Hvordan er KMØ kommet fra land?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan er KMØ kommet fra land?"

Transkript

1 Hvordan er KMØ kommet fra land? Modtagelse. Kulturaftalesamarbejdet er modtaget med stor interesse - og mange tilkendegivelser om samarbejde på både strategisk og praktisk niveau. Således ser eks. WOCO, Øresundskomiteen og Region Skåne KMØ som en attraktiv og naturlig samarbejdspartner. Kulturministeriet signalerer interesse for tilknytningen af flere samarbejdsområder inden for aftalen. Flere af landets andre kulturaftaler er interesserede i at etablere tværgående samarbejdsrelationer. Igangsættelse KMØ aftalegrundlaget indeholdt en rammebeskrivelse af aftalens projekter. Første halvår har været præget af etablering af de konkrete projektsamarbejder og forberedelse af kommende aktiviteter. Allerede i maj afholdt vi første udgave af den regionale event Kulturens Motionsdag. Der pågår et løbende arbejde med at konkretisere og tilpasse aktiviteter i projekterne, og at involvere og inddrage de forvaltninger og kulturinstitutioner, der indgår i det kommunale system og de institutioner og organisationer, der ikke er en del af det kommunale system, men spiller en stor rolle for borgerne og kulturprojekter i regionen. Økonomi & styring: Alle midler for 2012 er sendt ud til aftalens projekter med medfølgende regnskabsinstruks og fælles budgetskabelon. Der er lagt budgetter for alle projekter efter fælles budgetskabelon. Alle projektledere vurderer at projekterne holder budgetterne. Kommunikation: Der er etableret website nyhedsbreve, samt Sekretariatet fokuserer i det kommende at styrke den tværgående kommunikation.

2 Festival+ ORG.: Styregruppe (deltagerkommuner), Tovholderkommune (KBH), Projektorganisation (Golden Days), GD projektleder, kommunale koordinatorer. Den historiske festival Golden Days er udvalgt af styregruppen som den (første) prioriterede festival, der udbredes til hele regionen gennem KMØ. Det forventes at GD også prioriteres i Det er endnu ikke afklaret, om Festival+ skal udvides med yderligere en festival i 2013, eller om dette skal vente til Den/de konkrete festivaler i 2013 fastlægges endeligt, når Golden Days festivalen har været afholdt. Der vil i projektet løbende være fokus på, hvordan festivalen bedst muligt kan drage fordel af den samlede Festival+ platform. Og der vil allerede i efteråret 2012 blive fokuseret på næste års festival, for at sikre den bedst mulige forberedelse.

3 Festival+ Aktiviteter: Golden Days har ansvar for at etablere en række gennemgående aktiviteter, markedsføring, fundraising mv. samt at facilitere og yde sparring til en række lokale arrangementer i de deltagende kommuner. Det forventes, at der afholdes en 17 dage lang festival i hovedstadsområdet med deltagelse af 80 forskellige kulturinstitutioner og at have et samlet program med op til 400 arrangementer. Der vil som del af festivalaktiviteterne være en række tværgående aktiviteter der er sikret gennem KMØ, herunder: Outdoor biograf. Charterbus Golden Days informationsbus der kører i hele regionen Lyd- og tekstrejse på Helsingørmotorvejen i samarbejde med lokalhistoriske arkiver og lydkunstneren Tim Hinman (Third Ear). Lokalhistoriske skilte. GD har i år kunne indgå partnerskabsaftale med P4 der sender fra lokationer i hele regionen gennem festivalperioden. Et samarbejde der ikke havde været muligt uden den brede forankring.

4 Idrætsevents ORG.: Tovholderkommune (Ballerup) projektgruppe m. kommunale repræsentanter Aktiviteter: Der er afholdt indledende møder i projektgruppen, hvor der skabt enighed om at udvælge en større idrætsbegivenhed, der kan udfoldes/forankres i kulturregionens kommuner gennem KMØ, samt at fokusere på udviklingen af en ny større bredde-begivenhed. Med tidshorisonten for tiltrækning af større idrætsbegivenheder in mente, og med det formål at etablere en infrastruktur for fælles udrulning af begivenheder i kulturregionen, prioriteres en event, der ligger i pipeline inden for tidsrammen Tovholderkommunen står for at formulere et grundlag for udvælgelsen hvad angår metodik, relevante udvælgelseskriterier, samt mulige koncepter for udrulning.

5 Hemmelige stier ORG.: Samarbejdespartnere (5 lokalhistoriske kulturmuseer + kommuner), projektleder (Gribskov Kommune), projektansat museumsfaglig koordinator. Aktiviteter: Udvikling af app samt hjemmeside, som kulturinstitutionerne leverer materiale til. Løbende fællesmøder og møder mellem den museumsfaglige koordinator og museerne, på museerne. Fremtid: Lancering af app oktober 2012.

6 Kulturens Motionsdag ORG.: Projektorganisation (Golden Days), GD projektleder, forretningsudvalg (KMØ, Reg. H., Helsingør), kommunale koordinatorer, advisoryboard (Statens museum for kunst, Dansk orienteringsforbund, Kulturnatten, Dansk orienteringsforbund, VIBE) Aktiviteter 1. halvår: Oktober maj 2012, Planlægning af Kulturens Motionsdag i 11 kommuner i kulturregionen. 13. maj, 2012, Afvikling af Kulturens Motionsdag! 14. maj 1. juni, 2012, Evaluering af aktiviteter, kampagne, presse, dato og indfrielse af formål i ejerkreds 7. juni, Valby, Inspirationsmøde for alle nuværende og potentielle samarbejdspartnere. Idrætsforeninger, kulturaktører og institutioner. Indlæg til hvordan man skaber nye målgrupper i krydsfeltet mellem kultur og motion. 24. august 2012, Møde med Slots- og Ejendomsstyrelsen om muligt samarbejde. 31. august 2012, Golden Days, København Oplæg til forretningsudvalg vedrørende fremtidig format for Kulturens Motionsdag.

7 Hovedpointer fra Kulturens motionsdag deltageranalyse - udarbejdet af VIBE som partnerbidrag 70 % af deltagerne deltog sammen med deres familie inkl. børn. Flest deltager fordi de synes, det er et nyt og spændende initiativ og en god måde at kombinere kultur og motion på. Høj kvalitetsvurdering: 4,2 på en skala fra % af deltagerne er enige eller helt enige i at KM er en event de vil anbefale andre at deltage i. 81 % siger at det er sandsynligt eller helt sandsynligt at de vil deltage næste år. To primære segmenter: Kulturentusiasten & underholdningsentusiast. Fællesmængde for de to segmentgrupper: - Mange aktiviteter for børn - Aktiverende og involverende - Være sammen som familie - Stort engagement fra arrangørerne Godt at eventen foregår i flere kommuner Det er ikke stedet, men programmet der er afgørende for deltagelsen Motionsdelen må gerne fylde mere Kampagne og kommunikation skal skærpes.

8 Kulturens Motionsdag Fremtidige planlagte aktiviteter September 2012 maj 2013: Bearbejdning af fremtidigt format + planlægning og afholdelse Økonomi: KM har de nødvendige midler til at afvikle de næste års Kulturens Motionsdag, hvoraf den økonomiske støtte på kroner over fire år fra Nordea-Fonden er et væsentligt bidrag. Projektets bæredygtighed forudsætter dog at vi rammer et format, som kan realisere projektets deltagerpotentiale.

9 Sæt kulturen i spil ORG.: Projektledelsesgruppe (projektleder+kommunale team-koordinatorer), tovholderkommune (Frb), projektfacilitator (C:ntact), projektleder. (skift i organisering) Aktiviteter 1. halvår: 6 brugerfortællinger (lydinterviews med en børnefamilie i hver kommune. Redigeret til reportager). Fælles busrundture i tre kommuner, som skabte platform for fælles sprog blandt projektets deltagere. Hver kommune præsenterede deres egen kommune. Brugerfortællingerne blev afspillet og gaver billeder på, hvilke beboergrupper, der skal arbejdes med. Inspirationsseminar i Tingbjerg for alle deltagere. Dels med inspiration til hvordan kunsten kan bruges til at skabe dialog og opmærksomhed i et boligområde dels med workshop, hvor hver kommune arbejdede videre med, hvilke aktiviteter de vil sætte i gang i løbet af efteråret Aktiviteter 2. halvår August-december Praksis. Netværk skal kortlægges, nye brugere skal opdyrkes og inddrages og aktiviteter skal udvikles. Hovedfokus vil være lokale aktiviteter i hver kommune med enkelte fællesaktiviteter på tværs af kommunerne i løbet af oktober/november. Samtidig vil der foregå koordineret fondssøgning. Premiere på projekter i perioden januar-marts Vandreevents April-maj 2013

10 Udvikling af rammer for idræt og bevægelse ORG.: Tovholderkommune (KBH) Aktiviteter: Deltagelse i Interreg ansøgning med Øresundskomiteen som lead-partner. Fremtid: Kommissorium for projektet under udarbejdelse.

11 Mungo park Teaterbattle ORG.: Projektorganisation (Mungo Park), MP projektleder, Følgegruppe (deltagerkommuner), kommunale tovholdere. Aktiviteter 1. halvår: Marts 2012, Opstartsmøde med præsentation af følgegruppe og samarbejdspartnerne. Maj 2012, Møde, målsætninger, effekt-evaluering og succeskriterier, produktionsplan og kommunikationsplan. Etablering af setup i kommunerne. Markedsføring (viral, sociale medier) August 2012, Møde, tidsplan, kommunikationsplan, workshops og PR. Aktiviteter 2. halvår: # 1. September, Køge, TB Workshop. Dramaturgi og projektudvikling v. Simon K: Boberg, t.direktør Husets Teater. # 2. September, Køge, TB Workshop. Stanislavskijs skuespilteknik v. Mikkel Flyvholm, Sceneinstruktør. # 3. September, Gladsaxe, TB Workshop. Det fysiske teaterarbejde v. Charlotte Munksø, Koreograf & sc.instruktør. # 4. Oktober, Gladsaxe, TB Workshop. Rum og visualitet v. Ralf Richardt Strøbech, Leder af scenografuddannelsen på Statens Teaterskole oktober 2012, Mungo Park, Allerød. Afvikling af selve TeaterBattle.

12 Projectspace ORG.: Tovholderkommune (KBH), projektleder, følgegruppe, netværksgrupper, kommunale koordinatorer. Aktiviteter 1. halvår: Fællesmøder for alle deltagende kommuner. 6 stormøder fokus har været at udvikle en fælles ramme og målsætninger for de enkelte delelementer, så netværksgrupperne kan arbejde mere selvstændigt videre med hver enkelt delelement. Fokus på delelementet: Faglig netværk hvor kommunernes faglighed og udfordringer er sat i spil samt inspiration fra 2-3 eksterne oplægsholdere. Der har deltaget fra personer på hvert møde. Netværksmøder. Der har været afholdt 2 netværksgruppe møder for at komme videre med to delelementer: Projektværksteder og Digital Platform. Igangsatte konkrete aktiviteter. I forbindelse med delelementet Fælles Regional Event er der indgået partnerskab med Hørsholm Kommune omkring afvikling af Innovationsfestivalen Afsnit I. Fælles regionalevent afvikles fra oktober 2012 i Hørsholm i form af innovatiosncampen Afsnit I. På Afsnit I afvikler Projektspace workshop om Digital Platform, samt afvikler vidensdelingskonceptet Projektduel for gymnasieklasser

13 Projectspace Intern kommunikation. Der er oprettet et workspace på Podio, som fungerer som kommunikations- og planlægningsplatform for de deltagende kommuner. Podio er valgt for at ikke-kommunale aktører i kommunerne vil kunne deltage her på lige fod med kommunerne. Fremtid: 2. halvår 2012 Fællesmøder i Projektspace. Der er planlagt 3 fællesmøder. Fokus på møderne vil fortsat være Fagligt Netværk og kvalificering/præsentation af netværksgruppernes strategi/konkrete tiltag i forhold til de enkelte delelementer, samt skabe sammenhæng ml. de 6 delelementer som udgør Projektspace. Netværksmøder. Der vil være særlig fokus på netværksgrupperne Digital Platform og Uddannelse, da vi i 2013 skal gå i luften med konkrete initiativer/aktiviteter. Der vil blive holdt ca møder med hver disse netværksgrupper. De 3 netværksgrupper vil mødes ca. 2 gange i løbet af næste halvår. Møder med kommunerne. Der afholdes møder i hver deltagende kommune for at afklare kommunens forventning, behov og planlagte initiativer i forbindelse med Projektspace. Møderne skal hjælpe med til at præcisere kommunens mulgiheder (og ansvar) i forbindelse med at få et udbytte af Projektspace, samt en præcisering af hvad det i den forbindelse vil sige af indgå i et regionalt samarbejde.

14 Projectspace Eksterne partnere. I forbindelse med udviklingen af konkrete initiativer i del-elemeneterne Digital platform og Projektuddannelse afholdes møder og indgås aftaler med eksterne partnere omkring indgåelse af partnerskab i forhold til løsning af opgaverne. Ekstern Kommunikation. En kommunikationsstrategi er under udarbejdelse, herunder logo og pitch. For at komme i gang åbnes i første omgang en facebookside, flere tiltag vil herefter følge. Ressourcer. I forbindelse med udvikling af den Digitale Platform er det planlagt at søge midler fra Udviklingspuljen, under Bibliotek og Medier.

15 Kreative Børn ORG.: 3 Tovholderkommuner, projektleder, kommunale tovholdere, samarbejdspartnere (Buster & Dansens hus), dialogpartnere (Læreruddannelsen Metropol, Zahles seminarium, DPU) Aktiviteter: Projektgruppen har besøgt samtlige 12 kommuner og mødt de lokale tovholdere. Der har været afholdt to fællesmøder for alle kommuner, samt et med deltagelse af seks kommuner omkring de kulturelle handleplaner. Dansehallerne og BUSTER s Medieakademi har udviklet kreative workshops, som er fordelt på skoler og i dagtilbud i de 12 kommuner. Nogle kommuner har købt til, andre har taget den tilbudte pakke. Fremadrettet: Workshops for omkring 4500 børn i hele kulturregionen i efteråret 2012 i over 100 workshops. 18. september: Fællesmøde for de 12 kommuner med opfølgning på de kulturelle handleplaner, viden og erfaringsopsamling samt ekstern oplægsholder. 29. november: Fællesmøde for de 12 kommuner med udvikling og forankring af BUSTER s Medieakademi samt Dansehallernes workshops i Der skal arbejdes på det videre forløb og laves en proces- og tidsplan for projektet som helhed. KMØ Sekretariat og projektleder udarbejder skabelon til brug i forhold til lokalpresse.

16 Aktive Byrum Styregruppe (deltagerkommuner), tovholderkommune, projektleder, arbejdsgrupper, samarbejdspartnere (KØS, Institut for arkitektur og teknologi AAU, LOA) Aktiviteter: 1. maj ansatte Køge Kommune projektleder til varetagelsen af projektstyringen. 1. fase: Brainstorming, vidensindsamling, videndeling og drøftelser blandt projektpartnerne. Seminar 7. juni med eksterne oplægsholdere Udarbejdelse af endeligt projektudkast, der skal godkendes på projekt-styregruppemøde 21. september. Fremtid Ifølge planen er projektet beskrevet frem til efteråret 2013, hvor projektbudgettet udløber. En del af projektet består i konceptudvikling af aktiviteter, der ønskes gennemført i såfremt der opnås finansiering gennem KulturMetropolØresund eller anden aktør.

KulturMetropolØresund 2012

KulturMetropolØresund 2012 KulturMetropolØresund 2012 Modtagelse. Kulturaftalesamarbejdet er modtaget med stor interesse - og mange tilkendegivelser om samarbejde på både strategisk og praktisk niveau. Således ser eks. WOCO, Øresundskomiteen

Læs mere

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Indstillingsskabelon for tiltrædelse af Kulturaftale for KulturMetropolØresund Resume XX skal tage stilling til, om XX Kommune skal indgå i en 4-årig regional kulturaftale (KulturMetropolØresund) for 2012-2015,

Læs mere

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012

Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Kulturens Motionsdag Projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme Organisationsmodel Formål Projekter Fagligt netværk Event 13. maj 2012 Presseklip 2012 Deltageranalyse Nyt format 2013 Event 24. maj 2013 Forandringsteori

Læs mere

Indhold. Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder

Indhold. Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektstatus 2012 Indhold Kontekst Formål At komme i gang Organisationsmodel Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektlederuddannelse Unge, involvering og deltagelse

Læs mere

KulturMetropolØresund. Foto: Golden Days 2012 Fotograf: Tobias Fønsmark

KulturMetropolØresund. Foto: Golden Days 2012 Fotograf: Tobias Fønsmark KulturMetropolØresund Foto: Golden Days 2012 Fotograf: Tobias Fønsmark Intern sammenhængskraft, ekstern gennemslagskraft KulturMetropolØresund er en unik kulturaftale mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

Kreative Børn. projektstatus 2012

Kreative Børn. projektstatus 2012 Kreative Børn projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Delprojekter/aktiviteter* Laboratorier: udvikling af workshops. Afvikling af workshops i skoler (-og dagtilbud) Viden og erfaringsopsamling/deling

Læs mere

Jagten gennem historien Status 2013

Jagten gennem historien Status 2013 Jagten gennem historien Status 2013 Indhold KMØ Indsatsområder og målsætning Nyt format Forandringsteori Forandringsmodel Årets aktiviteter Årets resultater Presseomtale Brugerrettede effekter Utilsigtede

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren

Hemmelige Stier. Projektstatus Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Hemmelige Stier Projektstatus 2012 Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren KMØ Ramme Organisationsmodel Mål Afsæt Mødeaktivitet Digital platform Forandringsteori Udfordringer 2013 Gevinster

Læs mere

ProjektSpace Status 2013

ProjektSpace Status 2013 ProjektSpace Status 2013 KMØ Projektspace er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen løber fra

Læs mere

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde 29. november 2011 Allerød Kulturhus Dagsorden 1. Velkomst 2. Deltagerkredsen i KMØ 2012-2015 3. Forhandling med Kulturministeriet 4. Projekter og økonomi 5. Evt.

Læs mere

Aktive Byrum Projektstatus 2012

Aktive Byrum Projektstatus 2012 Aktive Byrum Projektstatus 2012 Indhold KMØ ramme Indsatsområde og mål Målgruppe Delprojekter Organisering Mobile faciliteter Kunstneriske indgreb Tidsplan 2013-15 Det aktive byrum 2012 Fagligt netværk

Læs mere

Kreative Børn Status 2013

Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn Status 2013 Kreative Børn - 2013 Kreative Børn er et samarbejde mellem 12 kommuner og er en del af hovedstadsregionens kulturaftale KulturMetropolØresund. De 12 kommuner er: Allerød, Herlev,

Læs mere

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013 Hemmelige Stier Årsrapport 2013 KMØ Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som er et af 9 projekter under kulturaftalen Kulturmetropol-Øresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

Indhold. KMØ Ramme Mål Afsættet Organisationsmodel Aktiviteter Workshops TeaterBattle

Indhold. KMØ Ramme Mål Afsættet Organisationsmodel Aktiviteter Workshops TeaterBattle Projektstatus 2012 Indhold KMØ Ramme Mål Afsættet Organisationsmodel Aktiviteter Workshops TeaterBattle Evaluering Udfordringer Forandringsteori Det kommende år 2013 Regnskab 2012 KMØ ramme Mungo Park

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner

Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner Hemmelige Stier Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som et ud af 9 projekter underkulturaftalen, der er indgået mellem 26 kommuner og Region Hovedstaden Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

Det aktive byrum Status 2013

Det aktive byrum Status 2013 Det aktive byrum Status 2013 KulturMetropolØresund Det aktive byrum er et ud af ni projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

Mungo Park TeaterBa/le Status 2013

Mungo Park TeaterBa/le Status 2013 Mungo Park TeaterBa/le Status 2013 KMØ Mungo Park TeaterBa/le er et ud af 9 projekter under kultura

Læs mere

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011

Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Samarbejdsaftale for etablering af Kulturaftale i hovedstadsområdet 2011 Indholdsfortegnelse Principper for deltagelse... 3 Organisationsmodel... 4 Økonomi... 6 Tidsplan... 7 Tilslutning:... 8 2 Principper

Læs mere

Mungo Park TeaterBattle Status 2014

Mungo Park TeaterBattle Status 2014 Mungo Park TeaterBattle Status 2014 KMØ Mungo Park TeaterBattle er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet.

Læs mere

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014

Indhold. Kontekst i KMØ Delelementer. Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 Årsrapport 2014 Indhold Kontekst i KMØ Delelementer Fagligt netværk Fælles Regional Event Digital platform Projektværksteder Projektpionererne Resultater & effekter Konklusion Budget 2014 KMØ Projektspace

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

- gennem historien. Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem

- gennem historien. Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem - gennem historien Strategi- og informationshæfte for Jagten fra 2016 og frem SKAL DIN KULTURINSTITUTION VÆRE EN DEL AF JAGTEN GENNEM HISTORIEN 2016? I 2015-16 arbejder vi på at udbrede Jagten udover hovedstadsregionen.

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol.

Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol. Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol. Udgangspunkt/baggrund Det overordnede mål med Kreativ Metapol er, at styrke og videreudvikle visionen om Øresundsregionen som et kreativt vækstcenter for et bredt

Læs mere

Projektstatus FESTIVAL + 2012

Projektstatus FESTIVAL + 2012 Projektstatus FESTIVAL + 2012 Indhold KMØ Ramme* Mål* Afsættet* Organisationsmodel Delprojekter/aktiviteter* Fagligt netværk Aktiviteter Festivalaktiviteter Fælles events Omtale Sammenhængskraft Publikumsanalyse

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne)

Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne) Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne) Baggrund Holstebro Kommune købte og overtog Slagterigrunden i december 2015, efter at Danish Crown havde afsluttet de sidste slagteriaktiviteter

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2016 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Status 2013. Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft

Status 2013. Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft Status 2013 Intern sammenhængskraft ekstern gennemslagskraft KulturMetropolØresund Kulturaftalen er med 26 kommuner, Region Hovedstaden og kulturministeriet landets største aftale. Aftalen arbejder med

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Her er et forslag til, hvordan videndeling, koordinering og understøttelse af klimatilpasningsopgaver kan organiseres

Læs mere

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017

Årsplan & Budget Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan & Budget 2018 + Regnskab & Aktivitetsoversigt 2017 Årsplan for USKIK 2018 Event: Historiens B-sider Kr. 340000 januar april Rammesætning, Ideudvikling & samskabelse med unge 15. april Deadline

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Først Gavin Brian skriver til

Først Gavin Brian skriver til Emne Fokuspunkter Skribent 1) Ideen bag Images 2016 CKUs vision med IMAGES er, at den på sigt udvikles til Europas mest attraktive kunstneriske platform for nye talenter fra Afrika, Mellemøsten og Asien

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

Festival og events 2.0 Status 2016

Festival og events 2.0 Status 2016 Festival og events 2.0 Status 2016 Indsatsområde og målsætning Festival og events 2.0 er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen 2016-19, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren.

Læs mere

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner.

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner. Visionskommune Introduktion til arbejdet med visionskommuner. VISIONSKOMMUNE Målsætninger En visionskommune er en kommune, der bevidst i hele kommunens virke arbejder for at få flest mulige borgere til

Læs mere

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi

Naturpark Lillebælt fra Organisering, ressourcer og økonomi Naturpark Lillebælt fra 2018 Organisering, ressourcer og økonomi Fra 2018 går Naturpark Lillebælt fra pilotpark til naturpark. Notatet beskriver den fremtidige politiske og administrative organisering,

Læs mere

Procesplan for den kommende kulturaftale

Procesplan for den kommende kulturaftale Procesplan for den kommende kulturaftale Primo december Lokal afklaring ift. rammeforslag og hensigtserklæring. Januar indsendelse af hensigterkæring til sekretariatet. Forår Budgetforhandlinger i gang.

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Oplæg til procesbeskrivelse for ny kulturaftale

Oplæg til procesbeskrivelse for ny kulturaftale Oplæg til procesbeskrivelse for ny kulturaftale Kulturregion Nordjylland Oktober 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Tel.: +45 3311 0111 www.manto.dk CVR: 2867 2322 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Referat. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Referat Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato: 11. oktober 2011 Starttidspunkt for møde: 15:00 Sluttidspunkt for møde: Lokale: Rådhuset, Adelgade 44, Skanderborg Fraværende: m. afbud: Henrik

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2009

Årsberetning og regnskab 2009 Årsberetning og regnskab 2009 Kultursamarbejdet festivalåret 2009. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage

Læs mere

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST

KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST Ansøgning til Kultur- og Fritidsudvalget KØBENHAVN BLÆNDER OP FOR NY LYSKUNST I løbet af den danske vinter byder døgnet på mange mørke timer, hvilket gør København til en perfekt udstillingsplatform, hvor

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet

USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet USKIK - Ungekultur i samskabelse med kulturlivet Udgangspunktet for ungeindsatsen er Kulturmetropolens fokus på at udvikle innovative, demokratiske og aktive medborgere til fremtidens samfund. Med afsæt

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

kulturaftale 2012 2015

kulturaftale 2012 2015 JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Kulturaftale mellem kulturministeren og kulturregion KulturMetropolØresund KULTURAFTALE MELLEM

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park Projekt Social balance i Værebro Park 20. august 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV ERHVERVSRÅD 2. DECEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Elevatorpitch præsentation Fra idé til realisering, del 1 - oplæg Projektskabelon, del

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen - Referat

Møde i kommunikationsgruppen - Referat Møde i kommunikationsgruppen - Referat 08-08-2016 Dagsordenspunkter 1. Nyt fra sekretariatet 2. Evaluering 2015-2016 3. Kommunikationsstrategi og budget 2017-2018 4. Samarbejdsplatform til BRN 5. Årligt

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring

Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring Kommunalt udviklingsprojekt om it i unde r- visning og læring I regi af KL s folkeskolereformsekretariat og som et led i kommunesamarbejderne inviteres forvaltninger, skoleledere og pædagogisk personale

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg

Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg Referat fra møde i Arbejdsgruppen for kultur og fritid, 22. april 2014 kl.15 16 på Scandlines-færgen Helsingør-Helsingborg Deltagere: Jane Strange (V), Region Sjælland Flemming Pless (A), Region Hovedstaden

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Velkommen. More.Creative infomøde!

Velkommen. More.Creative infomøde! Velkommen More.Creative infomøde! Agenda Velkomst Hvorfor More.Creative? Formål med mødet Om More.Creative Q&A Mulighed for projektsparring Hvorfor More.Creative? De kreative erhverv rummer et stort potentiale

Læs mere

Sæt kulturen i spil Status 2013

Sæt kulturen i spil Status 2013 Sæt kulturen i spil Status 2013 KMØ Sæt kulturen i spil er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Kultur- og Fritidsudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Kultur- og Fritidsudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Kultur- og Fritidsudvalget...3 Hillerød Kommune har et varieret og spændende kulturliv, som borgerne deltager aktivt i...3

Læs mere

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører.

Handleplanerne skal have indhold og liv gennem et samarbejde med foreninger, institutioner, forvaltninger og andre aktører. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Kultur- og Fritidspolitik 2011-2015 - Handleplaner Kultur- og Fritidspolitikken er en samling af hele Kultur- og Fritidsudvalgets arbejdsområde. Der er oplagte synergier mellem

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

Møde i følgegruppen for BedreBolig. Mandag d. 8. september 2014

Møde i følgegruppen for BedreBolig. Mandag d. 8. september 2014 Møde i følgegruppen for BedreBolig Mandag d. 8. september 2014 Agenda 13.00 13.15 Velkomst og præsentation af deltagere 13.15 13.30 Sidste nyt om BedreBolig 13.30 14.30 Lancering og markedsføring - Hvad

Læs mere

kulturaftale 2012 2015

kulturaftale 2012 2015 JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Kulturaftale mellem kulturministeren og kulturregion KulturMetropolØresund KULTURAFTALE MELLEM

Læs mere

Tjæreborg....en by med energi

Tjæreborg....en by med energi 1 Tjæreborg...en by med energi Projektbeskrivelse Tjæreborg - en by med Energi 1 Indhold Organisationsdiagram... 3 Projektstyring... 4 Styregruppe:... 4 Projektledelsen... 4 Arbejdsgrupper... 4 Tovholder...

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

UdeUndervisningsnetværk i Nationalpark Thy

UdeUndervisningsnetværk i Nationalpark Thy UdeUndervisningsnetværk i Nationalpark Thy Niels Ejbye-Ernst, VIA UC og Bo Immersen, Nationalpark Thy Efter en projektperiode på tre år med mange forskellige aktiviteter står netværket omkring Nationalpark

Læs mere

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd

Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd Model: Kulturregion Østjysk Vækstbånd KULTURAFTALEOPLÆG FOR VÆKSTBÅNDET 2018-2021 FORMÅL: Kulturregion Østjysk Vækstbånd et kulturelt talenteksperimentarium Kulturregionen ønsker at styrke kulturmiljøet

Læs mere

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland Aalborg Centralbibliotek Kompetenceudvikling for bibliotekerne i Nordjylland Region Nordjylland AALBORG BIBLIOTEKERNE CENTRALBIBLIOTEK FOR NORDJYLLAND Side 2 Vi prioriterer den fælles kompetenceudvikling

Læs mere

Samarbejdsprojekt mellem Bikubenfonden og KL/kommunerne om tidlig opsporing og støtte til udsatte børn og familier i dagtilbud

Samarbejdsprojekt mellem Bikubenfonden og KL/kommunerne om tidlig opsporing og støtte til udsatte børn og familier i dagtilbud P R O J EKTBESKRIVELSE Samarbejdsprojekt mellem Bikubenfonden og KL/kommunerne om tidlig opsporing og støtte til udsatte børn og familier i dagtilbud Baggrund Dagtilbuddene spiller en afgørende rolle i

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

MPS PROJEKT GUIDE. Guideline for projekter og projektledelse i Måltidspartnerskabet

MPS PROJEKT GUIDE. Guideline for projekter og projektledelse i Måltidspartnerskabet MPS PROJEKT GUIDE Guideline for projekter og projektledelse i Måltidspartnerskabet BAGGRUND I Måltidspartnerskabet samarbejder vi om at udvikle og gennemføre projekter, der gør det nemmere og giver flere

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. marts 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den østjyske byregion.

Læs mere

Bornholms Iværksætterprogram 2018 / eksempel på forløb // BILAG B

Bornholms Iværksætterprogram 2018 / eksempel på forløb // BILAG B BUSINESS CENTER BORNHOLM Bornholms Iværksætterprogram 2018 / 2019 - eksempel på forløb // BILAG B Introduktion I det følgende præsenteres et eksempel på deltagelse i Bornholms Iværksætterprogram med et

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe den 11. april

Referat fra møde i den administrative styregruppe den 11. april Referat fra møde i den administrative styregruppe den 11. april Mødedeltagere: Anni Jensen, Jan Hermansen, Christian Tønnesen, Lili Jensen, Bo Stærke Jensen, Hans Jantzen, Peter Nielsen, Charlotte Pedersen,

Læs mere

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse Udviklingsprojekt Nye fællesskaber - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund Projektbeskrivelse 1 MOTIVATION OG SAMMENHÆNG Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs mere

kulturaftale

kulturaftale JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Indhold Kapitel 1:Kulturpolitik og kulturaftaler... 3 1.1 Formål med kulturaftaler...3 Kapitel

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere.

Ansøgning om projekttilskud til Digital dannelse af Furesøs unge digitale borgere. PROJEKTBESKRIVELSE Baggrunden for projektet I vinteren 2017 vil Furesø Bibliotek og Borgerservice sætte fokus på temaet spor. Dette sker i forbindelse med vores årlige læsefestival, som handler om at samle

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Projektbeskrivelse. Ungekulturrådet synliggøres som vigtig sparringspartner for lokale beslutningstagere

Projektbeskrivelse. Ungekulturrådet synliggøres som vigtig sparringspartner for lokale beslutningstagere Projektbeskrivelse Ungekulturråd og Projektmagerforløb i Kulturregion Fyn 2015-18 Baggrund Udvikling af et ungekulturråd har været, og er fortsat, en indsats under den fynske kulturaftale. I perioden 2015-18

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Naturfaglig udvikling i Faxe, Køge og Stevns kommuner 2014-2018

Naturfaglig udvikling i Faxe, Køge og Stevns kommuner 2014-2018 Naturfaglig udvikling i Faxe, Køge og Stevns kommuner 2014-2018 Indhold: Baggrund, vision og målbare mål Projektorganisation Projektelementer Omfang Uddannelsesplan Tidsramme Skoleledernes rolle Udvælgelse

Læs mere

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1. Teledialog med anbragte børn og unge Projektbeskrivelse Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.0 Projektejer Projektleder Programleder Preben Siggaard, CBF Stinne Højer

Læs mere

Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012

Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012 Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012 Den samlede evaluering 3 evalueringsrapporter 5 ERFA-møder 2 konferencer Hovedformål

Læs mere

Fritidsudvalget. Onsdag den 17. december 2014 kl i F6

Fritidsudvalget. Onsdag den 17. december 2014 kl i F6 Fritidsudvalget Referat fra EKSTRAORDINÆRT møde Onsdag den 17. december 2014 kl. 17.50 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kultur- og Fritidsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kultur- og Fritidsudvalget Mødedato: Mandag den 26. oktober 2015 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 209 Medlemmer: Afbud: Einer Lyduch, Brian Franklin, Elise Andersen, Frants

Læs mere