Dagsorden. 96 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: P Sikkerhedsgodkendelse i Skanderborg Kommune. Sagsnr.:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden. 96 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: P Sikkerhedsgodkendelse i Skanderborg Kommune. Sagsnr.:"

Transkript

1 Dagsorden Dato: :00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Fælleden, lokale 1.Ø Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: P Dagsordenen blev godkendt. 97 Sikkerhedsgodkendelse i Skanderborg Kommune Sagsnr.: A Sagsfremstilling Direktør Frederik Gammelgaard orienterer om punktet på mødet. Indstilling Direktør Frederik Gammelgaard indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Direktionen tog direktør Frederik Gammelgaards orientering til efterretning. 98 Politisk og admininstrativ mødekalender 2018 Sagsnr.: P Resume Med denne sag indstilles den politiske mødekalender for 2018 til politisk godkendelse, og den administrative kalender for 2018 fastlægges.

2 Sagsfremstilling Politisk mødekalender Byrådet fastlægger den politiske mødekalender for Mødekalenderen tager udgangspunkt i styrelsesvedtægten - der gælder fra 1. januar og tidligere års mødekalender og budgetprocedure. Det bemærkes, at de stående udvalg godkender deres respektive mødeplaner på det første møde i januar Principperne for mødefastlæggelsen er bl.a.: Byrådets møder ligger sidste onsdag i måneden Byrådet afholder temamøder 8 torsdage Økonomiudvalgets møder ligger onsdag i uge '3' i hver måned De fire fagudvalg afholder møder tirsdag, onsdag, tordag i uge '1' og mandag i uge '2' i hver måned, og således at alle fire dagsordener foreligger senest fredagen før Mandage efter kl. 17 friholdes til politiske møder for at give mulighed for at afholde gruppemøder Mandage kl reserveres til møder i opgaveudvalg - på nær i uge '2', hvor der afholdes møde i et fagudvalg kl Alternativt kan 'fagudvalg 4' mødes kl (dvs. samme starttidspunkt som de øvrige), og reservationen til partiaktiviteter derfor først gælder fra kl de pågældende mandage. Principperne fremgår af vedlagte plancher og er - justeret for ferie, helligdage, KL-temamøder, budgetproces mv. - udmøntet i vedlagte forslag til mødekalender. Det bemærkes, at der i praksis kun er tre måneder, hvor intentionen om, at dagsordener til alle 4 fagudvalgsmøder kan drøftes på ét mandags-gruppemøde, er realiseret i mødekalenderen. I vedlagte forslag til politisk mødekalender er der en konkret afvejning af hensynet til produktion af dagsorden til Økonomiudvalget vægtet højere end hensynet til fagsekretariaternes produktion af punkter de steder, hvor det er aktuelt. Administrativ mødekalender Ud over den politiske mødekalender fastlægges direktions- og koncernledelsesmøder/seminarer, Hoved MED-møder/seminarer, kontraktholermøder og ledertræf i en administrativ mødekalender. Forslag til administrativ kalender er vedlagt.

3 Direktionen bedes drøfte følgende: Dato og antal af kontraktholdermøder Dato for ledertræf Datoer for HMU-møder. Indstilling Sekretariatschefen indstiller, at den politiske mødekalender 2018 indstilles godkendt at den administrative mødekalender for 2018 godkendes. Direktionen vedtog at godkende indstillingen fra sekretariatschefen med den bemærkning, at der tages forbehold for, at der kan ske ændringer i den politiske mødeplan, når Byrådet behandler processen for igangsættelse af den nye Byrådsperiode herunder eksempelvis udviklingsstrategi samt introduktion til praktiske forhold bla. IT-udstyr mv. PDF PDF PDF Principper for mødekalender 2018.pdf Politisk mødekalender for 2018 Mødekalender for politisk og administrativ_2. maj 2017.pdf 99 Opsamling på DIA og kontrakter og aftaler for 2017 Sagsnr.: A Resume Der lægges med denne sag op til en drøftelse af de foreløbige erfaringer med DIA og kontraktog aftaleholderprocessen. Til brug herfor er der udarbejdet en opsamling på de foreløbige erfaringer med DIA, kontrakter og aftaler. Sagsfremstilling Der lægges med denne sag op til en drøftelse af de foreløbige erfaringer med kontrakter og aftaler samt DIA. Formålet er løbende at få optimeret processen og konceptet, så DIA, kontrakter og aftaler giver værdi i hverdagen og sætter retning for udviklingen af organisationen.

4 Drøftelsen skal også ses som et input til forberedelserne af kontraktholdermødet 29. maj jf. direktionens møde 3. maj På baggrund af indholdet i kontrakter og aftaler for 2017 samt direktionens dialogmøder med kontraktholderne, er der udarbejdet en foreløbig opsamling på erfaringerne med kontrakt- og aftaleholderprocessen samt DIA. Opsamlingen ønskes drøftet. Opsamlingen indeholder følgende elementer: Opsamling på DIA 2017 Opsamling på proces for kontrakter og aftaler Opsamling på mål i kontrakter og aftaler Opsamling på dialogmøder Foreløbige forslag til justeringer. Der gøres opmærksom på, at opsamlingen er foreløbig, og at emnet genoptages på kontraktholderdagen 29. maj 2017, således at kontraktholderne også får mulighed for at bidrage til DIA 2018 og videreudviklingen af processen. Opsamling på DIA 2017 DIA 2017 er forenklet, og der er nu tale om mere værdiprægede innovationsspor i DIA, der skal forme de indsatser, der igangsættes, hvad enten der er tale om politiske besluttede forandringer, egne indsatser på fagområdet, lovgivning eller andet. Der er kun ét obligatorisk mål; bæredygtig arbejdskultur. I DIA 2016 var der langt flere obligatoriske indsatsområder, som var mere konkrete i deres indhold. Et nyt innovationsspor i DIA 2017 er "Det Fælles Vi", der træder i stedet for effektiviseringssporet. Det Fælles Vi handler om at skabe helhed og sammenhæng i opgaveløsningen, og et større fokus på at løse opgaverne i fællesskab, hvor vi har tillid, deler ressourcer, tænker nyt og skaber relationer. Effektivisering er fortsat en meget vigtig opgave, men hvor det før handlede om effektivisering lokalt, så handler det nu også om effektivisering i fællesskab. Et andet innovationsspor har skiftet navn til Fremtidens Folkestyre, hvor der både er fokus på at realisere politisk besluttede forandringer til aktive handlinger, og gøre effekterne synlige. Men Fremtidens Folkestyre handler i høj grad også om at understøtte retningen fra at være bestyrelsesmedlem til at blive borgerrepræsentant, og fortsat gøre det attraktivt at være en del af det lokaldemokratiske folkestyre. Tilbagemeldingerne på at udvikle DIA, så det sætter retning og former de lokale indsatser, fremfor at angive dem, har været positive. Det opleves også som positivt, at DIA er mere forenklet i sin form. Det giver større lokal frihed til at arbejde med udviklingsmålene i kontrakter og aftaler.

5 Det nye innovationsspor om Det Fælles Vi er modtaget positivt og er blevet omsat til interessante og brugbare mål. Tilbagemeldingerner har dog også vist, at innovationssporet Fremtidens Folkestyre i praksis har givet udfordringer, når de skulle omsættes til mål i kontrakter og aftaler. Derfor anbefales det også, at det gøres til et emne på kontraktholdermødet 29. maj 2017, så kontrakt-og aftaleholdere kan vidensdele og få inspiration til, hvordan innovationssporet kan omsættes til udviklingsmål. Opsamling på mål i kontrakter og aftaler Kontrakterne er generelt kendetegnet ved forholdsvist overordnede udviklingsmål, hvor der er knyttet mere specifikke aktiviteter til. Generelt for udviklingsmålene ses, at der tages udgangspunkt i indsatser, som kommer mange forskellige steder fra - lokale mål, tværgående mål, politisk besluttede forandringer eller andet. Målene bygger også ofte videre på allerede eksisterende indsatser fra tidligere års DIA, da målene for manges vedkommende er flerårige. Det ses også, at for langt de fleste mål er indsatserne farvet af de 3 innovationsspor på forskellig vis. Men man kan sagtens se innovationssporenes aftryk i langt de fleste kontrakter. Generelt ses en tendens til fælles mål indenfor fagområdet. Der er dog ikke fællesmål på tværs af fagområderne. Det ses også, at der er forskelligt ambitionsniveau fra kontrakt til kontrakt, og også fagområderne imellem. Der arbejdes med mange forskellige typer af aktiviteter i 2017, og for langt de fleste mål er der lagt en overordnet tidsplan samt planlagt en række aktiviteter, der skal sikre, at målene nås. Mange af kontraktholderne har igen i år arbejdet med visualisering af kontrakterne. Eksempelvis via plakater eller postkort. Det giver en synlighed omkring kontrakterne og er med til at understøtte, at kontrakternes indhold gøres til virkelighed. Der lægges op til, at denne tendens styrkes. Der lægges op til, at der arbejdes videre med at skabe fælles mål på tværs af de faglige fællesskaber, og at flere arbejder videre med at visualisere kontrakter og aftaler. Endelig lægges op til en drøftelse af kontrakt-og aftaleperiodens længde. I dag er kontrakter og aftaler 1 årige. Opsamling på proces for formulering af kontrakter og aftaler Generelt er der tale om en meget dialogbaseret og samskabende proces, hvor fagsekretariaterne har understøttet kontraktholderne i udarbejdelsen af deres kontrakter. For mange af områderne er der formuleret fælles mål på tværs af kontraktområderne inden for det faglige fællesskab. Disse mål er suppleret i kontrakterne af egne mål for de enkelte kontraktholdere.

6 For aftalerne er der også i et vist omfang tale om en dialogbaseret proces - og en større tendens til at skabe mål på tværs af stabe og fagsekretariater. De foreløbige tilbagemeldinger i forhold til tids-og aktivitetsplanen viser, at der generelt er tilfredshed med processen for udarbejdelsen af kontrakterne, særligt ift. afholdelse af fælles workshops og dialogmøder og formuleringen af fælles mål på tværs af kontraktområder, hvor der fortsat har været mulighed for den enkelte kontrakholder at tilføre egne mål. Processen har givet anledning til dialog på tværs og en fælles retning med plads til forskellighed. Dette har gjort arbejdet effektivt og lettet arbejdet for kontraktholderne. Processen opleves stadig som komprimeret, men der er skabt synlighed omkring tidsplanen på et tidligere tidspunkt, hvilket har gjort, at man i højere grad kan indrette aktiviteter herefter. Dialogmøder Der har i februar og marts måned 2017 været afholdt dialogmøder mellem den ansvarlige direktør og kontraktholderne med deltagelse af fagchefen. Dialogrunden er endnu ikke afsluttet. Dialogen har generelt haft en times varighed. Møderne har taget udgangspunkt i en meget overordnet interviewguide med fokus på, hvordan det er gået med målene for Der har været udarbejdet forskelligt materiale fra område til område, men for de fleste områder har effektiviseringsplaner, fravær og lokale opfølgninger været medsendt som baggrundsmateriale. En foreløbig vurdering af møderne er: Det har været en god og dialogbaseret proces Processen er tidskrævende, men giver et godt indblik i kontraktholdernes hverdag og udfordringer. Der lægges op til en drøftelse på direktionens møde af erfaringerne med dialogmøderne. Opfølgning på udviklingsmål i kontrakter og innovationssporene i DIA Med DIA er det forudsat, at der sker løbende ledelsesmæssig opfølgning mellem fag- og stabschefer og den enkelte kontraktholder. Flere kontrakt- og aftaleholdere har også lavet plan for den løbende opfølgning i løbet af Endvidere er status på innovationssporene i DIA 2017 også et fast dagsordenspunkt på direktionens møder. Endelig er dialogmøderne mellem direktør og kontraktholder også med til at sikre opfølgning på kontrakterne. Opfølgning kan bidrage til erfaringsudveksling og videreudvikling på virkeliggørelse af målene. Der skal dog fortsat være fokus på at minimere tidsforbruget og gøre opfølgningen dialogbaseret.

7 Der lægges op til en drøftelse i direktionen omkring, hvordan opfølgningen kan foregå, og ud fra erfaringerne fra dialogmøderne, hvad der skal fokus på. Det foreslås, at den ansvarlige direktør deltager på ét kontraktholdermøde i det faglige fællesskab (eks. skoleledermøder mv) i august/ september, hvor dagsordenen er en opfølgning på, hvordan det går med opfyldelsen af målene i kontrakterne eventuelt med fokus på et udvalgt emne. Opfølgningen er dialogbaseret. Dette kan tilrettelægges i samarbejde med fagsekretariaterne. Erfaringerne kan indgå i udformning af det kommende års DIA og kontrakter. Det er også en mulighed, at anvende et kontraktholdermøde, så der sker vidensdeling på tværs af kontraktområder. Samlet opsamling Direktionen bedes drøfte ovenstående opsamling med særlig fokus på: Erfaringer med DIA 2017 og opstart på DIA 2018 Udvikling af koncept for kontrakter, aftaler og proces herunder bl.a.: at der fortsat sættes fokus på at udvikle fælles mål på tværs af faglige fællesskaber både for kontrakt-og for aftaleområder at der arbejdes videre med visualisering af kontrakter og aftaler at kontrakt-og aftaleperiodens længde Erfaringer fra dialogmøder Opfølgning på udviklingsmål samt innovationsspor - model for opfølgning Indstilling Sekretariatschefen indstiller, at sagen drøftes. Sagen fremsendes til koncernledelsen. Direktionen drøftede sagen. På baggrund af drøftelserne udarbejdes forslag til revideret koncept for udviklingskontrakter og aftaler med udgangspunkt i Kommunen 3.0-tænkningen.

8 Forslaget drøftes på kontraktholderdagen 29. maj 2017 samt koncernledelsesseminaret 1.juni Program for kontraktholdermøde 29. maj 2017 Sagsnr.: A Resume Med denne sag fremsendes forslag til program for kontraktholderdagen 29. maj 2017 til godkendelse. Sagsfremstilling Der er udarbejdet forslag til program for kontraktholderdag 29. maj Programmet er udarbejdet med baggrund i erfaringsopsamlingen på DIA og kontrakter og aftaler, der behandles på direktionens møde 3. maj Indholdet er afstemt med drøftelser i koncernledelsen omkring koordinering af større lederarrangementer og de rammer, der er skabt på baggrund heraf. Endelig er programmet blevet til i samarbejde med koordineringsgruppen for kontrakter og aftaler og effektiviseringsstyregruppen. Forslag til program Hvordan kan vi understøtte Fremtidens Folkestyre?, og hvordan kan vi arbejde med effektiviseringer ud fra et "Fælles Vi"? Dette er blot nogle af de spørgsmål, som kontraktholderdagen 29. maj 2017 vil kredse om. Som kontraktholder i Skanderborg Kommune har man det privilegium at arbejde for det demokratisk ledede fællesskab (Byråd), og være en del af "de 1000 fællesskabers land" (borgerrepræsentationen, lokalsamfundet, arbejdspladsen mv.). Det er en stor del af opgaven som kontraktholder at skabe sammenhæng mellem disse fællesskaber, så vi i fællesskabet kan arbejde for og med hinanden. Et vigtigt indsatsområde fra årets DIA er at understøtte retningen fra at være bestyrelsesmedlem til at blive borgerrepræsentant suppleret med ambitionen om at blive bedre til politikimplementering, så det fortsat er attraktivt at være en del af det lokaldemokratiske folkestyre hvad enten det er som en del af borgerrepræsentationen eller som kommunalpolitiker. Men hvordan understøtter man som kontraktholder denne udvikling frem mod fremtidens Folkestyre? både ift. hvordan politiske beslutninger implementeres, og hvordan resultaterne kan formidles, men også, hvordan bevægelsen fra bestyrelsesmedlem til borgerrepræsentant kan styrkes? Med DIA 2017 er der også sat fokus på "Det Fælles Vi". Et fortsat vigtigt fokusområde for enhver kontraktholder er effektivisering. Men hvordan effektiviserer man ud fra "Det fælles Vi", og hvordan synliggør man effekterne og gevinsterne? Dette vil også være et centralt tema på kontraktholderdagen.

9 Kontraktholderdagen vil også give inspiration og input til det videre arbejde med DIA 2018 samt udviklingskontrakterne. Så med udgangspunkt i oplæg, fortællinger fra de 1000 fællesskabers land og dialog er formålet med kontraktholderdagen 29. maj 2017 at inspirere og fortsat udvikle og give inspiration til det videre arbejde med udviklingskontrakter, effektiviseringer i fællesskab og DIA Programmet ser således ud (tidspunkterne er ikke endelige) - se også vedhæftede drejebog: Kl Fælles morgenmad i Byrådssalen på Fælleden Kl Velkommen v. Lisbeth Binderup, Lone Rasmussen og Frederik Gammelgaard Kl Udvikling af Fremtidens Folkestyre, og hvilken vigtig rolle kontraktholderne har v. Lisbeth Binderup Kl Fortællinger fra de 1000 fællesskabers land Borgmester Jørgen Gaarde, borgerrepræsentant Julie Diemer Kej, Hørning Dagtilbud samt kontraktholder Jeanette Bonde, Hørning Dagtilbud, fortæller om erfaringer med og ideer til at forme Fremtidens Folkestyre Kl Gruppedrøftelser og plenumdebat om udviklingen af fremtidens Folkestyre Kl Pause Kl Effektivitet i fællesskab et nyt perspektiv på arbejdet med effektiviseringer v. Frederik Gammelgaard Kl Effektivisering: Gevinstrealisering og synliggørelse af resultater v. Jette Hedelund, Virring Skole (arbejdstitel) Kl Cafe-seminar effektivitet i Fællesskab- ideer og vidensdeling

10 Kl Input til DIA 2018 og arbejdet med udviklingskontrakter Kl Tak for i dag og frokost to go Til sagen er vedhæftet en drejebog for kontraktholdermødet. Indstilling Sekretariatschefen indstiller, at forslag til program for kontraktholderdag 29. maj 2017 drøftes og godkendes. Sagen fremsendes til koncernledelsen. Direktionen vedtog at godkende program for kontraktholderdagen 29. maj 2017 med følgende ændringer, at direktør Lone Rasmussen er ansvarlig for punkt om Fremtidens Folkestyre at overskrift om effektivitet i fællesskab ændres til Det Fælles Vi - effektivitet i Fællesskab - et nyt perspektiv på arbejdet med effektiviseringer at input til revideret koncept for kontrakter og aftaler også gøres til et tema på kontraktholderdagen under punkt om DIA 2018 at tidsplanen justeres ift. ovenstående ændringer. PDF Drejebog for kontraktholdermøde den 29. maj Foreløbligt program for ledertræf 2017 Sagsnr.: A Resume Hermed eftersendes forslag til program for Ledertræf 2017 den 8. november Programmet

11 er stadig under udarbejdelse, og der lægges op til en tidlig drøftelse. Sagsfremstilling Der er udarbejdet forslag til program for Ledertræf 2017 den 8. november Forslag til program er udarbejdet med baggrund i drøftelserne på koncernledelsesmødet 25. januar 2017 vedrørende koordinering af større lederarrangementer og rammerne herfor. Endelig har programmet fået input fra koordineringsgruppen for kontrakter og aftaler. Formål med Ledertræf 2017 En gang årligt samles ca. 250 ledere i Skanderborg Kommune for at få: Inspiration om ledelse, ledelsestrends og udfordringer Fælles rød tråd i understøttelse af ledelse Mulighed for dialog, drøftelser og inspiration på tværs blandt lederne En dag, hvor der tales om ledelse. Rammen for Ledertræf 2017 blev drøftet på koncernledelsesmøde den 25. januar 2017 og skal have fokus på: Nærvær Relevans Den gode stemning Ideudvikling og erfaringsudveksling i fællesskab Aktivitetsbaseret gruppearbejde på tværs af faglige fællesskaber Fokus på interne og eksterne inspirationsoplæg Ledertræf 2017 Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA DIA udstikker kursen for hele organisationens udvikling, ved at sætte rammen for den enkelte organisations udviklingsmål. De 3 innovationsspor har fokus på relationen til folkestyret, borgerne og ansatte i Skanderborg Kommune. Det lægger op til, at man som kontrakt og aftaleholder arbejder med udvikling i fællesskaber, og derfor spørgsmålet Hvordan kan man som leder udøve ledelse i fællesskaber? Det er centralt, hvordan man som leder kan sikre, at udviklingsindsatsen i fællesskaberne skaber den ønskede værdi og udbytte og får skabt de rette og bedste betingelser for samarbejde. Det bliver også centralt, hvordan man som leder skaber udvikling i fællesskaber, der understøtter rammen udstukket i DIA. Det stiller større krav til lederens samarbejdsevner for at sikre samarbejde om et fælles mål, fordi man i langt højere grad skal skabe nye tiltag og løsninger sammen med samarbejdspartnere på tværs af de traditionelle organisatoriske skel. Det er et samarbejde, som kan være præget af både enstemmende men også modsatrettede interesser, ressourcer og

12 magtforskelle og forventninger til mål og proces. Det kalder på en ledelsesform, der faciliterer samarbejde og arbejder med Det fælles Vi. Lederen skal udøve ledelse, som understøtter samarbejde på tværs, innovation og nytænkning blandt samarbejdspartnerne. Fokus vil være på ledelse af processer, der sigter mod en række forskellige samarbejdspartneres handling for at udvikle og nå en fælles målsætning. På Ledertræf 2017 sættes spot på, hvordan man kan udvikle ledelsesmæssig handlekraft i dette spændingsfelt mellem at skabe værdi og velfærd i et samspil på tværs og udøve ledelse heri. Ledertræf 2017 vil inkludere teori, udfordringer, barrierer og erfaringer for ledelse i fællesskaber, som bringes i spil i form af både oplæg med ekstern oplægsholder, 3 workshops med forskellige temaer og den gode historie i 9 forskellige inspirationsoplæg a 7 minutter, der understøtter de 3 innovationsspor. Med afsæt i den aftalte ramme på koncernledelsesmødet vil fokus på Ledertræf 2017 være viden, inspiration, vidensdeling og sparring omkring, hvordan den enkelte leder er bevidst om sin lederrolle i at understøtte udvikling i fællesskaber. Hensigten er yderligere, at Ledertræf 2017 giver nogle værktøjer, som lederne kan tage med hjem og bruge aktivt for at understøtte udvikling i fællesskaber. Forslag til program Der veksles i programmet mellem oplæg, dialog på tværs af faglige fællesskaber, dialog internt i ledergruppen, refleksion og aktive øvelser. Både udkast til program og drejebog er vedhæftet som bilag. Programmet ser sådan ud og tidspunkterne er ikke endelige. Se derudover bilagene for en mere uddybende forklaring på de enkelte oplæg Fælles morgenmad og netværk Velkomst ved Lisbeth Binderup Ledelse i fællesskaber ved ekstern oplægsholder Pause forskellige workshops Frokost forskellige inspirationsoplæg a 7 minutter Pause forskellige workshops Afrunding ved Lisbeth Binderup Forslag til workshops Der er i dette oplæg forslået, at der afholdes 3 workshops henholdsvis formiddag og eftermiddag. De samme temaer gentages, så hver leder vil kunne vælge 2 temaer og deltage i henholdsvis et formiddag og et eftermiddagsarrangement. Med afsæt i temaet Ledelse i Fællesskaber forslås der følgende 3 forskellige workshops. Hver workshop skal give inspiration og værktøjer til, hvordan den enkelte leder kan understøtte

13 rammen fra DIA i de enkelte lokalt forankrede udviklingsprocesser i fællesskaber. 1. Facilitering af udvikling i fællesskaber Skanderborg Kommune har siden 2013 uddannet interne konsulenter til at være playmakere, som er optaget af at finde ressourcer hos alle og bringe mennesker sammen i meningsfulde fællesskaber. Workshoppen kunne være med en eller flere playmakere, der både kan sætte fokus på tankerne bag og give konkrete bud på redskaber til at skabe udvikling i fællesskab. Workshoppen vil veksle mellem oplæg og aktive øvelser for deltagerne. 1. Gentænk dit hvorfor Som leder skal du ikke fokusere på, hvad I gør det vigtige er hvorfor I gør det. Cirka 70% af alle forandringsprocesser slår fejl. Ifølge anderkendte ledelsesforskere skyldes det, at mange ledere og deres organisationer ikke er gode nok til at skabe fortællinger, der giver mening og værdi. Forudsætningen for succes er, at man kan være en organisation med et tydeligt hvorfor. Workshoppen kunne være med oplæg ved ekstern oplægsholder og mulighed for refleksion og drøftelser. 3. Dilemmaspil om udvikling i fællesskaber Skanderborg Kommune skal bringe borgere, politikere og medarbejdere sammen i meningsfulde fællesskaber. Men at løse opgaver sammen, kan byde på mange dilemmaer og udfordringer. Så selv om potentialet for bedre løsninger er stort, og de gode intentioner står i kø, er der masser af spændende dilemmaer, udfordringer og praktiske problemer, når samarbejdspartnere inviteres ind til udvikling i fællesskab. For at understøtte dialogen omkring disse dilemmaer, er der udarbejdet et dilemmaspil. På workshoppen vil lederne både få mulighed for at italesætte forskellige dilemmaer, ligesom de vil blive præsenteret for tankerne bag og få mulighed for at afprøve dilemmaspillet. Forslag til inspirationsoplæg En del af formålet med Ledertræf 2017 er muligheden for ideudveksling på tværs og høre den gode historie. Med afsæt heri lægges der op til 9 inspirationsoplæg med interne ansatte fra Skanderborg Kommune. Inspirationsoplæggene vil tage afsæt i den gode historie om udvikling skabt i fællesskaber. Inspirationsoplæggene vil desuden understøtte de 3 innovationsspor med 3 oplæg fra hver. Forslag til emner Fremtidens Folkestyre Fra bestyrelsesmedlem til borgerrepræsentant Tidlig dialog med borgerrepræsentationen f.eks psykiatriudvalg, budget eller politikformulering Udvikling af politiske arbejdsformer/samskabt politik Kommunen gode historier om udvikling i fællesskab med aktive borgere Det fælles Vi Udvikling på tværs af faglige fællesskaber

14 Bæredygtig Arbejdskultur Effektivisering i fællesskab f.eks Lettere at være decentral leder HR-konsulent Stine Tranberg Jensen deltager under behandling af punktet. Indstilling HR-chefen indstiller, at udkast til program for ledertræf 2017 drøftes. Sagen fremsendes til koncernledelsen. Direktionen drøftede program for ledertræf På baggrund af drøftelserne arbejdes videre med programmet generelt herunder valg afoplægsholder samt sidste del af programmet. PDF PDF Disposition for program for Ledertræf 2017 Drejebog for Ledertræf Forberedelse af sommerudflugt for Byrådet Sagsnr.: A Resume Der fremlægges forslag til program for Byrådets sommerudflugt 18. maj Sagsfremstilling Byrådet har programsat deres årlige sommerudflugt til 18. maj 2017 kl , jf. den politiske mødekalender for Sommerudflugten kan bruges til at besøge kommunale institutioner eller lokaliteter, der er aktuelle. Aktuelle for politikformulering eller politikkontrol - herunder budgetlægningen. Det kan evt. suppleres med besøg på steder, der giver unikke oplevelser, f.eks. et naturområde eller en kulturel oplevelse sommerudflugten omhandlede især steder, der var aktuelle i forbindelse med det særlige udvalg om turisme, og blev afsluttet med spisning på Fælleden.

15 Eksempler på aktuelle emner, der kan være relevante for sommerudflugten: kommuneplantillæg i Låsby, Galten, Hørning og Ry i forlængelse af det særlige udvalg om byernes vækst det særlige udvalg om skolekapacitet i Hørning, f.eks. Bakkeskolen eller mulige placeringer af en ny skole det særlige udvalg om psykiatri (f.eks. et initiativ som Væksthuset i Sundhedscenteret eller Kjærsholm) Skanderborg midtby / Adelgade (byrumsguide, kommende investeringer) klimaprojekter (der har dog været inviteret til besigtigelse sidste sommer med deltagelse af bestyrelsen for Skanderborg Forsyning) valgfrihed mellem at cykle eller køre i bus et lille stykke på sammenhængende cykelrute, der indvies 30. april og besøge gårdbutik, shelter eller andet undervejs. Andet Det overvejes i den konkrete planlægning, at Byrådet møder kontraktholdere, repræsentanter fra Borgerrepræsentationen eller ildsjæle i øvrigt. Rundturen foregår med bus, start og slut samme sted. Evt. hvor der er efterfølgende aftensmad eller anden afslutning på sommerudflugten. Supplerende sagsfremstilling til møde i Direktionen 3. maj 2017: Forslag til program for sommerudflugten: kl kl kl kl Mulighed for morgenmad på Fælleden Afgang i bus, undervejs: Velkomst og rammesætning af dagen v. borgmesteren Besøg på ZigZag i Ry, et projekt for beskæftigelse af handicappede, ( 103), lille oplæg fra daglig leder og bruger. Derudover et oplæg fra Væksthuset i Ry, et værested for handicappede ( 104). Afgang med bus Cafe Gestus Oplæg om indsatserne på beskæftigelsesområdet for

16 kl kl kl kl kl kl kl kl borgere med psykiske problemer samt evt. noget om UU ift. Uddannelsesområdet. Oplæg v. daglig leder og bruger samt fra Kompetencecenteret. Frokost i Cafe Gestus Afgang med bus Højboskolen. Rundvisning v. kontraktholder Bakkeskolen. Rundvisning v. kontraktholder Afgang med bus Temamøde i Byrådet om ejerstrategi for Skanderborg Forsyning Slut Programmet færdiggøres med lidt mere oplysende tekster på de enkelte programpunkter, og udsendes. Indstilling Sekretariatschefen indstiller, at programmet godkendes. Indstilling til direktionen den 15. marts 2017, pkt. 55: Sekretariatschefen indstiller, at programidéer til sommerudflugten drøftes. Direktionen vedtog at godkende program for sommerudflugt med den ændring, at punkt om ejerstrategi behandles som et punkt på det kommende byrådsmøde under den lukkede del. i direktionen den 15. marts 2017, pkt. 55:

17 Direktionen drøftede sagen. Udkast til et endeligt program fremsendes til godkendelse på et kommende direktionsmøde. 103 Gensidig orientering Sagsnr.: P Direktionen drøftede bl.a., status på budget status på Ry-sagen mail om neutralitet ift. valgkamp tiltag ift. initiativet rimelig udligning udbud af restaurantdrift. 104 Eventuelt Sagsnr.: P Der laves et ekstraordinært direktionsmøde 15. maj 2017, hvor koncept for opfølgning på revisionsberetning drøftes.

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017.

Ledertræf 2017 skal være med til at understøtte fokus de 3 innovationsspor: Fremtidens folkestyre, Kommunen 3.0 og Det fælles Vi fra DIA 2017. Drejebog for Ledertræf 2017 En gang årligt samles ca. 250 ledere i Skanderborg Kommune for at få: Inspiration om ledelse, ledelsestrends og udfordringer Fælles rød tråd i understøttelse af ledelse Mulighed

Læs mere

Der lægges med denne sag op til en drøftelse af indholdet i DIA 2018 samt retænkning af kontrakt- og aftaleholderprocessen.

Der lægges med denne sag op til en drøftelse af indholdet i DIA 2018 samt retænkning af kontrakt- og aftaleholderprocessen. Dagsorden Dato: 06-09-2017 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Fælleden, lokale 1.Ø.07 183 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 00.01.00-P35-1-17 Dagsordenen blev godkendt. 184 DIA og kontrakter og aftaler

Læs mere

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag DIA 2017 Direktionens idé- og arbejdsgrundlag Indledning Direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede forandringer og udgives én gang årligt. DIA udstikker

Læs mere

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind DIA 2017 (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind Indledning Direktionens ide-og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede

Læs mere

Udviklingssporene for 2018

Udviklingssporene for 2018 Udviklingssporene for 2018 Udviklingskontrakter og aftaler - helt kort: Hvert år i uge 43 fremlægger direktionen den fælles retning for organisationens udvikling. Vi beder alle ledere om, at de tre udviklingsspor

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Strategisk1.Ø.07 1/12

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Strategisk1.Ø.07 1/12 Dagsorden Dato: 19-06-2019 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Strategisk1.Ø.07 1/12 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 157 Godkendelse af dagsorden 158 Generel status på betjening af de stående

Læs mere

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07)

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07) Direktionen Referat for møde den 19. juni 2018 Tidspunkt: kl. 09:00 Sted: Strategisk Fokus (1.Ø.07) Deltagere Lisbeth Binderup Frederik Gammelgaard Lone Rasmussen Bemærkninger Indholdsfortegnelse 169.

Læs mere

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for 2018 - fra kontraktstyring til udviklingsledelse Indledning Hvert år i uge 43 giver Direktionen bolden op til den proces, hvor den enkelte aftaleholder

Læs mere

Forslag til program for kontraktholderdag den 23. oktober 2018 Mødet afholdes i Byrådssalen, Fælleden

Forslag til program for kontraktholderdag den 23. oktober 2018 Mødet afholdes i Byrådssalen, Fælleden Forslag til program for kontraktholderdag den 23. oktober 2018 Mødet afholdes i Byrådssalen, Fælleden Forslag til kort intro-tekst til program Gå ikke glip af release af direktionens udviklingsspor for

Læs mere

Referat. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/10

Referat. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/10 Referat Dato: 13-01-2016 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/10 Indholdsbetegnelse Referat Indholdsbetegnelse 1 Godkendelse af dagsorden 2 Budgetprocedure for

Læs mere

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport Skanderborg Kommune Ledelsesevaluering 2018 Direktionsrapport OVERBLIK - Total Jeg er en god leder 4 3 5 2 6 1 Meget uenig 7 Meget enig () () () () Niveauet er ikke tilfredsstillende. Der bør ske forbedringer.

Læs mere

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet)

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Andre forslag: - sammen når vi endnu længre - sammen skaber vi fremtiden - sammen mod fremtiden - sammen skaber vi velfærd - og

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Tidligt udkast til DIA 2017

Tidligt udkast til DIA 2017 Tidligt udkast til DIA 2017 Indledning I direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) kan du læse, hvor direktionen ønsker, at der skal gøres en særlig udviklingsmæssig indsats i Skanderborg Kommunes organisation

Læs mere

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap 1. Processen for formulering af målene i aftalen Kontrakt og aftaleprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere:

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Chefteamet i Fagsekretariatet Børn

Læs mere

Drejebog for kontraktholdermøde den 29. maj

Drejebog for kontraktholdermøde den 29. maj Drejebg fr kntrakthldermøde den 29. maj Hvrdan kan vi understøtte Fremtidens Flkestyre? g hvrdan kan vi arbejde med effektiviseringer ud fra et Fælles Vi? Dette er blt ngle af de spørgsmål, sm kntrakthlderdagen

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune

Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune Mål- og effektstyring i Faaborg-Midtfyn Kommune 2017 MÅL- OG EFFEKTAFTALER DIALOGMØDER MÅLOPFØLGNING Forord Mål- og effektstyring er et vigtigt styringsredskab, som har til formål at: Skabe den størst

Læs mere

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding - Faglig og digital understøttelse Dato 12. marts 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119 Ansvarlige

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet 1. Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Fagsekretariatet Børn og Unge har

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap

Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap 1. processen for formulering af målene i kontrakter Kontraktprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere: Ultimo

Læs mere

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden

Referat. 22 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 15/60664 Mikael Dahl-Jensen. 23 Forslag til mission, vision og strategi for aktiviteter på Fælleden Referat Dato: 09-12-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg Rådhus 22 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 15/60664 Mikael

Læs mere

ABC til KONTRAKTSTYRING I SKANDERBORG KOMMUNE - SÅDAN GØR VI!

ABC til KONTRAKTSTYRING I SKANDERBORG KOMMUNE - SÅDAN GØR VI! ABC til KONTRAKTSTYRING I SKANDERBORG KOMMUNE - SÅDAN GØR VI! Kontraktstyringen i Skanderborg Kommune kæder central styring sammen med decentral ledelse. Byrådets mål for den kommunale service skal omsættes

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Vi skaber sammen Mødetidspunkt 21-01-2019 18:30 Mødeafholdelse Mødelokale A+B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Vi skaber sammen 21-01-2019 18:30 1

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Udvikling af den politiske struktur, 16-03-2015 Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 16. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Dato 19. maj 2017 Sagsnr.: A Din reference Pernille Bang Tlf:

Ledelsesgrundlag. Dato 19. maj 2017 Sagsnr.: A Din reference Pernille Bang Tlf: Ledelsesgrundlag At vi i Skanderborg Kommune er ambitiøse i forhold til ledelse afspejles i at Klog ledelse er et af fire strategispor i Personalepolitikken. Her slås fast, at vi ser ledelse som lederens

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Skovbos udviklingskontrakt 2014

Skovbos udviklingskontrakt 2014 Skovbos udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner,

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund Udviklingskontrakt 2016 for Sølund 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød.

Realiseringsplan. Vores vision for hele Allerød Tæt på hinanden - tæt på naturen sætter retningen for fremtidens Allerød. Realiseringsplan 1 I 2019 får Allerød Kommune en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces. Det er sket i løbet af 2018, hvor byrådet har involveret borgere, børn og unge, foreningslivet,

Læs mere

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere.

LEDERPROFILER STÆRK 6SKANDERBORG KOMMUNE LEDELSE. Medarbejder. Direktør. Leder af medarbejder. Fag- og stabschef. Leder af ledere. v LEDERPROFILER 6SKANDERBORG KOMMUNE Medarbejder Direktør Leder af medarbejder STÆRK Fag- og stabschef Leder af ledere Kontraktholder STÆRK SGRUNDLAG Den meget tillidsbaserede kultur og organisationsform

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

NOTAT. Politiske pejlemærker. Effekt. Mål. Dialog

NOTAT. Politiske pejlemærker. Effekt. Mål. Dialog Dialogbaseret styringsmodel 2018-2021 Formålet med den dialogbaserede styringsmodel, som blev godkendt i 2015 er, at styringen med afsæt i modellen skal være et værdifuldt redskab for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Dagplejens udviklingskontrakt 2015

Dagplejens udviklingskontrakt 2015 Dagplejens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Skanderborg Kommunes. Ledelsesgrundlag. Fag- og stabschef. Afltaleholder. Kontraktholder Direktør. Leder af leder. Medarbejder. Leder af medarbejder

Skanderborg Kommunes. Ledelsesgrundlag. Fag- og stabschef. Afltaleholder. Kontraktholder Direktør. Leder af leder. Medarbejder. Leder af medarbejder Skanderborg Kommunes Ledelsesgrundlag Fag- og stabschef Kontraktholder Direktør Medarbejder Leder af medarbejder Leder af leder Forord s. 2 Direktør s. 3 Fag- og stabschef s. 6 Afltaleholder s. 10 Leder

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet

Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet 08-02-2019 Kirstine Røn Direkte: 7257 7483 Mail: krr@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.30.02-S00-59-18 Bilag B - Drejebog for inddragelse af MED-systemet Der vil i budgetlægningen for budget 2020-23 være et stort

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Budgetproces for Budget 2020

Budgetproces for Budget 2020 Budgetproces for Budget 2020 December 2018 Budgetproces for Budget 2020 Godkendt i Byrådet d. 19-12-2018 2 Indhold 1. Fokus for budget 2020...4 1.1 Den økonomiske politik...4 1.2 Situationsbillede...5

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan

Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget , proces og tidsplan Byrådets og udvalgenes arbejde med Budget 2018 2021, proces og tidsplan Dette notat beskriver forslag til proces- og tidsplan for budgetlægningen for budget 2018-2021. Indhold: 1. Vigtige elementer i årets

Læs mere

Kommissorier for ledelsesfora

Kommissorier for ledelsesfora Notat Kommissorier for ledelsesfora Ramme for ledelsesorganisationen Dato: 18. marts 2019 Sags nr.: 00.15.00-A00-37-13 Sagsbehandler: SFZ Albertslund er kendt for en stor grad af borgerdeltagelse i den

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) - Formulering

Læs mere

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23.

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23. KOMMISSORIUM Projektets navn Evaluering af den politiske organisering Starttidspunkt 3. marts 2016 Sluttidspunkt 7. november 2016 Sidst opdateret 23. marts 2016 Projektets formål og indhold Baggrund Den

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Overblik over aftale for Ældre og Handicap

Overblik over aftale for Ældre og Handicap Overblik over aftale for Ældre og Handicap 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen Aftalen for 2015 er blevet evalueret i LMU med henblik på at afklare, hvilke mål, det ville være

Læs mere

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver kompetente medarbejdere og ledere, der vil arbejde for en bæredygtig arbejds- og samarbejdskultur, hvor

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11.

Vækstudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund. Mødet slut kl. 11. Vækstudvalget Referat fra møde Tirsdag den 4. februar 2014 kl. 08.30 i Byrådssalen, Frederikssund Mødet slut kl. 11.30 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Hans Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten Weiland (A)

Læs mere

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017. Dato: 19. februar 2014 Sagsnr.: 13/68721 Forslag til plan for Økonomiudvalgets arbejde med opfølgning på de politisk besluttede

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Lederkompetencer - Skanderborg Kommune

Lederkompetencer - Skanderborg Kommune Lederkompetencer - Skanderborg Kommune Medarbejderprofilen er inddraget i samme oversigt som lederprofilerne her er hovedvægten på ns deltagelse i opnåelse af målet indenfor hver lederkompetence. Tekst

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Udvikling af den politiske struktur (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Torsdag den 30. april 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Udvalgsværelset Mødetidspunkt: Kl. 11:30-13:30

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj

Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. ene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen

Læs mere

GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere

GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere 2 - God modtagelse af nye kollegaer Indhold Indledningen Principper for den gode modtagelse De tre programmer Kontrakt-

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning

Job- og personprofil. Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Job- og personprofil Sekretariatschef til Holstebro Kommunes Børn og Unge forvaltning Indhold 1. Indledning... 2 2. Holstebro Kommune... 2 2.1 Fælles ledestjerne og fælles værdier... 3 2.2 Overordnet administrativ

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Det internationale Gentofte Mødetidspunkt 04-04-2019 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Det internationale

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien

Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien Udviklingskontrakt 2016 for Socialpsykiatrien 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet - Koncept for onboarding af nye ledere og medarbejdere Dato 22. maj 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den 9. januar 2012 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Bertil Nyenstad (A) formand Kirsten A. Lauritsen (A) næstformand Hans Jørgen

Læs mere

Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune

Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune Oplæg på OHRC s landsmøde Jesper Loehr-Petersen, MacMann Berg Runa Brøchner HR-chef Skanderborg Kommune Et oplæg med mange spørgsmål og få svar Hvorfor

Læs mere

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER

14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER 14. December 2016 Jørgen Kroer og Jette Nissen SEGES Akademi EFFEKTIVE LEDELSESFORMER UDBYTTE Du får overblik over, hvor du allerede er godt med, og hvor du med fordel kan sætte ind for at styrke din virksomhed.

Læs mere

Referat. Dato: :00:00 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg 1/10

Referat. Dato: :00:00 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg 1/10 Referat Dato: 10-06-2015 14:00:00 Udvalg: 17, stk. 4-udvalg - Administrations- og idrætscenter på Fælleden Sted: Konferencesalen, Skanderborg 1/10 Indholdsbetegnelse Referat Indholdsbetegnelse 7 Godkendelse

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Opgaveudvalget Tryghed for borgerne 26-02-2019

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget 06-09-2016 Side 1 ØU - Der findes et sted hvor vi er fælles om kerneopgaverne Sagsnr.: 16/10671 Afbud: Lena Holm Jensen Resumé: er den 18. januar og den 21. juni 2016 forelagt status på arbejdet med Vores

Læs mere

Direktionen vedtog at arbejde videre med innovation inden for tre overordnede perspektiver:

Direktionen vedtog at arbejde videre med innovation inden for tre overordnede perspektiver: Vedrørende: Oplæg til rammer for arbejdet med innovation i 2013 Sagsnavn: Innovation i Randers Kommune Sagsnummer: 00.01.00-P22-4-12 Skrevet af: Rasmus Bak-Møller E-mail: rbm@randers.dk Forvaltning: Politik,

Læs mere

Dialogbaseret styring

Dialogbaseret styring Dialogbaseret styring Indledning Furesø er kendetegnet ved aktive, kreative borgere og velfungerende stærke lokalsamfund. Den politiske styring afspejler en tradition og kultur i Furesø, der bygger på

Læs mere

Koncept for dialogbaseret aftalestyring i Holbæk Kommune

Koncept for dialogbaseret aftalestyring i Holbæk Kommune Koncept for dialogbaseret aftalestyring i Holbæk Kommune 2. udgave, opdateret november 2012 1 Forord Dialogbaseret aftalestyring skal skabe grundlaget for, at de politiske og administrative mål tydeliggøres,

Læs mere

Årsplan 2018 for Kultur, Sundhed og Beskæftigelsesudvalget (version )

Årsplan 2018 for Kultur, Sundhed og Beskæftigelsesudvalget (version ) Årsplan 2018 for Kultur, Sundhed og Beskæftigelsesudvalget (version 03012019) Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Referat. 173 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 14/217 Dagsordenen blev godkendt. 174 Lukket punkt Lukket

Referat. 173 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: 14/217 Dagsordenen blev godkendt. 174 Lukket punkt Lukket Referat Dato: 17-09-2014 08:30:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 173 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 14/217 Dagsordenen blev godkendt. 174 Lukket punkt Lukket 175

Læs mere

Børnehaverne Støvring Syd

Børnehaverne Støvring Syd Kontrakt 2013-14 Børnehaverne Støvring Syd Brunagervej 2a 9530 Støvring Indledning Kontraktstyring er valgt som det samlede styringsprincip for alle institutioner, centre og afdelinger i Rebild Kommune.

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Lokale 428, Rådhuset Fraværende: Lone Sten, Jette Sten Jensen, Louise

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Punkt 1 Valg af formand - Per Mortensen leder valget Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 16-01-2018-16-01-2018 16.01.2018 kl. 13:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Musa Kekec (A) - Deltog Per Mortensen (A) - Deltog

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 12. juni 2019 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth

Læs mere

Strategiplan

Strategiplan Indledning Direktionens Strategiplan 2017-2020 sætter en tydelig retning for, hvordan vi i den kommende treårige periode ønsker at udvikle organisationen, så vi kan skabe endnu bedre løsninger for borgerne.

Læs mere

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014 Årsplan i Kultur- og sudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget

Læs mere

Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni Ledelse af rehabilitering. Ledelse af relationer

Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni Ledelse af rehabilitering. Ledelse af relationer Rolle og ansvarsbeskrivelse i Ældre og Handicapforvaltningen Juni 2017 forretningen en politisk styret organisation relationer rehabilitering Indledning Du sidder nu med en revideret udgave af Ældre- og

Læs mere