Årsplan 7.-8.D

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsplan 7.-8.D. 2010-2011"

Transkript

1 Årsplan 7.-8.D Charlotte Dybbro og Carl-Aage Brunsvig Generelt: Klassen består af 6 elever, 5 drenge og 1 pige, i alderen 13 til 15 år. De fire drenge gik sammen sidste skoleår. En dreng er flyttet over fra en anden klasse og pigen er ny på Tingagerskolen. De ser ud til at trives rigtigt godt sammen. Eleverne er generelt glade for at gå i skole. De har brug for overskuelige og genkendelige opgaver og materialer. Der er et tæt samarbejde med 7.-8.C og 7.-9.C. Klassen har 28 timer ugentlig 7-8D Skoleåret Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag GØ IDR GØ ÅRG JM TIL SLØ

2 GØ IDR JM ÅRG JM TIL SLØ GØ ÅRG JM ÅRG CB Carl-Aage Brunsvig: Klasselærer, dansk og fysik CD Charlotte Dybbro: Klasselærer, matematik og hjemkundskab GØ Gitta Ølgård: Engelsk og idræt JM Jan Mastrup: Orienteringsfag og valgfag EL Eva Lademann: Valgfag Svømning er fra efterårsferien til påskeferien. Forældresamarbejde. Vi har et rimeligt godt og velfungerende samarbejde med forældrene. Ved større eller mindre akutte problemer eller andet, ringer vi sammen for at få løst problemet hurtigst muligt. Årets møder se vedlagte kalender. Faglige mål: Dansk CB I dansk arbejdes der med at udvikle elevernes individuelle læsefærdigheder, i selvvalgte bøger og fælles tekster. Der arbejdes med differentieret læseteknikker, læseforståelse og læsehastighed. Der arbejdes med retstavning i fælles diktat hæfte, med individuelle niveauer. Der arbejdes med individuelt sproglære via grammatik øvelser ordklasser, udsagnsled og grundled samt tegnsætning. Der arbejdes differentieret med skriftlig fremstilling ved boganmeldelser, frie skriftlige opgaver og relevante emner. Vi arbejder mundtligt med sprog og begreber, samt fremlæggelse og samtale om forskellige emner der optager eleverne og deres hverdag. Vi arbejder med computer og netbaseret undervisning, ved danskopgaver, læsning, brug af relevante hjemmesider og skriftlig fremstilling. Se endvidere individuelle elevplaner. Matematik - CD I matematik bygger eleverne videre på deres faglige viden ved at arbejde med tal og algebra, geometri, måling, matematik i anvendelse og problemløsning.

3 Eleverne vil arbejde med individuelt materiale, som er tilpasset den enkelte elev. Eleverne vil ikke arbejde i de samme bøger, da deres faglige niveau er meget forskelligt, og fordi de ikke er lige hurtige. Ud over arbejdet med bøgerne vil der være anden undervisning af mere praktisk karakter, hvor eleverne møder matematikken på andre og supplerende måder, herunder arbejde på computer. I løbet af skoleåret vil vi arbejde med følgende fælles emner: At eleverne får en større talforståelse De fire regningsarter At eleverne selv kan vælge og benytte regningsarter i praktiske sammenhænge Brug af det geometriske sprog (forskellige figurer, mønstre og symmetri) Arbejde med enkel måling af afstand, flade, rum og vægt Se endvidere individuelle elevplaner. Engelsk - GØ Eleverne skal lære at bruge sproget til små hverdagssamtaler. Eleverne skal arbejde med dialoger. Hver dialog er en model for, hvordan man bruger engelsk for at klare en bestemt sproglig situation f.eks.: spørge om vej, tale om hobbyer og interesser. Herudover arbejder vi med at lære flere ord indenfor følgende kategorier: family names, family tree, on the farm, the body, time. Gramatisk arbejder vi med: navneord i ubestemt og bestemt form, forholdsord (to be i nutid og datid), udsagnsord (nutid og datid), to have i nutid og datid, samt tillægsord. Der anvendes følgende materialer: Let s do it: Step two (Breack) This is Britain: Level 1 and 2 (DVD) Emu.dk klasse om USA Emu.dk - træneren Forskellige frilæsningsbøger på engelsk. Læringsstilsmaterialer udarbejdet til at understøtte eleverne i lærerprocessen. Film: Bend it like Beckham og Precious Udvalgte afsnit fra: First choice for fjerde Se endvidere individuelle elevplaner. Orienterings fag - JM Historie /Samfundsfag / Religion Formål Formålet med historie og samfundsfags undervisningen i 7-8D er, at udvikle elevernes forståelse for historiske og samfundsfaglige begivenhedernes betydning for samfundets udvikling, samt at styrke deres identitet og lyst til at deltage aktivt i det danske samfund.

4 Gennem undervisningen fremmes elevernes indsigt i, at mennesker er historieskabte såvel som historieskabende, ligesom eleverne videreudvikler forståelse af og holdning til egen kultur, andre kulturer og menneskers samspil med naturen Religiøse emner vil naturligt dukke op når vi beskæftiger os med romerriget. De kristne i romerriget, og hvordan var det at være forfulgt pga. en tro. Det vil sige, at vi ofte runder emner som; bøn, moske, kirker, tro/overtro, jul med sange og dans, påske og andre højtider, halal osv. Undervisningen vil derfor som tidligere være baseret på almindelig samtale i det daglige og ikke altid specifik undervisning. Dog vil vi i det kommende skoleår runde emner som: Læren om højtider og deres betydning. Etik og moral. Arbejde med godt/ondt, sorg/glæde og lign. At være anderledes; herunder at være et tolerant menneske. At acceptere og at være demokratisk. Forskelle og ligheder mellem forskellige religioner. Temaer 1 Romerriges historie 2 Folketingsvalget 3 Kristendom 4 Jødedom 5 Islam 6 Pesten over Europa 7 Sociale klasser 8 Sprog og kommunikation gennem tiderne Materialer 1 Carsten Overskov: Ind i historien 5. klasse 2 Lydbånd 3 Videofilm Bl.a. Ben-Hur 4 Supplerende materiale, hvor det er relevant 5 Web sider så som: og Fysik - CB Ved hjælp af en række forsøg og undersøgelser, hovedsageligt i fysiklokalet, skal eleverne få viden om og indblik i fysiske og kemiske forhold i vores omverden, emner som elektricitet, lys, lyd, luft, energi, rengøringsmidler, skønhedscreme, cement vil blive vendt. I år har klassen ikke skemalagte timer i fysiklokalet. Derfor lægges fysikundervisningen, når lokalet er ledigt. Geografi og biologi vil blive inddraget i fornødent omfang.

5 Årsplan for Idræt: Idræt Lise Lotte Kallesøe, Poul Kristensen og Gitta Ølgård Eleverne skal gennem arbejdet med forskellige idrætsdiscipliner stifte bekendtskab med forskellige fysiske færdigheder, som kan overføres fra disciplin til disciplin, så eleverne på den måde opnår alsidig dygtiggørelse. Et vigtigt og bærende element i faget er motivation. I den forbindelse skal eleverne lære, at tage ansvar for at de selv og andre oplever glæde, fremgang, flow m.m. i undervisningen. I praksis betyder dette: Eleven skal lære at deltage aktivt i fælles aktiviteter, så disse fungerer for alle. Eleven skal lære, at den enkelte ikke kan være i centrum for opmærksomhed hele tiden, men også skal give plads til andre for at aktiviteterne og dermed undervisningen fungerer. Eleven skal kunne arbejde sammen med en hvilken som helst partner og i større grupper om at løse en given opgave. Eleven skal lære at være opmærksom og lytte aktivt, så forklaringer og instrukser kun skal gives én gang. Eleverne skal have mulighed for at vælge og dygtiggøre sig i discipliner, der har deres specielle interesse. Eleverne skal lære sammenhængen mellem bevægelse motion kost sundhed Eleverne skal være med til at evaluere undervisningen, deres og andres præstationer. Idrætstimens struktur Samling med kort orientering om timens forløb. (I klassen) Opvarmning Temaer Afsluttende samling, udstrækning og evaluering af timens forløb. Vi forventer at eleverne har tøj med til timerne, som passer til aktiviteter ude som inde. Vi forventer en god opbakning fra forældrene. Hjemkundskab CD: Hjemkundskabsundervisningen i klassen tager sit udgangspunkt i den praktiske del af faget. Eleverne inddrages i tilrettelæggelsen af undervisningen. De skal selv udarbejde indkøbssedler. Eleverne skal, i små hold, sørge for at indkøbe de rette ingredienser. Til det at lave mad høre også at vide noget om de råvarer, man bruger. Eleverne skal kunne arbejde hygiejnisk og miljømæssigt forsvarligt. Rengøring af køkkenet er også en vigtig arbejdsopgave. Det er vigtigt at styrke elvernes glæde ved at lave mad, og det er under madlavningen og under måltidet, at eleverne skal kunne bruge deres sanser. Den mad vi vil lave vil dels være kendte retter for eleverne, men de skal også udfordre deres smagsløg og sanseoplevelser, så de vil også møde nye ting i faget. Eleverne skal kunne arbejde med madlavningens grundmetoder og kunne benytte disse.

6 Sociale mål: Vi arbejder for at opdrage eleverne til at omgås på en måde, hvor de tager størst muligt hensyn til hinanden og deres individualitet. Vi arbejder for, at eleven opnår evne og lyst til at handle, påvirke og tage ansvar for deres liv og de rammer, det leves i. Vi arbejder for, at eleven får indsigt og forståelse for almenmenneskelige relationer. Vi arbejder for, at eleven opnår en bevidsthed om sine stærke og svage sider og opnår selvværd og livsglæde. Vi arbejder for, at eleven bliver bedre i stand til at forholde sig til og agere i et samfund, som ikke tager specielle hensyn til deres forudsætninger Vi arbejder for, at eleven gøres bevidst om, at den personlige indsats har betydning for dem selv og andre mennesker. Personlige mål: Elevernes personlige mål er beskrevet i deres individuelle elevbeskrivelse. Tværfaglige uger. I uge 38, 48, 6, 13, 20 og 26 har specialklasse-afdelingen tværfaglige uger. I uge 38 arbejdes med emnet høst. Eleverne skal bl.a. lave ting til salg til høstfesten. Uge 48 skal eleverne lave projektopgave. I uge 6 er emnet sex. Uge 20 er et idrætsemne. Uge 13 og 26 er endnu ikke planlagt. Eleverne kommer med på råd, når vi nærmer os. Uge 26 er sidste uge af skoleåret. Her skal afgangseleverne bl.a. arrangerer sidste skoledag for alle specialklasseelever. Ugen skal også bruges på oprydning og evt. at flytte klasselokale. Andre områder: Frikvartererne: Klassen må være inde i frikvartererne. 8.klasserne må tage op i byen i spisefrikvarteret. Hvis de kommer for sent tilbage til en time, kan tilladelsen til at forlade skolen inddrages for en periode. Praktik: Eleverne bliver tilbudt at komme i erhvervspraktik i ugerne 40, 41, 16 og 17. Evaluering På teammøder Elevgennemgang med skolepsykolog og afdelingsleder Egne refleksioner Løbende samtaler med eleverne i hverdagen. Elevsamtaler inden forældresamtaler. Kalender 7.-8.D Se bilag

Årsplan 5.-7. C 2012/2013

Årsplan 5.-7. C 2012/2013 Årsplan 5.-7. C 2012/2013 Klasselærere: Lise-Lotte Kallesøe og Jan Mastrup Status: Klassen består af 5 drenge og 4 piger i alderen 11-12 år. Klassen er en sammenbragt klasse, der består af elever fra to

Læs mere

Årsplan for C. Skoleåret Udarbejdet september 2011 af Gitta Ølgård. Skoleåret

Årsplan for C. Skoleåret Udarbejdet september 2011 af Gitta Ølgård. Skoleåret Årsplan for 7.- 8.C Status Klassen består af otte elever, tre piger og frem drenge i alderen 13 til 15 år. To elever går i syvende klasse og seks elever går i ottende klasse. Eleverne er meget lærevillige

Læs mere

Årsplaner for 8/10 c 2010/2011

Årsplaner for 8/10 c 2010/2011 Årsplaner for 8/10 c 2010/2011 Status: Klassen består af 10 elever fra 8 til 10 klassetrin. (8 kl. 2 elever 9 kl. 6 elever 10 kl. 2 elever) ( 6 piger og 4 drenge). Fælles med 8 10d er idræt, samt valgfagene

Læs mere

Årsplan for 6.- 7. C. Skoleåret 2010 2011 Udarbejdet september 2010 af Gitta Ølgård. Skoleåret 2010 2011 - 1 -

Årsplan for 6.- 7. C. Skoleåret 2010 2011 Udarbejdet september 2010 af Gitta Ølgård. Skoleåret 2010 2011 - 1 - Årsplan for 6.- 7. C - 1 - Status Årsplan for 6.- 7. C Klassen består af seks elever, tre piger og tre drenge i alderen 12 til 13 år. Fire elever går i syvende klasse og to elever går i sjette klasse.

Læs mere

Fagligt fungerer klassen på den måde, at bogligt arbejde skal være meget struktureret, så arbejder klassen rigtigt godt.

Fagligt fungerer klassen på den måde, at bogligt arbejde skal være meget struktureret, så arbejder klassen rigtigt godt. 2012/2013 Carl Aage Brunsvig,Eva R Lademann, Tom S Jørgensen Status: Klassen generelt. Klassen består af 6 drenge, Sebastian, Rasmus, Laurits, Lucas, Nicklas og Emil og 2 piger Cecilie og Monica. Klassen

Læs mere

Årsplan for 6.- 7. D Skoleåret 2010 2011 Udarbejdet september 2010 Af Henrik Schneider og Lise-Lotte Kallesøe

Årsplan for 6.- 7. D Skoleåret 2010 2011 Udarbejdet september 2010 Af Henrik Schneider og Lise-Lotte Kallesøe Årsplan for 6.- 7. D Af Henrik Schneider og Lise-Lotte Kallesøe Tingagerskolen - 1 - Status Årsplan for 6.- 7. D Klassen består af syv elever, fire piger og tre drenge i alderen 12 til 14 år. Kendetegnet

Læs mere

Årsplan for 7.- 9. C Skoleåret 2013 2014 Tingagerskolen

Årsplan for 7.- 9. C Skoleåret 2013 2014 Tingagerskolen Årsplan for 7.- 9. C Tingagerskolen - 1 - Status Klassen består af 10 elever, 5 piger og 5 drenge i alderen 13 til 15 år. De virker meget lærervillige og interesserede i deres skolearbejde. De har brug

Læs mere

8.15-9.00 9.00-9.45 10.05-10.50 10.50-11.35 12.05-12.50 13.00-13.45

8.15-9.00 9.00-9.45 10.05-10.50 10.50-11.35 12.05-12.50 13.00-13.45 Skoleskema for 4.-5.C 4.-5.C mandag tirsdag 8.15-9.00 9.00-9.45 10.05-10.50 10.50-11.35 12.05-12.50 13.00-13.45 aktiviteter. Matematik Idræt Idræt aktiviteter. N/T Svømning finder sted periodevis. Onsdag

Læs mere

Skoleskema for 5.-6.C

Skoleskema for 5.-6.C Skoleskema for 5.-6.C Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 08.15-09.00 EL ENGELSK LT/ST BIBLIO 09.00-09.45 EL MUSIK 10.05-10.50 EL ENGELSK CH IDR IDDR EL 10.50-11.35 LT /ST DANSK EL KRIST. CH IDR IDDR

Læs mere

Årsplan for 10. klasse Skoleåret 2013 2014 Udarbejdet juni 2013 af Gitta Ølgård og Charlotte Dybbro

Årsplan for 10. klasse Skoleåret 2013 2014 Udarbejdet juni 2013 af Gitta Ølgård og Charlotte Dybbro Velkommen til ST10 Professionslinjen på Tingagerskolen Formål med ST10 særlig tilrettelagt 10.kl Eleverne afslutter deres skolegang og bliver klar til at fortsætte i en kompetencegivende ungdomsuddannelse.

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Årsplan for 7.- 9. C Skoleåret 2011 2012

Årsplan for 7.- 9. C Skoleåret 2011 2012 Årsplan for 7.- 9. C Af Lise-Lotte Kallesøe Tingagerskolen - 1 - Status Årsplan for 7.- 9. C Klassen består af otte elever, fem piger og tre drenge i alderen 13 til 15 år. Kendetegnet for eleverne er,

Læs mere

Årsplan for 5.- 7. C Skoleåret 2013 2014 Tingagerskolen

Årsplan for 5.- 7. C Skoleåret 2013 2014 Tingagerskolen Årsplan for 5.- 7. C Skoleåret 2013 2014 Tingagerskolen - 1 - Status Klassen består af 7 elever, 2 piger og 5 drenge i alderen 11 til 13 år. Kendetegnet for eleverne er, at de er meget lærevillige og interesseret

Læs mere

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2011/2012 for dansk i 2. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Skoleåret 2012 2013 Udarbejdet august 2012 af Gitta Ølgård og Henrik Schneider

Skoleåret 2012 2013 Udarbejdet august 2012 af Gitta Ølgård og Henrik Schneider Årsplan for 7.- 9.D Udarbejdet august 2012 af Gitta Ølgård og Henrik Schneider Status Klassen består af ni elever, fire piger og frem drenge i alderen 13 til 16 år. To elever går i syvende klasse, to i

Læs mere

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf , Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011

Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf ,   Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 4. klasse, dansk/emne 2010/2011 Hvad skal der ske Uge-nr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Årsplan og skema gr. 2

Årsplan og skema gr. 2 Årsplan og skema gr. 2 Skema 2014-15 Mandag CE/MJ/OR Tirsdag MJ/CE Onsdag Torsdag CE/OR Fredag OR/SL 9.00-9.55 Morgensang Engelsk Fællestime (IJ) Samfundsfag Matematik Nyheder Pause 10.20-11.00 Pause 11.10-11.50

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan for 5./6.klasse For skoleåret 2013/14 På Samsø Friskole

Årsplan for 5./6.klasse For skoleåret 2013/14 På Samsø Friskole Årsplan for 5./6.klasse For skoleåret 2013/14 På Samsø Friskole Skriftlig dansk.: Dansk - Daglig Dosis 5 + 6 (retskrivning: øvelser, diktat) - Grammatik og tegnsætning - Skriveværksted (Springbrættet)

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

Årsplan for kristendom i 2.a

Årsplan for kristendom i 2.a Årsplan for kristendom i 2.a Fællesmål: Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014:

Årsplan for dansk 2017/2018. Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Fagformålet jf. nye forenklede mål 2014: Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse af litteratur og andre æstetiske tekster, fagtekster, sprog og kommunikation som kilder til udvikling

Læs mere

Dansk i 2. & 3. Klasse 18/19

Dansk i 2. & 3. Klasse 18/19 Dansk i 2. & 3. Klasse 18/19 Årsplan for dansk i 2. & 3. klasse. Der er ugentlig 3 dobbeltlektioner til rådighed og om fredagen en halv time til rådighed. Der er ydermere morgenlæsning hver dag, hvor eleverne

Læs mere

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse.

Evaluering af undervisningen i DA Dansk: Karin Tychsen. Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse. Evaluering af undervisningen i DA 2010-11. Dansk: Karin Tychsen Formålet med dansk: - Et mangesidigt sprogligt fællesskab: lytte tale skrive læse. (uddybning af mål se årsplan og Fælles mål). For børnehaveklassen

Læs mere

Årsplan og skema gr. 2

Årsplan og skema gr. 2 Årsplan og skema gr. 2 Skema 2015-16 Mandag CE/MJ/OR Tirsdag MJ/CE Onsdag Torsdag CE/OR Fredag OR/SL 9.00-9.55 Morgensang Engelsk Fællestime (IJ) Natur/Teknik Matematik Dansk Pause 10.20-11.00 Pause 11.10-11.50

Læs mere

Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013

Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013 Årsplan for 1.a Tingagerskolen 2012-2013 Klassens sociale mål: I 1. klasse skal vi blive gode til: At lytte til og respektere hinanden. At hjælpe hinanden At passe på egne og andres ting At passe på hinanden,

Læs mere

! Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015

! Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015 Årsplan Team Asteroider 2014 / 2015 Sådan vil vi have det i indskolingen skoleåret. Med udgangspunkt i den enkelte elevs kompetencer tilrettelægges de øvrige underviseres mål, at jeres barn skal være glad

Læs mere

ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018

ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018 ÅRSPLAN Religion 8.-9.KLASSE SKOLEÅRET 2017/2018 Eleverne i 8.-9.klasse har religion to lektioner om ugen. Undervisningen i religionsfaget tager udgangspunkt i nedenstående temaer, som er bygget op omkring

Læs mere

Årsplan for 3.klasse i dansk

Årsplan for 3.klasse i dansk Årsplan for 3.klasse i dansk 2011-2012 Formålet i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som en kilde til udvikling af personlig og kulturel identitet, der bygger på æstetisk, etisk og historisk

Læs mere

Den individuelle læseudvikling vil bliver støttet under læsebåndet, og gennem læsning af andet litteratur samt hjemmelæsning.

Den individuelle læseudvikling vil bliver støttet under læsebåndet, og gennem læsning af andet litteratur samt hjemmelæsning. 2017-18 Lærer: SJ Forord til faget i klassen Vi vil over skoleåret arbejde med de forskellige fagområder differentieret og på forskellig vis. Vi tager udgangspunkt i forskellige litteratur blandt andet

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

ÅRSPLAN SILD 9. KLASSE ENGELSK 2010/2011

ÅRSPLAN SILD 9. KLASSE ENGELSK 2010/2011 ÅRSPLAN SILD 9. KLASSE ENGELSK 2010/2011 Formålet for faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan

Læs mere

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14

Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Årsplan for dansk i 9. klasse 2013-14 Formål Overordnet er formålet med undervisningen at styrke elevernes bevidsthed om og indsigt i det danske sprog og gøre dem i stand til at bruge det alsidigt. Jeg

Læs mere

Årsplan for dansk i 6.klasse

Årsplan for dansk i 6.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 6.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Årsplan 6. kl. Dansk KS

Årsplan 6. kl. Dansk KS Uge Indhold Mål 32 Præsentation af hinanden, elever og lærer lære hinanden at kende + intro til årets arbejde + vælge frilæsningsbog på bib. + påbegyndelse af emnet Identitet 33-34 Identitet, dannelse,

Læs mere

Årsplan for 4. klasse 2009/2010 Udarbejdet af teamet i 4. klasse: Kirsten Nielsen, Frits Christensen, Kristian Kallesen og Gitta Hoberg Hedegaard

Årsplan for 4. klasse 2009/2010 Udarbejdet af teamet i 4. klasse: Kirsten Nielsen, Frits Christensen, Kristian Kallesen og Gitta Hoberg Hedegaard Årsplan for 4. klasse 2009/2010 Udarbejdet af teamet i 4. klasse: Kirsten Nielsen, Frits Christensen, Kristian Kallesen og Gitta Hoberg Hedegaard Status Lærerne Klasselærere: Kirsten Nielsen og Gitta Hoberg

Læs mere

Årsplan dansk - 3. klasse

Årsplan dansk - 3. klasse M 13.08 20.08 27.08 03.09 Kunst Sommer- Læsekursus oplevelser 3.-4. O Norsk svensk Pennevenner F 10.09 17.09 24.09 01.10 8.10 Læsekursus Palle Faglig læsning Drenge- Pige emne 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Læs mere

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner Hvad er Fælles Mål? Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner De bindende fælles nationale mål i form af fagformål, centrale kundskabs- og færdighedsområder

Læs mere

Årsplan for projekt på 9.årgang

Årsplan for projekt på 9.årgang 1 Årsplan for projekt på 9.årgang - Den alternative Skole 2014/15 Årsprojektet på 9. årgang: Danmark i verden - Samfundsopbygning - Rettigheder og pligter i Danmark (ytringsfrihed, religionsfrihed, stemmeret,

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009

10.klasse. Dragør kommune 2008/2009 10.klasse Dragør kommune 2008/2009 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling.

Evaluering af dansk på Ahi Internationale Skole. (2013-2014) Det talte sprog. Indskoling. Fællesmål efter bruge talesproget i samtale og samarbejde og kunne veksle mellem at lytte og at ytre sig udvikle ordforråd, begreber og faglige udtryk fremlægge, referere, fortælle og dramatisere give

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2012/13 Kristendom. Skolens del og slutmål i kristendom kan læses på skolen hjemmeside.

Årsplan Skoleåret 2012/13 Kristendom. Skolens del og slutmål i kristendom kan læses på skolen hjemmeside. Årsplan Skoleåret 2012/13 Kristendom Skolens del og slutmål i kristendom kan læses på skolen hjemmeside. Årsplan Kristendomskundskab 1. årgang 2012/2013 Periode og emne Materialer Metode/arbejdsform Mål

Læs mere

Årsplan for dansk i 6./7. Klasse 2009/2010 Herborg Friskole, Trine Lodberg

Årsplan for dansk i 6./7. Klasse 2009/2010 Herborg Friskole, Trine Lodberg Uge Tema Aktivitet Skriftligt 6. klasse Skriftligt 7.klasse Øvrige oplysninger 33 Velkommen i skole Skoledage onsdag - fredag 34 Grammatik og korte noveller Vi skal finde gode bøger på biblioteket til

Læs mere

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne:

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Årsplan 4. klasse Dansk 2017/18 Trine Person Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Deltage aktivt i undervisningen Samarbejde på flere planer Blive medansvarlige

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

Fælles mål for engelsk Al-Salahiyah Skolen 2010

Fælles mål for engelsk Al-Salahiyah Skolen 2010 Fælles mål for engelsk på AL SALAHIYAH SKOLEN Udarbejdet af engelsklærerne, skoleåret 2005-2006 Revideret i skoleåret 2010/2011 Indledning til fælles mål for engelsk Der er udarbejdet fælles mål for faget

Læs mere

4. Tycho Brahe. Årsplan (Kristendom MVM)

4. Tycho Brahe. Årsplan (Kristendom MVM) Årsplan for 4 T.B i bibelhistorie 2016/2017./ Malene von der Maase Grundlaget for tilrettelæggelse, gennemførelse og evaluering af bibelhistorie i 4 klasse, er de mål og trinmål, som står beskrevet i Fælles

Læs mere

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget engelsk udvikle sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende engelsk nationalt og globalt i deres aktuelle og fremtidige liv.

Læs mere

Årsplan 2-3. klasse 2018/2019

Årsplan 2-3. klasse 2018/2019 Årsplan 2-3. klasse 2018/2019 Eleverne har 2 lektioner om ugen i skoleåret. I faget religion vil der i løbet af året bliver arbejdet med nedenstående temaer. Undervisningen er bygget op omkring clio online

Læs mere

Tværfaglig elevplan Gudrun 3. klasse - elev med læseproblemer

Tværfaglig elevplan Gudrun 3. klasse - elev med læseproblemer Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 315 Offentligt Tværfaglig elevplan Gudrun 3. klasse - elev med læseproblemer Læse i alle fag Status for Gudrun slutningen af 3. klasse Gudrun er

Læs mere

Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017

Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017 Årsplan for Dansk i 6. klasse 2016/2017 Vi arbejder hele året med grundbogen d dansk og det tilhørende træningshæfte. Med d dansk kommer eleverne til at arbejde struktureret med bl.a. læseforståelsesstrategier,

Læs mere

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør

10.kl. 2010/2011. Nordstrandskolen. Dragør 10.kl. 2010/2011 Nordstrandskolen Dragør Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at skulle tage en beslutning om, hvad der skal ske efter 9. klasse.

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Årsplan 2. klasse 09/10

Årsplan 2. klasse 09/10 Årsplan 2. klasse 09/10 Status 26 børn: 16 piger og 9 drenge. Klassen har netop taget afsked med de 2 gennemgående lærere og starter ud med 2 nye klasselærere. Klassen er som helhed fagligt meget dygtige

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Årsplan 6-7. kl 2017/2018

Årsplan 6-7. kl 2017/2018 Årsplan 6-7. kl 2017/2018 Eleverne har 2 lektioner om ugen i skoleåret. I faget religion vil der i løbet af året bliver arbejdet med nedenstående temaer. Undervisningen er bygget op omkring clio online

Læs mere

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang

UDSKOLINGEN 7. 9. årgang UDSKOLINGEN 7. 9. årgang Kære elever og forældre. Velkommen til Bryrup Skole. Skolen er inddelt i tre områder indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. Skolens lærere har valgt hvilket alderstrin af

Læs mere

Skoleskema for 0.-3.C

Skoleskema for 0.-3.C Skoleskema for 0.-3.C 0.-3. C mandag tirsdag onsdag torsdag fredag 8.20-9.05 9.05-9.50 10.05-10.50 10.50-11.35 12.00-12.45 HM Post,skema & lege HM Billedkunst /HM Matematik Post,skema & lege Natur/teknik

Læs mere

Årsplan 7. klasse Engelsk - 2010/11 Ugenr.

Årsplan 7. klasse Engelsk - 2010/11 Ugenr. www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Hvad skal der ske Ingen engelsk i uge 32, da onsdag er Opstartsdag for hele skolen. Uge 33

Læs mere

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling

Årsplan dansk 4. klasse 2012/13 Lone Telling & Susanne Salling Pædagogiske overvejelser Vi vil, når det er hensigtsmæssigt, arbejde med Cooperative Learning, som er en arbejdsform, der engagere og aktivere eleverne i interaktion med hinanden og underviseren. Kort

Læs mere

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Eleverne skal både arbejde enkeltvis, i par og i grupper.

Læs mere

Årsplan for 5.kl. på Herborg Friskole

Årsplan for 5.kl. på Herborg Friskole Uge Emne Læringsmål Aktiviteter og materialer Evaluering af forløb Øvrige oplysninger 32 1.-8.kl. overnatning torsdag-fredag 33-40 Opstart og trivsel Genrekendskab Gyser Eleven bliver tryg i klassen, og

Læs mere

Skolereformen på Farstrup Skole 2014/2015

Skolereformen på Farstrup Skole 2014/2015 Skolereformen på Farstrup Skole 2014/2015 Indledning For at give alle medarbejdere, elever og forældre et fundament at starte på i forbindelse med implementeringen af folkeskolereformen 2014, har vi udarbejdet

Læs mere

7. 9. KLASSE BAKKELANDETS FRISKOLE

7. 9. KLASSE BAKKELANDETS FRISKOLE 7. 9. KLASSE BAKKELANDETS FRISKOLE 17 Spændende og lærerige år 7. 9. klasse på Bakkelandets Friskole er: Spændende skoleår med faglig fordybelse og projektperioder Den bedste trivsel giver den bedste læring

Læs mere

DU GLEMMER ALDRIG DIN TID PÅ BROBY

DU GLEMMER ALDRIG DIN TID PÅ BROBY BROBY SPORTSEFTERSKOLE På Broby har du valgfag mindst tre gange om ugen, og du kan frit vælge mellem et bredt udbud af fag. Du får mulighed for at vælge nye valgfag tre gange om året, nogle fag udbydes

Læs mere

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven.

Vores 0. klasse deltager i sprogprøve i forsøgs og udviklingsprogrammet. Derfor vil der være under aktivitets kalender om sprogprøven. Roser Skolen Årsplan for 0.klasse 2018/2019 Børnehaveklasseleder Anela Dardagan Årsplan er baseret på 6 kompetencemål opstillet af undervisningsministeriets færdighedsvidens mål for børnehaveklasse. (www.emu.dk)

Læs mere

Relation til Fælles Mål

Relation til Fælles Mål Fagårsplan 10/11 Fag: Kristendom Fagområde/ emne Periode Mål Eleverne skal: Det gamle testamente 33-40 Vi går dybere ned i der ligner? Det gamle testamente 43-48 Vi går dybere ned i der ligner? Lave rollespil

Læs mere

PLAN T - læsecamp for teenagere

PLAN T - læsecamp for teenagere Distriktsudvalg Tarup, c/o Tarup Ungdomsskole, Rismarksvej 80, 5200 Odense V, tlf: 63 755 755, mail: tu.buf@odense.dk Evaluering af Plan T, eleverne, opsamling Modtaget 18 ud af 24 mulige svar (svarende

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2016/2017 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus

ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus ÅRSPLAN 4. KLASSE DANSK 2016/2017 Voldumegnens Friskole, Eva Bak Nyhuus Undervisningen i dansk i 4. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål. I 4. klasse skal

Læs mere

Faglig årsplan for 5. klasse. Dansk

Faglig årsplan for 5. klasse. Dansk 1 Faglig årsplan for 5. klasse Formål for faget dansk: Undervisningen i dansk i 5. klasse er tilrettelagt på baggrund af Undervisningsministeriets Fælles Mål. I 5. klasse skal de elementære skrive- læse-

Læs mere

Oplevelsen af at kunne, skal give mod på mere og øge elevens tro på sig selv.

Oplevelsen af at kunne, skal give mod på mere og øge elevens tro på sig selv. Dansk Formålet med faget er at sætte vores elever i stand til at møde det omkringliggende samfund og dettes krav til, at man som nutidig borger skal kunne læse, skrive og udtrykke sig. Vores elever skal

Læs mere

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med:

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med: Tilsynserklæring 2014-2015 Hammer Frie Privatskole Hammer Skolevej 1A, Hammer 4700 Næstved Skolekode: 280538 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg

Læs mere

Faglig årsplan for 2. klasse. Matematik

Faglig årsplan for 2. klasse. Matematik 1 Faglig årsplan for 2. klasse Formål for faget matematik: At eleverne bliver i stand til at forstå og anvende matematik i sammenhænge, der vedrører deres dagligliv... Undervisningen tilrettelægges, så

Læs mere

Årsplan for dansk 5.b 2014-2015

Årsplan for dansk 5.b 2014-2015 Årsplan for dansk 5.b 2014-2015 Jeanette Brædder Elevernes sociale kompetencer og mål: Det er vigtigt at bevare og styrke det sociale fællesskab, der er i klassen, da det er med til at danne grundlag for

Læs mere

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Vi er 239 elever fra børnehaveklasse til 10. kl. o Max 20 i bhkl til 6. kl. Dog kan der i 7.- 9. klasse være 24 elever. Det udløser

Læs mere

Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes elev aktuelle standpunkt.

Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes elev aktuelle standpunkt. Dansk 2017/18 DANSK I A-KLASSEN: Formål: Undervisningen tager udgangspunkt i den enkeltes elev aktuelle standpunkt. Undervisningen skal fremme elevernes lyst til at tilegne sig mest mulig bevidsthed om

Læs mere

Årsplan for skoleåret 2018/19

Årsplan for skoleåret 2018/19 Årsplan for skoleåret 2018/19 Matematik i 0. klasse Lærer: Christina Hintze Denne årsplan er sidst revideret d. 25. juli 2018 Generelt I 0. klasse er der i skoleåret 2018/2019 tildelt 4 ugentlige lektioner

Læs mere

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14

årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 årsplan for engelsk i 5 klasse 2013-14 Årsplan for engelsk i 5. kl. 2013-14 Trinmål for 5. 7. klassetrin (Taget fra fælles mål, Undervisningsministeriet) Kommunikative færdigheder forstå tilstrækkeligt

Læs mere

Ifølge skolens overordnede formål prioriteres idræt meget højt, da man tilstræber et vekslende samspil mellem idræt og læringen i de andre grundfag.

Ifølge skolens overordnede formål prioriteres idræt meget højt, da man tilstræber et vekslende samspil mellem idræt og læringen i de andre grundfag. Tilsyn Køng Idrætsfriskole i skoleåret 2011-2012 Tilsynets opgave Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole er det vores opgave at føre tilsyn med elevernes standpunkt i dansk, regning/matematik og engelsk

Læs mere

Arbejdsform: Klasseundervisning og samtale, gruppearbejde og individuelle øvelser.

Arbejdsform: Klasseundervisning og samtale, gruppearbejde og individuelle øvelser. Årsplan 5. klasse 2017/2018 Eleverne har 2 lektioner om ugen i skoleåret. I faget religion vil der i løbet af året bliver arbejdet med nedenstående temaer. Undervisningen er bygget op omkring Clio online

Læs mere

ÅRSPLAN 2009 2010 Engelsk 9.klasse. Emne Trinmål Arbejdsopgaver/ Tekster Gennemgang af årsplan og Fælles

ÅRSPLAN 2009 2010 Engelsk 9.klasse. Emne Trinmål Arbejdsopgaver/ Tekster Gennemgang af årsplan og Fælles 1 Uge 33 Emne Trinmål Arbejdsopgaver/ Tekster Gennemgang af årsplan og Fælles Eleven som medbestemmende og medansvarlig for egen mål læring Impression of Dk Eleverne formulerer deres egne mål Textbook

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

Årsplan for hovedfag i 5. klasse Annette Odimer Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København//Waldorf Skole i København

Årsplan for hovedfag i 5. klasse Annette Odimer Skoleåret Rudolf Steinerskolen i København//Waldorf Skole i København Uge Indhold Aktivitet Færdigheder og kundskaber 33-34 Frihåndsgeometri og repetition af brøkregning, samt division og tabeller. 35-36- 37 Fortællerstof: Myter fra Indien. Dansk/Historie Den Indiske og

Læs mere

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes Dansk i 6B: Læsning tempo trænes øges ved frilæsning som fremlægges ved mundtlige brapporter for klassen. Dette skal samtidig give inspiration til nye læseideer til kammerater. Tekstanalyse, (herunder

Læs mere

Folkeskolens afgangsprøver 2018 Vestervangskolen

Folkeskolens afgangsprøver 2018 Vestervangskolen Folkeskolens afgangsprøver 2018 Vestervangskolen Indholdsfortegnelse 9. klasse projektopgaven side 3 Tilmelding side 3 Prøvetidspunkt side 3 Sygdom side 3 Hjælpemidler side 3 Skriftlig udtalelse og karakter

Læs mere

Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012

Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012 Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012 I 5. klasse bliver eleverne undervist og opdraget til at leve i et demokratisk samfund. Undervisningen vil derfor være præget af en demokratisk tankegang, ved at

Læs mere

Årsplan for 2.kl i Matematik

Årsplan for 2.kl i Matematik Årsplan for 2.kl i Matematik Vi følger matematiksystemet "Matematrix". Her skal vi i år arbejde med bøgerne 2A og 2B. Eleverne i 2. klasse skal i 2. klasse gennemgå de fire regningsarter. Specielt skal

Læs mere

Orientering til elever og forældre

Orientering til elever og forældre Orientering til elever og forældre 1 om Folkeskolens Afsluttende Prøver 2011/2012 Denne folder er en orientering til elever og forældre om Folkeskolens afsluttende prøver, i henhold til regler i bekendtgørelse

Læs mere

Vi har bevægelsesfremmende og stimulerende møbler, som medvirker til at eleverne kan vælge arbejdsmiljø.

Vi har bevægelsesfremmende og stimulerende møbler, som medvirker til at eleverne kan vælge arbejdsmiljø. Årsplan for 3.a + 3.b i Dansk Skoleåret 2012/2013 Arenaskolen Lærere: Jette Bregent Christensen og Eylem Baran Profil mål: Vi har bevægelsesfremmende og stimulerende møbler, som medvirker til at eleverne

Læs mere

forstå, arbejde med og analysere problemstillinger af matematisk art i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold

forstå, arbejde med og analysere problemstillinger af matematisk art i sammenhænge, der vedrører dagligliv, samfundsliv og naturforhold Årsplan for undervisningen i matematik på 4. klassetrin 2006/2007 Retningslinjer for undervisningen i matematik: Da Billesborgskolen ikke har egne læseplaner for faget matematik, udgør folkeskolens formål

Læs mere

Folkeskolens afgangsprøver (FSA) på Uglegårdsskolen maj/juni 2012

Folkeskolens afgangsprøver (FSA) på Uglegårdsskolen maj/juni 2012 Folkeskolens afgangsprøver () på Uglegårdsskolen maj/juni 2012 Folketinget vedtog d. 30. marts 2006 en ny lov for folkeskolen (Lov nr. 313 af 19. april 2006) loven kan ses på Undervisningsministeriets

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Specialklasse på Fryndesholm Skole. Regnbuen. Elever med generelle indlæringsvanskeligheder

Specialklasse på Fryndesholm Skole. Regnbuen. Elever med generelle indlæringsvanskeligheder Specialklasse på Fryndesholm Skole Regnbuen Elever med generelle indlæringsvanskeligheder Overordnet i Regnbuen Elevgruppen i Regnbuen er elever med generelle indlæringsvanskeligheder. Det betyder, at

Læs mere

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage.

Årsplan for dansk i 2. klasse 2014 15. Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage. Årsplan for dansk i 2 klasse 2014 15 Timer og fordeling: Undervisningen består af 9 lektioner fordelt over fem dage Materialer: D dansk for 2 klasse, en, Læsebogen, minilæseforståelsen, Læs og forstå i

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Historie/Religion i 5. - 6. klasse Lærer: Kirsten Staal Denne årsplan er sidst revideret d. 1/7-2018 Generelt I år er der afsat 1 lektion til Historie-/Religionsfaget om

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk

Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Årsplan for 3. klasse Skoleåret 2013/2014 efterår Fag: Dansk Danskfagets overordnede formål: At eleverne oplever sproget som en kilde til personlig og kulturel identitet At eleverne får lyst til at bruge

Læs mere

Dansk årsplan 5. klasse /18

Dansk årsplan 5. klasse /18 Dansk årsplan 5. klasse - 2017/18 Kompetencemål: Vi arbejder i dansk henimod de 4 kompetencemål for dansk: - Læsning: Eleven kan læse og forholde sig til tekster i faglige og offentlige sammenhænge. -

Læs mere