4 borgere/serviceassistenter tidligere ledige.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4 borgere/serviceassistenter tidligere ledige."

Transkript

1 Opsamling fra OPI workshop nr. 2 den Deltagere: Fra Elite Miljø A/S: Annette Vindstrup, Simon Halskov, Susanne Møller Nielsen, Kurt Bang Nielsen, Gitte Birch Fra Ikast-Brande Kommune: Birgit Thorup, Svend Østergaard, Mogens Toft, Christina Axel Larsen Konsulenter: Lisa Gramkow Østergaard og Kristina Hansen Afbud: Henning Hansen, Flemming Storgaard 4 borgere/serviceassistenter tidligere ledige. Workshoppens formål (besluttet på projektmøde ) At få inspiration udefra: Hvilke incitamenter kan vi lave? Hvordan kan vi arbejde med motivation og andre barrierer? Oplæg i plenum fra Stine Bo, partner i Habitmanager Personlig historie: 75 % invalid og havde lige sagt sit job op. Lærte: Hold ud, hold ud, hold ud - de tre H'er. Se evt. online videoer: bryd vanen, bøj fisken og få job. Man skal brænde for det man laver. Få familierne med - de skal også støtte op, så find helhedsløsninger. Vanetilbagefald: Man vil næsten altid få vanetilbagefald, og alle vil have brug for at komme tilbage på sporet. Det er vores job at hjælpe de ledige tilbage igen. Måske opdager man næsten ikke sit tilbagefald. At gå fra ledig til job: Som at skulle træne sig op til en maraton på tre uger. Hvad påvirker vaner: 1. Tankemæssige: kan hurtigt forhindre én i udvikling. 2. Følelsesmæssige: vi skal blive ved med at tro på det! 3. De fysiske vaner afspejler hvad vi tænker og føler - hvordan ser et begejstret mennesker ud? Underbevistheden styrer op til 95 % herunder også behovet for at føle sig tryg. Vi har forskellige behov, vi er nødt til at se potentialet i hinanden. Hvilken følelse vil du gerne have mere af (når du har opnået dine mål). Pas på med antagelser. Motivation af andre kræver nærvær og lytning Det, de ledige skal, er at komme udenfor comfortzonen, og det er ikke så nemt at ændre hjernen. Pas på med antagelser om at det der er fedt for den ene (dig) ikke er det for den anden (den ledige). Skal man virkelig ændre noget, der virker? Ja. Disse personer har længe ikke ændret noget.

2 Få opgaven gjort til en frivillig ændring - træf selv beslutning om forandring inden det bliver en tvungen forandring. Motivation af andre kræver nærvær og være til stede. Lytte til den anden og forstå. Ros din næste. Så bliver man også selv glad. Skaber arbejdsglæde og begejstring det kan også måles på bundlinien. Vi skal være multikunstnere og arbejde med såkaldt repræsentationssystem: mærke om personen er følelsesbaseret/ kinetisk, hørelsen, synssans. Find personens successtrategi Find ud at at gentage, hvornår det går godt. Nævn et højdepunkt i dit liv (nævn ikke det var at blive forældre). Hvad kan man slet ikke have, at andre gør? Hvem ser man op til? Hvilke egenskaber har han/hun? Cafeejer Robert Bagger, daginstitutionsleder Ikast-Brande Kommune Overordnet tema: Hvordan arbejder I med at gøre de ledige klar og motiverede til job/uddannelse? Hvad er det optimale samarbejde med jobcentret? Cafebordet - runde et: Rammesætning og pointer fra cafeejeren Robert: Arbejder med hvordan man kommer til at ville Har et virksomhedscenter på daginstitutionen Lægdsgård med 6-8 pladser til ledige Her bliver man trænet i at være på en arbejdsplads. Virksomhedscenteret har mentor tilknyttet. Det kan tage fra 3 måneder og op til 3 år. Arbejder med afklaring - hvor skal jeg hen? Skab bl.a. øve sig i at møde op og/eller være en del af et socialt fællesskab. Kombination både en pædagogisk del, hvor der arbejdes med personen og praktisk del fx vedligeholde, bygge, vaske op, vaske tøj, passe børn osv. Virksomhedscentret har en bred vifte af opgaver. På Lægdsgård er der udelukkende tale om en træningsbane. Man er derfor nødt til at være præcis om, at den ledige ikke får job her man øver sig og bliver klar. Den ledige bliver skarp på, hvad han/hun kan og vil (og ikke, hvad man ikke kan). Robert er ligeglad med hvad de ledige ikke kan, hans fokus er at finde ud at hvad de kan. Start med at spørge, hvad vil du gerne have ud af at være her? Den ledige fortæller typisk først hvad man ikke kan. Når jobbet begynder at fylde, begynder det at betyde mindre med de skavanker. Noget andet begynder at fylde. Afgørende at holde ved. Medarbejderne bliver frustrerede - fx når den ledige kun kommer halvdelen af tiden. Der skal være stor rummelighed fra alle. Motivation skabes når den sociale fælde klapper, dvs. når den ledige ikke kan lade være med at komme, fordi han/hun er blevet en del af det sociale fællesskab. Den ledige kan være stresset/bekymret over, hvilke krav der mon stilles. Tryghed skal gives.

3 Pointer fra cafedeltagerne: Tæt samarbejde ml. rengøringsvirksomhed og Lægdsgård omkring klargøring af borgerne er en mulighed. Borger gav eksempel på, at hun fik lyst til at komme på arbejde fordi andre blev afhængige af hendes arbejde. Efterværn er en god pointe, så man ikke slipper den ledige for tidligt dvs. en tættere opfølgning også de har fået et fast job. Hvordan kan opfølgning fra jobcenter være mere smidig, så virksomheden ikke finder det belastende? Løntilskud er blot et værktøj frem mod et fast job. Vilkårene på arbejdspladserne bl.a. arbejdstakt skal passe til de her mennesker. Hvad motiverer: fællesskab, af at lykkes. Skal tænke over, at det job som rengøringsvirksomheden tilbyder, skal passe til personen fx om man gerne vil være en del af et fælleskab. Den ledige skal kunne mærke at der er nogen der har brug for mig. Men man skal også stille krav fra starten. Vigtigt for trivslen hos de andre medarbejdere i virksomheden, at de kan hjælpe andre med at lykkes. Overgange: Den person man har fået tillid til hos en aktør skal med tæt ind over, når man skal videre til næste aktør, så overgangen ikke bliver for stor og dermed utrygheden hos borgeren. Opmærksomhed på de mange roller, der er i spil med mentor/mesterlærer: Far, lærer, kaptajnrollen Vi skal "sælge" rengøringsbranchen til de ledige. Italesættelse af hvad det er de skal lave: serviceassistent frem for rengøring. Kan godt arbejde med at rengøringen bliver en del af arbejdspladsen og fx invitere dem til julefrokosten og/eller teams som kører rundt sammen. Udfordring når den ledige borger har en krise fx ift. økonomi eller børn. Robert bruger bl.a. jobcentrets eller børne- og familieafdelingen til at hjælpe den ledige med at løse problemer frem for selv at løse dem.

4 Cafeejer Lissy Andersen, rengøringschef Herning Kommune (kommunal enhed) Overordnet tema: Hvordan arbejder rengøringskontoret med at tage imod og motivere de ledige til rengøringsjob? Hvordan lykkes I med at få så mange i varig beskæftigelse? Baggrundsinformation: Lissy 35 år i branchen Har 2 ledere under sig 175 ansatte (75 af dem er med anden etnisk baggrund) Omsætning på 40 mio. DKK Budskaber fra cafeejeren: Alle kan gøre rent! Vi bygger på 3 principper: 1. Forventning 2. Krav 3. Respekt De gode resultater opnås pga.: Vi ikke fokuserer på forskeligheder. Vi tager udgangspunkt i de enkelte mennesker og møder dem der hvor de er. Vi er rummelige, vi har haft mennesker med forskellige udfordringer: misbruger, enlige mødre osv. Vi fokuserer på helheden - tager hele familien, hvilke udfordringer de har. Det ligger gennemsyret i hele organisationen, vi er meget åbne og ærlige. Vi giver advarsler, fyresedler, fuldstændig som normal arbejdsplads. Vi lærer mennesker at tage ansvar på sit eget liv, at de kan få et hus, bil osv. Vi baserer vores motivation af medarbejdere på økonomisk uafhængighed. Holder daglige møder med sine 2 ledere. Lissy er selv involveret i ansættelser, tager imod sygemeldinger, osv. Hun er glad for udenlandsk arbejdskraft. De ledige danskere fra Jobcentret skal motiveres anderledes ift. rengøringsjob, der skal bl.a. arbejdes med at give jobbet prestige. Lissy prøver at motivere sine ansatte, at rengøringsjob er et dejligt job vi giver stolthed til vores medarbejde ved at arbejde.

5 Andre pointer runde 1: Rengøringsvirksomheden har i dag medarbejdere med 39 forskellige nationaliteter. De er bange for at der kommer subkultur, hvis de ansætter flere af samme kultur på samme arbejdsplads. Lissys holdning er, at mennesker skal blandes på tværs af kulturerne, f.eks. en somalisk og tamilsk medarbejder kører sammen. Lissy fortæller åbent og tydeligt til sine medarbejdere, hvordan arbejdet skal udføres. Hun diskuterer ikke med mennesker fra andre kulturer om tørklæder osv. De bliver behandlet fuldstændig på samme måde som dig om mig. Sagsbehandler: Motivation er en udfordring. Hun har mange ledig på sin sagsstamme som er ikke villige til at tage rengøringsjob, især blandt danskerne. Andre pointer Runde 2: Diskuterer mennesker med forskellige udfordringer: Eks. enlig mor med 4 børn tilpasset arbejdstid, så hun kan være sammen med sine børn. Herning kommune kører på selvstændighed. Rengøringsvirksomhed synes, at de gør fuldstændig på samme måde ingen forskel. Lissy fortæller at Jobcentret laver den første sortering af mennesker, som kunne passe til rengøringsjob. Hvis man kan se på forhånd, at det fører ikke til fast arbejde på sigt, så siger man åbent at det bliver ikke til noget. Der er ikke noget grund til at bruge deres og vores energi. Gruppen diskuterer tilbud praktik, løntilskud m.m. Rengøringsvirksomhed er nysgerrig på, hvordan man bruger de tilbud, hvad anvender man først, praktik eller løntilskud. Forløbet i rengøringsvirksomheden er: Først arbejdsprøvning for at afklare om man har lyst til det. Praktik og så løntilskud. Lissy anbefaler at ift. mentorhjælp henvender man sig til Røde Kors. Lissy har været med til at hjælpe mennesker i forskellige situationer: misbruger, familieproblemer osv. Hun er meget engageret i sine medarbejdernes personlige udfordringer. Stress, depression: Lissy har den holdning, at man ikke kan komme i arbejde, hvis man er syg. De mennesker skal i behandling. Når de er erklæret raske, kan de komme i arbejde. Hvis der er risiko for at mennesker vil få tilbagefald, så kan man aftale særlige vilkår ift. arbejdstider, coach osv. Rengøringsvirksomhed: man skal have nogen knapper man kan trykke på og få hjælp fra professionel, f.eks. CFR eller lign. Lissy: Man skal hjælpe folk til at lære at klare sig selv. Hvis man har et arbejde, så motiverer man folk til at komme videre. Timeløn: Lissy: grundløn 124 kr./t. Rengøringsvirksomhed: ca. 130 kr./t.

6 Medarbejdere med fysiske udfordringer: Der er ikke mange jobs hvor man kan undgår det fysiske. Men man kan tage hensyn og bruge teknologi til aflastning. Andre pointer runde 3: Lissy har godt samarbejde med Jobcentret. De tager hensyn til medarbejderne. Der er ikke noget mellem medarbejdere at nogen får andre krav og bedre vilkår end andre. Lissy er meget direkte i sprog med sine ansatte, f. eks. hun har sagt til en kvinde, som arbejdede meget langsomt du må tage behagelige sko på osv. Lissy: Der er ikke synlig rengøring i skolerne i Herning Kommune. Det er et ønske/krav fra institutionerne. De fleste af Lissys medarbejdere vil heller ikke gør rent i arbejdstid når folk er på kontorerne.

7 Cafeejer Thomas Vesterby Mikkelsen, faglig koordinator i Jobcenter Aarhus Fokus på job og motivation Overordnet tema Hvordan har jobcentret arbejdet med at få ledige i jobs, der er lidt langt væk fra arbejdsmarkedet? Hvad gør jobcentermedarbejderne anderledes? Thomas` vigtigste budskaber: - Hvis en borger med forskellige udfordringer skal støttes til selvforsørgelse, så er det af afgørende betydning, at rådgiver m.fl. skal tro på det. - Borgeren skal have genskabt håb og drømme. Job er identitetsskaber. Kommunikation og dialog er nøgleord - En borgers arbejdsidentitet kan opbygges igen efter mange års ledighed. Ansvaret skal gives tilbage til borgeren. - Det er afgørende, at borgeren får oplevelsen af at høre til og at bidrage med noget betydningsfuldt. Der skal stilles samme krav til borgere i praktik som beskæftigelse. - Det er afgørende med et klart jobmål med tydelig mening og retning i indsatsen. Udarbejdelse af et CV kan for nogle være katalyserende for positiv udvikling og progression. - På arbejdsmarkedet er der plads til borgere med alkoholproblemer blot de er ædru, når de er på arbejde - Borgere er forskellige. Derfor skal vejen til selvforsørgelse tilrettelægges håndholdt og individuelt. Der skal være plads til parallel-indsatser - Systemet skal være klar med praktikker og løntilskud, når det rigtige øjeblik er der. Der smedes mens jernet er varmt - Gå efter ufaglærte jobs, hvor borgeren hurtigt kan opkvalificeres - Vær varsom med at sortere borgerne fra start. Alle bør mødes med fokus på rigtige arbejdsopgaver store forventninger tydeligt jobmål hyppig opfølgning undervejs Workshopdeltagernes kommentarer: Rengøringsvirksomhed: Kombinationsforløb kan godt lade sig gøre, fx kan praktik og sprogundervisning godt kombineres Rengøringsvirksomheden har mange gode historier om ansatte, som gør rent på trods af ondt i ryggen, på trods af dårlig danskkundskaber (instrukser via piktogrammer) m.v. Det er vigtigt, at jobcentret støtter op hele vejen igennem forløb Det er en overvejelse værd, om rengøringsvirksomheden kan gøres rummeligt nok Det kræver ressourcer at arbejde med buddys. At være serviceassistent er mere prestigefyldt end at være rengøringsassistent. Derfor kunne det være hensigtsmæssigt at flere servicefunktioner knyttes til opgaveporteføljen.

8 Borger: Var i praktik i 2 uger og herefter ansættelse med løntilskud. Borgeren er veluddannet, og et rengøringsjob var et prestigetab. Risikoen for at falde ud af dagpengesystemet fik hende alligevel til at sige ja. Hun blev glad for arbejdet, fordi der blev skabt nogle særdeles gode relationer, og der blev stillet krav. Hun oplevede, at det vat nedværdigende at skulle ansættes med løntilskud, fordi hun følte at hendes opgaveløsning ikke fordrede kompensation. Anden borger var i langvarigt afklaringsforløb, som endte ud med bevilget fleksjob. For hende var relation til jobkonsulent og kontaktperson på virksomhed helt afgørende. Man kan ikke præstere, hvis man ikke har det godt Jobkonsulenter m.fl.: Jobkonsulenterne skal sælge borgerne på det de kan. Der skal lægges vægt på ressourcer og kompetencer. Undervejs skal der være fokus på det, der lykkes. Det skal fejres, når et delmål nås. Udvikling for borgere i virksomhedspraktik sker først, når de føler sig som en del af virksomheden De bedste resultater opnås, hvis man træner det man er god til (Tiger Woods) Vi skal alle øve os på at snakke rengøring op De gode resultater nås, når borger, jobkonsulent og virksomhed har et tæt samarbejde Virksomhedens ledelse bør blandt ansatte brande det at være buddy og motivere til opkvalificering til opgaven.

Start med at fordele jer således:

Start med at fordele jer således: Start med at fordele jer således: Gruppe 1 ved Roberts bord: Anette, Mogens, Lars, borger 1, borger 2. Konsulent: Svend. Gruppe 2 ved Lissys bord: Simon, Susanne, Christina A.L, borger 3. Konsulent: Kristina

Læs mere

Velkommen til workshop

Velkommen til workshop Velkommen til workshop Socialt ansvar på rengøringsområdet Ikast Svømmecenter 07-10-2015 Program Klokken 11.15: Velkomst og program Tjek ind Indledende oplæg og rammesætning Gruppeinddeling og introduktion

Læs mere

Fokus på job og motivation

Fokus på job og motivation Fokus på job og motivation også for de borgere, der er længst væk fra arbejdsmarkedet Oplæg på Workshop den 22/10-15 Af Thomas Vesterby Mikkelsen, Faglig Koordinator Dagpenge & Kontanthjælp Jobcenter Aarhus

Læs mere

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse

<prospekt> <Job Comeback. støtte og. på vejen til ordinær beskæftigelse < < støtte og hjælp på vejen til ordinær beskæftigelse 2 3 En attraktiv arbejdsplads Beskæftigelsesindsats drevet som socialøkonomisk virksomhed et lærings- og udviklingsmiljø

Læs mere

Eksperimentarium for socialt ansvar på rengøringsområdet. Velkommen til leverandørmøde

Eksperimentarium for socialt ansvar på rengøringsområdet. Velkommen til leverandørmøde Eksperimentarium for socialt ansvar på rengøringsområdet Velkommen til leverandørmøde 01-12-2015 Velkomst Mødets formål: At orientere om resultatet af Ikast-Brande Kommunes OPIforløb med Elite Miljø A/S

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Opsamling fra OPI Workshop 1 den 07-10-2015

Opsamling fra OPI Workshop 1 den 07-10-2015 Den væsentligste barriere Praktiske udfordringer transport og daginstitution Kognitive udfordringer og mangelfulde sociale kompetencer Fremtidsforskeren Hvilke idéer ser I ift. at løse denne barriere?

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Line Laursen Teamkoordinator Kort om mig. Uddannet Klinisk diætist og Civiløkonom Projektleder i Horsens kommune fra 2008 Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Sidder i det

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Virksomhedscenter Generation 2. Gal eller normal?

Virksomhedscenter Generation 2. Gal eller normal? Virksomhedscenter Generation 2 Gal eller normal? Hvad er et Virksomhedscenter? Virksomhedscenter En fast aftale mellem et jobcenter og en virksomhed, hvor virksomheden stiller et antal pladser til rådighed

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER

ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER ERHVERVSMENTORER SKABER RESULTATER - SÅ BRUG DEM! Trin-for-trin guide til brugen af frivillige erhvervsmentorer i beskæftigelsesindsatsen I denne guide kan du læse om, hvordan man gennemfører et erhvervsmentorforløb

Læs mere

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder

Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder Nydanske kvinder i arbejde - 7 virksomme metoder i den beskæftigelses- rettede indsats for indvandrerkvinder I 2007 fik CBR-Randers midler fra Integrationsministeriet til at gennemføre en beskæftigelsesrettet

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Fastholdelse - via tidlig virksomhedsrettet indsats

Fastholdelse - via tidlig virksomhedsrettet indsats Fastholdelse - via tidlig virksomhedsrettet indsats Ålborg den 18. september 1 opstartsseminar om sygedagpengereformen Den tidlige virksomhedsrettede indsats primære udfordringer Opfange de, som sygemelder

Læs mere

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats

Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Status på projekt En offensiv uddannelsesindsats Jobcenter Vordingborg har benyttet årets første kvartal til at tilrettelægge de første elementer som skal indgå i projekt den særlige uddannelsesindsats.

Læs mere

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig

Virksomhedsnær aktivering. En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering En forskel, der betaler sig Virksomhedsnær aktivering - En forskel, der betaler sig Hvorfor: Ved virksomhedsnær aktivering bliver borgeren aktiveret i en virksomhed. Formålet

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel!

Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel! Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel! Workout den 22. Oktober 2015 Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles Darwin

Læs mere

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN

OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN OM OVERGANGEN FRA BARN TIL VOKSEN - en folder til dig og dit netværk BØRNEOMRÅDET VOKSENOMRÅDET Aarhus Kommune Oplag 1 Marts 2019 BAGGRUNDSTEKST OM OVERGANG TIL VOKSEN Vi har lavet denne folder til dig,

Læs mere

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job Social støtte i overgang til og fastholdelse i job En integreret og koordineret socialfaglig og beskæftigelsesrettet indsats for udsatte ledige Anders Søberg, Susanne K. Ellegaard, STAR Dagsorden Målgruppen

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet

KONTANTHJÆLP OM JOB VISION EFFEKTIV VIRKSOMHEDSINDSATS FOR JOB- OG AKTIVITETSPARATE. KARRIERECENTRE Fordelt over hele landet OM JOB VISION Job Vision er et højt specialiseret udviklingshus for mennesker og virksomheder, der ønsker karriereudvikling. Job Vision blev etableret i 1992. Vi er en af landets største og mest erfarne

Læs mere

Er ressourceforløbet en ny indsats eller bare business as usual? HELLE HOLT, 9. november 2015

Er ressourceforløbet en ny indsats eller bare business as usual? HELLE HOLT, 9. november 2015 Er ressourceforløbet en ny indsats eller bare business as usual? HELLE HOLT, 9. november 2015 Disposition 1. Indledning 2. Om undersøgelsen 3. Organiseringen af ressourceforløbet 4. Strukturelle barrierer

Læs mere

Effekter i beskæftigelsesindsatsen

Effekter i beskæftigelsesindsatsen Effekter i beskæftigelsesindsatsen Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, 4. december 2018 www.ballerup.dk Baggrund På oktober mødet blev der fremlagt en procesplan for udarbejdelse af revideret aktiveringsstrategi

Læs mere

Borgerens opfattelse af alliancen med rådgiver eller fagpersonen er et væsentligt grundlag for fremskridt.

Borgerens opfattelse af alliancen med rådgiver eller fagpersonen er et væsentligt grundlag for fremskridt. Artikel af Ulla Vestergaard indehaver af Ulla Vestergaard og Mindfulness Aalborg. Ulla Vestergaard er certificeret coach, forfatter, underviser og socialrådgiver. Specialist i mindfulness og certificeret

Læs mere

Gruppesamtaler - en mulig vej fra fastlåshed til bevægelse. Støtte til og træning i at sætte ord på din egen situation

Gruppesamtaler - en mulig vej fra fastlåshed til bevægelse. Støtte til og træning i at sætte ord på din egen situation Annalene Eskerod, Netværket, Socialforvaltningen, Aarhus Kommune, www.netvaerketaarhus.dk Gruppesamtaler - en mulig vej fra fastlåshed til bevægelse Støtte til og træning i at sætte ord på din egen situation

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage. 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009

Projekt. Aktive hurtigere tilbage. 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009 Projekt Aktive hurtigere tilbage 17 kommuner deltog i projektet fra januar 2009 til september 2009 Rammerne for projektet Alle borgere født i ulige år med 1. gangsamtaler fra 1. januar frem til 1. maj

Læs mere

Vedhæftede dias vil Anne-Marie Bach leder af Job- og Aktivhuset tage udgangspunkt i til jeres møde i morgen i Beskæftigelsesudvalget.

Vedhæftede dias vil Anne-Marie Bach leder af Job- og Aktivhuset tage udgangspunkt i til jeres møde i morgen i Beskæftigelsesudvalget. From: Jane Redder Sent: 19. marts 2018 14:43 To: Anne Honoré Østergaard; Bjarne Sørensen; Christina Halkjær; Daniel Borup Jakobsen; Kristoffer Hjort Storm; Mai-Britt Iversen; Tobias Bøgeskov Eriksen Cc:

Læs mere

Praktikant. Sprogpraktik med mentorstøtte

Praktikant. Sprogpraktik med mentorstøtte Praktikant Sprogpraktik med mentorstøtte praktikant 2 Kan du dansk nok til at klare et arbejde? n Er du usikker på, om du kan nok dansk til at klare et arbejde? n Har du lyst til at opleve en dansk arbejdsplads?

Læs mere

Kvalitetssikring. Måling 1: Opstart på Integro. Er du: Gift Samlevende Enlig. Blev der under samtalen taget hensyn til dig og vist dig respekt?

Kvalitetssikring. Måling 1: Opstart på Integro. Er du: Gift Samlevende Enlig. Blev der under samtalen taget hensyn til dig og vist dig respekt? Kvalitetssikring Måling : Opstart på Integro Baggrund: Cpr. nummer: _ Køn: Kvinde Mand Er du: Gift Samlevende Enlig Hvor mange børn har du: Hvor længe har du været ledig inden for de sidste år? Har du

Læs mere

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune PARTNERSKABSAFTALE MELLEM [Indsæt virksomhedens navn] Jobcenter Ringkøbing-Skjern Gade: Gade: Finderupsvej 9 Postnr. og by:

Læs mere

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Virksomhedsinklusion Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Refusionsomlægningen fordrer styring af virksomehdsindsatsen Med refusionsomlægningen får vi startskuddet på en

Læs mere

Indsatser på tværs af beskæftigelse og sundhed

Indsatser på tværs af beskæftigelse og sundhed Indsatser på tværs af beskæftigelse og sundhed Job- og borgerservicechef Michael Maaløe Silkeborg Kommune 1 Krav til alle niveauer Niveau Politisk Organisation Ledelse Faglig Drift vilje og investering

Læs mere

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer 1 Indsatsgrupper med risiko for eller med langtidsledighed Indsatsgruppe Mål og delmål for indsatsgruppen Indsatser og tilbud Forventede effekter 1) Ved ikke

Læs mere

Resultat: Borgeren er motiveret og ønsker forandring

Resultat: Borgeren er motiveret og ønsker forandring Velkommen Du vil I det følgende blive præsenteret for en række spørgsmål, som har til formål at give jobcentret mere viden om borgerens progression i forhold til de opstillede mål og processuelle resultater

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse!

Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! Bryd vanen, bøj fisken og få en uddannelse! 2 dages top-motiverende seminar samt personligt coachingforløb, der giver dig energi, glæde, effektive værktøjer og nye indsigter, der vil bane vejen til din

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Velkommen til OPImøde

Velkommen til OPImøde Velkommen til OPImøde Ikast-Brande Rådhus 04-11-2015 Program Velkomst og frokost Oplæg v. Svend om rød, gul, grøn Oplæg v. Mogens/Lisa om model for forløbet Drøftelse i plenum om modellens udfordringer

Læs mere

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling

Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU. - Arbejdsgange og rollefordeling Opkvalificering i Jobcentrenes Rekrutteringsservice Sjælland BLIV KLAR TIL SOSU - Arbejdsgange og rollefordeling Indholdsfortegnelse 1. Formål med opkvalificering 2. Rollefordeling omkring opkvalificering

Læs mere

Hvornår virker virksomhedspraktikker? Workshop 6

Hvornår virker virksomhedspraktikker? Workshop 6 Hvornår virker virksomhedspraktikker? Workshop 6 Fælles netværksmøde for praktiker- og ledernetværket om integration den 28. marts 2019 Direktør Kasper Højvang Kyed Virksomhedspraktik der virker erfaringer

Læs mere

KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR. - Guidelines til personaleansvarlige

KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR. - Guidelines til personaleansvarlige KORT OG GODT OM REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR - Guidelines til personaleansvarlige REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR REKRUTTERING PÅ SÆRLIGE VILKÅR Hensigten med denne pjece er at kvalificere jeres virksomhed

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde

Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Case: Ringsted Partnerskabsaftaler giver tættere samarbejde Et formelt samarbejde i form af partnerskabsaftaler trækker små som store virksomheder tættere på jobcentret. Det er erfaring en i Jobcenter

Læs mere

Systematisk samarbejde mellem din virksomhed og Jobcenter Slagelse

Systematisk samarbejde mellem din virksomhed og Jobcenter Slagelse Systematisk samarbejde mellem din virksomhed og Jobcenter Slagelse Virksomhedsnavn: Adresse: Tlf.: E-mail: Hjemmeside: CVR nr: P nr: Jobcenter Slagelse Kalundborgvej 59, 4200 Slagelse Tlf.: 58 57 33 33

Læs mere

HVORDAN KOMBINERES VIRKSOMHEDSPRAKTIK OG ORDINÆRE LØNTIMER?

HVORDAN KOMBINERES VIRKSOMHEDSPRAKTIK OG ORDINÆRE LØNTIMER? FLERE SKAL MED HVORDAN KOMBINERES VIRKSOMHEDSPRAKTIK OG ORDINÆRE LØNTIMER? FORMÅL Her er samlet en række lovgivningsmæssige og administrative forhold, som gør sig gældende ved brug af kombinationsmodellen,

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt virksomheder i Faxe Kommune 22. oktober 203 Jeg har valgt at fokusere på krydsreferencerne ifht. antallet af ansatte i virksomheden og branche, da jeg mener disse giver

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter.

Tillæg til Beretning. Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Tillæg til Beretning Årsmøde 2009 Service- og Rengøringsassistenter. Årets Lønforhandlinger Århus kommune. For første gang er lønforhandlingerne for daginstitutionernes rengøringsassistenter i Århus Kommune

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Forord af rådmanden skrives efter drøftelse af udkast til strategien i Beskæftigelses og Socialudvalget.

Læs mere

Samskabelse. "Slip ledigheden"

Samskabelse. Slip ledigheden Samskabelse "Slip ledigheden" Jane Findahl Stomøde - helhedsplan 2014-2018 2 Forventningsafstemning for samskabelse Den overordnede forventningsafstemning er gjort Landsbyggefonden og Fredericia byråd

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere

Partnerskab om socialt ansvar. Svend Østergaard, Ikast-Brande kommune Britt Byrknes, Ikast-Brande Kommune

Partnerskab om socialt ansvar. Svend Østergaard, Ikast-Brande kommune Britt Byrknes, Ikast-Brande Kommune Partnerskab om socialt ansvar Svend Østergaard, Ikast-Brande kommune Britt Byrknes, Ikast-Brande Kommune Svend Østergaard HVORFOR TÆNKE NYT? For mange er udenfor arbejdsmarkedet I Ikast-Brande: - Ca. 20%

Læs mere

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM

URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM URK MENTORING SOM EFTERVÆRN PÅ JULEMÆRKEHJEM DE NÆSTE 20 MIN VIL JEG TALE OM: - Kort præsentation af URK/mig - Mentoring i Ungdommens Røde Kors (Hvad er en URK Mentor?) - Resultater på mentorområdet i

Læs mere

Kom godt i gang med integration af flygtninge i din virksomhed

Kom godt i gang med integration af flygtninge i din virksomhed Kom godt i gang med integration af flygtninge i din virksomhed Bente Nissen, Seniorkonsulent København, 26. oktober 2016 Jeg vil tale om: Hvorfor tage flygtninge ind Hvordan I kan samarbejde med jobcentret

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år

Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014. Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Referat Dialogmøde om Beskæftigelsespolitik d. 14. april 2014 Jobparate forsikrede ledige og kontanthjælpsmodtagere over 30 år Fra mødet om indsatsen for de jobparate blev de følgende pointer nævnt som

Læs mere

Det forventes en deltagelse på 440 indsatte over de 3 år.

Det forventes en deltagelse på 440 indsatte over de 3 år. Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 302 Offentligt JOBUPDATE Jobupdate er et 3-årigt beskæftigelsesprojekt bevilget af Arbejdsmarkedsstyrelsen via puljen - Udvikling af den sociale indsats på det rummelige

Læs mere

Juni 2012. Sprogmentorordningen

Juni 2012. Sprogmentorordningen Juni 2012 Sprogmentorordningen 03 Indholdsfortegnelse Forord Side 3 Side 4 Side 7 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 13 Side 14 Forord Hvad er en sprogmentor? Hvordan etableres et forløb med sprogmentor

Læs mere

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter.

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoint Mål og succeskriterier 2011 Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoints målgruppe er generelt

Læs mere

Fra Udsat til Ansat Ansættelsesrettede virksomhedsforløb - for udsatte ledige Mikkel Bo Madsen Docent Institut for Socialt Arbejde

Fra Udsat til Ansat Ansættelsesrettede virksomhedsforløb - for udsatte ledige Mikkel Bo Madsen Docent Institut for Socialt Arbejde Fra Udsat til Ansat Ansættelsesrettede virksomhedsforløb - for udsatte ledige Mikkel Bo Madsen Docent Institut for Socialt Arbejde mbma@phmetropol.dk http://vaeksthusetsforskningscenter.dk/wpcontent/uploads/2016/0

Læs mere

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse 1/11 Politisk såvel som i den integrationsfaglige indsats er der stort fokus på at sikre job og selvforsørgelse for flygtninge.

Læs mere

Ændringer i beskæftigelsesområdets opgaveløsning på baggrund af forenklingsreformen

Ændringer i beskæftigelsesområdets opgaveløsning på baggrund af forenklingsreformen Ændringer i beskæftigelsesområdets opgaveløsning på baggrund af forenklingsreformen Syddjurs Kommune 2019 Indhold Baggrund:...2 Arbejdsform før forenklingsreform:...3 Arbejdsform efter forenklingsreformen:...3

Læs mere

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter

i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter i kan og vi vil - vi kan og vi vil Nyhedsbrev december 2010 - Vestegnens Erhvervscenter Vi har et mål... at bringe ledige borgere ud på/tættere på arbejdsmarkedet Fra mange års erfaring med at bringe ledige

Læs mere

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG 1 Hvor kommer læringen fra? Empowermentprojektet Projekt for 30 kommuner, der har udviklet og afprøvet forskellige empowermentorienterede metoder og tilgange Ca. 3700 deltagere

Læs mere

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori

Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed. Pilot analyse og priori Indsatsen for jobklare kontanthjælpsmodtagere under 25 år med mere end 5 ugers ledighed Pilot analyse og priori Beslutningen i december 2012 For en klart afgrænset delmængde af unge ledige afdækkes - sideløbende

Læs mere

Bilag H Beskrivelse af eksperimentarium for socialt ansvar

Bilag H Beskrivelse af eksperimentarium for socialt ansvar Bilag H Beskrivelse af eksperimentarium for socialt ansvar Indhold 1. Indledning... 2 2. Baggrund: OPI-forløb (orientering)... 2 3. Beskrivelse af proces i eksperimentariet... 3 4. Målgruppen... 6 5. Samarbejdet

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage!

Projekt. Aktive hurtigere tilbage! Projekt Aktive hurtigere tilbage! Mbs 26. august 2009 Projektet er landsdækkende og løber fra januar 2009 til september 2009. Alle borgere født i ulige år er omfattet af følgende aktiviteter: Ugentlig

Læs mere

Virksomhedscentre generation 2. Hvorfor - og hvordan?

Virksomhedscentre generation 2. Hvorfor - og hvordan? Virksomhedscentre generation 2 Hvorfor - og hvordan? Hvad er et virksomhedscenter? En struktureret samarbejdsform mellem jobcenter og virksomhed Virksomheden kan være privat eller offentlig Der indgås

Læs mere

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Projektleder Jonna Winther, Sundhedsteamet Temagruppemøde Sund By Netværket 11. April 2013 Arbejde og Sundhed hånd i hånd Projektet

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation

Efter hhv. 3/6 måneder i henhold til loven aktivering i virksomhedspraktik/løntilskud/jobrotation Administration og udvikling Sagsnr. 264290 Brevid. 2066110 Ref. KRPE Dir. tlf. kristinep@roskilde.dk NOTAT: Konkrete tiltag i forbindelse med justering af Beskæftigelsesstrategi 24. februar 2015 Forsikrede

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles

Læs mere

Evaluering af Ung Mor

Evaluering af Ung Mor Evaluering af Ung Mor Et gruppetibud til unge gravide/mødre i Vejen Kommune Evaluering udarbejdet af praktikant Sofie Holmgaard Olesen, juni 2015. 1 Projekt Ung Mor er et gruppetilbud til unge gravide/mødre

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

2. Håndtering af situationer i undervisningen

2. Håndtering af situationer i undervisningen 2. Håndtering af situationer i undervisningen Som instruktør kan du blive udfordret af forskellige situationer, som opstår i undervisningen. Nedenfor er nævnt nogle typiske eksempler med forslag til håndtering.

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse

Mål for Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål for Budget 2016 / Opfølgning 2016 17: Forsørgelse og beskæftigelse Mål Unge Unge under 25 år skal være i uddannelse eller arbejde Ledigheden for unge under 25 år skal ned på landsgennemsnittet 12,0

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Resultater opgjort for 2016

Resultater opgjort for 2016 Resultater opgjort for 2016 Antal deltagere i forløb og aktiviteter I 2016 har Jobcenter Vallensbæk visiteret borgere til beskæftigelsesrettede forløb hos I Tråd Med Verden. Forløbene består af 25 timers

Læs mere

Begrænsning af tilgangen til førtidspension - Opsamling fra workshops d. 25. marts 2011

Begrænsning af tilgangen til førtidspension - Opsamling fra workshops d. 25. marts 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland 4. april 2011 Begrænsning af tilgangen til førtidspension - Opsamling fra workshops d. 25. marts 2011 Beskæftigelsesregionen afholdt d. 25. marts 2011 seminar

Læs mere

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER - sygedagpenge, ledighedsydelse o.a. Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen har igangsat et stort forsøg med virksomhedscentre for kontanthjælpsmodtagere i

Læs mere

Arbejdsmarkedsområdet

Arbejdsmarkedsområdet Arbejdsmarkedsområdet Oplæg til Integrationsrådet 16.4.2018 Integrationsområdet i Arbejdsmarkedsindsatsen - De driftsmæssige opgaver Jobcenter og Ungecenter - Arbejdsløsheden er efterhånden meget lav -

Læs mere

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag

Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag Oversigt over cases i forbindelse med budgetforslag December 2015 Nedenstående cases beskriver cases på de budgetforslag der er beskrevet i det samlede besparelseskatalog for arbejdsmarkedsområdet. Indsats

Læs mere

Finder potentialet frem i alle. Mentorforløb. LAB 31b tilbud

Finder potentialet frem i alle. Mentorforløb. LAB 31b tilbud Finder potentialet frem i alle Mentorforløb LAB 31b tilbud Velkommen til KeepGoing KeepGoing er dannet på baggrund af mange års erfaring inden for coaching af borgere mod arbejdsmarkedet, coaching i øget

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

Spørgeskema til KURSIST afklaringstilbud

Spørgeskema til KURSIST afklaringstilbud Spørgeskema til KURSIST afklaringstilbud De røde spørgsmål er til kursister, som har en aftale med en arbejdsgiver om at skulle starte i job eller som skal starte i uddannelse. De blå spørgsmål er til

Læs mere

Unge og uddannelse. Indsatser for de mest udsatte

Unge og uddannelse. Indsatser for de mest udsatte Unge og uddannelse Indsatser for de mest udsatte Hvilke unge? Kombination af flere forhold: Psykiske lidelser som fx ADHD, angst, aspergers, depression, stress, lavt selvværd, bipolare lidelser, problemer

Læs mere