KØB & SALG AF VIRKSOMHEDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KØB & SALG AF VIRKSOMHEDER"

Transkript

1 KØB & SALG AF VIRKSOMHEDER

2

3 KØB OG SALG AF VIRKSOMHEDER I ET STRUKTURERET FORLØB En virksomhedstransaktion indeholder forskelligartede juridiske discipliner, komplekse processer og kan indebære store risici for de involverede parter, især for køber. Hos STORM Advokatfirma sørger vi for, at du kommer sikkert igennem aftaleforløbet og ikke mister overblikket, hverken som køber eller sælger. Igennem vores strukturerede forløb hjælper vi dig med de rigtige overvejelser om aftalestruktur, tilrettelæggelse af datarumsprocesser udarbejdelse og forhandling af det nødvendige kontraktgrundlag og efterfølgende implementering af aftaler. I hele processen sørger vi for at overskueliggøre, effektivere og koordinere processen, så der bliver skabt et tæt samarbejde med virksomheden, ledelsen og dens ejere. Alt sammen noget som gør, at du kommer trygt og kompetent igennem hele transaktionsforløbet. Vores typiske aftaleforløb indeholder 5 faser: 1. Opstartsfasen: indledende overvejelser omkring køb el. salg. 2. Prækontraktuelle fase: indgåelse af foreløbige aftaler i form af eksempelvis fortrolighed, eksklusivitet mv. 3. Due-Diligence undersøgelse: en fortrolig sikring af parterne juridisk og kommercielt. 4. Kontraktindgåelse: parterne færdigforhandler og indgår kontraktgrundlaget for overdragelse af virksomheden. 5. Post-kontraktuelle fase: aftalens betingelser opfyldes, og aftalen implementeres. Læs mere om processen og de 5 faser på de følgende sider.

4 ET FASEOPDELT FORLØB Det typiske aftaleforløb indeholder 5 faser. Vi sørger for en struktureret og gennemtænkt proces med fokus på at reducere risici og skabe mest mulig værdi for dig som køber eller sælger. FASE 1 Opstartsfasen Køber identificeres, evt. ved auktionsproces, og virksomheden klargøres til salg. På Købersiden indgives der bud, og der kan være behov for strukturelle overvejelser. FASE 2 Prækontraktuelle fase Rammerne for forhandlingsforløbet fastlægges igennem hensigtserklæring, fortrolighed, eksklusivitet og/ eller købsoption, så parterne på en sikker måde er bundet kommercielt og retligt, uden at være forpligtede til at gennemføre handlen.

5 FASE 3 Due-Diligence undersøgelse FASE 4 Kontraktindgåelse FASE 5 Post-kontraktuelle fase Køber har nu adgang til at undersøge målvirksomheden. Risici afdækkes, den rigtige købesum sikres, og aftalestrukturen kan fastsættes. Forhandling og indgåelse af betinget transaktionsaftale på baggrund af Due-Diligenceundersøgelsen af virksomheden. Betingelser for gennemførelse af transaktionen opfyldes, købesummen frigives og transaktionen kan nu afsluttes. Virksomheden tilpasses til købers selskab/koncern.

6

7 OPSTARTSFASE Fase 1 I denne fase klargøres virksomheden til salg, og det afklares, hvordan virksomheden skal sælges. Skal det ske til en identificeret køber eller ved auktion? Og skal det ske ved salg af kapitalandele eller aktiver? Der kan også være behov for at træffe flere aftaleforanstaltninger, eksempelvis aftale med virksomhedens nøglemedarbejdere for at sikre deltagelse i salgsprocessen, ligesom der kan være behov for strukturelle ændringer. I denne fase kan det også have stor betydning at få gennemført en grundig, forudgående undersøgelse af virksomheden for derved at strukturere, rydde op og salgsmodne virksomheden. Alt sammen så værdierne øges, og salgsprisen maksimeres. I en struktureret salgsproces med flere potentielle købere er det vigtigt med nøje udarbejdede auktionsregler, klarhed omkring processen og tilstrækkelig information til køberne for derved at opnå så retvisende og realistiske bud som muligt og samtidig sikre, at sælger bevarer kontrollen med processen. Hos STORM Advokatfirma hjælper vi med overvejelser omkring salg og sikrer et effektivt og struktureret forløb omkring en eventuel auktionsproces. Vi kan også bistå køber med undersøgelse af virksomheden, identifikation af risici og afgivelse af bud samt selskabsretlige omstruktureringer forud for købet, eksempelvis oprettelse af et køberselskab.

8 PRÆKONTRAKTUELLE FASE Fase 2 Når køber eller de potentielle købere er fundet, vil det typisk være nødvendigt at indgå en række prækontraktuelle aftaler, som sikrer, at køber ikke videregiver fortrolig information om virksomheden. En køber vil ofte kræve eksklusivitet og/eller en købsoption for at gå videre i forhandlingsforløbet, og sælger vil omvendt kræve, at parterne fastlægger rammerne og hovedvilkårene for transaktionen i en hensigtserklæring om at købe virksomheden. Det er vigtigt, at rammerne fastlægges så præcist som muligt, men at parternes manøvremuligheder samtidig ikke begrænses for meget, så parterne på en effektiv måde kan påbegynde forhandling om det mere detaljerede kontraktgrundlag og undersøgelse af virksomheden. Hos STORM Advokatfirma ved vi, hvor nyttige og væsentlige disse foreløbige aftaledokumenter er for det videre forhandlingsforløb. Med et tilpasset forløb og konkret afstemte aftalevilkår sikrer vi, at der er styr på de rigtige dokumenter.

9

10

11 DUE-DILIGENCE UNDERSØGELSE Fase 3 I denne fase gennemføres en Due-Diligence undersøgelse af målvirksomheden. En grundig og struktureret undersøgelse af virksomheden er helt essentielt for at kunne afdække og reducere risici ved købet af virksomheden, sikre den rigtige købesum, fastlægge den optimale aftalestruktur og afgivelse af de rigtige garantier og særlige indeståelser fra sælger. Undersøgelsen kan også afdækket behovet for nærmere betingelser for handlen, eventuelt frasalg af dele af virksomhedens aktiviteter. En køber, der afstår fra at gennemføre en sådan undersøgelse, vil opnå en utilfredsstillende og mangelfuld beskyttelse ved købet. På sælgersiden har det også af stor betydning at få gennemført en grundig undersøgelse, hvis denne ikke allerede er foretaget i opstartsfasen. Det sikrer en stærk forhandlingsposition og kan samtidig sikrer, at alle nødvendige informationer kommer frem, så et efterfølgende erstatningsansvar undgås. Hos STORM Advokatfirma tilrettelægger og styrer vi hele undersøgelsen af virksomheden.

12 KONTRAKTINDGÅELSE Fase 4 Efter den grundige undersøgelse af virksomheden vil parterne være klar til at forhandle selve kontraktgrundlaget. På baggrund af informationerne om virksomheden kan parterne fastsætte den rigtige købesum, eventuel indtjeningsbaseret regulering af købesummen, vilkår for finansiering, herunder eventuelt sælgerfinansiering, omfanget af garantier, betingelser for overdragelsen mv. Det kan også være vigtigt, at aftalen indeholder relevante betingelser, der gælder efter gennemførelsen af handlen, eksempelvis konkurrenceklausuler og fortrolighed. Typisk vil der gå noget tid fra indgåelsen af aftalen, til aftalen kan opfyldes, og transaktionen endeligt gennemføres. I denne periode indhentes fornødne samtykker, eksempelvis fra offentlige myndigheder, selskabets bestyrelse eller samarbejdspartnere, finansieringsforbehold afklares, sælger frigøres for sikkerhedsstillelser, og eventuelle andre forhold afklares. Hos STORM Advokatfirma bistår vi med forhandlingen, og udarbejder kontraktgrundlaget, så alle de rigtige vilkår og betingelser kommer med og styrer overdragelsen sikkert i mål.

13

14

15 POST-KONTRAKTUELLE FASE Fase 5 Virksomhedsoverdragelsens endelige gennemførelse sker typisk på et møde mellem parterne, hvor parterne udveksler dokumenter, det bekræftes, at betingelserne for handlens gennemførelse er opfyldt, og købesummen berigtiges. Derudover foretages nødvendige selskabsretlige disponeringer som notering i selskabets ejerbog om overdragelsen og eventuel udskiftning af selskabets ledelse. I tilfælde af overdragelser af aktiver er processen mere kompliceret og indebærer blandt andet tinglysning af ejerskifte, meddelelse til kreditorer og aftaleparter. I tiden efter gennemførelsen af transaktionen er det oftest nødvendigt med en vis tilpasning af virksomheden til køberselskabet eller koncernen. I den proces er det vigtigt ikke at overse de juridiske virkninger af transaktioner og de betingelser, der gælder efter aftalens opfyldelse. Hos STORM Advokatfirma sørger vi for at skabe overblik over væsentlige datoer, forpligtelser og forhold vedrørende aftalegrundlaget, herunder eksempelvis garantier, forældelsesfrister, konkurrenceklausuler, sambeskatningsregulering mv.

16 STORM Advokatfirma sætter standarden for fremsynet rådgivning. T: mail@stormadvokatfirma.dk

KØB & SALG AF LANDBRUG

KØB & SALG AF LANDBRUG KØB & SALG AF LANDBRUG KØB OG SALG AF LANDBRUG MED FOKUS PÅ VIRKSOMHEDEN Den moderne landbrugshandel er mere end blot overdragelse af gård og besætning. Det er store virksomheder med kompleksejuridiske

Læs mere

HANDEL MED EJENDOMME

HANDEL MED EJENDOMME HANDEL MED EJENDOMME EJENDOMSOVERDRAGELSE Ved store beslutninger som overdragelse af ejendomme, er det væsentligt, at du får et overblik over processen. Dette uanset om det er projektsalg/-udvikling, udlejningsejendom

Læs mere

Bent Kemplar www.kromannreumert.com/insights. Partner

Bent Kemplar www.kromannreumert.com/insights. Partner Bent Kemplar Partner W&I-FORSIKRINGER: AFDÆK RISICI VED VIRKSOMHEDSSALG Ethvert virksomhedssalg kan være forbundet med garantirisici og manglende fleksibilitet i forhold til rådighed over købesummen efter

Læs mere

Vil du købe eller sælge virksomhed?

Vil du købe eller sælge virksomhed? Vil du købe eller sælge virksomhed? redmark.dk Redmark yder dig rådgivning gennem hele processen Hvis du overvejer at få foden under eget bord eller ønsker at overlade direktørstolen til en ny ejer, kan

Læs mere

Vil du købe eller sælge virksomhed?

Vil du købe eller sælge virksomhed? Vil du købe eller sælge virksomhed? redmark.dk Redmark yder dig rådgivning gennem hele processen Hvis du overvejer at få foden under eget bord eller ønsker at overlade direktørstolen til en ny ejer, kan

Læs mere

en introduktion JURA Af advokat Thomas Gjøl-Trønning og advokatfuldmægtig Louise Dyrup Jensen, Bech-Bruun

en introduktion JURA Af advokat Thomas Gjøl-Trønning og advokatfuldmægtig Louise Dyrup Jensen, Bech-Bruun 40 M&A en introduktion JURA Af advokat Thomas Gjøl-Trønning og advokatfuldmægtig Louise Dyrup Jensen, Bech-Bruun M&A er en forkortelse for det engelske begreb mergers & acquisitions på dansk: virksomhedsoverdragelser.

Læs mere

M&A - processen, kontrakten og de seneste tendenser. Monica Reib, partner

M&A - processen, kontrakten og de seneste tendenser. Monica Reib, partner M&A - processen, kontrakten og de seneste tendenser Monica Reib, partner Intro M&A Corporate Monica Reib Partner T +45 72 27 35 82 M +45 25 26 35 82 E mre@bechbruun.com Arbejder primært med køb og salg

Læs mere

De juridiske krav og udfordringer ved klargøring til salg. DFA Konference 20. juni 2014

De juridiske krav og udfordringer ved klargøring til salg. DFA Konference 20. juni 2014 De juridiske krav og udfordringer ved klargøring til salg DFA Konference 20. juni 2014 JURIDISKE UDFORDRINGER Strukturelle juridiske udfordringer ved salg af landbrugsselskaber Juridiske forhold der strukturelt

Læs mere

Danish Farmers Abroad Konference Tirsdag den 10. januar 2017

Danish Farmers Abroad Konference Tirsdag den 10. januar 2017 Danish Farmers Abroad Konference Tirsdag den 10. januar 2017 Hvordan gør man et udenlandsk landbrugsselskab klar til salg til en kapitalstærk køber v/ Søren Villumsen (formand Roden Invest A/S) og Kristian

Læs mere

Global standard, lokal ekspertise OM FIRMAET:

Global standard, lokal ekspertise OM FIRMAET: Global standard, lokal ekspertise OM FIRMAET: Carsted Rosenberg LLP Advokatfirma er et internationalt arbejdende advokatfirma med kontorer i København og Frankfurt am Main med stærke internationale relationer.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL VIRKSOMHEDSOVERDRAGELSER

INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION TIL VIRKSOMHEDSOVERDRAGELSER INTRODUKTION TIL VIRKSOMHEDSOVERDRAGELSER Ved partner Simon Milthers INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Introduktion 2. Transaktionsforløb/processens opstart 3. Valg af struktur 4. Due Diligence 5. Typiske transaktionsdokumenter

Læs mere

Diligence. hvorfor og hvordan?

Diligence. hvorfor og hvordan? 14 Due Diligence hvorfor og hvordan? REGNSKAB Af advokat Thomas Gjøl-Trønning og advokat Anders Rubinstein, Bech-Bruun Begrebet due diligence går helt tilbage til den amerikanske børslovgivning ("Securities

Læs mere

2 Indledning... 3 3 Værdien af virksomheden... 4. 4 Køberen... 4. 5 Generationsskifte... 5. 6 Processen... 6. 7 Centrale spørgsmål...

2 Indledning... 3 3 Værdien af virksomheden... 4. 4 Køberen... 4. 5 Generationsskifte... 5. 6 Processen... 6. 7 Centrale spørgsmål... Køb og salg af rengørings- og servicevirksomhed Dansk Servicekonsulent er landsdækkende og har igennem 33 år opbygget et indgående kendskab til branchen og derigennem et omfattende netværk som efterspørger

Læs mere

Udbud med forhandling

Udbud med forhandling Udbud med forhandling Muligheder og rammer Svend Bjerregaard, advokat (L), associeret partner, Holst, Advokater Anvendelsesområde 2 Udbud med forhandling kan anvendes i følgende tilfælde: 1. Ved bygge-

Læs mere

Køb af ejendomme ved kommunalt udbud. v/cecilie Rust og Lars Kjær Uddannelsesdagen 2015

Køb af ejendomme ved kommunalt udbud. v/cecilie Rust og Lars Kjær Uddannelsesdagen 2015 Køb af ejendomme ved kommunalt udbud v/cecilie Rust og Lars Kjær Uddannelsesdagen 2015 2 Velkomst Ejendomshandel Almindelige erhvervshandler og kommunale handler Regulering af kommuners salg af ejendomme

Læs mere

Ansættelsesret. Det er afgørende at knytte medarbejdere og ledelse til virksomheden på en måde, der sikrer den størst mulige gensidige tilfredshed.

Ansættelsesret. Det er afgørende at knytte medarbejdere og ledelse til virksomheden på en måde, der sikrer den størst mulige gensidige tilfredshed. Ansættelsesret Det er afgørende at knytte medarbejdere og ledelse til virksomheden på en måde, der sikrer den størst mulige gensidige tilfredshed. Hos Lundgrens trækker du på omfattende ekspertise og mange

Læs mere

MasterClass intro til køb af virksomhed - proces og forløb

MasterClass intro til køb af virksomhed - proces og forløb MasterClass intro til køb af virksomhed - proces og forløb Kl. 13.00: Intro v. advokat Bo Vilsgaard Kl. 13.15: Overvejelser og proces v. advokat Bo Vilsgaard Kl. 14.00: Værdiansættelse og finansiering

Læs mere

Virksomhedsovertagelser og konkurrencereglerne. Ved partner Jesper Kaltoft og specialistadvokat Mark Gall Uddannelsesdagen 2014

Virksomhedsovertagelser og konkurrencereglerne. Ved partner Jesper Kaltoft og specialistadvokat Mark Gall Uddannelsesdagen 2014 Virksomhedsovertagelser og konkurrencereglerne Ved partner Jesper Kaltoft og specialistadvokat Mark Gall Uddannelsesdagen 2014 2 Forberedelser og forhandlinger Overdragelse og gennemførelse Efterfølgende

Læs mere

Emner 1. Due diligence gennemgang af transaktionsproces 2. Persondataloven 3. Persondataforordningen i forhold til virksomhedsoverdragelse

Emner 1. Due diligence gennemgang af transaktionsproces 2. Persondataloven 3. Persondataforordningen i forhold til virksomhedsoverdragelse Virksomhedsoverdragelse og persondata November 2016 v/ Noaman Azzouzi og Sandro Ratkovic Emner 1. Due diligence gennemgang af transaktionsproces 2. Persondataloven 3. Persondataforordningen i forhold til

Læs mere

Transaction Services info Corporate Finance køb og salg af virksomheder

Transaction Services info Corporate Finance køb og salg af virksomheder Transaction Services Due diligence ved virksomhedsovertagelse Finansiel og driftsøkonomisk due diligence Identifikation af risici og muligheder Vurderinger af indtjeningskvaliteten Arbejdskapitalanalyser

Læs mere

Værdiansættelse og finansiering. Masterclass om virksomhedsopkøb Peder Pedersen Statsaut. revisor, partner

Værdiansættelse og finansiering. Masterclass om virksomhedsopkøb Peder Pedersen Statsaut. revisor, partner Værdiansættelse og finansiering Masterclass om virksomhedsopkøb Peder Pedersen Statsaut. revisor, partner Værdiansættelse og finansiering Indledende overvejelser ved virksomhedskøb Strategisk virksomhedsanalyse

Læs mere

GENERATIONSSKIFTE I LANDBRUGET MED UANEDE MULIGHEDER

GENERATIONSSKIFTE I LANDBRUGET MED UANEDE MULIGHEDER GENERATIONSSKIFTE I LANDBRUGET MED UANEDE MULIGHEDER Planlægning er alfa og omega Dansk landbrug har gode traditioner og muligheder for generationsskifte inden for familien. Men det er helt afgørende at

Læs mere

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S.

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S. J.nr. 000328-0247 nk/lat 2012 - AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR BESIDDELSE AF AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) B-AKTIER ANSATTE I COWI- KONCERNEN, HERUNDER I COWI A/S Januar 2012 Bech-Bruun Advokatfirma Langelinie

Læs mere

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) C-AKTIER April 2010. 1. Deponering og fuldmagt

AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) C-AKTIER April 2010. 1. Deponering og fuldmagt J.nr. 000328-0214 nk/mbr AKTIONÆRVILKÅR (VILKÅR) FOR AKTIER I COWI HOLDING A/S (COWI) C-AKTIER April 2010 1. Deponering og fuldmagt 1.1 Aktionæren accepterer, at alle dennes C-aktier lægges i et af COWI

Læs mere

Nedenfor anførte parter har indgået følgende aftale om rådgivning vedrørende køb/salg af fast ejendom. Ejendomsmæglervirksomheden

Nedenfor anførte parter har indgået følgende aftale om rådgivning vedrørende køb/salg af fast ejendom. Ejendomsmæglervirksomheden Rådgivningsaftale Sagsnr.: KOBERRADGIVNING Dato: 05-04-2015 Nedenfor anførte parter har indgået følgende aftale om rådgivning vedrørende køb/salg af fast ejendom. 1. Parterne Kunden Kunden Navn: Adresse:

Læs mere

FONDSBØRSMEDDELELSE NR. [191]

FONDSBØRSMEDDELELSE NR. [191] FONDSBØRSMEDDELELSE NR. [191] [26]. november 2014 COMENDO A/S INDGÅR BETINGET AKTIEOVERDRAGELSESAFTALE Comendo A/S ("Comendo") har i dag underskrevet en betinget aftale om salg af alle driftsmæssige aktiviteter

Læs mere

LEGAL RISK MANAGEMENT

LEGAL RISK MANAGEMENT LEGAL RISK MANAGEMENT GØR UDFORDRINGER TIL MULIGHEDER September 2017 Jens Blomgren-Hansen Partner Mobil: +45 24 86 00 76 Direkte: +45 38 77 43 09 jbh@kromannreumert.com Do you have a proactive approach

Læs mere

KRISTIAN SKIPPER - PEDERSEN

KRISTIAN SKIPPER - PEDERSEN DVOKAT KØB OG SALG AF VIRKSOMHEDER ENERGIRET KOMMERCIELLE KONTRAKTER SELSKABSFORHOLD T : + 45 86 20 50 15 M : + 45 22 10 85 15 E : ksp@kspa.dk W : kspa.dk INGE LEHMANNS GADE 10, 6. SAL 8000 AARHUS C -

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Beierholms Faglige Dage 2014. København d. 19. november

Beierholms Faglige Dage 2014. København d. 19. november Beierholms Faglige Dage 2014 København d. 19. november Velkommen NYE PENGE TIL VÆKST 2 2014 November Beierholms 2012 Faglige Mastersæt. Dage Power Point Fremgang kræver balancegang 3 2014 November Beierholms

Læs mere

Stay on-bonus. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk

Stay on-bonus. Af advokat (L) Bodil Christiansen og advokat (H), cand. merc. (R) Tommy V. Christiansen. www.v.dk - 1 Stay on-bonus Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) I praksis ses det ikke sjældent, at en virksomhed etablerer en såkaldt stay on bonus vedrørende nøglemedarbejdere. I forbindelse med DONG-sagen

Læs mere

Bona Via Virksomhedshandel www.bonavia.dk

Bona Via Virksomhedshandel www.bonavia.dk Bona Via Virksomhedshandel www.bonavia.dk 1 Indhold 1 INDHOLD...2 2 INDLEDNING...3 3 SALGSMODNING AF VIRKSOMHEDEN...4 4 VÆRDIEN AF VIRKSOMHEDEN...5 4.1 GENERELT...5 4.2 VURDERING...5 5 DEN RETTE KØBER...6

Læs mere

SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015

SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015 Copenhagen Network A/S Adresse: Copenhagen Network A/S c/o Beierholm A/S Gribskovvej 2 2100 København Ø Danmark SELSKABSMEDDELELSE NR. 203 27. marts 2015 Årsrapport for 2014 Bestyrelse og direktion har

Læs mere

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået.

I det følgende vil de væsentligste ændringer, samt hvilke virksomheder loven omfatter, blive gennemgået. 7. august 2017 N Y H V I D V A S K N I N G S L O V E R T R Å D T I K R A F T Indledning Folketinget implementerede den 2. juni 2017 den sidste del af det fjerde EU-direktiv om forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Finansieringsdag 09. Ejerskifte er virksomheden klar til salg? ved Birger Lindberg Skov og Michael Thrane, partnere Dragsted Development A/S

Finansieringsdag 09. Ejerskifte er virksomheden klar til salg? ved Birger Lindberg Skov og Michael Thrane, partnere Dragsted Development A/S Finansieringsdag 09 Ejerskifte er virksomheden klar til salg? ved Birger Lindberg Skov og Michael Thrane, partnere Dragsted Development A/S 09.Oktober 2009 Frivilligt eller presset? 09. Oktober 2009 2

Læs mere

Salgsmodning af virksomheden

Salgsmodning af virksomheden - 1 Salgsmodning af virksomheden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) De store årgange fra efterkrigstiden nærmer sig pensionsalderen. Mange har etableret selvstændig virksomhed, og som følge

Læs mere

Due Diligence en generel beskrivelse

Due Diligence en generel beskrivelse Due Diligence en generel beskrivelse Udarbejdet af Rasmus Jensen, konsulent, SEGES Erhvervsøkonomi, i samarbejde med Kenneth Kjeldgaard, specialkonsulent i SEGES Finans & Formue og Elmann Advokatpartnerselskab,

Læs mere

Tilbud Høsletbækken. 3. dec Undertegnede CVR/CPR. Navn. Adresse. Adresse. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom:

Tilbud Høsletbækken. 3. dec Undertegnede CVR/CPR. Navn. Adresse. Adresse. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: 3. dec 2018 Tilbud Høsletbækken Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. 8e Ørsbjerg By, Kerte på i

Læs mere

VEDTÆGTER BOSTEDET ASLA APS CVR-NR

VEDTÆGTER BOSTEDET ASLA APS CVR-NR 30. august 2016 J.nr. 10061 Advokat Ann Christina Rindom Sørensen RIND Advokatfirma CVR-nr. 37 23 53 93 Ahlgade 1C, 2. sal 4300 Holbæk Telefon: 28 40 37 10 Email: ac@rindadvokat.dk VEDTÆGTER BOSTEDET ASLA

Læs mere

Hensigtserklæring. vedrørende køb af grundstykke med tilhørende erhvervsetm 2 byggeretter og option på køb af yderligere 1.

Hensigtserklæring. vedrørende køb af grundstykke med tilhørende erhvervsetm 2 byggeretter og option på køb af yderligere 1. 8919590 PROC Hensigtserklæring vedrørende køb af grundstykke med tilhørende 2.500 erhvervsetm 2 byggeretter og option på køb af yderligere 1.000 erhvervsetm 2 København Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Salgsmodning af virksomheden

Salgsmodning af virksomheden - 1 Salgsmodning af virksomheden Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) De store årgange fra efterkrigstiden nærmer sig pensionsalderen. Mange har etableret selvstændig virksomhed, og som følge

Læs mere

Tilbud Felsted Kog. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom:

Tilbud Felsted Kog. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: 08. okt. 2018 Tilbud Felsted Kog Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E-mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. 117f og 15o Den nordlige Del,

Læs mere

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab

Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Standardaftale til kommercialiseringspartnerskab Mellem [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part A og [Navn, adresse, telefonnummer, cpr/cvr. nr.] Herefter Part B indgås dags dato følgende

Læs mere

FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG

FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG Dato Marts 2019 FORSYNING HELSINGØR SPØRGEGUIDE MARKEDSDIALOG FORSYNING HELSINGØR MARKEDSDIALOG Rambøll Hannemanns Álle 53 DK-2300 København S T +45 5161 1000 www.ramboll.dk INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2.

Læs mere

Tilbud Hundsø. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom:

Tilbud Hundsø. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: 11. dec 2018 Tilbud Hundsø Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. 6ax Ejerslev By, Ejerslev og del

Læs mere

Gensidig hemmeligholdelsesaftale

Gensidig hemmeligholdelsesaftale Gensidig hemmeligholdelsesaftale mellem CVR-nr.: [Indsæt] og CVR-nr.: [Indsæt] (herefter samlet betegnet Parterne ) 1 Baggrund for hemmeligholdelsesaftalen I forbindelse med [beskriv her i hvilken anledning/hvorfor

Læs mere

VEJLEDNING OM. Ejeraftaler (aktionæroverenskomster) UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen

VEJLEDNING OM. Ejeraftaler (aktionæroverenskomster) UDGIVET AF. Erhvervsstyrelsen VEJLEDNING OM Ejeraftaler (aktionæroverenskomster) UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen Juli 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ejeraftalernes stilling før og efter den nye bestemmelse i selskabsloven...

Læs mere

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Beskyttelse af dine data er vigtig for ScanDis, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos ScanDis bestræber vi os derfor på at

Læs mere

[øvrige aktionærer]............,...,... er herefter samlet benævnt Projektejerne og individuelt Projektejer,

[øvrige aktionærer]............,...,... er herefter samlet benævnt Projektejerne og individuelt Projektejer, INVESTERINGSAFTALE 2 Mellem [Navn og adresse på Investor] CVR nr. [xx xx xx xx] (herefter benævnt Investor ) og og og [øvrige aktionærer]..............................,...,... er herefter samlet benævnt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: I 1999 fik advokatfirmaet A til opgave at bistå V og Y med erhvervelse af aktiverne fra Selskab X v/z.

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: I 1999 fik advokatfirmaet A til opgave at bistå V og Y med erhvervelse af aktiverne fra Selskab X v/z. København, den 20. december 2013 Sagsnr. 2011-2966/MLA/LOV 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Klager har klaget over, at indklagede

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) L 125/4 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2019/758 af 31. januar 2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/849 for så vidt angår reguleringsmæssige tekniske

Læs mere

Brexit. Har din virksomhed brug for rådgivning?

Brexit. Har din virksomhed brug for rådgivning? Brexit Har din virksomhed brug for rådgivning? Kromann Reumert rådgiver danske virksomheder om Brexit, herunder om muligheder og risici. Det gør vi helt konkret i lyset af virksomhedens branche, leveranceapparat,

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

Tilbud Lerkenfeld Å. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom:

Tilbud Lerkenfeld Å. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: 9. jan 2019 Tilbud Lerkenfeld Å Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. 23m Kgs. Tisted By, Kgs. Tisted

Læs mere

om køb af den af Energinet.dk ejede faste ejendom matr.nr. 59 Grønnebæk, Jels, beliggende Haderslevvej 37, 6630 Rødding.

om køb af den af Energinet.dk ejede faste ejendom matr.nr. 59 Grønnebæk, Jels, beliggende Haderslevvej 37, 6630 Rødding. Tilbud om køb af den af Energinet.dk ejede faste ejendom matr.nr. 59 Grønnebæk, Jels, beliggende Haderslevvej 37, 6630 Rødding. Ejendommens areal udgør 45.300 m 2, heraf vej 0 m 2. Ejendommen sælges som

Læs mere

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF

Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Persondatapolitik Vordingborg Gymnasium & HF Indholdsfortegnelse Indhold Baggrund for persondatapolitikken... 3 Formål... 3 Definitioner... 3 Ansvarsfordeling... 4 Ansvarlighed... 4 Lovlighed, rimelighed

Læs mere

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til hemmeligholdelsesaftale Indhold INDLEDNING... 2 AFTALENS PARTER... 2 1. FORMÅL... 2 2. PLIGT TIL HEMMELIGHOLDELSE... 3 3. PLIGTENS SUBJEKT...

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

ESØ 90 I/S / Østdeponi

ESØ 90 I/S / Østdeponi ESØ 90 I/S / Østdeponi Præambel den 19.12.2013 Med den vision og det ønske: At skabe et stort, robust og markedsledende selskab til varetagelse af de kommunale interesser på affalds-/ressourceområdet og

Læs mere

Salg af virksomhed forløb og praktiske erfaringer. MEAmidt 27. april 2012

Salg af virksomhed forløb og praktiske erfaringer. MEAmidt 27. april 2012 Salg af virksomhed forløb og praktiske erfaringer MEAmidt 27. april 2012 Bo Vilsgaard Advokat, LL.M., Partner bo@vilsgaard.com Mobil: 40 31 31 65 Kontor i Aarhus i Incuba Science Park og Advice House i

Læs mere

Kommerciel forretningsudvikling Strategiske alliancer og opkøb Salgsmodning og salgsprocesser Små og mellemstore virksomheder DIN VÆKST VORES PASSION

Kommerciel forretningsudvikling Strategiske alliancer og opkøb Salgsmodning og salgsprocesser Små og mellemstore virksomheder DIN VÆKST VORES PASSION Kommerciel forretningsudvikling Strategiske alliancer og opkøb Salgsmodning og salgsprocesser Små og mellemstore virksomheder W W W. O D I N C O N S U LT. D K KOMMERCIEL FORRETNINGS- UDVIKLING Med base

Læs mere

Tilbud Fiskbæk. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom:

Tilbud Fiskbæk. tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: 26. okt. 2018 Tilbud Fiskbæk Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E-mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. 25d Vesbæk, Romlund samt 7fk Sparkær

Læs mere

16. DECEMBER Netværksmøde. Udbud med forhandling. v/associeret partner, advokat Malene Roose Bagh

16. DECEMBER Netværksmøde. Udbud med forhandling. v/associeret partner, advokat Malene Roose Bagh Netværksmøde Udbud med forhandling v/associeret partner, advokat Malene Roose Bagh mal@kammeradvokaten.dk 1 Agenda 1. 2. 3. 4. Hvornår kan udbud med forhandling anvendes? Fordele og ulemper forskelle ift

Læs mere

Bilag 9. Busoverdragelse. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 9 side 1

Bilag 9. Busoverdragelse. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 9 side 1 HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 9 side 1 Bilag 9 Busoverdragelse 9.1 Beregning af overtagelsespriser for busser ved kontraktudløb... 2 9.2 Procedure og tidsplan for busoverdragelse... 2 9.3

Læs mere

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering

Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering. Paradigme for OPP egnethedsvurdering Bilag til Vejledning for OPP-egnethedsvurdering Paradigme for OPP egnethedsvurdering Indholdsfortegnelse OPP egnethedsvurdering skabelon... 3 1. Beskrivelse af projektet... 3 2. Erfaringer med lignende

Læs mere

M&A Forsikringer: Et værktøj til hurtigere, smidigere og mere omkostningseffektive transaktioner.

M&A Forsikringer: Et værktøj til hurtigere, smidigere og mere omkostningseffektive transaktioner. M&A Forsikringer: Et værktøj til hurtigere, smidigere og mere omkostningseffektive transaktioner. Takket være lavere forsikringspræmier, forsikringsprodukter med bredere dækninger og en mere smidig indtegningsproces,

Læs mere

Persondatapolitik for behandling af personoplysninger i Børnecancerfonden Vedtaget af Børnecancerfonden den

Persondatapolitik for behandling af personoplysninger i Børnecancerfonden Vedtaget af Børnecancerfonden den Persondatapolitik for behandling af personoplysninger i Børnecancerfonden Vedtaget af Børnecancerfonden den 25.05.2018 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 3 2 Formål... 3 3 Omfang... 3 4 Roller og ansvar...

Læs mere

Købsoptionsaftale [indsæt matrikel nr.] [indsæt byggefelt nr.]

Købsoptionsaftale [indsæt matrikel nr.] [indsæt byggefelt nr.] København September 2014 Sagsnr. 028156-0064 aa/cru/ssk UDKAST 21. september 2014 Købsoptionsaftale [indsæt matrikel nr.] [indsæt byggefelt nr.] Mellem Roskilde Kommune CVR-nr. 29 18 94 04 Rådhusbuen 1

Læs mere

GODT I HUS. - en guide til dig, som skal købe ejerbolig

GODT I HUS. - en guide til dig, som skal købe ejerbolig GODT I HUS - en guide til dig, som skal købe ejerbolig Det er spændende at købe ny bolig. Men det er også forbundet med beslutninger, som kan få økonomiske konsekvenser i mange år fremover. Derfor er det

Læs mere

Mediation hvor svært kan det være? Ved partner Thomas Gjøl-Trønning Uddannelsesdagen 2014

Mediation hvor svært kan det være? Ved partner Thomas Gjøl-Trønning Uddannelsesdagen 2014 Mediation hvor svært kan det være? Ved partner Thomas Gjøl-Trønning Uddannelsesdagen 2014 Tvistløsningsfora i M&A-processer Ordinære domstole (almindelige sager og forbudssager) Voldgift Mediation Sagkyndig

Læs mere

FAIF nyhedsservice. Juni 2015

FAIF nyhedsservice. Juni 2015 FAIF nyhedsservice Juni 2015 Indledende I dette nyhedsbrev sættes der fokus på de regler der gælder, når en fond (AIF) foretager nye investeringer, herunder kravet om obligatorisk due diligence, opbevaring

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Tilbud Simested Å Vest

Tilbud Simested Å Vest 06. feb 2019 Tilbud Simested Å Vest Undertegnede CVR/CPR Navn Adresse Adresse E mail adresse Tlf.nr.: tilbyder herved at købe den af staten ejede faste ejendom: Areal 1 Matr.nr. del af 8r og del af 6i

Læs mere

M&A-forsikringer. Agenda. Selskabsdagen Introduktion til M&A-forsikringer. Prissætning. Proces. Forsikringstager

M&A-forsikringer. Agenda. Selskabsdagen Introduktion til M&A-forsikringer. Prissætning. Proces. Forsikringstager M&A-forsikringer Selskabsdagen 2016 2 Agenda Introduktion til M&A-forsikringer Hvad er det? Hvornår bruges det? Udbydere Prissætning Proces Forsikringstager Forsikringsdækning og begrænsninger i dækningen

Læs mere

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP

PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP PERSONDATABESKYTTELSESPOLITIK FOR ADVOKATFIRMAET KRARUP 1.1 Databeskyttelse I forbindelse med udøvelse af juridisk bistand behandler Advokatfirmaet Krarup personhenførbare oplysninger (persondata) om sine

Læs mere

København 7. juni 2005

København 7. juni 2005 København 7. juni 2005 Agenda Koncernstruktur Baggrund Kapitalstruktur Typisk forløb for akkvisitionsproces Risikostyring i den overtagne virksomhed Risikokapacitet Kontraktafvikling Implementering af

Læs mere

JURIDISK FORENING. Interessekonflikter i M&A-opdrag 26. januar Kim Rasmussen SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK

JURIDISK FORENING. Interessekonflikter i M&A-opdrag 26. januar Kim Rasmussen SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK JURIDISK FORENING Interessekonflikter i M&A-opdrag 26. januar 2015 Kim Rasmussen SUNDKROGSGADE 5, DK-2100 KØBENHAVN Ø CVR. NR: DK 62 60 67 11 INDLEDNING Hvad er M&A-opdrag: Her er det køb og salg af virksomheder

Læs mere

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner

Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten. Monica Reib, Partner Selskabsdag 2015 Opdatering inden for selskabsretten Monica Reib, Partner 2 Udvalgte emner 1. Revision af Selskabsloven 2. Det Offentlige Ejerregister 3. Ihændehaveraktier 4. Registrering af de reele ejere

Læs mere

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER Beskyttelse af dine data er vigtig for Instrulog A/S, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos Instrulog A/S bestræber vi os

Læs mere

Den nødvendige dialog om ejerskifte: Sådan sikres værdi og salgbarhed. Christian Aarosin

Den nødvendige dialog om ejerskifte: Sådan sikres værdi og salgbarhed. Christian Aarosin Den nødvendige dialog om ejerskifte: Sådan sikres værdi og salgbarhed Christian Aarosin Tilpasning af forretningsgrundlag Salg Køb Salg Køb Nuværende forretningsaktivitet Ønskværdig forretningsaktivitet

Læs mere

Seminar: Alt hvad du skal vide om investering på én aften

Seminar: Alt hvad du skal vide om investering på én aften Seminar: Alt hvad du skal vide om investering på én aften Advokatfirmaet Gangsted-Rasmussen Advokatfirmaet Gangsted-Rasmussen, juridisk rådgivning siden 1910: Mindre og meget specialiseret advokatfirma

Læs mere

BoligOne. Din salgs- og handlingsplan

BoligOne. Din salgs- og handlingsplan BoligOne Din salgs- og handlingsplan Velkommen til BoligOne Du har valgt at sælge din bolig gennem BoligOne - og det er vi glade for. I denne salgs- og handlingsplan kan du læse om forløbet og nogle af

Læs mere

(excl. bilag på 6 sider herudover)

(excl. bilag på 6 sider herudover) Fondsbørsmeddelelse nr. 14/2007 10. december 2007 Bestyrelsens redegørelse for frivilligt tilbud fra Consolis Denmark A/S I fortsættelse af fondsbørsmeddelelse nr. 12/2007, samt meddelelser fra Consolis

Læs mere

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven.

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Nyhedsbrev Insolvens & Rekonstruktion Nye regler om rekonstruktion Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Når de vedtagne ændringer træder i kraft, ophører de i dag

Læs mere

Køb og salg af virksomhed

Køb og salg af virksomhed Køb og salg af virksomhed Ejerskiftehåndbogen OM EJERSKIFTEHÅNDBOGEN Alle teksterne i Ejerskiftehåndbogen findes på www.startvækst.dk Startvækst er en portal til iværksættere og virksomheder i vækst og

Læs mere

Seminar den 2. - 3. februar 2009 på DI s konferencecenter i Gl. Vindinge. Effektiv styring af din russiske afsætningskanal:

Seminar den 2. - 3. februar 2009 på DI s konferencecenter i Gl. Vindinge. Effektiv styring af din russiske afsætningskanal: København Kiev Moskva Nuuk Torshavn Seminar den 2. - 3. februar 2009 på DI s konferencecenter i Gl. Vindinge Effektiv styring af din russiske afsætningskanal: Juridiske aspekter ved partnerhåndtering www.dania-law.dk

Læs mere

Forum for Virksomhedsmæglere

Forum for Virksomhedsmæglere BRANCHEKODEKS 1. Præambel Medlemmerne af Forum for Virksomhedsmæglere (herefter FVM) er forpligtede til at følge og markedsføre nærværende branchekodeks. Branchekodeks indeholder betragtninger om almindelig

Læs mere

Kontrakt. Om [indsæt formål] mellem. [Navn Adresse CVR-nr.] [Navn Adresse CVR-nr.] 13. APRIL 2012. J.nr.: 7502584 MLI

Kontrakt. Om [indsæt formål] mellem. [Navn Adresse CVR-nr.] [Navn Adresse CVR-nr.] 13. APRIL 2012. J.nr.: 7502584 MLI J.nr.: 7502584 MLI Kontrakt Om [indsæt formål] mellem [Navn Adresse CVR-nr.] og [Navn Adresse CVR-nr.] Kammeradvokaten Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Telefon +45 33 15 20 10 Fax +45 33 15 61

Læs mere

Resume af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om finansiel virksomhed - lov nr af 26.

Resume af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om finansiel virksomhed - lov nr af 26. Finanstilsynet 23. maj 2014 JURA J.nr.1068-0031 /BYA Resume af anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om ændring af lov om finansiel virksomhed - lov nr. 1613 af 26. december 2013 1. Indledning

Læs mere

DI s Kapitaldag 2016 Frigør arbejdskapital og sæt din forretning fri Bent Jørgensen, PwC

DI s Kapitaldag 2016 Frigør arbejdskapital og sæt din forretning fri Bent Jørgensen, PwC www.pwc.dk DI s Kapitaldag 2016 Frigør arbejdskapital og sæt din forretning fri Bent Jørgensen, Revision. Skat. Rådgivning. Optimering af arbejdskapital En ofte overset mulighed 2 Myter om arbejdskapital

Læs mere

FAIF Loven DVCA orientering

FAIF Loven DVCA orientering FAIF Loven DVCA orientering Indledning Den 22. juli 2013 trådte den ny lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. ( FAIF loven ) i kraft. FAIF loven implementerer EU Direktiv 2011/61/EU om

Læs mere

Ejendomsselskabet Olav de Linde køber stor Aarhus C ejendom af Post- Nord

Ejendomsselskabet Olav de Linde køber stor Aarhus C ejendom af Post- Nord 31. januar 2019 Ejendomsselskabet Olav de Linde køber stor Aarhus C ejendom af Post- Nord PostNord har fundet den nye ejer af Ankersgade 12 i Aarhus. Rådgiver på handlen, TrueMarketValue, beretter om stor

Læs mere

INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER

INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER INFORMATION OM BEHANDLING AF MEDLEMMERS PERSON- OPLYSNINGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING 3 2. DATAANSVARLIGES KONTAKTOPLYSNING 3 3. FORMÅL MED BEHANDLINGEN 4 4. RETSGRUNDLAGET FOR BEHANDLINGEN 4 5.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Conscia A/S. Conscia A/S Kirkebjerg Parkvej 9 DK-2605 Brøndby Tlf

DATABEHANDLERAFTALE. Conscia A/S. Conscia A/S Kirkebjerg Parkvej 9 DK-2605 Brøndby Tlf DATABEHANDLERAFTALE Conscia A/S Conscia A/S Kirkebjerg Parkvej 9 DK-2605 Brøndby Tlf. +45 7020 7780 www.conscia.com 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 2. OMFANG... 3 3. VARIGHED... 3 4. DEN

Læs mere

BDO SAMARBEJDER PÅ TVÆRS AF GRÆNSEN

BDO SAMARBEJDER PÅ TVÆRS AF GRÆNSEN BDO SAMARBEJDER PÅ TVÆRS AF GRÆNSEN 1 INDHOLD 2 3 4 Samarbejde uden grænser BDO den rådgivende revisor på tværs af den dansk tyske grænse 5 5 Ydelser: Legal Skat og moms Corporate Finance Business Services

Læs mere

Kreativitet & Kommunikation St. Kongensgade 81B DK-1264 København K Kreakom.dk

Kreativitet & Kommunikation St. Kongensgade 81B DK-1264 København K Kreakom.dk At indlede et nyt bureausamarbejde er en stor og vigtig beslutning som annoncør. Kompetencer, kreativitet, pris og ikke mindst kemi er blot nogle af de parametre, der gerne skal gå op i en højere enhed,

Læs mere

Juridisk rådgivning og bistand ifm. etable- ring af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER November 2014 emcon a/s

Juridisk rådgivning og bistand ifm. etable- ring af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER November 2014 emcon a/s Holbæk, Roskilde, Lejre og Sorø Forsyning Juridisk rådgivning og bistand ifm. etablering af fælles forsyningsselskab UDBUDSBETINGELSER Ordrupvej 60 DK-2920 Charlottenlund telefon +45 39 97 00 00 a/s reg.

Læs mere

ROSLEV TRÆLASTHANDEL A/S PERSONDATAPOLITIK

ROSLEV TRÆLASTHANDEL A/S PERSONDATAPOLITIK ROSLEV TRÆLASTHANDEL A/S PERSONDATAPOLITIK Hos ROSLEV TRÆLASTHANDEL A/S ligger privatlivets fred os meget på sinde, og vi er forpligtet til at beskytte den. I overensstemmelse med den generelle databeskyttelsesforordning

Læs mere

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3

Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3 S. SEPTEMBER 2013 J.nr.: 8915742 BORJbam Redegørelse i medfør af konkurslovens 125, stk. 3 Tønder Bank A/S under konkurs Skifteretten i Sønderborg - SKS SO 1-634/2012 Jeg skal herved som kurator i ovennævnte

Læs mere

OPTIONSAFTALE NORDRE HAVNEKAJ - BYGGEFELT 2 KERTEMINDE KOMMUNE "SOM OPTIONSGIVER" [OPTIONSTAGER] "SOM OPTIONSTAGER" ADVOKATFIRMA

OPTIONSAFTALE NORDRE HAVNEKAJ - BYGGEFELT 2 KERTEMINDE KOMMUNE SOM OPTIONSGIVER [OPTIONSTAGER] SOM OPTIONSTAGER ADVOKATFIRMA OPTIONSAFTALE NORDRE HAVNEKAJ - BYGGEFELT 2 mellem og KERTEMINDE KOMMUNE "SOM OPTIONSGIVER" [OPTIONSTAGER] "SOM OPTIONSTAGER" ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM CVR-NR. DK 62 60 67 11 ANSVARLIG PARTNER

Læs mere