Sammenfattende rapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sammenfattende rapport"

Transkript

1 September Sammenfattende rapport Brugerundersøgelser i Familie og Rådgivning september Udviklingssekretariatet September Limoha/Lomian/Dobjje

2 September Indholdsfortegnelse INDLEDNING BAGGRUND OG METODE RESULTATER AF UNDERSØGELSER AF TILFREDSHED MED SAGSBEHANDLINGEN. SAGSBEHANDLINGEN. SAGSBEHANDLEREN RESULTATER AF UNDERSØGELSER AF TILFREDSHED MED TILBUDDENE. OVERORDNET TILFREDSHED MED TILBUDDENE. BAKKESKOLEN. SOFIESKOLEN. BROHUSET. PILEGÅRDEN. FAMILIESKOLEN SPØRGESKEMAET:

3 September Indledning Denne rapport samler resultaterne fra brugerundersøgelser af kvaliteten af sagsbehandlingen og udvalgte tilbud i Familie og Rådgivning i Gladsaxe Kommune. De udvalgte tilbud er Bakkeskolen, Brohuset, Familieskolen, Pilegården og Sofieskolen. Undersøgelserne er foretaget i maj og juni. Undersøgelserne er gennemført af henholdsvis Udviklingssekretariatet i Gladsaxe Kommune og analysefirmaet Capacent Epinion. Der er gennemført kvalitative og kvantitative undersøgelser af både sagsbehandlingen og tilbuddene. I denne sammenfattende rapport afrapporteres de overordnede undersøgelsesresultater samlet. For en mere nuanceret rapportering af de kvalitative undersøgelser henvises til to delrapporter: Kvalitativ undersøgelse af sagsbehandlingen i Familie og Rådgivning, juni udarbejdet af Capacent Epinion, og Brugernes tilfredshed med kvaliteten i tilbuddene, september udarbejdet af Udviklingssekretariatet. I afsnit gennemgås baggrunden for undersøgelserne og undersøgelsesmetoderne. I afsnit præsenteres de overordnede resultater og konklusioner. Afsnit indeholder resultaterne af undersøgelser vedr. sagsbehandlingen, mens afsnit indeholder resultaterne af undersøgelser vedr. tilbuddene. Baggrund og metode Det fremgår af Kommunestrategien -, at der inden for Familie og Rådgivnings område skal gennemføres en undersøgelse af brugernes tilfredshed med kvaliteten af: Sagsbehandlingen i Familie og Rådgivning og Gladsaxe Kommunes egne tilbud inden for området Brugernes oplevelse af kvaliteten af de to områder er afdækket gennem følgende undersøgelser: En spørgeskemaundersøgelse gennemført af Gladsaxe Kommune blandt brugere, der er tilknyttet et af kommunes egne tilbud og/eller har fået deres sag behandlet i Familie & Rådgivning. Der er spurgt til oplevelsen af kvaliteten af tilbuddet, dette gælder også for brugere bosiddende i andre kommuner. I det tilfælde at brugere er bosiddende i Gladsaxe Kommune og derfor har fået deres sag behandlet her, er de endvidere blevet spurgt til deres oplevelse af sagsbehandlingen. Spørgeskemaundersøgelsen er foretaget af konsulenter fra Udviklingssekretariatet.

4 September En interviewundersøgelse blandt brugere om sagsbehandlingen i Familie og Rådgivning, og tre gruppeinterviews med sagsbehandlere fra Familie og Rådgivning. Denne del af undersøgelsen er foretaget af Capacent Epinion. Gruppeinterviews med brugere i udvalgte tilbud i Familie og Rådgivning i Gladsaxe Kommune. Konsulenter fra Udviklingssekretariatet har udført rekruttering af brugere og modereret gruppeinterviews. Brugertilfredsheden afdækkes således både gennem en spørgeskemaundersøgelse og gennem interviews. Metodeovervejelser Gennem spørgeskemaundersøgelsen er det muligt at afdække en større brugergruppes tilfredshed. Resultaterne af undersøgelsen siger noget om den overordnede oplevede tilfredshed med de tilbud, som brugerne er tilknyttet, og om den sagsbehandling de har gennemgået. Den kvalitative undersøgelse bidrager med en dybere forståelse for brugernes oplevede tilfredshed. Brugerne har igennem interviewene fået mulighed for at uddybe baggrunden for deres holdninger til henholdsvis sagsbehandling og tilbud. Samlet giver de to analyseformer et udgangspunkt for, at både Familie og Rådgivning samt tilbuddene kan udvikle kvaliteten af deres arbejde. I undersøgelsen af brugernes tilfredshed med sagsbehandlingen i Familie og Rådgivning blev brugere udvalgt til deltagelse i individuelle interviews med Capacent Epinion. Det blev besluttet at benytte ekstern konsulentbistand, idet der særligt på sagsbehandlingsområdet ville være brug for, at brugerne kunne uddybe deres anonyme svar. Blandt andet fordi der spørges til brugernes tilfredshed med selve sagsbehandlingen og ikke tilfredshed med resultatet af sagsbehandlingen. I de tilbud er der foretaget et gruppeinterview med - brugere af hvert tilbud. Interviewene bidrager til en dybere forståelse af den kvantitative undersøgelses resultater samtidig med, at undersøgelsesresultaterne giver institutionerne et nuanceret materiale, de kan arbejde med fremadrettet i udviklingen af tilbuddet. Metode - spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen er gennemført som en spørgeskemaundersøgelse blandt brugere af tilbuddene i henholdsvis Bakkeskolen, Brohuset, Familieskolen, Pilegården og Sofieskolen. Brugerne er forældre, der har børn i tilbuddene, i tilfælde af at barnet er over år er vedkommende blevet spurgt selvstændigt. I spørgeskemaet er der også spurgt til tilfredsheden med resultatet af sagsbehandlingen. Det er gjort med den hensigt at se, om det var muligt at måle en evt. sammenhæng mellem samlet tilfredshed med sagsbehandlingen og resultatet af sagsbehandlingen.

5 September Spørgeskemaet er sendt ud til i alt respondenter på baggrund af Familie og Rådgivningens lister over aktive sager i de af kommunens tilbud. Skemaet er således sendt ud til samtlige personer, som er tilknyttet et af Familie og Rådgivningens tilbud. Brugerne har modtaget et brev med information om undersøgelsen og et link til elektronisk besvarelse af spørgeskemaet. De brugere som ikke svarede via det elektroniske spørgeskema, fik efterfølgende tilsendt et brev med en frankeret svarkuvert og en papirkopi af spørgeskemaet, som de kunne udfylde og returnere til Udviklingssekretariatet. Brugerne fik også tilbudt at svare telefonisk til Udviklingssekretariatet. Der er i alt opnået besvarelser, hvilket giver en svarprocent på,. Heraf er der respondent, som kun har gennemført dele af undersøgelsen. Samlet set er en tilfredshedstilkendegivelse fra over personer brugbar det er personer nok til, at undersøgelsen kan anskues som repræsentativ. Spørgeskemaresultatet er imidlertid mindre repræsentativt, når besvarelserne inddeles på undergrupper, når det gælder tilbuddene. Antallet af svar varierer fra personer til, og det er ikke nok til, at de er repræsentative for den samlede brugergruppe i tilbuddene. Alligevel er der i de fleste tilfælde overensstemmelse mellem spørgeskematendenserne og tilkendegivelserne i interviewene. Spørgeskemabesvarelserne er inddraget i rapporterne som perspektivering på de kvalitative undersøgelser. Spørgsmål omhandlende sammenhæng og sagsbehandling i Gladsaxe Kommune, Familie og Rådgivning er kun blevet stillet til de brugere, som har fået deres sag behandlet i Familie og Rådgivning. Det vil sige, at brugere i de tidligere amtslige tilbud (Sofieskolen og Bakkegården), som Familie og Rådgivningen i Gladsaxe Kommune ikke har visiteret, kun er blevet spurgt til deres tilfredshed med det enkelte tilbud og ikke til sagsbehandlingen. Spørgsmål til sagsbehandlingen ud af brugere er blevet spurgt til Familie og Rådgivnings sagsbehandling. af de relevante respondenter har svaret på disse spørgsmål - en svarprocent på, % for sagsbehandlingen. Resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen fremlægges i denne sammenfattende rapport, hvor opgørelserne i et vist omfang sammenholdes med resultaterne fra de to kvalitative undersøgelser. Spørgeskemaet er vedlagt som bilag til nærværende rapport. Metode - gruppeinterviews med brugere af kommunens egne tilbud Deltagerne i gruppeinterviewene er tilfældigt udvalgt af Udviklingssekretariatet på baggrund af lister over brugerne af tilbuddet. Tilfældigt udtrukne brugere blev kontaktet telefonisk, indtil der var tilsagn om deltagelse fra - forældre. I nogle tilbud har Udviklingssekretariatet sikret deltagelse af brugere i forskellige afdelinger af tilbuddet.

6 September Familieskolen er en undtagelse fra den beskrevne rekrutteringsmetode, idet aktuelle brugere fra familiekursus og familieskole deltog i gruppeinterviewet. En anden undtagelse er, at Pilegårdens gruppeinterview blev suppleret med fem telefoninterviews, idet der var mandefald på dagen, og kun tre mødte frem til gruppeinterviewet. Gruppeinterviewene er blevet afholdt på institutionerne. Ud over de inviterede forældre har to medarbejdere fra Gladsaxe Kommunes Udviklingssekretariat deltaget som interviewer og referent. Alle interviews er blevet optaget alene med henblik på at sikre højst mulig kvalitet i interviewreferaterne, således at brugerne eksempelvis kan citeres korrekt. Lydoptagelserne er kun tilgængelige for én medarbejder i Udviklingssekretariatet. Interviewdeltagerne er anonyme i rapporten. Gruppeinterviewene er struktureret omkring de samme temaer og forhold som spørgeskemaet. Lederne af tilbuddene har haft interviewguiden til gennemsyn og har bidraget med forslag til uddybende spørgsmål. Et eksempel kan være forslag om at spørge til bestemte typer af personale, lokaler, faciliteter og ordninger mm. På den måde har bidragene fra tilbuddene kvalificeret interviewene. Metode - personlige interviews og gruppeinterviews vedr. sagsbehandlingen Denne del af undersøgelsen er gennemført af analysefirmaet Capacent Epinion. Capacent Epinion har gennemført fem interviews med i alt personer indenfor hvert af de tre sagsområder: Special/ handicapgruppen Psykosociale/anbringelsessager Forebyggende sager. Capacent Epinion har udvalgt deres informanter fra lister som Familie og Rådgivning har udarbejdet. Gladsaxe Kommune er ikke bekendt med, hvilke brugere der har deltaget i disse interviews. Der er gennemført tre gruppeinterview med sagsbehandlere, hvor hvert område har været repræsenteret af to eller tre sagsbehandlere. De interviewede er udvalgt af Familie og Rådgivning. Formålet med inddragelsen af sagsbehandlerne er ikke at få sagsbehandlernes reaktioner på brugerdelen af undersøgelsen eller forklaringer på, hvorfor brugerne oplever sagsbehandlingen, som de gør. Det er snarere formålet at få belyst begge sider af sagsbehandlingen. Undersøgelsesresultaterne er beskrevet indgående i delrapporten: Kvalitativ undersøgelse af sagsbehandlingen i Familie og Rådgivning Capacent Epinion, juni.

7 September Resultater af undersøgelser af tilfredshed med sagsbehandlingen Brugere i tilbuddene, som har fået deres sag behandlet i Familie og Rådgivning, er blevet spurgt til deres tilfredshed med sagsbehandlingen i et spørgeskema. Derudover har Capacent Epinion foretaget enkeltinterview med borgere, der har fået behandlet deres sag i Familie og Rådgivning. Nedenfor fremlægges resultaterne fra den kvantitative og kvalitative undersøgelser af tilfredsheden med sagsbehandlingen. Det skal bemærkes, at det ikke er to identiske grupper, der har deltaget i de to forskellige undersøgelser. De brugere, der har svaret via spørgeskemaet, er alle tilknyttet et af Familie og Rådgivnings tilbud, mens de brugere, som er blevet interviewet, ikke nødvendigvis har været tilknyttet et tilbud, men har fået deres sag behandlet af Familie og Rådgivningen indenfor det sidste år. Det kan fx betyde, at deres sagsbehandling medførte, at de ikke blev visiteret til et tilbud. Overordnet tilfredshed med sagsbehandlingen Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du alt i alt med Gladsaxe Kommunes sagsbehandling af din sag? tilfreds eller Meget Spørgsmålet er besvaret af personer heraf er de tilfredse eller meget tilfredse med sagsbehandlingen, mens det samme antal er e eller meget e med sagsbehandlingen. brugere ved ikke og har undladt at svare. En overordnet brugertilfredshed med sagsbehandlingen på ca. % er ikke tilfredsstillende. Spørgsmålet er, om det er realistisk, at løfte den generelle tilfredshed med Familie og Rådgivnings sagsbehandling til niveauer, man kender fra andre brugerundersøgelser eksempelvis på ældreområdet og daginstitutionsområdet. I de næste to afsnit uddybes tilfredsheden med sagsbehandlingen med yderligere resultater fra spørgeskemaundersøgelsen. Tallene suppleres med de betragtninger, der er resultatet af interviewene af borgere redegjort for i Capacent Epinions rapport.

8 September. Sagsbehandlingen Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med resultatet af din sagsbehandling? Hvor tilfreds er du med det tilbud som du / dit barn er blevet tildelt? Hvor tilfreds er du med din indflydelse på tildelingen af det specifikke tilbud? Hvor tilfreds er du med den tid det tog at behandle din sag? Hvor tilfreds er du med den tid det tog fra du fik et tilbud til du / dit barn startede der? tilfreds eller Meget Det bemærkes, at kun i det første og overordnede spørgsmål til tilfredsheden med sagsbehandlingen (figur.), har brugerne en forholdsvis lav tilfredshed. Når der efterfølgende er spurgt ind til de enkelte dele af sagsbehandlingen, så som resultatet, brugerens indflydelse på resultatet og det tildelte tilbud, er tilfredsheden højere (figur.) Mens næsten halvdelen af de adspurgte brugere har angivet, at de er tilfredse med resultatet af deres sagsbehandling, er mere end % af brugerne tilfredse med det tilbud, de har fået. Den høje tilfredshed med tilbuddene, som er kommet frem i interviewene med brugerne understøtter dette. Det redegøres der nærmere for i Afsnit, og uddybende i rapporten Brugernes tilfredshed med kvaliteten i tilbuddene. Ved at sammenligne besvarelserne af spørgsmålene hvor tilfreds er du med dit tilbud og hvor tilfreds er du med din indflydelse på tildelingen af tilbuddet, er der et muligt sammenfald mellem brugernes grad af tilfredshed. De brugere, som er tilfredse med deres indflydelse på tildelingen af tilbuddet, har også en tendens til at være mere tilfredse med selve tilbuddet, end de brugere der oplever hed med tildelingen af tilbud. Skift i sagsbehandler Ifølge Capacent Epinions rappport har mange brugere oplevet flere skift af sagsbehandler, hvilket er en af årsagerne til, at flere brugere ikke er tilfredse med deres sagsbehandling. Rapporten vidner om, at der er en vis grad af forståelse for, at et sagsbehandlerskift er nødvendigt. Brugerne efterlyser dog information om skiftet. Samtidig efterspørger brugerne, at den nye sagsbehandler er bedre orienteret i sagen, så oplevelsen af at skulle starte forfra mindskes. Herudover fremgår det af rapporten om sagsbehandlingen, at flere brugere ønsker at være i tættere dialog med deres sagsbehandler enten i form af hyppigere mødefrekvens, eller ved at de modtager anden information fra deres sagsbehandler om nyt i deres sagsbehandling.

9 September Af figur. fremgår det, at ud af brugere er e eller meget e med den tid, det har taget at få behandlet deres sag. Capacent Epinions interviews med borgerne viser imidlertid, at brugernes oplevelse af tidsforløbet i høj grad afhænger af den information, de får fra deres sagsbehandler.. Sagsbehandleren Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med din sagsbehandlers opfølgning på jeres aftaler? Hvor tilfreds er du med din sagsbehandlers respekt for dig? Hvor tilfreds er du med dine møder med din sagsbehandler? Hvor tilfreds er du med hvor ofte du har været i kontakt med din sagsbehandler? tilfreds eller Meget Både resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen og interviews med brugerne viser, at brugerne generelt oplever mødet med den enkelte sagsbehandler meget positivt. Hele brugere ud af er tilfredse eller meget tilfredse med deres sagsbehandlers opfølgning på de aftaler, der indgås på møderne. ud af respondenter angiver, at de er tilfredse eller meget tilfredse med både deres sagsbehandlers respekt for dem og med deres møder med sagsbehandleren. Det kan tyde på, at når brugerne skal vurdere, hvor tilfredse de alt i alt er med Gladsaxe Kommunes sagsbehandling af deres sag, så er det i mindre grad mødet med sagsbehandleren, der medfører hed. Det kan tyde på, at det er rammerne for sagsbehandlingen, såsom skift af sagsbehandler, og at sagsbehandlingen tager lang tid, der er kilder til hed. I Capacent Epinions rapport fremgår det, at den gennemgående opfattelse blandt de interviewede brugere er, at sagsbehandleren ikke har nok beslutningskompetence. Det tyder på, at brugerne ikke har kendskab til de eksisterende rammer for, hvordan sagsbehandlingen forløber, eksempelvis at tildelingen af tilbud sker på sagskonferencer og ikke kan besluttes af den enkelte sagsbehandler i mødet med brugeren.

10 September Resultater af undersøgelser af tilfredshed med tilbuddene Nedenfor resumeres brugernes overordnede tilfredshed med tilbuddene samt tilfredsheden med hvert af de tilbud. For både den overordnede tilfredshed og tilfredsheden med hvert tilbud fremgår resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen og en sammenfatning af den kvalitative undersøgelse. For udbydende indblik i brugernes tilfredshed henvises til rapporten Brugernes tilfredshed med kvaliteten i tilbuddene.. Overordnet tilfredshed med tilbuddene Nedenfor ses en oversigt over brugernes samlede tilfredshed med tilbuddene samt en opsamling på tendenser fra den kvalitative del af undersøgelsen. Formålet er at give et overblik over tilbuddene på tværs. Der skal dog tages forbehold for en sådan sammenligning, idet de tilbud er forskellige og derfor svære at sammenligne. Bemærk endvidere at resultaterne er anført i absolutte tal, dvs. at antallet af respondenter varierer mellem tilbuddene. Resultaterne i figur. gælder spørgsmålet Hvor tilfreds er du med det tilbud, som du/dit barn er tilknyttet? Figur. % % % % % % Bakkeskolen Sofieskolen Brohuset Pilegården Familieskolen tilfreds eller Meget På tværs af tilbuddene, er der en tendens til, at brugerne er mindre tilfredse med de fysiske rammer. Brugerne fortæller om pladsmangel eller lokaler, der ikke matcher brugergruppens behov. Brugerne efterspørger eksempelvis faglokaler og bedre udendørs faciliteter. På tværs af tilbuddene er der en tendens til, at brugerne er tilfredse med personalet på institutionerne. Brugerne oplever generelt, at personalet respekterer forældrene og børnene og gør en god indsats for at skabe trivsel og udvikling for børnene og familierne.

11 September I forhold til brugernes oplevelser med sammenhæng i kommunens tilbud, er der blandt brugerne både tilfredsstillende og stillende oplevelser. Nogle brugere oplever en god sammenhæng, hvor f.eks. skolelærere eller pædagoger er involverede og engagerede. Andre oplever ingen sammenhæng og involvering på tværs, hvilket de oplever som begrænsende for barnets/familiens udviklingsmuligheder.. Bakkeskolen Overordnet oplever forældrene, at Bakkeskolen er et tilfredsstillende tilbud. Dette kommer bl.a. til udtryk i forældrenes fortællinger om personalets engagement og indsats med at skabe dialog med forældrene. Forældrene opfatter personalet som åbent og lydhørt, og fremhæver personalets indsats med at finde det enkeltes barns udviklingsmuligheder samt personalets indsats for at skabe sociale relationer mellem børnene. Forældrene efterspørger mere plads på Bakkeskolen og fremhæver negative konsekvenser af, at stedet er bygget til fysisk handicappede, som har helt andre behov end autistbørn. De efterspørger faglokaler til visse skolefag samt flere specialfaglige personaleressourcer som f.eks. talepædagog. Desuden ønskes mere sprogtræning og bedre muligheder for erhvervspraktik. Spørgeskemaresultaterne støtter generelt også forældrenes fortællinger fra den kvalitative del. Spørgeskemaundersøgelsen afspejler gode relationer mellem personale og forældre og en vis grad af hed med fysiske rammer. Figur. på næste side antyder, at forældrene ikke er helt så tilfredse med aktiviteterne og barnets udbytte som med andre forhold. Det bliver ikke drøftet i interviewet men adresseres i kommentarerne i spørgeskemaundersøgelsen. Her skriver to forældre, at de ikke oplever tilstrækkeligt individuelle forløb, og at de oplever en del sygdom hos det faste personale, og at dette påvirker undervisningen.

12 September Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med det tilbud som du/ dit barn er tilknyttet? Hvor tilfreds er du med tilbuddets/skolens lokaler og fysiske inventar? Hvor tilfreds er du med omgivelserne omkring tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet på tilbuddet/ i skolen? Hvor tilfreds er du med din kontakt til personalet? Hvor tilfreds er du med den respekt som personalet viser dig? Hvor tilfreds er du med den måde personalet inddrager dig på? Hvor tilfreds er du med den måde som personalet lytter til dig? Hvor tilfreds er du med personalets engagement i hverdagen? Hvor tilfreds er du med personalets indsats for at skabe trivsel for dig / dit barn? Hvor tilfreds er du med de aktiviteter der er i tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du med med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen? tilfreds eller Meget

13 September. Sofieskolen Overordnet oplever forældrene Sofieskolen som et tilfredsstillende tilbud. Dette kommer bl.a. til udtryk i forældrenes fortællinger om gode udendørsforhold, samt fin kontakt og sparring mellem personale og forældre, psykolog- og sagsbehandlerressource. Forældrene fremhæver også den individuelle pædagogiske indsats, hvor børnene bliver tilstrækkeligt udfordret. Forældrene efterspørger bl.a. plads indenfor, mere og bedre udnyttelse af IT samt flere idræts- og musikaktiviteter. Spørgeskemaresultaterne støtter generelt også forældrenes meldinger fra interviewene. I interviewet blev det dog ikke antydet, hvad der kan skyldes, at forældrene som det fremgår af skemaet herunder har en lavere grad af tilfredshed med aktiviteterne og med barnets udbytte af Sofieskolen. I spørgeskemaet fortæller en forælder dog, at aflysning af undervisning på grund af sygdom er medvirkende til, at forælderen samlet set ikke er så tilfredse med udbyttet. Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med det tilbud som du/ dit barn er tilknyttet? Hvor tilfreds er du med tilbuddets/skolens lokaler og fysiske inventar? Hvor tilfreds er du med omgivelserne omkring tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet på tilbuddet/ i skolen? Hvor tilfreds er du med din kontakt til personalet? Hvor tilfreds er du med den respekt som personalet viser dig? Hvor tilfreds er du med den måde personalet inddrager dig på? Hvor tilfreds er du med den måde som personalet lytter til dig? Hvor tilfreds er du med personalets engagement i hverdagen? Hvor tilfreds er du med personalets indsats for at skabe trivsel for dig / dit barn? Hvor tilfreds er du med de aktiviteter der er i tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du med med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen? tilfreds eller Meget

14 September. Brohuset Fra den kvalitative del af undersøgelsen er det fremtrædende, at brugerne oplever Brohuset som et hyggeligt sted med god atmosfære, dog med pladsmangel og med begrænsede muligheder for at få tid sent på dagen og om aftenen. Personalets engagement kommer ifølge forældrene til udtryk i, at der laves skræddersyede løsninger til familierne, at personalet har god hukommelse og udviser respekt overfor familierne. De interviewede forældre oplever generelt, at det primære udbytte af tilbuddet sker i starten af forløbet. De efterspørger flere redskaber og en udslusningsperiode, så tilbuddet ikke stopper brat. Endelig mener nogle forældre, at Brohusets tilbud ikke er det rette til deres familie. Generelt oplever forældrene, at der er lav grad af sammenhæng mellem forløb i Brohuset og børnenes skole/dagpasning. Forældrene betoner, at den lave grad af sammenhæng også hviler på skolernes skuldre. Derfor peger forældrene på, at Brohuset tilbud bedst er egnet til forløb, der alene foregår i familier, mens det er en større udfordring at få succes med forløb, der kalder på involvering af såvel Brohuset som skole/dagpasning. Forløb på familiecentret kan være meget forskelligartede. For eksempel er nogle forløb kun for forældre, mens andre forløb er for flere/alle familiemedlemmer. Nogle forløb retter sig primært mod børnene/de unge. Det gælder eksempelvis grupper for teenagepiger. Som det fremgår af skemaet herunder har en del svaret ved ikke, og flere svar i interview og spørgeskema antyder, at det for kan hænge sammen med, at spørgeskemaet er blevet besvaret af forældre til børn/unge, der bruger Brohuset uden forældrene. Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med det tilbud som du/ dit barn er tilknyttet? Hvor tilfreds er du med tilbuddets/skolens lokaler og fysiske inventar? Hvor tilfreds er du med omgivelserne omkring tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet på tilbuddet/ i skolen? Hvor tilfreds er du med din kontakt til personalet? Hvor tilfreds er du med den respekt som personalet viser dig? Hvor tilfreds er du med den måde personalet inddrager dig på? Hvor tilfreds er du med den måde som personalet lytter til dig? Hvor tilfreds er du med personalets engagement i hverdagen? Hvor tilfreds er du med personalets indsats for at skabe trivsel for dig / dit barn? Hvor tilfreds er du med de aktiviteter der er i tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du med med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds tror du, at dine / dit barns lærerer/pædagoger fra lokal skolen er med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen som der er visiteret til? Hvor tilfreds er du med samarbejdsmøderne? Hvor tilfreds er du med den sammenhæng der er i kommunens tilbud? (sammenhæng mellem tilbud/skole og lokal skole, daginstitution, fritidshjem, klub m.m.) tilfreds eller Meget

15 September. Pilegården Forældrene oplever Pilegården som et hyggeligt sted og er også tilfredse med, at familien og den unge møder Pilegårdens personale andre steder, f.eks. i hjemmet, eller ude af huset på cafe eller gåtur i skoven. Forældrene har forskellige oplevelser med personalet. Nogle forældre synes, de har en god dialog med personalet, og de oplever, at personalet respekterer dem og udviser tillid. En forælder oplever, at dialogen med personalet er stillende, og at der er opstået et forhold præget af mistillid mellem personalet og denne forælder. Nogle forældre oplever, at forløbet har haft en positiv betydning for familiens/den unges udvikling, mens andre oplever, at forløbet ikke har medført en positiv udvikling for de unge. Hertil vurderer flere forældre, at tidsrammen de visiteres til er en begrænsning, idet de oplever, at udviklingen sker langsomt. Nogle forældre vurderer, at udviklingen vil fortsætte efter forløbet, og andre forældre efterspørger opfølgende samtaler. En andel af brugerne vurderer, at der er en sammenhæng i indsatsen på Pilegården og skolen, mens andre ikke oplever en sammenhæng. Som det ses af skemaet er det få forældre, der er decideret tilfredse med sammenhæng og samarbejdsmøder. Mange har svaret ved ikke. Pilegården er det tilbud, hvor de interviewede forældre udviser størst variation i graden af tilfredshed, og der findes en tilsvarende spændvidde i svarene i spørgeskemaet, som i alt forældre har udfyldt. Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med det tilbud som du/ dit barn er tilknyttet? Hvor tilfreds er du med tilbuddets/skolens lokaler og fysiske inventar? Hvor tilfreds er du med omgivelserne omkring tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet på tilbuddet/ i skolen? Hvor tilfreds er du med din kontakt til personalet? Hvor tilfreds er du med den respekt som personalet viser dig? Hvor tilfreds er du med den måde personalet inddrager dig på? Hvor tilfreds er du med den måde som personalet lytter til dig? Hvor tilfreds er du med personalets engagement i hverdagen? Hvor tilfreds er du med personalets indsats for at skabe trivsel for dig / dit barn? Hvor tilfreds er du med de aktiviteter der er i tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du med med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds tror du, at dine / dit barns lærerer/pædagoger fra lokal skolen er med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen som der er visiteret til? Hvor tilfreds er du med samarbejdsmøderne? Hvor tilfreds er du med den sammenhæng der er i kommunens tilbud? (sammenhæng mellem tilbud/skole og lokal skole, daginstitution, fritidshjem, klub m.m.) tilfreds eller Meget

16 September. Familieskolen Overordnet oplever forældrene Familiekursus og Familieskolekursus som gode tilbud. Forældrene oplever medarbejderne som meget rummelige, tilgængelige, nærværende, gode til at skabe en tillid til forældrene og gode til at fokusere på ressourcer. Forældrene fremhæver arbejdet med mål og fokuspunkter som værdifuldt for udviklingen. Forældrene oplever, at Familieskolen har bidraget til at skabe en udvikling for forældre og børn. Det kommer til udtryk i større sikkerhed i forældrerollen og en bedre relation og kommunikation mellem forældre og børn. Flerfamiliemetoden, hvor familierne er i grupper, opleves af alle forældre som en styrke i tilbuddet. Forældrene fremhæver sammenholdet som havende en positiv indvirkning på udviklingen, der sker for selve familien. Især efterspørger forældrene udendørsarealer, som i dag begrænser sig til et mindre stykke asfalt. De ønsker også flere mindre rum indenfor og bedre køkkenforhold. Figur. % % % % % % Hvor tilfreds er du med det tilbud som du/ dit barn er tilknyttet? Hvor tilfreds er du med tilbuddets/skolens lokaler og fysiske inventar? Hvor tilfreds er du med omgivelserne omkring tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet på tilbuddet/ i skolen? Hvor tilfreds er du med din kontakt til personalet? Hvor tilfreds er du med den respekt som personalet viser dig? Hvor tilfreds er du med den måde personalet inddrager dig på? Hvor tilfreds er du med den måde som personalet lytter til dig? Hvor tilfreds er du med personalets engagement i hverdagen? Hvor tilfreds er du med personalets indsats for at skabe trivsel for dig / dit barn? Hvor tilfreds er du med de aktiviteter der er i tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds er du med med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds tror du, at dine / dit barns lærerer/pædagoger fra lokal skolen er med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen som der er visiteret til? Hvor tilfreds er du med samarbejdsmøderne? Hvor tilfreds er du med den sammenhæng der er i kommunens tilbud? (sammenhæng mellem tilbud/skole og lokal skole, daginstitution, fritidshjem, klub m.m.) tilfreds eller Meget

17 September Spørgeskemaet Spørgsmål til tilbuddet/skolen: Meget Hvor tilfreds er du med det tilbud som du / dit barn er tilknyttet? Spørgsmål til tilbuddets/skolens fysiske rammer: Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med tilbuddets/skolens lokaler og fysiske inventar? Hvor tilfreds er du med omgivelserne omkring tilbuddet/skolen? Spørgsmål til personalet i tilbuddet/skolens: Meget Hvor tilfreds er du alt i alt med personalet på tilbuddet/ i skolen? Flere spørgsmål omkring personalet: Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med din kontakt til personalet? Hvor tilfreds er du med den respekt som personalet viser dig? Hvor tilfreds er du med den måde personalet inddrager dig på? Hvor tilfreds er du med den måde som personalet lytter til dig?

18 September Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med personalets engagement i hverdagen? Hvor tilfreds er du med personalets indsats for at skabe trivsel for dig / dit barn? Spørgsmål til aktiviteterne i tilbuddet/skolen: Meget Hvor tilfreds er du med de aktiviteter der er i tilbuddet/skolen? Spørgsmål til udbyttet i tilbuddet/skolen: Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen? Hvor tilfreds tror du, at dine / dit barns lærerer/pædagoger fra lokal skolen er med dit / dit barns udbytte af tilbuddet/skolen som der er visiteret til? Har du kommentarer vedrørende kvaliteten af tilbuddet/skolen? Skriv venligst nedenfor: Spørgsmål til samarbejde på tværs af kommunens tilbud: Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med samarbejdsmøderne?

19 September Hvor tilfreds er du med den sammenhæng der er i kommunens tilbud? (sammenhæng mellem tilbud/skole og lokal skole, daginstitution, fritidshjem, klub, m.m.) Sæt et kryds i hver række Meget Spørgsmål til Gladsaxe Kommunes sagsbehandling af din sag: Meget Hvor tilfreds er du alt i alt med Gladsaxe Kommunes sagsbehandling af din sag? Flere spørgsmål til din sagsbehandling: Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med resultatet af din sagsbehandling? Hvor tilfreds er du med det tilbud som du / dit barn er blevet tildelt? Hvor tilfreds er du med din indflydelse på tildelingen af det specifikke tilbud? Hvor tilfreds er du med din sagsbehandlers opfølgning på jeres aftaler? Hvor tilfreds er du med den tid det tog at behandle din sag? Hvor tilfreds er du med den tid det tog fra du fik et tilbud til du / dit barn startede der?

20 September Spørgsmål til samarbejdet med din sagsbehandler: Sæt et kryds i hver række Meget Hvor tilfreds er du med din sagsbehandlers respekt for dig? Hvor tilfreds er du med dine møder med din sagsbehandler? Hvor tilfreds er du med hvor ofte du har været i kontakt med din sagsbehandler? Har du kommentarer vedrørende sagsbehandlingen af din sag? Skriv venligst nedenfor:

Brugernes tilfredshed med kvaliteten i tilbuddene

Brugernes tilfredshed med kvaliteten i tilbuddene September 8 Brugernes tilfredshed med kvaliteten i tilbuddene September 8 En delrapport til: Brugerundersøgelser i Familie & Rådgivning September 8 Udviklingssekretariatet September 8 Lomian/Dobjje September

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET

BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET 2010 BRUGERUNDERSØGELSE AF SAGSBEHANDLINGEN I ADOPTIONSNÆVNET OG SEKRETARIATET Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 Felt og fremgangsmåde 3 2. Basisoplysninger om respondenterne 3 3. Kontakten til Adoptionsnævnets

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen.

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. 1. Indledning. 1.1. Familieafdelingen. Familieafdelingen i Svendborg Kommune tager sig af sager om børn og unge, der kræver særlig støtte. Familieafdelingen

Læs mere

Tandplejens Brugerundersøgelse. Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008

Tandplejens Brugerundersøgelse. Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008 Tandplejens Brugerundersøgelse Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008 Byrådsservice Odder Kommune 2008 Indholdsfortegnelse 1. Formålet med brugerundersøgelsen... 2 2. Design

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015 Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn Viden & Strategi Efteråret 2015 Om Tilskud til pasning af egne børn Byrådet besluttede den 16. december 2014 at give tilskud til pasning af

Læs mere

Rapport om brugerundersøgelsen af Gladsaxe Kommunes foreningsportal 2010

Rapport om brugerundersøgelsen af Gladsaxe Kommunes foreningsportal 2010 Rapport om brugerundersøgelsen af Gladsaxe Kommunes foreningsportal 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Sammenfatning 3 3. Baggrund og metode 5 3.1 Baggrund for undersøgelsen 5 3.2 Metode 5 4.

Læs mere

Allerød Kommune Dagtilbud

Allerød Kommune Dagtilbud Udvidede åbningstider Allerød Kommune Dagtilbud 1 Indledning Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af kommissorium om Behov for dagtilbud med udvidede åbningstider. For at inddrage så mange forældre

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Projektgruppen. Sagsnr.: 2008/06628 Dato: Vinderødundersøgelsen. Direktionskonsulent. Strategi og Organisation Notat Til: Projektgruppen Sagsnr.: 2008/06628 Dato: 02-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Vinderødundersøgelsen Signe Friis Direktionskonsulent Indledning: Der blev i 2008 nedsat en styregruppe

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen.

Brugertilfredshedsundersøgelsen i Skive Kommune er udført i samarbejde med analysefirmaet Epinion, som har stået for dataindsamlingen. 3. juni 2015 1. Indledning Dette notat sammenfatter resultaterne af Skive Kommunes brugertilfredshedsundersøgelse vedr. hjemmepleje og plejeboliger, som er gennemført i foråret 2015. Undersøgelsen er igangsat

Læs mere

Opholdsstedet Kollektivet. UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter

Opholdsstedet Kollektivet. UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter Opholdsstedet Kollektivet UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter Oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 2. METODEVALG... 2 3. ANALYSE... 4 3.1 ANALYSE AF PÅRØRENDE/NETVÆRKSPERSONER

Læs mere

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Udarbejdet af: EPO Dato: --9 Sagsid.:..-A-- Version nr.:. Indholdsfortegnelse Indledning Brugerundersøgelsens resultater Resultater af de indledende

Læs mere

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse

Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen. En kvalitativ undersøgelse Dimittendundersøgelse 2013 Administrationsøkonomuddannelsen En kvalitativ undersøgelse Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendens jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelsen 4 4.0 Arbejdsbelastning

Læs mere

Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune. Brugerundersøgelse 2014

Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune. Brugerundersøgelse 2014 Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune Brugerundersøgelse 2014 Forord I DLS Service har vi undersøgt brugernes tilfredshed med vores ydelser. Alle brugere har modtaget et spørgeskema med titlen Hjælp

Læs mere

Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud

Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud Natur og Udvikling Udarbejdet af: Økonomisekretariatet og Dagtilbud Oktober 2011 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Undersøgelsens resultater.3 2. Sådan er undersøgelsen

Læs mere

Resume af brugerundersøgelse i KABS. Af: Antropolog Kathrine Bro Ludvigsen, KABS 2014

Resume af brugerundersøgelse i KABS. Af: Antropolog Kathrine Bro Ludvigsen, KABS 2014 Resume af brugerundersøgelse i KABS Af: Antropolog Kathrine Bro Ludvigsen, KABS 2014 Baggrund og formål Nærværende notat er et resumé af den brugerundersøgelse, som blev gennemført i KABS januar 2014 marts

Læs mere

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, 2009 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune FORMÅL Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune De overordnede formål med brugerundersøgelsen: 1. at

Læs mere

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Indhold Indledning... 2 Skolens pædagogiske strategi... 3 Første del af selvevalueringen... 4 Kendskab til den pædagogiske strategi... 4 Sammenhæng mellem

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 Behandlingsskolerne

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 Behandlingsskolerne FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 16 Behandlingsskolerne I løbet af marts 16 gennemførte vi på Behandlingsskolerne en forældretilfredshedsundersøgelse. Formålet var at få belyst forældrenes tilfredshed

Læs mere

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 Brugertilfredshedsundersøgelse For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Hovedrapport - dagtilbud Forældretilfredshed 2013

Hovedrapport - dagtilbud Forældretilfredshed 2013 generated at BeQRious.com Du modtager i løbet af uge 20 et brev med et link til et elektronisk spørgeskema. Husk at deltage, for institutionen med den svarprocent vinder en overraskelse til glæde for hele

Læs mere

Hovedrapport - dagplejen Forældretilfredshed 2010

Hovedrapport - dagplejen Forældretilfredshed 2010 Brugerund ersøgelse af dagtilbu d i Favrsko v Kommun e Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af dagplejegrupperne...6

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Beboernes netværk er en væsentlig resurse ift. samarbejdet med beboerne, og samtidig er der en stor sikkerhed, tryghed og tillid for beboerne i at have en god kontakt

Læs mere

For Aarhus Kommune, Myndighedsområdet

For Aarhus Kommune, Myndighedsområdet Brugertilfredshedsundersøgelse For Aarhus Kommune, Myndighedsområdet 2013-2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Metode... 4 2. Resultater... 5 2.1 Køn og alder... 6 2.2 Samlet tilfredshed,

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 7. april 2014 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling. Journal

Læs mere

Voksne med Handicap 2014

Voksne med Handicap 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Voksne med Handicap 2014 Bostøtte, Bofællesskaber og Boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus

Læs mere

Kejserdal. Anmeldt tilsyn/brugerundersøgelse

Kejserdal. Anmeldt tilsyn/brugerundersøgelse Kejserdal Anmeldt tilsyn/brugerundersøgelse CareGroup 20-01-2011 1. Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 2. Indhold og metoder... 3 3. Samlet vurdering og anbefaling... 3 3.1. vurdering... 3 4. De unges

Læs mere

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017.

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. SOLRØD KOMMUNE Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. Indledning og datagrundlag Undersøgelsen af brugertilfredsheden med kronikerrehabiliteringen

Læs mere

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter Social og Sundhed Sagsnr. 205111 Brevid. 1417478 Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter 27. marts 2012 Baggrund Byrådet besluttede den 30. marts 2011 at samle

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center 1 Indhold Samlet opsummering...4 Indledning...6 Undersøgelsesmetode...6 Læsevejledning...8 Del-rapport

Læs mere

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART

LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART LÆR MED FAMILIEN EVALUERING AF ET PROJEKT OM FORÆLDREINVOLVERING I FOLKESKOLEN KORT & KLART OM LÆR MED FAMILIEN Lær med Familien er en metode, der bygger bro mellem skole og hjem. Den består af en række

Læs mere

Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter

Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter Evaluering af samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter Samarbejdet mellem læsevejledere og læsekonsulenter er i sommeren 2016 blevet evalueret gennem et digitalt spørgeskema udsendt til læsevejlederne

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

Evaluering af brugerkvaliteten på småbørnsområdet Resume Sundhedsplejen Mariagerfjord Kommune 2010

Evaluering af brugerkvaliteten på småbørnsområdet Resume Sundhedsplejen Mariagerfjord Kommune 2010 Evaluering af brugerkvaliteten på småbørnsområdet Resume Sundhedsplejen Mariagerfjord Kommune 2010 Udarbejdet af Lone Rosenberg Sørensen i samarbejde med ledende sundhedsplejerske Pia Ballentin 1 Resumé

Læs mere

Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014

Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014 Brugerundersøgelse i Aalborg kommunes tandpleje i 2014 1 Indholdsfortegnelse Metode... 3 Resultater... 4 Overordnet tilfredshed med tandplejen... 4 Resultater - Tryghed, tillid og smertefri behandling...

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt brugere og pårørende på døgnområdet

Tilfredshedsundersøgelse blandt brugere og pårørende på døgnområdet Tilfredshedsundersøgelse blandt brugere og pårørende på døgnområdet Familier, Børn og Unge 2015 Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Ungdomscentret UDGIVER Ressourcestyring Socialforvaltningen, Aarhus Kommune

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN BRUGERUNDERSØGELSE 2016 CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2016: Center for Kræft og Sundhed København 1 Brugerundersøgelse 2016 Center for Kræft

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere. Familiecentret Socialforvaltningen, Aarhus Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere. Familiecentret Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere Familiecentret 2016 Socialforvaltningen, Aarhus Kommune UDGIVER Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Christina Vang Jakobsen,

Læs mere

Borgerne skal opleve øget tilfredshed med jobcentrets service Langt flere virksomheder skal se fordele ved at samarbejde med jobcentret

Borgerne skal opleve øget tilfredshed med jobcentrets service Langt flere virksomheder skal se fordele ved at samarbejde med jobcentret Brugerundersøgelser februar-marts 2019 Kerneområdet Alle Kan Bidrage Kerneområdet Alle Kan Bidrage gennemførte februar/marts 2019 to brugerundersøgelser henvendt til henholdsvis borgere og virksomheder.

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/ Hvad mener borgerne om behandlingen i Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge 43-44 2018 J. nr. 29.24.00A26 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Metode og fremgangsmåde... 4 Resume...

Læs mere

Forældretilfredshed 2014

Forældretilfredshed 2014 Antal svar: 22, svarprocent: 81% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede de gode erfaringer

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

NYBORG KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE PÅ SKOLEOMRÅDET KLØVERSKOLEN

NYBORG KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE PÅ SKOLEOMRÅDET KLØVERSKOLEN BRUGERUNDERSØGELSE PÅ SKOLEOMRÅDET 2014 4KLØVERSKOLEN INDLEDNING Brugerundersøgelse på skoleområdet 2014 Nyborg Kommune gennemførte i perioden maj % juni 2014 en brugerundersøgelse blandt forældre til

Læs mere

Brugerundersøgelse vedrørende aktivitetsstøtte og lokaletilskud

Brugerundersøgelse vedrørende aktivitetsstøtte og lokaletilskud Brugerundersøgelse vedrørende aktivitetsstøtte og lokaletilskud Sport & Fritid Foråret 2008 Side 1 af 10 Brugerundersøgelse vedr. tilfredsheden med aktivitetsstøtte og lokaletilskud Metode I november/december

Læs mere

KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere af hjemmepleje, madservice og ældrebolig i Gladsaxe Kommune

KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere af hjemmepleje, madservice og ældrebolig i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Center for Personale og Udvikling Udviklingssekretariatet CSFAMR/DOBJJE Januar 2009 KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse blandt brugere af hjemmepleje, madservice og ældrebolig

Læs mere

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe Kommune Udviklingssekretariatet Januar 2007 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe, januar 2007 Indholdsfortegnelse: Rapportens opbygning:... 2 1. Sammenfatning...

Læs mere

Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016

Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016 Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016 I dag har jeg fået broccoli til frokost, og det kan jeg faktisk godt li. Vi fik rugbrød igen i dag. Supperne smager godt, og så er der ærter i. Vi

Læs mere

Forældretilfredshed 2012

Forældretilfredshed 2012 Forældretilfredshed 2012 Antal svar: 34, svarprocent: 81% LÆSEVEJLEDNING TIL SIDER MED FREKVENSOVERSIGT Tema / Fokus Spørgsmål fra det givne tema Benchmark / sammenligning med alle institutioner i undersøgelsen

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning...3. 2 Efterkommelse...3. 3 Beskrivelse af sagsforløb...3. 4 Anvendt undersøgelsesmetode...4. 5 Risikofaktorer...

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning...3. 2 Efterkommelse...3. 3 Beskrivelse af sagsforløb...3. 4 Anvendt undersøgelsesmetode...4. 5 Risikofaktorer... Redegørelse Efter påbud om undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø, herunder forekomsten af mobning blandt de ansatte i sjakkene i MSE A/S. Arbejdstilsynets sag nr. 20110009553/3 Udarbejdet af: Mads

Læs mere

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen 1. Aktviteter... 3 1.1 Overordnet aktivitet... 3 1.2 Familierådgivningsforløb... 3 1.3 Konsultationer/faglig sparring... 6 2. Tilfredshed... 7 2.1 Tilfredshed

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV.

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. HØJESTERET 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført i

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 30. juni 2011 Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 1. Indledning I perioden fra 7. juni til 21. juni 2011 fik de personer der har modtaget sygedagpenge hos Silkeborg Kommune

Læs mere

NYBORG KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE PÅ SKOLEOMRÅDET 2014 BIRKHOVEDSKOLEN

NYBORG KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE PÅ SKOLEOMRÅDET 2014 BIRKHOVEDSKOLEN BRUGERUNDERSØGELSE PÅ SKOLEOMRÅDET 201 BIRKHOVEDSKOLEN INDLEDNING Brugerundersøgelse på skoleområdet 201 Nyborg Kommune gennemførte i perioden maj - juni 201 en brugerundersøgelse blandt forældre til børn

Læs mere

Myter og realiteter i forældresamarbejdet i dagtilbud

Myter og realiteter i forældresamarbejdet i dagtilbud Myter og realiteter i forældresamarbejdet i dagtilbud Fire fremgangsmåder Udarbejdet for FOA af UdviklingsForum Om fremgangsmåderne Fremgangsmåderne er udarbejdet med henblik på, at den enkelte personalegruppe

Læs mere

Undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Kollegievejens Skole

Undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Kollegievejens Skole Undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Kollegievejens Skole Kollegievejens Skoles skolebestyrelse ønsker at få foretaget en brugerundersøgelse blandt forældrene på Kollegievejens Skole. Brugerundersøgelsen

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje 1 Formål med undersøgelsen Brugerundersøgelsen er et centralt redskab i Egedal Kommunes kontinuerlige arbejde med at forbedre kvaliteten i hjemmeplejen. Ved

Læs mere

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning

Maj 2013. MEGAFON Research - Analyse - Rådgivning Vallensbæk Kommune Tilfredshedsundersøgelse af hjemmeplejen Tekstrapport Maj 2013 Projektkonsulenter Connie Flausø Larsen Casper Ottar Jensen Alle rettigheder til undersøgelsesmaterialet tilhører MEGAFON.

Læs mere

BØRN OG UNGE SOM PÅRØRENDE 2013/2014

BØRN OG UNGE SOM PÅRØRENDE 2013/2014 2013/2014 BØRN OG UNGE SOM PÅRØRENDE AFDÆKNING AF PRAKSIS PÅ REGION HOVEDSTADENS HOSPITALER Undersøgelsen er gennemført af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte i forbindelse med centerets 3-årige

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Dagplejen 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner s.5

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KØBENHAVN

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KØBENHAVN Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KØBENHAVN 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført

Læs mere

BORGERRÅDGIVNINGEN I HOLBÆK KOMMUNE

BORGERRÅDGIVNINGEN I HOLBÆK KOMMUNE BORGERRÅDGIVNINGEN I HOLBÆK KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS AUGUST 2016 Indhold Rapporten er inddelt i: Baggrund for undersøgelsen Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning Side 4 Tilfredshed

Læs mere

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret).

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret). 1 Indledning På baggrund af øget fokus på målbarhed vedrørende ydelser generelt i Varde Kommune har PPR formuleret spørgsmål i forhold til fysio-/ergoterapeut og tale-/hørekonsulenternes indsats på småbørnsområdet

Læs mere

Center for Sundhed og Velfærd. Tilfredshedsundersøgelse. Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig

Center for Sundhed og Velfærd. Tilfredshedsundersøgelse. Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Center for Sundhed og Velfærd Tilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse blandt modtagere af hjemmepleje og beboere i plejebolig Efteråret 2014 Indhold SAMMENFATNING... 3 TILFREDSHED MED HJEMMEPLEJEN...

Læs mere

KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse for skoler, SFO er og klubber i Gladsaxe Kommune

KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse for skoler, SFO er og klubber i Gladsaxe Kommune Kommune Center for Personale og Udvikling Udviklingssekretariatet CSFAMR/DOBJJE December 2008 KL Kompas 2008 Brugertilfredshedsundersøgelse for skoler, SFO er og klubber i Kommune 1 2 1 INTRODUKTION OG

Læs mere

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Socialrådgiveruddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 17. april 2015 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling.

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

Socialtilsyn Midt Tilfredshedsundersøgelse 2017

Socialtilsyn Midt Tilfredshedsundersøgelse 2017 Socialtilsyn Midt Tilfredshedsundersøgelse 2017 Indholdsfortegnelse Resume... 2 1.0 Socialtilsyn Midts tilfredshedsundersøgelse 2017... 3 2.0 Tilfredshedsundersøgelsen for 2016 og 2017... 4 3.0 Hvor tilfreds

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse DECEMBER 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse Svendborg Brugertilfredshedsundersøgelse 2 Brugerundersøgelse Denne rapport indeholder resultatet af den brugerundersøgelse blandt Jobcenter

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Læsevejledning...4 Sammenfatning...6 Top 5...7 Bund 5...9 Samlet tilfredshed... 10 Den pædagogiske

Læs mere

Børnehaven Filuren Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Børnehaven Filuren Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Samlet tilfredshed...4 Barnets hverdag i institutionen...5 Kontakten og samarbejdet med personalet...6

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2017

Brugertilfredshed i SOF 2017 Brugertilfredshed i SOF 2017 Bilag Den 21. juni 2017 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I ODENSE

BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I ODENSE Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I ODENSE RETTEN I ÅRHUS 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen

Læs mere

Bilag 1 Evalueringens resultater

Bilag 1 Evalueringens resultater Bilag 1 Evalueringens resultater I dette bilag præsenteres resultaterne af evalueringen af det todelte tilbud om fysioterapi til medarbejdere. Datagrundlaget i evalueringen består af løbende registreringer

Læs mere

Grævlingehulen Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Grævlingehulen Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Samlet tilfredshed...4 Barnets hverdag i institutionen...5 Kontakten og samarbejdet med personalet...6

Læs mere

Greve Kommune Forældretilfredshed Tune Skole

Greve Kommune Forældretilfredshed Tune Skole Greve Kommune Forældretilfredshed Tune Skole Undersøgelse af forældres tilfredshed omkring Tillid til skolen Kontakt i skole-hjemsamarbejdet Forældrenes engagement Forældremøder og skole-hjemsamtaler Skolebestyrelsen

Læs mere

Gladsaxe Kommune - Vuggestueforældres Betalingsvillighed ift. mad i børnehaverne.

Gladsaxe Kommune - Vuggestueforældres Betalingsvillighed ift. mad i børnehaverne. Gladsaxe Kommune - Vuggestueforældres Betalingsvillighed ift. mad i børnehaverne. Epinion Capacent Indhold 1 Indledning...3 1.1 Baggrund og formål... 3 1.2 Karakteristik af respondenter... 3 1.3 Centrale

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE

SOCIAL, SUNDHED OG BESKÆFTIGELSE xx BRUGERUNDERSØGELSE 2011 Dato: 9. september 2011 Sundhed & Ældre Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 40 94 social@herning.dk www.herning.dk Tilkendegiv din mening om den hjemmehjælp, du modtager

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

undersøgelsen indgår under betegnelsen børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk, være vanskelig at foretage i praksis.

undersøgelsen indgår under betegnelsen børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk, være vanskelig at foretage i praksis. Baggrund Ved opstart af projektet Hvervning af og støtte til plejefamilier til børn og unge med etnisk minoritetsbaggrund viste en opgørelse fra Danmarks Statistik, at en lidt større andel af børn og unge

Læs mere

Afrapportering. Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov

Afrapportering. Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov Afrapportering Vedr. opfølgning på redegørelse om Ungdomsuddannelse for Unge med Særlige Behov Maj 2009 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål 2 2. Resultater 3 3. Metode 4 3.1 Pilotstudie 4 3.2 Udvælgelse

Læs mere

Gentofte Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse. (Forældre) Delrapport for Gentofte Skole. Januar NIRAS Konsulenterne A/S

Gentofte Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse. (Forældre) Delrapport for Gentofte Skole. Januar NIRAS Konsulenterne A/S Gentofte Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse (Forældre) Delrapport for Gentofte Skole Januar 2007 NIRAS Konsulenterne A/S 1. Indledning Skole og Fritid i Gentofte Kommune har bedt NIRAS Konsulenterne

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af institutionerne...6 Barnets

Læs mere

1. Par med problemer i parforholdet tilbydes 5 parterapeutiske samtaler pr. par hos privatpraktiserende og autoriseret psykolog eller terapeut.

1. Par med problemer i parforholdet tilbydes 5 parterapeutiske samtaler pr. par hos privatpraktiserende og autoriseret psykolog eller terapeut. Notatark Sagsnr. 27.27.00-G01-1-14 Sagsbehandler Thomas Frank 22.9.2017 Anden evaluering september 2017 - PREP og parterapi Der opleves stigende udfordringer med problemer i parforholdet og samlivet, som

Læs mere

Tilfredshed med skole og SFO delrapport Lystrup Skole. Public

Tilfredshed med skole og SFO delrapport Lystrup Skole. Public Tilfredshed med skole og SFO delrapport Public Introduktion til delrapporten Denne rapport er en del af en større tilfredshedsundersøgelse gennemført af TNS Gallup for Århus Kommune i sommeren 00. Formålet

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2016:Udredning- og rehabilitering 1 Brugerundersøgelse 2016 U&R Brugerundersøgelsen er udarbejdet

Læs mere

Udfyld skemaet med sort eller blå kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert.

Udfyld skemaet med sort eller blå kuglepen. Vi vil bede dig om at svare på alle spørgsmål og returnere skemaet i vedlagte svarkuvert. Introduktion Ballerup Kommune undersøger i øjeblt hjemmeplejemodtageres tilfredshed med kvaliteten af den service, som de modtager. Formålet er at blive klogere på, om der er noget, kommunen kan gøre bedre.

Læs mere

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II)

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Side 1 af 10 INDHOLD INTRODUKTION OG METODE...3 VARDE KOMMUNES VIGTIGSTE OPGAVER IFØLGE

Læs mere

Aktivitetscentret Sundholm

Aktivitetscentret Sundholm Aktivitetscentret Sundholm Dokumentationsrapport efterår 2018 2 3 Indhold Resumé s. 5 Aktivitetscentrets mål s. 6 Beskæftigelse s. 8 Misbrug s. 10 Bolig s. 12 Socialudvalgets undersøgelse s. 13 4 5 Resumé

Læs mere