret ca. 0,25 årsværk fra Biblioteksstyrelsen i opfyldelsen af resultatmålet. Analyse Med udførelsen af ny organisationsplan (1) for DEFF og ny DEFF-strategi (2) fik DEFF-sekretariatet leveret rammerne for en ny organisering og strategi for DEFF til den nye styregruppes tiltræden i marts Organisationsplanen blev grundigt hørt i bibliotekssektoren og er blevet vel modtaget. DEFF-strategien fik en positiv modtagelse på topleder mødet i Knowledge Exchange i sammenhæng med præsentationen af de øvrige tre partneres strategier. Bidrag til Biblioteksstyrelsens handlingsplan (3) samt møder (4) med Forskningsog Innovationsstyrelsen har bidraget til udbredelsen af DEFFs strategiske planer og underbygget DEFFs rolle som vigtig byggeblok i forskningsinfrastrukturen. Vurdering Med valget af de fire beskrevne aktiviteter som erstatning for det opstillede resultatmål er der gennem disse aktiviteter opnået et tilfredsstillende resultat på det strategiske område for bibliotekerne og dermed for Biblioteksstyrelsen. DEFF har i stedet bl.a. kunnet forberede en ny organisation og strategi samt bidrage til løsning af konkrete tekniske og strategiske udfordringer som nye søgesystemer blandt bibliotekerne National strategi og handlingsplan for biblioteksbetjening af etniske minoriteter

15 14 Mål og baggrund Resultatmålet er, at Biblioteksstyrelsen i samarbejde med hovedaktørerne på området udvikler en national strategi og handlingsplan for biblioteksbetjening af etniske minoriteter. Udviklingen af handlingsplanen skal ses som en konsolidering og videreudvikling af de samarbejder og resultater, der blev opnået under kampagnen Biblioteket -- en port til det danske samfund og det etniske konsulentprojekt Konsulenter for biblioteksbetjening af etniske minoriteter fra Hensigten med handlingsplanen er, at biblioteksbetjening for etniske minoriteter -- afhængig af lokalområdets karakter og behov - skal indgå som et basalt bibliotekstilbud. Resultater Processen med at indgå en strategiaftale fik et lidt mere snørklet forløb end forventet. Møder med Integrationsministeriet i foråret 2006 ledte frem til, at aftalen skulle udformes som en samarbejdsaftale mellem Kulturministeriet - ved Biblioteksstyrelsen og BiblioteksCenter for Integration - og Integrationsministeriet. Samtidig blev der drøftet forskellige konkrete udmøntninger af samarbejdet, og der var enighed om en fælles indsats med etablering af 100 nye lektiecaféer på bibliotekerne. Efter ansøgning fra Biblioteksstyrelsen og BiblioteksCenter for Integration om midler til at arbejde med Bibliotekskoncepter til lektiehjælp, læring og styrkelse af aktivt medborgerskab bevilgede Integrationsministeriet i juli 2006 et beløb på 2 mio. kr. for en 1-års periode med mulighed for udvidelse til tre år og i alt 6 mio. kr. ved opnåelse af tilfredsstillende resultater. Ideen er, at Folkebibliotekerne - alene eller i samarbejde med lokale partnere -- kan søge Biblioteksstyrelsen om støtte til etablering af lektiecaféer og integrationsaktiviteter forbundet hermed. BiblioteksCenter for Integration assisterer med råd og vejledning til bibliotekerne og vil også sørge for en række andre centrale opgaver som erfaringsopsamling og -- spredning samt udarbejdelse af fx fælles PR-materialer. Samarbejdsaftale og lektiehjælpsstøtte blev meldt ud på et velbesøgt pressemøde med Brian Mikkelsen og Rikke Hvilshøj i november Ud over de initiativer, der er nævnt ovenfor, er der som et resultat af samarbejdsaftalen udarbejdet en kort pjece til landets kommunalbestyrelser Brug biblioteket som et center for integration, der beskriver bibliotekernes rolle på integrationsområdet og fremhæver en række gode eksempler. Desuden er der ved at blive nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra KL, Danmarks Biblioteksskole, folkebibliotekerne, BiblioteksCenter for Integration, Integrationsministeriet og Biblioteksstyrelsen, som skal arbejde videre med at

16 15 implementere samarbejdsaftalens elementer i praksis. Desuden bliver det følgegruppens opgave at udvikle en langsigtet strategi, der inddrager bibliotekerne i de kommunale myndigheders tiltag på integrationsområdet. Økonomi Biblioteksstyrelsen har investeret i alt 0,6 mio. kr. i opfyldelsen af projektet dækkende ca. 0,5 årsværk samt udgivelse af 4 publikationer. Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker samt Integrationsministeriet har ydet tilskud på hhv. 3,0 mio. kr. og 0,5 mio. kr. til projektet. Analyse Tilblivelsen af samarbejdsaftalen mellem Kulturministeriet og Integrationsministeriet har ikke været en hurtig proces, bl.a. fordi det tager tid at skabe enighed mellem aktører, der ikke har tradition for samarbejde. At det har været muligt at få en aftale skyldes tillige, at bibliotekssektoren i løbet af de seneste år har inddraget integrationsaspektet stærkere i biblioteksbetjeningen af etniske minoriteter og anvendt betydelige ressourcer på at udvikle nye modeller, arbejdsmetoder og samarbejdsrelationer. Resultaterne er dokumenteret i form af en række publikationer og en konference i januar 2005 med Rikke Hvilshøj som hovedtaler. Igennem dette arbejde har det været muligt at etablere gode personlige kontakter i Integrationsministeriet, hvilket har medvirket til at skabe et tillidsforhold og den respekt for bibliotekernes indsats, som ligger til grund for samarbejdsaftalen. Vurdering For bibliotekerne har indgåelsen af samarbejdsaftalen stor betydning for de fortsatte integrationsaktiviteter. Udover de nævnte konkrete resultater og ekstra puljemidle har bibliotekerne gennem Integrationsministerens og Kulturministerens fælles udmelding opnået at få et skulderklap og en blåstempling som kompetente aktører i arbejdet med integration, kulturmøde og demokratiforståelse, hvilket formodentlig vil stille dem stærkere i en kommunalpolitisk sammenhæng. Desuden har samarbejdsaftalen medvirket til at skabe det fundament, som følgegruppens arbejde skal tage udgangspunkt i Klare mål Neden for følger en oversigt over Biblioteksstyrelsens klare mål for brugerrettede opgaver i To af målene er ikke indfriet 100% i Årsagen hertil er beskrevet i oversigten samt nedenfor.

17 Tabel 4: klare mål 16

18 17 Tilskud til biblioteksformål Tilskud til andet end biblioteksformål Udviklingspuljen: Svar på ansøgning skal være givet senest ultimo januar det efterfølgende år (under forudsætning af at Finansloven er i hus) Overbygningspuljen: Svar på ansøgning senest ultimo juni det samme år. Tips- og lottomidler til særlige biblioteker og biblioteksformål: Svar på ansøgninger hidrørende fra ansøgningsrunden i 2004 skal være givet ultimo april 2005 under forudsætning af at Biblioteksstyrelsen har svar fra Kunststyrelsen på hvor mange midler der er til rådighed Oplysninger sendes således at biblioteksafgiften udbetales sidste bankdag i juni Alle indsendelserne af dokumentation fra afgiftsmodtagere af biblioteksafgift skal være behandlet inden udgangen af maj det efterfølgende år Alle tilmeldinger til modtagelse af biblioteksafgift skal være færdig behandlet inden udgangen af maj det efterfølgende år Alle klager over udbetaling af biblioteksafgift skal være færdig behandlet inden udgangen af oktober samme år Sagsbehandling og bevilliget udbetaling af tidsskriftsstøtte fra Kulturministeriets Tidsskriftsstøtteudvalg skal være afsluttet inden årets udgang Ansøgningerne til rådighedsbeløb for grammofonplader mv. skal være færdigbehandlet så udvalget kan træffe beslutning i maj det efterfølgende år, således at oplysninger kan sendes så pengene udbetales i oktober Ansøgningerne til rådighedsbeløb for billedkunst skal være færdigbehandlet så oplysninger kan sendes således at pengene kan udbetales inden udgangen af april det efterfølgende år Alle ansøgningerne til bladpuljen skal være færdigbehandlet og udvalget skal have truffet beslutning om hvilke ansøgninger der kan modtage støtte inden 1. december året før budgetåret Alle ansøgere til bladpuljen skal have modtaget oplysning om udvalgets afgørelse og om tilskuddets størrelse inden 1. januar under forudsætning af finanslovens vedtagelse Alle klager over bladpuljen skal være behandlet inden udgangen af februar Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: % Mindre tilfredsstillende: 80-89% Utilfredsstillende: under 80% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% Tilfredsstillende: 100% Mindre tilfredsstillende: Utilfredsstillende: under 100% 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende Da Kulturministeriets Administrationscente r først udsendte bevillingsbrev d 9. juni 2006 var forudsætningen for opfyldelsen af dette mål ikke tilstede. Alle ansøgere fik svarbrev d 12. juni % Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende 100% Tilfredsstillende Information Mindst fire netkroner i "Bedst på Nettet" Tilfredsstillende: 4 eller 5 netkroner Mindre tilfredsstillende: 3 netkroner Utilfredsstillende: under 3 netkroner 3 netkro ner Mindre tilfredsstillende

19 18 Som det fremgår af skemaet har Biblioteksstyrelsen fået 3 netkroner i Bedst på Nettet, hvilket er mindre tilfredsstillende. De få netkroner skyldes primært en lav score i kategorien Teknisk tilgængelighed. En forbedring på dette punkt vil enten kræve et nyt CMS eller at leverandøren til vores nuværende system opdaterer systemet væsentligt. Udover den tekniske tilgængelighed kan der også hentes point ved at forbedre hjemmesiden i forhold til kategorierne Digital selvbetjening og Åbenhed og nytteværdi. Styrelsen vil arbejde på at forbedre hjemmesiden inden for alle kategorierne.

20 19 3. Regnskab 3.1. Anvendt regnskabspraksis Regnskabspraksis tager udgangspunkt i de regnskabsregler og principper, som Økonomistyrelsen har opstillet for omkostningsregnskaber. Årsrapporten for 2006 er opstillet efter Økonomistyrelsens regnskabsprincipper. For nærmere beskrivelse af anvendt regnskabspraksis se desuden bilag Resultatopgørelse Tabel 5, Omkostningsbaseret resultatopgørelse kr., løbende priser Regnskab Regnskab Budget note: Ordinære driftsindtægter Salg af varer og tjenesteydelser Tilskud til egen drift Øvrige driftsindtægter Gebyrer Ordinære driftsindtægter i alt Ordinære driftsomkostninger Forbrugsomkostninger Husleje Andre forbrugsomkostninger Forbrugsomkostninger i alt Personaleomkostninger 1 Lønninger Pension Lønrefusion Andre personaleomkostninger Personaleomkostninger i alt Andre ordinære driftsomkostninger Af- og nedskrivninger Ændring i lagre 0 0 0,0 Ordinære driftsomkostninger i alt Resultat af ordinær drift Andre driftsposter Andre driftsindtægter 0 0,0 0,0 Andre driftsomkostninger 0 0,0 0,0 Resultat før finansielle poster Finansielle poster Finansielle indtægter Finansielle omkostninger Resultat før ekstraordinære poster Ekstraordinære poster Ekstraordinære indtægter 0 0 0,0 Ekstraordinære omkostninger 0 0 0,0 Årets resultat

21 Balance Tabel 6 Aktiver, kr. Primo Ultimo Passiver, kr. Primo Ultimo note: not e Anlægsaktiver: 4 Egenkapital i alt, note Immaterielle anlægsaktiver Hensættelser Færdiggjorte Langfristede gældsposter: udviklingsprojekter Erhvervede koncenssioner, Prioritetsgæld patenter m.v. 0,0 0,0 0,0 0,0 Udviklingsprojekter under Anden langfristet gæld opførelse 123 0,0 0,0 0,0 Immaterielle Statsgæld anlægsaktiver i alt ,0 0,0 3 Materielle anlægsaktiver Langfristet gæld i alt 0,0 0,0 Grunde, arealer og bygninger Kortfristede gældsposter: 0,0 0,0 Infrastruktur Leverandører af varer og 0,0 0,0 tjenesteydelser 0,0 0,0 Produktionsanlæg og Anden kortfristet gæld maskiner 0,0 0,0 0, Transportmateriel 0,0 0,0 Skyldige feriepenge 0, Inventar og IT-udstyr Igangværende arbejder for fremmed regning 0,0 0,0 Igangværende arbejder for Periodeafgrænsningsposter egen regning 0,0 0,0 0,0 0,0 Materielle anlægsaktiver i Kortfristet gæld i alt alt , Finansielle anlægsaktiver 0,0 0,0 Gæld i alt 0, Anlægsaktiver i alt Omsætningsaktiver: Varebeholdning 0,0 0,0 Tilgodehavender 0, Værdipapirer 0,0 0,0 Likvide beholdninger 0,0 225 Omsætningsaktiver i alt 0, Aktiver i alt Passiver i alt Anm.: Biblioteksstyrelsens aktier i Dansk Biblioteks Center A/S er ikke medtaget. Endvidere er der korrigeret for fejlkonteringer således at balancen er så retvisende som muligt.

22 Omregningstabel Tabel 7 Årets omkostningsbaserede resultat, kr Afskrivninger Nedskrivninger 0 - Ændringer i hensættelser Afskaffelser /- Lagerregulering 0 + Igangværende arbejder/udviklingsprojekter under opførelse -14 +/- Regulering af personaleomkostninger (skyldige feriepenge og skyldigt -583 overarbejde) +/- Periodiseringer 0 - Tab på debitor 0 +/- Korrektion for forskellen mellem salgspris og tab/gevinst ved salg af 0 aktiver Årets nettoudgifter Bevillingsregnskab Tabel 8. Bevillingsregnskab (Det udgiftsbaserede driftsregnskab) Regnskab Budget Regnskab Difference Budget kr Udgifter Indtægter Resultat, brutto Bevilling, netto Resultat, netto Note: Budget 2006 omfatter bevillingstal fra FL-2006 samt fra TB Budget 2007 er ensstemmende med finanslovstallene for har været et tilfredsstillende år. Budgettet for 2006 er næsten overholdt præcist, således at finanslovsbevillingen for er anvendt jævnfør aftalte formål. Undtagelsen er etableringen af bofællesskabet på H.C. Andersens Boulevard med Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Kulturministeriets Administrationscenter, som er blevet dyrere end forventet og som dermed i 2006 har medført et ikke-budgetteret træk på 0,7 mio. kr. af midler afsat til investering. Ca. 8 mio. kr. af differencen for henholdsvis årets udgifter og indtægter vedrører den nationale kørselsordning, som er budgetteret til 0. Desuden har Socialministeriet og Undervisningsministeriet ydet tilskud til Læselystkampagnen på henholdsvis 0,5 mio. kr. og 1,0 mio. kr. Der er herudover modtaget 0,4 mio. kr. til udgivelse af Scandinavian Public Library Quarterly (SPLQ) og der er ligeledes modtaget midler til varetagelse af NordBib.

23 22 Se under punkt 3.6. for yderligere forklaringer. Biblioteksstyrelsens resultater for indtægtsdækket virksomhed samt tilskudsfinansierede aktiviteter fremgår af bilag Bevillingsafregning og akkumuleret resultat Tabel 9. Bevillingsafregning for kr. Bevilling Regnskab Årets overskud Driftsbevilling Disposition, oversk. der bortfalder Akkumuleret oversk. til videreførsel Lønsum Øvrig drift I alt Biblioteksstyrelsen har i 2006 haft et merforbrug på i alt 3,4 mio. kr., som forklares som følger: Merforbruget på 0,7 mio. kr. på lønsummen, skyldes dels et planlagt træk på de videreførte midler på 0,5 mio. kr. til at sikre en hensigtsmæssig tilpasning af personaleforbruget til den afsatte lønbevilling for styrelsen, og dels at det budgetterede forbrug af Biblioteksstyrelsens videreførte lønmidler blev 0,2 mio. kr. højere end forventet, idet styrelsen ikke modtog så mange refusioner, som der var budgetteret med. I forbindelse med bevillingsafregningen har Biblioteksstyrelsen endvidere overført 0,2 mio. kr. af reserverede midler på lønsummen til øvrig drift til at dække en del af merforbruget ved etableringen af bofællesskabet på H.C. Andersens Boulevard, således at årets merforbrug på lønsummen korrigeres til 0,9 mio. kr. Merforbruget under øvrig drift på 2,7 mio. kr. (2,5 mio. i korrigeret bevillingsafregning, efter at 0,2 mio. kr. er overført fra lønsummen) er sammensat af et træk på de videreførte midler på -3,5 mio. kr. plus 1,0 mio. kr., som er overført som nye midler på TB 2006, og vedrører: 1,4 mio. kr. til DEFF-aktiviteter 1,9 mio. kr. til medfinansiering af bofællesskab med Kunststyrelsen, Kulturarvsstyrelsen og KUMADM. Der var oprindeligt reserveret 1,2 mio. kr. til formålet, men etableringen blev dyrere end forventet. Biblioteksstyrelsen har derfor i 2006 anvendt 0,7 mio. kr., som oprindeligt var afsat til investering

24 23 i digitalisering af Biblioteksafgiften til forbrug i 2007, til at dække merforbruget ved etableringen af bofællesskabet. 0,2 mio. kr. til medfinansiering af styrelsens kompetenceudviklingsprojekt Tabel 10. Akkumuleret resultat kr. Ultimo 2003 Ultimo 2004 Ultimo 2005 Årets Ultimo Hovedkonto resultat Biblioteksstyrelsen har primo 2007 et videreførselsbeløb på 1,7 mio. kr. fordelt med 0,1 mio. kr. på løn og 1,6 mio. kr. på øvrig drift. Midlerne forventes anvendt som følger: Formål Mio. Begrundelse Planlagte personaletilpasninger 0,1 BS har i sin personaleplan indarbejdet forbrug af opsparet lønsum til en hensigtsmæssig tilpasning af personaleforbrug, indtil FL-bevillingsniveauet er nået. Læselyst 1,0 BS har modtaget 1,0 mio. kr. af Undervisningsministeriet i på TB 2006 til Læselyst. Opsparing vedr. SPLQ 0,6 BS indgår i et nordisk samarbejde om udgivelse af et nordisk tidsskrift: SPLQ, som har et overskud på kr. Redaktionsarbejdet går på skift mellem de 4 nordiske lande. Pr overgår redaktionen til Finland.

25 24 4. Påtegning Årsrapporten omfatter: Årsrapporten omfatter de hovedkonti på finansloven, som Biblioteksstyrelsen med CVR , er ansvarlig for: Biblioteksstyrelsen, Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek og Nationalbibliografien, herunder de regnskabsmæssige forklaringer, som skal tilgå Rigsrevisionen i forbindelse med bevillingskontrollen for Desuden er der i bilagene forklaringer til kontiene Blade og tidsskrifter, Dagbladsnævnet, Dagbladslignende publikationer, Biblioteksafgift, Tilskud til biblioteksformål og Tilskud til forskningsbiblioteksformål. Påtegning: Det tilkendegives hermed: 1. at årsrapporten er rigtig, dvs. at årsrapporten ikke indeholder væsentlige fejlinformationer eller udeladelser, herunder at målopstillingen og målrapporteringen i årsrapporten er fyldestgørende, 2. at de dispositioner, som er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis, og 3. at der er etableret forretningsgange, der sikrer en økonomisk hensigtsmæssig forvaltning af de midler og ved driften af de institutioner, der er omfattet af årsrapporten. København, april 2007 København, april 2007 Jens Thorhauge Direktør Biblioteksstyrelsen Karoline Prien Kjeldsen Departementschef

26 25 5. Bilag Bilag 1: Anvendt regnskabspraksis Åbningsbalancen er aflagt i overensstemmelse med Folketingets Finansudvalg tiltrådte akt. 163 af 24. juni 2004 samt Økonomistyrelsens retningslinjer angivet i Procesvejledningerne 1 til 5. jf. tidligere årsrapporter.

27 26 Bilag 2: Noter til resultatopgørelse og balance 2.1. Obligatoriske noter Note 1: Personaleomkostninger Regnskab 2003 Regnskab 2004 Regnskab 2005 Regnskab 2006 Budget 2007 Antal årsværk Tilgang af medarbejdere Afgang af medarbejdere Note 2: Immaterielle anlægsaktiver kr. Færdiggjorte udviklingsprojekter Erhvervede koncessioner, patenter, licenser mv. I alt Kostpris pr Primokorrektioner og flytning ml. bogføringskredse Kostpris pr (før afskr.) Tilgang Afgang Kostpris pr Akk. Afskrivninger Akk. Nedskrivninger Akk. af- og nedskrivninger Regnskabsmæssig værdi pr Årets afskrivninger Årets nedskrivninger Årets af- og nedskrivninger Afskrivningsperiode/år 5 Primosaldo pr. 1. januar Tilgang Nedskrivninger Overført til færdiggjorte udviklingsprojekter Kostpris pr Note: Vedrører konti , og

28 27 Note 3: Materielle anlægsaktiver kr. Grunde, Infrastruktur Produktionsa Transportma Inventar og I alt arealer og nlæg og teriel IT-udstyr bygninger maskiner Kostpris pr Primokorrektioner og flytning ml. bogføringskredse Kostpris pr (før afskr.) Tilgang Afgang Kostpris pr Akk. Afskrivninger Akk. Nedskrivninger Akk. af- og nedskrivninger Regnskabsmæssig værdi pr Årets afskrivninger Årets nedskrivninger Årets af- og nedskrivninger Afskrivningsperiode/år 3 Note 4: Egenkapital kr. Primobeholdning : Startkapital Primoregulering/flytning mellem bogføringskredse Bevægelser i året: Likviditetstildeling Mellemregning med andre statsinstitutioner Afstemningsdifferencer Overført resultat: Årets resultat Egenkapital pr Note: Egenkapitalen er beregnet ud fra samtlige af Biblioteksstyrelsens hovedkonti. Egenkapitalen omfatter ikke styrelsens aktier i Dansk Biblioteks Center A/S og der er korrigeret for fejlkonteringer således at egenkapitalen er så retvisende som muligt.

29 Supplerende noter Salg af varer og tjenesteydelser kr. Salg af publikationer 113 Salg af tjenester samt leje mm 203 Mødegebyrer 0 Konsulentydelser 4 Opkrævning vedr. DanBib Opkrævning vedr. medlemskab af Naple 0 Opkrævning vedr. Centralbibliotekernes kørselsordning Specifikation af salg 0 I alt Øvrige driftsindtægter kr. SPLQ- bidrag 404 Midler fra Kompetencefonden - SCKK 20 The New Nordic Public Library 265 Læselyst Tilskud fra Centralbibliotekstilskuddet til kørselsordningen Levering af ydelser til KEO 570 Bidrag vedr. NordBib 273 Øvrige I alt Andre forbrugsomkostninger kr. Køb af energi til forbrug 191 Forbrug af varer og materiel 608 Køb af tjenesteydelser DanBib I alt Note: Afvigelser i sumtal skyldes afrunding til tusinde kroner. Andre ordinære driftsomkostninger kr. Lej og vedligeholdelse 190 Rejser og befordring 806 Repræsentation 347 Øvrige driftsaktiviteter 136 Hensættelser -921 Tilskud (vedr og ) I alt

30 29 Bilag 3: Biblioteksstyrelsens øvrige driftsbevillinger Tabel 11. Bevillingsafregning for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek (Driftsbev.) kr. Bevilling Regnskab Årets Driftsbevilling overskud Disposition, overskud der bortfalder Akkumuleret overskud til videreførsel Lønsum Øvrig drift I alt Note: Afvigelser i sumtal skyldes afrunding til tusinde kroner. Merforbrug i øvrig drift skyldes at opgaver er løst via køb af konsulentydelser og indgåelse af kontrakter frem for ansættelser i DEFF eller frikøb af medarbejdere i bibliotekerne. Tabel 12. Akkumuleret overskud for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek Løbende priser, kr. Ultimo Ultimo Ultimo Årets Ultimo resultat 2006 Hovedkonto Formålet med Danmarks elektroniske fag- og forskningsbibliotek (DEFF) er at fremme udviklingen af et netværk af elektroniske forskningsbiblioteker, der stiller deres elektroniske og andre informationsressourcer til rådighed for brugerne på en sammenhængende og enkel måde. DEFFs mest markante resultater i 2006 var Forskningsregistrering og --formidling. DEFF arbejdede på at udbrede det forskningsregistreringssystem størstedelen af universiteterne anvender til institutioner fra både Kultur- og Undervisningsministeriets område. Den danske Forskningsdatabase undergik en konsolidering således at der etableredes en billigere og bedre base, der bygger på de forbedrede data fra universiteternes systemer. Projektledelsen for Forskningsdatabasen sørgede desuden for, at danske forskningsdata eksporteres til Google Scholar og på den måde bliver mere synlige. Udbygningen af licenssamarbejdet fortsatte i 2006 og nåede en omsætning på mere end 100 mio. kr. Der blev implementeret en ny organisering af arbejdet og samarbejdet kom også til at omfatte konsortier for de nye sundhedsregioner og dermed alle hospitaler og praktiserende læger. På licensområdet blev der forhandlet online adgang for bl.a. gymnasier til Den Store Danske Encyklopædi.

31 30 Sekretariatet fortsatte arbejdet med udviklingen af Knowledge Exchange og etableringen af det nye sekretariat for Nordbib. Der blev desuden arbejdet ihærdigt på at skabe faste rammer for DK-AAI og på at sikre finansieringen af organisationen. Der blev udarbejdet en ny organisering af DEFF og et diskussionsoplæg til en ny strategi. DEFF har for 2006 udarbejdet en årsberetning, hvor ovenstående resultater m.fl. uddybes. Se Af de videreførte midler på 1,4 mio. kr. er de 0,9 mio. kr. reserveret til fortsatte aktiviteter i Knowledge Exchange Office. Resten anvendes i overensstemmelse med DEFF s handlingsplan for de vedtagne programområder. Tabel 13. Bevillingsafregning for Udarbejdelse af Nationalbibliografien mm. (Driftsbev.) kr. Bevilling Regnskab Årets Driftsbevilling overskud Disposition, overskud der bortfalder Akkumuleret overskud til videreførsel Løn Øvrig drift I alt Tabel 14. Akkumuleret overskud for Udarbejdelse af Nationalbibliografien mv. Løbende priser, kr. Ultimo Ultimo Ultimo Årets Ultimo resultat 2006 Hovedkonto Hovedkontoen indeholder bevillinger til udarbejdelse af Nationalbibliografien samt til drift og udvikling af bibliotek.dk. Bevillingerne er udbetalt i henhold til kontrakt indgået mellem Kulturministeriet og Dansk Biblioteks Center A/S om udarbejdelse af nationalbibliografien, samt mellem Biblioteksstyrelsen og Dansk Biblioteks Center A/S om drift og udvikling af bibliotek.dk. For Nationalbibliografiens vedkommende kan det konstateres, at registreringerne i 2006 er udført i overensstemmelse med aftalen.

32 31 For bibliotek.dk s vedkommende har de væsentligste resultater i 2006 været: stavehjælp ved 0-hit blev taget i anvendelse. Er senere udvidet til også at virke ved et eller flere hit, bestilling på værkniveau implementeret med flere optimeringer af visning af poster, automatisering af fjernlån: forberedelserne er afsluttet med programmering, driftsmodning, test og dokumentation af automatisk fjernlån, visning af poster forbedret med materialetypeikoner, lokaliseringstæller, anmeldelsesmarkør og mulighed for at se lokal udlånsstatus (egne favoritbiblioteker) og nyhedslister som RSS-feed er taget i brug. Det akkumulerede resultat på 0,3 mio. kr. reserveres til udviklingsaftaler under bibliotek.dk.

33 32 Bilag 4: Biblioteksstyrelsens indtægtsdækkede virksomhed og tilskudsfinansierede aktiviteter Indtægtsdækket virksomhed I 2006 har Biblioteksstyrelsens indtægtsdækkede virksomhed været udført på et absolut minimum. Der har været en indtægt og en udgift på ca kr., og det akkumulerede resultat for 2006 er dermed 0. Tabel 15. Akkumuleret resultat for indtægtsdækket virksomhed Løbende priser, kr Konsulentbistand Tilskudsfinansieret forskning, Biblioteksstyrelsen har i 2006 startet et nyt forskningsprojekt, Nordbib, som er finansieret af Nordisk Ministerråd. Nordbib programmet er et fireårigt udviklingsprogram under Nordforsk i perioden Programmets formål er at styrke de digitale forskningsbibliotekers samarbejde på nordisk plan. Tabel 16. Tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed Modtagne kr. tilskud Udgift Nordbib I alt Andre tilskudsfinansierede aktiviteter Andre tilskudsfinansierede aktiviteter omfatter midler til administration og fordeling af tips- og lottopuljer under underkonto samt varetagelsen af sekretariatsfunktionen for Børnekulturens Netværk på underkonto En mere detaljeret beskrivelse af netværkets virksomhed i 2006 kan læses på

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement STATSMINISTERIET Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement ÅRSRAPPORT Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND. Årsrapport for regnskabsåret Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden i Grønland Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning

Læs mere

Finansiel årsrapport 2014

Finansiel årsrapport 2014 Finansiel årsrapport 2014 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 4 2.3

Læs mere

Indledning. Årets økonomiske resultat

Indledning. Årets økonomiske resultat Indledning Havarikommissionen for Vejtrafikulykker er en institution under Transport og Energiministeriet. Havarikommissionen blev nedsat i 2001 og etableret med et formandskab, et antal medlemmer og et

Læs mere

Finansiel årsrapport 2015

Finansiel årsrapport 2015 Finansiel årsrapport 2015 Marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1 Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 3 2.2 Årets økonomiske resultat...

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. F o r. M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e

Å r s r a p p o r t 2 0 0 7. F o r. M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 F o r M e d i e r å d e t f o r B ø r n o g U n g e Oversigt over tabeller, noter og bilag 3 1. Beretning 4 1.1. Præsentation af virksomheden 4 1.2. Årets faglige resultater

Læs mere

Indholdsfortegnelse ! "! "! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>===

Indholdsfortegnelse ! ! ! #! $ %! &! &'!( )!, - (!!!./ ( / !,23 ' ' 4 7! - 3: :< =::>>=== Indholdsfortegnelse " " # $ % & &'( )* +* ), - (./ ( /. 0 1 0 1,23 ' 4 0 1 523 ' 4 6& 7 - (+' -#3089 7:0*( ";:0*( 3: :< :< :< =::>>=== 1. Beretning 1.1. Statsbibliotekets mission og hovedopgaver # 0*.

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2014

Årsrapport for regnskabsåret 2014 Årsrapport for regnskabsåret 2014 Digital adgang til oplysninger i forbindelse med ejendomshandel (DIADEM) Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K Tlf. 33 92 29 00 mbbl@mbbl.dk

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

Årsrapport Energiklagenævnet. Marts 2016

Årsrapport Energiklagenævnet. Marts 2016 Årsrapport 2015 Energiklagenævnet Marts 2016 2 Energiklagenævnet/ Årsrapport 2015 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning

Læs mere

Nordsøenhedens årsrapport 2006

Nordsøenhedens årsrapport 2006 Nordsøenhedens årsrapport 2006 1. Beretning... 3 1.1. Præsentation... 3 1.2 Nordsøenhedens mission og vision... 3 1.3 Årets resultat... 4 1.4 Faglige resultater i 2006... 4 1.5 Forventninger til det kommende

Læs mere

Finansiel årsrapport 2012

Finansiel årsrapport 2012 Finansiel årsrapport 2012 April 2013 Indholdsfortegnelse 1. Beretning...3 1.1 Præsentation af virksomheden...3 1.2 Årets økonomiske resultat...3 1.3 Finansielle nøgletal...5 1.4 Forventninger til kommende

Læs mere

Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement

Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement Forord 2 Indledende bemærkninger Finansielt regnskab 2016 Skatteministeriets departement

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet

Årsrapport Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Årsrapport 2016 Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Marts 2017 Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- og Fødevareministeriet departement / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets

Læs mere

Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet marts 2016 Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2015 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

Finansielt regnskab 2014. for. Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement. Marts 2015

Finansielt regnskab 2014. for. Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement. Marts 2015 Finansielt regnskab 2014 for Klima-, Energi-, og Bygningsministeriets departement Marts 2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af Klima- Energi-, og 4 Bygningsministeriets

Læs mere

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2018-19 Afgjort den 4. april 2019 114 Kulturministeriet. København, den 27. marts 2019. a Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at opgaver hidtil varetaget

Læs mere

Årsrapport for Økonomi- og Erhvervsministeriets Departement, KoncernØkonomi, Koncern IT og Det Økonomiske Råd

Årsrapport for Økonomi- og Erhvervsministeriets Departement, KoncernØkonomi, Koncern IT og Det Økonomiske Råd Årsrapport for 2006 Økonomi- og Erhvervsministeriets Departement, KoncernØkonomi, Koncern IT og Det Økonomiske Råd April 2007 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Beretning...3 3. Regnskab...11 3.1

Læs mere

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5

Finansielt regnskab Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 Finansielt regnskab 2015 Skatteministeriets departement Kapitel 2 5 2. Beretning 2.1 Præsentation af Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement varetager opgaver vedrørende lovgivning,

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2013

Årsrapport for regnskabsåret 2013 Årsrapport for regnskabsåret 2013 Digital adgang til oplysninger i forbindelse med ejendomshandel (DIADEM) Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mont 4 1117 København K Tlf. 33 92 29 00 mbbl@mbbl.dk

Læs mere

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Opgaver og ressourcer 6

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Opgaver og ressourcer 6 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 29 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. Beretning 1.1 Generelt 2 1.2 Årets økonomiske resultat 3 1.3 Opgaver og ressourcer 6 Regnskab 2.1 Anvendt regnskabspraksis 6

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2012 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 25. februar 2013 1

Læs mere

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet

Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Årsrapport 2018 for Kirkeministeriet Marts 2019 Indholdsfortegnelse Side 2 Årsrapport 2018 for... 1 Kirkeministeriet... 1 Indholdsfortegnelse... 2 1 Påtegning af det samlede regnskab... 3 1.1 Fremlæggelse...

Læs mere

Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet. Tekst: Koncern Økonomi. 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport Miljøministeriets departement

Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet. Tekst: Koncern Økonomi. 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport Miljøministeriets departement Redaktion: Miljø- og Fødevareministeriet Tekst: Koncern Økonomi 2 Miljø- Og Fødevareministeriet / Årsrapport 2015 - Miljøministeriets departement Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning

Læs mere

1. Påtegning 3 2. Beretning 4

1. Påtegning 3 2. Beretning 4 Årsrapport 2013 Årsrapport 2013 1. Påtegning 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af virksomheden 4 2.2 Årets faglige resultater 5 2.3 Årets Økonomiske resultat 6 2.4 Målrapportering 7 2.5 Reservationer 7

Læs mere

- til institutioner, der modtager omkostningsbaserede

- til institutioner, der modtager omkostningsbaserede Kravspecifikation til regnskabsrapporter til årsrapporten 2014 - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 16. januar 2015 Version 1.03 25. februar 2015. (I

Læs mere

Årsrapport Energiklagenævnet

Årsrapport Energiklagenævnet Årsrapport 2016 Energiklagenævnet 2 Energiklagenævnet/ Årsrapport 2016 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning 5 2.3 Kerneopgaver

Læs mere

Årsrapport for. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Årsrapport for. Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Årsrapport 2011 for Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Beretning... 3 2.1 Årets økonomiske resultat... 3 2.2 Opgaver og ressourcer...

Læs mere

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab. for de centralt styrede konti Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02 Generelle puljer og reserver (Driftsbevilling) 12.29.01 Bidrag til NATO s militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11 Bidrag

Læs mere

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Reservation, hovedkonto Departementet Forventninger til kommende år 6

Beretning 1.1 Generelt Årets økonomiske resultat Reservation, hovedkonto Departementet Forventninger til kommende år 6 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 28 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. 5. Beretning 1.1 Generelt 2 1.2 Årets økonomiske resultat 3 1.3 Reservation, hovedkonto 12.11.1. Departementet 6 1.4 Forventninger

Læs mere

Årsrapport 2017 Departementet

Årsrapport 2017 Departementet Årsrapport 2017 Departementet Marts 2018 2 Miljø- og Fødevareministeriet / Årsrapport 2017 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 4 2. Beretning 5 2.1 Præsentation af virksomheden 5 2.2 Ledelsesberetning

Læs mere

Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER

Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER Årsrapport 2015 HAVARIKOMMISSIONEN FOR VEJTRAFIKULYKKER c/o Vejdirektoratet Telefon 7244 3333 CVR 35634398 Niels Juels Gade 13 www.havarikommissionen.dk SE 60729018 1022 København K EAN 5798000893450 Årsrapport

Læs mere

Årsrapport for regnskabsåret 2015

Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden på Færøerne Årsrapport for regnskabsåret 2015 RIGSOMBUDSMANDEN PÅ FÆRØERNE ÅRSRAPPORT 2015 Årsrapport for regnskabsåret 2015 Rigsombudsmanden på Færøerne Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010

Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner 19. januar 2010 Økonomistyrelsens vejledning om årsrapporten 2009 Problemstilling Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan Kulturministeriets

Læs mere

Årsrapport 2013. Nordsøenheden

Årsrapport 2013. Nordsøenheden Årsrapport 2013 Nordsøenheden 1 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 3 2. Beretning 5 2.1. Præsentation 6 2.2. Virksomhedens omfang 7 2.3. Årets faglige resultater 7 2.4. Årets økonomiske resultat 9 2.4.1.

Læs mere

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Årsrapport 2005

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker. Årsrapport 2005 Havarikommissionen for Vejtrafikulykker Årsrapport 2005 April 2006 Titel: Årsrapport 2005 for Havarikommissionen for Vejtrafik Udgivet: 2006 Redaktion: Foto: Layout: Copyright: Henrik Bach Petersen, Hugo

Læs mere

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2011 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/20

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2011 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/20 Årsrapport 2011 INDHOLD 1. Beretning... 3 1.1 Præsentation af virksomheden... 3 1.2 Årets faglige resultater... 4 1.3 Årets økonomiske resultat... 5 1.4 Opgaver og ressourcer... 6 1.5 Administrerede udgifter

Læs mere

Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet

Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet Marts 2017. Side 1 Indhold Finansielt regnskab 2016 for Klimarådet... 1 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af Klimarådet... 4 2.2 Ledelsesberetning...

Læs mere

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2008 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/22

INDHOLD ÅRSRAPPORT 2008 / VIDENS- OG FORSKNINGSCENTER FOR ALTERNATIV BEHANDLING SIDE 2/22 Årsrapport 2008 INDHOLD 1. Beretning... 3 1.1 Præsentation af virksomheden... 3 1.2 Årets faglige resultater... 3 1.3 Årets økonomiske resultat... 5 1.4 Forventninger til det kommende år... 7 2. Målrapportering...

Læs mere

F o r B i b l i o t e k s s t y r e l s e n

F o r B i b l i o t e k s s t y r e l s e n Å r s r a p p o r t 2 0 0 7 F o r B i b l i o t e k s s t y r e l s e n -2- Oversigt over tabeller, noter og bilag... 3 1. Beretning... 4 1.1. Præsentation af virksomheden... 4 1.2. Årets faglige resultater...

Læs mere

!! "! # $!% %&! ' # ( # ) && *+ #%+, #,!

!! ! # $!% %&! ' # ( # ) && *+ #%+, #,! !! "! # $!% %&! ' # ( # ) && *+ #%+, #,! # % -! ##!# % *# $ ##!& "% #. ## #.## +! ## - % # # % & % *# ##!"% #* % *# + + - % *# *& $!##! (# % # +*## & $ # *& ## #*$. # - # % *! '! +*& //*& ## 0,* 1 ** #

Læs mere

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006

DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006 DATATILSYNETS ÅRSRAPPORT 2006 Datatilsynet Borgergade 28, 5., 1300 København K Telefon 3319 3200 Fax 3319 3218 dt@datatilsynet.dk www.datatilsynet.dk 1 INDLEDNING... 3 2 BERETNING... 3 2.1 PRÆSENTATION

Læs mere

Årsrapport 2018 Departementet

Årsrapport 2018 Departementet Årsrapport 2018 Departementet Marts 2019 Indhold 1. Påtegning af det samlede regnskab 3 2. Beretning 4 2.1 Præsentation af virksomheden 4 2.2 Ledelsesberetning 4 2.3 Kerneopgaver og ressourcer 6 2.4 Forventninger

Læs mere

Årsrapport for 2014. De Økonomiske Råd

Årsrapport for 2014. De Økonomiske Råd Årsrapport for 2014 De Økonomiske Råd Marts 2015 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af De Økonomiske Råd... 4 2.2 Virksomhedens omfang... 5

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2007 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Økonomistyrelsen 14. september 2009 Anvendelsen

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler Årsrapport 2012 for Roskilde Stifts stiftsmidler September 2013 47639-13 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der

Læs mere

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport.

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport. NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner med rammeaftale 19. januar 2016 Moderniseringsstyrelsens vejledning om årsrapporten 2015 Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan

Læs mere

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2013 for Aalborg Stifts stiftsmidler Maj 2014 dok. nr. 58905/14 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7

Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7 Forsvarsministeriets finansielle regnskab 21 Indholdsfortegnelse 1. 2. 3. 4. Beretning 1.1 Præsentation 2 1.2 Årets faglige resultater 3 1.3 Årets økonomiske resultat 4 1.4 Opgaver og ressourcer 7 Regnskab

Læs mere

Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner

Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner Om udarbejdelse af årsrapport for statslige institutioner Januar 2014 Indhold Forord 4 1 Indledning 5 1.1 Årsrapportens formål 5 1.2 Regelsæt 5 1.3 Dispensation 6 1.4 Aflevering og ressortdepartementernes

Læs mere

Årsrapport 2006 for Militærnægteradministrationen

Årsrapport 2006 for Militærnægteradministrationen Årsrapport 2006 for Militærnægteradministrationen 1. Beretning 1.1. Præsentation af Militærnægteradministrationen Militærnægteradministrationen er en myndighed under Forsvarsministeriet. Myndigheden står

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Departementet. Årsrapport 2007. April 2008

Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender. Departementet. Årsrapport 2007. April 2008 Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender Departementet Årsrapport 2007 April 2008 Årsrapport 2007 for Familie- og Forbrugerministeriets departement Udgivet af: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. x/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen

Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen Kravspecifikation til regnskabsrapporterne i bevillingsreformen baseret på 2011 kontoplanen - til institutioner, der modtager omkostningsbaserede bevillinger Moderniseringsstyrelsen 14. marts 2012 Anvendelsen

Læs mere

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport

Vejledning om udarbejdelse af årsrapport Vejledning om udarbejdelse af årsrapport Økonomistyrelsen, 14. december 2005 Vejledning om udarbejdelse af årsrapport Forord...3 1. Indledning...4 1.1 Årsrapportens formål og interessenter...4 1.2 Regelsæt...4

Læs mere

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Februar 2016 dok. nr. 22102/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2019 Akt 379438 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Vejledning om årsrapport for statslige institutioner. Januar 2016

Vejledning om årsrapport for statslige institutioner. Januar 2016 Vejledning om årsrapport for statslige institutioner Januar 2016 Indhold Forord 3 Indledning 4 I.1 Regelsæt 4 I.2 Dispensation 5 I.3 Aflevering og ressortdepartementernes ansvar 5 I.4 Årsrapportens indhold

Læs mere

Årsrapport for 2014. Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Årsrapport for 2014. Erhvervs- og Vækstministeriets departement Årsrapport for 2014 Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriet Årsrapport 2014 Marts 2015 Udgiver: Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Telefon:

Læs mere

Årsrapport Telefon Dokument 14/ Side 1/11. c/o Vejdirektoratet Niels Juels Gade København K

Årsrapport Telefon Dokument 14/ Side 1/11. c/o Vejdirektoratet Niels Juels Gade København K Telefon +45 7244 3372 Dokument 14/15641-5 Side 1/11 Årsrapport 2014 c/o Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon 7244 3333 www.hvu.dk SE 60729018 EAN 5798000893450 Årsrapport 2014 1.

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2019 dok. nr. 416634 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2016 dok. nr. 25134/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2019 Akt. nr. 2018/42978/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7)

Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Selskab, årsrapport ekstern, minimalregnskab (C7) Beskrivelse af rapporten: Denne rapport anvendes til at udarbejde den eksterne årsrapport for "mindre" selskaber. Rapporten er opstillet med udgangspunkt

Læs mere

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Årsrapport for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

1. Påtegning. Påtegning. Det tilkendegives hermed:

1. Påtegning. Påtegning. Det tilkendegives hermed: Årsrapport 2016 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Ledelsesberetning... 4 2.2.1. Affrapportering og offentliggørelse af temaet lastbilulykker... 4 2.2.2 Arbejdet

Læs mere

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 20438-17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2015 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2016 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 31863/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Stiftsmidler marts 2015 Dok.nr. 32473/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Aalborg Stifts stiftsmidler Marts 2019 dok. nr. 416452 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni 2015 Halvårsrapport Perioden 1. januar 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal... 5 Ledelsespåtegning... 6 Resultatopgørelse... 7 Balance...

Læs mere

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift stiftsmidler Lolland-Falsters Stift Marts 2019 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for

Læs mere

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2017 dok. nr. 30667/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2019 Akt.nr. 416269 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport for De Økonomiske Råd

Årsrapport for De Økonomiske Råd Årsrapport for 2015 De Økonomiske Råd Februar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning af det samlede regnskab... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af De Økonomiske Råd... 4 2.2 Ledelsesberetning... 5

Læs mere

Årsrapport 2017 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 21437-18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

SP BITUM ApS. Udholmvej Brovst. Årsrapport 1. januar december 2016

SP BITUM ApS. Udholmvej Brovst. Årsrapport 1. januar december 2016 SP BITUM ApS Udholmvej 10 9460 Brovst Årsrapport 1. januar 2016-31. december 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/06/2017 Jørn Sand Poulsen Dirigent

Læs mere

Vejledning om årsrapport for statslige institutioner

Vejledning om årsrapport for statslige institutioner Vejledning om årsrapport for statslige institutioner November 2014 Indhold Forord 3 1 Indledning 4 1.1 Regelsæt 4 1.2 Dispensation 5 1.3 Aflevering og ressortdepartementernes ansvar 5 1.4 Årsrapportens

Læs mere

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler

Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Dok. 32805/15 Årsrapport 2014 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 32805/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2014 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2015 dok. nr. 31716/15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2013. Forsvarsministeriets Interne Revision. Marts 2014 s Interne Revision

Årsrapport 2013. Forsvarsministeriets Interne Revision. Marts 2014 s Interne Revision Forsvarsministeriets Interne Revision Marts 2014 s Interne Revision Marts 2013 A. PÅTEGNING... 2 B. BERETNING... 3 PRÆSENTATION AF FORSVARSMINISTERIETS INTERNE REVISION... 3 VIRKSOMHEDENS OMFANG... 3 ÅRETS

Læs mere

EVENTS FYN ApS. Sdr. Højrupvejen Ringe. Årsrapport 1. januar december 2017

EVENTS FYN ApS. Sdr. Højrupvejen Ringe. Årsrapport 1. januar december 2017 EVENTS FYN ApS Sdr. Højrupvejen 114 5750 Ringe Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/06/2018 Pia Vind Dirigent

Læs mere

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2017 Dok. nr. 31826/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Finansiel årsrapport 2016

Finansiel årsrapport 2016 Finansiel årsrapport 2016 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af Social- og Indenrigsministeriet... 3 2.2. Ledelsesberetning... 4 2.2.1. Hovedkonti... 5 2.3. Kerneopgaver

Læs mere

Finansiel årsrapport 2017

Finansiel årsrapport 2017 Finansiel årsrapport 2017 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af Økonomi- og Indenrigsministeriet... 3 2.2. Ledelsesberetning... 4 2.2.1. Hovedkonti... 5 2.3. Kerneopgaver

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 27474/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere

Tillægsvejledning (ÆF07) En kort tillægsvejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne som følge af strukturreformen

Tillægsvejledning (ÆF07) En kort tillægsvejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne som følge af strukturreformen Tillægsvejledning (ÆF07) En kort tillægsvejledning for institutioner, der modtager opgaver fra amterne som følge af strukturreformen 1. udgave juni 2006 1. Indledning Denne vejledning er kun relevant for

Læs mere

Nordsøenheden. Årsrapport for 2008

Nordsøenheden. Årsrapport for 2008 Nordsøenheden Årsrapport for 2008 Indholdsfortegnelse 1. Beretning........................................................ 3 2. Målrapportering.................................................. 6 3. Regnskab........................................................

Læs mere

Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Helsingør Stifts stiftsmidler Marts 2018 dok. nr. 2018/71/2 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2017 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2018 Dok. nr. 26114/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup. Dirigent

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup. Dirigent Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Dirigent 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere

Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2017 for Aalborg Stifts stiftsmidler Februar 2018 dok. nr. 28214/18 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

OPEKA ApS. Stålmosevej Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2017

OPEKA ApS. Stålmosevej Roskilde. Årsrapport 1. januar december 2017 OPEKA ApS Stålmosevej 19 4000 Roskilde Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/04/2018 Peter Klausen Dirigent Side

Læs mere

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup

Halvårsrapport. Perioden 1. januar 30. juni CVR. nr Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup Halvårsrapport Perioden 1. januar CVR. nr. 26 05 97 63 Naviair Allé 1 DK-2770 Kastrup 1 Indhold Regnskabsredegørelse... 3 Anvendt regnskabspraksis... 4 Ejerforhold i Naviair... 4 Hoved- og nøgletal...

Læs mere